MEGJELENÍTÉS

Minden, amit a monitorokról tudni érdemes

Paneltechnológiák, háttérvilágítások típusai, kvantumpont, HDR, FreeSync, G-Sync... Segítünk eligazodni a technológiák útvesztőjében.

FŐ EGYSÉG

100 GFLOP/s-os teljesítmény pendrive formátumban

A Movidius Neural Compute Stick segítségével energiahatékonyan lehet elvégezni a neurális hálózatok fejlesztésével kapcsolatos feladatokat.

Ilyen fejtörőkkel szívattak minket régen a játékok

Mi a közös egy agresszív kecskékben, Shakespeare-ben, egy talányos gnómban és a juharszirupban? Cikkünkből megtudhatjátok a választ!

EGYÉB

Élesztőből koleradetektor

Génmódosított élesztőgombákból készítettek a fertőzés jelenlétét kimutatni képes, olcsó gyorstesztet a Columbia kutatói.

FŐ EGYSÉG

A jövő gyártástechnológiáit segíti az ASML új eszköze

Az EUV alapú gyártóeszköz kulcsfontosságú szerepet tölt be a csíkszélesség további csökkentésében. Az újdonságért sorban állnak a partnerek.

SZOFTVER

A Mozilla egyszerűbbé tenné a hangvezérlés használatát

És ezzel együtt a hangfelismerés pontosságát is javítanák, a nyílt forráskódú adatbázist és a hangkészletet pedig a fejlesztők rendelkezésére bocsátanák.

SZOFTVER

Kisebb kiesést okoz majd a Windows 10 frissítése, mint eddig

A Microsoft optimalizálta a Windows frissítések telepítésének folyamatát, így egyes feladatokat már az "online" fázisban elvégezhet a rendszer.

EGYÉB

Újabb bizonyítékot találtak a kilencedik bolygó létezésére

A Neptunuszon túli objektumok gyanúsan hasonló távolságokban keresztezik a Naprendszer fő síkját, ami egy ismeretlen égitest jelenlétére utalhat.

FŐ EGYSÉG

1189 dollárba kerül az Intel érkező Core i9-7920X modellje

Az Intel így 400 dollárral drágábban kínál 12 maggal rendelkező HEDT processzort, mint az AMD, utóbbi ugyanis 799 dollárért adja a Threadripper 1920X-et.

FŐ EGYSÉG

Speciális Fujitsu processzor mélytanuláshoz

A DPU egy ígéretes újítás, ami teljesen új utasítás-architektúra köré épül, így kiválóan passzol a mélytanulással kapcsolatos folyamatok igényeihez.

FŐ EGYSÉG

Hasznos munkaeszközzé vált a Google Glass

A Google Glass csak az átlagfelhasználói piacon merült feledésbe, az iparban és az üzleti világban folyamatosan használatban van és lesz is.

FŐ EGYSÉG

Rejtve maradt a kíváncsi szemek elől a Radeon RX Vega

Az AMD Radeon RX Vega túrájának első állomása Budapesten volt, a rendezvény azonban nem volt olyan érdekes, mint ahogy azt sokan várták.

SZOFTVER

Friss Intel HD Graphics driver hibajavításokkal, újításokkal

A 15.46-os kiadás csak a Skylake, Kaby Lake és Apollo Lake sorozatú termékeket támogatja, operációs rendszer terén pedig 64-bites Windows 10-hez passzol.

További hírek betöltése