iPon Cikkek

5.1-es hangrendszerek elérhető áron

Dátum | 2009. 07. 06.
Szerző | Terrayon
Csoport | MULTIMÉDIA

Három, megközelítőleg azonos árszinten található 5.1-es hangrendszert hasonlítottunk össze, hogy lássuk, mit kaphatunk 20-25 ezer forint környékén.

A sokcsatornás hangszórórendszerek rendkívüli élményt nyújtanak játékok és házimozi alatt, de még a zenehallgatás is élvezetesebbé válhat velük. Legutóbb térhangzásra felkészített fejhallgatókkal foglalkoztunk, melyek csak egy személy számára képesek előállítani az áhított 5.1/7.1-es hangzást. Hangfalakkal már társaságban is élvezhetjük a szettek előnyeit, azonban a hangrendszereknek olyan hátulütői is akadnak, melyeket nem hagyhatunk figyelmen kívül. Egyrészt számolnunk kell a kábelrengeteggel, mely mindig láb alatt van, másrészt meg kell találnunk a hangszórók helyét is szobánkban, ugyanis egy 5.1-es készlet elhelyezése térhangzás szempontjából (is) kulcsfontosságú. Bár erre a feladatra különböző méretű állványok is kaphatók, mégis a legjobb és legolcsóbb megoldás, ha a szatellitek egy-egy falban elhelyezett csavarra kerülnek. A szatelliteket játéknál értelemszerűen kell elhelyezni, házimozinál viszont érdemes a következők szerint eljárni: www.hazi-mozi.hu

És a versenyzők…

Logitech X-540Philips SPA 7650Mode Com MC-5050.......
Specifikációk:


A szettek egyike sem rendelkezik beépített hangkártyával (ezért erről magunknak kell gondoskodni), csatlakoztatásuk analóg módon, jack kábelek segítségével történik.

Logitech X-540


A Logitech X-540-es hangrendszere az 530-as előd folytatásaként látott napvilágot, mely nem kevesebb céllal született meg, minthogy továbbvigye az elérhető ár és könnyű elhelyezés előnyeit. Az 5.1-es szett immáron átalakított formatervvel és különálló vezérlővel is rendelkezik.


A doboz kicsomagolásával nemcsak a hangszórókészlethez jutunk, de kapunk egy összeszerelési útmutatót, tápegység kábelt, valamint három darab 3,5mm-es jack vezetéket is, mely az analóg kapcsolatról gondoskodik. A mellékelt átalakító segítségével RCA kimenettel ellátott sztereo eszközt is csatlakoztathatunk. Színkódolt vezetékeinek hála a szett összeszerelése nem okoz különösebb bonyodalmat, a jelkábelek és a szatellitek madzagjai is könnyen azonosíthatók. A hátsó hangszórók 5 méteres vezetékei, valamint a középső és első hangszórók 2 méteres kábelei csak épphogy elegendőek, ezért az ideális (és esztétikus) elhelyezés érdekében előfordulhat, hogy hosszabbítást kell alkalmaznunk. Ezt leszámítva elégedettek voltunk, a készlet összeállítása egyszerű és gyors, a számítógépre semmit sem kell telepítenünk, mindössze egy jól működő 5.1-es hangkártyával kell, hogy rendelkezzünk.


A szatellitek matt fekete műanyag burkolata jó minőséggel bír, a membránokat pedig hangszóró rácsok védik. A falra szereléshez a talpakat 180 fokban kell kifordítanunk, majd a lyukak segítségével az előzőleg falba hajtott csavarokra akaszthatók fel. A hangszórók a jó hallhatóság érdekében enyhén döntve, felfelé sugároznak. A center fektetett kialakítást kapott, ezen kívül teljesítménye is jóval nagyobb az első és hátsó hangszórókénál. Dőlésszöge állítható, és a monitor tetejére is felszerelhetjük - így hagyva hasznos helyet az asztalon. A lefelé sugárzó mélynyomó hátulján láthatók a hangrendszer csatlakozói, ugyanis itt található meg az erősítő.A vezérlőegység fixen csatlakozik a mélynyomóhoz, így az egyébként sem hosszú (nagyjából 1,5 méteres) madzag sajnos nem lát el minket nagy szabadsággal az elhelyezés során. Így két lehetőségünk maradt. Ha a vezérlőegység az asztalra kerül, a mélynyomó pedig az asztal alá, akkor kellemetlen dobozhangzást kapunk eredményül. A másik lehetőség, hogy az asztaltól (és a falaktól is) 20-30cm-re kerül a szubláda, majd onnan vezetjük vissza a vezérlődobozt. Ez utóbbi jobb megoldásnak bizonyult, így ezzel a módszerrel eltűntethetők az asztal által kellemetlenül felerősített mélyhangok és a vezérlés is kényelmes marad. Az irányítódobozka igen könnyű, ezért a merev kábel némileg elmozdíthatja asztalunkon, a gumitalpak legfeljebb üveg felületen segítenek azt stabilizálni. A vezérlőegység egyébként remekül ellátja feladatát, a fő hangerőt és a mélyek szintjét is szabályozhatjuk vele. A kényelem érdekében itt található meg a fejhallgató kimenet is, használatával magától elnémul a rendszer. A vezérlőn a Matrix funkció gombja is helyet kapott (erről a későbbiekben számolunk be), továbbá örültünk, hogy a hangrendszer innen is kikapcsolható, így nem kell a mélynyomóhoz hajolgatnunk.

Hangminőség

A rendszer hangminősége egy soktízezres komolyabb szettel ugyan nem veszi fel a versenyt, árához képest viszont meglepően jól teljesít. A szatellitek frekvenciatartományának semelyik területén nem hallani túlzásokat, a közép- és magas hangok a „helyükön vannak”, a hangszórók igen semleges hangzással rendelkeznek. A mélynyomó már keményebb diónak bizonyult. Hogy minél többet kihozhassunk belőle, az elhelyezésre és a megfelelően beállított hangerőre fokozottan kell figyelnünk. A szubláda kellemetlen dobozhangzásán csökkenthetünk, ha a falaktól legalább 20-30 cm-re keresünk neki helyet és egyharmad állásban tartjuk a mély hangerő szintjét. A szubláda megfelelően egészíti ki a szatellitek hangtartományát, azonban nem győzzük hangsúlyozni, hogy ehhez a mélyek erejét nem szabad túlzott szintre tekerni, különben kihallatszik a rendszerből. A szett teljesítménye egy 15nm-es szobára bőven elegendő, de ha kisebb hangnyomással is megelégszünk, akkor ennél nagyobb szobában is bátran használhatjuk.

Térhangzás

A hangrendszer nem rendelkezik csatornánkénti hangerőszabályzással, ezért az elhelyezéskor különös tekintettel kell eljárnunk. Ezután nagyszerűen képes volt visszaadni szobánkban a mozizás élményét, de leginkább játékok alatt tapasztaltuk meg az 5.1-es rendszer előnyét a hagyományos sztereo hangzáshoz képest. A hanghatások a belépőszintű szett segítségével is nagyon jól élvezhetők, ezért ilyen tekintetben egyáltalán nem kerül hátrányba a drágább hangfalakhoz képest. Érthető módon inkább az alacsonyfrekvenciás mélyhangoknál és a hangnyomásnál éreztük a hiányosságot, mely kétségkívül a rendszer legköltségesebb összetevője. Végül a szettet kipróbáltuk zenehallgatással is. Ilyenkor alaphelyzetben a mélynyomó mellett csak a bal és jobb csatornák szólalnak meg, melyen hangkártyánk felkeverési módjai tudnak segíteni. A Logitech rendszerénél erre nincs szükségünk, ugyanis Matrix módját bekapcsolva 5.1-szerű hangzást jön létre, így a center és térhangzás csatornák sem maradnak kihasználatlanul. A teszt során használt hangkártya (Sound Blaster X-FI XtremeMusic) CMSS-3D hangzásához képest a Matrix mód által generált közép és térhangzás csatornák is élénkebbnek bizonyultak, így a végeredmény mindenképpen dicséretre méltó.

Philips SPA 7650


A Philips 5.1-es szettje alig különbözik a svájci gyártó modellétől. A hangrendszer szintén magában hordozza a széleskörű felhasználás és könnyű elhelyezés előnyeit, mindössze némi formai és vezérlésbeli különbség fedezhető fel köztük.


A dobozban a hangszórókészlet mellett egy összeszerelési útmutatót, három darab 3,5mm-es jack vezetéket és egy vezérlőegységet találunk. A mélynyomó beépített tápegység kábellel rendelkezik, mely a működésben semmit nem befolyásol, ám ha a vezeték megsérül, egy esetleges csere már gondot okozhat nekünk. A jelkábelek és a szatellitek madzagjai színkódoltak, ezért a szett összeszerelése egyszerűen történik. A hátsó (surround) hangszórók 6 méteres kábelei, valamint a középső és első hangszórók 3 méteres vezetékei az ideális elhelyezéshez is megfelelő hosszúságúak. Ha azonban nagyméretű szobában szeretnénk felállítani a hangfalszettet, akkor előfordulhat, hogy hosszabbítást kell alkalmaznunk. A szett összeszerelése könnyen és gyorsan megvalósítható, a számítógépünkre a Philips szettjénél sem kell telepítenünk semmit.


A Philips szatellit sugárzói szürke és fényes fekete műanyag házat kaptak, melyen sajnos jól meglátszanak az ujjlenyomatok. Az anyagminőséget igen jónak találtuk, a megépítés során remek műanyagokat használtak fel. A hangszórók hátulján láthatók a falra akasztáshoz szükséges lyukak, talpukat pedig szivaccsal vonták be, nehogy összekarcoljuk asztalunkat. A center sajnos nem szerelhető a monitor tetejére, és ahogy a többi szatellit sugárzó, így ez is fix dőlésszöggel rendelkezik. A szubláda nem könnyű darab, hiszen az erősítő is benne található meg. Hátul találjuk a csatlakozókat, a passzív hűtésről pedig a hővezető bordák gondoskodnak.


Az érdekes gombóc alakú vezérlődoboz főként a hangerőszabályzás feladatát látja el, de itt tudjuk csatlakoztatni fejhallgatónkat és egy tetszőleges zeneforrást is (például mp3 lejátszót). A mély hangerő szintjét sajnos nem tudjuk szabályozni vele, ehhez minden alkalommal a szubládához kell hajolnunk. A vezérlő hajlamos elcsúszkálni, ezért alul némi szivacsbevonatot is kapott, az így nyert stabilitás viszont nem igazán lett hatásos. A vezérlőegységet egy nagyjából 2 méteres vezetékkel látták el, így viszonylag a mélynyomó közelében kell helyet keresnünk számára, azonban a Logitech rendszerével szemben már némileg nagyobb szabadságunk van. Mivel a hangrendszert elsősorban számítógépes használatra tervezték, a legkényelmesebb, ha a vezérlőt asztalunkon tartjuk, ám a korlátozott kábelhossz miatt ezúttal is vigyázzunk hová kerül a mélynyomó (ne asztal alá). A hangerőszabályzást ötletesen, a csonka gúla felső részének elforgatásával érhetjük el. Mivel a szettet közvetlenül a vezérlőről nem lehet kikapcsolni, az állapotjelző led erős kék fénye folyamatosan világítani fog. Ez csak igen kényelmetlen módon, a tápegység kapcsoló használatával kerülhető el, mely a mélynyomó hátulján található meg. Pozitívum, hogy a fejhallgató kimenet és a sztereo bemenet a vezérlőegységen találhatók meg, így legalább ezek miatt nem kell a mélynyomóhoz hajolnunk.

Hangminőség

A szett hangminőségére nem lehet panaszunk, filmekhez és játékhoz kellő mennyiségű részlet jön át. Szúrós magas hangnak vagy túlzó közép kiemelésnek nyoma sincs, a rendszer hosszútávon is hallgatható marad. A szatellitek frekvenciatartományát jól egészíti ki a mélynyomó, mely csak közepes erővel képes megszólalni, összességében viszont egy jól kiegyenlített, semleges hangzásról számolhatunk be. A mélynyomó elhelyezésénél ezúttal is körültekintően kell eljárnunk, így a meghallgatásnál tapasztalt enyhe dobozhangzás is elkerülhető, a mély hangerő szintjét nagyjából 70%-os állásban találtuk ideálisnak. A hangrendszer teljesítményével sem szégyenkezhet, egy a 15nm-es szoba nem kihívás számára, azonban a közepesen hangos szubláda miatt nagyobb szobában már gyengének érezhetjük a rendszerrel elérhető hangnyomást.

Térhangzás

A Philips hangszórókészlete játékok és filmek alatt is remekül helytállt. Hozzátesszük, ebben a szatellitek könnyű elhelyezése is nagy szerepet vállalt, így nem éreztük hányát a csatornánkénti hangerőszabályzásnak sem. A hangeffektek élethűen szólalnak meg, a rendszer által létrehozott tér valósággal körbeölel minket. Az alacsonyfrekvenciás mélyhangoknál ezúttal jobban érezni az erő hiányát, a szubláda ugyan kellően mélyre megy, de hiányoljuk a komolyabb hangnyomást, mely a hangzás igazi erejét adja. A szett zenehallgatásra is használható, azonban ilyenkor alaphelyzetben a mélynyomó mellett csak a bal és jobb csatornák szólalnak meg, melyen csak hangkártyánk felkeverési képessége segít. A vezérlőn keresztül csatlakoztatott sztereo jel viszont már 5.1-es hangzással szólal meg (melyet a hangrendszer kever fel számunkra), így egyéb forrás esetén sem maradnak kihasználatlanul a center és térhangzás csatornák.

Mode Com MC-5050


A Mode Com rendszere elsősorban kitűnő vezérlési lehetőségeivel hívja fel magára a figyelmet, a mellékelt távirányítóval a szett hangszórói egyszerűen és kényelmesen konfigurálhatók.


A csomagban a hangrendszer mellett tájékoztató füzetet, távirányítót, elemeket, és három darab jack-RCA vezetéket, valamint egy RCA-RCA összekötőkábelt találunk. Előbbiek felelnek a számítógéppel, illetve sztereo eszközzel való csatlakozásért. Az erősítő a vezérlőegységgel közös dobozba került és beépített tápegység kábellel rendelkezik. A bemeneti jelkábelek színkódoltak, így az összeszerelés is egyszerűen történik. A szatellit sugárzók madzagjai viszont egyformák, ezért itt némi odafigyelés is szükséges. A középső és első hangszórók 3 méteres kábelei, valamint a hátsó hangszórók 6 méteres vezetékei kellően hosszúak egy közepes méretű szobában. Ha viszont nagyobb szobában szeretnénk felállítani a hangrendszert, akkor hosszabbítást kell, hogy alkalmazzunk. A szett üzembe állításához csak a hangszórók és a bemeneti jelkábel csatlakoztatására van szükség, számítógépünkre ezúttal sem kell telepítenünk semmit.


A szatellit sugárzók jó minőségű, matt fekete műanyagból készültek, csak talpuk kapott fényes fekete festést. A formatervre inkább az elfogadható, mintsem a divatos jelző illik. Felépítésre és küllemre teljesen egyformák (ahogy ezt el is várjuk tőlük), viszont jobb lett volna, ha a center inkább a megszokott fektetett kialakítást kapta volna. Így ugyanis nehéz a monitor alatt elhelyezni és a tetejére sem szerelhető fel, ezért vészmegoldásként kénytelenek vagyunk az oldalára fektetni - mely valljuk be, nem egy esztétikus megoldás. A hangszórók a jó hallhatóság érdekében enyhén döntve, felfelé sugároznak, kár, hogy egyikük sem kapott falra szerelési lehetőséget. A szubláda meglehetősen könnyű, ugyanis az erősítő máshol kapott helyet és a csatlakozás sem itt történik.


A többi szetthez képest a Mode Com rendszerének nagy előnye a vezérlésnél mutatkozik. A vaskos fekete doboz nemcsak a kezelőszerveket, hanem az erősítőt is magába foglalja, melynek szellőzéséről a tetején található nyílások gondoskodnak. Ahogy említettük, a hangszórókészlethez távirányító is jár, ráadásul a balansz szabályzása is megoldott, valamint a mélynyomó, középső és szatellit hangszórók is külön szabályozhatók. Ennek köszönhetően korrigálhatunk, ha a csipogókat nem áll módunkban szimmetrikusan elhelyezni. A hangszórókészlet az 5.1-es analóg bemenet mellett képes egy további sztereo jel fogadására is, a csatlakozás a vezérlődobozon mindkét esetben RCA dugaszokkal történik. Az aktuális bemenet állapota megjelenik a vezérlődoboz kijelzőjén (5.1/2.0), mellette pedig a hangerő szintjéről kapunk tájékoztatást (0-80). A szett készenléti állapotban búgó hangot hallat. Bár a környezeti zajok miatt ez nappal nem hallható, éjszaka már zavaróvá válhat, ezért a vezérlődoboz egy főkapcsolót is kapott - használata ajánlott. A fejhallgató kimenetet hiányoltuk, összességében viszont nagyon elégedettek voltunk a hangszórókészlet kényelmes vezérlési lehetőségeivel.

Hangminőség

A rendszer hangminőség és teljesítmény szempontjából sem szégyenkezhet. A tiszta megszólalás mellett tesztünk alatt a legtöbb levegőt a Mode Com hangszórókészletének sikerült megmozgatnia. A szatellitek frekvenciatartományán sehol sem hallani túlzásokat, nyoma sincs zavaró magas- vagy középhangoknak. Nagy teljesítménye miatt a mélysugárzó némileg erőteljesebben szólal meg, mint ahogy azt elvárjuk, de hangerejének csökkentésével jól összehangolhatjuk a szatellitekkel, így elérhető a kívánt semleges hangzás. Emellett a szubláda felsővágási frekvenciáját is jól eltalálták, csak a legmélyebb tartománynál hallható kiemelés, így mindenképpen dicséretet érdemel. Nagy teljesítményének köszönhetően a szett egy nagyobb szobához is megfelel.

Térhangzás

A sok dicséret után jöjjön némi kritika. A Mode Com hangszórókészlete ugyan játékok és filmek alatt is jól megállja helyét, ám a remek térhangzást csak állvánnyal élvezhetjük. Ha szerencsénk van, bútoraink éppen ott helyezkednek el, ahová eredetileg is tenni szeretnénk a szatellit sugárzókat - nekünk szerencsénk volt. A csatornánkénti hangerőszabályzással némileg kompenzálhatjuk a felszerelés hiányosságát, azonban sokkal egyszerűbb lenne, ha falra akaszthatnánk őket. A megfelelő elhelyezést követően valósághű hanghatásokkal és széles térrel gazdagodunk. A subláda ugyan mélyebbre is mehetne, azonban az alacsonyfrekvenciás mélyhangok még így is élvezhetők, a mélynyomó kellő erőt ad a filmeknek és játékoknak. Zenehallgatáskor alaphelyzetben a mélynyomó mellett csak a bal és jobb csatornák szólalnak meg, az 5.1-es hangzás érdekében hangkártyánk felkeverési képességére kell hagyatkoznunk (már ha vágyunk ilyesmire). A különálló sztereo bemenetet (mely a vezérlődoboz hátulján található meg) viszont automatikusan felkonvertálja a hangrendszer, így a center és térhangzás csatornák is megszólalnak. Kár, hogy ezt a funkciót nem terjesztették ki az 5.1-es bemenet frontjaira is, melyet egy kapcsolóval aktiválhatnánk.

Tapasztalataink alapján kijelenthetjük, hogy a közel azonos árcetlivel rendelkező szettek hangminősége igen hasonló, ezért ilyen szempontból ne várjunk különbséget. A köztük lévő differenciák leginkább a vezérlés kényelemében, formatervükben és hangerejükben mutatkoztak.

Logitech X-540A szett könnyű elhelyezésének hála a remek térhangzás garantált, a rendszert hosszútávon sem fárasztó hallgatni. A Logitech készlete viszonylag erőteljes basszusokra képes, azonban a bántó dobozhangzástól mentes, kiegyenlített megszólalás érdekében a mélynyomó erejét lejjebb kell vennünk. A hangrendszer kikapcsolható, így azon kívül, hogy áramot spórolhatunk, a zavaró led-ek is pihenhetnek. A vezérlődobozt nagyjából rendben találtuk, a kezelőszervek mindegyike itt található meg, a csatornánkénti hangerőszabályzás lehetőségét viszont hiányoltuk. Zenehallgatáskor jön jól a Matrix mód, mely a sztereo jelből hardveresen hozza létre az 5.1-szerű hangzást.


Philips SPA 7650


A Philips hangrendszere a svájci gyártóéhoz hasonlóan teljesített, csak egy-két apróságban bizonyult gyengébbnek nála. A könnyű elhelyezés itt is a remek térhangzást segíti, azonban a centersugárzó nem szerelhető monitorra. A hangminőség jó, a rendszert hosszútávon sem fárasztó hallgatni. A mélynyomó kissé erőtlennek bizonyult, egy közepes méretű szobában azért még így is megfelelően hangos a szett. A legnagyobb hátrány a vezérlésnél mutatkozott, ugyanis a basszus szintjének beállításához és a hangrendszer kikapcsolásához is a mélynyomó hátuljához kell hajolnunk. A csatornánkénti hangerőszabályzás itt sem adatik meg, viszont a vezérlődobozra csatlakoztatható sztereo bemenet és annak felkeverése hasznos és kényelmes lehetőség.


Mode Com MC-5050


A Mode Com rendszerének előnye a vezérlésnél és a hangerőnél mutatkozott. A távirányító segítségével csatornánként konfigurálásra, balansz- és hangerőszabályzásra is lehetőség nyílik, elmondhatjuk tehát, hogy itt találkoztunk a legkényelmesebb vezérléssel. Ha nagyméretű szobába keresünk hangszórórendszert, szintén ezzel járunk a legjobban, a jó hangminőség mellett a legnagyobb hangnyomással is itt találkoztunk. A sok előny mellett azonban számolnunk a negatív oldallal is. A készenlétnél hallható búgás (mely csak a főkapcsolóval szüntethető meg), a falra nem szerelhető szatellitek, és a center ügyetlensége mind-mind árnyalják a képet, ám összességében azt kell mondjuk, a Mode Com szettje mégis egy kellemes hangrendszer benyomását keltette bennünk.


Összefoglalva ár/érték arányban mindhárom rendszer jól teljesített. Bármelyiket elégedetten vihetjük haza, a választás pedig legyen egyéni igény és ízlés kérdése - bár jelenleg leginkább a Logitech szettjét ajánljuk megvételre.


                                 A teszttermékekért köszönettel tartozunk a Cédrus Számítástechnikai Kft-nek (Logitech, Mode Com) és Ramiris Kft-nek (Philips)!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

22. perempe
2009.07.06. 10:59
VISSZA A CIKKHEZ

Én Fountek FW168-ból és Seas 27TBFC/G-ből építek minőségi kétutast. Az anyagköltség 60K alatt van, és akkor már beleszámoltam a Peter Daniel-féle, nyák nélküli, LM3875-re épülő erősítőt.

Úgy látszik, hogy PC-n a szélessávú vált sztenderddé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Phantomstr...
2009.07.06. 11:12
Belevehetted volna a Genius sw-hf 5000/5005-öst is. Ugyan ebbe a klategóriába árazták, és elég igényesen néz ki. Kiváncsi lettem volna mit tudnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. systexas
2009.07.06. 11:55
a videóval valami nincs rendben
nincs hang, és befejezetlennek tűnik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Gpety
2009.07.06. 12:13
Engem érdekelnének a mélynyomókban és az iránysugárzóknál alkalmazott hangszórók átmérője és membrán anyaga is, szerintem ezek nagyon fontosak a választáskor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Freeware
2009.07.06. 13:14
Nekem egy ModeCom 2110-sem van, igaz csak 2.1 de nagyon minőségi, és nagyon jó hangja van! Nem nagyon van róluk teszt magyarul sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Konkii
2009.07.06. 13:51
Hát a hangfal építésről annyit hogy, lehet, hogy más megveszi, mert nem ért hozzá, de ennyi erővel más meg parkettázni tud, te meg szakértőt hívsz nagyon drágán. :lol:

Amúgy nekem egy régebbi 5.1-es Logtech szet van és mit ne mondjak valóban jól szól, de a basszust itt is lejjebb kell venni, mert romba dől a ház.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. systexas
2009.07.06. 13:51
engem érdekelne ez a modecom hangfal
tetszik nekem


bocs a dupláért, de a modecom hangfalhoz 29 W van kiírva a webshpban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. systexas
2009.07.06. 14:27
a redstar hangfalakrol tudtok valamit?
magyraországon csak 1 boltba kaphatóak, de a leírásuk alapján (aminek nem mindig szabad hinni) elég jóknak tűnnek
pl rs501a: 125W rms 55W-os mélynyomó 88db-es jel/zaj arány, meg elég nagyméretű fa dobozok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Dawe0218
2009.07.06. 17:21
Nekem is ien Logitech X-540 és hihetetlen jó a hangzása naon pöpec cucc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. MassKilla
2009.07.06. 17:50
nekem is jobban tetszik az utsó modecom...sokkal komolyabbnak tűnik a külön erősítővel+ távirányítóval, a logitechnél a monitorra szerelhetőség tetszett

meg tudná mondani valaki, hogy mi a szám címe, ami a videó alatt szól?

előre is köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Insignia
2009.07.06. 18:48
megnézhették volna hogy mondjuk a 28ezres Genius SW- HF5.1 6000 mit is tud... a 100W-os subja kicsit oda ver a többi rendszernek... és árban majdnem megegyeznek

(utólag észrevettem hogy más is írta már geniust hogy miért nincs)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Nortai
2009.07.06. 19:17
"Logitech X-540" -nél is előjön az az effektus, hogy fogja egyes rádiókat, ha teljesen lehalkítja az ember? Mert 530-nál sajnos van ilyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. systexas
2009.07.06. 19:18
A Genius sw-hf 6000 nem ez a kategória
35-40 000-be kerül

gpety: a logitech és a modecom 5,25"-os
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Konkii
2009.07.06. 21:13
Nortai, nekem régebbi Logitech hangrendszerem van, de az is fogja a rádiókat! Amúgy nem kell hozzá lehalkítani, ha nem megy semmi, akkor simán megy rajta (még akkor is ha ki van kapcsolva... ezt végképp nem értem). Az még hagyjánt lenne, ha magyar rádiókat fogna, de ez valami arab vagy milyen csatornákat fog be!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. smate1990
2009.07.06. 21:26
ebbe a tesztbe a tescoban kapható Orion HT 550-et kéne betenni. Megvan több mint 2 éve és még mindig nagyon erős és szép hangja van... 15 pénzért... csak a távirányító halt meg de nagyon szépen szól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dlaccc
2009.07.06. 23:06
Azért a Genius sw-hf 6000 se olyan távoli kategória.. egy másik neves boltban kerek 31ezer áfával együtt..de én még várok vele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pjszilard
2009.07.07. 05:07
A radiot akkor lehet fogni, ha nagyon erzekeny a bemenet, peldaul erosito lemezjatszo memenetre kotod a mikrofont...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. perempe
2009.07.07. 12:46
Csak most olvastam el a cikket: én a leírásban a hangszórók méreteit hiányoltam. Utánaolvasva kiderült, hogy mind3 rendszert 5.25" méretű hangszórókkal szerelik (szubok). A szatelitek hangszóróméreteit is írhattátok volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. TaRsY
2009.07.08. 15:47
A nem a hangsugárzó nagyobb teljesítményéből következik a nagyobb hangerő. (hangsugárzónak nem is teljesítménye, hanem terhelhetősége van egyébként)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Insignia
2009.07.08. 20:59
(systexas @ 2009 Jul 6, 18:18)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MassKilla
2009.07.17. 20:56
nem tudná valaki megmondani a videó alatt szóló zenét? tényleg szükségem lenne rá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. redox
2010.04.22. 17:51
Üdv!
Valaki tudna nekem abban segíteni, hogy honnan tudnék rendelni egy Mode com nc-5050-est mert seholsem találok a neten csak archív termékeket. Egy helyen van de sokkal drágábbért.Szóval ha valaki tud segíteni küldjön egy mailt ide: belaboy4ever@hotmail.com
Előre is köszönöm!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!