iPon Cikkek

A hálózat csapdájában

Dátum | 2007. 04. 24.
Szerző | Svindler
Csoport | HÁLÓZAT

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mérnök, aki hálózatokkal foglalkozott. Igazán nem lehetett oka semmi panaszra, megvolt mindene amire vágyott: egy szép lakás csendes környéken, jó állás, és egy megértő társ, aki épp harmadszorra nézte el neki, hogy a munkája miatt elfelejtette a születésnapját… Hiába no, hősünk egy kicsit szétszórt volt és munkamániás, állandóan új dolgokon járt az agya. Aztán, akárcsak Emett Brownnak, egyszer neki is látomása volt, sajnos hasonló okokból: egyik napon ugyanis nagyon izgatott volt és fel-alá járkált dolgozószobájában, kezében notebookjával, mely egy UTP kábel áldásos meglétének hála épp a leveleit szedte le a világhálóról. Aztán, ahogy ez lenni szokott, az egyik körnél a szomszédok csak egy éktelen káromkodást hallottak, majd egy óriási csattanást, egy tompa puffanással követve. A kábelben megbotolva emberünk úgy bevágta a fejét az asztalba, hogy a következő fél órát a padlón töltötte csillagképeket tanulmányozva. Felkelvén bármely pszichológus tanonc szívesen fizetett volna neki, hogy tanulmányt írhasson róla, olyan világfájdalom volt az arcán, de nem a fejét ért „kisebb” becsapódás miatt. Hogy lehet az, hogy pont ő ne olvashatna leveleket ott és akkor, ahol és amikor neki tetszik, mert pórul járhat… ha nem lenne az a fránya kábel… e pillanatban felcsillanó szemében a TV-je szobaantennája töltötte be a teret. Hmm, régebben már próbálkoztak vele, de túl drága volt, túl lassú, túl komplikált… de talán most! Párja kicsit ideges volt, mikor két mozijeggyel a tárcájában csak annyit látott, ahogy emberünk bevágódik a kocsijába, és elhúz a munkahelye felé… de szerencsére nem volt kertészük.”


Nos, ha a 802.11-es szabvány megalkotása nem is így indult világhódító útjára, de azért az otthoni hálózatok kábelproblémái már régóta jelen vannak. Rengeteg minden indokolta, hogy mikor a technológia elérhetővé vált, szabvány készüljön a vezeték nélküli adattovábbításra: a notebookok rohamos elterjedése, elérhetetlen helyekre hálózat kiépítése, esztétikai problémák (nem néz ki jól, ha több száz méter kábel mászkál össze vissza szobáink  között), szomszédos épületek összeköttetése az autóút feletti kábel nélkül, stb. A 802.11 nagy fejlődést tett meg az utóbbi tíz évben. A kezdeti kísérleti 1-2 Mbit után már ott tartunk, hogy elvileg akár 500 Mbites sebességgel is küldözgethetjük nulláinkat és egyeseinket az éteren keresztül. Ezek természetesen elvi maximumok, elérni őket szinte lehetetlen, de azért jól mutatnak az alábbi táblázatban:


Napjainkban a legelterjedtebbek a 802.11g-s eszközök. Viszonylag olcsón hozzájuk lehet jutni, kiforrott technológiát képviselnek, a gyártóknak volt idejük tapasztalatot gyűjteniük. Legalábbis mi azt hittük… de erről majd később. Jelen tesztünk a most boltban megvásárolható különböző generációk sebességének összehasonlítására készült, a leginkább költséghatékonyabb alkatrészeket próbára téve. Nyolc vezeték nélküli jószág tette nálunk tiszteletét az SMC istállójából (3 router, 3 PCI-os hálókártya, és 2 PCMCIA-s hálókártya).


Biztonság

Ezzel a témakörrel könyveket lehetne megtölteni, ám mi csak egy gyorstalpalót kínálnánk, kezdő WiFi felhasználóknak. Onnantól kezdve, hogy nem kábelen továbbítjuk adatainkat, bárki elkaphatja őket a közelünkben, esetleg olyan is, akinek semmi köze hozzá. Ha nem védjük le hálózatunkat, akárki csatlakozhat hozzá, így használhatja a mi internet-elérésünket és turkálhat megosztott adataink között. Természetesen ezzel a tervezők is tisztában voltak, így rendelkezésünkre bocsátottak elég eszközt arra, hogy védjük magunkat az illetéktelen behatolók ellen. Fontos megjegyezni, hogy feltörhetetlen kód nincs, de megfelelő biztonság igen. Az első, amit tehetünk, hogy letiltjuk, hogy routerünk világgá kürtölje hálózatunk azonosítóját (SSID Broadcast). Ha ezt kikapcsoljuk, mi is csak úgy tudunk csatlakozni ha előre beállítunk mindent, ám ennyit megér a dolog. Az elérhető vezeték nélküli hálózatok között nem fog megjelenni a miénk. A következő, és egyben legfontosabb lépés, hogy titkosítsuk száguldozó adatainkat, így a megfelelő kulcs nélkül értelmezhetetlen lesz mások számára. A két legelterjedtebb titkosítási mód a WEP és a WPA. Ha nincs egy szakértő a közelünkben, akinek minden vágya, hogy hozzáférjen hálózatunkhoz, bármelyik megteszi, ám a WPA nagyobb biztonságot nyújt, így mi annak használatát ajánlanánk. A választott kulcsunkat („jelszavunkat”) ne feledjük el, mert anélkül nem leszünk képesek mi sem csatlakozni! Bővebb információért forduljunk Google barátunkhoz, vagy például a Wikipedia-hoz. Az Interneten rengeteg anyagot találhatnak az érdeklődők a témáról, akár magyarul is.

Hogyan teszteltünk

A PCMCIA-s kártyákat egy 1.2GHz-s Pentium M-el ellátott notebookba helyeztük, így amikor a CPU Load oszlopokat tekintjük, vegyük figyelembe, hogy ezzel szemben a nagy gépben egy 1.8GHz-s A64 kapott helyet. Miután egyenként felállítottuk a hálózatokat a Passmark Performance Test 6.1-et használtuk az átviteli sebességek tesztelésére. A valósághoz legközelebb álló mérések felállítása volt a cél, így változó és fix blokk méreteket is használtunk tesztelésnél. Általános felhasználásban a fix blokkos átvitel például egy nagy fájl másolásának felel meg helyi hálózaton, míg a változó blokk méret a neten böngészésnek. Amikor vezetékes hálózatról másoltunk vezeték nélkülire, akkor mindig a notebookot használtuk a vezetékes oldalon.

Tesztünk elviekben leglassabb tagjai, ám a hozzájuk társított ár meglehetősen barátságos. A WBR14-G2 router már bruttó 9 ezer forint körül is hazavihető, így talán a legolcsóbb WiFi-s megoldást köszönthetjük benne.


A körítés minden esetben a szokásosnak mondható. A router mellé egy UTP kábel, rövid leírás és CD, míg a kártyák mellé természetesen csak az utóbbi kettő jár. A CD-n PDF formátumban megtalálható a részletes kézikönyv angol nyelvű változata, egy videó fájl az installálásról, ha problémákba ütköznénk és a kezelő szoftver. A router beállításait elvégezhetjük webes felületen keresztül is (aki nem találná a leírásban, az alapértelmezett jelszó: smcadmin), vagy a kapott szoftver segítségével. Ha csak egyszerű beállításokat akarunk elvégezni (internet beállítása például) akkor mi ez utóbbit javasoljuk, mert a webes felületen a router minden egyes változtatásnál tart egy 15-20 másodperces szünetet, így szükségünk lehet pár nyugtatóra, ha minden beállítást meg akarunk piszkálni. A hálókártyák vezérlőprogramjának felülete egyszerű, nagyon könnyen kezelhető, mindenkinek csak ajánlani tudjuk az alap windowsos helyett.


Hát akkor gondolhatnánk, minden szép, minden jó, ideje elvégezni pár sebességtesztet. Mi is ezt hittük, ám rá kellett jönnünk, hogy nem eszik azt olyan forrón… Amikor két gép volt fent egyszerre a routeren WLAN-on keresztül, az egyik mindig le-leszakadt, míg amikor egyik gépünk vezetéken csatlakozott, a másik pedig antennán szórta az áldást, akkor bizony néha nem igazán látták egymást a helyi hálózaton vagy épp nevetséges sebességet produkáltak. Első ötlet: valamelyik egység rossz… de melyik? Mivel a városban mászkálásunk során úgyis érintettünk pár vezeték nélküli hálózattal rendelkező helyet, így a PCMCIA-s WCB-G-t kipróbálhattuk több helyen is, és jelentjük: tökéletesen tette a dolgát! A PCI-os WPCI-G tesztelésére újra üzembe helyeztük Linksys routerünket, ami örömmel fogadta a csatlakozni vágyó egységet és vígan küldözgette egyik gépről a másikra az adatokat. Maradt a router… Mivel alapvetően pozitív életszemlélettel próbáljuk élni életünket, ezért azt a lehetőséget, hogy egy gyári hibás egység boldogtalan tesztelői vagyunk, a sor végére raktuk, vettünk egy nagy levegőt és… elkezdtük egyenként az összes lehetséges hibaforrás szolgáltatást kikapcsolni a routerben. Az eredmény siker, ám mégsem tudtunk teljesen örülni neki. Ha valakinek hasonló problémái lennének otthon, akkor mielőtt visszavinné a boltba, egy tipp: próbálja ki, hogy kikapcsolja az UPNP-t, és ha akkor se megy, akkor a tűzfalat is. Gyárilag eme kettő be van kapcsolva, kiiktatva őket viszont elindult minden. Bár húztuk a szánkat és nem voltunk benne biztosak, hogy ez így mennyire megfelelő, a teszteket le tudtuk futtatni, íme az eredmények:


Szabad rálátással, közel lévő egységeknél is a legnagyobb sebesség, amit ki tudtunk préselni két WiFi-s gép között az ~1.3MB/s volt. Nem sok, de alkalmi adatcserére megfelel. Ám ahogy eltávolodunk a routertől, és beiktatunk pár falat is a képbe, drasztikusan csökken az átvitel mértéke. Internet-megosztásra még megfelelő sebességet képes biztosítani a legtöbb esetben (700-1200kB/s), de helyi WiFi-s hálózatra már-már szinte használhatatlan. Nos, ugorjunk egy fél generációt, és nézzük meg mire képes a következő trió!
Fontos leszögeznünk, hogy olyan szabvány, mint Turbo G, nem létezik. Szimplán arról van szó, hogy az N késése miatt több gyártó is megpróbált különböző módszerekkel minél többet kisajtolni a 802.11g-ből. Így történt, hogy míg az SMC-nél megjelent a Turbo G, addig a D-link előállt a Super G-vel, a Linksys kötötte magát a szabványokhoz, aztán mégis csak megjelent egy kis AfterBurner felirat a legfrissebb routerein, mondván, hogy az még a megegyezéseken belül van. Természetesen az „ahány ház, annyi megoldás” miatt az együttműködés különböző cégek egységei között vagy szimplán lehetetlen, vagy nehézkes, így ilyen eszközöket nem is igazán használnak, maximum otthon. Megéri az esetleges problémákat és a valamivel magasabb árat? Mindjárt kiderül, ám előtte vessünk egy pillantást az SMC felhozatalára.


A tartozékok egy apró kivételtől eltekintve teljesen azonosak a G szériás hálózati eszközökével. Az apró kivétel egy kis figyelmesség a router mellett: az SMC csomagolt hozzá egy USB-re csatlakoztatható Turbo G-s hálózati adaptert, aminek az értéke külön is jó pár ezer forintra tehető, így a router ára megfelelőnek mondható. A szoftverek ugyanolyan könnyen kezelhetőek, mint olcsóbb 802.11g-s társaiknál, és a hálózati eszközök kinézete is sok hasonlóságot mutat. A router eltekintve attól, hogy méretei megnőttek egy kicsit, az ikertestvére is lehetne az előző oldalon tesztelt WBR14-G2-nek. Sajnos valószínűleg a belsejükben sem lehet temérdek eltérés, mert ugyanazokba a hibákba is belefutottunk, sőt, az igazsághoz hozzátartozik, hogy több falas tesztnél gépünk néha el-elveszítette a routert, ami az előző esetben nem fordult elő. Így a méréseket is fenntartásokkal kell fogadni, mert arra az esetre igazak, amikor épp működött a hálózat…


Ráadásul, mint a táblázatból is látható, a dobozra írt dupla sebesség az messze nem dupla. Nagyon jó esetben +25%, de volt, hogy beestünk egy kicsivel a G-nél mért eredmények alá. Átlagban a több falas eredményekről elmondható, hogy körülbelül egyeztek. Talán más gyártók megoldásai jobban beválnak, de a problémákkal nyakon öntve ez elég elkeserítő az SMC-re nézve. Ideje viszont elővenni a router-hálókártya párost, mely az egész tesztünk értelmét adja.
4 év várakozás után, nem is olyan régen az IEEE véglegesítette a 802.11n szabványt, szabad utat adva a gyártóknak. A legtöbbnek már készen álltak egységei a bevetésre, csak a jelre vártak. Több cég, mint például az Apple, már használt ilyen eszközöket, de letiltva bennük a teljes funkcionalitást, amely most már egy firmware frissítéssel orvosolható. Az N-es szabvány fő ereje a több antennás MIMO-ban rejlik (Multiple In-Multiple Out). MIMO-t használó hálózati adapterek már évek óta vásárolhatóak a piacon, ezek voltak az előfutárai a jelenlegi leggyorsabb 802.11n-es generációnak.


A WBR14-N egyedül többe kerül, mint a két előző router együttvéve, ugyanez igaz a PCI-os hálókártyára is. A szögletesebb formák sokkal „komolyabb” formát kölcsönöznek a forgalomirányítónak, impozáns látványt nyújt élőben. Ettől függetlenül legújabb szabvány ide vagy oda, ne számítsunk extra tartozékokra, ugyanazt kapjuk, amit a G szériánál, ám a router webes felülete már sokkal komolyabb. Természetesen a tudása nagyobb kisebb társainál, de hát ennyiért legyen is. Ettől függetlenül az eddigi csodás tapasztalatoknak hála kicsit félve kötöttük be, várva, hogy itt vajon mennyit fogunk kattintgatni, mire eljutunk a Kánaánba. PCI-os kártya felinstallál, routernek tápfeszt ad és 5mp múlva gépünk felsikolt, hogy „hálózat!”, és csatlakozik is… Csak pislogtunk. Annyi megpróbáltatás után végre némi jó hír! Azért nem bírtuk ki, belekukkantottunk a beállításokba, lám az UPnP gyárilag ki van kapcsolva. Nem is szaporítjuk tovább a szót, lássuk azt, amire úgyis mindenki kíváncsi, sebességet ide:


Legjobb esetben a router-hálókártya páros épp a dupláját adta ki a WBR14-G2-vel mért eredményeknek. A WLAN->WLAN eredményeknél vegyük figyelembe, hogy mivel sajnos nem sikerült PCMCIA-s hálókártyát beszereznünk így egyik oldalon a sima G-s kártyával kellett beérnünk, valószínűleg két 802.11n-es között jobb sebességet érnénk el. A két vastag fal érzékenyen érintette az adatforgalmunkat, legrosszabb esetben megközelítettük a G-s eredményeket, de a Turbo G-vel ellentétben végig felette voltunk és nem akadtunk olyan szakadozási problémákba. Bár mi még így is egy kicsit többre számítottunk, azért ezek nem rossz eredmények. Összesítsük hát az eddig tapasztaltakat!

A következtetéseket levonva a G-s tuning megoldások épphogy csak megérik a rájuk áldozott plusz pénzt és sok problémával is járhatnak. Az N-es versenyzők hozzák a plusz sebességet, még ha nem is a papírra írt 6-10x-et. Kettőt, azt igen… négyszeres áron.

Fontos kiemelnünk, hogy a mostani tesztünk csak az SMC eszközeire érvényesek, más gyártók termékei mutathatnak eltérő eredményeket.

Jöjjön hát az „eredményhirdetés”:

Ajánlott vétel cetlit vihet haza a WCB-G PCMCIA adapter és a WPCI-G PCI-os hálókártya. Jó árukkal, egyszerű kezelőfelületükkel és problémamentes működésükkel vívták ki maguknak ezt az érdemet, amit sajnos megtanultunk nagyon megbecsülni a tesztelés hete alatt.

Még külön WiFi kapcsolóval is rendelkezik
Az új generáció képviselőiről elmondhatjuk, hogy tetszettek! A WBR14-N volt az egyetlen router a mezőnyben, mely elsőre úgy működött, ahogy azt a felhasználó jogosan elvárhatja, és ráadásul gyors is volt. Csak azért nem adományozunk ajánlott vétel feliratot, mert a jelenlegi árak túl magasak ahhoz. Idővel ezek biztosan csökkennek majd, és akkor eljön majd az idő a 802.11g-s hálózati eszközök leváltására.

Problémás routereink a szélekre szorulva
Sajnos a mezőny másik feléről már túl sok jót nem mondhatunk. A Turbo G-s csatolókkal nem akadtak problémáink, ám a router, amellyel kihasználhatnánk a bennük rejlő pluszt, elég rosszul teljesített, más gyártók eszközeiben pedig valószínűleg nem használható ki a többletsebességük. A WBR14-G2-es routert pedig a felmerült problémák miatt nem ajánljuk. Lehetséges, hogy hibás példányt kaptunk, mert van ismeretségi körünkben, aki boldogan használja sajátját, de ettől függetlenül mi nem tudnánk nyugodt szívvel ajánlani. Erre pedig rápakol egy lapáttal az, hogy a tesztelés után visszapakoltuk a már régóta tökéletesen működő Linksys routerünket.

Bővebb információkért érdemes meglátogatni az SMC honlapját, ahonnan letölthetőek az eszközök kézikönyvei.
Ipon link: wireless hálózati csatolók
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3233. Sanyi86
2008.08.11. 15:19
A kérdezőknek/érdeklődőknek: Mielőtt felteszitek a kérdést, érdemes átgondolni a következőket és megemlíteni a kérdés során.

1. Mekkora monitorra van szükségem?
19"? 20"? 21"? Vagy esetleg 30"?

2. Milyen felbontású monitorra van szükségem?
1280x1024? 1650x1080? Esetleg fullHD?

3. Mennyi pénzt tudok rászánni?
Ezzel elkerülhetőek azok az esetek, hogy túl drága/ feleslegesen olcsó monitort ajánlanak az érdeklődőnek. Bár érdemes inkább egy körülbelüli árat mondani, mert ha a maxot mondod, akkor biztos, hogy annyiért, vagy kicsivel drágábban fognak ajánlani.

4. Milyen csatlakozókra van szükségem?
DVI? D-SUB? HDMI?

5. Van-e gyártó melyet favorizálok/bojkottálok?
Sokaknak már van egy kialakult képe a jelen piac gyártóiról, így előfordulhat, hogy egyes gyártók termékeit egyszerűen nem hajlandó megvenni a rossz tapasztalatok miatt, vagy pedig ennek ellenkezője, tehát, ha lehetséges, akkor inkább az adott gyártó termékeit választja a jó tapasztalatai miatt.

Kapcsolódó témák:
- Milyen Gépet Vegyek?

--------------------

Hello

pár hónapja vettem nálatok egy komplett gépet (azóta is minden tökéletesen működik), most pedig eljött az ideje hogy egy normális monitort is vegyek.
Jelenleg egy 17" Gaba CRT-m van, sajnos egyre több problémával küszködik..
Na szóval, valami jó kis monitor kellene, főleg játékra meg net-re (filmet asztali DVD-n nézek). Nézegettem a webshopban őket, de valahogy mindegyik túlságosan hasonló. Kb 40-50-60.000-ért szeretnék. Melyik lenne a jobb, wide vagy normál? illetve mekkora 19-20-22"? milyen márka? stb
(jah, a video karim egy msi 8800GTS---hátha számít a felbontásnál)
Előre is kösz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3232. Sytyx
2008.08.11. 15:32
Javasolnám a Samsung T190-et. Asszem 56k és jó márka. Én is ezt néztem ki magamnak. :-D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3231. Sanyi86
2008.08.12. 13:47
hmm

néztem pár samsungot, és ezt találtam: Samsung T200 20", 20.000:1, jelenleg 58k
van róla valami véleményetek?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3230. Sanyi86
2008.09.02. 13:37
Umm.. ha a felső és alsó bevilágítása rossz, akkor az a játékoknál is látszódni fog, nem? vagy csak filmeknél?
Akkor esetleg a SAMSUNG 206BW, vagy SAMSUNG 2032BW jobb választás lenne?
*mivel a héten meg szeretném rendelni, biztos akarok benne lenni hogy jót veszek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3229. asymmetric...
2008.09.02. 14:01
nekem múlt csütörtökön jött meg a samsung 2053bw-m. 20", 1680*1050, 2 ms, 8000:1, 300 cd/mˇ2. 45 rongyot szerintem röhögve megért. játékra meg szerintem jobb mint a t200 a jobb válaszideje miatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3228. Sytyx
2008.09.02. 15:33
a T200-as is 2ms-es. És a DC 20.000 : 1 + 51k, ami 6k eltérés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3227. asymmetric...
2008.09.02. 15:49
tényleg. de megmondom őszintén, nekem sokkal jobban tetszik az enyém.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3226. Sytyx
2008.09.02. 16:00
Ezen nem veszünk össze. Nekem jobban tetszik a T széria külsőre. (talán mert egy T190-est nyúzok csütörtöktől
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3225. Densie
2008.09.02. 19:39
Hali nekem is vásárlási tanács kellene! Melyiket válaszam Visit My Website vagy Visit My Website ebben az árkatban más javaslat is szóba jöhet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3224. Sytyx
2008.09.03. 08:51
Az a háromnapos pixelhiba garancia sokat számít. Én is azért nyúzom csak holnaptól a Samut, mert az első pixelhibás volt. /ez az én szerencsém/ De ettől még jó a Samu. Inkább passzírozz ki magadból + 10k-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3223. Y2K
2008.09.03. 12:50
Üdv mindenkinek én olyanb problémába futottam hogy az általam kiválasztott monitor már nincs fent.:S
Pedig még tegnap este még gyönörködhettem benne.:S A monitor mit kiszemeltem nemmás mint az ACER P221W
Nekem filmnézésre is kéne nomeg az átlagos dolgokhoz. Szerintetek mien?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3222. Skinner652
2008.09.03. 15:44
Hali!
Egyetlen gyors válaszra lenne szükségem!
Lg 2242t-sf vagySamsung 2253lw?
A tesztet ha jól értelmezem az lg színvilága szebb,és a feketéje mélyebb,de vhogy nemtok dönteni...
Főleg ps3 játékra és némi filmezésre lesz! Thx!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3221. asymmetric...
2008.09.04. 08:49
szvsz ps3-hoz már illene 24"-ost venni (1920*1200) de figyelj, hogy 1:1 pixel mapping legyen benne!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3220. Sanyi86
2008.09.11. 15:49
Tegnap megjött a Samsung T200-as. Nagyon szép képe van, sőt..gyönyörű B)
kérdés: van valami progi ami kijelzi hogy van-e "dead pixel"? vagy mondjuk lassan részletesen nézzem át a képernyőt? A cd-n nem találtam semmi ilyent
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3219. danee91
2008.09.11. 18:47
Gondolom beraksz vmi full egyenletes képet, és végignézed. Ha vmi világít, akkor ott gond van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3218. szekelyija...
2008.09.11. 23:22
Sziasztok!

Van itt valaki aki ért a fotószerkesztéshez, retusáláshoz? Ezekhez én is értek viszont eddig egy laptopon műveltem ezeket a dolgokat, és most vennék majd gépet. Szal a kérdés, hogy ha veszek egy T200-at 20.000:1 kontrasztaránnyal az játékhoz zsír, de fotószerkesztéshez is? Vagy az már sok? És ha sok akkor mik a szempontok egy ilyen monitornál?

Előre is köszi!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3217. kaktusz
2008.12.09. 14:31
Üdv!
Monitor vásárlás előtt lenne néhány kérdésem, amikre nem sikerült megtalálnom a választ:
A háromnapos pixelgarancia mit jelent pontosan? Ha van egy döglött subpixel, akkor mehet a csere? A három napba csak a munkanapok számítanak bele, vagy minden nap? Ha kiszállítással rendelnék monitort, akkor ebben az esetben a visszaszállítás a garanciafutárral történne, vagy nekem kellene bevinnem, például az ország végéből? Ha kiszállítással rendelem, akkor a három nap a kézhezvételtől ketyeg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3216. StevyXIX
2008.12.09. 14:36
Iponosokat kérdezd, "AzIponért" topikban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3215. kaktusz
2008.12.09. 14:53
Kösz, ott meg is találtam a választ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3214. loogan23
2008.12.10. 12:05
Sziasztok!

Monitor vásárlás előtt állok és felmerült bennem a kérdés, hogy vajon a 3 napos pixelhiba garancia munkanapra értendő e?

Előre is thx!

loo...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3213. StevyXIX
2008.12.10. 12:51
Valószínű, hisz Szombat-Vasárnap nem is dolgoznak tudtommal, de iponosokat kellene kérdezni "Az iponért" topikban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3212. loogan23
2008.12.10. 14:13
Köszi azért írtam egyet oda is :-)
Egész nap próbálom őket hívni de gondolom a nagy forgalom miatt nem veszik fel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3211. Balu92
2008.12.10. 15:54
loogan23:

Egyébként soha nem veszik fel.Már többen írták.Írjál nekik e-mailt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3210. beamcsaba
2008.12.10. 18:21
Sziasztok!
Monitort akarok venni, 22-est 40 körül.
Leginkább játékra, és filmnézésre.
Ötleteket, és tapasztalatokat várnék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3209. StevyXIX
2008.12.10. 18:47
Hát ez egy kicsit több:
SAMSUNG 2243BW 45.252 Ft
vagy
LG W2242T-SF 42.191 Ft

Samsung nekem bevált, de nem ez a típus van nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3208. Dávid85
2008.12.12. 18:31
Helló

Érdekelne a véleményetek a multifunkciós monitorokról (van egy kiszemeltem is: LG M228WA-BZ)
Tv is monitor is és én mind2 funkcióját kihasználnám. De még nerm nagyon hallottam az ilyen készülékekről véleményeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3207. StevyXIX
2008.12.12. 20:16
Vehetsz bármilyen monitort+tv tunert ugyan ott tartasz, egyedül a beépített hangszórok lehet eltérés, de az meg úgy se ér sokat, normális hangfal sokkal többet ér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3206. Dávid85
2008.12.13. 08:46
A hangzásért a házimozi fog felelni.
Igazábol csak arra voltam kiváncsi, hogy nem-e hallottatok ezekkel kapcsolatban valmilyen negativumot.

de azért köszönöm a gyors választ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3205. NDM
2008.12.15. 09:49
Sziasztok!

Épp az Ipon-on láttam ezt a monitort SAMSUNG 2343NW. nem nagyon láttam még ilyen méretben ehhez hasonlót, árban is elég jó.
Ha valakinek volt már vele tapasztalata, vagy ismeri az ehhez hasonló monitorokat légyszi írja meg.

Mellesleg 70-75 000-ig keresek 24"-os monitort, ami forgatható (legalábbis jó lenne, ha az lenne).

Előre is köszönöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3204. StevyXIX
2008.12.15. 11:23
Samsung T széria elég jó, igaz a 24"-os egy kicsit drága (93k), de ha 22"-os elég lenne az biztos beleférne (bár az meg nincs az iponon).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3203. NDM
2008.12.15. 12:54
És ez a 23"-os SAMSUNG 2343NW? Igazából filmre esetleg játékra kellene, ennek elég jó az ára, szélesvásznú (ami filmeknél nem hátrány), forgatható (amit szoktam használni a jelenlegi monitoromnál is).

Szóval ez, megfelelő lenne, csak sehol nem láttam véleményt értékelést, jó lenne tudni valamit róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3202. Dávid85
2008.12.17. 10:55
Hali

Szerintetek az LG M228WA-BZ menyire alkalmas játékra? - elvileg 5ms-os
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3201. csmisi
2008.12.17. 13:22
Sziasztok!
Tapasztalataimat szeretném veletek megosztani: Tegnap megérkezett a monitorom, egy Benq E2200HDA, erről írnék pár szót. A külső szép, jól összerakott, nem nyikorog nyöszörög semmi. Bár csak analóg bemenete van, a kép nagyon szép, éles, jól olvasható. A gyári hangszórók szinte a nullával egyenlőek (nem is vártam mást), a betekintési szög nagyon jó, bevilágítás szinte egyáltalán nincs! Az IPON tesztjében leírtak mind megfelelnek a valóságnak, ennyi pénzért egy ilyen jó 22 colos monitor különösen ajánlott vétel! Mivel 3 napospixelhiba gari nem jár hozzá ezért kicsit tartottam tőle, de teljesen feleslegesen, a monitor hibátlan. Játékok alatt is jól teljesített, egyetlen hibájának én az oldalán elhelyezett gombok kényelmetlen kezelhetőségét tartom, jobb lett volna ha az előlapra rakják őket a bekapcsoló gombhoz hasonlóan, de azért így sem annyira veszélyes. A bekapcsolást jelző LED szolíd zöld fényű (készenlétben narancs), egyáltalán nem zavaró a fénye. Maximálisan elégedett vagyok vele, akinek még esetleg kérdése van, tegye fel bátran!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3200. StevyXIX
2008.12.17. 14:09
Dávid85:
multimédiás monitor kell? mert teljesen fölösleges, gondolom van a pc-hez hangszóró, sokkal többet ér mint az a beépített hangszóró. Ennyiért (60k körül láttam) sokkal jobb 22"-os monitort is kaphatsz amibe ugyan nincs hangszoró, de szerintem az teljesen felesleges egy pc-s monitorhoz:
LG W2242T-SF 43.018 Ft (erről van ipon teszt)
LG W2252S-PF 43.531 Ft
LG W2252V-PF 51.205 Ft (erről is van ipon teszt, ez már elég komoly monitor véleményem szerint, nem biztos, hogy jobb az általad kinézett monitornál, de ahogy elnéztem olcsóbb nála és van olyan j
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3199. Dávid85
2008.12.17. 14:56
Hali StevyXIX,

Nem a hangszorok miatt kell hanem a tv miatt kellene igazan de ha nem lehet vele jatszani is, akkor inkabb 20k val kevesebbert veszek egy sima 22es monitort.
Nincs tv a szobamba es ezert gondoltam h tobb legyet utok egy csapasra.
A kepet mar lattam a keszuleknek az nekem megfelelne. viszont jatszani is szeretnek .
A hang nem erdekel mert van hazi-mozi, amit gondolom ratudok kotni.

Szoval a kerdesem az hogy jatekra is megfelel-e a monitor.

(bocs angol billentyun vagyok kenytelen irni most)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3198. StevyXIX
2008.12.17. 15:23
TV tuner 15-20k, tökéletes megoldás. Akár HD-be is nézheted, hisz monitornak meg lesz a képminősége hozzá, már csak olyan tv tuner kell ami ezt támogatja.
Házi mozit pc-re tudod rákötni nyilván. (gondolom így értetted te is)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3197. arcsi86
2008.12.18. 18:06
Sziasztok!

Régi monitorom lecserélésére szántam el magam, csak éppen azt nem tudom, hogy milyen legyen az új. Főleg játékra és filmnézésre használnám. 22 vagy 24-es lenne jó, és kb 90k-ig gondoltam árban. (dvi csatlakozó fontos) Tudtok valami jó kis monitort ajánlani? Előre is köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3196. danee91
2008.12.18. 20:01
Mostmár én is TFT-vel nyomulok, mivel a Samsung 763MB CRT monitorom fókusza kezd tönkremenni, kicsit életlen a képe. Az új versenyző az LG W1942T-PF. Mivel szűkös keretből gazdálkodtam, ezért lett ez. A DVI alapkövetelmény volt, és bár tom, kicsit több pénzből vehettem volna jobbat is, de akkor a végtelenségig el tudtam volna menni. A képe szép, jók a színek, nincs vele semmi gond. Azt hiszem 34900 Ft-ért jó vásárt csináltam, kiszállítással.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3195. NDM
2008.12.19. 09:29
Üdv!

Na megvettem a Samsung 2343BW-t. Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve. 59 740-ért ilyen szélesvásznú, 23"-os monitor abszolút szuper. Filmnézésre a 16:9 miatt kiváló. A legrégebbi játék a 2006-os Hitman blood money volt, amit megnéztem, és bár a monitor max felbontását nem támogatja (2048x1152), de alacsonyabb 16:9-es felbontást igen. Az újabb játékok, WoW, Crysis, Stalker, GTA4 mind kiválóan néznek ki, sokkal nagyobb látóteret biztosítva. A képe szerintem tûéles. Szóval hatalmas elôrelépés számomra az elôzô monitiorhoz képest (Samsung 230B 20"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3194. dLaine
2008.12.20. 14:21
Sziasztok!

Monitorvásárlás előtt állok, és szeretnék érdeklődni, hogy milyen tapasztalataitok vannak 19-20''-os Wide TFT monitorok működésével kapcsolatban.

A monitort filmnézésre, játékra, netezésre használnám leginkább, de szeretném, ha a fényképeket is színhűen jelenítené meg.

Árban kb. 70eFt-ot áldoznék rá maximum.

Szerintetek melyik típus lenne a legmegfelelőbb választás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3193. csabi1984
2008.12.28. 19:59
Sziasztok! Segítséget,ajánlatot szeretnék kérni.. Jeleneg 19 colos monitorom van LG 1717S(D-sub),de szeretnék venni, Filmezésre,játékra egy 22" Monitor..(DVI-ist)
Kinek mi a véleménye.?első szempont a Film (HDTVrip(AVI) illetve HDrip(mkv),, és DVD szóval, segítséget kérnék
Én kinéztem egy "Samsung 2243BW"-t de olvastam olyat hogy bevilágít
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3192. raiden
2009.02.10. 00:43
Sziasztok!

Meg szeretnélek kérni titeket, hogy segítsetek nekem egy kicsit. Sajnos az egyik monitor itthon bemondta az unalmast. Szeretnék egy monitort, körülnéztem, és mivel nincs most rá nagyon keret, ezért az olcsóbb árkategóriát részesítettem előnyben.
Ti melyik monitort ajánlanátok? Kikötések: ~30.000 Ft, 19" , DVI nem fontos, élesség, színek, kontraszt szempont viszont annál inkább (lehetőleg személyes tapasztalat, viszonyítási alappal - az ilyen "tök jó, meg nekem tetszik" lehetőleg kíméljen). Édesanyám sokat olvas rajta. Alkalmanként néznénk rajta filmet, meg játszanánk rajta. Én személy szerint ezt a kettőt néztem ki: Samsung 943NW, LG W1942S-SF. (Különbség van az ...S-SF, és a ...T-SF között?)

Ti mit gondoltok, jelenleg mit ajánlanátok? 30.000 fölé PICIT tudok csak menni.

Üdv, Peti

Előre is köszönöm a segítségeteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3191. Sytyx
2009.02.10. 10:26
Samsung esetében az xxxNW nem a legjobb választás, mert az egy gazdaságosabb verzió. Inkább xxxBW-t válassz. Mondjuk az +10k.

Bár én a Samsung T190-et csak ajánlani tudom. Egyetlen baj vele, hogy alul a látószög nem valami jó, de egy rendesen beállított rálátással semmi gond. A filmek gyönyörűek, tiszta kép. 1080p-s filmnél majdnem elvágta a szemem :lol: .
Viccen kívül könnyen kezelhető a menüje. Aláírásomban olvashatod milyen configgal használom. Nekem tökéletes + a három napos pixelhiba garival is jól jártam, mert az első a szerencsémnek köszönhetően pixelhibás volt. Azonnal kicserélték semmi akadozás nem volt. Beállítási lehetőség van sok. A képeket is szépen mutatja. 10Mpixeles fénygép képei is élesek és szépek. Ha tudsz összespórolni +10k-t (Kb 42-43k a boltokban) akkor inkább a T190-et ajánlanám.

http://ipon.hu/elemzesek/19_es_szelesvasznu_monitorok/329/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3190. ProFeri
2009.02.13. 20:05
Hali!

Monitor vásárláshoz szeretnék segítséget kérni, elsősorban filmnézésre, internetezésre kellene. Eddig inkább csak 22" - os Samsungokat nézegettem, de most bekavartak a 23"-os full Hd-s példányok. Kérdésem az lenne hogy 16:10 v 16:9 a jobb és hogy a full hd-s monitoron télleg nagyon csúnyán néz ki a divx-es film , de még a dvd-s is, mert akkor maradok inkább a 1640*1080-as 22"-os monitoroknál.

THX!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3189. StevyXIX
2009.02.13. 20:17
Hát ha nem HD felbontású filmeket nézel FullHD-s monitoron akkor a normál (720x480 pl) felbontású filmek tényleg rondák lesznek, ha viszont legalább 720x vagy inkább 1080x filmeket keresel hozzá akkor már egészen más a helyzet. DVD filmek tudtommal nem csúnyák rajta, bár fullHD-n már lehet nem a legjobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3188. ProFeri
2009.02.13. 20:24
Szóval akkor jobban járok ha veszek inkább egy 22"-os monitor, mivel az csak 1640*1080, ergo azon nem lesznek olyan csúnyák a kisebb felbontású filmek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3187. StevyXIX
2009.02.13. 20:27
Nekem 1440x900-as a monitorom és ha kisebb felbontású filmet nézek akkor hátrébb szoktam helyezkedni, hogy lássam a filmet de a részleteket ne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3186. ProFeri
2009.02.13. 20:38
Akkor jó messze kell majd ülnöm a monitortól :lol: , általában úgyis kb. 2 méterről nézem a filmeket(ágyból). 22" -nál nem akarok kisebbet venni mert azok olyan jó árban vannak, meg aztán a 20"-osok felbontása is detto.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3185. StevyXIX
2009.02.13. 20:53
Filmek (még régiek közül is elég sok) nagy felbontásban is elérhetőek, egy 720p film kis tömörítéssel (sőt képet lehet nem is tömörítik) egy normál DVD-re ráfér, ami nem sok szerintem, rosszabb esetben DL lemezre fér csak rá. FullHD filmek meg már sokszor DL lemezre se férnek már rá, szóval az egy kicsit sok, de 720p filmek is elég szépek már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3184. ProFeri
2009.02.14. 20:08
Hali!

Úgy néz ki hogy a Samsung 2233BW lesz a befutó nálam, árban sem rossz, meg tetszik is és a képe is nagyon rendben van, legalábbis az én igényeimnek megfelel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3183. Sytyx
2009.02.16. 13:56
Szeretnék kérni segítséget egy kedves érdeklődő számára!

A srác főleg filmnézésre használná a monitort, ezért fontos a (mikor nem) az élesség, és a látószög, (alsó is fontos nagyon)
Ha valakinek van tapasztala olyan monitorral, ami tökéletes lenne erre a feladatra, az legyenszíves megírni.
19ˇ-os (asszem max 45k)

Köszi a segítségeteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3182. danee91
2009.02.18. 19:33
Ismét csak az enyémet tudom ajánlani, LG W1942T...Nem drága, és DVI is van rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3181. rieper
2009.02.18. 21:14
Nagy fehér képernyő, nagy fekete képernyő, így lehet teszteli. Paintel bárhogy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3180. fazy
2009.02.23. 15:15
Helló!

Érdeklődni szeretnék, hogy mi a vélemény a következő monitorról: http://ipon.hu/webshop/product/point_of_vi...19wpbsd01/37491

Pontosan mit takar a 30 napos pixelhiba garancia?

Köszönöm!

Fazy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3179. mg8248
2009.02.28. 13:59
Sziasztok!

Monitor vásárlás előtt állok és a segítségeteket kérném... Ezt a monitort néztem ki: Samsung S2033SW

Főként játékra használnám, valamint filmnézésre is...

Jó választás vagy mást ajánlanátok?

Üdv,
Gergő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3178. Kowi
2009.02.28. 20:46
Most gondolkozom azon, hogy beruházok egy nagyobb (22-23"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3177. dava
2009.03.02. 20:34
Hello.

Én nekem olyan kérdésem lenne hogy most van egy elég régi Zenith monitorom ami egy 8mb-os videokártyához csatlakozik. Ha én veszek egy új gépet, bele egy 9500 Gt-t akkor ez a régi monitor szerintetek képes lesz megjeleníteni a játékokat. Vagy mi a helyzet a régi monitorokkal mindent ugyanugy képesek megjeleníteni mint az újak? Mert gondolom ez is tud jobb felbontásokat amivel megy egy játék nem? Ha jól tudom 15" os a monitor bár nem találtam róla papírt, hogy tudom meg hogy ? colos?


u.i: nagyon nem értek hozzá.
köszi előre is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3176. danee91
2009.03.03. 17:12
15"-os monitorod max felbontása 1024x768, esetleg 800x600 lehet. Így fogsz tudni játszani játékokkal, bár a max felbontáson sztem vibrálni fog a monitor(60Hz).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3175. dava
2009.03.03. 17:28
ok thx. akkor nagy videokartya vételbe nem is fogok gondolkozni.
Egyebkent az 1024x768-as beállítás a közepes graf. nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3174. wraithbar
2009.03.04. 20:45
Helló!

Mi a véleményetek erről a monitorról:

22" LG W2261V-PF LCD monitor

vagy erről:

22" LG W2252TQ-PF LCD 2ms monitor

Melyik a jobb? és hol tudom megvenni ahol meg is nézhettem működés közbe?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3173. predator_h...
2009.03.05. 08:06
Hali.
Én az elsőt néztem ki magamnak sztem tök szép a képe Full HD-s van rajta HDMI meg 2ms a válaszidő. 20000:1 a kontrasztja én ezt ajánlanám neked 53k árgépen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3172. danee91
2009.03.06. 22:39
dava
A közepes grafot nem a felbontásra értjük általában, hanem a grafikai részletességre...Én egész idáig CRT-n toltam mindent, mindig 1024x768 mellett...Csak most tolom 1440x900-ban a TFT miatt, illetve játékokat most 1152x864 általában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3171. szilvasii
2009.03.08. 22:29
Sziasztok!

A szokásos: Lenne egy kérdésem. Monitor vásárlás előtt állok és nem tudok dönteni melyikkel járok jobban:
1. ACER AL2416WB , vagy
2. SAMSUNG 2443NW

Egyik monitor sem DVi-s. Kérdésem az lenne, hogy kinek ajánlott a DVI csatlakozás?
Nekem főként munkára(videóvágás, képszerk.) kell a monitor. Játszani nagyon keveset szoktam. Filmet meg mindig a tv-n nézek.
Köszi. Imre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3170. Lancelot23
2009.03.08. 23:00
Minden képen 24 colos monitor kell. Mert tudnék ajánlani BENQ-t amin van DVI. Amúgy a DVI a színek élínkítésre jó szerintem lehetet nyerni vele de csak Vista alatt. Az XP nem nagyon használja ki annyira. Igaz ez 19 colos de szerintem elég jó kis monitor és DVI- van rajta.
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_e900/27407 ere gondoltam vagy
24 colosba: http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_e2400hd/33637
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_g2400wad/30823
ttp://www.ipon.hu/webshop/product/benq_g2400wad/30823
Amelyik neked jobban tetszik De amiket te írtál inkább Samsung vagy LG 24 colosak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3169. dava
2009.03.09. 08:21
danee91
és nagy a változás mióta új monitoron nyomod(TFT)?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3168. szilvasii
2009.03.09. 08:41
(Lancelot23 @ 2009 Mar 8, 23:00)
ttp://www.ipon.hu/webshop/product/benq_g2400wad/30823
Amelyik neked jobban tetszik De amiket te írtál inkább Samsung vagy LG 24 colosak.
Szia!

Köszi a választ! Ez a 24"-s Benq felkeltette az érdekl?désemet. Ez ugye nem WideScreen? Mondjuk ez engem nem is zavar annyira.
Valszeg ez lesz a kiszemelt áldozat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3167. Lancelot23
2009.03.09. 09:01
Sajnos minden ami már 19 colos monitor fölött van az mind WideScreen. A 19 colos monitorokba van még hagyományos normál 4:3 arányú monitorok. Amúgy Amiket ajánlottam van amelyik 16:10 meg van amelyik 16:9 felbontású.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3166. szilvasii
2009.03.09. 12:38
Gondolom az 1920x1200 az a 16:9-es arányú, az 1920x1080 meg a 16:10-es ugye?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3165. Lancelot23
2009.03.09. 13:13
Igen úgy van meg megtudod nézni hogy melyik ott van az Iponon feltüntetve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3164. Serpike
2009.03.11. 07:56
Pont fordítva.. 1920*1080 a 16:9 arány
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3163. danee91
2009.03.11. 15:22
dava
Hát sokkal szebb képe van az LG W1942T monitoromnak most, mint a régi Samsung 763MB(dehát idős volt már, és mivel szinte éjjel-nappal ment, a fókusza már kezdett tönkremenni, a képernyő közepén nagyon életlen a képe).

Amúgy a DVI:
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface

http://translate.google.hu/translate?hl=hu...3DG%26num%3D100
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3162. Solas
2009.03.11. 19:21
hali all van 45 ezrem kb monitoral + 3 még elviselhető... nos ezzekre gondoltam de talán van már valakinek és le tudja ini a tapasztalatait.

1.SAMSUNG 2233SN
2.SAMSUNG 2233BWL
3.SAMSUNG 2233BW
4.LG W2252S-PF
5.LG W2252TQ-PF

Hát én ezt az 5 öt nézegetm a Samsung 2233Bw ről jokat irnak csak annyi a gondom vele hogy azt irják a tesztbe, hogy "tudjuk játékra is használni, ha sort kerítenénk rá, viszont nem kimondottan erre készült, ugyanis látható csekély utánhúzás. Input lag tekintetében viszont elsőrangú, a kurzor mozgatása nagyon közvetlenül történik."

Nos ezz nekem nem nagyon teccik mer én szeretem ha valamit csinálok azzonal megjelenjen!
A monitor netre játékra fil nézésre midnenre lenne hazsnálva!!!!
Előre köszönöm a kommenteket!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3161. ronnie13
2009.03.11. 20:49
Helo mindenki.!

Haverom gondolkozik egy XBOX360-on. és arra gondolt hogy ha már a monitorja is régi, azt is lecserélné, olyat választottunk ami HDMI-s ezt néztük ki. : LG M197WD-PZ
110-120k-ból meg szeretnénk úszni ha lehetne./ebből 60 a konzol, tehát marad kb 55-60 a monitorra/

Előre is köszi a választ. :rolleyes:


Szerk.:vagy esetleg egy olcsóbb DVI-s,
valamiféle HDMI-ből DVI-be átalakító létezik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3160. danee91
2009.03.11. 20:52
Létezikn ilyen átalakító.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3159. Lancelot23
2009.03.13. 21:56
Igen megéri a színek élénkebbek lesznek és a filmek is szebbek lesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3158. danee91
2009.03.13. 23:52
Én is alapnak tartom a DVI jelenlétét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3157. CrimsonX
2009.03.14. 00:44
Sziasztok!

Monitort szeretnék venni, de ugy h a kovetkezo 5eves tervben csak akkor kelljen megint ha nagyon muszaly
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3156. danee91
2009.03.14. 01:24
Azt, h HDMI van rajta, azzal vitatkoznék(van ahol írják, van ahol nem, gyári oldalon meg nem találja a típust).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3155. csobaig
2009.03.14. 01:35
100%, hogy VAN rajta HDMI, szóval nyugodtan veheted.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3154. Lancelot23
2009.03.14. 10:18
De minek HDMI a monitora? NEm elég ha tv-n van. Meg a legtöbb mostani VGA-n van már HDMI átalakító. Amúgy milyen VGA-n akarod használni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3153. danee91
2009.03.14. 11:01
HDMI képet és hangot is visz egyszerre, gondolom csak kell neki, ha már direkt ilyet akar venni. Ha meg DVI-ről alakítod át HDMI-re, csak kép lesz, hang nem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3152. CrimsonX
2009.03.14. 11:19
(Lancelot23 @ 2009 Mar 14, 10:18) De minek HDMI a monitora? NEm elég ha tv-n van. Meg a legtöbb mostani VGA-n van már HDMI átalakító. Amúgy milyen VGA-n akarod használni?

HD4870

Igazad van van atalakito es mint irtam meg nem is hasznalom/hasznalnam a hdmi-t.De ha mar befektetek akkor megprobalok hosszabb tavra mert ki tudja mit hoz a jovo.Nem foloslegesen vettem gepet 260k-ert azt sem tervezem 1 darabig fejleszteni mar csak 1 jo monitor kell a konfigba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3151. Lancelot23
2009.03.14. 12:05
Na jó de szerintem mostanság csak DVI az már bőven elég meg az LCD piac folyamatosan változik. Én ikább olyan monitort vennék ami szép képe van és DVI-os. A normális monitorok amiken nincs HDMI azok sokkal jobbak mint amelyiken van és úgyan olyan árba hozzák a jobb teljesítményt. Lehet hogy ezel nem nagyon értenek egyet de szerintem így van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3150. hunskull
2009.03.15. 13:31
Sziasztok!
Én most tervezek majd gépet venni, monitorral együtt.
A véleményeteket szeretném, hogy milyen monitort ajánlanátok!
A videókártya amit venni fogok: HD4850
A monitort 40-45 ezer forintból szeretném megvenni.
Elvárások: Csak játékra lesz, 20-22" legyen, legyen rajta DVI csatlakozó.
Amit eddig néztem: Samsung T200, SAMSUNG 2233BWL
Ezekről jókat hallottam, de nem muszáj samsungnak lennie.
A válaszokat előre is köszönöm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3149. Lancelot23
2009.03.15. 13:49
Samsung, BENQ, LG,ASUS ezeket ajánlom néz kürül melyik tetszik és tezsteket is tudsz nézni igaz a BENQ-ról nem találsz mert azt az ára miatt annyira nem szeretik az emberek de nagyon jó monitorok nekem is az van és volt is 5 évig meg most is az a gyártó van.
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_x900/23387 igaz egy csak 19 colos de ez nagyon jó monitor.
http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_vw222u/18585 22 colos
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_2232bw/18756
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_2233bwl/39804
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w2242t_sf/26067
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w2242t_pf/26422
ezeket tudom ajánlani. 22 colos Wide vagy hagyományos 19 colos monitor. Amelyik neked szimpatikus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3148. danee91
2009.03.15. 16:05
Nekem LG W1942T van, és nagyon jó, így tudom ajánlani a nagytestvéreit: W2042T, W2242T.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3147. Lancelot23
2009.03.15. 19:11
Mekkora monitora gondoltál?
19,20,22 colosra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3146. Lancelot23
2009.03.15. 19:43
Mondjuk vannak 19 colosok is amiken már van 40 alatt DVI csatlakozó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3145. Lancelot23
2009.03.15. 20:14
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_x900/23387
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_943bw/26511 ez Wide
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w1942t_sf/25603 ez is Wide
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w1952tq_pf/26272 Wide
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_l204wt_bf/17549 ezek nagyon jók és DVI csatolok vannak rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3144. Lancelot23
2009.03.15. 20:40
Egy jó monitor szerintem. Ki fog szolgálni egy darabig
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3143. gezatata
2009.03.18. 15:54
sziasztok

főleg játékra, kis filmezésre szeretnék monitort venni,

kérdésem: mekkora az a kijelző méret játéknál amit érdemes venni, hogy legyen jól átlátható de ne legyen zavaróan nagy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3142. Lancelot23
2009.03.18. 19:01
Milyen VGA-d van és mennyit szánsz rá?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3141. danee91
2009.03.18. 20:28
koboldsrac
W2042T ezt vedd...1680x1050, és szép kép...

gezatata
Sztem játékra 20"-22"-os max megfelelő, nekem 19"-os van, de játékra nem a max felbontáson használom, mert kicsit nehezebben viseli a 9600 GT, és így sem mondanám, h torzít a képe(LG W1942T).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3140. gezatata
2009.03.19. 09:11

csak a válasz érdekelt hozáértök tollábol,

nincs árhatár, addig gyűjtök míg meg lesz,

még gépem sincs, de abból is a legjobbat szeretném, iPon i7 Konfiguráció-val szemezgettem de még váratni fog magára

szép napot nektek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3139. greganka
2009.03.19. 20:56
ASUS G24 télleg jo vagy csak mondják????
vélemények akinek már van??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3138. Seb3s
2009.03.24. 16:40
Hi.
Monitor vásárlás előtt állok. Le fogom cserélni a jelenlegi Benq E2200HD-t egy nagyobbra. Két monitor között fogok dönteni:
1. Samsung 2494HS 24" http://ipon.hu/webshop/product/samsung_2494hs/37407
2. Gericom 26" http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offers/58_11114.htm

Ha esetleg vki tud vmit a 2. jelöltről, írja meg. kösz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3137. StevyXIX
2009.03.24. 16:55
2-4" ennyire fontos neked? vagy nem elég szép a monitor?
Ha egyébként jó a monitor akkor szerintem teljesen felesleges lecserélni ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3136. Seb3s
2009.03.24. 17:08
A monitor tökéletes csak szeretnék egy kicsit nagyobbat, amíg nem tudok TV-t venni. :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3135. Lancelot23
2009.03.24. 17:10
Lehet hogy nem jó a kontraszt aránya amit kétlek de lehet hogy tervezéshez kell neki és akkor már nem mindegy. Mondjuk nekem semmi bajom a BENQ-mal.
Nem lenen egy 24 BEBQ jobb?
Ennyi pénzért már kapsz egy LCD tv-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3134. greganka
2009.03.24. 17:24
Acer G24 az jo? 50 000:1 kontrasztja van
fölleg jáccanék és filmet néznék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3133. Seb3s
2009.03.24. 17:28
Az ok: filmezés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3132. Lancelot23
2009.03.24. 17:29
Maradnék, Samsung, LG vagy BENQ nál Acer-t nem vennék. De ha csak filmezel meg játszol akkor miért nem jó a 22" monitor az is szép képet ad filmekhez. Ha meg ennyi pénzed van akkor LCD tv VGA bemenetel és akkor mindegyiket tudod kihasználni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3131. Seb3s
2009.03.24. 17:37
Biztos én vagyok a vak, de nem találok 70k-ért (pont ennyi pénzem van) lcd tv-t 1920x1080 felbontással, amit monitorként is tudnék használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3130. Lancelot23
2009.03.24. 17:40
De miért akarsz most cserélni. Ha későbbre halasztod akkor már lesz pénzed és akkor már tudsz venni és addig nagyon jó lesz a 22"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3129. Seb3s
2009.03.24. 17:49
Szeretnék visszakanyarodni az eredeti kérdésemhez, mert nem az a kérdés, hogy veszek-e nagyobb monitort vagy sem. Nem itt szeretném megindokolni miért. Tehát a két jelölt:

1. Samsung 2494HS 24" http://ipon.hu/webshop/product/samsung_2494hs/37407
2. Gericom 26" http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offers/58_11114.htm

Ha esetleg vki tud vmit a 2. jelöltről, írja meg. kösz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3128. Klemice
2009.03.27. 23:33
C2Q Q9xxx + HD4870 mit tud kihajtani normálisan? 22" 1680x1050, vagy 24" 1920x1200 ?
Félek hogy sok lesz neki a full hd..
Valamint állítható magasságú monitorok csak a samsungnál vannak jók? 2243BW-t meg 2443BW-t néztem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3127. danee91
2009.03.28. 00:01
(Klemice @ 2009 Mar 27, 23:33)
Attól függ, milyen Q9xxx CPU-ról van szó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3126. Seb3s
2009.03.30. 10:42
Megvettem az aldis Gericom 26" monitort. Jobb mint az előző benq. Mindenben jobb nála, ami elég hihetetlennek tűnhet. HATALMAS!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3125. Kobaljov
2009.03.30. 21:30
Közben nézelődtem én is utána, gyakorlatilag megegyezik az Iiyama E2607WS-1-el, erről már több infót lehet találni neten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3124. st.ranger
2009.04.01. 13:52
(Klemice @ 2009 Mar 27, 23:33) C2Q Q9xxx + HD4870 mit tud kihajtani normálisan? 22" 1680x1050, vagy 24" 1920x1200 ?
Félek hogy sok lesz neki a full hd..
Valamint állítható magasságú monitorok csak a samsungnál vannak jók? 2243BW-t meg 2443BW-t néztem


2243BW-t ajánlani tudom csak... ilyenem volt, pár napja ellopták. Az tény, hogy van egy kis bevilágítás, de ha nem fullon van a fényer? lehet javítani a helyzeten, ami nálam amúgy is mindig alacsony volt, mert majdnem megvakultam reggelente. Ennyi pénzért ilyet kapni, és szerintem otthoni használatra tökéletes.

Miel?tt megvettem, 3 hónapig olvasgattam utána, ami nagy hiba volt, mert mindenhol csak a hibákat emlegetik és gyakorlatilag, minden elérhet? árú monitort ki lehet így zárni. Aztán meguntam megvettem ezt, pontosan az állítható magasság és forgathatóság miatt, (pólókat, és különböz? mintákat tervezek, ezért hasznos, hogy függ?legesen lehet nagyobb területem) és tökéletesen bevált. A natív felbontással kapcsolatban meg annyit, hogy játéknál nem nagyon vettem észre, hogy homályos lenne a kép, ha megfelel? képarányú felbontást választasz nem kell ehhez sem er?m?. Eléggé marketing szagot érzek mindenhol, hogy vásároljunk vásároljunk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3123. ThePoweR
2009.04.08. 15:43
Hy!

Egy monitort játékra 30e körül min 19".

Előre is köszönöm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3122. Lancelot23
2009.04.08. 16:14
ThePoweR!
D-Sub monitorok:
http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_vw195dr/35492
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w1941s_pf/38139
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_g920hda/108313
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_g900hda/30819
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_923nw/31285

DVI monitorok:
http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_vw195u/24403
http://www.ipon.hu/webshop/product/hanns.g_hq191dp/17049
http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_vw192c_/39299
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_e900wp/23384

ezek vannak amik megfelelnének de sajna kevés 30 ezer egy jó minitorhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3121. ThePoweR
2009.04.09. 19:07
Szép lista
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3120. Lancelot23
2009.04.09. 20:02
azért már van nagyon szép
Normál 19" és 22" wide

Normál 19" DVI
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_e900/27407
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_l1942t_bf/33558
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_l1954tq_pf/20515

22" Wide D-Sub
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_g2200wa/26418
http://www.ipon.hu/webshop/product/asus_vw220d/36701
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w2234s_sn/32316

20"-22" Wide DVI
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w2042t_sf/26066
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w2042t_pf/26065
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_s2033sw/38167
http://www.ipon.hu/webshop/product/philips_220sw9fs/34673
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3119. _SammY_
2009.04.10. 16:08
Sziasztok! Egy monitorra lenne szükségem játékhoz elsődlegesen de filmet is néznék rajta.

1. Mekkora monitorra van szükségem?
19" 4:3 vagy 22" wide

2. Milyen felbontású monitorra van szükségem?
Igazából szeretném nagy felbontáson élvezni a képi látványvilágot!

3. Mennyi pénzt tudok rászánni?
olyan 45-65 között gondoltam

4. Milyen csatlakozókra van szükségem?
Hdmi lenne a legjobb De DVI + átalakító is jó lehet.

5. Van-e gyártó melyet favorizálok/bojkottálok?
Mindenképpen minőségi termék kellene nekem, pixel garanciával.

amiket fennt írtatok azoknál jobbat szeretnék

köszönöm előre is

_SammY_
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3118. Lancelot23
2009.04.10. 16:33
_SammY_!

19" DVI monitor normál:
http://www.ipon.hu/webshop/product/lenovo_l193p/32781
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_943bm/24051

19" Wide HDMI moniror:
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_m197wd_pz/36574

22" Wide HDMI és DVI monitorok:
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_2233bwl/39804
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w2242t_sf/26067
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_m228wa_bz/18142
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_t220/25446
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_m2200hd/36265 ez HDMI
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w2284f_pf/30832
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w2261v_pf/36575 HDMI
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_e2200hd/35575 HDMI
ezek találtam amik jók szerintem a a BENQ is jó akkor is ha nincs 3 nap pixelgarancia nekem az volt 5 évig meg most is az van és szép képe van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3117. vamosizole...
2009.04.11. 20:14
Sziasztok!

Nekem 32e lenne rá, monitort szeretnék venni ( 6 éves a mostani "17'
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3116. bamboo
2009.04.11. 20:57
vamosizolee!

http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_g2010wa/31361

kb 3hete vettem én is egy ilyet, tökéletesen meg vagyok vele elégedve.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3115. vamosizole...
2009.04.12. 08:34
szia bamboo!

köszönöm a tanácsot, amugy milyen géped vagy v.kártyád van hozzá? és pl mekkora felbontásban szoktál rajta játszani?

ez a márka megbízható, mert annyira nem ismerem, ez, vagy egy Asus is jó választás lehet?

BENQ G2010WA vagy ASUS VW202SR ?

Asus P5Q, Q9400 2,66ghz, 2x2gb/800mhz ram, Gigabyte 9800GTX+1gb a gépem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3114. bamboo
2009.04.12. 14:23
Jelenleg egy x1650pro-m van (legalább HIS, iceQ hűtéssel..), egy 3GHz-s prescott P4-el, ami az alaplap miatt (MSI P4MAM2-V) csak 1,5-ön fut. De nemsokára új gép lesz.
1680*1050-ben megy minden, már ami rendelkezik ezzel a felbontással. A márka tudtommal megbízható és ahogy nézegettem egész jó monitorokat gyárt, mint pl. ez.
Én is ez a 2 között vaciláltam, szerintem ha kell neked hangszóró a monitorban akkor ASUS, amúgy meg benQ.

http://ipon.hu/elemzesek/beleposzintu_20_es_monitorok/340/

Olvasd el ezt a tesztet és dönts te, az ASUS se lehet rossz választás, nekem a benQ tetszett jobban és tökéletes eddig.

szerk: Csináltam két képet a sajátomról, hátha segít a választásban. A kép minősége nem túl jó (SE w880i), hogy lásd a méreteket odaraktam egy egészségromboló-dobozt is.

www.bamboo.atw.hu/monitor.JPG
www.bamboo.atw.hu/monitor2.JPG
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3113. vamosizole...
2009.04.12. 16:34
Köszönöm a segítséget, és a képeket, szerintem teljesen egyforma a 2, azthiszem az Asus lesz, mert az alaplapom is az, és meg vagyok vele elégedve, és van igéretem, remélem összejön, hogy el tudom adni a videókártyámat a régit (8800GTS 640mb) és meg is rendelem itt akkor.

Köszi még 1x
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3112. Jancsi
2009.04.12. 21:16
Sziasztok!
Éppen monitor vásárlása előtt vagyok! Most elég láma leszek de nagyon nem értek a monitorokhoz!
Először is van egy 6 éves, de még jó állapotú 17"-es CRT-m(Mag,TCO 99,770pf - ezek vannak rajta sajna több infóm nincs a monitorról, a képernyője sík, de maga a monitor hatalmas). Érdemes-e ezt lecserélni TFT-re?
Googleben rákerestem hogy CRT vagy TFT a jobb, de csak régebbi hsz-ek foglalkoztak ilyenekkel és azokra nem akarok alapozni, ezért kérem a segítségeteket.TFT vagy CRT a jobb manapság? Gondolom a TFT, mivel ujabb és már szinte mindenhol az van de mégis érdemes-e lecserélni a CRT-met?
Ha mégis vennék, akkor ilyesmi kéne:
wide de legalább 1680 * 1050
30 -32 ezret szánnék rá és leginkább játszanék rajta, meg interneteznék.
Én ezt néztem ki magamnak eddig de ugy hogy nem értek az ilyenekhez szóval bármilyen hozzászólás jól jönne nekem: BENQ G2010WA Iponos tesztben negativum csak a szük látószög(ugyis szemben nézem) és alaphelyzetben fakó szinek(be lehet állítani). Megérné ennyiért vagy ilyen árkategóriában tudnátok jobban ajánlani?
+ Jó az ha van 3 napos pixelgarancia? És az mit ér?
Aki ezt végigolvasta annak köszönöm, aki válaszolt rá valamit annak BIG THX!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3111. danee91
2009.04.12. 21:39
(vamosizolee @ 2009 Apr 12, 16:34)
Hát nem tudom ennyib?l kapni-e normális, min 20"-os TFT-t. Amúgy számomra hatalmas váltás volt 17" CRT-r?l váltani, az LG W1942T új monitoromnak sokkal szebb, életh?bb a képe, persze láttam már ennél szebb kép?eket is, de azokban sztem nem TN+Film panel volt. Amúgy a 3 nap pixelgari azt jelenti, h ha megkapod a monitort, és pixelhibás, az átvételt?l számítva 3 napon belül kicserélik újra. Bár ha TFT-t rendelsz, és kiszállítást kérsz, sztem írd a megjegyzés rovatba, h kérsz pixelhiba tesztelést, így ~kisz?rheted, h alapból ilyen darabot kapj. Amúgy meg webshopos rendelésnél él az, amit sztem sokan nem tudnak, 8 napon belül visszakérheted bárminek az árát, ha kiszállítással kérted, és nem tetszik. Vagy nem teljesen pontosan írtam le?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3110. bamboo
2009.04.12. 22:08
Jancsi neked is ugyanazt tudom mondani: nekem bejött a G2010WA, a szűk látószög sztem nem vészes, igazából nem is nagyon érzékelem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3109. Jancsi
2009.04.13. 18:12
Szétnéztem a neten hogy hogyisvvanez a 8 napon belüli visszaküldés. Néhány esetben megpróbálnak ezalól a törvény alól kibujni(pl: csak bontatlan csomagot vesznek vissza) és olvastam hogy Iponon is volt ilyen(remélem ez már megszűnt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3108. danee91
2009.04.13. 19:36
Na most én kérdezek, mivel a monitorteszteket nem olvasom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3107. Zozzy22
2009.04.13. 21:24
Szeva, monitort nézegetnék maximum 45-ért, itt eddig ezzel a kisaranyossal szemeztem, szeretném a véleményetek kérni:

LG w2042T-PF

Elsősorban játékra szeretném használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3106. danee91
2009.04.13. 21:50
Ezt ajánlani tudom, sztem nem csalódsz benne, nekem a W1942T van, és jó féle...Játékra is jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3105. Zozzy22
2009.04.13. 21:57
Értem, köszönöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3104. Lancelot23
2009.04.14. 12:10
danee91!
LG, Samsug gyártókat az olcsóbbság miatt 22". De ha szeretne szép képet akkor Benq. Nekem is az van igaz 4:3 19" de nagyon szépen dolgozik és szép színei vannak. Meg ami előtte volt az is Benq volt 5 évig kiszolgált sajna megadta magát. De ha ajánlhatók akkor ezeket amik tényleg szépek.

22"
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_t220hd/25821
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w2294t_pf/37584
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_m2200hd/36265 ez nagyobb felbontásra képes
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w2284f_pf/30832
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_2243bw/26307
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_g2200w/30820
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_e2200hd/35575
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w2252tq_pf/26274

24"
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_g2400wad/30823
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_2443nw/30838
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_e2400hd/33637
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_l246whx_bn/37581

Mondjuk amúgy csak 3 nap van amikor kicserélik vagy vissza adják a pénz, illetve ha hitelre vette akkor csere és nincs pénz vissza fizetés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3103. saMm
2009.04.15. 08:55
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni, monitorvásárlás előtt állok, jelenleg egy öreg 17"-os LG Flatron monitorom van, szeretném TFTre cserélni.

A monitort filmnézésre, játékra, netezésre használnám.
Olvastam, hogy a TFT monitorok gyengébb minőségben jelenítik meg a natívtól eltérő felbontásokat.
Ehhez viszonyulva szerintem jobban járnék egy 19-20"-os monitorral, mint pl. egy 22"-al, ha játszom (de filmezésnél is leggyakrabban 720p-hez vagyok hozzászokva, az meg ronda lenne nagyobb felbontásban).
A gépem remélhetőleg képes lesz elvinni az új játékokat is kisebb felbontású monitorral.
A procim core2duo E7200 2.53ghz, vgam egy ati hd3870 512MB.

Röviden tehát filmre, játékra, netezésre kellene DVI bemenettel rendelkező 19" vagy 20" wide monitor, árban 30-40eFt között, lehetőleg 3 napos pixelgarival.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3102. Lancelot23
2009.04.15. 09:29
saMm!
A CRT és a TFT között a színkezelés és a láthatóság a különbség illetve a wide. Mert a CRT katódcsöves rendszerű míg a TFT folyadék kristályos és ebbe van a színeltérés. De már ezt nagyjából kiküszöbölték.

Én ezeket ajánlom.

19" nem Wide:
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_l1942p_sf/32183
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_l1954tq_pf/20515
http://www.ipon.hu/webshop/product/benq_e900/27407 igaz itt nincs 3 napos pixel de nagyon szép képe van. Ezt tapasztalatból tudom és egy nagyon jó gyártó.

20" Wide
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w2042t_sf/26066
http://www.ipon.hu/webshop/product/lg_w2042t_pf/26065
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_s2033sw/38167

De jobban járnál egy 4:3-al mert nagyobb képet és játékba jobb. a 20" mint tudod 16:10-es ami 18" 4:3-nak felel meg. És azért mint mondtad játékra is szeretnéd így jobb a 4:3
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3101. StevyXIX
2009.04.15. 11:06
danee:
Samsung párti vagyok:
SAMSUNG T220HD 73.507 Ft
Szerintem menjen el egy üzletbe és nézzen körbe, ezt is nézze meg amit még esetleg mások ajánlani fognak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3100. saMm
2009.04.15. 17:07
(Lancelot23 @ 2009 Apr 15, 08:29)

De jobban járnál egy 4:3-al mert nagyobb képet és játékba jobb. a 20" mint tudod 16:10-es ami 18" 4:3-nak felel meg. És azért mint mondtad játékra is szeretnéd így jobb a 4:3

Értem, én is ezzel az LG W2042 monitorral szemezgetek, de közben haver ajánlotta az övét, meg olvasgattam is, hogy nagyon jó képe van (Samsung SyncMaster 2253LW), viszont iponon már nem lehet kapni :S
Tudtok üzletet, ahol árulják még ezt a darabot? Esetleg hasonlóan jó monitort?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3099. vasutas01
2009.04.15. 17:52
Nekem is 4:3 van. És játékba tényleg jobb =)
Samsung Syncmaster 203B 20"-os monitorom van, 8ms 300cd ...
Felbontása 1400x1050, D-SUB és DVI is van rajta!
Meg van több mint 1,5 éve. Elég jó képe van, de már nem nagyon árulják sajnos.
Gondolkoztam már egy nagyobb felbontású monitoron, ha lehetséges Full HD-s, és jó lenne minimum egy DVI, de ha van rajta HDMI az mégjobb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3098. Lancelot23
2009.04.15. 19:14
Mennyit szánsz rá?
Nézd meg amiket ajánlatom van 30 körüli illetve felette.
Ha mondasz egy árat akkor nézünk neked monitort.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3097. Teeby
2009.04.17. 08:40
Sziasztok! Ma akarok új monitort rendelni, de nem tudok választani. Ebben szeretnék segítséget kérni.
http://ipon.hu/webshop/product/samsung_2033sn/40187
http://ipon.hu/webshop/product/asus_vw202sr/24783
Ez a 2 közül melyik a jobb? Láttam, hogy nem egyforma felbontást tudnak.. Nos nekem az kell amelyik jobb játékra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3096. StevyXIX
2009.04.17. 09:19
Tebby:
jónak tűnik a Samsung monitor, de hivatalos oldal szerint 1600x900 a felbontása, evvel az a baj, hogy én is most látok először ilyet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3095. Teeby
2009.04.17. 10:33
A videókarim Sapphire HD4850 Toxic. Az szted elég? Mondjuk azért nem mondtam, hogy minden játékkal full grafon akarok játszani max felbontás mellett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3094. StevyXIX
2009.04.17. 10:55
Nem tudom mekkora monitort akarsz, de ha csak 19-20"-os kell akkor a fenti LG-t ajánlom, felesleges nagyobb felbontású monitort venned ilyen képméretben, alacsonyabb felbontáson a vga is gyorsabb, ha pedig 22"-os monitorban gondolkodsz akkor lehet 1680*1050-es monitor is, ahhoz még elég a 4850 is, de ezek a monitorok min 40k körül vannak, szóval kerettől is függ a dolog. Felbontás pedig azért fontos mert a monitorok jó része csak natív vagyis általuk elsődlegesen támogatott felbontáson adnak jó képet, nekem 1440*900-as a monitorom ha más felbontáson próbálom használni nem lesz ilyen jó a kép mint ezen, nagyobb kijelzős monitorok már lehet más felbontáson is szép képet adnak, nem tudom, ki kell próbálni talán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3093. Jancsi
2009.04.17. 12:05
Nos én már kiszemeltem egy monitort aminek a felbontása 1680*1050. DE nekem egy Sapphire HD3850 512-es karim van AMD 5000+(2*2.6Ghz)-el. Nem tudjátok hogy mennyire lenne ehhez jó ez a felbontás? Úgy tudom hogy ha kisebbel játszok mint a nativ az rossz képminőséget ad! Szóval nagy gondban vagyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3092. StevyXIX
2009.04.17. 12:18
Hát attól is függ mivel játszol, valószínű vinni fog mindent így is, csak néhol (Crysis Far Cry 2 stb) erősen vissza kell venni a beállításokat, úgy tudnám ajánlani ha jövőben valamikor lecseréled legalább egy 4830 szintű kártyára, egy ilyen kártya már nagyon jól boldogulna ilyen felbontáson. Processzorod jó a jelenlegi kártyádhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3091. Jancsi
2009.04.17. 12:26
Uhh ez gyorsan jött! Nagyon szépen köszönöm!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3090. StevyXIX
2009.04.17. 12:45
Nagyon zavaró lehet a pixelhiba!
Attól is függ hogy hol jön elő, ha a kép szélén akkor tényleg legyinthet rá az ember, de mi van ha a kép közepén? Képzeld ott éktelenkedne egy piros fekete vagy más színű pont, nagyon zavaró, én már tapasztaltam, egyből cserélve is lett az a monitor (samsung volt, hát istenem előfordul).
8 napon belül így is visszaküldheted a terméket ha nem vagy vele elégedett, a monitor árát vissza is fizetik, de a futár árát bukni fogod (ezért is baj, hogy nincs rá 3 napos pixelgarancia, mivel abban esetben ingyen cserélnék neked a monitort és nem buknál a futár árát).
Szerintem nézz egy jó LG monitort esetleg, sok szépet írtak már LG monitorokról az áruk is alacsony.
Ha pesti vagy és magad vissza tudod vinni Iponba a monitort akkor szerintem okés a dolog, de amúgy nem vállalnék rizikót.

LG W1942T-PF
ennek a felbontása is alacsonyabb, igaz 1"-al kisebb, de szerintem észre se lehetne szinte venni ha melléraknád a 20"-at.
ehhez meg elég is a HD3850 is, 1440*900-as felbontás simán jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3089. Jancsi
2009.04.17. 12:59
Nos ha a 32re rá tudnék dobni pár ezrest akkor melyik LG monitort ajánlanád 1680*1050-ben?
És mi a különbség a WSXGA és a WSXGA+ között?
Erről mi a véleményed: LG W2042T-SF ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3088. StevyXIX
2009.04.17. 13:17
Ha már ilyen felbontású monitor kell legye legalább 22"-os:
LG W2242T-PF
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3087. Jancsi
2009.04.17. 13:23
Uhh hát ez már egy kicsit túl lőtt a kereten de tudom hogy neked is nehéz ennyiből jó lg monitort ajánlani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3086. StevyXIX
2009.04.17. 13:45
Igen kicsit sok lett, szerintem nem sok értelme van 19-20"-on ilyen felbontású monitornak, főleg ha játszani szeretnél rajta, inkább csak hátrány, ha már ilyen felbontású monitor kell akkor legalább 22"-os legyen, úgy képernyő is nagyobb, több értelmét látom.
Mellesleg tökéletes szerintem, épp elég nagy a 19"-os monitor, felbontásnak meg nincs ilyen nagy jelentősége, sőt 720p filmek is szebbek ezen a felbontáson, így nem kell fullHD filmeket nézned a tökéletes kép érdekében, szóval én ezt tudom ajánlani, LG meg egy jó márka, jobbnak tartom a BenQ-nál (nem akarok senkit megbántani), legjobbnak pedig Samsungot tartom (most hagyjuk az Eizo-t meg hasonlókat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3085. Jancsi
2009.04.17. 13:55
Nah én szétnéztem és tényleg ezt az LG W1942T-PF -t ajánlják mindenhol. Még egy pár napig gyüjtök egy kis pénzt és mehet is a rendelés! A segítséget nagyon köszönöm!!! :rolleyes:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3084. danee91
2009.04.17. 21:17
Nekem is W1942T van, jónak mondhatom. Én nem 1440x900 alatt játszok, mert ott némely játék kicsit lassabban fut. Azt kell mondjam, 1024x768 alatt rossz képet ad, de 1152x864 alatt elég tűrhető képet, sőt...Ez alatt CoD4-ezek, és nem mondanám, h torz a kép. Gondolom 20"-os monitor esetén kicsit más a helyzet, ott lehet torz lenne az 1152x864...
És ha rendeled neten, kérj megjegyzés rovatba pixelhiba tesztelést, így nagy eséllyel nem fogsz hibás darabot kapni. Én is így tettem...Hibátlan darabot is kaptam. Amúgy LG esetén ott van a 3 nap pixelgari, de hát jobb szólni, h teszteljék, mint h én szórakozzak utána az LG szervizbe szaladgálással, mivel a garipapír LG+Samsung 3 napos gari esetén is saját szervizbe szólhat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3083. StevyXIX
2009.04.17. 23:25
Nem, tudtommal Ipon cseréli a terméket 3 napos pixelgari esetén, vagyis ha pixelhibás a monitor szólsz iponnak elhozza a futár a monitort és kapod az újat. (persze ezt jó lesz tisztázni, de nagyon furcsálnám ha neked kellene szakszervízbe juttatnod és 3 napos pixelgaranciát érvényesíttetni ...)
Egyéb iránt unkabátyám pont kifogott egy pixeles samut és visszavitte megnézték az üzletben is mondták hozatják is az újat helyette, ők meg gondolom intézik tovább a hibás terméket szakszervizbe vagy ahol kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3082. danee91
2009.04.17. 23:27
Bocs, akkor a rendes garra vonatkozik a szakszerviz, nálam legalábbis LG szervizbe szól a gari...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3081. StevyXIX
2009.04.17. 23:30
Szerintem annál se, valószínű a gari ideje alatt ez érvényesíthető a viszonteladónál is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3080. dani786
2009.04.21. 16:08
Hello mindenki!

Konkért kérdésem lenne!

LG W2294T-PF
vagy
Samsung T220 ?

egyszerűen nem tudok dönteni, árban mind2 ugyanannyi, bár a többi helyen az lg ára magasabb, de az a pár ezer forint nem mérvadó! Hosszú távú befeketetésről lévén szó plusz párezer forint nem számít, ha a jobbat választom. Szóval lényeg a lényeg, melyiket érdemesebb megvenni?
Játékra, filmnézésre és munkára egyaránt használnám, de fontos hogy jó válaszidővel rendelkezzen, bár ha jól láttam mind2nek ugyanúgy 2ms.

Előre is köszönöm a választ!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3079. Lancelot23
2009.04.21. 16:12
Megnézted a teszteket amiket írtak róla itt az oldalon?
Szerintem mindegyik monitor nagyon jó amelyik neked szimpatikus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3078. dani786
2009.04.21. 17:23
Igen, megnéztem a teszteket, csak az lg-ről máshol még nem nagyon találtam tesztet, viszonylag új még a monitor.
A samsung tesztje majd' egy éves és ha nem is sok, de egy-két hibát említenek, az lg-ről viszont még nem olvastam rosszat, lehet csak azért, mert nem olyan rég jött ki.
Külsőre jobban bejön a samsung, csak azt nem tudom hogy melyik a megbízhatóbb. Igazából egyik márkával se nagyon volt még dolgom. Sokan samsung pártiak, jókat írtak a t220ról, de az lgről még nem igazán találtam véleményt.
szóval nehéz a döntés... :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3077. napata
2009.04.25. 13:57
Én is hasonló cipőben járok, mint dani678, azaz az LG W2294T-t néztem ki magamnak, és több tesztet, felhasználói véleményt keresek, de sajnos eddig én is csak az ipon.hu-n olvastam róla, még egy fórumot sem találtam, hogy ahol lett volna valakinek már ilyen monitora.

Valakinek van esetleg mégis ilyen LCD-je, vagy tud olyan internetes fórumot, ahol véleményt, tesztet lehet olvasni róla.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3076. Jancsi
2009.04.25. 14:51
Nos én pedig úgy döntöttem, hogy mégiscsak gyüjtök még és ha összejön, akkor egy W2242T-PF-re lecsapok! Szerintem egy ember hosszabb időre vesz monitort, szóval megéri azt a pluszt. No meg ha ez az 1942T nagytestvére akkor rossz nem lehet!
Egy 512-es HD3850 csak elbír egy ilyen felbontáson. Egyébként napata én sem találok semmi monitor tesztet a neten, akármilyen tagot teszek a monitor neve után csak sok-sok bolt jön ki! Egyébként LG-nél mi a különbség S és T széria között? És egy NEC monitorhoz mit szóltok még? A teszt jót ír róla, 3 napos gari van rajta és a japán elvileg jó márka!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3075. StevyXIX
2009.04.25. 23:42
review-el próbáltad?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3074. Jancsi
2009.04.26. 16:31
Azzal is épphogy sikerült pár vásárlói véleményt találni de az is elég nekem. MEGVESZEM!!! Majd nemsokára
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3073. StevyXIX
2009.04.26. 18:13
DVI port legyen rajta, ez alap ma már, én monitorom lassan 3 éves és még ezen is van DVI port.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3072. tulips
2009.04.28. 15:47
Sziasztok!
Tudom, hogy ez nem ide tartozik, de ez egy jó monitor? LG M2794D
Fontos nekem a TV tuner. Ha tudtok valami jobbatt, akkor csak irjátok meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3071. StevyXIX
2009.04.28. 16:04
Nem rossz, de gondolom az ára is megvan, 15k körül már szerintem kapsz normális tv tunert így nem feltétlenül kell monitorba beépítve lennie. (persze úgy mennie kell a gépnek).
Vagy akár HDTV is jó lehet, igaz gépezésre nem a legjobb, de TV-nek igen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3070. tulips
2009.04.28. 16:20
Szia. Van nekem TV tunerem. Milyen HDTV-t ajánlotok, maximum 32''-os és FUll HD-sat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3069. Lancelot23
2009.04.28. 16:33
tulips!
Mihez kell neked ekkora TV hisz ennyi pénzből vehetnél egy kis gépet ami rászerelhető a monitorra és még marad pénzed.
Mekkora képernyőn szeretnél játszani?
Nézd meg van az Iponon tesz a kis gépekről olvasgasd el. link
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3068. tulips
2009.04.28. 16:49
Hűt nekem fontos, hogy tudjak TV-zni és PS-azni és PC Full HD-ben játszani. De nem akarok a gépemben léveő TV tunerrel TV-zni.
Nem értem ezeket a nettopokat :rolleyes:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3067. Lancelot23
2009.04.28. 16:52
Mit nem értesz?
Egy kis gép amit fel tudsz szerelni a monitor hátuljára és tudsz játszani az Asusal főként de van más gyártó is. Illetve tudsz TV-tunnert berakni és máris kész a gép ami mindenre jó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3066. tulips
2009.04.28. 16:55
Deegyy ilyen gép, nem alkalmas a COD4-re Full HD ban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3065. inside
2009.04.28. 16:57
Stevy!
Alap igazad van,valóban a Samsung tud jó monitorokat gyártani,ez tény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3064. Lancelot23
2009.04.28. 17:05
Na de ha Full-HD-t használsz akkor ahhoz egy asztali gép kell amin van TV-out vagy HDMI kimenet a TV-hez. De jobban járnál egy rendes monitorral és egy LCD TV-vel külön külön. Ha jól akarsz kijönni akkor 100 körül kapsz egy normális LCD tévét és veszel egy Jó kis monitort játékra külön. Mondjuk LG vagy Samsung a pixel garancia miatt vagy ha ez nem kell akkor a Benq is nagyon jó monitorok ezt tapasztalatból mondom 5 év egy CRT és most egy LCD 19" nem wide. Vagy ha nagyon jó minőséget szeertnél akkor Dell, IBM-Lenovo,HP monitorok igaz ezek már drágák de nagyon megbízhatóak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3063. tulips
2009.04.28. 18:06
Szia!
Nekem már van egy Asus monitorom. Úgyhogy mindenképpen csak egy kijelzőt szeretnék venni.
Az Asus eladom, vagy elcserélem, érdekel VALAKIT? A tipus: Asus PG191. Persze én nem adom drágán és szívesen cserélnék is jobb gépalkatrészre, vagy komplettt gépre is akár.

Itt egy teszt róla:
Az ASUS mindig is megbízhatóságáról, kiváló minőségéről, és nem utolsó sorban, elegáns monitorairól volt híres, a megjelenítők piacán.
Ezzel méltán kivívta helyét a minőségi kategóriában, ezt igazolja legújabb dobása is.
Az új (leginkább gémereknek szánt) monitora, mely a prémium kategóriában is meglepő, multimédiás képességekkel rendelkezik.
Ha csak a válaszidőt néznénk, máris egy elég megnyerő adattal szembesülhetnénk, hiszen a PG191 válaszideje 2ms!
Ami azért igen impozánsnak mondható.
De lássuk mivel is emelkedik ki igazán az ASUS új üdvöskéje a konkurencia termékeiből:
A monitor kávájának, felső részén helyet kapott egy 1,3mp-es webkamera (mely előre és hátra dönthető), minőségében pedig igazán jól illeszkedik a PG191-hez.
A webkamerán túl 3db usb 2.0-ás csatlakozó, fejhallgató és mikrofon ki- és bemenet teszi kényelmesebbé hétköznapjainkat.
De az igazi nagy durranás a monitor hátulján, a tartó konzolon található cső, ami nem más mint egy mélynyomó! A woffer 15W-on duruzsol, a beépített hangszorók pedig 2X5wattal bírnak.
Így az ASUS PG191 vásárlásával egy időben, rögtön szert tehetünk egy 2.1-es hangrendszerre is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3062. StevyXIX
2009.04.28. 19:23
(inside @ 2009 Apr 28, 15:57) Stevy!
Alap igazad van,valóban a Samsung tud jó monitorokat gyártani,ez tény.
Ezt nekem írtad?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3061. saMm
2009.04.29. 12:12
Hali! Vettem egy LG W1942T monitort, az előzőt (CRT) rendkívüli módon felülmúlja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3060. Zozzy22
2009.04.29. 12:46
Üdv!

19"-os, nem wide monitort keresek játékra, 50k HUF alatt!

Mit tudtok ajánlani?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3059. Lancelot23
2009.04.29. 13:08
És miért nem érdekel 22" wide
De ha gondolod akkor Samsung,LG, de ha jót akarsz jó áron Benq,
Samsung link
LG link
Benq link
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3058. Zozzy22
2009.04.29. 13:22
Proci: AMD X2 7750 BE
Videók.: Sapphire HD4830 512MB
Memória: GeIL 2x2GB kit

Emellett a kongif mellett 22" wide monitorok natív felbontásánál (1920x0180, ha jól tudom ezt hívják Full HD-nak) a mai játékokat max mediumig fogom tudni állítani.

Szvsz inkább legyen alacsonyabb a felbontás, de szebbek az effektek, AA, AF, meg egyéb dolgok bekapcsolása mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3057. Lancelot23
2009.04.29. 13:28
Értem én amúgy nem nagyon szeretem a wide monitorokat mert a 22" wide az egy 20" felel meg 4:3 felbontásba eredetileg meg ennyi pénzért nincs rajtuk DVI csatlakozó ami már alap egy monitoron. Ha megnézted amiket linkeltem azok most a legjobbak ezen a téren ár teljesítménybe. De mondjuk a Benq-nak egy hátránya van a pixel garancia de szerintem úgyse fog meghibásodni 3 napon belül nekem se volt ilyen pedig Benq-m van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3056. StevyXIX
2009.04.29. 13:39
T190 jó fajta monitor 19"-os 1440x900 felbontásban szép képpel.
Wide meg szerintem teljesen jó, én meg a 4:3-ast nem szeretem, jobban tetszik a wide, amúgy lehet nem olyan magas, de elég széles a wide monitor ügye ezt se felejtsük, felület nem vész el csak átalakul, 943B meg elég régi darab, nem venném már meg.
Dead pixel lényege, pont az hogy ha előfordul vagy rögtön észrevehető vagy néhány napon belül észlelhető, ha pixelhibás az 3 napon belül valószínű kiderül, ha addig nem mutatkozik akkor utána már nem fog nagy valószinűséggel, szóval azért a 3 napos pixelgarancia, mert a hiba általában ennyi időn belül mutatkozik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3055. bajszi
2009.04.29. 14:30
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_t220/25446
Engem a Samsung T220-ról érdekelne a véleményetek,elsősorban azé aki ezt a tipust használja.
Elsősorban játékra,éppen ezért az is érdekelne jövőre nézve hogy a nativ /1680x1050/ felbontásnál kisebb felbontáson milyen a képe.Kinek milyen véleménye van róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3054. gezatata
2009.04.29. 17:07
sziasztok

HDMI kábelen keresztül ugyan úgy lehet nettezni, filmezni, játszani mint a VGA és DIV-es kábellekel vagy csak filmezéshez jó

játékhoz melyik ajánlott inkább
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3053. Mar.le.Ton
2009.04.29. 23:50
(bajszi @ 2009 Apr 29, 13:30)
Engem a Samsung T220-ról érdekelne a véleményetek,els?sorban azé aki ezt a tipust használja.
Els?sorban játékra,éppen ezért az is érdekelne jöv?re nézve hogy a nativ /1680x1050/ felbontásnál kisebb felbontáson milyen a képe.Kinek milyen véleménye van róla.


Szia! Egy hónapja sincs, hogy én is ezt a típust választottam. Nekem semmi gondom nem volt/nincs vele. Kicsomagolás után 2 perc alatt m?köd?képessé varázsoltam. Pixelhiba sehol. Játéknál tökéletes (szerintem), viszont fontos, hogy els? beüzemelés el?tt minden beállítást optimizálj (célzok most a képfrissítésre, amit szintén lehet kalibrálni. Játéknál a leggyorsabbra (2ms-ra) jó, ha állítod). Egész b? a beállítások mennyisége - én egy Samsung SyncMaster 730bf-r?l váltok, innen kiindulva.

1680* felbontáson tesztelgettem leginkább, a képmin?ség -szubjektív- szuper (amennyi kifért a csövön: Fárkráj2, Crysis -ek, Cod-ok, DS, L4D, AC, ST...). Ha jól emlékszem csak Cod5-nél néztem meg, milyen kisebb felbontáson (akkor is két képerny?n futott). Ott egész szép volt (eleinte nem nagyon láttam különbséget, mi történt), de azt nem tudom, mennyire szép kisebb felbontásokon. :mellow:

A T220 az egyik leggyorsabb, és legkisebb modell (van mondjuk T200-as is), de ott van a T240 és T260 is. Játékra szerintem ajánlott, de ha nagyobb kép kell, akkor lehet 24 meg 26"-ban is gondolkodni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3052. bajszi
2009.04.30. 06:55
Köszönöm a véleményed,körülnéztem máshol is mi a vélemény erről a monitorról,sok rosszat nem olvastam róla .
Már biztos hogy ezt rendelem,csak még pár napot várnom kell a pénzmagra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3051. StevyXIX
2009.05.04. 21:37
Hát ha beleszólhatok a tervezett gépedbe:
Alaplapból ezt ajánlom: EP43-DS3LR
VGA-t Ati ajánlanék, de mindegy ha neked ez kell nem szólok bele
Ramból Geil ultra plust nem ajánlom, mert lehet cl6-at kapsz és nem cl5-öst ami várható lenne, helyette:
OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Gold KIT 15.636 Ft
Tápból thermaltake se éppen egy megbízható darab, helyette:
CORSAIR PSU-450HX 20.832 Ft
monitor pedig:
SAMSUNG T220 57.945 Ft
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3050. StevyXIX
2009.05.04. 22:35
Semmi baj nincs az Asus alaplappal, csak a Gigabyte olcsóbb és szerintem jobb is ezért ajánlottam, de mindegy, Asus is jó persze, ha az kell vedd azt, csak ajánlottam.
Chieftech tápok már jók, de nem a legcsöndesebb darabok, ennél meg erősebb és jobb táp a 450HX (persze drágább is), szóval ha belefér a keretbe akkor jobb választás. Chieftech Aktív PFC-s tápok másik hibája, hogy nem működnek együtt az olcsóbb APC szünetmentesekkel (Back-ups család amit otthoni felhasználásra fejlesztettek ki), szóval ha véletlen ilyenbe is gondolkodnál akkor ezt nem vehetnéd hozzá (pedig APC az j
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3049. StevyXIX
2009.05.04. 22:50
Ha Nvidia kell akkor jó lenne ezt megvenni:
GIGABYTE GV-N26OC-896H-B GTX260 896MB PCIE 50.249Ft
T220 úgy is olcsóbb ha jól néztem, így kijönne.
Mi nem tetszik a T220-ba? Páran itt is írtak róla és nem nagyon szidták, T190-et magam is láttam elég jó monitor szerintem szép a képe is.
Táp:
FSP Everest 500W 16.080 Ft
bár Corsair 450HX-et még mindig jobban ajánlom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3048. StevyXIX
2009.05.04. 23:39
Gondolom Eizo-ra gondoltál, hát jah, nem tudom mik az elvárások grafikus szinten, szóval így nem tudom segíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3047. Beatrix555
2009.05.05. 16:24
Sziasztok!

Videokártyám ASUS E8600GT ddr3 silent 256mb. Monitort szeretnék venni, főképp játékokhoz, illetve internetezéshez. Talán samsung lenne a jó, mivel megbízható márka, s talán hosszabb élettartamú. (de ha inkább mást ajánlotok, az is jó, a 3 napos pixelgarancia viszont jó lenne, mivel csak futárszolgálattal tudom elhozatni) Ha lehetséges inkább alsó árkategóriást keresek (max 35000 ft-ig), mérete 18-20" megközelítőleg. Az, hogy dvi legyen-e hozzá, nem tudom, hogy fontos-e, vagy számottevő különbséget jelent-e. Milyen monitort ajánlanátok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3046. StevyXIX
2009.05.05. 16:36
Samsungok tényleg jók csak relatív drágák is, így LG-t ajánlok:
LG W1942T-PF 34.657 Ft
3 év garancia és 3 napos pixel garancia is van, monitoról meg sok jót hallottam már, elég csak kommenteket olvasni a terméknél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3045. Beatrix555
2009.05.05. 17:17
Köszönöm a válaszod, akkor maradok LG-nél, és ez még árban is megfelelő, dvi is van rajta. :lol:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3044. szigat
2009.05.09. 13:34
Sziasztok!

Új monitor vásárlásán gondolkozom és két terméket néztem ki az LG W2253V -t és az LG W2261V-t. Játékhoz, filmezéshez és olvasáshoz is használnám , mert gépen van a legtöbb anyagom ami a sulimhoz kell. Szerintetek melyik lenne jobb választás egy Powercolor hd4850 -es mellé? (Esetleg ha tudtok más alternatívát, ami szerintetek jobb választás lenne hasonló árkategóriában és méretben azt is megírhatjátok.)

Válaszokat előre is köszönöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3043. Lancelot23
2009.05.09. 13:44
Szia!
Mennyit tudnál rá száni?
És mekkora képfelület kéne? Ezt úgy értem milyen felbontásba dolgozol?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3042. szigat
2009.05.09. 14:55
A fent említett két modellel hasonló árkategóriában gondolkozom 50-60 ezer között.
Most egy régi 19"os monitorom az 1280*1024-es felbontásban van.
Azt javasolták hogy jövőre nézve gondolkozzak hd-ban, ezért is néztem ki ezt a két LG-t ,mert a 61v-ről jó véleményeket hallottam, viszont a másik egyárban van vele, de arról még nem hallottam, ezért is érdeklődöm hogy melyik lenne jobb választás hátha itt már találkozott vele valaki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3041. Lancelot23
2009.05.09. 15:27
A Benq is nagyon jók igaz nincs 3 nap pixel garancia de nagyon megbízhatók ezt tapasztalatból mondom. Mindegyik monitorom az volt meg a mostan is az.
Amúgy tudod, hogy a Full-hd az nyújtott képet ad meg mindegyik wide monitor. Csak kérdezem.
Ezeket ajánlom
22"
Benq
Samsung ez a full-hd
Asus
Az LG meg amit te írtál.

24"
Benq ez is full-hd
Samsung
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3040. szigat
2009.05.09. 19:42
Igen tudom, a 61v-t láttam is élőben és tetszett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3039. Lancelot23
2009.05.09. 19:53
Nincs mit. Ha bármi kell akkor nyugodtan írj és segítséget kapsz akár melyik itteni tagtól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3038. aakosch
2009.05.10. 12:55
Szerintem ha monitorról (vagy akármilyen kijelzőről) van szó, akkor csakis Samsung. Nekem volt egy 19"-os LG L192W típusú TFT-m meg voltam nagyon elégedve vele, de össze sem hasonlítható egy Samsung monitor képével. (Igaz, én is egy 15"-os Daewo, vagy nem is tudom milyen márkájú 10 éves monitorról váltottam....) A mostani notimban Samsung kijelző van , és tényleg össze sem hasonlítható a kettő. A Samsungra egyszerűen jobb ránézni is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3037. Jancsi
2009.05.12. 10:46
Ehhez a monitorhoz mit szóltok: SAMSUNG 2233BWL ?
Nekem az lenne a lényeg hogy 22-es legyen pixelhiba garanciával és DVI csati legyen rajta. A keresőben ezt dobta ki a legolcsóbban. Olvasgattam hogy a Samsungoknak szebb a képük az LG-nél. És ez csak 41.159 Ft, ami már szerintem jó vétel lenne egy ilyen monitorhoz.Azt nem értem hogy a sima BW drágább de összehasonlításban ugyanannyit tud.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3036. StevyXIX
2009.05.12. 11:01
Szerintem jó lesz, jókat írtak róla nagyjából Ipon tesztben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3035. wolfwood
2009.05.15. 15:26
Hali az alábbi Dell S2309W-es típusú monitorról kinek milyen véleménye van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3034. danee91
2009.05.15. 15:36
2 vélemény alapján elég jónak tartják, HD filmre, játékra is, szép a képe, minden stimmel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3033. Haley
2009.05.20. 15:11
Sziasztok,
Olvastam itt a hozzászólásokat és úgy tűnt a Samsung T220-ról jók a vélemények (elsősorban játékokhoz).
Ha vki tervezi ezen monitor megvásárlását, érdemes elnézni a Saturn-ba, most csak 49.900 Ft.(Érdekes, h itt az ipon-on majdnem 10ezer Ft-al drágább.)Én is vennék vmi jó monitort hasonló árkategóriában.Melyiket javasolnátok:
LG W2271TC-PF v. Samsung T220 v. Dell 2009Wf?
Gép specifikáció:
Alaplap: Asus P5Q Pro
Processzor: Intel Core 2 Duo E8400
Memória: OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Gold KIT
Videókártya: Sapphire Radeon HD4850 Toxic 512MB
Üdv,
Zs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3032. bajszi
2009.05.20. 15:40
Samsung T220! -én egy 17" crt-ről váltottam erre, főleg játékra használom,kiválló.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3031. masatee
2009.05.25. 17:25
Hello!

Monitort vennék (LCD,TFT...) főként grafikai munkára. Tehát fontos a színhűség, a szép feketék és a látószög. 22"-os szeretnék, 35-max.40ezer FT környékén. Eddig az LG 2234S-t ajánlották... Várom a további javaslatokat! Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3030. vamcrew
2009.05.25. 17:36
Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Kinéztem magamnak a BenQ G2220HD típusú monitorját. Azért ezt választottam, mert a szempontok amelyek számomra lényegesek: Full HD, 22' , DVI csatlakozás és max 45000 Ft. Van valakinek tapasztalata erről a típusról? (ha más márkát/típust jobbnak találtok kérlek jelezzétek)

Sajnos a gépem régi már, augusztusra tervezem az új gép vásárlását, addig azonban mindenképp le szeretném cserélni a monitort, mert a mostani 170S Philips már nagyon gyengén teljesít. A baj azonban az, hogy nem tudom elbírja e a mostani grafkártyám az új monitort. A mostani kártyám egy ATI Radeon Sapphire X600 Pro 256 DDR. Augusztusig a gépet csak netezésre és filmnézéshez használnám, az új gépen viszont már játszani is akarok. Most még megfelelne a d-sub is, de gondolom az új konfighoz már elengedhetetlen lesz a DVI csatlakozás (ezért választottam a G2220HD-t nem pedig a HDA-t)
Kérlek ha van bármi javaslatotok a monitorral kapcsolatban, akkor osszátok meg velem, mert mihamarabb meg szeretném venni az új monitort, mert a régivel minden egyes nap kínszenvedés dolgozni.

Előre is köszönöm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3029. Lancelot23
2009.05.25. 19:32
vamcrew!
Jól fogsz vele járni nekem is Benq van igaz a 19" normál de nagyon szép képe van és jól dolgozik.

masatee!
Ezeket tudom neked ajánlani.
LG
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3028. NTomi
2009.05.26. 20:08
Sziasztok!
Monitor ügyben kérnék segítséget. Olyan monitor kéne melynek max felbontása 1280x1024 (nincs szükségem nagyobb felbontásra, de az sem baj, ha nagyobb ennél, csak arányaiban ilyen legyen), lehetőleg 19", és fontos, hogy szép képet adjon természetesen, DVI csatlakozással. 30k körüli lenne az ideális számomra pénzügyileg. Valamilyen javaslat/ajánlás? LG-t részesítem előnyben, tapasztalati alapon, de bármely más gyártótól várok javaslatokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3027. kicsimate
2009.06.01. 15:09
Helló!

Haldoklik a 19" monitorom, és új monitor vásárlásán töröm a fejem. Maximum 60000 forintot szánok rá. Igazából a FullHD lenne a legjobb, de egy jobb 16:10 arányú ajánlat sem rossz.
A gépem:
AMD Phenom II 940BE @3900Mhz
DFI LanParty Dark Knight 790FXB-M2RSH
2*2 Gb Geil Ultra DDR2 800@CL4
Gigabyte Hd 4850OC 1024 GB

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3026. StevyXIX
2009.06.01. 15:41
Esetleg:
SAMSUNG P2350
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3025. Lancelot23
2009.06.01. 15:42
NTomi!
Asus
Hanns.g jófajta gyártó
Ezek férnek bele a keretedbe ennél másabban nem lehet 30.000-ba

kicsimate!
Samsung
Samsung2
LG
Benq ezeket csak akkor ha nem tetszik a többi
Benq2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3024. NTomi
2009.06.01. 22:09
Lancelot, köszönöm a fáradozást, de a probléma az, hogy nekem 1280x1024-es, vagy arányaiban ennek megfelelő kellene, de amiket linkeltél, azok nem olyanok sajna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3023. Lancelot23
2009.06.01. 22:13
Igen tudom, de sajna nem volt más csak a Hanns.g ami mondhatjuk jónak.
Ajánlottam volna azt a fajtát ami nekem van de most az iponon nincs. Csak D-Sub változata.
30.000-ig ezek vannak amik elég jók és DVI van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3022. StevyXIX
2009.06.01. 23:16
NTomi:
LG W1942T-PF
4:3 képarányú monitort nem nagyon fogsz találni, widescreen a legtöbb monitor, de ez nem is baj igazából, filmek is szélesvásznúak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3021. leehegyi
2009.06.02. 09:05
Hi all!

Samsung 2253LW a monitor neve, amit kb fél éve használok és pár sorban leírom a tapasztalataimat.

A monitor nagyon tetszetős külsővel rendelkezik, szinte dísze a szobának. Képminőségével, szineivel, válaszidejével teljesen meg vagyok elégedve, tehát a legfontosabb paramétreit tekintve hozta azt amire egy kockának szüksége van. (Ezekről a dolgokról amúgy is lehet olvasni a monitorról készült ipon tesztben, tehát ezeket a paramétereket nem taglalnám.) Nyilván CRT frissitést nem tudja produkálni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3020. Emperior
2009.06.03. 12:48
Szasztok!

Volt egy Samsung t220-am amit villámcsapás miatt cserélnék valamilyen 24"-os monitorra.

Ebben szeretnék segítséget kérni hogy a 24"-os kategóriában melyik szerintetek a legjobb választás?

Olyan 80-90 ezrem lenne rá. Játékra, filmezésre, netezésre használnám leginkább.

Szinte az összes tesztet elolvastam itt az iponon de nem sikerült olyat találnom aminek kicsi a válaszideje, jól is néz ki, kicsi az input lagja, jó a színhűsége, van rajta hdmi.

Persze az összes monitorról nincs teszt ezért kérdezlek benneteket.

Samsungnak nézegettem a p2350-esét ami jól nézne ki de a tesztben nem írnak valami fényeset róla.

Ha valaki tud kérem irjon pár tipust amikről jó tapasztalatok vannak hasonló téren.

Kösz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3019. Lancelot23
2009.06.03. 13:15
Emperior!
Én ezeket ajánlom neked.
Benq1 ne tévesszen meg a leírás hibás van rajta HDMI.
Benq2 ez HDMI
Vagy a 2400HD változat ami olcsóbb és szintén van HDMI kivezetése
Asus1
Asus2
LG
LG2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3018. Beatrix555
2009.06.04. 13:55
Sziasztok! :rolleyes:
Van valakinek tapasztalata/ véleménye a Samsung 2243SW monitorral kapcsolatban? Sehol, semmilyen véleményt nem lehet olvasni róla, mintha teljesen új lenne ez a monitor, vagy még senki sem használná. Megrendeltem, ha addig nem ír senki semmit róla, akkor majd leírom a tapasztalataimat, de kíváncsi lennék mások véleményére is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3017. Emperior
2009.06.05. 17:08
Hello!

Végignézegettem a monitorokat és végül azt hiszem ez a 2 közül választok, de még eléggé 50-50 %-on áll a mérleg nyelve.

SAMSUNG 2494HM vagy LG W2453V-PF

Akinek van ilyen monitora vagy látta már valamelyiket, esetleg mind 2-őt annak a tapasztalatait szívesen veszem.

Köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3016. strabowsky
2009.06.07. 10:07
Sziasztok!
Én ezt a három tipust néztem ki:
Dell S2309W
Lg W2253V
Samsung 2494HS
Szivessen látnám a véleményeket, tanácsokat, ezekre a monitorokra (játékra,filmezésre,internetezésre használnám) pénz kb.50-60e huf

Köszi előre is!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3015. j.balazs2@...
2009.06.10. 22:08
(tulips @ 2009 Apr 28, 17:06) Szia!
Nekem már van egy Asus monitorom. Úgyhogy mindenképpen csak egy kijelz?t szeretnék venni.
Az Asus eladom, vagy elcserélem, érdekel VALAKIT? A tipus: Asus PG191. Persze én nem adom drágán és szívesen cserélnék is jobb gépalkatrészre, vagy komplettt gépre is akár.

Itt egy teszt róla:
Az ASUS mindig is megbízhatóságáról, kiváló min?ségér?l, és nem utolsó sorban, elegáns monitorairól volt híres, a megjelenít?k piacán.
Ezzel méltán kivívta helyét a min?ségi kategóriában, ezt igazolja legújabb dobása is.
Az új (leginkább gémereknek szánt) monitora, mely a prémium kategóriában is meglep?, multimédiás képességekkel rendelkezik.
Ha csak a válaszid?t néznénk, máris egy elég megnyer? adattal szembesülhetnénk, hiszen a PG191 válaszideje 2ms!
Ami azért igen impozánsnak mondható.
De lássuk mivel is emelkedik ki igazán az ASUS új üdvöskéje a konkurencia termékeib?l:
A monitor kávájának, fels? részén helyet kapott egy 1,3mp-es webkamera (mely el?re és hátra dönthet?), min?ségében pedig igazán jól illeszkedik a PG191-hez.
A webkamerán túl 3db usb 2.0-ás csatlakozó, fejhallgató és mikrofon ki- és bemenet teszi kényelmesebbé hétköznapjainkat.
De az igazi nagy durranás a monitor hátulján, a tartó konzolon található cs?, ami nem más mint egy mélynyomó! A woffer 15W-on duruzsol, a beépített hangszorók pedig 2X5wattal bírnak.
Így az ASUS PG191 vásárlásával egy id?ben, rögtön szert tehetünk egy 2.1-es hangrendszerre is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3014. fmate14
2009.06.11. 08:41
Sziasztok.

TFT Monitor vásárlását tervezem, irodai jellegű munkára (programozás). Nem lesz rajta film nézés, játék, grafikai munkák, viszont fontosnak tartom, hogy viszonlyag nagy felbontású legyen (sok minden elférjen rajta) és elég nagy legyen a képpontméret (hogy ne kelljen pl. minden honlapot felnagyítani). 30-40 ezer forintot szánok rá. Nincs fixa ideám sem semmilyen más területen.

Jelenleg kettő között vacillálok: Samsung 2243NW és 2343NW. Kerestem tapasztalat leírásokat a neten, de szinte nincs… (Itt a fórumon 1 (2) az utóbbiról). A fent vázolt cél(ok)ra ezek megfelelő(k)? Melyiket javasolnátok? Vagy másfajtát?

Előre is köszönöm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3013. hgf
2009.06.11. 16:38
Sziasztok!

Új monitort tervezek venni, lehetőleg 24"-est, és két gondolat foglalkoztat ezzel kapcsolatban.

Az egyik, hogy sok avi formátumú és efféle filmem van, és bár a többségük jó minőségű (tipikusan 1400 MB-os, az annál kisebbeket nem szeretem), hátha mégis rosszul mutatnak egy EKKORA gigászi monitoron... Szóval mi a tapasztalatotok? Hogy néz ki egy jó minőségű avi 24" 1920x1080-on? (És egy DVD?)

A másik, hogy játszani is szeretnék, de ezt nyilván csak a monitor natív felbontásában érdemes, mert a legtöbb monitor, ahogy olvastam a teszteket, nem szereti az annál kisebb felbontásokat. Milyen videokártya és gép kell a modern játékokhoz ekkora felbontásra? Ha abszolút csúcskategóriás, esélyem sincs, mert annyi pénzt nem szánhatok rá. Lehet, hogy jobb ötlet egy kisebb felbontású 22"-es képernyő?

Kösz a tanácsokat előre is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3012. Lancelot23
2009.06.11. 16:46
hgf!
Első kérdésedre a válasz a film felbontásától függ, hogy jelenik meg ekkora képen. Sajna előfordulhat mikor teljes nézetbe vannak hogy fekete csík van a széleken vagy megnyújtja a filmet, de ezt lehet korrigálni egy jó lejátszóval. Így ezért nem kell aggódnod.
A második kérdésedre a válasz az hogy egy 1GB VGA kell plusz egy középkategóriás gép bőven elég hozzá ami kitudja hajtani. De a VGA-nál számít milyen nem mindegy milyen típusú az az 1GB. PL egy HD4850 1GB vagy egy GTS250 1GB már jó ilyen felbontásba és élvezhető vele a játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3011. StevyXIX
2009.06.11. 22:19
hgf:
Hát ha Avi akkor elég jól behatárolható a lehetséges felbontás 1400MB-os méret esetén, NTSC tv felbontását érheti el kb szerintem (720*480) vagyis nem lenne szívderítő látvány egy Full HD (1920*1080-as) montiron, amibe a film képe vagy 8x biztos beleférne, nézd meg a képen:

Full HD 8-9x nagyobb, ha ennyit nagyítasz egy képen elég rossz minőségű lesz.
Ennek ellenére nyugodtan vegyél ilyen monitort (Full HD-et), csak legalább 720p filmeket nézzél, amik már jól fognak mutatni ilyen monitoron is.

fmate14:
kettő közül inkább 2343NW, de ha belefér akkor ez:
SAMSUNG 2233BW 44.845 Ft
vagy ha LG is jó:
LG W2242T-PF 39.959 Ft
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3010. fmate14
2009.06.11. 22:56
(StevyXIX @ 2009 Jun 11, 21:19) …de ha belefér akkor ez:
SAMSUNG 2233BW 44.845 Ft
vagy ha LG is jó:
LG W2242T-PF 39.959 Ft

Köszi az infót, megnézem. (Most is egy kölcsön LG-t használok, az tetszik.)
Ez az LG miben jobb, mint a Samsung 2243NW?
Én csak a DVI csatlakozó meglétét látom – ilyen sokat számít?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3009. StevyXIX
2009.06.11. 23:00
Igen az már alap szerintem, jobb képet ad a DVI mint egy normál VGA csatlakozó, az én monitorom 3 éves és már akkor is raktak bele DVI-t, videokártyák is mind használnak DVI csatlakozót sőt van hogy nincs is rajtuk VGA csatlakozó. DVI legyen rajta, amúgy a monitor egy régebbi paneles darab 2243NW ami ugyan nem rossz, de vannak újabbak jobbak véleményem szerint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3008. hgf
2009.06.12. 00:39
Köszönöm a válaszokat!

Amit még nem igazán értek, az a különbség a 16:10 és a 16:9 között. Tudom, hogy filmekhez a 16:9 a jobb. De van a 16:10-nek valami előnye? Ér hátrány, ha 16:9-es monitort veszek? (Konkrétan a Dell 2309W-t nézegetem, elég barátságos ára van, és amellett mindenhol jókat írnak róla.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3007. StevyXIX
2009.06.12. 01:10
Ha jó monitort akarsz akkor Samsung vagy LG ajánlom (DELL nem panel gyártó ha jól tudom, olvastam olyan tesztet amiben Samsung panelt használtak, szóval drágábban veszed meg ugyan azt, márkát fizeted, persze Samsung se olcsó nem azt mondom, ott is kell márkát fizetni, de LG már nem olyan drága vagy Benq-t is szokták még dicsérni).
Amúgy én inkább 22"-os monitort vennék, 1680*1050-es felbontás még középkategóriás kártyákon is jó, 22"-os monitor filmezéshez is elég nagy már, 24"-os se sokkal nagyobb, így szerintem szükségtelen.
Samsung T220-at ajánlom, vagy olcsóbb kell akkor LG W2294T-PF.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3006. fmate14
2009.06.12. 10:11
(StevyXIX @ 2009 Jun 11, 21:19) magasság állíthatóságával és pivot módjával szemben?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3005. StevyXIX
2009.06.12. 12:17
Olvasd el a tesztjét. Amúgy jó képet tud felmutatni, talán jobbat, mint a 2243BW, döntsd el neked melyik a jobb, mellé nem nagyon lehet nyúlni egyikkel se. Ezt viszont simán ajánlanám: SAMSUNG 2233BW 44.845 Ft.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3004. Csabo55
2009.06.12. 12:26
Hello,

Tudtok nekem linkelni egy jó kis programot amivel le lehet tesztelni, hogy van e pixelhiba a monitoron??

thx
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3003. StevyXIX
2009.06.12. 12:27
Ez esetleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3002. Csabo55
2009.06.12. 13:03
thx, de Vistám van (64bit) azalatt nem fut..
esetleg vmi más?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3001. StevyXIX
2009.06.12. 14:02
Nekem win7-em van szintén 64 bites és tökéletesen fut ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3000. nempite
2009.06.12. 14:13
hello
tudnátok ajánlani 40k körül 1 monitort föként játékra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2999. StevyXIX
2009.06.12. 14:34
LG W2242T-PF
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2998. hgf
2009.06.12. 17:07
Tud valaki valamit az LG W2294T monitorról? Egyedül itt az iPonon olvastam róla, még angol nyelvű tesztet sem találok másutt. Igencsak megtetszett az alapján, amit az Ipon ír.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2997. beamcsaba
2009.06.14. 09:30
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani a, hogy következő monitorok miben különböznek egymástól?

SAMSUNG 2233 BW
SAMSUNG 2233 BWH (azt tudom, hogy fehér)
SAMSUNG 2233 BWL
SAMSUNG 2233 SN

Köszönöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2996. StevyXIX
2009.06.14. 13:44
BW meg BWH azonos ha jól tudom, csak a H az fehér, BWL-be viszont egy régebbi panel van (226CW talán, termék leírsásában írják is itt Iponon) ami rosszabb mint ami a sima BW-be van, SN pedig megint más panellel van felszerelve de ez már nem lehet olyan rossz (bár az az igazásg, hogy nem tudom ponotosan milyen lehet), de FullHD-s, DVI mondjuk nincs így én nem venném meg az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2995. hgf
2009.06.14. 20:25
Üdv!

Az LG három napos garanciája azt jelenti, hogy már egyetlen alpixel hibája esetén is cseréli a monitort?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2994. StevyXIX
2009.06.14. 21:09
Igen, 3 napon belül jelzed, hogy pixelhibás a monitor, akkor cserélik úgy ahogy van. (és ingyen megy a garancia futár is mivel jogos a csere)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2993. jungert
2009.06.15. 11:51
Sziasztok
Segítséget kérnék
Szeretnék venni egy 19” vagy annál nagyobb monitort de max. 45.000Ft-ért.
Netezésre ill. elég sokszor filmnézésre de ha van jó játék (Crysis) akkor arra is megfelelőnek legyen
Azt nem tudom hogy mennyiben számít az hogy széles képernyős vagy hagyományos, de én jobb szeretnék hagyományos méretűt.
A gépemben van egy nVidia Geforce 9600GT 512Mb os videokari egy Core2 2.33GHz intel proci
ill. egy gigabyte GA-G31M-ES2L alap.
Tehát ehhez a konfigurációhoz egy olyan monitort ami erre tökéletesen megfelel és egy jó ideig kiszolgál.
Ill. ha videózásra használom akkor melyik adatot nézzem a monitor vásárlásnál?
A segítséget előre is köszönöm sziasztok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2992. StevyXIX
2009.06.15. 19:47
LG W2242T-SF 39.959 Ft
LG W2242T-PF 39.959 Ft (ugyan az a kettő, csak SF az ezüst színű, még PF fekete), van róla teszt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2991. Woodstock
2009.06.16. 16:29
Hello!


Lehet h off-topic meg nagyon hülye kérdés de már egy ideje megvan az LG W1934S monitorom és hát igencsak piszkos.Namost az a bajom h crt moncsimra rányomtam a Clin-t ami citromos és alkoholos...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2990. Lancelot23
2009.06.16. 16:33
Én szemüveg törlő kendőt vettem 20DB és azt használom LCD-ra és semmi baja és nem mar semmit.
És sokkal olcsóbb és gazdaságosabb. A Clint nem ajánlom mert lehet a LCD kijelzőjét foltossá teheti a benne lévő tisztító anyag.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2989. Woodstock
2009.06.16. 16:51
ez eddig eszembe sem jutott pedig tesom szemüveges
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2988. peter90
2009.06.16. 16:54
Clin-t nyomj ilyen konyhai itatós papírra vagy mire (hengerben van), majd azzal törölgesd. A művelet előtt érdemes egy ecsettel leporolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2987. vasa007
2009.06.17. 01:05
Sziasztok!

Véleményeznétek az alábbi monitorokat? (legfőképp netezésre, de azért néha játékra is lenne használva)

LG W1942T-PF
SAMSUNG 2033SN

30-33k-nál nem tudok többet szánni monitorra, ha ebben az árkategóriában tudtok ajánlani jobbat azt is meghallgatom.

Előre is köszönöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2986. StevyXIX
2009.06.17. 06:41
Az LG W1942T-PF monitor jó lesz, itt találsz róla véleményt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2985. StevyXIX
2009.06.19. 10:59
LG W1942T-PF 31.764 Ft (fekete)
LG W1942T-SF 31.764 Ft (szürke)
LG W2242T-PF 39.959 Ft (fekete)
LG W2242T-SF 39.959 Ft (szürke)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2984. StevyXIX
2009.06.19. 11:11
Elbírja persze (FullHD-s is lehetne vagy még annál is magasabb felbontás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2983. StevyXIX
2009.06.19. 11:15
De még is VESA-s az 1942T és a 2242T is.
Játék szempontjából jobban jársz igen.
Film szempontjából meg 22"-os nyilván.
Esetleg alacsonyabb felbontáson 2242T monitort kipróbálni játék alatt, de nem biztos, hogy jó, lehet nem lesz tiszta vagy arányos kép, mindig a monitor által támogatott alapértelmezett felbontása a legjobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2982. renom
2009.06.19. 15:13
Sziasztok

Monitor vasarlas elott allok es erdekelne mit ajanlotok, nekem full hd-s 1920x1080 as felbontasu 22 col koruli monitor kellene amiben van beepitett MPEG 4 tuner. Xboxoxnek is rajta igy kellene a hdmi bemenet is. Igazabol hajlando vagyok tobbet raaldozni egy jo monitorra mert sokat fogom bamulni monitorkent es TV kent is. Elore is koszi a valaszokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2981. danee91
2009.06.19. 15:45
Sztem DVI-s W1942T, ez van nekem is, egész jó. 9600GT mellett 1440x900-ban játékra nem használom, ott csak 1152x864, itt sem romlik a képminőség(1024x768-ban már elégg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2980. StevyXIX
2009.06.19. 15:47
W1942T inkább, nem sokkal drágább, de biztos vagyok benne, hogy jobb. W1942S-en DVI sincs ami szerintem elég nagy baj.

renom:
Árat nem írtál.
SAMSUNG T240HD VE
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2979. renom
2009.06.19. 16:00
(StevyXIX @ 2009 Jun 19, 14:47) ) Ez ami itt kaphato ugyan nem VE, csak MPEG 2 tud, de gondolom az is beszerezheto valahogy.
Ilyen tipust kerestem mas gyartoknal pl LG is de nem talaltam mast ami 16:9 es MPEG 4.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2978. StevyXIX
2009.06.19. 16:05
Krisinto:
1700Ft-ot nem bírsz ki egy jó monitorért?
Inkább veszel egy rosszabbat, csak olcsóbb legyen?

Chipi:
LG W2294T-PF 49.921 Ft
Ha kicsit jobb kell és nem sajnálod rá a pénzt:
SAMSUNG T220HD 64.427 Ft

renom:
T széria a Samsung csúcs szériája, már csak ezért is lenne jobb
Ha nem sürgős a vásárlás akkor elvileg nemsokára lesz már P2370L monitor is ami LED háttérvilágítású kijelző, eddigiek alapján sokkal szebb lesz a jelenleg hagyományos LCD monitoroknál (persze majd kiderül ez is).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2977. StevyXIX
2009.06.19. 16:17
LG W1942T-PF
LG W1942T-SF
Azonos a két monitor csak az egyik fekete még a másik ezüst, válaszd azt amelyik neked tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2976. renom
2009.06.19. 17:54
(StevyXIX @ 2009 Jun 19, 15:05) renom:
T széria a Samsung csúcs szériája, már csak ezért is lenne jobb
Ha nem sürg?s a vásárlás akkor elvileg nemsokára lesz már P2370L monitor is ami LED háttérvilágítású kijelz?, eddigiek alapján sokkal szebb lesz a jelenleg hagyományos LCD monitoroknál (persze majd kiderül ez is).

Igen ez eleg szep darab lesz de ez biztosan tobb lesz 90 nel amennyit en gondoltam erre szanni. Azert nem tudom jo lenne e a SAMSUNG T240HD VE nem e torzit a kepen pl xbox 360 1080p s hasznalatakor, pl megnyujtja a kepet hogy kitoltse a 16:10 es kepernyomeretet, vagy HD filmeknel csik lehet a kep tetejen es aljan. De ha szerinted ez a bestbuy ebben a kategoriaban akkor lehet meggondolom. Es ha mar 16:10 nel vagyunk mindenkeppen ezt a samsungot ajanlod, nem kell szamitasba venni a hasonlo LG ket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2975. StevyXIX
2009.06.19. 20:15
Hát BenQ-kat is szokták dícsérni, csak ott 3 napos pixelgari nincsen, de azok között is körbenézhetsz.
Igazából jó monitort nem lenne nehéz ajánlani, de olyat ami TV tuneres is főleg MPEG4 támogatással, hát ebből nem sok van.
Van LG is:
LG M2394D-PZ
Tesztet még mondjuk nem kerestem, de hivatalos oldal leírása alapján elég jó, de ez is 16:10-es (bár még mindig nem értem miért gond, ez teljesen jó széles képernyőre, külön írják konzolokhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2974. renom
2009.06.20. 11:43
Utanaolvastam a P2370L nak es annyira nem is veszes az ara mint ahogy hittem, USA ban 400$ ra jelentettek be, csak kerdes hogy mire ez Magyarorszagra eljut a ~80ezres arbol felszivik e 110 re vagy meg afole. Mindenesetre a leirtak meg kepek alapjan lehet megerne megvarni amig megjelenik, ami elvileg "in late first quarter" szoval esedekes lenne, bar megjegyzem ezt is csak Amerikara ertik szerintem.
Itt van par info rola
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2973. StevyXIX
2009.06.21. 04:27
Igen én is erre pályázok már, kicsit érdekesen működik a 940BW monitorom (jelet nem kezdi venni egyből a monitor, bekapcsolom akkor csak villog később mikor jelet keres akkor adja a képet csak), addig ki akarom húzni még ez megjelenik feltéve, hogy tényleg ilyen jó lesz a monitor, mint ahogy írják (persze ezt előre nem lehet tudni).
Az ár tényleg nem kevés, de én ezt a monitort is 70k-t vettem 3 éve, így nem ezt tekintem elsődleges szempontnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2972. Kardvirág
2009.06.21. 10:25
ÜDv!

Szeretnék venni egy monitort, főleg játékra, és film nézésre kellene, 19"-23" megfelelne, árban 40-60 ezerig tudnék rá áldozni! Márkában nem tudom, hogy most éppen melyik az amelyik megbízható LG Samsung Asus...stb! Ha 60 körül lehet, akkor nem volna baj ha Full HD lenne, bár ahogy olvastam ahoz kell egy jó VGA, nekem 8800GTS em van, az elég ahhoz, hogy full HD ben lehessen játszani?

A választ előre is köszönöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2971. Lancelot23
2009.06.21. 11:16
Kardvirág!
Sajnos Full HD-ra jó de csak hétköznapi használatra. Játékra viszont kell 1GB VGA és ott se mindegy melyik, ha 1920*1080 akarsz játszani alatt is azért elkel.
Monitorok 19" wide amit kitudja 8800GTS hajtani és szép képei vannak.
Benq
LG
Samsung
Vagy még esetleg a 22" wide, de játszani nem teljes felbontásába kisebben addig míg új VGA-t nem szerzel.
Benq
LG
Samsung
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2970. danee91
2009.06.21. 16:33
(Kardvirág @ 2009 Jun 21, 10:25)
Pontosan milyen 8800GTS?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2969. Istike
2009.06.22. 18:50
Üdv mindenkinek!
22"-os monitort szeretnék venni!
Ezeket néztem ki:
ASUS VW222U
Samsung 2233BW
Samsung 2243BW

Ezek közűl kinézetre az ASUS tetszik, de arra nincs 3 napos pixelhiba garancia, ezért kicsit félek tőle!
Testre szabhatóságból ugyebár a 2243bw a legjobb (magasság állítás forgatás stb..), de azt hallottam hogy a panelje nem a legjobb. A 2233BW tudomásom szerint samsung paneles ami jó.
Mind a 3 DVI-s!
Az asus-t és a 2243-at ma néztem a media-ban, az asus nak sokkal szín teltebb képe van! és ott az asus 43k. a 2243 meg asszem 52k Pfff. Na mindegy most nem megyek bele az árakba mert ahány bolt annyi ár.....

Szerintetek melyiket válasszam?? Átlagos felhasználásra lesz (játék, net, film (ezen nézném a tv-t is(tv tunerrel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2968. Kardvirág
2009.06.22. 21:17
Üdv Asus EN 8800GTS em van, és egy ilyet néztem ki: SAMSUNG T200 , érdekelne, hogy a Samsung menynire megbízható? Mert úgy olvastam, hogy a colortune sok embernél nem megy! Érdemes Samsungot venni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2967. StevyXIX
2009.06.22. 21:34
Samsung általánosságba jó monitorokat csinál, egyik legjobb gyártó, T széria meg zászlóhordozó szerepét tölti be vagyis nagyon jók, szóval nyugodtan megveted.
Esetleg még LG-t ajánlanék:
LG W2294T-PF
Kicsit ugyan drágább, de szerintem megéri (Ipon teszt alapján biztosan
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2966. bluespirit
2009.06.22. 21:48
(Kardvirág @ 2009 Jun 22, 21:17) SAMSUNG T200 , érdekelne, hogy a Samsung menynire megbízható?Szia! Nekem Samsung T190 tipusú monitorom van és csak pozitív véleményet tudok róla mondani! Nagyon szép, kristály tiszta kép megjelenítés! Ráadásul 20'000:1 -hez kontraszt arány és 2 ms válaszid?...azt hiszem nem is kell tovább ragoznom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2965. Kardvirág
2009.06.22. 22:50
Asus EN 8800GTS
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2964. bluespirit
2009.06.22. 22:54
Sajnos nincs összehasonlítási alapom így nem mondhatom hogy ezt vagy azt vedd meg! Az tény, hogy a T190-nel biztos jól jársz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2963. StevyXIX
2009.06.22. 23:01
Kardvirág:
többet írj a vga-ról, mert két fajta van belőle egy gyengébb és erősebb típus, arra vagyok kíváncsi neked melyik van, ezt már abból is megtudom, ha megmondod mennyi ram van a kártyán, csak írd meg.
Van amúgy teszt monitorokról, olvasd el őket (LG-ről is amit írtam és Samsungról is T200-ról is azt hiszem).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2962. Kardvirág
2009.06.22. 23:02
512 mb os a VGA
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2961. StevyXIX
2009.06.22. 23:03
Az király akkor mehet a 22"-os LG amit írtam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2960. StevyXIX
2009.06.23. 00:38
2200HD-t dicsérték már egy páran, szóval annyira nem lehet rossz. E2200HDA volt tesztelve és kifejezetten ajánlott.
Ezt már írtam feljebb is, elég jókat írnak róla Ipon tesztben:
LG W2294T-PF 49.921 Ft (nem 45k, de 2200HD se annyi)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2959. danee91
2009.06.23. 00:46
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2958. StevyXIX
2009.06.23. 01:04
És találtál is?
Mert én átlapoztam pár oldalt és nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2957. Konkii
2009.06.23. 01:40
G2220 HD teszt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2956. StevyXIX
2009.06.23. 01:55
Hát ha ezt te tesztnek hívod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2955. danee91
2009.06.23. 15:07
Az els? néhány oldal rövidebb teszt, meg felhasználók visszajelzéseit tartalmazza, abból is jobban ki lehet indulni, mint a semmib?l...Konkrétan a gyenge betekintési szöget jutnak eszembe negatívumként, még tegnapról böngészve azokat...

(Krisinto @ 2009 Jun 23, 14:43)
1440x900, játék esetén én meg vagy szintén ez, vagy 1152x864...Amúgy állítsd be magad a monitort, mert alapból érdekes képe van! Úgy emléxem, nálam a fényer?kontrasztgamma részen 8575-50 van beállítva(Gamma nem tuti).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2954. Poci
2009.06.24. 14:31
Alaplap: GIGABYTE GA-Ep35 DS4 18700 Ft
Processzor: INTEL Core2 Quad Q8200 2.33GHz 775 BOX 36.900 Ft
Ram: OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz VP Platinum KIT (13900)
Merevlemez: SWD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 13400 Ft
Videókártya: GIGABYTE GV-N250ZL-1GI GTS250 1GB PCIE 33.600 Ft
Ház: ASUS TA-B71 6800
Táp: Gigabyte superb 460W 9800 Ft

Ilyen géphez mekkora felbontású monitort javasolnátok? és hány colosat? Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2953. danee91
2009.06.24. 15:46
Sztem vmi 20-22"-os mehetne, 1680x1050-el...FullHD már erős lenne a GTS250-nek, még ha 1GB-os is sztem...Az ATI 48504870-ek jobban működnek a magasabb felbontásokban, szűrőkkel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2952. danee91
2009.06.25. 16:31
Hmm...DVI-n keresztül csatlakozik? Biztos, h a maximális felbontáson használod(1440x900). Talán a menüpontok között van élesség(Sharpness).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2951. danee91
2009.06.25. 17:14
http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
Ilyen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2950. danee91
2009.06.25. 17:27
Most akkor olyan csatlakozóval csatlakozik a VGA-hoz, ami tele van tűkkel? Mert az D-Sub(analóg)...Nem is értem, úgy emlékszem, nálam W1942T-nél csakis DVI csatlakozója volt a monitornak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2949. danee91
2009.06.25. 17:34
Pedig ott csücsül a DVI a videókártyán is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2948. danee91
2009.06.25. 19:42
Nem értem a problémádat...DVI kábelnek bele kell mennie a videókártya DVI csatijára...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2947. Lancelot23
2009.06.25. 20:04
Mert D-Sub csatlakozós kábelt próbál DVI csatlakozóra rátenni. Mint az írta kék a kábel vége megy a monitora az van rákötve nem DVI kábel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2946. danee91
2009.06.25. 21:07
Ezt nemtom felfogni segítseket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2945. Memoryan
2009.06.25. 21:27
A problémám hasonló lenne: van egy ősi Samsung SyncMaster 710Nem, és ennek D-sub csatija van, de az áltatam kinézett Radeon Hd4850-nek csak Dvi, ez elég nagy gáz. Nincs átalakító, mert nem szeretném kidobi a monitort, mert olyan jól szolgál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2944. Lancelot23
2009.06.25. 21:33
Ne aggódj nem lesz vele gond adnak hozzá DVI-D-Sub átalakítót. Ami annyit tesz, hogy DVI csatlakozóra kell rakni és abból csinál D-Sub monitor kimenetet.Link ilyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2943. Memoryan
2009.06.25. 21:34
király
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2942. Lancelot23
2009.06.25. 21:47
Memoryan!
A gyártó adja a kártyához benne van az árba ha nincs rajta D-Sub kimenet. És nem lesz vele gondod mert a monitorod nem LCD így nem gond a D-Sub kimenet. Ha LCD lenne akkor igen ott számít, de CRT-nél nem számít.

Krisinto!
Milyen kábelekkel próbáltad?
Nem lehet hogy a kábel DVI tüskéje elvan hajolva?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2941. Memoryan
2009.06.25. 21:53
De LCD monitorom van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2940. Lancelot23
2009.06.25. 21:58
Bocs nem néztem utána. Akkor se lesz gond mert D-Sub-ra van tervezve. Így képbeli eltérést ne fogsz tapasztalni. Ha eddig se volt vele gondod eddig se lesz. Hidd el. Én is egy ideig D-Sub-ot használtam míg nem szereztem be DVI- kábelt. Nekem se volt gondom DVI-D-Sub átalakítóval.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2939. Memoryan
2009.06.25. 22:03
köszi szépen, megnyugtattál, igaz még nincs megrendelve, majd később, de nem akartam úgy monitorra költeni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2938. Lancelot23
2009.06.25. 22:13
Nincs mit. ha még kell valamibe segíteni szólj csak.
Itt mindenki szívesen segít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2937. gera021
2009.06.27. 09:55
Szevasztok.
Kondolkodok egy Samsung 2333SW tipusu monitoron, mit gondoltok rola?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2936. conner
2009.06.27. 11:46
Sziasztok!

Segítségetek szeretném kérni!
Páromnak kellene egy TFT monitort venni, olyan 30k körüli áron. Gyakorlatilag szinte csak netezik, néha képeket szerkesztget, de nem professzionális szinten. NAGYON ritkán beficcen egy két régebbi játék. Filmnézés nem számít, mert azt tévén nézünk.
Én egy BENQ G2020HDA-t néztem ki neki. Azt tudom, hogy az E sorozatnak nagyon szép a képe, meg egyáltalán ez a sorozat igen jóra sikerült, de mi helyzet a G szériával?

A helyzetet súlyosbítja, hogy szeretne bele webcamot vagy mic. bemenetet is, esetleg mindkettőt. Ilyen árkategóriában egyáltalán lehet valamit kapni ezekkel?

Előre is köszi a segítséget!
Üdv:Conner
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2935. danee91
2009.06.27. 17:03
(gera021 @ 2009 Jun 27, 09:55)
Ezen nincs DVI, ezt kicsit hiánynak tartom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2934. StevyXIX
2009.06.28. 13:58
conner:
Ennyiért szerintem nem kapsz multimédiás monitort, mellesleg jobban jár ha külön megveszi ezeket, mivel azoknak jobb (lehet) a minősége.

Krisinto:
Ezt én sem értem, hogy nem mehet bele a DVI kábel a monitor DVI csatlakozójába, fordítsd meg a csatlakozót, nézd hogy illeszkedik bele, ez szabvány méret szinte kizárt hogy rossz legyen.
Esetleg azt nézd meg nem sérült-e a kábelen valamelyik tű (elhajolt vagy ilyesmi) más okot nem tudnék erre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2933. danee91
2009.06.28. 21:14
Ha tényleg így van, az érdekes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2932. conner
2009.06.29. 15:01
(Krisinto @ 2009 Jun 28, 19:30) nem a kábellel van gond hanem sztem a vga-val

megnéztem egy csomószor h miért nem megy bele és a t?k csatlakoznának de a lapka a végén az nem:S és nincs is hely neki:S
szal sztem a kártya FOGLALATÁVAL VAN GOND:s

Esetleg próbálj meg készíteni fotót a problémáról, tedd fel valam ingyenes oldalra, hátha a kollégák a kép alapján meg tudják mondani, mi lehet a gáz.

A kérdésemre a válaszokat köszönöm szépen, de sajnos egyenl?re storno a monitor vásárlás, marad a jó öreg SA CRT 795MB.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2931. gera021
2009.06.30. 15:30
danee meg kérdeztem az iponosokat és gyárilag adnak DVI kábelt hozzá. Szal minden van hozzá. azt irtad elég jokat irnak rola, csak játékra használnám, arra is tökéletes?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2930. danee91
2009.06.30. 16:05
Én külföldi oldalon olvastam, h nincs DVI kábel, de persze országonként eltérhet. Nem tudom, jó lesz-e
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2929. StevyXIX
2009.06.30. 17:11
gera021:
ha 2253LW monitorod van akkor szerintem felesleges váltanod, nem hiszem, hogy olyan sokkal jobb lenne a 2333SW annál (1"-ért???).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2928. gera021
2009.06.30. 17:12
én is ezen vagyok, de ha nagyobbat veszek akkor már a vga-m nem birja el. Csak jo árban van nagyon a 2333Sw 48e.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2927. StevyXIX
2009.06.30. 17:16
De 22"-os monitorod van, amivel elvileg különösebb gond se lehet, nem írtak rosszat róla ahogy olvastam, mi értelme lenne egy collal nagyobb monitort venni?
Várjál csak vele nyugodtan, majd ráérsz ledes monitorra is lecserélni, pár éven belül várhatóan elterjed, persze eleinte arannyal lesz egyenértékű, de az árak csak lefele mennek számítástechnikában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2926. gera021
2009.06.30. 17:23
Rendben van, megfogadom a tanácsodat, nem cserélek. Csak azért filoztam rajta mert elég olcso ahhoz amennyibe került még régebben és nagyon tetszik is de a legfontosabb h sokan dicsérték ezt a fajtát is. De maradok a jelenleginél, igazad van nem érdemes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2925. StevyXIX
2009.06.30. 18:09
Még ha esetleg valami jobb paneles lenne, de mindkettő TN+filme paneles, valószínű elég hasonlóak is 2333SW talán picivel jobb, mivel újabb, de eget verő különbség nem hiszem, hogy lenne, nézd meg valami boltba ha tudod úgy már jobb rálátásod lesz, így nem sok értelmét látom a cserének (a 2253LW se régi darab, én 3 éves 940BW-t cserélek le 22"-ra ami mégis nagyobb előrelépés, de lehet még most se cserélnék, csak hibás a monitor és nehezen veszi a jelet a vga-tól, így könnyebb de drágább utat választottam a cserét).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2924. raiden
2009.07.10. 15:20
(gera021 @ 2009 Jun 30, 16:23) Rendben van, megfogadom a tanácsodat, nem cserélek. Csak azért filoztam rajta mert elég olcso ahhoz amennyibe került még régebben és nagyon tetszik is de a legfontosabb h sokan dicsérték ezt a fajtát is. De maradok a jelenleginél, igazad van nem érdemes.

Holnap mégolcsóbb lesz... Az informatika már csak ilyen... Ahogy jönnek az új cuccok, úgy esik a régiek értéke/ára... Volt amikor a 3870-es videókártya is 60.000 volt... most 22.000....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2923. gera021
2009.07.10. 15:54
persze, egyetértek, ez mindig is igy volt és igy lesz, várom az uj samu monitorokat, ledeseket!! néztem oldalakon nagyon durva lesz, 80ezer ft lesz kb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2922. StevyXIX
2009.07.10. 16:07
Én is vártam rá, de meguntam, rég meg kellett volna jelennie már, de csak nem dobják ki, én meg nem nagyon tudtam tovább várni ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2921. danee91
2009.07.10. 23:48
(raiden @ 2009 Jul 10, 15:20)
Ha nagyon akarnék 3870-et venni, sokkal olcsóbban is kapnék...Amúgy az áron, amit írtál, már b?ven 4830-at lehet kapni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2920. dual
2009.07.12. 13:19
Halihó!
Érdeklődni szeretnék hogy kinek mi a véleménye kinéztem egy monitort ami a BENQG2220HDA névre hallgat.
Érdekelne hogy modellezéshez, 3d-s tervezéshez, játékhoz, filmezéshez milyen arányban lenne ez jó?
Illetve hogy ebben az árkategóriában tudna e valaki ettől jobbat mutatni? A válaszokat előre is köszönöm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2919. StevyXIX
2009.07.12. 13:53
Nincs rajta DVI csatlakozó, ami pedig nem lenne rossz.
Ezen már van:
BENQ G2220HD 42.550Ft
igaz drágább is (nem is kicsit).
Amúgy jó monitor, Benq-ról.
Erről teszt is van Iponon:
BENQ E2200HDA 38.818 Ft
jókat írtak róla, igaz ezen is csak D-sub van, de ennek ellenére szép a képe a teszt szerint. Ha biztosra akarsz menni talán ez a jobb választás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2918. danee91
2009.07.12. 23:41
Hát ha FullHD-ban használja, azért inkább vegyen DVI csatlakozósat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2917. StevyXIX
2009.07.12. 23:51
Hát szerintem alap ma már, gyártó szegénységi bizonyítványa ha nem tesz bele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2916. mzoli88
2009.07.14. 19:32
Sziasztok!

Nem meglepő módon monitort szeretnék venni, olvasgattam is a teszteket, de (szerencsére?) rengeteg volt belőlük.
Egy 22"-os LCD-t szeretnék, lehetőleg DVI-vel, főként játékra, tanulásra, kisebb részben filmnézésre... (fekete színben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2915. StevyXIX
2009.07.14. 19:53
2242T a jobb széria a végén a jelölés (PF vagy SF) csak színre utal, P fekete S az ezüst színű.
2242T-SF-et ajánlom, vagy ha ezek beleférnek:
LG W2294T-PF 52.517 Ft
DELL S2209W 53.213 Ft
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2914. StevyXIX
2009.07.14. 21:59
Szerintem jó. Esetleg tesztet keresnék róla a helyedben.
Valamennyivel drágábban van már 120hz-es monitor:
SAMSUNG 2233RZ 82.777 Ft
van róla teszt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2913. StevyXIX
2009.07.16. 22:59
Ha tényleg jó monitor kell:
Dell 2209WA (Iponon jelenleg nem kapható, de amúgy 85-90k) e-IPS paneles, igaz a színskálása csak sRGB színskálát fedi le, de ha nem vagy grafikus akkor téged úgy se érint (TN panelek még ennyit se fednek le), kiváló a betekintési szöge a és input lag se magas (ez gyengéje szokott lenni az ilyen paneleknek, de ennek j
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2912. MinionFlas...
2009.07.17. 14:01
http://www.aqua.hu/-22-samsung-220tn-lcd-8...abf8a48382b4853

Szerintetek ha rendelünk ilyet oda is adják ennyiért? Csak mert ez szerintem elírás....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2911. StevyXIX
2009.07.17. 14:15
Ezt tőlük kérdezd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2910. StevyXIX
2009.07.17. 14:53
Ahogy gondolod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2909. MinionFlas...
2009.07.17. 15:07
Áhh nem rendeltem úgyse hozták volna ki, veszekedni nem szeretek, meg ha ki is hozták volna valakit tuti kirugnak érte, annyit meg nem ér...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2908. StevyXIX
2009.07.17. 19:50
Nem értem miről van szó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2907. zsolthor
2009.07.17. 20:49
Sziasztok!

Olvasgattam a fórumot és gondoltam megosztok veletek egy táblázatot az enerystar oldaláról. Egy alacsony fogyasztású konfigot próbálok összerakni és amikor a monitorokról kerestem fogyasztási adatokat, akkor találtam. Remélem valaki hasznát veszi.

Táblázat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2906. StevyXIX
2009.07.17. 23:04
Köszi, mondjuk nálam ez egyáltalán nem volt szempont, sokkal fontosabb számomra a kép minősége, ezért vettem Dell 2209WA monitort, ahogy nézem nem is tartozik a takarékos darabok közé, viszont nagyon szép a képe és kiváló monitor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2905. StevyXIX
2009.07.18. 12:40
T260HD VE beépített digitális tunerrel rendlekzik (Mpeg4-et támogatja) vagyis alapba használhatod TV-nek is, nem kell hozzá kártya se.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2904. tbajusz
2009.07.20. 15:33
Nekem ez a monitor tűnt ki a többi közül:
LG W2243S-PF 22"
Elolvastam a hozzászólásokat, leírást de nem találtam sokat róla!
már több napja nézelődöm de ilyen áron ez jónak tűnik!
Ha valakinek van véleménye kérem írjon... egyébként sokat számít a DVI csatlakozó?? mert a többi tulajdonsága egész jó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2903. StevyXIX
2009.07.20. 15:35
Nem ajánlom, nincs rajta DVI se, ez egy olcsóbb típus, persze lehet még jó, de a DVI hiánya fájó pont.
Ha ez belefér:
LG W2242T-PF 41.624 Ft (ugyan az, mint a W2242T-SF, csak a színük más, találsz róla egy rakás felhasználói véleményt a terméknél)
FullHD kell akkor esetleg ez:
BENQ G2220HD 42.665 Ft
de játék szempontjából nem előnyös.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2902. ViTaZi
2009.07.20. 18:31
Helo monitort szeretnék venni Xbox 360-hoz akkor kezdem is

1. Mekkora monitorra van szükségem?

22-24"

2. Milyen felbontású monitorra van szükségem?

Full HD (1920x1200)

3. Mennyi pénzt tudok rászánni?

Max 70E Ft-ot

4. Milyen csatlakozókra van szükségem?
HDMI

5. Van-e gyártó melyet favorizálok/bojkottálok?
Nincs de szép külső nagyon is számít!

Előre is köszönöm a válaszokat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2901. bajszi
2009.07.20. 19:19
http://www.ipon.hu/?group_id=161&poste...mp;srcFtr_84=-1

Gyüjtögess a HDMI emeli az árat....
http://www.ipon.hu/webshop/product/samsung_t240hd/27256
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2900. StevyXIX
2009.07.20. 20:53
DELL S2409W
BENQ E2400HD (HDMI-s)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2899. ViTaZi
2009.07.22. 14:07
Annyival bővíteném az elöző írásámat hogy: 70 E ft a max!!! még mindig HDMI kell h legyen a monitoron mivel xbox 360-ra akarom kötni
és a márkák közül is LG Samsung-ok jönnek be (jó pár monitor teszt elolvasása után nekem ezek tetszenek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2898. StevyXIX
2009.07.22. 17:34
Van éppen HDMI-DVI átalakító is, ennyiért ezokat kapod amit már írtam, esetleg ez:
SAMSUNG P2450H 66.571 Ft
Bár BENQ E2400HD-t előbb vennék, erről volt legalább teszt.
Vagy DELL S2409W, átalakítóval ez is jó lesz, képe meg nagyon szép, szintén tesztelték.
Vagy ez:
SAMSUNG 2494HM 71.187 Ft
HDMI is van és teszt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2897. ViTaZi
2009.07.23. 09:22
egy olyan kérdésem volna h játékra elég az 5ms válaszidő? vagy ha lehet akkor inkább 2ms-t válasszak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2896. gera021
2009.07.23. 10:48
elég az 5ms, de biztos ami biztos alapon a 2ms.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2895. StevyXIX
2009.07.23. 11:18
Bőven jó, nem ezen fog múlni úgy se. 2ms-es kijelzőt nem nagyon fogsz találni I (ez se valós amúgy, hanem GtG csak).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2894. ViTaZi
2009.07.23. 12:02
A választásom a következőkre esett:

-Samsung SyncMaster 2494HM

-Dell S2409W

-Samsung SyncMaster 2443NW

- Asus VH242H

-Samsung SyncMaster 2493HM

-Samsung SyncMaster 245B plus

-Samsung SyncMaster T240HD
Ti melyiket választanátok vagy ajánjátok esetleg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2893. StevyXIX
2009.07.23. 13:05
Két fölső közül választanék (2494HM vagy Dell S2409W).
245B az régi darab, Asus-t meg nem vennék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2892. ViTaZi
2009.07.23. 15:38
Hát már azt se tudom milyet kéne de komolyan....
A beépített hangszórót ki lehet kapcsolna valahogy?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2891. StevyXIX
2009.07.23. 15:59
Gondolom, köthetsz rá másik hangszórót is, furcsa lenne ha nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2890. Lancelot23
2009.07.23. 16:01
Ki lehet kapcsolni az OSD menü-n keresztül. De ha nem kötöd rá a gépre a jack kábellel akkor meg se fog neked szólalni.
Amúgy a Benq-t én is ajánlom megbízható gyártó, de szerintem mindegyik az, de ha választatnék ezek közül akkor Dell monitort.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2889. StevyXIX
2009.07.23. 16:03
HDMI-s mondjuk, szóval hang is megy egyből, de biztos ki lehet kapcsolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2888. Lancelot23
2009.07.23. 16:10
Elvileg kilehet, de ő a beépített hangszóróra kérdezte. Az OSD menübe kell körülnézni amit a gyártó oldaláról le lehet szedni PDF formátumba ott körül lehet nézni mit és hogyan lehet inaktiválni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2887. ViTaZi
2009.07.23. 16:11
3 folyamatos monitor tesztek olvasá tisztára kifáraszt de már eléggé leszükült a kör...

-Samsung 2494HM
-Dell S2409W
-BenQ E2400HD
-BenQ G2411HDA

Samsung monitorom van már 2 éve meg vagyok vele elégedve. Dell és a Benq -tól félek mivel nem érzem olyan jónak öket mivel nem ismerem maga a márkát. A ti véleményetekre is kíváncsi vagyok! Mégegyszer megköszönöm a gyors válaszokat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2886. Lancelot23
2009.07.23. 16:14
Dell és Benq ajánlani tudom. Benq van most meg az volt az elődje is 5 évig most is lassan 1,5 ez van és semmi gond vele. A Dell meg a megbízhatóságról híres egyik legnagyobb gyártó minőségit gyárt. A Samsung is jó amelyik neked megfelelő és árba jó azt válaszd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2885. ViTaZi
2009.07.24. 10:49
Másnak esetleg ajánlása vagy véleménye vmelyik monitorról?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2884. gera021
2009.07.24. 11:48
szeva,
nekem sok samsung monitorom volt mert csak azt vettem és csak ajánlani tudom neked mert soha semmi baj nem volt nekem velük, sztem samsung.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2883. arkman
2009.07.24. 12:12
A Dell monitorok terén az egyik legjobb gyártó, nyugodtan vehetsz Dellt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2882. StevyXIX
2009.07.24. 12:24
Dell nem gyárt, csak megveszi a panelt a gyártóktól és azokat használja saját név alatt, de amúgy tényleg jó, 2209WA-t vettem nemrég és kiváló monitor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2881. Caine
2009.07.24. 14:05
a DELL jó, unokatesómnak is az van már sok éve, meg hugomnak is vettünk egy használt ezer éveset 5ezeré, azt az is jó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2880. Lancelot23
2009.07.24. 16:03
A Dell ajánlani tudom sokat eladtam a régi CRT-ből meg az LCD változat is. Nyugaton megbízhatsz benne. Ha jól tudom Samsung belsővel rendelkeznek csak egy kis alakítást eszközölnek rajta a Dell szakemberek. De ez nem 100%-os. A Benq is egy világ cég és ő saját maga gyártja a TFT vagy más paneleket amik azért nem a legrosszabbak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2879. StevyXIX
2009.07.24. 16:10
Változó milyen panel van benne, az enyémbe például LG van, de van Philips és Samsung is, tessék.
Benq meg nem drága szerintem, főleg nem Samsunghoz képest, Dell se éppen olcsóságról híres, de jók és Benq-ról is jókat olvasni, sokan dicsérik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2878. Lancelot23
2009.07.24. 16:18
Jó kis táblázat. A Benq én is dicsérem és én nem azt néztem mennyi hanem azt, hogy annyiért mit nyújt. A Samsung azért van, hol olcsóbb. A Dell meg a márka nevet füzetteti meg veled meg azt, hogy egy márkás megbízhatóságot kapsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2877. StevyXIX
2009.07.24. 16:36
Samsungból az olcsóbb olyan is, komolyabb jobb monitorjai mind drágábbak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2876. tbajusz
2009.07.27. 09:11
Akinek volt már több ilyen, vagy hasonló monitora melyiket válasszam főleg netezés ill. kis játékra ezek közül?
egyiknek a felbontása nagyobb, a másik kissebb felbontású de DVI vel rendelkezik...

Samsung 21, 5" 2233SN
Samsung 22" 2233BW
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2875. ViTaZi
2009.07.27. 14:35
Köszönöm szépen mindenkitől a segítséget! A Dell fogom hamarosan megrendelni!

Viszont nem hagy nyugodni ez a monitor: LG L246WHX-BN FullHD és a teszt szerintetek ez milyen??? Jobb mint a Dell?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2874. mzoli88
2009.07.27. 18:35
Megvettem az LG W2294T-PF monitort, de sajnos egyelőre csak egy ATI Readon XPress 1150-re tudom rákötni (dsub-bal). Jól működik, kivéve 1680x1050-es felbontásban, ahol a kép bal oldala (annak is inkább a teteje) nagyon vibrál. Ez videokártya, analóg kábel, vagy monitor hiba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2873. StevyXIX
2009.07.27. 20:00
(ViTaZi @ 2009 Jul 27, 14:35) szerintetek ez milyen??? Jobb mint a Dell?
Csak D-subos így elég felejt?s, egy régi már nem forgalmazott minitor, én nem venném meg.

mzoli88:
Próbáld ki másik VGA-val akkor talán többet lehet megtudni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2872. peter90
2009.07.27. 21:10
Konyhai törlőkendő + Clin, majd utána a sarkaiból az esetleges szöszöket egy finom ecsettel kisöpröd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2871. StevyXIX
2009.07.27. 21:51
Vannak külön monitor tisztítók, elég jók, mondjuk nem olcsók, de úgy se naponta pucolod a monitorod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2870. peter90
2009.07.27. 21:51
Mindenképp kikapcsolt állapotban takarítsd!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2869. peter90
2009.07.27. 22:07
Másik módszer Ákostól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2868. mzoli88
2009.07.27. 23:07
(StevyXIX @ 2009 Jul 27, 19:00) Próbáld ki másik VGA-val akkor talán többet lehet megtudni.
Rákötöttem egy nvidia quadro nvs 320m -ra és ezzel nem vibrált. Köszönöm a segítséget!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2867. StevyXIX
2009.07.29. 19:50
DELL S2409W
LG W2294T-PF
DELL S2209W
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2866. Boreas86
2009.07.31. 13:53
Sziasztok!

Xbox 360 konzolt szeretnék venni és hozzá egy megfelelő LCD monitort.

Kérdéseim a következők:

1. Legalább mekkora monitorra lenne szükségem, ha 1,5-2 m-ről szeretnék játszani?

2. Érdemes-e HDMI vagy DVI bemenettel ellátott kijelzőt vennem vagy a VGA bemenet (15 tűs D-SUB) nyújtotta képminőség is jó? Mennyire észrevehető a különbség?

3. Állítólag, a legtöbb Xbox 360 játék 720p vagy a körüli felbontásúak és az 1080p csak felkonvertálással érhető el, ami (állítólag) minőségromlást okoz. Ha 22 colos FullHD (1980*1080) kijelzőn játszanék, akkor érdemes-e a natív felbontást megtartani vagy állítsam 1280*720-ra. A lefelé skálázás mennyit ront a képminőségen játékoknál? Ahogy a teszteket olvastam, az lcd monitorok skálázási képességei nem egyformák. (Az 1680*1050-es natív felbontás lefokozása 1280*720-ra mekkora homályosodással jár?) Játéknál a natívnál (720p felett) kisebb (720p) felbontás milyen mértékű homályosodással jár általában, mennyire zavaró ez?

4. Legfeljebb 40 pár ezer forintom lenne monitorra, de inkább kevesebb.

5. A fentieket figyelembe véve melyik monitorokat tudnátok ajánlani?

Elnézést, ha nem teljesen ideillőek a kérdéseim. Minden választ előre is köszönök.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2865. StevyXIX
2009.07.31. 14:47
1. minimum 22"-os legyen szerintem, de az se baj ha 24"-os, bár azt kizárt, hogy kapsz 40k vagy az alatt.
2. DVI legyen minimum, de az se baj, ha HDMI-s is van rajta.
3. azt nem tudom, hogy Xbox360 mennyire tud leskálázni és az milyen minőség romlást okoz, a monitorok felbontásának leskálázásáról tesztekben szerezhetsz leginkább információt, mindegyik más-más, van ami szinte tökéletes képet ad alacsonyabb felbontáson, van ami jóformán használhatatlan a natívon kívül, azt szintén nem tudom mennyire zavaró ez, szerintem keress egy fórumot ahol tulajokat tudsz erről kérdezni, milyen tapasztalataik vannak.
4. 40k alatt nem találsz még 22"-os felbontásban sem normális monitort, kicsit növelni kellene a keretet ...
5:
LG W2242T-SF 41.624 Ft
LG W2242T-PF 41.624 Ft (Teszt a monitorról. A két monitor ugyan olyan egyedül a színűk különbözik, PF az fekete még SF az ezüst szín
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2864. Boreas86
2009.08.01. 11:30
Köszönöm a tanácsodat. Én is úgy gondolom, hogy 22-est kellene venni, bár láttam a neten, hogy 20-ast sőt 19-est is használnak egyesek. A Benq monitor tűnt nekem a legmegfelelőbbnek, csak arra nincs pixelhiba garancia, míg az LG-re van. Nem tudom mekkora esély van rá, hogy pont egy hibásat fogjak ki, lehet, hogy direkt túlspirázott ez a probléma is, csak, hogy a garanciát nyújtók több kijelzőt adhassanak el a konkurenciánál.

Az igazat megvallva, az Ipon-os teszteknél, amikor a skálázási képességek vannak terítéken az összehasonlító képkivágások között én alig veszek észre különbséget, holott a cikkben gyakran jelentősnek mondják azt. Van egy olyan gyanúm, hogy az iponos tesztelők olykor nem az átlagos felhasználó szemszögéből vizsgálják az egyes termékeket. Talán, hasonló a helyzet, mint a fényképezőgép teszteknél, ahol pixel szinten elemzik a tesztképeket és az alapján mondják ki hogy x termék jobb y-nál, pedig szimplán ránézve a képekre mindegyik hasonlóan jónak tűnik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2863. StevyXIX
2009.08.01. 13:26
Igen, szigorúan vetik alá teszteknek a monitorokat, ezért van az, hogy alacsony értékelést kaphat olyan monitor, amivel a tulaj egyébként teljesen elégedett lehet, mert ahogy mondtad átlag felhasználó nem biztos, hogy ilyen kritikus szemmel nézi. Nekik mindenre ki kell térni a tesztben, mert ami neked jó lehet másnak már nem, lehet te észre se veszed, van akit meg irtóra zavar akár egy apró hiba is.

Benq-t szerintem megveheted, tényleg nincs sajnos 3 napos pixelhiba garancia, de 8 napon belül elállhatsz a vásárlástól, vagyis a monitort sértetlenül minden tartozékával visszajuttatod az Iponhoz, ha nem pesti vagy akkor egy futárt buksz (vagy amennyiért fel tudod vinni Pestre a monitort), ha pesti vagy akár a hónod alá csaphatod és bebattyogsz vele a boltba, szóval ha pixelhibás, de nincs meg az elegendő pixelhiba a garanciális cseréhez akkor ez a lehetőség még megmarad számodra.
Monitor meg szerintem jó lesz, jobb esetben pixel hibás sem lesz, ha meg igen, még mindig meg van a fenti lehetőség (igaz lehet kis pénzbe fog kerülni, de még mindig jobb, mint egy hibás pixel a monitor közepén).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2862. Boreas86
2009.08.01. 15:31
Köszönöm, így lesz, ahogy mondod!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2861. BaZsee
2009.08.03. 20:50
Sziasztok!

Tudnátok nekem mondani valami jó minőségű monitort 45 ezer forintig? 20, 21, 22 colos-okban gondolkodom, Samsungra gondoltam elsősorban mert azokról tudom hogy jó monitorokat gyártanak.

Köszi előre is a segítségeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2860. gera021
2009.08.03. 23:03
szeva,
akkor már nagyon nem kell segiteni, sztem már 22colos legyen a min,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2859. StevyXIX
2009.08.04. 09:41
BENQ G2220HD
BENQ G2200WT
LG W2242S-SF
LG W2242S-PF
Samsungból nem nagyon kapsz jó 22"-at ennyiért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2858. BaZsee
2009.08.04. 10:41
Köszi, és erről mi a véleményetek?
http://ipon.hu/webshop/product/samsung_p2050/110958
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2857. tigerjoco
2009.08.04. 17:17
Helló!
Láttam egy gyönyörű szép monitort (FUJITSU-SIEMENS XL3220W ), de ezt a márkát nem ismerem és nem bízom benne.Ezt a monitort szeretném megvenni de örülnék ha valaki igazolná hogy valóban jó monitor és hogy nincs gond vele. A választ előre is köszönöm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2856. StevyXIX
2009.08.04. 19:24
Castiel, BaZsee:
Ennyiért ajánlottam normális 22"-os monitorokat, nem tudom miért nem felel meg.

Castiel:
inkább T200 vagy T220 (bár annyiért már más is van)

tigerjoco:
Nézd meg működés közben is.
Annyit azért mondanék, hogy botrányos a F-S hivatalos szervize.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2855. StevyXIX
2009.08.04. 19:29
Vagy Benq-k is jók. 45k-t jó monitorok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2854. StevyXIX
2009.08.04. 19:43
Nem 45k-t hanem egy futár díjat buksz, mert elállhatsz a vásárlás jogától 8 napon belül, de ahogy gondolod amúgy.

"meg akartam venni a T200 nemrég de este mire rendeltem volna már 43 helyett 50ezer volt.. szal elmehetnek a jó k. a. !"
Ezt a nagykernek mondd!

Nem a jó a Benq monitor amire 3 év garit adnak, erre jössz egy Acerral ami 1 év garis, meg persze nem is 3 napos pixelgaris.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2853. StevyXIX
2009.08.04. 19:50
Benq-t, ennyiért szerintem azok a legjobbak, LG és Samsung jobb monitorai drágábbak.
Ha nagyon zavaró pixel hiba van rajta tudod cseréltetni, ahogy mondtam elállsz a vásárlástól (8 munkanapig megteheted), csak sajnos a futár díját így neked kell fizetned ami 2400 Ft, döntsd el.
Jah LG esetleg W2242T, van róla teszt is, nem írtak róla rosszat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2852. StevyXIX
2009.08.04. 19:53
Igen, úgy futárt se bukod, vagyis teljesen ingyen cserélheted 8 napon belül (sértetlennek kell lennie természetesen és minden tartozékával együtt kell visszaadnod), szóval akkor szerintem Benq.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2851. Caine
2009.08.04. 20:42
2043BW-be mi a rossz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2850. StevyXIX
2009.08.04. 21:30
20"-os, ahhoz képest még felbontása is nagy, elég régi darab, bár attól még lehet jó szó se róla, de nem sok mindent találtam a monitorról, ami alapján biztos nem ajánlanám.
Inkább vegyél SAMSUNG T190-et, 1" ide vagy oda oly mindegy, láttam már működés közben szép képet ad, mint a többi T szériás monitor, van rá pixelgarancia és kisebb a felbontása amivel jobban is jársz lényegében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2849. Caine
2009.08.04. 21:46
nekem 2043BW van, sztem ez kiválló, legalábbis az én elvárásaimnak

egy kérdés: "20"-os ahoz még a felbontása is nagy" az mér baj? nem az a jó?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2848. StevyXIX
2009.08.04. 22:44
Ha játszol rajta akkor nem, mivel nagyobb felbontáshoz erősebb hardware kell.
Ennyiért kapsz 22"-os monitort is a Benq-tól, amiről jókat olvastam (konkrétan ezekről a típusokról beszélek, nem pedig a márkáról).
22"-os meg nagyobb ügye, így jobb rajta filmet nézni stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2847. StevyXIX
2009.08.05. 08:39
Hát én is sok mindent szeretnék ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2846. peter90
2009.08.05. 09:01
G2220HD
E2220HD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2845. arkman
2009.08.05. 09:23
(Castiel @ 2009 Aug 5, 07:28) Mi a különbség a BENQ G2220HD és az E2220HD között?

Csontra leegyszerüsítve annyi, hogy az E széria TV képességekkel rendelkezik (beépített hangszóró, HDMI), míg a másik egy szimpla monitor. (Mondjuk szerintem már a sima monitorokra is rakhatnának HDMI-t, vagy DP-t, mivel elég sok videokártyán vannak már.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2844. ThePoweR
2009.08.05. 09:43
Castiel: P45 nem raknék 2 karit, főleg nem 5000 szériásat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2843. StevyXIX
2009.08.05. 11:38
Miért?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2842. StevyXIX
2009.08.05. 14:49
Hát 350k-ból i7 is simán kijön éppen, vagy ha megjelenik az i5 lehet az is jó lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2841. ThePoweR
2009.08.05. 23:17
Hát azért nem raknék bele két 5000 szériásat mert 2 db 4870 nek is kevés a sávszélesség vagy pont elég, és akkor egy 5000 -es szériának?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2840. StevyXIX
2009.08.05. 23:40
Jelenlegi alaplapod (GA-EP45-UD3P) 2x8-as ha CF-be működik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2839. StevyXIX
2009.08.05. 23:52
40nm-en készülnek, de előzetesben már ilyen 1600sp-t is olvastam, ha ez igaz, akkor inkább többet fognak fogyasztani a kisebb gyártástechnológia ellenére, vagyis több hőt is termelnek majd.

GA-EP45-UD3P-at teljesen felesleges X48-ra váltanod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2838. StevyXIX
2009.08.06. 00:12
Nem csak ez a lényeg, vapor az heatpipeos, nem tudom mondjuk hányas de két 6mm-es is elég jó már vga-ra, ez mellett gondolom alumínium lamellák is vannak rajta szintén a hőleadást segítik, lassan vga-k kezdenek közelíteni a processzorokhoz hűtés terén.
Amúgy erősen offolunk, szóval folytassuk ezt máshol ha lehet és rejtem/törlöm az eddigieket.
2x6 vagy 2x8-as ennél több biztos nem kell, 4870x2-nek is elég 2x6-os, 4870-nek se kellene igazából kettő, állítólag a stabilabb tápellátás miatt kell csak kettő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2837. Multitask
2009.08.06. 00:19
Szerintem nem kell törölni, csak áthelyezni valahová őket, jók lehetnek még valamire.

Én is mondom benézek milyen monitoros kérdés van, erre látom, hogy toxic meg vapor-x... na mondom ez nem egész monitor lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2836. kissag75
2009.08.08. 14:25
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy milyen monitort javasoltok kettős célra: szeretnék velem számítógépezni, de jó lenne TV-t is nézni (kábel tv-nk van).
Monitort kellene vennem TV tunnerrel vagy TV-t aminek van megfelelő csatlakozása? (A TV tunnerral kábel tv-s csatlakozót hozzá lehet kötni ezekhez?)
Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2835. kissag75
2009.08.08. 16:48
Olyan 100e alatt legyen azért...

esetleg egy ilyen: http://ipon.hu/webshop/product/lg_m2394d_pz/34869

Mondjuk más honlapokon ez TV-ként fut...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2834. shooter
2009.08.10. 19:06
sziasztok.

Milyen monitort vegyek ha számít a pénz?!

Főleg játékra és xbox360-hoz szeretném kötni.

BenqG2411HDA
BenqG2410HD

Egyenlőre ezeken gondolkodtam.

Várom a jó ötleteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2833. StevyXIX
2009.08.10. 19:28
Kettő közül kizárásos alapon BenqG2410HD mivel a másikon csak analóg csatlakozó van (VGA) még ezen van DVI (digitális) is, ami szerintem nagyon nem mindegy Xbox360 esetében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2832. benedkat
2009.08.12. 11:06
Sziasztok!
Új gép beszerzése van folyamatban, közben rájöttem, hogy talán monitort is kellene néznem. Jelenleg egy 5 éves 19"-os Fujitsu-Siemens CRT-m van, ami még maradna is pár hónapig. (max. Karácsony) A géphez viszont szeretnék Tv-tunert is, ezek meg amiket láttam (főleg a BOX kivitelűek) elsősorban csak az LCD-ket támogatják. A monitort kb. ugyanolyan arányban használnám játékra, filmnézésre és tv-zésre is. A gép Gigabyte GA-MA790XT-UD4P alaplappal, AMD Phenom II 955 BOX BE procival, 4 GB memóriával és Palit Radeon HD4850 Sonic+ 1024 MB DDR, 256bit videokártyával van. A keret 30-40 eFt között. Légyszi ajánljatok valami jót!
Előre is kösz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2831. StevyXIX
2009.08.12. 11:30
Ha nem most veszed hanem csak hónapok múlva akkor felesleges ezen gondolkodni, akkor szólj ha 1-2 hétre vagy a vásárlástól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2830. benedkat
2009.08.12. 11:54
Az a helyzet, hogy még nem tudom pontosan, mennyi lesz a gép. Ha tudok alkudni és belefér a keretbe, akkor lehet most is aktuális a monitor. Ezért kérdeztem most. Ez 1-2 héten belül el fog dőlni. Meg úgy gondoltam, mivel nem vagyok tájékozott, egy kis iránymutatás nem árthat jó előre sem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2829. StevyXIX
2009.08.12. 12:14
Ez esetben:
BENQ G2220HD 41.276 Ft
LG W2242T-PF (fekete)
LG W2242T-SF (eszüst) 41.582 Ft
vagy még
LG W2234S-SN 38.459 Ft
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2828. benedkat
2009.08.12. 12:26
Köszönöm a választ! A BENQ-t épp most nézegettem, elég jókat írtak róla. Árban kevesebbért is láttam, úgyhogy valszeg ennél maradok. Már csak egy jó tv-tunert kell vadásznom. Szép napot!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2827. Cavalli87
2009.08.12. 12:32
Sziasztok!

Vásároltam egy BENQ 2220HD monitort, és a csomag nem tartalmazott HDMI kábelt. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen kábelt érdemes venni, mert láttam több gyártótól több méretben, de nem nagyon értek hozzá. Köszi előre is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2826. benedkat
2009.08.12. 12:42
Bocsi, még egy kérdés. Mi a különbség a HD és a HDA között? Csak a DVI csatlakozás? Nekem a fentebbi konfig ismeretében kell/ajánlott a DVI csatlakozás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2825. StevyXIX
2009.08.12. 12:53
Cavalli87:
Szerintem tök mindegy, olcsóbbat vedd.

benedkat:
Igen, HDA-n nincs DVI ami kicsit baj azért. Érdemesebb DVI-et venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2824. breywol
2009.08.14. 15:39
Sziasztok!

Játékra és filmezésre kellene egy, a lehetőségekhez mérten minél nagyobb monitor. A keret max olyan 110e lenne. Néztem a HannsG hatalmas moncsiját, ami 28"-os mérettel büszkélkedik, viszont beérném akár egy 26"-os "minőségibb" darabbal is. (Ha valóban érdemes inkább olyat venni.) Itt a Samsung T260-at és a 2 HD verzióját néztem. Különbség? Melyik érné meg a legjobban a már említett használati célokra? Válaszokat előre is köszönöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2823. StevyXIX
2009.08.14. 19:44
Hát ennyiért már kapsz LCD TV-t is, ami monitornak is jó és képminősége sokkal jobb mint a legtöbb monitornak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2822. jozsi252
2009.08.14. 21:37
Sziasztok

Szeretnék venni 24 colos monitort samsung 2433BW-n gondolkodok esetleg valaki tudna róla mondani valamit hogy milyen monitor?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2821. StevyXIX
2009.08.14. 22:04
Van róla teszt.
Amúgy én ezt ajánlanám:
DELL S2409W 59.637 Ft
Egyetlen baja, hogy csak D-sub kábelt adnak hozzá vagyis neked kell venni egy DVI kábelt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2820. hszaby
2009.08.21. 15:37
Üdv!

Monitort vennék csak nem tudom milyet a lényeg 19"-22" közt DVI csatlakozóval rendelkezzen.
Játék, filmhez kell.
Ár 40-60 közt

Segítséget előre is Köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2819. Lancelot23
2009.08.21. 16:07
hszaby!
Benq1
Benq2
Samsung1
Samsung2
LG1
LG2
Asus1
Asus2
Én ezeket ajánlom amelyik neked tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2818. hszaby
2009.08.21. 20:40
Gigabyte EP45-UD3 peszka
E7400 2,8GHz CPU
4GB 1066 Ram
Nvidia 8600GT VGA

ez a masina

Köszi

Csemegézek majd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2817. StevyXIX
2009.08.21. 20:55
DELL S2409W 59.637 Ft
LG W2294T-PF 52.467 Ft teszt
LG W2271TC-PF teszt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2816. Stark
2009.08.23. 16:14
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok, van is 2 kiszemelt, de nem tudom melyik lenne a jobb.
A kiszemeltjeim a Samsung 2333SW és az LG W2253V-PF.
Tudnátok segíteni melyiket érdemesebb megvenni?
Használnám filmnézésre, játékokra, netezésre, meg szinte mindenre amit egy átlagfelhasználó csinál a gépén...
Amit tudok róluk, hogy a háttérvilágítása mindkettőnek elég jó TN panelesek között, ezért filmnézésre egyformák lehetnek, a Samsung mellett szól hogy 23", az LG 22". Viszont a Samsung a natív felbontásnál kisebb felbontásokon eléggé homályosodik... az LG élesebb a kisebb felbontásokon, és az LG-n van HDMI is.
Főleg tapasztalatokra lennék kíváncsi erről a 2 monitorról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2815. StevyXIX
2009.08.23. 19:32
LG W2294T-PF 52.415 Ft
1680*1050-es felbontást már egy HD4850 is simán bírja, akár élsimítással és szűrőkkel, van teszt is róla én ezt ajánlom.
De a W2253V-PF se rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2814. StevyXIX
2009.08.28. 14:25
HDMI-n kétlem hogy fülhallgatót dugnál be, de lehet le vagyok maradva, igaz képet is hangot is lehet HDMI-n adni, de a monitor azon csak veszi a jelet (kép+hang) és nem adja, vagyis HDMI az bemeneti port, gondolom jack dugóra gondoltál, azon lehet hangot adni, bár érdemesebb mindjárt a gépbe dugni és nem a monitorba (szerintem).
Néhány ajánlat:
BENQ G2220HD 41.276 Ft
DELL S2209W 50.405 Ft teszt
LG W2294T-PF 52.724 Ft teszt

Ha ez belefér:
SAMSUNG 2343BW 58.452 Ft teszt igaz 23"-os csak
DELL S2409W 59.637 Ft ez már 24"-os

De az is tökéletes amit te írtál, ha az tetszik vedd nyugodtan azt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2813. Vardar
2009.08.28. 18:42
Sziasztok!
19"-os, lehetőleg energia hatékony, D-SUB vagy DVI csatlakozós(egy MSI x300/x550en melyik ad szebb képet?) max 40.000(ha olcsóbb előny
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2812. Lancelot23
2009.08.28. 18:52
Hát akkor nem nagyon találsz ha nem Wide-ot szeretnél.
Samsung
Hanns.G
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2811. Vardar
2009.08.28. 20:23
Ha Wide akkor meg oldalirányúan nyújtott lesz minden? Vagy lesz majd 2*4 centis fekete csík?
Ha szélesvásznú is jó, akkor nő a választék?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2810. Lancelot23
2009.08.28. 20:29
Valamennyire nőni, de nem nagyon. A monitortól függ, hogy tudja lekelni a 5:4 vagy 4:3 képet fekete csík vagy nyújtva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2809. StevyXIX
2009.08.28. 20:53
Szélesvásznú szerintem csak előny, szóval ajánlom hogy azt vegyél, játékok mind támogatják már jó ideje, filmek is szélesvásznúak ügye, szóval szerintem jobb.
LG W1942T-PF 34.334 Ft
22"-os:
LG W2242T-PF 41.542 Ft
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2808. Jannko
2009.08.29. 11:41
Hy mindenkinek monitort szeretnék venni és ebben szeretnék segítséget kérni tőletek mert én nem nagyon értek hozzá. Játékra és filmezésre használnám.
Körübelül 50000ft-ot szánnék rá. A videokártyám egy sapphire vapor-x 4850. Segítségetek előre is köszönöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2807. Lancelot23
2009.08.29. 12:35
Jannko!
Benq
Samsung
LG
Ezek tudom neked ajánlani mindegyik megbízható márka és szép képet adnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2806. Vardar
2009.08.29. 17:30
Erről mi a véleményetek?
És erről? Milyen gyártó ez a Hanns G? Vargáné féle?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2805. Jannko
2009.08.29. 22:01
(Lancelot23 @ 2009 Aug 29, 11:35)
Ezek tudom neked ajánlani mindegyik megbízható márka és szép képet adnak.

Köszi szépen a segítséget
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2804. Lancelot23
2009.08.29. 23:20
Nem rossz az LG amit néztél csak régebbi darab. A Hanns.G egy jó nevű cég csak itthon nem annyira ismert, amit te néztél monitort az csúnya én azért nem ajánlatom meg ormótlan én láttam élőbe nem is egyet, de amúgy nem rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2803. gera021
2009.08.30. 08:42
hd monitor jo játékra? Nem késik meg ilyenek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2802. Lancelot23
2009.08.30. 09:43
Jó játékra csak ha teljesen szeretnéd kihasználni akkor kell hozzá olyan VGA is ami kitudja hajtani.
Illetve a késés általában 5ms, de az hogy mennyire észrevehető az a monitortól függ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2801. gera021
2009.08.30. 11:52
4890 oc-m van 1gb-os, elég hozzá???? 24 colos-ba lenne,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2800. Caine
2009.08.30. 12:22
bőven
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2799. CarKiller
2009.08.31. 10:36
Üdv! Segítséget kérnék.

Egy SAMSUNG 2033SN vásárlását tervezem, csak az a baj vele, hogy ha veszek esetleg új videókártyát akkor valószínűleg azon már nem lesz D-sub (mostanin van) ezért átalakító kell majd dvi-dsub. Van akinek akármilyen gondja volt ezzel a monitorral, mikor átalakítóval használta? Használta/ja így valaki?

Válaszokat előre köszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2798. Lancelot23
2009.08.31. 10:45
Nem lesz semmi baj ha átalakított használsz. Amúgy én még gyűjtenék még pénzt és vennék olyan monitort amin van DVI csatlakozó mert kép nem annyira jó D-Sub kimeneteken. Ha már megvan a Monitor akkor olyan VGA-t vegyél amin van egy DVI és egy D-Sub csatlakozó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2797. CarKiller
2009.08.31. 11:50
Igaz, inkább gyűjtök, hogy ne ebből legyen aztán gond.

Kösz a választ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2796. StevyXIX
2009.08.31. 12:51
Nem kell feltétlenül gyűjteni, ez már elég jó monitor:
LG W1942T-PF 34.334 Ft (fekete)
LG W1942T-SF 34.348 Ft (ezüst)
Színt leszámítva azonos a két monitor. Teszt róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2795. 26bende
2009.09.01. 13:56
sziasztok!
Szeretnék monitort venni ehhez a géphez:
AMD Phenom II 720 AM3 BOX Black Edition
ASROCK A770DE+
GEIL Ultra 4096Mb DDR2 800Mhz KIT
GIGABYTE GZ-X3 Fekete
GIGABYTE Superb 460W
HITACHI 1000GB 7200rpm 16MB SATA2
NEC AD-7241S fekete
SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3 HDMI BSP PCIE
A mérete 1680x1050 kb olyan 50 ezret szánnnék rá és a Smsungot és az Lg-favorizálom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2794. Lancelot23
2009.09.01. 14:31
26bende!
Benq
Benq2
LG
LG2
Samsung
Asus
Én ezeket ajánlom neked.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2793. Ezopusz
2009.09.04. 23:26
Sziasztok,

24"-os monitort szeretnék venni, elsősorban filmnézésre, másodsorban játékra (FPS). A keret max. nettó 80e. Preferált márka: Dell, Samsung. A javaslataitokat előre is köszönöm, a héten el szeretném dönteni.

Üdv E
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2792. StevyXIX
2009.09.05. 02:08
BENQ G2420HD
SAMSUNG 2494HS Ipon teszt.
SAMSUNG 2494HM PRAD teszt róla, 4 pont az elég jó már.
SAMSUNG T240
SAMSUNG F2380 Ezt ajánlom C-PVA panel miatt különösen jó filmezésre olvasd el a tesztet róla
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2791. kos7
2009.09.05. 16:19
Üdvözletem !

Az lenne a kérdésem hogy milyen monitort ajánlotok 35 000 Ft-ból (szállítással együtt) ami 19 "os de nem szélesvásznú...
Videókártya egy agp-s hd2600 pro semmi komoly...

Segítségeteket előre is köszönöm !!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2790. Lancelot23
2009.09.05. 16:41
kos7!
Hanns.G
Samsung, de ezen nincs DVI csatlakozó
Ezek vannak amik nem wide de ennél olcsóbbak nincsenek.
Miért nem jó a wide monitor azokat még olcsóbban lehet kapni. Igaz nekem is 19" normál van, de az is 35 fölött lehet beszerezni ami nekem van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2789. CarKiller
2009.09.06. 12:20
Sziasztok ismét!

Jobban szétnéztem, mi a véleményetek erről az Acer monitorról?

Nekem ez tökéletesen megfelelne, és még fullHD is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2788. StevyXIX
2009.09.06. 13:35
(kos7 @ 2009 Sep 5, 16:19) , különösen ajánlott D-sub-al is nagyon jó képe volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2787. saigi
2009.09.08. 05:55
Sziasztok!

Nemrég vettem egy nagyobb üzletben 35 ezerért egy Samsung 2033sw típusú monitort. Ennyiért szerintem bőven megérte, főleg hogy DVI-d csatlakozással is el van látva. Meg vagyok vele elégedve. Összeszerelni is könnyű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2786. laci03
2009.09.08. 13:30
Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki, hogy milyen monitort vegyek? 22-26 (de inkább 24 vagy nagyobb), szép legyen a képe meg az se lenne egy utolsó szempont, hogy jól nézzen ki. Olyan 70-80e szánnák rá, ha kicsivel több az se baj. Játékra, filmre főleg.

Előre is köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2785. StevyXIX
2009.09.08. 13:37
SAMSUNG F2380 80.101 Ft teszt róla cPVA panel nagyon jó, játékra igaz kicsit jobb a TN panel, de igazából ez is elég jó már, ez mellett filmezésre a kiváló betekintési szögnek, nagyon jó színhűségnek és színskálának köszönhetően kiváló választás, ennél jobbat nem tudnék mondani, csak 100k felett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2784. Thorax
2009.09.09. 13:43
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek.
BENQ G2220HD monitort szeretnék venni mert jókat olvastam róla.
Ha valakinek személyes tapasztalata van kérem írja le.
Köszi előre is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2783. Lancelot23
2009.09.09. 14:15
Én csak ajánlani tudom, igaz nekem csak 19" normálom van a gyártótól, de megvagyok elégedve vele. Mindegyik monitorom eddig tőlük volt és van és nem csalódtam még bennük. Nyugodtan vedd meg nem lesz semmi baja csak az, hogy megfogod szeretni. :rolleyes:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2782. Thorax
2009.09.09. 15:15
thx
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2781. rabib
2009.09.09. 15:25
Sziasztok! LCD TV-t szeretnék venni, maximum 130 ezer forintért. Csak nem tudom, hogy milyen márkájút vegyek ami biztosan jó. Jó lenne, ha 1920x1080-as felbontást tudna. A képernyőmérete 70, maximum 80 cm átmérőjű volna jó. Játékra, számítógépről HD filmnézésre használnám a TV csatornák nézése mellett. HDMI csatlakozó van a videokártyámon. Ha jól tudom akkor az a HDMI csatlakozó, ami kicsit hasonlít az USB csatlakozóhoz, ugye? Lapos, kicsit hosszabb, mint az USB és fekete. Igaz? (Ezzel, hogy pontosan milyen a HDMI nem vagyok tisztában, azért kérdezősködök)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2780. Lancelot23
2009.09.09. 15:27
rabib!
Hangot is szertenél a képel együtt küldeni a TV-ra és digitális tuner is legyen a TV-ba?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2779. rabib
2009.09.09. 15:34
Ja igen elfelejtettem. Jó lenne, ha lenne benne digitális tuner. Hangot szerintem nem küldenék a TV-nek, mivel van két kis hangfalam a géphez. Mondjuk lehet, hogy a TV hanszóróinak jobb lenne a hangzása. Szerintem akkor mégiscsak legyen olyan csati is rajta, amit a hangkártyához lehet bedugni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2778. Lancelot23
2009.09.09. 15:37
Itt sajna nincs ilyen, de körülnézhetek neked máshol is. Mert itt kevés a TV.
Samsung
LG
Samsung2
Philips
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2777. rabib
2009.09.09. 15:41
Ha megtennéd lécci
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2776. Lancelot23
2009.09.09. 15:45
Fentebb írtam párat ami jó lenen minden célra. Azért van a 3 napos garancia és plusz a 8 napos vissza küldési lehetőség. Ami annyit tesz, ha nem vagy megelégedve a termékkel akkor 8 munka napon belül vissza kérheted a pénzedet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2775. rabib
2009.09.09. 15:50
Ezt nem is tudtam. Így mindjárt más a TV vásárlás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2774. Lancelot23
2009.09.09. 16:05
Minden boltba van csak meg kell kérdeni ők miként ismerik. PL az Auchan-nál 3 napig vissza lehet vinni és a pénz is vissza adják.
A Plazma szebb képet ad, de sokkal többet eszik.
Link itt leírják az egészet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2773. rabib
2009.09.09. 16:11
Köszönöm szépen Lancelot23 a válaszokat! Amit linkeltél alaposan átolvasom, s majd úgy indulok neki a TV vásárlásnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2772. laci03
2009.09.10. 16:10
SAMSUNG F2380-asnak tényleg 100000:1 a kontrasztja? Nem is tudok másik ilyen nagy kontrasztú monitorról. Köszönöm a tippet tényleg frankó kis monitor! Egyedül 2 "gondom" van ezzel a monitorral. HDMI nincs és a kinézetnél inkább kicsit Samu T240 style-ra gondolok. HDMI tényleg olyan sokat számít mint amennyire hangoztatja mindenki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2771. Lancelot23
2009.09.10. 16:24
HDMI a hang átviteléhez kell legfőképpen. A képi megjelenítésbe nem nagyon különbözik a DVI-tól. A HDMI-vel képet illetve hangot tudsz küldeni a monitorhoz ha van hangszóró a monitorba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2770. StevyXIX
2009.09.10. 16:29
(Lancelot23 @ 2009 Sep 9, 16:05) itt leírják az egészet.
Törvény írja el?l, szóval mindenhol 8 nap, ha meg nem akarják akkor lehet menni a fogyasztóvédelemhez.

laci03:
A dinamikus kontraszt annyi, a valós 1000:1 valószín?leg, amúgy porhintés a dolog, de amúgy jó monitor az F2380, cPVA paneles és még játékra is alkalmas, jobb mint a T240.
HDMI és DVI is digitális vagyis nem igen van különbség a kett? közt, a f? különbség, hogy HDMI-n hangot is képes adni, még DVI csak képet, persze ha nincs a monitorba beépített hangszóró akkor teljesen mindegy, de most nézem Lancelot is leírta ezt, nah mindegy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2769. laci03
2009.09.10. 17:26
Értem! Köszönöm a felvilágosítást! Kicsit még agyalok rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2768. Lancelot23
2009.09.10. 17:36
Ha kell HDMI akkor én ezt ajánlom neked.
Benq 22"-os igaz, de megbízható gyártó és szép képe van. Ja és ebbe már van hangszóró így a HDMI-t kitudod használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2767. LoTar
2009.09.11. 23:06
Sziasztok!

20" monitort szeretnék vásárolni, film nézésre és játékra.
Lehetőleg nem túl drágát!
Előre is köszönöm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2766. Lancelot23
2009.09.11. 23:12
LoTar!
Mennyit szeretnél rá szánni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2765. LoTar
2009.09.11. 23:17
35 ezer körül.
De eddig kinéztem az: ASUS VW202SR, és a SAMSUNG 2033SN-t.
Ezek milyenek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2764. Lancelot23
2009.09.11. 23:25
LoTar!
LG
LG
Igaz 19" wide de ezek beleférnek az árba és van rajtuk DVI csatlakozók. a 20" wide-okon nincsen DVI csatlakozó ennyi pénzért ami már lényeg egy monitoron.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2763. StevyXIX
2009.09.12. 11:47
DELL E1909WFP teszt
LG W1942T-SF teszt
Esetleg 22"-os:
BENQ E2200HDA teszt igaz csak D-sub van rajta, de a képe így is kíváló, ára szintén jó, ha meg filmnézésre kell jó választás nagyobb kijelző miatt is, játékra is jó. Ipon különösen ajánlott minősítést kapott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2762. gera021
2009.09.12. 15:44
24 colos HD monitort akarok venni, de nem tudom h miet, játékra kellene, Samsung márkában kondolkodom,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2761. StevyXIX
2009.09.12. 15:50
Mennyit szánsz rá?
SAMSUNG 2494HS teszt
SAMSUNG F2380 igaz 23"-os (pontosabban 23,6"-os, szóval matematika szabályai szerint kerekítve 24
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2760. gera021
2009.09.12. 18:52
80k-ra gondoltam, annyiböl sztem lehet jó monitort venni, csak játékra, filmet nem nézek gépen, P sorozat, mit gondolsz? Olvastam a tesztet hát..., nem tudom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2759. StevyXIX
2009.09.13. 07:31
Samsung F2380 pont 80k jobbat nem találsz ilyen áron, csak 100k felett.
Tessék, monitorokról amit tudni érdemes, a cikk nem mai, de utolsó betűig helytálló most is.
P sorozat felejtős amúgy. SAMSUNG 2494HS még nem rossz esetleg vagy T sorozat, de az nagyon drága, F2380 is olcsóbb és sokkal jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2758. gera021
2009.09.13. 07:48
köszi, megfogadom tanácsod,

Megéri 24 colos monitor? Nem terheli le nagyon a vga-t mikor játszok? Mert HD-t veszek meg még az is,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2757. Lancelot23
2009.09.13. 12:05
Nem az újabbak nem fogja. Csak játéknál lesz gond, ha olyan VGA-t veszel ami nem 1GB. A HD4850 1GB az 1680*1050-ig jó az fölött már ajánlott egy erősebb VGA ha játszani szeretnél persze a 24" teljes kihasználásával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2756. gera021
2009.09.13. 12:46
szoval a 4890-es vgam-ra nyugodtan lehet 24 colos HD-s monitort vennem, nem lesz gond,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2755. StevyXIX
2009.09.13. 12:57
Igen ahhoz már jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2754. gera021
2009.09.15. 15:44
hát olvastam rola tesztet, http://prohardver.hu/teszt/samsung_f2380_c..._ertekeles.html, nincsenek elszálva töle az biztos,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2753. StevyXIX
2009.09.15. 22:02
Hát a tetszett szerintem nem jelent rosszat, de ahogy gondolod.
Vegyél Dell 2209WA-t arról elég jókat írtak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2752. creedszl
2009.09.21. 00:46
hali

24"-os monitor tervezek venni.ami alap az a dvi.keret max 70-80, de a 80e már nagyon a plafon.
tippek?

köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2751. StevyXIX
2009.09.21. 05:57
Nem írtad mire kell.
Ezt ajánlom leginkább:
SAMSUNG F2380 cPVA paneles, nagyon jó.
Ezen kívül:
SAMSUNG 2494HM
DELL S2309W
BENQ G2420HD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2750. creedszl
2009.09.21. 09:52
csak a szokásos, otthoni felhasználás,játék,film,net...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2749. Lancelot23
2009.09.21. 11:04
creedszl!
Amiket StevyXIX írt monitorokat mindegyik nagyon jó darab. Nézd meg és döntsd el melyik ami neked tetszik és árba elfogadható is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2748. Paloczi95
2009.09.21. 15:54
Sziasztok!

22"-es monitort szeretnék venni. Eddig az LG W2294T-PF volt a kiszemeltem, de most eltűnt. Mit ajánlotok max 50ezer forintig? Én esetleg még ezt néztem: LG W2253TQ-PF. Nem tudom milyen lehet. A vásárlás csak pár hét múlva lenne, úgyhogy ha esetleg addig lesz megint 2294-es, akkor az lesz (hacsak nem ajánlotok valami jobbat.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2747. Lancelot23
2009.09.21. 16:52
Paloczi95!
Benq
Samsung
Én ezeket tudom ajánlani neked.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2746. gera021
2009.09.21. 17:02
és 80k körül játékra?????????? mit tudsz ajánlani????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2745. Paloczi95
2009.09.21. 17:09
Lancelot 23

Kössz szépen! A Samsung a teszt alapján nem tűnik annyira jónak. Viszont ez a BenQ nem rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2744. Lancelot23
2009.09.21. 17:14
gera021!
24"-os monitorokat.
Benq
Samsung2
Samsung
LG
LG
Dell
22"
Amit az előbb írtam plusz
Dell vagy a kis tesó egy 20.000 Ft olcsóbb
Lenovo szerintem a felbontása elírás.
LG
Per pillanat ezeket tudom most ajánlani.

Paloczi95!
Szerintem nem rossz. Én nem tudok rosszat mondani a termékről. Nekem mindegyik monitorom Benq volt meg a mostani is és szép képe van. Amelyik neked szimpatikus azt válaszd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2743. gera021
2009.09.21. 17:18
én is a t240-be gondolkodom, köszi,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2742. Memoryan
2009.09.23. 19:11
Üdv.

Ez a monitor jó minőségű? Az árát megéri? Van valami tipikus hibája?
Mert ilyent tudnék szerezni olcsón (viszonylag), ezért érdekelne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2741. Lancelot23
2009.09.23. 20:02
Nem rossz. Szerintem nem lesz vele semmi bajod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2740. Hc Toxic
2009.09.23. 21:05
Nekem ilyen monitorom van : http://www.ipon.hu/webshop/product/acer_v193wab/37082 , csak kár hogy már nem kapni. Nagyon megvagyok vele elégedve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2739. havasi87
2009.09.24. 12:01
Sziasztok!

Nemrég raktam össze egy gépet, az alkatrészeket ipon-ról rendeltem, minden rendben és nagyszerűen működik. Lassan gondolkodom egy új monitor beszerzésén is. Ebben kérném segítségeteket.

- 21-22"-ban gondolkodom,
- 1650x1080 körüli felbontásban,
- 50 eFt körül szánnék rá,
- a videokártyám tudja a HDMI-t, de az nem létszükséglet, csak ha belefér az árba.

LG plazma TV-nk van és nagyon meg vagyok vele elégedve, ezért monitor terén is LG-ben gondolkodom, de csak akkor, ha az nem megy az ár rovására.

Segítségeteket előre is köszönöm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2738. Lancelot23
2009.09.24. 12:20
havasi87!
Benq
Samsung
LG
Én ezeket ajánlom. HA pénzért a legjobbat és mindent tudót szeretnél akkora Benq-t ajánlom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2737. havasi87
2009.09.24. 12:55
Köszönöm a gyors választ!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2736. StevyXIX
2009.09.24. 17:36
Egy picivel drágább, de egyébként nagyon jó monitor:
LG W2294T-PF
teszt róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2735. kamiy
2009.09.27. 10:16
Sziasztok!

Monitort szeretnék venni, de totál tanácstalan vagyok!
TV helyett szeretném használni, az adás set top box-ról jön, tehát nem kell scart. Illetve akkor a videót nem tudom használni... Na mindegy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2734. Lancelot23
2009.09.27. 10:31
kamiy!
22" de szerintem mindegyik jó véte
lBenq
Benq
24"
Samsung
Dell
Ezek is jók
Nézd meg őket és döntsd el neked melyik a legmegfelelőbb.

A hangot HDMI kábel segítségével tudod a monitor hangrendszerén keresztül megszólaltatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2733. 620hun
2009.09.27. 10:42
A hangban tudok segíteni:ha D-Sub vagy DVI a videóforrás akkor a gépből egy 3,5 -es jacken megy a hang a monitor hátuljába, amit linkeltél, ott írják is:
Input Signals D-sub / DVI-D/ HDMI 1.3 / Headphone Jack
Gondolom a PS3 -mat HDMI -n akarod vele összedugni, ott minden adat a HDMI -n megy, beleértve a hangot is.
DVI/D-Sub -nál ez nem lehetséges...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2732. StevyXIX
2009.09.27. 11:08
kamiy:
Amit írtál G2420HD is tökéletes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2731. kamiy
2009.09.27. 13:39
Köszi a gyors válaszokat, de a hanggal az a problémám, hogy a PS3-mat nem tudom HDMI-n a monitorra dugni, mert 150e alatt nem láttam olyan monitot, aminek HDCP-s a HDMI-je. (ugyanis nem HDCP-s csatlakozón kersztül nem lesz kép) Ha HDMI-DVI kábellel dugom a monitorra, akkor meg nem jön hang a kábelen. Vagy tévedek? Tehát így nem tudom használni a monitoron lévő Jack dugót. És akkor meg erősítőt kell vennem, vagy nem tudom mit, mert a ps-ről a hang külön hangszóra csak optikai kimeneten keresztül köthető, ez meg már sötét terep a számomra, mert ezekhez a hang dolgokhoz semmilyen szinten nem értek sajnos, pusz akkor már olyan összegnél járok, amiből tv-t is vehetnék.
A set top box esetében nincs ilyen gond, mert az mehet HDMI-n, és akkor a jack ad hangot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2730. StevyXIX
2009.09.27. 14:19
E2200HD:
"1080p teljes HD + HDMI
Az "E" sorozatú LCD-monitorok - amelyek 1080p HDMI felülettel és 5 Gbps digitális adatátviteli sebességgel rendelkeznek - a legkülönfélébb digitális multimédiás szolgáltatásokhoz, például HD-kompatibilis DVD-lejátszókhoz és a legújabb játékkonzolokhoz csatlakoztathatók. Tehát a folytonos, kiváló képminőség előnyeit az összes digitális videó- és audióberendezésen élvezheti!"
Szóval az "E" sorozat biztos, hogy megfelel eme kritériumnak.

HDMI pedig képes hangot is adni, vagyis Set-top-box esetén HDMI csatlakoztatással nem kell jack se.

Jah és G2420HD hivatalos oldalon is utalnak rá:
"Vesse hát bele magát a Full HD digitális szórakozás világába – amikor legújabb PS3 játékait veszi elő, kedvenc Blu-ray DVD-it nézi vagy szeretteivel osztja meg az élet HD videókamerával rögzített legszebb pillanatait."
Szóval ez is HDCP-s monitor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2729. kamiy
2009.09.27. 15:11
Ezek a leírások engem nem nyugatnak meg sajnos, mert ilyen árfekvésben nem találtam olyan monitort, ami egynél több csatlakozóján lett volna HDCP-s, ráadásul az is dvi-n.
Nagy nehezen találtam egy leírást, ahol a G2420HD-hez a HDCP kompatibilitáson túl azt is leírják, hogy ez csak a dvi-re vonatkozik.


Tehát amikor azt írják, hogy "a legújabb játékkonzolokhoz csatlakoztatható", ""Vesse hát bele magát a Full HD digitális szórakozás világába – amikor legújabb PS3 játékait veszi elő, kedvenc Blu-ray DVD-it nézi ..." vagy amikor itt az ipon-on azt írják olyan monitor teszteknél, amin nincs HDMI, hogy konzolhoz is jó, csak dvi átalakító kell, akkor hogyan lesz hang? Olyan monitor tesztél, ami HDMI-s meg alapból azt írják, hogy jó konzolhoz, de mint írtam 150alatt nem láttam HDCP-s HDMI-vel ellátott monitort.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2728. StevyXIX
2009.09.27. 15:26
De HDMI 1.3 már tartalmazza ezt, vagyis HDMI már magában megfelel a HDCP szabványnak. DVI-nél külön kiemelik, mert annál nem kézenfekvő (szerintem, de javítson valaki ha tévedek).
HDCP ott az 1.3-as HDMI ami megfelel a szabványnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2727. kamiy
2009.09.27. 15:39
Ha ez igaz, akkor örök hála, hogy felvilágosítottál!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2726. Bandee
2009.09.28. 18:39
Sziasztok!

Ezt a monitort néztem ki, két kérdésem lenne vele kapcsolatban.
Az egyik, hogy kinek milyen tapasztalata van erről a monitorról?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2725. Lancelot23
2009.09.28. 18:54
Bandee!
Lehet elírás kérdezd meg az Ipon-tól.
Ha ajánlhatok akkor ezt is nézd meg.
Benq
Vagy egy kicsivel többért de megéri
Benq
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2724. StevyXIX
2009.09.28. 19:42
Bandee:
Régi darab már, DVI csatlakozó sincs rajta, felejtős.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2723. Bandee
2009.09.28. 19:56
Lancelot23: Unokatesóm Benq-t vett most nem is olyan régen, azt hiszem a 2220HD-t. Egyszer láttam, nem volt rossz, de valahogy az LG-ben jobban megbízom. Mostani monitorom is LG (igaz CRT-s) de nagyon jó még mindig. Persze ettől még a Benq monitorok is jók lehetnek, nincs velük nagyon tapasztalatom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2722. Lancelot23
2009.09.28. 19:59
Bandee!
Én csak ajánlani tudom őket. Nekem mindegyik monitorom Benq volt meg most is az. Egy 17" CRT volt 5 évig de sajna nem bírta a kiképzést. A mostani egy 19" normál és jó képe van. Én nyugodt szível ajánlom én még eddig nem csalódtam bennük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2721. StevyXIX
2009.09.28. 20:03
Hivatalos oldal, itt csak D-subot írnak, mondjuk itt már DVI-t is, nem tudom én így nem venném meg, nézz olyat inkább amiről van teszt vagy találsz róla több felhasználói véleményt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2720. betyar2
2009.09.30. 14:19
sziasztok!
monitorvásárlás elött állok és lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban. tv-ként is szeretném használni, mert kicsi a szobám és nem nagyon férne el egy helyen a tv és a monitor is... t-home os IPTV lesz bekötve és nem tudom, hogy ennek milyen csatlakozoja lesz amivel majd rátudom dugni a monitorra. LG-ben gondolkozom, nézegettem 27-es monitorokat, arra lennék kiváncsi h a tv az h müködne valojában. LG M2794DP-PZ 27" erről esetleg valakinek valami tapasztalat? jah és mégegy kérdés, miért van az h a full hd-s monitorok felbontásánál 1920x1080-as felbontást találok, mindenképpen olyan kellene ami tudja az 1920x1200-ast (poker miatt). esetleg nem tud valaki hasonlo árkategoriában és méretben ilyen tv-monitort vagy sima monitort amit tv ként is tudnék használni? előre is köszi a válaszokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2719. StevyXIX
2009.09.30. 14:32
FullHD alatt 1920*1080-as felbontást szoktak érteni ez a szabványa (úgy mint 1280*720 a sima HD), szóval 1920*1200-as monitorral ritkábban fogsz találkozni.
Ha számít a panel minősége akkor ezt ajánlom:
SAMSUNG F2380
igaz ebben nincs TV tuner, de a cPVA paneles, ami nagyon szép képet ad szép színekkel ez mellett betekintési szöge sokkal jobb a TN paneles monitoroknál.
100k-t elfelejteném helyedben a TN paneles monitorokat, nézz inkább HDTV-t igaz FullHD-et drágábban találsz csak, de sokkal okosabb azt venni, mint ilyen TV monitort ilyen drágán, 27" és 32" között úgy sincs már nagy különbség, ha már lúd akkor legyen kövér.
130k körül már találsz ilyet:
26LU5000
26"-os vagyis nem túl nagy, 1080p felbontás, MPEG4 tuneres, 8 bites panellal vagyis nem TN paneles, tudom kicsit drágább, de megérné a plusz pénzt, ha tudod előbb nézd meg valahol működés közben, az a biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2718. Huku
2009.10.03. 01:24
Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni hogy Benq monitoroknál mi az alapvető különbség a E és a G széria között?

Ezen a két monitoron vacilálok:
-E2200HDA
-G2220HDA

Előre is köszi a választ!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2717. StevyXIX
2009.10.03. 02:39
Ezt konkrétan nem tudom, de azt igen, hogy az A a végén azt jelenti, csak analog csatlakozása van a monitornak, ma meg már szinte alap a digitális, minimum DVI csatlakozás.
Szóval ha lehet ezt ajánlom:
BENQ G2220HD
Tudom ez már 42k durván 7k-val drágább a másik kettőnél, de nem lenne nagy baj, ha ezt választanád.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2716. Huku
2009.10.03. 13:29
Szia!

Köszönöm a válaszod. Tudom hogy a DVI-s lenne a jobb, de a E2200HDA-s teszt eléggé dícsérte a monitort, és csak ezért gondoltam hogy ezt...
Nem tudod véletlenül, hogy mikor érkeznek az energiatakarékos ledes monitorok ipon-ba? PL: Benq ECO? Érdemes ezt megvárni?

Köszi!

Üdv: Huku
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2715. StevyXIX
2009.10.03. 14:16
Nem tudom mikor jönnek, ha jönnek, viszont annak ellenére, hogy jól szerepelt teszten (ez nagyon dicséretes is) továbbra is azt ajánlom DVI-s monitort vegyél, sok jó DV-s monitor van és DVI-vel a kép is szebb, mivel digitális, amik szintén jól szerepeltek teszteken, tessék általam ajánlott G2220HD monitor tesztje.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2714. Xenio
2009.10.04. 13:31
Sziasztok!

Szeretnék venni egy 22'-os full HD-s(1920*1080) monitort kb 40 k ért(ha 1 picit több az nem baj).
Én ezt a 3-at néztem..mi a véleményetek róla?
http://ipon.hu/webshop/product/asus_vh222d/116264
http://ipon.hu/webshop/product/lg_w2243s_pf/115872
http://ipon.hu/webshop/product/samsung_2243sn/40511

Előre is köszi!
Xenio
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2713. Lancelot23
2009.10.04. 13:37
Xenio!
Én ezt ajánlom. Ezen van már DVI csatlakozó ami már alap és jobb képet is ad.
Benq
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2712. Xenio
2009.10.04. 13:39
De ennek nagyon kicsi a kontraszt aránya és én úgy tudom ,h annál az a jó ha minél nagyobb v nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2711. Lancelot23
2009.10.04. 13:42
Xenio!
Link nézd meg a lapját és úgy mond.
A DVI többet ér mit az a kontraszt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2710. Xenio
2009.10.04. 13:45
Hmm..közben keresgettem...ennél
http://ipon.hu/webshop/product/samsung_2243sn/40511
elvileg van dvi is és 15k-s a kontrasztja. erről m ia véleményed?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2709. StevyXIX
2009.10.04. 13:52
Mindegyik monitortnál dinamikus kontrasztot írtak amit linkeltél, valós kontraszt az összes ilyen monitor esetén 1000:1 körüli lehet (Benq adatlapján a valós kontraszt van feltüntetve, itt írják a dinamikus kontrasztot is, olvass pár tesztet ott erről is szoktak írni, dinamikus kontraszt nem éppen a lényeges dolgok közé tartozik, a valós igen), vagyis ez alapján semmivel nem jobbak (sőt megnézheted, LG honlapján írják a valós kontrasztot is, így gondolom már egyértelmű a dolog).
DVI viszont fontos dolog, elsősorban szebb képet ad DVI-n (ami egyébként már digitális csatlakoz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2708. Xenio
2009.10.04. 13:55
Aha..értem..a kis ravaszak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2707. Lancelot23
2009.10.04. 14:06
Az se rossz, de én még mindig Benq-t javasolnám nagyon szép kép mindegyik kivezetésén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2706. StevyXIX
2009.10.04. 14:08
Igen, én is G2220HD-t ajánlanám, de tessék még 1-2 említhető darab:
SAMSUNG 2233BW teszt
G2220HD teszt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2705. Xenio
2009.10.04. 14:16
okés köszi..akkor a Benq lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2704. Xenio
2009.10.04. 19:15
Még egy kérdésem lenne...Keresgéltem neten és ehhez(Benq G2220HD) nem adnak DVI kábelt..ez igaz? és ha igen akkor milyet vegyek hozzá? mert láttam dual linkeset meg simát és nem nagyon tudom h melyik lenne hozzá a legjobb..előre is köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2703. StevyXIX
2009.10.04. 20:26
Igen, ezt írták talán tesztben is. DVI kábel viszont egy fajta van, nem értem mire gondolsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2702. Xenio
2009.10.04. 20:37
erre:
http://www.ipon.hu/webshop/product/easy_to...vi_dvi_2m/31884
http://www.ipon.hu/webshop/product/kolink_...l_link_2m/33741
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2701. StevyXIX
2009.10.04. 20:40
Vedd amelyiket gondolod, szerintem teljesen egyformák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2700. Xenio
2009.10.04. 20:53
én hülye előbb rendeltem mint keresgéltem:S
ezt találtam ról:
http://pcworld.hu/kerulje-el-a-monitor-csapdat-20070816.html
és a dual linkeset rendeltem..remélem jó lesz hozzá mert gondolom nem lehet nálatok kicseréltetni..v igen?

ha jól látom ez kellett volna hozzá
http://www.ipon.hu/webshop/product/kolink_...ngle_link/33737
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2699. StevyXIX
2009.10.04. 21:20
Easy Touch biztos hogy jó hozzá, DVI-D-s.
DVI-D a dual link, szóval bármelyiket is rendelted jó lesz hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2698. dala
2009.10.11. 19:39
Sziasztok!
Monitort szeretnék venni a gépemhez, de fogalmam sincs hogy melyik lenne a legjobb számomra.
Légyszíves segítsetek a döntésben!
Max. 45 ezret szeretnék rákölteni, de ez már tényleg a plafon.
Full HD-s monitort szeretnék, remélem van ilyen árban.
Jah és 22" legyen a mérete.

Előre is köszönöm a válaszokat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2697. StevyXIX
2009.10.11. 20:05
BENQ G2220HD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2696. dala
2009.10.11. 20:17
Köszi StevyXIX a gyors választ!
Esetleg tudnál még mondani egy pár hasonló monitort?
Nincs ezzel semmi bajom csak érdekelne hasonlő kaliberű monitorok milyenek vannak még.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2695. StevyXIX
2009.10.11. 20:33
Ennyiért nem, de tessék:
LG W2243T-PF
BENQ G2200WT (pivot mode is van ha kell)
LG W2294T-PF
DELL S2209W
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2694. dala
2009.10.11. 21:00
Köszi a válaszokat! Szerintem marad a Benq, ilyen árban nincs párja!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2693. forintuser
2009.10.13. 15:42
Helló.Megfelelő videókártya mellett (hd 4870 512 MB) nagyon fontos a DVI?Nagyon sok különbség van 19"-nál D-SUB és DVI között?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2692. StevyXIX
2009.10.13. 19:27
Szerintem alap és igen sok különbség van, DVI digitális még D-sub analóg csak, DVI-n szebb a kép is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2691. forintuser
2009.10.15. 18:06
http://ipon.hu/webshop/product/point_of_vi...19wpbsd01/37491

Egy kis véleményt légyszíves.

(Jelenleg V7 1440x900,D-SUB.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2690. BaZsee
2009.10.15. 18:16
Inkább akkor ezek közül valamelyik:
LG W1942T-PF
LG W1942T-SF
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2689. forintuser
2009.10.15. 19:03
Megfogadom a tanácsodat.Köszi szépen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2688. aGery
2009.10.16. 14:38
Sziasztok!

Valakinek van már felhasználói élménye és véleménye a Samsung P2450H-ról?
Elég biztatók a paraméterek...

Köszönöm előre is.
G
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2687. Lancelot23
2009.10.16. 22:02
aGery!
Mennyi a kereted rá ha most szeretnél venni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2686. novarobot
2009.10.18. 13:50
Hali!

Lassan közeleg a karácsony és gondoltam meglepem magam egy 24 colos wides "kis" aprósággal, de nézegetve a kínálatot nem tudtam választani.

Jó lenne egy 24" 1920*1200-as felbontású modell, de legalább 1920*1080-as kellene!

Az általános szövegszerkesztésen kívül sokat nézek filmet és szeretek játszani (pl. Crysis), ezen kívül hobby szinten 3d animációkat készítek.

A dvi csatlakozóra is mindenképpen szükség van, továbbá jó lenne, ha dönthető és állítható magasságú lenne, és örülnék ha beépített tápegység+tápkapcsoló is lenne benne.

Márkában nekem a Samsungot ajánlották, de a Fujitsu-Siemens kivételével bármilyen márka lehet.

Egy Samsung monitor tetszett meg igazán, ( 2443bw ) de olvastam róla egy tesztet (teszt ) ahol azt írják, hogy sem filmet nézni, sem játszani nem jó. Ha ennyi pénzt kiadok egy monitorért, akkor szeretném ha nem lenne bajom vele.

Igazából nem nagyon értek hozzá, és szerintem az igényeim se eget rengetők, jelenleg itthon az egyetlen lcd az Asus 1000h laptopom 10,1" panelja, de mind a filmnézésnél tapasztalt bevilágítás, mind a játékoknál tapasztalt után húzás kis mértékével meg vagyok elégedve, tehát kb. ilyen tudású csak megfelelő nagyságú és felbontású monitorra lenne szükségem.

Akik nálam jobban értenek hozzá, kérem nézzék meg, hogy a linkelt monitor (Samsung 2443bw), megfelel-e arra a célra, amire használni szeretném, vagy próbáljatok meg valami hasonlót ajánlani Nagyon tetszik ez az egyszerű letisztult szögletes forma, de nem a kinézet az első, és kb. 80 ezer forintot tudok a monitorra szánni.

Minden segítséget előre is köszönök
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2685. StevyXIX
2009.10.18. 13:54
BENQ G2420HD
SAMSUNG 2494HS
SAMSUNG 2494HM
SAMSUNG F2380 én ezt ajánlanám c-PVA panel miatt, ipon teszt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2684. novarobot
2009.10.18. 14:21
(StevyXIX @ 2009 Oct 18, 12:54)

Sajnos ezek "csak" 1920*1080, nekem 1920*1200 as kellene (mondjuk a sima 1920*1080 as is elég ha nincs más).
És a teszt szerint játékra nem jók mert 8ms a válaszidejük.
Köszi a gyors választ, a samu 2443bw monitorról tudsz valami véleményt mondani?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2683. Lancelot23
2009.10.18. 14:32
novarobot!
Ha az nem tetszik akkora Benq is jó vételnek számít minden megvan ami egy átlag felhasználónak kell. Én eddig nem csalódtam a monitorjaikba. Eddig csak Benq monitorjaim voltak és nem hagytak cserbe csak 5 év után a CRT sajna. Én csak javasolni tudom ezt a gyártó, de a többi se rossz amit StevyXIX írt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2682. StevyXIX
2009.10.18. 15:11
Nem csak a válaszidőtől függ, hogy alkalmas-e játékra a monitor, hanem input lagtól is, ez mellett nem tök mindegy, hogy 5 vagy 8ms a válaszidő? 15ms alatt teljesen mindegy, mivel a szeme már nem érzékeli ez alatt, vagyis nincs különbség, amúgy GtG értékek csak, viszont a c-PVA előnyeit nem nagyon vetted sorba már, mondjuk színhűség, betekintési szög (ha ez számít mondjuk filmet nézel, vagy néztek rajta). Nah mindegy nem erőszak ez, nem tetszik akkor ez van.
244BW nem rossz a teszt alapján, inpu lagja elég magas, vagyis ezek szerint semmivel nem jobb játékra, mint az F2380, de ha nem vagy hiperkocka FPS őrült akkor úgy se fogod észrevenni.
SAMSUNG 2494HM-et lehet előbb vennék, elég jó értékelést kapott PRAD-on.
Mellesleg G2420HD is nagyon jó, igaz erről pont nincs teszt.
1920*1200-as monitor nem sok van, de megnézem.
SAMSUNG T240 minden szempontból jó is és 1920*1200-as, bár kicsit drága.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2681. Avante
2009.10.18. 15:19
Szeretném megkérdezni,hogy mi a véleményetek az LG Ledes monitorjáról ?
http://ipon.hu/?searchthis=w2286&where=shop
Szerintetek megéri az árát ,mert eléggé szemezgetek is vele, meg utána olvasgatva ami fellelhető, eléggé ígéretesnek is tűnik...
Csak,hát a fene sem tudja....így látatlanul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2680. StevyXIX
2009.10.18. 15:37
Nem éri meg szerintem, túl drága (és csak LED háttér világítású, de ugyan olyan TFT monitor, mint a több, talán kicsivel jobb a kontraszt, de 2M:1 arány dinamikus érték és nem valós, szóval ennyivel nem jobb, nem OLED aminek valós kontrasztja ennyi), ennyiért 24"-at kapsz és nem csak TN panelest, ha nagyon jó 22"-os monitort keresel, akkor Dell 2209WA-t vegyél, ha nem akkor Benq G2220HD már nagyon jó monitor, ha LG akkor meg LG W2294T-PF, van róla teszt is és nagyon jó értékelést kapott, bár ennyiért van már BENQ G2420HD ami 24"-os és nagyon jó monitor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2679. Caine
2009.10.18. 16:22
1920*1080 és 1920*1200 között nem az a különbség h az 1080as az 19:9 (movie wide) az 1200as meg 16:10?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2678. StevyXIX
2009.10.18. 16:23
Igen a képarány is különbség, meg alapvetően nagyobb felbontás az 1920*1200 ügye
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2677. Avante
2009.10.18. 16:25
(StevyXIX @ 2009 Oct 18, 14:37) Nem éri meg szerintem, túl drága (és csak LED háttér világítású, de ugyan olyan TFT monitor, mint a több, talán kicsivel jobb a kontraszt, de 2M:1 arány dinamikus érték és nem valós, szóval ennyivel nem jobb, nem OLED aminek valós kontrasztja ennyi), ennyiért 24"-at kapsz és nem csak TN panelest, ha nagyon jó 22"-os monitort keresel, akkor Dell 2209WA-t vegyél, ha nem akkor Benq G2220HD már nagyon jó monitor, ha LG akkor meg LG W2294T-PF, van róla teszt is és nagyon jó értékelést kapott, bár ennyiért van már BENQ G2420HD ami 24"-os és nagyon jó monitor.

Köszi!
Most nálam végül is úgy kezd összeállni a kép,hogy a leend? monitorom legyen 22"-os a24-es nekem már nagyon nagy,filmet abszolute nem néznék rajta, csak net + játék .Igy inkább egy 16:10-es kellene,annak akkora a képerny? magassága ,mint a mostani sima 19"-omnak. Meg igazából nem is tudom eldönteni,hogy kell e nekem igazából egy 22-es.....Csak azért kérdem ,mert ahogy elnézem a piacot a 19-esek meg a 4:3-ok kezdenek kimenni a "divatból" ,igy akkor legyen egy 22"-os,ha már cserére számon el magam. Az LG-t meg csak azért preferálom,mert nekem tetszik a vonalvezetése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2676. aGery
2009.10.19. 13:10
(Lancelot23 @ 2009 Oct 16, 21:02) aGery!
Mennyi a kereted rá ha most szeretnél venni?

Szia,

60-70 eFt körül gondoltam...

Köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2675. macy92
2009.10.20. 16:24
Sziasztok!
Szerintetek melyik éri meg jobban egy 512 MB-os HD4850 mellé?
-BenQ G2220HDA 40k
-Samsung 943BW 30k
-Samsung SM225UW 40k
Az árak nem Iponról vannak, ezeket a helyi boltokban néztem.
Nekem a BenQ tetszik mert fullHD-s de sajna nincs rajta DVI. A kis Samsung is jó lenne a 17"-os CRT helyére. A nagy meg nekem kicsit sántít ennyiért... A cédula szerint féláron adják. Szóval melyiket ajánljátok?

A válaszokat előre is köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2674. BaZsee
2009.10.20. 17:06
Ezek közül inkább Samsung 943BW. A 225UW régi modell, a Benq pedig d-sub-os (igaz, nálunk van egy ilyen és a képe is elég szép). Akkor vegyél Full HD-s monitort, ha magas felbontáson akarsz vele játszani és emellett filmet is nézel rajta, persze 1080p-s filmeket. Neked ahhoz a videokártyához jó lesz a 19"-os monitor is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2673. macy92
2009.10.20. 17:10
Köszi valószínűleg az lesz. Szeretném minél kevesebből megúszni nincsenek túl nagy elvárásaim...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2672. StevyXIX
2009.10.20. 17:39
Ilyen nincs esetleg?:
BENQ G2220HD
943BW mondjuk nem olyan rossz, ennyiért azért jobbat keresnék már, pl a fenti Benq-t, amit írtál G2220HDA csak analóg csatlakozós ezért kicsit felejtős.
Vagy írhatnál további monitorokat is.
LG W1942T-SF vagy LG W1942T-PF ha van esetleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2671. novarobot
2009.10.20. 18:07
Hali!

Kinéztem egy 26" ASUS VW266H monitor (92 eFt), tud valaki valami vashibáról amiért nem érdemes megvenni?

Esetleg érdemesebb helyette egy 24" SAMSUNG 2443BW (75 eFt), elsősorban játékra és filmet nézni kéne (tehát input lag, és után húzás a legfontosabb, és elvileg a 26" 2ms míg a 24" 5ms), de a 26" nincs tesztelve, ilyen célra melyik a jobb?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2670. StevyXIX
2009.10.20. 20:05
Szerintem BENQ G2420HD is nagyon jó már és nem is kerül sokba. Asus-t valahogy nem erőltetném, elég kevés jó Asus monitorról hallottam vagy olvastam eddig.
SAMSUNG 2494HM viszont minden általad írt kritériumnak megfelel, jó értékelést kapott PRAD-on, ami tényleg jó (mármint, hogy megkapta ezt az értékelést), input lagnál azt írták nem professzionális játékosoknak bőven megfelel a monitor, még gyors FPS játékokhoz is, betekintési szög TN panel miatt ügye nem éppen valami jó, de ha szemből nézed a filmet ezzel se lesz gond, színhűsége is nagyon jó, szóval szerintem jó választás lenne neked ez a monitor.
Az általad írt válaszidő eltérés abból adódik, hogy Asus VW266H honlapján GtG (gray to gray) reakció időt írt ami 2ms, még Samsung a valósat írt a 2443BW-hez (vagyis black to black) ami 5 ms, GtG reakcióideje valószínűleg ennek is 2ms. Input lag pedig az után húzás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2669. novarobot
2009.10.20. 20:18
(StevyXIX @ 2009 Oct 20, 19:05) , ami tényleg jó (mármint, hogy megkapta ezt az értékelést), input lagnál azt írták nem professzionális játékosoknak b?ven megfelel a monitor, még gyors FPS játékokhoz is, betekintési szög TN panel miatt ügye nem éppen valami jó, de ha szemb?l nézed a filmet ezzel se lesz gond, szính?sége is nagyon jó, szóval szerintem jó választás lenne neked ez a monitor.
Az általad írt válaszid? eltérés abból adódik, hogy Asus VW266H honlapján GtG (gray to gray) reakció id?t írt ami 2ms, még Samsung a valósat írt a 2443BW-hez (vagyis black to black) ami 5 ms, GtG reakcióideje valószín?leg ennek is 2ms. Input lag pedig az után húzás.

Köszi, akkor az asus kil?ve.

Az általad javasolt samsung 2494hm és a samsung 2443bw között van különbség képmin?ségben után húzásban stb, mert a multimédia nem kéne, de + 5 eFt megérne ha 1920*1080 helyet 1920*1200 lenne a felbontás, persze csak akkor ha semmivel sem rosszabb a 2443bw!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2668. StevyXIX
2009.10.20. 20:41
Ipon teszt alapján 2443BW is megfelel neked, vagyis szerintem választhatod azt is, ha ennyire fontos a nagyobb felbontás.
Csak megemlítem, ha kíváló monitort szeretnél akkor Dell 2209WA (ami mondjuk iponon nincs és elég drága, 80k körül van) nagyon jó monitor, e-IPS paneles, kiváló színhűség nagy betekintési szögek, válaszidő magasabb, mint a legtöbb TN panelé, de igazából ez nem kivehető átlag ember számára, vagyis játékra is bőven elég (ha csak nem vér profi FPS őrült vagy, de akkor úgy se LCD monitort vennél), mondjuk csak 22"-os és 1680*1050-es felbontású, de ha ezen túl tudod tenni magad (meg az árán) akkor egy nagyon jó monitort kapsz, ami játékra és filmnézésre is tökéletes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2667. novarobot
2009.10.20. 21:13
(StevyXIX @ 2009 Oct 20, 19:41) Ipon teszt alapján 2443BW is megfelel neked, vagyis szerintem választhatod azt is, ha ennyire fontos a nagyobb felbontás.
Csak megemlítem, ha kíváló monitort szeretnél akkor Dell 2209WA (ami mondjuk iponon nincs és elég drága, 80k körül van) nagyon jó monitor, e-IPS paneles, kiváló szính?ség nagy betekintési szögek, válaszid? magasabb, mint a legtöbb TN panelé, de igazából ez nem kivehet? átlag ember számára, vagyis játékra is b?ven elég (ha csak nem vér profi FPS ?rült vagy, de akkor úgy se LCD monitort vennél), mondjuk csak 22"-os és 1680*1050-es felbontású, de ha ezen túl tudod tenni magad (meg az árán) akkor egy nagyon jó monitort kapsz, ami játékra és filmnézésre is tökéletes.

Akkor a samsung 2443bw lesz a befutó, mert hiába jobb a dell (és még lenne is rá keret) de kell a magasabb felbontás.

Köszönöm a segítséget, máris megrendelem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2666. Caine
2009.10.27. 20:34
arra lennék kíváncsi h mi erről a monitorról a véleményetek? ASUS MK241H
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2665. StevyXIX
2009.10.27. 21:27
Hát ez iszonyat drága, ennyiért 1000x jobbat kapni, fele ennyiért már talán gondolkodnék rajta, de szerintem még akkor sem, szóval ennyiért:
LG Electronics 26LU5000
Egy picit drágább mondjuk, de ez már nagyon jó, vagy ha elég 22"-os is:
LG Electronics 22LU5000
Szóval ezeket venném ennyiért, vagy jóval olcsóbban 24"-os monitort:
SAMSUNG F2380 cPVA paneles, elég jó kis monitor, jó színhűség, nagy betekintési szögek, játékra is alkalmas
SAMSUNG 2494HM TN paneles, de elég jó kis monitor
SAMSUNG 2494HS ez se rossz, persze szintén TN
BENQ G2420HD és a legolcsóbb 24"-os monitor ami elég jó, szintén TN panel persze, ez alatt már nem érdemes gondolkodni.
Van még néhány (Samsung T240, BENQ E2420HD) jó monitor, ezeket is csak példának szántam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2664. devon10
2009.10.29. 22:07

Jó estét mindenkinek!

Szeretnék egy kis tanácsot kérni, 3 monitor között vivódom segitenétek dönteni?

1.: SAMSUNG 2494HS

2.: SAMSUNG P2450H

3.: DELL S2409W

Alapból a P2450H felé hajlom, de formálható vagyok:) ha mást ajánlotok megfontolom. Minimum 24", HDMI csati, Reális ár!

Köszönöm.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2663. StevyXIX
2009.10.29. 22:16

Én ezt a sorrendet állítanám fel: 3, 1, 2

persze P2450H se rossz.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2662. devon10 Stevy...
2009.10.29. 22:28

Nem ismerem ki magam igazán a monitorok világában,

Játék, és internet erre használom leginkább a gépet.

A DELL S2409W-nál zavar kicsit, hogy nincs 3 napos pixelhiba garancia.

 

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2661. StevyXIX
2009.10.30. 13:11

Hát igen, az tényleg egy kicsit baj aláírom, ha megnyugtat az én DELL 2209WA monitorom hibátlan lett

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2660. glow
2009.10.30. 18:06

Hali!

Segítségre lenne szülségem.

Ezek közül melyiket lenne érdemes választanom?

LG W2253V LG W2271TC LG W2294T LG W2284F

Vkinek vmi tapasztalat?

Néztem Samsungokat is, de az LG vhogy jobban tetszik, meg talán a tudása is több.... vagyis a sok tesztből meg miegymásból ezt szűrtem le.

Ami számít nálam hogy alacsonyabb felbontáson se legyen túl homályos a kép a játékok miatt, valamint hogy a bevilágítás ne legyen nagy.... tehát ne zavarjon filmeknél.

Valaki tud ezeken kivül vmi alternatívát ajánlani? Ezek az LG-k elég jónak tűntek!

Egy másik olyan kérdésem lenne, hogy 24"-es FULL HD-s monitort érdemes vennem ha játszani is akarok de a gépem mivel nem erőmű igy max 1280-ban tudnám futtatni a játékokat.

Vagy maradjak a nem FULL HD 22"-nél?

Nyilván film meg a többi menne nativ felbontásban.

Annyira nemértek a monitorokhoz, ezért szeretném ha vki segítene.

Előre is kösz a választ.

 

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2659. StevyXIX
2009.10.31. 14:29

Ezek közül ezt ajánlanám:

LG W2294T

de tapasztalatom nincs, csak a tesztek alapján írom ezt.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2658. bossi
2009.10.31. 20:13

Üdv.!

 

22"-os monitort szeretnék venni, kinéztem 3 fajtát: Samsung 2233BW, illetve Benq G2220HD, BENQ E2220HD. A G-s, illetve az E-s Benq között annyi a különbség, hogy az egyikben van multimédia, a másikban nincs? Bármi mást is tudtok ajánlani szívesen veszem. Kicsit félek a full hd-s monitoroktól, hogy nacson kicsik lesznek az ikonok, illetve a böngészőben a szövegrészek ( tudom lehet nagyítani). Leginkább fílmnézésre, illetve internetezésre használnánk. Még annyit kérdeznék, hogy ha nem 1920x1080-ban van a képfelbontás, hanem pl. 1680x1050-ben élvezhető marad a képminősége, a másik a képáránykezelése valóban annyira jó, mint ahogy azt írják?

 

Köszönöm válaszotokat!

 

 

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2657. StevyXIX
2009.10.31. 20:48

Nagyjából igen, E széria jobban felszerelt, ha neked nincs ezekre szükséged G2200HD is nagyon jó monitor. G2200HD kifejezetten jó ebben, vagyis monitor jó képet jelenít meg a nem elsődleges felbontáson is (vagyis FullHD alatt is jó képet ad).

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2656. bossi Stevy...
2009.10.31. 23:06

Köszönöm válaszod!

 

A Samu 2233bw-ről mi a véleményed? Azt is nagyon jó monitornak tartják. Szerinted?

 

 

 

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2655. StevyXIX
2009.11.01. 06:19

Hát nem olyan nagyon, persze az biztos, hogy átlag igényeknek az is tökéletesen megfelel, de van olyan jó a G2220 is ha nem jobb is esetleg, ami lényeges, hogy jóval olcsóbb, persze Samsunggal se jársz rosszul.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2654. Istike
2009.11.02. 17:32

Üdv Mindenkinek!

Két monitor között vacilálok, de nem tudok dönteni. Főleg játékra és néha filmnézésre (na meg net természetesen) lenne!

Samsung S2333SW

Samsung P2250

 

Kérlek segítsetek dönteni,hogy melyik lenne jobb választás! (én a P2250-re gondoltam)

 

Köszi!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2653. StevyXIX
2009.11.02. 22:41

Ha belefér akkor ezt:

SAMSUNG 2494HS

de szerintem ez is nagyon jó már:

BENQ G2220HD

vagy ez ha kicsit jobb kell:

LG W2294T-P

játékra kifejezetten jó.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2652. sheffield
2009.11.07. 12:00
mutatnátok pár monitort ami megfelel egy grafikusnak, fotósnak. Nem értek a különböző panelekhez. Vásárolni ugyan nem akarok de érdekel h melyek azok amik már használhatók és esetleg az áruktól nem kell a falra mászni. Tehát fontos a jó színhűség. És még esetleg tud vki vmi jó szinkonfigot mutatni syncmasterhez? Nálam csak az alapbeállítás van és szeretném a legjobbat kihozni belőle. Syncmaster 2032BW
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2651. StevyXIX
2009.11.07. 13:18
Attól függ milyen elvárásai vannak, ha fontos a színhűtés akkor lehet kicsit mélyebben a zsebbe kell nyúlni, komoly grafikus munkára tervezett monitorok meg tényleg nem olcsók.
Ha színhűség fontos érdemes jobb panelt nézni, mert a TN nem remekel ilyen téren, PVA IPS stb panelek már sokkal jobbak ilyen téren, Samsung F széria c-PVA paneles az már nem olyan rossz, de igazából ez se erre találták ki, ez is már egy butított panel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2650. westside
2009.11.07. 19:06
Sziasztok!

Új monitort szeretnék, 19"-osat. Elsődleges használat: játék, internet.
elég egy DVI csatlakozó, hdmi nem kell, hogy legyen rajta...

Azt szeretném még megtudni, hogyha a géphez hdmi-n hozzákötök egy tv-t, akkor az független a monitortól, nem? (biztos nagyon triviális, de még sosem csináltam ilyet, az új gép csak holnapután jön, a mostanin meg nincs se DVI se HDMI)
vidkarim (lesz): HIS HD4850 1GB GDDR3 Icooler4 PCIE

A képarány meg nem tudom hogy milyen legyen.
Nem tudom, hogy egyáltalán lehet e különbséget tenni szabad szemmel pl a fullhd és az 1440x990 között

keret: 50k, maximum 55k!
Viszont nem akarok erre feltétlen 50-et elkölteni, ha azt mondjátok hogy egy 30ezres monitor is kiválóan megfelel az új játékokra, és nincs szembeötlő különbség, akkor ok (filmezéshez van tv)

Samsung és LG preferált márkák, főleg mert csak ők vállalnak 3 napos pixelgaranciát.

Köszönöm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2649. sheffield
2009.11.07. 20:13
ha monitort és tv-t kötsz rá akkor beállitod h vagy mindkettőn legyen tartalom, dualos rendszer lesz v csak az egyiken. Megjelenithetsz két külön dolgot a kijelzőkön. Képaránynak meg a nativ legnagyobb támogatott méretet ajánlott. Én korábban egy 1680*1050eset és egy 1024*768asat kötöttem össze, nem volt gond, screenshot nézett ki kicsit furán
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2648. westside sheff...
2009.11.07. 23:13
Értem, thx.
Szerintetek melyik a legjobb? (Tudom, 19"-t mondtam, de rájöttem hogy a nagyobb jobb )
LG W2243T-PF - 39 401Ft
SAMSUNG 2243SW - 39 820Ft
LG W2253V-PF - 45 058Ft
LG W2261VP-PF - 45 058Ft.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2647. StevyXIX
2009.11.08. 07:40
BENQ G2220HD 38.285 Ft
BENQ G2420HDB 45.475 Ft
BENQ E2420HD 53.066 Ft (ezt ajánlom)
Ha belefér:
SAMSUNG 2494HS 57.848 Ft
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2646. westside Stevy...
2009.11.08. 09:42
Tudom, hogy egyre ritkább a pixelhiba, de bennem még elég nagy para van, hogy olyan lesz :S Azért gondoltam, hogy a samsung/lg mellett maradok, mert azoknál van pixelgarancia... Ha ebből a 2 márkából tudnátok ajánlani 50kig (max 55), akkor az lenne a legideálisabb (nekem)

Köszönöm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2645. StevyXIX
2009.11.08. 17:08
SAMSUNG 2494HS 57.823 Ft
LG W2254TQ-PF 54.604 Ft
LG W2271TC-PF 56.686 Ft (multimédiás monitor beépített 2MP-es kamerával mikrofonnal hangszóróval, utóbbi kettő a teszt alapján elég gyenge a kamera viszont j
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2644. doom54
2009.11.09. 08:53
Üdv!

BENQ G2220HD
ASUS VH222H
ASUS VH222D

Ezek közül,melyik a jobb(filmnézésre,játékra)?
Előre is köszönöm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2643. StevyXIX
2009.11.09. 13:11
G2220HD-t vennék az biztos, Asus nem túl jó ezen a területen, Benq viszont nagyon jó monitorokat készít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2642. *4C Stevy...
2009.11.12. 23:53
Érdemes a V2x00 szériából választani? Azonos méretben kb 15K-val drágább, mint a G2x20HD. Azon gondolkodom, hogy a led háttérvilágítás miatt talán jobb képe van, és az sem elhanyagolható szempont, hogy kevesebbet fogyaszt. Megéri mostanában beruházni egy ilyenbe, vagy maradjak a G2x20 mellett?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2641. StevyXIX
2009.11.12. 23:59
Asus a Benq közelébe sem ér monitorok terén, nem nagyon tudnék olyan Asust monitot mondani amit szívbaj nélkül meg is vennék, Benq monitorok meg nagyon jók, nézd meg a teszteket csak.
Led háttérvilágítás csak annyiban jobb, hogy kevesebbet fogyaszt, ill a dinamikus kontraszt magasabb lehet, de dinamikus kontraszt kevésbé fontos, valós a mi számít, az pedig 1000:1 körüli az összes felsorolt monitor esetén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2640. *4C
2009.11.13. 08:24
Nem tudtam, hogy az Asus-nak is van ilyen monitorja, én a V jelölésű BENQ-ra gondoltam, az Eco-ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2639. StevyXIX
2009.11.13. 10:16
Hát ez már nagyon "eco", még virágtartó is van rajta
Tetszik megveehted szerintem, nem hiszem, hogy rosszabb lenne a többi Benq monitornál, Led miatt kevesebbet fogyaszt, dinmikus kontraszt meg nem olyan fontos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2638. Fecniii
2009.11.16. 20:02
Sziasztok!

Monitrt szeretenék venni, de nem nagyon tudok dönteni. Leginkább a Samsungot favorizálom de az LG-től sem zárkózom el. Kinéztem már pár modelt meg elolvastam pár tesztet már csak dönteni kellene.

Samsung:
P2250 (kellemes külső jó ár (~51k) gyors válaszidő)
2333SW (kicsit rosszabb kontrasztarán és válaszidő szintén ~50k)
2494HS (remek monitor csak az a bajom hogy már túl nagy ~57k ha lenne belöle 22"-os...)
LG:
W2261V (szintén kellemes külső gyors válaszidő de kissebb kontraszt, nagyon jó ár ~45k)

Szóval kb ezeket néztem eddig, főleg grafikára és játékra kellene, filmezek is néha de nem az az elsődleges.
Szerintetek?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2637. lunimaci
2009.11.17. 23:28
Sziasztok!

Bár a kérdés nem igazán témába illő, de jobb helyet nem találtam neki:
Tegnap vettem egy monitort D-SUB és DVI bmenettel. A videokártya DVI-s.
D-SUB/DVI átalakítóval használva a monitor D-SUB bemenetét minden üzemmódban tökéletes a megjelenítés, de...
Közvetlenül DVI kábellel összekötve a monitor csak a Windows asztal megjelenése után kapcsol be, sem a BIOS, sem a POST, sem a Loading Screen nem látszik. Annyi történik, hogy a töltődéskor néhányszor egy pillanatra felvillan a "bekapcsolva" led, megjelenik a DVI felirat, de mielőtt bármit is mutatna a gépen történtekből, újra energiatakarékos állapotba vált.
Az lenne a kérdésem, hogy ennek így kell működnie, vagy valamit rosszul csinálok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2636. StevyXIX lunim...
2009.11.17. 23:53
DVI-DVI kábellel kötötted össze? Vagyis nem volt már átalakító? Gépről nem írtál semmit, még VGA-t és monitort se, friss amúgy a VGA driver?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2635. lunimaci
2009.11.18. 15:43
Igen, DVI-DVI kábellel kötöttem össze, amikor nem működött.

Gép: 64bit Intel Core2 6400 2.13Ghz, 8.0GB RAM
Op.rendszer: Vista Ultimate SP2
Videokártya: NVIDIA Geforce 8600 GTS 2009.06.10-i illesztőprogrammal
Monitor: LG M227DWP 2009.07.09-i illesztőprogrammal

A videokártyán 2db DVI kimenet van, mindkettővel ugyanazt csinálja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2634. StevyXIX lunim...
2009.11.18. 20:51
És Monitn mennyi van?
Ki tudod próbálni a gépet másik VGA-val, vagy a monitort másik gépen azon a DVI csatlakozáson?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2633. lunimaci Stevy...
2009.11.18. 21:19
Sajnos semmilyen keresztpróba nem megy:
-Ez az egy DVI-s monitm van, a sima D-SUB-os meg szintén jól működött az átalakítóval
-Videokártyám is csak D-SUB-os lenne másik, ráadásul AGP-s, ami ebbe a gépbe nem jó
-Az öcsém laptopja szintén D-SUB kimenetű, más gép pedig nincs
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2632. westside
2009.11.19. 00:19
Hi!

45k-n (szigorúan) belül szeretnék monitort venni.
Ezt néztem ki: SAMSUNG 2243SW

Játékra kéne meg netezésre, filmezni nem monitoron fogok. Ha tudtok jobbat, vagy csak szimplán tudjátok, hogy ezt miért ne vegyem, vagy miért igen, akkor mondjátok.
Kritérium a 3 napos pixelgari is!

Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2631. StevyXIX lunim...
2009.11.19. 12:39
Valahogy ki kellene próbálni pedig, mert nem tudjuk melyik lehet a rossz, a VGA vagy a monitor, de amúgy VGA-ra gyanakodnék, ha a monitor amúgy jó.

westside:
Játékra nem igazán alkalmas az általad kiszemelt monitor, van róla teszt itt iponon nézd meg, helyette ezt ajánlanám:
LG W2243T-PF 39.401 Ft
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2630. lunimaci Stevy...
2009.11.19. 15:42
Köszönöm a segítséget, a probléma megoldódott.
Az okozta a hibát, hogy a számítógép csak kikapcsolva lett, nem áramtalanítva a kábelcsere idejére.
Nem tudom hogyan, de a videokártya megjegyezte, hogy DVI kábel vagy DVI átalakító van-e bel