iPon Cikkek

A hónap játéka – 2009. október

Dátum | 2009. 11. 16.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Termékeny hónap volt az október, az egyszer biztos. Messze a legtermékenyebb egész évben, még úgy is, hogy rengeteg megjelenés csúszott át Európában novemberre, és még több játék került át 2010-re. Látva a felhozatalt, ez könnyen megérthető, óriási játékok teremtettek volna egymásnak felesleges konkurenciát, és egy kiadó sem szeretné elnyomni saját termékeinek csillogását. Pechünkre a megjelenések fele a hónap végére esett, így hiába pakoltuk ki szinte naponta tesztjeinket, még így is eddig tartott mire szinte minden kiment és elkezdhettünk gondolkozni a Hónap Játékán. Elcsépelt dolog ezt mondani, de most tényleg nem volt könnyű választani, ami jó, mert azt mutatja erős volt a felhozatal. Haladjunk is végig platformok szerint.

PC

Bár a PC-seknek kicsit döcögősen indult a hónap, azért végül elég szépen felpörögtek az események, szinte minden kategóriában jelent meg valami kiemelkedő alkotás. Mindenképpen említésre méltó a Borderlands, a Machinarium, az Operation Flashpoint 2 és a Risen is, mazochistáknak pedig ott a Darkest of Days vagy az új Painkiller, ami megdöntötte az eddigi negatív rekord értékelésünket (amit nem sokkal előtte pont a Darkes of Days és az új SW játék állított fel). Na de vissza a jó dolgokra, elvégre most Hónap Játékát választunk. Némi tépelődés után arra jutottunk, hogy a hónap PC-s játéka nem más, mint az:


Igen, az Operation Flashpoint 2. Messze nem olyan fölényes a győzelme, mint előző hónapban a Batmané volt, de ő lett a szerencsés (ettől még a fent felsorolt játékokat érdemes megnézni, ha lehet még a mazochistás rész előtt). Persze nem kell velünk egyetérteni, kíváncsian várjuk, hogy olvasóinknak mi a véleménye, így most is lehet szavazni. Mivel minden játékstílusban egy-egy jó játék jelent meg körülbelül ezért ez a szavazás némileg a stílusok csatája is lesz (mi reméljük, hogy nem, de ettől még így lesz). Előző hónapban nem túl meglepő módon nagy volt az egyetértés, a szavazáson is a bőregér nyert, jó neki, viszontláthatjuk majd az Év játéka címért folytatott harcban.

[vote id="13" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

PlayStation 3

Ha gépet kéne választani, amin októberben a legjobb volt a felhozatal, akkor biztos a Sony masinája nyerne. Hiába csúszott át az új Ratchet novemberre, még így is ebben a hónapban lőtte el a cég a puskaporának nagy részét, csak úgy röpködtek a jó exkluzív címek (Demon’s Soul, Ninja Gaiden Sigma 2, Uncharted 2) és akkor még nem beszéltünk a multiplatform felhozatalról (Borderlands, Brütal Legend, Operation Flashpoint 2, Tekken 6). Röviden a PS3 tulajok sem unatkoztak. Az említett címekből több is a szívünkhöz nőtt, de egyet a többi fölé kellett emelni, így mi azt választottuk, ami stílusának az egyik (ha nem a) legjobb képviselője. Talán az alábbi kép nem is olyan nagy meglepetés.


A Naughty Dog az Uncharted 2-vel igen magasra tette a lécet, pedig már az első rész sem volt piskóta. A játék hatalmas, az egyik legszebb, ami jelenleg elérhető, hihetetlen hangulata van, szavatosságán pedig ezúttal sokat dobnak a különböző multiplayer mókák. Ettől függetlenül sok jó játék volt még a hónapban és tudjuk, hogy nem egyszerű dönteni így kíváncsian várjuk, hogy olvasóink melyik játékot tartják érdemesnek a titulusra.

[vote id="14" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Xbox 360

A Microsoft konzolján nagyrészt multiplatform címek röpködtek, ezeket nem sorolnánk fel újra, de van két exkluzív cím, amiket mindenképp külön kiemelnénk: GTA IV – The Ballad of Gay Tony és Forza Motorsport 3. Előbbinél jó hír a PC tulajoknak, hogy felcsillant a remény, hogy az öreg vasra is megérkeznek majd a kiegészítők, ám a Forza biztos exkluzív marad, az Xbox egyik büszkesége. Bár csatában volt Tony-val (és még a Brütal Legend-del is egy kicsit), egyöntetű döntéssel kerekedett föléjük: a Forza 3 kötelező vétel minden autós játékokat kedvelő Xbox tulajnak.


Az említett stílus kedvelői pedig nem unatkozhatnak mostanában, hiszen szeptemberben kapunk Shiftet és DiRT 2-t is. Utóbbi azért fontos, mert mind PS3-on, mind Xbox 360-on magasan verte a mezőnyt az Olvasói szavazásban, kíváncsiak vagyunk a PC-sek majd mit szólnak hozzá decemberben.

[vote id="15" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Kapcsolódó cikkek:
Borderlands
Brütal Legend
Darkest of Days
Demon's Souls
Fairytale Fights
FIFA 10
Forza Motorsport 3
Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony
League of Legends
Lips: Number One Hits
Machinarium
Ninja Gaiden Sigma 2
Operation Flashpoint 2 - Dragon rising
Painkiller Ressurection
PES 2010
Risen
Star Wars The Clone Wars - Republic Heroes
Tekken 6
Trine
Tropico 3
Uncharted 2: Amond Thieves
(a többi cikk az archívumból érhető el: iPon játék cikk archívum)

Előzmények:
A hónap játéka – 2009. szeptember
A hónap játéka – 2009. augusztus
A hónap játéka – 2009. július
A hónap játéka – 2009. június
A hónap játéka 2009. május
A hónap (PC) játéka – 2009. április

A hónap (PC) játéka – 2009. március

A hónap (PC) játéka – 2009. február

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. MartonRoby
2009.11.16. 14:50
Ez számomra igen erős hónap volt, több jó cím is volt benne, így szívesen szavaznék többre is. Nálam a sorrend:

1. Borderlands
2. Machinarium
3. Torchlight

Így csak a Borderlands-re szavaztam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. CsorvaGep
2009.11.16. 14:57
Lesz év játéka szavazás is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Svindler
2009.11.16. 14:58
Lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. leviske
2009.11.16. 15:43
Én már tudom is, hogy mi lesz az év játéka és azt is, hogy e hónap elején jelent meg. Tehát várhatóan egy rövid időn belül lesz A hónap játéka: November és Az év játéka: 2009 nyertese. Vagyis részemről biztos eldőlt a meccs.

Amúgy ennyi autójátékfan van az iPonon, hogy még a GTA4:GT-t is le tudták nyomni? Hová fajul a világ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Zoe01
2009.11.16. 16:11
PC-n nem volt nehéz választanom, mivel nagyon szeretem a kalandjátékokat, ezért egyértelműen a Machinarium a nyerő nálam. A többi cím nem nagyon érdekelt.

A PS3-on viszont legszívesebben három (Brütal Legend, Uncharted2, Demon's Souls ) játékot is bejelöltem volna, de ezt ugye nem lehetett, így az Uncharted-re voksoltam.

Az év játékánál is a PC-n lesz majd a legkönnyebb (Dragon Age) dolgom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hpeter105
2009.11.16. 22:59
leviske:
vagyis CODMW2 Nagyon jo
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Fix3r
2009.11.17. 10:30
Nálam egyértelműen a Borderlands vitte a prímet, kár,hogy mire belemerültem kijött a dragon age
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. leviske
2009.11.17. 10:57
hpeter105: Nem igazán arra gondoltam.

Zoe01: A DA: O multiplatform, tehát az összes platform esetén van lehetőséged jelezni, hogy "Ő" a legjobb, ahogy én is fm tenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Coyote87 Marto...
2009.11.17. 12:41
Számomra egyértelmüen az uj Modern Warfare. (mod: no ami ez után van az tiltott dg, nem varázsolunk a fórumon)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. dragon83
2009.11.17. 12:48
Jujj, azért ez az utóbbi komment nagyon fájdalmas volt. Több szempontból is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Apocalipta
2009.11.24. 18:22
egyetértek dragonnal. Az Ipon-nak meg üzenem: nézzék már meg a statisztikát, nem egyértelmű hogy a Borderlands nyert? Rohadt jó játék lett, alig várom a DLC-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!