iPon Cikkek

A hónap játéka – 2009. szeptember

Dátum | 2009. 10. 06.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Véget ért a nyár, és a játékipar kezd magára találni. Reklámhadjáratok indultak mindenhol a világon, előkészítvén a terepet a legnagyobb címeknek, miközben a fejlesztők az utolsó simításokat végzik a programkódokon: innentől már a kiadók állnak a középpontban. Hiába a sok elcsúsztatott játék, most ősszel is csak kapkodhatjuk a fejünket, hogy mivel játszunk, tobzódunk az AAA kategóriás játékokban. Bár a java még hátravan, már szeptemberben sem lehetett unatkozni. A PC-sek táborának ez a hónap nagyrészt a lemaradások pótlásáról szólt, hiszen az új Batman mellett megérkezett például a régóta várt Resident Evil 5 és a Red Faction: Guerrilla is. Az autós játékok kedvelői is örülhettek, mert az EA jó szokásához híven, az új Need for Speedet egyszerre indította el minden platformon. Mivel innentől kezdve eléggé eltérnek majd egymástól a három platform szoftverei (PC, PS3, Xbox 360), ezért már mi is három győztest hirdetünk, és olvasói szavazásból is három lesz.

Csapjunk is bele, lássuk mivel próbáltak elkápráztatni minket szeptemberben a kiadók, és ezek közül szerintünk, mik voltak a legkiemelkedőbbek! Eleinte azon gondolkoztunk, hogy PC-n egy frissebb címet jelölünk ám elnézve az egyébként már elég impozáns felhozatalt, úgy gondoltuk, hogy ezekből még mindig a Arkham Asylum a legjobb, kedvenc bőregerünk így a szétválasztott szavazásnak hála, már a második „Hónap játéka” díját söpörheti be a Batmobile-ba. Jól mutat majd a barlang falán.

Hát... még mindig megérdemlem.
Konzolokon már egy kicsit nehezebb volt a döntés, öt kiemelkedő játék között vacilláltunk: DiRT 2, Shift, Mini Ninjas, IL-2, és boxon a Halo 3: ODST. Némi vita után arra jutottunk, hogy boxon, talán azért mert már egybeforrt a platform ezzel a címmel, de a legnagyobb feeling az ODST volt. Úgy látszik a Halo univerzum még bírja a bőrnyúzást, remélhetőleg azért nem esnek majd át a ló túloldalára, megrészegülve a sikertől.

PS3-on a maradék négy címből a két autós került ki győztesen. Az új Shiftet szerettük, mert végre jó játékot kaptunk az NFS logó alatt, de nem tudjuk ettől még a DiRT 2 fölé helyezni, mert a maga kategóriájában az is nagyon jól sikerült. Nem szokásunk holtversenyt hirdetni, de most ez lesz, a szerkesztőségben mindenki makacsul ragaszkodott a saját véleményéhez, ki ezt szerette jobban, ki azt. Szerintetek?

Olvasói szavazás

Előző hónapban a Batman mellett a Wolfenstein egész jól szerepelt, de mi igazából ezt annak tudjuk be, hogy sok PC-s az előbbit nem ismervén szavazott az utóbbira (a későbbi fórum hozzászólások között is voltak, amik ezt támasztották alá). Egyszerűen nem egy súlycsoport a kettő, hiába nagy név örököse a Wolf. Most viszont minden platformon sokkal nagyobb és komolyabb a mezőny, kíváncsian várjuk, Ti mit gondoltok a szeptemberről. Induljon hát a szavazás!

[vote id="10" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

[vote id="11" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

[vote id="12" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Kapcsolódó cikkek:
Aion: Tower of Eternity (béta)
Batman - Arkham Asylum
Blood Bowl
Colin McRae: DiRT 2
Guitar Hero 5
Halo 3: ODST
Heroes Over Europe
IL-2 Sturmovik
Majesty 2
Marvel: Ultimate Alliance 2
Mini Ninjas
Need for Speed: Shift
Red Faction: Guerrilla
Resident Evil 5
Wet
(a többi cikk az archívumból érhető el: iPon játék cikk archívum)

Előzmények:
A hónap játéka – 2009. augusztus
A hónap játéka – 2009. július
A hónap játéka – 2009. június
A hónap játéka 2009. május
A hónap (PC) játéka – 2009. április

A hónap (PC) játéka – 2009. március

A hónap (PC) játéka – 2009. február

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. tibszi
2009.10.07. 12:42
VISSZA A CIKKHEZ

hát igen... nem csodálom hogy a Batman vezet PC-s gamek között. Nagyon nagyot alkottak a készítők. Szerintem a Fable óta ilyen tökéletes game nem jött ki.
Amúgy sztem a Mini ninjas is megér egy misét
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Svindler
2009.10.07. 13:31
A szerkesztőségben a vélemények fele ez volt kb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zoe01
2009.10.07. 19:53
Pc-n egyértelműen a Batman AA a nyerő nálam is, bár ha a konzolos verziókkal egyidőben jelent volna meg, akkor a PS3-ast jelöltem volna. Másodikként a Resi 5-öt mondanám (ha lehetne többet is jelölni egy platformon belül), ismét minőségi munkát végzett a Capcom, nagyon jó portot kaptunk tőlük.

Jövő hónapban viszont gondban leszek. Uncharted2 (aminek a multi demóját már rongyosra játszottam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Menthix
2009.10.08. 00:35
1. Resident Evil 5.
2. Batman AA
Részemről ez a sorrend. Azért nem a legjobb a Batman, mert szerintem túl rövid, kevés az ellenfél, batarang batarang batarang. Viszont grafikára mindkét játék nagyon ütős! A Shift szerintem 10-11-edik helyre még befér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2009.10.08. 03:30
Zoe01: ne is mond, már most rettegek attól hogy mi jön most. A PS3 felhozatal októberben brutális (csak nekem az általad említetteken kívül még szívem csücske a Ratchet is)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!