iPon Cikkek

A hónap játéka - 2010. október

Dátum | 2010. 11. 29.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Megjelent minden fontos cikkünk az októberi játékokról és lassan a novembernek is vége, úgyhogy ideje megejteni a Hónap Játéka szavazást, hogy utána teret adhassunk olyan játékoknak, mint az új NFS, a GT5 vagy az Assassin’s Creed: Brotherhood. Az biztos, hogy egy rossz szavunk sem lehet, hiszen ahogy az várható volt, az októberi felhozatal igen erősre sikerült. Pont ezért most nem is kezdenénk el már a bevezetőben kiemelni játékokat, mert túl sokat kéne, lássuk a platformokat!

PC

PC-re megérkezett a Lost Planet 2, feltuningolva némi DX11-es kóddal, és a FIFA 11 is végre megkapta az oly régóta áhított új grafikus motort, de ettől még egyikük sem távozhatott tőlünk Hónap Játéka plecsnivel, mert elhappolta előlük az Obsidian játéka.


Bár a Fallout: New Vegas olyan mint egy óriási kiegészítő, de annak példaértékű. A frakciók visszahozása jót tett a Falloutnak, és ha mindent fel akarunk fedezni, akkor bizony könnyen 100 óra fölé ugorhat a New Vegas előtt töltött idő. PC-n ráadásul már a modderek is nekiestek, úgyhogy ezernyi kis apróságot tölthetünk le hozzá, mindenki találhat magának valamit a felhozatalban, érdemes körülnézni.

[vote id="69" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

PlayStation 3

Konzolokon az akciójáték felhozatal volt brutálisan erős: Castlevania – Lords of Shadow, Enslaved, Vanquish, szívünk szerint mindháromnak adnánk valami díjat. Mivel ezt most nem lehet, ezért némi vita és érvelés után PS3-on az a játék nyert, melynek fejlesztői még a platform exkluzív Heavenly Sword-dal futottak be.


Semmi sem lehet tökéletes persze, az Enslaved sem az, de több szempontból is kiemelkedőre sikerült. A Ninja Theory művészei kitettek magukért, a természet által visszahódított amerika lenyűgözően néz ki, és a Heavenly Swordos tapasztalatok után a Ninja Theory most igazán komoly feladatot osztott Andy Serkisre. Anno ő volt Bohan király, most a főszereplő eljátszása mellett írói és rendezői feladatokat is kapott. Azt kell mondjuk nem volt ez rossz döntés, mert a filmes tapasztalatai sokat segítettek a megfelelő atmoszféra megteremtésében.

[vote id="70" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Xbox 360

Xboxon volt egy erős exkluzív cím is, amit régóta vártunk, a Fable III, ami előbb-utóbb majd kiköt PC-n is. Lehet, hogy nekünk voltak túl magas elvárásaink, de szerintünk a játék nem volt képes elrugaszkodni elődeitől, így csak szimplán egy jó játék lett. Éppen azért Xboxon is az akciójáték trióból került ki a győztes.


A Vanquish attól a pillanattól kezdve, ahogy beindul az akció egy igazi adrenalin bombává változik. A gyors játékmenet nem igazán ad lehetőséget üresjáratokra, a darálás egy pillanatra sem áll meg. Persze ez van, akit fáraszt, de mi úgy voltunk vele, hogy ilyen pergős akciójátékból rég láttunk minőségi darabot, így szerettük volna értékelni.

[vote id="71" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Zanzásítva ez volt az október, ha valaki kimaradt volna valamiből, a lenti link-listából pótolhatja. Szerencsére a következő szavazás sem lesz piskóta, hiszen a novemberi felhozatalban a bevezetőben említett játékokon kívül olyan címek szerepelnek, mint a Call of Duty: Black Ops, a Splatterhouse vagy a Majin.

Kapcsolódó cikkek:
Arcania - Gothic 4
Castlevania - Lords of Shadow
EA Sports MMA
Enslaved
Fable 3
Fallout: New Vegas
FIFA 11
Front Mission Evolved
Lionheart
Lost Planet 2
Medal of Honor
Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 2
PES 2011
Shaun White Skateboarding
Star Wars: The Force Unleashed 2
Vanquish
WRC: FIA World Rally Championship
WWE SmackDown vs. Raw 2011

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. bunfi
2010.11.29. 12:35
Úgy látom a hír írója is belemerül elég rendesen a Fallout NV-be...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. tibszi
2010.11.29. 13:17
Már bocsi, de szerintem a shaun white skateboarding meg se jelent még PC-re!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Gatee
2010.11.29. 13:19
PC-re nekem mindenképp a Fifa 11, nagyon kellemes csalódás volt mert csak 1 újabb tucat termék Fifát vártam minimális újításokkal és 1 nagyon jó játékot kaptam. Fallout világa nekem soha nem jött be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Fix3r
2010.11.29. 14:10
Nem tudom nekem pl a nv nem jött be annyira mint amennyire vártam, ellenben most a Two Worlds 2-t tolom és az nagyon odavág(gothic 4 felejtős lett...Ez a gothic már nem az gothic)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. gezu1025
2010.11.29. 14:50
Eléggé érdekes az a 25% a Medal of Honornak 5%-ot sem érdemelne.

A Front Mission Evolved és az SW:TFU között gondolkoztam végül a TFU lett, de számomra meglepően jo játék volt a Front Mission Evolved is. Ízig vérig B kategória (arra is számítottam) de annak kiválló.

A SW:TFU tűrhető lett. New Vegast nem próbáltam és lehet, hogy nem is fogom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Th3Ac3
2010.11.29. 19:09
Hát nemtom de nekem se jön be az egész Fallout világ, az új MoH egy borzalom, így inkább Force Unleashed II, mert az legalább okozott pár hangulatos órát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Blade0012
2010.11.29. 19:44
Hiányolom a Rock Band 3-at a listából. Egyébként meg vanquish rlz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Heroes27
2010.11.29. 20:03
Szintén a TFU 2-re tettem a voksomat. A Vanquish meg nagyon jo lehet, most egy kis irigység kijött belőlem Sajnos nem volt lehetőségem játszani vele, nem vagyok konzolos, de ami késik nem múlik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. funkyman
2010.11.30. 09:08
A New Vegason kívül nem jelent meg semmi jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kiskoller
2010.11.30. 13:20
egyik októberi játékkal sem játszottam, de ha lenne konzolom, az Enslaved-et biztos kipróbálnám, igényes játéknak tűnik. TFU2 megvétele tervbe van véve, bár sok kritikát kapott a rövidsége miatt, így majd max buget áron veszem meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MassKilla
2010.11.30. 21:15
fúúú a MoH de fooos volllt fél pontot nem adtam volna neki...megcsinálhatatlan küldetés, monoton, kihívás nélküli szar az egész...ugyanolyan, mint az airborne...
az első medal-of, amit nem vittem végig, letöröltem a francba, mert agyfaszt kaptam tőle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. shaddam
2010.12.01. 18:04
A hónapot csak a castlevania és az enslaved menti meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szikla85
2010.12.01. 20:43
Múltkor volt nálam kölcsön a Force Unleashed 1 ps3-n hát basszus toltam kb fél órát,utána "sírva" vettem ki a lemezt ,ájj nagyon nem jött be a stuff. Castlevania az bitang jó lett viszont Az Enslaved az nem más,mint Uncharted ultra béna editionban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!