iPon Cikkek

A hónap (PC) játéka - 2009. február

Dátum | 2009. 02. 28.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

A február sajnos elég rosszul alakult a hónap játéka szavazás szempontjából. Ahogy teltek a napok, egyre csak jöttek a bejelentések a csúszásokról, míg végül a kínálat egy része elúszott, nem ritkán több hónap távlatába. Szerencsére így is maradt pár cím, amely érdemes lehet eme poszt betöltésére, így idén ebben a hónapban először elindítjuk a szavazást. Minden hónapban lesz egy általunk választott nyertes, és egy rangsor, ami kizárólag rajtatok, az olvasókon múlik. Ennek állása végig nyomon követhető lesz a fórumban, ahol két hétig lesz idő szavazni. Az ott felállt sorrend alapján kiegészítjük ezt a cikket, és megemlékezünk az eredményről a következő havi hónap játéka szavazáson is. Az e havi versenyzők:

Burnout Paradise

A fórumtémája alapján sokakat megosztó játék: van, aki nem érti, mi olyan jó benne, míg van, aki szerint nem kétséges, hogy neki kéne az élen végeznie. Az biztos, hogy a PC-sek egy eddig csak konzolon jelen lévő gyöngyszemmel lettek gazdagabbak.


Cikk: Burnout Paradise - Üdv a paradicsomban!

F.E.A.R. 2 – Project Origin

Avagy Alma visszatér, hogy okozzon nekünk még pár kellemetlen pillanatot, miközben elfeledteti velünk a Vivendis borzalmakat. Bár kiemelkedőt kevés területen alkotott (AI), azért ez mégis csak a jó öreg F.E.A.R., mely sajnos egy erősebb felhozatalban lehet kiesne, de most mindenképpen helye van ezen a listán.

Cikk: F.E.A.R. 2 - Project Origin teszt

Warhammer 40000: Dawn of War 2

Bár több RTS-nek is illett volna megjelennie a hónapban, mégis csak a DoW2 tartotta be a határidőt. Felújított játékmenetének hála tengernyi kiegészítő nélkül is végre egy jó egyjátékos kampányt rakott le az asztalra, míg várhatóan naggyá újra az online csaták tehetik majd. Mindössze a kevés térképet sajnáljuk…

Cikk: Warhammer 40k - Dawn of War 2

A győztes:

Nem volt könnyű kiemelni egyet, mert nagyon közel állnak egymáshoz, szinte senki sem értett egyet a másikkal, de végül a szavazás döntött, és nagyon kevésen múlott, hogy ki milyen érmet vihetett haza. Ha elindult volna a konzolos részlegünk (ami a közeljövőben várható), akkor szinte biztos, hogy a Street Fighter IV vagy a Killzone 2 vitte volna könnyedén a serleget, ám így:


Bizony, Isten hozott a paradicsomban! Mindössze egyetlen ponttal lemaradva, holtversenyben mögötte csúnyán néz Alma és az űrgárdisták se örülnek, de a helyzet ettől még így néz ki: a Burnout Paradise jött, látott, és győzött, ám végtelen fokozatú váltó ide vagy oda, ez csak egy hajszálon múlott.

A szavazás:

Szavazni egyelőre a fórum felületén belül lehet, az alábbi linken: A hónap játéka – 2009. február szavazás (bejelentkezés szükséges)

Kíváncsiak vagyunk, Ti kit jelölnétek a címre, ki érdemli meg, hogy első legyen. Ha kimaradt volna valamelyik, akkor érdemes annak demóját kipróbálni, jó eséllyel nem fog csalódást okozni. Eredményhirdetés két hét múlva!

UPDATE: úgy látszik szavazóink nagyrészt egyetértenek, mert végül az Olvasói értékelésen is a Burnout Paradise nyert, a szavazatok 45%-ával.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. Svindler
2009.02.28. 21:09
Várjuk a szavazatokat, melyeket a belső fórumban lehet leadni.

Vissza a hónap játéka cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. mihaszna
2009.02.28. 21:42
Én a Warhammerre szavaztam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Fallen
2009.02.28. 23:01
A felső 3 full nagy név, de kb. a FEAR nem adja vissza azt, amit az első rész nyújtott, a Burnout az halál unalmas, mintha csak mezei "quick race" lenne akármelyik más játékban (kár, hogy jó fizikára, engine-re elfelejtettek játékot csinálni), a DoW 2 meg összesen 10 pálya vég nélküli ismétlése...:/ Talán majd a március jobban sül. X-Blades no comment
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. predator_h...
2009.03.01. 07:41
Én a FEAR-re szavaztam mert sztem jó játék lett azonban a mutiját nem dicsérik annyian. De ez nem lényeges mert singleben végigtoltam már és tetszett nagyon, Warhammert nem játszottam még biztos jó, a Burnoutról hallottam már azt mondják jó. :rolleyes:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Fix3r
2009.03.01. 08:47
Fogós kérdés mert a burnout nagyon bejött de nálam az etalon egyértelműen a DoW2. Nekem jobban bejön ez a komandózós játékmenet mint a régi bázis építős, így már kicsit jobban hasonlít a terepasztalaos csatákra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Adriján
2009.03.01. 09:42
Burnout Paradise.. egyértelmű
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pluto
2009.03.01. 09:58
Hát ezek közűl még tényleg a Burnout Paradise a legjobb, pedig 2 és fél óra alatt megúntam. Majd remélhetőleg minnél előbb kijön, a Colin MCrae Rally Dirt 2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. gercsakk
2009.03.01. 10:53
Én a Burnoutra szavaztam sztem nagyon jó játék és neten is jól ellehet vele lenni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. sirpalee
2009.03.01. 11:08
Innen egyértelmű győztes a burnout paradise, előző év áprilisa óta nyúzom (heti pár óra), és köszönhetően az ingyenes dlcknek, és eszméletlen hangulatos online komponensnek, számomra szinte megunhatatlan.

Konzolos részleghez nem kerestek ps3-as tesztert? :rolleyes:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. styler
2009.03.01. 16:45
Burnout. És h miért ?
A burnout sorozatot szerintem sok PC s várta már titkon gépen is. Most h itt van nekem kcisit csalódás ugyanakkor nagyon jó játék. Amit vársz a Burnouttól óriási karambolok őrült száguldás. Anno Xbox on játszottam vagy úgy 4-5 éve. Lehet én vok a régimódi de a megszabott játékmenet vhogy jobban bejött. Sokkal nagyobb robbanást láthattunk. Bár régen volt és csak 1 órát játszottam de lenyűgőzött ezért nagy várakozás töltött el amikor megláttam PC n ezt az exklúzív címet. Mint leírtma robbanás,sebesség,megannyi verda (motor!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Multitask
2009.03.01. 19:09
Kár, hogy nincs a szavazásban "egyik sem" opció. :/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. butcher eu
2009.03.02. 08:52
én a F.E.A.R. -re szavaznék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Doky06
2009.03.02. 10:48
Hát ahogy a tesztből is kiderül egy kicsit kőnyű volt a F.E.A.R. de azért +1 pont
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. StevyXIX
2009.03.19. 00:15
Burnout játékélményét már leírtad: száguldás, törés, zúzás kb ennyi is, ez erről szól, egy totál arcade játék, ha nem tetszik ez van, mindenkinek úgy se felelhet meg.
Mellesleg melyik autós játéknak nem ez a lényege? Van ahol mondjuk néha fékezel is, de alapvetően minden autós játék ugyan az, versenyzel, ha jó vagy akkor nyersz (vagy ha béna és könnyű fokozaton van a játék), valamelyik autós "szimulátor" szerepelt volna akkor vajon más véleménnyel lennél? Szerintem nem, neked a stílus eleve nem tetszik, ezen meg ügye tőled függ, mint mondtam nem tetszhet valami mindenkinek, különbözőek vagyunk, ezért vagyunk egyének.
Nem mellesleg van sokkal csilli villibb játék a Burnoutnál, sokan meg pont a grafikára panaszkodnak, de szerintem (is) szép a grafikája, nem a legszebb, de szép és nagyon stabilan fut, akkor is ha 300-al száguldasz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2009.04.06. 16:06
Még mindig februárnál tartunk? :mellow:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2009.04.08. 16:21
Készül az új, csak kénytelenek voltunk egy hetet csúsztatni, mert _rengeteg játék jelent meg márciúsban, még a hó legvégén is amikről úgy gondoltuk, hogy szavazás előtt korrekt ha kimegy a cikk. Szombaton jön az új szavazás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!