iPon Cikkek

Acer Aspire 5552G: Gamer noti fillérekért

Dátum | 2011. 03. 07.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

Nemrég járt nálunk az AMD hárommagos mobil Phenom processzorával szerelt Lenovo Ideapad G565A, amely nem lopta be magát a szívünkbe, viszont már akkor is jeleztük, hogy a központi egységgel semmi bajunk nem volt, sőt. Az értékelésnél megemlítettünk két notebook családot is, melyek áruk miatt biztos, hogy minden pénztárcájára kicsit is figyelő vásárló látókörébe kerültek. Tekintettel arra, hogy a Hewlett-Packard G62-je már járt nálunk, egyértelmű volt, hogy a nála még olcsóbb Acer Aspire 5552G-t sem hagyhatjuk figyelmen kívül, annál is inkább, mert ár/érték mutatója példátlanul jónak ígérkezik.


Az Acer kíméletlenül igázza le Kelet-Európát, Magyarországon is brutális mennyiségű notebookot értékesít a világ egyik legnagyobb mobil számítógép gyártója. Nem titok, hogy itthon a nem az első osztályú minőség érzet, inkább a teljesítmény miatt veszik sorra a különböző Aspire-öket az emberek és ebben semmi kivetnivaló nincs, elvégre nem engedhet meg magának mindenki egy Dell XPS-t, egy Toshiba Qosmio-t, egy Asus G53-mat vagy egy Apple MacBook Pro-t. Bár a HP személyében emberére akadt a cég, egyelőre még mindig ők viszik a stafétabotot, ha a legjobb ár/teljesítmény mutatóval rendelkező noteszgépeket vesszük sorra a piacon. Erre talán az egyik – ha nem a – legjobb példa jelen tesztünk alanya, amely árához képest olyan hardvert rejt magában, hogy egyesek legszívesebben a szomszéd malacperselyét is feltörnék, csak, hogy rohanhassanak venni egyet. Tényleg ennyire jó vétel lenne az Acer legújabb masinája? A következő pár oldalon erre keressük a választ.


A specifikációs táblázaton átrohanva valószínűleg három helyen akad meg az emberfia szeme. Az egyik a már beharangozott hárommagos AMD Phenom II processzor, a másik a neve alapján komolyabb nyáltermelés beindítására is alkalmas videokártya, míg a harmadik az ezekhez mérten pofátlanul alacsony ár. Igaz, hogy csupán egy év garanciát kapunk a termék mellé (a HP kettőt ad), viszont az Asus-hoz hasonlóan az Acer is vállalja a notebook el-, majd visszaszállítását a felhasználóhoz. Nagyon halkan jegyezzük csak meg, hogy ebben a méltatlan árban már a 64 bites operációs rendszer is benne van ám – el se merjük képzelni, mi lenne, ha létezne Linuxos, esetleg FreeDOS-os verzió. Mindettől függetlenül a felszereltség többi része teljesen átlagos, hiszen se Bluetooth-t, se eSATA-t, se USB3-mas csatlakozókat nem kapunk – de kit érdekel, ha elfut rajta majd a Crysis 2 nemde?


A gép nagyon vékony dobozban érkezett meg szerkesztőségünkbe, így nem is csodálkoztunk, amikor a kibontást követően gyakorlatilag a legszükségesebb kellékek potyogtak csak ki a kartonból. A hatcellás akkumulátor mellé egy 90W-os tápegységet kapunk, amely meglepően gyorsan tölti fel a készüléket, amennyiben nem tesszük ki komolyabb terhelésnek. Driver CD-t ne keressünk, az operációs rendszert a szokásos rejtett partícióról tudjuk visszaállítani egy előre elmentett vagy a gyári állapotba.

A teszt megkezdése előtt már szépen felírtuk magunknak azokat a pontokat, ahol gyengén szerepelhet a masina, hiszen valahol spórolni kell a vevőcsalogató árcédula eléréséhez. Nos, a helyzet az, hogy a hűtőrendszer egészen biztosan nem tartozik ebbe a kupacba, ugyanis üresjáratban meglepően halkan teszi dolgát a szerkezet, ráadásul a hőmérsékleti értékek is jól alakulnak: a processzor 48, a videokártya 45 fokon szunnyadt. Amint előcsalogatjuk az állatot az 5552G-ből és mind a processzort, mind a videokártyát maximális terhelésnek tesszük ki, úgy ezek az értékek rendre 78, illetve 75 fokra módosulnak. Ilyenkor már a zajszint is jelentősen megnő, de még mindig inkább a normál-halk régióba sorolnánk a megnyerő Aspire-t, mintsem a zajongó kategóriába. A bal oldalon található méretes szellőzőnyíláson át ilyenkor azért eléggé meleg levegő távozik, így a balkezes játékrajongóknak ki kell majd találni valamit, ha nem akarják tíz percenként megtörölni az izzadt tenyerüket. A burkolat alsó és felső fele egyaránt átvesz némi hőt az alkatrészek által generált meleg levegőből, de kritikusnak egyik részt se mondanánk, nyáron viszont igyekezzünk ne az ölünkben nekilátni az aktuális World of Warcraft raidnek.


Ha a korlátozott sebességre képes merevlemezt lehúzzuk a képről, akkor bizony elmondható, hogy egy vérbeli középkategóriás gamer notebookkal van dolgunk, hiszen a 6,3-7,2 közötti pontszámok egyértelműen oda sorolják az alig 160 ezres Aspire-t.


A hárommagos Phenom II N850 2.2 GHz-en zakatol és maximális fogyasztási értéke 35W, pont annyi, mint egy átlag Core i3-mas vagy i5-ös processzornak. Múltkor megbizonyosodhattunk róla, hogy ez a tény többé-kevésbé a valóságban is megállja a helyét, így nagy várakozásokkal tekintettünk az akkumulátoros teszteket is magába foglaló jövőbe. A Mobility Radeon HD5650-nel már találkoztunk az ellenlábas HP Pavilion dv6-nál, ahol pontosan ugyanezeken az órajeleken üzemelt, így remek lehetőségünk nyílt, hogy összehasonlítsuk a két gépet és levonjuk a konzekvenciát: tud-e játékok alatt bármivel többet az egy maggal kövérebb Phenom II a mezei Athlon II-nél? A grafikus mag természetesen már támogatja a Microsoft DirectX 11-es API-ját és üresjáratban továbbra is meglepően keveset fogyaszt a kategóriatársakhoz képest.


A merevlemezzel meg voltunk elégedve, bár szívesebben láttunk volna egy percenként 7200-at pörgő, de kisebb kapacitással bíró HDD-t az amúgy remek, halk és viszonylag hűvös 320-as helyett. A vinyón egyébként a rejtett partíción kívül egyetlen egyet találunk még, amelyen értelemszerűen a rendszer foglal helyet.

A hangszórótól nem vártunk sokat, annál is inkább, mert kivételesen nem sztereó példányról beszélünk – így elég nehéz dolga volt, hogy megfeleljen füleinknek. Sajnos a tipikus dobozhangot kaptuk hangerőtől függetlenül, hiába, ez a kategória alapvetően nem erről szól. Játékok alatt a különböző effekteket szerencsére jól el lehetett különíteni egymástól, de várhatóan a többség úgyis fejhallgatóval űzi majd ezt a tevékenységet.


A gép külsejét tekintve nagyban hasonlít a nemrég nálunk vendégeskedő Aspire 5750G-re, messziről csupán a színbeli különbségeket vehetjük észre. A felső burkolat mintás mivolta megmaradt és szerencsére nem akarták elrontani a tervezők az egészet egy csillogó bevonattal, így az ujjlenyomatok és porszemek gyűjtésétől megmenekültünk. A borítás közepe szokás szerint nem túl erős, könnyedén benyomhatjuk azt, de ez szinte minden ebben a kategóriában versenyző noteszgépnél így van. Szerelését és bővítését tekintve nem szokott panasz lenni az Acer Aspire-ökre, így nem meglepő, hogy ezúttal is felhasználóbarát alsó fertállyal találjuk szembe magunkat, bár bővítésre aligha fogja bárki is adni a fejét – hacsak a mezei merevlemezt nem akarja gyorsabbra vagy flash memória alapú SSD-re cserélni.


A billentyűzettel kismilliószor találkoztunk már, így a többség előtt tiszta a véleményünk róla. Egy alapvetően kényelmesen használható klaviatúráról van szó, amelyen az iránygombok minden esetben nyomorítva kerülnek a gépre, így kezelésük nehézkes. A megítélésünk az alátámasztás milyenségétől szokott függni, ezért fordulhat elő az, hogy ránézésre azonos billentyűzettel rendelkező Acer masinák közül nem mindegyiket tartjuk használhatónak. Szerencsére az Aspire 5552G klaviatúrájára nem panaszkodhatunk, a mindennapok során kellemesen használható, de a vékony gombok miatt a doktori disszertációnkat nem ezen fogjuk legépelni. Jó hír viszont, hogy a gyártó nem a félig, hanem a teljesen matt műanyagjait vette elő a billentyűzet kialakítása során, így nem kell tartanunk attól, hogy idő előtt kifényesednének a gombok.


A touchpad is remekül használható jószág, a matt felületen könnyedén siklik át az ember ujja, miközben a bal és jobb egér gombok is halkan működnek. A hasznos felület valamivel kisebb talán, mint a kategória átlaga, de ez minket nem zavart a mindennapos navigálásban, hiszen az érzékenység közel hibátlan volt. A multi-touch műveletek közül egyedül a háromujjas megoldásokat nem támogatja a készülék, ezen kívül van minden, amire szükségünk lehet.


Mint már említettük, csatlakozókból nem leszünk túlságosan jól eleresztve, de a legszükségesebbeket azért megkapjuk, így sok USB-t és egy HDMI-t is. Más kérdés, hogy a helye elég szerencsétlen, jobb lett volna, ha a gép hátuljához teszi közelebb a gyártó, de ez legyen a legnagyobb gondunk. Elöl egyedül a süllyesztett memóriakártya-olvasó foglal helyet, amelyet éppen emiatt picit nehézkes kezelni, olykor nem árt, ha nem frissen vágott körmökkel akarjuk kibányászni belőle az SD kártyákat.

A kijelző szép éles képet produkál és enyhén sárgás árnyalatát könnyedén korrigálhatjuk a videokártya driverében. Fényerő tartománya elég tág, de a maximális értéket nappal kevésnek éreztük (gondolva a nyári napsütésre), arról nem is beszélve, hogy az átlagnál jobban tükröződő felület ezen csak tovább rontott. A látószögekkel meg voltunk elégedve, mert bár függőlegesen a szokásos viselkedéssel találkoztunk, oldalról egész jól szerepelt a Chi-Meitől származó panel. A kávában található 1.3 MPixeles webkamera viszont nem a legjobb darab, mozgáskövetése lassú és a produkált kép is lehetne élesebb egy fokkal.


A hárommagos Phenomtól már pontosan tudtuk, hogy mit várhatunk, így nem ért minket meglepetésként a tény, hogy a két héttel ezelőtt nálunk járt Lenovo Ideapad G565A-hoz nagyon hasonlóan teljesített. Hol lassabb, hol gyorsabb volt a jóval drágább Core i5-540M-nél, így aztán kíváncsiak voltunk, hogy azonos videokártyával játékok alatt melyik platform képes nagyobb sebességre.


Egyértelmű győztest nehéz lehetne hirdetni, de az biztos, hogy a Phenom II N850-nel szerelt gép többször tudott Core i5-430M-es társa fölé kerekedni, mint fordítva. Egyértelműen látszik a harmadik mag előnye is bizonyos helyzetekben, így megállapítható, hogy van létjogosultsága játékok alatt is, más kérdés, hogy túlzott többlet költséget nem éri meg vállalni miatta. Ennyi pénzért viszont több mint brutális, amit az Acer Aspire 5552G művel.


Ami az akkumulátoros teszteket illeti, egyáltalán nem csalódtunk a legújabb Aspire-ben, igaz, nem mindenhol sikerült a közvetlen konkurensek előtt végeznie. Olykor pont annyival teljesített rosszabbul náluk, hogy a grafikonon kimutatható legyen. A HP és a Lenovo előnye jól látszik, amikor az integrált videokártyát használjuk a dedikált helyett – sajnos erre az Acer nem képes, pedig nem járt volna túlzott többlet költséggel a váltogatható rendszer kiépítése, hiszen az integrált VGA ott szunnyad az alaplapon.

Talán nem okozunk túl nagy meglepetést azon kijelentésünkkel, hogy az Acer Aspire 5552G-ve bizony nagyon meg voltunk elégedve. Árához képest egy hihetetlen erős notebook az amúgy is árérzékeny magyar piacon, vinni fogják, mint a cukrot, ebben biztosak vagyunk. Tulajdonképpen egy olyan pontja sincs, ahol komolyabban bele lehetne kötni, hiszen ebben a kategóriában az elfogadható anyagminőség mellett inkább a hardverekkel és a dizájnnal szoktak hódítani a gyártók, az új Aspire-nek pedig ezeken a területeken nincs szégyenkezni valója. Biztos nem érdemelné meg a lent látható dupla plecsnit, ha rossz kijelzője, hangos hűtőrendszere vagy rossz ergonómiája lenne – de nincs neki. A tavasz egyik legjobb vétele.
Az Acer Aspire 5552G típusú notebookot a Ramiris Europe Kft-től kaptuk tesztelésre, köszönjük!


Pro:
+ árához képest brutális teljesítményt nyújt
+ sebességéhez képest halk hűtőrendszer
+ jó billentyűzet
+ jó touchpad

Kontra:
- kár az integrált videokártya kihagyásáért
- a HDMI csatlakozó elég szerencsétlen helyre került
- a kijelző maximális fényereje néhol kevés lehet
- mono hangszóró

Hivatalos oldal: Acer
Vásárlás: iPon webáruház

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

122. verszics
2011.03.07. 13:53
szerelmes lettem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
121. dkface
2011.03.07. 14:28
Tetszetős a laptop , de még mindig szerintem az 5650-al szerelt N5010 a best buy , jobb kijelzőel , 3év garanciával - és sok helyen már 155ezres árral. Nem is értem azt se hogy miért lett kihagyva a tesztből amikor az az igazi konkurenciája
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
120. somakb
2011.03.07. 15:05
Ez nemrég 185 körül kellette magát. Valszeg az ugyancsak korábban 20 assal drágább 5742G-5463G32MN-hez hasonlóan raktárat söpör az Acer, ami nem is csoda, mivel még év elején már 199 ért volt itt az iponon az új SB Aspire 5750G Optimussal GT540M-el, 640GB vinyóval... aminek az árához képest ezek kb ennyit is érnek. Valszeg nagyon dömping áron fognak jönni az SB notik, a sata vezérlő javítása után. Tudtommal már gyártják őket ezerrel.

Otthoni használatra viszont 160-ért így hogy a Win 7 HP 64 is benne van, nagyon jó vásár!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
119. Szerzetes
2011.03.07. 15:24
Venti takarításhoz szét kell kapni az egész gépet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
118. sleepingdr...
2011.03.07. 15:28
Szerzetes: Sajnos igen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
117. ZeleiAntal
2011.03.07. 15:28
dkface, melyik ez az N5010, amiről szóltál? Be tudnád linkelni? Köszönöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
116. ZeleiAntal
2011.03.07. 15:30
Közben megtaláltam, köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
115. DJviolin
2011.03.07. 15:53
Sziasztok!

Én jelenleg egy Intel + Nvidia kombós 5935G tulaja vagyok. Ez a 5552G noti nagyon tetszetős. Azonban két koli társamnak is ehhez hasonló kinézetű Acer-je van és nagyon panaszkodnak a melegedésre. Ez mennyire melegszik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
114. jozsefm
2011.03.07. 15:58
Ez jól sikerült! Egyetlen hibát találok benne :a fényes kijelző.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
113. Senbonzaku...
2011.03.07. 15:59
Én kérnék 150ezer "fillért" a gépre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
112. jozsefm Senbo...
2011.03.07. 16:33
Nekem forint is jó lesz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
111. sleepingdr...
2011.03.07. 16:42
DJviolin: Nekem 5742G van (i5@460 + ATI 5470) és alig melegszik. A hűtése nem kapcsol be feleslegesen, üresjáratban CPU=40c, GPU=46c
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
110. DJviolin
2011.03.07. 17:17
Akinek esetleg már van ilyen vasa ugyanezzel a procival, az meg tudná erősíteni, hogy melegszik-e játék közben? Félek az AMD-ktől, mert még sohasem volt ilyen prockós gépem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. DJviolin
2011.03.07. 17:23
Még valami: A cikkben azt írják, hogy nincs Bluetooth ebben a konfigban, de itt azt írják, hogy van benne? Melyik az igaz?

Azért kérdezek ennyit, mert szívesen lecserélném az 5935G-m erre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. l-bandee
2011.03.07. 18:11
Erről is kéne már egy teszt, kíváncsi lennék, hogy miket írnátok róla!
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. Ipadnak
2011.03.07. 21:12
A fényes kijelzőt én sem szeretem ezért lett HP vásárolva anno...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. jozsefm Ipadn...
2011.03.07. 21:21
Menyivel drágább vagy bonyolultabb azt előállítani, hogy ritka mint a fehér holló, engem ez bosszant, illetve zavar leginkább ha a laposra kényszerülök.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. nightmare1...
2011.03.07. 21:24
A fényes kijelző utazás közben a "legjobb"... Amint fordul egyet a busz, már meg is szívtam.. hiába az elhúzott függöny...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. CyberPunk6...
2011.03.07. 21:25
Acer +1 év garancia? Azért ilyen olcsó, mert el kell adni, mielőtt kiderül, hogy milyen. Eléggé hihetetlen ez a specifikáció és árazás. Szerintem 2 éves garancia alatt, ártól és teljesítménytől függetlenül az összes hordozható gép felejtős. Ezek kapnak hideget és meleget, de ha nem töröd, akkor garancia mindentől megvéd.

Az ár-érték bajnok plecsnibe beleszámoltátok az 1 éves garanciát?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. jozsefm night...
2011.03.07. 21:30
Rossz az mindenütt,helytől időtől függetlenül, ez a legföbb ok amiért váltani fogok ,de a matt kijelzősek között nagyon kicsi a választék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. Insignia
2011.03.07. 22:19
CyberPunk666 24k a gold gari hozzá 30k a platinum és ezért adnak +2 évet... platinumot csak 3 hónapos korig lehet megvenni goldot akár a gari utolsó napján is platinumnál össze is törheted a notid megcsinálják... az enyém már úszott sörben is és megcsinálták szó nélkül csak a kijelzőt nem szabad betörni mert arra nem terjed ki a véletlen baleseti káros gari
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. jozsefm Insig...
2011.03.07. 22:22
az enyém már úszott sörben is és megcsinálták szó nélkül

Ez az igazi teljeskörü garancia!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. dlaccc
2011.03.08. 01:45
Én rávertem (párat) a kis acerre mérgemben, vinyónak nem tetszett de 2-3 hét és jött is vissza gariról új vinyóval. Ingyen vitték-hozták..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. zlatzky
2011.03.08. 02:17
Elnezest az offolasert, mindossze egyetlen kerdesem lenne. Atolvasvan a cikket, szemembe otlott valami, amivel nem igazan tudok mit kezdeni. Nem tul boldog tulajdonosa vagyok egy Acer 8943G tipusu laptopnak. Mobilty Radeon5850 talalhato benne, i7, es 8GB RAM tarsasagaban. Az 5850-es pedig elviekben jobb VGA, mint az ebben talalhato 5650-es, ha nem tevedek. (Lehet, hogy igen?). Akkor megis hogyan lehetseges, hogy az elmenyindex-tablazaton az en gepem a Windows Aero asztali teljesitmenye mindossze 4.5, es a 3D munka- es jatekgrafikai teljesitmenye is alacsonyabb, mint eze a laptope, mindossze 6.2? Elnezest megegyszer, ha valaki valaszolna, megkoszonnem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. Movolif
2011.03.08. 03:30
zlatzky: ígyjárás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. zlatzky
2011.03.08. 04:21
Mindamellett a teljesitmeny kifogastalan, eddig barmilyen jatekot maximumon, 1920*1080-ban siman futtat, de ezt akkoris furcsallom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. zlatzky
2011.03.08. 04:22
Movolif, ennel azert konstruktivabb hozzaszolast vartam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. insanity22...
2011.03.08. 08:54
zlatzky

A legalacsonyabb részpontszám határozza meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. CyberPunk6...
2011.03.08. 09:01
insanity228

ő az aero teljesítményt nézte, nem az összpontszámot.


a garanciára meg annyit, hogy ha azt hozzáadod az árához, akkor semmivel sem olcsóbb, mint a vele azonos felszereltségű, de alapból 2-3 év garanciával árult gépek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. l-bandee zlatz...
2011.03.08. 09:25
zlatzky
Nem lehet,hogy a dedikált videokártya mellett van egy integrált Intel HD is? Az én Optimusos notimon is keveset ad az Aero-ra emiatt (az Inelt használja, ha nincs megterhelő 3d-s alkalmazás futtatva, cserébe energiatakarékosabb, mint a dedikált kártyát hajtani). Bár ha Radeonoknál nincs ilyen optimus-hoz hasonló jelenség, akkor fogalmam sincs, plusz az is érdekes, hogy a 3d munkára 6.2-t ad neked (nekem GT335-re 6.6-ot adott, míg az aero-ra 4.4 -et az Intel HD miatt, de nem zavar, mivel tisztában vagyok vele, hogy így a jó)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. zlatzky
2011.03.08. 13:01
Insanity228, zt termeszetesen ertem. Amit nem ertek, hogy az elvileg jobb VGA, (es a gyorsabb processzor, satobbi), ellenere miert kaptam ket helyen is alacsonyabb pontszamot. T-bandee, nem igazan tudom, van-e benne integralt Intel HD, de majd alaposbban utananezek, a valaszokat mindenesetre koszonom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. insanity22...
2011.03.08. 13:45
Nagyon nem kell egyébként a Windows cuccaival foglalkozni, nem igazán mérvadó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. maláj
2011.03.08. 15:34
a kurzornyilaknál már megbukott az egész gép ... hiába ennyi+annyi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. Nore-b
2011.03.08. 16:47
Gamerként úgyis wasd-ot használsz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. sleepingdr...
2011.03.08. 18:08
maláj: a kurzorgombokat két hét alatt megszoktam. Elsőre tényleg borzasztóak, de már nem ütök mellé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. szpistomi
2011.03.08. 19:12
A kurzor nyilakat szerintem is meg lehet szokni.

zlatzky
Az aero teljesítmény a procidba integrált Intel HD miatt annyi. A 3D teljesítménynél meg szerintem ne az élményidnexet vedd alapul. Lehet, hogy a 5650 ebben a felbontásban (1366*76 jobban hasít, mint a 5850 FullHD-ban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. zlatzky
2011.03.08. 20:11
Szpistomi, koszi a segitseget, igy mar valoban ertheto.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. gabrieltho...
2011.03.08. 21:24
Megrendeltem az 500GB-os változatot, ott azt írják, LED-es a kijelző, mi a különbség a kettő között? Én a nagyobb háttértár miatt rendeltem azt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. Alvin_ti42...
2011.03.08. 21:59
Mindkét kijelző LED-es, szerintem el van írva az adatlapon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. manajadeek
2011.03.09. 16:07
Sziasztok!
Végigolvastam a commenteket, páran kérdeztétek megéri-e, melegszik-e, stb...
Én tavaly év végén vettem, igaz akkor kicsit drágább volt(közel a 200k-hoz ), de még akkor is ezt találtam a legjobb döntésnek.
Megvettem, feltelepítettem a win-t, el voltam ájulva tőle. Játékokat raktam fel sorba, vitte mindegyiket(ez nem is volt kérdés), méghozzá általában fullon(vagy "csak" high-on toltam ).
DJviolin - kérdezted hogy melegedik-e játék közben: igen. Sőt! Van hogy kikapcsol a gép. Ez kellemetlen, de egy kis idő elteltével újra bekapcsolod és fut is tovább rendesen. Ez 2-3 óra játék után szokott előfordulni (nem doom 2-re gondolok).
Viszont van egy kis problémám a géppel, ez remélem nem specifikáció függő, de bajos kicsit a processzor és a videokártya kihasználása. Nem tudom hogyan lehetne ezt orvosolni, ezért itt az alkalom segítséget is kérek. Leszedtem én már mindenféle drivert az acer.huról is meg az amd.comról, de valami mintha nem stimmelne.
Például Split/second. 1366*768- ban very high beállításokon a gép 30 fps-t produkál(a játék limit 30fps!). Gyönyörű a játék, fut rendesen. Egy darabig. Aki játszott vele biztos tudja hogy robbantgatni kell benne meg ilyenek. És amikor beérek egy részhez, ahol monjuk robbanásra számíthatok, az fps lemegy akár 8-9re is, de amint kiérek onnan, megint 30 körülit kapok. Ez miért van? A proccesszorhasználat 50-60% körüli, a vidokártya pörög rendesen, de az sem 100%-on. A videokártya hőmérséklete egyébkénz játék közben 88-89°, de annál jobban nem melegszik. Szóval gondolom a probléma itt a hűtéssel lesz, nem? Olyan mintha addig nem terhelné se a procit, se a vidkártyát, amíg meleg, csak ha már lehűlt egy két fokot. Egyébként egy két perc alatt képes magát kellőképpen lehűteni az MSI Afterburner szerint. Valakinek ha van valamilyen tapasztalata e téren kérem írjon, mert nagyon kíváncsi lennék rá!
Végeredményben meg vagyok vele teljesen elégedve, azért vettem hogy játsszak is vele, és lám tudok is.
Crysis 2 demo egyébként 1366*768-ban hardcore grafon 15-20 fps. Én 'gamer' beállításon nyomtam, és úgy 30-50(esetenként 60-70) fpst tud, szaggatásmentes, gyönyörű játék
A lapost ajánlom mindenkinek, én nagyon meg vagyok vele elégedve!
Üdv
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. J.Minkey
2011.03.09. 21:07
azon még nem gondolkodtál hogy venné alá egy laptop hűtött tálcát, lehet segítene a melegedési problémán...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. J.Minkey
2011.03.09. 21:08
most akarok én is beruházni egyre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. noPublicFG
2011.03.09. 22:06
Eddig jó, a többi majd kiderül később...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. jozsefm noPub...
2011.03.09. 22:16
Egy kicsit irhatnál róla bővebben is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. manajadeek
2011.03.09. 23:24
J.Minkey: de gondolkodtam ki is néztem, már csak a pénz hiányzik
józsef m.:mire gondolsz? teszteredményekre? megcsinálom szívesen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. nightmare1...
2011.03.09. 23:34
Laptop-hűtők körében is érdemes alaposan körülnézni, mivel ha nem megfelelőt veszel, akár az is előfordulhat, hogy nem csökken, hanem nő a hőmérséklet, körülöttem is szívott már ezzel két ember...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. FireKeeper
2011.03.10. 09:01
Szép és jó ez az erős hardver, de ha az összeszerelési minősége olyan, mint a többi consumer Acer gépé, akkor kilométeres körzetben el kell kerülni. Sajnos mondjuk a mai consumer notebookok nagy százaléka olyan gagyi minőségű, hogy hordozható "munkaállomásként" már nem is tudnak funkcionálni, maximum kollégiumokban asztalra kitett és soha le nem csukott kicsinyített destkop pc-ként. Sajnos akinek fontos a hordozhatóság, meg hogy ne essen szét a gép mondjuk 2év után (akárhogy is vigyáz rá), annak business gépet kell venni, ami nem olcsó (és nem is ilyen erős). De szerintem megéri, én nem követelem el még egyszer azt a hibát, hogy a relatíve erősebb hardver és a jobb minőség/support közül a hardvert választom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. manajadeek
2011.03.10. 09:42
Hát ne legyen így
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. guzzista dkfac...
2011.03.10. 10:36
nem találom azt a N5010est. Kaphatok egy linket róla?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. insanity22...
2011.03.10. 11:10
FireKeeper

Renew programban azért elég kedvező áron hozzá lehet jutni a csúcsminőséghez. Sőt, üzleti gépeket még használtan is érdemes lehet megvenni, a legtöbbön még garancia is van és esztétikailag is hibátlanok.
Minden attól függ, kinek mire van igénye és mennyi időre veszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. dkface guzzi...
2011.03.10. 17:17
Elfogyott ipon-ról sajnos remélem fog még belőle érkezni mer igazán remek laptop.
[DELL] aqua-n van szerencsére (még)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. hocza
2011.03.11. 20:29
Úgy látom ilyen gépet sem veszek, lehet, hogy maradok az asztalinál vagy éheztetem magam, és megveszem az Alienware m11x-et . Szerintem az elég idegesítő, ha két-három óra komolyabb terhelés után csak úgy kikapcsol. Nem is a játékoknál, hanem modjuk ha elkezdek videót vágni, és utána még renderelni (renderelésnél proci azért 98-100% körül mozog). Tudom, nem illik egy 2x annyiba kerülő géppel összehasonlítani, de egy haverom m11x-én 26 órán keresztül vágtunk megállás nélkül, utána még vagy 2x kellett a filmet renderelnünk, és meg sem kottyant neki, semmi fagyás, semmi túlmelegedés, pedig semmi féle notebook hűtőt nem használtunk. Otthon asztali gépként használja, és minden nap 6-8 óra WOW minimum nála. Nekem egy stabil notebook-ra van szükség, tehát lehet, hogy a ballagás után nyárimunka is lesz, és majd m11x... De aki nem akarja komolyabb dolgokra használni a notiját, max 1-2 órát játszik egy huzamban, és esetleg megnéz 1-2 fullHDs filmet az LCD tévéjén, annak szerintem tökéletes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. Fzoltan
2011.03.12. 11:41
hocza: Ez azért 1000-ből 1. Laptopot az emberek 99,99%-a nem azért vesz, hogy videót rendereljen. Továbbá szóba sem került a cikkben a tűlmelegedés, sőt, pont hogy dícsérték. Valószínűleg inkább felhasználói hiba van a túlmelegedések mögött... El van tömődve a szellőző, ágyon játszik, nem kap levegőt a rendszer, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. hocza
2011.03.12. 18:37
Nem a cikkben olvastam, 41. hozzászólás: "...DJviolin - kérdezted hogy melegedik-e játék közben: igen. Sőt! Van hogy kikapcsol a gép. Ez kellemetlen, de egy kis idő elteltével újra bekapcsolod és fut is tovább rendesen. Ez 2-3 óra játék után szokott előfordulni..." És itt a játékról van szó, nem a renderelésről. És szerintem ezt a gépet az emberek 99,99%-a játékra fogja megvanni és használni.
És sajnos ez a kikapcsol játék közben a gép nem egyedi probléma az Acer AMD+ATI "párosítású" notiknál. Egy ismerősöm kb. 2 éve panaszkodott az ő Acer laptopjára, hogy már 2 hét után is ezt csinálta játék közben. (És asztalon használta, vigyázva, hogy legyen szabad légáramlás) Abban is AMD proci volt és ATI vga.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. epresnegro
2011.03.16. 22:24
Sziasztok...
Én ma rendeltem egy ilyen kis nontit..
Nekem világ életemben AMD+ati gépem volt... hűtéssel semmi gond... A laposnál lehet egy kis gond.. ugyanis be van bugyolálva... nincsennek nagy hűtő rések és szerintem egy jó Laptophűtővel sztem orvosolható de egy normális asztalon amin nincs semmi kis terítő amit még a nagyi csinált anem lesz semmi gond.
A szét esésről meg csak annyit h sztem egy ilyen nagy Globális cég nem dobna piacra olyan ergya szart ami 1-2 év után az elemeire hullik... ha még is jusson eszünkbe aza a módszer amikor meg vettük az alkatrészeket ram proci kari ..... de a házat elfelejtettük... de nem bírtunk másnapig várni és összeraktuk a dobozaira ... Szóval szerintem ezen a notin semmi hiba nincs... (leszámítva AZ ESETLEGES melegedés és a fényes kijelzőt(de sztem ez is tűrhető am meg ez gamer laptop.. szal nem buszon kel vele pronot seedelni)) én kíváncsi leszek h milyen lessz amint meg jön meg fingatom és majd posztolok véleményt... de sztem pozityv lessz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. epresnegro
2011.03.16. 22:52
ja + sztem nem a wow miatt fog túlmelegedni a gép.. a legszarabb pcn elmegy med-en
Melegedés crysis 2 Ultra Graff..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. manajadeek
2011.03.17. 23:19
hocza:
a noti nem wow közben fog melegedni(nekem is ilyen van, vagyis már csak volt , meg nem is a medium graffal van a baj, hanem a high beállítással. de mondom több óra kell ahhoz hogy rendesen bemelegedjen a kicsike. egy hűtőpad valószínű orvosolja a problámát. és igazad van, nem 'rendelelés-szerűen'(bocsi ) használtam. Üdv
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. noPublicFG
2011.03.18. 21:59
Bejövős dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. epresnegro
2011.03.19. 09:11
Sziasztok..
Tegnap megkaptam ^^
Szállítás pontos és GYORS!
Nekem volt egy kis gond az adatokkal(elírtam) de az Ipon Computer KFT. Telefonos kis embere rendkívül segítőkész volt.. semmi szájhúzás semmi.. IPON.HU = MEGBÍZHATÓSÁG GYORSASÁG MINŐSÉG..

Néhány szót a laposról...
3DMark06 7262 Pont.

Crysis 1366*768 Talán.. full graff kivéve az élsimítás csak 4x es semmi szaggatás akkor volt egy kicsi szaggatás amikor fordultam a csávó előttem volt és arcon lőtt akkor ment le kicsit az fps.

crysis warhead Még nem probtam mert net kel hozzá és jelenleg nincs net a laposon

Death track Full graff szaggatás nélkül.. (it mondjuk volt egy kékhalál a laposon nem tom miért amikor kiléptem a gameből akkor nyomott egyet de azóta minden tökéletes.

Call Of Duty 4:
-Felbontás: 1280x720
-Élsimítás: 2x
-Depth Of field : yes
-Glow: Yes
-Ragdoll: yes
-Model Detail: Normal
-Water detail: Normal
-Number of dynamic lights: Normal

Fps:122-160

Szerintem ezek az fps ek warra JÓK. Szóval úgy próbáltam meg beállítani a gamet h azért legyen fps ha netán warozni kellene...

Ha érdekel titeket akkor írok majd több játékról is h hogy muzsikált az Acer 5552g. 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. epresnegro
2011.03.19. 09:27
Ja hát persze Én nézegettem MINDÍÍÍG MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT szépen, tökéletesen láttam a kijelzőjét mindegy volt hogy honnan sütött a nap, honnan esett rá a fény..

Szétesés?!

Hülyeség alaposan meg néztem ezt a lapost és Szerintem eléggé masszívan össze van rakva.

Melegedés... crysis izzasztja a gépet. Bal oldalt van a kis szellőzője ahol nyomja ki a meleget hát igen meleg de én nem tapasztaltam h leállt volna... kb olyan 70-85 fok között lehetett. de amint kilépünk a game-ből és elindítom az everestet addigra visszahűti magát a normál terhelés mentes hőmérsékletre...

Touchpad igen kicsit szokatlan a kis gombok alatta de 1 nap után teljesen hozzá szoktam.

Billentyűzet. Masszív jól összerakott nem lötyögnek rajta a gombok mint egyes gyártók termékein.

proci. Rendkívül jól végzi a munkáját egy kis optimalizálás és ketyeg nagyon szépen másfél mega chace ide vagy oda.(magonként fél mega chace van)

Oprendszer.. Faszányos bár egy win7 ultimate 64 jobb lenne

Így összegezve ezt me gaz előző Commentemet ÉN CSAK ÉS CSAK AJÁNLANI TUDOM..
ÁR ÉRTÉK ARÁNY nagyonjó... megéri megvenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. makadibala...
2011.03.19. 09:57
A ventilátor néha nekem ciripelő hangot ad ki. Ez másnál is van, vagy csak engem tüntet ki a megtiszteltetéssel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Alvin_ti42... makad...
2011.03.19. 10:59
Nálam egy hét alatt nem jelentkezett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. epresnegro
2011.03.19. 14:13
Makadibalazs!

szerintem csak egy kis por be került a csapágy részébe de ha minden igaz akkor annak majd el kellene halgatni egy idő múlva mert kiveri...
de lehet h bele ér valamibe.. szal csak téged tisztel meg ezzel bár kitudja lehet h az enyém má holnap fogja csinni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. mynames
2011.03.21. 16:16
A második hsz-ben említett Dell N5010(HD 5650, i3, 4 GB RAM,3 év gari)158e Ft és szerintem inkább ár/érték arány bajnok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. kzse83
2011.03.22. 15:35
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ezeknél a gépeknél ahol az oprendszer van a géphez az hogyan szokott lenni? Nekem kell telepíteni, vagy már rajta van a gépen és amikor megkapom elindítom és már megy is? Mi van akkor ha újra akarom rakni a windows-t? Előre is köszi a válaszokat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. makadibala...
2011.03.22. 17:52
Egy előtelepített oprendszer van rajta, ami azt jelenti, hogy kb 20-30 perces telepítést csinál, amihez neked egyáltalán nem kell hozzányúlni. Ha persze te újra akarod telepíteni, akkor megteheted, sőt ebben az esetben ajánlom is, mert a sok acer program rajta nagyon visszafogja az amúgy sem gyors merevlemezt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. epresnegro
2011.03.22. 22:31
A merevlemez hagy kívánni valót maga után, és mynames el vitatkoznék merta core i3 sztem nagyon el lett cseszve.. nekem nem jöttek be . melegedés: ma suliban 4-5 órán át crysis-eltünk haverokkal felváltva h teszteljük közbe 30 percenként lestük a hőfokot proci max:82 fok Videokari:70 MAx. Szóval én cáfolnám azt az állítást h eza gép olyan hamar túl melegedne.. és ezeknél a hőfokoknál nem nagyon tudtuk feljebb vinni kb félúton volt egy leállás megfagyott a crysis (azért mégis csak intel+nvdia kompatibilis) szóval.. de nem ment feljebb a hőfok. Nekem bevált ez az acer nagyon tetszik.. én csak ajánlani tudom...ha valakinek kétségei támadnak írjon ide és adok msn-t és küldök amit csak kér.. everest report stb... sztem megbízható kis gép.. újra telepíteni meg lehet h érdemes bár én még nem telepítettem újra. am meg most kit érdekel hogyha egy 30 mp vel tovább dolgozik a merevlemez?!! a grafikai teljesítmény kárpótol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. wandorka
2011.03.28. 14:56
Péntek óta boldog tulajdonosa vagyok egynek (500GB-os verzió). Hétvégén így volt időm tesztelgetni. Újraindulást egyáltalán nem tapasztaltam, pedig jó sokat ment rajta a Crysy, TDU meg az NFS is. Melegedés pedig MAX: proci: 80 videokari: 74 amúgy játékból kilépés után kb fél perccel már visszaáll normál hőfokra. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon jó vétel

U.i.: Ipon pedig még mindig fantasztikus a rendelés terén! Csütörtökön este 6-kor megrendeltem, péntek 2 után már át is vehettem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. epresnegro
2011.03.28. 22:34
ugye mondtam éééén.. NEM HAZUDOK (kár hogy a 320 Gb-s verziót vettem) De attól még nagyon fasza kis masina Maffia 2 full am néha kékhalál jelentkezhet CRYSIS nál meg amik nvdia-ra vannak optimalizál(nekem edig 1 szer fordult elő)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. makadibala...
2011.03.28. 22:53
Keresem azt a programot (vagy bios frissítést), ami az előtelepített windowsban benne is van: grafikusan kijelzi ha a billentyűparancsokkal kapcsolok ki/be funkciókat. Gondolok itt wirelessre, touchpadra, hangfalra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. wandorka
2011.03.29. 14:59
makadibalazs: Ha jól tudom, Te az Acer Launch Manager-t keresed. Most épp dolgozóban vagyok és nincs itt a kicsike, de este megnézem, hogy ez-e az-e és melyik verzió van fent.

Kékhalálom még nem volt De sajna egy Win nem elindulás egy elcseszett .NET frissítés után (amit sokan panaszolnak fórumokba, mivel nem települ fel...) már volt. Bár másodjára elindult azóta is megy rendesen. Majd még tesztelgetem ilyen-olyan programokkal.

Amúgy meg nem húzok le semmilyen notebookot nem vagyok olyan, de a Dell fórumban azért írtak nem felvett ügyfélszolgálati telefonról, meg ilyesmi és azért így a 3 év gari már nem olyan biztató. Lehet nem igazak a fórum beírások, lehet igen, de azért elgondolkoztatott. És akárhogy is néztem, nem láttam hasonló Dell-t ebben az árszintben, 4GB RAM-mal, Win7-tel 5650-nel 500GB merevlemezzel. Szerintem nekem egyelőre 1 év gari is elég, általában ennyi idő alatt kijönnek a problémák. Ha meg nem akkor így jártam. Én személy szerint AMD + ATI párti vagyok, lehet fújjolni, nem megérteni, én egyből ilyet kerestem, Core I3 nem mondom, hogy rossz, de ez nekem jobban bejön

Összerakás: Semmi gondom vele, jól össze van rakva, nem lötyög, nem kattog, nem zörög, nem esik szét
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. makadibala...
2011.03.29. 15:42
Köszi a válaszokat. Kékhalálom nekem sem volt. Ami még váratlan tapasztalat, hogy a cikkben leírtakkal ellentétben pár gyakran használt billentyűm már kezd is kifényesedni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. epresnegro
2011.03.29. 23:50
személy szerint én is amd és ati párti vagyok de HANGSÚLYOZOM a kék halálom a crysis-nál volt és a video kártya miatt. tehát azért mert a crysis (Nvidia-ra van optimalizálva) nem ati párti... szóval nem minden napos a kék halál és nekem is csak 1 szer volt, csak én általában le fel szoktam rakosgatni tálcáról és má 3 órája gameltem... szóval nem ártott neki egy ram frissítés... tehát nem azé van kékhalál mert hibás vagy valami...

Bill nem tom nekem még nem fényesedik... de ha igen akkor az még garanciás nekem nagyon bejön tetszik ez a kis bill jó csendes

am ha kel valami driver hozzá: www.acer.hu és ot fent h támogatás (csak win7 re vannak driverek az acer 5552g-hez)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. epresnegro
2011.03.29. 23:53
http://www.acer.hu/ac/hu/HU/content/drivers


it keressétek ki a lapost ha kel valakinek valami driver hozzá vannak apps ok is de majd meglátjátok.... fent van a launch manager is.
Ja és ha szabad találgatnom az a pár gyakran használt bill a W,A,S,D,Space
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. makadibala...
2011.03.30. 07:23
Nos, pont az az érdekes, hogy nem a wasd, hanem az f és a j, gondolom a gépelés miatt. Garanciában nyilván nem cserélnek ilyet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. wandorka
2011.03.30. 08:58
Azért érdemes megkérdezni, hogy nem-e cserélnének egy bill-t, mert hát azért hogy fényesedik az talán beleillik a gariba (vagyis csak az lenne garis, ha használhatatlan lenne, de hát egy kérdést megér). Ha már a venti miatt esetleg írsz nekik, akkor ez a kérdés is belefér
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. makadibala...
2011.03.30. 16:31
Hát nem küldöm ezért el szervizbe, hogy ott álljon 1 hónapot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. epresnegro
2011.03.30. 17:56
sztem az nem nálad fényesedett ki... mert nálam is fényes valamennyire az f sztem ez ilyen volt vagy nem tom lehet gyártásnál más keveréket használtak vagy valami szóval nem tom ... szerintem ne foglalkozz vele am meg fél év után kiderül h fényesedik e...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. makadibala...
2011.03.30. 21:32
Hmm, érdekes. Köszi mindenesetre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. epresnegro
2011.03.30. 22:38
pontosabban nem olyan nagyon csak ha ugy forgatom akkor lehet látni h elüt a többitől.. jobban tükrözi a felületet de most annyi baj legyen ... vagy egy cool configod aminek sztem az ár érték aránya eléggé jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. epresnegro
2011.04.02. 10:59
Sziasztok a billentyű fényesedés a-a max egy kicsit olajos zsíros volt a kezed és az került rá nem hittem h fényesedne így meg néztem lemosható-e és igen nekem lejött!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. epresnegro
2011.04.05. 20:40
egy kérdés a kijelző lent szemből lent a kis acer feliratnál nektek is melegszik????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. epresnegro
2011.04.05. 20:55
na szóval értitek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. kzse83
2011.04.06. 19:02
Nálam is elég forró. Nem tudom mekkora lehet ennek a jelentősége...?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. makadibala...
2011.04.06. 19:15
Melegszik, igen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. epresnegro
2011.04.07. 20:35
sztem ot valami elosztási pont lehet azért melegszik tehát a bejövő jelet ott oszthatja szét a megfelelő helyre vagy a *** se tudja... nem baj aza lényeg h az nem hiba... meg ha midnen igaz akkor ezek ledesek szal csak jobban melegednek... am meg ha leolvad akkor gari de nem valószínű
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. shermann00
2011.04.10. 10:18
Szerintetek ez elviszi a shogun2 total war-t medium grafikán?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. makadibala...
2011.04.10. 14:22
Persze, highon sincs vele sok baj
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. shermann00
2011.04.10. 15:51
Köszi választ!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. shermann00
2011.04.10. 15:52
kimaradt az "a" betű
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. epresnegro
2011.04.11. 18:37
am meg ha valaki gondolkozik h vegyen v keresget, én csak annyit mondok h ne keresgéljen tovább. ASZTALOn használva crysis2 alatt egyszer se melegedett túl... semmi gond se volt minden tökéletesen megy rajta... 1 szer volt az h elment a fülesen a balhangszóró de azt szoftver gond volt tehát a balance-t valami elállította (ezt visszaállítva a sound managerben minden tökéletesen ment.... egyébként SEMMI
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. zs01
2011.04.11. 23:53
Sziasztok.
Ebbe lehet ssd-t rakni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. epresnegro
2011.04.13. 22:01
nem tom... a leírásba úgy emléxem h leírja valahol de nem 100% am nem tom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. noPublicFG
2011.04.30. 01:36
Mindegyikbe lehet ssd-t rakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. djhydra
2011.05.10. 15:22
én kb 1 hónap mulva vennék, végig olvastam minden postot, továbbra is e mellett döntök úgy tűnik. egy kérdés ****sza csak a csőröm. ha írta valaki márc. körül hogy iponon elfogyott és ujra hoztak ( mert most lehet kapni ) meddig lesz kapható ?? nem fog elfogyni szerintetek 1-2 hónapon belül és ugye nem fogom megsz**ni hogy meg van a kp rá és vehetek majd asus k52 5470 ratyi configot ugyanannyiért ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. kisza25
2011.05.10. 15:37
ilyen jó áru gép hamar elfogy, talán az 1év gar és acer márka miatt van esélyed, hogy lassabban fogy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. epresnegro
2011.05.11. 02:32
amikor azt irták hogy elfogyott én is az utén vettem nyugi be tudják szerezni vennek az aqua-tol vagy valahonnan nyugi szerintem lessz én ebbe bíznék mert az acer az márka meg bízható... azaz asos nagyon ratyi ... szar a kari....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. djhydra epres...
2011.05.11. 10:49
uu ne is mondd először azt akartam megvenni de így utólag köszönöm istenem hogy baj volt a rendeléssel, és pont akkor láttam meg ezt és gyorsan lefujtam az egészet . hát most van 120 am. még 20 at valahogy csak összekaparok végignéztem szinte az összes játékot 5650 mit tud youtube on... hát azért ennyi pénzért tényleg nem semmi, meg emberek, ki nem sz...otyizik arra hogy uristen csak 3 usb, meg mono hangsz. veszek hozzá egy pár ezres sennheisert és meg van oldva. 3 usb nél meg nem kell több. egér füles max, meg telefonk. elég az, aki többet akar ne ezt a categoryt nézze, számomra eszméletlen meg fogja érni, és bízok benne h nem lesz benne semmi gyári hibás. és a melegedésről én is olvastam, ahol olvastam asszem prohardver volt, ott a felületet néztem képen ahogy melegszik, és írták is rá h nem vészes, viszonylag "hűvös" más notihoz képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Anthony199...
2011.05.16. 10:51
Sziasztok. lassan 2 hete boldog tulaja vagyok egy ilyennek(csak 500Gb-s verzió). Semmi gondom nincs vele, egyedül az aksi üzemidő zavar. Érdekelne, hogy nektek mennyit bír egy feltöltés után a kicsike? Nekem filmezéssel(avi), úgy, hogy a felesleges alkalmazások bezárva, sajá energiaséma, aminél minden a lehető legkevesebb fogyasztásra van állítva, WiFi-off, még a win7 Aero-t is leszedem, és úgy is "csak" 1 óra 40 percet bír. Üresjáratba még nem teszteltem, de érdekelne, hogy nálam van a gond, vagy másoknak is e-körül mozog? Mert itt ugye 198 perc volt az üzemidő terhelés nélkül, amihez képest az én eredményem... =/

Előre köszönöm a válaszokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. epresnegro
2011.05.16. 13:44
hello van egy olyan beállítás energia takarékos azt beteszed meg leszededa fényerőt . a Catalyst Control centerbe van egy olyan opció hogy powerplay ott álítsd be (fogod tudni ) meg lehet állítani h a processzor hogy járjon. leveszed minre 800-800MHz ig járjon és kisajtolod belőle a 2-2 és fél órát am ne akadj meg rajta csak 6 cellás az akku ez viszonylag kevés egy ilyen teljesítményű géphez. am meg ez gamer noti ugy is van meghírdetve nem arra lett kitalálva h töltő nélkül tovább bírja hanem hogy bivaly teljesítményt nyújtson. Szóval az aksihoz képest nem kevés. am a beállítások után várni kel ugy 3-5 percet mert csak utána fog frissülni a táp mérőke. Ne aggódj elég annyi. ezek az apróságok csaka finom behangoláson múlnak néz szét a ccc-be (catalyst control centerbe). Szerintem nem kevés és nekem sikerült üres járatba full minimumon 3óra 8 percet csinálni csak egy jegyzet tömb futott és gépeltem . ha merül fel egyéb kérdés írj ide és meg próbálok segíteni/ megválaszolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Anthony199...
2011.05.16. 17:17
Hello. Ezt mind megcsináltam, energiatakarékos séma, proci órajel visszavéve, fényerő legalacsonyabbon, se usb-s cumó, se más nincs bedugva, PowerPlay max aksi élettartamra van állítva, és így volt a 1 óra 40 perc. na de ma este kipróbálom, hogy mennyit bír full üresjáratba, kíváncsi leszek. Csak furcsálltam ezt az értéket, de lehet előbb a full üreset kellett volna kipróbálnom, nem filmnézést. Köszi a segítséget. Bár most pár napja van új ATI driver, és azóta nem CCC van, hanem AMD Vision Engine Control Center, van benne sok érdekes dolog, de valahogy a CCC-t egyszerűbb volt kezelni, lehet visszarakom azt. Ebbe sokkal kevesebbnek tűnik a beállítási lehetőség. Na de este kipróbálom, hogy üresjáratban mit bír, de akkor nagyrészt már megnyugodtam, hogy nem nálam van a gond, hanem ez normális(első notim, nincs sok tapasztalatom).
Még egy olyan kérdésem lenne, csak érdeklődés szinten pár játéknál(már ha szoktál rajta játszani, de valahogy úgy érzem igen ) le tudnád írni, hogy kb. mennyi az átlag FPS? Ez már tényleg csak érdeklődés képp, néhányat én is leírhatok, ha érdekel valakit..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. ntgloc
2011.05.17. 23:55
GTA 4-et próbált rajta valaki? Mert úgy tűnik asztali gép helyett notim lesz és ez nagyon jó választásnak tűnik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. epresnegro
2011.05.18. 01:50
ntgloc igen jó választás!

crysis2 25-35 (gamer beállításon)
cod2 full (dx7) fix 250 am may 500-600
maffia2 fullon 30-40
gears of war fullon fix 62 (ennyi is lehet a max fps)
wow nagyon változó a 30-180 ig
guild wars nem eszik sokat szal min fix60 sync al
lol fix 70 (ennyi a max nálam bár nem tom valami leszabályozza)
grid 30-40 (fullon)
cod4 nagyon fullon 120
crysis 45 simán (nem fullon a med és a full között)
death track nem tom nem néztem
wanted weapons of fate 60 (beszabályoz)
nagyából ennyivel próbálgattam nálam ezek a best gamek.

gta4 et nem probtam lusta vok letölteni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. epresnegro
2011.05.18. 01:52
ja és az AMD Vision Engine Control Center jobb mint a ccc ugyan azok a beállítási lehetöségek sőt még több vannak benne és mindig a leg frisebbet használd azt hiszem má nincs is ccc a legfrisebbek között.

helyes írás hibákért sry kicsit iszogatunk a haverokkal..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. epresnegro
2011.05.18. 01:54
pontosabban nem tom... mindíg a legnagyobbat szed le nem tom mi a különbség a HydraVision és a ccc között ... valaki megírhatná!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Anthony199...
2011.05.18. 09:30
A hydravision arra jó ha egyszerre sok monitort akarsz kezelni.

GTA IV: Textúra Medium, minden más High, és Very High, a legelső "házadnál" a metró alatt 18-22 FPS, de csak ott, minden máshol 35-40 között mozog nekem. Abszolút játszható, mi haverral LAN-ban toltuk, egyszer sem dobott ki --> nem ment a ping 30 fölé --> nincs lagg.

Crysys 2 nálam gameren és hardcore-n egyaránt 25-35 FPS-t produkál(jobb napjain 30-45), de az sem laggolt be egyszer se, pedig túl vagyok már egy jó 15-20 óra játékon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Anthony199...
2011.05.18. 09:31
Szóval én is csak ajánlani tudom, cseppet sem csalódtam benne.((persze azért azt ne várjuk, h majd 4 monitoron full grafon játszunk vele GTA IV-t, hisz ez mégis "csak egy notebook"))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. ntgloc
2011.05.18. 09:59
Köszönöm a válaszokat!
Az nem gond, hogy nem megy el fullon, ha közepesen játszható, akkor már meg vagyok vele elégedve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Anthony199...
2011.05.18. 12:12
Ha még vna kérdés szívesen válaszolunk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. ntgloc
2011.05.18. 18:12
Rendben
Lentebb olvastam, hogy pár óra játék után kikapcsol. Ezt más is tapasztalta?
Meg mennyire szokatlan touchpadot használni?(eddig csak asztalim volt és egerésztem)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. wandorka
2011.05.19. 10:10
A pár óra játék után kikapcsolást én nem tapasztaltam egyáltalán, ot valószínű más lehet a probléma a géppel biztos nincs

Amúgy mindent tud futtatni az újak közül rendesen. Imádom, nagyon jó vétel volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Schaaf
2011.05.19. 21:11
Azon gondolkodom, hogy ez, vagy kb. ugyanennyiért szintén acer i3 2310 GT540 éri meg jobban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Anthony199...
2011.05.20. 17:48
Hát, nekem 5 óra gta iv után se kapcsolt ki... Crysys 3 óra és semmi. Felmelegszik 70-72 fokig, és ott stabilan megáll. Ha leteszem asztalra, vagy kilépek, 2-3 perc múlva visszahűl kb. 55 fokra, és annyin megy általában amúgy is. És valóban, új játékok közül mindent futtat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. epresnegro
2011.05.25. 17:21
én már több mint hónapja boldog tulaja vok egy ilyen kis masinának nagyon meg vagyok vele elégedve. melegedés egyáltalán nem ölbe én ugy szoktam vele gamelni hogy ráteszem egy rajz táblára és ugy tökéletes a hűtés..nekem nagyon bejött jó vétel ajánlani tom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. epresnegro
2011.05.25. 17:22
ja a tapipad nem szokatlan 1-2 nap és hozzászoktál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. shermann00
2011.05.25. 20:22
Milyen hűtőt ajánlotok hozzá?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. zs01
2011.06.25. 17:23
Sziasztok.
Akármilyen lejátszóval próbálkozom,lcd tévére kötve akadnak ezen a laptopon a HD filmek.Ennek mi lehet az oka?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lakyraj
2011.06.28. 09:23
vlc-vel probáltad már?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lakyraj
2011.06.28. 09:23
vlc-vel probáltad már?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zs01
2011.07.01. 16:41
Igen,azzal is,bár tényleg csak nagyon minimális,azóta már vettem média lejátszót szóval tárgytalan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szudar90
2012.05.29. 19:14
hello! egy ilyen gépem van és bajom van vele fél óra filmnézés után felforrósodik és kikapcsol. valami ötlet esetleg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. epresnegro
2012.06.03. 21:11
HEllo lehet venni ilyen sűrített levegős aeroszolt azzal kicsit fújasd ki a hűtő bordákat kívülről szerintem ki lehet fújatni legalábbis én úgy szoktam... ha ölben használod akkor meg jó hogy meleg szik ugyanis sok szöszel és porral megszívta magát...Szóval kicsit fújd ki szerintem elég egyenlőre ha a szádal kicsit erőteljesebben meg fújod és ha nem csökkennek a hőfokok akkor nem az a baja akkor szerintem valami hibája lehet küld vissza garanciába... lehet hogy valahol kevés a hűtőpaszta vagy valami szétszedni egyedül nem tanácsolom mert eléggé komplikált ha nem értesz hozzá le kell szedni mindent (tapasztalat már szedtem szét)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!