iPon Cikkek

Acer Iconia Tab W1-810 – Minimál Windows

Dátum | 2015. 01. 30.
Szerző | Svindler
Csoport | NOTEBOOK

Már tavaly elkezdtek szállingózni azon termékbejelentések, amik 200 dollár alatti windowsos táblák eljöveteléről meséltek, és az év legvégén fel is bukkantak hazánkban az első fecskék. A legolcsóbb gépekben közös, hogy mindannyian a Windows 8.1 with Binget használják. Ezt ingyen adja a Microsoft a gyártóknak, ha azok teljesítenek néhány kritériumot: legyen 250 dollár alatt a gép ára, a képernyőjének átmérője pedig nem érheti el a kilenc hüvelyket. Mivel a Windows hét colon nem igazán érzi jól magát, ezért az akciót kihasználó gépek mind nyolc colosak lettek. Az ingyen operációs rendszer azonban csak az első ismertetőjele az olcsó tábláknak, ami ráadásul nem is fáj, nem úgy, mint a limitált memória. A legolcsóbb gépek mind 1GB RAM-ot kapnak, hogy a költségeket az abszolút minimumon lehessen tartani. Napjainkban, amikor az asztali gépek igen nagy része 4-8GB memóriával eteti a Windows 8-at, ez elég ijesztő. Persze amikor kijött a Windows 8 frissítése, a 8.1, és az egyik kiemelt pontja pont az volt, hogy immár 1GB memóriával is elkóricál a rendszer, tudtuk, hogy ez sajnos azt jelenti, hogy lesz is gép, ami rákényszeríti erre. Nos, lett, nem is egy. Ezen gépeknek talán ez a legsarkalatosabb pontja, mi is arra voltunk a legkíváncsibbak, hogyan tud a Windows beosztani annyi memóriát, ami manapság sokszor már az Androidnak is kevés.
A teszthez az Acer hazai képviseletétől kértünk kölcsön egy Iconia Tab W1-810-et, ami jelenleg a legolcsóbb normális alternatívának tűnik a mezőnyben a maga 49 ezer forintos árával. Igen, léteznek ennél pár ezer forinttal olcsóbban is hazavihető gépek néhány kisebb gyártótól, de azoknál már nem csak a memóriával, a háttértárral is problémáink lesznek, mert gyárilag csak 16GB-ot kapunk, amit körülbelül el is visz az operációs rendszer, nekünk pedig nem marad semmi. Az Iconia Tab 32 gigájából is csak bő 16 marad nekünk egy szűz rendszer esetében, de ez legalább elég arra, hogy feltelepítgessük a legfontosabb szoftvereinket, és esetleg néhány játékot is. Egy 16GB-os gépnél már attól is félnénk, hogy egy idő után nem férnek el a Windows frissítései, nemhogy a programjaink. Itt viszont most álljunk meg egy pillanatra, mielőtt továbblépnénk, érdemes átvenni, hogy mi is lapul egy W1-810 belsejében.
A képernyő nem rossz, szerencsére a táblák körében az alacsony ár már a legtöbb esetben nem jelent TN panelt, az Acer is egy IPS-es megoldásra tette le a voksát. Az 1280*800-as felbontás 8 colon átlagosnak mondható, de legalább 16:10-es a képernyő, és a vasat sem izzasztja annyira. Apropó vas, a gép lelke egy négymagos Intel Soc, az Atom Z3735G, ami alapból 1,33GHz-en járatja a processzormagjait, ám ha a szükség úgy hozza, képes elérni az 1,83GHz-et is. A grafikus vezérlő szerepét egy viszonylag gyenge Intel HD Graphics sorozatú GPU kapta a chipben, ami 311 és 646MHz között tudja változtatni az órajelét. Igazából azt kell mondjuk, hogy amíg nem akarjuk komolyabb játékok felé fordítani a figyelmünket, addig ez a SoC bőven kiszolgálhatja a Windwos 8.1-et. Nem egy erőmű, de ebben az árkategóriában tisztességes teljesítményt kínál. A kapcsolati képességek között az alapnak számító WiFi mellett felfedezhetjük a Bluetooth-t is, ennél többet a belépőszinten nem is kívánhatunk (pontosabban szólva egy GPS-nek tudtunk volna még örülni, de nem vagyunk telhetetlenek). Két kamera van, mindkettő 2MPixeles, így a hátsó inkább tűnik a specifikáció alapján kötelező plusznak, mintsem hasznos kiegészítőnek, főleg ha figyelembe vesszük, hogy LED-es villanó sem segíti a munkáját. Az akkumulátor 4600mAh-s, ami átlagosnak számít a 8 colos gépek körében. A számok azonban nem mutatnak meg mindent, úgyhogy a következő oldalon szemügyre vesszük a W1-810-et.
A csomagolás szép színes és minimalista, a kor követelményeinek megfelelően. Semmivel sem nagyobb a doboz a szükségesnél, és túl sok minden nincs is benne. A táblán kívül találunk egy USB-s töltőt a hozzá való kábellel és némi olvasnivalót arról, hogy mit is tartunk a kezünkben.
A W1 szemből olyan 12 egy tucat tábla: fehér keret, Acer felirat, egy webkamera a képernyő felett, aminek az elhelyezkedéséből arra lehet következtetni, hogy főleg állított használatra tervezték a kis táblagépet. Ez az asztali gépeken Windowshoz szokott szemnek elsőre kicsit furcsa lehet, de úgyis úgy forgatjuk a gépet, ahogy nekünk tetszik. A képernyő tipikus olcsóbb IPS panel, de ezzel nem sértegetni akarjuk, elég szép képe van, és a mostani borongós időjáráshoz még a fényereje is bőven elég. Napsütésben sajnos nem tudtuk kipróbálni, de ott elég sok tábla elvérzik. Van még elöl egy apró, ám annál idegesítőbb érdekesség, ami lehet már fel is tűnt néhány olvasónknak: ez itt egy windowsos táblagép amin… nincs Windows gomb. Ennek köszönhetően állandóan be kell húznunk jobbról a Charm Bart, ha el akarjuk érni a csempés főmenüt. Hozzá lehet szokni, de nem túl gyors ez így, költséghatékonyság ide vagy oda, ezt nem kellett volna lespórolni.
Hátul nincs túl sok érdekesség, a márkalogón kívül még van egy hangszórónk, nem feltétlenül a legszerencsésebb helyen, a webkameránk párja felül, és dizájnelemként egy ezüst csík. Az anyagminőség teljesen rendben van, nem nyekereg a gép, nem akar szétesni a kezünkben, erős műanyagokat használtak az Acer mérnökei. Az oldalakon végigfutva nincs túl sok látnivaló. Fent a microSD kártyaolvasó, a füles csatlakozó és a microUSB aljzat fogad minket, az egyik oldalon pedig a szokásos bekapcsoló gomb és hangerőszabályzó kandikál ki egy kicsit a gép síkjából. Előbbi néha egy kissé furcsán viselkedett, nem túl reszponzív, és ha hagyjuk lemerülni a táblát, akkor akárcsak az Androidos változatoknál, itt is várhatunk egy ideig mire újra munkába állíthatjuk. Sőt, igazából ez most olyan sokáig tartott, hogy már kezdtünk megijedni, hogy tönkrevágtuk a W1-et, de szerencsére nem ez volt a helyzet.
Teljesítmény Mivel az Androidos gépekhez nem lenne ildomos hasonlítani a gépet, ezért ez most egy kicsit szubjektív részleg lesz, mert a tesztek nem adják vissza például az 1GB memória miatti beállásokat. Márpedig azok voltak, méghozzá nem is kevés. A processzormagok és a grafikus vezérlő bírta a terhelést, ha már betöltött egy-egy program, akkor nem volt gond a működésével, de érezhetően elgondolkodott néha a W1, hogy most mit kukázzon a memóriából, ha elindítottunk valamit. Mivel a háttértár sem egy sebességbajnok (eMMC, tehát pocsék írási sebességre kell felkészülni), a virtuális memória nem sokat segít. Érdemes azonban két részre osztani a felhasználást: asztali programok, és a csempés felület alkalmazásai. Utóbbiak nem igényelnek annyi erőforrást, simán futtathattunk többet is egymás mellett, és még a váltogatás is elég gyors közöttük. Térkép, böngésző, Acer Cloud, jól megférnek egymás mellett, még néhány játékot is letölthetünk a Store-ból (azokat azért ne egyszerre toljuk). Az asztali felület egy kicsit más tészta, ott már egy explorer indításnál is érezhetően elgondolkodik a gép, és a reszponzivitás is csorbát szenved, volt, hogy egy weblapon többször kellett pöccintenünk, mire hajlandó volt észrevenni, hogy hová akarunk menni, a GMail-ből pedig akárhogy próbáltunk kilépni, lehetetlen küldetésnek tűnt, mert az ehhez szükséges lenyíló menü mindig csak be-bevillant egy pillanatra. Itt a virtuális billentyűzet sem tökéletes, egyrészt nekünk kell állandóan aktiválni, másrészt folyton kitakarja a fél képernyőt, ami nem igazodik ehhez, sokszor nem is látjuk, hogy tulajdonképpen mit gépelünk. Reálisan álltunk hozzá a HD Graphics teljesítményéhez, nem akartuk túlterhelni, így az egyetlen játék, amit itt feltelepítettünk, a Blizzard kártyajátéka, a HearthStone volt. Vicces, de még ez is megjegyezte telepítés előtt, hogy jól meggondoltunk? (2GB a javasolt memória mennyiség hozzá.) Némi érzékenységi problémát leszámítva (a nagyon alulra szoruló lapokat nehéz volt felvenni) a játék jól futott, legalábbis egy ideig. A HearthStone ugyanis rávilágított arra, hogy ha huzamosabb ideig terheljük a W1-et, akkor túlmelegedhet. A hátsó kamera környékén eléggé átforrósodik a burkolat, és egy idő után (kb. egy-másfél óra) a központi chipnek nincs más választása, a túlélésre játszva inkább leveszi az órajeleit, amitől még egy ilyen kártyajáték is a darabjaira hullik, szaggatni kezd. Egyszerűbb állandó terhelési formáknál (pl. filmnézés) nem jelentkezett a probléma, de valószínűleg még bőven lenne helyzet, amiben előjönne, és most még csak nincs is meleg. Röviden summázva a teljesítményt, mi úgy éreztük, hogy ha nem lenne a melegedési probléma, az Atom SoC bírná szuflával, de a rendszermemória mennyiségére sokszor fog emlékeztetni minket a gép, ha desktopos programokat futtatunk. Az üzemidővel legalább nem volt gond, felhasználástól függően úgy 4 és 8 óra között bírta a tábla. Kamerák
Nos, ezekről sajnos nem tudunk sok mindent írni. Megegyeznek, két megapixelesek, és elég rossz minőségű képek készítésére képesek ilyen szomorkás időben, a mesterséges fény sem segít rajtuk. Az előlapi kamera ráadásul nem a legjobb szögben néz ránk, ha megfelelő magasságba emeljük, nekünk kell videóhívásnál lefelé néznünk, ha pedig kényelmesen tartjuk a W1-et, akkor a beszélgetőpartnerünk fogja a plafont nézni a fejünk felett. Windows 8.1 with Bing Az operációs rendszerről nem sok mindent lehet mondani, a Windows 8-at manapság már valószínűleg mindenki ismeri. Táblákon az előnye az asztali mód, és hogy futtathatjuk a jól megszokott programjainkat, de csak némi limitációval, mert nem minden használható rendesen 8 colon. A hátránya a rendszernek, hogy az igazán táblás része még mindig nem olyan jó, mint a konkurenciának. A programválaszték kicsi, egy Twitch stream nézéséhez például még mindig böngészőt kell indítanunk, és bár a csempék sokat fejlődtek a frissítések során, azért egy Android még mindig jobban belakható, úgyhogy ha valaki főleg Facebook, böngészés, multimédia célokra vesz táblát, nem feltétlenül jár jól a Microsoft rendszerével.
A „with Bing” felirat miatt viszont mi nem éreztük sehol, hogy korlátolna minket a rendszer, tényleg csak az alapértelmezett böngésző van átállítva, egyébként mindent megkapunk. Sőt, az Acer még fel is pakolt néhány extra programot a gépre. A McAfee Viruscanért mondjuk speciel nem annyira rajongtunk, mert egy amúgy is lassabb rendszeren taposott néha a fékre, úgyhogy aki úgy érzi, hogy tud biztonságosan is böngészni, az nyugodtan kapcsolja ki. Az Acer saját alkalmazásai főleg felhős adattárolással kapcsolatosak, például biztonsági mentéseket készíthetünk az adatainkról.
Mindent összevetve mi azt mondanánk, hogy még nem jött el az olcsó Windowsos táblák kora, mert túl sok kompromisszummal járnak. Félreértés ne essék, használható gép az Iconia W1-810, de 50 ezer forint környékén már 10 colos Androidos gépet is kaphatunk, vagy jobban felszerelt 8 colost, hogy azonos méretnél maradjunk. Tény, hogy elvan a Windows 8.1 mindössze 1 gigabájt memóriával is, de néha sokat gondolkodik, a 2 GB-os változatokat jobb élmény volt használni. Persze meg is kérik az árukat, de nem csak a memória mennyiségében nyújtanak többet. Házon belül például az Acer Iconia W4-820 ~10 ezer forint többletért már GPS modult és micro-HDMI kimenetet is kínál egy jobb gépházzal, nagyobb akkumulátorral, valamint apróságnak tűnik pedig fontos: Windows gombbal. Még pár ezer forinttal feljebb megkaphatjuk a 64GB-os variánst is, azon pedig már bőven el lehet férni, nem kell azonnal memória-kártya után nyúlni, ha magunkkal akarunk vinni egy-két sorozatot. Az igazi Kánaán persze 100 ezer forint környékén van, ahol már kapható az Acer Switch 10 és az ASUS T100-asa is. A nagyobb átmérővel rendelkező gépeket keresőknek ezek remek alternatívák, amik ráadásul notebookká is alakíthatóak a felcsatolható billentyűzetüknek hála (amiben akár extra merevlemez is lehet). A fentiek miatt mi nem ajánlanánk a W1-810-est, és a hasonló árszinten lévő, ilyen felépítésű versenytársait sem. Előbb-utóbb biztosan eléri ezt az árkategóriát is a fejlettebb belső, de addig csak az gondolkozzon a legolcsóbb Windows tableteken, aki biztos benne, hogy együtt tud élni a hátrányaikkal, különben csalódott lesz. Szerintünk érdemesebb inkább egy kicsit többet áldozni a témára, és egy élhetőbb masinát választani. Az Iconia W1-et az Acer magyarországi képviseletétől kaptuk kölcsön, ezúton is köszönet érte! Acer Iconia Tab W1-810 Pro: + Egész szép kijelző + Kategóriájához mérten jó üzemidő és anyagminőség Kontra: - Melegedési problémák - Hiányzó Windows gomb - Az 1GB memória néha nagyon érezteti a hatását
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. skarpeas25...
2015.01.30. 09:58
Na ezért volt jobb az Rt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. hcsa
2015.01.30. 10:42
"Mindent összevetve mi azt mondanánk, hogy még nem jött el az olcsó Windowsos táblák kora, mert túl sok kompromisszummal járnak."

Ennyi.

(Amúgy ez a jó a mai világban: megosztottam a cikket, mostanra kb. 4-6000 emberhez juthatott el. Mi a jó ebben az MS-nek meg a gyártó(k)nak...?)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. j.panzer skarp...
2015.01.30. 14:10
Akkor neked vagy teljes értékű Windows tablet, vagy RT nem volt soha a kezedben. Ég és föld a különbség. Az RT egy használhatatlan vacak. Hiába volt gyors, ha a világon semmire nem tudtad - és még ma sem tudod - (jobb esetben "CSAK" kompromisszumok nélkül nem tudod) használni.

Akár mennyire is lassú, szutyok, vacak egy ilyen tablet, egymilliárdszor is használhatóbb, mint egy RT, vagy akár egy Android.

Én speciel már SOHA többé nem váltanék vissza olyan tabletre, amin nem Full értékű Windows fut.

Míg a világ összes többi tabletje csak egy tablet (szép, nagy, színes kvarcjáték) addig egy full Windows-os tabletet simán lehet laptop sőt, asztali gép helyett is használni. Erről én már nem lennék képes lemondani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. bandras022... j.pan...
2015.01.30. 18:45
Úgy látom neked sem volt Windows RT a kezedben, mert akkor tudnád hogy kb. semmi különbség a kettő között.
Az átlagembernek meg jobb is az RT mert könnyebben használható, átláthatóbb!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. asdsa bandr...
2015.01.30. 22:16
Nem fogtam RT-t a kezemben és nem is tudom, hogy mi az átlagember definíciója. Én lehet hogy szuperember, vagy untermensch vagyok, de én ugyanazt a Firefoxot, ugyanazt a három tucat alkalmazást szeretném használni tableten is, mint gépen. Ebben jó a Windows mobilfronton, nem másban.

Ebbe nem tudom minek kell erőltetni az 1 giga ramot, már egy XP alatt is alap az 1 giga RAM, ha valami komolyabb programot is el akarunk indítani, itt meg ugye nem 100-200 megát eszik meg az alaprendszer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. j.panzer bandr...
2015.01.30. 22:33
Két éve teszteltem egy Surfice RT-t, maga volt a katasztrófa. Pár hónappal később egy Asus RT-s tabletet. Ugyan az a tapasztalat.

Ezen felül egy X86-os Win8.1-es tablet valóban tud mindent, amit egy Surfice RT, fordítva viszont nagyon nem igaz, ezért is bődületes hazugság és/vagy hülyeség, amit állítasz, miszerint idézem "semmi különbség a kettő között". Végül is csak a teljes Win32 API és az elmúlt 20 év Windows-os termése. Ha ez neked semmi, akkor gratulálok.

Nagyon jól tudom, hogy mire képes a metró. Egy hatalmas kalap, gigantikus nulla. Ronda, testre szabhatatlan, funkció hiányos, kevergeti a gesztusokat, szinte egyetlen lényeges app nincs hozzá, ami mégis van, az valami hihetetlen igénytelen tákolmány, közelében nincs sem kinézetben, sem tudásban a konkurens platformon elérhető változatukhoz.
Egy normális Office nincs rá, ami külön vicc, tekintve, hogy MS termék mindkettő. Ráadásul 200-szor instabilabbak a metrós Appok, mint a klasszikus Win32-.esek.

Szeretném még egyszer kiemelni, hogy nem térnék már vissza semmilyen más konkurens OS-hez, de ha csak a metrós felületet nézzük, akkor 1.000.000.000-szor jobb az Android vagy az IOS is.

Azt amúgy el tudom fogadni, hogy valaki azt mondja, az ő igényeit kielégíti a Windows RT, de azt nehezen viselem, mikor valaki nyilvánvalóan hazudik.

Én a magam részéről a Windows RT csak igénytelen és/vagy mazochista embereknek ajánlom.
Soha-soha-soha nem kéne olyan tablet, amit csak a modern felületet, appokat kezeli. (Azaz Windows RT).
Előbb vennék Droidot, vagy IOS-t, de tudod mit, még azt is előbb bevállalnám, hogy talicskán húzzak magam után egy asztali gépet, és egy generátort, mint hogy WinRT-vel szívjak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. j.panzer asdsa
2015.01.30. 22:49
Igen, az 1 giga szűkös lehet, nekem 2 gigás Win-es tabletem van, az "alapjáraton" olyan 1,4 gigát használ, igaz, ebben benn van az is, hogy egy vírusirtó folyamatosan scannel. (Vicces módon a 2 gigás telóm is kb. ennyit eszik alapjáraton).

Terhelve már 1,7-1,8 GB-t igényel a rendszer. Ezt mondjuk értsd úgy, hogy fut 4-5-6 progi. Többet nem igazán szoktam egyszerre futtatni, bár ha netezek, akkor általában nyitva van 6-7 ablak. Simán bírja ezzel a 2 giga RAM-mal.

Viszont 1 GB-val biztos rohadt lassú lenne a tablet.
Gondolom megnyitnék egy progit, és lefőne a kávé, mire elindul. Viszont ha elindult, tud olyat ez a tablet, amit egy IOS vagy Android sosem fog tudni, és ez mindennél többet ér.
Én ugyanis nem csak FB-ra használom. (Sőt, arra egyáltalán nem, mert nincs is FB-om)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Phantomstr... skarp...
2015.01.30. 23:27
Az RT nem véletlenül bukott meg. Eleve hülye ötlet volt a WP mellé egy másik ARM-es operációs rendszert kiadni az MS-nek. Appok tekintetében még a WP sem kapaszkodott fel, pedig az két évvel előbb jött és még mindig fejlesztik. Még ha a WP-t terjesztették volna ki a Surface-re is, akkor is bukta lett volna, de talán nem ekkora és talán gyorsabban beérnék az Androidot és IOS-t. És aki olyat vett, az hosszabb távon a WP fejlődésével jutott volna valamerre. A halva született RT-vel viszont egy holtágban ragadt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. madcaptain
2015.01.31. 06:18
Vicces. "Kit erdekel", hogy az oprendszer elfut-e 1 GB-al. Nem az oprendszernek kell elfutni egy gepen, hanem a programoknak amik igenylik a 2-4GB -t legalabb.
Egy Windows-os tablet nem sokat er ha pont a megszokott/piacvezeto windows-os programokat nem tudja futtatni, vagy swappel ezerrel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. schultz635...
2015.01.31. 08:28
Nagyon sok mindenben nem ertek egyet a cikk irojaval.
'' jelenleg a legolcsóbb normális alternatívának tűnik a mezőnyben a maga 49 ezer forintos árával. Igen, léteznek ennél pár ezer forinttal olcsóbban is hazavihető gépek néhány kisebb gyártótól, de azoknál már nem csak a memóriával, a háttértárral is problémáink lesznek, mert gyárilag csak 16GB-ot kapunk''
Gondolom ezt a boltban megveheto tabokra irta, mert ha egy kicsit jobban korulnezunk mar ilyet is lehet venni:
http://www.myefox.es/chuwi-vi8-intel-z3735f-quad-core-8-pulgadas-ips-pantalla-2gb-ram-32gb-rom-windows-81-tablet-pc-g-1243582
Ket hete rendeltem meg es ma varom hogy kopogjon a postas
Amugy postakoltseggel egyut volt 91euro, mert elso vasarlashoz adnak egy 3euros kupont is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.01.31. 15:44
Ne hasonlítgassunk már külföldi china-tableteket a hazai piachoz, ez alapszabály...
Van a rendes bolti kínálat, van a szürkeimportos piac, van a china-cuccos külfödről rendelős piac, meg van a használtpiac. Ezeket mindig külön illik kezelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Nirvanus
2015.02.02. 01:30
Bla-bla-bla. Szerintem jó gép ennyiért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. iorek
2015.02.03. 22:24
gagyi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. iorek
2015.02.03. 22:26
A cikk korrekt. Nem szépíti amit nem lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. flamich76 j.pan...
2015.02.04. 02:05
Szóval a megjelenéskor teszteltél pár napig egy RT-t és azóta minden egyes windowsos cikk alá be kell írnod, hogy mekkora egy trágyadomb?

Én 2 éve vettem az asus-t win rt-vel és azóta használom azt a tabletet és tabletnek azt kell modjam, hogy tökéletes. Azt az egy alkalmat, amikor nagyon kellett a két év alatt, hogy desktopon tudjak win32-t futtatni, azt egy sima remote desktoppal áthidaltam (a PC-n futott a virtualis XP-vel). Ellenben nem melegszik, van benne 2 giga ram és 2-3 naponta töltjük.

Persze egyéni preferenciád rühelleni valamit, de ne állítsd már be minden egyes cikk alatt, hogy az mekkora szar.

Egyébként ezen a kijelzőméreten teljesen logikus döntésnek tűnik, hogy az MS le fogja tiltani a desktop-ot, pontosan a cikkben is említett lassulások miatt, amik a metros felületen nem jelentkeznek olyan látványosan (a gyártók meg az 1 Gb rammal elmehetnek a francba).
Persze nem tetszik ez a döntés, de meg lehet érteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Crytek01
2015.02.14. 16:08
Remélem hamarosan jönnek majd a Cherry Traile-es intelek.

Egy ilyen lenne az álmom:

Intel Cherry Trail, 8-9", 64GB tárhely (+ bővíthetőség), 3GB RAM, 4G (3G is még elfogadható lenne) win 8.1-el vagy most már win 10-el. Max 75 ezerért!
Egyebet nem kérek bele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Danika23
2016.01.03. 17:43
Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem és egyben problémám lenne hogy a tabletet hogyan tudom a számítógéppel összekötni hogy adatokat tudjak átmásolni egyikről a másikra. USB fel se ismeri a gép

Segítséget szeretnék kérni! Előre is köszönöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!