iPon Cikkek

ACER New York GPC – A rendezvényen bemutatott termékek

Dátum | 2017. 04. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | EGYÉB

Az Acer idén is egy nagyszabású New York-i sajtótájékoztató keretén belül mutatta be, milyen termékekkel készül az iskolakezdésre, illetve az azt megelőző hónapokra, már ami a legújabb termékeket illeti. A bemutató a világ legnagyobb IMAX mozi termében zajlott, ahol több, mint 400-an kísérhették figyelemmel az eseményeket, ugyanakkor élő közvetítést is sugároztak, így a sajtótájékoztatót globális szinten több ezer néző kísérhette figyelemmel világszerte.
Az acer@next esemény alkalmával annyi újdonságot mutattak be, hogy hír áradat helyett jobbnak láttuk egy helyen összeszedni, hogy mi várható a cégtől a következő hónapokban. Jön az első LiquidLoop hűtéssel rendelkező egybegép
Aspire U27
Az Acer két új egybegépet is bemutatott, amelyek közül az Aspire U27 az érdekesebb, az ugyanis teljesen passzív, hangtalan hűtéssel érkezik, hála a LiquidLoop technológiának. A mindössze 12 milliméter vastag házzal büszkélkedő 27 hüvelykes újdonság 1920 x 1080 pixeles felbontású, széles betekintési szögeket kínáló kijelzőt kapott, amely mögött speciális mélynyomó rendszer van. Az igényes dizájnnal érkező újdonság akár a hálószobában is helyet kaphat, hiszen abszolút zajmentesen működik. A másik újdonság, vagyis az Aspire Z24 már egy 23,8 hüvelykes képátlójú Full HD kijelezőt kapott, ami egy 11 milliméter vastag házban kapott helyet. A kijelzőhöz ebben az esetben már egy dGPU kapcsolódik, ami nem más, mint egy GeForce 940MX típusú videokártya, extraként pedig optikai meghajtóval is elérhető lesz a termék.
Aspire Z24
Az U27 és a Z24 esetében közös tulajdonság, hogy mindketten hetedik generációs Core i sorozatú processzorokat alkalmaznak, amelyhez maximum 32 GB-nyi DDR4-2400 MHz-es rendszermemória kapcsolódhat. A kijelzők villódzás-mentes háttérvilágítással és csökkentett mértékű kékfény-kibocsátással dolgoznak, így kímélik a szemeket; csatlakozóik között pedig HDMI videó bemenet is jelen van, így külső tartalomforrás is kapcsolható hozzájuk. A termékek az Acer ExaColor technológiájának köszönhetően remek kontraszttal, kiváló képminőséggel és gazdag színvilággal állnak a felhasználók rendelkezésére infrakamerájuk pedig gyors és egyszerű felhasználó-azonosításra ad módot. Az új egybegépek bőrcsatos kábelmenedzsmenttel akadályozzák meg a kábeldzsungel kialakulását, kijelzőjük pedig -5/+25 fokban dönthető, így mindig kényelmesen nézhetjük őket, legyen szó kikapcsolódásról, munkáról vagy éppen videó konferenciáról. Az Aspire U27 májusban debütál, alapára pedig 1299 euró lesz, míg a 749 eurós alapárú Z24 érkezésére júniusig kell várnunk.
Egy új és egy frissített tag a Swift sorozatban
Az Acer két Swift sorozatú noteszgéppel rukkolt elő. Az első a 13,3 hüvelykes Full HD IPS kijelzővel ellátott Switch 1, amely immár igényes fémházzal rendelkezik. Az 1,3 kilogrammos konfiguráció mindössze 14,95 milliméter vastag, belsejében pedig költséghatékony hardvert rejtettek el. Processzorból Celeron vagy Pentium sorozatú példányt kérhetünk, amelyekhez maximum 4 GB-nyi rendszermemória járhat. Adattárolók terén 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os SSD, illetve eMMC opciók állnak rendelkezésre, maga a noteszgép pedig háromféle színben érhető el, aranyban, rózsaszínben és ezüstben. Akkumulátoros üzemidő terén nagyjából 10 órára számíthatunk, a vezeték nélküli kommunikációt pedig 2x2 802.11ac WiFi támogatás segíti.
A Swift 3 már 14 és 15,6 hüvelykes változatban lesz elérhető, a tükröződés-mentes kijelző alapját pedig IPS panel adja. Processzorból itt már hetedik generációs Core i sorozatú modellek közül lehet válogatni, rendszermemóriából pedig már akár 8 GB-nyi is kérhető. Az adatok tárolását 512 GB-os SSD-re vagy 1 TB-os HDD-re bízhatjuk, a kijelzőt pedig nem csak Intel HD Graphics sorozatú iGPU, hanem GeForce 10-es sorozatú dGPU is meghajthatja. Az 1,8 kilogrammos noteszgép 17,95 milliméter vastag, akkumulátoros üzemidő terén pedig itt is 10 órára számíthatunk. A szálcsiszolt alumínium házzal érkező újdonság fedélzetéről természetesen ezúttal sem hiányzik a 2x2 802.11ac WiFi vezérlő, de ezzel együtt USB 3.1 Type-C portot, HD Webkamerát és nagyméretű Precision Touchpad-et is kapunk. A Swift 3-ból készül egy speciális kiadás, amelynek fedlapját Corning Gorilla Glass üvegréteggel látják majd el.
Mindkét új noteszgép kap ujjlenyomat-olvasót, amellyel kiaknázhatóak a Windows Hello szolgáltatásban rejlő lehetőségek, valamint mindketten csökkentett kékfény-kibocsátással dolgoznak majd, így kevésbé fárasztják szemeinket. Az Acer TrueHarmony audió rendszer ebben az esetben sem lesz hiánycikk. A Swift 1 várhatóan júniusban érkezik, méghozzá 399 eurós alapáron, a Swift 3-as sorozat pedig ugyancsak júniusban teszi tiszteletét a piacon, induló ára azonban már 649 euró lesz. Acer Switch 3 és Switch 5 – Újra felpezsdül a Switch sorozat Az Acer leporolta a Switch sorozatot, és kétféle modellel bővítette, amelyek mindketten passzív hűtéssel, mágnesesen rögzülő, gyorsan leválasztható billentyűzettel, valamint modern hardverrel érkeznek.
A kisebbik újonc, vagyis a Switch 3 egy 12,2 hüvelykes képátlójú, 1920 x 1200 pixeles felbontású IPS kijelzővel száll harcba a piacon, amely mögött hetedik generációs Celeron vagy Pentium sorozatú központi egység teljesíthet szolgálatot. A költséghatékony konfiguráció 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik és tízpontos érintő támogatást is kínál, fedélzeti memóriaként pedig maximum 4 GB-nyi LPDDR3-as SDRAM-ot használhat. Az adatok tárolását 32, 64 vagy 128 GB-os eMMC tárhely végzi, de a MicroSDXC memóriakártya-olvasón keresztül további tárhely is biztosítható a rendszer számára. A 295 milliméter széles, 201 milliméter mély és 16,3 milliméter vastag konvertibilis tábla mindössze 900 grammot nyom a mérlegen, a mágneses billentyűzetet lecsatolva pedig egy 9,95 milliméter vastag táblát kapunk. Akkumulátoros üzemidő terén 8 órára készülhetünk fel, a tábla hátoldala pedig egy kihajtható, több pozícióban is stabilan megálló, akár 165 fokban nyitható támasztékot is tartalmaz. Az erősebbik példány, vagyis a Switch 5 ezzel szemben már hetedik generációs Core i5-ös vagy Core i7-es sorozatú processzorral érkezhet, amelyek hűtéséről a hangtalan, ventilátor nélkül dolgozó LiquidLoop hűtőrendszer gondoskodik. A 12,2 hüvelykes IPS kijelző ebben az esetben már 2160 x 1440 pixeles natív felbontással dolgozik, természetesen ugyancsak tízujjas érintő támogatással és 178 fokos betekintési szögekkel karöltve. A processzor mellé ebben az esetben maximum 8 GB-nyi LPDDR3-as SDRAM kérhető, az adatok tárolását pedig 256 vagy 512 GB-os PCIe SSD végezheti. A MicroSDXC memóriakártya-olvasó itt is tartozék, a kijelző meghajtásáról pedig egy Intel HD Graphics 620-as megoldás gondoskodik. A Switch 5 292 milliméter széles, 201,8 milliméter mély és 12 milliméter magas, billentyűzet nélküli vastagsága pedig mindössze 9,6 milliméter. Ez a modell már 1,27 kilogrammot nyom a mérlegen, az akkumulátoros üzemidő pedig a 10,5 órát is elérheti.
A két újdonsághoz könnyedén lecsatolható billentyűzet jár, ami a Switch 5 esetében még háttérvilágítást is kapott. Csatlakozók terén egy USB 3.1 Gen1 Type-C, valamint egy USB 3.1 Gen1 Type-A port áll rendelkezésre, de a Bluetooth 4.0-s vezérlőről sem kell lemondani. Mindkét termék támogatja az Acer Active Pen érintőceruzáját, ami 1024 nyomásszint megkülönböztetésével akár precíz munkára is bevethető. Az újdonságok 720p-s előlapi webkamerával érkeznek. A Switch 5 egyetlen kézzel kezelhető, automatikusan visszahajló támasztékot kapott, extraként pedig USB-C dokkoló is elérhető lesz hozzá, ami DisplayPort és HDMI videó kimenettel, két darab USB 3.1 Gen1 Type-C porttal, valamint három darab USB Type-A porttal, egy fejhallgató kimenettel és egy mikrofon bemenettel bővíti a csatlakozók sorát. A Switch 5 esetében ujjlenyomat-olvasó is jár majd, ami a bekapcsoló gombra integrálva érhető el, így a bejelentkezés kényelmesen, gyorsan és biztonságosan elvégezhető lesz. Mindkét konvertibilis táblán Windows 10 operációs rendszer fut majd. A Switch 5 várhatóan júniusban kerül az üzletek polcaira, listaára pedig 1099 euró lesz. A Switch 3 ugyancsak júniusban debütál, de már 499 eurós áron is hazavihető lesz.
Itt az új Aspire sorozat
Az Acer négy új Aspire noteszgépről is lerántotta a leplet, amelyek új nevezéktan alapján kapták neveiket. Az abszolút belépőszinten az Aspire 1 foglal helyet, amely 14 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkezik. A műanyagház Celeron vagy Pentium sorozatú processzort rejthet, méghozzá maximum 4 GB-nyi DDR3L fedélzeti memória és 32 vagy 64 GB-nyi eMMC alapú tárhely társaságában. Csatlakozók terén egy GbE port, egy HDMI videó kimenet, valamint két USB 2.0-s és egy USB 3.0-s port áll rendelkezésre. Az új noteszgép 802.11ac WiFi vezérlővel érkezik, akkumulátoros üzemidő terén pedig akár 9 órát is kibír. Az 1,65 kilogrammos noteszgép mindössze 18 milliméter vastag, elsődleges célközönségébe pedig azok tartoznak, akik kifejezetten költséghatékony noteszgépet keresnek egyszerű, mindennapi átlagfeladatok elvégzésére.
Egy szinttel feljebb találjuk az Aspire 3-as modellt, amit mindennapi használatra ajánl az Acer. Ez a modell már 14 és 15,6 hüvelykes képátlójú változatban lesz elérhető – mindkét kijelző Full HD felbontást használ. Processzor terén a Celeron és a Pentium modellek mellett már Core i sorozatú központi egységek közül is választhatunk, rendszermemóriából pedig már 12 GB a maximális kapacitás. Egyéb tulajdonságok terén az Aspire 1 esetében már ismertetett választék áll rendelkezésre.
A következő lépcsőfok az Aspire 5, amire már munkagépként érdemes tekinteni. Ez a noteszgép már tartalomkészítésre is bevethető, ugyanis fedélzetén hetedik generációs Core i sorozatú processzor, maximum 20 GB-nyi DDR4-2400 MHz-es rendszermemória, valamint GeForce 10 sorozatú dGPU kaphat helyet. Az adatok tárolását maximum 2 TB-os merevlemezre, illetve maximum 256 GB-os SSD-re bízhatjuk. A kijelző szerepét egy 15,6 hüvelykes képátlójú, Full HD felbontású IPS panel tölti be, csatlakozók terén pedig egy USB 3.1 Gen1 Type-C, egy USB 3.0 Type-A, valamint két darab USB 2.0-s port áll rendelkezésre.
A kínálat csúcsán az Aspire 7 helyezkedik el, ami már 15 vagy 17 hüvelykes képátlójú kijelzővel, hetedik generációs Core i sorozatú processzorral, valamint akár 32 GB-nyi DDR4-2400 MHz-es rendszermemóriával is elérhető lesz. Az adatok tárolását itt már maximum 2 TB-os merevlemezre vagy 512 GB-os mSATA SSD-re bízhatjuk, videokártyából pedig akár GeForce GTX 1060-as modellt is kérhetünk. A 2x2 802.11ac WiFi vezérlővel ellátott újdonság Gigabites Ethernet portot is kapott, egyéb csatlakozók tekintetében pedig az Aspire 5 nyomdokait követi. Az Aspire sorozat négy új tagja júniusban kerül az üzletek polcaira. Árak terén növekvő sorrendben 249 eurós, 399 eurós, 549 eurós, illetve 899 eurós összegekre kell felkészülni.
Predator noteszgépek játékosoknak A Predator család két új taggal bővül, amelyek közül a Triton 700 képviseli az abszolút felsőkategóriát. Ez a noteszgép 15,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel és fekete alumíniumházzal érkezik, erős hardveréhez képest pedig könnyű lesz és kecses, hiszen csak 18,9 milliméter vastag, tömege pedig nem haladja meg a 2,6 kilogrammot. Ebben persze komoly szerepe van a második generációs AeroBlade 3D ventilátornak, ami újfajta forgórészével a hagyományos és a blower típusú légkeverők előnyeit egyesíti.
A Full HD felbontású IPS kijelzővel szerelt noteszgép hetedik generációs Core i sorozatú processzorral, maximum 32 GB-nyi DDR4-2400 MHz-es rendszermemóriával, két darab PCIe NVMe SSD-vel (RAID0), valamint GeForce 10-es sorozatú videokártyával érkezik. A billentyűzet mechanikus kapcsolókkal és RGB LED alapú háttérvilágítással rendelkezik, felette pedig egy ablakon keresztül csodálhatjuk meg a működő hűtőrendszert az öt darab hőcsövével és az AeroBlade 3D légkeverőjével. A billentyűzet felett lévő Corning Gorilla Glass üvegréteg ráadásul érintőpadként is funkcionál. Az új noteszgép G-Sync támogatással is rendelkezik, amit külső kijelzőn keresztül lehet igénybe venni. Csatlakozók terén Thunderbolt 3-as portot, HDMI 2.0-s és DisplayPort videó kimenetet, két darab USB 3.0-s portot és egy USB 2.0-s portot kapunk, de a kínálatból a Killer DoubleShot Pro sorozatú kommunikációs rendszer sem hiányzik, ami 802.11ac WiFi vezérlőből, GbE vezérlőből és Bluetooth vezérlőből áll. A lehető legjobb hangzásról az Acer TrueHarmony audió rendszere gondoskodik.
A kétventilátoros hűtőrendszerrel dolgozó Triton 700 ultrabookokra jellemző formátuma ellenére még a nagyobb és vastagabb gamer noteszgépek teljesítményét is felülmúlja, ám ennek ára lesz. Az augusztusban érkező újdonság listaára 3399 euróról indul majd.
Egy szinttel lejjebb a Helios 300-as család tagjai próbálnak majd szerencsét, amelyek 15,6 és 17,3 hüvelykes változatban lesznek elérhetőek. Ezeknél a modelleknél Core i7-7700HQ vagy Core i5-7300HQ processzor közül lehet választani, amely mellé 16 GB-nyi DDR4-es fedélzeti memória jár, de ez igény szerint egészen 32 GB-ig bővíthető lesz. Az adatok tárolásáról már csak SATA SSD és SATA HDD gondoskodhat, videokártyák terén pedig GeForce GTX 1060 vagy GeForce GTX 1050 Ti modell közül lehet választani, viszont ezek mindketten szabadon tuningolhatóak lesznek. A dupla AeroBlade 3D alapú hűtés ebben az esetben is rendelkezésre áll, a csatlakozók között pedig HDMI 2.0-s video kimenet, USB 3.1 Type-C port, USB 3.0-s port, illetve két darab USB 2.0-s csatlakozó és egy Gigabites Ethernet port sorakozik. Az új gamer noteszgépek 2x2 802.11ac WiFi támogatást is kapnak.
A költséghatékonyság érdekében a modern stílusú ház itt már műanyagból készül, de egyes modelleknél fém fedlapot és fém billentyűzet borítást is lehet majd kérni. A billentyűzet egyébként piros LED-es háttérvilágítást kap, a kínálatból pedig ezúttal sem hiányzik majd az Acer TrueHarmony audió rendszer. A Helios 300-as sorozat tagjai augusztusban kerülnek az üzletek polcaira. A 15,6 hüvelykes modell alapára 1199 euróról indul, míg a 17,3 hüvelykes példány alapára 1399 euróról indul.
Új tagokkal bővült a játékosokat célzó Predator monitorcsalád
Az Acer két különleges monitort mutatott be, amelyek közül egyértelműen a Predator X27 az érdekesebb, hiszen ez a gyártó legújabb zászlóshajója. A valódi 4k x 2k felbontású monitor kvantumpontos szűrőt alkalmaz. A háttérvilágítás ráadásul 384 zónára van felosztva, amire a G-Sync HDR támogatás miatt van szükség, hiszen ezáltal a Local Dimming eljárással karöltve sokkal kontrasztosabb kép jelenhet meg a kijelzőn.
A kiváló tulajdonságok mellé 144 Hz-es maximális képfrissítési ráta és 4 ezredmásodperces GtG válaszidő társul, de színhűség terén sincs oka szégyenkezésre a terméknek, hiszen az Adobe RGB színterét 99%-ban képes lefedni. A fényerősség 1000 cd/m2-es értéknél tetőzik, a gyári állvány pedig komoly stabilitást és remek testre szabhatóságot kínál – és nem mellesleg teljes egészében fémből készült.
A második új monitor egy ugyancsak 27 hüvelykes panellel megáldott példány, ami szintén rendelkezik kvantumpont technológiával, sőt, a G-Sync támogatás sem hiányzik a fedélzetéről. Ez a modell viszont már hajlított kijelzővel érkezik, amelynek íve egy 1800 milliméteres sugarú kör ívét követi. A WQHD felbontású panel ebben az esetben már 165 Hz-ig merészkedhet, már ami a maximális képfrissítési rátát illeti, válaszideje pedig extrém gyors, mindössze 1 ezredmásodperc GtG – a natív érték pedig 3 ezredmásodperc. A panel színhűségére jellemző, hogy az sRGB színteret 125%-ban képes lefedni, állvány terén pedig már egy szerényebb példányt kapunk, ami a monitor -5/+25 fokos döntésére, illetve +/- 30 fokos elforgatására ad lehetőséget. A fedélzeten DisplayPort és HDMI videó bemenet egyaránt található, de az USB 3.0-s hub és az audió kimenet sem hiányzik a sorból, sőt, még két darab 7 wattos hangszórót is kapunk – utóbbiakhoz Acer TrueHarmony támogatás jár.
Mindkét új monitor megkapta a Tobii szemmozgás-követő hardverét, amit jelenleg 100 játék támogat, valamint mindketten rendelkeznek Nvidia ULMB támogatással is. Betekintési szögek terén 178/178 fokos értékekre kell felkészülni, a szemek védelméről pedig az Acer VisionCare gondoskodik, ami villódzásmentes háttérvilágítást és csökkentett mértékű kékfény kibocsátást vet be, hogy szemeink kevésbé fáradjanak. A sorból a Predator GameView funkció sem hiányzik, ami precíz színbeállítással, fekete-árnyalat finomítással, célkereszt-hangolással és profilokba menthető beállításokkal segíti a játékosokat. A Predator sorozat két friss tagjának megjelenésével és várható ajánlott végfelhasználói áraikkal kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk. ProDesigner PE320QK – Új monitor tartalomkészítőknek [link href="https://ipon.hu/_userfiles/Image/acer-next-2017/ProDesigner PE0_04.jpg" target="_blank"]
A kiváló színhűséggel (Delta E < 1) rendelkező PE320QK elsősorban a fotó- és videószerkesztőket, az animáció gyártókat, illetve az egyéb olyan kreatív szakembereket veszik célba, akiknek kiemelten fontos a színhű képi megjelenítés. A 3840 x 2160 pixeles natív felbontással dolgozó monitor az sRGB színteret 130%-ban, a DCI-P3 színteret pedig 95%-ban képes lefedni. A HDR Xpert technológia jóvoltából a világos és a sötét képrészek között kiváló kontraszt mutatkozik, a színek pedig kellően élénkek és élethűek. Az persze nem tisztázott, hogy ez a technológia pontosan mit takar, de idővel erre is fény derülhet. Az viszont biztos, hogy a hosszú munkanap átvészelésében az Acer VisionCare technológiája segíthet, amelynek köszönhetően kevésbé fáradnak el a néző szemei. [link href="https://ipon.hu/_userfiles/Image/acer-next-2017/ProDesigner PE0_05.jpg" target="_blank"]
A panel körül meglehetősen vékony keret látható, hála a ZeroFrame dizájnnak, ami akár többmonitoros megjelenítő rendszer építésekor is jól jöhet. A kábeldzsungel száműzésében az USB-C port segít, ami az adatátvitel mellett az adott mobilkonfiguráció akkumulátorának töltésére is képes, méghozzá maximum 85 wattos teljesítménnyel.
UHD projektorok HDR támogatással
H7850
Az Acer két új projektorról is fellebbentette a fátylat a New York-i sajtótájékoztató alkalmával. A H7850-es és V7850-es modellek akár 120 hüvelykes képátlójú, 4K/UHD felbontású kép kivetítésére is használhatóak, hála a Texas Instruments XPR technológiájának, amely a BenQ 8000 dolláros projektorából már ismerős lehet. Az alapot egyébként egy mikro-tükrökből álló rendszer adja, ami az XPR Fast Switching technológia jóvoltából képes megduplázni a felbontást, így képes a fentebb említett 8,3 millió egyedi pixel megjelenítésére, minden egyes képkockán. A képkockák közötti váltás nagyon gyors, így az effajta pixeleltolásos rendszer kellően ütőképes lehet. Az új projektorok HDR támogatással érkeznek, a DynamicBlack technológia jóvoltából pedig 1 000 000:1 kontrasztarányt is nyújthatnak, hála a képkockánként történő képelemzésnek és a lámpateljesítmény dinamikus módosításának, így a feketeszint mindig optimális lesz. A projektorok természetesen Rec 2020 támogatással érkeznek, lámpa-élettartam terén pedig a 15 000 üzemórát is elérhetik, hála az ExtremeEco üzemmódnak, ami nem csak az élettartam növelésében, de az energiafelhasználás csökkentésében is segít – utóbbi mértéke a 70%-ot is elérheti.
V7850
Az újdonságok közül a H7850-es modell elegáns ipari dizájnnal bír, ami korábban már Red Dot Award: Product Design 2017 díjban is részesült. Ez a modell fényerősség terén előnyben van társával szemben, hiszen 3000 lumenes csúcsérték elérésére képes. A V7850 ezzel szemben RGBRGB színkerekének köszönhetően nyújt szélesebb színtartományt, valamint a Rec. 709-es szabványt is támogatja, így a tartalmak úgy jelenhetnek meg, ahogy azt a rendező tervezte. Az új, főként házimozizásra és 4K-s streamek megtekintésére szánt projektorok várhatóan szintén a harmadik negyedév folyamán érkezhetnek, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerülnek majd.
Leap Ware
Az ACER az okosóra piacra is gondolt új termékei megtervezésénél, így ebben a szegmensben a Leap Ware hozhat új lendületet. Az igényes dizájnnal rendelkező termék számos hasznos extrát kínál, így egyfajta „személyi edzőként” is funkcionálhat. Az okosóra segítségével a felhasználók saját maguk menedzselhetik fitnesz céljaikat, ezzel egy időben pedig kapcsolatban maradhatnak családtagjaikkal és barátaikkal is.
A minimalista külső egész ütőképes hardvert rejt, ugyanis a termék a MediaTek MT2523-as SoC egységét alkalmazza, amihez egy MT2511-es egység is társul, így a rendszer hatékonyan monitorozhatja a szívritmust, valamint értékelheti az állóképességet, mérheti felhasználót érő ultraibolya-sugárzást, de a stressz- és fáradtság-szintek monitorozására is képes.
A 42 milliméteres átmérőjű kijelzőt GorillaGlass SR+ üvegréteg védi a karcokkal és a kisebb ütésekkel szemben, akkumulátoros üzemidő terén pedig felhasználási módtól függően 3-5 napra lehet számítani. Szoftver terén Android és iOS kompatibilis alkalmazás egyaránt rendelkezésre áll, ami a Liquid Life nevet viseli. Az appon keresztül kiértékelhetjük a szenzorok által rögzített adatokat, valamint ellenőrizhetjük, hogy a kitűzött célt sikerült-e elérni.
Az eszköz háza IPX7 szintű vízállósággal bír, vagyis nem okoz problémát, ha egy váratlan zápor vagy zivatar miatt bőrig ázunk. Az okosóra LED zseblámpaként is helytállhat, ami jól jöhet, ha sötétben kell megtalálnunk a kulcslyukat vagy egy elejtett tárgyat. Szíjak terén kétféle opció lesz: választhatjuk a kék (Navy Blue) vagy akár a barna (Light Brown) példányt is. A Leap Ware várhatóan a harmadik negyedévben érkezik, induló ára pedig 139 euró lesz. Acer Holo 360
Igazi különlegesség a Holo 360, ami egy kétkamerás megoldás, amivel 360 fokos felvételek rögzítésére nyílik lehetőség, sőt, ezeket a felvételeket aztán közvetlenül az eszközről, külön okostelefon használata nélkül meg is oszthatjuk Twitteren, Instagramon, YouTube-on, Facebookon vagy akár Pinteresten is. Az Android operációs rendszert futtató eszközön viszonylag nagy képátlójú érintőkijelzőt helyeztek el, amelyen keresztül megtekinthetőek a felvételek, sőt, meg is oszthatjuk őket. Ebben WiFi kapcsolat, illetve 4G/LTE modem segít – utóbbival még telefonhívás kezdeményezésére is van mód. A felvételeket nem csak megtekinthetjük és megoszthatjuk, de akár szerkeszthetjük is, így okostelefon alkalmazására abszolút nincs szükség. Az Acer Holo 360 megjelenésével és árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, de mivel a sajtótájékoztató az iskolakezdésig érkező friss termékekről szólt, így nagy rá az esély, hogy a Holo 360 is heteken vagy hónapokon belül debütál. Aki lemaradt az élő közvetítésről, itt megtekintheti a felvételeket.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. katt777
2017.04.28. 10:23
Na, akkor nem kell aggódnom, pedig már tartottam a G791-em értékcsökkenésétől. De ha az utódban nincs Thb. támogatás, nem lehet bele NvME SSD-t tenni (azért nem mindegy, hogy 25 v 7mp alatt indul el a rendszer, az ált. rendszersebességről nem is beszélve), akkor csak hülyék veszik meg. Nyilván frissítettek 170-es chipsetről 270-re (persze véletlenül sem kerül bele ilyen cikkekbe), asztali alaplapokról is szépen eltűnt a Thb.
A képernyőhöz a GTX970M is elég, ami még külső monitoron is 1440p-ben, vagy a régebbi játékokat akár 4K-ban is elviszi max közeli beállításokon. A legújabbak csak FHD-ben, de fullon, aminél az 1060 sem képes többre. Az i7-es kiépítés meg ismét csak idiótáknak való, mert azt a 17" gép sem hűti le, szóval durván throttlingolni fog ismét (eleve ezért nem i7-eset vettem), és akkor még a HT is beb.sz játékok alatt. A 6300HQ-m képes 90°C fölé is menni (a 970M elvan 75°C alatt tuningolva!) , akkor a kisebb és rosszabb hűtésű laposoktól mit várnak?
Az Acer saját, harmatgyenge NvME SSD-it figyelembe véve persze nem lesz változás (azok a normál SATA-sak sebességének 2/3-át tudják), de én 2500MB/S-osat tettem bele (mert a G791-ben van hova), és hát nagyon hasít (asztaliban normál csiga SATA SSD van).
Persze nyilván el lehet adni, mert aki megveszi, úgysem hasonlítja össze a papíron "gyengébb" konfigokkal.
Szóval én azt javaslom, hogy aki rendes felhasználói élményt akar, vegye meg az "elavult" Predatort, jobban jár vele. Amíg még van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. noPublicFG
2017.05.01. 02:40
Azok a monitorok kellemesek így a tobii-val.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!