iPon Cikkek

AMD New Horizon – Félelmetes ellenfél lesz a Ryzen

Dátum | 2016. 12. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Eljött a nap, amikor az AMD ígérete szerint újabb információmorzsákra számíthatunk a ZEN architektúrával, illetve a köré épülő processzorokkal kapcsolatban. A New Horizon esemény meglehetősen mozgalmasra sikeredett, így az alábbiakban összefoglaljuk, miről is hullott le a lepel. Dr. Lisa Su kezdi az előadást
Miért is kapta a rendezvény a New Horizon nevet? Azért, mert az elnök-vezérigazgató szerint az AMD egy új útra lépett, amelynek eredményeként egy friss, következő generációs processzor-architektúrát bocsáthat a vásárlók és a rajongók rendelkezésére. Szó esik a történelemről, a régi processzorokról és a régi videokártyákról, valamint az RX 480 is feltűnik pár pillanatra, mint az első 200 dollárnál olcsóbb videokártya, ami VR feladatokra is gond nélkül bevethető. Az AMD ráadásul a konzolpiacon is képviselteti magát, a Sony és a Microsoft is velük terveztette konzoljaik lelkét.
A ZEN fejlesztése 4 évvel ezelőtt indult, teljesen a nulláról. A cél 40%-os IPC növekedés és kiváló energiahatékonyság elérése volt, ezt pedig sikerült elérni, sőt, meg is haladták. A részletek megosztása előtt előkerült néhány komment, amelyben a rajongók azt ecsetelik, mire vágynak a ZEN architektúrával kapcsolatban.
Miért ZEN? A mérnökök által adott név az egyensúlyt szimbolizálja a fogyasztás és a teljesítmény között. Annak érdekében, hogy a név még hatékonyabban kifejezze, mekkora újítást képvisel a friss termék, végül a RYZEN név használata mellett döntöttek, ami a felemelkedésre is utal. Ez persze nem újdonság, hisz a név néhány órával korábban már kiszivárgott. Teáskanállal kimért technikai részletek
Mint azt már régóta tudjuk, minden erőforrást engedélyezve 8 processzormaggal és 16 szállal gazdálkodik a lapka, IPC tekintetében pedig >40%-os IPC növekedést is kínálhat – és még tart az optimalizációs szakasz. Magórajel terén 3,4 GHz-es, vagy ennél magasabb értékekre lehet számítani.
Komoly újítás az AMD Sense MI technológia, ami 5 alrendszerből áll, amelyek a következők: Neural Net Prediction, Smart Prefetch, Pure Power, Precision Boost és Extended Frequency Range. Ezeknek köszönhetően az adott ZEN processzor mesterséges intelligencia segítségével alkalmazkodik környezetéhez, illetve az alkalmazásokhoz és a felhasználói szokásokhoz, ehhez pedig meglehetősen kevés erőforrást használ.
A Smart Prefetch szofisztikált tanuló algoritmusok segítségével lemodellezi és megtanulja az egyes alkalmazások adathozzáférési mintáit, így később gyorsabban elérhetőek lesznek az adatok. A minták felismerésével a jövőbeli adathozzáférések az alkalmazáskód alapján előrejelezhetőek, így a legfontosabb adatok a helyi gyorsítótárban tarthatóak, vagyis azonnal elérhetőek, ahogy szükség van rájuk.
Szenzorokból több száz áll rendelkezésre, amit a Pure Power és a Precision Boost a működéséhez használhat fel, így ezredmásodpercek alatt szabályozható a chip pillanatnyi órajele és fogyasztása, ráadásul egyes komponensei külön, egymástól függetlenül is szabályozhatóak. A Precision Boost finoman, valós időben, a teljesítményre gyakorolt negatív hatás nélkül képes az aktuális órajelet módosítani, méghozzá 25 MHz-es lépcsőkben. Ezáltal optimalizálja a rendszer működését, növeli a teljesítményt, ezzel együtt pedig az enrgiahatékonyságot is fokozza.
Az Extended Frequency Range jóvoltából a processzor alkalmazkodik a hűtéshez is, legyen szó levegő, folyadék vagy folyékony nitrogén alapú hűtésről, az órajel a pillanatnyi helyzetnek megfelelően alakul. Ahogy azt korábbi hírünkben megírtuk, a rendszer működése teljesen automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül zajlik.
Jöhetnek a tesztek! Eddig a pontig a híreink tartalmához képest szinte semmilyen újdonságról nem esett szó, de itt végre megtört a jég, és egy gyors, meglehetősen CPU intenzív Blender tesztet is prezentáltak. Az egyik konfiguráció a 8 maggal és 16 szállal gazdálkodó, 3,4 GHz-es magórajelen ketyegő, Boost technológiát nem alkalmazó ZEN processzort rejtette, míg a másik a másikban egy nyolcmagos Intel Core i7-6900K lapult, gyári üzemmódban, aktív Boost támogatással.
A 95 wattos TDP kerettel gazdálkodó ZEN hozta a 140 wattos TDP kerettel rendelkező Intel processzor teljesítményszintjét, pedig az illetékesek szerint még be sem fejezték az optimalizációt. Ez így nem hangzik rosszul, de ugye egy teszt nem teszt. Lássuk hát a következőt!
Handbrake alatt ugyanezek a rendszerek mérkőztek meg egymással, a feladat pedig a RYZEN bemutató videó átkonvertálása volt, méghozzá az Apple TV preset használatával. Az AMD rendszer 54 másodperc alatt végzett, az Intel konfiguráció pedig 59 másodperc alatt lett kész. Ez 10%-os előnyt jelent, ami ismét csak jól hangzik, főleg úgy, hogy a teljesítmény az optimalizációk hatására még javulhat, illetve később még a Boost funkciót is be fogják kapcsolni. A tesztek a PC Perspective jóvoltából videón is megtekinthetőek, ami azért jó, mert így az FPS értékekről és a fogyasztásról is lehull a lepel. Íme:
VR + AR, azaz vegyes realitás Vegyes realitást is teszteltek, ami RYZEN tesztrendszeren futott, Unity Engine alapokon. Ennek különlegessége, hogy az AMD mérnökei készítették a szoftvert, ebben pedig néhány stúdió is aktív segítséget nyújtott.
A demó folyékonyan, akadozások nélkül futott, de sok extrát nem lehetett megtudni vele kapcsolatban. Az mindenesetre érdekes és üdvözlendő, hogy az AMD mérnökei VR/AR tartalmak fejlesztésével is foglalkoznak. Battlefield 1 Ezek után kipróbáltuk, mire képes a ZEN processzor játék alatt. A Battlefield 1 4K-s felbontásban, Ultra képminőség mellett futott: az egyik konfigurációban a 8 magos, 95 wattos TDP-vel rendelkező RYZEN processzor lapult egy Titan X Pascal videokártya társaságában, míg a másikba egy 140 wattos TDP kerettel gazdálkodó nyolcmagos Intel 6900K processzort szereltek, természetesen ugyanolyan videokártya mellé.
A RYZEN rendszer ugyanazt a szintet hozta, mint riválisa, sőt, esetenként felül is múlta az Intel rendszer teljesítményét – ez mindkét rendszernél 60-70 FPS körüli teljesítményt jelentett. DirectX 12 alatt a ZEN processzormagjain remekül skálázódik a terhelés, így jól teljesíthet a tesztrendszer – szólt a hivatalos magyarázat. 3D-s modellezés
A következő tesztben a 3D modellezésé volt a főszerep. Több millió poligonból álló modellel dolgoztak – 25 millió –, amit a ZEN alapú rendszeren remekül lehetett forgatni, nagyítani és a renderelés is remekül futott.
Valós időben renderelte a rendszer a RYZEN CPU modellt, méghozzá HDR, világítás, tükröződések és egyéb effektek bekapcsolása mellett. A modellező szerint a ZEN tökéletes a feladatra, mert nagyon gyors és nagyon ütőképes – de AMD logós pólót viselve aligha mondhatott volna mást. Játék és streamelés ugyanazon a rendszeren, egy időben
A következő bemutató az eSport világába kalauzolta el a közönséget. A neves játékos, PPD DOTA 2 7.00 alatt játszott a bemutató alkalmával 1080P-s felbontáson. A RYZEN alapú rendszer kiválóan futtatta a játékot és ezzel egy időben framedrop nélkül streamalte a játékmenetet 1080p-ben a Twitchre. Ehhez pedig sokszor két külön rendszert szoktak használni a gamerek: egyiken futhat a játék, a másik pedig a streammel kapcsolatos feladatokat végezheti. Itt e két feladatot gond nélkül ellátta a RYZEN alapú tesztrendszer.
A 140 wattos Core i7-6900K szintén remekül helytállt ugyanilyen körülmények között, csak úgy, mint a ZEN, de a Core i7-6700K alapú tesztrendszer még a 4,5 GHz-es tuning ellenére sem tudott felnőni a feladathoz: csúnyán szaggatott játék közben a Twitch stream, azaz rengeteg framedrop mutatkozott, így a tesztrendszer használhatatlan volt szimultán módon játékra és streamelésre. Most pedig vissza DR. Lisa Su-hoz.
A vezető reméli, sok kérdésre választ adtak, és reméli, meggyőző volt a teljesítmény. Kiemelte, hogy a RYZEN hamarosan megjelenik, ugyanis minden a tervek szerint halad – ez 2017 Q1-es rajtot jelent. Ismét elmondta: a ZEN a rajongóknak készül, csak úgy, ahogy a bemutató is őket vette célba. De van még itt valami! One more thing, ahogy a megboldogult Steve Jobs mondaná… Itt egy újabb demó, ami játékkal kapcsolatos, ráadásul különleges hardveren fut. Dr. Lisa Su sokat sejtetően leszögezte, jelenleg az AMD az egyetlen a piacon, aki CPU-t és GPU-t is kínál a játékosoknak, ebből pedig már tudhattuk, VEGA bemutatóra készülnek. És így is lett!
Pár pillanat múlva már egy RYZEN processzorral és VEGA alapú videokártyával felszerelt rendszeren futott a demó. A 8 magos processzor mellett egy egy GPU-s VEGA videokártya kapott helyet, amin a Star Wars BattleFront új DLC-jét indították el, méghozzá 4K-s felbontás mellett. Az indulás sajnos kínosan döcögős volt, amivel a szereplők nem is nagyon tudtak mit kezdeni, így igazi megváltás volt, amikor végre elindult a játék.
A Star Wars BattleFront érkező DLC-je 4K-ban döccenés nélkül futott, igaz, FPS értéket nem mutattak, de elhangzott, hogy bőven 60 FPS feletti sebességgel abszolválta a tesztet a rendszer. Ez pedig impresszív eredmény, de túl sokat ebből sem tudtunk meg. Sajnos.
Minden a tervek szerint halad Dr. Lisa Su szerint a VEGA videokártyából és RYZEN processzorból álló Socket AM4-es konfigurációk lesznek a 2017-es év álom gamer számítógépei. Ha a bíztató teljesítmény mellé kellően agresszív árazás társul mind processzorok, mind pedig Socket AM4-es alaplapok frontján, akkor ez alighanem így is lesz – igaz, ezt valószínűleg az Intel sem hagyja majd csak úgy szó nélkül. A ZEN architektúra köré épülő RYZEN processzorokról tehát túl sokat ezúttal sem tudhattunk meg, de a közelgő CES 2017 alkalmával remélhetőleg már tényleg lehullhat a lepel a várva várt részletekről és remélhetőleg az új alaplapok is bemutatkoznak majd. Első körben az X370-es lapkakészlettel ellátott, "felsőkategóriás" példányok érkezésére számíthatunk, amelyek remek felszereltségükkel tökéletesen passzolhatnak majd az új processzorokhoz. Aki lemaradt, itt nézheti meg a tegnapi eseményt
Ahogy sokan mások, úgy mi is türelmetlenül várjuk már a konkrétumokat, hiszen egyelőre a hitegetésen és az információmorzsák csepegtetésén kívül nem sok történt eddig. Noha a New Horizon Show előtt már lehetett tudni, hogy minden információról úgysem rántják le a leplet, de annál azért picivel többet vártunk, mint amit végül elmondtak. Ugyanakkor bizakodunk is, mert a piacnak szüksége lenne arra, hogy a ZEN architektúra köré épülő processzorok ütőképesek és versenyképesek legyenek – az AMD pedig nem engedhet meg magának egy újabb kudarcot. Dr. Lisa Su magabiztosságát és derűsségét elnézve joggal gondolhatjuk, hogy az AMD ezúttal nem csak ígérget, hanem tényleg óriási dobásra készül. A bemutató alapján erre most minden esély meg is van. Ennek fényében bizakodóan várjuk a CES 2017-et.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

76. Cynaris
2016.12.14. 02:00
"Ezek után kipróbáltuk, mire képes a ZEN processzor játék alatt. A Battlefield 1 4K-s felbontásban, Ultra képminőség mellett futott: az egyik konfigurációban a 8 magos, 95 wattos TDP-vel rendelkező RYZEN processzor lapult egy Titan X Pascal videokártya társaságában, míg a másikba egy 140 wattos TDP kerettel gazdálkodó nyolcmagos Intel 6900K processzort szereltek, természetesen ugyanolyan videokártya mellé."

Sírok. Rakjátok egy 6700k mellé, aminek erősebb a /mag teljesítménye, mert az hót ziher hogy nem fogja mind a 8 magot használni, ez megint csak tipikus AMD cherrypick bench.

Nem akarták hogy a 8 magos procijuk megint beégjen egy 4 magos előtt.
Azt meg komolyan be akarják adni hogy a 6700k-val nem lehet Dota 2-t streamelni? LOL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. bp123
2016.12.14. 03:42
A rövid videóban érdekes a fogyasztás.
A Zennek a max-idle delta kb. 95w, tehát nem arról van szó hogy kikapcsolták a turbot, ez a chip már alapórajelen is beleveri a buksiját a tdp-keretbe.
Az Intelnél meg csak kb. 85w a delta, aminek fpu load esetén 110w-nak kellene lennie ([LINK]). A blender egyszerűen nem tudja 100%-ra kihasználni a Broadwell-E lebegőpontos egységeit. Erre utal az is hogy a blender benchmark oldalon ([LINK]) a 4960x és az 5930k majdnem azonos idővel van fent (mindkettő 6magos, órajelben minimális a különbség), pedig az utóbbi már tudja az avx2-t ami fpu intenzív feladatokban +30-60% jelent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. XuChi
2016.12.14. 06:22
Szokásos AMD bullshit marketing bohóckodás, semmi több.

Az eddigi tapasztalaok alapáj ebből is bukta lesz, mint mindíg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. tommtajlor
2016.12.14. 06:23
Jó lesz ez az SR7 / SR5 Ryzen már látom. Végre valami, ami ár/teljesítményben remélhetőleg konkurenciát állít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. ncc1701
2016.12.14. 06:23
Várós, nem kicsit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. thestock
2016.12.14. 06:31
Húha! Egy ilyen tökös névvel illene valami tökös processzort piacra dobniuk..nehogy úgy járjanak mint a Gyilkos névvel illetett lakótelepi pincsi.
Értem a rivalizálás fogalmát, csak jelen helyzetben nem tartom helyénvalónak. Évekig lapítottak processzor téren, most (elvileg) van valami amivel versenybe kerülnek,és rögtön konfetti, tűzijáték,és intel összehasonlító tesztek... én ha áemdés góré lennék megelégednék egy közleménnyel hogy "mindjárt kész a processzorunk,már majdnem elkezdtük", a teszteket pedig meghagynám a külsősökre, ott úgy is lesz mellette intel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. Cathaya XuChi
2016.12.14. 07:52
Ja persze és te ezt úgy a fotelből megmondod, el is hisszük csak várj egy kicsit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. bpeter91
2016.12.14. 07:54
Várós már nagyon... Szeretném cserélni a PhenomII X6 kombómat valami újabbra. Zenben reménykedem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. mezarius
2016.12.14. 08:09
Várok arra a napra amikor egy AMD-vel kapcsolatos hír/ teszt alatt, a komment szekcióban nyugalom lesz. De erre sajnos kevesebb esélyt látok mint a világbékére. Észre veszitek hogy mit csináltok egyáltalán? Komolyan márkákhoz kötődtök? Márkákat szerettek? Emiatt képesek vagytok egymással vitatkozni, és elküldeni őt melegebb éghajlatra? Nem tudom sírjak-e vagy nevessek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. KisDre Cynar...
2016.12.14. 08:17
Én meg rajtad és a többi előre gyászkommentelőn sírok.
4,5Ghz -re lett felhúzva szerencsétlen intel proci, hova az istenbe akarsz nagyobb /mag teljesítményt a 6700k-val ?

#bp123
Ez már egy informatívabb érv de az avx2-vel kapcsolatban megoszlanak a vélemények.

Vicces hogy vagy azért szidják az AMD-t hogy játékra jó és renderre nem, vagy renderre jó és játékra nem. Nyilván végérvényesen a 7. generációs Core széria ellen lesz hosszabb távon az új Zen, de könyörgöm, ha ezek az infók csak félig igazak inkább csak örülni kéne hogy végre van valami a piacon. Még intel fanboyként is, hisz realizálódhatnak az árak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Riddick77
2016.12.14. 08:30
Jónak ígérkezik!
Ha,ezt sok szálon működő CPU-t integrálják egy konzolba,és mellé raknak valami VEGA GPU technologiát ,akkor nagyon erős konzolok lesznek. A MS SCORPIO már várós nagyon!

PC-n már nem nagyon játszunk ,inkább munka,de oda jo áron berakni egy 16-12 szálon dolgozó CPU-t /95-65W irtak ezekre/ egy megfizethető új Radeonnal ami jövőre jön,akkor az simán 5+ évig jó kis gép lehet,főleg ,hogy ezek nem akarnak majd minden évben alaplapot cseréltetni a userekkel. I7 3770K -m volt Intel CPU ami gamer konfigban volt,de ezeket az AMD-ket kivárom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. XuChi Catha...
2016.12.14. 08:58
....mert eddig nem ez volt ?? Hangzatos "most odab@szunk az intelnek / nvidia-nak" marketing dunàk, majd jöttek a nagy beégések. Volt pár AMD cpu/vga-m (6400+, phenom 955 be, fx8xxx, 2900xt, 3850/70, 4850/70/90, 4850x2, 4870x2, 5870, 6870, 7770/90, 7870, soralhatnám még) de mindig csak csalódás volt a vele egy szinten mozgó intel/nvidia párossal szemben! AMD igérgetni nagyon tud, majd meglátjuk mithoz a Ryzen. De félek, ebből is akkora pofára esés lesz mint állat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. piter
2016.12.14. 09:09
Elvileg en azon sirtam be,hogy nvidia kartyaval tesztelik a 4k-at.Mikor allitasuk szerint,480 is tokeletes 4k-ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. ChoSimba Riddi...
2016.12.14. 09:16
Ha csak mellé tesznek egy vegát, akkor az egy sima PC lesz, bukja a heterogén architektúrát.
Ráadásul annyiba is fog kerülni, mint egy PC.
Ha meg integrálják a CPU mellé, akkor meg a hatalmas chip méret miatt nem gyártható olcsón.
A jövő konzolja lehet erősebb, mint a mostani, de a gamer PC szintjét nem hozhatja el soha.
Nyilván ez az árazásán is meglátszik valamelyest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. koloplaci
2016.12.14. 09:18
Nem értelek titeket, végre az amd elöhozakodott valamivel ami a szintetikis tesztek es a real gaming teljesítmeny alapjan is versenyképes az intellel szemben és csak szapuljátok jó magyar szokás szerint. Nemhogy örülnétek a konkurenciának. Az AMD szépen lassan felzárkózik cpu és vga téren is. A cpu sinten most mutatta meg hogy megérte várni, és sztem a vega architectura is felborzolja majd a kedélyeket. Es ha lehet ezt a fanboykodást jó lenne abbahagyni, nekem is intel procim van, teljesítmeny alapján választottam, de ha van konkurencia akkor csökkenhetnek az arak es a márkahü idióták aki csak szapulni tudnak és ész nélkül kommentelgetnek is olcsóban megvehetik az éppen divatos konfigjukat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. ChoSimba piter
2016.12.14. 09:18
Az rx480 VR-re tökéletes, nem 4K-ra.
Az más kérdés, hogy a VR játékokat elnézve arra még egy iGPU is elég, nem kell 480
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. piter ChoSi...
2016.12.14. 09:28
Bocs igazad van.De akkor is fura.Eddig is az osszes vga-at intel procival mutattak be,most vegre van uj proci erre nvidiaval?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. kean XuChi
2016.12.14. 09:47
Nem hinném, hogy a 6400+ és a 4xxx széria csalódást okozott neked, elég jó szériák voltak és akkoriban elég sok innivációt hozott az AMD (64bit, multicore) GPU tekintetében sem volt rossz az 5-6-7es széria.
De említhetnén az Nvidia jól sikerült FX szériáját, amit a rossz teljesítménye ellenére faltak az emberek (nekem is volt, mert fanboy voltam)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. kean piter
2016.12.14. 09:49
Mert ki akarják iktatni a korlátokat, az RX debütálásánál egy FX proci csak visszafogta volna a teljesítményt, míg a Zen esetében már egy RX 480 lenne a korlát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. rini
2016.12.14. 09:59
Szerintem meg az elvárható egy 4 éven keresztül tervezett, fejlesztett terméknél, hogy az akkor ismert legjobb képességeket mutassa fel. Ilyen szempontból előnyben kell lennie egy olyan termékhez képest, mint egy olyan termék amely már évek óta piacon van és mindig valamicskét csiszolnak rajta. Természetesen hátrányának is kell lennie hiszen ez még nem egy teljesen kiforrt termék a konkurenciáéhoz viszonyítva. Szóval lesznek problémák is a sok jó hír mellet. Idővel ezeket is megtudjuk.

Az, hogy egy Titán X-et használtak nekem semmi bajom, hiszen jelenleg még nem rendelkeznek olyan sorozatban gyártott kártyával amely felveheti ezzel a versenyt. Akkor tartanám égésnek ha lenne ilyen VEGA kártyájuk és mégis a Titánt használnák. Mondjuk mérnöki példányuk biztosan van vagy illene lenniük, viszont itt nem a grafikus kártyájuk bemutatása volt a cél hanem a ZEN.

Örüljünk neki, hogy talán egy jó termékkel visszajöhetnek a piacra és felkavarhatják az állóvizet. Ebből mi, felhasználók is profitálhatunk. Végül pedig majd akkor látjuk igazán a terméket amikor független tesztek is belépnek a körképbe. Addig csak a duma fog róla szólni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. vakpal
2016.12.14. 10:20
Ezek örömteli hírek, de még csak demo -k. A végleges értékek lesznek mérvadóak. Bár szerintem a meglévő fanatikusoknak tökéletesen elégséges lenne ha a jelenlegi bemutatás alkalmával megközelítenék az intelt átlagos teljesítmény és fogyasztás szempontjából. A párhuzamosan futó szálakat kihasználó programoknál eddig is elég jó volt az AMD csak fogyasztásban és egyszálúban volt eléggé elmaradva. Hát meglátjuk. Ha az új intelekhez képest jelentősen közelítő platform lesz, akkor nyertek. Bár akkor is intelt fogják venni mert a név, a presztízs meg mit tudom én még mi. Sajnos hosszú távon megfelelő teljesítményt felmutatni termékfejlesztésben rengeteg pénzbe kerül, és az csak az intelnek van meg. Nem elég az AMD nél megtalálni egy jó irányt, hanem fenn kell tudni tartani a fejlődést, szerintem ez jóval nehezebb, mert ugyan az a pénz nem áll rendelkezésre, és megtalálni a jó irányt AMD nél is meg tudják, csak aztán a piacnak idő kell míg ezt észreveszik és rámozdulnak, addig ki kell tartani pénzügyileg is. Radeonokkal is sokat bénáztak, mostani végre egy jó generáció... Lassan kiöregszik az i5 intelem, szóval ha ez bejön az AMD -nek, nem fordulnék el duzzogva... Sokan lennének így, csak hát a sok notebook gyártót is meg kell győzni, ill alacsony fogyasztású rendszerekben is villantani kell a rendszert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. ZSORRO
2016.12.14. 10:54
Szerintem az, hogy titánnal tesztelték a processzort az csak előny, mert ugye nem egyszerre jelennek meg a procival és a videokártyával, így majd lehet nézegetni a teszteket, mennyi is volt igaz abból amit mutattak... Akik meg már előre temetik ázok gondolkozzanak el szerintem azon, hogy mekkora probléma, ha mondjuk hozza a 8 magos intel teljesítményét vagy attól kicsit lemarad (-5% max) és közbe kerül 350-400$-ba... mert ugye az árát elfelejtették megemlíteni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Derivel
2016.12.14. 11:01
Inkább megvárom a független teszteket, mert valamiért nem tudok hinni egy olyan bagázsnak, akik szerint egy 4,5GHz-es i7-6700k-val nem lehet streamelni Dota 2-t...

ZSORRO: igen, az árat nem tudjuk. Viszont ha lényegesen olcsóbb lenne, mint a 6900k, akkor azt megemlítették volna. Ha a 6700k árkategóriájában jönne, akkor meg a 6700k-val hasonlították volna össze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. pepeno1
2016.12.14. 11:48
Én drukkolok az AMD-nek, mert nekem jobban bejönne egy olyan rendszer, ahol a proci VGA-ja együtt dolgozik a dedikálttal, és elosztják a melót, ellentétben egy Intel-nVidia hibriddel.
Remélem tényleg akkorát fog ütni, mint mondják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. xcomman XuChi
2016.12.14. 11:57
Felsoroltad a félvilágot, szépen minden szériába beleugrottál és ennek ellenére szídod? MIért nem vettél akkor intel/nvidiát az első pár próba után?

Erről ez jutt eszembe: Miért sírsz nyuszika? Mert megerőszakolt a róka.. Mikor? tegnapelőtt, tegnap, meg ma is odamegyek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. RaimiHS
2016.12.14. 12:04
Érdekes lesz. Várom bár nem valószínű, hogy váltok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. scdlsc
2016.12.14. 12:11
Akik itt azt várják, hogy verseny esetén olcsóság lesz meg kánaán, azoknak szólok, hogy bilibe lóg a kezük. Nem lesz semmi sem jelentősen olcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. RealDreamQ Cynar...
2016.12.14. 12:14
Akkor segíts a gyereknek , mert i7-es konfigja és szaggat a CPU -ja. Pedig nem illene ~100%-ra megfogni illetve fagyasztani a konfigját ! Tuti nem egy low user

https://www.youtube.com/watch?v=8koXRu60uLQ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Leeroy
2016.12.14. 12:23
Ez semmiképpen sem otthoni desktop cpu kategória az átlaggamer gyuriknak, ahogy az intel HEDT sem. Márpedig ez annak a konkurenciája.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Praston Deriv...
2016.12.14. 12:25
Nekem is egyedül ez az ami piszkálta a csőröm, hogy nemtudtak 6700k-val streamelni dota2-t. Nekem 4690K(OC)-val sikerül a rainbow6-t 60fps-el streamelni quick-sync-el úgy, hogy 144 hz-en játszom, tehát kell az erő. Ettől függetlenül remélem jól sikerül és remélhetőleg az árakkal sem szálnak el. Azért valami alaplap info jöhetne már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. RealDreamQ piter
2016.12.14. 12:28
2016. 12. 14. 09:28

Mert a VEGA még mincs rorgalomban és az NV az újabb cuccos , ha meg egy GTX9xx -el tesztelik az a baj ! Kifogást találni mindenben könnyű !
Tessék felnőni és nem kisgyerekként viselkedni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. RealDreamQ Prast...
2016.12.14. 12:43
Azt azért tudod , hogy mi is az a Quicksync Video a GPU -ban ?!

Kitől is vette meg intel ? és integrálta be a GPU-ba ?
Grass Valley mond valamit ?

https://www.youtube.com/watch?v=cXlAD7ANgoU

http://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/quick-sync-video/quick-sync-video-general.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Praston RealD...
2016.12.14. 12:47
Nem igazán értem, hogy hogyan kapcsolódik ez ahoz amit mondtam. Ha nagyot akartál most mondani akkor valamit benéztél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Gyurkov
2016.12.14. 12:48
Utolsó AMD-s vagyok a baráti körömben, még mindig hiszek a csodában. Remélem most tényleg letesznek valamit az asztalra és ez a piacnak is jót tenne. Egy tökéletes ár/értéka aránnyal beindulhatna az árverseny.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. phoenixr
2016.12.14. 12:52
Havernak néztem hogy milyen gépet tudna összerakni és meglepődtem hogy ugyanaz az i5 4670 drágább most mint amikor megvettem. És minden proci drágább vagy egy szinten van mint múlt évben, minden másban olcsóbb lett a múlt évi teljesítmény.
Sajnos ezzel jár ha nincs az intelnek konkurencia.

Remélem jó lesz a Zen, de adják 20%al olcsóbban mint az ekvivalens intelt, hogy visszacsábítsanak. Majd ha visszaszerzi a régi fényét akkor kérhetnek el több pénzt érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. ChoSimba
2016.12.14. 12:52
Rájöttem miért szaggatott a 6700K! Mert az iGPU-n játszottak vele
/peace
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Asagrim xcomm...
2016.12.14. 12:53
Nekem inkább a nyuszika meg a sapka jut eszembe a hozzászólásokat olvasva.

Szerintem is jobb, hogy NV karival tesztelték, legalább van egy valós termék a benchmarkban viszonyítási alapnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Chavalier
2016.12.14. 13:28
Ez mind szép és jó, de én azért megvárom amíg kiadják és az emberek elkezdik tesztelni és összehasonlítani őket. Mindig ott derül ki hogy valamiben megint hazudtak. Kíváncsian várom hogy hogy fog helytállni a régi 8magos xeonom ellen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. ChoSimba phoen...
2016.12.14. 13:45
Mondj egy procit, ami drágább lett légyszi. Még az említett 4670 is maradt 213 dodó.
De a 6600-ot is ennyiért adja, ami nem egy óriási előrelépés, de hát ki miből főz.
Azért ne varrjunk mindent az Intel nyakába.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.12.14. 14:35
Gondolom a magyar árakra gondolt:
https://ipon.hu/webshop/product/intel_core_i5_4670_3.40ghz_1150_oem/479943
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Pecek_2sd
2016.12.14. 14:56
Rengeteg kétségem volt, azt gyanítottam, hogy valamivel az új generáció alatt lesz(sőt, inkább közelebb gondoltam a negyedik generációhoz, alulról), de teljesen lenyűgöző volt amit mutattak. Mindenhol tartja a szintet, vagy ráver 10+ százalékot - alacsonyabb fogyasztás mellett. Ha az árazás is rendben lesz, akkor az intel tudjátok mire lesz jó - fűteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Whysper Gyurk...
2016.12.14. 15:02
Telejsen egyetértek veled. nekem van egy FX8350-em meg egy 4790k-m is. szívem szerint csak 2 fekete dobozt szeretnék látni és amelik gyorsabb lesz azt venni akezembe és haza vinni. Az ,hog ya dobozba piros vagy kék van nem érdekel. Engem inkább ez csak azért izgat csupán, hog y mint fogyasztó minél jóbb telejseítményhez juthassak minél alacsonyabb áron. --- ui.: nem nagoyn tud érdekelni kinek milyen van csak jót játszunk. --- Mondjuk érdekelne milyen Maya 3D-be ez a Zen mert látom zbrush jó neki ,de a Zbrush-t még a Fx-em is viszi ezerrel szóval inkáb egy jó kis nCloth szimulációt tolnék rá teszteléshez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Ch00ler
2016.12.14. 16:11
Egyet ertek Whysper-rel.

Ezt pedig eloszor adjak ki, vagy adjak oda nehany teszternek, aztan akkor kiderul, hogy mi a palya. Ar, teljesitmeny, fogyasztas, jatekok, applikaciok, melegedes. Ha hozza az intel szintjet, ami most az etalon, akkor minden ok. Vegre van valami alternativa. Mindenki valogathat kedvere.
Ha meg nem, akkor meg nem. Ilyen egyszeru.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. ChoSimba kean
2016.12.14. 16:18
A magyar árakhoz az Intelnek mi köze ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. tibaimp
2016.12.14. 16:35
Ha ez ilyen ütős lesz, úgy lesz 800 dollár a kezdő ára, mint a huzat (a 6900K ára 1000). Nem hiszem hogy az amd szívbajos lenne árak terén (pl: ott volt a Fury vga család is).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. tibaimp kean
2016.12.14. 16:37
Igen, volt a cucc 57000 ft is (most 82000), amiről mindenki tehet, de pont az Intel nem....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.12.14. 16:41
A kérdésedre válaszoltam. Az USD/HUF árfolyamot nézve USDben nem nagyon változott az ára 3 év alatt, viszont a forint romlása miatt forintban eléggé elszállt az ára, viszont ha a 6600Khoz hasonlítom, akkor elég érdekes az árpolitika:
https://ipon.hu/webshop/product/intel_core_i5_6600k_3.50ghz_1151_box/1234688
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.12.14. 16:50
2 év alatt inkább felfelé mozdult az ára USDben, mert nincs verseny a piacon:
https://pcpartpicker.com/product/CVjG3C/intel-cpu-bx80646i54670?history_days=730
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. ChoSimba kean
2016.12.14. 17:06
Igen, mindkettő 213 dodó, de ez forintban is kb. ugyanannyi mindkettőnél.
Ez a fejlődés. Kapsz egy jobb procit ugyanannyiért. Mondjuk nem sokkal jobb, de hát ki a kicsit nem becsüli...
Na de ez már off, nem is ide tartozik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. thestock XuChi
2016.12.14. 17:07
/off ezen kicsit felkaptam a fejem...biztos nagy csalódás volt a HD 4xxx széria https://prohardver.hu/teszt/gt200_rv770_felbolydul_vga-piac/az_amd_sem_malmozott.html
Nem egy olyan AMD terméket soroltál fel ahol szépen muzsikáltak a pirosak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Bihus
2016.12.14. 17:24
Nekem csak annyi árulkodó mostanában az összes AMD-s hírnél, hogy ha valami igazán nagy durranás jön, azt normál esetben pont titokban igyekeznének tartani a cégek, hogy ne készülhessen fel rá a konkurrencia

Itt pont fordítva van a dolog, ez a befektetőknek szól...

Ami megnyugtató lehet, hogy a Polaris pl. nem sikerült rosszul, bár ott ugye a Pascal még durvább lett. Nvidia sem nagyon erőlködött, hogy egy évre előre bereklámozzák őket, csak kihozták a 1070-1080-at és letarolták vele azt a szegmenst...

Ez persze nem mond el semmit a Zen teljesítményéről, csak annyit, hogy ezektől a preziktől aztán még bármilyen lehet...

Azt meg nem győzöm hangsúlyozni, hogy az, hogy milyen árverseny lesz, az elsősorban a fejlesztési és gyártási költségektől fog függni. Az Intelnél ezt nem ismerjük, az AMD-nél a 4 éves fejlesztési idő mindenesetre aggályos. Lehet, hogy csak 1-2 generációval később tudnak majd igazán versenyképes árakkal versenybe szállni, ebben a forgatókönyben pedig az Intel sem fog addig árat csökkenteni. Aztán lehet, hogy valami nagy királyságot alkottak, és akkor végre felpörög picit ez a piac is.

Nekem is 5 éves i2500k-m van még 4GHz-re felhúzva, horror áron tudnék csak jobbat venni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. RealDreamQ tibai...
2016.12.14. 17:32
Legyen igazad és 3 hónap után essen az ára, mikor vastagékat , zsírosbödönéket lehúzták már eléggé , mert ott a pénz nem számít . Azt ha ezek kiélvezték , hogy övék az első jópárezer RyZen, akkor mehet le szépen az ára .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. bp123
2016.12.14. 18:38
A cikk második oldalán linkelt videóban 1:11-től 1:36-ig tart a blender render, 25sec.
A negyedik oldalon lévőben pedig 32:12-től 32:48-ig, ez meg 36sec.
Ugyanazokkal a procikkal, órajelekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. ChoSimba
2016.12.14. 19:09
Az AMD hosszú évek óta veszteséggel üzemel, adja el meg építi le a dolgait. Most mindennél jobban kell a bevétel, vagyis még inkább a profit, talán az utolsó lehetősége talpra állni, ezért totálisan ellenérdekelt egy komoly árháborúban, amit ugye a profit kárára lehet csak megtenni.
Ezért számomra elképzelhetetlen, hogy az Intel teljesítmény/ár szintjeit jelentősen túllépje.
Az AMD nem a Máltai Szeretetszolgálat, nem a mi jólétünk a célja, hanem a profit, mint minden cégnek.
Nyilván vonzóvá kell tenni a cuccait, de nem túl vonzóvá.
Ezért aki féláron remél i7-et, az jöjjön le a szerről mihamarabb.
A ZEN szerintem jó lesz, de az nem szabad elfeledni, hogy Intelnél van minden előny. Gyártástechnológia, pénz és piac.
Az Intel nem elég hogy olcsóbban gyártja a chipet még tőkében is képes kompenzálni bármilyen árháborút, mert sok lábon áll, a konzumer CPU piac csak egy "kis" szelet neki. Viszont az Intelnek sem lehet érdeke az AMD eltörlése a monopolpiac miatt. Remélhetőleg dobnak csontot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Hajmasil
2016.12.15. 01:45
Hát erről a prociról már el tudom hinni, hogy tényleg komoly konkurencia lesz az Intelnek. Viszont az agresszív árazás szerintem kizárt, legalábbis a felső kategóriában. Ahogy ki is emelték: "a ZEN a rajongóknak készül", vagyis Vérpistikéknek akik apuci pénzén simán megveszik mert az ár nem számít. Ha esetleg annyira ütős lenne, hogy lenyomja az Intelt pár %-kal, akkor arra a pár hónapra amíg a kékek bejelentik az új ZEN verő procijukat, pláne a csillagokig szökik az ára. Viszont ahogy előttem is írták, ha hosszabb távon is tartani tudják ezt a szintet, akkor tényleg beindulhat az árverseny és ezzel mi átlag vásárlók is jól járhatunk. Úgyhogy szorítok a pirosaknak nagyon!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Cathaya ChoSi...
2016.12.15. 04:19
Az idén nem üzemelt veszteséggel és a gyártástechnológia már rég nem az Intelé, bármikor gyártathat a Samsungnál is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. noPublicFG simsi
2016.12.15. 10:47
Legközelebb, ha vásárolsz, olvasd el a termékek tesztjeit. Az sokat segít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Terror
2016.12.15. 11:56
A +40% IPC után most az ígéretlicit éppen ott tart, hogy turbó nélkül is hozzák az Intel Broadwell architektúráját, ráadásul alacsonyabb fogyasztáson, ráadásul féláron, szóval minden tekintetben megelőzik az Intelt. Ezt a fantasztikusan jólcsengő állítást jól jegyezzük meg, mert pár hónapon belül vagy tapsolunk, vagy irtózatosan nagyot borul a bullshit-bili.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. ChoSimba Catha...
2016.12.15. 12:16
De, az idén (is) veszteséggel üzemelt. Q3-ban volt egyedül (eddig) némi profit. De éves szinten még bukó van. Q4 még javíthat valamennyit, de éves profitba nem hinném hogy átcsap.
Az intel 14 meg nem samsung/glofo/tsmc 14/16, ezt ugye tudjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Balika911 Catha...
2016.12.15. 12:30
Nem üzemelt veszteséggel? De bizony, hogy veszteséges volt az idén is, sajnos, ld. a Q3-as jelentést:
http://quarterlyearnings.amd.com/phoenix.zhtml?c=74093&p=quarterlyearnings

Meglátjuk, mit hoz a Zen, mert arra azért lehet számítani, hogy végre versenyképes lesz az i5-i7 sorozattal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.12.15. 13:02
"Az idén nem üzemelt veszteséggel" - Szerintem gyorsan nézzél utána.
"a gyártástechnológia már rég nem az Intelé" - eddig sem volt az övé. Az utolsó állításod igaz, ez évtől már szabadok de jó sok pénzt ölt bele ebbe, hogy megszabaduljon a GF-hoz való kötödéstől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. j.panzer
2016.12.15. 13:41
Az elmúlt 6-8 évben viccnek is durva volt, amit az AMD művelt, nem csoda, hogy lényegében kiesett a piacról. Szerintem most tudják, érzik ők is, hogy nagyon kell villantani, és az, hogy a nulláról tervezték újra a ZEN nem valami toldozott szar, erre jó esélyt is ad.

Ez nagyjából az ő "most vagy soha" pillanatuk. Ha az állításaikat a független tesztek is igazolják, akkor van esélyük visszakapaszkodni a piacra. Ami fontos, mi több kulcskérdés, az az árazás. És nem csak a csúcs kategóriában. Mert tényleg jól hangzik, hogy a 300 dolláros procijaik alacsonyabb TDP-vel verik az 1200 dolláros Inteleket, de szerintem sokkal nagyobb kérdés lesz az, hogy a középmezőnyben hogy fognak szerepelni. Az 50-100 rugós szegmensben. Képesek lesznek-e ott verni az Intelt, mert a legtöbb proci ebből a szegmensből kerül ki.
Én fél év múlva építek új gépet, jelenleg egy Core i7 6700-as a választásom (105-110 rugó kb). De ha ugyan ezt a teljesítményt tudná egy Zen proci mondjuk 70 rugóért, akkor maradnék az AMD-nél (most is az van a gépemben).

Szintén fontos, hogy tudnak-e versenyképesek lenni a notebook poacon, mi több a tablet piacon. Most, hogy az Intel kiszállt az Atomokból, és csak a 300 dolláros Core M-eket tudja adni tabletekhez, jó esélye van az AMD-nek hogy egy fele ennyibe kerülő, de értelmes teljesítményű procival letarolja a piacot.

Nagy esély előtt áll az AMD, ugyanakkor még sok múlik a proci tényleges teljesítményén, valamint az árazáson. Mindkettőn nagyon el tudnak csúszni.

Én a magam részéről úgy vagyok vele, hogy ha választhatok két egyforma árú és egyforma tudású proci közül, akkor már biztos hogy az Intelt választom. Szvsz csak akkor tud az AMD felállni a padlóról, ha ár/érték arányban is jobb tud lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Asagrim j.pan...
2016.12.15. 15:06
Legközelebb elolvasnád a pop-up üzenetet? Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. potocki
2016.12.15. 15:09
Ízlelgessük: "a rajongók azt ecsetelik, mire vágynak a ZEN architektúrával kapcsolatban"

Előre rajongani egy processzor-architektúráért nem tűnik túlságosan racionális magatartásnak, de legyen nekik igazuk. Az utólagos rajongást tökéletesen értem, magam is bűnbe esek néha: az egeremért például rajongok valamilyen szinten. Nem éneklek neki zsoltárokat, szalutálni se szoktam, de a közös hamvasztás ötlete már fölmerült bennem. Érdemei elismeréseként, a remek munkakapcsolatra való tekintettel, vagyis UTÓLAG, NEM ELŐRE. Biztos ott rontottam el, hogy nem vártam rá évekig a vágyaimat listázgatva...

Szívesen látnék egy szürke és unalmas, de ki- és beszámítható AMD-t a jelenlegi helyett. Hogy miért viselkedik úgy ez a cég, mint egy szektaalapításra készülő bepapírozott szőnyegárus, azt föl nem foghatom. Már a Linus Tech Tipsen megcsodálható RX 480 világpremier se volt egyszerűen emészthető (egész konkrétan katasztrofális volt, és nemcsak a főnökúr zsonglőrmutatványa miatt, hanem úgy összességében), de az hogy egy számukra ennyire fontos bejelentést nem tudnak typo nélkül megcsinálni, kimeríti a secondhand embarrassment fogalmát. Mintha szándékosan arra gyúrnának, hogy a nem rajongó érdeklődők megsajnálják őket.

Nem tetszik ez az érzelmi alapú megközelítés: processzort nem rajongásból és nem szánalomból vesz az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Bihus potoc...
2016.12.15. 17:26
Höhö, ezt a typot észre se vettem. Szerintem is vérciki, de vegyük észre, hogy az emberek egyre kevesebbet adnak a helyesírásra. Ez is egy trend...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim Bihus
2016.12.15. 18:13
Szerintem inkább az a vérciki, hogy senki nem látja moderált topikban a saját hozzászólását míg jóvá nincs hagyva, így nem áll rendelkezésére a 10 perces szerkesztési idő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. potocki Bihus
2016.12.15. 19:22
Az ember esendő, de én azért látok némi különbséget az informális beszélgetés (a fórumozás általában annak minősül), és egy magát vérprofinak mutatni kívánó világcég évek óta várt előadásának prezentációs anyagai között. Az utóbbira talán érdemes akár két embernek is rápillantania, mielőtt "adásba kerül".

Nem tartom kizártnak a szándékosságot sem, mert így cukibbnak tűnhetnek, főleg a múltkori bakiparádé után. Olyan kis koalamackósak ők, szinte szaladnék a boltba processzorért, csak nevetni lássam őket. (Nem.)

Egyébként semmi bajom velük. Még a manipulatív tendenciáikat is el tudnám nézni, ha nem lennének ennyire átlátszóak. Az a fajta jófejkedés, amit a zsonglőr úr csinál, jól állhat egy zöldségesnek, de természetellenesnek tűnik egy nagyvállalat vezetőjétől. Még akkor is, ha ő tényleg ilyen, amit akár el is tudok képzelni róla. De persze tévedhetek is, mindegy. A morgolódás ellenére azért próbálok nyitott maradni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. gyenesmart...
2016.12.15. 19:38
Azt tudja valaki, hogy a proci hűtő foglalata az változik-e majd?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. RaimiHS gyene...
2016.12.16. 10:27
Elvileg kompatibilis lesz a régi típusokkal is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. RealDreamQ
2016.12.16. 16:56
Morzsák :

https://www.youtube.com/watch?v=M32crkFtnaw

https://www.youtube.com/watch?v=Ic_5S5ymzy8

https://www.youtube.com/watch?v=FNQjh47PPXQ

https://www.youtube.com/watch?v=zL80shVYgTU
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. punchman potoc...
2016.12.16. 16:57
Fogadjunk, hogy még nem láttál korábban semmilyen tech announcement eventet, vagy gamer eventet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. takos81 potoc...
2016.12.21. 10:26
Azon a videón nem csak az a gáz, hanem hogy szarul fogja a kártyát. A nyák hátoldalát sosem szabad tapogatni, mert ott is vannak alkatrészek és bármikor kaphatnak egy kis statikus elektromosságot az ember kezétől. De a riporter is elég szépen megtapogatja a hátoldalát. Komolyan, mint 2 óvodás, akik még életükben nem láttak számítógépet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Cathaya takos...
2016.12.21. 17:55
Mit számít hogyan fognak egy bemutatóra szánt terméket úgy sem fogják használni az is lehet hogy hibás darab de én mindig szépen letakarítom a kártyákat egy idő után és még 1x sem esett bajuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. takos81 Catha...
2016.12.22. 20:01
Szakszerűtlen és kész. Az ember első gondolata, hogy ez a két jómadár semmit sem konyít az elektronika alapjaihoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Adamsfamil...
2017.02.13. 16:56
Kíváncsi leszek,hogy ténylegesen mennyibe fog kerülni a processzor és hozzá az AM4-es alaplap.
Szerintem amit felmutatott most az új kezdetnél az AMD az elég korrekt,mert az elmúlt években katasztrofális volt a lemaradásuk.Az intel fele annyi fogyasztással hozta azt,amit az AMD fx.
Kíváncsian várom a teszteket és elképzelhetőnek tartom,hogy az i5-6600k helyett más kiszemelt után nézek az AMD felhozatala között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cathaya Adams...
2017.02.13. 17:34
Tessék:[LINK]

Az alaplap meg felszereltségtől függő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!