iPon Cikkek

AMD Radeon RX460 – A belépőszint halála?

Dátum | 2016. 08. 15.
Szerző | Svindler
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Bár az előzetes információk alapján a legtöbben valószínűleg az RX470-est várták az új Radeon családból, azért a legkisebb királyfi is komoly figyelmet kapott, és nem véletlenül. Az RX460-as ugyanis a belépőszintre érkezik, oda, ahova már régóta nem tette be új kártya a lábát. Több éves megoldások uralják a piacot, úgyhogy épp itt lett volna az ideje, hogy valami eltakarítsa őket az útból. Ez a valami azonban nem az RX460-as lesz. Kezdjük ugyanis az elemzésünket a belépőszint egy igen kényes témájával: az árazással. Az RX460 a PR szövegek szerint az R7 360-ast és a GTX750 Ti-t kéne, hogy múlt időbe tegye, ezek a kártyák pedig 32-35 ezer forintért már hazavihetőek két gigás kiadásban. Némi felár persze simán elnézhető hozzájuk képest, hiszen friss technológiáról van szó (és óriási készlethiányról), de az aktuális ajánlott árak egyelőre úgy néznek ki, hogy 45-50 ezer forint között vannak a 2GB-os RX460-asok, a 4 gigások pedig simán átlépnek 50 ezer fölé. Ez a szint pedig már az őskövület R7 370, és a még nem túl régi GTX950-es játszótere, akik jóval komolyabb ellenfelek. ASUS Radeon RX460 Strix OC 4GB Hozzánk az egyik legjobb felszereltségű RX460-as került, 4GB memóriával, némi gyári tuninggal és egy egész jó hűtéssel. Az ASUS szerencsére itt nem esett át a ló másik oldalára, mint a STRIX szériájú GTX1060-asnál, és egy viszonylag kicsi hűtési megoldást pakolt az RX460-asára, ami bőven elég az egyébként nem túl nagy étvágyú chip hűtésére. Bár a hivatalos specifikáció szerint a Polaris 11-es GPU ezen változata nem eszik többet 75W-nál, a tuninglehetőségek miatt az ASUS inkább pakolt egy hattűs PCI-E tápcsatlakozót az újdonságára.
A videókimenetek között minden fontos megtalálható: van egy Dual-Link DVI-D, egy Displayport 1.4 és egy HDMI 2.0b csatlakozó is a kártya fedélzetén. Hangereje, ahogy az várható volt nem nagyon van, még terhelés alatt is viszonylag halkan végzi a dolgát. A RoG logó világít, méghozzá úgy, ahogy mi szeretnénk, de a dobozban ne nagyon keressünk extrákat. Az egyetlen említésre méltó dolog a Warframe és a World of Warships kupon, ami viszont nem feltétlenül lesz a termék életciklusának a végéig tartó akció. A mezőny Ha egy szóval kéne jellemeznem a belépőszintet, azt mondanánk: káosz. Ez az a régió, ahol a gyártók fittyet hánynak a referencia ajánlásokra, és úgy játszanak a memória méretével és típusával, valamint az órajelekkel, ahogy az nekik tetszik. Kicsivel feljebb megszokhattuk, hogy ez általában némi gyári tuningot jelent, itt azonban nem feltétlenül, hiszen simán belefért az R7 260-as szériánál néhány cégnek, hogy az ajánlott órajelek alatt járassa a memóriát és a GPU-t is. Régebben még olyan trükköket is láthattunk a belépőszinten, hogy dupla méretű memóriát pakoltak egy kártyára, ám cserébe GDDR3-as típusúakat, amik kb. fele olyan gyorsak voltak, mint GDDR5-ös társaik. Ha tehát régebbi kártya vásárlásán gondolkozunk, mindenképp nyálazzuk át a gyártói linkeket a termékeknél, mert igen nagy a szórás órajelekben. Szerencsére az eddigiek alapján az új generáció már nem fog ettől a problémától szenvedni, de azért járjunk nyitott szemmel.
A mostani táblázatunkba belevettük az átnevezett kártyák neveit és specifikációit, mert bár nem teszteltünk mindennel, azért ha valakinek még egy HD7850-ese van, jó ha tudja, hogy nem sokkal marad el a tesztben szereplő R7 370-estől, az alapjai pedig ugyanazok. Ez persze szégyen az utóbbira nézve, mert így az egyetlen olyan kártya volt a 300-as családban, ami még első generációs GCN-re épült, tehát FreeSyncről és TrueAudioról még sosem hallott. Sajnos egy R7 260X-et nem tudtunk szerezni, de a táblázatba belevettük, mert ha az alapjait nézzük, akkor nagyon hasonlít az új RX460-asra. Persze van köztük két generációnyi különbség, plusz némi órajel előnnyel is rendelkezik a friss kártya, de az nincs 10%. A negyedik generációs GCN-ben ebben a régióban a fejlettebb színtömörítési eljárás lehet érdekes, mert 128 bites memóriasín mellett nagyon nem mindegy hogy gazdálkodik a GPU a sávszélességgel. Érdemes még a Polaris 11-es GPU-ról tudni, hogy 1024 shaderrel rendelkezik, csak az RX460 két Compute Unit nem aktív, ezért van „csak” 896 shadere. Nézzük is meg, hogy mindez mire elég.
Tesztkonfiguráció Alaplap: Gigabyte GA-Z77X-UD3H Processzor: Intel Core i5-3570k Memória: 2x4GB Corsair Vengeance DDR3-1866 Grafikus kártyák: nVidia GTX650 Ti 1GB, nVidia GTX750 Ti 2GB, MSI GTX660 Twin Frozr 2GB, Gainward Bliss GTX950 2GB, Zotac GTX960 4GB, MSI R7 360 2GB, ASUS Strix DC2OC R7 370 2GB, MSI HD7870 2GB, ASUS Strix Gaming R9 380 4GB, ASUS Strix RX460 4GB, MSI RX470 Gaming X 4GB Tápegység: Cooler Master M2 Silent Pro 1000W Operációs rendszer: Windows 10 64bit minden frissítéssel Driverek: GeForce 368.81, Radeon Software 16.5.2, 16.7.3 (RX470), 16.8.1 (RX460) Megjegyzés: mint mindig, ezúttal is minden kártyát referencia, vagy ahhoz nagyon közeli órajelen járattunk. A HD7870-est R7 270X-es órajeleken járattunk, ezért így is szerepel a diagramokon. GTX650 Ti-ből sajnos csak 1GB-os példányt sikerült szerezni, így a legtöbb tesztben nem szerepel. Amit lehetett, azért lemértünk vele.
Terhelés alatt azt látjuk, hogy a gyári tuningos RX460 körülbelül a GTX950 fogyasztásával rendelkezik, tehát nem csak árban vannak hasonló szinten. A 2GB-os, referencia órajeleken járatott példányok valószínűleg beérik némivel kevesebbel, de a GTX750 Ti eléggé befoghatatlannak tűnik. Sajnos az első driverrel 2D-ben eléggé ugrált az RX460 órajele, így üresjárati fogyasztást nem tudtunk mérni, egy későbbi cikkünkben pótoljuk majd ezt.
Fire Strike alatt az RX460 képes beérni az R7 370-est, ami nem egy rossz eredmény, de a GTX950 azért érezhető előnyben van. Átváltva DirectX12-re és a Time Spy tesztre már sikerül befogni az nVidia üdvöskéjét is, amire igazából nem számítottunk, de örömteli. Az R7 250X, ami a sor végén kullog, sajnos most szerepel utoljára diagramon, mert az utolsó dolog, amit életében tett, a Time Spy teszt futtatása volt. Mintha csak azért tartott volna ki eddig, hogy még láthasson DirectX12-es kódot, aztán megnyugodva álomba szenderült. Emléke örökké velünk marad.
Ashes of the Singularity alatt nem kevés anomáliával találkoztunk. DirectX11 alatt az RX470 valamiért borzasztóan lelassult (driveres gond lehet), míg DX12-vel a régebbi Radeonok hasaltak meg. Mondjuk tekintve, hogy a 370-esnek és a 270X-nek mennie se nagyon kellett volna, így azon is meglepődtünk, hogy egyáltalán lefut a teszt. Az R7 360 rossz szereplése viszont egy kicsit érthetetlen. Mondjuk alapvetően nem szerette a játék, első induláskor közölte, hogy ő legalább egy 2GB-os R7 360-ast szeretne, és második indításra hitte csak el, hogy meg is kapta.
Batman alatt is van érdekesség, mégpedig a Kepler borzasztó szereplése. A GTX660-ast beelőzi a 750 Ti, amire azért nem számítottunk.
A Company of Heroesnak valószínűleg kevés volt a processzor a felsőbb régiókban, mert utána helyreáll a rend, és körülbelül az átlagos sorrenddel találkozhatunk.
Hitman alatt az RX460 egyszerűen remekel. Míg elődje lassul a DX12 használatával, addig az újdonság szárnyra kap, és beéri a GTX960-ast, ami igen szép teljesítmény.
Warhammer alatt a GTX660 és a GTX750 Ti nem támogatja a DX12-es üzemmódot, így nem csoda, hogy el se indultak. Igazából az R7 370-nek és a 270X-nek sem kellett volna, de valamiért lefutott rajtuk a teszt.
Összességében azt láthattuk, hogy a frissebb játékokban megközelíti vagy akár be is éri az RX460 a GTX950-est, de sok DX11-es címben, főleg ahol számít a sávszélesség, esélye sincs (az nVidia kártyája valószínűleg jobban spórol a bitekkel).
Tuning
Érdekes módon az AMD saját WattManja állandóan visszaugrált az RX460-nal, az alap TDP beállításra, így ezúttal az ASUS saját tuningalkalmazását használtuk, amiben magasabb feszültségértékek is beállíthatóak, mint a WattManban. Az eredmény az lett, hogy egy kicsit tovább jutottunk GPU órajelben, mint az eddigi Polarisokkal, de a memória sajnos nem bírta jól a kiképzést, 10%-ot sem tudtunk húzni rajta. Átlagosan egyébként pont ennyit (10%-ot) hozott a konyhára a tuning, ami kevés ahhoz, hogy behozza a kártya a GTX950-est ott, ahol igazán nagy lemaradásban van tőle. Ahol viszont egálban voltak, ott egy kicsit el tud lépni. Verdikt
Átlagolva az eredményeket az jön ki, hogy az RX460 körülbelül az R7 370 szintjén helyezkedik el, a másik riválisától, a GTX950-estől pedig egy kicsit lemarad. A frissebb címek nagy részében simán tartja a lépést a GeForce-szal, de a régebbi játékok, és például a GTA V alatt csúnyán ki tud kapni. Ez pedig így 2016-ban ezen az áron kevés, mert még ha feltételezzük is, hogy a jövőben megjelenő DX12-es címekben inkább egálban lesznek, akkoris többet vár az ember egy új kártyától (és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a legtöbb GTX950-es bizony nagyobb gyári tuningot kap, mint az RX460-asok).
Asus RX460 Strix 4GB
Az alapok pedig nem rosszak, hiszen a kis Radeon mindent tud, amit a nagytestvérei, így az R7 370-hez képest óriási az előnye, ha nem csak a játékokban felmutatott teljesítményét nézzük, de hát az ellenfelének az alapjai lassan négy és fél (!) évesek. Remélhetőleg az AMD gyorsan fel tudja futtatni a gyártást, mert akkor talán besorol az RX460 arra az árszintre, ahol már ajánlható is (~40 ezer forint). Jelenleg ugyanis érdemes inkább rádobni egy kicsit az árára és venni egy 4 gigás R7 380-ast vagy GTX960-ast, sokkal jobb vételek, hiába régebbiek (és mint a dián látszik, még feljebb merészkedve az RX470-es közel kétszer olyan gyors). A belépőszint megváltása ezúttal tehát elmarad, de remélhetőleg nem örökre. Idén mondjuk olcsóbb Radeonra nem számítunk, nVidia fronton pedig még pletykák sincsenek egy új költséghatékony chipről, szóval lehet, hogy egyelőre be kell érni egy esetlegesen érkező GTX1050-essel. Azért reméljük, hogy idővel lesz utódja a GTX750 Ti-nek is, mert egy kis árháború jót tenne az alsóbb régióknak. Az RX460-ast az AMD-től kaptuk kölcsön, a mezőny nagy része pedig barátoktól, kollégáktól származik. Ezúton is köszönet mindenkinek, hogy hajlandóak voltak egy időre megválni a kártyájuktól!
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

107. patrik2991
2016.08.15. 07:39
Olyanról nincs infó, hogy mikor jön valami normális 1 slotos kártya? Már kezdem unni a várakozást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. Timer
2016.08.15. 08:04
Most ezt így minek kellett piacra dobni?! Mi ellen küldték, pláne ennyiért?! Nem trollkodom, R9270X-ről váltottam nemrég, de ez egy vicc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. 5hR3kY Timer
2016.08.15. 09:25
Azért mert neked nincs rá szükséged, más kisebb költségvetésből gazdálkodónak még simán kellhet. Mi ellen küldték? Mondjuk a 750Ti ellen? Nagyon sok ember nem fog áldozni 50 ezreket VGA-ra, így inkább te tűnsz viccesnek itt a hőbörgéseddel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. Szefmester
2016.08.15. 09:48
Azokról az R7 380okról lenne valami bővebb infó? Vagy talán csak elírás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. BReal Timer
2016.08.15. 09:49
Kellett egy kártya az új generációban erre a teljesítményszintre is.
Hozza az előző szériás eggyel nagyobb modell teljesítményét (370) kevesebb fogyasztással úgy, hogy ez 109$, míg a 370 149$-ról indult. Valójában ezt a 360-nal kellene összehasonlítani, de az csak OEM kiszerelésben volt elérhető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. Terror
2016.08.15. 10:08
Prohardveren már a 960-assal van egy szinten

Amúgy a cikkben végig R7-esként van feltüntetve a 270X, 370X és 380, pedig R9-ről van szó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. Leeroy
2016.08.15. 10:34
Egy szó: ugorgyunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. tomchee
2016.08.15. 10:47
Hát nem lennék azok helyében akiknek idén kell képet éptíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.08.15. 10:48
rendszeresen le vannak erhetesezve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. Vines
2016.08.15. 10:53
Nem csak a belépőszint hal meg AMD-nél.

http://pcforum.hu/hirek/18639/tobbeves-intel-processzorok-szintjet-sem-hozza-majd-az-amd-uj-lapkaja

"A tesztben az Ashes of The Singularity nevű játékkal tesztelték le, hogy egy Radeon RX 480 mellett milyen teljesítményre is képesek az AMD és az Intel különböző lapkái. Az eredmények szerint bár az új AMD Zen ES-1D processzor közel másfélszer volt gyorsabb az AMD saját eddigi legerősebb processzoránál, az FX-8350-nél, egy több mint kétéves Core i5-4670K-t éppen csak lenyomott, egy szintén ugyanilyen öreg Core i7 4790-től pedig messze elmaradt teljesítményben."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. Dom013
2016.08.15. 10:56
Most nagyon büszke vagyok a 270x-emre Ebből karácsony magasságában 480-as lesz nálam, 4gb-os, láttam már 75k magasságában, ha kicsit még csökken az ára best buy lesz (nekem)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. rini
2016.08.15. 10:58
Körülbelül erre lehetett számítani. Az ellenfele igazából a 950 és valamennyire frissíteni a saját palettájukat. Jelenleg a 750Ti-nek még mindig nincs méltó vetélytársa mert ez a kártya annál drágább, mondjuk erősebb is, ráadásul ez még biztos lesz olcsóbb is. A 950-nél viszont jobbnak tartom és árban is ugyan ott vannak. Újabb, DX12 címekben pedig a 960-at is utoléri. Szóval nincs mese, az NV-nek is lépnie kell mert elveszítheti ezt a belépő szintű piacot. Várjuk a folytatást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. BReal Vines
2016.08.15. 11:09
Powercolor kb. 40000 Ft alatt van (100 font), Sapphire kb. 45000-ért. Mire érted, hogy a belépőszint meghal az AMD-nél?

A Zen tesztre: egyrészt kérdés, az a Zen CPU melyik modell a palettán (elég alacsony órajeleken megy), másrészt a cikknél mókás az "egy több mint kétéves Core i5-4670K-t éppen csak lenyomott" 5,5 fps különbségnél, illetve az "egy szintén ugyanilyen öreg Core i7 4790-től pedig messze elmaradt teljesítményben" 7,5 fps különbségnél. Ez ugyanolyan manipulatív, mint a prohardver tesztje szerint rx 460=gtx 960.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. thestock
2016.08.15. 11:18
Hát többet vártam tőle, nem gondoltam hogy ennyire "kiherélik". Belépő szintnek oké, de az utódaitól jócskán elmarad...
/off am elég lassan szállingóznak az új kártyák, pedig az rx 480 vagy egy gtx 1060 megmozgatta a fantáziám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. Meteoreso
2016.08.15. 11:30
Én amikor először megláttam hogy a shaderszám még az ezret sem éri el már megfogalmazódott bennem a gondolat hogy ez hatalmas visszaesés a 470 hez képest.
Akinek RÍLI belépőszint kell pl egy irodába annak rendben vegyen egy legolcsóbb 460 at , de aki egy picit is komolyan gondolja a Full Hd játékélményt az az 55 ezres érték fölé még gyűjtsön 15 ezret és egy legolcsóbb custon 470-en SOKKAL DE SOKKKAL joban jár ár érték arányában.
Kellemes gyűjtögetést
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. 5hR3kY BReal
2016.08.15. 11:40
A Prohardver oldalon az egyik hírnél a hozzászólásokban már csináltak egy magyarázó táblázatot erre:

- "állva hagyja" = 1 FPS
- "simán lenyomja" = 2 FPS
- "porba tiporja" = 3 FPS
- "szétalázza" = 4 FPS
- "felnégyeli, elégeti, meggyalázza, eltemeti és virágot visz a sírjára" = 5 FPS!!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. AgeOfVampi... Vines
2016.08.15. 11:48
"több éves"
ja, de amúgy játékokban a skylake kb 5% gyorsulást ha hoz ezekhez a több éves procikhoz képest... kicsit elfogult a cikkező nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. rini
2016.08.15. 12:15
Azért azt vedd figyelembe, hogy egy új fejlesztésű prociról beszéltek. Az azért elég problémás lesz ha egy többéves proci erősebb lesz nála vagy akár csak egyformák is lesznek. És itt akkor teljesen mindegy, hogy 1-2 % a különbség. Másrészt nem lehet tudni, hogy milyen kategóriában áll rajthoz az adott processzor, így nem igazán lehet még véleményt alkotni róla. Ha viszont a 4670-90 kategóriában indul és ilyen eredményeket hoz akkor nem sok keresnivalója lesz abban a kategóriában. Az viszont megint más kérdés, hogy egy jó, játékra alkalmas processzor lesz belőle ha a jelent nézzük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. AgeOfVampi... rini
2016.08.15. 12:19
http://www.hardwareunboxed.com/every-core-i5-generation-benchmarked-lynnfield-to-skylake-7-years-of-i5-goodness/

"elég problémás lesz ha egyformák is lesznek"
Akkor ezek szerint az intel is gáz volt most sok éven át
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. DemonDani
2016.08.15. 12:22
Nemcsak a belépőszint, hanem a teljes VGA-piac halála az, hogy a GTX750 Ti akár 3 évet is kibírhat abban az árszegmensben, ahova gyakorlatilag érkezett.

Egyszerűen szánalmas. Hol volt ilyenre példa 10 éve?

Az Nvidia meg igazán megtehetné, hogy legalább a 4 GB-os 950 gyártását engedélyezi, ha már októberig biztosan nem lesz alternatívája ennek a Maxwell chipnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. BReal Demon...
2016.08.15. 12:30
Egy GTX 950-nél mi szükség van 4 GB-os változatra? Még a 960-ra sem kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. thestock BReal
2016.08.15. 12:31
Nana! A 960 naggyábó' egy 380-as szintű kártya. 380 volt már nálam,és volt olyan játék ahol megetettem vele 3 gigát...köll az a 4 giga
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. ChoSimba BReal
2016.08.15. 12:36
Mit nem értesz ? Ha a GT730-ra kellett 4GB, akkor a 950-re miért ne kellene ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. Terror thest...
2016.08.15. 12:36
Az egy dolog, hogy teleírja a grafikus memót, na de ettől a kártya gyorsabb is lesz? Mert ha a grafikus chip a bottleneck, mint ahogy a techpowerupon például látszik a 2 gigás 960-ason, akkor biza az a memória csak dísznek van. Persze ettől még én is a 4 gigásat venném, de hasraesni nem kell tőle ebben a kategóriában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. Phantomstr...
2016.08.15. 12:39
Úgy látom, ennek a kártyának az egyetlen baja a név. Ha RX-450 volna és az igazi 460 30-40%-kal gyorsabb lenne (félúton eközött és a 470 között), nem lenne semmi gond.

Kíváncsi vagyok, piacon tartják-e majd a 380-at (esetleg átnevezik RX-460X-re), hogy betömjék azt a hatalmas teljesítmény űrt ebben a generációban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. BReal thest...
2016.08.15. 12:40
Az a lényeg, hogy ahova kell 2 GB-nál több, oda egy 960-380 teljesítményű kártya már lassú lehet. A fordítottjára is lesz példa: NV mégis kiadja a 3 GB-os 1060-at. Na, ott a 3 GB VRAM valóban kevés lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. thestock BReal
2016.08.15. 12:45
Nem lassú az. Dark Souls 3-nál sikerült 3 giga környékére tornázni,és egyáltalán nem akadt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. hunspirit BReal
2016.08.15. 13:15
A Rise of the Tomb Raider FullHD-ban Very high settings mellett 4GB+ memóriát kér pl, mégis a benchmarkban 49 átlag fps-t érek el a GTX960-nal, szóval nem fölösleges oda a 4GB ram. Meg a több RAM-al ha más nem is nagyon ér el, legalább a min fps-ed jobb lesz.
https://www.youtube.com/watch?v=iA-vOSAsOhs

És nem ez az egyetlen ilyen játék ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.08.15. 13:17
Igen, gáz lenne az is, bár én úgy emlékszem, hogy minden generáció váltásnál úgy 5-7%-al gyorsabb volt a friss fejlesztés, ráadásul kisebb fogyasztással. Másrészt saját terméket cserélt sajátra, mivel nincs konkurenciája. Egyszóval ettől az ő bevétele nem csökkent, sőt nagy valószínűséggel még nő is, hiszen olcsóbban tudja előállítani az újabb terméket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. gery84
2016.08.15. 13:38
A R7 260X másik neve HD7790.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. BReal hunsp...
2016.08.15. 13:44
Rendben, legyen nektek igazatok. Legolcsóbb 4 GB-os GTX 960 62000 Ft. Egy ASUS 470 4 GB 71000 Ft. Utóbbi kb. 35%-kal erősebb 9000 Ft felárért. Nyilván jó vétel a 4 GB 960.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Svindler
2016.08.15. 13:44
Szefmester: Ooops. Kicsit zombi voltam, és a 380+270X kombó valóban el van írva R7, ahogy tudom javítom.
Gery84: valóban, azt is beleveszem majd a táblázatba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. ChoSimba BReal
2016.08.15. 13:52

71e ? Asszony agyon fog vágni b@sszus, hogy eltűnt a kosztpénz !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. hunspirit BReal
2016.08.15. 13:56
Senki nem mondta hogy GTX960-at vegyél RX470 helyett, én csak azt mondtam, hogy a GTX960-ra jobb a 4GB mint a 2. Bár az ASUS-os tuti nem kéne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. BReal ChoSi...
2016.08.15. 13:59
Bocsi, hogy belehajszoltunk a vásárlásba. Majd az adatlapjára írhatnál teszt eredményeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. BReal hunsp...
2016.08.15. 14:00
A legszebb az egészben, hogy az ASUS 470-ese a leglassabb a tesztelt 470-esek közül (Powercolor, MSI, de talán még a Sapphirenál is), és így gyorsabb annyival, amennyit írtam . A teszt alapján hangosabb a hűtése a többinél, cserébe OC nélkül 60 fok körül tartja a 470-est. Nem tudom mi lenne vele a probléma. Én meg a 62000 Ft-os 4 GB 960-at nem venném meg (Gigabyte 1 ventilátoros megoldás), a következő pedig már 64000 Ft (Zotac).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. hunspirit BReal
2016.08.15. 14:08
Jah és ha elkezded tuningolni őket, akkor teljesen elszáll a fogyasztásuk ... --> AMD
Amúgy mire vagytok büszkék? Egy 1,5 éves 28nm-es NV kártyát megver a legújabb AMD 14nm-en? Ráadásul normális driver sincsen hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. BReal hunsp...
2016.08.15. 14:20
"Jah és ha elkezded tuningolni őket, akkor teljesen elszáll a fogyasztásuk "

Ki akarja tuningolni? Tudtommal az ASUS-nál pont nincs baj a fogyasztással http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_rx_470_strix_gaming_4gb_review,5.html https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/RX_470_STRIX_OC/22.html Amúgy szerinted ha egy NV kártyát OC-zel, annak nem emelkedik a fogyasztása? Ennyire körülvesznek a zöld felhők, hogy ezt hiszed? Kemény 17 W-tal eszik többet az ASUS 470, mint egy referencia 960. De akkor tudod mit, nézzünk egy combosabb 470-est, van 150-160W fogyasztása, a 960-nak kicsivel több, mint 100. Elképzelem azt embert, akinek kell egy erősebb VGA. Van egy 960 4 GB 62000-ért, és van egy 4 GB 470 71000-ért. Utóbbi erősebb kb. 35%-kal, legyen akkor 150W a fogyasztása. 50%-kal többet fogyaszt, 35%-kal nagyobb a teljesítménye, 9000 Ft-tal drágább. Kíváncsi vagyok, melyik ostoba ember választaná a 960-at a fogyasztása miatt (nyilván most azokat nézzük, akiknek a teljesítmény is szem előtt van)

"Ráadásul normális driver sincsen hozzá."

Bitch please, ehhez nem fűzök többet hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Timer 5hR3k...
2016.08.15. 14:35
Viccesnek tűnik a véleményem? Mi lenne, ha nem személyeskednél, rögtön elsőre? Ez a kártya semmivel sem jobb, mint egy már ezeréve piacon lévő 950, na ez a vicc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. BReal Timer
2016.08.15. 14:37
De mondd már meg könyörgöm, miért kéne jobbnak lennie? Te egy 159$-os kártyát hasonlítasz a 109$-oshoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. 5hR3kY Timer
2016.08.15. 14:43
Ezer éve piacon lévő 950? Holnap után lesz egy éve hogy kiadták....
Na meg miért is kell hogy jobb legyen mint a 950? A 480 hozta a 390 teljesítményét, a 470 a 380-ét és a 360 pedig 370-ét. Ha nem vetted volna észre ugrott az összes kártya felfele egy kategóriát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Timer
2016.08.15. 14:43
Mondjuk azért, mert jelenleg 45 ezer forint környékén lehet kapni 950-et? Ne azt nézzük, hogy egykor mennyibe került, illetve hogy a 460 mennyibe fog kerülni, majd, valamikor.

Ne is jöjjön a DX12-vel itt senki, mert ez nem érv. Az nvidia úgyis minden generációnál megkeni a fejlesztőket, hogy az Ő termékeiket preferálják, így biztos lehet mindenki benne, hogy a komolyabb játékok nem maradnak majd le nvidia kártyával sem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. BReal Timer
2016.08.15. 14:54
Csak mondom, hogy a Powercolor 460 100 fontba kerül. Az nagyjából 36000 Ft. A 7 %-kal magasabb magyar ÁFÁ-val számolva ha ez a 40000-et elérné, már sokat mondok. Ugye a 950 45000-től indul. Szóval nem értem, mi a kérdés.

460 esetén amúgy a DX12-vel nehéz is jönni, mert messze nem nyer vele annyit, mint a nagyobb 400-asok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Timer BReal
2016.08.15. 14:58
Na, ha azon az áron lépett volna a piacra itthon a 460, egy szavam sem lett volna. Kisebb probléma, hogy nem így történt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. BReal Timer
2016.08.15. 15:09
XFX is van 43000-ért a varázslós boltban, ami köztudottan túlárazott (mármint a bolt).
Az említett 45000 Ft-os Giga 950 is 57000 Ft-on kezdett 2015. 08. 25-én. 2015. 09. 02-án (1 hét elteltével) már 48000 Ft volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. ChoSimba
2016.08.15. 15:21
A játékteszteket elnézve ez tipikusan annak az esete, hogy te mivel szoktál játszani ? Arra vegyél kártyát. Iszonyatos a szórás a játékok alatti teljesítményben.
Mondjuk az, aki nem tervezi a Win10-re átlépést (én-én-engem válassz! ), az nyugodtan kihagyhatja a DX12 alatti eredményeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Vines Timer
2016.08.15. 15:30
AMD-nél ez a "haladás". Legközelebb kiadnak egy olyan DGPU-t ami majd az Intel Iris Pro-val fog versenyezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. rini
2016.08.15. 15:36
Azt azért figyelembe kell majd venni, hogy az RX460 egy most megjelent kártya. Maga is át fog esni különböző árkorrekciókon de ő a megjelenésével befolyásolni fogja a körülötte elhelyezkedő kártyák árát. Így a 750Ti, 950 és 960 árára is hatással lehet na meg persze az AMD oldalon is. Szóval ez a kártya még nem állt be és nem is fog egyhamar mert mozgatni fogja a környező kártyák árait, ennek következtében romolhat a piaci pozíciója. Például a 950, ennek a kártyának hatására beeshet az ára 40 alá és a 960 is 50 környékére. Ettől a pillanatól viszont már nem lesz olyan kapós termék az újdonsága ellenére sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. BReal rini
2016.08.15. 15:39
Láttuk, hogy a 980Ti is milyen jól beállt a 1070 megjelenése után. Nem biztos, hogy számolnék azzal, amit írtál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Vines rini
2016.08.15. 15:42
Semmi értelme nem volt kihozni ezt a kártyát,. A gyártókapacitást inkább a 470 480 -akra kellett volna terhelni, hátha a tömegeknek most kell egy 2 éves GTX 970-es teljesítménye AMD színekben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. ChoSimba Vines
2016.08.15. 15:43
Hékás, el kell adni a hibás chipeket is !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. macman507 Vines
2016.08.15. 15:48
Nyilván te nem néztél sehol teszteket, különben nem írnál hülyeséget. Mivel nem a 970-es szintjén vannak, hanem a 1060-as szintjén,
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Vines macma...
2016.08.15. 16:08
Maximum az ashes of singulartty AMD-s demóban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Samanoske
2016.08.15. 16:11
Hova tünt a 470-es,480-as a Hitmannél?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. rini BReal
2016.08.15. 16:19
Ne felejtsed el, hogy a 980Ti gyártása már régen leállt és csak a raktárakban elfekvők maradtak. Szóval a 980Ti egy drága kifutó széria darabja. Nincs értelme már tovább csökkenteni az árát hiszen az 1070-nel egy szintem muzsikál, ráadásul egy oldalt erősíti mindkét kártya. A 970 és 980 is ezt az utat fogja bejárni. A 980 egyenlő az 1060-nal, tehát ott is ugyan az a helyzet mint az 1070-980Ti variánsé. A 970 még kérdéses mert jelenleg nincs párja de idővel oda is fog érkezni valami.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. KisDre Vines
2016.08.15. 16:49
Már előttem is kifejtették, de ez a kiszivárgott kép már csak azért is gáz, mert csak annyit tudunk meg hogy valamelyik Zen lapkáról van szó, ami lehet akár 4 mag 8 szálas is. Nem mindegyik Zen proci lesz egyből 8 mag 16 szál
Korai még leírni az AMD-t, nem hülyék ők sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Vines KisDr...
2016.08.15. 16:53
"Mindezt annak ellenére, hogy az AMD új Zen lapkájában 8 fizikai mag és 16 végrehajtószál munkálkodott, míg a Core i7 magszáma ennek csak a fele volt. "
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. zorrd023
2016.08.15. 16:54
Sokakat nem értek... Jönnek ezzel a GTX 970 szintet hozza az RX 470 brühühü. Mi ez a fejlődés. Fuj fuj. Aztán meg azt elfelejtik, hogy nem csúcskártyának szánták ezeket. Jön majd a drágább erősebb kategória is. Aminek amd szerint jobb lesz a teljesítmény/watt mutatója, és erősek lehetnek. Persze előre ne igyunk a medve bőrére. DE 80 ezer körül kellene lennie az RX 480-ak oda be is kell állnia idén, ha nem rendeljetek EU-ból. Az már nyitásra is olcsóbb mint a GTX 970 kifutó készletsöprős darabok, max egy egy olcsóbb, de nem egy kifutó árat kellene nézni a kezdőárakhoz. Na meg a top 1 kártya egy évvel ezelőtti teljesítményben hozta a GTX 1070-et ( 980TI ), akkor az 1070 is szar mert már látunk ilyen teljesítményt???

Techpowerup-on érdekes GTX 950 szintet hoz ez a kártya, hol felette van hol kicsit alatta, nagyjából egál, úgy hogy ez olcsóbb. Nem világmegváltás az RX 460. De őszintén melyik gyártó fog GTX 1080 teljesítményt adni idén 40 ezerért ??? Na ugye.. Még a GTX 950-60 is drágább ennek a nyitóáránál.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. DemonDani BReal
2016.08.15. 17:01
Laikusok könnyen ezt hihetik. De a szomorú valóság az, hogy bizony már egy GTX950 is meghálálja a 4 GB-ot.

Meg lehet nézni a 460-at, hogy mit tud 2 GB-tal... Rendesen elmarad a 370-től.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. ChoSimba zorrd...
2016.08.15. 17:06
Te meg azt felejted el, hogy ha a 470 olyan jó vásár lenne, mint a 1070, akkor hozná a 970 teljesítményét (pipa), 960-as áron (bukó) és a 950-es fogyasztásával (bukó).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. BReal ChoSi...
2016.08.15. 17:32
A 1070 kb. 60%-kal erősebb a 970-nél, most 88000-ért vehető 970, 150000-ért 1070. Tehát 70%-kal drágább.

Az ASUS 470 4 GB kb. hozza a 970 szintjén. 88000-ért van 970. 71000-ért az ASUS 470, tehát közel 20%-kal olcsóbb.

Mi a probléma?

ui: Miért is kéne 960-as áron adni a 470-et? Mármint örülni örülnék, de hogy jutottál erre a következtetésre abból a hsz-ből, amire reagáltál?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. zorrd023 BReal
2016.08.15. 18:31
Maga se tudja.
Na meg majd az AMD is kijön 1070 körüli kártyával gondolom. De ők se adnák a jobbat olcsóbban. Sajna nem szeretetszolgálat egyik sem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. ChoSimba BReal
2016.08.15. 18:45
Ha a 1070 a 980ti-t hozza a sima 980-as árában, akkor a 970-et hozó 470-et mennyiért kellene adni szerinted ? Nem a 960 árában ?
Mert a 1060 is a 980-at hozza teljesítményben a 970 árán.
És akkor még nem beszéltem a fogyiról.
Tehát a korábbi generáció azonos teljesítményét kapod egy szinttel olcsóbban.
Mit nem lehet ezen érteni ?
A rx470/4gb mondjuk már majdnem hozza ezt, ezért is lelkesültem fel rajta.

És hogy mi köze a hozzászóláshoz ? Azt írja zorrd023, hogy nem csúcskártyának szánták ezeket. Ez nyilvánvaló, nem ezzel van a baj. A baj az, hogy fingom nincs minek szánták, mert nem érzem a 470-en kívül piacképesnek a termékeket. De ez már az én bajom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Svindler Saman...
2016.08.15. 21:09
480-as nem volt a tesztben, a 470-esnek pedig olyan szórása volt ilyen beállítások mellett, hogy inkább kihagytam, akármit írok oda, nem lett volna reális. Érdekes mert magasabb beállításokon egy-két tized eltérés van csak az egymás utáni bench futtatásoknál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. R3LaX123
2016.08.16. 10:08
Rendeltem (volna) egy strix 470 oc-t, de módosítottam a rendelést, elfogyott az a vga.
Most pedig fogalmam sincs, hogy milyet kellene vennem .
Amiket néztem:
Sapphire 470 4gb (azt nem tudom, hoyg ez miért kerül 10ezerrel többe, mint az asus) - 80 ezer
Sapphire 470 8gb - 93 ezer
480 8gb - 92 ezer
Asus 1060 - 100 ezer

Akárhány tesztet nézek, össze vissza vannak az eredmények. Az adott oldal tesztjein belül is, hát még több oldal tesztjét összevetve. Az Asus 470-nél azért volt könnyű a választásom, mert annak az ára megfelelő volt szerintem (70k), a teljesítményéhez képest.
A fent felsoroltak közül ti mit ajánlanátok? (1080p játékra lesz, egy i5-6600 mellé) A terv az, hogy vagy 5 évig nem nyúlok ehhez a géphez, persze 3-4 év múlva nem ultrán akarok majd játszani az akkori játékokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.08.16. 10:31
Ha ilyen célra veszed és 5 éves időtartamra akkor az én javaslatom mindenképpen 480 vagy 1060. Tudom, hogy drágák de még várnék a vásárlással amíg nem normalizálódik a piac illetve a választék. Nem mellesleg az árak is. Mindenféleképpen a 6 vagy 8 gigásat ennyi időre. Egyébként a tapasztalatom az, hogy sokan vettek az utóbbi időben ASUS TURBO 1060-ast 90000 környékén kapható jelenleg itt az IPON-nál is. Igaz, nem olyan egyedi a hűtése de ezt idővel lehet cserélni egy kis befektetéssel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. BReal
2016.08.16. 11:22
Az a baj a 95000-es ASUS 1060-nal (TURBO), hogy szinte referencia hűtése van. Egyetlen YT tesztet találtam róla, 78 fokra megy fel húzott órajelekkel, és figyelembe véve, hogy mind a custom, mind a referencia 1060 tesztnél OC-hoz képest 2-3 fokkal kisebb értékek voltak csak alap órajeleken, így a 78 fokból akár 3 fokot is levonva még mindig 75 fokot kapunk, ami elég magasnak számít. Szóval nem véletlen 93000 Ft az. Amit meg rini ír, hogy ráköltesz a hűtés cserére, az már bőven több lesz, mintha egy normális customot vennél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. rini
2016.08.16. 14:06
Viszont azok a hőfokok még bőven jó hőmérsékleti értékek, ráadásul nem a gépházba hanem kívülre távolítja a meleget. Na meg egy jó ház megfelelő légáramlattal aranyat. Szóval néhány évig elég lenne az a hűtő. Amikor pedig kicserélné egy másikra akkor nem egyben kell leperkálni az összeget hanem mondjuk 2-3 év múlva olyan 7000 körül. Nekem egyébként semmi bajom az ilyen hűtőkkel azon kívül, hogy nehezebb takarítani.

Két kártyám is volt ilyen jellegű. Egy 8800GTS 320 és egy 8800GTX ULTRA. Mindkettőn szépen muzsikáltak. A 8800GTS ma is megvan működőképesen, az ultrán túladtam egy évvel a vásárlás után. Még volt rajta 1 év garancia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. BReal
2016.08.16. 14:47
Én 100-ért látom a Giga 1060-at. 95 körül olyan helyen van, ahol cégek rendelhetnek csak, illetve a másik helyen 1 év garanciával adják. És a tesztek alapján egy MSI-hez képest laza 6 vagy 7 fokkal magasabbat produkál. Nem véletlen lettek azok most olyan olcsóak a többi márkához képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. R3LaX123
2016.08.16. 15:20
Na, úgy voltam vele, hogy egy Asus 1060-at veszek innen. Mire eldöntöttem már elfogyott ez a kártya is.
Találtam egy Sapphire Radeon RX 480 8GB D5 OC Nitro+-t 87 ezerért. Én ezt egy korrekt árnak gondolom és még raktáron is volt(!) . Szóval ez lett belőle.
Ennyit még soha nem variáltam semmivel ,mint most a VGA-val
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. BReal R3LaX...
2016.08.16. 15:27
Írtam pü-t. Ha megérkezett a kártya és letesztelted, írhatnál majd egy összegzőt róla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. R3LaX123 BReal
2016.08.16. 15:36
Fogok írni egy kis összegzőt, persze nem lesz letesztelve 15 játékkal, csak 1 párral. Azok se a tipikus "kártyatesztelő" játékok lesznek, mint a Batman, Tomb Rider, stb.
Vettem egy jó kis 256GB-os M.2 PCI-e ssd-t is ( https://ipon.hu/webshop/product/samsung_256gb_950_pro_m.2_pcie_2280_mz_v5p256bw_(ipon_garancia)/1305791 ), aminek az elméleti adati egész jóknak tűnnek. Majd azt is tesztelgetem egy kicsit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. BReal
2016.08.16. 15:45
Javítok, köszönhetően Relaxnak.

Sapphire Nitro+ 4 GB 480: 70000 Ft
Sapphire Nitro+ 8 GB 480: 88000 Ft

Mindkettő 3 (!!!) év garanciával. Aki szerint ezután is jobb vétel a 1060, nem tudok mit hozzátenni.

Relax: Itt is köszi az infokat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. rini
2016.08.16. 17:57
Nem igazán éri meg javítgatni mert ahogy nézegettem őket én is, folyamatosan ingadoznak az árak. Láttam már ugyan azt a 480-at 105-ért és 98-ért is egyazon napon mint ahogy láttam ugyan azt az 1060-at is 91 és 95-ért néhány órával később. Ez mutatja, hogy még nem álltak be a helyükre. Ráadásul azzal, hogy az 1060-at jelenleg jobban viszik, így nehezebben is engedi az árát lefelé. A barátommal beszéltem és ő nekem azt javasolta, hogy októberig ez körülbelül ilyen hektikus is marad de az sem lepné meg ha eltartana Karácsonyig. Legideálisabb vásárlási időpont a Január és Márciusi időszak. Ott lehet a legjobb ár/arány értékű termékeket megvásárolni. Ebben igazat is adok neki de ki a fene fog még ennyi hónapot várni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. BReal rini
2016.08.16. 19:58
Konkrétan az MSI Gaming X 1060 amikor raktárra kerül, 108000 Ft-ba kerül itt, ha elfogy és jön az újabb, akkor 118e. Ezt már két körben ismételte meg.

Hogy ki fog várni? Az, akinek nem sürgős, és nem veszi meg akár 10-20e felárral a kártyákat, vagy pl. nem rohan egy 83 fokos referencia 480-ért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. BReal
2016.08.16. 20:04
Nem. 3 év garancia van a Sapphire-okra (pl itt), csak Magyarországon a legtöbb helyen 2 évet adnak rá
Sapphire 480 4GB
Sapphire 480 8GB

Ha rámész a specifikációkra, ott írja a 3 év garanciát. Sajnos az árat nem írja már, de ha hiszel nekem, akkor a 4 GB-os 69700 körül volt, a 8 GB-os 87700 körül.

Akkor írd meg privátban, megnézem. Amúgy tudom, Iponon is volt 100e alatt, csak elfogyott. Ettől függetlenül a 88000 Ft-os 8 GB 480 mellett még a 96000-es 1060 is arra jó, hogy annyival drágább, amennyivel gyorsabb. A 70000-es 4GB-osról ne is beszéljünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. rini
2016.08.16. 20:06
Nem hinném, hogy egyhamar beesne 70 alá 480, főleg nem a Sapphir. A 8 gigás biztosan nem fog ebben az évben de nagyon kételkedem a 4 gigásban is. A 470 már reális, hiszen most is található egy-két fajta a közelében. A két év gar alapvetően rendben van. 2 év múlva amúgy is ezek a kártyák sehol nem lesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. BReal
2016.08.16. 20:17
Most ugye nem az 5 évvel ezelőtti Tomshardware fórum bejegyzés egyik kommentjét másoltad ki? Mert a "sapphire warranty" kulcsszavakra negyedikként azt dobta ki a gugli, amit bemásoltál.

Ha jól tudom, a Sapphire a Furyk megjelenése óta ad 3 év garanciát a kártyáihoz, de majd egy ebben járatos ember kijavít-megerősít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. BReal
2016.08.16. 20:31
Szerintem ha egyszer 3 év szerepel az adatlapon, akkor az 3 év. Amúgy az Iponnak írtam emiatt ma egy emailt, annyit írtak, hogy a forgalmazótól függ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. rini
2016.08.16. 20:36
Gyakran a termékek mellé a boltok nagyon ügyesen odabiggyesztik a 3 év garanciát de valójában 2+1 éves a garancia. Szóval kapsz rá 2 évet, plusz ha beregisztrálod az adott márka honlapján akkor a gyártó vállal még egy évet. Esetleg plusz vásárolhatsz a boltban további évet némi felárért. Viszont ez soha nem haladja meg a gyártó által elfogadott maximális garancia időt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. BReal
2016.08.16. 20:45
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. gibdj
2016.08.16. 22:20

Ennek a "2 ő" megfogalmazásnak van valami romantikája, nem bírok elmenni mellette.

1 gy, 2 ő, 3 rom, 4 égy...jó úton haladok?

(Természetesen csak poén.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Terror gibdj
2016.08.16. 22:44
Szerintem ő ezt komolyan gondolja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. gery84 BReal
2016.08.17. 09:08
Samsung termékeknél fel van tüntetve hogy mennyi a bolti és a gyártói.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Meteoreso BReal
2016.08.17. 09:56
"Ha jól tudom, a Sapphire a Furyk megjelenése óta ad 3 év garanciát a kártyáihoz"
-Én Magyar Boltból MAGYAR garival 2 ÉVET KAPTAM A Sapphire Furyra. Tehát lehet van 3 év de hogy nem általános az biztos, vagy csak nem szóltak hogy regizzek be valahova.
De azért ezek az OCUK-s árak mellé lehet mondani hogy nagyon csábítóak csak a magyar gari nélkül utána eladni hatalmasat buksz rajta, mivel nekem volt rendes garim rendes árom is ment el ... csak azóta sincs mit venni helyette )) Vega please ... bár már MOCCANT az Amd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. BReal Meteo...
2016.08.17. 11:08
Persze, nem a magyar garanciára gondoltam, hanem a globálisra. Próbáltam német oldalakon is utánanézni, sehol nem találtam garancia megjelölést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. BReal
2016.08.17. 11:28
És Meteornak is szól:

Sapphire 470-esek az X-es webshopban szintén 3 év garanciával mennek. Szóval már 3 év jár a Sapphireokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. ChoSimba BReal
2016.08.17. 12:55
3 évet írnak ki a weblapra, de nézzük meg majd a garipapírt is azért. iPonon is volt belőle probléma, hogy eltért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. BReal ChoSi...
2016.08.17. 13:10
Angliában is 3 évet írnak, itthon is 3 helyen láttam már 3 évet. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy 3 év, csak forgalmazótól függ, hogy mennyit ad rá. Vettem vizes porszívót 4 év garanciával. Volt hely, ahol 2-t adtak rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. rini
2016.08.17. 18:27
A garancia idő hosszúságának meghatározója csak a gyártó, illetve egyes országokban a törvény lehet. Ha a Sapphir úgy gondolja, hogy neki ez jó, akkor megteheti. Ugyanakkor néhány ország törvényben is kötelezheti a gyártókat, hogy minimum mennyit kell adniuk hozzá. Másrészt azért elég sokat játszanak a boltok is ezzel a garancia meghatározással. Például ha Mo-on 2 év a kötelező garanciális idő, akkor a kereskedelmi vállalat játszhat úgy is, hogy ő ad 2 év garanciát (törvényi előírás) plusz 1 évet. Pedig az adott cég vállalta a 3 év garanciát, tehát fix 3 évvel kellene adni a terméket. A kereskedelmi vállalat pedig megpróbálja lehúzni a vevőket azzal a plusz egy évvel, esetleg plusz ráfizetéssel biztosítja az általa lenyúlt évet. Ilyen kis trükkökkel sokat lehet keresni pluszban, főleg a tudatlan vevőknél. Egyébként az általam ismert legjobb garanciális feltételeket biztosító cég a kártyagyártók közt jelenleg szerintem az EVGA. Példaértékű ahogyan reagálnak a panaszra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. 5hR3kY
2016.08.17. 19:43
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet:

(4) Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a vállalkozást megillető jogok a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra.

Azaz ha a gyártó 3 év garanciát ad, akkor a Magyar jogszabályok szerint a hazai forgalmazónak is kötelező annyit vállalni, és attól negatív irányba nem térhet el, csak pozitívba, azaz csak többet adhat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. BReal rini
2016.08.17. 22:57
De látod, pont erről van szó, hogy a Sapphirenál 3 évet adnak már, viszont bizonyos helyeken csak 2 évet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. sutyko_hop... BReal
2016.08.18. 00:12
Attol, hogy ujabb, modernebb es abbol a penzbol mar gyorsabb kene legyen?
pelda :
A ford t model 3 loero volt kerult hasrautes 1000 dollarba.
A ford mustang legujabb valtozata meg 300 plussz loero.
Akkor az ara legyen 300000 dollar plussz penzromlas ugyhogy olyan 1000000, plusz az extrak (elektromos meg automata lofasz meg minden).
Ugyhogy a mustang ara 5000000 dollar.
Ugye ez nem igy van?
Amugy a nv is ezt csinalja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. tomchee
2016.08.18. 03:26
Rivális oldalakon meg az RX460 ver 15%okat a GTX950re. Nem akarok szándékosságot feltételezni, hisz miért is tenném, de az elmúlt 1-2 évben, számos tesztetek volt már, kellemetlenül pontatlan.

Az otthoni árakról, mondjuk nem sok fogalmam van, de idekint, még ráadásként az RX460 olcsóbb is, 110 font, míg a GTX950 130 font.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. ChoSimba tomch...
2016.08.18. 06:47
Melyik oldal az, ahol összességében 15%-kal gyorsabbnak hozzák ki a 460-at ? Mert hogy 1-2 játék (DX12) alatt kihozzák, az oké.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. BReal ChoSi...
2016.08.18. 12:39
Szerintem a PH-ra gondol, ott a 960-nal van egy szinten. Tomchee: Maradjunk annyiban, hogy egy szinten van a 950-nel. Az viszont igaz, hogy olcsóbb a 950-nél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. BReal
2016.08.18. 12:46
A kártya hozza a 950 szintjét. A legolcsóbb RX 460 40000 Ft (Sapphire 2 ventis), a legolcsóbb 950 45000 Ft (ami ráadásul Giga 1 ventis, persze itt nyilván nem akkora gond, de a lényeget érted, gyengébb hűtése van), tehát 13%-kal drágább a 950 úgy, hogy az új kártya hozza a szintjét. Ezzel mi a probléma? A 1070 nagyjából 60%-kal erősebb a 970-nél, mellé 65%-kal drágább. Ez nem problémás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. ChoSimba BReal
2016.08.18. 14:17
A 1070-et így ne hasonlítsd a 970-hez, mert a kettő nem koexisztens.
A 970-ből már nincs gyártás, csak a kifutó darabok.
A Pascal érkezése előtti árával hasonlítsd össze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.08.18. 16:07
Akkor a 470/480-at miért is a 970 jelenlegi áraihoz hasonlította itt 1-2 ember az elmúlt Iponos hírekben-tesztekben? Döntsük már el, hogy melyik árat tekintjük mérvadónak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ChoSimba BReal
2016.08.18. 17:09
Azt nem tudom, kérdezd meg tőlük. Nem tudom ki a csuda vesz most 970-et
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.08.18. 17:25
Pedig ha emlékszel, múltkor itt promotálták a használt 970-eseket a 480 tesztnél...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Terror ChoSi...
2016.08.18. 17:45
Mondjuk bemész a boltba, melyiket veszed, EZT 91 ezerért, vagy EZT 97 ezerért?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.08.18. 17:51
Szerencsére vannak más webshopok is. 70000-ért, illetve 75000-ért volt 4 GB-os Sapphire 480 4GB custom. Én is mindenképp a 970-et ajánlanám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ChoSimba Terro...
2016.08.18. 23:49
Előbbi nem ér annyit, utóbbi meg ref hűtős, szóval tartogatom a pénzem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Vargha
2016.08.22. 13:45
"Remélhetőleg az AMD gyorsan fel tudja futtatni a gyártást, mert akkor talán besorol az RX460 arra az árszintre, ahol már ajánlható is (~40 ezer forint)."
Akkor szerintem ez már meg is valósult. Egyébként aki magamfajta alkalmi játékos és mostanában tervez váltani, ez már most a legjobb vétel 35 ezres 750TI-hez és 42 ezres R7 370-hez viszonyítva, GTX950 árához meg pláne, még akkor is ha csak ennek a tesztnek hiszek, és a ph-est nem is láttam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Parano1d
2016.08.27. 20:14
Hitvány kártya, és drága. Ennyiért inkább vennék egy R9 380-at használtan akár 2 év garanciával. Vagy 7870/270x-et, és akkor még pénz is maradna.
25-ért lenne reális kb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. norman81
2016.09.05. 13:47
Ez a kártya nem érdemli meg az RX 460 nevet, durván le lett butitva, inkább RX 450 lenne a helytálló. Az Rx 460 1536 ( minimum 1280) Shaderrel tudnám elképzelni és ,akkor lenne 3 nagyszerű kártya mind árban és teljesítményben. Akinek ez is sok,azoknak pedig ott lehetne a 450,440. Nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!