iPon Cikkek

Assassin’s Creed: Unity - Liberté, égalité, parité

Dátum | 2014. 11. 18.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Pár évvel ezelőtt a Ubisoft megtalálta a csodafegyvert, amire minden kiadó vágyik. A cég alkalmaz Franciaországban egy körülbelül 50 fős elit játéktervezői csapatot, kiknek munkája manifesztálódik a vállalat minden megjelent címében. Ez a csapat rájött arra, hogyan tud uniformizálni, és receptre gyártani nyitott világú játékokat úgy, hogy azok minden játékeleme mindig és minden címben ugyanott legyen, ugyanúgy működjön és ismerős legyen a visszatérő vásárlónak. A mérnöki pontossággal, szisztematikusan felépített játékrendszerre aztán már csak rá kell húzni egy új skint ahhoz, hogy különböző játékokat kapjunk. Így történhet meg, hogy a Watch Dogs, az Assassin’s Creed, a Far Cry és a The Crew ennyire hasonlítanak, pontosan ugyanazt kell bennük csinálni és pontosan ugyanúgy, csak másfajta körítéssel.
A Ubisoft ezen kívül kitalálta, hogyan lehet teljesen és szó szerint gyártássá átformálni a játékkészítés folyamatát. Franciaországban a pontosan kimért formula alapján elkészülnek a játékterv alapelvei, ezt Kanadában bővítik ki, és onnan irányítják a fejlesztést, a világban szétszórt Ubisoft-stúdiók több ezer dolgozója pedig pontosan úgy készíti a hangokat, grafikai objektumokat, textúrákat, animációkat, a programozást és a portolást, mint ahogy egy kínai gyártósoron összerakódik egy iPhone. A Ubisoft-játékok vásárlóinak legtöbbje, és főleg az Assassin’s Creed vásárlóinak legtöbbje nagyjából ugyanazt várja, mint a Call of Duty játékosainak jelentős része. Évente egy játékot akarnak, és azt várják, hogy ez a játék pontosan azt nyújtjsa, mint tavaly is. Az Assassin’s Creed és a Call of Duty ugyanolyan, mint a tej. Tudjuk mennyibe kerül, és a nép csak annyit szeretne, hogy amikor holnap megveszi a következő dobozt, akkor ne legyen poshadt. De sajnos az Assassin’s Creed: Unity bizony poshadt, pedig ez lett volna az utolsó dolog, amire számítottam tőle. Miért? Nos, ez az első Ubisoft-játék, amit nem kötnek béklyóba az előző generációs konzolok, egy teljesen új technológiára épül, kifejezetten a legújabb GPU-k lehetőségeinek kihasználására építve. Ráadásul egy francia kiadó készít játékot a francia forradalomról. Ha valamit, hát ezt nem szabadott volna elszúrnia a cégnek. Az Assassin's Creed: Unity teljes káosz minden szempontból, ennek a káosznak néhány részletéről pedig már valószínűleg olvastatok is a médiában (például itt az iPonon), vagy tapasztalhattátok, ha már kipróbáltátok a játékot. És mivel a magyar forgalmazó azt mondta nekem, hogy viszik, mint a cukrot, és több pesti üzlet már eladta a teljes készletet, valószínűsítem, hogy sokan kipróbáltátok, a Ubisoft pedig mindennek ellenére vidáman számolgatja a pénzt.
Jelen teszt célja, hogy megpróbáljak egy kis rendet teremteni a káoszban, és talán rávilágítani néhány dologra. Kezdjük mindjárt a grafikával. Mondjuk ott, hogy a Ubisoft ugyanúgy át akart minket verni, mint a Watch Dogs-szal. Most már egyértelmű ugyanis, hogy a játékot korábban a legmagasabb PC-s beállításokkal, PC-n futtatva demózták úgy, mintha az Xbox One-on ment volna. Annyira figyeltek az átverésre, hogy még az 1600x900-as felbontást is beállították. Mert akár PS4-en, akár Xbox One-on elindítva a Unity-t, azonnal egyértelművé válik, hogy ez bizony messze nem néz ki úgy, ahogy azt a Ubisoft korábban mutogatta, a látványt igazán új szintre emelő beállítások egyszerűen hiányoznak a konzolos verziókból. Ne legyenek kétségeink afelől, hogy az Assassin's Creed: Unity a maximális PC-s beállítások mellett (HBAO+ és PCSS, tesszellációval) egyike az eddig készült legszebb játékoknak. A valaha használt legrealisztikusabb fizikai alapú renderelésnek, a globális bevilágításnak, az ambient occlusion tökéletes implementálásának köszönhetően a grafika minősége több ponton megközelíti az előre renderelt CGI-filmek minőségét. Ez a csúcstechnológia használata mellett nem kis részben köszönhető az elképesztően magas művészeti színvonalnak is; nem vitás, hogy a Ubisoft grafikusai erőn felül teljesítettek, a forradalmi Párizs egész egyszerűen döbbenetes részletességgel jelenik meg a képernyőn, szinte lehetetlen a játékban olyan képet lőni, ami ne nézne ki lenyűgözően. Emellett a motor ténylegesen több ezer NPC-t tud megmozgatni egyszerre. A Unity az a hatalmas grafikai és látványvilágbeli ugrás, amire a next-gen konzolok megjelenése óta vártunk, és ami a konzolos alapszínvonal megemelkedése miatt végül PC-n jött el először.
(A fent látható kép, és ez a galéria a PC-s verzióból származik, maximális grafikai beállítások mellett. A cikk összes többi képernyőfelvétele, és az utolsó oldalon található galéria a PS4-es változatból készült a konzol beépített screenshot funkciójával)
Az nyilvánvaló, hogy ezért árat kell fizetni. Ahhoz, hogy maximális beállítások mellett korrekt sebességgel fusson a játék (értsd, legalább fix 30fps) bizony elég izmos masinára lesz szükségünk, az új konzolok pedig egész egyszerűen nem bírják ezt el. A PS4 és az Xbox One valahol a PC-s high beállítások környékén fut, ez pedig pont elég ahhoz, hogy a Unity jól nézzen ki, de ne legyen olyan megdöbbentően durva, mint az erőforrászabáló PC-s ultra opciók mellett. Ráadásul az alacsonyabb felbontás, és a gyenge FXAA megoldás miatt konzolokon a képminőség is borzalmas. Ám sajnos még ez sem volt elég ahhoz, hogy a framerate rendben legyen: ez a játék olyan rosszul fut, amilyet már rég láttam konzolon, ebben a generációban pedig még egyszer sem. Az idő jelentős részében be kell majd érnünk a 20fps-sel, ami rendkívül rossz hatással van a játékmenetre. Őszintén szólva, ha nem ez lenne a munkám, akkor ezt a játékot ilyen formában nem futtattam volna 20 percnél tovább, mert szerintem ez már közel játszhatatlan. Egyetlen játék akadt eddig, amit 20 környékén ingázó fps-sel végigvittem, és az a Shadow of the Colossus volt a PS2-n. De ott két dolog kompenzált: 1. A Shadow of the Colossus messze a PS2 egyik legszebb játéka volt, ami az Assassin's Creed: Unityről viszont már nem mondható el PS4-en. 2. A Shadow of the Colossus minden pillanatán lehetett érezni, hogy éppen a valaha készült egyik legjobb, legeredetibb, legmegkapóbb és legletaglózóbb játékot játszod. Ezt pedig az Assassin's Creed: Unity, egy évente megjelenő uniformizált sorozat ikszedik részeként akkor sem tudná adni, ha történetesen jó lenne. De nem az. A játékmenet pont ugyanolyan, mint a korábbi Assassin’s Creed-játékokban, egy dekát sem fejlődött vagy változott. Megnyitjuk a térképet, ahol egymillió ikon vár ránk, kijelöljük, odamegyünk, teljesítjük a küldetést, ami általában némi tetőn mászkálást, ugrálást, lopakodást és harcot von maga után, miközben a játék minden egyes lépésnél úgy fogja a kezünket, mint egy óvodást az anyukája, amikor átmennek a zebrán. És ezek közül a játékelemek közül egyik sincs rendesen kidolgozva, a lopakodás például még mindig annyira kezdetleges és primitív, hogy az már szégyen.
A szabadon futást és a parkourözést továbbra is a jobb ravasz lenyomásával aktiválhatjuk, de egyben ez a sprint is, aminek következtében emberünk még akkor is össze-vissza ugrál különböző tereptárgyak között, ha csak a talajszinten próbálnánk futni előre. Egy épület belsejében előre haladni szinte lehetetlen anélkül, hogy meg ne másznánk minden egyes rohadt asztalt, a lopakodás és az X-szel aktiválható fedezék mögé húzódás pedig sosem működik úgy ahogy kellene. És akkor ott van a harc, ami talán még rosszabb, mint korábban bármikor. A karakter sosem reagál időben a gombnyomásra, szinte évek telnek el a parancs kiadása, és a teljesítése között, amit csak tovább ront a rettenetes framerate. Mindez azért különösen feltűnő, mert pár héttel ezelőtt mind a mozgást, mind pedig a harcot tökéletesen eltalálta a Shadow of Mordorral egy olyan stúdió, aminek ez az első ilyen jellegű játéka. Ráadásul az őrök és a különböző ellenfelek mesterséges intelligenciája olyan röhejes, amilyet nem is tudom mikor láttam utoljára… ja, de, az előző Assassin’s Creedben, meg az azelőttiben. Ennél a Mordor ellenfelei is okosabbak voltak, pedig azok csak orkok.
A szerepjátékos karakterfejlesztés elsőre tetszett: nem csak új képességeket vehetünk a felhalmozott pontokból, de a menet közben kapott, megszerzett, vagy lootolt kiváló francia frankból vásárolhatunk magunknak felszerelést és fegyvereket is. Vagy ha ez a francia frank mégsem olyan kiváló, akkor valós forintjainkat, dollárjainkat és euróinkat is készségesen elfogadja a játék a beépített mikrotranzakciós lehetőségeknek hála. Kiszemeltem egy egészen jó kardot, ami 150 ezer in-game kreditbe került volna, de gyorsan letettem róla, amikor észrevettem, hogy a kampány végigjátszása után van 10 ezer kreditem, aminek a felét véletlenül elköltöttem négy darab gyógyitalra. Valószínűleg nem lövök nagyon mellé azzal, ha azt mondom, ez direkt van így, főleg, hogy a főmenüben rögtön a második menüpont az eShopba vezet, hogy még véletlenül se tévesszük szem elől, ha pedig már ott vagyunk, akár 99 dollárt is ott hagyhatunk bizonyos dolgokért. 99 dollárt, egy teljes árú AAA-kategóriás játékban! Szóval az Assassin’s Creed: Unity borzalmasan fut, borzalmas a játékmenete, borzalmas az irányítása, konzolon nem néz ki kiemelkedően jól, PC-n elképesztően nagy a gépigénye, és tele van mikrotranzakciókkal. Azt hinnénk, hogy ennél rosszabb már semmi nem lehet, egészen addig, míg egy láda kinyitása után azt mondja a program, hogy ennek a tartalmát bizony csak akkor mutatja meg, ha feltelepítjük az AC appot az okostelefonunkra. A következő ládánál meg valami Assassin’s Creed Initiate-en belüli szint elérésére lett volna szüksége, amiről a mai napig fogalmam nincs, hogy micsoda. Egyszer találtam valami ilyesmit a menüben, amire rányomva megnyílt egy böngészőablak, amiben bejött egy “error” felirat. Köszi, Ubisoft!
A nagy újdonságként beharangozott kooperatív multiplayer egész jó, amikor éppen működik (nem sok ilyen alkalom volt eddig). Igaz, ahol a fejlesztők egyik kezükkel adtak, ott a másikkal elvettek, így a kompetitív többjátékos résznek búcsút inthetünk. Mindenesetre nagyon látványos tud lenni, ahogy négy társunkkal suhanunk a háztetőkön, különböző célpontokat jelölünk ki, összehangoljuk az akciót, ahogy mindenki más-más helyre bújik el, más-más területen próbálja megtenni a magáét a siker érdekében. Persze a játékmenet és az irányítás gyengeségei itt is ugyanúgy megvannak, és pont ugyanolyan frusztrálóak, de együtt legalább lehet röhögni rajtuk. Mint ahogy együtt sokkal jobban elviselhetőek a rendkívül repetitív és fantáziátlan küldetések is, melyek szintén nem változtak évek óta a sorozatban. Az egyjátékos mód néha már-már elviselhetetlen volt az újabb “kövesd őt - siker - öld meg őt - siker”, vagy “hatolj be az épületbe - siker - találd meg a célpontot - siker - öld meg - siker” missziókkal, ugyanazokon a helyszíneken, pontosan ugyanúgy.
Aztán ott van a történet. Az Assassin’s Creed íróinak nagy tehetsége van ahhoz, hogy az egész világot megváltoztató események közepébe dobják a játékosokat, majd az ég világon semmit ne hozzanak ki az egészből. A Unityben az éppen zajló francia forradalom csak amolyan mellékes dolog, ami leginkább abban nyilvánul meg, hogy hatalmas tömegek állnak egy helyben az utcán, és fura dolgokat ordibálnak franciául. A játék egyáltalán nem erre koncentrál, hanem az orgyilkosok és templomosok végletekig fáradt, ezen a ponton már teljesen érthetetlen és érdektelen hatalmi harcaira. Főhősünk Arno Dorian, akinek az Orgyilkosok Testvériségéhez tartozó apját megöli Shay az Assassin’s Creed: Rogue végén, így örökbe fogadja François de la Serre, aki amúgy a Templomos Rend vezetője. Aztán őt is megölik, közben Arno beleszeret Elise-be, aki amúgy a mostohatestvére, és mindketten megteszik életcéljuknak (nevelő)apjuk gyilkosának megtalálását, csak míg Arno a Testvériséghez csatlakozik, addig a lány a Renddel marad. Innentől egy kiszámítható szerelmi vonal vezeti végig a történet főbb pontjait, egy gyenge bosszúállós narratívával fűszerezve, meghintve a szokásos templomos-orgyilkosos nonszensszel, bár szerencsére ezúttal a jelenkori (az Animuson kívüli) részek kimaradtak. Végül pedig beszélnünk kell arról, hogy a Unity láthatóan elkapkodott és félkész. Egyrészt tele van bugokkal: többször kiestem a játék világából, láttam lebegő meg falba beragadó NPC-ket, és az útkeresésükben teljesen összezavart őröket. Ráadásul az NPC-k ruhái folyamatosan "változnak", "ugrálnak", ahogy megyünk el mellettük, mintha valami rendkívül félresikerült LOD-olásról lenne szó. Arról már nem is beszélve, hogy a tutorial feliratok teljesen értelmetlen sorrendben jönnek egymás után: azután próbált megtanítani leugrani valahonnan, miután fél órával korábban a játék elején át kellett parkouröznöm a fél városon, és hasonlók. Ha egy barátunk küld egy meghívót a multiplayer részbe, és éppen egy küldetés közben vagyunk, akkor ugyan felugrik egy ablak, hogy a jelenlegi missziónk elveszik, de hiába fogadjuk el, nem történik az égvilágon semmi. Még hosszasan sorolhatnám a gondokat, de az internet tele van igen mókás (és hosszú) felvételekkel a játék bugjairól. Az Assassin’s Creed: Unity olyan, mintha a modern AAA-játékfejlesztés paródiája lenne. Egy teljes árú, rettenetesen futó, félkész, bugokkal teli, mikrotranzakciókkal megtömött, gyenge játékmenetű, mindent a játékos szájába rágó fantáziátlan iparosmunka, amit egyedül a viszonylag korrekt kooperatív mód, a nagy és részletgazdag nyitott világ és a fantasztikus művészeti színvonal ment meg attól, hogy 5 pont alá menjen. De mindez semmit nem számít, mert Te is megvetted, mint ahogy mindenki más is megvette. És amíg ez így van, addig nem kell félnünk attól, hogy a Ubisoft ne próbálna meg jövőre is kiadni egy-két Assassin’s Creed-játékot. Platformok: PC, Xbox One, PS4 Tesztplatform: PS4 Megjegyzés az értékeléshez: Amennyiben PC-n a legmagasabb grafikai beállítások mellett tudsz játszani, a grafikára adott részpontszámot nyugodtan javítsd át 10-esre. Amennyiben pedig el tudsz érni PC-n legalább stabil 30fps-t, adj hozzá a játékélményre adott részpontszámhoz 3-at, és ebben az esetben a teljes értékelést is inkább 56% és 60% közé lőném be, az utóbbi felé húzva.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

81. Riddick77
2014.11.18. 08:14
Ezzel csak lejáratja magát az UBISOFT. Miért pakolják teli emberekkel a játékteret,mikor nem bírja az engine normálisan megmozgatni az adott vason?! A játékélmény a legfontosabb szempont,és ők azt meg leküldték a kukába.....)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. DogTheDog
2014.11.18. 08:39
Nem tudom eldonteni,hogy a teszt nagy resze az direkt uszitas,vagy a tesztelo iszonyatosan lama a jatekhoz.
Alig haladtam jelenleg a tortenetben,meg eppen,hogy csak megkaptam az assassinna eloleptetest,de mar tobb mint 7000 franc van a tarsolyomban,es meg sorolhatnam.
Egyszer tesztelhetne mar olyan is,aki amugy vagja a jatekot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Smooth44 DogTh...
2014.11.18. 08:44
Kisegíthetnél, mert amúgy erősen fontolgattam a megvásárlását (úgy, hogy egyébként sosem játszottam a sorozat egyetlen kiadásával sem).
Érdemes érte pénzt adni, vagy felejtsem el? Látványosnak látványos, azt látom képeken és videókon is, de a játékmenet fontosabb volna nekem is.

Ez a teszt meg eléggé eltántorított most...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. BReal
2014.11.18. 08:53
Ha más nem, már a borzalmas és trehány optimalizáció miatt se vedd meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Fratello DogTh...
2014.11.18. 08:58
"de mar tobb mint 7000 franc van a tarsolyomban"

És hány dollárba került? ;D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. SeaQR
2014.11.18. 09:01
Ahogy a cikkben olvasható, ezer sebből vérzik ez a játék. A gépigényekre meg eddig csak legyintettem, de ennek a játéknak az esetében komolyan kell venni az ijesztegetéseket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. magerg DogTh...
2014.11.18. 09:02
"...de mar tobb mint 7000 franc van a tarsolyomban..."
Ugyan nem játszottam egyetlen AC-del sem, de mintha a tesztben egyértelmű lenne hogy a lehúzós játékmenet csak egy a negatívumok végtelen sorában...
Egyébként van értelme fegyvereket tápolni ha az ellenfelek úgyis egy burgonya értelmi színvonalán vegetálnak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Terror Smoot...
2014.11.18. 09:16
Smooth44 - ha mindenképpen kipróbálnád a sorozatot, akkor inkább az előző, negyedik részt ajánlom (Assassin's Creed IV: Black Flag), mert kb. abban működik minden a legjobban (játékmechanika, zene, grafika, hangulat).


Ezt a unity-t elnézve olyan érzésem van, mint a II-es kiegészítőit látva: demó, ötlettelen, félkész szar eladva egy vagyonért, teljes játékként. Most már az is világos, miért nincsenek csalások újabban a játékokban: majd fizetsz az extra sebzésért meg extra életért mikrotranzakcióban! Juhé!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. InGen
2014.11.18. 09:17
Mivel - ahogy a cikkben írom - valószínűleg minden létező ember megvette már a játékot, érdekes lesz látni, kinél működik majd a kognitív disszonancia redukció, és védi az utolcsó csepp véréig, és ki az, aki képes lesz elismerni, hogy megvett egy fostalicskát 18 ezer forintért
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. DogTheDog mager...
2014.11.18. 09:33
Van,ugyanis amig nincsen jobb fegyvered,es a skilleket nem valasztod ki,addig seperc alatt kinyirnak.
A penz kerdese pedig ugyanaz mint eddig.Ha megkeresed a ladakat,lootolod az holttesteket,kesobb felujitod a szinhazadat,akkor siman van bevetel,ha vegig rohansz a fokuldetesen,akkor meg ugy jarsz,mint a tesztelo.
Ez egy AC jatek,a sajatos mechanikajaval,aki az eddigieket csipte
( mondjuk ugy,hogy a harmadik resz elottieket csipte ) az ezt is szeretni fogja.Aki inkabb a harmadik es negyedik reszben elindut vonalat kedveli,annak ott a Rouge.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. rambustibi
2014.11.18. 09:46
Nekem ez az első Assassin Creed amivel játszom. Ledöbbentem milyen szép és kidolgozott a város, gyönyörűen néz ki!!! Imádok keverni csak úgy a városban az emberek között, nézni ki mit csinál éppen, ahogy él a város az fantasztikus!!
Gépigényről csak annyit, hogy kell hozzá erőforrás az tuti, de nincs még egy ilyen nagy teret megmozgató játék, amikor felmész egy templom tetejére akár, vagy a vásárban keversz rengeteg ember között. Aki lélegzetállító látványt szeretne az költsön a PC-re fejlessze, aki nem, annak ott a Mario Kart
Vannak bugos hibák benne, gondolom idővel javítják.
Engem a játékmenet "főszál" különösebben nem érdekel. Már az is fantasztikus, ha csak elmegyek városfelfedező körútra Nem is merek belegondolni, ha esetleg majd támogatja az Oculus-t mi lesz...(de jó is lenne)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. nemlehet rambu...
2014.11.18. 09:53
Te valószínűleg nagyon fiatal vagy, vagy kb ez az első játékod. Ez a játék minden csak nem szép és igazából sehol se mutat olyat amit más játékban nem láttunk volna. Csak éppen máshol nem GTX680 kell a minimális futtatáshoz....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. DogTheDog nemle...
2014.11.18. 10:02
Akkor megmondanad egesz pontosan,hogy melyik jatekban is volt ekkora terulet,igy kidolgozva,ennyi npc az utcan,belulrol is bejarhato hazakkal,epuletekkel?
Csak kivancsisagbol,meg ennel bugosabb jatekot is mondhatsz,csak legyszi mondj egyet,plz,plz,plz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Terror DogTh...
2014.11.18. 10:11
De miért ez számít? Hacsak nem azt vesszük, hogy amióta az AC-ben és GTA-ban divat lett a bazinagy pálya, azóta dögunalom elevickélni a célpontig, mert általában át kell másznod a fél városon, a büdös nagy semmiért.

Ez a "nagy játéktér" számomra egyet jelent azzal, hogy: "oké, segghülye vagyok a pályatervezéshez, úgyhogy izgalmas és ötletes játéktér helyett nesztek egy bazinagy város, erre rejszoljatok".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. R3LaX123
2014.11.18. 10:16
"Az Assassin’s Creed: Unity olyan, mintha a modern AAA-játékfejlesztés paródiája lenne."

A pillanat, mikor rádöbbennek, hogy ez nem paródia, hanem minden AAA játék ilyen az utóbbi 5 évben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. rambustibi nemle...
2014.11.18. 10:24
Köszönöm válaszod, elég fiatal vagyok, ez látszik a kommentjem szövegkörnyezetéből is szerintem (36 éves vagyok még csak, remélem megélek vagy még 100 évet)
Az első "digitális" játékom, nagyon régen volt már, amit kvarcjátéknak hívtak, igaz azóta már sok játékkal játszottam, nem maradtam a 80'-as évek közepén-végén
Tudnál másik olyan játékot mutatni, amiben ugyanilyet látunk (ha már a kommentedben utaltál rá, de nem nevezted meg)
Köszönöm érdemi válaszod előre is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. DogTheDog Terro...
2014.11.18. 10:36
Most az igy eleg lesz valasznak,hogy en speciel ezt nagyon szeretem?
Ha haromszor ekkora lenne,azt meg jobban szeretnem
Engem nem untat setalgatni es nezelodni a jatekban.
Az eletben is szeretek varosokban setalgatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Terror DogTh...
2014.11.18. 10:39
Akkor pályát tévesztettél, haver. Nem AC-ben kell nyomulni, hanem felülni a vonatra, leszállni Prágában, és bejárni a központot. Ugyan questeket nem kapsz, de jobb, mint egy játékban kajtatni. Ha már arra jársz, félúton názz rá Cesky Krumlovra is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. DogTheDog Terro...
2014.11.18. 10:46
Nem tevesztettem palyat,Kethavonta megyunk vhova egy hetvegere.Most jottunk vissza Milanobol,Januarra Berlin van belove.
Pragaban meg nem voltam,de majd egyszer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. InGen Terro...
2014.11.18. 10:48
"félúton názz rá Cesky Krumlovra is"

Szerintem ez lehet egy quest. Mint ahogy meginni mondjuk 10-féle különböző helyi csapolt sört is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. eriol Terro...
2014.11.18. 11:04
Valahol egyetértek. Egy bazinagy játéktér készítéséhez kell 80db betanított, közepes képességekkel rendelkező csimpánz. Ahhoz hogy értelemmel töltsd meg kell 6 kreatív egyén és hogy leszkripteld az engineban amit ez a 6 kitalált, kell legalább kétszer ennyi agyafúrt programozó (nagyságrendileg, a teljesség igénye nélkül). Obviously hogy a 80 csimpánz nagyságrendekkel olcsóbb, mint negyed ennyi kreatív és lelkiismeretes jómunkásember. És gondolom az üzleti elemzők is kimutatták az Ubi managementjének, mibe fektessék a pénzüket, a maximális haszon érdekébe... Erre van kereslet, ezzel lehet eladni. Félreértés ne essék, én is odavagyok a szép grafikáért, de elég hamar ráunok, ha nincs benne kreatív tartalom. És nem szapulom azokat, akik csak barangolni szeretnek, azoknak ez tök jó játék lehet. Nekik GL HF.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. Phantomstr...
2014.11.18. 11:15
Tehát röviden még mindig a 2. rész a sorozat csúcsa. Sajnálatos, nagyon ígéretesnek tűnt a Unity. Viszont egyre többet csalódok a mostani konzolgenerációban is. Épp csak egy évesek, ehhez képest az a látvány (azért ez, mert ezek szerint semmi egyébben nem több a játék az elődöknél, sőt!) szó szerint és túlzás nélkül bántja a szemem a PC-s screenshotok után. Sajnos ezzel a cikkben taglalt szó szerinti sorozatgyártással párhuzamosabban egyre inkább lélektelenné váltak a Ubi játékai. Még ha egy-egy fel is tud tüzelni, annyira nem bízom bennük, hogy első napos vétel legyen belőle, a kritikák pedig könnyedén lebeszélnek még a felezett vagy negyedelt áron való beszerzésről is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Andrejka
2014.11.18. 11:19
Már a Watch Dogs óta nem rendelek elő egyetlen játékot sem. Szerencsére ezt förmedvényt sem vettem meg és ahogy így elnézem nem is fogom. Pedig az ACIV nagy kedvenc volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Shadowguar...
2014.11.18. 11:20
Hehe, a kettő óta ez lett volna az első AC játék amit meg akartam venni amikor először bejelentették... Aztán jöttek a hírek, hogy ilyen coop meg olyan gépigény, hogy inkább kivárásra rendezkedtem be. Előbbitől hányinger kerülget, ha multizni akarok akkor visszamegyek wowozni, utóbbi meg ugyan nem akadály, de gyanítottam, hogy itt valami optimalizálatlan vackot adnak ki... S lám
Amióta megjelent és olvasom a híreket kezdem úgy érezni, hogy jobb, ha visszateszem a kettőt, mert ez nem az én játékom.
Az meg mi, hogy telefonos app kell egy PC-s játékhoz?!?!?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Phantomstr... Terro...
2014.11.18. 11:27
A nagy játéktér nem baj, ha érdekes és arányban áll az ingame tartalommal. Ennek jó példája a GTA V és elrettentő példája a Fuel vagy az AC 1.

Smooth44
Vedd meg inkább a 2. részt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. rasguardo
2014.11.18. 11:45
Hát...nem fogok 300ezret költeni gépre, hogy végigtoljam. Inkább letolom mégegyszer az ACII-őt. Olaszokat jobban bírom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Shinjiii
2014.11.18. 12:12
A Black Flag nekem nagyon tetszett, szerintem a Rouge-ban sem fogunk csalódni. Viszont ami nekem itt kibaszta a biztosítékot, az a telefonos app a ládákhoz, hát beszarok...

Ennek a cikknek minden betűje őszinte és reális. Köszönöm, hogy spórolsz nekem, InGen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. noPublicFG
2014.11.18. 13:53
Ennél a Mordor ellenfelei is okosabbak voltak, pedig azok csak orkok

Itt már röhögtem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. mikej95
2014.11.18. 14:11
Telefonos app és "mikrotranzakciók" (99$ 24000 Forint, azt nem nevezném kicsinek). A Cheat Eninge megoldotta a problémát, de sokat kellett szöszölni, mindent megtettek, hogy csak ne lehessen átírni egy értéket és kész. A 30 fps megvolt, 2 patch-csel high-on, ez egy kicsit több, mint ami konzolon van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Lazahunter DogTh...
2014.11.18. 14:11
Érdekes, mert nekem meg kb 1500 volt ... akkor most hogy is van ez?

Szerintem ez a része pont szubjektív, mivel ha valaki csak a főküldit csinálja, akkor valszeg nem lesz sok pénze, ha pedig valaki minden szirszart megcsinál, akkor tele lesz ... mert pl megcsináltam a MadamT-s fejkeresgélős mellék küldit, és ha jól rémlik 750 manit adott érte ... csak nekem valahogy ugyanúgy nincs kedvem egyik szirszarhoz sem, mint a WD-ben sem volt.

Ezen kívül viszont a többi dologgal nagyjából egyet tudok érteni a tesztelővel ... tőbbek között pl a botrányos irányítással, azzal, hogy ez a szerencsétlen faszinger minden szarra felakad a háztetőkön, pedig én csak sprintelni szeretnék, de belekapaszkodik kéményekbe, mindbe, aztán meg alig tudom lekaparni onnan, nem ereszti, teljesen megbontja a játékmenetet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. DogTheDog Lazah...
2014.11.18. 14:18
Ha nem szereted a sok kis mellekes kuldit,akkor ez nem a te jatekod,es ez nem a jatek hibaja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. eriol DogTh...
2014.11.18. 14:35
Felszedni egy ládát a minimap alapján nem mellékes küldetés (quest), hanem collectibles gyűjtögetés. Amiből ha összeszeded mindet valóban jó pénz jön, más kérdés hogy a 100% -ért nem kapsz semmit... Meg hogy sztem is marha unalmas. : /
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. irhejja
2014.11.18. 14:44
Én speciel nagyon szeretem az AC szériát és azt is meg tudom érteni, hogy PC-n maximális beállításokhoz erős vas kell de ez már sok!

Fél éve vettem 90k körül egy R9 280X-et és már csak minimum beállításokra elég?! Most ez komoly? Ráadásul még tele is van bugokkal az egész...

Ezért nem veszek meg játékot kiadás napján (előrendelni meg főleg nem fogok). Majd ha egy év múlva STEAM-en minden kiegészítővel 5 EUR lesz megveszem... olvasottak alapján kb. annyit sem ér... kár, mert amúgy nagyon vártam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. DogTheDog eriol
2014.11.18. 14:44
" Szerintem ez a része pont szubjektív, mivel ha valaki csak a főküldit csinálja, akkor valszeg nem lesz sok pénze, ha pedig valaki minden szirszart megcsinál, akkor tele lesz ... mert pl megcsináltam a MadamT-s fejkeresgélős mellék küldit, és ha jól rémlik 750 manit adott érte ... csak nekem valahogy ugyanúgy nincs kedvem egyik szirszarhoz sem, mint a WD-ben sem volt. " erre valaszoltam,de ha ugy ertelmezed,akkor a ladak is resze a jateknak,meg a kokardak,stb.Ha ezeket vki nem szereti,akkor ez nem az o jateka.Itt nem hibakrol van szo,hanem alap tulajdonsagokrol,amik az elso resz ota szerves reszei a jateknak.Azt kritizalni kb olyan,mint a CoD-ot a scriptelt single miatt lehuzni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. eriol DogTh...
2014.11.18. 14:58
Jahogy arra gondoltál, akkor félreértettem, sorry.
De amúgy nem a játék hibájának vetettem fel hogy vannak benne ilyenek, a hiba benne max az, hogy ha megvan a 100% akkor egy "Well done, you are awesome" üzenetet se kapsz... Őszintén én várnék legalább valami unique cuccot mindegyik fajta összegyűjtéséért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. hcsa
2014.11.18. 15:04
Azért a cikk végi PS4 képek alapján ez sehol nincs a Last of Us Remastered-hez!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. lakalan
2014.11.18. 15:27
A Parité helyett nem inkább azt akartátok írni hogy Fraternité?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. davidrt
2014.11.18. 15:59
Gondoltam most írok egy szép hosszú kommentet, amiben megpróbálom megcáfolni azokat a "hibákat", amiket a cikk írója kiemel a játékkal kapcsolatban. De ő ettől nem fogja azt gondolni, hogy a játék jó és a cikket nem fogja átírni, így értelmetlen lenne.
Azoknak, akik gondolkodnak a játék vásárlásán, azt mondom: aki AC fan vegye meg, a többiek pedig várjanak még 1-2 tesztet, h teljes képet kapjanak a játékról.
Én csak annyit mondok, h 20 óra játszott idővel ez egy jó AC. Az előző részek (szumma a I-től a Black Flag-ig) legtöbb hibáját/hiányosságát javították, részben az új motorral. Jobb harc, jobb lopakodás, a mozgás (parkour) is jobb lett. A mellék-küldetések végre élvezetesek, változatosak. A főküldi talán rövid, és nem annyira tartalmas eddig (6. szekvencia), de mindenképpen érdekes, h mennyire szabad kezet kaptunk a feladatok végrehajtásában. A coop meg egyszerűen jó, erre várunk mióta és végre megjött. A küldik jók, változatosak és tényleg figyeltek rá, h ez ne csak egy sokadik küldi legyen, csak épp 4x annyi ellennel. Tényleg haszna van a több főnek.

Amit még hozzátennék, hogy PC-n játszom egy i5-4690K-val és egy HD7950-el!!! Így van 1440p-ben, high beállítások mellett 30 fps-em, ami az általam preferált 40-hez képest alacsony, de lehet játszani.
Ha be kéne sorolni a játékot a többi AC közé az eddigi 20 játékóra alapján, akkor én a III. rész köré tenném valahova. Nagyon sok mindenben előrelépés, másokban visszalépés. Mint ahogy annó a III-ra is ezt mondták. Aztán lett belőle a IV, az egyik legjobb rész. Meglájuk jövőre mit kapunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. mikej95 david...
2014.11.18. 16:20
"Jobb harc, jobb lopakodás, a mozgás is jobb lett" Te nem tudom mivel játszottál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. pongracz6
2014.11.18. 18:18
Egyértelműen az androidos (és ios-es*) játékoké a jövő. Miért?

1. 25-30 ezer Ftért kapható olyan asztali konzol (pl Rockship 3288-as) + BT kontroller ami 40 ezer pontot ér el Antutuban. Vagyis az összes játék tökéletes sebességgel fut rajta. Jövőre ezek ára 20 ezer alá esik, illetve ugyanennyiért másfélszer ilyen gyorsat kapsz majd. Vagyis a szegmens fejlődik, ellentétben a 10 éves konzol ill. 3-5 éves PCs ciklussal (PCn ráadásul a csúcsjátékokat hasonló sebességgel futtató VGA önmagában 100 ezer Ft.)

2. A játékok szintén mikrotranzakciósak, de cserébe INGYENESek. A mikrotranzakció pedig csak annyit jelent hogy ha nem vagy elég ügyes akkor várnod kell kicsit, pl. 5 élet 2 óránként. Ha felváltva játszol 2-3 játékkal, fel sem tűnik, legalább később unod meg őket. Ha játszhatatlanná teszik a mikrotranzakciók nélkül akkor nem kerül be a heti top10-be vagyis senki nem tölti le, észre se veszik.

3. A játékok OPTIMALIZÁLTAK. Vagyis nem a konzolgyártók default kódjait használják, ahol pl. Xbox One-on a teljesítmény 20%-a fenn van tartva a kinectnek, stb. hanem a programozók rá vannak kényszerítve hogy trükközzenek, alternatív, kevésbé teljesítményigényes megoldásokat keressenek azért hogy a lehető legszélesebb réteget elérjék (vagyis még a két magos telókon is élvezhetően fusson a játék). Ez azt eredményezi hogy relatíve olcsó HW-en már elérik a fix 40-60 fps-t.

4. A fejlesztési idő hónapokban mérhető évek helyett. Vagyis nem lehet megcsinálni hogy 2000 ember fejleszti 3 éven át, amiből 500 nem csinál semmit, a maradék fele pedig producer. Tehát nem egy élvezhetetlen bughalmaz lesz a végeredmény.

5. Ha ugyanazt a google acc-ot használod a telódon mint a konzolodon, a konzolon elkezdett játékot simán folytathatod utazás közben a telón. A Sony ezt sose volt képes tökéletesen megcsinálni (nyilván nem adhatta ki pl. a Last of Us-t Vitára is a fejlesztési költség miatt). Az MS meg se próbálkozott vele.

6. Amit az MS próbál az Xbox One-al hogy nem csak játékkonzol de médialejátszó, set top box, stb. egyben azt a fent említett 20-30 ezer Ft-os androidos TV boxok már tudják. Pl. több száz TV csatorna ingyenesen a netről. Plusz böngészés, emailezés, gyakorlatilag mindaz amit a PC tud, kivéve a komoly munkát (webfejlesztés, videóvágás, CADezés, programozás).

Szerintem pár éven belül három fajta játék lesz a piacon.

1. Évente max fél-egy tucat AAA játék. Ezek a PCs csúcshardveren (100 ezer Ft-os proci+lap + 100+ ezer Ft-os VGA) fognak élvezhetően futni. A hardcore játékosok fogják megvenni őket.

2. A fenti játékok lebutított konzolos portjai (Xbox One ill. PS4) és 1-2 tucat gagyi pl. filmek hírnevét meglovagoló játékok. Ezeket a szülők fogják megvenni a gyerekeiknek illetve azok a játékosok akik főleg multiznak a haverjaikkal. Pl. autóversenyek, COD sorozat, Disney és Lego játékok.

3. Az androidos játékok.

(* a ios kezd lemaradni felhasználói számát tekintve, ráadásul az androidon tisztán mikrotranzakciós játékok ios-en sokszor pár dollárba kerülnek. Ezen vagy változtatnak vagy alulmaradnak végleg)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. bendedavid
2014.11.18. 18:24
davidrt ne várj tőle több fps-t mert van 1 ilyen bug vagy nem tom mi hogy nem megy 30 fölé az fps . Én nem értek egyet a cikkel a mozgás a harc meg minden sokat fejlődött (előnyére) és a co-op küldik meg nagyon jóra sikeredtek (bár ez a társakon is múlik) szal nem azt mondom hogy a legjobb AC de 1 nagyon jó rész sok jó újitással a gépigény kicsit magas de egy GTX 650 Ti vel elmegy high/medium grafon full HD be fix 30 Fps-el szóval nem kell neki a 680 Szóval én azt mondom hogy ez egy nagyon jó dobbantó egy Észveszejtő folytatáshoz .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. bendedavid irhej...
2014.11.18. 18:29
leszedted a day one patchet? mert haveromnak r9 270x el megy mediumon. de evileg a Ubi meg az AMD dolgozik a gamen és hamarosan javítják a hibákat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. pongracz6 irhej...
2014.11.18. 18:32
Én a kiadásakor letöltöm torrentről, nagy többségét kipróbálás után törlöm is rögtön. Ami kevés (10-ből egy) tetszik azt végigjátszom, aztán letörlöm. HA kijön jóárasítva vmikor akkor megveszem pár dolcsiért és újra végigviszem, plusz meg lesz a "gyűjteményemben" is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. pongracz6 bende...
2014.11.18. 18:40
Meg kellene írniuk Mantle alá, az én PhenomIIx4 3.6ghz-es procimon a BF4 Mantleval 55-60 fps full HDn maxon minden kivéve AA, DX11-el 40-50 fps. Azért ez jelentős különbség. Más kérdés hogy i7 procival valszeg nem lenne különbség a kettő között. Vagy ki tudja ... mennyi gyorsít a Mantle CSAK a GPUn. (fill rate, shaders, stb).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. VikMorroHu...
2014.11.18. 18:57
Ne már, az összes hibája mellett a jelenkori történeti szálat is kihagyták belőle? Akkor tényleg várok egy 75%-os leárazásig...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. VikMorroHu... Smoot...
2014.11.18. 18:58
Ha jó Assassin's Creed játékot akarsz, akkor AC IV: Black Flag. (Négy magos processzor esetén tiltsd le a negyediket, ha játszani is akarsz vele.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Shinjiii VikMo...
2014.11.18. 19:30
Mi a probléma, ha 4 maggal futtatom?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Atesz1987 pongr...
2014.11.18. 20:33
Érdekes vízió...

1. A kézi kütyüket mindig is korlátozni fogja, hogy kizárólag passzív hűtéssel működhetnek, ráadásul parányi helyen. Ez mindenképpen gátat szab a teljesítmény növekedésének.

2. Aki jelenleg PC/konzol játékos, az nem fog egy mobil eszközzel játszani.

3. Az android egy rakás szar. Erőforrás zabáló, igénytelen, instabil vicc. Nem is értem hogy beszélhetsz optimalizációról. Ráadásul az android látsólagos szárnyalása addig fog tartani, amíg például az MS komolyabban neki nem fekszik a mobil eszköz piacnak, vagy az Apple nem kapja össze magát. Az sem kizárt, hogy más is beszáll a versenybe.

4. Épp most van kialakulóban az early acces, kickstart világ, te meg pont most akarod temetni a PC-s, konzolos játékfejlesztést?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. siriq
2014.11.18. 21:10
AMD procival sajnos nem igazan fut jol a jatek : http://postimg.org/image/meg9uhaxp/
Egy I3 4330 vagy egy ezereves I5 2500 koruli proci mar boven megfelelo elmenyt nyujt a jatekhoz. http://gamegpu.ru/action-/-fps-/-tps/assassin-s-creed-unity-test-gpu.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Asagrim david...
2014.11.18. 21:10
"Jobb harc, jobb lopakodás, a mozgás (parkour) is jobb lett."

A harc hogy az istenbe lenne jobb, ha ez a szerencsétlen karakter meg sem mozdul szóközt nyomva, ha túl távolról lövik?

A lopakodás nem ér semmit, mert tök ugyanaz az eredmény ha CTRL-t nyomva tartva megyek mintha simán csak sétálva. A hullákat sem lehet már a földről felvenni és elrejteni, ez is ad egy nagy pofont az észrevétlenségnek.

A parkour meg szarabb lett, oda ragad mindenhova a kari (tisztára AC2), és szarik rá merre van az előre, akkor sem arra megy, hanem ahova gondolja. Nagy nehezen már rá tudom venni, hogy ne másszon felfele ha nem akarom, de eddig mindössze ötször estem földre érkezéskor a textúra alá. Eddig háromszor akartam hátrafele elrugaszkodva ugrani, egyszer sem sikerült, ha őkelme úgy gondolja hogy nem tud ugrani, hiába darálom a szóközt meg sem mozdul.

Az egyik küldetésben lefedtem az összes szellőzőnyílást, "reduced visibility" a csatornában, hudefasza ... nyomok egy v-t, egyetlen ellent látok, phantom blade, rámmozdul a büdös nagy semmiből három másik ellen. Látom, rohadtul csökkentett a látótáv ha eagle vision-ön kívülről beaggrozom őket egy csendes támadással! Fos bughalmaz az egész!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Asagrim VikMo...
2014.11.18. 21:16
"Ne már, az összes hibája mellett a jelenkori történeti szálat is kihagyták belőle?"

Előbb viszik előre a jelenkori szálat, minthogy Arno csatlakozna a creed-be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Asagrim siriq
2014.11.18. 21:22
Phenom II x4 955BE 3,20 GHz-en köszöni szépen 100%-on még nem sűrűn járt játék közben (minden beállítás high-on, FXAA, HBAO+).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. siriq Asagr...
2014.11.18. 21:27
Nem mindegy mennyi fps-t nem kapsz meg azzal a procival. A tablazatban lathato mennyire gyengek az amd procik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Asagrim siriq
2014.11.18. 21:32
*mennyire gyengék az FX-ek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. siriq Asagr...
2014.11.18. 21:36
Nekem phenom II X6 van de ez sem egy eromu bajnok. Van olyan procim meg a gep mellett mint neked de ha berakom meg kevesebb fps-m lesz mint eddig, az tuti. Kiprobalhatom FX 8350-el is, bar nem szeretnem kibontani, eddig meg nem nyultam hozza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. rambustibi Asagr...
2014.11.18. 21:41
Nem vettem észre, hogy gyenge lenne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Asagrim siriq
2014.11.18. 21:50
60-nál kevesebb? Felőlem ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. siriq Asagr...
2014.11.18. 21:58
Nem mindegy, hogy egy "normalisabb es olcso" intellel sokkal tobb fps-t kapsz 1920x1080-ban. Nekem mindegy, hogy neked megfelel-e vagy sem de ez lathato a teszten. Egyebkent en nem irtam azt, hogy mennyire gyengék az FX-ek . Szimplan az amd procik.
Egy I3 4330 van egy szinten az FX 9590-el. Ez ellege magaert beszel kategoria.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Asagrim siriq
2014.11.18. 22:08
És totálisan nem ide tartozik.

Nem érdekel kinek mekkora az e-pénisze, nálam ha FPS-ről van szó két érték létezik, mindkettő szemmel mérve: akad vagy nem.

Csak neked belőttem a RivaTunerStatistics OSD-jét, 28-36 FPS-em van játék közben, 1.1.0-s játékklienssel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. siriq Asagr...
2014.11.18. 22:13
Ez nem e-peniszrol szol hanem, a jatekban nyujtott teljesitmenyrol amd illetve intel oldalrol. A szezont a fazonnak keretik nem keverni. Mert eredmenyek a tesztben cpu illetve gpu reszen. Abszolult relevans, igy a user jobban megtudja itelni a konfigja alkalmas illetve alkalmatlan a futatasra, ezek mellett tovabbi infot kap a lehetseges opciokrol. Hiszen ezert vannak a tesztoldalak. Nem "pistike vagy jozsika" bemondasa alapjan kapunk egy erteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Shadowguar... david...
2014.11.18. 22:19
A coop meg egyszerűen jó, erre várunk mióta és végre megjött.

A magad nevében beszélj Én single player játékkal akarok játszani és herótom van, amikor bármilyen játékban erőltetik a coopot. Felőlem beletehetik, lelkük rajta, de ne legyen már benne olyan tartalom ami nem érhető el soloban, mert idegbajt kapok... Vagy ha annyira akarják tegyenek bele KÜLÖN indítható coop küldetéseket, amik SEMMI előnyt nem adnak a single játékban és SEMMI hátrányt nem jelent, ha nem érdekel. Akkor talán megnézem, ha már végigjátszottam a sztorit.
A gyűjtögetős része annyira nem zavarna, mert a kettőben is összeszedtem a tollakat, meg egy csomó ládát, de ott volt egy minimális ingame értelme (azt hiszem kardot adott a 100toll, rég volt). Viszont nem volt olyan, hogy jajj ehhez a ládához szedj le telefonos appot meg mindenféle nem ingame vackot csinálj meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. siriq siriq
2014.11.18. 22:28
Megneztem a Far Cry 4-t cpu benchben ami szinten hasonlo eredmenyt hozott : http://postimg.org/image/6qvagqdqh/ bar itt mar jobban teljesitenek az amd procik. Holnap en is letesztelem majd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Asagrim siriq
2014.11.18. 22:32
Én nem leendő vásárló vagyok, és a meglévő konfigom volt a nyitó hozzászólás ahhoz, hogy itt mutogasd nekem mennyivel jobbak az intel processzorok.

Nem érdekel mennyivel jobbak az intel processzorok, a játékban low és ultra high beállítások között összesen 8 azaz nyolc FPS a különbség, a processzorom végig nem jár 100%-hoz közel sem, 93% a maximuma, de legtöbbször 69% és 78% között van, itt lesem a grafikont a másik képernyőmön miközben játszok.

Maga a játék optimalizálatlan, emiatt felesleges most arról vitatkozni hogy mi lenne ha. Mi lenne ha erősebb procim lenne, mi lenne ha a játék optimalizáltabb lenne ... irreleváns, az van ami van és kész.


Shadowguard

Ott a pont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Asagrim siriq
2014.11.18. 22:33
Továbbiakban mindent ami nem AC offban kérem, különben moderálok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. ggbuffon
2014.11.18. 22:36
legalább olyan írná a tesztet aki ért is hozzá..

a játék technikai oldalára hozott kritikákkal természetesen egyetértek, ekkora framedroppok , meg ilyen bughalmaz mellett elmenni tényleg nem lehet..

de mi az h nem változott a játékmenet illetve elavult? uez az irányításra? wtf?

ez egy sandbox játék, illene tudomásul venni.

Ez kb olyan, mintha egy autós játék élményindexét lehúznám csak azért, mert csak vezetni lehet benne és nem történik benne semmi új?

Divat lehúzni most a Unity-t, szó mi szó, rá is szolgál jópár területen, na de azért a ló túloldalára ne essünk már át..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. siriq ggbuf...
2014.11.18. 22:37
Ezert linkeltem be korabban a benchet. Mindenkeppen erdemes megnezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. siriq Asagr...
2014.11.18. 22:39
Ez nem azon mulik, hogy neked milyen a konfigod. Egyszeru oldal tesztelte. Ennyi. Lathato a teszteredmeny. MINDEN olvaso szamara hasznos. Mivel egy szoval nem emlitettem az optimalizacio-t igy felesleges ebbe belekotni.

david2k6 ugyan azzal a ping problemaval kuzd mint en, nalam van ideiglenes megoldas es meg is osztom vele. Pedig nem egy csapatban vagyunk. Remelem igy mar erthetobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. sponnyabob
2014.11.18. 22:48
Nagyon sajnálom, hogy ennyire elszaladt a ló az Ubifostal, pedig komolyan hittem benne hogy az AC-nál működni fog az évente új rész és legalább közepes minőség, mert nagyon megkedveltem a szériát. Még nem vettem meg a játékot, de azt hiszem nem is fogom. Igazán kíváncsi lennék, milyen a játék világa, mert az egyik fő oka, hogy kedvelem a sorozatot a nagy és élettel teli világ. A Revelations után azt gondoltam, lassan süllyesztőbe kerül a játék, de a AC 3 világa legalábbis számomra nagyon odabaszott, aztán a Black Flag szintén tetszett, de mindkettőből hiányzott a nagyváros. Reméltem, hogy ez a rész elhozza majd azt is. Az itteni cikk és a neten fellelhető sok ezernyi komment alapján, nálam elvágta magát a Ubisoft, ez volt az első széria amit elejétől követtem, megvettem, de ideje tovább lépni.....csak a mai játékfejlesztői színvonalat látva, lassan nincs hova
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Asagrim siriq
2014.11.18. 23:04
Láttam, de MSI Afterburner szerint GPU limitem van. LOW grafikai beállításon sem megy 90% alá a GPU terhelés, és folyamatosan 90 és 100 között ugrál, ennek ellenére az előbb említett 8 FPS különbség van mindössze akkor, ha ultra high beállításokon játszok. CPU limitem még soha nem volt, (de a Shadow of Mordor került a legközelebb hozzá), de próbaképp felhúztam a 955BE-t 3,20-ról 3,82 GHz-re, GFlopsban adja a tuning eredményt (Linpackkal mérve), Unityben viszont egy fikarcnyit sem változik tőle az FPS.

Ebből látszik a játék optimalizálatlansága, a teljesítményskálázódás totális hiányából.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. siriq Asagr...
2014.11.18. 23:07
Azzal a procival nem is fogod erezni, ez lathato a tesztbol. Teljesen mindegy mennyire huzod fel. Magam is aktivan alkalmazom a tunning aldasos hatasat de egyszeruen mas teszta egy intel. Amig nem probalod nem tudod. Addig csak az onigazolas marad amin en mar tul vagyok szerencsere.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim siriq
2014.11.18. 23:21
Ne akard már nekem megmagyarázni, hogy ha a GPU jobban le van terhelve mint a CPU, akkor a CPU a limites, mert menten lehidalok.

Itt az egyetlen önigazolás a tiéd, próbálod megmagyarázni, hogy nem feleslegesen vettél FX8350-et (ami még ki sincs bontva). Nekem HD7850 mellett 955BE-nél erősebb processzor nem kell játékhoz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. siriq Asagr...
2014.11.18. 23:30
Nem vettem az FX8350-t hanem ingyen kaptam(elado ha meg akarod venni). A graph-n pedig lathato , hogy milyen a terheles es mennyi fps-t ad. Nem kell magyaraznom, ott van feketen feheren. AMD: http://postimg.org/image/75vou0lsp/ INTEL: http://postimg.org/image/twf5xjpnz/ Ha a jateknak meg masra is kell felrerakni mint A.I. stb mar lathato miert annyi az annyi. AMD reszrol mar nem marad szufla.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. siriq siriq
2014.11.18. 23:42
AMD atlagos %85 terheles vs Intel %45. Az maradek %55-bol konnyebb kiszolgalni a maradek feature-t mint a %15-bol.

Nem a legjobban sikerult vidi de meg akkor "tanuloban" voltam (igaz meg mindig). https://www.youtube.com/watch?v=5P58nAuuEaE Mar mint az ingyenes procival kapcsolatban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim siriq
2014.11.19. 00:21
Milyen maradék feature-t az isten szerelmére! Ha egy processzor összterheltsége nem éri el a 100%-ot, akkor a fennmaradó teljesítmény kihasználatlan! Tudod mit? Rakj alá dual xeont, azzal lesz a legtöbb FPS ...

A te logikád: két 50 kilométer per órával haladó autó közül az a gyorsabb, amelyiknek nagyobb a végsebessége ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.19. 00:26
Szerintem a cikkeket(kulfoldi) is el kellene olvasni ezzel a jatekkal kapcsolatban. Helyette probalsz valami fele szemelyere iranyulo tamadasi feluletet kialakitani, ami teljesen felesleges. Az en autom amit nem emlitettem meg, nem 50 km/h -val halodok kozul a gyorsabb Csak szamora furcsa, hogy itt mar kulonbozo dolgok vannak belekeverve egy egyszeru jatekohoz? (Auto, meg nem ertett cpu % kihasznaltsag. Vasarolt proci ami nem is volt vasarolva. hasznaljunk dual xeon-t. Nem eri el a 100% proci hasznaltsagnal. Jah ez mar volt.) A tenyeket teljesen targyilagosan vonultatom fel, szemelytol fuggetlenul es futetlenul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2014.11.19. 08:14
Az OFF vita helyett még mindig az érdekelne, miért kell letiltani egy magot az AC IV-hez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kolbi28
2014.11.19. 11:51
NEm tudom..De nekem Fx-4300 procim van es a black flag nem hasznalta a 4. magot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. eriol siriq
2014.11.19. 12:39
Nem akarok nagyon beleszólni, de az ilyen tesztek 95% elégé részrehajló, köszönhetően az üzleti világnak, ami az ilyen tesztelők mögött áll. Az én otthoni konfigomon a mai aaa játékok maximum "lowon" kéne hogy döcörésszenek, az összes teszt, vélemény és requirement szerint, amit a neten található. Oszt' ez a való életben közel se így van, sőt... Az interneten nincs 100% -ig megbízható forrás semmiben, de ezt az ember előbb utóbb úgyis megtanulja. Szóval érdemes erre odafigyelni, amikor ilyen teszteket lebegtetsz tényként beállítva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. myckie2 Kolbi...
2014.11.19. 13:38
Nem-e? Akkor nálad nagy gond van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HaryBass
2014.11.19. 15:54
Bárhova nézek a Unity-t szapulják! Ha jól esik nekik szapulják, ő bajuk. Pedig a tesztelők és kritikusok nem is fizettek érte akkora árat, mint legtöbben, akik megvettük a játékot (nem is említem a hardvert). Szerintem gyönyörű a látványvilága, amiben egyet is értünk és AC II-höz hasonlóan nagyon jól megteremtette az atmoszférát már az első pillanatban. Aki megvette az játsszon vele, használja még az előforduló bugok ellenére is, hiszen az idei év játékainak nagy részében elég erőteljesen jelen vannak a bugok. Én azt sem bántam volna, ha jövőre jön ki a Unity kevesebb buggal, de mondjon már valaki egy olyan játékot, aminek szebb a látványvilága a Unity-énál és ennyi tartalom van benne 2014-ben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kolbi28 mycki...
2014.11.20. 13:22
nekem az elso 3 magot hasznalja 100 es 98% kozott a negyediket nagyon ritkan hozza es akkor is max 10%
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!