iPon Cikkek

Asus eeePC 1201N: A netbookok éllovasa

Dátum | 2010. 01. 08.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

Sajnos későn futott be az Asus első kétmagos Atom processzorral szerelt netbookja és így pont lemaradt az előző nagy megmérettetésről, de idén már nem kerülhette el a sorsát. Kíméletlen összehasonlító teszt következik az Acer Ferrarival, a HP Mini 311c-vel, a Lenovo Ideapad S12-vel és természetesen a házon belüli riválissal, az UL20A-val.

A netbookokat ért legtöbb kritika általában a teljesítményt érinti. Az NVIDIA a harmatos Intel videokártyáknak állított konkurenciát az Ion chipsettel (és az integrált GeForce 9400M GS-sel), viszont a tapasztalataink azt mutatták, hogy önmagában ez még nem elég a sikerhez – legalábbis a mindennapokban. Amikor ugyanis nem használjuk ki a VGA-ban lévő erőt, akkor ugyanúgy a gyenge processzorra támaszkodhatunk csak, mint idáig. Az Asus ezen a faramuci helyzeten kíván változtatni legújabb eeePC-jével, amely kétmagos Intel Atom CPU-t tartalmaz.


A specifikációkból jól látszik, hogy egy teljesen hétköznapi Ionos netbookkal állunk szemben, amelyben a processzor az egyedüli szokatlan tényező. A kijelző ezúttal nem 11,6, hanem 12,1”-os, így némileg nagyobb betűket kapunk, a merevlemez viszonylag tágas darab, de a vezetékes hálózat úgy látszik egyik Ionos netbooknak sem erőssége. Van HDMI, ami ebben a kategóriában azért egyáltalán nem alap dolog és elég nagy kapacitású az akkumulátor is. Jó hír, hogy a gépen már a Windows 7 Home Premium-ja található, igaz 32 bites változatban (az Atom 330 64 bitet is tud). A merevlemez mellé egy évig ingyenesen kapunk egy eee Storage névre keresztelt 500 GB-os tárhelyet, érdemes viszont ellátogatni a szolgáltatás honlapjára, ugyanis elképzelhető, hogy korlátlan méretű fájlokat nem fogunk tudni feltölteni rá.


A termék mellé csak a legszükségesebb kiegészítőket kapjuk meg, se táska, se egér, se semmi. Helyreállító lemezt ugyan kapunk, de használatához külső meghajtóra lesz szükségünk, ami természetesen nem része a csomagnak. A töltő sajnos maradt a szokásos: 40W.

Egy netbooktól elvárná az ember, hogy alacsony fogyasztása miatt halálosan csendben keljen életre, szerencsére az Asus eeePC-je ebben partner volt, komolyabb terhelésig nem igazán lehetett hallani a hangját. Az izzasztás során se volt kifejezetten hangos, de az apró ventilátor zaja ekkor már könnyen felismerhető volt a csendes helyiségben. Ami a hőmérsékleteket illeti, a 1201N hagyott némi kívánnivalót maga után. Bár a videokártya semmilyen körülmények között nem ment 70 fok fölé, a processzor bizony elég forrófejű volt. Míg üresjáratban a kétmagos Atom 73, a chipset 59 fokos volt, maximális terhelésre ezek az értékek 92/75-re módosultak, amiből az első azért már kívül esik a számunkra elfogadható tartományon. Nagyon hasonló eredményt produkált múltkor a Lenovo S12-je és nem sokkal volt hűvösebb a HP-Compaq Mini-je sem, így ha erről az oldaláról nézzük a dolgot, akkor a jóval többet fogyasztó processzor miatt semmivel nem produkált rosszabb eredményt az Asus eeePC-je.


A Windows 7 továbbra is a processzort érezte a leggyengébb láncszemnek, két mag és négy szál ide vagy oda. A 3,3 pont egyben azt is jelenti, hogy a rendszer csak 50%-kal titulálta erősebbnek az Atom 330-cat, mint a vele azonos felépítésű, de csak egy maggal rendelkező N280-at. Az AMD 1,2 GHz-es Neo X2-je 3,6 pontot kapott és azt kell, hogy mondjuk, ezek reális erőviszonyok. A kétmagos Atom érezhetően fürgébb volt, mint egymagos társa, de továbbra is érezni rajta az alacsony fogyasztásra kihegyezett architektúra hátrányait. Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy nem volt sokkal gördülékenyebb és rugalmasabb a munka rajta, de a CULV platformtól még így is messze van egy kicsit.


A beépített merevlemez tesztelésénél belefutottunk egy hibába, amelyet semmilyen módon nem tudtunk kiküszöbölni. A HDTune 3.50-es verziója ugyanis egyszerűen hibát észlelt induláskor és semmilyen trükkel nem volt hajlandó elindulni. Ezért aztán az ATTO eredményeire kellett hagyatkoznunk, amely ki is mutatta, hogy a Hitachi 250 GB-os HDD-je abszolút nem lassú. Ellenben zajos, nem nagyon, csak kicsit, de csendes helyen simán megmondható, honnan jön a zaj. A melegedéssel viszont nem volt gond, 31-32 fokkal kell számolnunk átlagos használat közben, ami nagyon jó érték.

A két apró hangszóró tiszta és kellemes hangzást kölcsönös a gépnek, igaz dinamikától és mélyhangtól totálisan mentes, de ezzel nyílván mindenki tisztában van, aki netbook vásárlásra adja a fejét.


Külalakját tekintve az eeePC 1201N az eddigi netbookok és az UL20A keverékének tekinthető. A csillogó műanyag az alsó burkolatot kivéve mindenhol tetten érhető. Azon kívül, hogy sérülékeny és komfortilag erősen megkérdőjelezhető, még az ujjlenyomatokat is brutálisan gyűjti, törlőkendő nem jár a pucoláshoz. Alul csak a memóriák bővítésére van lehetőség, a merevlemez cseréjéhez az egész hátlapot le kell csavaroznunk.


A billentyűzet az a része a gépnek, ahol az UL szériával való hasonlóság tetten érhető és ennek nagyon örültünk, hiszen már ott is elégedettek voltunk vele, ahogy itt is. Az alátámasztás is elég stabil, ami jó, az jó, pont. Egyedül a bekapcsoló gombbal nem voltunk megelégedve, egyszerűen nincs nyomáspontja. Olyan érzése van az embernek, hogy addig nyomhatná – ha győzné körömmel – ameddig nem szégyellné.


A touchpad sajnos elég kis felülettel rendelkezik, ami azért kár, mert a multitouch képességek miatt nagyon jól használható (lenne). Az UL30-tól felfelé megtalálható három ujjas jobb gomb funkció itt is él, ráadásul elég sok mindent testre tudunk szabni. Az egybeolvasztott egérgomb már közel sem ennyire praktikus, szerencsére ritkán van rá szükség, hiszen funkciói nagy részét ki lehet váltani az érintés érzékeny felülettel is.


A csatlakozók elhelyezése abszolút a bevált receptet követi, talán a HDMI-t szerencsésebb lett volna a LAN mellé tenni, hiszen túlságosan közel van a gép elejéhez. Újdonság volt az egészen apró töltő csatlakozó, amelyre nem tudjuk, mi szükség volt, nem egyszerű művelet mindig elsőre eltalálni a lyukat.

A kijelző nagyon szép darab. Bár látószögei csupán átlagosnak mondhatók, színvilága nagyon hasonló a HP-Compaq Mini 311c-jéhez. A háttérvilágítás viszont eltér, mert bár mindkettőé LED-es, az Asus-nál minden oldalon látható egy 2 mm-es bevilágítás, ahol erősebb a háttérfény, mint a panel többi részén. Kezdetben zavaró lehet, de mindennapos használat során hozzá lehet szokni, de azért nem igazán értjük a miértjét a dolognak. A maximális fényerő napsütéses használathoz nagyjából elegendő, a minimális pedig elég alacsony, valószínűleg senki nem fogja ott használni még sötét szobában sem.

A webkamera képminőségileg abszolút beleolvad az átlag mezőnybe, mozgáskövetése lehetne gyorsabb, színvilága pedig méltatlan a jó LCD-hez képest. A mikrofon ellenben most is remek.

Kíváncsiak voltunk, hogy a kétmagos Atom a szintetikus alkalmazásokban mekkora teljesítmény többletet jelent az egymagos változathoz képest. Szintén érdekelt minket, hogy az AMD és az Intel ULV platformja hogy viszonyul mindehhez.


A CULV Core 2 Duo-t természetesen nem sikerült utolérni, de az Athlon Neo X2-t érdekes módon általában elverte az összesen négy szálon dolgozó Atom 330. Az egymagos N270-hez képest a gyorsulás mértéke majdnem mindenhol megközelítette a 100%-ot.


A játékteszteknél egyértelműen érezni lehetett, hogy az Ion fellélegezhetett a második magtól. Minden játékban az Asus új eeePC-je volt a leggyorsabb, általában 50%-ot vert az egymagos processzort használó Ionos gépekre, de volt olyan helyzet, ahol a különbség 100% volt. Régebbi játékokat tehát jó eséllyel egész jó beállításokkal tudunk majd futtatni a készüléken (akár natív felbontásban is).


Az üzemidő már nem volt ilyen fényes, pedig a minimális fényerő tényleg elég minimális volt. Sajnos be kell látni, hogy a 8W-os TDP-vel rendelkező Atom 330-at valóban asztali gépekbe – leginkább nettopokba és egybegépekbe – szánták. Az 5 órás dokumentum olvasós teszt nem egy nagy eredmény, legalábbis akkor, ha a némileg gyengébb akkumulátorral rendelkező HP Mini 311c-hez viszonyítjuk. Az UL20A már egészen más dimenzió, ugyanakkora akksival lényegesen tovább bírta, igaz 3D-s teljesítménye jóval gyengébb, processzor erőben viszont jobb. A maximális fényerőn való fullHD filmnézés se húzta ki 3 óráig, itt is egy órás előnye van a HP-nak, az UL20A viszont visszaesett a második helyre, vélhetően a nagyobb processzorterhelés miatt. A maximális izzasztás során újból helyre állt a rend. Átlagos használat mellett (50%-os fényerő, flash nélküli böngészés) nagyjából 4 órás üzemidővel számolhatunk.

Vegyes, de alapjában véve pozitív érzelmekkel gazdagodtunk az Asus eeePC 1201N tesztelése során. A kétmagos Atom valóban dob a mindennapos használaton, de még messze van attól, amit sokan várnak tőle. Az NVIDIA Ion lapkakészlete és vele együtt a GeForce 9400M GS remekül hozza a tőle elvárhatót és bizonyos régebbi játékok futtatására is lehetőséget nyújt némi kompromisszum mellett. A touchpad és a billentyűzet jól használható, a kijelzőről nem nagyon tudunk rosszat mondani, az összképet viszont egyértelműen rontja a kategóriában alacsonynak számító üzemidő és a fényes burkolat. Mindent egybevéve viszont ajánlott vételnek tekinthető mindazoknak, akiknek fontos a grafikus teljesítmény és ehhez hajlandók áldozni az akkumulátoros üzemidőből. Akik ugyanis tényleg csak alap dolgokra használnának egy ilyen gépet, azok jobban jár(hat)nak a legolcsóbb UL20A-val, amely sebességben picit jobb a kétmagos Atomnál és üzemidőben is némi előnyre tesz szert. A döntés a vásárló kezében van.


Pro:
+ szép kijelző
+ jó billentyűzet
+ multitouch
+ többnyire halk
+ hűvös merevlemez
+ kategóriájában átlagon felüli teljesítmény

Kontra:
- csak átlagos üzemidő
- csillogó burkolat
- touchpad felülete lehetne nagyobb
- árban kezdik felvenni a versenyt a CULV-k
- forrófejű processzor
- alacsony teljesítményű töltő

Az Asus eeePC 1201N-t az Expert Computer Kft.-től kaptuk tesztelésre, köszönjük!

Hivatalos oldal: Asus
Vásárlás: Irány a webáruház

Asus eeePC 1201N   

Processzor    Intel Atom 330 (1.6 GHz, 533 MHz FSB, 2x512 kB L2 cache)
Memória    2 GB DDR2-800 CL6-6-6-18
Chipset    NVIDIA Ion
Videokártya    NVIDIA Ion (GeForce 9400M)
Hangkártya    Realtek ALC269 HD Audio
Kijelző    12,1" (1366x768, fényes, LED)
Merevlemez     Hitachi HTS545025B9A300 (250 GB 5400 rpm 8 MB cache SATA2
Optikai meghajtó    nincs
Hálózati kártya (LAN)    Atheros AR8132 Fast Ethernet (100 Mbit/s)
Hálózati kártya (WLAN)     Realtek RTL8191SE 802.11n PCI-E
eSATA    nincs
HDMI    van
Mobil internet    nincs
Modem    nincs
TV tuner    nincs
Távirányító    nincs
Webkamera    van
FireWire    nincs
Bluetooth    van
Infravörös port    nincs
Kártyaolvasó    van
Ujjlenyomat olvasó    nincs
Akkumulátor    6 cellás 63 Wh
Operációs rendszer    Windows 7 Home Premium
Tömeg    1,4 kg
Ár (a cikk megjelenésekor)    133 ezer Ft

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

26. silentfrog
2010.01.09. 13:15
Ez már azért joval többet tud mint az előző netbook,de az ára már nem igazán tetszik.
Aki netre veszi az nem hiszem,hogy ad többet mint 50k val,én legalábbis ha most venném akkor is csak az asus 1000 szériájábol választanék amitmár 80k ért vesztegetnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Svindler silen...
2010.01.09. 13:48
Hát mondjuk én 945GSE-s gépet nem vennék, inkább az ION-osok között válogatnék netbook fronton. Pl. a HP Mini 311c. A 1201N árának környékén meg már vannak CULV megoldások is, ezért vettük bele az UL20-at is a tesztbe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. somakb
2010.01.09. 15:18
Hát igen ,igaz ami igaz, már 120.000 környékén vannak az acer 1410-es széria 2 magos su2300- al szerelt kivitelei is, bár X4500MHD, de hdmi kiment stb, és azért az már nem olyan rossz kis ketyere, igaz akksijuk nem 8 órás mint az 1810 szériának, de attól eltekintve jó kis masinák. 110.000 ért meg már van egymagos, hamarabb választanám azt mint a 100.000 körüli atomos 945gse -ket.

Ez az Asus 1201n meg épp ott van azon a határon, ahol nehéz dönteni, mert alulrol már súrolja a culv-okat teljesítményben, főleg ha az asrock overclock utilityvel még meg mis van húzva 1800 fölé, de azoknál még minidg könnyebb, és ott az a 9400m is... míg amazokban csak a 4500mhd...

Viszont a HP mini is 116.000 vs. asus 1201n 133.000 de cserébe az asus a könnyebb hiába nagyobb, 2 mag, 2 giga ram, nagyobb vinyó és win7... azért ez nem 17.000 ftnyi különbséget ér, még ha akksi időben jobb is a hp. A 116.000 ft szerintem már sok azért a kis hp-ért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. perempe
2010.01.09. 15:21
Itt az új év első tesztje! Hip-hip, hurrá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Alvin_ti42...
2010.01.09. 16:29
somakb: az a kis HP szerintem rövi időn belül visszamászik oda, ahol volt, 110 ezer forint alá. Mellesleg a HP-nak sokkal minőségibb hatása van, ha az ember megtaperolja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Gigabyte
2010.01.09. 19:08
Ez az üzemidő valami hihetetlenül gyenge, nem ezért kell a netbook? Ennyiért már olyan acer-t lehet venni amibe HD4570 van, 3"-al nagyobb kijelzővel és minden finomsággal, nagyon túl lett árazva az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. malvoisen
2010.01.09. 20:57
dobpergés!

Ezzel a géppel jutottunk oda, hogy a netbook kategória létjogosultságát vesztette. Amint a cikkben is szerepelt, már nem sok különbség van a netbookok és (13-as) CULVok között.

Az ASUS létrehozta a kategóriát és sírba is küldte...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Alvin_ti42...
2010.01.09. 22:33
Gigabyte: teljesen felesleges ide keverni az asztali gépeket helyettesítő notikat (15-16"), az teljesen más célközönség.

Egyébként jól látszik, hogy a 330-as Atom az nettopokba lett kitalálva, nem feltétlenül netbookba (8W TDP).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. somakb
2010.01.09. 22:56
Gigabyte: igen, öcsém is most kapott tőlem egy hd4570-el szerelt remek acer notit, 15,6"-ban

"csak" éppen 2,9 kg, 15,6" és bőven nem megy ennyit akksiról mint ez a kis 1201n..., és maximum a műhelyig cipeli ki a lakásból

Olyan ez mintha azt mondanád, hogy miért olyan drága egy subaru impreza sti mikor ugyanazt a teljesítményt tudja egy 7.5 literes chevy limó is ráadásul olcsóbban

Nekem pl. nem kellene egy majd 3 kilós noti... arra jó az asztali gép fele áron, míg hurcolni meg tényleg a netbook de méginkább a culv és szubnotikategória való 1,5 kilóig max 13.3-ig.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. twollah
2010.01.09. 23:57
Ez a gep arban es teljesitmenyben mar inkabb a notebookokhoz all kozelebb.

Idovel ket variacio lesz lehetseges.
1.: teljesen osszemosodik a netbook, notebook kategoria.
vagy
2.: a gyartok elkezdik visszabutitani a netbookokat, hogy ne szivjak el azok a notebook vasarlokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Alvin_ti42...
2010.01.10. 00:43
twollah: visszafelé biztos, hogy nem fognak lépni, a CULV meg idővel eltűnik, ahogy átveszi a helyét az i3 és i5 alacsony fogyasztású verziója.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. csipike04
2010.01.10. 14:58
Azt kérdezném a cikk iróitól, h Mo. kapható ezüst szinben a kicsike?
mert a fekete szép-szép, csak éppen állandóan lehetne takaritani + az ezüst szin miatt sztem komolyabb hatást is kell a noti kinézetre.

Amúgy számomra pont megfelelő lenne ez a gép(dual core, Nv9400, 12,1", 1,5kg, HDMI, üzemidő is elég) lecserélni az U100-som, de az ára kicsit eshetne még, szóval még kivárok a vásárlással ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Dragooon
2010.01.10. 15:22
Én pénteken vettem egyet és nagyon meg vagyok vele elégedve
Könnyű, jól megy és sztem aza 4,5-5óra már több mint elfogadható.
A minőség terén sincs (a cikkben is említett bekapcsoló gombon kívül) semmi kivetni való, nagyon jól összerakták a srácok. A billentyűzet sztem egyszerűen király, még egyik notin se tudtam ennyire pontosan gépelni
Szóval én csak ajánlani tudom, 15+ colos notit meg cipeljen az aki súlyzózni akar...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Alvin_ti42...
2010.01.10. 15:38
ezüstben nem tudom érkezik-e majd, egyelőre csak feketében és bordóban van. Kék színű van a nagyker érkezési listáján, de ezüstöt nem látok, úgyhogy arra elképzelhető, hogy még várni kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. SeregGyorg...
2010.01.11. 03:25
Én már tavaly óta büszke tulajdonosa vagyok!

Szerintem nagyon jó választás volt. A cikk is naggyából korrekt. Egyetlen dolog, amivel nem értettem egyet, a bekapcs gomb... szerintem jó, hogy kicsit nehezebb megnyomni, mert így nem kapcsolod ki "véletlenül". A tapipad tényleg lehetne egy ujjnyival nagyobb, viszont szerintem megéri azt a 2 óra akksi üzemidőt feláldozni a normál méretű billentyűzet és a nagyobb, 12 colos LCD érdekében.

Gondolkoztam az ul30a-n is, de aztán úgy gondoltam, a videók vágására úgyis az asztali gépemet fogom használni, ennek pedig épp elég a teljesítménye ahhoz, hogy ha valami nagyon sürgős vágnivalóm akad, azt elvégezhessem rajta - és tényleg bírja a sony vegast!

Az ujjlenyomatok engem is zavarnak kicsit... de még ezekkel együtt is elegáns kivitelű a szerkezet, kagyló stílusával és diszkrét kék LEDjeivel - ráadásul pontosan akkora, mint egy A4-es papírlap! (csak kicsit vastagabb)

Ha kérdésetek van vele kapcsolatban, szívesen válaszolok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. sfsxnight
2010.01.11. 22:20
Nah hétvégén megint el lett kapkodva a készlet fekete 1201n-ből, szerencsére most már énis raboltam egyet Rendeltem mellé egy [Bombát], így megünnepelhetem(igyunk rá) a kicsike érkezését
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. somakb
2010.01.12. 15:23
Lehet lassan nem kéne ajánlgatni a tesztelt ionos notikat, mert a Mini 311c is jól megdrágult, meg ma már ezis többe kerül Mi lesz így itt? Lassan felkúszik 140 fölé ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. tk36
2010.01.12. 15:29
Én, mint nem hozzáértő kérdezném, hogy a csillogó burkolatot miért használják a gyártók, ha az inkább negatívan hat? Sok hozzászólásból a neten ezt szűrtem le, hogy nem előnyös.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Alvin_ti42... tk36
2010.01.12. 15:33
Mert fotókon és összecsukva jól mutat, amíg senki nem ér hozzá. A mindennapos használatban meg kitéped a hajad tőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. somakb
2010.01.12. 17:14
Monnyuk adhatnának mellé asus, acer, hp stb feliratú cérnakesztyűket a gyártók Mindjárt szép fényes maradna mind
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. vereb
2010.01.23. 22:29
Érdeklődnék, hogy valaki látta-e már valaha a piros/bordó változatot. Azon is minden folt meglátszik?
Van arra mód, hogy megrendelem a gépet és a boltban választom ki a színét?
Lehet rendelni hozza angol billentyuzetet? Esetleg van arról valakinek leírása, hogy utólag hogyan kell kicserélni angolra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Alvin_ti42...
2010.01.24. 13:24
Mivel kód alapján mennek a színek, így előre kell kiválasztanod, hogy melyiket szeretnéd. Tekintettel arra, hogy az anyag ugyanaz, biztos, hogy meglátszik rajta a taperolás. Angol billentyűzettel nem lehet rendelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. samycool
2010.03.22. 01:15
Hali!

Úgy 1 hete én is beruháztam egy ilyen kis készülékbe. Nagyon nehezen döntöttem, de a tesztek alapján ennyiért badarság lett volna mást választani.
Néhány mondatban leírom az eddigi tapasztalataimat:

A képek és videók alapján nagyobbnak tűnt. Rettentően örültem,mikor csont nélkül sikerült beraknom a kis robogóm sisaktartójába!! Kinézetre sztem baromi szép, bár elég könnyen porosodik és az ujjlenyomatok is eléggé meglátszanak rajta...(ez amúgy messze nem olyn vészes mint ahogy sokan leírták!!) A kijelzője elég jó, bár messze nem tökéletes! Élesnek éles,(nagyon!), viszont a színvisszaadása nagyon távol van egy crt től. (Tök véletlen került egy 15ös crt mellé, és csodálkoztam,hogy azon nagyságrendekkel valóságosabbak és mélyebbek a színek!) Amúgy mindennapi használat során ez nem tűnik fel, filmnézésre képnézegetésre teljesen megfelel.Photosopra nem! (legalábbis komolyabb munkákra). A billentyűzetet szokni kellet kicsit, az itthoni hullámos logitech után elég fura volt.1 hét alatt ráált a kezem. A touchpad viszont nagyon király!!! Sokkal jobb mint amire számítottam. Nagyon pontos,éppen jó az érzékenysége, a gombok nyomáspontja, a mérete + a felülete kicsit érdes ami miatt nagyon jó érzés tapizni. Szóval ez 5*

Az elején a gép teljesítményétől és az aksi idejétől nagyon nem voltam elájulva.Többre számítottam.Aztán ahogy telt múlt az idő,- én nem tom miért- de valaogy felgyorsult, és az aksi is bírja már a 3,5-4 órát erős használat mellett. win7 jó, a gép gyorsan bootol gyorsan hibernál,etéren nincs baj. Multitasking sztem teljesen rendben van( 23chrom ablak,acces,word,msn,paint,sql,excel egyszerre simán megy akadás nélkül!)
Amivel viszont rengeteget kínlódtam az a videólejátszás. Az istenért sem akarta lejátszani még a 480as filmeket se normálisan.Már majdnem azon voltam,hogy visszaviszem, mikor rátaláltam a ADOBE FLASH PLAYER 10.1!!!BETA "lejátszóra"..10.0 val semmi nem megy normálisan y.on!!!!!! Kizárólag 10.1! Aztán jött a sima filmnézés. Asse ment.Mindent próbáltam, az összes videólejátszót leszedtem, de egy sima 720p s film úgy akadt,hogy nézhetetlen volt. Ráment vagy egy éjszakám mire sikerült úgy beállítanom,hogy jó legyen. Mp classic+home c.+FULL KLIGHT CODEC PACK!..De ez se elég ám, mer attól még,hogy a gépen van semmi nem fog menni normálisan! Mp ben be kell állítani a Huulu vagy mi az isten kódolást!! Na ekkor cpu terhelés 10% ION átveszi a stafétabotot, és 1080p s film simán megy akadás nélkül.

Ami nagy gond még,hogy daemon toolst nem lehet rá telepíteni!!!! Valami kernel hibát ír ki. Még nem sikerült rájönnöm a titok nyitjára, egyenlőre kénytelen vagyok beérni a Magic iso val.

Összességében nagyon boldog vagyok már vele, igaz elég kemény meló volt jól beállítani mindent. De ha ez megvan, akkor minden porcikájában tökéletes kis netbook ami, komolyabb grafikai munkák kivételével gyakorlatilag bármire tökéletesen használható. Szép,"gyors",r***jó touchpad penge éles kép, kis méret.
Ja és még valami...ez nekem annyira nem volt fontos mert nem ezért vettem, de azért kíváncsiságból felraktam rá a doom3 at..egész jól ment, de azért csodákat senki se várjon tőle.
civ4 fullon tökéletes, de amúgy játékra alkalmatlan!..szal csak ezért senki ne vegye!!
10/10!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Jana89
2010.04.11. 13:19
Nekem annyi problémám adódott hogy ha rá kötöm lcd tv-re hdmi kábellel akkor nem tudom miért de egy kicsit levág a képből a tv és nem tudtam rájönni hogy mit kéne csinálni, ha esetleg valakinek van ötlete szívesen várom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. brainstorm
2010.05.02. 15:03
tulajdonosoktól megkérdezhetem, h volt-e vmi komolyabb problémájuk a proci hőmérsékletével?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Claymore
2010.06.04. 09:16
Szeretnék egy ilyet venni elég fontos lenne mikor lesz nálatok?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!