iPon Cikkek

Asus G55VW: "A" Gamer notebook

Dátum | 2012. 08. 10.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

Szinte már letűntnek hittük azt a kort, amikor az asztali gépekhez hasonló erővel megáldott forrófejű, méregdrága notebookok borzolták a játékos kedvű felhasználók kedélyeit. Bár a Dell XPS sorozat a mai napig megmaradt, az MSI hazánkba már jóformán semmilyen notebookot nem szállít, így a pár évvel ezelőtt nagy népszerűségnek örvendő GT széria a múlté. A Dell jól láthatóan nem akar a saját égisze alá tartozó Alienware masináknak konkurenciát teremteni, így az XPS valójában csak egy kicsit csinosított Inspiron valamivel szebb és jobb minőségű ruhában, igazán komoly videokártya nélkül.


Az Asus viszont a Republic Of Gamers sorozat 2009-es elindítása óta időről időre frissíti a szinte mindig csak egy vagy két tagot számláló G szériáját, így 2012-re sikerült összerakni egy olyan monstrumot, amelyre a tesztidőszak végeztével bátran aggathatjuk rá a gamer notebook megnevezést. Akik tehát kíváncsiak, mire képes ma az egyik leggyorsabb noteszgép a világon, annak érdemes velünk tartania a következő pár oldalon.


A G55VW szinte mindent tartalmaz, amit ma notebookokba bele lehet tenni, így az eszeveszett tempóra képes négymagos Core i7 processzor mellett egy borzalmasan gyors videokártya kapott helyet, amely jó parti lehet, ha a készülék 3D-s képességeit minden értelemben ki szeretnénk használni. Természetesen alap dolognak számít már az USB 3.0 csatlakozók arzenálja, de ugyanúgy van nem csak HDMI, hanem Mini-DisplayPort kimenet is. A memóriát szintén nem sajnálták a mérnökök, ráadásul a Blu-Ray lemezek olvasására is képes DVD író mellett nem csak merevlemezt, hanem egy jókora SSD-t is találunk a burkolat alatt. Szerencsére az akkumulátor kapacitása is vállalható, így nem lehetetlen, hogy a masina akár két-három óráig is ellegyen egyetlen feltöltéssel – nem mintha bárkinek szempont lenne a potenciális vásárlók közül, de sosem lehet tudni. A G55VW ezzel a felszereltséggel nagyjából 500 ezer forintba kerül, de nem kell kétségbe esni, a cikk végén eláruljuk, miért. Fontos tudni, hogy Magyarországon egyelőre csak és kizárólag 1920x1080-as (full HD) kijelzővel vásárolhatjuk meg a gépet, a tesztben szereplő 3D-s verzió a maga 1366x768-as paneljével még nem érhető el.


Bár a képen nem sok mindent látunk, valójában rengeteg dolog jár a G55VW mellé, csak a tesztpéldányban nem voltak jelen. Az Xbox360-akat megszégyenítő tápegység 180W-os és igencsak fickós tempóban tölti fel a 74 Wh-s kapacitással rendelkező nyolccellás akkumulátort, két óra normál használat mellett gyakorlatilag elég is neki. Bár a fotón nem szerepel, de külön dobozban megkapjuk a 3D-s NVIDIA szemüvegének második generációs változatát, illetve a töltéséhez szükséges USB kábelt is. Az igazi extrák pedig, amik nem hiányozhatnak egy gamer noti mellől a következőek: ROG táska, ROG egér és egy Steelseries Siberia headset, csak ROG-os dizájnnal.

Egy ilyen kaliberű gépnél mindig a hűtés az, amely először kerül a középpontba, hiszen a négymagos Core i7 sem egy gyenge processzor, de az igazi hőtermelést látatlanban is a GeForce GTX 660M-nek tulajdonítja az ember. Aztán elkezdjük feszegetni a határokat és kiderül, hogy bizony a CPU sokkal-sokkal melegebb tud lenni, mint a videokártya, amelyen mi bizony meglepődtünk. Míg az izmos GeForce nagyjából 80 foknál éri el a csúcsot, addig a Core i7-3610QM bizony egy fok híján 100-ig menetel, ami nagyon nem kevés, igaz, ilyenkor mindkét fűtőtest 100%-os terhelés alatt van és azt se felejtsük el, hogy a tesztidőszak a nyár legmelegebb napjaira esett. Azt viszont egészen nagy biztonsággal állíthatjuk, hogy túlmelegedéstől nem kell tartanunk, valamint a processzor sem fogja csökkenteni az órajelét a magas hőmérséklet miatt. A hűtőrendszer normál használat mellett meglepően csendes, sőt, igazából a legdurvább terhelés mellett is egészen elviselhető zajszintet produkál, igaz, ebben nagy szerepe van annak, hogy hátul gyakorlatilag semmi más nem kapott helyet a gépen, csak két óriási nyílás, amelyen a felforrósodott levegő távozhat. Ami talán kicsit kellemetlen, hogyha a határokat feszegetjük, akkor bizony a billentyűzet bizonyos részei képesek komolyan átmelegedni, jelentősen csökkentve ezzel a komfortérzetet.


A gép erejét jól prezentálja már a Windows beépített tesztjének futtatása során kapott eredmény is, a közel maximális pontszám a videokártya és a processzor esetében azt jelenti, hogy kivételesen nem csak kialakításában, hanem tudását illetően is egy fenevaddal van dolgunk. Ha G55VW-re fáj a fogunk, nem árt tudnunk, hogy a Core i5-ös változatok kettő, míg a Core i7-es variánsok négy memória helyet kaptak, így utóbbival könnyebben, de leginkább olcsóbban összehozható a 16 GB RAM (mindkét változatnak ez a hivatalos támogatott maximális mennyisége).


Könnyen megmagyarázható, ugyanakkor fájó pont az Intel HD Graphics 4000-es videokártya és vele együtt az NVIDIA Optimus technológia hiánya. Bár az Asus G55VW egy vérbeli játékgép, amelyről a későbbiek folyamán még inkább meggyőződhetünk, de bizony az esetek többségében a tulajdonosok ugyanúgy használják böngészésre, mint filmnézésre, így feleslegesen dolgozik a nagy teljesítményű GeForce ebben az esetben – arról nem is beszélve, hogyha valamiért úgy hozná a sors, hogy akkumulátorról kell üzemelnie a masinának, akkor a HD4000 tetemes előnyt jelentene. A GTX 660M egyébként az NVIDIA aktuális Kepler architektúrájára épül és 384 shader egységével asztali fronton is könnyedén megállná a helyét a középkategória elején, mobil fronton pedig ez komoly izomzatnak számít (1366*768-on legalábbis). 2 GB memóriája és 80 GB/s-os sávszélessége elegendőnek tűnik a jelen és jövő játékaihoz egyaránt. Nem árt viszont észben tartanunk, hogy itthon egyelőre csak az 1920x1080-as panellel szerelt gépeket kapni, míg a tesztben szereplő példány kijelzője mindössze 1366x768 képponttal rendelkezik, köszönhetően a 3D támogatásnak, hiszen utóbbit ha bekapcsoljuk, akkor bizony a sebesség a felére csökken a normál “2D-s” használathoz képest.

Bár a 750 GB-os merevlemez a saját kategóriájában igencsak gyorsnak számít, az igazi átütő erőt a 128 GB-os Sandisk U100-as SSD jelenti, főleg akkor, ha már feltelepített alkalmazások használatáról van szó, hiszen bármennyire is dominál a tároló akkor, ha olvasni kell róla, az írási értékek bizony finoman szólva sem kiemelkedők. Ettől függetlenül a rendszer sebességére remek hatással van és grafikon ide vagy oda, bizony a telepítések során se tapasztaltuk, hogy az a 170 MB/mp-es érték olyan szörnyű lenne, mint amennyire kinéz, összehasonlítva pár keményebb ellenféllel. Ami furcsa, azok a partíciók, nevezetesen, hogy a merevlemezt ketté bontották, holott a rendszer nem azon van. Vélhetően ennek az az oka, hogy egyetlen image van a gyártónál, amit ugyanúgy ráhúz a csak merevlemezzel, illetve az SSD-vel kiegészített verziókra egyaránt. Aggodalomra persze semmi ok, hiszen így könnyedén megtehetjük a Windows beépített lemezkezelőjével, hogy egyesítsük a kettőt.

A hangszórók mellett szintén nem szabad szó nélkül elmenni, mert bár nem kapunk annyira kellemes mini koncerttermet, mint a N55SF esetében, a SonicMaster Lite mindenképpen az átlag fölé magasodik, köszönhetően tisztán és szépen szóló szatellitjeivel, illetve beépített mélynyomójával. Utóbbival biztos nem fogjuk kivívni a szomszédok haragját, de pont annyit tesz hozzá a zenehallgatáshoz, hogy ideig-óráig el tudjuk felejteni, valójában egy noteszgép előtt ülünk.

Kialakítását tekintve a G55VW is hozza a korábbi G szériás Asus noteszgépek formavilágát, igazán nagy újdonságot nem nagyon tartogat azok számára, akik látták már az előd modellt. A felső burkolat matt műanyag bevonatot kapott, amely kellemes az ember kezének, ráadásul az ujjlenyomatokat is kevésbé gyűjti, mint a klasszikus fényes változat. A zsanérok (amelyek egyébként műanyagból készültek) egész strapabírónak tűnnek, bár a szokásosnál nehezebb felső burkolatot kell elbírniuk, így azért van némi fenntartásunk a jövőtállóságot illetően, de ne legyünk pesszimisták. A gép szerelése egy bizonyos szintig nem okozhat problémát, jól látható, hogy a négy memória foglalatból kettő a készülék hátoldalán kapott helyet, így a 16 GB-ra való bővítés könnyedén megoldható (a Core i5-ös modellnél valószínűleg a másik oldalon található két szlot hiányzik). A beépített SSD-t viszonylag nehéz cserélni, ráadásul sokkal gyorsabbra nem is nagyon tudnánk az mSATA csatlakozó miatt.


A billentyűzetnek nagyon örültünk. Nem csak azért, mert igényes háttérvilágítást kapott – amely bizonyos energiagazdálkodási profilok mellett nem mindig működik – hanem azért is, mert meglepően jó rajta gépelni, az alátámasztásával sincs igazán gond, talán a gombok oldalirányú stabilitása az, amit fel lehet hozni gyenge pontként. Bár az Alienware klaviatúrákat nem tudja lepipálni, megközelíteni annál inkább, igaz, ezen a területen már az előd is jeleskedett.


Ami viszont még a billentyűzetnél is jobb, az a touchpad. Felülete viszonylag nagy és ugyanabból a matt műanyagból készült, mint a felső burkolat, rövidtávon mindenképpen élvezet használni, kíváncsiak leszünk a hosszútávú tapasztalatokra is. Multitouch képességekeit felesleges lenne felsorolni, a legtöbb ma elvárható tulajdonsággal rendelkezik, de ha ráfanyalodnánk a fizikai gombok használatára, akkor is kisimulnak majd a ráncok a homlokunkon, ugyanis mind a bal, mind a jobb “egér” gomb kifejezetten könnyen és precízen jár, használat közben semmiféle kattogós vagy egyéb idegesítő hangot nem produkál. Érdekes, hogy a tapipadra ekkora figyelmet fordítanak az Asusnál egy gamer notebook esetében, hiszen köztudott, hogyha valamit, hát ezt biztos, hogy nagyrészt egérrel (méghozzá jellemzően nem is akármilyennel) használják a tulajdonosok.


Csatlakozókból gyakorlatilag egy Mini-DisplayPorttal kapunk többet a szokásosnál, az összesen négy USB 3.0-s bemenet viszont dicséretes. A dizájnt nem nagyon szoktuk érinteni, hiszen a legtöbb készülék oldala egyszínű, de a G55VW esetében az ezüst és a fekete rész találkozásra nagyon ízlésesre sikerült, az optikai meghajtó tálcáját valószínűleg öröm lehetett megtervezni, főleg legyártani. A kártyaolvasót elöl találjuk, hátra pedig a két hatalmas szellőzőnyíláson kívül semmi érdemleges nem került.

Az 1366x768-as, 3D-képes kijelző talán a gép egyetlen igazán gyenge pontja. Bár a 120 Hz-es képfrissítés miatt szinte bármi “folyik” rajta, beleértve a játékokat és a Windows ablakokat is, mégsem tudunk igazán örülni ennek a remek paraméternek, ugyanis a betekintési szögek meglepően szűkek. Főleg függőlegesen, ahol igazán fontos lett volna, vízszintesen még nem olyan rossz a helyzet. A márkát és a típust népszerüsítő sötét háttérkép csak tovább ront a dolgon, de be lehet úgy állítani a panel dőlésszögét, hogy ezt a rossz tulajdonságot ha nem is kompenzáljuk, de a hatását minimalizáljuk. Az 1920x1080-as panelhez sajnos nem volt még szerencsénk, így nem tudunk véleményt alkotni a hazánkban megvásárolható készülékek ezen részét illetően, de az Asus által használt elnevezésből (EWV, mint Enhanced Wide Viewing) feltehetőleg egy jobb minőségű megjelenítőre kell gondolnunk. A kávában található webkamera ugyanakkor LCD-től független és meglepően jó képminőséggel bír, bár maximális felbontása mellett ez is szereti csipegetni a processzoridőt, igaz, ebben az esetben van miből.
Talán sokak számára ez az oldal lesz az egyetlen, ami releváns információval szolgál a gép kvalitásait illetően, pedig ahogy már említettük, nem csak a teljesítménye miatt lehet kedveli a G55VW-t, de az biztos, hogy megvenni amiatt fogja a többség, mi másért.


A négymagos, nyolc szálon dolgozni képes Core i7-3610QM-et már vendégül láttuk, akkor szintén egy Asus noteszgépben találkozhattunk vele. Az ott elért eredmények sokat nem változtak, néhol picit jobb tempóra képes a G55VW, de kiugró eltérést nem tapasztaltunk.


A PCMark már kicsit izgalmasabbnak bizonyult, hiszen itt már az SSD és a videokártya is bekapcsolódott a történetbe. Jól látható, hogy bár a flash alapú meghajtó jelentős előnnyel bír a merevlemezekkel szemben, de a képek importálásánál bizony az írási sebességnél a másik SSD-vel szemben már szinte elvérzik. A VGA sebességéhez kár lenne bármit is hozzáfűzni, a számok egyértelműsítik, ki az úr a háznál…


…hát még a valós tesztek. Nyilvánvaló volt, hogy a GTX 660M nem lesz egy súlycsoport az eddigi leggyorsabb mezőnnyel, de a különbségek enyhén szólva is látványosak, néhol döbbenetesek, bár ez nem mindig csak és kizárólag a videokártya számlájára írható. Ha az 1920x1080-as felbontás alap elért sebességet próbáljuk jósolni, akkor nagyjából az itt látható értékek felével kell számolnunk.


Egész elfogadhatóan alakult az üzemidő is, hiszen minimális terhelés mellett sikerült elérnünk a négy és fél órát, ami mindennek mondható egy ilyen gépnél, de elhanyagolhatónak nem. A maximális fényerő melletti filmnézés már nem volt olyan parádés, de a szűk két és fél óra egyértelműen jó értéknek számít. Természetesen, ha a gép minden porcikáját kihasználjuk, akkor egy óra alatt le lehet meríteni, de ilyesmire ritkán kerül sor – viszont a tudat, hogy nyugodtan vonatra ülhetünk vele, nem egy rossz dolog.
Talán senkinek nem okoz meglepetést az, hogy az Asus G55VW összességében tetszett nekünk. Bár nyíltan vállalja, hogy a játékosoknak készült, mégsem hemzseg olyan megoldásoktól, amelyek egyértelműen csak a látványra mennek rá. A hűtőrendszer a kánikula ellenére jól tette a dolgát, ha a zajszintet is figyelembe vesszük. A gép által produkált teljesítményre aligha lehet panasz, ahogy az ergonómiai dolgokra se sok. A vételár ugyanakkor nem alacsony, ez a minden földi jóval (3D, SSD, Blu-Ray) felszerelt változat gyakorlatilag fél millió forintba kerül. Jó hír, hogy a hazánkban kaphatók változatok közül a legolcsóbb alig 300 ezer forint és az i7-es processzor, illetve a bivaly erős videokártya már abban is megvan, sőt páran kifejezetten örülni fognak, hogy se az SSD, se a 3D-s támogatás, se a Windows 7 operációs rendszer nem terheli meg jobban a büdzsét. Mi azt a változatot bátran ajánljuk azoknak, akik elsősorban asztali gépüket szeretnék kiváltani egy megfelelően erős, ámde hordozható masinával.


A tesztben szereplő Asus G55VW típusú notebookot a gyártó hazai képviseletétől kaptuk tesztre, köszönjük!


Pro:
+ kiváló teljesítmény
+ 3D (opcionális)
+ billentyűzet világítás
+ kellemesen használható touchpad
+ kategóriájában hosszúnak mondható üzemidő
+ hasznos extrák (hordtáska, egér, headset)

Kontra:
- nincs alacsony felbontású kijelző, csak 3D támogatással együtt kérhető
- adná magát, mégsincs NVIDIA Optimus támogatás
- verziótól függően igencsak drága mulatság lehet

Hivatalos honlap: Asus
Vásárlás: iPon webáruház
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

52. hunmyke
2012.08.10. 10:55
Igazán kaphatott volna egy jobb kijelzőt, 1600x900-as felbontást legalább(!).
Optimus-t sem szabadott volna kihagyni.
Nincs rálátásom a gamer notebookokra, de ezekkel a hiányosságokkal már elég drága a gépezet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. franc0 hunmy...
2012.08.10. 11:00
Nézz már körül egy kicsit, mielőtt sírni kezdesz...
Nem kéne messzire menni, itt az iponon is csak 313K fullHD kijelzővel.

Amúgy nekem herótom van a gamer notiktól, de ha már muszáj játszani notin, akkor ilyet kell venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. nightmare1...
2012.08.10. 11:05
Érdekes, hogy csak 1366x768-t írtatok, én mindegyik típusban full hd kijelzőt láttam eddig. (Közben megnéztem hivataloson, tényleg van ezzel a kijelzővel...)

Nekem a fapados ~300 000 forintos darab van meg, nagyon szép matt, fullhd kijelző van bent!

Optimus felesleges egy gamer gépbe, a gtx660-nak amúgy is jó az energiamanagementje.

Filmnézéssel közel három órát ment nekem a gép, igaz avi-t néztem csak. Amúgy én az alapban túlméretezett hűtés miatt választottam, mert ez fontos volt nekem, ez meg a valamivel több memória döntött az Y580 ellenében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Svindler
2012.08.10. 11:12
nightmare13: Igen, közben beszéltünk ASUS Magyarországgal, úgy néz ki, hogy kizárólag a 3D-s, 120Hz-es kijelző 1366-os, egyébként minden gép 1920*1080-as
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. AxoPy
2012.08.10. 13:03
de amúgy itt veszíti el kb a notebook a funkcióját, a mobilitást...nem tudom egy combosabb játék alatt mennyit bír az akksija, de olyan 2re tippelek, vagy 3-ra...szóval úgy is úgy kellesz játszani rajta, hogy be van dugva a konnektorba végig, ergó gépen is játszhatsz ennyi erővel, és 500.000ből 2-3-4x erősebb gépet össze lehet rakni fullhd monitorral! szóval alapvetően szerintem az ilyen notebookok fölöslegesek! bár úgy is csak az veszi meg, akinek a szponzor állja a csekket, vagy apuci!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Simba
2012.08.10. 13:30
AxoPy: itt nem az akku a lényeg senki sem fog arról játszani. Ez lényegében egy dizájnólt DTR gép, nem annyira rossz VGA-val. S mint DTR, konnektortól, konnektorig cipeli az ember. Persze napi munkába járáshoz én sem egy 5-6 Kg-os döggel mászkálnék. Ez arra jó, ha valaki viszonylag gyakran utazik, de nincs humora mindenhol egy nagy gépet fenntartani. De kell az izmos gép, no meg ha szeret játszani mellé akkor meg +ban jól jön. Meg persze gazdag csemetéknek lanpartyra járáshoz.

Nem kérdés, hogy ennyiből jóval jobb desktop PC-t össze tudsz rakni, csak azt cipeld is magaddal mondjuk egy repülőútra. Na látod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. ktamail666
2012.08.10. 13:35
Hajrá AxoPy. Rakd össze a pc-det " 500.000ből 2-3-4x erősebb gépet össze", aztán vigyed gamer party-ra, de kérd el aputól az autót, hogy elbírd cipelni a fullHD monitort.
Ha gyakran kell költözni, akkor sokkalta kényelmesebb egy ilyen gépet cipelni, mint a PC-ket. Az aksi meg azért kell, hogy ha áram kimaradás van, akkor ne vesszenek az a dolgaid.
Az "Optimus"-al meg a szenvedés van... Késő vált át stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. franc0 Simba
2012.08.10. 13:57
Észérvekkel jössz egy irigy csóró tizenévesnek?
Van időd rendesen. Én kiszámláznám.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Skorbut
2012.08.10. 14:13
Ez tényleg komikus! Ennyiért 8 mag és SLI jár már X-Fi hangkarival 16 Gb RAMmal asztaliban, teljes enthusiast setup monitorostul
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Simba
2012.08.10. 14:22
Skorbut: egyértelműen túlárazott, a "gamer" cuccok mindig is azok voltak. De nem kötelező a vétel ahogy mondani szokás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Galanodel
2012.08.10. 14:37
Én azért duzzogva, de elfogadnám . Egyébként pl havernak van gamer notija (17"-os). Neki azért kell, mert sűrűn kijár külföldre a munkája miatt, céges gépen meg nincs sok játék. Beteszi a bőröndbe, kint kiveszi, és egy hétig ott csücsül az asztalon. Itthon szintén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. AxoPy
2012.08.10. 14:57
@franc0
fú de ordít rólad hogy mekkora tudatlan paraszt vagy irigy csóró tizenéves? szerintem idősebb vagyok mint te, több a lóvém, és nagylelkűbb is vagyok, de hozzászólásod alapján ebbe már biztos is vagyok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. mThom
2012.08.10. 15:44
Muszáj mindig offolni? Az ugató kutyát nem érdekli, hogy kinek mennyi pénze van.

AxoPy: ha felnőtt vagy, akkor próbálj meg úgy is viselkedni. Mert itt vered a nyálad egy gyerek módjára, de hogy minek, azt gyanítom, hogy te sem tudod...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. AxoPy
2012.08.10. 16:30
igen? én leírtam a véleményemet a cikkről, mr. franc0 pedig egy gyerekes szánalmas kommenttel reagált rá...nem értem hogy hol hibáztam?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. psylocke
2012.08.10. 16:39
Érdekes gamer notinak hívni ezt.

Ahhoz min. egy 17.3-as de inkább 18.4-es kijelző kéne, min fHD felbontással.

De a konfig is érdekes.

A négymagos csoda helyett, egy erősebb i5 kéne, így a 660m helyére kerülhetne 680m vagy 7970m.
A ramnak szörnyű az időzítései.
a felbontás vicc.
matt kijelző.
120Hz és 3D kukába...
egy ~180GB-os ssd a kisebbssd+merevlemezkombi helyett.
Win nélkül.

És máris csak kb. 400-ért van egy használható konfig.
De ez így 500-ért ... érdekes ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. jencee
2012.08.10. 18:00
Sziasztok! Úgy látom az Asus-nak sikerült megint megosztani a tömeget, 
de ugye ez így volt a MARS karikkal is. Nekem tetszik a gép, de nem venném meg,
 teljesítményben is biztosan létezik hatalmasabb, de gondoljunk arra is, 
hogy ezeket a gépeket nem átlag embereknek készítik, illetve nekik kell a haszon.
 Én mondjuk notit nem nem ezek alapján választok, illetve akku...
 Hmmmm.... 
Nekem sokat tud a gép akkuja After Effects használata mellett is sima 3 óra, ha hajtom, de nekem mikor van elektromos hálózat,
 akkor rajta a gép, itthon is, szóval egy noti mobilitása ennyi, ha utazok akku, 
ha nem akkor nem akku.... út közben meg nem játszunk mert képtelenség...
Szóvel ez a gép így jó..... és ez tény.... max. 
gyorsabb esetleg RAID-elt merevlemezek kellenek, de az pótolható...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. hunmyke
2012.08.10. 19:03
franc0, kezdjük ott, hogy nem "sírtam", nem szeretem az ilyen jellegű hozzászólásokat fórumon (persze sokan nem bírják megállni, de azért próbáljuk meg).
Én most nem az általad 300k-s gépről írtam véleményt, hanem a tesztben szereplő 500k-sról.
Svindler kulturáltan le tudta írni, hogy a szériában csak a 3D-s kijelzősből van 1366x768 felbontású.

psylocke, van benne valami amit mondasz, de 17,3"-os változat is van az Asus kínálatában. Szóval van választék.

Optimus annyiból jól jött volna, hogy ha valaki nem csak gamer gépnek akarná használni, hanem utazásnál is elő tudná kapni, nem feltétlenül játék céljából.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. gunclub
2012.08.10. 19:24
Sok ember el van tévedve azzal kapcsolatban , hogy mi is egy gamer noti. Nem fogsz semelyik lanpartyn akumlátorról játszani! Viszont nagy segítség hogy nem kell cipelned egy 10 kg-os gépet plusz a monitorodat.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. mThom
2012.08.10. 19:48
AxoPy:

"szerintem idősebb vagyok mint te, több a lóvém, és nagylelkűbb is vagyok"
Na mindegy, tényleg nem rosszból írtam, de ha már hangoztatod, hogy mennyire felnőtt vagy....


animalfox:

Ott a pont!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Destructo
2012.08.10. 20:01
Nagyon ott van a cucc...mondjuk ennyiért ezt a szendiszk SSD-sajnos kevés....| Minden más kifogástalan..!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. jozsefm
2012.08.10. 22:12
Hát sajnos 500-ezerért nagyon sok itt, a ha meg a de.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. noPublicFG
2012.08.11. 00:33
A full HD-s verzió jobban megremegtette kicsiny szívem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. carraroxt
2012.08.11. 08:03
Sosem fogom megérteni a "gamer notebook" kategóriát. Ez valami olyasmi számomra mint az autók közt a SUV. Sok mindent belemagyaráznak, de ennek ellenére csak a státusszimbólum teremtést, és a magamutogatást látom benne.

OFF:

Szerintem lenne racionalitása minden cikk után két párhuzamos fórumszálat indítani. Egy szakmait, és egy anyázósat. Így mindenki szabadon eldönthetné, hogy melyik színvonalú közösséghez sorolja magát.

ON
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. nightmare1...
2012.08.11. 08:24
ÉN 285 000 FT-ért vettem az enyém. NIncs bent SSD, 500- a vinyó és nincs 3D természetesen, se Windows, se egér+táska.

A FHD kijelző nagyon szép képet ad, betekintési szögei az átlagnál valamivel nagyobbak.

Fantasztikusan gyors a masina, halk, a biosban nagyon sok (tuning is) funkció van.

AKkuról egyszer használtam, áramstünet közben filmeztem, de elment majdnem 3 órát.

Az ennyiből meg annyiból összeállítok egy deszuperkrájzisztultrán futtató konfigot kommentelőknek: nézzék meg a teljes G55 palettát, meg gondolkodjanak el, hogy miért is lehet előnyös ez a gép, ne csak azt nézzék, miért nem.

Jah, és mielőtt valaki a zsebemben turkálna. Nem vagyok gazdag, egyetemi ösztöndíjamat nem ittam el. AZ ebből vásárolt asztalimat és notimat adtam el, és abból vettem. Albis leszek, nem jön rosszul, ha feleannyi fogyasztásból kijön az élmény, plusz ha haza kell mennem, tudom vinni magammal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Simba
2012.08.11. 10:28
carraroxt: nos ha nem tudod mire jó nincs is rá szükséged, szóval nem vagy a célcsoport tagja. Képzeld el úgy, mint ha méregdrága hangcuccot vennél, a többségnek nincs rá szüksége, egy része felvágásból veszi, de a maradék azért mert hallja a különbséget. Na ugyan ez van itt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. piter
2012.08.11. 19:26
AxoPy gyulolom az ilyen gusztustalan es folosleges hozzaszolasokat!
Mint Pl.
1:Verpisti
2:Majd apuci megveszi!

Ne legyel irigy ember!Az ilyen hozzaszolasbol leri hogy kezeltetned kene magad,de minek ugysem telne ra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Samupitecu...
2012.08.11. 22:46
egyszer egy ,műsorban láttam egy gépet, aminek az volt a trükkje, hogy a gépház oldalára volt szerelve egy éppen megfelelő méretű monitor. erős is volt, meg viszonylag hordozható is. ebből kiindulva miért ne lehetne egy erős Mini-ITX gépet összerakni, kisebb monitorral? Lanozásnál úgysem a HD szuperbrutál monitor fog számítani.

uff
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. nem_tomki
2012.08.11. 23:07
1. Ne itt tárgyaljátok már meg az anyagi helyzeteteket!
2. Igen, mindenki tudja, hogy ezek nagyon túl vannak árazva, és hogy ennyiért 4x jobb, 8magos gtx 680-as vagy 7970-es nagy SSD-s állat gépeket lehet kapni, de van, akinek erre van szüksége, ugyanis sokat utazik, és ha van rá pénze, akkor miért ne vegye meg?!
3. Kit érdekel, hogy honnan van rá pénze? Netán apuci adta, vagy dolgozott érte, vagy nyert a lottón senki sem kérdezte. Az ilyen kérdések mindig irigységből fakadnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. franc0 nem_t...
2012.08.11. 23:41
Na én meg az ilyen szövegeken akadok ki.
Mégis mit zavar ez? Elég nagy ez az internet, elfér rajta mindenki. Ha nem tetszik amit látsz, továbblapozol oszt kész.
Vagy lemaradtam és te vagy kormány által kinevezett internetcenzor, vagy miafasz?
Nem értem, miért kell ilyen komolyan venni az internetet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Joachim21
2012.08.12. 08:01
1. oldalon, a specifikációs tábla első sorában (CPU) van egy elírás:
6MB L2 cache an írva az L3 helyett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Simba
2012.08.12. 09:24
Én sem értem miért a fórumokon éli ki néhány ember a hülyeségeit. Főleg egy "szakmain" menj SG-re ott értékelik a komolytalankodást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Asagrim nem_t...
2012.08.12. 09:41
"Az ilyen kérdések mindig irigységből fakadnak."

Nem csak irigység. Nagyon nem mindegy, hogy egy olyan ember pofázik a cuccról amit vett, aki azért vette mert a szakértelmét alkalmazva kiválasztotta magának x féle termék közül, vagy azért mert apuci ilyet vett neki, közben fingja nincs mit használ. Minél drágább egy hardver, annál inkább elvárom, hogy tulajtól igenis hozzáértő, használható tanácsot/tapasztalatot lehessen kérni vásárlás előtt, FŐLEG egy webshopon!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. J.Minkey
2012.08.12. 10:34
Sziasztok,

Olyan kérdésem lenne, hogy i5-ös változat mikor lesz Mo-on is elérhető? Mivel minden hol csak i7-tel látom. A másik külföldi honlapokon olvastam a G75-ről tesztet, ott 670-essel volt tesztelve és lényegesen jobb hűtési eredményeket ért el a masina. Bár a proci és a GPU hőmérsékletet nem írták, de maga a billentyűzet bizonyos részei sokkal hűvösebbek voltak. Ilyen nagy különbség lenne a 17 collos és 15-os változat hűtése között? Ha valakinek van tapasztalata és megosztaná azt megköszöném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. J.Minkey
2012.08.12. 10:39
a masina árára meg visszatérve... a "fapados" g55-os változat 300K alatt már elég bestbuy kategória lenne. Reménykedek, hogy a forint erősödik még és hát ha becsuszna 300K alá az ára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. CyberPunk6...
2012.08.12. 20:21
Ez a gép szerintem nagyon csúnya, ennél rondábbat direkt is nehezen...

A teljesítménye lehet jó, de akkor már inkább egy alienwaret vennék, az is tud eleget és még jól is néz ki, meg alaposan konfigurálható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. J.Minkey
2012.08.12. 23:12
CyberPunk666

A kinézet az szubjektív. Pl nekem nagyon bejön a formája a g55-nek, de minden ember más ízléssel rendelkezik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Asagrim
2012.08.13. 03:11
" ... a közel maximális pontszám a videokártya és a processzor esetében azt jelenti, hogy kivételesen nem csak kialakításában, hanem tudását illetően is egy fenevaddal van dolgunk."

Egy kivénhedt C2 steppinges 955 BE, meg egy HD4850 giga vrammal kap 7,3-mat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Simba
2012.08.13. 09:33
Ez még mindig szépnek mondható, legalább is egy MSI "gamer" csodához képest, na ott van karácsonyfa hangulat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Zsos
2012.08.13. 11:44
carraroxt
OFF-hoz ha megengeded: a gémer notebook kategóriának igenis lehet létjogosultsága, pl. én az ASUS RoG-ból a G53SX-et vettem tavaly pontosan azért mert ugyan többnyire otthon szoktam használni, nekem fontos volt az,hogy adott esetben tudjak pl Skyrimmel játszani normális grafikai beállítások mellett, viszont a lakásban ha éppen a nappaliban, a konyhában (ha pl a párom főz és mellette akarok lenni), vagy az erkélyen támad kedvem játszani, akkor ezt megtehessem, és ha elutazom, akkor szintén legyen meg a lehetőségem arra,hogy kikapcsolódjak a kedvenc játékaimmal.
A másik dolog, nekem SUV-om van, de használtan vettem 2 évesen, és kb. olyan áron, amiért megkapsz egy viszonylag jól felszerelt Astrát vagy Golfot. Azért vettem ezt az autót mivel nagyon tetszett a többi autóhoz képest, viszont az ára nem volt vészes, és totálisan jó döntés volt így utólag is. Áruld már el nekem,hogy ha valaki egy jól felszerelt Golfot vesz, pl ilyen vagy akár magasabb áron mint egy 2-3 éves SUV akkor az mitől nem egy magamutogató senkiházi? Te ha elmész egy ruhaüzletbe venni magadnak valamit akkor csak a legolcsóbb fehér polót veszed meg ? Mert ennyi erővel akkor ha már veszel egy jobban kinéző inget akkor te is egy magamutogató ember lettél mert nem csak azért vetted a polót hogy eltakarjon, hanem azért mert volt képed venni egy akár drágább ruhadarabot ami esetleg tetszik is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. CyberPunk6...
2012.08.13. 13:29
J.Minkey - az én írásomban elhelyezett "szerintem" szó hivatott jelezni, hogy ez az én személyes szubjektív véleményemet tükrözi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. bkaresz200...
2012.08.13. 15:33
Jó kis gép; de most nem érdemes venni az AMD-ATI uj technológiák miatt le fog esni az áruk pár hónap alatt. Átlagban a felére kanadában és amerikában már elkezdődött.
Remélhetőleg itt sem lessz sokkal drágább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. LechooEdy
2012.08.13. 18:46
500-ért inkább vízhűtéses, crosf-es pC
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. carraroxt
2012.08.13. 19:28
Látom nagyon a lelkedbe gázoltam. De attól még, hogy én nem venném meg, nem lesz tilos másnak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Zsos
2012.08.14. 08:44
igen nagyon megrendítettél, de mostanra kisírtam magam és így már azért könnyebb elviselni a gondolatot, pláne azért, mert szerinted sem tilos azért ilyeneket vásárolni ( még ha látszólag meg is veted őket). De persze nem mondom azt,hogy nincs igazad bizonyos szempontból mert van nagyon sok olyan ember aki pusztán kivagyiságból vásárol ilyen cuccokat, de azért írtam, hogy jelezezzem, hogy vannak kivételek, ezért általánosítani nem feltétlen szerencsés. (Jó néha muszáj, például a norvégbűnözés esetében,de az egy másik történet )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2012.08.14. 09:48
Igen, de aztán cipeld a 30kg-ot monitorostul mindenestül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Sermi
2012.08.14. 13:39
Ez a kijelzőfelbontás elég gyászos ennyi pénzért.
A külső már szubjektív dolog de szerintem ritka ronda egy gép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ni89
2012.08.14. 14:16
Habár nem ennyire komoly a hűtése, de biztos nem főnek meg benne az alkatrészek, de én inkább egy Lenovo Y580-ast vennék, majdnem lehet ugyanilyen kiszerelésben kapni. És jó pár ezressel olcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szigyi
2012.08.18. 21:57
Fényes kijelző = teljes diszkvalifikáció, xszar az egész!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. insanity22...
2012.08.20. 07:59
Fél millióért EliteBook 8570w-t kapni, amivel ha szakavatott szemek előtt vagy, akkor csak annyit mondanak "húúú" meg "aztaaa", ráadásul a tulajdonságok felsorolásánál a 'nem'-ek helyett végig 'igen' van. Asusnak nem kéne túlzottan erőltetni a notebookos iparágat, belátta ezt már az MSI is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. CyberPunk6... insan...
2012.08.20. 08:08
az első felével egyet értek, a másodikkal nem, mert elég sokan vesznek asus laptopot, nem lennék meglepve, ha az eladásokat tekintve top3ban lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. insanity22...
2012.08.20. 22:42
330 és 615 ezer között már minőséget is találni, akkor meg minek ez a vacak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. VBence123
2013.06.03. 10:55
sziasztok.
Ilyen laptopom van, most vettem, és van vele pár gondom.
Először is, nem tudok vele USB-ről bootolni, hogy feltegyek egy új windowst.
Másodszor a billentyűk. a delete nem működik, ha leütöm ezt írja be: 65s0 | valamint a jobbra nyíl megnyitja a windows media centert, a numerikus részen pedig az 5-ös billentyű a kereső gombot nyomatja be.
Ezek mitől lehetnek? Valaki esetleg tud megoldást? Küszi előre is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!