iPon Cikkek

Asus N53 és N73: Új multimédiás notik az Asustól

Dátum | 2010. 10. 04.
Szerző | Alvin_ti4200
Csoport | NOTEBOOK

Az Asus mindig is élen járt a multimédiás noteszgépek népszerűsítésében, erre talán legékesebb példa a múltkor nálunk vendégeskedő NX90 lehetne. Persze nem csak a prémium kategóriában igyekeznek meghódítani a vásárlók szívét, hanem a sokkal nagyobb profitot termelő középkategóriában is, elvégre ezekből a gépekből adják el a legtöbb példányt a statisztikák alapján.

Az N széria utoljára tavaly frissült, amikor is az N60-nal kaptunk egy AMD-s szívvel megáldott példányt is. Nálunk decemberben vendégeskedett utoljára ilyen masina, így kíváncsiak voltunk, hogy az Asus az azóta eltelt – informatikában mérve – borzasztó hosszú idő alatt mit hozott össze a boszorkánykonyhában.


Két méret kategóriában is frissült a sorozat, így egyértelmű volt, hogy mindkettőt elhozzuk egy alaposabb vizsgálatra. Kezdjük a sort az N53-mal, hiszen előre borítékolható, hogy ez a verzió lesz a népszerűbb – legalábbis a hazai piacon biztos.

Mitől lesz multimédiás egy notebook? Filmet lejátszani és zenét hallgatni ugye mindegyiken lehet, nyílván nem ezek azok a tulajdonságok, amelyek kiemelnek egy ilyen gépet a tömegből. A mi értelmezésünkben a multimédia kiegészítés gyorsgombokat, nagyfelbontású kijelzőt, az átlagnál jobb hangszórókat, Blu-Ray meghajtót és TV tuner kártyát jelent. Az N53-ban ezek közül elég kevés van meg, ettől függetlenül már ránézésre is megállapítható, hogy kinek szól a termék.


A Core i5-ös processzor mellett a szokásos 4 GB memóriát találjuk, az integrált Intel videokártyán kívül viszont kapunk egy középkategóriás GeForce-ot is, ergo az Optimus technológia dominál jelen esetben is. Nagysebességű csatlakozókból kettőt is kapunk, így választhatunk az eSATA és a harmadik generációs USB között. A Bluetooth, kártyaolvasó, HDMI csomag ma már szinte alapnak számít, így kiemelésük nem indokolt. A valamivel több, mint 250 ezer forintos vételárhoz 2 év garancia jár, a kereskedelmi forgalomba kerülő gépen pedig a tesztgéptől eltérően Windows 7 Home Premium csücsül majd. Tekintettel arra, hogy a készülék az újságíróknak szánt tesztpéldányok egyike volt, így egy tápegységen felül semmit nem kaptunk a géphez.

Az N53 nem egy hangos gép, ez már az első bekapcsolást követően észrevehető volt. Üresjáratban mindössze 45 fokon üzemelt a processzor, amely maximális terhelésre se ment 54 fölé. Utólag kiderült, hogy ez annak volt köszönhető, hogy az operációs rendszer nem emelte meg az 1200 MHz-es alap órajelet a szükséges 2400-ra. Ezek alapján sejthető, hogy a teszteredmények abszolút nem lesznek mérvadóak. Mindentől függetlenül az viszont biztos, hogy normál esetben se fogjuk elérni a 80 fokos határt, más kérdés, hogy a zajszint emelkedhet a nálunk tapasztaltakhoz képest. A videokártyát szerencsére sikerült megizzasztanunk, az üresjárati 47 fokhoz képest 68-ig melegedett fel, amely nagyon jó érték egy középkategóriás vastól – nem beszélve arról, hogy a zajszint gyakorlatilag itt se nagyon változott.


A processzor szerepét a már említett Intel Core i5-540M tölti be, amely 2.4 GHz-es órajelét a Turbo Boost technológiának köszönhetően legfeljebb 2.93-ig tudja feltornászni. Hyper-Threading technológiája miatt a két processzormag egyszerre négy szálon képes dolgozni. Az integrált videokártya maximális órajele 766 MHz, bár ez a játékoknál vajmi keveset számít.


Ahogy a bevezetőben már említettük, a processzorban lévő Intel HD Graphics-on kívül kapunk egy NVIDIA GeForce GT 335M-et is, amely bőven elegendő a mai játékok közepes részletességgel való futtatásához. 40 nm-es gyártástechnológiája ellenére a Microsoft DirectX 11-es API-ját még nem támogatja, ugyanakkor energiamenedzsmentje igencsak agresszív.


A merevlemez szerepét egy 640 GB-os Samsung mehajtó tölti be, amelyre nagyon kíváncsiak voltunk, hiszen webáruházunkban jelenleg messze ez a legolcsóbb, ekkora kapacitással rendelkező mobil winchester, így sokakat érdekelhet, mire is képes valójában. Nos, abszolút nem kell csalódni a kisméretű HDD-ben, hiszen sebessége gyakorlatilag a legjobbak között van az 5400-as fordulatszámú vinyók mezőnyében. Mind a lineáris olvasás, mind a fájlkezelés jól megy neki, ráadásul zajszintje is bőven a halk tartományban van. Gyárilag két részre van osztva, így egy-egy 298 GB-os partíció áll rendelkezésünkre.


A hangrendszer ezúttal is a Bang & Olufsentől érkezett és bár valóban jobban szól, mint az átlagos notebook hangszórók, a márkanév ezúttal nem sokat tudott hozzátenni a zenehallgatás és filmnézés élményéhez. A magas hangok tiszták, de mélyhangok egyáltalán nincsenek, ráadásul a közép tartomány is túlságosan harsány.


Kinyitás előtt az N53 kifejezetten szép notebook benyomását kelti, hiszen szálcsiszolt alumíniumból készült a fedele, valamint oldalról is fura íveket ír le a burkolat, megtörve ezzel a szokásos unalmas illesztéseket. A hátlap nagy része lecsavarozható, így a bővítések megoldhatók – más kérdés, hogy nagyon nincs mit bővítenünk a gépen.


A billentyűzettel nem voltunk maradéktalanul elégedettek, mert bár a nyomáspont rendben van, a gombok oldaltámasztása sajnos nem az igazi, így gépelés közben picit instabilnak tűnnek. A multimédiás besorolást a klaviatúra felett elhelyezkedő gyorsgombok adják, igaz, itt mindössze a hangerőt tudjuk szabályozni és a zenelejátszást elindítani, valamint megállítani.


A touchpad felülete abszolút használható, nem tapad hozzá az ember ujja, ráadásul mindenféle multi-touch műveletet támogat, illetve rendelkezik programozható zónákkal is. A bal és jobb egérgomb ellenben nem túl kényelmes, a legnagyobb sikerélményt akkor érhetjük el, ha a szélüket próbáljuk nyomni.


Oldalról remekül láthatók a furcsa ívek, amellyel a tervezők a szokásos párhuzamos vonalakat akarták megtörni – sikerült nekik, egész jó a látvány. Az egy szem USB 3.0 és eSATA port mellett találunk kártyaolvasót, HDMI-t és klasszikus USB foglalatokat is. A LAN csatlakozó elég szerencsétlen helyre került, de az űrkorszakban ne akarjunk amúgy se kábelekkel szórakozni, éljen a 802.11n-es WLAN.

A kijelző képe nagyon szép, a LED-es háttérvilágítás is egész homogén fényerőt biztosít, tényleg nincs gond a 15,6”-os „monitorral”, viszont a látószög csupán átlagos, valamint az 1366x768-as felbontás se éppen „multimédia ready” (HD-filmekhez persze elég).


A webkamera képe szintén nem kiemelkedő, bár arra, amire kitalálták tökéletesen elég. Amiért említést teszünk róla, az az eddig nem látott zárszerkezet, amely abszolút manuális és valószínűleg a por elleni védelmet hivatott biztosítani. Az ötletet díjazzuk, bár a megvalósítás a gép többi részéhez képest elég bazárira sikerült.

Az N53 után nem vártunk többet az N73-tól sem, amely öreg hibának bizonyult, ugyanis a két gép közül egyértelműen utóbbi a jobb. A következő pár oldalon kiderül, mi áll ennek a hátterében. Elöljáróban annyit, hogy nem a normálisan működő processzor.


Egy 17,3”-os notebookot már joggal nevezhetünk multimédiásnak, hiszen a kijelző mérete már önmagában elegendő lenne ahhoz, hogy élvezzük a mindennapos filmnézéseket. Azonban az N73-nál sokkal többről van szó, mint csupán nagyzolásról, lássuk tehát a részleteket.


A specifikáció alapján látszik, hogy egy erősebb géppel állunk szemben, gyakorlatilag minden szempontból. A négymagos processzor, a papíron erősebbnek tűnő videokártya, a Blu-Ray író, a full HD-s kijelző és a második merevlemez mind-mind megnyomják az árat, amely több mint 60%-kal nőtt a kistestvérhez képest. A Bluetooth hiánya furcsa, legalábbis az általunk tesztelt modellből valahogy hiányzott – ennyi pénzért ez egyértelmű, hogy fekete pont kell, hogy legyen. A kereskedelmi forgalomba kerülő változat valószínűleg itt is Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel kerül majd leszállításra. Az N53-hoz hasonlóan az N73 mellé is csak egy tápegységet kaptunk, így rejtély, mi lesz majd a boltokban is megvásárolható noteszgép dobozában.

Meglepő módon a jócskán nagyobb vázzal rendelkező N73 volt a hangosabb a két gép közül, igaz, a második merevlemez elvesz valamennyi helyet a hűtés elől, amely így nem feltétlenül nagyobb, mint az N53-nál. Azt sem árt észben tartani, hogy a Core i7-720QM energiamenedzsmentje még nem olyan fejlett, mint az i5-540M-é, továbbá már papíron is közel 40%-kal többet fogyaszt úgy, hogy videokártya sincs benne. Üresjáratban 43, maximális terhelésnél 81 fokot mértünk, egyik sem egy vészes érték ebben a kategóriában, de láttunk már jobbat, nem is egyszer. A videokártya 45-ről egészen 71 fokig melegedett, ez már egy fokkal jobb eredmény.


A Windows pontszámok elég jól alakultak, ha a merevlemezt kivesszük a játékból, akkor láthatjuk, hogy a legalacsonyabb érték 6.6, amely több mint kiváló. A processzor a maximálisan megszerezhető 7.9-ből 7-et vitt el, ez is elismerésre méltó, akárcsak az 1333 MHz-es memóriák által produkált gigászi méretű sávszélesség, amely 7.3 pontot hozott a konyhára.


Tekintettel arra, hogy a gépben található processzorban nincs integrált videokártya, így az egyetlen megjelenítő, amely a készülékben dolgozik az NVIDIA legújabb DirectX 11-es GPU-ja, a GeForce GT 425M, amely a Fermi architektúra mobil megfelelőjére épül – természetesen jóval egyszerűbb felépítéssel. A 96 shader egység 1120 MHz-en üzemel, a mellette dolgozó 1 GB DDR3-mas memória pedig 1600 MHz-en zakatol. Az alsó-középkategóriás VGA szerencsére 128 bites memóriabuszt kapott, így a 25,6 GB/s-es sávszélesség elég lehet sok mindenre – igaz nem feltétlenül 1920x1080-as felbontás mellett. Energiamenedzsmentje remek, maximális fogyasztása már kevésbé, igaz egy ekkora gépnél sokadrangú kérdés az üzemidő.


Összesen 1 TB tárhellyel gazdálkodhatunk, amelyhez 7200-as percenkénti fordulatszám is társult, így minden adott az asztali gépekhez hasonló élményhez. A sebesség ugyan nincs a legjobb hasonló merevlemezek között, de bőven a jó kategóriába esik a maximális 100 MB/s-os adatátvitellel. zajszintjüket tekintve mindkét HDD csendben tette a dolgát, ráadásul a hőmérsékletük is nevetségesnek mondható.


A hangszórók valószínűleg pontosan ugyanazok voltak, mint a kisebb notebook esetében, legalábbis mi nem igazán hallottunk eltérést a kettő között. A nagyobb ház miatt az N73 talán egy picit öblösebben szólt, de a különbségek ebben nagyjából ki is merültek.


Kinézetüket tekintve a két gép természetesen jelentősen hasonlít egymásra, ezen aligha lepődik meg bárki is. Alul némileg nagyobb fedelet találunk, ez a második merevlemeznek köszönhető. Elképzelhető, hogy egyesek le fogják csavarozni, hiszen itt már van értelme az egyik mágneses meghajtót SSD-re cserélni, bár igaz, hogy a multimédiás gépeknél inkább a tárhelyre, mintsem a nagy sebességre van szükség.


A billentyűzet szerencsére köszönőviszonyban sincs az N53-éval. Az alátámasztása jobb, a gombok oldaltartása is stabilabb, egy szóval jobb az egész. A gyorsgombok a klaviatúra bal oldalára költöztek, amely azért jó, mert így a billentyűzet legtöbbször használt része nagyjából középre került.


A touchpad nem igazán változott, gyakorlatilag pontosan ugyanazt kapjuk, mint a kistestvérnél, a jobb és bal gombok talán egy leheletnyivel puhábban járnak.


Csatlakozókból nem kapunk többet, mint az N53-nál, az viszont érdekes, hogy szinte az összes port a jobb oldalra került – jobb kezesek legnagyobb „örömére”. A Blu-Ray író egyébként akár hatszoros sebességgel is képes pörkölni a „kék” lemezeket.

A kijelzőről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, hiszen TN panel ide vagy oda, a képe és maguk a színek is nagyon szépek, ráadásul ebben a méretben a full HD felbontás is egész használható, bár a betűk csak relatíve közelről olvashatók kényelmesen. A látószög is jobb az átlagnál, a fényerő tartomány pedig szintén bámulatos. Ilyen érzéseink utoljára a Hewlett-Packard 4720s hasonló méretű gépénél voltak.


A webkamera egy az egyben ugyanaz, mint a kisebbik változatnál, a piacos megoldású por elleni védelem is átöröklődött.

A tesztek során igyekeztünk a nemrég nálunk járt NX90-hez hasonlítani, hiszen a processzor ugyanaz volt mindkét gépben, a kijelzők felbontása is megegyezett, így a videokártyák közötti különbségeket is könnyedén kimérhettük. Az N53-ról az említett processzoros gond miatt nincsenek eredmények, nem lett volna korrekt fele órajelen tesztelni.


A processzorteszteknél nem meglepő, hogy a különbség elhanyagolhatónak tekinthető, így gyorsan ugorjunk is tovább a sokkal izgalmasabb részhez.


Jól látható, hogy az újabb kártya valamivel lassabb, mint a régi, de a különbség nem számottevő az esetek többségében. Elmondható tehát, hogy az új generáció gyorsult, hiszen egy kategóriával lejjebb kapjuk meg nagyjából ugyanazt a sebességet, mint korábban.

Ami az akkumulátoros üzemidőt illeti, a teljesen átlagos hatcellás telep viszonylag hamar megadta magát az erőmű alatt, a dokumentum olvasós teszt is alig két és fél órát bírt ki, amely a méretet és a sebességet figyelembe véve amúgy nem rossz. Egy ekkora gépnél amúgy sem számít, hogy a full HD-s filmnézés alig egy és negyed óráig élvezhető.

Úgy látszik, az új HP Probookokkal elkezdődött trend folytatódik, miszerint a friss sorozat legméretesebb példánya sikerül a legjobban. Ott a 4720s vitte a pálmát minden téren, most a két új multimédiás Asus notesz közül egyértelműen az N73 a jobb. Egyszerűen nagyobb élmény használni a 17,3”-os gépet, érződik rajta, hogy tényleg vannak olyan dolgok, ami miatt multimédiára tervezték (opcionálisan például TV tuner is rendelhető bele). Az N53 inkább egy átlagos 15,6”-os notebook benyomását kelti, amelyet pár gyorsgombbal és némi formatervbeli változtatással akartak elterelni a multimédia irányába. A készülékek hazai forgalmazása hamarosan megkezdődik, így az előzetes árak még bármilyen irányba változhatnak (a dollár folyamatos gyengülése miatt nagy valószínűséggel lefelé).


A tesztben szereplő notebookukat az Asus magyarországi képviseletétől kaptuk tesztelésre, köszönjük!

Asus N53J:

Pro:

+ jó kijelző
+ halk működés
+ USB 3.0
+ NVIDIA Optimus technológia
+ 2 év garancia

Kontra:

- nem túl jó billentyűzet
- csupán átlagos üzemidő
- a nagy név ellenére középszerű hangszórók
- nem érezni rajta a multimédiás beállítottságot

Asus N73:

Pro:

+ remek kijelző
+ halk működés
+ jó billentyűzet
+ Blu-Ray író
+ 2 év garancia
+ DirectX 11-es videokártya

Kontra:

- viszonylag gyenge akkumulátoros üzemidő
- nem túl versenyképes ár

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. huncut123
2010.10.04. 17:53
Ebben mi multimédiás, ez már inkább a Gamer kategóriában van szerintem.
Mellesleg elfogadnék egy N53J-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Boreas86
2010.10.04. 18:32
Jobban örülnék, ha inkább "hétköznapi" notebookokat tesztelnének, amelyekre talán a kereslet is nagyobb. Épeszű ember úgysem vesz ilyen majd félmilliós monstrumot. Vagy arra számítanak, hogy ezek után mégis lesz egy-két vásárló?

Már egy ideje kapható az alsó-középkategóriás Toshiba Satellite C650/C650D, de tesztet még nem láttam róla, pedig érdekelne. Esetleg a bevásárlóközpontok slágerei, a rendkívül kedvező árú eMachines gépek?

Szintén érdekes lenne az újabb üzleti (SMB) kategóriás noteszek összehasonlítása, például Lenovo ThinkPad L412, Dell Vostro 3300/3400, Toshiba Tecra M11, Acer Travelmate TimelineX 8472T stb.

A tesztek minőségével egyébként nincs gond, de azt hiszem, a legtöbb olvasót nem a nagyon drága, egzotikus ugyanakkor értelmetlen gépek érdeklik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. lajthabala...
2010.10.04. 21:11
A teszteknél elírás, vagy tényleg nem az n53J szerepel a játék-tesztek közt, hanem az N90? Ha a tesztek az N53J-ről szólnának, akkor tényleg egészen jó gép lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. mtrx220
2010.10.04. 21:29
szerintem is ezek a notik max arcozni jók.
én úgy vagyok vele, hogy 200e huf árban már lehet venni jó noteszt.
160-200. mindig is ennyi volt, mindig is ennyi lesz egy korrekt noti. ennyiből már jót lehet venni, és ott van benne a 4gb ram, i5, meg a normális vga nem a rák intel. évekig kiszolgál.
200 felett parasztvakitás az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. natloz
2010.10.04. 22:19
Hát nem tudom. Mutass olyan notit, amiben i5 proci van, legalább egy Mobility5650, 4 giga memória, normális az anyagminősége, lehet szervizeltetni Magyarországon is, és nem kerül többe mint 200k.
Nekem nem sikerült találni ilyent.
Szóval szerintem a 200k+ ár még bőven nem parasztvakítás. A 4-500k viszont már szerintem is az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. huncut123
2010.10.04. 23:33
nekem igen ASUS K42JV-VX050D (172k-ért vettem), lehet hogy csak i3, de az mire nem elég? és csak 14" ami sokkal jobb mint a 17", ha nagy kell akkor vegyél monitort.
Amúgy meg játszani PC-n kell, és nem laptopon, a laptop legyen kicsi könnyű és bírjon min 3 órát, vagy többet.
Az anyag minőségről meg annyi hogy ha kell akkor vegyél ThinkPad-ot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. huncut123
2010.10.04. 23:33
nekem igen ASUS K42JV-VX050D (172k-ért vettem), lehet hogy csak i3, de az mire nem elég? és csak 14" ami sokkal jobb mint a 17", ha nagy kell akkor vegyél monitort.
Amúgy meg játszani PC-n kell, és nem laptopon, a laptop legyen kicsi könnyű és bírjon min 3 órát, vagy többet.
Az anyag minőségről meg annyi hogy ha kell akkor vegyél ThinkPad-ot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Insignia
2010.10.05. 04:48
natloz ha futár viszi el és hozza vissza a terméket akkor mit számít hogy magyarországon vagy külföldön szervizelik? kb ígyis úgyis 1-2hét szerviz idő... mellesleg az asus szerződtetett szerviz partnere a cirma kft... amiről inkább nem mondok véleményt annyira nem állnak a helyzet magaslatán... nesze neked magyarországi szervíz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. lajthabala...
2010.10.05. 07:11
Ahhoz képest, hogy 5 éve még Dell Inspiront vettem 250e-ért, integrált X3100-as videokártyával, szerintem a kisebbik ASUS nem egy drága darab. Lehet, hogy nem engedheti meg magának mindenki, de azért nem egy elrugaszkodott ár.

Én is amondó vagyok, hogy játszani asztali gépen vagy konzolon kell, de ha valakinek kell a mobilitás is, akkor ez a gép még mindig olcsóbb, mint egy Vostro + egy asztali gép, ami hozza ennek a teljesítményét - főleg monitorral.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. natloz
2010.10.05. 09:10
Ezért néztem Lenovot (igaz, hogy IdeaPadot, ThinkPadra nincs keret), ahol vannak normális szervizek is, nem csak átvevőhelyek, és nem kell a futárral se szórakozni.
Amúgy meg tudom, hogy "játszani PC-n kell", de egy közepes asztali PC (monitorral minennel) + egy közepes 13,3-as, vagy 14-es laptop (ekkora méretűt szeretnék én is) már bőven nem jön ki 250k-ból.
Laptop viszont kell, mert az egyetem Pesten van, az otthon meg Zalaegerszegen, és a mobilitás és az erős gép meg olyan szinten is fontos, hogy néha hétvégén is kell bűvészkednem CADekkel, és nagyon kellemetlen lenne, ha a mentés ott maradna az asztali gépen, tőlem 250km-re...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. lajthabala...
2010.10.05. 09:34
natloz

Ha mindent most akarsz megvenni, és a vételárra optimalizálsz, akkor a laptop a jó választás (vagy ha otthon is, meg a koliban is szeretnél játszani, esetleg mindkét helyen 3DMax-ozol).

De hosszú távon olcsóbb a PC / konzolos játék, mint a laptopos. Egy 3-4 éves erős-közepes VGA mint a 8800GTS 320MB még ma is elviszi a játékokat közepes beállításokon, közepes felbontáson. És a 3-4 éves 22"-os monitorok is jó szolgálatot tesznek még ma is. Viszont egy 3-4 éves közepes gamer laptop 2600XT-vel vagy 8600GT-vel már nagyon akadozik, úgyhogy monitorostul, VGA-stul cserélni kell. Gépbe meg elég, ha veszel egy új videokártyát, és egy 3-4 éve közepes C2D processzor (pld E6300) még vígan viszi a játékokat 1-2 éven át, és ha szerencséd van, a monitort, házat, tápot még akkor sem kell lecserélned.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. natloz
2010.10.05. 09:58
Igazából még nem biztosan eldöntött kérdés, és még a pénz megkeresésével is foglalkozni kell. Még nem vetettem el teljesen egy asztali gép + egy 13,3-as valami erősebb procival+igp-vel szerelt laptop kombinációt sem, viszont ez a laptop most nagyon megtetszett, és egy jó ideig talán ki tudna szolgálni.
Ez szerintem nem a parasztvakítás kategória. és szerintem nem sok érte a 245k (csak hogy valamennyire a témánál maradjunk)
Amúgy az ilyen informatikai cuccokra költeni valahogy mindig sajnáltam a pénzt (csak muszáj költeni). szóval az asztali gépben sem biztos, hogy cserélnék akármit is a következő 3-4-5 évben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lajthabala...
2010.10.05. 10:28
natloz

Az utóbbi napokban sokat foglalkoztam a témával, mert egy ismerősöm kért segítséget. Nézegettem a használt asztali, használt laptop, új laptop kínálatot, neki ezt ajánlottam, mert 200k alatt szán rá, de magamnak pont azt venném, amit te linkeltél, ha gamer notebookot keresnék, esetleg egy ilyent: http://ipon.hu/webshop/product/_dell_inspiron_n5010_fekete_di5010hmhyw23l35gbc6hb/159026 és egy XBOX-ot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. nagypite
2010.10.05. 16:04
Játszani asztali pc-n kell asztaliban az i3 4ghz fölé húzható lazán notiban meg 2.4-en döcög videó karik is sokkal erősebbek asztalin. De ha koleszos vagy és sokat jársz haza akkor egyértelműen noti-t kell venni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. titi276
2010.10.05. 21:03
Köszi natloz az ötletet. Ugyanerre a célra keresek ugyanilyen kategóriájú gépet és ezzel a lenovoval egy jó ötletet adtál.

Mellesleg javítson ki valaki, ha tévedek, de a neten én 330-tól felfelé találtam meg az asus n53j gépet. 260-ért én először nagyon boldog voltam, de ennyit már nem adnék érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mtrx220
2010.10.10. 08:54
http://ipon.hu/webshop/product/_msi_cx623_022xhu/159189
tessék, én ezzel is tökéletesen boldog lennék már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mtrx220
2010.10.10. 09:02
http://ipon.hu/webshop/product/_msi_cx623_017xhu/159188
tessék, natloz. 205e (az 5e már az árváké lesz
nem vagyok msi fan, de ez jó cucc.
most kinek mi a jó, szerintem egy i3 is bőven elég, attól függ mire akarod használni.
laptop nem való játékra, munkához pl cad vagy max jól jöhet az erősebb proci. egyébként szerintem felesleges
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!