iPon Cikkek

Asus Transformer Pad Infinity: végtelen lehetőségek

Dátum | 2012. 07. 19.
Szerző | DarthSmoke
Csoport | NOTEBOOK

Járt már nálunk tesztelésen az eredeti Transformer, aztán a Prime is, legutóbb pedig a TF300 tette tiszteletét. Utóbbi kettő az igencsak fejlett Tegra 3 SoC-nak köszönhetően a teljesítmény bajnokának számít androidos berkekben, nem csoda, hogy a Google ezt választotta referenciamodelljének alapjául.

Az Asus még januárban, a CES-en mutatta be a TF201 felturbózott változatát, amely Full HD felbontású megjelenítőjével akkor még a tabletpiac királyának ígérkezett. Azonban márciusban megjelent az új iPad, a maga 2048 x 1536 képpontos kijelzőjével, és ezzel azonnal átvette a vezetést, a pixelszámot tekintve legalábbis mindenképp.

Jelen tesztünk főszereplője viszont a TF700T kódnevet viselő Transformer Pad Infinity, amely tovább halad az elődök által kijelölt úton, ráadásul számos ponton rátesz még egy lapáttal azokra a tulajdonságokra, amelyek már az elődökben is lenyűgöztek bennünket. A cikk leginkább arra a kérdésre keresi a választ, jó-e az, ha egy 10 colos képátlójú képernyő felbontása meghaladja egy 82 cm-es televízióét, és vajon az NVIDIA chipkészlete megbirkózik-e a Full HD kihívásaival.

Specifikáció

A TF700T legfőbb hardveres tulajdonságait az alábbi táblázatban foglaltuk össze:


A Tegra 3 az Infinity-ben már 1,6 GHz-en ketyeg, ami – ismerve a Kal-El architektúra képességeit – igencsak brutális teljesítményt feltételez. A legnagyobb dobás természetesen a kijelző, hiszen egyrészt a Prime-ban már megismert Super IPS+ technológiát használja, azaz valóban 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, a színei gyönyörűek, a fényerő kiváló és napfényben is remek olvashatóság jellemzi. Másrészt a felbontása 1920 x 1200 pixel, ami azért is praktikusnak tűnik, mert így a full HD filmeket nem kell összenyomni akkor sem, ha történetesen az Android alsó vezérlősávját is meg szeretnénk jeleníteni.

A tesztpéldány belső tárhelye 64 GB, de a készülék megvásárolható lesz szerényebb, 32 GB-os tárkapacitással is. Természetesen változatlanul bővíthető microSD és teljes méretű SD kártyákkal is (ez utóbbi feltételezi a dokkoló megvásárlását).

Annak ellenére, hogy nagy valószínűséggel a megjelenítő miatt az új tablet energiaéhsége nagyobb, mint elődjéé, a Prime-hoz képest nem növelték az akkumulátorok kapacitását, sőt, a dokkolóban lévő még kicsit szerényebb is. Aggodalomra persze semmi ok, a hivatalos specifikáció szerint a táblagép önmagában 9,5 óra használatot bír, míg a dokkolóval együtt akár 14 óra sem kizárt, ami azt jelenti, hogy egy hajszásabb napot is végig tudunk vele dolgozni.
Az előlapi és hátlapi kamera nem változott, viszont a TF300-zal ellentétben itt újra találkozhatunk a segédfénnyel, ami igencsak örömteli.

Az anyaghasználat a Prime-on megismert körkörös mintázatú szálcsiszolt fém, így nem meglepő, hogy a méretek és a súly tekintetében is ahhoz áll közel a TF700-as, a 8,5 mm-es vastagság (illetve inkább vékonyság) pedig kellemes hordozhatóságot jelent.

Meg kell említenünk, hogy ezúttal dokkoló nélkül kaptuk meg a készüléket, de sejteni lehet, hogy nagyjából a TF201-hez mellékelt darabhoz hasonlóra számíthatunk. Nálunk volt még a TF300 is, így ki tudtuk próbálni az ahhoz járó példánnyal, és tökéletesen kompatibilisnek bizonyultak egymással.

Nézzük meg a készüléket közelebbről!

Csomagolás, külső, minőség, kijelző, kamera

Töltő, USB, törlőkendő
Az Infinity az eddig látott legkisebb dobozban érkezett hozzánk, ám ami ennél még jobb hír, hogy ezúttal ismét kapunk egy jó minőségű törlőkendőt, az egyedi csatlakozófelülettel rendelkező USB-kábelen, illetve a töltőn kívül. Bár mi nem igazán éreztük sehol, hogy ezúttal ez hátrány lenne, de az Infinityből egy prototípus járt nálunk.


Abszolút csúcsmodell lévén, nem meglepő, hogy nagyrészt fémet használtak az öltöztetéshez, és ez nagyon jót tett a minőségérzetnek is. Szerencsére nem találkozunk lötyögéssel, behorpadással, vagy illesztési pontatlanságokkal, az összeszerelés kifogástalannak nevezhető.

A hátlap itt is a körkörös mintázatot kapta meg, középen a gyártó emblémájával, ugyanakkor egy érdekes formai játékkal dobták fel az összhatást. Felül ugyanis egy jó minőségű szürke műanyag sáv fut végig, amely magában foglalja az igencsak jó képeket készítő 8MPixeles felbontású kameraszenzort, a mellette lévő segédfénnyel együtt. A hangszóró nyílása balra helyezkedik el, és méretéhez képest meglepően jól szól, amiben annak is szerepe lehet, hogy a gyártó állítása szerint a SonicMaster technológiát is felhasználták a hangélményhez.

Elölről a szokásos látvány
Szemből nézve nem sok újdonsággal találkozhatunk a Transformer széria többi tagjához képest. Az ujjlenyomatok gyűjtése továbbra is probléma, szerencsére kapunk törlőkendőt, amellyel ezeket hatékonyan el tudjuk tüntetni. A kijelzőt körülvevő vastag keret megmaradt, ahogyan jelen van a gyártó emblémája is, valamint a középtől kissé jobbra elhelyezkedő 1,2 megapixeles előlapi kamera is.

Meg kell állnunk egy pillanatra a megjelenítő bemutatásánál, hiszen nem mindennapi alkatrészről van szó. Hasonlóan a Prime-hoz, ismét Super IPS+ technológiájú panelhez van szerencsénk, amelynek képminőségére már az elődben sem volt panasz, itt pedig rátettek egy lapáttal. Ahogyan már említettük, a felbontás kicsivel Full HD feletti, 16:10-es képarányú, 1920 x 1200 pixeles. A legfőbb kérdés az, hogy van-e értelme ekkora méretben ennyi képpont megjelenítésének. A teljesítményre gyakorolt hatására a sok pixelnek még visszatérünk, amit most érdemes elmondani, hogy böngészésnél az élmény lenyűgöző, recés szélű betűkkel sehol sem találkozunk, a 224 ppi pixelsűrűség valóban látványos javulást jelent a korábbi modellhez képest. Sajnos a Flash Player telepítése után a gyári böngésző sokszor megakadt, nem lehet tehát véletlen, hogy augusztus közepétől ez a bővítmény nem támogatott az Android platformon sem, a Jelly Bean kódnevű variáns pedig már eleve nem tartalmazza majd. A plugin nélkül viszont a weblapok nézegetése folyamatos, akadozásokkal nem találkoztunk, a nagyítás-kicsinyítés is röccenés nélkül működik.

Tabletek – alulról felfelé: TF700, TF300 dokkolóval, Xoom, xTAB-100is
A csatlakozók elhelyezése némileg megváltozott a korábbi modellekhez képest. A felső élen a bekapcsoló gomb a helyén maradt, ugyanakkor a hangerőszabályzó is ide költözött, az átellenes oldalra. Balra találjuk a microSD foglalatot, és kicsit lejjebb a microHDMI-t, valamint a jack nyílását. Jobbra nincsen semmi, alul helyezkedik el a szokásosnak mondható dokkoló csatlakozója, a stabil tartáshoz szükséges fogantyúknak kialakított résekkel együtt.
Már említettük, hogy ezúttal nem kaptunk dokkolót, de szinte biztos, hogy a Prime-nál megismert, fémborítású, chiclet típusú billentyűzetet tartalmazó állomás jár hozzá, a táblagéppel harmonizáló színben (esetünkben lilás).

Bár a tesztpéldány nem tartalmazott HSDPA-modemet, lesz mobilnetes változat is, de jelenlegi információink szerint úgy néz ki, hogy Magyarországra nem a sima HSDPA-s, hanem az LTE kompatibilis példány jön, TF700KL típusjelzéssel, amiben egy kétmagos Qualcomm SoC lesz, Krait magokkal (erősebbek, mint az A9-esek). Ezzel sikerül a Prime legnagyobb hiányosságát kiküszöbölni, ráadásul ekkora nagy felbontással és ilyen felszereltséggel androidos berkekben nincs konkurenciája.

Mindhárom tesztelt Transformer 8MP felbontású, autofókuszos kamerával rendelkezik, amelynek képminősége mobilos viszonylatban kiemelkedőnek számít. Következzen egy tesztfotó:
 
Kissé borús időben készült a tesztfotó
Ugyanazokat lehet elmondani, mint az előző modelleknél, a fotók meglepően jók, kevés képzajjal, ráadásul most a segédfény sem maradt le, így sötétben is jobb képeket lehet készíteni. A videó felvétel továbbra is 1080p-ben történik, és a remek kijelzőn immár teljes pompájában megtekinthetők az elkészült alkotások.
 

Teljesítmény, üzemidő

Annak érdekében, hogy teljesebb képet kaphassunk az NVIDIA Tegra 3-as System-on-Chip megoldásának teljesítményéről, a korábbi elemzésekhez képest kibővítettük a használt tesztprogramok körét. Mivel az előző íráshoz megkapott TF300 még rendelkezésre állt, lefuttattuk rajta is a méréseket, hogy lássuk, az 1,2 GHz-es és 1,6 GHz-es órajel közötti eltérés mekkora különbséget jelent a gyakorlatban. A harmadik versenyző a jól bevált Motorola Xoom, amely az előző generációs Tegra 2 chipkészlettel igyekszik felvenni a versenyt a Kal-El fejlesztési kódnevű utódjával, inkább kevesebb, mint több sikerrel.

Diadalmaskodik az Infinity
Először a nyuszis benchmark eredményeit vizsgáljuk meg, amelyekből a papírforma olvasható ki. A Prime anno 11095 pontot kapott, az Infinity az újabb verziójú programmal 12253-at ért el, ez nagyjából 10%-os növekedést jelent. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a GPU tesztet a kisebb felbontást meghajtó TF300-as nyerte, tehát a Full HD kihajtása azért nem triviális feladat az NVIDIA üdvöskéjének, de szerencsére felhasználás közben ezt nem igazán érezni.


A Quadrant 2.1-es verziója alatt a TF700-as elhúzott a mezőnytől, és közel 5000 pontot szedett össze, a TF201-es korábbi 3857 pontjához képest jelentős az előnye. Valószínűleg ez a szoftver inkább a CPU-teljesítménytől függ, ez magyarázhatja az eredményt.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy a böngészési teljesítmény hogy alakul, és a magas pixelszám mennyire befolyásolja azt. A méréshez a Peacekeepert, a Futuremark HTML5-ös böngésző tesztprogramját használtuk, a gyári Android browser bevetésével.

Böngészésben is nyerő az Infinity
Az Infinity ebben a versenyszámban is diadalmaskodott, közel 30%-kal bizonyult jobbnak a kihívóinál. Ami viszont meglepő, hogy az öregecske Xoom pár ponttal megverte a TF300-ast, erre azért nem számítottunk.

Az OpenGL teljesítmény teszteléséhez a GLbenchmark nevű ingyenes szoftvert használtuk, és azokat a pontszámokat emeltük ki, ahol az elért teljesítmény elegendő az összehasonlításhoz (tehát nem 4-5 fps körül mozognak az értékek).


Az eredményeket érdemes kicsit közelebbről is megvizsgálni. Legtöbbször a TF700 viszi a prímet, kicsit lemaradva követi a TF300, és a Tegra 2-es Xoom a sereghajtó szerepét kénytelen betölteni. Ugyanakkor a Pro és az Egypt tesztekben a kisebb órajellel rendelkező, de jóval kevesebb pixelt meghajtó Transformer modell diadalmaskodik, olykor jelentős fölénnyel. Természetesen az offscreen tesztekben fordul a kocka, de megállapíthatjuk, hogy van olyan terület, ahol bizony visszaüt a Full HD felbontású kijelző. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy az fps sehol nem csökken az elfogadható szint alá, és kevéssé valószínű, hogy a közeljövőben valamelyik játék játszhatatlan lenne az Infinityn.

Még egy fontos terület van, amiről eddig nem sok szót ejtettünk, és ez az üzemidő, amely az Android operációs rendszert futtató okostelefonok egyik Achilles-sarkának számít. A bevezetőkben említettük, hogy a TF300-as a Prime-hoz képest alacsonyabb kapacitású akkumulátort kapott, az Infinity pedig ugyanolyat. A legfőbb kérdés persze az, hogy a brutális megjelenítő mennyivel dobja meg a fogyasztást. Ennek vizsgálatára a 100%-ig töltött tableteken (dokkoló nélkül) elkezdtünk a YouTube-ról egy HQ (nem HD!) videót végtelenítve lejátszani, és a teljes kikapcsolásig eltelt időt lemértük (szemre hasonló fényerő mellett, így némi mérési hibával számolni kell).


Az eredmények megnyugtatóak: a Super IPS+ panel fogyasztása annyira nem szállt el, hogy az erőteljesebb akkumulátor ne tudná ellensúlyozni. A közel 8 órás lejátszási idő azt jelenti, hogy egy hosszabb utat minden gond nélkül kibír egy feltöltéssel, és akkor még a dokkolóban lévő pótakkumulátort nem is vettük figyelembe.

Operációs rendszer, hozzáadott szoftverek

Ezt a háttérképet már láttuk valahol...
A következő részben túl sok újdonságot nem talál a Transformer tesztjeinkben jártas olvasó, ugyanis az Asus mindegyik táblagépére ugyanazokat a szoftvereket pakolja fel, ez alól az Infinity sem kivétel. Az Android 4.0.3-as verziója van jelen itt is, teszi a dolgát, különösebb megakadások nélkül (leszámítva a Flash plugin botladozását a böngészőben). A kezelőfelület alap, bár az értesítési területet a korábban látott módon átformálta a gyártó.

Kiváló saját widgetek
A hozzáadott értéket többek között a saját fejlesztésű minialkalmazások jelentik. Van itt szépséges töltöttség-jelző (alapgép és dokkoló energiaszintjének kijelzésével), átlátszó e-mail értesítő (nagy számmal), dátum- és időkijelző (nagyobb betűmérettel), feladatkezelő (amely lehetőséget nyújt az összes alkalmazás egy érintéssel történő bezárására), illetve egy látványos időjárás-előrejelző is.

Rengeteg jó szoftver
Minden alkalommal elmondjuk, miért szeretjük a Transformereket: többek között a szoftverellátottság miatt. Nagyon fontos kimeleni a Polaris Office irodai dokumentumkezelő és –szerkesztő programcsomagot, amellyel Word, Excel, illetve PowerPoint állományokat nyithatunk meg (DOCX, XLSX és PPTX formátum támogatásával), és szerkeszteni is tudunk, bár azért ne számítsunk teljes körű lehetőségekre. Kíváncsiak leszünk, mit kínál majd a Windows RT-be épített Office 2013 csomag az év végén megjelenő ARM-os táblagépeken.

Rengeteg egyéb hasznos programot is találunk persze a gépen: biztonsági mentés készítésére (App Backup), a szoftverek jelszavas védelmére (App Locker). Van egy remek fájlkezelő (File Manager), a multimédia szerelmeseinek videószerkesztő (Movie Studio), illetve –lejátszó (Play Movies).

A felhőalapú szolgáltatásokért rajongók is megtalálják a megfelelő segédprogramot: online tárhelyünket menedzselhetjük a MyCloud-dal, a MyNet segítségével pedig a háztartásunkban megtalálható DLNA-képes eszközökről lehet streaming tartalmakat lejátszani. A MyLibrary e-könyv olvasó mellett a híres Amazon Kindle is jelen van.

Összegzés, vélemény


A 64GB-os TF700 ajánlott végfelhasználói ára dokkoló nélkül 194.900 Ft, azzal együtt pedig 229.900 Ft lesz hazánkban. Ez nagyon drága, amely egyfelől persze érthető: nagyszerű az anyagminősége, a kijelző pedig az androidos táblagépek királyává teszi az Infinityt. Szerencsére az Asus odafigyelt a tervezésnél, így sem a teljesítmény, sem pedig az üzemidő nem sínylette meg komolyan a Full HD felbontást, a vizuális élmény pedig lenyűgöző. A szoftverkínálat a szokásos módon pazar, tehát sok panaszunk nem lehet. Mégis, a nagy rivális retina kijelzős iPad árait elnézve nem biztos, hogy komoly eladásokat fog tudni produkálni az ASUS egy ekkora árcédulával.

Pro:
+ fantasztikus kijelző
+ kiemelkedő teljesítmény
+ kellemes üzemidő
+ nagyszerű szoftverellátottság
+ a kamera jó fotókat készít és 1080p-ben vesz fel videót

Kontra:
- az ár túl magas a riválisokhoz képest
- az LTE kompatibilis modell még drágább lesz

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Simba
2012.07.19. 09:37
Bűn drága egy felnagyított okostelefonért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ejcy
2012.07.19. 10:05
Lassan felnövekvőben van az Adroid társadalom, azok akik nem használnak PC-t. Nekik tökéletes(persze ha van rá pénzük).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. twollah
2012.07.19. 13:30
Fel ev es valamivel olcsobb lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Trevize198...
2012.07.19. 17:08
Szerintem most a nagy többség a Surface-re vár, vagy legalábbis, hogy megjelenjen és többet megtudjunk róla. Ez a cumó, ennyiért esélytelennek néz ki. 120-ért még jó vétel lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rabgabor
2012.07.20. 13:07
Ilyen áron ez nevetséges... Az új ipad jóval olcsóbb kezdőárú, sokkal több program van rá optimalizálva, jobb kijelzővel (nem csak felbontás, hanem színhűség tekintetében is). Van egy olyan sejtésem, hogy a 7 colos táblagép kategória azért jelent meg, mert a gyártók rájöttek, hogy végérvényesen bebukták a 10 colos kategóriát, és csak 7 colon tudnak alacsony árral versenyezni, ahol még nincs apple termék (és lehet nem is lesz). Ez egy nagy lehetőség a googlenek, ha jól kihasználja, óriásit nyerhet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Svindler
2012.07.20. 13:25
rabgabor: ennek még nem tudjuk pontosan mi lesz a kezdőára. A 64GB-os példány ajánlott végfelhasználói ára 195 ezer. A 64GB-os iPad ára egy Apple boltban 210k, nálam az +15k, akárhogy is nézem. Mondjuk nálunk [LINK] 178k, de nálunk a TF700 se 195 lesz valószínűleg. Annyiban igazad van, hogy az iPad-ból van 16GB-os változat, ebből pedig 32-es lesz a legkisebb, de kétlem, hogy a kettő között óriási különbség lenne majd árban.

A legtöbb táblára vágyó pedig egyelőre nem a 100+-os kategóriát veszi, és inkább ezért lehet majd nagyon sikeres a Nexus 7 vagy a Kindle Fire, stb. 10 colosokból is kedvelt kategória a 60k környéke (Concorde 9.7 vagy WayteQ Xtab-100is pl.). Hosszútávon ez nem a méretről, hanem a rendszerről és az árról fog szólni úgyis.

(btw azt honnan vetted, hogy az iPadnek szebbek a színei? lehet igaz, egymás mellett még nem láttam a két gépet, de külön-külön nem tűnt fel, hogy nagy különbség lenne köztük)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rabgabor
2012.07.21. 15:13
Svindler: a kezdőárról beszéltem, vagyis az ipadnál a 16 Gb-os verzióról. Másrészt az ipaddel nem lehet árban versenyezni, ha valami hasonló áron van, akkor inkább az ipadet veszik, ha jóval olcsóbb akkor pedig sokkal vacakabb. Persze van olyan aki azt is megveszi, és szív miatta, de legalább ócsóér vette. Ezért tud a tábla gép piacon egyeduralkodó lenni az Apple (mert jelen esetben az, az összes tábla gép kb kétharmada iPad), nem úgy mint a telefonoknál,, mert a telefon tömeg cikk, mindenkinek kell belőle, és inkább olcsóbb androidost vesz, mint minőségi iPhone-t jóval drágábban. A táblagépkenél más a helyzet, az még luxus cikk, azért vesznek az emberek mert szeretnének egyet, és ha már vesznek, minőséget akarnak (legalábbis a 10 colos kategóriában). Erre jön rá a 7 colos "néptablet", ahol nagyon sokat számít az ár, mivel tömegcikknek szánják. Ez az egyetlen front ahol sok lúd disznót győz alapon meg tudnák szorongatni az apple részesedését.

A kijelző tekintetében pedig az új ipadé az egyik legszínhűbb monitor amit kapni lehet, a legjobb kalibrált profi fotósmonitorokkal ér fel. Az Androidos gyártók nem törekednek erre, csak valami hangzatos nevet ráraknak, amitől eladhatóvá válik. Az amoled is nagy parasztvakítás ilyen tekintetben, nehány színt nagyon intenzíven a szemedbe nyom, amitől nagyon szép színűnek tűnik a kijelző, viszont köze sincs a valódi színhűséghez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. beleutomaz...
2012.07.23. 12:54
Kedves Svindler!
a cikk jo, rabgabor-al meg nem kell foglalkozni. Az ugyanazon a hardware-en mukodo elektronikus kacatok kozul az Apple fan-oknak az ovek mindig jobb mert Steve Jobs mindig
jobbat szarik. Ez naluk a Chuck Norris szindroma. Egy super ips es egy super ips panel kozott nincs szinkulonbseg, amit latsz az a szoftveres megjelenites kulonbsege. O utanna el kellene hidjem hogy a mac Intel core i7-ese erosebb mint ugyanaz a core i7 egy pc-ben.

Miutan a hardware egyezik ezert nincs kulonbseg, ilyen egyszeru es az iPad megis dragabb. Neki ezt faj hallani, de aki most Magyarorszagon 15k pluszt kiraz a zsebebol az biztosan csak a Trendi cuccot veszi es nem ereszkedik le a halandok soraba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hunmyke
2012.07.24. 09:31
beleutomazorom, nagyjából egyet is értek. Nálam is van egy iPad2 ideiglenesen melóra, de nem hidalok le tőle. Mondják, hogy mennyire gyors a főképernyő, de néhány ikonon kívül semmit nem mozgatunk, míg egy droid főképernyője tele van dinamukus minialkalmazásokkal. A multitasking sem 100%-os. böngészőkből hiányzik a flash is, na nem mintha oda lennék érte, de néha kell. És a böngészőben egy-egy képet nagyon csúnyán tud megjeleníteni nagyításnál. Elszínesíti, homályosítja, pedig .png-ben van. Mintha valami zajszűrő dolgozna rajta. És volt, hogy az általam készített weboldal .css fájlt sem töltötte be újra, nem frissítette. Ki és be kellett kapcsolnom a gépezetet, utána viszont folyamatosan működött. Persze ezeket lehet megoldották már iPad3-nál...
Sokszor túl zárt a rendszere, ha valamit fel akarok tölteni rá, akkor iTunes nélkül meg sem lehet mozdulni. Az 1024x768-as felbontás eléggé szűk szerintem, sokszor könyvolvasásnál a betűk pixelesek.
Persze vannak pozitívumok, a hardver, kijelző, összeszerelési minőség teljesen korrekt. De aki nem szereti a zárt rendszereket, az egyenesen rühellni fogja.
Gorilla Glass védelmet igazán kaphatott volna, már a kezembe úgy kaptam a cégtől, hogy volt rajta 2-3 karc a kijelző közepén, nem szembetűnő, de oldalról nézve fényben látszik.

Hogy a cikkhez is hozzászóljak, szerintem nagyon korrekt ez a transformer, komoly hardvert kapott, jó kijelzőt GG2 védelemmel. Több lehetőséget látok benne, mint egy iPad-ban. Persze meg kell várni a Win8-asokat, lehet erre még rátesznek egy lapáttal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. totyja
2012.08.08. 19:15
Egy kérdés mikor lesz kapható Magyarországon ?Sehol semmien oldalon nem találom a megjelenési dátumot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!