iPon Cikkek

Asus Transformer Pad TF300T: Prime "light"

Dátum | 2012. 07. 02.
Szerző | DarthSmoke
Csoport | NOTEBOOK

Amikor 2012 márciusában teszteltük az Asus csúcskategóriás tabletjét, a Transformer Prime nevet viselő szerkentyűt, lenyűgözött minket kiváló minőségével, brutális teljesítményével, valamint elképesztő vékonyságával. Egyedül az árával nem tudtunk megbarátkozni, akkoriban közel 200 ezer forintot kellett leszurkolni érte, amennyiért egy jobb notebook is megvásárolható. Ugyanakkor azt éreztük, hogy a Transformer-vonal a táblák között az első, amely – persze nem teljes körűen, de – akár laptop helyett is használható lehet.

Az Asus úgy döntött, hogy a kedvezőbb árfekvés elérése érdekében elkészíti a TF201 „light” verzióját, amely hű marad az eredeti koncepcióhoz, ugyanakkor minél többet igyekszik átmenteni azokból a kedvező tulajdonságokból, amiket az elődnél felsoroltunk. Jelen cikkünkben megpróbálunk választ találni arra a kérdésre, vajon sikerült-e a gyártónak ésszerű kompromisszumot találni a funkcionalitás, teljesítmény és minőség terén a költségcsökkentés során.

Specifikáció

A TF300T legfőbb hardveres tulajdonságait az alábbi táblázatban foglaltuk össze:

Hasonló specifikáció, mint a nagytesónál
Annak idején azt írtuk a Prime-ról, hogy a mérnökök mindent beleadtak, ami a jelenlegi technikai fejlettség mellett lehetséges, és ez lényegét tekintve a tesztalanyunk esetében sincsen másképp. Az erős, és igencsak innovatív felépítésű Tegra 3 SoC jelenléte itt is örömteli, bár itt „mindössze” 1,2 GHz-es órajelen pörög a processzor. A spórolás elérte a kijelzőt is, a Super-IPS+ technológiát használó panelt egy ugyanolyan felbontású, de sima IPS megjelenítőre cserélte a gyártó. Emiatt azonban nem kell szomorkodnunk, hiszen továbbra is remek betekintési szögekkel (178 fok) és kellemes fényerővel operál a kijelző, valamint napfényben jól olvasható marad. A tesztpéldány esetében a belső tárhely 16 GB-ra csökkent, de ez továbbra is bővíthető akár microSD, akár teljes méretű SD kártyákkal (dokkolóval).

A spórolás az akkumulátorokat is elérte, de a helyzet korántsem tragikus: a hivatalos specifikáció 10 órát ígér dokkoló nélkül, míg azzal együtt 15 óra használatot sem tart lehetetlennek. A gyakorlatban ezek az értékek csak visszafogott használat mellett érhetők el, de az is igaz, hogy készenlétben szinte nem is tapasztalhatunk kapacitáscsökkenést. A kamerák megegyeznek az előd képrögzítőivel, ami jó hír, hiszen elég jó minőséget képviselnek.
A prémium minőségű anyaghasználat hiánya a méreten és a súlyon üt vissza: persze a 9,9 mm-es vastagság és a 635 g súly bőven az elfogadható tartományon belül marad, és még a Prime kecsességét is nagyrészt felfedezhetjük.

A problémák akkor kezdődnek, amikor tüzetesebben szemügyre vesszük a készüléket.

Csomagolás, külső, minőség, dokkoló

Ennyi a tartozék
A Transformer Pad egy aránylag kicsi dobozban érkezett, ám még ez a méret is abszolút túlzás, hiszen a készüléken (ami alapból a dokkolójában van), a saját szabványú csatlakozóban végződő USB-kábellel összedugott töltőn, és egy rövidke leíráson kívül mást nem találunk az alapcsomagban. A nagytesó alapcsomagjában még egy törlőkendő is volt, ami itt már nincs, pedig szükség lenne rá.

A TF300 a csúcsmodell fémkabátja helyett már műanyagban feszít, de így lehetőség van arra, hogy több színben gyártsák. A tesztpéldány férfias sötétkékben pompázik, de a gyengébbik nemre gondolva létezik piros és fehér verzió is.

Szép kék színű a TF300
A tablet hátlapja az utóbbi időkben az Asus védjegyének számító, kellemes tapintást kölcsönző körkörös mintázatot kapta meg, amivel nem is lenne semmi probléma, de az első kiábrándulás akkor következik be, amikor a márkajelzés környékén kicsit erősebben megnyomjuk, mert ekkor jelentős mértékben behorpad, nem túl ellenálló. Sok izgalmas dolgot egyébként nem fedezhetünk fel, balra egy igencsak jól szóló hangszórót láthatunk, a szélen egy érdekes elhelyezkedésű jack csatlakozóval egyetemben. A 8MP felbontású kamera fent, középen terpeszkedik, a segédfény ezúttal elmaradt.

Ujjlenyomatok tengere
A készülék szemből nem különbözik azoktól a táblagépektől, amiket mostanában tesztelhettünk, ez alatt azt is érthetjük, hogy a képen látható módon gyűjti az ujjlenyomatokat – ennek fényében különösen fájdalmas a törlőkendő hiánya.

A kijelzőt a szokásos vastag keret öleli körbe, a gyártó emblémája balra, az 1,2 megapixeles előlapi kamera az optikai középtől kissé jobbra helyezkedik el. Sajnos itt is belefutottunk egy minőségi problémába: olyan, mintha a kék műanyag burkolat leszedhető lenne, és a kijelző kivehető lenne belőle, ugyanis az illesztésnél megmozdítható és félig-meddig ki is mozdul. Reméljük, ez csak a tesztpéldány sajátossága, máskülönben hosszútávon elég komoly gondokat okozhat.

A kijelzőről már beszéltünk, Super IPS+ helyett IPS a panel, de különösebb gond nincs vele, ugyanakkor a Gorilla Glass védelemről le kell mondanunk.

Csatlakozók tisztes távolságban
Az éleken a helyzet változatlan. Fent van a bekapcsoló gomb, balra a hangerőszabályzó, a micro HDMI, illetve a microSD kártyafoglalat helyezkedik el. A TF300T modellben nincsen HSDPA-modem, így a SIM-kártya foglalatát hiába is keressünk, de a Prime-mal ellentétben ez a gép TF300TG néven piacra kerül egy 3G-s, míg TL végeződéssel LTE-kompatibilis változatban is.

Alul itt is megtaláljuk a saját szabványú 40 tűs csatlakozót, amelyre vagy közvetlenül a töltőt csatlakoztathatjuk, vagy a dokkolót. Elszomorító, hogy a nagytestvérrel ellentétben a dokkolás után jelentős lötyögést tapasztalunk, nem fogja stabilan a szerkezetet.

A billentyűzet továbbra is zseniális 
Elődjéhez hasonlóan a billentyűzet itt is remekül sikerült. Bár a tesztpéldány angol nyelvű kiosztással érkezett, természetesen a forgalomba kerülő darabokon megtalálhatjuk a magyar ékezeteket is. A gombokat körülvevő műanyag nagyon kellemes tapintású, de zsíros kézzel ne nagyon tapogassuk, mert komolyan meglátszik rajta minden szennyeződés. A chiclet típusú klaviatúra itt is kényelmesebben használható a virtuális billentyűzetnél, a billentyűk kicsit rövid úton járnak, de határozott nyomásponttal rendelkeznek, és a kiosztás igazodik az Android specialitásaihoz. Touchpadet is kapunk, amely a zöld robotos operációs rendszerben kissé furán használható, de aki igényli, annak jó szolgálatot tehet.

Mivel a dokkoló itt is saját akkumulátorral rendelkezik (igaz, némileg szerényebb, 16,5 Wh kapacitásúval), ezért bal oldalon megtaláljuk rajta a töltő csatlakozóját. Először mindig ez töltődik fel, és innen továbbtölti a táblagép energiaforrását. Praktikus megoldás.

Jobbra helyezkedik el a teljes méretű SD-kártyahely, illetve az USB-Host kompatibilis, 2.0-s verziószámot viselő port is, amelyre egeret, pendrive-ot, külső merevlemezt, vagy akár 3G-modemet csatlakoztathatunk.

Teljesítmény, kamera

Korábban részletesen elemeztük az NVIDIA Kal-El fejlesztési kódnevű, a keresztségben végül a Tegra 3 nevet kapott System-on-Chip megoldását, amely a TF201 idejében az elérhető leggyorsabb, legenergiatakarékosabb, legmodernebb felépítésű chipkészletnek számított, ám azóta akadtak kihívói. A techinkai részletek iránt érdeklődőknek a Transformer Prime-ról szóló cikkünket ajánljuk figyelmébe.

A szokásos tesztprogramjainkat most is lefuttattuk, és az eredmények nem sok meglepetést okoztak.

Meggyőző a fölény
A nagytestvér korábban mért 11095 pontjához képest a kék Transformer 9526 pontot szerzett a nyuszis benchmarkban, ami nagyjából 15%-os csökkenést jelent, de előnye még így is majdnem kétszeres a kétmagos Tegra 2-t használó Xoom előtt. Ebben elsősorban a kiemelkedő CPU-sebesség és memóriateljesítmény játszott szerepet, a GPU annyival nem erősebb, mint a SoC többi része. Meg kell jegyeznünk, hogy az eszköz a használat közben folyamatos működést produkál, viszonylag kevés akadozással. Ez utóbbi teljesen el is tűnhet, az időközben bejelentett Android 4.1 Jelly Bean fejlesztésekor ugyanis kiemelt cél volt a válaszidő gyorsítása. Remélhetőleg, hamarosan köszönthetjük az erre épülő frissítést.


A Quadrant 2.1-es verziója sem alakult másképpen, a Prime 3857 pontjához képest a kistesó 3519-et szedett össze, ami igencsak tisztességes eredmény a mezőnyben, a fölénye meggyőző ebben az esetben is.

Kipróbáltuk Wi-Fin keresztül a filmlejátszási képességeket is, hiszen egy ilyen hardver szinte kiált az ilyen jellegű felhasználás után. A Youtube-klienssel HD-előzetest néztünk, minden akadás, illetve kép-hang szinkronizációs probléma nélkül. Érdekesebb volt azonban, amikor az Asus saját MyNet nevű szoftverével a Twonky médiaszerver szolgáltatás használatával egy MyBook Live-ról játszottunk le filmeket. A DivX-ek természetesen semmi problémát nem okoztak, a 720p-s és 1080p-s filmekkel azonban meggyűlt a baja, egyszer sikerült is lefagyasztani vele a táblát. Kép minden esetben volt, méghozzá szaggatásmentesen, de sajnos a hangsávokkal általában nem tudott mit kezdeni, a DTS-dekódolás meghaladta a képességeit. Viszont megállapíthatjuk, hogy megfelelően átalakított videók, illetve egy üzembiztosabb lejátszó szoftver birtokában az eszköz tökéletesen alkalmas lehet egy hosszabb úton filmnézésre, és ebben a nagyteljesítményű akkumulátor és a szerény energiaéhségű processzor is jó partnernek számít.

Ezúttal sikerült a kamerával tesztfotót is produkálni, az eredmény alant tekinthető meg.

Kellemes tesztfotó
Mobilos viszonylatban igencsak kellemes fotót készít a TF300 kamerája, minden gond nélkül párba állítható bármelyik 8MP kamerás telefonnal. A képzaj meglepően alacsony, a dinamikatartomány szélessége elfogadható, és a vonalélességgel sincs különösebb probléma. A videófelvétel itt is 1080p-s, tehát képfeldolgozás tekintetében mindössze a segédfény hiánya miatt húzhatjuk a szánkat.

Operációs rendszer, hozzáadott szoftverek

Ismerős háttérkép és widgetek
Az Asus jó szokásához híven már az Android 4.0.3-as verziójával adja ki legújabb táblagépeit, ez alól a tesztpéldányunk sem volt kivétel. Ráadásul, a hálózat beállítását követően jelezte, hogy frissítés található, amelyet néhány perc alatt feltelepített, a felhasználói adatok megtartásával.
Az Android széles körű átformálhatósága ellenére az Asus mérnökei itt sem nyúltak hozzá a kezelőfelülethez, ugyanakkor a rengeteg saját widget és saját fejlesztésű alkalmazás jelentős hozzáadott értéket képvisel.

Remek saját minialkalmazások
A minialkalmazások között megtaláljuk az igényes és szép töltöttség-jelzőt (amely mind az alapgép, mind a dokkoló energiaszintjét képes jelezni), az átlátszó e-mail értesítőt (óriási méretű számmal), dátum- és időkijelzőt (szintén a megszokottnál nagyobb betűmérettel), feladatkezelőt (amely lehetőséget nyújt az összes alkalmazás egy érintéssel történő bezárására), illetve a saját fejlesztésű időjárás-előrejelzőt is.

Remek szoftverellátottság
A fenti ábrán látható az alkalmazáslista nagy része, számos igen értékes szoftverrel. Üzleti felhasználók számára talán a legfontosabb a Polaris Office irodai dokumentumkezelő és -szerkesztő, amelynek segítségével Word, Excel, illetve PowerPoint állományokat nyithatunk meg (akár az új verziók XML-alapú formátumait is kezeli), és az ésszerűség határain belül a szerkesztésre is van mód.

Az App Backup segítségével le lehet menteni kedvenc alkalmazásainkat és beállításainkat, egy esetleges újratelepítésre való felkészülésként. Itt is felbukkan az App Locker, amellyel bármelyik szoftverünket jelszóval védhetjük. Fájó hiányosságot pótol a File Manager, egy rendkívül jól kezelhető fájlkezelő, amely háttértár csatlakoztatásakor praktikus lehet. A multimédiás vonalat erősíti a Movie Studio, amely egy alapszintű videószerkesztő, illetve a Play Movies programban akár filmeket is vásárolhatunk.

Az Asus a felhőalapú szolgáltatások terén mindig is jeleskedett.  A MyCloud szolgáltatással és az azt kezelő segédprogrammal az online tárhelyen elhelyezkedő állományainkat kezelhetjük, illetve akár az asztali gép távvezérlését is lehetővé teszi (természetesen ekkor az asztali számítógépre is telepítenünk kell a megfelelő alkalmazást). Nem maradhatott ki a MyLibrary nevű e-könyv olvasó, a MyNet segítségével pedig a háztartásunkban megtalálható DLNA-képes eszközökről lehet streaming tartalmakat lejátszani, ahogyan azt korábban már említettük. A felhasználók az NVIDIA Tegra Zone alkalmazásával tallózhatnak a táblagép grafikus erejét kihasználó játékok között.

Reméljük, lesz Jelly Bean frissítés...

Összegzés, vélemény

 
Kicsit bajban vagyunk a Transformer Pad TF300T értékelésekor. A mérleg egyik serpenyőjében a rengeteg pozitívum van: a lenyűgöző Transformer Prime majdnem minden nagyszerűségét sikerült átörökíteni. A hardver még a mai mezőnyben is igencsak impresszív teljesítményt nyújt, a kijelző szép, a billentyűzet nagyon kellemes, a két akkumulátorral egy napot probléma nélkül végig lehet dolgozni, és a gyári programválaszték is meggyőző. Ugyanakkor a negatívumok is erősebbek a korábbiaknál: bár a külső szép, azt nagyon sajnáljuk, hogy az aluminium borítást műanyagra cserélték, egyértelműen a minőség rovására ment (szerk - azóta felvettük a kapcsolatot az ASUS-szal és megtudtuk, hogy az illesztési problémák nincsenek jelen a végleges terméken, nálunk egy prototípus járt). És akkor jöjjenek az árak, amiknél két dologról muszáj szót ejtenünk.

Egyrészt dokkoló nélkül 122 ezer, azzal együtt pedig 152 ezer forintot kell a pénztárnál hagynunk, ami jó 20 ezres megtakarítást jelent ahhoz képest, ha a régi csúcsmodellt választjuk. Az anyagminőségbeli problémák miatt viszont nem tudunk mást mondani, mint hogy ennél azért szerényebb árcédulát is el tudnánk képzelni a kék kütyünek.

Másrészt pedig túl vagyunk egy nagyon fontos bejelentésen, mégpedig a 200 dolláros Google Nexus 7 táblagépén, amely szintén a tesztalanyunk gyártójától származik. A hazai ÁFA-t figyelembe véve nagyjából 60 ezer forintért juthatunk hozzá egy olyan eszközhöz, amely bár jóval kisebb méretben, de ugyanezt a teljesítményt nyújtja majd, ráadásul a legfrissebb robotos rendszerrel a fedélzetén.  Persze a hátlapi kameráról, a 10 colos kijelzőről és a hozzáadott szoftverekről le kell majd mondanunk, de mégiscsak feleakkora összegről beszélünk.

Így verdiktként azt tudjuk mondani, hogy a TF300 egy jó felszereltséggel rendelkező, kellemes táblagép, de jó szívvel csak akkor tudjuk majd ajánlani, ha kicsit olcsóbban adják.

Pro:
+ kényelmes billentyűzet a dokkolón
+ jó kijelző
+ kiemelkedő teljesítmény, mérsékelt energiafelhasználás mellett
+ nagyteljesítményű akkumulátor(ok)
+ kiemelkedő szoftverellátottság
+ remek kamera

Kontra:
- az ár még mindig túl magas
- a prototípusnak gyenge összeszerelési minősége volt (információink szerint a véglegesnek nincsenek ilyen gondjai)
- 3G vagy LTE modem csak felárért
- a kamera mellől lemaradt a segédfény

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. davidrt
2012.07.02. 09:49
Jó a teszt nagyon, grat!
Sajnálom, hogy ilyen hibák vannak a gépben, mert ismerősömnek akartam ajánlani a nyár vége felé, dehát ezek után kénytelen leszek lemondani róla, vagy esetleg megnézem személyesen, tényleg ilyen bénán van összerakva -.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Alohamate2...
2012.07.02. 10:26
davidrt:
mindenképp nézd meg személyesen a gépet, ugyanis a cikkben szereplő masina még nem végleges, a magyar piacra szánt példány.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Simba
2012.07.02. 10:27
Androidal szerelt tablet lenne az utolsó amit én vennék. Ezek a mobil OS-ek végletekig buták, amíg nincs normális multitasking.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. legyes
2012.07.02. 11:18
Simba: Azért nincs normális multitasking, mert megy a harc az akkuidőért, és az olcsó procikért. Venni kell Corei7-es tabletet majd akkor, Win8-cal Bár lehet, hogy egy 40m^2 lakást fogsz feladni érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Zabalint
2012.07.02. 11:52
Ja, csak Windows 8 is leegyszerűsített a 7 után.

Szerintem az a koncepció mutat jó irányba, ahol Android van ha viszed, de Ubuntura lehet váltani, ez esetben mehetne ez akkor, ha billentyűzet(dokkoló) csatlakoztatva van. Csak annyi hogy Unity helyett valami normális felület kellene, Gnome 2, KDE vagy LDXE. Akkor tényleg igaz lenne, hogy laptopként is használható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Svindler
2012.07.02. 11:59
davidrt: mi is beszéltünk az ASUS-szal azóta, megkérdeztük a bolti változat miben tér el a miénktől, és bár a felhasznált anyagok nagyrészt maradnak, illesztési problémák nincsenek a végleges változaton
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. LechooEdy
2012.07.02. 18:04
Igazából ennyi pénzért már remek is laptopot lehet venni, én biztos azt választanék.
A másik, hogy nem tudom mire fel a nagy hardver, amikor az Akkumulátort kellene fejleszteni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Alohamate2...
2012.07.03. 08:20
LechooEdy:

nem értem, miért pont a Transformer táblagépek kapcsán kerül elő az akkumulátor fejlesztés...
egyébként használtál már androidos tabletet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. hunmyke
2012.07.03. 08:23
LechooEdy, és mennyivel erősebb asztali gépet is lehetne venni...
Nyilván 150k-ból sok mindent felhozhatnánk még.
De más a tesztben szereplő táblagép, az általad említett laptop és az általam említett asztali gép célközönsége is.

Sokszor járok le Pécsre, és nem élmény egy 15"-os laptoppal mászkálni, egy tablet meg jócskán könnyebb. És kényelmesebb egy érintőképernyőn böngészni, nem kell szórakozni a tapipadon.
Nameg meglepő mennyivel gyorsabb/kényelmesebb egy-egy ilyen tablet kezelése. Míg a laptopot bekapcsolod, vagy csak készenléti állapotból felébreszted, addig böksz ezen egy gombot, és feloldás. Ahhoz hogy használd a laptopot minimum le kell ülni, vagy legalábbis le kell rakni egy asztalra. Míg egy tabletet állva is tudsz használni kézből.
Kikapcsolt kijelzővel nagyon sokat bírnak.

Nem istenítem ezeket a tableteket, de megkönnyítheti az ember dolgát...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Simba
2012.07.03. 12:52
Egyénfüggő kinek mi elég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. gabeboy
2012.07.08. 19:13
Ezt ugye nem mondjátok komolyan, hogy hátrányként jegyzitek, hogy nincs segédfény a kamerához? Valaki magyarázza már el nekem, hogy mi a fenének kell egyáltalán kamera egy tabletbe? Na jó, ha nincs más akkor. De még segédfény is? Laptopra nem kellene? Nemáááá...
Illetve megnyugtatásul, a nálatok vásárolt magyar változathoz, amit a cikk megjelenése előtt vettem, már volt törlőkendő is. Egyébként a saját tapasztalataim tükrében kissé komolytalannak érzem a tesztet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gabeboy
2012.07.08. 21:00
Még valami: igen, nem olcsó, összehasonlítva egy noname vagy alsó-kategóriás tablettel. De vessetek már egy pillantást pl. a Samsung Galaxy Tab 10.1-re, vagy a Galaxy Tab 2-re, mert lényegesen kisebb teljesítményű gépek, ezzel azonos árban. Enyhe túlzással (kijelző), ez a gép hardveresen az iPad3 vetélytársa a piacon. Csak ehhez lehet egy teljesértékű billentyűzetet venni.
Ennyire félresikerült, megtévesztő tesztet tényleg nagyon régen láttam az iPon-on.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Oggy
2012.07.10. 08:26
Multitasking

Igen egy táblagépet mindenképp a következőre használnék én is:
+ kiadványszerkesztés és grafikai munkák, renderelés
+ Videóvágás
+ Multiplayer játékok

Nemár.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Simba
2012.07.10. 10:57
Mért zavar ez téged, hogy valakit bánt a korlátolt rendszer?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. gabeboy
2012.07.10. 15:34
Nem hinném, hogy a rendszer korlátolt, inkább a felhasználók. Szerintem ezer helyen leírták már, hogy egy tablet elsősorban tartalomfogyasztásra van kitalálva, nem pedig teljesítmény-igényes munkára. Netezésre, levelezésre, alap szövegszerkesztési, táblázatkezelési feladatokra, pdf-ek olvasására ez bőven megfelel, ha meg a lóerő számít, akkor venni kell egy arra a célra alkalmas laptopot vagy asztali gépet. Csak ott a mobilitás vagy akkuidő, ami "korlátoz".
Ha veszel valamit, el kell tudni dönteni, hogy mire akarod használni, arra alkalmas-e, és leginkább, hogy szükséged van-e rá. Ha grillezni akarsz egy mikrohullámú sütővel, akkor olyat kell venni, de attól még a nem grillezős nem lesz korlátolt. Ez ilyen egyszerű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Simba
2012.07.12. 08:51
Viszont így eljutunk oda, hogy ezek nem mások mint nagyra nőtt okostelefonok. Hiszen a kijelző méretet leszámítva semmivel sem tud többet. Na majd a Surface, de kizárólag csak az Intel procis jöhet szóba.

A problémám az hogy a tartalomfogyasztásban is gátol. De elismerem másnak elég lehet ettől még.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gabeboy
2012.07.12. 10:20
Személy szerint nem hinném, hogy a Surface akkora áttörést jelent majd a tablet vonalon. Talán bizonyos szempontból közelebb fog állni egy asztali géphez, és kevesebb lesz a kompatibilitási probléma, de akár az ellenkezője is bekövetkezhet. Viszont a szoftvertámogatottsága messze el fog maradni az iOS-től és az androidtól. Pont emiatt fuldoklik a windows phone is. Az inteles változat meg tuti, hogy horror pénzbe fog kerülni (lásd CULV laptopok), és az akuidő is sokkal kevesebb lesz. De majd meglátjuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Simba
2012.07.12. 13:37
Hát ja majd elválik. Év vége felé már tisztábban fog látszódni. Amúgy én egy Brazossal szerelt verzióra is vevő lennék. Csak az Atomot felejtsék el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Arcz
2012.08.19. 19:02
Hohóóó! Itt a Jelly Bean frissítése is a cuccnak! Az ASUS komolyan gondolhatja, hiszen ő az első gyártó, aki frissít!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!