iPon Cikkek

Asus UX430UQ - Kecses és gyönyörű

Dátum | 2017. 09. 25.
Szerző | tudoone
Csoport | NOTEBOOK

Az Asus a ZenBook szériával 2011 óta folyamatosan látja el a piacot innovatív Ultrabookjaival. Gondoljunk csak az ultravékony és könnyű 360°-ban átfordítható (és így "táblásítható" UX360-ra, vagy a karcsúsága ellenére nagy teljesítményt kínáló UX501-re. A most porondon lévő UX430 a kijelző átmérőjével újít, ami nagyobb, mint amit a készülék méreteiből gondolhatnánk. A pazar megjelenítő mellett a remek hangrendszert és a dedikált videókártyát sem fogjuk hiányolni, szóval a felszereltségre nem lehet panasz.
A gép külsőre egész egyszerűen gyönyörű. A királykék szín, amit már az UX390-nél is láthattunk, nagyon jól áll neki. Üde színfolt a már megszokott festésű ultrabookok között, de elérhető ezen a színen kívül még rózsaarany, kvarc szürke és csillámló arany változatokban is a gép, szóval valószínűleg mindenki megtalálja a neki tetsző példányt. A fedlap hagyományosan, a "zen" dizájn jegyében körkörös csiszolású mintát hordoz egy fényes plexi lappal védve. Ez sajnos pont addig néz ki jól ameddig hozzá nem érünk, ugyanis rendkívül ujjlenyomat gyűjtő felület. Sajtófotón vagy frissen a dobozból kivéve szemet kápráztató, azonban egy-két hét használat után már csak a maszat marad rajta, tehát állandó tisztán tartást igényel. Ezen felül sérülékeny is, ha nem figyel rá az ember könnyen meg lehet karcolni, vagy rosszabb esetben berepeszteni, tehát érdemes olyan táskában cipelni, amiben külön rekesz van neki, vagy beszerezni egy tokot.
A gép többi részén matt kék festés köszön vissza. A fedlaphoz képest ugyan kevésbé zsírfogó, de azért ezeket a felületeket sem árt rendszeresen tisztítani. Az anyagminőségére nem lehet panasz, az alumínium ötvözetből készült kasztninak kellemes a tapintás érzete, kellően masszív, nem nyeklik-nyaklik, és segít abban, hogy mindössze 1,25Kg-s legyen a gép tömege. Alul nem találunk szervizablakot, a teljes alsó részt lecsavarozva férhetünk csak hozzá a ventilátorhoz (portalanítás céljából) és az SSD-hez. Utóbbi cserélhető is. Ám ezeket inkább bízzuk a szervizre.
A kijelző az egyik legnagyobb erénye az UX430-nak. Egyrészt a minimális (7.18 mm) keretnek köszönhetően 14 colos kijelző méretet kapunk egy 13.3 colos házban, ami ~80%-os kijelző arányt jelent, másrészt a Full HD-s, matt IPS panel színei és 178 fokos betekintési szögei nagyon rendben vannak. A háttérvilágításra sem lehet panasz, még erős napfényben sem kell ugyanis aggódnunk, jól olvasható marad az UX430 képernyője. Az egy darabból álló zsanér szoros, erősen tartja a maximum 145°-ban hátrahajtható kijelzőt, nem bukik hátra ha arrébb tesszük a gépet. A webkamera a mikrofonnal és az érzékelőkkel egyetemben a keret tetején van. A kamera képe Skype-ra elégséges lesz, de kb. ennyi, csodákat ne várjunk tőle.
A klaviatúrán a gépelés élménye ultrabookos viszonylatban remek. Jól alátámasztott, kellemes nyomásponttal rendelkeznek, 1.4mm lenyomási távolsággal. Nem lötyögnek, és nincs kopogós műanyag hang sem gépelés közben. A három fázisban állítható billentyűzet világítás pedig éjszakai munkánál tud nagyon hasznos lenni. Az elrendezésben nincs nagy újdonság, az Asus minden ultrabookjára jellemző szigetes billentyűzet kiosztást kapjuk. A tesztgép esetében angol kiosztás szerint, de természetesen az országunkba szánt példányok magyarul kerülnek forgalomba.
A touchpad hatalmas és még kézírás felismeréssel bír, de sajnos a nyelvünket nem támogatja a funkció, pedig jópofa lenne. A tapipad még egy szolidan megbúvó ujjlenyomat olvasót is rejteget a jobb felső sarkában. Tetszett, hogy nem a kurzorok alatti területre került mint a legtöbb üzleti vason ahol a csuklónkat zavarhatná. Apróság, de a touchpadnál lévő bevágástól sokkal könnyebben nyitható ki a készülék, ez főleg kézben tartva nagy előny.
Csatlakozókból elfogadható mennyiséget és fajtát kapunk. Baloldalon a hálózati töltő bemenetét, egy USB 3.0-t (Type-A), Micro HDMI-t, a headset kombinált csatlakozóját és egy Gen1-s USB 3.1 Type-C-t találunk. Jobboldalt az SD kártyaolvasó mellett akad még egy USB port is ami csupán 2.0-s. Kicsit érthetetlen a dolog, mert ebben a kategóriában már lehetett volna minden 3.x-es.
A notebook hangszórók (akárhogy színezgetik is a gyártók) a komoly teljesítménytől távol állnak. A giga basszus és a vegytiszta hangzás általában elmaradnak, de nem az UX430 esetében! A Harman/Kardonnál meglepően jó munkát végeztek, hangosan és tisztán szólnak a beépített hangszórók. Ritka az ilyen, még normál vastagságú notebooknál is, nemhogy ultrabooknál. Filmekhez, zenehallgatáshoz tökéletes, úgyhogy ez, plusz a kiváló kijelző remek multimédiás géppé teszik az ASUS ultrabookját.
RJ45-ös LAN csatlakozót hiába is keresnénk, az a vékony gépek nagy részénél távol marad (van az a méret, ahol lenyitható változatban még elfér). Ennek hiányát kompenzálva dupla sávos, 802.11ac szabványú Intel 8260-s Wifi modullal vértezték fel a gépet. A jel végig erős volt, akárhol használtuk, és nem dobálta a hálózatot. Bluetooth 4.1 biztosítja majd a gyorsabb adatátvitelt telefonunk és okos eszközeink számára. Az intelligens, igény szerinti fel-le csatlakozásnak köszönhetően pedig az akkunkat sem zabálja.
7. generációs energiatakarékos (U) i3/i5/i7 processzorokkal érhető el az UX430-as széria. A hozzánk került tesztpéldányban egy i7-7500U-volt, 15W-s TDP-vel, ami 2 maggal 4 szálon dolgozik. Alap órajele 2.5 Ghz míg a maximális TurboBoostal egészen 3,5 Ghz-ig emelkedik fel. Természetesen a hétköznapi felhasználás nem fogja megakasztani. Fotók konvertálásánál és videók szerkesztése közben is állja majd a sarat, de ezeknél azért már érezni, hogy tudnánk mit kezdeni több kakaóval.
Memóriából egészen 16 GB-ig lehet nézelődni, és mivel nem cserélhető/bővíthető (alaplapra forrasztották a chipeket) ezért jó, ha már a vásárlás pillanatában eldöntjük mennyit szeretnénk hosszútávra. Az SSD nem rossz, de manapság inkább átlagosnak tekinthető. A közel fél milliós árba "csak" egy SATA-s M.2-es SSD fért bele, pedig tudtunk volna értékelni egy PCI-E-set is. Félreértés ne essék, így is nagyon pattogós a gép, csak hiányoltuk az opciót rá. Az egy évvel ezelőtti UX305-ben is hasonló tudású SSD van, ahogy az UX330-ban is, és még sorolhatnánk.
A videokártyára nagyon büszkék, per-pillanat ez a legvékonyabb(15.9mm) ZenBook ami ilyen erős VGA-val rendelkezik (csak az UX430UQ végződésű az UX430UA dedikált kártya nélküli). Ezen kívül még az UX310-as modell specifikációjában tűnhet fel de azt nem ilyen kijelzővel és kasznival szerelik.
A 940MX nem rossz kártya, de manapság épphogy csak elegendő lesz egy-egy unaloműző játékra. Őszintén szólva kicsit feleslegesnek tűnik, főleg hogy nem GDDR5-ös memóriával társította az ASUS, hanem GDDR3-mal, így ahhoz tényleg gyenge lett, hogy nagyon komolyan lehessen venni. Ahhoz meg túlzottan drága extra, hogy néhány éves játékokkal közepes beállításokon döcögjön vele a tulajdonosa. De legalább néhány programban (például videó renderelésnél) be tud segíteni a CPU-nak. Alap dolog ugye, hogy minél vékonyabb házba minél nagyobb fogyasztású alkatrészeket pakolnak bele, annál hangosabb lesz a gép, vagy ha elégtelen a hűtés, akkor az egész a teljesítmény kárára fog menni. Merthogy a processzor visszaveszi a teljesítményt a túlmelegedés megelőzése céljából. Ennél a gépnél erre ritkán lehet majd példát látni ugyanis hamarabb ütközik fogyasztási limitbe mint hogy elérje a kritikus hőmérsékletet. Ekkor automatikusan csökken majd az órajel arra a szintre ahol nem lépi túl a megengedett TDP limitet. Amennyiben diszkrét grafikus vezérlő nélküli példányt szemelnénk ki, ott vegyük figyelembe, hogy még az integrált VGA is be kell férjen a 15W-be, tehát a teljesítmény nem lesz túl acélos. Vagy a grafikus részleg megy maximális órajelen, vagy a CPU, a kettő együtt nem megy.
A ventilátor - szemből nézve - jobb oldalt található. A meleg levegőt a kijelző aljához továbbítja. Átlagos használat során nincs nagy hangereje (office, böngészés, filmezés), de amint 70 fok körülire ugrik a CPU hőmérséklete zavaróvá válik a hangja. Nagyobb terhelésnél már küszködik a megfelelő hőfok megtartásával, főleg a nyári melegben, de ez most egy ideig nem lesz probléma. A billentyűzetnél kevésbé érződik a keletkezett hő, de alul szó szerint tarthatatlan. Persze renderelést nem ölben tartva indítunk, de nyáron ennél kisebb terhelésre is forró lesz a gép alja.
Ezek az alacsony fogyasztású Core i processzorok túl sok meglepetést már nem tartogatnak manapság, de azért lefuttattunk pár tesztet (majd a következő generációs, négymagosok már érdekesek lehetnek).
A GeForce 940MX láthatóan kevesli a GDDR3-as, 2GB-os memóriáját (főleg a sebesség a baj, nem a méret). Hiába minden, tulajdonképen egy felturbózott 840M-mel állunk szemben, ami három éves. Ahogy a 3DMark is mutatja, nem tud annyira meglépni az Intel HD620-tól, ahogy az elvárható lenne.
Az akkumulátor egészen jól bírja ha csak átlagos feladatokra használjuk. Internetezéssel majd 6 óránk van, filmeket pedig 7 órán keresztül nézhetünk. Teljes terhelés alatt viszont 1 órán belül a töltő után kell majd nyúlnunk. Persze utóbbi ilyen nagyon-nagyon worst case eset, sosem fogjuk ennyire leszívni az aksit normál használat közben.
Az akkumulátort mindig 5%-ig merítettük *Teljes terhelés (wifi off, 100%-os fényerő, Intel Xtu + Ungine Heaven) *Internet (5 böngészőablak 2 percenként frissülve (Chrome), YouTube 1080p 5 percenként, 50%-os fényerővel) *Film (50%-os fényerő, 1080p-s mkv lejátszás, wifi/BT kikapcsolva) Verdikt Ami tény, hogy a készülék és a kijelző szépsége magával ragadja az embert. Bárkinek is mutattam, bárhova is vittem, oda voltak érte. Tehát megjelenése az egyik fő erénye, és ehhez jönnek a mérethez képest perfekt hangfalak, tehát multimédiás fronton nagyon erős a gép. A gép legnagyobb hátránya a hűtésének hangereje. Ha elfogadható zajszintűre szeretnénk csökkenteni úgy szoftveres ügyeskedésekre lesz szükségünk, főleg nyáron. Csak böngészésnél nincs vele gond, de ahogy valami komolyabbat csinálunk, előbb-utóbb megjön a hangja. Az Ultrabookok között ritka a dedikált videokártyával szerelt típus, de ez nem véletlen (az UX430UQ hűtése is lehet, hogy csak a VGA miatt szenvedett néha). Sok alternatíva nincs, ha szükségünk van az extra kraftra, ami említésre méltó, az talán a Lenovo Yoga 520 az átforgatható dizájnjával és az Acer megújult Swift 3-as szériája, amiben már GDDR5-ös memóriával ellátott Geforce MX150 (GT1030) van (alacsonyabb a fogyasztása és gyorsabb, szóval belépőszintű grafikus vezérlőnek érdemes ezt keresni a jövőben). Jelenleg 450 000 forint körül kapható az UX430UQ (nyitó ára több mint ötszázezer forint volt), ami - figyelembe véve a felszereltségét és a minőségét - nem annyira rossz ár érte, de ezen a szinten már a konkurencia is nagyon erős.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

51. katt777
2017.09.25. 10:48
Nem rossz ár EZÉRT??? Egy Acer Predator játékgép ára? Cserébe kapunk egy lassú zajkeltőt, remek. Ennek a cuccnak a 150e Ft-os kategóriában a helye. Persze, aki kifizet +300e-t, mert szép, kék (nincs az a minőségi különbség), használja egészséggel, de ezzel villogni nem kell a dobozba hardver. Mondjuk van ez a sznob kategória, ezért fut szépen az "ultrabook" (vékony, gyenge, kevés szolgáltatással, de legalább hangos) kategória.

Kíváncsi lennék, a fűben mennyire bírná a kiképzést egy marhacsordával találkozva, de a hópárduc reakciója is érdekelne. Irgalmatlanul blőd marketing!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. yany
2017.09.25. 12:11
Az ikertesójáról, az UX410UA-ról egy alapos teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Sadenal katt7...
2017.09.25. 12:58
+1 az ára miatt. Legalább fele annyiért kéne adniuk. 450K-t mert szép az arca meg a hangja? Tudod mikor adnék ki ennyit érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. jonos
2017.09.25. 13:20
Mindent a saját kategóriájában érdemes szemlélni... Mindenki a saját igényei szerint vesz gépet, nem mindenki akar gamer gépet épp úgy, ahogy más meg ilyet nem akar, ezen kár háborogni. Ha nem lenne ennek létjogosultsága, akkor nem gyártanák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. KaksziLajo...
2017.09.25. 14:01
Azért van létjogosultsága, mert van aki kiad ezért ennyit. Nyílván nem ér ennyit, de minden túkl van árazva, illetve nem az itthoni fizetésekhez van szabva. Pedig milyen jó lenne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. ASmas jonos
2017.09.25. 14:07
És ennek a kategóriája a... ? A vágódeszka? mert ilyen hardverrel kb. ott van, csak az ára nem stimmel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. tudoone
2017.09.25. 15:13
Nyilván 450.000.-Ft az nem kevés pénz de ha megnézitek milyen Ultrabookok kaphatóak még ezen ár/teljesítmény környékén akkor azért már más a helyzet.

HP Spectre vékonyabb de csak 8GB ram
DELL XPS 13 sokkal drágább
Asus UX410 mínusz 30-40 ezer különbség,
Lenovo Yoga 910 itt is kevesebb memória cserébe 2 in 1, jóval drágábban
stb.
Kár azon vitatkozni hogy megéri vagy sem. Mert a legtöbbünk igénéyt i5/8gb/256gb ssd-vel azért le lehet fedni.
De ami benne van az drágább más készülékben. Ami olcsóbb, már valamiben kevesebb.

Aki csúcs hardwaret akar, az megkaphatja attól függetlenül hogy csak Officera használja. Mert ez tetszik neki és kész, nem egy ilyen vásárló tér be a boltokba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Busterftw ASmas
2017.09.25. 15:29
Ultrabook.

Csak, hogy kicsit tisztazzuk a dolgokat, amazonon ez a valtozat $1220 ami 320k, itthon meg 450k.

Ha lebontod komponensekre,
16gb ddr4 ram $150
512 ssd $160
cpu $390
screen $120

Mar $820-nal jarunk, pedig a vga-t bele sem szamoltam, de ne is legyen.
Akko ott van meg az alu haz, plusz 1.25k az egesz. R+D ne is beszeljunk.

Ha igy nezed a dolgokat, ertheto miert ennyire draga. Csak otthon dragabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. B_Real Buste...
2017.09.25. 15:34
Ha ez a változat 1220$, az ugyan valóban 320e, csak azt felejted el, hogy ezen nincs még ÁFA. Az pedig nálunk jóféle 27%-os, így máris 405e Ft ez a laptop. Nyilván most jelent meg, így egy kis kisker extraprofit is befigyel egy ideig. A 390$ hogy jött ki erre a gyenge i7-re?

1. katt777: Erről beszéltem múltkor. Ez majdnem 4-szer könnyebb, mint a múltkor taglalt 4,5 kg-os csili vili gémer laptop.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Busterftw B_Rea...
2017.09.25. 17:18
Nem tudom, annyit irnak mindenhol.

Azert nem olyan rossz teljesitmeny az am, ezt csak a 7600u lepi le 15W-ba beleferve. Ezt azert meg kell fizetni.

Viszont kinn allamonkent is mas az afa, es bizony ott nem megy egyik allamban sem 8% fole.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. piter B_Rea...
2017.09.25. 17:58
Viszont ha azt vesszuk ez nem eri meg.Van belole ugyanennyiert 15.6-os 7700hq 16Gb RAM nvidia 1050.Bar csak 256Gb ssd.Es csak 1.8 kilogramm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. B_Real piter
2017.09.25. 18:48
Nem is azt akartam mondani, hogy ez megéri. Csak ha egyszer valakinek a teljesítmény fontos, másnak lehet fontos a mobilitás ennyi erővel. Mondjuk az általad említett hw-t egy ilyen házba nem biztos, hogy megvenném (nyilván a 1050 lehűtésével nem lenne gondja, de a CPU...).

10.Busterftw: Nyilván kevesebb, ebben világrekorderek vagyunk kb., de azért a 8%-os ÁFÁ-val számolva is azért felmegy az közel 350-ig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Busterftw B_Rea...
2017.09.25. 20:31
Oke legyen 350k, nezd meg a konkurenciat ebben az arsavban.
Ez igen is jo vetel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Philo
2017.09.25. 20:53
Azzal a dedikált fossal jól lábon lőtték. Látszik, hogy a suttyó marketingesek győzedelmeskedtek már megint. Adatlaphuszároknak kötelező vétel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. B_Real Buste...
2017.09.25. 22:29
No ezzel meg nem azt akartam mondani, hogy ne érné meg. Csak azt, hogy azért ha egy normálisan magyar árat nézel, akkor ez kb. 400e körül lesz, egy USA államban meg 350e. Szóval nem 320-450e-es különbségről beszélünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. thestock Saden...
2017.09.25. 23:15
Jaja, a feléért. Most nézem ipon webshopot, kategóriájában ezt adják 240 körül: DELL Vostro 14 5468 22679. i5, terrás HDD, 1366x768, és 4 GB DDR4. "Itt-ott" eltér, de lényegében ugyanaz mint az Asus. Lehet hajtogatni,és működik.
Jah,nem lehet vele játszani mint a ragadozó észerrel. Tudtommal megvan az Asusnak a gámer szériája, és ez talán nem oda tartozik. Nem baj, nem gyó jáccani. Jah és sznob, nem úgy mint az azonos árban lévő észer,csak mert azzal lehet jáccani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. nemlehet
2017.09.26. 12:50
Az ultrabook egy számomra mindig is emészthetetlen kategória lesz. Se nem erős, se nem igazi munkagép, de legalább jó drága. Tudom, tudom manager gép, de őszintén szólva eddig 3 multinál voltam hosszabb rövidebb ideig és nem igazán volt a tendencia, hogy akkor a vezetők kapnak ilyet csini szarokat. Kapták szépen a 14-es üzletiket, mert ahhoz van alkatrész, mennyiségi kedvezmény, normális csatlakozók stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. ASmas nemle...
2017.09.26. 13:50
Ez a tipikus made for hipsters kategória.

Hogy miután már kinőtték/nem menő már az alma logós túlárazott vacakkal mutatkozni, akkor legyen nekik (ugyan úgy túlárazott) alternatíva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. beleutomaz...
2017.09.26. 14:44
Mekkora elavult szar. Kijottek az Intel 8-as u sorozatu cuccai egy ideje. Ez regi. Vga 940mx. Ez nem er 100000 forintot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Busterftw beleu...
2017.09.26. 15:45
Ez a laptop Julius kozepen valt elerhetove, a 8th gen U procit meg Augusztus vegen jelentette be az Intel.

Csak a benne levo elavult szar proci kerul majdnem 100k-ba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. tomm27
2017.09.26. 20:12
Vekonyat dragan akar valaki amivel ha meglatjak neznek az emberek ott az asus zephyrus.. na az e-penisz novelo rendesen am.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. beleutomaz... Buste...
2017.09.27. 20:28
Hat ilyen gyorsan avult el. Ahogy az szokott lenni amikor bejelntik az uj generaciot az elozo elavultnak tekintheto. vagy 15 W-ban 2(HT-vel) mag vs 4(HT-vel) mag szerinted nem kulonbseg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. thestock beleu...
2017.09.27. 23:23
Jah elavult. Hirtelen mihez lett most kevés?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Busterftw beleu...
2017.09.28. 00:21
Melyik 8. generációs procival szerelt Asus ultrabook avultatta el?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. beleutomaz...
2017.09.29. 18:50
Pl ez es tarsai...nem kell elvakultnak lenni, keresgelni kell.
https://liliputing.com/2017/09/dell-xps-13-laptop-now-available-8th-gen-core-i7.html

Es meg ez is:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4454549
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Busterftw beleu...
2017.09.29. 19:11
En nem elvakultsag kérdése. Ez nem Asus ultrabook, és ezt a Dellt kb pár napja jelentették be. Egyszerűen szar az érved.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. beleutomaz... Buste...
2017.09.29. 19:14
Nezd forum tarsam.
https://www.asus.com/us/Laptops/ASUSPRO-B9440UA/
Ezt mar egy eve aruljak, tehat amit iden kiadtak elavult. 14 col es csak 1 kilo nem 1.25 kg. Vitatkozhatsz de mint irtam inkabb keresgelj es talalsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. beleutomaz...
2017.09.29. 19:21
Tehat ez az asus januarban jelent meg, hogy pontositsam magam, es remelem/gondolom hogy januarban jon a 8th gen verzioja. En barmikor megveszem e helyett az ultrabook helyett hiszen az uj i5 megveri ezt az i7-et barmikor 15W-os kategoriaban. Akarhogy veded sajnos elavult, adott szempontbol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Busterftw beleu...
2017.09.29. 20:16
Szóval most belinkelsz egy régebbi, másik szériát(ami ugyanúgy 7th gén) , aminek köze sincs a vitához. Mégegyszer: egy utána 2 hónappal megjelent procitol elvárod hogy benne legyen ebbe a laptopban. Ez olyan mintha az júliusban megjelenő Samsung S7-et szidnád hogy elavult, mert a szeptemberben elérhető új snapdragon nincs benne, bezzeg az októberben megjelenő LG-ben már igen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. beleutomaz... Buste...
2017.09.29. 20:36
nem varom el, de attol meg elavult. A regebbi laptop amelyik piacon van ugyanezzel a koritessel csak megerositi ezt.Azert linkeltem ezt mert kerted, attol meg nem rosszabb csak ugyanugy elavult. Az hogy melyik szeria, oszinten ki nem szarja le. Sose nezed hasznalat kozben. Vagy te erre "vered", hogy melyik szeria?

Szerk: Akkor az AMD Excavator es az Intel Sandy Bridge nem elavult?
A Snapdragon 810 nem elavult a 835-hoz kepest?

https://roytechmate.wordpress.com/2017/03/23/snapdragon-processor-comparison-835-vs-821-vs-820-vs-810/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Busterftw beleu...
2017.09.29. 20:43
Ez az elérhető legfrissebb a szériában. Azt kértem , linkelj 8. generációs processzorral szerelt Asus ultrabookot, ami ezt elavultatja. Majd ha kijön az snapdragon 845, mondjuk decemberben, légyszíves linkelj egy Samsung note 8at vele. Mert ugye akkor a mostani Note 8 sd835-el már elavult lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. beleutomaz...
2017.09.29. 20:45
https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Elavult
"Korszerutlenne" valt. Erted?
4/8 vs 2/4 15W-ban, erted?
http://laptopmedia.com/comparisons/intel-core-i5-8250u-vs-core-i5-7200u-two-generations-collide/
Ez csak egy pelda. Nem az a lenyeg mikor adtak ki. a tech ami mogotte all.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. beleutomaz... Buste...
2017.09.29. 20:47
Szorszalat hasogatsz de attol meg nem jelenti hogy nincs igazam.
http://www.brightvisions.direct/products/Computers/Laptops/Asus/ASUS-VivoBook-S14-S410UA-BV133T---14---Core-i5-82?prodid=1059664&info=2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. beleutomaz...
2017.09.29. 20:49
Ha nem lennel lusta talanal.
https://www.laptoparena.net/asus/asus-vivobook-x542ua-dm342t-1816
OH, fajdalom, nem Zenbook szeria. Csoda hogy Asus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. beleutomaz...
2017.09.29. 20:51
Zenbook.
https://uptech-review.blogspot.se/2017/09/asus-zenbook-13-ux331un-review-intel.html
Ennyi Asus eleg lesz neked? A Google neked is a baratod nemcsak a hulyeseged.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. thestock
2017.09.29. 20:56
Már nem használható arra amire szánják? Nem éri meg javíttatni? Vagy mihez elavult? Oké, esetleg van újabb, meg lesz is újabb (ez egy ilyen terület), de egyáltalán nem nevezném elavultnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. beleutomaz... thest...
2017.09.29. 21:33
Megveheted. Az nem valtoztad az elavultsagan. Meg mindig megveheto a 780Ti is az Nvidiatol. Szived ugye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Busterftw beleu...
2017.09.29. 21:57
Szóval közel azonos(néhol jobb) egymagos teljesítményű, bár többmagos(szintetikus) tesztekben lemaradó 7500u már elavult. Kk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. beleutomaz... Buste...
2017.09.29. 22:26
Meg erolkodsz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. beleutomaz... Buste...
2017.09.29. 22:30
Hol marad el mitol is?
https://www.notebookcheck.net/7500U-vs-8550U_8149_9208.247596.0.html
Single core turbo 3500Mhz az 7500u vs 4000mhz a 8550u-n.
Megis honnan szedted hogy gyengebb?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Busterftw beleu...
2017.09.29. 22:40
Én erőlködök? Az általad linkelt laptopban i5 8250u van. Intel Core i7-7500U Intel Core i5-8250U 2.70 GHz Frequency 1.60 GHz 3.50 GHz Turbo (1 Core) 3.40 GHz 3.50 GHz Turbo (All Cores) 2.30 GHz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Busterftw Buste...
2017.09.29. 22:45
Arról nem is beszélve, hogy még nem kapható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. beleutomaz... Buste...
2017.09.29. 23:02
Erolkodjel, i7-est i5-ossel hasonlitol. Ugyes huzas. Csak igy tovabb. Nem kaphato. Erolkodjel csak. Segit neked. Gyere vissza ervekkel. Linkeltem i7 vs i7 tesztet. De sebaj. Olvasd csak ugy ahogy nem zaklatja fel a kis erzekeny lelkedet. Attol meg elavult. A notebookcheck-en pont az ebben a cikkben tesztelt laptop utodjat teszteltek. Igen Elavult. Sajnallak hogy enm sikerult. De erolkodj csak.
U.I.: ide linkelem nehogy meg beteg legyel a keresestol. Az mar tul sok erolkodes lenne.
https://www.notebookcheck.net/Asus-ZenBook-Flip-14-UX461UN.247498.0.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. thestock beleu...
2017.09.29. 23:08
Jah értem. A raktáron bent maradt pár darab kártyával magyarázzuk hogy elavult. Ha még a videókártyát tennéd szóvá ám legyen, az tényleg nem egy mai darab. No de a processzort? Még így is bőven van benne krafr, simán piacképes teljesítményre, de mivel benyögték hogy jön az új CPU generáció máris elavult lett...végülis. Most olvastam a cikket hogy lesz Ice Lake a Coffee után, szerintem már ezzel elavultnak is tekinthetjük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. beleutomaz... thest...
2017.09.29. 23:13
Az Ice lake meg nincs itt. Ez legalabbisz tesztek vannak rola mar letezo termek. Ahogy a Skylake-X ugy ez is tartalmaz technikai frissiteseket, jobb ipc, magasabb turbo. Vagyis megha kevessel is de kicsit korszerubb. Azaz a regi ezzel lekoszon. Ettol lesz elavult. Nem hasznalhatatlan lett. Csak lejart a kora. Miert kell ezt magyarazni? Feszbukozni Core2Dou-n is lehet meg, megse rohan senki raktarrol regi ultrabook-ot venni. Az uj technika valtja a regit. A regi lekoszon elavul. Autoban az Otto motor tobb mint 100 eves. De egy 50 oeves autot elavultnak tekintunk egy uj mellett. Ugyanazon kobcentire jobb fogyasztas/teljesitmeny mutatoval jon. Megha az alap ugyanaz. Ne legyetek mar ennyire erthetelenek? Szivtok valamit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. beleutomaz...
2017.09.29. 23:18
Karacsonyra az ipon arulni fogja szinte biztos az UX461UN-est a 8-as sorozatu cpu-val 450e HUF-ert. Es mellette lesz ez a UX430UQis 400e HUF-ert. (feltetelezem)
Miert ne lenne elavult?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Busterftw beleu...
2017.09.29. 23:55
Karácsonyra? Arra már teszt gyártósoron lesz a coffee lake-s U proci, Szilveszterre az U8xxx már elavult lesz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. thestock beleu...
2017.09.30. 04:54
Nah ezaz! A C2D 10 éves, az otto motor meg 100. A 7. gen meg mondjuk fél éves? Pontosan nem tudom, és annyira meg nem is érdekel hogy utánajárjak. Hogy miért nem? Lehet hogy én vagyok igénytelen, vagy az én felfogásomnak túl erős az hogy "elavult" . Nálam addig amíg valami fejleszthető, amíg érdemes fejleszteni, és tudja azt amire tervezték addig piacképes. DDR4, m2 SATA, type-c USB stbstb...szerintem bőven kiszolgálja a célcsoportot. Igen, itt a 8. generáció, ami azt jelenti hogy lesz ennél a készüléknél jobb, de ettől még nem mondanám elavultnak. Bár lehet bennem van a hiba, hiszen még mindig elégedetten használok egy DDR3-as 4790k-s platformot :-/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zoli191
2017.09.30. 17:54
Gyenge ennyiért....brutál gyenge.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. csabi02 thest...
2017.09.30. 18:14
Ez a gép minden csak nem elavult.
Mindenhol 1100-1200€,otthon plusz egy 100as, pedig így is túlárazott,de ez van,valójában minden pc és komponens,noti túlárazott,mert tudjuk kb,hogy mi mennyibe kerülhet előállítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Busterftw csabi...
2017.09.30. 19:58
Ő pont azt mondja hogy nem elavult.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!