iPon Cikkek

Battlefield 3: Találkozunk a csatatéren!

Dátum | 2011. 11. 03.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

Manapság a reklám az úr a játékpiacon. Teljesen mindegy, hogy a játékod megállja-e a helyét a konkurenciával szemben, mint ahogy az is, hogy nyújt-e újat az előző projektedhez képest. Csak az számít, hogy legyen elég pénzed reklámozni: óriásplakátok, tévéspotok, launch partyk és óriáskivetítős utcai bulik szülik a tízmilliós eladásokat. Emlékeztek még a HomeFrontra? Nem? Nos, nem véletlen, mert egy totálisan középszerű játék volt. Mivel viszont a THQ nem sajnálta a marketinget, már akkor elment belőle 2 millió, amikor kiadták. Persze a Battlefield 3 más tészta. Hisz mégiscsak a DICE remekművéről van szó, egy olyan fejlesztőcsapat alkotásáról, akik megreformálták a multiplayer zsánert. Legalábbis ez lenne, amit gondolnunk kéne, én viszont azt mondom, hogy hagyjuk magunk mögött az ígéreteket és a PR-osok felhányt szemetét, hogy annak lássuk a játékot, ami. Tudom, hogy nehéz, de próbáld meg, szabadulj meg a reklámok terhétől, s ha megvan, hát olvass szépen tovább!

Minden kezdet nehéz

A Battlefield 3 már rögtön a telepítéskor szeretne más lenni, mint a többi játék. Először is az EA saját Steam koppintása, az Origin nélkül nem tudunk játszani, így ha fent van, ha nincs, a BF3 az installálás megkezdésekor automatikusan telepíti a klienst. Eztán be kell lépnünk az EA azonosítónkkal, megvárni, míg az Origin szinkronizálja a lemezek tartalmát az online adatbázissal, majd szépen végigülni a nagyjából fél órás telepítést, hogy aztán az Origin újra frissüljön. Ha ez is megvolt, a játék letölti az első, nagyjából fél gigás javítócsomagját, telepíti, és ha ezzel is végzett (ekkor nagyjából 50 percnél járunk az első lemez behelyezése óta), behozza az alapértelmezett böngészőt, rajta egy különös felülettel, melynek neve Battlelog. A Battlelog (röviden "Blog") a BF3 szíve és főmenüje, ami furcsamód egy külső webes rendszeren keresztül navigálja a játékot. Itt kell kiválasztanunk, hogy kampányt, kooperatívat vagy kompetitív multit akarunk játszani. A Blog felel a barátlistákért, a kedvenc szerverekért, a chatért (írott és voice egyaránt), sőt, afféle gyengített Facebookként is funkcionál, lévén minden játékosnak van saját üzenőfala. Úgy is mondhatjuk, hogy a DICE közösségi szolgáltatásokká gyúrt össze mindent, amit a Battlefield 3 kínál. Azt viszont nem értjük, hogy az Origines barátlista tagjait miért kell külön felvenni a Blogban is, és az sem túl felhasználóbarát megoldás, hogy míg mi a Blogon bejelentkezve futtatjuk a böngészőt a háttérben annak minden felhalmozott szemetével, addig az Origin is eszi a memóriát.

Blackburn bírja a strapát...
Ráadásul a Blog a játék megjelenése óta hibák ezrével küszködik, így inkább tűnik bétának, mint startra szánt oldalnak. A gyorsmeccset tessék elfelejteni, mert egyszerűen nem tölt be, vagy ha mégis, akkor még a pálya inicializálása alatt kidob a főoldalra. A barátokhoz lehet csatlakozni, azzal nincs baj, de egyedül szervert keresni már sokkal nehezebb, mert hiába találunk egy látszólag jót, ha mire betölt a játék, betelik. De sorolhatnám a különböző kommunikációs hiányosságokat is: a chat sokszor nem működik, a barátok eltünedeznek, az invite-ok nem érnek célba, és így tovább.

Persze félreértés ne essék, nem szidni akarom a Blogot, mert mint ötlet, nagyon üdvözítő. Végre egy rendszer, ami sikeres lehet a csalók és kalózok ellen, na meg felettébb tetszetős, hogy ha fel van telepítve a játék, akkor bármilyen gépről belogolhatunk egy-egy meccs erejéig. Csak kérdéses, hogy mire volt jó a több hetes bétateszt, ha nem az ilyen hibák kiszűrésére. Bőven van még mit kijavítani.

Forever alone

Miután megismerkedtünk a Bloggal és annak minden jó, illetve rossz tulajdonságával, esélyes, hogy elsőként a kampányt indítjuk el. Bár sok veterán BF-es kezd rögvest a multival, az átlagos vásárló szereti bejáratni magát, erre pedig elvileg tökéletes a sztorimód. Elvileg. Sajnos a Battlefield 3 leggyengébb pontja éppen a kampány, és nem csak a klisés és unalmas történet miatt, hanem mert abszolút alkalmatlan rá, hogy felkészítsen a többjátékos módra. Ha valaki még sohasem játszott BF multit ezelőtt, akkor mindegy, milyen nehézségen és hányszor viszi végig a játékot, mert nem tanul belőle semmi hasznosat.

... bár szorul a hurok!
A sztori egyébként egy Blackburn nevű őrmester kihallgatása körül forog, aki valami rosszat csinált, de hogy mit, az csak a játék végén derül ki. Van itt minden az ellopott atomfegyverektől kezdve a szent cél érdekében magukat is felrobbantó arabokon át az újra fenyegető oroszokig. Mintha csak a Modern Warfare-t látnánk magunk előtt. Vannak társaink, akik elméletileg ugyanazok az emberek minden küldetés során, a nevükre azonban sok átjátszott óra után sem emlékeztem, mert nincs bennük semmi különös, semmi emberi. Az egész környezet steril és technokrata, és ha épp sikerül egy szereplőnek egy kevéske jellemet adni, az illető fél perc múlva meghal, nehogy örülhessünk. Igazából érthetetlen az egész, hiszen a Bad Company 2-ben nem csak jó karaktereket, de érdekes sztorit is fel tudott vázolni a DICE. Itt egyik sem megy.

Maga a kampány persze ettől még nem lesz rossz. A küldetések önmagukban is megállják a helyüket, mert változatosak és fenntartják a játékos érdeklődését. A sima lövöldözős pályák között találunk járműves missziókat is, amik kellemes felüdülést jelentenek az időnként frusztráló tűzharcok után. Ezzel azonban elérkeztünk a BF3 kampányának talán legfájóbb pontjához, a nehézséghez. Nem szeretnék sokat személyeskedni a teszt alatt, de fontosnak érzem kiemelni, hogy jómagam gyakran sírdogálok a mai akciójátékok könnyűsége miatt. Gears of War 3, Rage, Crysis 2... mindegyik nagyon egyszerű normál fokozaton.

A kampány nem erőssége a játéknak, de azért megvannak a pillanatai
Erre most megjön a Battlefield 3 és közepes szinten sem vagyok képes érvényesülni. Ennek oka viszont korántsem az okos MI, hanem hogy a játék folyamatosan csal. Az ellenfelek olyan buták, hogy már nekünk kínos, miket művelnek. Fennakadnak a tereptárgyakon, olyan fedezékekbe vonulnak, amiket már régen szétlőttünk és egy pillanatra sem képesek elhitetni velünk, hogy képzett katonák. Amikor viszont meglátnak, hajszálpontos fejeseket osztanak. Könyörgöm, Abdul fél perce még azt sem látta, hogy előtte cigánykerekezem, most pedig a tucatnyi fedezéken át is szétlövi a fejem? A helyzeten csak ront, hogy mivel az ellenfél csal, nem számít, hogy milyen messze van tőlünk, bármikor bárhonnan le tud szedni anélkül, hogy mi észrevennénk. Nyilván a valóságban is így van, mármint nem tudni, mikor és hol csap le az ellenség, de a Battlefield 3 egy FPS és nem egy harci szimuláció, így ezzel a hozzáállással csak elriasztja az embert. Meg vagyok győződve róla, hogy sokan lesznek, akik végig sem viszik a játékot, s még csak haragudni sem lehet rájuk ezért. Külön poén, amikor a töltőképernyő kiírja, hogy "Ha igazi kihívásra vágysz, játssz Hardon!".

Mindezt még elnéznénk, ha lenne rá megoldás, de nincs. Vagy elég gyorsan kiszúrjuk hogy ki lő, jöhet a legutóbbi checkpoint. Mivel a kampány az első perctől kezdve az utolsóig scriptelt, biztos, hogy az ellenfél újra ott bukkan fel, ahol az előbb, viszont ha akkor nem vettük észre, most sem biztos, hogy kiszúrjuk, így a játék hamar kétségbeesett próbálkozásba fullad. Ez pedig megöli a varázst. Nem érezzük, hogy jók vagyunk, maximum, hogy szerencsések és ezért sikerült megúsznunk a konfrontációt. Jó lenne azt írni, hogy ilyenkor mi vagyunk a hülyék, mert meg lehet kerülni a rosszfiúkat és úgy nyírni ki őket, ahogy egy igazi profihoz illik (azaz csendben), de sajnos nem lehet, mert az összes pálya szűk folyosókból áll. Elsőre úgy tűnik, hogy van hely akciózni, később viszont észrevesszük a láthatatlan falakat: vagy arra megyünk, amerre a játék akarja, vagy meghalunk, nincs mese. Mivel pedig a program az esetek 90%-ában annyi ír, hogy kövessünk valakit, éppen ezt fogjuk csinálni: követni egy tök idegen karaktert a vakvilágba, remélve, hogy nem akad el.

Nem, ez nem Photoshop: egyszerűen ilyen a játék futás közben
Bizony, az elakadásokról és egyéb bugokról még nem volt szó, pedig illik megemlékezni róluk, lévén tele van velük a játék. Az első pofon az Operation Guillotine pályán ért, mikor is az egyik társamat kellett volna követnem (micsoda meglepetés), ám az illető leguggolt egy szikla mellé és nem mozdult többé. Percekig lövöldöztem a végtelenül özönlő ellenfeleket, mire rájöttem, hogy nem velem van a baj, hanem szimplán a játék rossz. A checkpoint betöltése pedig nem segített, elölről kellett kezdenem az egész küldetést. Ez viszont még semmi, a legjobb Párizsban volt, mikor is az autót, aminek hátsó ülésén ültem, nem vezette senki. Egyszer csak feltűnt a volánnál egy karakter és ment tovább a játék, úgy gondoltam, ennyivel megúsztam. Aztán vagy fél óra akciózás és megannyi szitkozódás után eljutottam egy ajtóhoz, amit senki sem nyitott ki, mert kiderült, hogy társam, aki berúgná, nem töltődött be. Bizony, elvileg hárman lettünk volna a küldetésben. Hát nem remek?

Az ilyen és ehhez hasonló bugok az alfaverziókba valók. Mégis hogy a fenébe nem találta meg őket a DICE? A fórumok tele vannak csalódott játékosokkal, akik csak remélni merik, hogy jön majd egy patch, ami rendbe hozza ezt a borzasztó katyvaszt, amit a fejlesztők sztorimódnak csúfolva rászuszakoltak a lemezekre. Addig is érdemes óvatosan kezelni (esetleg félretenni) az egyjátékos módot, mert könnyen lehet, hogy az amúgy mindössze 6-8 órás játék 10-15-re duzzad a sok hibának köszönhetően. (Zárójelben jegyzem csak meg, hogy a konzolos verziókról nem hallani efféle csúnyaságokat, így lehet, hogy csak a PC-s port ezen része lett ilyen hulladék.)

"Terrorists win!"

A többjátékos módra nyergelve szerencsére sokkal pozitívabb kép fogad. A kooperatív kampány a valóságban inkább csak egymást követő missziók halmaza, amik viszont élvezetesek és változatosak, így nehéz rajtuk fogást találni. A nehézség és a kaotikus lövöldözés itt is jelen van, de mivel már nem egyedül nézünk szembe a veszélyekkel, nem válik zavaróvá, sőt, arra késztet, hogy együttműködjünk, mely nélkül a kooperatív játék egyébként is értelmetlen lenne. Igazán nagy újdonságot nem találunk, maximum hogy a Blog versenyezteti a barátaink eredményeit a mieinkkel, ezzel is ösztökélve az újabb és újabb menetekre.

Rombolás, tank, tűz és 64 játékos... Na, ezt nevezem multiplayernek!
Ha a kooperatív móddal is végeztünk, jön a kompetitív multi, ami egyértelműen a Battlefield 3 gerince. Az eddigi játékmódok mind visszatértek, azaz van SDM, TDM, Rush  Squad Rush, ezek viszont csak apró kis semmiségek, amikkel maximum akkor érdemes foglalkozni, ha nincs sok időnk játszani. A lényeg ugyanis most is a Conquest, ami olyan élményt ad, amit minden játékosnak át kéne élni!

Persze a Conquestet is két részre osztották: a sima játékmódban 32-en, a Large változatban 64-en (PC only) ölhetjük egymást minden eszközzel, ami csak elképzelhető a modern háborús miliőben. Vannak tankok, dzsipek, sugárhajtású gépek, helikopterek, meg persze fegyverek egész garmadája. A játék célja maradt a régi, azaz ellenőrzőpontokat kell elhódítanunk az ellenséges csapattól, miközben védjük a sajátjainkat. A tálalás viszont oly mértékben fejlődött, hogy ha valaki leül a BF3 elé a BC2 után, egyszerűen el sem hiszi, amit lát.

Caspian Border. Kell többet modanom?
Minden egyes spawnkor választanunk kell egy karakterosztályt a négy közül: Assault, Support, Engineer és Recon. Ez viszont nem Team Fortress, az osztályok közötti eltérések csak annyira befolyásolják a játékmenetet, amennyire megtanultuk kihasználni őket. A Battlefield 3 egy roppant taktikus játék, és ezt alapvetően az óvatos stílusmintára értjük. Nem az a lényeg, hogy milyen gyorsan futunk vagy hol kempelünk, hanem hogy milyen irányból a legoptimálisabb támadni. Akármelyik osztállyal lehetünk listavezetők, de ha igazán oda akarjuk tenni magunkat, akkor a másodlagos tulajdonságokkal is élnünk kell, melyek rengeteg lehetőséget nyitnak meg előttünk. Az Assault például nem más, mint szanitéc. Kezdetben csak egy medkitje van, amit kitéve maga elé folyamatosan képes gyógyulni, hogy így tegye magát erősebbé, ha például be kell védenie egy erősen támadott pozíciót (mondjuk Rushban a bombát). Később viszont feloldhatunk neki egy defibrillátort, amivel a kilőtt csapattársakat kelthetjük életre anélkül, hogy spawnolniuk kellene valahol. A Recon egy jeladó telepítésével eléri, hogy a halott csapattársak az eszköz körül éledjenek fel; a Support a társak muníciójáért felel; az Engineer megjavíthatja a sérült járműveket. Ezek a képességek ráadásul folyamatosan fejlődnek, mert akármikor használjuk őket, XP-t kapunk az eredményeinkért. Mindegyik karakterrel sikeresnek lenni még a profiknak sem könnyű, úgyhogy jobb, ha az első hetekben csak egy adottra specializáljuk magunkat.

A játékban egyelőre "csak" kilenc pálya van. Azért az idézőjel, mert ennyi is bőven elég. A térképek hatalmasak, óriási élmény játszani rajtuk, főleg, hogy a sorozat egyik ismérve, a rombolhatóság most is visszaköszön. A fedezékek nem bírják sokáig a tüzet, így állandóan mozognunk kell, ám ennek ellenére a rombolhatóság nincs annyira kihasználva, mint vártuk. Szólóban gyakorlatilag semmi szerepe, multiban pedig a fent írtakon túl nem merészkedik a motor. Ennek minden bizonnyal teljesítményspórolás az oka.

Térkép e táj

Adott tehát egy gyenge egyjátékos és egy végletekig kidolgozott többjátékos mód. A multival jelenleg egyedül a Blog miatt vannak gondok, ám ezek rövidesen orvoslásra kerülnek, szóval kár aggódni miattuk. Mi maradt hátra? Nos, ha ránéztetek a képekre, bizonyára tudjátok: a látvány. A Battlefield 3 egyszerűen úgy néz ki, mint semmi más, és ezt tessék nyugodtan készpénznek venni. Igazából mindegy, mivel vetjük össze, ha realizmusról és nem művészi dizájnról van szó, a DICE Frostbyte 2 motorja toronymagasan kiugrik a mezőnyből. Konzolokon is jól néz ki, de amit PC-n művel, az valami eszelős. A gyenge kampány legvonzóbb tulajdonsága is a grafikából fakad, lévén alig várjuk, hogy lássuk, mivel tudják überelni a látványtervezők a korábban látott jeleneteket. A textúrák tűélesek, egyszerűen hihetetlen, mennyire részletesen ki lettek dolgozva. A poligonszám valahol az egekben járhat, mindenesetre nincsenek szögletes domborulatok, minden szép sima, ahogy kell. A koronát viszont egyértelműen a fények teszik a játékra, ennyire élethű effektekkel még soha nem találkoztunk. A legjobb azonban még hátra van *dobpergés*: a tesztgépen, ami messze sem egy erőmű (AMD Athlon II X2 @3,4 GHz; Radeon HD5770; 6 GB RAM), a Battlefield 3 remekül futott Ultra beállításokkal, 1280x720-ban. Natív 1920x1080 esetén már High-ra kellett állítani, de még úgy is hihetetlenül néz ki (a nagyobb felbontás is sokat dob rajta). A sebesség átlagban 30-40 fps volt, és csak egy pályán volt drasztikus csökkenés (ott a minimum 20 fps volt). Vagyis a játék nem csak hogy a legszebb PC-s program, de optimalizálni is sikerült. A többi technikai hiányosság miatt ugyan elmarasztalást érdemel a DICE, ez viszont olyan eredmény, ami bőven feledteti a problémákat.

Szép, mi? Elárulok egy titkot: megmozdul!
A hang tökéletes, ennyire közel még sosem éreztük magunkhoz a háborút. Az összes mordály máshogy hangzik, nem kell vájtfülűnek lenni, hogy észrevegyük a különbségeiket. A zene is nagyon jó, sőt, kiváló, csak sajnálatos, hogy nem halljuk eleget. A kampányban sokszor van, hogy totális csendben akciózunk, ami élethű ugyan, de mikor felszólalnak a hősies, ámbár modern dallamok, duplájára ugrik a pulzusunk.

Konklúzió

Eljött hát az ideje, hogy értékeljük a játékot. Őszintén szólva nem volt könnyű dönteni. A multiplayer fantasztikus, a tálalás ennél jobb nem lehetne a mostani technikával, a gépigény pedig sokkal csúnyább játékokat is messze alulmúl. A kampány viszont nagyon gyenge, és a játékban sok hiba maradt, amiket folyamatos fejlesztésekkel lehet csak ellensúlyozni. Ha a kedves olvasó sikerrel járt és el tudta felejteni a hype-ot, akkor most egy remek multiplayer shooterről olvasott, ami nagyon szép, de megvannak a maga hiányosságai. A BF3 maximum grafika terén forradalom, minden más elemét láttuk már itt-ott, sőt, a sorozat korábbi részei rendre nagyobb fejlődést mutattak. Ennek ellenére viszont ki kell mondani: ez az eddigi legjobb Battlefield, és kétségkívül az egyetlen, amire azt mondhatjuk idén, hogy minden PC-s játékosnak ki kell próbálnia. Mindegy, hogy stratéga az illető, vagy épp a sárkányokért és kardokért repes a szíve. Ez valami, amit muszáj látni! Ez pedig tényleg jelentős teljesítmény.


Platformok: PC, PS3, Xbox 360
Tesztelt platform: PC

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

128. gery84
2011.11.03. 08:59
A kampány nekem se tetszett, mert volt egy katona akit követni kellet volna, de meghalt de ezt fél óra múlva vettem észre, mert feltűnt hogy megállás nélkül jönnek az ellenfelek! Nekem ilyen problémám nem volt hogy nem töltötte be az embert a kocsiba az ember is ott volt!
Annak én is örültem hogy egy AMD955, 4GB ram, HD6850 vga-val Full. grafikán tudok játszani, de volt egy pálya ahol éreztem hogy kezd akadni a forgásoknál de segített rajta a vga tuning 775-ről 960-ra emeltem és így minden jól ment!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
127. Sr4c
2011.11.03. 08:59
Szerintem az AK hangja szar, nem hozza azt a tipikus ugató AK hangot más probléma tényleg nincs, Single tényleg gyenge, de aki BF-et vesz az nem azért teszi, hogy a Single-vel játszogasson.
Multi fenomenális, csak a serverek vannak túlterhelve (microlaggok :[ )
Meg örülnék, ha lejjebb mennének a VGA árak (hajráá ), mert szegény 4850 nem szeret MEDIUM fölé állítva menni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
126. netmumus
2011.11.03. 09:06
gery84
Nekem is elkezdett akadozni 945, vtx3d hd6850-en egy pályán de az az új Ati driver feltétele után volt. Visszatettem a 11.9-est és utána gond nélkül ment. A single nem volt valami meggyőző, Néhol helyenként már untam. Rövid is volt, mire kezdett volna jó lenni addigra vége lett. A vége snassz lett, semmi csattanó csak egy kis verekedés aztán kész. Hamarosan jön a Cod MW3, majd kiderül hogy ők mit alkottak és megállja-e a helyét a BF3 mellett (Személy szerint a cod mindig is jobban tetszett).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
125. kray
2011.11.03. 09:16
Nekem igazából tetszik a Single is Bár sokszor anyázok De azért elég jó Végülis ha kicsit foglalkozol a társaid egészségével és fedezed őket, akkor túl sok baj nem lehet. Hardon nyomom, most vagyok a Bankban tegnap kicsit felhúzott úgyhogy abba is hagytam, de az legalább jó, hogy nem kell egy tárat beleengedni az ellenbe, mert pár lövéstől meghal (sajna én is ).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
124. gery84 netmu...
2011.11.03. 09:19
Köszi a segítséget visszateszem!
Hát aki várja a MW3-at annak lehet hogy jobb lesz a játékélménye, de egy BF3 után egy CS1.6-ba játszani azért elég meredek!
Cod-nál a vga-m tuti lekapcsolja magát és elfut világgá hogy nincs semmi dolga!
BF3 vga test: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
123. balu79
2011.11.03. 09:27
ocsabi: Te be vagy baszva korán reggel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
122. balikabo
2011.11.03. 09:27
Elég buta aki a single alapján uninstallálja a gamet, a single csak azért van hogy legyen, hozzá sem hasonlítható pl a co-op hoz vagy a multihoz, aki a single után mond véleményt az meg is érdemli hogy letörölje a játékot.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
121. kockaharco... balu7...
2011.11.03. 09:33
Általában igen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
120. redoxi
2011.11.03. 09:43
Én pl a single-el nem is játszottam csak multizok meg coopozok . Single player módban csak akkor játszok ha elmegy a net , de ehhez kell net így valószínűleg nem fogok vele játszani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
119. gezu1025
2011.11.03. 09:47
Hát én nagy reményekkel áltam neki, úgy készültem jön egy hatalmas single élmény ami magával ragad. E helyett valami borzalom jött ami alulmúlta még a BFBC2 SP-jét is. A grafika sem mutatkozott meg annyira ezeken a városi lövöldözős single pályákon, simán csak hozta a kötelezőt. A zenei aláfestés egy nulla. Ami igazán jó azok a hangok. Ennyit az SP-ről.

Ami a multit illeti--> üt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
118. dragon83
2011.11.03. 09:55
Remek teszt. Én a játékélményre magasabb pontszámot adtam volna, de csak azért, mert úgy néz ki hihetetlenül mákos vagyok, hiszen engem elkerültek azok a bugok, amik a te életedet megkeserítették Chocho. Ha velem történt volna az, ami veled, én is megharagudtam volna.

A multiról írtakkal egyetértek, zseniális. Ezt mondom úgy, hogy én általában nem szeretem az ilyen típusú multis játékokat. Nem ismerek magamra, mert állandóan csak ezt nyomnám, ha időm engedné. Pedig nem vagyok nagy ász a játékban, de egyszerűen élvezem minden percét.

Külön öröm, hogy az 5. oldalra beraktad azt a repülőgépes képet. A vadászrepülők nagy rajongójaként a játék azon pontján kis híján lefolytam a székről, annyira ütött az a jelent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
117. gery84
2011.11.03. 09:59
Meg vetted detibe? Mert ha nem kell, meg veszem tőled jó pénzért!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
116. noPublicFG
2011.11.03. 10:11
Érdekes!
Ha az EA csinálja akkor jó az online ellenőrzés, ha az ubisoft, akkor szar? hogy is van ez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
115. dobko
2011.11.03. 10:16
Szerintem nagyon jó játék, nem nagyon lehet belekötni, 1-2 apróbb dolog, de nem várhatjuk el a tökéletest, aki azt akar, az menjen az arabokhoz harcolni.
A kampány annyira azért nem gyatra, nem mondom volt már jobb sztory is ennél, de azért ez se gagyi, akinek igen, megint csak húzzon el a valós háborúba.

Gépigény: Nekem egy Athlon II X3 3GHz es procim van, ami most Phenom II X4 3,5 GHz en üzemel(az L3 nem megy ezért mondhatni athlon), 4 GB kingmax 1600 MHz CL7 ram, és egy 1 GB os Sapphire 5850 . Mindent a maximumra tekertem, élvezhetően ment a game, néha ha nagyon sokan voltak kis akadozás, de nem volt az se zavaró, annyira jelentéktelen.

Szerintem ha vki végigtolja és utána még multizik is(amiről a többség jó véleményen van) akkor megéri ez a játék nagyon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
114. kray
2011.11.03. 10:18
Szar az online ellenőrzés mindkettőnél Egyiknek se kellene, mert ez kiba.zás azokkal akik nem rendelkeznek normális net kapcsolattal. Bár ez inkább csak a mi kicsiny országunkra jellemző
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
113. Chocho
2011.11.03. 10:21
"... nem várhatjuk el a tökéletest, aki azt akar, az menjen az arabokhoz harcolni."

Ez nagyon tetszett!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
112. noPublicFG
2011.11.03. 10:24
kray
...természetesen gúnyos felhanggal értettem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
111. blackandjo...
2011.11.03. 10:45
Igen patent kis játék lett, élem nagyon, de egy dolog nagyon bosszant...gts 250 1 gigás karim van és 1920x 1080 as felbontáson is éppen hogy megy úgy, h minden low-on van... azt írja a tesztben, h 5770 el ultrán ment??? pedig az 5770 ha jól tudom még gyengébb is mint a gts 250...szóval nem értem de nagyon idegesít...új drivert feltettem, procim i5 2.7 ghz, 6 giga ocz gold rammal...mit kellene csinálnom? felbontást vegyem le? valaki mondhatna vmi okosat, mert nem hiszem el h egy 1 gigás gts 250 csak ennyire képes h mindent lowra állítva is kicsit szaggatott...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
110. kockaharco... black...
2011.11.03. 10:55
A gts 250 a hd4850-el van pariban, akkori generáció, én nem várnék tőle semmi különöset, nem FULL HD-ra való!
És az nvidiáknak a driverét nagyon elszúrták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. balikabo
2011.11.03. 10:57
blackandjones, szerintem az alapvető gondod az hogy Nvidia, ha jól tudom azokon eléggé szenved mostanság a játék, és ezt a fejlesztők is érzékelték, olvastam hogy folyamatban van egy nvidia driver és egy patch ennek a kiküszöbölésére, ha ezek megvannak tedd fel mind 2 őt, persze a patch alapból felmegy és utána hátha megoldódik a gondod. Tesómnak egy x2 athlonja van 4 giga ram és 4850 512 es kari és szaggatás nélkül mediumon megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. exec79
2011.11.03. 10:58
a multinak van egy érdekes sajátossága, szinte mindenki észreveszi hamar, hogy ha ránk lőnek azt érezzük 1-2 lövés talált el és meghalsz esélyed nincs reagálni, ha te lősz valakit eltalálod 5-7-szer amit vissza is jelez az indikátor és lehet hogy meghal. E mellett ha van időd lebukni mikor lőnek szépen a fedezék mögött is meghalsz 1 mp múlva ha a szerver úgy számolta hogy eleget kaptál míg kint voltál...Hát nem egy HC multi az biztos nem egy CS netkóddal. Jó kis kazsuál shooter nemtöbb, de szeretem ennek ellenére is és annak ellenére is hogy downclockolni kell a vga-t hogy ne fagyjon, és csak minden 2. alkalomra képes elindulni a kliens (elsőre mindig kifagy). Pár évvel ezelőtt nem engedhette volna meg egy kiadó sem magának hogy ilyen trehány módon adjon ki valamit, reméljük javítják hamarosan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. blackandjo...
2011.11.03. 11:01
értem...de akkor sem hiszem h akkora kontraszt lenne az 5770 és a gts 250 között...jó, akkor alap h full hd ról vissza veszem ...de legalább könyörgöm egy mediummal vigye már( igazából sz..póág ez az egész vga vétel...2 éve megvettem azzal a céllal h nah egy dbig elég lesz, most meg ott tartunk h az ajánlott kari a gtx 560...na most ha megveszek MOST egy gtx 560 ti-t mondjuk 66 ért mert most akörül mozog...már 1 év múlva az is kevés lesz de 66 ezer az kva sok pénz...vagyis nekem...idegesítő....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. blackandjo...
2011.11.03. 11:04
balikabo, köszi, hát akkor addig várok...remélem minél előbb kidobják...mert nah ez nagyon zavaró...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. exec79
2011.11.03. 11:06
hm én valami 50 ért vettem a gigabyte 560ti OC-t hónapokkal ezelőtt. Egyébként nem hiszem hogy 1 év múlva kuka lenne, annó a 8800gt-t vetem ilyen árban és vagy 4 évig használtam. Ez van, alternatíva lehet hogy veszel egy konzolt ennél olcsóbban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. kockaharco... black...
2011.11.03. 11:08
De pedig nagy a difi! A te kártyát eredendően egy nvidia módra átnevezett, 8800GTX,9800GTX, így lett a gts 250, a maga idejében jó volt!
És nem lesz elavult a gtx 560Ti, egy év múlva sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. blackandjo...
2011.11.03. 11:11
igen...de vh pc hez húz a szívem na mindegy...mindenesetre én úgy voltam a játékkal h a yutubos videók alapján már alig vártam h nyomjam a single-t aztán mikor a blogban rámentem kíváncsiságból a quick matchre egyből változott a véleményem...azóta már nem is érdekel a single csak a multi ha többet engedne graf ban ez a kva gts 250 tuti ott ülnék előtte egész nap (várjunk csak...most is azt csinálom)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. dobko
2011.11.03. 11:13
http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

Ezen az oldalon elmarad a gts 250 a 4850 től.
Bár néha érdekes dolgokat látok itt, arányaiban reális.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. blackandjo...
2011.11.03. 11:16
hát igen...lejárt az ideje...evvan...ha nem önkormányzaton dolgoznék akkor megvenném részletre..de itt bizonytalan minden, inkább nem megyek bele...várok na köszi a segítséget!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. gery84 black...
2011.11.03. 11:17
Haverom 1440x900 nyomja ultrán egy HD5770-el Azért nem semmi! Mondtam neki próbálja ki 1680x 1050-ben is, azt mondta nagy különbséget eddig nem vett észre!
AMD jól megcsinálta ezt a drivert!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. dragon83
2011.11.03. 11:24
Exec, amiről te beszélsz, az a lag. A szarabb szervereken előfordul, de én például nem nagyon találkoztam azzal, amit írtál. A CS-t szerintem felesleges idehozni, mert ezer éves, még jó, hogy a mai neten, gépeken lagmentesen fut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. balikabo
2011.11.03. 11:28
Exec, néha énis tapasztaltam,d e csak külföldi szeron, és igen, az a lag, magyar bf szerókon játszom és semmi ilyet nem tapasztalaok, max nagyritkán. A kliens fagyást meg miegymást nem tapasztaltam eddig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. blackandjo...
2011.11.03. 11:49
na a másik kérdés h nem találok magyar szerókat...vki tud nekem segíteni? mert én sem szívesen játszom dél amerikai szerón meg stb...vmi jó fa..a magyar szerókat mondjatok már...vagy h hogy kell rákeresni...csak mert filterek közt csak eu ra lehet szűkíteni...tom low kérdések de nem igazán értek még a bloghoz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. petXYZW
2011.11.03. 11:53
A 2009-es vacak gépemen - Phenom 9650 4x2.3GHz + HD5770 + 4Gb - RAM minden alapórajelen, fut a játék HIGH és ULTRA beállításokkal, minden pályán.
Már sok-sok órát játszottam a multi-val, a single-t elindítottam és egy fél perc után kikapcsoltam.
A battlelog kicsit nehézkes, de azért elfogadható.

Gratulálok a DICE-nak.
Nagyon jól megcsinálták fejlesztők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. Trolltaxi
2011.11.03. 11:53
Az szép, hogy van 64-es pálya is, de igazából mi akadályozza meg őket, hogy ennél nagyobbat csináljanak?

Multiba túl sok MI-t nem kell programozni, ami hamar megadná magát, ahogy a létszámot növelve exponenciális nő az MI által lereagálandó lehetséges kapcsolódások száma...

Térképet lehet rajzolni, ahol elférne több ember. A szélessáv adott. Akkor?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. atti2010
2011.11.03. 12:27
Ez az utóbbi idők legjobb játéka, nagyon bele kell húzzon a MW3 hogy behozza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. Vasarlo11
2011.11.03. 12:52
hali

hát nem tudom, biztos velem van a baj, ogy nem bírom ezeket a modern játékokat, hol egy FPsben a karakterem szeretne arkadozni is velem/helyettem, és nagyon vad az irányítás.
Mire is gondolok? azonnal az első menet a metrón. Megyek lelövöm a rosszfiúkat, aztán közli, hogy nyomjam meg az "E" betűt, mert ki kell ászni a metóból. Gondolkoznom nem kell, hogy vajon hol hogyan fogok kimászni, csak meg kell nyomnom az "E"-t. Erre kimászik, és közli, hogy nyomjam meg a "SPACE"-t, gondolkoznom nem kell, hogy merre hova akarok ugrani vagy mászni, szabadságom zéró, eszem sem kell. Átugrom, lerobban a kocsi mögöttem, király. Rámlőnek az ablakon át, lógok a létrán. Közli, hogy nyomjak SAPCE-t megnyomom, ezt még 2x előadja majd leesek és meghalok. Keződdik az "E"től újra. 3x spave, most hosszan nyomom, meghalok, próbálom "jókor" nyomni, meghalo, próbálom azonnal nyomni, meghalok. aki ezt csinaálta, az normális volt? Ha eddig nem kellet semmit csinaáni, csak bután nyomni az az E"t meg a SPACET akkor most ez miért nem elég?
Egyenlőre tehát a 2 DVDnyi játékból 30 másodpercet teljesítettm, és közben kideült, hogy
- hülye vagyok, ne is akarjak gondolkdni, csak nyomogassam amit a gép kiír.
- hülye vagyok, mert ha azt teszem ami a gép kiír akkor is meghalok.

igen! ez már játékélmény! Gratulálok!
Tudom, ez a játék a multiról szól, de, akkor minek bele single, hagyják ki, ne költsenek rá időt, pénzt, azt fordításk a multira oszt jónapot.

Valaki el tudja árlni, hogy mit kéne csináléni, hogy továbbjussak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. balikabo
2011.11.03. 13:00
blackandjones menny fel a www.battlefield.hu-ra ott van egy topic ahova összeszedeegtték a szervereket, vagy a battlelog-on belül a szerver keresésénék írd be hogy HUN és keresés rögtön kidob 4-5 magyar szervert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. balikabo
2011.11.03. 13:01
Vasarlo11 a hiba a te készülékedben van, nekem 0 mp akadásom volt annál a résznél ahol te elakadtál, azt csinaltam amit mondott a gép, próbálgassadcsak, és nem ész nélkül püfölni a space-t am meg nem a singl-ert adtal ki annyi penzt meg nem azer kaptal 2DVD-t. senki nem mondta hogy azért vedd meg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. dragon83
2011.11.03. 13:06
Úgy látszik a QTE-k sosem lehetnek elég egyszerűek.

@Vasarlo

Rámlőnek az ablakon át, lógok a létrán. Közli, hogy nyomjak SAPCE-t megnyomom, ezt még 2x előadja majd leesek és meghalok. Keződdik az "E"től újra. 3x spave, most hosszan nyomom, meghalok, próbálom "jókor" nyomni, meghalo, próbálom azonnal nyomni, meghalok. aki ezt csinaálta, az normális volt?


Az E után, a Space folyamatosan villog, ami annyit jelent, hogy nem elég megnyomni, hanem őrült módon nyomogatni kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. alli1990
2011.11.03. 13:06
Vasarlo11így van ész nem kell hozzá, de olvasni tudni kell!!! nem 1x-2x kell lenyomni a space-t hanem sokszor gyorsan... és már kész is vagy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. petXYZW
2011.11.03. 13:08
Vasarlo11 Van végigjátszás videó. Google a barátod.

De csak püfölgesd a space-t, míg fel nem mászik a metro tetejére. Egyébként én is elakadtam itt, de végül sikerült felmászni (space nyomkodása). Aztán itt be is fejeztem.

Ez egy MULTIPLAYER játék nem single.

"azt fordításk a multira oszt jónapot."
Ezzel teljesen egyetértek, felesleges bele a single rész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. gab78
2011.11.03. 13:37
Sziasztok,

A játék nagyon tetszetősre sikeredett, de néhány küldetés kicsit bénácska lett, és a történetvezetés sincs a helyzet magaslatán, nincs nagy bejárható terület, alternatív útvonalak, csőszerű az egész. Vannak bugok, az MI kifejezetten vicces, néha úgy gondolja ő Rambo, megáll és lő... A társak is néha viccesek, pl egy autó mögött van még egy ellen, de ahelyett, hogy az autót megkerülné, a csapattárs és az ellen is az autón keresztől próbálja egymást eltalálni

Ami a multit illeti, én ehhez béna vagyok, már észrevettem korábban is, hogy egyre kevésbé megy, itt meg aztán folyton kinyírnak. Lehet türelmetlen vagyok, másképp kellene hozzáállnom... Úgyhogy annyira nem erőltetem.

Vasarlo11: Ez az elem, amit te lebutuskázol, ez arról szól, hogy mozielemet próbálnak csempészni a játékba és itt megpróbálták azt, hogy te is része legyél ennek az elemnek, itt nem megengedhető a szabadság, hiszen egy valamit kell csinálni, és erre utal az E és a SPACE. Lehetett volna megoldásnak azt választani, hogy tényleg mozihangulat és kívülről látod az eseményeket, viszont akkor a játékos úgy érzi, kimarad a játékból. Azt pedig nem akarták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. exec79
2011.11.03. 14:04
Trolltaxi, valamit hagyni kell a bf 4-nek is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. exec79
2011.11.03. 14:18
eh miért minden magyar szerver conquest vagy mixed, fú nem szeretem nagyon, még egyet nem játszottam bc2 óta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. Heroes27
2011.11.03. 14:25
Most kell azt kimondanom először, hogy chocho csinált, egy tesztet. Egyszerűen minden szavával egyet kell értenem, élvezet volt olvasnom.

Ami engem is agyon felkúrt, a single rész. Én hardon játszok, elég jó fps játékosnak tartom magam, sokat szoktam e műfajjal játszani, de amit a gép leművel az egyjátékos módban az VICC. Többet néztem a töltőképernyőt, mint maga az egész akciót. több száz méterről head shot, a legkisebb sarokból kilő, a fedezékeket nem ismeri az ai, volt hogy az orrom elé akart bebújni. Akkor a beragadt társról nem is beszélek, megint restart, feltűnően sok a script, tehát az egyjátékos mód úgy ahogy van egy kalap szar, a minőséget leszámítva, meg a látvány. (de hát mi ér egy gyönyörő lambo, vagy ferrari ha baszik menni ügye!?) A multi nekem meg az idő hiányában és a szociális életem tönkretétele miatt nem megy, mert nálam az van, ha belülök, napokig ott ragadok és ezt előzőm meg. Sajnos nem vagyok kisiskolás, a multiból nem lehet megélni 2011-ben, főleg Mo-n. Így nekem csalódás a single, sokkal többet ígértek, ha nem tették volna bele a repcsis meg tankos pályát, (ami sokat dobott azért rajta), akkor nem 10ezerért kéne osztogatni, mert egy 4-5 ezer forintos kulcsot érdemel a játék.

Történetben, egyjátékos módban az MW3 ezt szarrá fogja alázni.

Ja, és a 90%-os értékeléssel maximálisan egyetértek, gondolom a játékélmény ezért is lett lehúzva 7-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. dragon83
2011.11.03. 14:28
Szóval a többi Iponos írással ellentétben ez azért teszt, mert ezzel egyetértesz. Hmmm...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. atti2010
2011.11.03. 14:37
Vasarlo11 A Space gombot kell nyomogatni mint állat, később lesz nehezebb is, de akkor is ez az utóbbi évek legjobb játéka, mikor beültettek a vadászgépbe a fiammal majdnem befostunk, egyszóval (Király).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. Heroes27
2011.11.03. 14:48
@dragon83: Jó, na, a tieiddel is egyet szoktam érteni De mivel álltalában mindenkinek van szubjektív véleménye, így ami közelebb áll hozzá, azzal értek jobban egyet. Ebben semmi kivetni való nincs szerintem

Én egyébként, sőt szerintem elég sokan, jobban szeretem az olyan tesztet, amiben igen is le van írva, hogy gyerekek, ez szar benne. Nem a szokásos megfogalmazott terelő szöveg, meg kerüljük meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. dragon83
2011.11.03. 14:50
Nem azért mondtam ám. Csak egy teszt akkor is lehet jó, ha nem értesz egyet vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Heroes27 drago...
2011.11.03. 14:52
jó persze, való igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. Vasarlo11
2011.11.03. 14:59
hali
hát az hogy nyomogatni kell az nem jött le, megjelent a space felirat oszt jónapot, nem villogot nem jelzett semmit
akro majd nyomogatom
igy lesz az FPSbol FPS+arcade+sport game
en elvagyok a mozi reszekkel is ha at lehet oket ugrani, mert amikor 2x jutok mar nem akarom megnezni es nem feltetlen akarok ilyen stupid modon resze lenni a mozis resznek
Crysisban is votl mozis resz, nem tudtam benne aktiv lenni (nezelodni tudok oszt annyi) de nem zarvat, ez a butasag megodlas viszont agyrem
es a szabdsagfok nem csak itt kicsi, a mai FPSeket elnezve mindeitt nagyon alacsony a szabadsag fok, a cry2ben is az lett a Cry1hez kepest. A Cry2 es az OPFPDR-ben okés, ott lehet menni ahova akarok

köszi a segitseget! megyek szetpufolni a spacet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Trolltaxi
2011.11.03. 15:02
exec79 - a 64+ fős multikról...

Valamelyes szónoki volt a kérdésem, mert igenis jön olyan játék, amelyhez képest a 64 fő "apró csetepaté" lesz, sőt, 2003. óta van.

A cím: Planetside 2. Az előd 133 vs. 133 vs. 133-at tudott kezelni (több tucat fajta járművel), de hát 2003-as grafikával ma már semmit nem lehet eladni. Ezért jön a második rész. Igazi MMO-FPS.

Több info a www.planetside.blog.hu címen.

OK, hogy ez most a BF3 kritikája volt, de ha már úgyis sokan a nagyszabású és jól sikerült multiért értékelik magasan a játékot, akkor a t. úri célközönség figyelmét talán nem árt erre is felhívni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. scholes9
2011.11.03. 15:16
Tipikusan egy olyan játék, amit pár hónappal megjelenése után kellene tesztelni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. MastR
2011.11.03. 15:24
Az én értékelésem 10/10, a kampány tényleg nem valami egyedi, szerintem csak azért rakták be hogy a multihoz legyen valami tanuló mód, ilyen tutorial féle. Programhibából én nem vettem észre eddig egyet sem, az új Nvidiás béta driverrel.
A látvány pedig az itteni képeknél is szebb
A multi pedig tökéletes, mondjuk nem tudom milyen volt az eddigieknél, de ez végre le tud kötni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. mistagee
2011.11.03. 15:28
Ezek a gombnyomogatós részek nekem is tetszettek... Bár engem inkább az zavart, hogy teljesen összefüggéstelenül kellett a gombokat használni. Egyszer az "E" indít be egy akciót, egyszer az "F", néha a "SPACE"... Ezeket nyílván azért tették bele, hogy tetsszen a 12 éves konzolos vérpistikéknek is, de azért valami logikát vihettek volna bele.
Az olyan videóknál, ahol gombnyomásra engem vágnak szájba, hogy aztán kicsavarjam a kezét és belerugdossam a falba - hangsúlyozom, mindezt egy gomb lenyomásával - nem is igazán értem, minek kell gombot nyomkodni. Tudom, hogy húbazededurvaláttadöcsémaztakurva, de akkor is állandóan megszakítják az akciót és csökkentik a játékélményt a retkes átvezető videókkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. dragon83
2011.11.03. 15:35
A 64+ fős multik kedvelői vegyenek egy PS3-at és próbálják ki a M.A.G.-et. 256 fős multik vannak benne, a játék pedig olyasmi, mint a Battlefield 3.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. sareth
2011.11.03. 16:02
A singlelel nekem semmi problémám nem volt. Semmi bug, normalon 5 óra alatt végigvittem, azonban a multi sajnos idegesítően bugos. A legrosszabb az az, hogy alacsony sensitivityvel nem lehet játszani, mert ilyenkor a program blokkolja a gyors egérmozdulatokat. fck logic
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. Trolltaxi
2011.11.03. 16:06
Dragon83: A Planetside2 PC exkluzív, vagy ha lesz is konzol, az majd nagy sokára. Tehát a játék nem port. Ezámavalami a mai világban!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. kockaharco...
2011.11.03. 16:16
Elég durva az általad említett longcat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. petXYZW
2011.11.03. 16:28
"alacsony sensitivityvel nem lehet játszani, mert ilyenkor a program blokkolja a gyors egérmozdulatokat" Ezt fejtsd már ki! Mert nálam nem blokkol semmit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. tibszi
2011.11.03. 17:24
az értékelés két pontjával nem értek egyet... a hangulatot és szavatosságot is 9re raknám, bár a single résszel nem sokat toltam, mert csakis a multi miatt vettem meg a gamet, de annak a hangulata nálam 9es.
DE: azért a multi részhez hozzátenném hogy pár újítás egyáltalán nem tetszik.
1) ez az origin vmi vicc??? az egész játék indítása firefoxon keresztül -> elég poén
2) nem tudom hogy a vas miatt van-e, de amikor elindítok egy szervert és elindul a program, az első map közel 5-6 percig loadingol. És mivel szerverváltáskor, esetleg disconnect (mert elég gyakran ledob csak úgy) miatt, újra kell indítani a programot akkor ismét 5-6 percet vesz igénybe. Magyarul a szerverlistát kitenni a mozillába sztem baromi hülye ötlet, már csak azért is mert a még a mozilla is viszi a gép teljesítményét és hát a játék se egy minecraft gépigénnyel rendelkezik
3)ennyi játékoshoz képest sztem elég kevés szobát indítottak... sokszor 4-5 percig keresgetek a szerverek között mire fel tudok menni. Kb minden szeró tele van.

Ezt leszámítva, amúgy nem bántam meg hogy megvettem, hozta amit elvártam.
Üdv!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. MastR
2011.11.03. 17:33
Ez valszeg a vas miatt lehet, mert nekem ultrán sem tölt sokat, és annyira hiper szuper gépem nincs. Ultrán 50 fps.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Blade0012
2011.11.03. 18:07
Most tényleg azért kell kipróbálnia mindenkinek mert szép? Bruhaha...graphics whore
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Chocho
2011.11.03. 18:24
tibszi:

Nincs az értékelésben hangulat nevű pont.

Blade0012:

Ha csak ennyi esett le a cikkből, akkor jobb, ha maradsz a Thomas a gőzmozdonynál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Blade0012
2011.11.03. 18:40
Ja akkor egy FPS gyűlölő rpg-fan azért próbálja ki mert lehet benne lövöldözni? Ej, az ember azt hinné, hogy olvastad a saját cikked befejezését
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. Darky
2011.11.03. 19:29
Nem tudjátok, hogy mi a bűbánatért nem engedi a játék a Terrain Quality -t medium nal magasabra állitani?Minden mehet Ultrán, FPS hiánynak nyoma sincs, mégsem engedi feljebb állitani

Q6600 @3.2GHZ/GTX295
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. R014ND
2011.11.03. 19:46
Amazonon érdekes értékeléseket kapott (leginkább az Origines adatgyűjtési botránynak köszönhetően).

.com:
5 star (46)
4 star (25)
3 star (19)
2 star (35)
1 star (213)

.co.uk:
5 star: (43)
4 star: (
3 star: (11)
2 star: (11)
1 star: (17
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Chocho
2011.11.03. 19:47
Blade0012:

"... ez az eddigi legjobb Battlefield..."

Ezért írom, ott van a mondatban az ok. Ne értetlenkedj annyit, unalmas nagyon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. gyigyo
2011.11.03. 19:49
Nem rossz értékles de
én így értékeltem volna:

Grafika 9
Hangzás 10
Játékélmény 5
Szavatosság 3

Ebben a játékban engem igazából a HANGZÁS tudod meglepni mert hihetetlenül élethű még soha nem hallotam ilyen hangzást!
a grafia is jó de szeintem elég sok a gyatra textura még ultrán is.
valamelyik effekt olyan mintha 2d-s lenne
nem eset le tőle az álam.

A másik pozitív számomra a gépigény volt nagyon jól ment nálam! 60+fps
sajnos a vga ramom csak 768mb a gtx460-on azért néha beszaggatott.

kampány sztori=fos

Akármenyire is nagy durranás a játék többször nemtudtam magamat rávenni hogy elindítsam a játékot, miután végigvittem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. sanyix
2011.11.03. 19:50
@Blade0012: miért másért? Ennyi a különlegessség amit tud, mást nem

amúgy athlon II X4 645+ 4 giga ddr2 800, és radeon hd3850@3870 512mb, 1280*1024-ben high beállításon 25+ fps úgyhogy tényleg optimalizálták. Aztán úgy tűnik az nvidia lefizetős varázsának kezd vége lenni, és kijön a valóságos képesség
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Chocho
2011.11.03. 19:51
gyigyo:

A szavatosság egyértelműen a multinak szól. Mellesleg ennél szebb textúrákat nem igazán találsz manapság, ez tény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. gyigyo
2011.11.03. 19:52
Ja és persze rövid sőt eléggé..
kb mint a Mirrors Edge.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Atesz1987
2011.11.03. 19:53
Üdv emberek, remélem lesz aki válaszol.

A gond az, hogy olyan helyen lakom, ahol csak 250 k letöltésre, és maximum 30 k feltöltésre alkalmas rádiós netet lehetett kötni. A kérdés az lenne, hogy a fenti paraméterekkel bepróbálkozzak-e multizni. Ha ezzel a nettel nem megy, sem másik gépet, sem a játékot nem veszem meg. Amúgy a BF 2 Special forces néhány laggot leszámítva, tökéletesen ment.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Blade0012
2011.11.03. 19:57
Chocho: azaz azért játssza minden pc-s mert ez a legjobb BF? Megint a toppon vagy, hiába magyarázod egyre furcsább a végeredmény Na mindegy, legyen igazad...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. gyigyo
2011.11.03. 19:57
Én a szavatosságot a story-ra irom
a multit soha nem játszom egy játékkal sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Blade0012
2011.11.03. 20:02
gyigyo: Te tényleg egy pár órás középszerű szingliért fizettél premier árat? Ennél már csak az meglepőbb, hogy BF-nél bárki is törődik az egyszemélyessel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Chocho
2011.11.03. 20:04
Atesz1987:

Nincs értelme.

Blade0012:


Igen, azért. A BF3 a PC talán legjobb multis FPS-e. Nagyon kiforrott, élmény játszani és mindenkinek nyújthat kihívást (annak is, aki profin lő és annak is, aki csak segíteni szereti a többi játékost). Nem azt mondtam, hogy rohanjon mindenki a boltba, mert ez az évszázad játéka. Csupán, hogy ha lehet, próbálja ki minden, magát PC-snek tartó gamer. Mondjuk egy havernál, vagy valamilyen kiállításon, vagy mit tudom én. Érted már? Ez nem arról szól, hogy igazam van-e. A fenti cikk nem szentírás, lehet, hogy szerinted a játék egy szar, azt gondolsz, amit csak akarsz. De AZ ÉN VÉLEMÉNYEM SZERINT megér egy próbát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. gyigyo
2011.11.03. 20:05
Blade0012: nem, nem fizetnék érte, és nem is fogok mert nem veszem meg de ha Mirrors Edge 2 lenne akkor futnék a boltba!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Csaber Blade...
2011.11.03. 20:06
9000 Ft volt előrendelésnél házhoz szállítással a Limited editon ...az egy személyes arra jó hogy szétnézel picit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Blade0012
2011.11.03. 20:10
Chocho: na így egészen más.

gyigyo: írtam valamit, de inkább kitöröltem. Szép értékelés...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. YellowFlas...
2011.11.03. 20:16
Atesz1987
Embeeeer, átérzem a fájdalmad, régen nekem is mikrohullámú netem volt...
Am. van olyan webshop ahol 7xxx pezóért árulják a BF3-at...
Ha lejjebb megy az ára majd lehet megveszem, meg persze az sem mellékes hogy tele van buggal, és az online Origin mizériáért sem repes a szívem. De mivan ha az MW3 jobb lesz? Venni vagy nem venni? Ez itt a kérdés...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. enefix01
2011.11.03. 20:18
egy szerintem igen nagy hiányossága van a multinak ami nekem nagyon nagyon hiányzik...
mégpedig az hogy sehol nem találkoztam 2 személyes vadászgépekkel
pedig emlékszek hogy a bf2 -ben iszonyat jó volt a másodpilóta ülésből bombákat szórni az ellenre

ezt leszámítva a multi 10/10
a single 10/5
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Zolti77
2011.11.03. 20:43
A single részt akkor hagytam abba mikor a "társam" negyedszer lökött le a tető széléről mert neki azt írták a programjába hogy ne kerüljön ki semmit mert neki oda kell álni igazi katona volt a parancs az első
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. sensor
2011.11.03. 21:12
Hi !

Végigolvastam a hozzászólásokat, és valaki írta, hogy nem érti, miért akadozik a GTS250-esén a game......nos azért, mert a 2xx sorozat csak DX10-et supportál, ez meg ugye DX11-es game, emiatt aztán van is mindenféle baja szegény videokarinak.
A másik gond meg maga a GTS ! Játékra, főleg ilyen grafikájú játékra GTX-et kell venni, GTS kevéske!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Benyke
2011.11.03. 21:18
normális gépigény hahahaaaaa ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. kockaharco... Benyk...
2011.11.03. 21:51
Legalább nem mesterségesen kreált, és nem egy metro 2033 szinten optimalizált!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. petXYZW
2011.11.03. 22:03
Atesz1987:, Chocho Mobil nettel multizok, és kiválóan működik. Ki kell próbálni, aztán írni az okosságokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Chocho
2011.11.03. 22:38
petXYZW:

Az képtelenség, a Chocho Mobil netet még nem is lőttük fel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. LechooEdy
2011.11.03. 23:01
Tényleg szép, tényleg jól eltalálták az optimalizációt, aránylag, de!
BUGOS és a kampány gyatra és rövid, ja és a bugokat mondtam már?. Oké, multi game, de engem az nem nagyon érdekel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. kockaharco... Lecho...
2011.11.03. 23:15
Játsz a The Witcher 2-vel, felejthetetlen élmény, ha single playert akarsz, és legalább ott meghalsz, bár nincsenek ak47-ek, meg m4a1 típusú fegyverek, de vannak kardok, meg mindenféle varázscucc , és még a történet is nagyon jó, a grafika meg aztán pompás
Gépigény nem is nagy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. enefix01
2011.11.03. 23:27
kockaharcos -> nálam a metro2033 fullon ment akadás nélkül dx11 ben a bf3 csak highon fut a multi része meg csak mediumon akadásmentes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. kockaharco... enefi...
2011.11.03. 23:40
Az nem rossz, én ultrában multizok, és nem akad semmi sem!? hd6950 920/5500
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. enefix01
2011.11.03. 23:55
kockaharcos -> nekem csak 5770 es kártyám van de lehet akkor lecserélem bár gyanítom hogy inkább a i3 core proci az ami nem szereti
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. kockaharco... enefi...
2011.11.04. 00:06
Nagy felbontáshoz, tényleg erős cucc kell!
Mikrobi, néha hihetetlenül realisztikus a játék, a CO-OP mód pedig, elképesztő, Sniper-el fedezni a többieket, Shift-et nyomni, hogy ne vegyen levegőt az emberünk, büntet a játék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. kockaharco...
2011.11.04. 00:27
Én még a mesterséges intelligenciára volnék kíváncsi, hogy mit alkotnak, no meg a hardverigényre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. fesi
2011.11.04. 00:27
A multihoz sok mindent nem tudok hozzászólni csak azt,hogy jó!! De valljuk be egy ilyen névnél ez alapnak kell lennie!
A single részen nem nagyon volt olyan rész amikor nem tudtam volna megnyomni az esc gombot. Mert egyszer nem tudtam beleélni magam annyira, hogy "kizárjam a világot". A story szerintem béna mintha csak egy történetet hallanék pedig az az érzés kellene legyen, hogy én vagyok maga a történet. A grafika szerintem változó pl: repcsis résznél én is aztmondtam, hogy az eszem megáll. De pl a fű vagy egy patak amin átmegyek hát én a cod4 szintjén éreztem magam ami nem épp ma jelent meg! A programhibákat inkább nem mondanám mert röhej! Alapjába véve egy jó játék de ilyen név alatt sokkal jobbra számítottam! Szerintem a multi része menti meg a hírnevet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. stranger
2011.11.04. 01:33
Ez egy online játék, mint például CSS is, úgyhogy nem lényeges a single része szvsz. Én még mindig az elsőnél járok konkrétan. Multi és CO-OP része nagyon jól sikerült, ott a játékélmény igencsak brutális. Kimaxolva grafikailag pedig kicsit még jobb. Nagyon szépen néz ki, képek nem mindig adják vissza mennyire. Külön jó, hogy a fények nagyon a helyükön vannak, ellentétben sok próbálkozással. Hát a hangok.. piszokul ott vannak! Programhibák közül csak a zöld villogás zavaró, illetve a "nyomkövetős" golyó, ami jön az ember után a fal mögé. Grr. Az első javítva lesz még, másodikat pedig majd megszokjuk szerintük. Összességében szerintem nagyon jó játék, megérte/még mindig megéri megvenni. El lehet lenni vele egy jó darabig, amennyi feloldható tartalom van benne. (Bár bőven nem annyi, amennyiről szó volt megjelenés előtt a kiadó szerint, de ez már megszokott ))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Lazahunter
2011.11.04. 11:00
Nálam 1080p-ben, minden HIGH beállításon fut, tökéletes látvány, tökéletes hangzás (brutál), tökéletes játékélmény ... bár féltem a béta után, de a véglegesben azt kaptam, amit eredetileg is vártam. Ja, persze csak multiban, a single egy percig sem érdekel
Érdekes, hogy Én nem találkozom bugokkal ... vagy szerencsés vagyok, és elkerülnek, vagy a megabrutál akció közben fel sem tűnnek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Lazahunter
2011.11.04. 11:02
LechooEdy
"Oké, multi game, de engem az nem nagyon érdekel."

Akkor nagyon mellé lőttél, mert a BF játékok világ életükben kizárólag a kő kemény multi élményre mentek rá. Aki a single miatt veszi meg ezt a játékot, az meg is érdemli
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. balikabo
2011.11.04. 13:34
Hát igen, elég meredek hogy valaki azt hitte majd valami brutál single game lesz, ez majdnem olyan hogy csodálkozol hogy nem tudsz jót tollasozni egyedül mikor mindenki azt mondja mien jó játék.. Alapból a multi volt itt a cél, nemis tagadta senki a gyártó sem, nemis értem hogy miért szenvednek sokan ennyit a single részén. Ez a game ha nem lenne benne semmi single rész csak a multi és a co-op akkor is megérte volna a pénzét, sőt!! 7.990,- ért vettem előrendelve a limited-et és azt mondom ha 10 lett volna akkor is megérte volna. Ilyenkor mondom azt hogy vannak amik megérnek ennyit, mert ez nem 1 hónapos cucc(lásd wow a maga sok sok havidíjával és x kiegészítővel ami mind + tizenezer, nem fikázom ,mert énis wowo oztam most cask a hasonlat kedvéért) aki meg azt mondja hogy sok neki az gondolkozzon el azon hogy egy hétvégén mennyit iszik el adott esetben a kocsmában(tisztelet a kivételnek)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. R3LaX123
2011.11.04. 14:55
Nekem szerencsém volt és megnyertem egy bf3-at,(meg volt már rendelve,csak aztán visszamondtam,2 azért nem kell),azóta is tolom és nagyon bejön.1280as felbontáson van, de minden beállítás a lehető legnagyobbon és eddig még nem laggoltam be.(hd5770 1gb gddr5,i3 55 3,2 ghz(4ghz-n fut),4gb ddr3 1600mhz ram,szóval szerintem jól optimalizált lett)Hangok ismét csak elképesztőek lettek,akárcsak a bc2-ben,fények,füst,árnyékok minden ki van dolgozva.Bugot eddig csak 1x láttam az pedig az volt hogy amikor meghaltam nem láttam a respawnos képet,szóval randomra kellett kattintanom.
Single playert nem tudom,utoljára cod4ben singleztem.Ja és legmesszebbi headshotom több mint 600m
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. R3LaX123
2011.11.04. 14:55
Nekem szerencsém volt és megnyertem egy bf3-at,(meg volt már rendelve,csak aztán visszamondtam,2 azért nem kell),azóta is tolom és nagyon bejön.1280as felbontáson van, de minden beállítás a lehető legnagyobbon és eddig még nem laggoltam be.(hd5770 1gb gddr5,i3 55 3,2 ghz(4ghz-n fut),4gb ddr3 1600mhz ram,szóval szerintem jól optimalizált lett)Hangok ismét csak elképesztőek lettek,akárcsak a bc2-ben,fények,füst,árnyékok minden ki van dolgozva.Bugot eddig csak 1x láttam az pedig az volt hogy amikor meghaltam nem láttam a respawnos képet,szóval randomra kellett kattintanom.
Single playert nem tudom,utoljára cod4ben singleztem.Ja és legmesszebbi headshotom több mint 600m
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. kockaharco... R3LaX...
2011.11.04. 16:00
Akkor csak úgy lövöldözöl, és eltalálsz valakit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. DogTheDog
2011.11.04. 19:11
balikabo:
Gondolom a valasz a nem megvasarolt peldanyokban keresendo,ahol a crack sz.r,meg nincs normalis multi sem,max tort szerveres tele csalokkal.
A kommenttel teljesen egyetertek,a single egy turhetoen megcsinalt trening szekcio,ami megtanitja a fegyverek es a jarmuvek kezelesenek alapjait.
A BF az a multirol hires,ami megint ugy sikerult,hogy az mervado lesz evekre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Heroes27 DogTh...
2011.11.04. 19:22
nekem a single player ne egy türhetően megcsinált training szekció legyen, mert nem vagyok amatőr. Sőt, sokan mások sem azok, hanem legyen értelme. A multi tényleg fasza, de nálam a játék nem a multiról szól.

Viszonyításképpen, még az avatarnak is több mondanivalója volt, mint techmozi, mint ennek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. stranger Heroe...
2011.11.04. 21:38
Ezt a játékot nem neked találták ki akkor, de ott lesz a MW3. Egyébként, ha annyira nem akarsz belemerülni, de játszani akarsz, a CO-OP módot próbáld ki szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Runo
2011.11.04. 22:16
"szépen végigülni a nagyjából fél órás telepítést"
Milyen fél órás telepítés? Nagyjából 10 perc alatt megvolt....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. R3LaX123
2011.11.05. 00:08
nekem letöltött verzió volt mert én nyertem a gammát és csak keyt küldtek,de a telepítés kb 5 perc volt vagy annyi se
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. kockaharco... Runo
2011.11.05. 01:59
Pedig az a fél óra tényleg fél óra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. sgtyork
2011.11.05. 16:28
Helló!
Multiba akinek van kedve csapatban játszani és kb már 25 - 40 -es szintű körönként publicon tud 6-9ezret lőni az írjon privátot.
üdv
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. carnold
2011.11.05. 19:22
Egyáltalán nem találtam nehéznek a singlet és tényleg nem nagy durranás. A hangok viszont átlagnál jobbak. Ami a VGA-t illeti fullHD-ben Ultra beállításon szereti a 6950-6970-et de némi kompromisszummal kisebb kártyán (4870) is játszható marad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. stranger sgtyo...
2011.11.05. 22:02
Nem szoktak ennyit lőni még a legjobbak sem, 64 fős szerveren..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Squito
2011.11.06. 01:55
@stranger: ha már a CoD-ot emlegetted, akkor szóba jöhetne a Black Ops, aminek a történetvezetését gyakorlatilag egy az egyben lenyúlták. Megértem, hogy a BF szériának sose a single volt az erőssége, hanem a multi, de ez azért túlzás, hogy nem képesek egy normális single-t összerakni, ami mellesleg hemzseg a laikusok által is simán kiszúrható hibáktól. A DICE és az EA eddigi munkásságát figyelembe véve nem egy City Interactive szintű játékot várnék el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. stranger Squit...
2011.11.06. 02:04
Ezt mondjuk én is megfigyeltem, hogy elég ismerős.. Nem lehet mindent, akkor sose lett volna kész. Rámentek a multira, single-re meg nem sok időt fordítottak. Annyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. J4ck4l
2011.11.06. 09:35
Lövésből eredően annyi pontot összeszedni nem olyan egyszerű! Kéne vagy 60/5-ös stat minimum annyi ponthoz. Több pontot kapsz ha a feladat lényegére is odafigylesz. Zászló védés, antitank mine-ok, heal-elés, support, stb... Fragvadászatot feleanyira nem pontozza a game!

Kérdés:
Felrakhatom már az új nvidia driver-t? Kijavították már az egér swap-olását, lagolását? Mert akármeik driver-t rakom fel, a beta-t vagy a legújabbat, lagol az egér, pedig fps megvan ~40 körüli. De ez az egér lagolás csak a 280.26-al tűnik el! Az azóta megjelenteknél jelen van! Írják, hogy a HT-t kell biosba kinyomni (hát nem fogom), vagy kikapcsolni az előre reprodukált képek számát (nem ér semmit) vsync driver-es letiltása, game-be viszont bekapcsolás (ez sem ér semmit sem). A menu-ben az egér (valamilyen) opcióját kikapcsolva sem javul meg.
Viszont ezzel a driverrel néha textura bug-ok is előjönnek. Az új driverekkel nem. Viszont fél órát sem lehet játszani BF-ben az egér gyíksága miatt.
Kijavíthatnák már MIND driver ügyileg, mind game ügyileg a sok bug-ot!
Mert addig hiába szép és jó, ez nem Battlefield!
Hanem csak BETAField!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Squito
2011.11.06. 16:43
@stranger: azért az orbitális bugokra nincs mentség. Ha béta lenne, akkor úgyahogy hagyján, de ez így szégyent hoz a BF szériára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. enzob
2011.11.06. 22:31
A bugok nagyon idegesítőek, és mint nagy CoD-os, a multi sem felejthetetlen. Azért kíváncsi leszek az MW3 értékelésére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. tsabszy
2011.11.07. 00:16
én megvettem és sztem:
látvány 10/10
hangzás 9/10
játékélmény: 2/10
szavatosság: 2/10
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. bkaresz200...
2011.11.07. 12:27
Akinek még nem tünt fel a Battlefield az egy multiplayer játék.
kit érdekel a kampány, ugyanolyan őrült barmokkal akarok játszani mint
én magam mert ez a játék erről szól.
A hibákat meg úgyis kijavitják. Jó játékot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. csibe77
2011.11.07. 12:42
Ahogy olvasgattam a Ph-n a multiban is vannak érdekes bugok,bár jött egy 400MB-os patch hozzá.
A single nem lett rossz,de eléggé eltolták ezekkel az interaktív nyomd ezt,aztán meg azt hülyeségekkel,szerintem jobban is megoldhatták volna,mert elég idegesítő 6-8-szor nekifutni olyan gyorsan villan fel az ábra.Az meg külön jó,hogy nem jegyzi meg a billentyűzet beállításokat,mert ahogy olvastam,a multiba is hiába állítod át az E betűt,csak azt fogadja el,kicsit vicces.
Itt volt a béta teszt,de akkor mit csináltak az abból "nyert" infókkal?


Érdekes interjú a BF3-ról


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. zoomon
2011.11.08. 11:07
Ultimate Battlefield 3 Simulator - Build & Test (Full Video) - The Gadget Show

http://www.youtube.com/watch?v=eg8Bh5iI2WY&feature=youtu.be

Érdemes az első jó pár percet átugrani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mezarius
2011.11.08. 20:14
Na a Diablo II LOD óta ez lesz a következő játék amit megveszek eredetibe
Azért ezt nem lehet kihagyni. Engem már a Batllefiled Play4 Free is nagyon megfogott persze nem a grafikájával hanem ugye azok a járművek
Vadászgép, tank, helikopter stb...
És milyen jó kis csihipuhik szoktak lenni.
Hát akkor még ez hogy fog tetszeni.
Alig várom hogy meglegyen az új gépem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Anthony199...
2011.11.10. 00:57
El kell fogadni, hogy a BF az multiplayer játék. mindig az volt. Valaki itt írta, hogy a CoD multi jobb. Miben? Multiplayer téren a cod sosem volt túl jó. Mi van benne? A szerverek 95%-a DM, TDM... van 1-2 SD és ennyi... A Húha. Ott volt az UO, az tényleg jó volt, abban volt bázisvédés. De a többi miről szól? Menj, ölj... BF legalább ad valami célt a multi alatt, nem azt, hogy szedd össze a legtöbb fraget... Én élveztem a single-t, de lehet csak mert régóta vártam rá. Ma játszottam az új CoD-al, már 50%-ig vittem a kampányt, és... Számomra óriási csalódás. Grafika sehol, és az is tele bugokkal... Multiban meg nekem sose volt nagy szám a cod, sablonos, unalmas... Ugyanaz, mész, ölsz. Kb. mint a single. BF-ben legalább van változatosság, járművek, és nem DM meg TDM a szerverek 95%-a... Számomra sokkal élvezetesebb egy BF multi. Látványra nagyon odatették magukat, én a sztorira is azt mondom, hogy nem olyan rossz az, én bug-al is csak 1x találkoztam a végigjátszás alatt, az sem volt zavaró, csodálkoztam is itt a cikkírónál, hogy mennyi hiba feljött. Az én szememben a játék legalább 95%, és már várom az mw3 cikket, ahol a sok codfan visszakapja azt, amit a játék megjelenésekor ugatott, hogy az egész játékmenet lopva van, meg tele van bugokkal a játék. Könyörgöm, manapság mi az amire nem lehet rámondani hogy lopott? Mondj már egy 2011-es játékot, ami tényleg olyan újítást hozott, hogy egyetlen addigi játékkal sem vonható párhuzamba... Rá kéne jönni, hogy nem az Activision CoD-ja volt a világ első FPS-e, és nem minden játék a CoD-ról koppint... ((mellesleg a cod is koppint ilyen alapon jócskán...)) Mellesleg az én véleményem az, hogy mindkét játék másban jó, a BF3 az egy kicsit a háborúszimulátor felé kacsingat, ami nekem jobban be is jön, mint a CoD, ami meg tipikus arcade, mész és hentelsz... Hagy ne mondjam, hogy kapásból 1. és 2. pályán mw3-ban berohantam a sok ellenfél közé, és csak hentelni kellett, egy se lőtt rám... Próbáld ugyanezt BF3-ban eljátszani...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Feris
2011.11.13. 23:14
Hát megint csak nem vagyok megelégedve a pontozással...

Látvány: 10
Hangzás: 10
Játék élmény: 10
Szavatosság: 10

Értékelésem: 100%

PRO: Tökéletes kampány!
Tökéletes Multi!
Hihetetlen látvány!

Kontra: Nincs mióta kijöttek a patch-ek!

UI: Megérte megvásárolnom, és garantáltan nem lehet megunni, csak ajánlani tudom!
Szerintem az év játéka címére nagyon is megvan az esélye!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Wermin
2011.11.15. 19:16
Campfield az egyszavas tesztem.
Úgy látszik akik annyira imádják ezt a játékot, játszani nem tudnak vele.
Lehet hasalni = még több camper
Kicsit olyan mintha az ember a Holdon járna. Fura a fizikája.
Amúgy jó játék. El lehet vele játszadozni egy darabig. Multiban nem sokáig mert a játékosok 99%-a hasal egy sniper-rel.
7/10
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Porty
2011.11.22. 15:35
Nem tudom a kampány miért van így "lehúzva", legutóbb kampány amin jobban szórakoztam az a Half-Life 2 volt, de az se egykategória teljesen. MW1 is jó volt singleben a 2-3 meg nemrossz, de valahogy túl "sekélyesnek" tűnt, túl sok benne a moziban látott túlzás. Amikor pont ott és pont akkor és pont az történik aminek kell...ez kb "C" kategóriás lenne filmben játékban meg csak futunk lelövünk 100 buta botot és 97%értékelés. Semmivel se rosszabb a BF kampánya max jobb, hogy picit realisztikusabb és értelmesebb a sztori. Ha a Cod megkapja arra hogy pozitívum akkor a BF is megkéne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Gamedavid
2012.02.11. 00:38
Most vittem végig a kampányt. Kb 5 és fél óra volt így elsőre, pedig pár résznél megizzadtam. A story nem valami nagy szám, de amúgy a pályák tényleg egész jók. Sokkal jobb a BC2-nél, akárcsak a multija. Csak egy nagy hibát találtam a kampányban, mégpedig hogy nem készít fel a multira. A tankon kívül semmi járművel nem lehet menni, így meg megy a bénázás multiba rendesen, mert nincs hol begyakorolni... Na meg ezt a lézer, meg taktikai lámpa baromságot, hogy ki találta ki azt nem tudom, de nagy mamlasz volt. A grafika PS3-on egész jó, de szerintem a fények el vannak túlozva. Amúgy szép, csak nagyon zavaró sok helyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hsoma94
2012.08.19. 17:05
Mikor a mesterlövészt "meglepjük" a srácokkal azon nagyon besírtam. Meg mikor negyed óráig ott guggol a társad a hasra fektetett fickó fölött és várja amíg megtisztítod a terepet. Óriási hibák vannak benne szerintem. Az egekig magasztalt látvány pedig még maximum beállítások mellett sem egy nagy szám. Ezen a téren véleményem szerint a Crysis 2 nyomába sem ér(DX11+Hires).A fegyverek kidolgozottsága pocsék. Aki megveszi az gondolom nem a single miatt veszi, a multi biztosan pazar lehet. A hangzás meg teljesen rendben van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!