iPon Cikkek

Bemutatkozik az Xtreamer Ultra

Dátum | 2011. 07. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Már számos asztali multimédia lejátszó járt nálunk egy-egy teszt erejéig, legutóbb például az Xtreamer kínálatában található termékeket láttuk vendégül, egy kivételével. Most ezt pótoljuk, a gyártó legfrissebb lejátszóját helyezzük górcső alá, amely igazság szerint nem más, mint egy kompakt HTPC, ami ION2-es alapokon nyugszik.

A termék lelke egy 1,8 GHz-en ketyegő, kétmagos Intel Atom D525-ös processzor, ami elég a mindennapos, átlagos feladatokra, a mellette lévő ION2-es GPU pedig besegít, ahol tud. Az ION2 név egyébként egy GT218-as GPU-t  jelent, ami hatékonyan gondoskodik a multimédiás szolgáltatásokról. Multimédiás szolgáltatások alatt a HD és Full HD YouTube videókat, a HD és Full HD filmeket, valamint a Blu-ray tartalmakat értjük. A konfiguráció egyetlen hiányossága talán az lehet, hogy nem tartalmaz alapból 2,5 colos merevlemezt, de ezen könnyedén segíthetünk, a helye ki van alakítva. Amíg ezt nem tesszük meg, addig operációs rendszert csak külső adattárolóról futtathatunk, a géphez adnak is egy 8 GB-os pendrive-ot, amelyen ott van az Ubuntu 10.10 alapokon nyugvó Ultra OS.

Az Ultra OS egy egész korrekt operációs rendszer, de az USB 2.0-s csatolófelület és a pendrive sebességbeli limitáltsága miatt ezzel sajnos nem igazán jutunk előrébb, mindenképpen érdemes HDD-ről vagy SSD-ről gondoskodni (ezzel később még foglalkozunk).

Nézzük, hogy milyen specifikációkkal rendelkezik az Xtreamer Ultra és a cikk írásakor mennyibe kerül.Most pedig lássuk, mit is kapunk a pénzükért!

Az Xtreamer Ultra egy nagyobbacska dobozban érkezett, amely dizájn tekintetében hasonlít a korábban már bemutatott Xtreamer lejátszók dobozaira. A csomagolás hátulján a termék legfőbb specifikációiról kapunk képet.

Doboz - 1.Doboz - 2.

Kellékek - 1.Kellékek - 2.

A fehér dobozt kinyitva elénk tárul két újabb, kisebb doboz, amelyek a tartozékokat rejtik, valamint egy komolyabb csomag, amiben az Xtreamer Ultra lapul. A tartozékok között mindent megtalálunk, amire csak szükség lehet: a gyors üzembe helyezési útmutató mellett a tápadapter és a tápkábel is a csomag részét képezi, valamint az elmaradhatatlan távirányító és a hozzá tartozó elemek sem hiányoznak a dobozból. A gyártó egy HDMI kábelt is ad a pici HTPC-hez, aminek külön örültünk, mert sokan spórolják ki. Mivel a HTPC hátlapi videó kimenetei között nem találunk D-Sub portot, így kapunk egy DVI-I->VGA átalakító adaptert is. A dobozban az eddigieken felül még a HTPC talpa, a 2,5 hüvelykes adattároló beszereléséhez szükséges csavarok, valamint egy igazi különlegesség, egy akkumulátoros billentyűzet is van, a már említett 8 GB-os pendrive mellett. Ezen találjuk a szükséges drivereket, amelyek például Windows 7 telepítés alkalmával jönnek jól, és egy komplett operációs rendszert, ami az Ultra OS nevet kapta.

1.2.

3.4.
A HTPC előlapján két USB 2.0-s port, egy bekapcsoló gomb és egy reset mikrokapcsoló vár minket. A bekapcsoló gomb alatti két piktogram egy-egy LED-et rejt, amik a merevlemez aktivitásáról, valamint ki-/bekapcsolt állapotáról adnak információt. Az oldallapok a SideWinder-nél látottakhoz hasonlóan hűtőbordaként funkcionálnak, csak ezúttal van egy ventilátorunk is. A légkeverő csendesen dolgozik: a BIOS-ban beállíthatjuk, hogy százalékos értékben mekkora fordulatszámon üzemeljen, de akár a Smart üzemmódot is használhatjuk, ekkor a rendszer "okosan", a pillanatnyi helyzetnek megfelelően határozza meg, hogy éppen milyen hűtőteljesítményre van szükség. A gyártó egyébként a hűtőrendszer esetében 24 dB(A) körüli zajszintet határoz meg, ami tapasztalataink és a különböző fórumokban olvasott felhasználói vélemények alapján maximálisan hihető.

A termék hátulján már sokkal több érdekességet találunk. A csatlakozók között négy darab USB 2.0-s port, két audió csatlakozó (mikrofon bemenet, fejhallgató kimenet), valamint egy optikai audió csatlakozó és egy Gigabites Ethernet port is lapul. Az eSATA 3 Gbps-os csatlakozó mellett egy HDMI port van, a sort pedig egy DVI-I csatlakozó, illetve a tápcsatlakozó zárja. Érdekesség, hogy az Xtreamer összes írott tájékoztatója 1.4a szabvány köré épülő HDMI csatlakozóról beszél, pedig az ION2-es "platform" hivatalosan csak HDMI 1.3a támogatást kínál. A termék specifikációi között a magyarországi hivatalos weboldal is 1.3a HDMI támogatásról tesz említést. Az viszont tény, hogy az ION2 GPU kínál 3DTV Play támogatást.

Eddig még nem tettünk említést az USB 2.0-s portok alatt elhelyezkedő csatlakozóról (a hátlapon): ez nem más, mint az infravörös távirányító kiegészítő vevőjének aljzata, amely azért jó, mert a vevőt bárhol elhelyezhetjük, ahol a távirányítóra rálátás van - persze csak amíg az IR Extender kábele elér -, a HTPC-t pedig nyugodtan elrejthetjük. A termékhez egyébként igény esetén akár 802.11n támogatást kínáló USB 2.0-s WiFi adaptert is lehet kapni, de ez nem a csomag része. Az említett adapterről korábbi cikkünkben találnak bővebb információt az érdeklődők.


5.6.


Az Xtreamer Ultra tetején egy műanyag lapka alatt találjuk a 2,5 hüvelykes merevlemez helyet, ami 12 mm-es vastagságig fogadja az adattárolókat (tehát a nem szabányos méretű, 1TB-os példányok is elférnek benne). Alap esetben nem jár az Xtreamer Ultra-hoz 2,5 hüvelykes adattároló, így ennek a beszerzése a felhasználók feladata. Maga a műanyag tető egyébként rögzítő keretként is funkcionál: a két oldalán elhelyezett furatok segítségével lehet hozzá rögzíteni az adott SSD-t vagy merevlemezt, majd az adattároló mehet is a helyére. Sajnos a kevés hely miatt a 2,5 hüvelykes öböl mellett találjuk az Intel Atom processzor és a GT218-as GPU hűtéséért felelős nagyméretű hűtőbordát, ami melegíti a merevlemezt.

A HTPC-hez kapunk egy talpat is, amit nagyon egyszerűen felszerelhetünk a termék aljára: csak a sínbe kell beilleszteni a talpat, majd a helyére kell tolni. Ezzel nagyjából el is mondtunk mindent magáról az Xtreamer Ultráról, de az ötletes kiegészítő, valamint a távirányító bemutatásával még adósak vagyunk.


A Média Center távirányító egy hasznos, de igazából átlagos kiegészítő, amely felépítését tekintve hasonlít a korábban tesztelt Xtreamer készülékek távirányítóira, csak azokhoz képest néhány extra gombot is tartalmaz. A termék segítségével irányíthatjuk a videó- és zenelejátszást, valamint a képnézegető funkciót is, sőt, a HTPC ki- és bekapcsolására is lehetőség van. A távirányító hátulján az elemtartó fedele egy flexibilis kis műanyag csíkkal rögzül az eszközhöz, így elemcsere alkalmával nem tudjuk elhagyni a fedelet, maximum távirányítóval együtt. Az IR távirányítóhoz - ahogy az a kellékek között látható - kapunk egy IR Extender kábelt is, így a HTPC előlapjának nem kell a távirányító számára láthatónak lennie, elég, ha az IR Extender vevőjét olyan helyre tesszük, ahol a távirányító jeleit fogni tudja. Ez egy nagyon hasznos kiegészítő, sokan örülni fognak neki.

1.2.
A hagyományos távirányítónál sokkal-sokkal érdekesebb a beépített akkumulátorral ellátott billentyűzet. Az ékezetes billentyűket sajnos nem tartalmazó kiegészítő rendkívül jól használható a rendszerrel, igaz, vannak vele problémák is, de erről bővebben majd a következő oldalon. A pici billentyűzet egy többfunkciós megoldás: használhatjuk vezeték nélküli billentyűzetként és egérként (az érintőpadnak hála), és tartalmaz még egy lézerdiódát is, ami prezentációk alkalmával jöhet jól. A termék a billentyűkhöz háttérvilágítást is kínál, beleértve az egérbillentyűket, illetve a köztük elhelyezett "nyíl" billentyűket is.

3.4.5.6.


8.9.10.


11. Ugyan nem egyenletes a világítás, de így is nagyon hasznos.

Ahogy az a képeken is látható, a billentyűzet szélén bújik meg a termék beépített akkumulátorának töltésére használható mikro-USB port, tőle jobbra pedig egy kis fiókban találjuk az RF vevőt, amelynek segítségével a billentyűzet - 2,4 GHz-es rádiójelek alkalmazásával - kommunikálni tud az Xtream Ultrával. A billentyűzet bal oldalán található kapcsoló segítségével az eszközt könnyedén kikapcsolhatjuk, ha huzamosabb időre el szeretnénk tenni. A beépített Lítium-ion akkumulátor elvileg öt órán keresztül képes ellátni energiával a billentyűzetet, ha folyamatosan használjuk (be van kapcsolva a háttérvilágítás, gépelünk, stb.).

Az Xtreamer Ultrához jár a már emlegetett Utra OS (pendrive-on). Ez nem más, mint egy Ubuntu 10.10-es alapokon nyugvó operációs rendszer, amelyet az Xtreamer szoftvermérnökei finomhangoltak annak érdekében, hogy az tökéletesen fusson az adott vason, illetve minden olyan programot tartalmazzon, amelyre egy HTPC esetében szükség lehet.

Lehetőségek

Igazság szerint az Xtreamer Ultra tesztelését Windows XP-vel, Windows Vistával és Windows 7-tel is elvégezhettük volna, de mivel az ION2-es platformról korábban már készítettünk egy tesztet, amelyből a platform minden fontosabb tulajdonságával kapcsolatban információhoz juthatunk, így úgy gondoltuk, hogy inkább a különlegességnek számító Ultra OS-re helyezzük a fő hangsúlyt. Aki mégis inkább az ION2 platform Windows 7 alatti videó lejátszási képességeire kíváncsi, tekintse meg korábbi cikkünket, amelyben pont egy Atom D525-ös processzorral szerelt gép képességeit vizsgáljuk - egyebek mellett - az AMD Brazos platformjának képességeivel együtt. Erre tessék. Most pedig térjünk vissza az Ultra OS-re.

A profi Linuxosok a lenti szoftver láttán biztosan legyintenek, mondván ezt a disztribúciót némi munkával könnyedén össze lehet hozni saját kezűleg is, no de nem is nekik szánja a vállalat a szoftvert, hanem azoknak, akik kényelmesen, gondtalanul szeretnének kikapcsolódni és nem igazán érdekli őket a szoftver lelkivilága, csak használni szeretnék azt. Más kérdés, hogy előbb-utóbb úgyis kénytelenek lesznek megismerkedni a Linux operációs rendszer kezelésének alapjaival, ha módosítani szeretnének a rendszeren (például új alkalmazások telepítése, esetleges rendszerkarbantartás, stb.).

Bemutatkozik az Ultra OS

Ultra OS
Nézzük tehát, hogy mit kínál az Ultra OS. Ez az operációs rendszer minden szükséges szoftvert tartalmaz, amelyek a mindennapi teendőink során jól jönnek. Van benne OpenOffice, különböző film- és zenelejátszó alkalmazások, Google Chrome és Firefox webböngésző, Facebook és Youtube gyorsindító menü, Skype, valamint komplett frontend is, amellyel médiacentert varázsolhatunk a kis konfigurációból. A frontend szerepét a méltán népszerű XBMC tölti be, amely hardveres gyorsítás melletti videó lejátszást, Youtube támogatást, képnézegetőt és zenelejátszót is kínál, méghozzá tetszetős, könnyen kezelhető menürendszerrel.

GPU beállítás - 1.GPU beállítás - 2.


Az operációs rendszer asztalán, jobb oldalon egy információs panel is van, amely a rendszerrel kapcsolatos legfontosabb információkat közli (IP cím, CPU terheltség, szabad adattároló kapacitás, stb.). További említésre méltó dolog, hogy az Nvidia driver lehetőséget biztosít a GPU hőmérsékletének ellenőrzésére, valamint a különböző üzemmódok közötti váltásra, de ez maximum csak kezdő Linuxosok számára lehet érdekesség.

A GPU hőmérséklete az Nvidia drivere szerint üresjáratban 58 Celsius fokos volt, míg teljes terhelés után 64 Celsius fokra emelkedett. A GPU esetében egyébként a driveren belül adaptív és teljesítmény módok között választhatunk: a teljesítmény mód maximális órajelen járatja az egységet, így maximális teljesítmény áll rendelkezésre, míg az adaptív mód az energiatakarékosságban segít, ugyanis a rendszer mérsékelt órajeleket és alacsonyabb feszültségeket alkalmaz.

Ha már a feszültségnél és a fogyasztásnál tartunk, mutatunk néhány fogyasztás értéket, amelyek képet adnak róla, hogy ebben a tekintetben nagyjából mire számíthatunk a termékkel kapcsolatban.

Üresjárat:

Youtube 1080P-s videó:

1080P-s H.264 videó:

Tapasztalatok pendrive-ról és SSD-ről történő futtatás alkalmával

Első körben pendrive-ról indítva próbáltuk ki az Ultra OS-t, de az eredmény nem volt valami meggyőző: a rendszer nem volt elég rugalmas, a 720p-s YouTube és egyéb videók néha be-beszaggattak, egyszóval a pendrive alacsony írási/olvasási tempója miatt a felhasználói élmény nyúlós, darabos volt. Fogtunk egy éppen rendelkezésre álló, kicsit régi, de azért használható 64 GB-os Corsair SSD meghajtót, rápakoltuk az Ultra OS-t, frissítettük a rendszert, majd elkezdtük használni. Az operációs rendszer betöltődése sokkal gyorsabb lett és a felhasználói kezelőfelület is rugalmasabbá vált, nem beszélve arról, hogy így már a 720p-s és 1080p-s tartalmakat is zökkenőmentesen nézhettük, ami azért elvárható, tekintve, hogy mire találták ki a gépet.

A boot folyamathoz szükséges idő és az Ultra OS szoftverei 


A hardveres videó gyorsítás nagyon szépen működött - XBMC-n belül is, valamint Firefoxon belül is a YouTube videók esetében -, a zenelejátszásra és a fotónézegetőre szintén nem lehetett panaszunk, egyszóval minden tökéletes volt. Az ION2-es GPU hozta a formáját, szépen gyorsította a különböző tartalmakat és a rendszer a nagyobbacska - 25 GB-os - Blu-ray ripektől sem ijedt meg. Eddig multimédiás szolgáltatások tekintetében tehát nem érheti szó a ház elejét.

Átlagfelhasználói igényekre szintén elég az Intel Atom D525-ös processzor, ami a HT támogatásnak köszönhetően akár négy szálon is képes egyidejűleg dolgozni. A 4 GB-nyi rendszermemória szintén jó szolgálatot tesz, ha úgy szeretnénk internetezni, hogy egy időben több böngésző fület is megnyitunk, vagy egyszerre több alkalmazást is futtatunk. Játékra az ION2 GPU és az Atom processzor csak korlátozottan alkalmas, de ez valószínűleg nem lep meg senkit. A rendszer - a gyártó állítása szerint - 3D Blu-ray filmek megtekintését is lehetővé teszi, ehhez a HDMI 1.4a videó kimenetet, valamint egy 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett üzemelő 3D-s monitort, illetve egy hozzá való 3D-s szemüveget kell használni. Mivel a teszt idején egyik feltétel sem volt adott, így a konfiguráció 3D-s képességeit sajnos nem tudtuk kipróbálni.

A távirányító és a vezeték nélküli, háttérvilágítással és beépített akkumulátorral ellátott billentyűzet

4.A mellékelt távirányítóval a kis HTPC-t könnyedén ki- és bekapcsolhatjuk, viszont az UltraOS menüjében már nem lépkedhetünk vele: az XBMC-t a mellékelt billentyűzettel tudjuk elindítani, ha mindenképpen vezeték nélküli vezérlésre van szükségünk (vagy rakhatjuk autó-indításba).

A billentyűzetnek egyébként jó a minőségérzete és nagyon ötletesre sikerült, de a gombok sajnos kicsit kicsire sikeredtek, így nagyobb kézzel/ vastagabb újakkal megáldott emberek számára egy picit nehéz használni, ugyanis egy gomb lenyomásával szinte biztos, hogy még egyet lenyomunk.

Ettől eltekintve jól lehet használni a billentyűzetet - ha már megszoktuk. Éjszaka az F2-es funkcióbillentyű lenyomásával előcsalogatható a billentyűzet-háttérvilágítás is, ami a gomb újbóli megnyomásával könnyedén kikapcsolható. A billentyűk megvilágítása nem egyenletes, de arra, hogy sötétben megtaláljuk a kívánt gombot, tökéletesen megfelel. A billentyűk mellett találunk még a kis klaviatúrán egy érintőpadot is, amely két egérgombbal rendelkezik.

Ezzel már meggyűlt a bajunk, ugyanis az érintőpad picit pontatlanul követi ujjunk mozgását és néha hajlamos egy-egy művelet végét dupla kattintásnak érzékelni, így olyan alkalmazást indít el, amit pont nem akartunk. Idővel a kezelést meg lehet szokni, de az érintés érzékelésének pontatlansága akkor is rányomja a bélyegét az amúgy kiváló kiegészítőre.

Prezentáció alkalmával hasznos lehet még a billentyűzetbe épített kis lézerdióda is, de a célközönség ezt a funkciót valószínűleg csak ritkán fogja használni, akkor is csak poénból.


BIOS

Az Xtreamer Ultra egy mini-ITX alaplapot alkalmaz. A BIOS-ban ugyanazokat a beállításokat találjuk, mint például egy Intel Atom alapú nettop esetében. Hogy pontosan hogyan is néz ki a BIOS? Erről az alábbi kis videó ad képet.


A mellékelt szoftver tehát összességében elég ütőképes, de ha mégsem nyerné el a tetszésünket, akkor még mindig lehetőségünk van Windows operációs rendszert telepíteni a termékre. Az ehhez szükséges driverek a pendrive-on lapulnak. A termék távirányítója tökéletesen kompatibilis a Windows Media Centerrel és a vezeték nélküli akkumulátoros billentyűzet is használható Windows alatt, így ebben a tekintetben sincs probléma, maximum többet kell állítgatni a szoftvereket.

Az Xtreamer Ultra mindent egybevéve egy hasznos kis termék, ugyanis jól felszerelve, extra kiegészítőkkel kerül forgalomba, csak a 84 000 forint körüli végfelhasználói ára elsőre soknak tűnik. A nagyobb probléma mégsem ez, hanem, hogy véleményünk szerint az Atom felett egy kicsit eljárt az idő, napjainkban az AMD Brazos platformja olcsó multimédiás mindenesnek alkalmasabb, nincs szüksége külső videó vezérlő alkalmazására a filmek lejátszásához.

Ettől függetlenül, ha a bemutatott szolgáltatások, kiegészítők és tulajdonságok tetszettek, nem akarunk régebbi játékokkal sem nagyon játszani, de azért mindennapi átlagos feladatokra be szeretnénk fogni a rendszert, akkor tökéletesen megfelel az Xtreamer Ultra. Azt azért mindenképpen vegyük számításba, hogy a végösszeg - 2,5 hüvelykes adattárolóval együtt - 100000 forint körül helyezkedik majd el, így érdemes elgondolkozni azon, hogy mire is van igazából szükségünk, mert ha nem használnánk ki a plusz lehetőségeket, akkor jobban járunk egy „szimpla” médialejátszóval, már Dunát lehet velük rekeszteni, az Xtreamer kínálatában is találunk többet is. Annak pedig, aki kihasználná a teljes értékű operációs rendszer előnyeit, de nem szeretne házilag barkácsolni egy HTPC-t, érdemes elgondolkozni az Ultrán.

A felszereltsége és szoftvere nagyon jó, a legkomolyabb problémánk talán a touchpad pontatlansága, és a nem túl szerencsés merevlemez elhelyezés volt csak.

A tesztben szereplő Xtreamer Ultrát a CompMarket Hungary Zrt.-től kaptuk kölcsön, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!

Hasznos hivatkozások:

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

22. Svidi
2011.07.29. 14:51
Azért a videóban megnéztem volna, hogyan megy ez a kis szar 2,7Ghz-en Azért viccnek jó volt az FSB átírása
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. sniperjoce...
2011.07.29. 16:52
Szerintem ez egy rakat .... ennyi pénzért. Ebből az árból olyan HTPC-t tudnék csinálni amiben merevlemez is lenne ha meg valaki az ismeretségi körömből csak azért venne ilyent mer nem szeret vagy nem tudná összerakni akkor szívesen megcsinálnám neki én magam mert rohadtul felhúzna hogy ilyen ....ra dobott ki pénzt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. somakb
2011.07.29. 16:58
Az a baj, hogy hddvel 100-ból már bőven lehet venni hdmi kimenetes net/notebookot Brazossal, ami memóriával felbővítve + távirányítóval is olcsóbban jön ki ... innentől kezdve okafogyott ez a cucc ennyiért.

Egy C-50-es 10"-os Acer Aspire 70.000 pénz, ha beledobok még egy giga ramot+távirányítót, is bőven a 100 alatt vagyok, de egy 11.6"-os 2 gb rammal és win 7 home premiummal is csak 86 + távir, még ezzel is bőven jobban jár az ember és ehhez még egy teljes értékű win 7 is van, ami ugyancsak jól megdobné az Xtreamer árát.

És akkor még ne is beszéljünk,arról mennyivel univerzálisabb egy netbook.

Magunk építve HTPC meg asokkal olcsóbban kijön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. piter
2011.07.29. 22:57
somakb!Ez nem teljesen igaz!Ennyiert lehet venni mondjuk zotac htpc-it amiben mar B-r3d combo is van!6-1-ben kartyaleolvaso es meg rengeteg minden!pl usb3
A model neve ‎ZBOX-ID36BR3D-E
A processzor es a vga megegyezik!Tehat ebbe a packban ami jo az a bill!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. TheRealTsL
2011.07.29. 23:45
Az általad említett Zotac gép konkrétan 100ezer pénztől kezdődik, amiért cserébe ugyan kapsz egy blu-ray olvasót, de ugyanúgy nincs benne hdd, nincs(enek) távirányítók, nincs semmiféle oprendszer.
Megveszed hozzá a merevlemezt, máris 110ezer, hozzá még a távirányító és megállsz kb 125ezer forintnál.
A cikkben szereplő Xtreamer Ultra 84e, veszel hozzá 21ezerért egy 6x, külső, usb2.0-ás BR olvasót és megálltál 105ezernél.
105 - 125... nálam nem egészen ugyanannyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. piter
2011.07.30. 00:16
Lehte egy picivel olcsobb az igaz!Oprendszert te valaszthatsz!Ma mar ugye nem kell megvenni a win7-et!Taviranyito sem kell!Azert vannak az egerek!
valoban nem rossz ez a xtreamer,nekem is tetszik de vannak jobb opciok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. AxoPy
2011.07.30. 01:20
ennyi pénzért te jó isten! ez rablás csatlakoznék a többiekhez, hogy ennyi pénzből olyan HTPC-t raksz össze, amin még 1-2 szebb játék el is fut de vegy akinek erre a rakat sz@rra van pénze
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. serif91
2011.07.30. 09:00
ennyi pénzért már majdnem hogy 1 egész jó asztalit raksz ösze valami core 2 duoval
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. gotz
2011.07.30. 15:52
Hogy tudok ilyen Ultra OS-t varázsolni a gépemre? Feltolom az Ubuntut és csak ezeket rakom fel: MCE Add-ons Pack
Media Center Master
MCE Media Browser
Microsoft .Net Framework 3.5 SP1
Microsoft .Net Framework 3.5
XBMC for Windows
XBMC ThemeX Skin
BOXEE for Windows
Windows Codec Pack
Ext2IFS
MCE Music Browser 1.3.msi
File2Folder
Media Player Classic - Home Cinema Edition 1.5.2
Navi-X For XBMC / BOXEE
Cube3D for Windows
Stacks for Windows
EasyBCD2

? Köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. benczeb90
2011.07.31. 17:54
@ocsabi ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Georg17
2011.07.31. 23:22
Ez most fikció lesz, de pont a minap jutott az eszembe egy képzeletbeli ember, aki vett egy okostelefont, mert az trendi, telefonálni meg mégiscsak kell valamivel. Vett egy tablet gépet, mert az trendi. Végülis ugyanazt tudja, mint a mobilja, csak telefonálni nem, de mindegy, mert tablet. A notit már elő sem veszi, mert az nem trendi. Összerakott otthon egy HTPC-t, meg egy gamer csúcs PC-t, s közben TV-n nézi a Barátok közt-et.
Azt sem tudja már, hogy mikor melyik cucchoz nyúljon, mert rájött, hogy mindegyik ugyanazt tudja, de egy rakás pénzt elszart rájuk és most depressziós lett.

Nagyon nagy átfedések vannak ma már az egyes termékek között, s nem is kell messzire menni. Elég csak a különböző PC-s platformokat megnézni Intel és AMD oldalon. Többé kevésbé hasonló teljesítményt nyújtanak. A Marketing gépezet viszont gőzerővel hengerel. S akit lehet, maga alá gyűr.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. hmmmmm
2011.08.01. 00:23
Azért én megkérdezném az itt fikázókat, hogy a saját kis olcsón összerakott PC-jüket hogyan használják pl. médialejátszónak? Ott gubbasztotok a monitor előtt? Gratulálok hozzá, szuper élvezet lehet. Ennek a cuccnak az az előnye, hogy amikor otthon filmet akarsz nézni, vagy akármilyen multimédiás anyagot, akkor csak lehuppansz a kanapé elé, benyomod a távirányítón a bekapcs gombot, bekapcsolod a 46"-os (igen, nem a 22" miniszarságot, amit fél méterről nézel a székből) TV-t, s kényelmesen nézed amit csak akarsz (jobb esetben a Logitech Harmony távirányítóval 1 gombnyomásra be lehet kapcsolni az egész házimozi rendszert TV-vel, médialejátszóval együtt). Egérrel szarakodni a kanapén...Úr isten!!! Ehhez nem kell odatámolyogni a PC-hez, hogy bekapcsoljátok (igen, a saját, nagyon olcsó HTPC-be is oldjátok meg).

A legfontosabb ennél:
Ezt elsősorban az ember a TV alá teszi, nem pedig a számítógépasztalra, és nem monitorhoz köti. Rakj össze egy HTPC-t, amiben megoldod azt, hogy a bekapcsolásához ne kelljen odamenni hozzá, hanem távirányítóról azonnal megoldhatod, jól néz ki, nem rí le róla, hogy egy házilag összebarkácsolt valami PC. Konfiguráld be rendesen az oprendszert, vegyél hozzá olyan plusz távirányítót, amivel könnyen tudod a szöveget is begépelni, meg amiket ők adnak a csomagban. Számítsd bele a ráfordított munkát (igen, én dolgozom nem kevés órabérért, így minden arra fordított időm pénzveszteség), amit összeszenvedsz, hogy minden flottul menjen. Meg fogsz lepődni, hogy mégis mennyire olcsón kapsz meg egy terméket, amit csak hazaviszel és már használatra kész.
Csak 1 megjegyzés...olyanok dobálóznak itt azzal, hogy mennyire olcsóbban kijönne egy saját HTPC összeállítása, akik bármibe lefogadom (100%), hogy nem is rendelkeznek HTPC-vel, mert ha utánaolvastok, akkor látható, hogy mennyi szenvedéssel jár egy tökéletesen összeállított HTPC. Csak menjetek el az Mpeg4 fórumra, s láthatjátok, hogy mennyi probléma jön elő, nem beszélve a távirányítós ki/bekapcsolásra. A házilag összeállított soha sem fog versenyezni egy olyannal, amit egy több fős erre specializálódott csapat készített el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. hmmmmm
2011.08.01. 00:29
Még annyit, hogy nincs ilyen gépem, nem is lesz, mert fölöslegesen drágának tartom. Többre tartok egy normális médialejátszót, ami a NAS-ról minden létező anyagot lejátszik nekem. Egy 27eFt-os Xtreamer MK1-em van (első termékük), ami messze az egyik legjobb. Minden szar formátumot lejátszik. A megmaradt 57eFt-ból meg bármikor veszek egy netezésre alkalmas rendszert (amit meg úgysem a TV-hez kötök).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. vassmi
2011.08.01. 08:25
Én vettem egy LG optimus 3D telefont cirka 100ezerért.Minden fájlt lejátszik full HD-n ha kell 3D-ben 1.4 miniHDMI-n keresztűl.Kicsi,és még rengeteg más dologra használható(PL:navi ,játékok,üzleti alkalmazások stb.)Mellesleg telefon szemüveg nélküli 3D kijelzővel.A fájlok tárolását 16g memoria kártyával oldottam meg,de kezel nagyobbat is.Szerintem ez a cucc nagyságrendel jobb vétel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. chris-v
2011.08.01. 12:15
hmmmmm-nél a pont!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. BBC32
2011.08.01. 21:01
vassmi
amúgy hogyjön ide most egy szar 3D-s telefon most elne ájuljak attól mert 3D-s
meg itt nem a telefon szarokról van szó hanem erről a minigépről ami netezésre sztem meg film-nézéshez a legalkalmasabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. nemesgyada...
2011.08.02. 02:28
hmmmmm:
Először is egy saját magad összerakott Pc-t is ugyanannyiba telik rákötni a 46"-os TV-re mint bármelyik médialejátszót, és max 6 ezerét már minden igényt kielégítő, konfigurálható távirányítót kapsz, melyen ugyanúgy a kanapéról vezérelsz mindent. Ha pedig valaki gyakrabban gépel(ami egy csak HTPC-nél elég ritka) talál ehhez hasonló mini bill-t is, én speciel egy sima vezeték nélküli bill.re esküszöm. A HTPC fizikai helye pedig abszolút lényegtelen kérdés csak a kábelekkel kell maximum variálni. A be-ki kapcsolás már tényleg húzósabb, a legkényelmesebb verzió, ha készenlétbe a tartod a gépet, így a távirányítóval bármikor el tudod indítani nincs macera(gondolom lényegében ezt csinálja az Xtreamer is). Az én megoldásom korábban az volt hogy a PC bekapcsoló gombját kivezettem olyan helyre ahol kéznél volt így csupán a boot idővel kellet együtt élnem(bár általában naponta egyszeri ki-be kapcsolásnál az sem vészes). Abban igazad van, hogy a tökélyre konfigurálással sok macera van, viszont egy kész konfiguráció estében egyáltalán nincs lehetőséged, olyan szinten személyre szabni a beállításokat.

Említették a netbook-ot is ami nem hülyeség én személy szerint egy notebookot használok "HTPC"-nek, mikor hazamegyek csak lerakom rákötöm az usb hubut a hdmi-t meg a tápkábelt és egy XBMC-vel kész a teljes értékű médiacenter. Igaz kanapé helyett én lazy boy chairt használok, de a lényeg ugyanaz a tával mindent tudok vezérelni, netezni mint a notbooknál mind a TV-n tudok, plusz akár filmnézés mellet is tudom használni a gépet. Ráadásul, így mindig a notin van az összes film/sorozat és az XBMC-nek hála minden adat is róluk. Számomra ez volt a legkényelmesebb és olcsóbb megoldás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. vassmi
2011.08.02. 19:49
BBC32
Savanyú a szőlő.Ha látnád a képét a televízion ellennél ájulva,de úgy látszik fogalmad nincs róla.Idézlek:"netezéshez meg film-nézéshez a legalkalmasabb".Teljes értékű internet böngésző van benne,rengeteg alkalmazás ami tévén full HD ban futtatható( a filmek is)A 3d csak hab a tortán.Ha ez neked szar vagy nem tudud miről beszélsz vagy egyszerűen irigy vagy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. vassmi
2011.08.02. 19:59
Az LG optimus 3d csak azért nem teljes értékű média lejátszó,mert komolyabb minöségű(fullHD 3d)ből csak szinte egyszerre csak 1-et tud tárolni a tárhely miatt.
Engem ez nem zavar mert álltalában miután megnéztem a filmet úgy se nézem meg többször.És egyáltalán nem szaggat.Tők jó média lejátszó,mellesleg telefon is GPS-is és még sok minden.Igazi mindenes.Az itt bemutatott lejátszo pedig csak szinte a lejátszást tudja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. _DiEGO_
2011.08.03. 17:56
Hát ha valakinek viszketegségi érzése van plusz telón néz filmet haverok előtt , vagy bárkinél, csak sajnálni lehet ... ó te szegény - szerinted ezért valaki irigykedne , hogy telón 3D lol , telefon esetén csak szemfényvesztés + árcédula !


Processzor
- Support for Socket FM1 100W processors
- Supports AMD's Cool 'n' Quiet Technology
- UMI-Link GEN2
Chipset
- AMD A75 FCH (Hudson-D3)
Videokártya
- AMD Radeon HD 65XX/64XX graphics
- DirectX 11, Pixel Shader 5.0
- Max. shared memory 512MB
- Dual VGA Output: support HDMI and D-Sub ports by independent display controllers
- Supports HDMI 1.4a Technology with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports D-Sub with max. resolution up to 1920x1600 @ 60Hz
- Supports Auto Lip Sync, Deep Color (12bpc), xvYCC and HBR (High Bit Rate Audio) with HDMI (Compliant HDMI monitor is required)
- Supports Blu-ray Stereoscopic 3D with HDMI 1.4a
- Supports AMD Steady Video™: New video post processing capability for automatic jitter reduction on home/online video
- Supports HDCP function with HDMI port
- Supports Full HD 1080p Blu-ray (BD) / HD-DVD playback with HDMI port
Csatlakozók
- 4 x SATA3 6.0 Gb/s connectors
- 1 x CIR header
- 1 x COM port header
- 1 x HDMI_SPDIF header
- CPU/Chassis FAN connector
- 24 pin ATX power connector
- 4 pin 12V power connector
- Front panel audio connector
- 2 x USB 2.0 headers (support 4 USB 2.0 ports)
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. _DiEGO_
2011.08.03. 18:20


Az ASRock leküzdötte a technikai akadályokat és egy olyan egyedülálló technológiát fejlesztett ki, melynek segítéségével egy pillanat alatt elindíthatja számítógépét! Nemcsak pénzt és energiát takaríthat meg vele, de javítja a rendszer sebességét is.

Lehetővé teszi, hogy a PC bekapcsolása után 4 másodperccel már fusson is a Windows! Az ASRock Instant Boot nem csupán az indulás sebességében jeleskedik (3-4 mp), de egy tiszta operációs rendszert is kínál, és a legtöbb energiát spórolja.
[LINK]

És a távirányító máris 100% használható ...
Telepítési folyamat

1.Indítsa el az Instant Boot telepítőprogramját a Windowsban.
2.A telepítési befejeztével az Instant Boot ikonja megjelenik az asztalon.
3.Kattintson kétszer az Instant Boot asztali ikonjára és az Instant Boot menüje megjelenik.
4.Az Instant Boot főmenüben a következő beállítások közül választhat: "Fast Mode" (gyors üzemmód), "Regular Mode" (hagyományos üzemmód), vagy "Disable Instant Boot" (Instant Boot kikapcsolása). Ezután kattintson az "Alkalmaz" (Apply) gombra.
5.Ha le szeretné állítani számítógépét egyszerűen kattintson a Start menü leállítás gombjára. 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2011.08.15. 20:42
én a gépről beszéltem nem a telefonról de sztem csak te nem értetted meg és mindenki más igen és nem vagyok irigy mert lese szarom az Lg Optimus 3D-t bekéne szarnom attól mert 3D-s nekem amúgy egy Lg GD510Pop-om van és tökéletesen megvagyok vele elégedve minek ide 3D mikor ugyan olyan jó telefon az enyém mint a tiéd és csak mellékesen még mindíg a gépről van itt szó nem a szar telefonokról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!