iPon Cikkek

Bemutatkoznak a Trust hangszóró újdonságai

Dátum | 2012. 07. 20.
Szerző | Terrayon
Csoport | MULTIMÉDIA

A mai alkalommal a Trust néhány hangszóró újdonságával fogunk megismerkedni. A bemutatónkban egy kisebb méretű notebook hangszóró, egy asztali sztereo hangszóró, egy 2.1-es hangrendszer és egy hangszóró különlegesség szerepel, mely Bluetooth kapcsolattal kommunikál mobil eszközünkkel.

Luma Portable Speaker SetTytan 2.0 Speaker Set GXT 38 2.1 Subwoofer Speaker SetVintori Wireless Speaker

Luma Portable Speaker Set


A hangszórókat a már megszokott módon, igényesen csomagolva találtuk meg a gyártó dobozában, melyhez egy kézikönyvet, egy USB kábelt és egy 3,5mm-es jack összekötő kábelt kaptunk melléklet gyanánt. A számítógéppel való összeköttetést tehát digitális módon kívánta megoldani a gyártó, így az audio jel a mellékelt USB kábelen keresztül érkezik a hangszórókhoz (melynek a hangszórók felöli vége mini USB csatlakozóban végződik), a jack kábel pedig a két hangszóró összekötéséért felel. A vezetékek sajnos nem túl hosszúak, előbbi 80cm, utóbbi 100cm hosszúságú. Emiatt a hangszórókat nem rakhatjuk távol a számítógéptől és egymástól sem, de egy notebook esetében ez talán nem is olyan nagy probléma, mert az asztali gépekkel szemben itt minden csatlakozót szinte egy helyen találunk meg. A szabványos csatlakozóknak köszönhetően pedig a vezetékeket akár hosszabb példányokra is cserélhetjük.

De lássuk, mivel is állunk szemben. A kisméretű sztereo hangsugárzókat inkább hengereknek nevezhetjük, mintsem dobozoknak. A szokatlan forma tetszetős, a kis méret pedig jól jön a helyszűkében lévő utazóknak, akik notebookot használnak. A hangszórók pofás kinézetüket az ezüstszínű alumínium burkolatnak köszönhetik, ami az anyagminőségre is jótékony hatással van. Erről meg is győződtünk, amikor kézbe vettük a zömök hangszórókat, nagyon masszív hatást keltettek bennünk. A részletekre is odafigyeltek, a jó minőségű anyagokból még a hangszórórácsokra is jutott. A membrán méreteire és a lesugárzott hangtartományra vonatkozóan nincsenek adatok, az viszont szabad szemmel is látható, hogy felül egy szélessávú hangsugárzó, alul pedig egy mélysugárzó kapott helyet.

Ezeket a teltebb hangzás érdekében építették a kis hengerekbe, hogy a kis csipogókról levegyék a mélyhangok előállításának gondját.

Ami a csatlakozókat illeti, a jobb hangszóró hátulján mindössze két kapu található: egy mini USB az audio jelnek és az áramellátásnak, valamint egy jack kimenet a bal hangszóróhoz. Hangerőszabályzó vagy más kezelőszerv nincs rajta, szoftveresen "tekergethetjük" a hangerőt (a csatlakoztatás és az automatikus telepítés után). A készülék a Windows 7, Vista és XP rendszereket támogatja, ezek pedig automatikusan felismerik, ezért telepítő lemezre sincs szükségünk. Amikor a telepítés megtörtént, a hangszórókat USB Audio Device néven találtuk meg az eszközkezelőben.

Most pedig jöjjön a lényeg, a hangminőség! Nagy elvárásaink nem voltak a Luma csipogóival szemben, mert természetes, hogy kis méretük okán csak korlátozottan alkalmasak a mélyhangok lesugárzására, ez pedig nagyban befolyásolja a végeredményt (igaz, korábban már volt rá példa, hogy egy apró hangszóró meglepetést okozott nekünk). A csatlakoztatás és telepítés simán ment, az első sokk akkor ért minket, amikor újraindítottuk a számítógépet. Ugyanis a bootolási folyamat végén, amikor a Windows kezelésbe vette az USB portokat, a hangszórók recsegni kezdtek, és ezzel sajnos minden indításkor (és leállításkor) számolnunk kell. Miután túltettük magunkat ezen, ráeresztettünk némi hanganyagot, a tesztelést filmnézéssel kezdtük. Érthető, hogy ilyen kaliberű hangszórókkal átütő mozi élményben nem lehet részünk, legfeljebb érthető középhangokat és tiszta magas hangokat várhatunk el tőlük. A magas hangokkal nem is volt probléma, de a párbeszédekre erősen rányomta a hangszórók dogoza. A beszédhangok fura színezetet kaptak, olyan volt, mintha valaki tölcsérbe beszélt volna. A mélyhangok csak nagyon szolidan voltak jelen, épp csak kiegészítették a megszólalást, bár az ismert dobozhangzás miatt talán jobb, hogy nem erőltették jobban ezeket. Ezért azt mondhatjuk, hogy a csipogók az LCD tévékben található gyengébb/közepes hangszórók minőségét hozzák, nem jobbak, de nem is rosszabbak náluk. A helyzet zenehallgatáskor sem javult, mert a fent megállapított műanyaghangzás csak még erőteljesebben jelentkezett. Kiegyenlített hangzásról tehát nem beszélhetünk, de ha kisebbek az igényeink, akkor háttérzenére még megfelelőek lehetnek a csipogók. Hangerőben viszont megleptek minket a kis hangszórók, mert az USB korlátozott képességei ellenére (5V/500mA), szokatlanul nagy hangerőt produkáltak.

Tytan 2.0 Speaker Set

Tesztünk második szereplője egy kétutas sztereo rendszer, mely fejhallgató kimenettel és egy iPod csatlakozóval is rendelkezik.

A készülék dobozában csak a hangszórókat és egy kézkönyvet találtunk, a használathoz szükséges kábeleket ugyanis a hangszóróba forrasztották. A számítógéppel való összeköttetés analóg módon történik, egy 3,5mm-es jack csatlakozó segítségével. A vezetékek hossza megfelelően hosszú az asztali elhelyezéshez. A hangszórókat nagyjából 110cm-re tehetjük egymástól, a jelkábel 130cm, a tápkábel 140cm hosszúságú. Ebből egyedül a hangszórók távolsága lehet fontos, mivel egyedül ezt nem tudjuk egyszerűen meghosszabbítani, de ez elég hosszú ahhoz, hogy akár egy 32-37 inches tévé két oldalára kerüljenek (a 40 colos már nagyon ki van centizve).

A kategóriának megfelelően a hangszóróknak műanyag dobozuk van, ám a készülék még így is súlyos. Ami a formát illeti, a dobozok felfelé keskenyedő alakja igencsak egyedi, az előlapok pedig fényes fekete festést kaptak. A fixen elhelyezett hangszórórácsok a külső behatások ellen védenek, bár díszítő elemnek is jók. Az anyagminőséggel elégedettek voltunk, a dobozok műanyagai nem recsegtek, és illesztési hibákat sem találtunk rajtuk. A kis méret ellenére a hangszórókon még bass-reflex nyílások is vannak, ezeket a dobozok hátulján találtuk meg.

A jobb oldali hangszóró előlapján egy tekerőgomb és egy hangszínszabályzó foglal helyet, valamint egy fejhallgató kimenet és egy iPod csatlakozó is megtalálható rajta. Ez utóbbit csak az egyszerűség kedvéért hívják így, mert egyébként egy szabványos 3,5mm-es jack bemenetről van szó. Hátul található a tápegység kapcsolója, a bekapcsolt állapotra pedig egy zöld színű állapotjelző lámpa figyelmeztet minket, a doboz elején. A hangszóró specifikációiról le kell mondanunk, a gyártó ugyanis nem oszt meg velünk bővebb információkat, ezért csak annyit tudunk róluk, hogy 18W összteljesítménnyel rendelkeznek. Analóg eszközről lévén szó, telepítés nem szükséges, a hangszórókat bármilyen szabványos 3,5mm-es hangkimenetre ráköthetjük.

Ezek után fülelni kezdtünk. A hangszórók készenléti állapotban csendben voltak, alapzajuk sem volt, és kezdeti búgással sem találkoztunk, ez már egy nagy pozitívum. Filmnézéskor nem volt részünk átütő mélyhangokban, de ezt nem is vártuk el a hangszóróktól, a magas hangok kellemesen, a párbeszédek érthetően szólaltak meg. Zenehallgatáskor és játék közben már feltűnt, hogy a hangszóróknak enyhén műanyag hangjuk van, a fa doboz hiánya sajnos észrevehető volt a megszólaláson. A hangszínszabályzó tekergetésével testesebb hangzást is elő tudtunk csalni a hangszórókból, de ilyenkor a műanyaghangzás is tovább erősödött. Ha leszabályozzuk ezt, és tartózkodunk a mélyebb tónusoktól, akkor egész kellemes megszólalása van a hangszóróknak, nekünk egyáltalán nem hiányzott a mélytöbblet. Jó, hogy a hangszórók kerülik a túlzásokat, mert még a mélyhang-szabályzó végállásában sem rezonálnak, ezért nem csoda, hogy mi sehogy sem tudtuk torzításra bírni a hangszórókat. Igaz, ez részben annak köszönhető, hogy szolidan bántak a hangerővel, mi némileg hangosabb megszólalásra számítottunk, a hangminőség viszont kárpótol minket ezért.

GXT 38 2.1 Subwoofer Speaker Set

Tesztünk következő szereplője egy 2.1-es hangrendszer, tehát két szatellit sugárzóból és egy mélynyomóból áll. Az ilyen rendszerek előnye a sztereo hangsugárzókkal szemben a nagy mélytöbbletben jelentkezik, ezért nem csoda, hogy ezeket a játékos kedvű felhasználók és a filmrajongók is kedvelik.


Mielőtt még beüzemelnénk a hangszórókat, lássuk, mit találunk a dobozban! A mélynyomó és a szatellitek mellett egy vezetékes hangerőszabályzót, egy kézikönyvet, egy 3,5mm jack/RCA audio kábelt és egy RCA/3,5mm átalakítót találtunk. A hangszórókat a mellékelt vezetékek segítségével kapcsolhatjuk össze a számítógéppel, tehát az összeköttetés analóg módon történik, és szoftvertelepítés sem szükséges. Ami a kábelek méretét illeti, ezek kellően hosszúak az asztali elhelyezéshez. A szatelliteket és a vezérlőegységet 180-180cm-re tehetjük a mélysugárzótól, és a jelkábel is pont ekkora, amit egyébként a vezérlőegységbe forrasztottak be. A vezetéket a szatellit sugárzóknál is beforrasztották, de a szabványos RCA csatlakozó miatt a hosszabbítás is könnyen megoldható.

Ami a szatellitek formáját illeti, olyanok mintha az előző oldalon tesztelt hangszórókat emelték volna át, és megspékelték volna ezeket egy mélynyomóval. A műanyag dobozok küllemét már ismerjük, ugyanazt a fekete lakkozott felületet kapták meg, hasonlóan jó anyagminőségűk van, és még a bass-reflex nyílások is ugyanott, hátul találhatók meg. A mélyhangok előállításáért egy szabályos kocka alakú fadoboz gondoskodik, ebben van az erősítő és a hangrendszer néhány kezelőszerve. A mélynyomón egy bass-reflex nyílás is helyet kapott, ez a doboz hátulján látható. A membrán előtt természetesen egy védőrács is megtalálható, melynek rögzítését ügyesebben is megoldhatták volna. Amikor megnéztük, hogy ez eltávolítható-e, akkor majdnem sikerrel jártunk, de mint utólag kiderült, ezt fixen rögzítették. A specifikációkról ezúttal is csak annyit tudunk, hogy a rendszer összteljesítménye 60W, de ránézésre azt mi is megállapíthatjuk, hogy a mélyládában egy 16,7cm-es membrán van. A kezelőrendszert két részre osztották, ebből néhány a mélyládára került, néhányuk pedig egy különálló vezérlőegységen foglal helyet.

Az erősítő hangerejét és a mélyhangok szintjét a mélyládán szabályozhatjuk, ami nem gond, hiszen ezt a két funkciót csak ritkán állítgatjuk. Ezen kívül itt található meg a tápegység kapcsolója is.

A vezérlőegységen egy nagyméretű hangerőszabályzó foglal helyet, a gombóc formájú tekerőgomb alatt pedig egy fejhallgató kimenet és egy iPod csatlakozó is helyet kapott (ez egy szabványos 3,5mm-es audio bemenet). A tekerőgomb könnyen kezelhető és valamennyi pluszsúlyt is kapott, ennek ellenére hajlamos volt elcsúszkálni az asztalon a vastag kábel miatt, ami kilóg belőle. Az állapotjelző lámpa szerencsére a mélynyomó hátuljára került és nem a vezérlőegységre, ezért észre sem lehet venni, hogy zölden világít.

A szatellitek nem csak kinézetben, hanem hangban is hasonlítanak a cég asztali sztereo hangrendszerére. Ugyanazt az enyhe műanyaghangzást figyeltük meg, mint akkor, csak ezúttal már nem tudtuk korrigálni ezt, mert a szatellitek hangszínét nem lehet módosítani. Az efféle hangzás a kategória sajátossága, ugyanis az összes műanyagdoboznak megvan ez a mellékhangja, de ha ettől eltekintünk, akkor kijelenthetjük, hogy a hangszórók szépen szólnak. A magas hangok kristálytisztán hallhatóak, és ennek filmnézéskor, játék közben és zenehallgatáskor is élvezhetjük az előnyét. A szubládából áramló mélyhangok ütősek és brummogósak, hangerejét érdemes a hallgatott zene stílusához igazítani. A techno jellegű zenékhez nyugodtan feltekerhetjük a maximumra, a próba során ezt ablakrázó mélyhangokkal hálálta meg nekünk. Ha nyugodtabb műfajokra evezünk, akkor jobb, ha kicsit visszaveszünk a mélyhangokból, a mélyláda nem fog megsértődni miatta, és még így is kellő energiával támogatja a szatelliteket. Akusztikus műfajnál már kiütközött a rendszer gyengesége, a mélyláda és a szatellitek nem együtt, hanem egymás mellett zenéltek. Ezen is lehet segíteni: mi lejjebb tekertük a mélyhangerőt, míg végül megtaláltuk az ideális állapotot, nagyjából a skála felénél. Játék közben és filmnézéskor viszont nyugodtan feltekerhetjük ezt, a robbanások ettől élethűek lettek. A hangszórórendszer végre elemében érezte magát, megteremtette a megfelelő atmoszférát és ezzel képes volt mozi hangulatot varázsolni a szobánkba. A rendszer hangereje is megfelelőn nagy volt, de ha szeretnénk kihasználni a benne rejlő igazi potenciált, akkor nem árt neki egy hangosabb hangkártya sem, így akár falat is bonthatunk vele.

Vintori Wireless Speaker

A teszt végére hagytuk a cég különlegességét, egy vezeték nélküli kapcsolattal ellátott hangszórórendszert.


A dobozban a hangszórón kívül egy kézikönyv, egy 3,5mm-es jack összekötő kábel, valamint egy hálózati adapter található meg. A működéshez nincs szükség az összekötő kábelre, mert a készülék Bluetooth technológiával kommunikál mobil eszközeinkkel. A 180cm-es jack összekötő kábelt egyébként csak a pótbemenet miatt kapjuk meg, a készüléket ugyanis hagyományos módon, analóg összeköttetéssel is használhatjuk.

Ami a küllemet illeti, a hangszóró leginkább egy rádióra hasonlít, hosszúkás formája mindenesetre egyedi a számítógépes hangkeltők világában. A készüléket egyébként PC-hez szánták, a hangszóró iPoddal (vagy más mp3 lejátszóval) és valamennyi megfelelő Bluetooth kapcsolattal rendelkező eszközzel (például mobiltelefonok) működik, illetve az analóg bemeneten keresztül bármilyen hangforrással használható. A készülék festése ízléses, a műanyag házat alapjaiban szürkére festették, csak az előlap kapott fekete fényezést. Az egyedi formájú doboz két darab szélessávú hangszórót rejt magába, tehát egy sztereo hangszóróról van szó.


Oldalt még bass-reflex nyílásokat is találtunk, ezek a teltebb mélyhangok érdekében kerültek a dobozra. A specifikációkból csupán annyit lehet tudni, hogy a hangrendszer teljesítménye 20W, a vezeték nélküli kapcsolat pedig 10 méteres körzetben garantálja a hibátlan működést.

A kezelőszervek az előlap közepén találhatók meg, a nagy tekerőgomb alaphelyzetben a hangerő állítására szolgál. Egyszeresen benyomva a mélyhangokat, kétszeresen benyomva a magas hangokat állíthatjuk vele, a harmadik benyomásra visszaáll a hangerőszabályzás. A tekerőgomb mellett találjuk meg a módváltó gombot, mellyel a Bluetooth kapcsolat és az analóg bemenet közt válthatunk. Itt található meg továbbá a lejátszás, a visszaléptető és az előre léptető gomb is, ugyanis a készülék az A2DP-n keresztül képes vezérelni a lejátszást. Az említett pótbemenet a hangszóró hátulján foglal helyet, és ugyanitt találunk még egy fejhallgató kimenetet is, valamint a készülék bekapcsoló gombja is itt foglal helyet, amivel áramtalanítani lehet azt. A tekerőgomb és a kapcsolók remekül működtek, minőségükkel elégedettek voltunk, és még a hangszóró összeszerelési minőségében sem találtunk kivetnivalót. A tekerőgomb felett egy állapotjelző led kapott helyet, a kék villogás az aktív Bluetooth kapcsolatra, a vörös fény pedig a vonalbemeneti módra figyelmeztet minket.

A hangszóró különlegességet tehát körbejártuk, most hallgassuk meg, hogy szól. A tesztelést természetesen a Bluetooth kapcsolattal kezdtük, megnéztük, hogy mekkora távolságon belül maradt meg a zavartalan kapcsolat. A szobán belül mi ezt legfeljebb 7 méterről tudtuk kipróbálni, úgy, hogy beiktattunk két válaszfalat is, de még ez sem tudta lerontani a teszteléshez használt telefon és a hangszórórendszer közti kapcsolat minőségét. Ami pedig a hangminőséget illeti, a vezeték nélküli kapcsolaton küldött hanganyag nekünk semmivel sem tűnt rosszabbnak annál, amit a vezetékes módszerrel hallottunk. A hangszórórendszerben egyébként nagyon kellemesen csalódtunk, mert kis mérete ellenére testes megszólalása volt. Mélyhangok szempontjából ugyanis nagyon jól sikerült kihasználni a dobozt, bár földrengető basszusra azért így sem számíthatunk. A középhangok és a magas hangok arányát végre eltalálták, és a hangszóróknak még a tölcséres hangzást is sikerült megúszniuk, a végeredményt ezért viszonylag kiegyenlítettnek mondhatjuk. Egyeseknek hiányozhat, hogy a hangszórók frekvenciatartománybeli korlátai miatt filmnézéskor és játékoknál nem lehet részük velőtrázó robajban, de nem is erre találták ki a Vintorit. A teszt végére kialakult kép szerint a készülék szinte minden területen tud villantani a tudásából, ugyanakkor megvannak a maga korlátai is, a hangja nekünk mindenesetre zenehallgatáskor tetszett a legjobban, ami tökéletes, mert erre hozták létre. Kis méreteit figyelembe véve, biztosan nem egy ekkora hangszórórendszerrel fogunk házibulit rendezni, a hangrendszer közepesen nagy hangereje filmnézéshez és háttérzenéhez viszont még mindig elég.

Luma Portable Speaker Set

A hangszóróknak nem céljuk, hogy egy komoly hangszórórendszer feladatát átvegyék, mindössze a notebook csipogók zajkeltőinek alkalomszerű leváltására születtek meg. Ezt nagyjából teljesítik, de komolyabb elvárásaink már ne legyenek velük szemben. A hangszórók egyik kellemetlensége, hogy számítógépünk elindításakor recsegésbe kezdenek, és ezzel sajnos minden alkalommal számolnunk kell. A másik negatívum a hangminőséget érinti, mégpedig a párbeszédek tölcsérszerű megszólalását, ami már rövidtávon is kellemetlen. Bár a dobozkák alján mélysugárzók is vannak, tudásukat nem sikerült megcsillogtatni, nekünk a hangzás még ezekkel is mélyszegénynek tűnt. Az viszont kétségtelen, hogy a hangszórók nagyon szépek, ötletes formájuk és igényes anyagminőségük okán akár a szoba díszei is lehetnek. Kompakt méretük jól jön utazáskor, vagy ha kevés hely van az asztalon, csak kár, hogy a védelemre nem gondoltak, a mellékletben szívesen láttunk volna egy védőtasakot is. A különlegességért 5 ezer forintot kell a pénztárnál hagyni, de a fentiek fényében mi azt gondoljuk, hogy inkább magasabb összegért, de egy erősebb rendszerbe érdemes befektetni.

Hivatalos honlap
Webshop: Luma Portable Speaker Set

Tytan 2.0 Speaker Set

Az asztali sztereo hangszórók körében sok az átlagos példány, ezért nem könnyű kitűnni a tömegből. Az ehhez hasonló műanyaházas megoldások kivitelezésük okán nem érhetik el a fa dobozos példányok minőségét, ezért a kedvező vételárral vagy egyéb extrákkal kell elnyerniük a vásárlók kegyeit. A Tytan esetében a látvány egész jó, a burkolat divatosan fényes, az összerakás minősége is korrekt, és még a kezelőszervek is kézre esnek, ez már egy jó indítás a hangszóróktól. A hangminőség sem rossz, sőt, a mélyhangok letekerésével egészen szépen tudnak megszólalni a dobozok, a basszust viszont ne erőltessük, mert a műanyaghangzást is felerősítjük vele. Emiatt Hi-Fi minőségről sajnos nem beszélhetünk, de a készülék a PC-s hangszórók kategóriájában még jól szól, mert magas hangerőn sem recseg, bár tény , hogy a hangerejével kicsit fukarul bántak. A tisztességes hangminőségnek köszönhetően a hangszórók vállalhatóak a mindennapos használatra, extraként pedig egy fejhallgató kimenetet és egy audio bemenetet is fel tudnak mutatni. Ennek megfelelően a 8 ezer forintos vételárat is korrektnek tartjuk.

Hivatalos honlap
Webshop: Tytan 2.0

GXT 38 2.1 Subwoofer Speaker Set


A rendszer hangja nekünk játékoknál és filmnézéskor tetszett a legjobban, és ha a populárisabb műfajokat kedveljük, akkor még zenehallgatásban is jó társunk lehet. Csodát persze nem művelhetünk a hangszórókkal, de meglepően nagy potenciál van bennük. Mélyei ütősek, magas hangjai tiszták, minket már csak az enyhe műanyaghangzás zavart kicsit, az viszont biztos, hogy a hangerővel nem lesz problémánk. A vezérlőegységen megtaláljuk a legfontosabbakat: egy hangerőszabályzót, egy fejhallgató kimenetet és egy iPod csatlakozót, ezek mind kényelmes helyre kerültek. Az anyagminőség jó, komolyabb kifogásolnivalót ebben sem találtunk. Ha figyelembe vesszük azt, hogy mindezért csak 15 ezer forintot kell letenni az asztalra, mi úgy gondoljuk, az apró hibák már bőven a megbocsátható kategóriába tartoznak. A hangszórórendszer kitűnő ár/érték aránya miatt pedig az ajánlott minősítést is megkapja tőlünk.

Hivatalos honlap
Webshop: GXT 38 2.1 Subwoofer Speaker Set
(Ha éppen nem elérhető, akkor érdemes megfontolni a kísértetiesen hasonló Tytan 2.1 hangrendszert is)

Vintori Wireless Speaker

A Trust hangszóró különlegessége volt tesztünk igazi meglepetése. Ami a hangzást illeti, a készülék egy egészséges kompromisszumot képvisel a basszusorientált, de mosott hangú készülékek és a tiszta hangú, de mélyszegény megszólalással rendelkező hangszórók közt. A sztereo hangszórórendszer minden területen meg tudta villantani a tudását, de legfőbb erénye a tiszta emberi hangok közvetítése volt, amit elsősorban filmnézéskor és zenehallgatásnál tudott kamatoztatni. A doboz méreteit akusztikai szempontból remekül kihasználták, ezért a hangszórók némi basszussal is rendelkeznek. Ütősebb mélyhangokkal viszont nem számolhatunk, amit elsősorban a játékos kedvű felhasználók hiányolnak majd, de a hangszórórendszert egyébként sem erre tervezték. A készülék a vezeték nélküli hangátvitelben jeleskedik igazán, legfőbb profilja ugyanis ez. A kapcsolat minőségét még mostoha körülmények közt sem sikerült lerontanunk, a hangminőség még nagy távolságból is jó maradt. Az anyagminőséggel semmi kifogásunk nem volt, a kezelőszervek pontosan működtek, az pedig külön öröm, hogy az előlapon található gombokkal még lépkedhetünk is a zeneszámok közt. A hangszórórendszer extraként egy fejhallgató kimenettel és egy audio bemenettel is rendelkezik. A készülék vételára talán kissé borsos (jelenleg 18-20 ezer forint körül kapható), de ez várhatóan mérséklődik majd, addig is, mi már most rásütjük az ajánlott plecsnit.

Hivatalos honlap
Webshop: Vintori Wireless Speaker

Trust GXT38 és Vintori Wireless Speaker

A hangszórókat a Trust magyarországi képviseletétől kaptuk tesztelésre, ezúton is köszönet értük!

 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. YellowFlas...
2012.07.20. 13:27
Volt már Trust hangszóróm, még egyszer nem kérek belőle. Amúgy a Vintori egész tetszetősre sikeredett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. alex20
2012.07.20. 13:49
Hát igen a Trustot én is hanyagolnám.
Most egy Logitech van tökéletes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kray
2012.07.20. 13:57
Egyébként ezeket a laptop csipogót leváltó csipogók kinek kellenek? Mert igazából minőségben majdnem teljesen mindegy, sőőt. Akkor már miért nem vesznek fejhallgatót? Többre mennek vele és nem hallja mindenki őket, hogy éppen mit néznek, mondjuk vonaton vagy buszon. Otthonra meg vegyen egy minőségi 2.1-es rendszert legalább azt simán ráköti a laptopra azt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kiberg
2012.07.20. 14:43
Logitech z323 <3 Nagyon jó mély nyomóval.. Nem kell más.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. perempe
2012.07.20. 19:24
a jelenlegi HiVi hangszórós TL dobozom helyett Fountek-Seas polcsugárzót építek. A 17 centis Fountek mélyközepek szerintem jól szólnak, a 40€-s Seas magasakat (27TBFC/G) pedig ártól függetlenül kiválónak mondják DIY-berkekben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kamikazee3...
2012.07.20. 20:24
Trust.... Még a Genius is jobb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. alex20
2012.07.20. 23:24
Kiberg:
Nekem is Z323 van, ha az udvaron melózok arra tökéletes, egyébként házimoziról nyomom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kepi
2012.07.21. 19:46
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/389039_392216654161136_140353163_n.jpg

ha már a hangcuccoknál járunk. szép a gyűjteményem? z5300, z2300, z623...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kajla_hun
2012.07.21. 20:12
de másolják a Logitech dizájnját
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sarkanyolo...
2012.07.21. 21:46
Trust hangfalam van, hát a Xonar kártyámmal elég nagy a kontraszt.

Senki ne vegyen Trust hagfalat! Trust me! ;D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szponzor
2012.07.21. 22:51
Milyen mélynyomó az ilyen, amit ennyire könnyedén lehet forgatni? Nekem egy Logi Z-2300 van, nem könnyű megmozdítani a ládát. Ettől függetlenül váltani szeretnék jobb hangminőségű sztereóra, de inkább veszek egy Edifier-t, mint Trust-ot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!