iPon Cikkek

Billentyűzetek és egerek Perixx módra

Dátum | 2011. 02. 16.
Szerző | Terrayon
Csoport | EGYÉB

A mai teszthez a Perixx újdonságaiból szemezgettünk az olcsóbb vezetékes billentyűzetekre és vezeték nélküli egerekre fókuszálva (3000 és 4500 forint között). A perifériákkal foglalkozó német céget 2006-ban alapították, kínálatuk közt a billentyűzetek és egerek mellett webkamerákat, prezentációs eszközöket, sőt még digitalizáló táblákat is találunk. Haladjunk sorrendben és kezdjük előbb a billentyűzetekkel.

Perixx Periboard-310


A Perixx Periboard-310 egy lapos, asztali kiosztású, formatervezett billentyűzet, amit USB-s vezetékkel csatlakoztathatunk a számítógéphez. A beviteli eszközre a minimalizmus a jellemző, de ez szerencsére nem csak a szegényesre sikerült mellékleten látszik meg, hanem a formai kialakításon és egyszerű üzembe helyezésen is tetten érhető - ez utóbbiak már határozottan pozitívumként könyvelhetők el.


A termék doboza informatív, a legfőbb tulajdonságok elolvashatók rajta. Telepítő lemez nem jár a billentyűzethez, erre viszont nincs is szükségünk, ugyanis a gyártó Windows Me, 2000, XP, Vista és 7 rendszereken drivertelepítés nélkül garantálja a működést. Ez a multimédiás gombok miatt fontos, így viszont egyéb szoftveres extrákat sem kapunk, mint például makrók programozása. Mellékletként mindössze egy használati útmutatót kapunk, így a dobozban már csak a billentyűzetet vár minket, ezt viszont szépen lefóliázva és becsomagolva találjuk meg benne.

A fényes fekete színű billentyűzet lekerekített sarkaival és billentyűivel láthatóan az almás cég klaviatúráját másolja. Akiknek ez nem lenne elég egyértelmű, azok számára elkészült a termék fehér változata is, így ránézésre akár össze is téveszthetnénk vele, az apró különbségeket leszámítva (pl. nincs USB hub funkció). Alul gumi „csíkok” is vannak a tapadás érdekében, a tappancsok pedig teszik a dolgukat, mert a billentyűzet olyankor is a helyén marad, amikor vadul gépelünk rajta.


A billentyűzetnek nincsenek kihajtható alátámasztásai, ehelyett fixen van megdöntve, de csak alig, kár, hogy nem lehet meredekebbre állítani. Kényelmi funkciókban tehát nem bővelkedik a Periboard-301, csuklótámaszt sem kapunk hozzá, de mégsem rossz használni. Ez köszönhető annak, hogy a billentyűk közti távolság szokatlanul nagy, ami jól jön, hiszen ez a legjobb módszer arra, hogy elkerüljük a félrenyomást vagy a dupla billentyűlenyomást. A klaviatúra további pozitívuma, hogy a billentyűi rövid utat járnak be és viszonylag puhán nyomhatók, ami szintén segíti a könnyed gépelést. A lapos billentyűzetekre jellemző, hogy kicsit halkabbak a hagyományosan vastag változatokhoz képest, ez tesztalanyunkra csak mérsékelten igaz, mert bár nem csattog hangosan, azért halknak sem mondanánk.


Ha a szabványos billentyűkiosztás hívei vagyunk, akkor elégedettek leszünk a Periboard-310-zel. Szinte mindent a helyén találunk, egyedül a funkcióbillentyűk melletti gyorsgombok és a numerikus blokk fölött található gyorsgombok számítanak váratlan vendégnek. A funkcióbillentyűk apró méretével lehet némi kifogásunk, de ez csak megszokás kérdése. A kurzorgombokat jól elkülönítették, nincsenek körülöttük zavaró billentyűk. Csakúgy, mint a numerikus és alfanumerikus blokk esetében, ezek jól szét vannak egymástól választva, ami sokat segít, ha félhomályban kell tapogatóznunk a billentyűk után. Bár megvilágítás nincs a billentyűzetben (ilyen árszinten ezt nem is vártuk el), mi mégis nagyon könnyen eligazodtunk rajta gépelés közben. Ez részben az említett szeparáltságnak, és könnyen nyomódó billentyűknek köszönhető, de a kontrasztos színhasználat is nagyban hozzájárul a lendületes gépeléshez (a tesztelt fekete billentyűzeten fehér feliratok, míg a fehér változaton fekete feliratok vannak). Egy kis érdekesség, hogy a jelentésmódosító gombok (NumLock, CapsLock, ScrollLock) visszajelző lámpáit nem egy külön szekcióban, hanem magukban a gombokban találjuk meg. Az integrált led lámpák nagyon diszkréten világítanak, így ez ahelyett, hogy zavaró elem lenne, inkább egy látványos extra.

Az említett gyorsbillentyűk szoftvertelepítés nélkül működnek. A jobboldalon látható 4 dedikált gomb a némításért, hangerőszabályzásért és a számológép indításáért felel, míg az F9-F12 funkcióbillentyűk másodlagos jelentéseivel vezérelhetjük a médialejátszót. Tőluk jobbra a dedikált gombokkal elindíthatjuk az alapértelmezett médialejátszót, továbbá van egy sajátgép indító billentyűnk is. A másodlagos jelentések az Fn billentyű kombinációval hívhatók elő, ez a jobb Ctrl mellett található. A gyorsgombokra tehát a leggyakrabban használt funkciók kerültek, csak kár, hogy kikapcsoló gombot nem találtunk köztük.

 

Perixx Periboard-407


Most lássuk második versenyzőnket, mely az imént bemutatott billentyűzet miniatűr, numerikus blokk nélküli változata, hasonlóan kedvező áron.


A szépen kidolgozott doboz, példás csomagolási rend és a szűkös melléklet már nem újdonság számunkra. A csomagban a billentyűzeten kívül csak egy kezelési kézikönyv található, a Periboard-407 szintén drivertelepítés nélkül használható. A kisméretű billentyűzetet USB-s vezetékkel csatlakoztathatjuk a számítógéphez, eddig tehát nincs sok változás. Amit ránézésre is megfigyelhetünk, az, hogy a két billentyűzet közti különbség főként a méretben és a billentyűk elrendezésében keresendő.


A klaviatúra alapja fényes fekete lakkozást kapott, maguk a billentyűk viszont matt feketék. Az ergonómiai lehetőségeink igencsak korlátozottak, a billentyűzetnek sem kihajtható alátámasztása, sem csuklótámasza nincs.


Bár a fix támaszték megemeli néhány fokban a billentyűzetet, mi ennél meredekebb dőlésszöghöz vagyunk szokva, ezért a majdnem teljesen vízszintes gépelés kicsit fura, de hamar megszokható. A klaviatúra gumi tappancsokat is kapott, ettől stabilan áll az asztalon és gyors gépelés közben sem mászik el.


Az első meglepetés, amivel szembesültünk az, hogy a billentyűzet valamivel halkabb a nagytestvérnél. Ez főként a space lenyomásakor hallatszik, még vad gépelés közben sem csap zajt. Mivel a billentyűk lapos kialakításúak, rendkívül könnyen tudunk gépelni rajta, az pedig különösen örömteli, hogy a kis méret nem ment (túlságosan) a használhatóság rovására. A billentyűzet nem zsúfolt, habár kell egy kis megszokás ahhoz, hogy már rutinból a megfelelő billentyűkhöz nyúljunk. A hiányzó numerikus blokk miatt át kellett variálni az elrendezést, de ezt logikusan tették meg, a notebook tulajoknak ismerős lehet, amit látnak. Mivel a billentyűk közti nagy távolság megmaradt, gyorsan tudunk gépelni. Néhány gombhoz két-három vagy akár négy jelentés is tartozik, amit az Fn jelentésmódosító billentyűvel hívhatunk elő, illetve az Fn+NumLock kombinációval. Utóbbi esetben egy szimulált numerikus blokkot kapunk és a billentyűk közepén látható funkciók lépnek érvénybe. Ez némi megszokást igényel, ezért, ha gyakran van szükség erre, nem kényelmes a billentyűk jelentéseit bogarászni, akinek viszont ez nem fontos, az észre sem veszi a helytakarékos billentyűzetnek ezt a gyengéjét. A használhatóság szürkületnél sem rossz, mivel a fekete billentyűkön jól láthatóak a fehér feliratok, ám ilyenkor még jobban előtérbe kerül a vakon gépelés problémája, egy jól szeparált billentyűzeten ezt könnyebben tudnánk megtenni.


A funkcióbillentyűkön az extra gyorsgombok garmadáját találjuk, amiket az Fn gomb egyidejű lenyomásával használhatunk. Ezek a médialejátszást, a hangerőszabályzást és a legfontosabb alkalmazások előhívását segítik, mint a levelezés, böngésző indítás, keresés és kikapcsolás - nálunk mind működött -, kár, hogy egy számológép gombnak már nem maradt hely. A jelentésmódosító billentyűk visszajelzésére szolgáló kék lámpácskák jól mutatnak a jobb felső sarokban, és nem akarják a szemünket sem kisütni.

 

Perixx Perimice-708


A billentyűzetek után lássuk, milyen kedvező árú egereket találunk a cég kínáltában. A Perimice-708 típussal kezdjük, ami 2,4 GHz-es vezeték nélküli technológiával csatlakoztatható számítógépünkhöz.


Mellékletként a szokásos üzembe helyezési útmutatót és az USB adaptert kapjuk meg, valamint két AAA típusú elemet, a fontosabb termékjellemzőket pedig az ízléses csomagolás hátuljáról olvashatjuk le. A szoftverkörítést nem bonyolították túl, mert az nincs hozzá, de az egér Windows Me, XP, Vista és 7 rendszereken drivertelepítés nélkül üzembe helyezhető.


Az egér fekete és fehér változatban is kapható, hozzánk az utóbbi változatból jutott el egy példány. A periféria nem teljesen fehér, mert némi ezüstös beütést is kapott, a csillogós lakkozásból viszont jutott mindenhova, de sajnos még ezzel együtt is csak mérsékelt az esztétikai élmény, amit az egér nyújtani tud (persze ez ízlés kérdése). Anyagminősége jó, a műanyagok sehol nem nyekeregnek rajta, ergonómiája viszont nincs, az egérnek nagyjából olyan fogása van, mintha egy téglát markolnánk meg. A rágcsáló méretei egyáltalán nem kicsik, ám mielőtt a nagyobb tenyérrel rendelkező felhasználók örülni kezdenének, le kell lomboznunk őket, ugyanis az ujjaknak sehol nincs kialakított helyük, így nehéz stabil fogást találni rajta. Mivel a periféria formája szimmetrikus, balkezesek is használhatják, de láttunk már ennél jóval ügyesebben megtervezett szimmetrikus egeret. A rágcsáló plasztik tappancsokkal rendelkezik, ennek köszönhetően szövet alátéten és alátét nélkül, fa asztalon is könnyen mozgathatjuk. Az enyhén tükröződő felületek miatt azonban a gyártó szerint is jobban járunk, ha valamilyen alátétet használunk hozzá.


Az egér kissé fapados, mindössze három gombbal rendelkezik, a harmadik pedig szokás szerint a görgő. A gombok ritka hangosak, ezért ha egy egér-orientált játékkal tervezzük magunkat elfoglalni, azt ne társaságban tegyük, mert rövid időn belül szerezhetünk magunknak néhány haragost. Egyéb programozható gombok nincsenek rajta, még a görgő oldalra scrollozásáról is le kell mondanunk. Ami van, az viszont jól működik az egéren, a görgető kerék szépen betartja a fokozatait és a gombok sem nyomódnak be kétszeresen, ami pedig sajnos néha előfordul ebben a kategóriában.


A perifériában található 1000 DPI (a weblapon 800 DPI-nek mondott) érzékenységű vörös optika egészen jól veszi az akadályokat és érdesebb felületeken is használjuk az egeret, a kurzor mozgása ilyenkor is folyamatos marad. Precízebb képszerkesztési munkánál és játékoknál viszont akadtak nehézségek, az optika érzékenysége ehhez már kevés, de nem is erre tervezték, alapvető faladatokra viszont ez is elég. Az egér alján találunk még egy kikapcsoló gombot és egy tároló rekeszt a vevőegységnek, utazáskor még mindkettő jól jöhet.

Ahogy említettük, az egér 2,4 GHz-es rádiófrekvenciás kapcsolattal kommunikál a vevőegységgel. Az USB adapter igazán kicsi, használat közben csak minimális mértékben lóg ki a számítógép USB dugaszából, így akár notebookhoz is tökéletes, mert benne hagyhatjuk a csatlakozóban. A kapcsolat tesztelését kipróbáltuk ideális esetben, amikor a tökéletes vétel érdekében az adapterhez USB hosszabbítót használtunk. Mi ezt nagyjából 3,5 méteres távolságból tudtuk kipróbálni (ennél nagyobb szabad területünk nem volt), és a kapcsolat zavartalan maradt, amíg a vevőegységnek szabad rálátása volt az egérre. A válaszfalak beiktatásával romlott a helyzet, a kapcsolat szakadozott, de ez nem meglepő. Megnéztük milyen a helyzet nehezített körülmények közt, amikor az adapterhez nem használtunk hosszabbítót, csak a gépház elejébe dugtuk azt. Ilyenkor az egér folyamatos kapcsolata már egy méteres körzetben is néha megszakadt egy-egy másodpercre, ezt leszámítva nem volt vele gond, de már ez is határozottan zavaró volt. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mennyire romlik le a kapcsolat többszörösen hátrányos helyzetben, amikor az adaptert a gépház hátuljába dugjuk, tehát maga a számítógép és a monitor is akadályozza a folyamatos kapcsolatot. Ebben az esetben már a gép közelében is szaggatott kurzormozgással és nagyobb kihagyásokkal, késéssel kellett számolnunk, ami nem tette lehetővé, hogy normálisan tudjuk használni a perifériát.

Az egér vezeték nélküli kapcsolatával tehát nincs különösebb baj, amikor USB hosszabbítót is használunk, anélkül viszont nagyon könnyen zavarba jön, fontos neki a szabad rálátás. A késés egyébként alig észrevehető, szabad rálátás esetén az irányítás majdnem teljesen közvetlen, így ebből a szempontból nem sokban marad el a vezetékes egerektől.

 

Perixx Perimice-801


Végül lássuk tesztünk utolsó szereplőjét, a Perimice-801 típust, melynek különlegessége az állítható magasság. Az egérrel a notebook tulajokat célozták meg, ugyanis költségcsökkentés céljából nem jár hozzá Bluetooth vevőegység, hiszen ez már szinte minden notebookban megtalálható.


A rágcsáló melléklete egy tájékoztató füzetből és két AAA típusú elemből áll, amit egy ízléses dobozban találunk meg. Az üzembe helyezéshez nincs szükség drivertelepítésre, Windows Me, XP, Vista és 7 rendszerekkel enélkül is működik.


Meg kell hagyni, hogy az egér külleme tetszetős, bármelyik nívósabb cég kínálatában elférne. A fényes fekete lakkozáshoz oldalt némi szürkés beütés párosult, hogy kicsit változatosabb legyen a látvány. Az anyagminőséggel nem sok kifogásunk lehet, mert nem omlik össze bennünk egy világ, amikor kézbe vesszük az egeret, igaz, a tapogatás során itt-ott némi reccsenés azért előfordult. A gombok kattogása kissé lelombozó, ezeket kicsit zajosra hangolták, vagy egyáltalán nem foglalkoztak vele. Az egér ergonómiája egészen jó, és ez főleg akkor igaz, amikor a perifériát átkattintjuk a magasított állásba. Így az egér jobban illeszkedik a tenyérbe, ezért határozottan tudjuk megfogni. A lapos egerek kedvelőinek jó hír, hogy a rágcsálónak van egy alacsonyabb fokozata is, ahova a készülék alján található pöcökkel tudjuk átkapcsolni. Így sem rossz az egér fogása, de a rágcsálónak határozottan jót tett ez a lehetőség, ezért érdemes kihasználni. Az egér szimmetrikus és nincsenek rajta kialakított helyek az ujjainknak, ám ennek ellenére viszonylag stabilan meg lehet fogni, egy könnyen hordozható egérnél egyébként sem a tökéletes ergonómia a fő szempont. A rágcsáló alján található tappancsok közepesen csúsznak, de még így is viszonylag könnyen mozgathatjuk az egeret.


Az egérnek alapszintű képességei vannak, a három gomb adott, ebből a harmadik a görgő. Az oldalra scrollozásáról le kell mondanunk és egyéb programozható gombok nincsenek rajta. A minőséggel legalább nincs baj, a gombok benyomásakor nem fordult elő akaratlan duplakattintás vagy kihagyás. A görgető kerék többnyire betartotta a fokozatait, de néha előfordult, hogy egy scrollozáshoz két fokozatot is gördítenünk kellett.


A perifériában egy 800 DPI érzékenységű vörös optika található, ami alapvető feladatokhoz elég, ha az egeret nyugodtan használjuk, akkor nem veszünk észre semmi szokatlant. Ha viszont vadul kezeljük az egeret, akkor előjönnek a gyengéi, hirtelen rántásokra például késve reagál. Az, hogy hol használjuk az egeret, majdnem mindegy neki, szövet alátéten, fa asztalon, takarón is sikeresek voltunk vele, de még a durvább törölközőtől sem esett zavarba. Egyedül a tükröződő felületeket kerüljük el, mert ezeken az egér optikája csak szakaszosan működik. Az egér alján van egy kikapcsoló gomb, amivel az optika villogása szüntethető meg, ezzel megakadályozhatjuk az elemek idő előtti lemerülését.

Az egérnek nincs saját vevőegysége, ezért saját Bluetooth adapterünkre kellett hagyatkoznunk. Az eszköz felismerése zökkenőmentesen történt, a párosítást egy pillanat alatt el tudtuk végezni. A kapcsolat minőségét leteszteltük ideális és kedvezőtlenebb körülmények közt is (bár ez nem csak az egéren, hanem a vevőegységen is múlik). Mivel mi asztali gépen teszteltük az egeret, a tökéletes vétel érdekében USB hosszabbítót használtunk az adapterhez. A kapcsolat ilyenkor 3-4 méteren belül maradt hibátlan, de csak szabad rálátás esetén. Az akadályokra (pl. monitor, válaszfal, hangszórók) érzékenyen reagált az egér, ilyenkor késéssel és kihagyásokkal is találkoztunk. A gépház elejébe dugva adapterünket (a notebook tulajok is körülbelül ilyen zavarszintre számíthatnak) a kurzormozgás legfeljebb 2 méteres körzetben maradt tökéletesen folyamatos, ez normál körülményekhez még tökéletesen elég, főleg notebookoknál. A kapcsolat késése jó rálátás esetén nem számottevő, a rendszer viszonylag gyorsan reagál minden mozdulatunkra.

 

Perixx Periboard-310


Véleményünk szerint a Perixx standard kiosztású billentyűzete megváltás azoknak, akik szeretnének megmaradni a jól bevált elrendezésnél, de magasabb minőségbeli elvárásaik vannak. A billentyűzettel nagyon elégedettek voltunk, ezért csak apró hiányosságokat tudunk neki felróni. A gombok puhán nyomhatók, a blokkokat jól elkülönítették egymástól, és használat közben a túl magas zajszinttel sem kell számolnunk. Amit a leginkább kiemelnénk, az a különlegesen jó gépelési komfort, amit ezen az árszinten kapunk (kb. 3500 forint). Ez billentyűk közötti megfelelően nagy távolságnak is köszönhető, így a félregépelés szinte kizárt, ami már önmagában is segíti a gyors munkát. Extraként a jelentésmódosító gombokba integrált diszkrét visszajelző lámpákat és a driver nélkül használható gyorsgombokat tudjuk megemlíteni. Amit a billentyűzetnek hátrányként kell felrónunk az, hogy csuklótámasszal és állítható alátámasztással sem rendelkezik.
Webshop: Perixx Periboard-310

Perixx Periboard-407


A Periboard-407 egy viszonylag kényelmesen használható periféria, de a gombok közti nagy távolságnak ára van egy mini billentyűzeten. A szellős kialakítás miatt ugyanis néhány billentyűnek akár négy jelentése is van, de ez talán még mindig szerencsésebb megoldás a gombok összezsúfolásnál. A szimulált numerikus pad egy kényszermegoldás azoknak, akiknek egy helytakarékos klaviatúrára van szükségük, a szokatlan elrendezésen kívül viszont nem volt komolyabb problémánk vele. A multimédia billentyűk közül a legfontosabbakat megtaláljuk rajta, innen egyedül csak a kikapcsoló gombot hiányoltuk. A puhán és halkan nyomódó billentyűk jó gépelési komfortot nyújtanak, így gyorsan tudunk dolgozni a billentyűzettel, annak pedig különösen örültünk, hogy a nyílgombokat sem zsúfolták össze. A fix alátámasztás és hiányzó csuklótámasz negatívumként említhetők, de a jelentésmódosító gombok visszajelző lámpáit nem spórolták le, ami egyeseknek az előbbieknél is fontosabb lehet. (a billentyűzet ára kb. 3500 forint)
Webshop: Perixx Periboard-407

Perixx Perimice-708


A Perimice-708 egy alapszintű egér, ami tisztességesen helytáll irodai munkában és néhány extrát is felvonultat előttünk. Az optika viszonylag pontos és a göröngyösebb felületekkel is megbirkózik, a rádiós kapcsolat viszont igen érzékeny a zavarokra, ezért ajánlott hozzá egy USB hosszabbító. A kényelemről nem sok jót mondhatunk, de a szimmetrikus forma miatt legalább balkezesek is használhatják. Az egér használat közben hangos, viszont mindhárom gomb minősége jó, és még a görgető kerékkel is elégedettek voltunk, mert az sem hibázott. Tetszett, hogy a vevőegységnek külön tároló rekesze van, a kikapcsoló gomb pedig segít spórolni az energiával. Bár az egér vételára nem túl magas, a mezőny nagyon erős, és mivel ezen az árszinten (kb. 3 ezer forint) az A4Tech és az Icon7 kínálatából is találhatunk kényelmesebb egeret, a német cég rágcsálóját csak az átlagos jelző illeti meg.
Webshop: Perixx Perimice-708

Perixx Perimice-801


A Perimice-801 típust szintén alapvető feladatokra találták ki, és Bluetooth-os kapcsolata miatt a notebookkal rendelkezők a célközönség (vevő ugyanis nem jár hozzá ezt ne felejtsük!). Az előző egérrel szemben ez a modell annyival értékesebb, hogy kényelmesebb és ránézni sem rossz. A periféria optikája egészen pontos, ami alapvető feladatokhoz elég, és a nehezebb felületeket is kedveli. A rágcsáló Bluetooth kapcsolata némileg érzékenyebb a zavarokra, mint azok, amiket 2,4 GHz-es vevőegységgel szereltek fel, a különbség pedig főleg a késésben mutatkozott (a rosszabb körülményeket a periféria rádiós kapcsolata késéssel bünteti). Az egér egészen kényelmesnek bizonyult, amit részben az állítható magasságnak köszönhet, ugyanis megtámaszthatjuk rajta a kezünket. Szintén nem utolsó szempont, hogy a javított kényelem ellenére a szimmetrikus forma is megmaradt, így balkezesek is használhatják. A készülék gombjai nem valami diszkrétek, de legalább a minőségük jó, a görgető kerékkel viszont előfordultak pontatlanságok is. Az egér alján található kikapcsoló gomb egy hasznos extra, amely segít spórolni az elemekkel. A rágcsáló vételára nem véletlenül alacsony (kb. 4500 forint), hiszen az ár érzékeny közönséget célozták meg vele, ennek ellenére a Perimice-801 nem emelkedik a mezőny fölé, de legalább nem is rosszabb annál, így megfontolandó választási alternatíva lehet.
Webshop: Perixx Perimice-801
Perixx hivatalos honlap


Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. SWiNEBoY
2011.02.16. 14:34
Ezek az egerek, valami iszonyat ocsmányak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. shitcore
2011.02.16. 14:46
Szerintem nem csak az egér
Én most váltottam Slim billentyűről, semmi pénzért nem kéne ez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. RichardAud...
2011.02.16. 15:04
Azért a billentyűzetek nem rosszak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. XuChi
2011.02.16. 15:51
Ezek a termékek, úgy néznek ki mint ha a bazári céllövöldébe szánták volna őket 3 pálcikás nyereménynek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. subvoice
2011.02.16. 15:52
Ránézésre ugyanezek a billentyűzetek léteznek Genius logoval, a nagyobbik pedig Chicony-vel is (KU-0833 a pontos típus, itt nincs, de máshol kapható, jellemzően 2000 Ft alatti áron).

Chiconym van (fekete), az 2000 Ft-ot megért a design miatt, de egy fillérrel sem többet. Maximum kinézetre hasonlítanak az apple billentyűzetre, a gombok alatti mechanika valami olcsó vacak, nehéz lenyomni, csendben gépelni lehetetlen rajta, stb. Pedig egy épeszű árat (~5-6000 HUF) olyan szívesen adnék egy hagyományos kialakítású 105 gombos nem almás fekete szigetes billentyűzetért, ami mondjuk eléri a VAIO-ba épített billentyűzet szintjét... ...ha lenne ilyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. abel97
2011.02.16. 16:23
mindkettő billentyűzet genius copy, nekem is van egy, egy i220, az nagyon jó, de ezek ránézésre nem a legjobbak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. sgtyork
2011.02.16. 17:16
Ez egy az egyben Genius i220 Slimstar másolat.
Nekem is ilyen van ez nekem nagyon bejött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Jhonny06
2011.02.16. 19:50
abel97: A Genius meg az Apple-ről másolta, na bumm..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Vendég-Ven...
2011.02.16. 20:02
A teljes billentyűzet tetszik, de a két egér nagyon ocsmány.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. insanity22...
2011.02.16. 20:16
Az egyetemen mindenütt ezek a Perixx billentyűzetek vannak, gondolom a hazai IBM fizetett partnere lehet. Nem mondanám még átlagosnak se a billentyűzeteiket, mert gond van a nyomásponttal, akárcsak a billentyűk csúszós és izzasztós anyagával.
(Apró fail, hogy sorra halnak be a memóriák és heteket kell várni, amíg szervizelnek. De az IBM logója ott feszít mindenhol a folyosókon.
Azért a legszebb mégis az, mikor az Apple küldi az emberkéit a vackaival és megtalálják őt az infósok )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Enno
2011.02.16. 21:30
Hát így első ránézésre nekem még azzal is gondom lenne hogy mi lesz a gomb és a "test" közé kerülő szennyeződésekkel, ezt nem lehet csak úgy fejre fordítani kicsit meg lóbálni azt majd kihullik, mert elég kicsi a rés ott
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. CyberPunk6...
2011.02.16. 21:33
Jhonny06

az apple meg a sonyról, mivel a szigetes billentyűzet az sony találmány és nem apple. Amúgy nekem egy sony vaio-m van, szigetes billentyűzettel és messze a legjobb kialakítás. Nem is értem, miért gyártanak ma még más fajtákat is... felesleges, ez mindent ver.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. smate1990
2011.02.16. 22:06
ez a 310-es az ideális billentyűzet minden rajt van ami kell
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. insanity22...
2011.02.17. 08:24
CyberPunk666 - Talán azért mert a ThinkPad és az EliteBook billentyűzet az igazán tökély
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ossyni
2011.02.17. 21:33
fapadnál is fapadosabb - vaspad
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. CyberPunk6...
2011.02.18. 08:06
insanity228 - bátyám a hpnál dolgozik, így volt szerencsém az elitbookokhoz és szerintem közel sincs olyan jó, mint a sony vagy apple gépek szigetes kialakítása, de ízlések és pofonok.

ThinkPad gépet még sajnos nem volt alkalmam kipróbálni, így erről nem tudok nyilatkozni. Hülyeséget meg nem akarok írni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. irgumborg
2011.02.18. 16:49
A 407-es billentyűzet nagyon tetszik. Tudnátok ajánlani egy boltot, ahol meg lehet vásárolni? Ti hol vettétek? Nálatok is lesz esetleg valamikor?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pbando
2011.02.20. 14:29
http://www.edigital.hu/Vezetekes_billentyuzet/Genius_SlimStar_i220_HU_USB_billentyuzet_fekete-p51486.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. JuanDebrec...
2011.02.21. 18:10
Ez a szigetes billentyűzet nagyon szuper. Imádom a MBP-om is. Régen, mikor még asztali gépem volt, mit nem adtam volna egy ilyen billentyűzetért. Amúgy ez tényleg annyira rossz? Mert itt lentebb azért ez nem lett agyondiicsérve..?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. uristen
2011.02.25. 08:40
Szerintem nem nez ki rosszul, a lenyeg, hogy hibatlan legyen hasznalat kozben. Gondolom eleg halk es kenyelmes is. Az ilyen ritkacsontu billentyuzeteket nem nagyon szabad pufolni. Ha valaki idegebeteg modon jatszik annak ott a SteelSeries 6G V2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. _DiEGO_
2011.03.02. 19:34
No a halksága az szerintem is nagyon jó lehet , mármint éjszaka nem zavarja asszonyka álmát ha haverokkal csitelsz
Finom darabka ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!