iPon Cikkek

Borderlands - Túl egy határon?

Dátum | 2009. 10. 30.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

Manapság az összevegyített játékstílusok korát éljük. Se szeri, se száma a sok RTS-RPG, kaland-akció és sandbox játéknak, a legnépszerűbb pedig talán az FPS-ek és RPG-k összekeverése, nem véletlenül. Emlékezzünk csak a nagyszerű S.T.A.L.K.E.R.-re, vagy a Bioshockra! Most pedig itt egy új trónkövetelő, az évek óta készülő Borderlands, ami a hatalmas hype miatt joggal várható, hogy az év egyik legjobb játéka legyen. Poszt-apokaliptikus senki földje, kooperatív módra kihegyezett játékélmény és egyedi stílus, diablo-szerű játékmenettel. Összeáll ez?

Kicsit olyan falloutos érzésem támadt...
Túl egy határon

A Borderlands első ránézésre egy FPS, amiben a dolgunk, hogy megtaláljuk a Pandora nevű bolygó elveszett kincsét, a "vaultot". A játék története e körül a rejtélyes lelet körül forog, melyről eleinte nem is tudunk többet annál, mint hogy bár senki sem hisz benne, mindenki meg akarja találni. Az intro végeztével választanunk kell egy karakterosztály (és hozzá főszereplőt), majd egy furcsa női hang kezd beszélni a fejünkben, és elárulja, hogy mi lettünk kiválasztva a vault felfedezésére. A sztori nem túl erős része a játéknak (mondjuk a befejezés csattanója jó ötlet), így ezen kívül sokat nem is nagyon lehet tőle elvárni. A mellékszereplőknek nincs egyéniségük, NPC alig akad, és így tovább. Mi több, a játék gyakorlatilag csal, mert bár FPS-nek tűnik, valójában egy RPG, ahol a főküldetések mellett mindenféle mellékmissziót is fel lehet venni, és ahogy haladunk előre a játékban, úgy leszünk egyre erősebbek és jobbak. Emlékezetes karakter nem igazán lesz (sőt, én már most alig emlékszem rá, hogy kikkel is találkoztam), ahogy beszélgetni sem fogunk a jól megszokott szerepjátékos körökön belül.

A játék karakterei rendkívül barátságosak
A kiválasztott karaktereknek ugyan van némi hátterük, és ez picit a sztorit is befolyásolja (jut néhány egyéni quest), de a lényeg inkább a játékmeneten van. Brick egy Berserker, vagyis afféle erőember, aki iszonyú pusztításra képes akár puszta kézzel is. Mordecai a Vadász kasztot képviseli, és ehhez mérten a kések és a mesterlövész puskák a specialitásai, míg az utolsó férfi, Roland egy katona, és a telepíthető fegyverekhez ért a legjobban. A csapat egyetlen hölgytagja Lilith, aki ugyan embernek született, de most Szirén, azaz a világ hat szuperképességű lényének egyike, aki képes lelassítani az időt. A kasztunkat érdemes jól megválasztani, mert a későbbiekben mindent ehhez mérten fejleszthetünk majd, és egy jól feltápolt karakter többet ér Pandorán minden felszerelésnél.

Szerepeljünk

A játékmenet a már megszokott klisékkel él, vagyis a küldetésekért és a leölt ellenfelekért tapasztalati pontok (XP-k) járnak, melyekkel szintet léphetünk és fejlődhetünk. A különböző küldetések a már millió éve bejáratott "menj A pontból B-be és csináld, amit mondok" recept alapján működnek, s mikor végeztünk, csak vissza kell battyognunk a jól megérdemelt jutalomért. Maga Pandora elég hatalmas és részletes világot jelent ahhoz, hogy jó ideig elkószáljunk benne, ám mivel a questek nem túl változatosak, az egész olyannak hat, mint egy Diablo-klón, csak éppen lőfegyverekkel. Kimegyünk a határon, jönnek a ronda szörnyek, mi meg lelőjük őket, és tádá, már meg is van a kellő XP mennyiség a következő szinthez. Mivel a történet nem valami beszippantó (sőt, engem egyenesen untatott), a dolognak nincsen íze, és emiatt az amúgy igen érdekes ötletek sem tudnak megfogni bennünket.

A harc néha kissé kaotikus, itt pl. azt se tudom, mire lövök
Pedig van pár, annyi szent. Lehetőségünk nyílik járműveket vezetni, és a homokfutók pattogása, a sivatagi autós hajsza a mindenre elszánt útonállókkal jópofa adalék. A halálunk utáni utolsó esély is szórakoztató, vagyis ha elfogyott az életerőnk, még elég időnk marad kinyírni egy ellenfelet, s ha ez sikerül, akkor maximális élettel és páncéllal kelünk fel a földről. Mivel a Borderlands fegyverei nagyrészt véletlenszerűen generáltak, többszázezer típust lelhetünk fel kalandjaink során, melyek mind más és más paraméterekkel bírnak. A cirka 30 órás végigjátszás alatt meglepően sokat foglalkozunk majd a felszerelésünkkel, és hála a gyorsutazás lehetőségének, a kínos mászkálásokat is elfelejthetjük.

Hát ööö... ehhez nem is igen tudok mit hozzáfűzni
Ám mindez sajnos még mindig kevés. Egyedül játszva a játék nem elég izgalmas, a folyton újraéledő ellenfelek pedig inkább idegesítők, mintsem hogy kellő kihívást nyújtanának. Hogy akkor mégis miért nem rossz a Borderlands? Két szó: kooperatív játék. A Borderlands legnagyobb (és majdnem egyetlen) erőssége a négyfős kooperatív multi, amikor is a játékosok egymással vállvetve viszik végig a sztorit és fedezik fel Pandora világát. A dolog legjobban egy MMO-ra hajaz, annyi különbséggel, hogy itt az FPS-ekből ismert taktikai harc is komoly jelentősséggel bír, vagyis egy-egy durvább küldetéshez nem árt, ha a kasztunknak megfelelően helyezkedünk el a terepen. Mivel a világban vannak arénák is, az egymás elleni küzdelem is megoldható, ha pedig épp a csatatéren tetszik meg valami, amit a másik vett magához, bármikor kihívhatjuk egy párbajra, hogy meglássuk, ki a jobb.

Társasjáték

Igen, a Borderlands hiába tartalmaz egyszemélyes módot, ha az egész a kooperatív játékra lett kihegyezve. Ezért van kiherélve a történet, emiatt nincs elég nagy NPC-élet Pandorán, és ez az oka annak, hogy a legrövidebb város melletti séta is szörnyek százait aggatja a nyakunkba. Ugyan kooperatív módban a játék kicsit könnyebbnek tűnhet, a szavatosságot ilyenkor bőven felhúzza a kíváncsiság, mert ekkor már igenis látjuk értelmét a történet szempontjából nem fontos helyszínek újralátogatásának, vagy a mellékküldetések megcsinálásának. Mivel pedig ellenfélből is nagyon sokféle van, a dolog egy nonstop vérfesztiválba fullad, ahol a négyfős (vagy kevesebb) parti a Ventrillon/Teamspeaken át nagyokat kurjantgatva lemészárolja a csúf gonosz banditákat és szörnyszülötteket.

Hátulról a doki nem egy túl szimpatikus ember...
Mindezen jóhoz persze nem árt a megfelelően tálalt technikai háttér is. A Borderlands motorja az Unreal Engine 3.0 kissé módosított változata, így a játék egyfajta képregényes megvalósítást kapott (Cel-Shaded). Mindenütt éles kontúrok és erős színek vannak, komolytalanná varázsolva az amúgy elég súlyos világot. Az összkép nem rossz, de nekem személy szerint nem igazán jött be, és a grafika részletessége is elég közepes. A textúrák életlenek, az élek szögletesek, az árnyékok kockásak, és még sorolhatnám. Cserébe legalább jól fut. A tesztgépen (Athlon II X2 240 @ 3,4 Ghz, HD3870 és 6 giga RAM) meg se kottyant neki a 720p-s felbontás és a 60 képkocka, szóval a szerényebb vassal rendelkezők is tehetnek egy próbát a Gearbox portékájával. Bár annyira nem tartozik a grafikához, de mindenképpen kiemelendő Pandora mérete: óriási. Komolyan, ekkora bejárható világgal ritkán találkozunk, így a játéktér titkait még sokáig nem fogjuk maximálisan felfedni.

... ám szemből egyenesen sikítófrászt kapok tőle!
A zene és a hang megpróbál illeszkedni a képregényes stílushoz, vagyis laza és rockos, ami még kuszábbá teszi az összképet. Mintha a fejlesztők nem tudták volna eldönteni, hogy komoly RPG-t, vagy vicces shoot 'em upot akarnak készíteni, s ezért inkább összemosták a két tervet, "lesz ami lesz" címszó alatt. A dolog lehet, hogy valakinek bejön, de nagyon ízlés kérdése, és emiatt a Borderlands egy tipikusan "vagy szereted, vagy utálod" játék lett, ami nem biztos, hogy a legjobb vétel, ha az őszre csak egy dobozra elég pénz van a malacperselyünkben.

Határvonal

A Borderlands egy jópofa játék lett, de csak azoknak merem ajánlani, akik össze tudnak boronálni pár havert a vásárláshoz, mert egyedül nagyon keveset nyújt a program. Hiába a mélysége, ha a multiplayer jelenti benne a bulit, és mintha a hangulat sem lenne mindig a tetőfokon, pedig pár éve még a legnagyobb sikervárományosnak tűnt volna. Már várható hozzá az első DLC The Zombie Island of Dr. Ned címen, és még sok be van tervezve, szóval a vásárlók jó ideig ellesznek még a Borderlandsel. Kívánom a Gearboxnak, hogy eleget hozzon a konyhára a játék, mert látszik rajta, hogy szívüket-lelküket adták bele, de remélem, hogy ha valaha folytatásra adják a fejüket, akkor egy sokkal kiforrottabb játék kerül majd az asztalra, vagy legalább nem erőltetik bele az egyszemélyes részt, mert eddig ez még kevés, innováció ide vagy oda (a 8-ast a játékélményre is csak a multi miatt kapta, mert az tényleg jó).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

35. jadam92
2009.10.30. 14:24
aranyos kis chell shaded game:D csak az a baj hogy nekem ennek a gép igénye is sok xd
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. ricsi120
2009.10.30. 14:37
Nem tudom hogy lehet így játékot értékelni, hogy még lvl 2-t se érted el ahogy látom, talán többet kéne játszanod vele és rájönnél hogy ez a játék minimum 90%, és még a cell shaded grafika is illik hozzá ;)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. loogan23
2009.10.30. 14:56

Lehet oda kellene írni a cikkekhez az eltöltött játékidőt, és az elért szintet a félreértések elkerülése végett...bár számomra az a logikus, hogy ha valaki egy  tesztet készít, akkor végigjátsza a játékot és csak utána nyilvánít véleményt...lehet naív vagyok. A level egyes képek meg a 'végigjátszás utáni újrakezdés, a teszthez képek, beszerzése céljából' project eredményei gondolom...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. jadam92
2009.10.30. 15:00
ricsi120: jah az azért kicsit izé.. xd sztem KF re is így rá néztek és az alapján döntötték el.. mert én is rettentő szar gémnek gondoltam de aztán tökjó :D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. thspo
2009.10.30. 15:00
ez a játék baromi jó lett, inkább FPS mint RPG, de talán jobb is így hisz így nem szimplán egy Fallout 3 klón-ról van szó. Én 37-es szintű hunter-re fejlődtem a végére, és ami rettentően pozitív számomra h a történet végigjátszása után folytathatod a barangolást, új küldetéseket találhatsz, fejlődhetsz stb. Ez a játék sztem kivételesen jó lett és napokra a képernyő elé ragasztott ami manapság egyre ritkább. A grafika pedig sztem mesés és nagyon jól optimalizált. A szavatosság és a játékélmény szerintem még single-ben is igencsak a toppon van (ilyen hosszú alapjaiban FPS játékkal még nem találkoztam). A 80% véleményem szerint kevés, NAGYON kevés!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Blade0012
2009.10.30. 15:35

Ha coop-ban annyira fantasztikus akkor miért ne lehetne jó egyedül? Diablo vagy Sacred talán unalmas ha nincs kivel játszani? Másik meg:"A textúrák életlenek, az élek szögletesek..."nevetséges, de a fő hogy a Tropico 9-et kapott grafra...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. SiDan
2009.10.30. 15:49
Egyetértek az előttem szólókkal, a játék nagyon szórakoztató coop-ba; mivel singlebe nem is próbáltam, erről nem tudok nyilatkozni. A grafika szintén szép, nekem nagyon bejön; s tetszett, h a játékkészítőknek volt humorérzékük is (azok a robotok.. :) ). Számomra az év meglepetése s eddig a legjobb is 2009-ben. Szerintem: látvány 9/10; hangzás: 8/10; játékélmény: 9/10; szavatosság: 10/10 --> 90%
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Chocho
2009.10.30. 16:07
ricsi120 és jadam92: Kikérem magamnak az efféle vádakat! A képek valóban a játék elejéről valók, de semmi közük ahhoz, hogy mennyi időt töltöttem el vele. A cikkben pedig minden benne van, amit tudni érdemes. Köszöntem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Richard83
2009.10.30. 16:20
Nagyon zsír játék. Nem lehet megunni, akkor csesződtem fel a játékon amikor egy istenért se tudtam kinyirni egyszerü ellenségeket, akkor úgy voltam vele a picsá.a sz*r játék. Aztán rájöttem hogy először növelnem kell a szintemet mert még gyenge vagyok :) most már elég jól hasítok lvl 16. És ez a rengeteg változatos fegyver amik egyre erősebbek ez nagyon bejön nekem. 9/10 a játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. thspo
2009.10.30. 16:34
Richard83: örülj neki h van ellenfél :D én a 37-es szintűmmel már kvázi elpusztíthatatlan vagyok, egy-két sniper-el 5000-6000 pontot lehet sebezni ha jól eltalálod, azt nemsok minden éli túl :D, ha azt nézzük h nekem van most 660 életpontom :)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. hungarypet...
2009.10.30. 18:40
Mielött még egymásnak esnétek van aki nem szereti a mesének kinéző játékot bármilyen jó a TF2-ővel meg a bf herossel van aki nem játszik mert hogy hát ez mese pedig a bf heroes ingyenes és sztem nagyon faja. A játékról nem tudok nyilatkozni még nem próbáltam =D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. hungarypet...
2009.10.30. 18:53
Mielött még egymásnak esnétek van aki nem szereti a mesének kinéző játékot bármilyen jó a TF2-ővel meg a bf herossel van aki nem játszik mert hogy hát ez mese pedig a bf heroes ingyenes és sztem nagyon faja. A játékról nem tudok nyilatkozni még nem próbáltam =D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Blade0012
2009.10.30. 18:59
Az hogy vki nem szereti még nem kell hülyeségekkel lehúzni. A vak is látja hogy az "életlen textúrák" távolról sem igaz (akár a képeket elnézve) csak kellett vmi ok az alacsonyabb pontszámra. Még jó hogy nem konzolverziót teszteltetek, a fejlesztők szerint a pc-s verzsön textúrái a legszebbek a három közül. Vagy csak simán a különbség nem világos az élsimítás és a textúraélesség között
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. forintuser
2009.10.30. 19:48
Ma délután kipróbáltam,nekem nagyon bejött..:-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Th3Ac3
2009.10.30. 20:16

Csatlakozom az előttem szólókhóz, szerintem is sokkal többet érdemel ez a játék mint 80%. Nagyon jó lett, én eddig minden percét nagyon élveztem. Minimum 90%-ot érdemel. Egyálatlán nem unalmas, és a történet se rossz. Nincs annál jobb érzés amikor csak úgy önszántadból elindulsz kalandozni a nagyvilágba, és találsz egy rakás pénzt elszórva, meg überbrutál cuccokat.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Svindler
2009.10.30. 21:17
Blade: azért a PoP szebb volt, szerintem a második oldal első képén ez eléggé látszik. Nem azért lett "lehúzva" mert cel shaded. Chocho-nak ez volt a véleménye és overall ennyit adott rá. Nem kell egyetérteni ezzel, mint a fórum is mutatja sok embernek bejött a játék még egyedül is, ennek mi csak örülünk. De sportot űzni a cikkek támadásából már kicsit fárasztó. Azért mert valakinek más a véleménye még nem idióta, ez az egyik amit meg kéne érteni. A másik, hogy nem csak 90% felett létezik jó játék, én például a Sigma 2-re 86%-ot adtam, de bátran ajánlom akárkinek, mert jó játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Bxkleg
2009.10.30. 22:53
Ez a játék pedig kb. ennyit érdemel és ebbe bele van számolva a multi/cooperativ lehetőség is, egyébként magában egyedül csak 10/6. A grafika nem illik egy ilyen világhoz, a harc kaotikus, a történet gyenge, a zene is olyan semmilyen, a véletlenszerű fegyvergenerálás eredménye meg az hogy a legtöbb darab full használhatatlan.(egy fps ben nekem a fegyverek+ ellenfelek nagyon fontosak, az egész erről szól kit lövök mivel). Ráadásul a fizika valami pocsék,az AI nevetséges, és még millió egyébként nagyon fontos dolog van ami kidolgozatlan vagy nehezen átlátható használható főleg harc közben(pl elhulló töltények felszedegetése, gyógyítás,stb). Az ellenfelek újratermelődése pedig egyenesen idegesítő egy idő után, ráadásul túl könnyű az egész(főleg úgy hogy állandóan újjászületünk). Persze ezektől még nem rossz a játék, játszható, de messze van attól hogy klasszikus legyen belőle...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Xefin
2009.10.31. 00:01
Eppen ma vittem vegig es azt kell mondjam hogy nagyon elveztem 5 nap alatt vittem vegig ami nagyon ritka hogy tudjak ennyi idot szakitani egy jatekra :) de ez megerte 18ora, 36 lvl. Ertem, hogy vannak akik a Cry engine-hez merik a grafikat, de szamomra pontosan megfelelt ehhez a jatekhoz. A hangok kulonsen tetszettek, rengeteg kulonfele fegyver hangeffekt volt ami egy jo hangszoron (jamo:) igazi elmeny volt vadaszni. A kis robotok humoros beszolasai es a tanc tudasuk kulon dicseret :) Szerintem nem fair ennyire lehuzni ezt a jatekot, Nalam 91%!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Hc Toxic
2009.10.31. 01:12
Nekem maga a grafika már elrugta a pöttyöst :D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Thomas90
2009.10.31. 10:38
Szerintem nagyon zsíros kis játék. Öcsémmel toljuk ketten a küldetéseket és baromi jó! A grafikával is kivagyok békülve, a co-op meg mindent visz, legalábbis számomra mert nekem ez az első ilyen játék amit így végig lehet vinni. Ezután sok játékból hiányolni fogom:)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Nurba
2009.10.31. 13:17
Elején nem nyűgözött le, de most, hogy jobban belemásztam (bár még csak level11) jobban tetsződik....Nem életem legjobb játéka, de nem rossz ez és nem is csúnya :)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Menthix
2009.10.31. 23:18
Először is üdv mindenkinek! Végigolvasva a cikket és a kommenteket, sokmindennel nem értek egyet. Szerintem (nem csak szerintem) rendesen alulpontozta a játékot a cikk írója. A látvány jogosan kapott 7 pontot, a textúrák olykor borzalmasan néznek ki. A cell-shaded grafika viszont egyébként nekem bejött. Hangzásra viszont én megadnám a 9 pontot és nem a zenék miatt, hanem a mobok nyöszörgéseiért, olykor ijesztőek tudnak lenni és illenek a tulajdonosukhoz. Játékélmény 10/10! Hihetetlen nagy játék lett, kétség kívül tíz pontos. Elsőre egyedül játszottam végig, majd eszembe jutott, hogy BA****** ezt lehet multiba is :) Az egyjátékost nagyon élveztem, de amikor co-op-ba végigvittem másodjára is... Nagyon nagy élmény, nameg a PvP. Aki szerint kaotikus a harc, az még sosem játszott igazi FPS-el vagy RPG-vel. A cuccok nagyon jók, olykor erősen elgondolgodtat, hogy melyik fegyót, pajzsot is rakjam be. A questek könnyüek, csak úgy ahogy a fejlődés is az. A fegyverképzettség fejlesztése már más tészta, 40 fölött eléggé belassul már :) Nos, két végigjátszás után: lv50 Soldier (HeavyGunner) Aki nem próbálta még, tegye meg, online van az igazi élmény :) -imho: 92%-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. pdx06
2009.11.01. 05:11
Valahogy nekem nem jött be. Nem tetszik a rajzfilm stílus. A világ legegyszerűbb dolga a fejlesztőknek hogy valódi textúrák helyett rajzolóprogrammal készült textúrákat raknak a a játék Textures mappájába. Már egy sima harcba belefájdult a fejem, elég szokatlan meglőnni egy rajzfilmfigurát. Nem vagyok ehhez hozzászokva. Szerintem jobb lett volna legalább egy Half Life2-s textúrapakkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Mav063
2009.11.01. 12:00
Ez a játék világklasszis lett az én szememben. Jópár utaláson még el is nevettem magam amikor filmbeli karakterekre vagy épp egy monológ fontosabb részeiről neveztek el ezt-azt. Aki 1x végigvitt minden küldit, az tudja mikre gondolok :) A játékértékelés 1 ember műve és álláspontja, nem kell leszólni emiatt senkit hogy "jajj hát ez többet ér mint 80%" mert van akinek 50et se ér. Bár én is keveslem a 80-at :D Utoljára single player játék ilyen szinten nem is tudom mikor kötött le.. talán a Mount & Blade, de azóta semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Mav063
2009.11.01. 12:01
a coop-ról meg nem is beszélve, az úgy zseniális :D bocs ez lemaradt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. dragon83
2009.11.01. 14:54

pdx06: "A világ legegyszerűbb dolga a fejlesztőknek hogy valódi textúrák helyett rajzolóprogrammal készült textúrákat raknak a a játék Textures mappájába."

 

 

 

Már ne haragudj, de ez hülyeség. Ha nem értesz a grafikus munkához, akkor ne mondj ilyeneket. Akár rendes, akár cell shading-es a grafika, a fejlesztőknek ugyanúgy meg kell rajzolniuk a textúrákat, csak utóbbinál élénkebb színeket, meg speciális szűrőket használnak. Mindkét textúratípus hasonlóképpen készül, kisebb nagyobb eltérésekkel. Nem paintben kell megrajzolni a cell-es textúrát.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. hsc416
2009.11.01. 16:40
Szerintem meg azért jó mert olyan mint pl az Arma2. Itt csak mész lősz, de nem idiótán hentelős. Játék. Kikapcsol teljesen. Szvsz erre adnék 90%-ot az Arma2-re 60-at. Én játszani ülök le a gép elé. Ha annyira haborúzni akarnék directx110-el meg mindenfélével, akkor belépnék a seregbe... Persze nekem nem probléma, ha másnak az "életszagúbb" szimulátor jellegű játékok jönnek be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. hsc416
2009.11.01. 16:41
Bocs. Nem olyan mint az Arma2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pdx06
2009.11.01. 16:54
Pedig harmad annyi munka elhiheted. Mivel nem kell annyira részletgazdagnak lennie. Én is próbálkoztam a képregény stílussal. Nem nagy ördöngősség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Menthix
2009.11.01. 20:13
pdx06, légyszives, dobjál már össze nekem egy Borderlands 2-t :) Ha már annyira egyszerü dolog, neked biztos menne :)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. csigabigaf
2009.11.02. 00:35
pdx06 te aztán hatalmas sügér vagy. Cikk: Lillith az időt lassítja? Ezt a robbanós láthatatlannáválás melyik oldalán teszi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. nedcoleman
2009.11.02. 09:48
Bizonyosan velem van a gond de másfél nap után már nem volt tovább kedvem visszatérni a Borderlandshoz. Nem élvezem. Most mindenki osszon teljes erôbôl - kérem. Én maradok a Fallout3-nál pont pont pont Egyszerûen nem jön be a játék "egyedisége" ha illene rá ez a szó /akkor lenne igazán szép/. Bár a coop módot még nem volt szerencsém kipróbálni így nyilván adok majd neki mégegy esélyt valamikor majd talán. hsc416- "örülök", hogy kijavítottad magad - Ennek a játéknak a világon semmi köze az Arma2-höz. A posztapokaliptikus mivoltjához a cell-shaded pedig érthetetlen. Remélem sokan emlékeznek még a XIII nevû játékra. Nos ott tökéletesen beillett ez a style, maga a hangulat is ezt adta és köré volt építve ahogyan kell. Részemrôl a játék fura kettôssége zavarossá teszi az összképet és egyáltalán nem elég amit kapok, ezt jópár órányi játékidô után mondhatom. ///Lehet az én hibám de próbáltam némi párhuzamot vonni Fallout3 és S.T.A.L.K.E.R. mellett - Lehet nem kellett volna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pdx06
2009.11.03. 20:59
Bazz nem arról beszélek hogy maga a játék egyszerű, hanem a textúrái, a fizikája. Nincsenek benne részletes textúrák, tipikus 256 színú képregény hatása van, szögletes alakzatokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Apocalipta
2009.11.11. 18:11
Sztem jó játék lett, megérte rá várni. Igen, én is szeretem a Fallout 3-at, jó játék az is, de a Borderlands az vmiért más. Más, mert van benne multi. Hihetetlenül jó dolog csapatban osztani az ellent. Igaz, nehéz volt beállítani h működjön, de ahogy egyszer beindul... utánna indul az őrült lootolás meg lövöldözés. Járművekről már nem is beszélve, nagyon jók. Pláne sőt nincs is nagy gépigénye...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kihaennem
2009.11.14. 13:02
Massive játék, nem beszélve a coopról!
Zseniális. Megérte megvenni!
Csak ajánlani tudom mindegykinek

A Cikk is király!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!