iPon Cikkek

BSG Online - Az emberiség vége

Dátum | 2011. 07. 18.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

A Battlestar Galactica (vagy ahogy kishazánkban hívják, Csillagközi romboló) sikere és érdemei elvitathatatlanok, hisz egy eleinte szkeptikusan fogadott remake-ből vált minden idők egyik legfontosabb és legjobb sci-fi tévésorozatává. Nem csoda hát, hogy az amerikai SyFy igyekszik minél több pénzt kikasírozni a franchiseból: már készült egy előzménysorozat, most készül egy újabb, a PC-s játékosokat pedig egy ingyenes MMOG-vel kívánják visszacsábítani a cylonok kegyetlen világába. A BSG Online űrcsatákat, változatos küldetéseket és remek hajókat ígér, s mindezért egy fillért sem kér cserébe. De vajon ez lenne minden rajongó álma, vagy csupán egy félresikerült kísérlettel van dolgunk?

Űrszekerek

Bár a sorozat történetét kitárgyalhatnánk, a játék iránt érdeklődők nagyobb hányada bizonyára tudja, miről van szó, úgyhogy inkább ugorjuk át a részletes ismertetést, és elégedjünk meg annyival, hogy egy olyan világban járunk, ahol az emberiséget a gépek, amiket cylonoknak neveznek, a kihalás szélére sodorták. Mindössze pártízezer túlélő maradt, akik az egykor szebb napokat élt (immár 40 éves) Galactica romboló szoknyája mögött igyekeznek átvészelni a látszólag elkerülhetetlen népirtást. A játék ezzel persze nem sokat foglalkozik, mindössze feldobja az eddig látott alaphelyzetet, illetve a játékmechanika szempontjait figyelembe véve egy olyan időszaktól kezd, melyben a cylonok már nem képesek az állandó feltámadásra (hogy ez mit jelent, az a sorozatból kiderül, nem szeretnék többet spoilerezni) Minket mint újonc pilótákat (szerelőket? katonákat?) illesztenek az ismert miliőbe. Az egy kicsit talán hosszúra nyúlt oktatómód elmagyarázza, hogy is mennek a dolgok a BSG világában, majd a játék elereszti a kezünket, mi pedig két, első látásra jól elszeparált út között választhatunk. Vagy a háború lesz a kenyerünk és innentől fogva más játékosok elagyabugyálására fordítjuk az értékes szabadidőt, vagy nyersanyagokat kutatunk fel a túlélőknek, kicsit békésebb vizekre evezve. Kár, hogy a két csapásvonal túlságosan is összekapcsolódik a játék előrehaladtával, de erről majd később.

A karaktergenerálás felesleges sallang
Ahogy a legtöbb MMOG, a BSGO is egy karaktergenerálással indít, sőt, még a játék elején el kell döntenünk, hogy karakterünkkel a cylonok, avagy az emberek sorait kívánjuk erősíteni. Akárcsak egy WoW-ban vagy Aionban, a két frakció ellenség, a békés együttélésre semmi esély, tehát érdemes a megérzéseinkre hagyatkozni, nehogy a sokadik szintlépés után jöjjünk rá, hogy tulajdonképpen rossz oldalon állunk (Az a fránya cylon-detektor kütyü, igaz, Dr. Baltar?). Ha megvan, hogy hová húz a szívünk, formálhatunk egy emberi szereplőt, akivel később a bázisokon mászkálva küldetéseket vehetünk fel és unalmas beszélgetéseket folytathatunk. Sajnos a variációk tárháza nem túl széles, de hát itt mégiscsak az űrhajókon van a hangsúly, ugyebár.

S hej, de még milyen hangsúly! A BSGO játékidejének 90%-át a pilótafülkében töltjük, s ahogy lépjük a szinteket, úgy nyílnak meg az egyre erősebb és jobb hajók, melyek más és más osztályokat képviselve teszik lehetővé, hogy a világűr korlátlan urainak érezzük magunkat.

Vagy mégsem? Nos, a helyzet az, hogy bár folyamatosan erősödünk és egyre jobb felszerelésünk lesz, a játék lehetőségei roppant limitáltak, igazából csak két dologra korlátozódnak. Vagy harcolunk, vagy erőforrásokat kutatunk - idővel pedig utóbbi egyet jelent az első ponttal, mert az űr nem elég nagy két pusztulás szélén álló szupercivilizációnak. A harc maga zseniálisan kivitelezett, gyakorlatilag a Wing Commander legszebb pillanatait idézi. Az egérrel vagy a WASD billentyűkkel terelgetett hajóval különféle lövedékeket (rakéta, gépágyú, stb.) eregethetünk az ellenséges játékosok felé, akik ugyanezt teszik ellenünk, s mivel az egész rendszer egyszerű és könnyen tanulható, kisvártatva kiderül, kinek van elég tehetsége és gyors reflexideje ahhoz, hogy túljárjon a többiek eszén. A program ezen része olyannyira gördülékeny, hogy simán eltöltünk vele több tíz órát is, arról már nem is beszélve, hogy könnyebben fejlődünk, ha a harcra orientáljuk magunkat.

Egyszerűen nincs mit csinálni
Sajnálatos azonban, hogy a játékmenet két alapköve nem illeszkedik egymáshoz úgy, hogy arra egy kiegyensúlyozott dizájn épüljön. A nyersanyagok gyűjtése elengedhetetlen a jobbnál jobb fejlesztésekhez, viszont nem elég, hogy borzasztóan időigényes és unalmas, de sokszor már feleslegesen csap át harcba a dolog, elvéve az ember kedvét a lootolás amúgy sem felhőtlen örömeitől. Az aszteroidák kiszipolyozása annyira fárasztó, hogy visszasírtam a Mass Effect 2 bolygószkennelését. Pedig nem kellene sok a javuláshoz, mindössze változatosabban kellene tálalni a gyűjtögetést. E ponton viszont ismét csak elvérzik a BSGO, ugyanis a harcon és a beszerzésen túl semmi értelmeset nem lehet csinálni benne. Vannak ugyan küldetések, de szintén unalmasak és önismétlők, ráadásul nem adnak elég jutalmat, így nem éri meg erőt fordítani rájuk. A sztori és a világ ismerete mellett persze ez érhető, de egy játéknál igazán fel lehetne dobni a koncepciót, főleg ha a harc ennyire jól megkoreografált kivitelt kapott.

Nincs mit felfedezni, nincs miért gyűjteni, sőt, igazából játszani is csak az új hajókért és a szintlépésért van értelme, na meg a profilunk mutogatása miatt, már ha ez valakit izgalomba hoz. A harcélmény ugyanis egy idő után nem lesz elég a boldoguláshoz, és szép lassan elhagyjuk a világűrt, hogy szebb, jobb helyeket keresgéljünk az egyébként igen bő ingyenes MMO-piacon. Tovább rontja a dolgokat, hogy nincs igazi PVE. Pár gagyi drone-t vagy misszió által scriptelt hajót persze kidurranthatunk, de maga a világegyetem üres, csak a játékosok népesítik be.

Még szerencse, hogy a technikai oldal kielégítő, és legalább bugokkal nem kell küzdeni. Én legalábbis nem találkoztam eggyel sem (na jó, pár glitch akadt, de az semmi manapság), ami már csak azért is figyelemre méltó dolog, mert a BSGO még a cikk írásának pillanatában is béta formában leledzik. Bizony, a játék nincs kész, éppen ezért van esély rá, hogy idővel kiegyensúlyozzák a játékmenetet, és kit tudja, talán valami normális célt is sikerül összekalapálni. A tehetség ugyanis megvan, főleg a programozói oldalon: az egész program a böngészőben fut, 3D-s, és a lehetőségekhez képest még jól is néz ki. Persze nem egy X3, de a sorozat képi világát jól utánozza a sok fekete és sárga színkeveréssel, meg a hajók kopottas textúráival. Ehhez jár egy igen kellemes zenei aláfestés, mely természetesen a sorozat melódiáit jelenti, és szintén a tévéből ismerős hangeffektek, gyakorlatilag nulla gépigénnyel. Kell ennél több?

A grafikával semmi baj, főleg a cylon oldal néz ki jól
"Ezt kérjük mi!"

Hát, azért kéne, igen. A BSGO egyelőre nem több egy kellemes, eleinte élvezetes, könnyen játszható, de sajnos hamar unalomba fulladó MMOG-nél, bár tegyük hozzá, a lehetőségek megvannak benne. Hatalmas pozitívuma, hogy a rajongók gyakorlatilag bármilyen ősi kacaton ellövöldözhetnek benne (egyik barátomnak egy 2003-ban épített PC-n is szuperül fut), mindezt egy fillér nélkül, bár esélyes, hogy idővel, a bétafázisból kilépve kapunk pár izzasztó mikrotranzakciót az arcunkba. Most viszont még szabad a gazda, tessék nyugodtan regisztrálni és játszani, de ne halljuk, hogy mi nem szóltunk a negatívumokról. Ezért ugyanis senki sem teszi majd le a WoW-ot, és ezekért a cylonokért még Helo sem menne sittre.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

30. False
2011.07.18. 15:20
Megmondom nektek,ingyen, hol a csapda, ott hogy az egész egy nagy rakás szar, olyan ember aki látott már olyan embert aki hallott már olyanról,akinek az ük-ük-ük apjának a régi szobatársa fingott már olyat mint a BSG,az meneküljön ennek a szemétnek a közeléből.Béta alapján mondom, nem holmi videok alapján, aktívan játszottam vele, illetve küzdöttem ezzel a szarral /sajnos/.Az még hagyján hogy mikor mászkálsz bármeik hajón, a párbeszédek csak szövegesen jelennek meg, és nem szólalnak meg az adott karakter orgánumán, az egy dolog.De az hogy bármelyik hajót,gépet eszköz max annyira kormányozható mint egy bezsírozott kád a jégen, az valami felháborító.Ennyire szar irányítás még életembe nem láttam, hogy azt ne mondjam a 20 éves X-wing legalább 50 évre előrébb jár e téren.De biztos ez is az übergyökér desingeri döntéshez tartozott, mint hogy fusson böngészőben, mert úgy ha szar is, nem szólhatnak,nem mintha ezek jobbra lennének képesek.Még órákig tudnám szapulni ezt a foshalmazt,de egyelőre elég volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. False
2011.07.18. 15:36
Chocho írta : "A harc maga zseniálisan kivitelezett, gyakorlatilag a Wing Commander legszebb pillanatait idézi. Az egérrel vagy a WASD billentyűkkel terelgetett hajóval különféle lövedékeket (rakéta, gépágyú, stb.) eregethetünk az ellenséges játékosok felé,"

A wing commander köröket ver erre, akármelyik részt nézzük.Aki kijelentéseket tesz mint te,annak a legkomolyabb űrharcszimulátora élete folyamán max a 2D-s Tyrian lehetett.

<Vegyél vissza és a személyeskedést is felejtsd el. A véleményedet kifejtheted fröcsögés nélkül, helyesírás gyűjteménnyel a bal kezedben is. Ha már állandóan az igényességről papolsz, akkor legalább illene neked igényesnek lenned - Svindler>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. dragon83
2011.07.18. 16:44
Nagyon tetszettek a cikkben lévő apró utalások a sorozatra. Főleg mivel épp most nézem újra az egész szériát.

A játékkal nem játszottam, de úgy érzem nem veszítettem sokat. Amúgy sem szeretem az MMO-k többségét, és ezt még a BSG sem változtatja meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Zelbacsi
2011.07.19. 08:24
Én csak a cikk alapján tudok ítélni, de ez nekem eléggé úgy tűnik, hogy nem azok csinálták, akik lelkesedésből fejlesztenének BSG-s játékot, mert annyira szeretik, hanem valakinek (legyen Mr. Johnson) eszébe jutott hogy "fúú most ez a menő, ezen fogok meggazdagodni!!", és mivel már a markában érezte a végtelen pénzt, türelmetlenül megcsináltatta valami olcsó gárdával (én speciel soha nem hallottam még se a "Bigpoint games" se az "Artplant" játékairól, biztos csak a véletlen műve, de még az is lehet, hogy tehetségesek a programozók, ahogy Chocho írja, csak az önmagában nagyon kevés egy jó játékhoz), kirakatta bétára teljesen ingyen, várja, hogy majd mindenki rákattan, és akkor hirtelen elkezdhet pénz szedni érte (vagy egyszerűen bevezeti a mikrotranzakciókat, ahogy Chocho is utalt rá). Csak arra nem gondol (mert esetleg közben még utálja is a "hülye számítógépes játékok"-at, csak az üzletet látta meg benne), hogy ez így, ahogy van egy nagy nulla. (Ismét jelezném, hogy csak a cikk, meg minimális utánajárás alapján mondok véleményt.)

Aki szereti a témát és ezért szeretne jó játékot kihozni belőle, az nem csinál ilyen látszat-bénaságot, hanem inkább még fejleszt rajta egy évet, hogy legyen is benne valami...

No mindegy, ma már nem azt a kort éljük, ahol valamit igényesen megcsinálnak, mert arra van igény (ez így most akkor szóismétlés vagy nem? ), hanem azt, amikor már üzlet a játékfejlesztés, Mr. Johnsonnak pénz kell, és Mr. Johnsonnak minél előbb kell pénz....

Aki szereti a BSG-t, az inkább nézze végig még egyszer a sorozatot, mint dragon83, jobban jár vele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Fzoltan
2011.07.19. 08:46
TrueGod: Vagy inkább azért lettek törölve, mert nem megfelelő hangnemet használt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. nightmare1...
2011.07.19. 10:04
TureGod

False, az, hogy csinálsz egy új accountot, és annak a nevébe írogatsz, nem megoldás. (Ma reggel lett létrehozva a felhasználó, 2 hozzászólással...) False hozzászólásai már tegnap moderálva voltak, szóval akkor valszeg honnan tudtad?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. gyigyo
2011.07.19. 10:19
Én False szövegeiből nemsokat értettem.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. sirpalee
2011.07.19. 11:49
"az emberiség legjobb mozgóképes anyagából"

Mármint a Deep Space Nine-ra gondolsz, igaz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Zelbacsi
2011.07.19. 12:22
"minek játszik ilyenekkel, minek néz sci-fit, de főleg minek ír cikket róla"
Esetleg azért, mert neki is van véleménye? Még ha szerinted elítélendő is?
Tudom, én is úgy pofázzak, hogy előtte játszottam a játékkal. De ha játszanék, és nem tetszene, akkor sem úgy fejteném ki a saját véleményemet a cikkírónak, mint abszolút és egyetlen elfogadhatót, amitől az övé eltér, ezért sz*r.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Zelbacsi
2011.07.19. 12:45
Csodálkoztam is, hogy nem Leon121 írt erről, ő az "MMO-szakértő".
Biztos utálja a BSG-t, ezért írt erről inkább Chocho, aki meg láthatóan azért annyira nem utálja. Egy sz*r StarWars játék nekem is jobban tetszene, mint egy sz*r "generic scifi" játék.

Mindegy, jogod van kőkeményen beszólni neki, csak akkor ne csodálkozz, ha a sokadik ilyen után a moderátor is véleményt nyilvánít a Te hozzászólásaidról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Zelbacsi
2011.07.19. 13:03
Nem tudom, hogy pl. Svindler konkrétan mit moderált ki a hozzászólásodból, de ha erkölcsi bizonyítványt akarsz neki kiállítani, szólj, én leszek az első aki aláírja!

Nem tudom, hogy rajta kívül ki moderál még, de ha ő moderál, akkor azt okkal csinálja, nem "inkvizícióból".

Ha meg objektív moderátor kell, írj rá programot, mert aki nem gép, az úgysem objektív.

Na részemről befejeztem, a többi már csak vergődés lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Fzoltan
2011.07.19. 14:08
False / TrueGod: Na akkor elmondom, hogy mi a probléma. Az egy dolog, hogy eltér a véleményed a cikkíróétól, de ezt kifejtheted normálisan is, fröcsögésektől mentesen. Durva mi? Pedig lehetséges! Próbáld meg, és ha jól neveltek, még képes is lehetsz rá! Én azért bízok benne.
Másrészről, nem gondolod, hogy az irányítás egy MMO-hoz képest kiemelkedően jó? Összevetve akár egy World of Tankssal, ahol elég nevetséges a harcrendszer (hogy a 8 éves Pistike is tudjon játszani)?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Svindler
2011.07.19. 14:15
Truegod (alias False) hozzászólásait kiszedtem, nem azért küldtem pihenőre, hogy más néven folytassa ugyanazt. False ha lenyugodtál és úgy érzed képessé váltál a kulturált társalgásra, írj nekem. Más nicket használni és magunkat dicsérni "ismeretlenként" nagyon gyerekes...

Zelbácsi: köszönöm a védést. Azért nem Leon írta a cikket, mert nem ismeri a BSG-t, így inkább Chocho-ra esett a választás, akinek bár nem ez a kedvenc játékköre, a BSG-t kb. kívülről fújja.

Két törölt hozzászólásra a reakció: Chocho sosem fordított német anyacéges cikkeket, sem itt, sem máshol, ami a neve alatt kimegy az mind saját szerzemény és mivel játékokról van szó, egy szép része természetesen szubjektív. Nem kötelező egyetérteni vele, de azért mert más máshogy gondolja még senki sem lesz idióta.

Volt egy felvetés False-tól miszerint a moderációnkkal semmibe vesszük az olvasóinkat és vásárlóinkat, akikből élünk. Ez a valóság elég durva torzítása, hiszen pont azért foglalkozunk moderálással ahogy időnk engedi, mert a lehető legjobb környezetet próbáljuk biztosítani minden betérőnek, trollok nélkül (sajnos még így is sok a felesleges flame vihar és személyeskedés, de igyekszünk).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Malebolgia
2011.07.20. 09:59
Elöször is, nem tudom hozzá merjek e szólni, mert az nagyon úgy tűnik, hogy innen is ki vannak utálva azok, akiknek nincs 30 éves regisztrációjuk. Max így jártam.Csak a móderációs témához szólnék hozzá, hogy a móderáció mindig arról szól, hogy ne legyen az usernek igaza, mindig az oldal üzemeltetőit kell kihozni győztesnek, ha támadás éri az oldalt, meg kell védeni a mundért, mert hogy néz ki ha tévedünk.A corporate szellemiség nagyon nem esik messze az állami mentalitástól, centralizált gondolatrendőségtől.Tapasztalatból mondom ezeket a dolgokat, én is moderátor vagyok voltam már több oldalon, ahol kaptam/kapjuk az felsőbb utasításokat, ott is minden így működik, azokon az oldalakon nem írhatnám le ezt.Itt megtehetem.Szóval, biztos az ipon feddhetetlen és tökéletes, a vezetőik meg a móderátóraik meg egyenesen Isten fiai.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. kray
2011.07.20. 10:13
Szerintem nincs igazad Malebolgia, mert nem egy cikknél van, ahol írták a fórumozók, hogy szerintük az adott játék jóval kevesebb pontot ért volna, vagy éppen fordítva. Ha normális hangnemben képes elmondani az illető a véleményét, ne adj isten még tud értelmesen érvelni is, akkor 100%, hogy nem fogják törölni csak azért, mert az ellentmond a cikk írójának véleményével.
Én nem tudom, hogy te milyen oldalakon vagy moderátor, de azokra az oldalakra az elmondásaid alapján nem szívesen regisztrálnék (remélem nem is vagyok )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Malebolgia
2011.07.20. 10:42
Kray : ezt nem tudom megítélni, hogy itt pontosan mien a légkör, én már csak az eltussolás jeleit látom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. dragon83
2011.07.20. 10:52
Malebolgia, megnyugtathatlak, hogy SOSEM volt moderálva egy hozzászólás csak azért, mert az illető nem értett egyet a cikkel, vagy az értékeléssel. Csak az anyázó kommentek voltak törölve, de még azok sem mindig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Zelbacsi
2011.07.20. 10:58
Csak hogy Svindlernek senki nem mondja meg, hogy mit moderáljon ki és mit ne. Egyszerűen csak nem tűri a minősíthetetlen magatartást, akármilyen célból is viselkedik úgy az adott valaki, ahogy. Lehet kulturáltan is közölni amit akarsz mondani, csak False véleménye szerint az közel sem olyan hatásos, mint ahogy ő szokta közölni a mondandóját. (Amiben mellesleg láthatóan igaza is van ) Svindler viszont nem bírja az ilyen stílust, és előbb-utóbb fellép ellene. És ha van türelmed utánanézni, láthatod, hogy False-nak nem az első ilyen jellegű hozzászólása lett azonnal törölve, hanem nagyon is sokszor hangoztatta már ilyen stílusban a véleményét, csak gondolom (mert nem láttam már hogy mit írt), hogy ezúttal tényleg túl messzire ment. Svindler meg csak tűrt tűrt, és úgy látszik most lett elég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Malebolgia
2011.07.20. 11:16
Kíváncsiságból megnéztem pár kommentjét, tény ,hogy szókimondóan fogalmaz, de anyázni nem láttam sehol, még közelébe se.Ebben a topicban lévő kommnetje is inkább azt támasztja alá, hogy szókimondó a srác, és nagyon úgy tűnik,hogy szívügye a videojátékok és a bsg is.A cikk meg nagyon nem objektív/most már ezt is elolvastam/.
Meg úgy nagyon könnyű a magunk igazát bizonyítgatni, ha adott topicba hívunk mindenkit aki a cégnek dolgozik, hogy mondjon ellent annak,akit kibannoltunk, mert meg kell védeni a cég imázsát,ő neki meg esélye nincs.Én is így csinálom azon az oldalon, ahol nekem ez a munkám.Néha hányingerem is van ettől, de ez az üzlet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. partymania...
2011.07.20. 11:19
Milyen jó lenne ha a cikkel kapcsolatos kommenteket látnám itt 1* az életben nem ezt a sok fságot!...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Zelbacsi
2011.07.20. 11:54
Malebolgia:
Én nem fogom bizonygatni, csak egyszer közlöm, hogy az iPonhoz semmi közöm, Svindler viszont a barátom, és ezért ismerem a hozzáállását az ilyesmihez, vagy elhiszed, hogy így van vagy nem.

partymaniac:
Olvasd el az elejét, ott még mindenki a cikkről beszélt. Ez az offolás is azért alakult ki mert valaki a cikkről beszélt.

Na én nem offolok tovább, mert ez már tényleg kezd túlzás lenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Malebolgia
2011.07.20. 13:06
Zel: szvsz már te is túl közel vagy hozzá, hogy objektív lehess
dragon83 meg konkrétan ipon dolgozó,szóval a konspirációs teória nyert bizonyítást
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Chocho
2011.07.23. 17:03
Nagy különbség van a szókimondás és egymás mocskolása között. False több cikk alatt kifejtette, hogy engem tuti lefizettek, én hazudok, nem értek a munkámhoz, és különben is, az egész iPon szar, mert nálunk "agymosott konzolosok" írják a cikkeket. Ha ez szerinted tiszta és kulturált viselkedés, Malebolgia, akkor én kérek elnézést...

A cikk objektivitásával meg nem értem, mi bajod van. Játszottam a játékkal és ez a véleményem. Nem elemzést írtam, hanem tesztet, amiben akaratlanul is tükröződik, hogy én mit várnék el egy ilyen címtől. Az meg, hogy nincs értékelés, az ingyenessége és az állapota miatt van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Sturmtiger
2011.07.26. 02:44
Malebolgia A "konspirációs teória" önmagának mond ellent, ugyanis csak elmélet gyakorlati megvalósulás nélkül.

Sajnos azt kell látnom hogy személyes háborút indítottak egyesek Chocho ellen. Bármennyi cikket olvasok is el az aktuális játékokról, ha Chocho írja egy-két troll biztos hogy megjelenik. Nem nagyon értem hogy miért is van ez. Egyébiránt valami furcsa "konspirációs" okból kifolyólag a karhatalmi erők az én hozzászólásaimat még soha nem moderálták, pedig sok játékelemzéssel nem értettem egyet. Bár lehet hogy ez csak azért van mert én fizetett egyet-nem-értő vagyok.

További jó trollkodást.

Amúgy a cikkhez...

A BSG-ből az eddigi legjobb játékadaptáció az a Freelancer-hez készített BSG mod volt. Szerintem. Aki pedig űrszimulátort akart BSG témában, annak ott a Freespace motoros Beyond The Red Line, bár nem tudom hogy az elkészült e egyáltalán, mert már rég nem hallottam a projekt felől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Malebolgia
2011.08.02. 08:35
Chocho : az első bekezdésre nem reagálok, ahhoz, hogy azt érdemben meg lehessen tárgyalni,False is kéne.

A második : a legnagyobb baj az, hogy a játék messze nem az a minőségi szint, amit a BSG képvisel, gyakorlatilag az egész a lehúzásról szól, a BSG brand bemocskolásáról, meggyalázásáról.Te mint aki azt állítja látta a BSG-t, valszeg az egész sorozatot,és ha már végignézted tetszett is, mert gondolom ha nem tetszett volna, feladtad volna már az első évadnál.Namost akkor hogy lehet akár egy szóval is dicsérni egy ilyen szemet, aminek semmien tekintetben nincs köze a BSGhez,ez 2 dolgot feltételez : 1 : hogy Falsenak van igaza, 2: hogy nagyon messze vagy a toptol a szakmában és/vagy nagyon nem érdekel téged amit csinálsz, csak legyen meg az X mennyiségű karakter meg a fizu.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Malebolgia
2011.08.02. 11:26
Azonkívül, most szántam rá időt, és utánanéztem Chochonak, hát finoman fogalmazva nem sok infot lehet róla találni, legyen elég annyi, hogy Hancu és Stöki, akik tényleg újságírók, és jó sokat lehúztak többek között a gurunál is,a guru történelmében meg sem említik, vagy udvariasan elhallgatják nevét a többi említésre nem méltó tehetségtelennel együtt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Malebolgia
2011.08.03. 10:12
Bizonyításképp :

[LINK]

[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Malebolgia
2011.08.10. 09:40
A hallgatás beleegyezést jelent, tehát telibetaláltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Malebolgia
2011.08.16. 16:16
Semmi reakció?Ez megint alátámasztja a tényeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. balikabo
2011.09.12. 12:38
Hát, örülök hogy ennyire kifejtettétek a véleményeteket a játékról, jó volt visszaolvasni a sok hozzáértő kommentet amit a játék menetéről, elemeiről, struktúrájáról írtatok, ezek után hogy ennyien és ilyen részletesen bemutattátok a játékot én is kipróbáltam és meg kell mondjam hogy mint Péli mondaná "nem jött át". Bigpoint-os játéknak elmegy, azokból láttam már párat a színvonal ugyan az, de mint fangame a BSG-seknek megbukik az első 5 perc után. SZVSZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!