iPon Cikkek

Bulletstorm - Tűzvihar

Dátum | 2011. 03. 20.
Szerző | Lawrence_Benson
Csoport | JÁTÉK

Grayson Hunt. Különlegesen kiképzett kormányügynök volt, a Dead Echo sereg elit tagja, de kirúgták. Most űrkalóz, alkoholista. És fűti a bosszú. A 26. században járunk, a világot irányító Confederation of Planets fegyverrel kénytelen fenntartani a békét, a bolygók és népek sokszínűsége rendszeres konfliktusokhoz vezet, s az űrben sincs nyugalom. A kereskedőhajókat, transzportjáratokat és civil gépeket naponta fosztogatják, Grayson Hunt és csapata csak egy, a naprendszer utazóit rettegésben tartó több száz kalózbanda közül. Hősünk immáron tíz éve, hogy a sötét útra lépett, ártatlanokat kellett gyilkolnia, kikészítette őt a sereg, egy megkeseredett, reményvesztett ember lett belőle, aki nem riad vissza semmitől. Most viszont elégtételt vehet mindenért. Társaival éppen egy fejvadászt végeznek ki, amikor feltűnik a horizonton General Serano hadihajója, a tábornok önző, hatalomtól ittas parancsai taszították hősünket bűnözősorba, hiába a túlerő, ha Grayson vérszemet kap, nincs, ki lehűtse.

Üdv a pokolban, te gané!
Az Epic Games, a People Can Fly és az Electronic Arts legújabb közös játéka egy izgalmas, poszt apokaliptikus környezetbe kalauzol el minket. A Bulletstormból megtudhatjuk, hogy milyen az, amikor az alkoholmámor fegyverpornóval, és bosszúvággyal párosul. A történet visszaemlékezéssel kezdődik, részt kell vennünk a Dead Echo sereg egy korábbi bevetésén, majd indul az akció, nekirontunk a tábornok hajójának. Hatalmas űrcsata veszi kezdetét, kicsiny vadászgépünk hajmeresztő manőverekkel ostromolja a rendfenntartókat, egymás után robbannak be az ellenség gyenge pontjai, s amikor úgy tűnik, hogy Grayson nyerésre áll, a hajója végzetes találatot kap. A fedélzeten tűz üt ki, a gép irányíthatatlanná válik, hősünk viszont megragadja a kormányrudat, és kilehelve a hajtóművek utolsó erejét, az ellenséges hadihajónak kormányozza magukat.

Tűzvihar
Az ütközés mindkét hajót megsemmisíti, a roncsok egy közeli bolygóra sodródnak, Grayson legénysége odaveszik, a zuhanást pedig csak ő, és fiatal tisztje, Ishi Sato éli túl. A Stygia nem tartozik a biztonságos, látogatásra ajánlott planéták közé, hol évekkel ezelőtt még virágzó luxusvárosoknak álltak, ott most a káosz és a félelem az úr, a vidéket fejvadászok, mutáns vademberek, húsevő növények és vérszomjas óriásszörnyek uralják, ki itt belép, hagyjon fel minden reménnyel. A látvány szívbe markoló. Az elsivatagosodott belváros lerombolt épületei, és kiégett felhőkarcolói már csak emlékművei a korábbi végtelen gazdagságnak, hőseinknek harcolni kell a túlélésért, minden sarkon útjukat állják, a helyi veszélyeken túl pedig még a tábornok seregei is a nyomukban vannak. A feladat nem kisebb, mint kiutat találni ebből a pokolból, mindez azonban közel sem lesz könnyű dolog.

A Bulletstorm döbbenetesen pörgős játékmenettel, látványos összecsapásokkal, és hihetetlen tempójú akcióval kényezteti a science fiction szerelmeseit, a játékban úgy szórjuk a golyókat, hogy azzal egy országot le lehetne igázni. Ellenségeinket három módon tizedelhetjük, vannak különféle fegyverek, az egyszerű pisztolytól a sörétesen át, egészen a forgótáras golyószóróig vagy egy tucatnyi stukker a kezünkbe akad, ezen kívül pedig lehet rúgni, illetve már a kalandok elején megkapjuk azt a különleges lasszót, mellyel a magasba tudunk emelni szinte bármit. A hősünk bal kezére szerelt eszköz egy kéken izzó energianyalábot lő ki magából, embereket, benzines hordókat, és különféle berendezési tárgyakat célozhatunk be a segítségével, s csak a képzeletünk szab határt annak, hogy ezek után mihez kezdjünk. Grayson pedig nem kegyelmez senkinek, lassított felvételeken figyelhetjük, ahogy hősünk magához rántja az ellenségeket, acéltalpú bakancsával hatalmasat rúg beléjük, majd vagy utánuk lő, vagy egyszerűen felkeni őket valamire. Brutális!

Nincs kegyelem
A kalandokat FPS nézetből élhetjük át, s minél választékosabban ölünk, a játék annál magasabb ponttal jutalmaz minket. A skillshots névre keresztelt rendszerrel egy kövér listát is vezethetünk minderről, dobjuk le az ellenségeket a hegyről, rúgjuk bele őket az óriáskaktusz tüskéibe, vagy nyársaljuk fel a vasbetongerenda kiálló végével, a lényeg, hogy folyjon a vér, méghozzá literszámra. A végigjátszás során nem lesz részünk pihenésben, az előrenyomulós fegyverpárbajokat hosszabb-rövidebb járműhasználatok váltják, nem mi irányítunk, csak lőni kell, egyszer egy robotszörny vesz minket üldözőbe, máskor pedig egy önjáró óriáskerékhez hasonlító harci gépezet elől kell menekülnünk. Nem kis részlet ráadásul, hogy utunk során csatlakozik hozzánk egy harmadik szereplő is, Trishka Novak rendesen felkavarja a duó életét, a szabad szájú, folyton káromkodó főhős, és a sértődött társ kettősét a tökös katonalány gyilkos trióvá egészíti ki.

Ideje magasabb sebességbe kapcsolni
Fegyvereket a város ezernyi helyszínén fellelhető dokkolókban vásárolhatunk, fizetőeszközként pedig a gyilkolásért bezsebelt pontok szolgálnak. Arzenálunk természetesen fejleszthető is, növelhetjük a tűzerejüket, illetve vásárolhatunk mindegyikhez másodlagos funkciókat, a gépfegyverhez például egy olyan energiatöltet jár, ami valósággal leolvasztja az embereket a csontvázukról. A gyilkolás még sosem volt ilyen élvezetes, a hangulat fantasztikus, az akciójelenetek földig taglóznak, a poénok zseniálisak, maga a rendezés pedig több is, mint hollywoodi minőségű, az egész annyira kemény akciódózist ad, és olyan pörgős, hogy a Bulletstormot már most felvesszük az év legjobb akciójátékai közé. Meglátszik azért, hogy Cliff Bleszinski keze is benne van!

A látványért az Unreal Engine 3.5 felel, ennek megfelelően nagyon szép összhatásban lehet részünk, de a részletekben azért megbújik a tény, hogy a motor idén már az ötödik születésnapját ünnepli. A színek, fények és a speciális effektek már nem nyújtják ugyanazt a bombasztikus élményt, mint korábban, a nagy, üres területeken kifejezetten részletszegény a játék, panaszkodni viszont így sincs okunk, a táj gyönyörű, a lerombolt város atmoszférája magával ragadó, s nem egyszer olyan vizuális kavalkádban lesz részünk, hogy azt se tudjuk, hova kapjuk a fejünket. A hangzás szintén rendben van, a főhőst szinkronizáló Steve Blum, aki több száz szerepet tudhat már a háta mögött, ezúttal is remek munkát végzett, egyszerre tud komoly és poénos lenni, a játék tele van beszólásokkal, szexuális utalásokkal, és káromkodásokkal. Szerencsére a zene se kispályás, a háttérmuzsikák tökéletesen illenek a hangulathoz, s néha különleges dalokat is hallani, a városi diszkóban például nyolcvanas évek slágerei üvöltenek, mi pedig az akció hevében meghúzhatunk egy-két viszkisüveget is.

Mészárlás, magasfokon
A játékélményt azt hiszem, hogy nem kell tovább ecsetelni, a Bulletstorm egyéni hangulatvilága és pörgős játékmenete csak dicsérő szavakat érdemel, egyedül a történet az, amit nem bonyolítottak túl. A csalódott zsoldos bosszúját kismilliószor láttuk már, a hatalmával visszaélő, gonosz hadvezér is régi klisé, az eredeti ötletek hiánya pedig megvonja a játéktól azt a kis adalékot, amivel igazán ütős tudna lenni. A szavatosság ettől függetlenül magas, a küldetéssorozat robbanékony és izgalmas, még úgy is, hogy teljesen lineáris, a többjátékos mód pedig szintén jól sikerült, a képernyő elé tudja szegezni az embert, a lasszó és a rugdosás természetesen nem hiányozhat.

Epikus, nincs rá jobb szó
A multiplayer menüben klasszikus lehetőségek közül választhatunk, nagy kedvenc pedig a koop harcokra kihegyezett anarchy lehet, mely hullámokban támadó ellenségekkel állít szembe minket. A skill killek itt is kulcsfontosságú szerepet töltenek be, tucat számra ölhetjük a vadembereket, a közösen végrehajtott kivégzéseket pedig mindennél magasabb ponttal jutalmazza a játék. Ezen kívül jópofa még az echo mód is, mely nem többjátékos mód, de nem is kapcsolódik a kampányhoz, ezt választva teljesítenünk kell egy rövid pályarészt, olyan gyorsan, és annyira magas pontszámmal, ahogy csak tudjuk, az eredményeinket pedig ezt követően feltölthetjük az online felületre is. A játék sorba rendezi őket, a cél mi más is lehetne, mint a leaderboard teteje.

Számítógép mellett a játék a két nagykonzolra is megjelent, aki pedig szeretne hozzájutni a gyűjtői kiadáshoz, annak az Xbox 360-as változatot kell választania, az Epic Edition ugyanis csak és kizárólag erre a platformra készült el. A Grayson cipőtalpával ékesített doboz 25000 tapasztalatpontot, egy exkluzív fegyvert, egy új ruhát, egy látványosabb lasszót, és egy béta meghívót rejt, mellyel idő előtt kipróbálhatjuk a Gears of War 3-at, az Epic Games emberei tudják tehát, mivel lehet egy hardcore játékos pénztárcájából még többet kivenni.

Látványos akciók, brutális mészárlás, magával ragadó hangulat, és büntető játékélmény, a Bulletstorm jött, látott, és tarolt, ennyire látványos, adrenalintól duzzadó FPS-t nem látni minden nap. A játék az észvesztő tempója miatt egy kicsit hasonlít is a Vanquishre, de felfedezhető benne a Painkiller, a Duke Nukem, a Rage, a Fallout 3 és a Bioshock 2 hangulata is, hogy a Gears of War játékmenetét már ne is említsük, alkotás viszont nincs másolás nélkül, ezt megmondták már előttünk nagyobb gondolkodók is, mint azt is, hogy jótól lopni nem bűn. Megérdemli a jeles értékelést, de mennyire, hogy meg!


Platformok: PC, Playstation 3, Xbox 360

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

76. -Melkor-
2011.03.20. 15:44
Valóban jó kis játék, ha valaki nagy mértékű öldöklésre vágy, akkor itt megtalálja. Negatívumként megemlíteném még, hogy eléggé rövid és nem lehet benne ugrani(lehet ez csak engem zavar), valamint nem lehet leesni sem magas helyekről(kb olyan, mint ha fal lenne a szélen). Ezek miatt én 80% körüli pontszámot adnék neki, de egyéntől függően ez persze lehet magasabb illetve alacsonyabb is.

Remélem a kasszáknál is sikeres lesz a játék és bebizonyítja a fejlesztőknek, hogy manapság nem csak CoD-klóno FPS-ekkel lehet jó eredményeket elérni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. twollah
2011.03.20. 15:46
Casual modban vittem vegig es alig haltam meg.
Elvezetes a jatek, meg egy olyan jatekosnak is, mint en.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Blade0012
2011.03.20. 16:04
90 ez is? uhh, manapság már nem is létezik rossz játék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. Wermin
2011.03.20. 16:08
"Üdv a pokolban, te gané!" jujj melyik filmben volt ez. Nem jut eszembe
Amúgy nagyon jól néz ki a játék szerintem, kár hogy az én gépem nem elég hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. janamo
2011.03.20. 16:18
ez télleg meg éri a 90%-ot, grat a cikkhez
egy nagyon jó FPS-el van dolgunk érdemes kiprobálni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. thspo
2011.03.20. 16:21
90% ??? Tőlem úgy 60-at sem kapnak... Mondjuk nem is én voltam a célréteg hanem a tizenéves konzolosok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. Terror
2011.03.20. 16:24
Kicsit hiányoltam a pályatervezést a játékból. Tényleg olyan modern akciójáték, amiben annyiból áll a játékmenet, hogy menj A-ból B-be, közben lőni mindenkit halomra, aztán B-ből C-be, és így tovább... A sztori is olyan, hogy azt hittem az utolsó animációnál, hogy hátra van még a játék 2/3-ada, aztán pedig dehogy, mert paff, stáblista a képedbe. Viszont a bunyó része tényleg jó, elég látványos dolgok vannak benne, szórakoztató. Jó egy ilyen is az UT típusú játékok mellé.

(amúgy nem epikus, hanem eposzi - az epikus elbeszélést jelent, az meg pont nem illik ide)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Lawrence_B...
2011.03.20. 17:10
Wermin: a Nekem 8-ban volt, és asszem martin lawrence száját hagyta el
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Blade0012
2011.03.20. 17:25
Terror: ha jól emlékszem pont ezért parodizálták a CoD-okat (Duty Calls) és képesek jószerével ugyanazt összerakni. Nájsz és a lepkefing szólista mellette még csak egy normális multit se tudtak magukból kiizzadni persze kapják mellé a közel tökélestes bizonyítványt. Öröm látni mennyire igényesek manapság az emberek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. thspo
2011.03.20. 17:45
Blade0012: abszolút egyetértek veled. Naivan arra gondoltam az értékeléseket látva, hogy persze, van pénz a kiadónál egy kis "működési támogatás nyújtására" a nagyobb értékelő oldalak javára, de amikor már itt is ilyen számokat látni - nem csak ennél a játéknál, hanem pl cod-oknál is - mélyen elszomorodok, mert ezek szerint tényleg ilyen játékok kellenek a népnek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Blade0012
2011.03.20. 17:58
A CoD-okat még meg is értem, ha a szinlgi nélkülöz is bármiféle kreativitást legalább a multi jó és kiforrott, de itt még az sincs. Egy csőben végigfutsz pár óra alatt (ami annyiban különbözik a többi tucatsútertől, hogy telenyomja a képernyőt betűkkel darálás közben) mellé kapsz egy GoW-ból átemelt horda-módot röhejesen kevés pályával. Úgy néz ki ez a 8 pontos szavatosság manapság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. somakb
2011.03.20. 18:09
Végignyomtam szerintem Madworld (halálnemek és pontozás) + Red Steel 2 (színek, hangulat) + Gears of War mozgás, harc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. sensejke
2011.03.20. 18:34
Látom ezt a sok

"igénytelen játék",
"mélyen elszomorodok, mert ezek szerint tényleg ilyen játékok kellenek a népnek..."


címszó alatt író embereket nem tudom miért nem írják akkor le h miért is rossz? Nem tudom de egy lövöldöző kis fps-nek milyennek kellene lennie ha nem csak "lősz és mész"-nek? Most szóljon az 50%-a sztoriról? És akkor állandó átfedő videók lesznek benne. Vagy szóljon állandó rejtvényekről? Mert akkor meg az a baj. De lehet csak én nem értem.
Véleményem szerint meg nagyon jó játék volt, élveztem. Rég nem volt ami így lefoglalt volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. rootshaper
2011.03.20. 18:40
miert, mi a jo jatek? ha tul nagy szabadsagot enged, akkor azert van a QQ ( STALKER peldaul ), ha meg csoben kell futni, akkor azert van a QQ... szerintem meg a jatekosok vannak marhara elcseszve, nem pedig a jatekfelhozatal. nem tudnak mar semminek sem orulni, nem tudnak joizueket kuncogni peldaul egy ASS-PLOSION feliraton, mert vajmi keves esely van ra, hogy egyaltalan FELFOGJAK, hogy mit jelent, es hol van benne a poen. mert ugye angolul tudni az luxus manapsag.

ilyennek kell lenni egy jol osszerakott jateknak, bar a szavatossaga a gyer multi miatt tenyleg kevesebb, mint ami itt van feltuntetve, de a sok sirankozo pistike inkabb nezzen magaba, probaljon meg orulni annak ami jo es ne folyton azon sirni, hogy de jo lenne egy olyan jatek, amit meg o maga sem tud, hogy milyen, de KELL, es csinaljak a fejlesztok OLYANRA.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. Blade0012
2011.03.20. 19:03
Örülök, hogy itt egyesek jobban tudják, hogy a másiknak mi kell és ha valakinek esetleg különbözik a véleménye övétől az szimplán hülye.
sensejke: attól, hogy van egy jó sztori alatta még nem kell, hogy órákig átvezetőket less. Nézz meg egy Halot...
rootshaper: szóval a jól összerakott játék egy délután alatt végigtolható (és emellett képtelen bármi mást nyújtani), a sztorija egy sablonos tucatszar, nélkülöz bármiféle innovációt vagy újrajátszhatósági potenciált (vagy egyeseknek az is ide tartozik, hogy a zseniálisan humoros Ass-plosion-höz hasonló össze ízetlenséget a képébe nyomja? Sajnálom, ilyenen és a hasonlóan ostoba benyögéseiken nem tudok "jóízűeket kacagni" . Bennem van a hiba? Egy Brütal Legendet vagy Bayonettát végigröhögtem, de igazad van, begyöpösödött vagyok és nyilván nem értek angolul mert nem tudok annak örülni, hogy minden mondat fuckal vagy dickel kezdődik. Túl magasröptű a humora nekem), miközben úgy reklámozzák be, hogy ez majd túlmutat a műfaj összes többi képviselőjén és ugyanazokkal ahúzásokkal rukkolnak elő amit olyan nagyon kifiguráztak.
Ja igen és rohadtul zavar a cső amiben menni kell, sőt egyenesen szégyen. Nincs problémám a linearitással, de újfent felhozom a Halot. Az is előre meghatározott úton vezet téged végig, de nem egy kibeb@szott két méter széles folyosón menned, ami körül van véve láthatatlan falakkal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. mtrx220
2011.03.20. 19:05
ezeknek hiába beszélsz, sok itt a szakértő kritikus.
manapság az emberek 90%-a csak leszól mindent, valamiért divat ma prosztónak lenni!
az a baj kedves kritikusok, hogy ti nem tudtok értékelni semmit sem. túl sok inger éri a csökött agyatokat, és teljesen közömbössé váltatok már.
inkább örüljetek, hogy PC-re is megjelent. ha meg nem örültök, akkor meg ne itt hupákoljatok hanem menjetek a CoD fórumokra trollkodni meg e-péniszt növeszteni.
meg egyébként is köpött a maci, holnap iskola.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. thspo
2011.03.20. 19:08
rootshaper: hát nem ez a jó játék... Szavatosság 0, PC verzió technikailag a megjelenés után abszolút 0, kreativitás szintén 0, egy ilyen kritizálásra épülő reklámkampány után ennél sokkal többet kellett volna letenni az asztalra. És a mai játékosokkal lenne gond??? Hány olyan legendás játék, szűkítsük le, FPS jelent meg manapság amire mondjuk 5-10 év távlatában is emlékezni fogunk??? Véleményem szerint ez a játék nem volt jó és biztos vagyok benne, hogy az idei év végén már arra sem fogok emlékezni, hogy ilyen is volt. Egy olyan felirat pedig, hogy ASS-PLOSION aztán tényleg baromi vicces... Diplomával és két nyelvvizsgával sem tudok rajta röhögni pedig, hidd el fel tudom fogni mit is akar jelenteni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Blade0012
2011.03.20. 19:09
mtrx: gratulálok, az ilyen értelmes hozzászólás után van képed bárkit is kisgyereknek nevezni? Büszke lehetsz magadra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. exec79
2011.03.20. 19:30
akinek nem tetszik keressen más játékot és ne degradáljon másokat akiknek tetszik. Mellesleg kíváncsi lennék hányan vették meg az itt írogatók közül. Ja hogy senki? Akkor gtfo. Nekem amúgy bejött amit vártam tőle az benne volt. (nagy mellbevágó sztorit azt nem is vártam)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. scholes9
2011.03.20. 19:37
Az a durva, h egy ilyen hulladék 90%-ot kap, más jobb játék meg alacsonyabb pontszámot, én megnéztem, 5 perc után töröltem, tengernyi jobb fps-t talál az ember, csak hogy stíluson belül maradjunk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. scholes9
2011.03.20. 19:40
Egyébként megint, hogy jön ide, h eredeti-e? Ha vmi szar azt nem veszem meg, ami jó játék, azt viszont igen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. gebana
2011.03.20. 19:41
nekem tetszett nagyon, sokat lehet rajta nevetni, jók a fegyverek, szép, egyszerű, igazi kikapcsolódós játék. ami külön tetszik, az a nagy dolgok valódi nagysága. az a guruló izé, meg a lezuhant hajó valami elképesztő nagy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. sensejke geban...
2011.03.20. 19:50
Na én is így vagyok vele! Én sem számítottam nagy durranásra de azért élvezetes volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. mtrx220
2011.03.20. 20:19
nem küldi el a frappáns hozzászólásomat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. mtrx220
2011.03.20. 20:22
nah most...
büszke is vagyok, hogy legalább megmondom telibe. ha vki megérti miről vakerászok, akkor legalább volt értelme megtanulni irni!
nem mondom hogy akkora játék, láttuk már máshol más formában is ezek nagy részét. igaz a humoros kiirások nem rémlenek sehonnan sem, de van ami tényleg jó. pl a lasszó tényleg jó ötlet szerintem is. a beszólások is feldobják valamelyest. DE legalább valaki végre belépett egy ilyen játékot, mert kb a Duke 1. része volt ilyen. nem lesz belőle legenda, de sztem nem is ez volt a cél hanem kikapcs és lőjj szét mindenkit. igaz, hogy nemsokára jön az új Duke(elméletileg), addig ezt meg lehet szidni. mert a Duke ugye nem alpári áááá soha
szerintem nem is a játékkal van bajotok. hanem hogy unatkoztok mint a szar, igy éltek közösségi életet. és ez a játék sajnos azt nem tudja megadni. akiknek rendben van a közösségi életük azok örülnek neki, jót nevetnek rajta. akiknek meg nem, azok meg sirnak hogy megint nem jutott kenyér. milyen kár!
de a lényeg hogy legyen miről beszélni, ha szidni is lehet az a legjobb - mert talán vki felveszi és akkor lehet egy kicsit szájkaratézni. most jöttem rá hogy működik ez, ennek is van haszna!
kitartás, lesz ez még igyse!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. dongo84
2011.03.20. 20:44
Istenes a játék! Az Unreal első része óta nem élveztem ennyire játékot mint a BS-t. Gyönyörű grafika, színekkel teli világ...szerintem sok helyen aláver a Crysis 2-nek is látványtekintetében (Már a DEMO-hoz képest). Arról nem is beszélve, hogy mindez legalább 100FPS-el pörög átlagban 8*os élsimítással.
Jó mondjuk ez lehet azért is mert CF-be van kötve két db. 6850-es a gépemben,...DE a Crysis 2 Demója érezhetően lassabb szemre meg FPS-re is....pedig nem is szebb ennél a játéknál. NÁLAM 10/10 És még valami ide nekünk az UNREAL 3-at végre és le a COD-okkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Blade0012
2011.03.20. 20:46
mtrx:
Hát ez tényleg nagyon frappáns volt...

"hanem hogy unatkoztok mint a szar, igy éltek közösségi életet. és ez a játék sajnos azt nem tudja megadni. akiknek rendben van a közösségi életük azok örülnek neki, jót nevetnek rajta"

ez meg aztán a jéghegy csúcsa, végülis tényleg egyenesen arányos a kettő. Örülök, hogy egy játékhoz való hozzáállásból Te ilyesmit is le tudsz vezetni, az ipon fórum dugig van zsenikkel.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. lackoo1111
2011.03.20. 21:13
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Svidi
2011.03.20. 21:18
Miért epikus???? Akkor már lenne inkább epic...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Blade0012
2011.03.20. 21:42
Svindi: mert az amcsiknál most divatos s ha valaki tükörfordítja, akkor így menő lesz. Tökmindegy, hogy magyarul így sántít, majmoljuk az inglisül beszélőket, mit nekünk anyanyelv...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Krigg
2011.03.20. 22:23
Engem a Bulletstorm szorakoztatott, nem is kell tobb. Jo kis karomkodos, B-kategorias, trash scifis, nehol humoros daralas delutani kikapcsolodas gyanant. Remelem lesz folytatasa.

(Egyesek azt mondjak hogy a jatek linearis, lenyegeben csoszeru. Az is. De a CoD nem az? Van egy vagy ket tarsad aki minden korakasnal megmondjak mit csinalj, majd miutan kilovod a 74 ellent es/vagy felrobbantod a kijelolt dolgot jon egy atvezeto, azt annyi. Az RPG/FPS hibrideken kivul minden lovoldozos jatek ilyen.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. iponnorbi
2011.03.20. 23:09
kipróbáltam de annyira untatott hogy del kapott.
de ha már ennyien dicsérek lehet ránézek még egyszer
az biztos hogy az eleje szar...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. adam2323
2011.03.21. 00:06
nem rossz hentelős game semmire se emlékszem a storybol de volt par jol osszerakott rész benne ami megfogott.ajánlom azoknak akik csak unalomuzesbol ulnek le egy fel orara gamelni neha. nem az a játék ami előtt naphosszat tudnék ülni, de mindeképp látványos és szorakoztato.nagyon fröcsög benne a vér nem fogod belopni magad apuci szívébe ha öcsikédnek kiírod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. smacika
2011.03.21. 07:01
Jó ez. Egy ilyen játékban annyira fontos a sztori, mint egy gyurmafilmben(pornóban).
Nem baj ha van, de igazából mindenki lefossa, viszont akik impotensek azok arra figyelnek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. smacika
2011.03.21. 07:06
Ha nincs sztori, legalább nem zökkent ki a sok ktsg átvezető anim, ha van akkor szar vagy kusza.
Nézzétek meg a doom-ot. Sztori volt, de játék közben nem kellett hatpercenként render videokat nézni.
Tököm televan a sok "hálívúdi" játéktól. Én játszani akarok, nem filmet nézni, ha gépezek, egyéb esetben bekapcsolom az édzsbíót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. kivagyoken
2011.03.21. 07:46
Nekem is bejött a játék, bár tény hogy szavatossága majdnem 0,hacsak nem lesz valami DLC hozzá.
Lehetett volna pörgősebb is mint pl. a painkiller. 10/8 mert rövid
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. G-Doe
2011.03.21. 09:02
Unalmas, monoton, közepes hangulatú játék. és még bugos is. maximum 7/10-et ér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Fecniii
2011.03.21. 09:25
Szerintem rohadt jó játék, tegnap a cikk elolvasása után elő is vettem még egyszer, csak most hard-on. Itt tényleg nem számít a sztori, csak mész és darálsz. Az eleje kicsit tényleg uncsi ott ha az ember nem elég kitartó könnyen a DEL-hez nyúlhat, de ha vár egy kicsit akkor nem bánja meg mert nagyon jó a hangulat. Én buggal csak 1-el találkoztam, de egy kis ügyeskedéssel az sem okozott túl sok gondot. Megérdemli a 9/10-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. nedcoleman
2011.03.21. 09:54
Én megvettem... Nem tudom, hogy megérte-e teljesen,mert épp nincs időm vele játszani. Az első fél órányi játékidőt tudom értékelni és a cikk elolvasása után és persze a magasröptű kommentek után mit is írhatnék?! Azt, hogy nem látom a vita értelmét amiben épp benne vagytok. Van akinek tetszik és van akinek nem. Eléggé meddő ez a vita köztetek.

Lényegében a játék nem több, mint egy szép és "kellemes" kis shooter. De miért is kellene több ha a játék erre hivatott?! Ez nem Arma2 és nem is Crysis - köze nincs az egésznek hozzá.Nem kell agy hozzá sok. Nem is erről szól. Látványos- lineáris lövöldözés és egész hangulatos. Szerintem. Ennyi

egy magánjellegű valami: Egyébként nem is értem, hogy még ki az aki még mindíg bedől annak, hogy Úááúúú de ultra lesz a játék és minden eddigi vetélytársát lekörözi ésésésésés -S mindezt felhozza ellenérvként, komoly?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. TheRealTsL
2011.03.21. 10:31
Játékélményben valóban végre valamit hozott a sok szürke megjelenés között, de sajnos csak első végigjátszásra. Offline szavatossága valóban gyenge, online játék meg rengeteg embert nem érdekel, de ugye nem is nekik akar megfelelni az ipar, mert őket nem lehet kopasztani.
Grafikailag tényleg korrekt, de csak ha sok szenvedés után sikerül kijavítanod, amit a fejlesztők elb.tak. Elég gáz, ha a hivatalos fórumon is síri csendben várnak rá, hogy majd a közösség kitalál egy megoldást, hogy az általuk kihagyott vga-val rendelkezők (nagyon sok kártyáról van szó) ne 8 bites textúrákat, szögletes árnyékokat lássanak és az effektek is megjelenjenek... Szerencsére volt, aki rájött, így a játékosok megcsinálták a fejlesztők helyett.
Ez azért nálam legalább egy értékkel lejjebb vinné az értékelést.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. mtrx220
2011.03.21. 10:37
figyi, Penge api.
egyedül te hupákolsz itt komolyabban, még az előtted hozzáaszóló véleményét is kijativottad.
akkor ki unatkozik?? fail..
ha nem tetszik a játék akkor menj máshova szidni. ird meg a twitteren, vagy a blogodon, vagy mittudomén. addig meg ASS-PLOSION!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. sajo2005
2011.03.21. 10:55
szvsz pont arra jó amire kitalálták: van 5 perced, benyomod, hent, kikapcs.
ennek ellentmond az engem nagyon idegesítő szövegelésre várakozás, akadályátugrálós muszáj space ugrás (minek, ha egyébként ugrani nem lehet).
érdekesnek találtam h normal és very hard között nem érzékeltem nagy különbséget
most nyilván több az enemy, de ha térközépen állva "lüvűdöző2 akkor "pont ugyan annyi" idő alatt halsz meg
8/10
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. energon
2011.03.21. 15:31
Nekem személy szerint a sztori jobban bejött mint a játék/játékmenet (tényleg monoton és unalmas), látvány pedig rendben van (az meg hogy "üres területeken kifejezetten részletszegény a játék" nem az engine hibája.. elég durva melléfogás), a hatalmas poénok meg helyenként rohadtul erőltetettek voltak (pl. mikor bedöglött az a robotizébizé).

Szavatosságról meg annyit, hogy egyszerűen nincs benne annyi, és nem is ad rá okot a játék, hogy többször vagy esetleg fél év után újra nekiessen az ember.. ha dead space 2 is 8 pontot kapott (amit csak 4x vittem végig miután megszereztem / jah rengeteg időm van amúgy) akkor ez hogy kaphatott ua.annyit mikor még a multija is egy kacat? Painkiller-rel anno nagyobbat ütöttek, lehet ahhoz kellett volna inkább egy hivatalos folytatás.

Az év játéka címtől meg rohadtul messze van(főleg így év elején).. nincs 2 hete, hogy végigvittem, de ha nem veszem észre ezt a cikket akkor már arra sem emlékeznék, hogy egyáltalán létezne ez a "remekmű".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. csigabigaf
2011.03.21. 16:42
HÉ TE A FEGYVERREL


LÁTOD EZT A NAGY TONNÁS SZART AZ UTADBAN
HÉ LÁTOD?
KI VAN JELÖLVE MEG MINDEN
ODA VAN ÍRVA HOGY KICK
SZERINTED HA MEGRUGOD MI LESZ HÉ
RÚGD MEG ÉS VALAMI EPIC FOG TÖRTÉNNE HALLOD HÉ
KICK
HÉ KICK EZ ÉS EPIC TÖRTÉNIK
HÁT NEM SKILLES ÉS KIRÁLY?
RÚGD MEG AMIRE RÁÍRJÁK HOGY RÚGD MEG ÉS AKKOR MINDEN KIRÁLY LESZ
ÉRTED?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Heroes27 csiga...
2011.03.21. 16:44
mivan, elgurult?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. False
2011.03.21. 17:52
Ezt a cikket vagy egy 5 éves irta, vagy nagyon sokat kapott zsebbe a reklámért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. lackoo1111
2011.03.21. 19:29
Ezt a cikket vagy egy 5 éves irta, vagy nagyon sokat kapott zsebbe a reklámért.
Kedves kritikus úr . Érdeklődve várom a játék tesztjéről szóló cikkedet .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. rootshaper
2011.03.21. 20:27
meg szerencse, hogy nem ilyen False-hez hasonlo laikus nyomorultak irjak a cikkeket akkor mi lenne joisten... a CoD kapna 99,9%-ot, az osszes tobbi pedig kategoriara tekintet nelkul MAXIMUM 40-et DDD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Blade0012
2011.03.21. 20:33
Lehet, hogy több reális pontszám születne mint a mostani rendszerrel
Egyébként magát a cikket épp nem kéne szidni, mert rohadt jól meg van írva (az "epikus" hülyeséget leszámítva ugye), csak épp az értékelődoboz tükröz egy teljesen más játékot - de azt itt már megszoktuk Aki reális pontszámot akar olvasson Edge-t (bár asszem ott is felpontozták ezt a borzalmat)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Sunny0402
2011.03.22. 10:28
[Szerintem]

Ez a játék nem ér ennyit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. False
2011.03.22. 12:49
rootshaper : te miről beszélsz? pont az a bajom ezzel a programmal hogy olyan egysíkuan gagyi mint a cod /mellesleg én lelőném azt aki csinálta a codot, és megvetem azt aki játszik vele/ de biztos felpontoznám ezt is..ostoba.....

lackooo1111 : nem a fogalmazással,írási stílussal van probléma, hanem azzal hogy mien óriási rajongással kezeli a cikkíró a játékot, látszik hogy nem tudja megkülönböztetni a zsenialitást a parasztvakítástól....mondok zseniális játékot hogy tudj mihez viszonyítani : Half-Life, Half-Life2, Doom 1-2,FEAR 1,NOLF
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. False
2011.03.22. 12:52
hogy a People Can Flytol is mondjak valamit, a Painkiller első része is 5letes volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Zelbacsi
2011.03.22. 13:39
A cikkíró dolga az, hogy leírja a VÉLEMÉNYÉT a játékról. Ha a cikkírónak nagyon tetszett, teljesen magával ragadta a hangulata, és után olyan érzése maradt, hogy "ez de ba**mi jó volt", akkor jó lesz a VÉLEMÉNYE a játékról. Akkor is, ha Te, kedves False kolléga, leírod, hogy milyen játékokhoz kell hasonlítani a tesztelés alatt álló példányt, mert csak Te tudod, hogy mi a különbség "zseniális" és "parasztvakítás" között.
Köszönjük, hogy Te is elmondtad a saját VÉLEMÉNYEDET.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. False
2011.03.22. 14:18
a pláne az egészben,hogy emberünk tud írni, szerintem nem szorul rá hogy az önjelölt megmondó"emberek" megvédjék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. csigabigaf
2011.03.22. 16:59
El se olvasva a cikket, aki 90%-ra értékeli ezt a játékot, annak ez a második vagy harmadik játék lehet az életében.
Tehát anyám, 10-böl 9-et adni azt jelenti hogy alig van mit fejleszteni ezen a játékon és tökéletes lenne, és azthiszem tökéletes játékról még nem hallottunk.

Tehát anyám a kontrába be van írva hogy a történet szar és olcsó, a pályák lineárisak, a játék bezár, ezekután rányomni hogy 90%? Tehát ha egy kurvajó történetet, nyílt BF2 méretű pályákat, Crysis szintű szabadságot, és eredeti ötleteket tennénk bele, az alig 10%-ot dobna a játék értékén?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. csigabigaf
2011.03.22. 16:59
Szegény anyám jól megjárta ezt a cikket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Winkytct
2011.03.22. 17:43
Ez egyetlen normalis jatek amit az utobbi idoben jatszottam ... (aki ezt a jatekot nem elvezi ... hat az ne jatszon egoshooter-t soha tobbet pls)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. planbmokus
2011.03.22. 19:47
1.: A Bulletstorm nem tűzvihart jelent, hanem Golyózáport.
2.: Van PC-re is gyüjtői kiadás.

#40-es hozzászóláshoz: Szerintem csak azokat nem érdekli a multiplayer, akik életükben nem vettek eredeti játékot. Innentől kezdve az állításod hiteltelen, ugyanis a "becsületes" játékosokat FPS műfajban pont a multi érdekli. Cserébe a Single nem túl hosszú. Amiben meg a Single a lényeg, ott általában nem fér bele a multi és úgy hívják, hogy RPG (lásd: Fallout, Mass Effect, etc.).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Terror planb...
2011.03.22. 23:53
Nem mintha a multiplay iránti érdeklődésnek bármi köze lenne ahhoz, hogy ki mit vesz meg. Valahogy nem látom a kapcsolatot a két dolog között, de biztos így van, ahogy mondod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. manajadeek
2011.03.23. 01:48
szeretem, amikor arról szólnak a hozzászólások, hogy mindenki ugat mindenkivel. szerintem ez szánalmas, de nem baj, ha nektek így jó. csak sajnos mostanában nem látok mást. valaki félreír valamit, vagy rosszul tudja az adott dolgot, az első az, hogy "leötévesezzük". gratulálok, ettől biztos jobb nektek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. magerg
2011.03.23. 08:43
"(amúgy nem epikus, hanem eposzi - az epikus elbeszélést jelent, az meg pont nem illik ide)"

- Jaja, és nem forgótáras, hanem forgócsöves géppityu, ugyanis nem a tár forog (nem revolver ez!), csak a csőköteg.

Úgy látszik a hülyeségnek mégis van valami evolúciós előnye, különben rég kihalt volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Winkytct
2011.03.23. 12:26
@#58 Az hulyeseg hogy az FPS csak multiplayer lehet. Gondolkozz mar el kerlek hogy mit mondtal! Egy jateknak kulon kene single es multi pontszama legyen.
Pl ki jatszik UT-t single-be? Ki jatszik crysis-t multiba? Ki nem jatszotta a L4D2-t single es multiba is? Ha nem tudod mirol beszelsz inkabb hallgass!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Smith166
2011.03.23. 20:18
Nagyon jó játék, simán odatenném a Crysis2 mellé, mert nagyon élvezetes!!! Crysis2-vel nem tudom úgy lekötni magam mint ezzel.

Ebben olyan látványos jelenetek vannak hogy csuhaj!!!! Odab*sz kategória rendesen!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Giggsy
2011.03.24. 00:30
#58 Uram atyám, te annyira hülye vagy, hogy az már fizikailag fáj! Egyrészt bizony vannak emberek akiket nem érdekel a multi. Bizony létezik ilyen (tudod sok játék esetében - pl Modern Warfare 2 - tört verzióval is lehet ám multizni, szóval ennek semmi köze a tisztességhez...) mivel a tipikus casual játékos csak végig akarja vinni a sztorit és szét akar rúgni néhány segget, ezzel szemben a multiban jó eséllyel csak őt gyilkolják le tíz másodpercenként. Akinek nem központi téma az életében a játék, az annyi időt nem tesz bele, hogy eredményes is lehessen, a folyamatos kudarcot meg a háta közepére sem kívánja. Szóval bizony van, aki le se szarja a multit.
Ami a másik kérdést illeti, mégis hogy jön ide a Fallout, vagy Mass Effect? Oké, hogy lőni kell mindkettőben, de azzal ki is fújt a hasonlóság bárminemű FPS-sel. Attól még hogy kidolgozzák egy játék sztoriját rendesen, még nem lesz azonnal RPG is egyben. Rohadtul el vagy ám tájolva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Smith166
2011.03.24. 07:07
a tipikus casual játékos csak végig akarja vinni a sztorit és szét akar rúgni néhány segget, ezzel szemben a multiban jó eséllyel csak őt gyilkolják le tíz másodpercenként. Akinek nem központi téma az életében a játék, az annyi időt nem tesz bele, hogy eredményes is lehessen, a folyamatos kudarcot meg a háta közepére sem kívánja.

Giggsy! Ez nagyon jó. Így megfogalmazni a valóságot! Tökéletesssss! Engem sem izgat a multi és úgy ahogy mondod, csak játszani akarok 1-2 órát, végigvinni a sztori, mindent felrobbantani, mindenkit kinyírni, of course easy fokozaton, a sikerélmény és a szórakozás miatt! Ennyi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. manajadeek
2011.03.24. 08:49
ott a pont, én is easy toltam végig, bár ez azért történt így, mert majdnem levágtam a hüvelykujjam fűrészgéppel és be volt gipszelve. de megoldottam!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Zelbacsi
2011.03.24. 09:07
Amikor még zsenge középiskolás voltam végtelen szabadidővel, akkor én is Counter Strike-oztam még neten, és sokáig tartott, mire jó lettem benne. De a Half-Life-ot (aminek a modja volt eredetileg a CS) nem azért vettem meg, hogy majd Cszzek, hanem mert láttam a haveromnál, hogy a HL mekkora ász játék. A HL-ot még ma is időnként előveszem, és végigviszem annyira tetszik, de CSzni már nem állok neki neten, mert szuperbéna lennék, mert kijöttem a gyakorlatból, és most már, dolgozó emberként, nem is érnék rá újra visszazökkenni bele. Úgyhogy én pl. magasról és nagy ívben ****ok a multira, pedig eredetiben veszem meg azt a kevés játékot, ami érdekel
És igen, nekem is kikapcsolódásra kell a játék nem pedig a kihívást keresem benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. csigabigaf
2011.03.24. 18:04
planbmokus 58-as hozzászólásátol berobbant az agyam és nem tudok semmi mást elolvasni.
Neked semmiféle fogalmad nincs arról amiröl beszélsz, semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. nedcoleman csiga...
2011.03.24. 19:52
Jól látod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Squito
2011.03.25. 22:10
Ha az RPG szó jelentését szárazon értelmezzük, akkor szinte mindegyik FPS RPG is egyben, hiszen egy szerepet játszol el, valakinek a bőrébe bújsz.

#58: A HL2 is bitang hosszú, mégse RPG. Az Area51 (2005ös Midway féle) is elég hosszú, mégse RPG. És a FEAR széria? Tudtommal az se RPG. Az, hogy sok FPS készítő inkább a multira hajaz és nem törődik olyan sokat a single résszel, attól még nem lesz minden hosszabb és kidolgozottabb single résszel rendelkező FPS játék RPG is. Bár tény, hogy az FPS és az RPG világa meglepően jól kombinálható (ES IV: Oblivion, Deus Ex, Hellgate: London + Metro 2033, stb...).
Abban legalább igazad van, hogy a cím jelentése golyózápor és nem tűzvihar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. lackoo1111
2011.03.25. 22:20
Egyrészt bizony vannak emberek akiket nem érdekel a multi. Például engem . A másik a co-op .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zlatzky
2011.03.26. 00:20
Hat, ez egy igazan remek jatek. Hogy miert is? Mert pont azt nyujtja, amire ki lett talalva. Semmi agyalas, csak akcio, frocsogo ver, repulo emberi testreszek, es mindez meglehetosen porgosen, akciodusan. Ha nem varunk tole tobbet, igazan remek szorakozas. En nagyon elveztem, pedig nem vagyok az a "killer" tipus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csigabigaf
2011.03.26. 13:39
"frocsogo ver, repulo emberi testreszek"

Vagyis inkább ha serkenő tinédzserek vagy fiatalabb gyerekek - akik meg se vehetnék a játékot - vagyunk akkor pont megfelel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zlatzky
2011.03.26. 23:21
Csigabigaf, oriasit tevedsz. En sem vagyok mar mai gyerek, de vannak nalam idosebb ismeroseim is, akik jatsszak. Igazabol a kalandjatekokert rajongok, de az ember nem jatszhat folyamatosan Myst-et. Neha szukseg van arra, hogy kikapcsoljuk az agyat, es szorakozzunk egy kicsit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zlatzky
2011.03.26. 23:23
Bar abban ketsegtelenul igazad van, hogy a jatek, ha jol tudom, 18 even felulieknek keszult, tulnyomoreszt azonban az ennel fiatalabbak fogjak jatszani. De ez legyen a kiado, vagy a szulok, vagy akarki mas problemaja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. csigabigaf
2011.03.31. 21:52
Kikapcsolódásra vágyva se kell leadni a szintet ilyen alacsonyra.
Ez olyan mintha én egy rettenetesen komoly ember lennék, komoly munkával, komoly kapcsolatokkal, komoly feleséggel satöbbi, és amikor röhögni akarnék végre egyet, akkor megkérnék valakit hogy mesélje el a leg szarabb favicceit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!