iPon Cikkek

Burnout Paradise - Üdv a Paradicsomban!

Dátum | 2009. 02. 08.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

Az utóbbi időkben nem voltak elkényeztetve az autós játékok szerelmesei. A Gridet leszámítva semmi kiemelkedő nem érkezett PC-re, s ez különösen az új Need for Speed bukása tükrében szomorú Talán az EA sejthetett valamit a projekt jövőjét illetően, mert már egy ideje tudatták velünk, hogy az újgenerációs Burnoutjuk monitorainkon is tiszteletét teszi. Aki esetleg nem tudná, miről van szó, annak leírom dióhéjban, hogy a Burnout sorozat konzolokon komoly múlttal bír. Sikerének titka az arcade autóversenyek minden szeretett vonásának (eszement száguldás, jó grafika, könnyű irányíthatóság) eltúlzásában rejlik, és összességében elmondható, hogy az EA legtöbb szériacímétől eltérően mindig kellő módon meg tudott újulni ahhoz, hogy legyen értelme megvásárolni az újabb epizódokat. A Paradise-t már nagyon rég várták a rajongók, a konzolos eladások pedig bizonyítják, hogy nem is hiába. De vajon a PC-n is képes bizonyítani egy olyan koncepció, amit első perctől tévéképernyőre álmodtak?

Az ugratások egészen eszelősek

Üdv a Paradicsomban!


A válasz egyértelműen igen, de ne szaladjunk még ennyire előre, hisz nem árt tisztázni, mi is az a Burnout Paradise. A cím egy fiktív, nyílt városra, Paradise Cityre utal, itt játszódik a játék. A profilunk létrehozása után egy rövid kis oktató videón magyarázza el egy kellemes női hang, hogy mi, merre, hány méter, épp annyi információt adva, amivel belevághatunk kalandjainkba. Amint megkapjuk első verdánkat, szabad a pálya. Részt vehetünk valamelyik versenyen, tét nélkül száguldozhatunk a városban, vagy nekiállhatunk keresni a fontosabb pontokat, helyszíneket (festőüzem, szerelőműhely, roncstelep, stb.). Igazi szabadság mindenféle kötöttség és korlátozás nélkül - na ez a Burnout Paradise!

Frontál puszi Jack Slater módra
Könnyű azt hinni, hogy ez így hosszú távon unalmas lehet, de szerencsére a játék hamar bizonyságot tesz róla, hogy van benne spiritusz. Kezdetnek ott van az autókínálat. Minden verseny után új járgány üti a markunkat, igaz, nem egyből kapjuk kézhez őket. Ha győztünk, a kocsi valahol megjelenik a városban, nekünk pedig meg kell találnunk és össze kell törnünk ahhoz, hogy birtokba vehessük a kicsikét. (Stílusos, mi?) Mivel pedig ezekből a "kicsikékből" több mint hetven van, egy ideig nem fogunk unatkozni. A verdák egyaránt három-három képességgel bírnak. Sebesség, erő és nitró. Az első kettő nem sok magyarázatra szorul, a harmadikról viszont érdemes szólni pár szót. Maga a nitró a lökhajtást takarja, s mindjárt kétfélével találkozhatunk. Az első típus a klasszikus változat, amit a shift lenyomásával érhetünk el. Viszonylag hosszú ideig tart és hamar újratölthető. A másik egy különleges nitró, ami sokkal rövidebb ideig tart és csupán akkor lőhetjük el, ha már maximumra töltődött. Cserébe persze sokszorta erősebb is. A két lökhajtást megfelelően használva "Burnout-láncokat" csinálhatunk, amivel egyre tovább gyúrhatjuk a sebességünket és a lendületünket.

A motorok már kicsit más lapra tartoznak. Az eredeti, konzolos változatban ezeket egy letölthető extra keretében tették elérhetővé, itt viszont egyből megkapjuk őket, és nem is kell sokat játszanunk, hogy találkozhassunk velük. A motoroknak nincs nitrójuk és nem is minden versenyen indulhatunk velük, ellenben nagyon gyorsak (az összes autót kenterbe verik) és olyan helyzetekben is segítségünkre lehetnek, amikben az autók már túl szélesek. Ha például egy útszakasz sebességrekordját szeretnénk megdönteni, vagy csak száguldani a szembeforgalommal, legjobb, ha egy kétkerekűre pattanunk. Kicsit mókás mondjuk, hogy kamikázénk nem látható az autó vezetőülésében, míg a motoron már igen, de hát semmi sem lehet tökéletes, ugyebár.

Imádom ezt a feliratot!
Ha már úgyis megemlítettem a rekordokat, térjünk is ki rájuk egy picit. A város összes utcájához tartozik egy időrekord, amit anno egy másik offline (MI) játékos állított fel. (Amennyiben csatlakozva vagyunk az online szerverekhez, az ottani rekordokat is láthatjuk.) Ha elég jók vagyunk, megdönthetjük a rekordját, s ez az összes utcára igaz. Ám még messze nincs vége! Ahhoz, hogy az utca tényleg a mi birtokunkba kerüljön, meg kell döntenünk a Show Time mód rekordját is, és itt jön be a képbe a nitrók megfelelő felhasználása. A Show Time nem más, mint a régi Burnout részek Crash módjának fejlesztett változata, s lényege, hogy az úton ugrálva, csapódva minél több autót zúzzunk szét a civil forgalomban. Hatalmas! Mindez pedig az összes utcán elérhető (úgy négyszáz van belőlük), szóval újabb példáját találtuk a szinte kimeríthetetlen tartalomnak, amivel a játék bír. Ha mindez pedig nem lenne elég, Paradise City óriási kiterjedése meggyőz bennünket arról, hogy itt lesz mit csinálni még hosszú-hosszú napokig. A maximális kijátszás, amit a menüben egy százalékszám jelez, nos, igen sok időt és türelmet követel. Maga a térkép egyébként nagyon hasznos, sok időt fogunk eltölteni a böngészésével. Ahogy járkálunk a városban és felfedezzük az új boltokat, műhelyeket, úgy tűnnek fel a térképen és segítenek eligazodni. Ínyencség lehet a sand-box játékok rajongóinak, hogy más programokkal ellentétben itt nem kell eljutni X pontra csak azért, hogy az egész város a miénk legyen. Nincsenek küldetések, nincsenek határok, csak a szabad város, ami egy óriási játszótérnek felel meg.

A sebesség szinte lefolyik a monitorról
Maguk a megmérettetések egyébként nem igényelnek komoly agymunkát. Egyszerűen odagurulunk egy lámpához, megnyomjuk egyszerre a féket és a gázt, s már ott is vagyunk az akció közepében. Többféle verseny van, de lényegük nagyrészt egy: törjük össze az ellenfeleinket és mindent, ami mozog. Az összes verseny négy helyszínre vezethet el, az pedig, hogy miként érünk el oda, ránk van bízva. Az ellenséges MI meglepően jó, ügyesen vezetnek, jól keresik az utakat és igyekeznek feldönteni, kisodorni bennünket. Ahogy haladunk előre a játékban, úgy nehezedik a dolgunk, s a vége felé már igencsak izzadni fogunk egyik-másik autócsata miatt. Ennek ellenére viszont nem válik frusztrálóvá a dolog, én legalábbis egyszer sem akadtam ki a teszt alatt. Ez meglepett, mert sok autós játék (pl. a Need for Speed széria újgenerációs tagjai) ott szúrja el a dolgot, hogy a csaló ellenfelek és scriptelt események miatt már-már kínosan tökéletes vezetést vár el. Itt ilyen nincs. Még ha össze is törjük magunkat sincs probléma. Egyszerűen csak visszatesz az útra a program és kész. Ha ezt már túl sokszor adtuk elő, kapunk egy üzenetet, hogy az autó totálkáros lett, és míg meg nem javítjuk, nem versenyezhetünk eredményesen. Itt se kell pánikba esni, csak guruljunk el egy javítóműhelybe, és sec perc alatt kikalapálják a vasat. Nem kerül pénzbe, nem fáraszt a játék az amúgy létfontosságú dolgok megvásárlásával. Minden adott, minden jár, mi pedig élvezzük a paradicsomot.
 

Fából vasparipa

A játékmenet tehát nagyjából olyan, mintha összegyúrnánk a Destruction Derbyt a Midtown Madnes-szel, ráöntenénk egy kis Stunts-szószt, és a tetejébe egy csipetnyi Carmageddonnal fűszereznénk a jobb ízhatás kedvéért. A jó recept persze mit sem ér, ha nem dukál hozzá hangulat, de a Burnout Paradise e szempontból is jelest érdemel. Egyszerűen megszámlálni sem tudom, hány alkalommal szerettem volna már felállni előle, s vallottam kudarcot, annyira megfogott a játék. Néha csak minden cél nélkül autókáztam a városban, gyönyörködtem az éjszakai fényárban, majd a felkelő nap első sugarai alatt vetettem egy elegáns szaltót, hogy túrámat egy versennyel és egy új autóval a garázsomban koronázhassam meg.

A fejlesztők nem is fárasztották magukat a sofőr balesetkori lemodellezésével
A multiplayerről még nem esett szó, pedig csak hab a már így is nagyon finom tortán. Csatlakozhatunk barátainkhoz, hogy együtt bandázzunk az utcákon, vagy csak simán közzé tehetjük eredményeink az Interneten. Igazán csak azt sajnáltam, hogy nem valósították meg úgy, ahogy például a Test Drive Unlimitedet, mert hatalmas élmény lett volna tucatnyi másik játékossal szabadon száguldozni a városban, vagy netán együtt csinálni az offline versenyeket, kicsit MMO-ssá téve a dolgokat. Ezt kárpótlandón van pár olyan helyszín, amik látszólag nem sok funkcióval bírnak (reptér pl.), holott ezeket kifejezetten a multi kedvéért hegesztették bele a programba.

Fene, mindjárt bezár a Burger King!

Konzolról PC-re?

Mivel a Burnout Paradise egy konzoljáték portja, joggal tehető fel az ilyenkor általános kérdés: "Mi a helyzet az irányítással?" Nos, erre sincs jobb szó a tökéletesnél. Nem kell gamepad vagy kormány, elég a billentyűzet és már vezethetünk is! Az autók terelgetésénél is a problémamentes, könnyű kezelés és tanulhatóság volt a cél, ennek eredményeképp pedig nem is szabad semmilyen realitást elvárni. A kocsik borulnak, ugratáskor métereket repülnek, az aszfalton úgy tapadnak az úthoz, mint ha odaragasztották volna őket, és mégis, az összhatás kiváló. Egyedüli komoly negatívumnak a menüket tudom felhozni, ezek ugyanis rémesen rosszak. Nem mondom, hogy nem láttam már rosszabbat (FIFA 09), de itt sem lesz könnyű dolgunk, ha el akarunk igazodni köztük. Még a kilépéshez is több mint egy percet kell navigálnunk.

A tálalással ellenben semmi baj. A grafika persze nem ér fel egy kizárólagosan PC-re fejlesztett címhez, sőt, a konzolos autóversenyek krémjétől (Grid, Forza, GT, stb.) is elmarad, ám a hatalmas, töltés nélkül bejárható város és a kiváló törésmodell miatt mindezt nagyon könnyű megbocsátani. A pályadesign páratlan, Paradise City tényleg valódi város érzetét kelti. Az autók és motorok modelljei nagyon szépek, még a civil forgalom is nagyobb figyelmet kapott, mint a legtöbb ilyen játékban (NFS). A napszakok dinamikus változása és a fényeffektek pedig pompásak, úgyhogy kár is tovább dicsérnem a játékot, ezt úgy is mindenkinek a saját szemével kell látni! Ráadásul az engine gyors, mint a veszedelem. Az én gépemen (AMD X2 4400+; 3870HD) meg se kottyant neki az 1920*1080-as felbontás, négyszeres élsimítás mellet. Aki rendszeresen játszik, tudja, milyen nagy szó ez.

Enyhén burkolt reklámok az EA-től...
... és persze hallani. A játék audio része egyszerűen szuper. A zenék egytől egyig liszenszelt számok, rengeteg rockkal és pergős dallamokkal. Az autók hangjai ugyan nem túl élethűek, mégis adják a stílust, és nagyon könnyű megemészteni a duruzsoló motorzúgást. A legjobb viszont akkor jön, ha egy kicsit elengedjük a billentyűzetet és várunk. Ekkor megjelenik egy kis képernyőkímélő, klasszikus zenei aláfestéssel! Zseniális. Sokszor csak ezért hagytam állni kicsit a járgányom, olyan nagyon megragadott a furcsa hangulat. Szóismétlés következik: zseniális.

Ez se tart majd sokáig
Igaz ez úgy önmagában a teljes programra. A Burnout Paradise az a típusú program, amit ha kipróbáltál és megtetszett, nagyon hosszú ideig nem tudsz majd letenni. Számomra ez eddig az év eleji felhozatal legnagyobb meglepetése, s ha igaz a pletyka, hogy eztán a széria többi része is tiszteletét teszi majd a PC-n, szíves örömest számolok majd be róluk, egytől egyig. Ráadás a dologra, hogy a PC-s verzió a konzolos változatok összes eddigi kiegészítését tartalmazza, s nemsokára megjelenik a legújabb letölthető tartalom, a Paradise Island is. Igazi csemege továbbá, hogy a játék teljesen magyar nyelven érkezett. Mindenki induljon tehát a legközelebbi üzletbe megvenni a Burnout Paradise-t, én pedig megyek is, mert már vár a roncstelep...

Chocho

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

50. Svindler
2009.02.08. 12:16
VISSZA A CIKKHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. hunmyke
2009.02.08. 12:43
Jó játék lett, de ha irányítás valóságosabb lett volna, akkor év játéka címet kapná a részemről...

Így viszont egy erősen arcade játék lett. Ami a maga kategóriájában talán a legjobb...

Ami leginkább bosszant, amikor száguldozok egy mocival, és már a 18. sebességre vált...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Fix3r
2009.02.08. 12:55
Én nem rég szereztem meg és szerintem iszonyat hangulatos. Igaz, hogy arcade jellegű de szerintem ennek ellenére remek játék. A multi meg egyenesen fantasztikus bár a grafikát csak átlagosnak nevezném.

Amit viszont nagyon hiányoltam az egy kilóméter óra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. karcsika
2009.02.08. 12:56
:-D
az nekem is fetünt....
de viszont a moci hangja, jo lett.
És a lassított törés is nagyon jo látvány
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Lavin
2009.02.08. 13:00
"GPS elkellet volna"
Minek? Minden kanyarban legalábbis ahol le kell fordulni indexel a kocsi. És erősen sípol is szóval nemtudom minek ide GPS. Hogy még ennél is könyebb legyen? ....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. karcsika
2009.02.08. 13:06
kilométer ora??
Mennyit akarsz látni a 15. váltás után? :-D
Mit takar az az SSAO??? (asszem igy láttam)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. thspo
2009.02.08. 13:12
Borzasztó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Sandormast...
2009.02.08. 13:12
Vazz csak nekem nem tetszett?! Szerintem közelébe sem ér egyik Flatout résznek se, a grafika sokkal csúnyább, az irányítás meg a fizika is rosszabb, no offense, ez a személyes meglátásom...teszek még1 próbát mert nem hiszem el hogy ennyire máshogy látnám a dolgot :blink:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Soulflier
2009.02.08. 13:32
Nagyon jól el lehet szórakozni vele, eszetlen száguldozás. Tökéletesen kezeli a szélesvásznú felbontásokat, úgyhogy tévére is jó. 3 napja van meg, de már csak az elit jogsi nincs meg, tényleg Letehetetlen. Még a Rumblepad-ommal nem próbáltam, azzal gondolom még jobb, ha még rezget is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. tobias88
2009.02.08. 13:39
Borzasztóan elfogult a cikk írója!

Látvány: 7
Egy 2009es játéktól ez a grafika egyszerűen borzalmas!
(GTA 4 kapott 9est a grafikára, akkor ez ahoz képest 5)

Hangzás: 8
Nem élethűek a hangok

Játékélmény: 7
Egyszerűen szánalmas szerintem, motornál 12szer váltott fel a játék, és váltott volna még, csak fékeznem kellett! Irányítás nem hasonlít semmilyen formában egy autóéhoz, szóval ezt már árkádnak sem lehet nevezni!

Szavatosság: ?
Nem játszottam vele csak 3 órát, szóval ezt megállapítani nem tudom

Amúgy 96% helyett 76 talán megteszi, mert ennél még a legújabb NFS is jobb volt, pedig az már nagy szó!

Jöhetne már egy TDU 2...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. atee92
2009.02.08. 14:14
Bőven megéri a 96%-ot, tényleg nagyon jó játék és a cikk is.
Tobias88 kapcsold be az SSAO-t és nézd úgy meg a grafot, megéri
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. mihaszna
2009.02.08. 14:15
Az én véleményem:

Látvány: 8 - Szépek az autók, a színválasztás nagyon jó, a környezet is megfelelő.

Hangzás 8: a zene piszok jó (mondjuk ez ízlés kérdése, de pont az én stílusom), az autók hangzása erőteljes. Hogy mennyire élethű? Nem tudom, nem mentem ilyen autókkal. De ha nem is élethű, telibeszarom.

Játékélmény 9: hangulatos. Hogy mennyiszer vált fel, nem izgat. Arcade a cucc, akkor arcade. Az irányítás jó. +1 pont, ohgy a játék mellőz mindenféle csövet, ergo szabad a játék verseny alatt is.

Szavatosságot nem tudom, igaz van autó és motor rész is, szóval azért leeht benne versenyezni dögivel. Multiban meg dícsérik (én nem toltam ,ezért nem is pontozom).

Összességében 80-90% között van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Menthix
2009.02.08. 14:24
A Burnoutok sosem akartak szimulátorok lenni. ARCADE!!
Aki nem tudja mi a külömbség az ne írjon hülyeségeket, mint hogy rossz az irányítás stb...
Nagyon bejövős a játék, főleg online. Nagyon jó szórakozás. Nekem az előző 2 NFS nem nyújtott ennyi játékidőt (élményt) együttvéve, mint BP már most.
A sok hibája közül mondanék párat: kicsi a város, kevés motor, illetve a hozzájuk tartozó versenyek. Jól jött volna pár autó-motor verseny, vagy legalább stunt két keréken. Neten sok a láma, aki nem tudja mit kell csinálni a challenge-eken.
Pozitívumokat pedig inkább nem sorolnám, mind ott van a cikkben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Fix3r
2009.02.08. 14:44
"Mit takar az az SSAO?"
Nos volt ott valamiféle magyarázat a beállítása melett de én csak anyit vettem észre,hogy mikor bekapcsoltam szétlassult a játék és érdekes textúrák jelentek meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Sandormast...
2009.02.08. 16:20
Hát én akár hogy nézem, sehogysem jobb mint a Flatout 2 vagy az UC, és a 90+%-tól is messze van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Blade0012
2009.02.08. 16:41
Ettől elfogultabb cikket még nem láttam...most vagy a cikkíró nem látott még más arcade autós gémet, vagy bármilyen más játékot vagy én éltem álomvilágban...látvány 9? Pfff....ehhh szentem már 2009 van, max négy éve elment volna, na de most? Ráadásul a fizika is egy hatalmas 0...az autók hangja a valóságostól fényévekre áll, a zenék elég jók szó se róla, de 10 pont? Jézusom...
Nekem személy szerint nem is igazán jött be, négy-öt verseny után uninstall...Flatout tetszetősebb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. StevyXIX
2009.02.08. 17:08
Én PS2-n nyomtam anno és egyik meghatározó játékélményem volt. Végre ez is van PC-re, a másik nagy játék ami PS2-n nagyon bejött, viszont több mint valószínű sose lesz.
Szerintem örülni kellene, hogy végre van PC-n is, nem szól ez másról csak:
-száguldás
-törés-zúzás
ennyi.
Itt teljesen mindegy milyen autó hangok vannak már csak azért is mert nem valóságos autómodellek vannak benne (vagy igen? Burnout 3-ba minden kocsi fiktív volt, de lehetett látni mikről koppintották).
Nem értem milyen fizikát vártok, kocsik ripityára törnek, mint sehol egy másik játékban, az meg hogy nem valósághűen reagál a kocsi ill. nem úgy viselkedik, ez alap, ez totál arcade, nem is tudom mit vártok, Simbin féle szimulációt? akkor nagyon rossz fele nézelődtök, ez a játék arcadeok közt is arcade, esetek 99,9% gázt nyomod meg iránygombokat, maradék 0,1%-ban néha fékezel is.
Flatout 2 meg szerintem nem éri be ezt, főleg, hogy elvileg azt írták (BP-t még nem próbáltam, csak B3-al nyomtam mint írtam is), hogy elég tartalmas, no ez az ami a Flatoutot nem jellemzi, amúgy jó játék szerintem is, bár sebességben meg eszeveszett száguldásba nem veheti fel a versenyt vele.
Érdekes miért hasonlítják mindenhol a GTA4-hez a játékot? Abszolút semmi közük egymáshoz, kár még grafikailag is összehasonlítani őket (amúgy szerintem nem szép a GTA4, bár igaz az én gépemen csak magas beállításon ment.
Szóval szerintem örüljünk, hogy van végre PC-re ez az eddig konzolos kuriózum, nincs párja egyszerűen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Fary
2009.02.08. 17:39
Atya ÚR ISTEN!!! 96%????? Ez???? Neeee... Vicc ez a játék 2009ben... 2002 környékén még szerettem volna, és akkor még tényleg kiemelkedő grafikával lett volna megáldva... de most... Fizikáról már ne is beszéljünk :S gondolom a fejlesztők se tették.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. VictoryA
2009.02.08. 18:22
Nekem sem jött be annyira ha tombolni akarok akkor lődözök egyes és nem zúzom szét a várost a kocsival 20-asban 250-el hajtűkanyarban . Autós játéknak kifejezetten rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Moker
2009.02.08. 19:01
Szerintem is nagyon jó arcade játék lett! Ahogy nézegettem mindenhol 80-90% közötti értékelést kapott (Metacritic).

Nem értem amúgy, hogy a grafikájában mi nem tetszik nektek annyira?
Szerintem minden effekt a helyén van, és ritka jól kidolgozott a környezet. Jó a Grid tényleg szebb volt, de az NFS UC grafikája nekem nagyon szegényes volt, főleg ami a környezetet meg a várost illeti. Annál ez sokkal szebb (szerintem).

Csak tényleg kiváncsi vagyok, h szerintetek hol marad el a grafikai színvonal annyira?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. pluto
2009.02.08. 22:03
Hol lehet átállítani a felbontást, mert az első idítás előtt bejött, de azóta sehol nem találom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Benes
2009.02.08. 22:21
esc, F1-F2vel válts menüt

Nem kell fikázni a játékot...méghogy NFS sokkal jobb...annak nézzük már meg az irányítását már ha itt tartunk. Mióta van az, hogy elengedem a gázt és a hajtűkanyart hip-hop beveszem. Acade törős-zúzós game!!

Ps2-re volt meg a takedown. Úgy reklámozták, hogy csak rockereknek. Tele volt az akkor nagy népszerűségnek örvendő punk rockal...nagy bátyám a techno és trance híve, de nem tudta letenni a game-t és még a zenére is mondta, hogy nem tetszik, de olnya pörgős hogy adrenalin csorog a szájából, mikor a felüljárót tartó betonoszlopokat kerülgeti 300km/h körül.

Nem a realitás a lényege...hanem a törés zúzás.

Akinek a lövöldözés a kitombolás, ahol(ha online) csak megy az anyázás ha lelőnek...hát elgondolkodtató. A single FPS általában nem a tombolásra hanem az ügyességre megy....nem sok olyan van ahol "itt az M249, kézbe azt futás öcsém." szöveget halhatunk.

ja és hol lehet váltani nyelvet, mert vmiért hoába toltam magyarra a reg.nél angolul ír:S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. skyline85
2009.02.09. 03:55
En nagyon komalom az autos jatekokat foleg ha arcade....DE EZ 96%???!!!Ha nehogy mar egy lapon emlegessuk egy Flatout 2-vel!!!!No meg megunhatatlan...letehetetlen...???Hat akkor en egy nap alatt osszehoztam a lehetetlent :lol: .Nem azt mondom h a jatek rossz de azert kozel sem egy messias es kozel sem annyira jo h majdnem 10-et kapjon.Ha jol latom nem csak en vagyok ezen az allasponton.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. harangx2
2009.02.09. 05:32
értem én hogy arcade az irányítás nade ennyire? Nem lehet a kocsival becsuszni egy kanyarba mert úgy megy mint egy vonat és ha nyomok egy kis féket vagy kéziféket akkor vagy megáll teljesen vagy keresztbe áll.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. StevyXIX
2009.02.09. 07:03
Ez nem NFS, itt nem kell driftelned, erős fék és vedd be a kanyart, vagy ami még jobb ha íveken mész sokkal könnyebben tudod majd bevenni a kanyarokat.
Nekem kifejezetten bejött az irányítása (még csak Takedown-ról beszélek, de ma fogom tolni a BP-t is), könnyen lehetett mozgatni a kocsit, ami nagyon fontos a játékban, mert sokszor kell hirtelen irányt változtatnod, akadályok vagy a forgalom kikerülése érdekében.

Pluto:
A játék telepítési mappájában ezt indítsd el:
BurnoutConfigTool
és újra beállíthatod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Chocho
2009.02.09. 08:47
Úgy látom, sokan nem értik, mitől kapott olyan magas százalékszámot a játék. Nem szeretem magyarázni a bizonyítványom, hisz minden le van írva a cikkben, de ez esetben talán nem fogalmaztam elég világosan. Úgy gondoltam, egyértelmű lesz, hogy az értékelésnél miért nem veszem figyelembe az NFS vagy a Flatout játékokat. A Burnout mindig az eszelős száguldásról szólt, nem is akart több lenni, mint ami. Ez nem NFS, ami egy félkomoly arcade sorozatból csapott át szimulátorba (NFS5), majd abból értelmetlen padlógáz játékba (NFSU-tól felfel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. blackey
2009.02.09. 08:49
Nagyon vártam a PC-s verziót, mert össze akartam hasonlítani a PS3-assal. A PC-n színtelen, szagtalan, az autónak nincs súlya, még az ütközések se olyan durvák. Mintha még árkádabbra vették volna. A PS3-as játékok egybe vannak. Nem azt érzed, hogy külön van a táj és külön az autó, vagy emberke, amit irányítasz. A GTA4-nél is hiába szebb alapból a PC-s verzió, ha játszhatatlan. Pedig 4870X2-vel toltam volna, ha tudtam volna. Itt is a PS3 nyert. Kezd tele lenni a a PC-vel. Mostanában csak a 2000 forintos Crysis tudta megdobogtatni a szívem. De azért az is beszaggatott néha keményen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. pluto
2009.02.09. 10:46
StevyXIX, köszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Shimenator
2009.02.09. 11:30
Engem az érdekelne inkább, hogy lehetséges-e a játék nyelvét angolra visszaállítani?

Ha nem, akkor nem igazán venném meg itthon, marad a külföldi beszerzés :-/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. mihaszna
2009.02.09. 11:45
Chocho: egyéni vélemény. Elfogadom a cikked, mivel az is egy vélemény, én nem osztom.

Másoknak: a cikk is egy vélemény, még ha nem is a saját szájízetek szerint van (leglaább nem copy paste legelső online teszt, mint ahogy sokan - még a nyomtatott sajtó - teszik.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Hurricane2...
2009.02.09. 13:45
Jó kis játék, kipróbáltam Online-ba is, de azért nem igazán jön be nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Tirexi
2009.02.09. 15:17
Pro:
-Megunhatatlan
-Letehetetlen

Jah azért hagytam abba 3 óra gameplay után.....
Boring...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. pisty6666
2009.02.09. 18:23
Hogy lehet új Motorokat szerezni ?
Mert nekem csak az első 2db van meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. HUNrobar
2009.02.09. 20:03
Na, kipróbáltam a játékot, egyelőre kb 1 órán vagyok túl. Nekem nem jött át a hangulata és a 0-val jellemezhető kihívás sem tudott lekötni. Mellesleg egy kékhalálon és egy fagyáson vagyok túl. Nekem idáig semmi élvezetet nem nyújtott 2-2,5 hónapnyi grid után. (nem hasonlítom hozzá, de az ember véleményét nagyban formálja egy másik játékban szerzett tapasztalat) Még nem próbáltam, de szerintem újságot olvasni is lehetne egy-egy üldözős verseny alatt.

(Egyébként mi ez az SSO? Elég rejtélyes a leírása, hd3870-nel meg fura mód úgy szaggat, pedig annyira azért nem látványos.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. pisty6666
2009.02.09. 20:29
Ez érdekes....
Nekem csak egy E7200 C2D-m van és 3,6Ghz-n üzemel, HD3870el 3Gb ddr2 800Mhz ram
HD3870 és 1280/minden maxon 60fps/60hz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. HUNrobar
2009.02.09. 21:06
Na igen, de én 1680x1050-ben játszom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. pisty6666
2009.02.09. 21:34
3D Mark 2006ban mennyi pontot kapol?
és milyen fajta 3870ed van?
Nekem Ilyenem van "Katt ide"
Csak egy HD3850Ultimate passzív bordájával felszerelkezve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. pidzse
2009.02.10. 11:26
Sziasztok jo sokat irtatok alig gyöztem elolvasni. A játék szerintem jó és játék ezzel azt akarom mondani ez egy játék nem egy grid vagy egy dirt ez játék de játéknak nagyon is jo szórakozás. Elö joyt és hajrá ma már én nem billentyüvel nyomom sokkal jobb joyjal hidjétek el.
És nekem is hibátlanul fut 1920*1200 ban 16*antiszürés, 4* élsimitás ennél jobb minek 26" os monitorom van 2 giga 1066 mhz ramom és egy 8800 gt gainward gold kártyám 1 giga rammal ez elég bőven.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. popy28
2009.02.10. 12:38
Nem tudom hogy én vagyoke e ilyen balszerencsés az autos játékokal de a NFS és a Burnout is akadozik nálam. De nem azért mert kicsi a gépem AMD 6400+ X2 , 9800 GTX, 4 giga ram. Windiws 7 és a Vistán is akad. 60 FPS játék közben és hirtelen le megy 0 FPS - re. Akadás közben egy hang jön elö mint mikor uj hardverdet csatlakoztatunk. Video driver nvidia 181.22. Ha valaki tudná ezt nekem orvosolni nagyon meg köszönném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Fix3r
2009.02.10. 14:20
Tölcsd lea a legújabb drivert és nézd meg azzal ha azzal nem jó próbáld meg azzal amit a kártyádhoz adtak.

HUnrobar: énsem jöttem még rá mi a szar az az sso csak hogy szétlassúl tőle a játék pedig ha be van kapcsolva talán még rondábbak is a textúrák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. StevyXIX
2009.02.10. 17:23
SSO-t nem érdemes bekapcsolni, vagyis írja is a gép, hogy nagyon erős gépeknél lehet bekapcsolni, aminek 4850 nem felel meg (kockás lesz a távolabbi kép vagyis az obejktumok és környezet, nagyban ront a vizualitáson). Ugyan ezt írja egy másik ilyen "javító effektnél" (meg nem mondom mi a neve), de az nem vészes, nekem be van állítva.
Gamepad szerintem is sokat számít, nekem is alap.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Shimenator
2009.02.10. 17:43
Nem SSO, hanem SSAO (Screen Space Ambient Occlusion), az ambient occlusion egy fejlettebb változata. A modellek, illetve az összes játékbeli elem árnyékolását javítja. Nem értek hozzá, jobban nem mennék bele, de Wikipedia a barátom.

http://en.wikipedia.org/wiki/Screen_Space_Ambient_Occlusion

http://en.wikipedia.org/wiki/Ambient_occlusion

Itt a játékban vmit elszúrhattak az implementálásánál, hogy ennyire lassít :-/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. StevyXIX
2009.02.10. 18:38
Nálam hibásan működik egyébként (eredeti játék), vagy ahogy írja (csak erős gépeknél látható a javulás) gyenge a gépem hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. HUNrobar
2009.02.10. 20:46
(pisty6666 @ 2009 Feb 9, 21:34)
Csak egy HD3850Ultimate passzív bordájával felszerelkezve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pisty6666
2009.02.10. 22:10
Igen én is u.ezt vettem észre a kép változásán.
3D Mark 2006
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. StevyXIX
2009.02.13. 05:12
Pedig tévedsz, konzolon is voltak mindig minőségi játékok, amik mind tartalmilag, mind játékmenetben nagyon jók voltak. Lényegében a FPS-RTS-MMO műfajon kívül mindenhol a konzol az elsődleges platform, talán még RPG-k terén áll aránylag jó helyen a PC. Mind PC-n mind konzolon vannak gyatra és kiemelkedő játékok és konzoloknak se csak casual gamerek az elsődleges célközönsége (Wiii esetén azt hiszem bevallottan igen, de Xbox360 és PS3 esetében már nem).
A játék meg nagyon szuper, többségnek se a játékkal van baja, hanem a teszttel és az értékeléssel. Túlzónak látják, amire nem is lehet semmit mondani, hisz szuvenír véleményük, fórum pedig azért van, hogy ezt hangoztathassák.
A játéknak meg szerintem adj egy esélyt és ne negyed óra játék után dönts, legalább 2-3 óra játék kell, hogy egyáltalán valamilyen képet kapj róla. Ha tetszett a Flatout akkor ez is nagy valószínűséggel tetszeni fog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. johndoe83
2009.02.14. 02:39
popy28: próbálj egy régebbi drivert! Nekem sokszor a régiek jobban viszik a cumót mint a legújabbak! Csak egy 5let. ;]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shimenator
2009.02.16. 00:59
Nos, felraktam a demót, még jobban tetszik, mint Xbox-on
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. snooker5
2011.03.19. 21:20
Sziasztok ma megkaptam a Burnout Paradise The Ultimate Boxot.
Betettem a DVD-t és eléggé rákattintottam h telepítse aztán elég lassan töltődött be a fő Launcher. ptt ugye telepítés még egy perc várakozás, kód megint 1 perc. Aztán elkezdte rakni a copying new files meg volt hamar de aztán kijött egy olyan h isntalling directx és ott behalt az egész. nem ment a csík, nem lehetett ikszelni stb. szeirntetek mitől van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. shitcore snook...
2011.03.19. 21:33
Ha tudsz választani, hogy felrakja-e vagy sem a DirectX-et, akkor válassz nemet és később rakd fel telepítés után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!