iPon Cikkek

Call of Duty: Black Ops - Fekete foltok

Dátum | 2010. 11. 15.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

Ma már lehetetlen vitába szállni az állítással, mely szerint a Call of Duty egymaga képes elcipelni a hátán a fél videojáték-ipart. Teljesen mindegy, ki fejleszti, mikor jelenik meg, miről szól vagy hogy néz ki, ha kijön az "új cod", a játékosok tömegével nyomulnak a közeli boltba megvenni, telepítik, és már durrannak is a perkek meg a headshotok a szervereken, miközben az adott rész szinte semmi fejlődést nem mutat a tavaly megjelent óta. A Modern Warfare 2 remek volt, felüdülés a World at War nulla eredetisége után, a Black Ops viszont ismét vegyes képet fest, hála a Treyarch és az Activison szigorú szabályainak. Persze megijedni nem kell, az idei kiadás is megér egy misét, de összességében elmarad attól a szinttől, amit az Infinity Ward nagy durranása után elvárna az ember.

Szigorúan bizalmas

Ha viszont van olyan pont a Black Opsban, ami köröket ver a Modern Warfare 2-re, akkor az a történet. Bár a dramaturgia és a pörgés ott is jól hozta a CoD-hangulatot, itt a sokáig változatlan koncepciót is felrúgta a Treyarch, újszerűséget csepegtetve a kampányba. A sorozat hagyományaitól eltérve most egyetlen, beszélő és arccal is rendelkező karakterre összpontosít a játék, Alex Masonre, aki a '60-as és '70-es évek egyik leginkább foglalkoztatott "problémamegoldója" volt. Nem kérdezett, nem gondolkodott, csupán végrehajtotta a parancsot úgy, hogy arról rajta, csapatán és az amerikai vezetőségen kívül senki más nem tudott. A játék elején azonban Alex minden eddiginél nagyobb slamasztikába kerül. Egy beteges műszerekkel teli szobában ébred egy csomó tévéképernyővel körülvéve, székhez kötözve (Fűrész?), s egy nyugtalanító, eltorzult hang tudtára adja, hogy fogoly marad, míg el nem árulja, mit jelentenek a számok. Milyen számok? Na itt a gond, ezt Alex sem tudja, mint ahogy azt sem, hol van, hogy került oda és kik azok az emberek, akik távolról egy homályos üveglap mögül elektrosokkal kínozzák. Masonnek vissza kell emlékeznie az USA titkos hadműveleteire, mi pedig ezeket az emlékképeket játsszuk végig, Kubától kezdve Oroszországon át Vietnámig minden fontosabb hidegháborús állomáshelyet bejárva.

"Welcome to the Jungle..."
Bár az eddigi Call of Dutyknak is volt valami minimális történetvezetése, mely főleg a militarista atmoszféra alátámasztásául szolgált, a Black Ops kiváló karaktereket, remek forgatókönyvet, és egy olyan rejtélyt tár elénk, ami még a sokszor unalmas lövöldözéseken is képes átjuttatni csupán azért, hogy rájöhessünk, mi folyik a háttérben. Ugyan sokat nem beszélgetünk a mellékszereplőkkel, az a pár mondatuk is elég ahhoz, hogy megjegyezzük a nevüket és érdekeljen, mi történik velük. Maga Alex furcsa érzéseket kelt a játékosban, lévén eleinte nem több egy zsoldosnál, később viszont kiderül, mennyi mindent képes kockára tenni csak azért, hogy nyugodt lelkiismerettel térhessen haza a csatatérről. Furcsamód a Black Ops megfordítja a Modern Warfare 2 receptjét, mert ott a sztorit inkább elviseltük a jó játékélmény miatt, míg ez esetben a már ismert, meg nem újuló koncepciót "tűrjük el" puszta érdeklődésből.

Az egyjátékos mód

Kegyetlen leszek. SEMMI sem változott. Aki játszott a Modern Warfare 2-vel, és emlékszik, hogy működött a játék, az itt is ugyanazt a megvalósítást találja, nincs semmi fejlődés vagy javulás a régi metóduson túl. A Black Ops pontosan azt az agyatlan darálást képviseli, mint a tavalyi epizód, vagyis megyünk előre a lineáris pályákon és lelövünk mindenkit, akin pirosra vált a célkereszt. A fejlesztők azért törekedtek a változatosságra, most is van motoros harc, autóvezetés, sőt, még egy helikopterrel is garázdálkodhatunk, összességében viszont elmondható, hogy a Treyarch bőszen követte a "nem romlott el, ne javítsd meg" receptet, ezzel kicsit aláásva az egyjátékos küldetések tekintélyét.

A játékmenet ismerős lehet a Modern Warfare 2-ből, noha a sztori sokkal jobb
Ahogy megkapjuk az irányítást, egyértelművé válik, miről is beszélek. A játék egyből a lecsóba csap, minden sarokról ellenfelek tucatjai özönlenek elő, mi pedig lövünk, ahogy a csövön kifér, nem is gondolva a munícióra vagy a taktikázásra. Utóbbi sajnos kimerül abban, hogy jókor jó helyen kell lenni, és nem árt tele tárral előugrani a fedezékből. Ezen túl viszont nem igazán adható tanács, mert a játék annyira egyértelmű és egyszerű, hogy bárki, aki látott már FPS-t, érteni fogja a lényeget. A Black Opsban nem az észen van a hangsúly, hanem a folyamatos akción, ami viszont kevésbé igényes, mint a Modern Warfare 2-ben volt. Én a korábbi CoD-os tapasztalataimból kiindulva egyből hardened nehézségen álltam neki a kampánynak, és meglepő mód az első küldetésekben alig sikerült megölnie az ellenfeleknek. A kihívás épp csak megütötte az elvárható szintet, Vietnámba érve viszont van egy olyan helyszín, ahol a végtelenül özönlő ellenséggel szemben kellett átmasírozni egy domboldalon. A végtelent pedig tessék szó szerint érteni, míg nem robbantottam fel a Woods által legurított hordókat, a vietkong egységei folyamatosan jöttek, teljesen mindegy volt, mennyit is lövök le belőlük. A Black Ops pár helyen egyébként nehézzé változik, az ember szinte képtelen felvenni a játék által diktált iramot, de az esetek többségében (mint például a Vietnámot követő Hong Kongban is) inkább úgy érezzük, hogy senki sem állhat az utunkba, felrúgva ezzel az ismert szabályokat. Nem ártott volna, ha jobban kiegyensúlyozzák a szóló módot, mert így nehéz eldönteni, milyen nehézségi fokozattal is kezdjünk neki a játéknak. Az opciókban persze bármikor könnyíthetünk a Black Opson, visszanehezíteni viszont most sincs lehetőségünk, szóval bánjunk csínján ezzel a beállítással.

Ilyen és ehhez hasonló scriptelt jelenetek helyettesítik az AI-t
Mesterséges intelligencia nincs, csak az ellenfelek száma és sebzése okozhat nehézséget. Társaink ugyan folyamatosan mellettünk vannak, legtöbbször csak arra jók, hogy belegyalogoljanak a barátságos tűzbe, így bár úgy néz ki, hogy ez egy csapatra koncentráló játék, most is végig egyedül vagyunk. A készítők pár scriptelt eseménnyel ugyan igyekeztek pótolni az AI-t, ám ezek a trükkök nagyon átlátszóak, így rövid úton rájövünk, hogy a Black Ops legalább annyira megrendezett, mint elődje. Ami viszont rosszabbul sikerült, az a hatalmas pályák beillesztése a designba. Túl nagyok, túl szabadak, s ezért elfecsérelt potenciálnak tűnnek egy olyan FPS-ben, amiben csak egyetlen út vezet a küldetés végére. A járműves részek segíthetnének ezen a problémán, viszont túl rövidek és scripteltek, úgyhogy nincs mit tenni, el kell fogadnunk a méretes helyszínek díszleti mivoltát. A lövöldözéses szakaszokon ráadásul még árt is a nagy játéktér, mert a sok kőbuta ellenféltől úgy néz ki a dolog, mintha valami deathmatchbe keverednénk. Ezt a fajta, eszelős káoszt pedig nem könnyű megszokni.

Na, ez már brutalitás!
Persze vannak pozitív tulajdonságok is, mint az állandó adrenalin, a helyszínek változatossága, és a hossz, ami a Modern Warfare 2 öt órájával ellentétben itt legalább hét-nyolc órára rúg. Mivel pedig a fél világot bejárjuk, a különböző küldetések nem válnak unalmassá vagy monotonná. A fegyverarzenál is kellemes meglepetés, a sok évet felölelő sztori miatt rengetegféle mordályt kipróbálhatunk, s mivel a Treyarch szereti a naturalista szemléletet, ezek a fegyverek látványos sérülések okozására is képesek. Leszakadt végtagok, vért köpő ruszkik, rángatózó vietnámi katonák... Itt nem csak duma, hogy a háború brutális. Egyedül azt sajnálhatjuk, hogy ezek a sérülések elég gyakran ismétlődnek, ebbe belekötni viszont már tényleg csak szőrszálhasogatás lenne. Főleg, hogy a kampány azért hozza az elvárható szintet, igaz, a magas elvárásoknak már nem képes megfelelni, így csak a történet emeli a többiek fölé.

Van azonban egy oldala a Black Opsnak, ami nem magát a sorozatot, hanem a fejlesztőcsapatot dicséri. Már maga a főmenü is érdekes, hisz egy székhez kötözve kell kiválasztani az opciókat, ha viszont lenézünk és nyomogatni kezdjük a space-t, Alex kiszabadítja magát és szabadon sétafikál a teremben. Ha hátramegyünk, egy bekapcsolt számítógép fogad, melyen két különleges minijátékot is feloldhatunk. Ha begépeljük, hogy Zork, akkor az egyik első szöveges kalandjátékba csöppenünk, mely egyszerű címszavakkal kommunikál a játékossal. "Előtted egy ház, mellette egy utca. Mit teszel?" Ekkor egyszerűen begépeljük, hogy "Turn right", vagy valami hasonló, s ha a játék ismeri a parancsot, akkor emberünk továbbjut (ha nem ismeri, rögtön a tudtunkra adja, hogy valami bibi van). A másik, még ennél is viccesebb extra akkor oldódik fel, ha begépeljük, hogy BOA, ami a Black Ops Arcade rövidítése. A parancs lefuttatása egy régi stílusú, felülnézetes akciójátékot aktivál, melyben őrjöngő zombikkal kell felvennünk a harcot egyre jobb felszerelés és sok-sok kilockolható extra segítségével. Érdemes egyébként még begépelni a Help parancsot is, mert sok easter eggre lehet lelni a segítségével (működik pár DOS-os parancs, és vannak szövegfájlok a gépen).

A "Help" parancs csodákra képes
A következő játékmóddal már a multis vizekre evezünk, bár való igaz, hogy komoly egyszemélyes támogatás is szorult bele. A Treyarch korábban nagy sikert aratott Zombies módjáról van szó, melyben a célunk hasonló a BOA-éhoz, csak épp FPS-ként, a teljes értékű program szabályai szerint kell életben maradnunk az egyre erősebb zombihordák között. Egyedül játszva a Zombies piszok nehéz, csak mazochistáknak ajánlott, kooperatív azonban igen ütős, néha már-már vetekszik a Left 4 Deaddel. Egyszerre négyen küzdhetünk a foszló húsú élőhalottakkal, sőt, olyan hírességek bőrébe is belebújhatunk, mint... na ez inkább maradjon meglepetés. Legyen elég annyi, hogy ezek a kis extrák akkora élményt jelentenek, hogy még azok is imádni fogják őket, akik hozzám hasonlóan bosszankodnak picit a hadjárat ügyetlenkedésein.

Minden más...

Bár a multi sem változott túl sokat, ez a része a játéknak olyan minőséget képvisel, hogy bátran kijelenthetjük, még mindig a CoD a király a netes FPS-piacon. Na jó, a Bad Company 2-vel fej-fej mellett állnak (bár az inkább a csapatjátékra fókuszál), azt viszont már rongyosra nyúzták a rajongók, így épp itt az ideje egy kis változatosságnak. A Black Ops maradt az Infinity Ward által használt perkes és szintlépéses megoldásoknál, vagyis most is tapasztalati pontokat gyűjtünk a meccseken, melyekkel különféle képességeket tudunk feloldani. A perkek közül sok új van, mondhatni rengeteg, a killstreakeket pedig már meg se lehet számolni. Újdonság, hogy karakterünket össze-vissza fejleszthetjük, hogy erősebb és egyedibb legyen, valamint van pár speciális játékmód, amik modokból már ismerősek lehetnek a CoD-os körökben (pl. a csak egy lőszeres játék). Valamint gyakorolhatunk botok ellen, amik szintén oldhatnak fel perkeket, ezek viszont nem vihetőek át a multis meccsekre, elérve így, hogy a tanulási fázis ne legyen több annál, mint ami. Apró, de annál fontosabb újítás, hogy végre le is hasalhatnunk a földre, így ha a megfelelő helyen vagyunk, nem mutatunk sokat magunkból az ellenfélnek. Összefoglalva az eddigieket, a Black Ops nem tesz csodát, de nem is kell neki, elég, hogy finomítja a klasszikus CoD-multit, és további ráadás, hogy a srácok most is olyan jól felépített pályákkal jelentkeztek, mint a World at War esetében. Az egyedüli, ami miatt elkeseredhetünk, a járművek mellőzése. Még az első Call of Duty kiegészítőjében, a United Offensiveben mutatkoztak be a többjátékos járgányok több, mint hat évvel ezelőtt, a sorozat azonban azóta is hanyagolja őket, ami különösen fájó pont a kampány igen sok vezetős része után. PC-n egyébként akadtak gondok a multiplayerrel. Mivel a játék steames, csakis az ott található szerverekre csatlakozhatunk, viszont a rendszerrel nem stimmelt valami a startkor, és a CoD olyan erősen laggolt a legtöbb játékosnál, hogy sokan játszhatatlannak titulálták a programot. Már a cikk írásának pillanatában is javították a hibát, de ez azért elég erős kezdés volt, ami nem biztos, hogy jó jel a számítógépes portok jövőjére nézve.

Nem néz ki rosszul a Black Ops, de valljuk be, láttunk már sokkal szebb FPS-t is
Ha már szóba jött a PC, ideje kicsit beszélni a Black Ops technikai hátteréről is. A játék a Modern Warfare 2 alatt is dohogó engine-nel működik, amivel alapvetően nincs sok baj, de tény, hogy fele annyira nem üt manapság, mint tavaly ilyenkor. Nincs mese, a Bad Company 2 magasra tette a lécet, és ennek tükrében a CoD csak egy sima "jó" osztályzatot érdemel. A textúrák sokszor elnagyoltak, a mellékszereplők kevéske poligonból állnak, az animációk pedig sokszor ismétlődnek és egyáltalán nem meggyőzőek. Persze vannak olyan pillanatai a játéknak, amikor remekül néz ki a képernyőn, de valljuk be, ennél láttunk már sokkal szebbet is. A gépigény sem az igazi egyelőre, mert a program többször be-be szaggat az erősebb gépeken is, így lehetséges, hogy kell még pár patch a tökéletes framerate eléréséig. A tesztgépen (AMD Athlon II X2 @ 3,4 GHz, 6 GB RAM, ATI HD5770) átlagosan 50-60 fps-t ment a játék maximális textúra beállítások és 1280x720-as felbontás mellett, de ha magasabbra állítottam a felbontást vagy ne adj isten engedélyeztem pár látványjavítót, a motor szabályosan szaggatni kezdett, mint mikor valaminek a futtatásához nincs elég memória. Annyit egyébként a teljesség kedvéért illik hozzátenni, hogy a konzolos változatok sebességére nem lehet panasz (igaz, cserébe ott csökkentett felbontással kell barátkoznunk).

Lesz pár meglepetésszereplő a történelemkönyvekből
A zene és a hang a grafikával ellenben tökéletes, igazi öröm hallgatni a játékot aláfestő licencelt számokat. Az akció alatt a megszokott, hősies ritmusok mennek, de korántsem olyan eltúlzottak és unalmasak, mint a Medal of Honor próbálkozásai. A szinkron egyenesen szuper (Gary Oldman, Ed Harris, Ice Cube... soroljam még?), a forgatókönyvről áradozni lehetne, a fegyverropogás és egyéb effektek pedig olyan jól szólnak, hogy szinte sírnak egy 5.1-es hangrendszerért. Hihetetlen munkát ölhettek bele a Black Ops audió részébe, és bár nem mindennel lehetünk maradéktalanul elégedettek, az biztos, hogy ezen a fronton új etalon született.

Akkor most ez jó?

Igen, a Black Ops jó. Tény, hogy a kampány el lett nagyolva itt-ott, de a történet az összes hibájával elviszi a hátán, és bár nincs AI, sem igazi újdonság, nem tudunk haragudni rá. Aztán persze ott a még mindig remek multiplayer, mely idén is rengeteg játékórát ígér. Vagy ez mind csak a látszat, és az utálkozóknak van igazuk? Ugyan a játék élvezetes, és a rajongóknak megéri az árát, azoknak, akik nem voltak annyira oda a Modern Warfare 2-ért (bizony, ők is sokan voltak, csak max nem kiabáltak elég hangosan), semmiképpen sem ajánlható. Ráadásul egy év hosszú idő, és egy teljesen új epizód ne legyen már összetéveszthető a tavaly kiadott előzővel. A Treyarch és az Activison túlságosan is árnyékban akart maradni, féltek a változástól, attól, hogy valami elronthatja a Call of Duty aranyat érő hírnevét. Pedig ha a játékmenettel is úgy bántak volna, mint a forgatókönyvvel és az extra tartalmakkal, lehet, hogy az év legjobb játékát ünnepelnénk a Black Ops személyében. Így viszont nem több egy igen jó, de semmiképpen sem kihagyhatatlan alkotásnál, ami nem biztos, hogy megérdemelten lesz ott több millió karácsonyfa alatt.


Platformok: PC, PS3, Xbox 360, Wii, DS
Tesztelt platform: PC

Webshop: PC | PlayStation 3 | Xbox 360

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

164. gymarco
2010.11.15. 15:13
Jó lett a teszt, bár szerintem a látvány és a játékélmény is simán megérdemelt volna egy 8-ast... :-)
Azért nem néz az ki olyan rosszul a 16x Élsimítás mellett.. :-)

Szerk:a gépem az alárásomban, de 1680x1050 felbontáson minden maximumon(kivéve persze a V-sync)maptól függően 130-200 fps mindig megvan, és soha nemlaggol mint ahogy sokan mondják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
163. myckie2
2010.11.15. 15:16
Az optimalizálatlanságot kihagytátok ami a fő baja volt a játéknak... Meg akartam én is venni de láttam mekkora hulladék és szinte semmi újdonságot nem hozott (zombie modba cod 5 hangok hagyjuk már...) maradok az mw2-nél amin törtbe már vannak dedicated szerverek így már vetekedik a black ops multiplayerével szerintem értelmetlen átpártolni de ez csak az én véleményem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
162. Tirexi
2010.11.15. 15:20
"Az optimalizálatlanságot kihagytátok ami a fő baja volt a játéknak..."
Az első feltelepített javítás után volt akinek +30FPS-e lett.
Te felraktad a javítást?

Sztem ez az egyik legjobb CoD ami valaha kijött. Leszámítva pár dolgot amit majd külön részletezek a CoD cikkemben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
161. Svindler
2010.11.15. 15:23
Chocho nem ma adta le a cikket, a patch valóban sok javulást hozott, de ettől még a start döcögős volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
160. ViTaZi
2010.11.15. 15:35
90%-os értékelést simán megért volna a játék! Minden szempontból jobb mint az előző CoD részek, efelől semmi kétség!

Szerintem:

Látvány: 8
Hangzás: 9
Játékélmény: 9
Szavatosság: 10
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
159. myckie2
2010.11.15. 15:37
Tirexi igen felraktam a patchet de nálam vmiért b*szott segíteni.... semmit nem változott a játék ugyan olyan gyengén megy sajnos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
158. myckie2
2010.11.15. 15:39
Ja és igen a fő problémám hogy folyton lefagy a játék még kékhalált is kaptam... na ettől kiakadtam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
157. axe
2010.11.15. 15:45
Szerintem a kékhalál user error... nekem érdekes módon egyszer nem fagyott ki a játék és egyhuzamban végigvittem, én raktam össze a gépet és mindent én csinálok a gépen én telepítem a rendszert is (nem nagy dolog de sokan azért is számtechboltba viszik a gépet) az optimalizálatlansággal én is találkoztam de azér végigvittem fullon 30fps-el, mer lekötött a játék, bár a vége vagyis a befejezése szerintem nem volt valami nagy cucc, azt hittem tölti majd a következő mapot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
156. tbajusz
2010.11.15. 15:48
Általában amelyik játékot kipróbálom azt megnézem itt is, hogy milyen a vélemény róla. Hát hangokra nálam még a 6- ost sem üti meg és ezt nem csak erre a részre mondanám. A látványtól nekem fontosabb a játékmenet, nekem élvezhető, de már a falnak megyek, hogy nem bírnak a valóshoz közelebbi hangokat produkálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
155. myckie2
2010.11.15. 15:51
azért ennyi bevétel után igazán megbarátkozhatna a dolby digitállal a játék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
154. jester
2010.11.15. 15:58
Azért ne túlozzunk... a sztorija jobb mint az MW2-é??? Nehogy már emberek... Nem rossz játék de nem vetekedik szerintem az mw2-vel ez jóval unalmasabb, néha már ott tartottam hogy legyek már túl rajta. MW2 sztorija rövid volt de pörgős és izgalmas, a kevesebb néha több.

Hangzás:10???? MIVAN???!!! Hát a fegyverhangoktól behánytam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
153. Caboose jeste...
2010.11.15. 16:11
Az MW2-nek sztorija sem volt, csak egy érthetetlen, összecsapott kliséhalmaza. Ennek szerintem sokkal jobb a története.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
152. gezu1025
2010.11.15. 16:11
A hangzásnak vannak hibái ezt tény pl: nem volt a 2. mapon a motornak hangja, de nekem nem volt problémám a fegyverhangokkal, nem volt semmi extra velük. Igy lenne egy 8-as DE az a pár zseniális helyre berakott zene felhúzza 10-esre a hangzást. A történet pedig remek a codokhoz képest, igaz nincs akkora epic hatása mint az MW2-nek 1-2 helyen, de attól még jó a történet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
151. Cippo
2010.11.15. 16:17
tbajusz és jester, a hangok/zenék nagyon jók, lehet nem egy kontakthibás tesco-s fülessel kell végigtolni... A történet is sokkal jobb mint az mw2-ben ahogy előttem Caboose is írta, tényleg klisékkel teli az előző rész. Persze megértem ha nem tudsz angolul és azért nem vágod hogy miről is szól, meg mi történik és csak a "képeket nézed", avagy mész ölsz agyatlanul, úgy hogy a sztorira nem figyelsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
150. Sarkadi
2010.11.15. 16:18
Vitázni nem kivánok senkivel,de egyéni véleményem az,hogy jó volt,szép volt,nem bántam meg,hogy végigvittem,de számomra már kezdenek egy kissé unalmasak lenni ezek az FPS-ek!

Multit illetően pedig nem tudok nyilatkozni,mivel az teljesen hidegen hagy,bár lehet,hogy jó móka....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
149. Heroes27
2010.11.15. 16:30
Szerintem hatalmas játék lett, az eddigi legjobb COD. A single részét nagyon bírtam, rendesen vártam, hogy milesz a következő pálya, és igen, aki nem tud egy kicsit se angolul, és skippeli az átvezető beszélgetéseket, azok csak egy agyatlan lövöldözést csináltak.

-negatívum nekem is az agyatlan hangzörej volt, az egyszerűen már elviselhetetlen egy idő után, nah meg az a koreai pálya az valami vicc volt benne.
+sztori eszméletlen jó, kidolgozott, a hangok, szinkronok tökéletesek, nah meg amikor te végzel ki csendben embereket, azok állatak lettek nagyon.

Az MW2 sem rossz, de ez annál jóval jobb lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
148. Peter667
2010.11.15. 16:34
Annyit helyesbítenék, hogy a III oldalon található extra játékokról szóló résznél van egy elírás! Ugyanis nem "BOA" parancsot kell beírni, hanem "DOA"-t!

A játék nekem nagyon tetszett, nekem szerencsére nem nagyon volt laggom sem! A történet az nagyon jó lett jót tett egy kis vérfrissítés már. A grafika szerintem hozta az elvárhatót, bugok találhatók benne, de az MW2-ben is van szép számmal! A hangzás nekem tetszett, jó volt 5.1-en játszani. A zombi módot már a WaW-ban is szerettem, itt sincs másképp! Az extra játék meg jó pofa!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
147. tbajusz
2010.11.15. 16:42
Cippo!

nem kezdek el vitázni, de a többségnek nem tetszik a hangzás ( és nem arra a néhány zenére gondolok, hanem a fegyverekre )! és igen, nincs nagy hangcuccom, Creative 2.1, ami nekem játékhoz tökéletes! a MOH vagy a Bad Company sokkal jobbat adott ezen a téren ( is )

ez csak egy magánvélemény
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
146. Szaby59
2010.11.15. 17:03
Látvány: 5
Hangzás: 8
Játékélmény: 6 (ennél többet csak azért nem tudok adni, mert ahányszor lövök 10-20 FPS-em van, ez nem játékélmény...)
Szavatosság: 9

A Treyarch-nak már csak programozni kellene megtanulnia és kész is egy IW pótló csapat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
145. kiskoller
2010.11.15. 17:04
Csak én érzem úgy hogy ez a játék bűn ronda lett? Az még hagyján, hogy 2010ben quake 3 motor hajt egy fps-t, de a technikai dolgokat félretéve maguk a szinek és a design ronda szerintem. Kérdem én hogy még mindig nagyobbat ugrasz ha nagyobb fps-el fut a játék? Komolyan kérdezem, elvileg az előző gammákban még ez volt. Monduk én nem tudom felfogni hogy mi a kapcsolat a megjelenítendő képkockák mennyisége és az irányítás között. Nincs dedikált szerver, de "még mindig a CoD a király a netes FPS-piacon" !?
Szörnyülködöm hogy hova süllyedt a világ és a vásárló igényei.
Félreértés ne essék, nem szeretném fikázni a játék készítőit, hisz ők, vagy inkább az Activisionnél a marketingesek zsenik, hisz egy tré termékből csinálnak hatalmas profitot. Így én is rest lennék többet belerakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
144. olloczky
2010.11.15. 17:33
kiskoller igazad van.. bár még nem játszottam vele, így képek alapján nagy csalódás számomra.. meg ne haragudjatok már.. hogy lehet az hogy 2010-ben egy játék, főleg ilyen híres-neves játék még dx9-et futtat?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
143. Tirexi
2010.11.15. 17:36
"Csak én érzem úgy hogy ez a játék bűn ronda lett?"
Sztem csak te érzed úgy mert a második Vietnam-os pályán a vizes jelentnél hirtelen azt hittem a Crysis-al játszok és ez már nagy szó tőlem.
Valóban vannak benne ronda részek és néhány textúra eléggé low felbontású de hogy összességében bűn rondának nevezni? Hát nem tom ez szerintem elég erős kifejezés rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
142. Kicsimix
2010.11.15. 17:37
Sztem is az eddigi legjobb resz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
141. Tirexi
2010.11.15. 17:37
"hogy lehet az hogy 2010-ben egy játék, főleg ilyen híres-neves játék még dx9-et futtat?!"

Azért ez elég nagy EPIC.
Itt sírtok hogy milyen rosszul megy a gépeteken, hát mi lenne ha DX10/DX11-ben menne? Szebb lenne de fele ennyi FPS-ed nem lenne benne... Az úgy jobb lenne?
Akkor meg az lenne hogy nincsen optimalizálva a game.
Ha nem tetszik nem kell vele játszani ez a szerény véleményem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
140. DrTre
2010.11.15. 17:38
A tesztek jók szoktak lenni, de most nem hogy nem volt hosszú, de pontatlan és rengeteg dolog kimaradt belőle.
Amit előttem már leírtak, hogy "BOA" helyett "DOA" a parancs az árkád játékhoz.
A hasalás, mint "fontosabb újítás, hogy végre le is hasalhatnunk a földre, így ha a megfelelő helyen vagyunk, nem mutatunk sokat magunkból az ellenfélnek." A BC2-ben nincs hsalás, a CoD-ban mindig is volt. Annyi változás történt ez ügyben, hogy "repülve" hasalunk le a földre sprint után.
Ki lett hagyva pár olyan játékmód, ami eddig nem létezett még mod formájában sem.
A fejlődés rendszere mostmár nem csak tapasztalati pontokon alapul, hanem amiket unlockoltunk, fegyvereket, perkeket, killstreakeket, azokat pénzért kell megvenni, ami pénzt természetesen multi során kapunk. Tehát nem csak xp-t, de úgynevezett cod-pontokat is kapunk.
Hirtelen ennyi jut eszembe.

Annyit hozzátennék a Treyarch védelmében, hogy az Activisionnek és Kotick féregnek hála, sokszor meg van kötve a kezük, és mivel a féreg ki is jelentette, hogy pl grafikában ne várjunk újítást, ezért szinte biztos, hogy nem a Treyarchon múlik a grafikus motor fejlesztése, esetleg egy új licenszelése avgy készítése. Persze jobban is optimalizálhatták volna, mert bár a szaggatásos hibát javítják már, azért még mindig nem az igazi.

Az én véleményem az, hogy az első rész és annak kiegészítője után ez a rész következik a sorban nálam, mert a történet lenyűgöző a játékmenet pörgős és látványos, a multi pedig végre kiegyensúlyozott és a pályák is messze jobban vannak átgondolva és megszerkesztve, mint az eddigi részekben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
139. Szaby59
2010.11.15. 17:46
"itt sírtok hogy milyen rosszul megy a gépeteken, hát mi lenne ha DX10/DX11-ben menne? Szebb lenne de fele ennyi FPS-ed nem lenne benne... Az úgy jobb lenne?"

Nem valószínű, mert legalább alapból újraírnák a motort, nem pedig egy évek, évtizedek óta foltozottal futna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
138. jester
2010.11.15. 17:49
tbajusz #18 +1
A zenék ahol voltak jók voltak. A fegyverhangok miatt viszont tényleg nem érdemelne 10-es hangzást...

Az angoltudásomról meg annyit hogy tudok angolul és minden átvezetőt végignéztem megértettem, a sztorija viszont nem fogott meg, nem úgy mint az MW2-é. Ízlések és pofonok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
137. DrTre
2010.11.15. 17:52
De Szaby59, azt nem gondolod, hogy egy újraírt motorral mennyi gond szokott lenni első debütálásakor? Ha egy újat írnak, akkor számítani lehet az optimalizálatlansággal. Ha szimplán helyettesíteni akarják a kevés poligonnal rendelkező karaktereket, ha az alacsony felbontású textúrákat cserélni akarják, ha a shadereket szintén átírják, akkor alig fog futni a játék. Ezekhez a dolgokhoz egy új vagy egy másik motor kéne sajnos. És mint mondtam nem lesz másik motor alatta, ezzel kell beérnünk még évekig. Bele kell törődni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
136. Szaby59
2010.11.15. 17:55
Akkor szerinted erőltessék a 10 évvel ezelőtti motort, ami nyilvánvalóan annál lassabb lesz minél szebb effekteket próbálnak vele megvalósítani?
Elég megnézned mi történik ha van egy robbanás, vagy füst.
Az újabb motoroknak ma már meg sem kottyan a füst megjelenítése, ennél meg felére esik az FPS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
135. DrTre
2010.11.15. 17:59
Ezt mondtam én is. Ha ezt a motort "fejlesztik" tovább, akkor egyre gépigényesebb lesz, ok nélkül. Váltás kéne, de egy új motort megírni nem tudnak, főleg 3 év alatt, egy másik licenszét pedig az Activision nem fizeti ki.

Arra leszek csak kíváncsi, hogy a Sledgehammer is ugyanezt a motort kapta-e vagy ők másikkal dolgoznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
134. kiskoller
2010.11.15. 18:06
optimalizácio != kis hardverigény. optimalizáció kiinkább azt jelenti hogy a szotfver kihasználja a gépben rejlő potenciált. Például vegyük a Crysist: Eddigi tapasztalataim szerint az egyik legjobban optimalizált játék. Erre sokan hördülnek fel, hogy hééé! az asus ares crossfire+10 ghz 12magos procis gépemen nem fut csak 20 fpsel 5millióx5millió felbontáson! Igen de az optimalizáció azt jelenti hogy a játék kihasználja a gép erejét és ahhoz mérten nyújt szép grafikát, fizikát, stb. Pl ugyanugy kihasználja egy P3-as (volt róla teszt is ph-n) meg az akkori csudaprocik, az Intel quad core-ok számítási képességeit.
A CoD motorja ritka szar ezen a téren mert technikailag messzemenőkig elavult és még ehhez mérten sem képes megfelelő sebességet produkálni. Ergo a proci számolgat ezerrel de a rosszul megírt vagy elavult játékmotornak hála egy csomó mindent fölöslegesen, így belassul a játék egy füsteffekt miatt is.
Csak hogy egykét dolgot tisztázzunk.
Azt megértem hogy nem a Treyarch tehet arról hogy olyan amilyen a motor, de ez egy végfelhasználót nem érinti, ő csak azt látja hogy ronda a játék és lassú is. Plussz bugos, scriptelt, végtelen egységek özönlenek rád, és abszolut zéró újítás van benne. De azért megveszi, mert kodozni alap.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
133. kiskoller
2010.11.15. 18:09
"De Szaby59, azt nem gondolod, hogy egy újraírt motorral mennyi gond szokott lenni első debütálásakor?" Ok akkor nyomorogj a piros hetesen mert metrót építeni akkora nyűg és csomó probléma van vele debütáláskor. Mellesleg egy csomó motor pöpec volt a legelejé amikor kiadták. Egyszerüen annyira leépült az egész gémer társadalom, anyira igénytelen, azért olyanok a játékok amilyenek. Ezek a játékok zéró mentális munkát igényelnek, ez rosszabb mint a TV, 100% agymosás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
132. Squeezer
2010.11.15. 18:15
Hát... a sztori elég jó, bár nagyjából a játék harmadánál tudtam mi a vége (filmnek túl kiszámítható lenne, de játéknak elég jó), viszont az senkinek nem tűnik fel, hogy 1968-ban Steyr AUG-al rohangászunk?!? Egy olyan fegyverrel, amit a 70-es évek elején kezdenek fejleszteni, és 1978-tól gyártanak? És még sorolhatnám a többit (SPAS-12, G11 is csak nagyon erős jóindulattal létezett akkor, de tuti nem boldog-boldogtalan fegyvertárában...stb). Ez után az, hogy a fegyverhang nem tökéletes, szerintem már nem is okoz akkora problémát. A grafika annyira nem gáz, igazából pont ennyire érdekel. A zenék elég hangulatosak. Az MI katasztrófa. Az értékeléssel kb egyetértek, bár a szavatosságra max 3 hónapot adok. Nálam jelenleg még mindig a BFBC2/MW2 páros az etalon a jelenkori FPS-ekből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
131. ThePoweR
2010.11.15. 18:17
Szerintem:

Látvány: 6
Hangzás: 7
Játékélmény: 8 már ha a multit is belevesszük. Az SP az nem ér többet 5-nél.
Szavatosság: 10

kiskoller: Teljes mértékben egyetértek.

!= ismerős ismerős.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
130. tibszi
2010.11.15. 18:27
Szaby59
"Látvány: 5
Hangzás: 8
Játékélmény: 6 (ennél többet csak azért nem tudok adni, mert ahányszor lövök 10-20 FPS-em van, ez nem játékélmény...)
Szavatosság: 9"

Teljes egészében ezzel értek egyet. A grafika borzalmas, már a játék kezdetén összenéztünk öcsémmel és megkérdeztük hogy ez mi?? Én speciál a 2. pályánál uninstallt nyomtam, ezért a történethez nem tudok hozzászólni, hogy mennyire jó. Viszont számomra a grafika és az hogy "végigszaladok a pályán lövök mindenkibe 2-t és ennyi a pálya" ez annyira elvette a kedvem hogy a 2. pályáig bírtam.
Valamint a célkereszt annyira rossz volt (homályos) hogy alig láttam vmit ha belenéztem. Gondolom itt valósághűen akarták megcsinálni a célkeresztet csakhát ilyen grafika mellett ez elég kivitelezhetetlen.
Nem értem miért kell erőltetni ezeket a múltbeli történeteket, sokkal jobb a modern warfare széria. Természetesen ez magánvélemény, attól még másnak lehet ez a kedvenc játéka, nekem sajnos ez egy nagyon nagy csalódás volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
129. bmakszim
2010.11.15. 18:28
Hangzásra a BC2 8-ast kap, ez meg 10-est?! Na ne vicceljünk már! A cikket még nem sikerült elolvasnom, na de ez tényleg nonszensz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
128. kiskoller
2010.11.15. 18:31
bmakszim ne hogy ezen akadj ki, hisz egyértelmű!
BC2 = 8 + Márkanév = 8
BO = 4 + Márkanév = 10

máskor figyelj jobban oda matekórán!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
127. tibszi
2010.11.15. 18:34
"Hangzásra a BC2 8-ast kap, ez meg 10-est?! Na ne vicceljünk már! A cikket még nem sikerült elolvasnom, na de ez tényleg nonszensz!"

Az még úgy ahogy elmegy, de hogy grafikailag ugyanannyit kapjon mint a star wars FU 2, ami szvsz bőven 10/10???? Nah ez a legnagyobb vicc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
126. Heroes27
2010.11.15. 18:36
"Az SP az nem ér többet 5-nél." - Power azért gondolom nem gondoltad komolyan. Ha ez többet nem ér 5-nél, akkor az MW2, BC2 2.5-et se kapna szerintem SP-re nem azért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
125. Zelbacsi
2010.11.15. 18:36
bmakszim:
"A cikket még nem sikerült elolvasnom"
de azé' már visítasz!
Bírom az ilyen fazonokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
124. ThePoweR Heroe...
2010.11.15. 18:45
Hát az mw2 sp az sokkal jobb volt. Igaz rövid meg filmes stílus de sokkal jobb volt mint a BO. BC2 sp-je az valamivel jobb mint a BO. Nekem jobban bejött a modern hadviselés meg viccesek voltak a squad társak. Scriptelt mind a 2 mint a szar de legalább van ai meg rombolhatóak a dolgok.

Zelbácsi: Mért kéne elolvasni ahoz hogy meglássa azt a 10-es hangzás értékelést. Hát azon én is nagyot néztem. BC2 oda vissza keresztül kasul beveri hangokban a BO-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
123. Russ
2010.11.15. 18:47
Tiszteletem!

Én már nagyon vártam ezt a játékot. Szinte számoltam vissza a napokat.
És sajnos egy kicsit csalódtam.
A grafika szerintem nem rossz, de lehetett volna jobb is. MW2 jobban tetszett.
A történeten besz@rtam. Nagyon jó lett. Sajnos rövidnek találtam néhány pályát, de persze ez van. Szerintem van olyan jó a story mint a MW (nem a 2!!!!).
A hangok....ne ez mindig nagyon furcsa kérdés. Aki már halott AK-t vagy M16-ot tüzelni élőben, közelről az tudja miről beszélek. Ezeken nem akadok fenn. Ez egy játék, ezt mindenkinek tudomásul kell vennie.
A fegyverek kérdése is elég érdekes. Sok olyan fegyver van a játékban ami nem illik oda (AUG, G11, SPAS, FAMAS) mert ha jól emlékszem még csak a tervezőasztalon léteztek, vagy még ott sem. Örömmel vettem viszont észre a "változatosságokat". A hosszított tárakat, a sufni tuning ragszallagozott tárak. Ezek szerintem nagyon hangulatossá tették a dolgot. Végre volt a M9-es beretta helyett egy CZ75-ösöm...ez is nagyon tetszett.

Szóval vannak új dolgok. Ez jó. Vannak régi dolgok. Ez is jó, persze nem annyira. És vannak rossz dolgok is.

Összességében jobb lett mint a MW, de nem lett olyan jó mint a MW2.(Lesz MW3??)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
122. LavX
2010.11.15. 19:02
Szerintem a Cod 2 óta ez a legjobb Cod. MW1,2,WaW a nyomába se ér!
Cod2 óta most először játszottam úgy coddal, hogy közben kárörvendően röhögtem volna(pl amikor tüzes shotival aprítottam ).
Története nekem nagyon tetszik és nagyon örülök, hogy nem megint egy modern hadviseléses hülyeséget kapunk, mert azt már tényleg lerágott csont volt már az MW2-ben. Egyedül a helikopteres pálya nem tetszett, mert borzalmas volt az irányítás.
Sajnos nem tudom befejezni, mert elakadtam amikor leüt Hudson és fegyvert fog rám. (leüt, rámfogja, majd egy pillanatra szemüveg kerül rá és Ak47 a kezébe, majd vissza a pisztoly)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
121. DrTre
2010.11.15. 19:15
@kiskoller

A Crysis-ban igazad van, mivel messze túlmutat azon a technikán, ami ma a grafikát illeti, és ehhez mérten igenis erős gép kell hozzá, viszont teljes mértékben ki is használja és nem fölöslegesen. És igen, ehhez képest a CoD rosszul teljesít, és sajnos így is marad.
Ez az, amiben nem értek egyet veled, mert már Szaby59 is elmondta, hogy fölöslegesen nagy a gépigénye, mert a grafika alulteljesít, de új motort írni alá nem tudnak és nem is tehetik. a CoD eleve nem saját készításű motort használt, azóta is az van. Új motor megírásához több, mint 3 év kell, főleg ha másra is akarnak fordítani egy kis figyelmet. Se az IW, se a Treyarch nem írt még motort, ha jól tudom, tehát nem hiszem, hogy belekezdenének.
Több oka van annak, hogy nem lesz új motor.
Egyrészt az Activision nem engedi. Ez igen erős érv.
Másrészt, mint mondtam nem tudnak új motort írni, nincs idejük(kiadó miatt szintén), nincs tapasztalatuk és kockázatos is. Igazad van, voltak olyan motorok, amik debütáláskor már jól teljesítettek, de nem 3 vagy 3 év alatt írták őket, főleg nem úgy, hogy közben egy egész játékot kell vele együtt fejleszteni.
A játékipar nem csak a kiadók miatt szenved, mert pénzéhesek, hanem mert a végfelhasználók egyre retardáltabbak(elnézést a kifejezésért). Erősen fogalmazok, de nem tudok finomabb lenni, mert sztem pont az a probléma, hogy a felhasználó CSAK annyit lát, hogy akad, következtet, és leírja egy szemétnek. Rengeteg embernek fogalma sincs arról, hogy miért akad, hogy lehet javítani, és fogják is. Rengetegen nem is tudják, hogy a gépük valójában milyen, mert a szülők megveszik, sokszor egy komplett konfigot és aztán rinyál, hogy a CoD akad és ezért az egy rakás ****.

Tény, a Treyarch ezt elkúrta, de javítják, amint tudják. A motor pedig nem fog változni, mert nem engedik és erről egy fejlesztőcsapat se tehet. Ha nekik kiadják, hogy a motornak fejlődnie kell, akkor kénytelenek fejleszteni azt, és akkor jönnek az ilyen problémák, hogy a füst már gondot okoz akármilyen gépnek is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
120. Blade0012
2010.11.15. 19:17
"Az MW2-nek sztorija sem volt, csak egy érthetetlen, összecsapott kliséhalmaza. Ennek szerintem sokkal jobb a története."

én viszont messze jobban élveztem az MW2 sztoriját mint ezt. Kb annyi mindent bele akartam paszírozni azokba a lepkefing átvezetőkbe, hogy ember legyen a talpán aki képes követni, hogy mit, hogyan, miért. Viszont még ennek ellenére is mérföldekről látszódott az a "fordulat" amire egyébként az egész történetet alapozták és enélkül ez sem több mint egy újabb fárasztó világmegmentés. Szvsz az MW/MW2 kevesebbje több volt sztori terén.
A játék meg hozza azt, amit a Treayarch-féle CoD3/5 - vagyis abból akarnak megélni, amit az IW szépen felépített. ütős volt a havas lopakodós rész? Legyen megint, csak gáz lett volna megint ellőni hóviharral, inkább elképesztő kreatívan mindenki háttal vár minket. Filmszerű volt, amikor az űrből nézve láttuuk az EMP becsapódását? Itt nincs becsapódás, rakjunk mást - és jönnek a zseniális "nyomj egy gombot felszáll a gép" oszt örülj. A különbség csak annyi, hogy amíg az MW2-ben volt valami értelme ezeknek, itt csak az egész koncepció izzadtságszagot áraszt.
A pályadesign pedig szörnyű. Az egész egy cső, mintha visszamentünk volna öt évet. Ez így 2010-ben valami eszméletlen ciki. Az MW2 bőven megmutatta, hogy az alapkoncepcióját a franchise-nak és úgy általában az ilyen bullethell játékoknak mennyire világbüntetősen bele lehet ültetni nyitottabb terekbe is (riói favola, roncstelep, havas bázis ,stb, stb) itt meg végig egy vonalon futsz keresztül.
Nem mondom voltak emlékezetes részek, mégha nagyon kevés is (az MW2 összes küldetését fel tudtam idézni már ez első végigjátszás után is, itt max kettőt).
A zombi szvsz még mindig nagyon semmilyen, a multi pedig összeollózva abból, amit az IW és a modderek összehoztak (wager meccsek, ölés után új fegyó stb...), ez persze nem baj, így is csak a Reach multija ütősebb tőle, csak ebből is látszik mennyire kreatívak voltak Treyarchék. (hozzáteszem a mapok a legjobbak a három rész közül - nyilván távol vannak attól a szinttől amit az IW-féle térképek képviselnek, de ez legalább kellemes csalódás).
Nálam 10/7, az is csak a multi miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
119. kiskoller
2010.11.15. 19:19
igen ebben igazad van, a treyarch nem fog motort írni. Miért nem vesz az Activision egy motort? hmm? Mert az pénzbe kerül és nem térül meg. És miért nem térül meg? mert ígyis megveszi a nép. Sajnos. De amugy egyetértek azzal amit mondasz, Dr Tre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
118. Blade0012
2010.11.15. 19:24
Miért mi baja van a motornak? Szerintem még midig egész eszméletlenül néz ki, ahhoz képest, hogy multiplatform létére a játék 60 fps-el fut, annak ellenére, hogy billió dolog történik egyszerre a képernyőn. Kb példátlan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
117. AtiBoa
2010.11.15. 19:26
Birom azert, sokan kozuletek (most vagy megsertodtok, vagy nem) ODA SEM FIGYELT a tortenetre, vagy kulon a hangzasvilagra, s csipobol lehurrogjatok a jatekot. "Mert, hogy a MW 2 jobb volt...", igen, mert ezt olvastatok elozo kommelnteloktol, vagy csak, hogy Ti is ugyanazon a velemenyen legyetek. Miert is? Tobbsegben az ero? Ne legyetek mar ennyire primitivek, s probaljatok hozzaigazodni barmihez ami elter a normalistol. Szerintem ezekbol 10-bol 6-an nem tudjak mirol is szolt a jatek, csak annyit lattak, hogy volt egy csoka, akit vallattak, s kozben jatszhattak 1-1 kicsit.
Olyan egyszeruek ezek az emberek mint 1 bot. S ezek alkotnak hangzatos velemenyeket (tobbek kozott) errol a jatekrol (is). Szanalom.
Szerintem igenis nagyon jo volt a story, es bar latvanyvilagban nem lattunk jelentos fejlodest, nem voltam elkenodve attol ami elkem tarult.
Ennyi, PONT.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
116. ThePoweR Blade...
2010.11.15. 19:27
Az a billió dolog mind scriptelt. Szal ha jobbról ha balról a 10 seccel később ha odalősz ha gránátot dobsz oda akkor is az fog történni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
115. Blade0012
2010.11.15. 19:29
AtiBio: ja szóval, akinek nem tetszik az hülye és primitív, a mérvadó legyen mindenkinek a Te véleményed. értem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
114. myckie2
2010.11.15. 19:31
Hát igen nekik felesleges új motort írni mert mindig megveszik a játékos de ha úgy optimalizálnák mint a BFBC2-őt vagy mint a GIRD-et akkor iszonyatosan örülnék neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
113. Blade0012
2010.11.15. 19:31
ThePower: és akkor mi van? Attól még azt meg kell jeleníteni és, az, hogy mindezt 60 fps (többé-kevésbé, MW2 stabilabb volt és szvsz jobban is nézett ki, nagyobb terekkel) teszi nem kis dolog
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
112. xenon77
2010.11.15. 19:39
Hangokról annyit, hogy mindig cod fan voltam, de a hangokra sohasem figyeltem, mert le§zartam, addig amíg meg nem vettem a bc2-őt. Elkezdtem a multit (mert az sp sosem érdekelt) és a hangok hallatán, olyan érzésem volt, mintha ténylegesen részese lennék egy ütközetnek. Jobban el sem találhatták volna! Azóta a cod hangzásilag szinte bántja a fülemet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
111. DrTre
2010.11.15. 19:58
Az Activision azért nem licenszel grafikus motort, mert bár kb 300-szorosan megtérülne az ára, de minek költsenek még annyit is rá, ha így megveszi mindenki. Azt akarja a féreg Kotick, hogy a csapatok mással foglalkozzanak, olyan dolgokkal, amik évről-évre jobban vonnzák az embereket. És szerinte ez nem a grafika. Én is elbeszélgetnék vele szívesen ezekről a dolgokról, de sajnos az Activision egésze ilyen, tűrnünk kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
110. ThePoweR Blade...
2010.11.15. 20:38
Persze meg kell jeleníteni csak nem mind1 hogy dinamikusan helyzetfüggően kell számolni vagy csak egy előre megírt scriptet lefuttatni. Még így is olyan fps-eket produkál hogy <#mod#> pedig csak nagyrészt scripteket futtat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. Qouzey
2010.11.15. 20:46
Ki kellene majd próbálni, azt halottam jól sikerült.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. tomi017
2010.11.15. 21:03
Sokan halálra dicsérik a játékot. Nem tudom én vagyok -e az egyetlen aki szerint kicsit túl értékelt a game. A remek átvezető videókról meg scriptekről annyit hogy a játék felénél már a hajam téptem amikor csak sétálni tudtam és a fejem forgatni meg hallgatni , hogy mit magyaráz két okos mellettem. 5 perc akció után jött 5 perc beszélgetés. Amikor pedig daráltam a sárgákat mint az állat nekem egy Rambo szimulátorra hasonlított. ( Egy kötéllel leszed egy harci helikoptert! Na ne! )
Látvány meg nem rossz csak a robbanások ultra gatyik (max graffon. full hd-én)
Nem mondom , hogy rossz játék csak sok volt benne az idegesítő kis hiba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. Russ
2010.11.15. 21:11
Nekem is van egy olyan sejtésem, hogy aki azt írja, hogy szar a story az igazság szerint át sem látta, hogy mi történik. Persze az is igaz, hogy nem túl bonyolult. BC2-t én is végigtoltam. Nem volt rossz, sőt. Mondhatnám azt is, hogy talán még élveztem is. Bár voltak benne igen nagy butaságok.
Most mindenki le fog hurrogni, de nem érdekel. Persze nagyon jól néz ki az, hogy szépen lebontod az ellen fedezékét. Ja mert az 5.56-os meg az 5.45-ös lőszerek pont a nagy romboló erejükről híresek....nevetséges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. Russ
2010.11.15. 21:20
És azt elfelejtettem hozzátenni, hogy a játéknak vannak részei persze amik értelmetlenek (BO).
Ilyen például amikor a minigunnal futkosol.....na azon nagyot néztem. Ha egy ilyet egy ember megpróbálna elsütni karból....nos az sokaknak fájdalmas lenne a közelében. Ez a robbanós nyílpuska viszont vicces, mást nem is tudok rá mondani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. Qouzey Russ
2010.11.15. 21:20
Hát igen, ezért videó játék. A valóságban egy 50. cal. mesterlövész puskából nem 2 lövés kell egy öléshez Amúgy én megvettem az Arma II Operation Arrowheadet és szerintem az már elég keményen vissza adja a "valóságot". A Battlefieldnek és a CODnak a valósághoz semmi köze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. malware36
2010.11.15. 21:23
DOA az arcade minijáték megnyitásának parancsa. Nem B-vel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. Russ
2010.11.15. 21:31
Menj el airsoftozni vagy paintballozni....Na az valamelyest megközelíti a valóságot....De egy monitor előtt ülve ebben nem reménykedhet az ember egyenlőre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. Blade0012
2010.11.15. 21:33
Vicc, hogy az emberek még mindig azzal jönnek egy CoD kapcsán,hogy bezzeg a valóság...kit érdekel? Mikor akarta bármelyik cod is a valóságot szimulálni?
A másik vicc, hogy aki szerint a sztori nem nagy durranás az nem látta azt át. Hát mert aztán minimum két diploma kell, hogy ezt a végtelenül mély és komplex cselekményt az ember felérje ésszel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. Russ
2010.11.15. 21:40
Hányszor láttam én már ilyen hedshot király gémer gyerekeket sírni amikor eljönnek egyet airsoftozni és csodálkoznak, hogy nem megy úgy mint a monitor előtt gubbasztva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. alfred_001
2010.11.15. 21:46
Most komolyan?! A cod sohasem a hihetetlen jó sp-ről volt híres, hanem a multijáról. Az összes multira kihegyezett játék csak valami pár órás rövid kampányt kínál, ami talán a játék irányításának az elsajátításához jó, meg kb. kötelező, hogy legyen. Az mw2 nekem nem tetszett annyira, mint a bo, nekem olyan érzésem volt vele kapcsolatban, hogy kb. semmi újat nem mutat, mintha csak egy dlc lett volna a cod4-hez. A multiját meg szerintem hihetetlenül elszúrták, csomó idegesítő és unfair perk meg killstreak, attachment volt benne, ami sokszor jelentősen rontotta a játékélményt. A BO multija szerintem jobb lett, kiegyensúlyozottabb, mintha valamennyire figyeltek volna a játékosok véleményére, nem úgy, mint az IW.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. bmakszim
2010.11.15. 22:02
Zelbácsi, igen a cikket nem olvastam, de a játékokkal játszottam, szal, had "visítsak" már a 10-es hang értékelésen, mikor -ahogy azt már előttem is írták- a BC2 kenterbe veri ezen a téren 6x. Egyébként szeretem az ipon írásait, csak az baj velük, hogy egyáltalán nem következetesek az értékeléseknél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. Blade0012
2010.11.15. 22:10
"A BO multija szerintem jobb lett, kiegyensúlyozottabb, mintha valamennyire figyeltek volna a játékosok véleményére, nem úgy, mint az IW."

Igen, a perk system tényleg átgondoltabb, de azt azért tegyük hozzá, hogy az egészet az IW találta ki és így nem igazán volt rálátás arra, hogy a nép gyomra mit vesz be és mit nem. A BO multija egy fanservice, az egészbe csak annyit nyúltak bele, amennyit az emberek kértek, újat nem mer/tud mutatni (remélem az olyan forradalmi ötletek, mint a pontcélzó halálfejre és mindenféle szir-szarra való lecserélését senki sem sorolja ide ).
Azzal viszont nem értek egyet, hogy csak a multival szerezte a nevét a sorozat a szingli meg csak holmi alibi. A COD sosem egyértelműen multira volt kihegyezve (mint az UT és társai), a szingli mindig is szempont volt és amit az IW idáig letett az asztalra az egytől-egyik első osztályú munka - talán a cod2-őt leszámítva (az MW2 sorra szedte be a maximális értékeléseket és év díja jelöléseket/díjakat - nem véletlenül szvsz az utóbbi évek fps terméséből csak a Halo 3 éri fel )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. kisza25
2010.11.15. 23:09
érdekes, hogy nálatok lagol és ilyen gyengén fut, mert nálam 1920*1080 4AA 45-60 FPS egy i3-530 4GB RAM és HD5570 GDDR5-el
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. rootshaper
2010.11.15. 23:39
a latvany egeszen addig mondhato elfogadhatonak, ameg csak rohansz a kijelolt osveny menten ( mert ugye leterni rola nem igen lehet... eljen 2010, es meg a rail shooterek korat eljuk ) mert ha egy kicsit is belassulsz, lemaradsz, epp nem takar el egy robbanas fustke egy epuletet mondjuk, egybol kibujik a szog a zsakbol es az ember pofajaba nyomjak az undorito ( ertsd: UNDORITO ) alacsony felbontasu mosott elnagyolt es szurke texturakat. egyszeruen rossz ranezni.
a hangzasa is iszonyat, a fegyverek hangjai szinte mind ugyanaz csak az egyiknek magasabb ciripelo hangja van a masiknak meg ugyanaz csak melyebben. ennel azert tobbet is foglalkozhattak volna veluk. jogosnak tartom a felhaborodast, hogy a Bad Company 2 hangjait sokkal kevesbe ertekelte a tesztelo... nem kell vajtfulunek lenni hozza, hogy erezni lehessen a kulonbseget. persze nem egy 2.0 hangszoroval kell probalkozni, azon minden egyforman <#mod#> szol.

mas: en igazabol nem azt tartom cikinek, hogy adott a Tréarch, ami nem egy tul neves meg tul jo fejlesztocsapat. kapott egy frencsajszt a kezebe ami mar ekkor garancia volt a millios eladasokra (!) aztan kihoznak egy jatekot ami osszecsapott, elnagyolt ( technologiailag, hozzateszem, nem a jatekmenetet ertem ez alatt!!! ) szaggat orrba-szajba - es nem a <#mod#> konfigok miatt, mert erdekes modon a patchek utan minden rendbejott. szoval a leggazabb az, hogyha ezt a jatekot nem Call of Duty-nak hivnak, hanem mondjuk Battlefield-nek, akkor a sok Blood Steve mennyivel kevesbe atszellemulten hunyna szemet a szaggatas felett, meg a gusztustalan grafika felett... neztem BGS-en a sok verben forgo szemu CoD fanboyt ahogy nyomtak az osszes gepen szaggato CoD-ot, es egyiknek sem lattam meg csak a szikrajat sem, hogy fel akar kelni, mert ez bizony igy jatszhatatlan... eroltetik, mert ez CoD ezzel jatszani KELL. ezt meg kell venni, nincs mese! annyira szarra reklamoztak, hogy nekem ez mar kell, ha egy kupac turboragot sem er, akkor is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. rootshaper
2010.11.15. 23:42
bocs, megegy megjegyzes:

alfred_001: Most komolyan?! A cod sohasem a hihetetlen jó sp-ről volt híres, hanem a multijáról.

mar megbocsajss, de te leteztel mar akkor, mikor kijottek az elso CoD epizodok? javaban mentek mar akkoriban a CSAK multira kihegyezett jatekok, es bennuk is megtalalhato volt ez a lehetoseg, MEGIS igencsak odatett a singleplayer kampany. nem volt sem rovid, sem elnagyolt. erre mit lepsz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. Zolti77
2010.11.15. 23:55
Vicc... kb ez jutott eszembe mikor megláttam, grafika az fika a gépigényhez képest nálam az MW2 viszi ebben a pálmát a játékmenet kb az idegesítő kategória 4-5 percenként villog össze-vissza a kép, ugyan hagyjuk már ezt a szart olyan érzésem támadt hogy ezt 1 füves cigivel lehet még élvezném is de mivel nem élek vele és discoba sem járok csak zavaró volt... sztori..... na ebből csak ennyi jött át zombi mód na hurrá örül minden 10-15 éves mert horror filmet nem nézhet de ezzel játszhat, ha ez a játék 85% akkor MW-MW2 kb 120%. Nálam kb 1 órán át foglalta a helyet a gépen.(sajna a letörlése is érdekes dolgokat hozott magával azóta nem megy a catalist Center és olyan hibakódot ír amit kb 2-3 éves beszélgetésekben hoznak fel a neten is annó a :NET hiányzott neki azóta 4,1 is fenn van de lehetetlen megoldani maxx csak reinstall win7 stb.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. httpsben
2010.11.15. 23:55
mi a <#mod#> akar a szerkezstőség ? "A tesztgépen (AMD Athlon II X2 @ 3,4 GHz, 6 GB RAM, ATI HD5770) átlagosan 50-60 fps-t ment a játék maximális textúra beállítások és 1280x720-as felbontás mellett"

nekem 9800GT gddr3 512mb video kari,intel core 2 duo 3GHz proci 4GB ram alapból van 50-60FPS em!!!!! úgy h a texturát anti aliasinget mindendet felhúztam maxra (1280x1024)max fpsem 90-100 enyhe szaggatással de az játék hibája jól tudjuk hogy zsaru adták ki játékot.Nemtom mien selejt géppel teszteltetek de <#mod#> se ér!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. httpsben
2010.11.15. 23:58
sorry a helyesírásért,kicsit elírtam de nagyon felba****t a dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. httpsben
2010.11.15. 23:59
zsaru=sz.rul
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. Zolti77
2010.11.16. 00:00
jah nem beszélve a realisztikáról 60as évek lézer célzó a makkos puskára ne ez a része jó volt mosolyt csalt az arcomra nem beszélve a 80as évben átalakított AK-k ez már megindított bennem 1 össze esküvés elméletet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. Xeon
2010.11.16. 00:24
én még az elején vok, de ilyen gyanús dolgok tűntek fel már telepítés közben h
"IW_...." ami tudtommal az Infinity Ward-ra utal, rálövök gránát vetővel rendőr autóra, és a scriptjével tova száguld.... az h jobb gombot kellet emgnyomni kocsival a hátra menethez egyenest röhej... nem nem elég jó a sima hátra gomb. Ott van a Price utánzat (az Reznevov v kicsoda) csávó, hát legalább már saját karaktereket csinálhattak vna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. 18TommyBoy
2010.11.16. 01:29
Ehe, ilyen a vége:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. lacihollan...
2010.11.16. 02:22
Xeon:Reznov már szerepelt a World at warban.Szerintem egyébként a story tényleg marha jó ,én élveztem a játékot ,izgalmas volt ,igaz hogy a igért épületrombolás sehol sincs jelen dehát mindegy.Egyébként az elején a gránátlövés tényleg komoly volt,bele löttem a rendörautoba eggyet az meg erre megy tovább,és a hagok szerintem is jobbak a Bad company 2 ben,de ettöl függetlenül egy elég jó játék szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. Qouzey
2010.11.16. 06:39
Jók ezek az Ipon tesztek az tény, de ilyen kőkemény értékeléssel itt se lesz év játéka sose
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. yeezs
2010.11.16. 08:13
Rootshaper:

A COD sztem mindig is gagyi volt, eleve a MOH sikerén felbuzdulva készült el az első rész is belőle.
Az első vagy a második részben ki kellett szabadulni egy hatalmas hangárból ahol futószalagról jöttek a friccek. Ha jó helyeket találtál, konkrétan lehetett látni ahogy lerakja eléd az ellent a gép, csak hogy ölhess. Soha nem bírtam komolyan venni.
Annyira egyszerű és lineáris, hogy ezáltal könnyen játszható, így nagy népszerűségre tett szert amit a kiadók meglovagoltak és már évente húzzák le róla az újabb réteget, mert viszik mint a cukrot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. funkyman
2010.11.16. 08:39
Ez sajnos elég gyenge COD lett, főként a programozás miatt. A CODMW2 jobban is néz ki, és maxon szakít 60-nal, ez meg 20-ra lassulgat, és durván töltöget is. A patch nem javított semmit, sőt inkább még rontott is a helyzeten: sokkal durvábbak és gyakoribbak a közbetöltögetések.

A sztori nem rossz, a mai videojátékok(főleg shooterek) között kiemelkedő, mégha a végén túl is magyarázzák(nyilván a gyengébbek kedvéért, akik nem vágták már a játék felénél a csíziót). A játékmenet már eléggé felemás, a pörgő akció még rendben van , de a sok gagyi belassításos és/vagy gombnyomogatásos scriptelés már kevésbé.

A vallatós menürendszer roppant gyenge, és lassú, minden misszió előtt és után sokáig tölt. Jobb lett volna egy sima menü.

A hangok egyáltalán nem szólnak olyan jól mint a korábbi főleg MW cod-okban. Pl a AKSU-nak és a Cold Commando-nak ugyanaz volt a hangja(vagy ez csak bug?), ami elég meglepő tekintve hogy két különböző osztályú fegyver. A zene olyan amilyen, nyilván sokaknak bejön az játékidő többségében zúzó metál, nekem speciel nagyon nem, le is halkítottam.

Igyekezett a treyArch, de sajnos a programozás hanyag alapjai miatt összedőlt az egész építmény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. 3ye
2010.11.16. 08:44
Valmilyen szinten reálisnak tartom ezt a tesztet. Maga a játékmenet, csak a multiról beszélek, igenis, hogy élvezhető azoknak akiknek ARCADE típusú FPS kell.
Lássuk be, hogy sokan ezt szeretik, ahol annyi "marhaságot" meg lehet csinálni, hogy az már fáj, meg fejest lehet ugrani futásból a betonba vagy akár smiley-t tehetsz a célkereszt helyére. Vicces, ad valami "újat", valami olyasmit amire a többség azt mondja, hogy WOW, de állat.

Ettől függetlenül nekem nem jön be, MW2-vel sokan multiztam, egy idő után meguntam a sok Akimbós meg Tuber gyerkőcöket és hagytam a fenébe. Igazság szerint már nem volt kihívás benne. Ez a rész, igaz nem vettem meg, de elnézve a videókat nem is fogom. Szerintem vicc. 10e Ft-ot fizetni egy replikáért, amiben annyi az újdonság, hogy vannak új pályák és vezethető kisautó, meg BALLISTIC KNIFE (ezen bef..stam)...stb.

Nyílván mások vagyunk, mindenkinek más tetszik, szóval ne értsétek félre, nincs szándékomban mások szemében negatívként beállítani a játékot, mert ahogy írtam fentebb, valakiknek ez a fajta játék kell (ARCADE).

Végezetül a hang: az a 10 pont egy picit sok. MOH, BF2 megeszi reggelire még stereóban is, ne legyetek elfogultak. MOH olyan hangélményt nyújt, mintha ténylegesen ott lennél a csatamezőn.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. petXYZW
2010.11.16. 09:40
Én nem értem igazán, miért kell egyáltalán "Single Player" rész egy alapvetően "Multi Player" játékba, és miért tesztelik és osztályozzák a single részt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. nedcoleman petXY...
2010.11.16. 11:11
"Én nem értem igazán, miért kell egyáltalán "Single Player" rész egy alapvetően "Multi Player" játékba, és miért tesztelik és osztályozzák a single részt."


Azért tesztelik a single részt, mert van benne.
S azért kell a single rész, mert alapvetően nem csak az veszi meg a játékot aki shoot'em uppot akar játszani másokkal egyszerre. Különböznek az ízlések
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. Szaby59
2010.11.16. 11:58
"Én nem értem igazán, miért kell egyáltalán "Single Player" rész egy alapvetően "Multi Player" játékba, és miért tesztelik és osztályozzák a single részt."

Típus: FPS, nem pedig MMOFPS.
A cod single playere pedig mindig is erős volt, sőt a mostani részek már csak abban tudnak újat mutatni, a multi gyakorlatilag nem fejlődik, de hát évente újat nem is lehet csinálni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. silentfrog
2010.11.16. 12:10
többen felhoztátok a crysist.
Azért kiváncsi lennék,ha ma adnák ki akkor mennyi pontot kapna a látványba.
Ha ez 7 akkor az?
Szerintem sok tekintetben még mindig szebb mint a mai játékok pedig már 3 évesnél is régebbi.
Tényleg miért nem használják a Crysis motorját a játékok elkészitéséhez?
Ha abbol a grafikábol indulnánk ki akkor nem lenne csunya játék.
Én ugy tudom nincs is crysis motorral egy játék sem aminek nem ez a cime
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. Heroes27 silen...
2010.11.16. 12:19
Azért, mert eszméletlen drága a cryie-engine motor licensze. Meg az Activinsonnél is dolgoznak szakemberek, egy petákot se fognak kiadni egy grafikai motorért, amikor őket meg azért fizetik, hogy programozzanak, meg fejlesszenek. A Crytek lenne a legboldogabb, ha mindenki az ő kifejlesztett motorjukat használná, igenám, de ennek ára van. Épp ezért volt most szó nemrégen arról, hogy a City Interaktív megvette a licenszet, így ők is Cryengine motort használhatnak a következő játékukban. Csak az a Citynek súlyos összegekbe került, nem beszélve arról, ami minősíti is az ott dolgozókat.


Meg persze, a mai napig a Crysisnak van az egyik legszebb grafikája, de ennek ára is volt akkor a felhasználóknál, amikor kiadták, sőt, még mai napig vannak olyan modernebb gépek, amiken kifog az a motor. Nem véletlenül tesztelik mai napig VGA-on. És egyébként most az mindegy, hogy 3 éves, nem olyan sok az.... sőt, jövő márcuis 25. a Crysisnak lesz a legszebb grafja, mivel akkor jön a kettő, ami gondolom felülmúlja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. silentfrog Heroe...
2010.11.16. 12:21
Ezt nem tudtam...
Köszi a felhomályositást! :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Zinaj
2010.11.16. 12:22
Mostmar valoban johetne egy DX11-es COD is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. zlatzky
2010.11.16. 13:21
Szerintem (mndom ezt ugy durvan 3 oranyi jatek utan), kivalo jatek lett. 1920*1080-ban, minden maximumon, meg szep is. Azok a felhasznalok, akik keveset, vagy nem beszelnek angolul, valoszinuleg az atvezeto videok miatt kevesse elvezik, (minden bizonnyal tul hosszunak, illetve soknak talaljak oket), de ezek altal egy kifejezetten jo kis sztori kerekedik ki az egeszbol. Akit meg nem erdekel a tortenet, csak hentelni akar, az jatsszon inkabb Serious Sam-et.:-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. nedcoleman
2010.11.16. 14:00
Minden hasonló stílusú játéknál a "music"-ot kikapcsolom, hogy legyen némi hatása is az "atmoszférának". Nekem furán adja magát, hogy megyek éppen Veitnámban és fut mellettem 30vonós és tucatnyi fúvós és kitudja - a karmestert már lehet rég lelőtték. Félretéve magamat, részemről nem hangulati elem a zene a játékban - az csak elvesz... Ez lenni magánvélemény
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. ByrDer
2010.11.16. 14:27
A cod az jó.. ugyanaz hetedszerre.. talán még mindíg jó. Csak engem már nem érdekel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. kiskoller
2010.11.16. 16:19
A Crysis 2 csúnyább lesz mint az 1. A hype megvan hogy milyen csudaszép lesz, de max egykét tekintetben fogja felülmúlni az elődöt, mivel multiplatfom cím lesz, és mint tudjuk, még az 1 grafját és fizikáját se tudnánk rápakolni egy boxra, nemhogy egy annál durvábbat...Valszeg azért nem licenzselte az Activision a Cryenginet mert az ugye PC-only volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. rabib
2010.11.16. 16:45
Ha minden igaz, ma vagy holnap fogom kipróbálni. Be is tenne, ha elkezdene akadozni maximális grafikán. A játék DX10-es, vagy DX11-es?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. ThePoweR rabib
2010.11.16. 16:49
9-es... Hol élsz te. 10 11
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. rabib ThePo...
2010.11.16. 16:56
Hogyne... az MW2 is DX10-es volt. Akkor ez meg DX9? Visszafelé fejlődnek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. nrichard95 rabib
2010.11.16. 17:21
Ezt hol álmodtad hogy MW2 DX10-es?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. Xeon
2010.11.16. 18:14
halladtam egy keveset, de játék közben már vártam, hogy csörögjön az órám, hogy megyek edzeni... túl vittem azt a börtönös pályát, meg ami utána van rakéta leszedős, amit szerény véleményem szerint cod4 utánzat.... be kell vallani a robanós nyílpuska egész szórakoztató, ami sajnos nem javít azon a tényen, hogy a robbanások, olyanok mint amit újság papírból vágtak ki... az MP5K-ból egy vackot csináltak, amit elégé a szívemre veszek... a dupla tár is egy használható ötlet... kár h az ellenség és a barátok ruházata között alig van eltérés, persze lehet csak rosszul vettem ki a LAGG miatt, amin a patch ugyan javított... (most már legalább a scriptek nem laggolnak....) az ígért pálya rombolhatóságból edig semmit nem láttam, ill. egy vmit leszámítva, amikor minigunnal rálőttem valami áthidaló folyosóra, a börtönös pályán, de egy lövéstől lerobbant az egész oldala...(örömmel vettem tudomásul h legalább sprintelni nem lehet vele, ugyanakkor vígan elugrándoztam...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. ThePoweR rabib
2010.11.16. 18:15
Miket flashelsz te... Le kéne má állnod a fűvel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. zlatzky
2010.11.16. 18:44
Laggolas? Nekem patch nelkul sem laggolt, egy pillanatig sem. Felraktam a patchet, de semmi sem valtozott. Szerencsere?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. AtiBoa
2010.11.16. 18:50
@Blade0012
Mielott ilyen nagy szavakat hasznalsz, javaslom tanulj meg olvasni, tovabba ha nem vagy kepes ertelmezni amit irtam, akkor jobb ha nem reagalsz a kommentemre, hisz csak folosleges idot vesz el az eletedbol az a nehany billentyu lenyomasa.
Nem KELL szeretni a jatekot, de mikor hulyeseget ir valaki (mas munkajat becsmernli korultekintes nelkuli alaptalan vadakkal), azt nem birom szo nelkul hagyni.
Ha mar vádaskodsz (uzenem ezt <<tovabbra is>> bizonyos szemelyeknek), tudj felhozni érveket, es ne mastol osszelopkodott zagyvasagokkal probald magad hitelesse tenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. rabib
2010.11.16. 19:01
Nana! Dehogy nem DX10-es... Telepítsd fel, és meglátod, hogy kiírja, nem csak az MW2, de még a sima MW is DX10-es. DX9-en is megy, meg DX10-ben is DX10-es látvánnyal. Ja és nem füvezek. Attól a sok zöldtől még a végén valami bajom lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. ThePoweR rabib
2010.11.16. 19:06
DX 9 mind hidd el. Amúgy tök mind1 ha raknak bele DX10-et úgyis <rosszul> néz ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Blade0012
2010.11.16. 19:38
AtiBoa: szerintem inkább Te nem vagy képes értelmezni azt amit írsz érveket meg szerintem hoztam fel, sajnálom, hogy ennyire nem tudod elviselni, hogy egyesek másképp élnek meg dolgokat mint Te...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. pmarci1
2010.11.16. 19:55
Én játszottam a játékkal, sőt végig is vittem szerintem egész jóra sikerült ahhoz képest, hogy mennyire fújolták.10/8 -ra értékelném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. pmarci1
2010.11.16. 20:01
Ja kihagytam, hogy a vége nem lett vmi jó kész röhej tiszta cicoma hadihajók légi akrobaták... olyan tipikus amerikai.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Badel1862
2010.11.16. 20:29
Nemtudom, és nemis értem ki miről beszél...ennél szebb és jobb cod, sőt fps játék még nem született. Nálam 2048x1152-ben, 23colon, minden maxon és extrán, gyönyörű a játék, bár én csak multizom. A megjelenéskori laggolásokat orvosolták, azóta tökéletesen fut az emlitett beállitásokkal olyan 90fps körül.

ya a kárjzisz meg egy f.stalicska grafikailag, 1 órát játszottam vele és már ment is az apróba eladásra...
ennyit a fenti cikk által befolyásolt agymosottakról...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. ThePoweR Badel...
2010.11.16. 20:49
Hát akkor te vak és ízlésficamos is vagy. És ennyi pont Azt nekem ne mondja senki hogy a bo szebb mint a crysis meg hogy a crysis szarul néz ki. Az ilyet nem tudom elképzelni. Mit lát? Kéne szemüveg azt nincs vagy wtf? Ezt most nem pont neked írtam de sok ilyen ember van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. rabib
2010.11.16. 21:01
Úgy is van! Windows XP SP3 kompatibilitási módban kellett telepíteni, hogy indításkor ne jelezzen ki DX hibát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. silentfrog
2010.11.16. 21:04
behalok tőletek,jobb mint a showder klub ami itt megy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. zlatzky
2010.11.16. 22:31
Hat, ha beleszolhatok a vitaba, a Crysis valoban szep volt, de pocsek jatek, magam sem kinlodtam vele egy-ket oranal tobbet. A Black Ops nagysagrendekkel jobb, es nem is igazabol csunyabb, kifejezetten hangulatosra, szepre sikeredett a grafika.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. ThePoweR zlatz...
2010.11.16. 22:37
Nekem valahogy nem sikeredett hangulatosra. A Crysis se mert a story az oké lenne de maga a menet elég trágya. Bo nekem inkább arról szólt hogy mentem azt lehenteltem mindenkit. Persze nem hardon nyomtam. Most mondhatnátok hogy próbáljam meg azon. Hát az sokkal jobb lenne hogy egyfolytában meghalok a hihetetlenség miatt. Mivel nem valóságos és bugmentes a game a bugokba is meghalnék meg mint már mondtam a hihetetlenségekbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. XtreemX
2010.11.16. 22:38
Nagyon,nagyon messze van a black ops a Crysis graf szintjétől.. nevetségesek egyes emberek,szemüveg sem biztos segítene rajtuk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. silentfrog
2010.11.16. 23:07
"ya a kárjzisz meg egy f.stalicska grafikailag, 1 órát játszottam vele"

Mindent rá lehet mondani,de azt hogy csunya azt nem.
Öci apuci nézzél már rá a 3 éves játékokra hogy néztek ki.
Pont annyi idő telt el a crysis megjelenése között mint a Far cry és a Crysis között.
Far cry 2004-Crysis 2007 külömség grafikailag Huu!!!
Crysis 2007- Cod b.o. Huu???? Ugyan nem mokázzon senki!
Eltelt 3 év és még azt a szintet sem tudták hozni,ráadásol a gépet meg meg kell venni hozzá.
Egy 2 ghz core 2 duoval 1 giga rammal meg egy 6800 kártyával idétlenkedtem vele,és egész/??/ jol ment.
Mel lehet probálni mokázni a coddal ilyen gépen.
Elindulna egyáltalán?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. AtiBoa
2010.11.16. 23:11
@Blade0012
Sajnalom, hogy meg mindig ezen agyalsz, s nem vagy kepes tullepni ezen. S elsosorban NEM hozzad szoltam, de ha Te magadra veszed. Hat azzal mindent elmondasz ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. dodesz8
2010.11.16. 23:56
Mar mindent leirtatok amit lehetett úgyhogy rovidre fogom.
Az sp resze egész jó lett (ameddig elvittem), de én a multi miatt vettem meg ami viszont tiszta szégyen az MW2-hoz képest. MW2 ruleeez!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Fifus dodes...
2010.11.17. 00:41
A CoD soha nem volt DX10-es.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. pmarci1
2010.11.17. 01:11
Már csinálják a Modern Warfare 3-at valami kitalált 3. VH-t kéne csinálniukahol a szerbek hadat üzennek a magyaroknak de segít a nato és az oroszok meg a kínaiak is beszálnak és igy kitör a 3. VH. De milyen jó lenne a honvédség színeiben az alföldön játszani akár egy 10 perces küldetést még meg is venném eredetiben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. joe74
2010.11.17. 08:17
Nekem pont , hogy nem tetszik a cikk írója által nagyra tartott történet. A menni és hentelni élmény azonban fantasztikus. Nagyon élvezem. Amikor McNamara mellé beültem a kocsiba azt hittem beszarok annyira élethű a figura. Történelem rajongó vagyok és akkoriban tényleg így nézett ki Bob. Most is van annyira jó fej, hogy biztos örömmel vette, hogy berakták a játékba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Russ
2010.11.17. 09:37
Egyetértek Joe74-el. Az ilyen apróságok miatt tetszik nagyon a története a játéknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. petike2004
2010.11.17. 10:03
core7 950,4gb 2000mhz,hd5750 trión elmegy 640x480-ba vagy fölös felraknom szerintetek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Caboose
2010.11.17. 11:48
Szerintem nem szebb, mint a Crysis. De! Ennek sokkal hangulatosabb a grafikája. A Crysis túl steril, ebben van tömérdek füst effekt, robbanás stb. Nekem ezért tűnik élethűbbnek, így átvitt értelemben szebbnek. A másik, hogy nekem nem tetszett a Crysis játékmenete ezért lehet elrondította az emlékezetem a grafikáját
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Powerdream
2010.11.17. 11:56
Hát a grafika szerintem is jobb volt MW2-ben de hát ez van. Összességében pedig nem lett olyan rossz, bár lehetett volna jobb is. Itt multiban lehetnek majd magyar szerverek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. yeezs
2010.11.17. 14:20
Petike, a procid nem köpte még le a vga-dat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. rabib ThePo...
2010.11.17. 15:24
Hát pedig játszd végig szerintem Bauer nehézségi szinten! Én végigjátszottam, és nem haltam meg mindig. Nem olyan nehéz az, csak jól kell taktikázni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Menthix
2010.11.17. 15:31
yeezs, a kérdés jogos. Fogom a fejem ilyen konfig/hsz láttán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. gordon85
2010.11.17. 15:43
hali

Ez a resz a Cod-szegyene.Nem melto a sorozathoz.Latszik nem a verbeli,eredeti csapat eszkabalta ossze.A loves hangok nevetsegesek,mar-mar flusztraloan idegesitoek es jatek kozben felvetodik az emberben az a kerdes hogy ezt nem egy muanyag jatekpisztoly kattogtatasarol digitalizaltak be?A fegyverek kinezeterol nemis beszelve.A lag mindent felulmul meg a javitas utan is.Az elhalalozott ember ugy tekeredik a foldon felfele repulve mint egy csorgokigyo.Nem hittem a szememnek amikor ezeket lattam.A perkeket is elrontottak: a gyorstarazast egybe tettek az aimal,es meg sorolhatnam azokat a szarvas hibakat amik az osszes reszben megszokhattunk de ertehetetlen okbol itt megvaltoztattak.A rc kisautonal telt be a pohar,ott jottem ra hogy ezt a reszt valoszinu 10-13-om eves gyerekeknek szantak.Maximalisan elegedettlen vagyok.Szamomra oriasi csalodas volt ez a jatek,elsotitette a cod sorozat fenylo csillagat.....rip.
Az en ertekelesem szerint kiierdemel egy hatalmas NULLAT!!!!!!!!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. rabib gordo...
2010.11.17. 17:24
Valahogy úgy érzem, hogy egyet tudok Veled érteni valamilyen szinten. Nálam nem akadozik a játék, megy 40-50 FPS-sel. Vannak részek, ahol kicsit eszi a fene, na meg ha nyomok aegy Windows billentyűt, majd visszalépek a játékba. Körülbelül 10-15 másodpercig 3-4 FPS-sel megy a játék, utána helyrejön. Most így egy óra játék után nekem a COD MW2 jobban bejött. Amúgy néha néztem mondom... ez mit csinál? Ilyen horrorosra sikerült egy kicsit.

Az elhalalozott ember ugy tekeredik a foldon felfele repulve mint egy csorgokigyo. Ez nagy volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. zlatzky
2010.11.17. 18:26
"A lag mindent felulmul meg a javitas utan is". Gordon85, mar akinek van. Nekem sem a javitas elott, sem utana egy pillanatig nem laggolt, ugyhogy ne csak a programban, inkabb a hardveredben keresd a hibat. A hangok valoban erdekesek, de engem nem zavar, hogy nem ultrarealisztikus, mert igy is tetszik. A lelott ellenseg halaltusaja valoban furcsa, nekem inkabb az nem tetszik bennuk, hogy majdnem egyformak. De egyebkent kivalo jatek, dinamikus, remek szorakozas, es kulon szeretem a sztorijat. Egyre izgalmasabb, ahogy haladok a jatekkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. gordon85
2010.11.17. 19:01
"inkabb a hardveredben keresd a hibat"-nemtudom neked milyen geped van de vmi istencsaszar lehet,az enyem Gigabyte EX58-UDR3,I7920,Zotac gtx470,6gb ddr3 1600mhz.szal nem hiszem hogy hardver hiba lenne.minden jatek fut full hd-be.Itt nem hardver miatt van lag hanem a programozasi hiba meg nincsennek optimalizalva a jatekhoz a szerverek.single playerbe nekem sem akad en mindvegig multirol beszeltem mert azt hittem egyertelmu.Probald ki a multit es utanna nyilatkozz.neztem x360-as youtubes multi gameplay-t es x-en semmilyen lag sincs.tokeletesen mukodik nem ugy mint pc-en.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Fifus gordo...
2010.11.17. 19:20
Nálam is szaggat, bár már arra is gondoltam, hogy a warez verzió miatt lett ilyen, és jön a patch, ami már csak az eredetivel rendelkezőknek jut. Amúgy dx9 elég gáz 2011 hajnalán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. rabib
2010.11.17. 19:53
Ne idegesítsetek... a COD MW az DX10-et is támogatja. Újratelepítem a játékot, hogy kiírja a gépigénynél a DX10 támogatást...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. shitcore
2010.11.17. 19:55
Call of Duty eddig csak DX9-ig jutott el, úgyhogy az szerintem valamilyen hiba.
Még ha DX10-es is, tegyük fel akkor a Black Ops miért nem lett 10-es?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. hernyo05
2010.11.17. 19:56
96%-ban értek egyet a teszttel, ami amúgy kiváló. Egy: a zene szerintem néhol zseniális (vietnámi hajós aratás, uccso küldetés hajóról menekülve), néhol meg nagyon lapos, vagy oda nem illő. Szerintem Hans Zimmer MW2-ős alkotása etalonnak számít, máig hallgatom néhányat.Kettő: a történetet néhol nehéz követni (több fordulat se ártott volna neki), főleg az átvezető videók összevisszavágása alatt, szerkesztésileg még azért lett volna mit dolgozni rajta szerintem Három: az előbb említett átv. videók, amiknek irgalmatlan gyors vágásának okát értem, de célját nem igazán, mert hogy követhetetlen az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. myckie2
2010.11.17. 20:09
shitcore más a készítő csapat nem iw hanem treyarch
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. bul07
2010.11.17. 20:42
eddig a multiban a legnagyobb újításnak azt tartom hogy 7napig visszanézhetőek a pályák(most fogom végignézni délután mit alkottam)

viszont a fegyverek hangja valami borzasztó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. rootshaper
2010.11.17. 20:57
"Pont annyi idő telt el a crysis megjelenése között mint a Far cry és a Crysis között."

ez az evezred mondata! DDDDDDDD

uristen, amit itt ezek a CoD fanboyok megeresztenek zsenialis. nem gyozom masolgatni az aranykopeseket haveroknak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. rootshaper
2010.11.17. 21:00
ja, juteszembe. akik itt sirnak hogy a DX9 az milyen <#mod#>, es hogy miazhogy a CoD nem hasznalja a DX10-et meg a 11-et, pedig anyu megvette a ket gtx580-at... azoknak mondom, hogy csak varjanak, amig kijon a Rage. meglatjatok szerencsetlenek, mit tud a DX9, es hogy mennyire fogalmatok nincs arrol, hogy maga a DirectX egyaltalan mit csinal, mire jo, hogy mukodik, stb. John Carmack ftw!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. zsigi roots...
2010.11.17. 21:21
egy kis kötözködés, ami úgy tűnik csak nekem tűnt fel eddig (és magyaráz is sok mindent)
a Black Ops motorja nem az MW2-é (avagy IW4), hanem a COD4:MW-é (illetve egyúttal a WaW-é, az ún. IW3). Ettől lesz a Black Ops rondább, mint az MW2, ugyanúgy mint a COD4/WaW (magasabb felbontású textúrákkal mondjuk próbálkoznak, csak kis probléma, hogy a shaderét nem növelték, ami elég randa tud lenni, pl a Nova6-tól meghalt hullákat érdemes megnézni)

és nem, még az IW4 motor sem támogat DX10/11-et, max annyira, hogy a DX10/11 emulálja alá a DX9-et. Viszont az legalább szebb a mai jobb PC-ken, mint boxon, vagy neadjisten akár PS3-on (bár abban nem vagyok annyira biztos)... még ha nem is olyan sokáig áll el, mint a CryEngine (ami igen: régebb óta és tovább szebb)

ami a másik probléma, hogy miért is nem váltanak motort. az első két COD PC-exkluzív volt (még ha később lettek is portok), viszont a COD4 óta eladásokban az Xbox a fő konzol, PS3-ra úgyis csinálnak szebb játékokat, a PC meg Amerikában manapság úgyis csak a casual gamereké. és ha az Xboxon úgyse lehet szebb, akkor felesleges motort újítani ("jézus, még az MW2 is szebb PC-n", mondhatná Bobby Kotick), plusz így az Xboxosok nem irigykednek a PC-sekre (akik mint tudjuk úgyis casual gamer háztartásbeli nők... a piackutatások alapján... nagyrészt... és Amerikában DE SEBAJ! a világ többi része úgyse számít )

+1 gondolat, rootshaperrel egyetértve: a DX9 mind a mai napig nincs kihasználva. csakhogy ahhoz, hogy az ki legyen használva anélkül, hogy az egekbe menjen a gépigény nem egy 10 éves motor alapjain kéne továbbmenni. ugyanez a baj a Source motorral, ami pedig a Quake 1-es (!!!) motorra épült (még ha mára már igencsak elenyésző a forráskódban a QuakeWorld eredet)

++1 gondolat: nem. az Activisionnek nincsenek fejlesztői. az Activision kiadó. az Activision max azt fejleszti, hogy lehet a fejőstehenet még erősebben fejni. esetleg a globális piacon hogyan lehet nagyobb vevőközönséget találni. talán még fejlesztheti az off-shore beruházásait és egyéb nyereséglehúzó megoldásait.

ennyi voltam, lehet utálni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. ThePoweR roots...
2010.11.17. 21:38
Hát nézem Rage-ről vidiket. Semmi extra.

"ja, juteszembe. akik itt sirnak hogy a DX9 az milyen <#mod#>, es hogy miazhogy a CoD nem hasznalja a DX10-et meg a 11-et, pedig anyu megvette a ket gtx580-at... azoknak mondom, hogy csak varjanak, amig kijon a Rage."

Nem értem hogy függ össze a kettő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Forcecaste...
2010.11.17. 21:59
@ThePoweR:
Főleg úgy, hogy a Rage is csak DX9-et támogat, mert azt mondta Carmack mester, hogy az idTech 5 csak DX9-ig megy, mivel a többi nem tud annyit, hogy érdemes legyen rátérni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Xeon
2010.11.17. 22:11
folytatam a gamet, további dolgok amiket nem értek, miért van az h még a legelején kiírják h f*ck, utána cenzúrázák szövegben, am is 18+ os hivatalosan, nem értem minek van kicenzúrázva, az mp44-et miért kellett átnevezni???? vmi sgt44-re...
ezenkívül, van h headshotot lövök, és nem látok semmiféle vért, míg bezeg amikor a scriptbe hs-t kapott a csávó olyan véres lett, h ilyen téglalap alakúan befeketedet a feje...., h pozitívumot is említsek, végre sikerült fel kapnom egy csipát, és lehet csak most figyeltem és előző codokban is volt de talán most láttam először, h kicsit homorított a kép távcsövön keresztül, a scriptek továbbra is idegesítőek, főleg akkor amikor kiderül h nem script van hanem nekem kell lőnöm.... jah meg a bukfencező katonákat nem igazán értem, jó vannak játékok ahol ez elmegy de vhogy nem illik a codhoz h az enemy bukfencezik az orrom előt,

ja igen mielőtt elfelejtem, valami hordón simán átsétáltam (asszem a sarokban volt), és ugyanígy átjutottam egy asztal lábon is, ilyesmit csak roszpcjátékok elemzésekben látam még...

az ai további minősítése, h a fejem fellett áll, és nem vesz észre hát ez van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Xeon
2010.11.17. 22:13
ja és a legfontosabb, nem tudom a codban mióta van aura, de mikor egyik pálya végén szálltam be a kocsiba, és tárt karokkal vártak, a csávó zölden fénylett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Heroes27
2010.11.17. 22:30
És nektek meg állandóan a hibákat kell keresni mindenben, nem értelek titeket. Kaptunk egy kiváló, nagyon jó sztorit, ami szerintem rég volt már FPS-játékban. A Crysissal meg ne hasonlítgassuk már, mert azt meg a világ legjobb grafikusai, meg tervezői csinálták, köztük a magyar honfitársaink is, akik azért nem ügyetlenek a szakmában. Ezért szerintem ez az egyik legjobb COD, akárki akármit mond, és ide zöld ember, meg hanghatás, jo lett és kész.

Pont ez előttem lévő valaki hozta fel, hogy a scipteknél milyen az h neked kell belenyúlni, meg vársz, pont ez a lényege, és ez benne a jó. Nem csak a francos fegyvert kell fogni, hanem mást is csinálsz benne. De ha csak unalamas ülsz előtte és csodára vársz, akkor lehet benned vana hiba és nem a játékban. Egyébként meg már az elárul mindent a játékról, hogy eladási rekordot döntött, például a Crysis h döntött eladási rekordot, meg volt hypre ám körülötte is.... azért mondom, nem kell mindenben a legrosszabbat, meg a hibát nézni, rossz egy emberi tulajdonnság az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. stanmart
2010.11.17. 23:51
@Xeon (143): Mert az MP44 teljes neve Sturmgewehr 44, innen van a szintén elterjedt StG44 rövidítés is. Ha jól emlékszem COD:UO-ban is így hívták, igaz nem mernék rá megesküdni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Caboose Xeon
2010.11.18. 00:01
"az mp44-et miért kellett átnevezni???? vmi sgt44-re..."
Ezt Hitler bácsitól kérdezd Ugyanis ő nevezte át SturGewehr-re(innen az STG) miután kiderült, hogy nem is olyan rossz fegyver. Mert eleinte kifejezetten ellenezte a fegyver gyártását, azonban "titokban" rendszeresítették MP 43 illetve később MP 44 néven. Majd Hitler ugye "átkeresztelte".
Na mára ennyi töri elég is szerintem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. zlatzky
2010.11.18. 01:53
Gordon85, kapaszkodj meg, laptopon jatszom. Acer Aspire 8943G, i7, 6GB Ram, ATI5850, full HD, minden maximumon, es laggolasnak meg csak nyomat sem lattam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. zlatzky
2010.11.18. 01:53
Gordon85, kapaszkodj meg, laptopon jatszom. Acer Aspire 8943G, i7, 6GB Ram, ATI5850, full HD, minden maximumon, es laggolasnak meg csak nyomat sem lattam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. zlatzky
2010.11.18. 01:54
Jah, ha multirol beszeltel, az mas. Csak single-ben probaltam, multizni nem szoktam. Nem volt egyertelmu szamomra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Zelbacsi
2010.11.18. 09:29
bmakszim:
"igen a cikket nem olvastam, de a játékokkal játszottam"
OK, bocsánat akkor! Nem feltételeztem ez utóbbit. Az viszont, hogy kinek mennyire tetszik a hang az egyéni vélemény

"az baj velük, hogy egyáltalán nem következetesek az értékeléseknél"
Biztosan észrevetted, hogy nem egy ember írja az iPon játékcikkeit Lehet, hogy ezért van ez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. rabib
2010.11.18. 19:06
Nem DX10-es a Call of Duty egy része se? Akkor ez mit jelent itt?
Ennek mi lehet a bánata? Ezt a hibát írja ki indításnál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Xeon
2010.11.18. 19:47
ez kérlek szépen azt jelenti, h directx 9.0c kell neki, abban az esetben is ha neked fent van a dx10
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. rabib Xeon
2010.11.18. 20:10
Feltelepítettem a DX9.c-t, és ugyanazt a hibát írja ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. ThePoweR
2010.11.18. 20:26
Annak proginak mi a neve ami ott van a tálca felett?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Sunny0402
2010.11.18. 20:32
rabib

Elárulom neked mit jelent
Egyrészt kurvára nem vágod az angolt, de ami fontosabb, hogy akkor is fel kell telepítened a dx 9-et, ha már a dx 10 telepítve van a gépedre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Sunny0402
2010.11.18. 20:35
Megelőztél Xeon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.11.18. 20:43
Nem az angollal van a bajom, hanem a DX-el, feltettem a DX9.C-t, és akkor sem megy a játék.

ThePoweR: Rocket Dock. Jó kis program, nekem elnyerte a tetszésem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Fifus rabib
2010.11.18. 21:00
DX10-es játékok DX11-es játékok Egyszerűen annyira jó a dx9, hogy a cod nincs a listában...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rootshaper
2010.11.19. 12:46
"Egyébként meg már az elárul mindent a játékról, hogy eladási rekordot döntött"

kenyerbol is rohadt sokat adnak el vilagszerte, megis sokkal finomabb a paprikas csirke...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Heroes27
2010.11.19. 12:49
rabibnak se látni mást az asztalon, minthogy crack, crack, crack, letöltések száma.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.11.19. 16:54
Így igaz. Van azért sok eredeti játékom is, (10-12, ha jól emlékszem ) no meg a Windows 7 is eredeti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. GerryZ
2010.11.20. 18:23
Szerintem a sztori tökéletes. Az első részekben a történelem miatt meg volt kötve a kezük. Aztán jött a 4 - amivel nem játszottam - és utána a 6, aminek a sztorija ugyan egyszer jó volt, de például a kisvárosi pályákat ki nem állhattam, és ugye az alaptörténet is kicsit furcsa, hogy támadnak az oroszok, és elpusztítják egész Amerikát. Ezek után ez a rész egy megváltás. Ugyan itt is valami hasonlóról van szó, de ez már sokkal földhözragadtabb és reális, és a rejtély, ami a sztorin végigmegy, az fantasztikus. Ötcsillagos történet, várjuk a folytatást, de NEM az űrben!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tsabszy
2010.11.22. 07:58
szerintem már kezd kicsit rágós lenni ez a call of duty, pont a cod 3. része lett a leggyengébb szerintem. ezután a modern warfare egy hatalmas felüdülés volt. csak a cod2es ai-t használni hiba volt. megint vissza a 2. világháborúba a cod5 erejéig: szo-szo de kicsit uncsi. aztán egy tökéletesen kidolgozott sztori, nagyon szerethető karakterekkel és egy alternatív jelennel nagyon jó választás volt ahhoz, h felfrissítsék kicsit ezt a frencsájszt. szerintem semmi gond nem volt a mw2-ben azon kívül, hogy lehetette volna 2x ilyen hosszú. bo-ot még nem próbáltam de nem érzem, h érdemes lenne megvenni. amitől legjobban félek, h a cod6ban végre kaptam egy "jó vele játszani" ai-t, most meg lesz valami a treyarch-tól ami nem lesz jobb vagy egyenértékű az iw-tól legutóbb kapottal (persze lehet, nem lesz igazam és akkor minden szuper)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thspo
2010.12.14. 13:25
ez a cikk kb. mindent összefoglal a játékról:

http://gamepod.hu/teszt/trolleteto_black_ops/masodik_oldal.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!