iPon Cikkek

Call of Duty: Ghosts - szellemképes a monitor

Dátum | 2013. 11. 12.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A hadsereg hatvan legjobb katonáját vezényelték ki egy különlegesen nehéz küldetésre. A feladatuk, hogy az ötszáz főt számláló ellenséges erővel szemben védjenek meg egy kórházat, és óvják meg a betegeket, védteleneket. Három napig állták a sarat, de az ellenség egyszerűen hatalmas túlerőben volt. A védők száma egyre fogyatkozott, míg végül már csak tizenöten maradtak. Tudták, hogy a biztos halál vár rájuk, így az éjszaka leple alatt evakuálták a kórházat, majd elrejtőztek halott társaik hullái alatt. A rájuk folyó vér, és a bőrükhöz ragadó homok megváltoztatta, felszentelte őket. Amikor az ellenség közelebb jött, felkeltek a homokból, és mindent bevetve ritkították a soraikat. Egyetlen ellenséges katona élte túl. Egyedül ő tudta elmesélni, hogy létezik egy osztag természetfeletti képességekkel bíró katona. Ők a Szellemek. Igen, most először kezdődik úgy egy Call of Duty-epizód, hogy a történet azt sugallja számunkra, néhány katona a természet törvényei felett áll. S habár a Szellemek még ma is léteznek, ki tudja, hogy a történet valójában igaz volt-e, hiszen senki nem emlékszik már azt utolsó túlélő katonára. De ha valamikor, hát most mindennél nagyobb szüksége van a világnak a legjobb harcosokra. Miután a Közel-Kelet olajtermelő gazdasági hatalmai összeomlottak, Dél-Amerika olajban gazdag országai összefogtak. Létrehozták a Federation néven futó szövetséget, ami nem csak gazdasági, de katonai nagyhatalommá is vált. Hamarosan a Fedaration úgy döntött, végső csapást mér az Egyesült Államokra.

Logan, testvére David, valamint édesapjuk Elias ekkor még nem tudták, hogy életük hamarosan gyökeresen megváltozik. Míg az egyik percben békésen sztorizgatnak az erdőben, a következő pillanatban mintha a világvége jött volna el. A Federation megtámadott egy amerikai műholdas fegyverrendszert, melyet használva az Egyesült Államok több nagyvárosát tette pillanatok alatt a földdel egyenlővé. Tulajdonképpen itt kezdődik a Call of Duty: Ghosts egyjátékos kampánya, azzal a pályával, amit már valószínűleg mindenki látott az előzetesekben: igen, az űrben. Úgy látszik az idei év slágertémája az űr: nem csak a Gravity ért el nagy sikereket a mozikban és indítja el még az idén az első turistákat szállító űrrepülőjét a Virgin Galactic, de most a Call of Dutyban is kijut nekünk egy adag a súlytalanságban vívott akcióból. Persze nem is COD lenne, ha nem zajlana itt is hatalmas akció, és nem lövöldöznénk még a hideg űr vákumjában is. Ezen már nem is lepődünk meg igazán, hisz az utóbbi években a Call of Duty még Hollywoodot is képes volt lepipálni, olyan kiélezett akciójeleneteket tárt elénk. Az űr igazából csak a következő logikus lépés volt nekik.
A Fedaration egy célt tűzött ki maga elé: elfoglalni az Egyesült Államokat. Most azonban minden korábbinál rosszabb a helyzet. A védekező csapatokat Elias vezeti, míg a két testvér keményen odarakja magát minden egyes küldetésen, hogy bizonyítsák, igenis méltóak arra, hogy a Szellemkhez csatlakozzanak. Ha mindez nem hangzik túl eredetien és fantáziadúsan, nos, az azért van, mert nem is az. Viszont ennek ellenére működik, és áldásos, hogy az Infinity Ward végre maga mögött tudta hagyni a Modern Warfare-szériát, annak történetével együtt. Be kell vallanom, habár a Modern Warfare eredetileg valószerűnek tűnő politikai konfliktusokat vett alapul, a harmadik része egyszerűen fogalmam sem volt róla, miről szól. Az egész egy hatalmas, kaotikus, értelmetlen massza lett, amiben a karakterek és a világ különböző pontjai között ugrálva valahol elveszett a lényeg. Ráadásul mindezt úgy, hogy a sorozat kvázi mélypontjának számító, a trilógiát lezáró epizódot az Oscar-díjas Paul Haggis írta. A Ghosts történetét szintén egy Oscar-díjas író, Stephen Gaghan vetette papírra, de ez sajna nem látszik rajta sem. Tény, hogy a Modern Warfare-féle kavalkádot elvetve végre egy letisztultabb, érthetőbb univerzum és sztori jött létre, de ezen belül már nem kapunk semmiféle meglepetést, vagy egyedi megoldást: a háborús történetekben szokásos árulások, egymásnak keresztbe tevések alkotják a fontosabb fordulópontokat, átszőve az egészet némi apa-fia konfliktussal. Persze nem mintha komolyabbat várnánk egy Call of Duty-játék egyjátékos kampányától... Hozták a fantasztikusan látványos, végletekig eltúlzott akciójeleneteket, amikkel kikapcsolták az agyunkat és maximumon tartották az adrenalin-szintünket. Ezt tudja a Ghosts, legalábbis az első egy-két órában: a posztapokaliptikus Los Angeles látványa figyelemre méltó, folyamatosan arra gondoltam, mennyire eltalálták a művészi irányvonalat, és hogy mennyire szívesen játszanék egy ilyen Fallouttal.

A szétbombázott város, az összeomló épületek, az egész hangulat egyszerűen telitalálat. Maga a lövöldözés, az akció pedig olyan, mint mindig: végtelenül pörgős, és a sorozat hírnevéhez méltó módon reszponzív, zsigeri, és továbbra is olyan kielégítő, amit kevesen tudnak a Call of Duty után csinálni a játékiparban. Később aztán a posztapokaliptikus helyszínek teret engednek néhány konvencionálisabb térképnek is, így járhatunk majd havas-jeges tájakon, olajfúró tornyon vagy a víz alatt, változatosságban nem lesz hiány. Amiben viszont igen, azok a Modern Warfare-re mindig is jellemző, teljesen eltúlzott látványfilmes részek, ezekből ugyanis most kevesebbet kapunk, és ezt hiányoltam. Szintén nem tetszik, hogy főhősünk ismét néma, így semmit nem tesz hozzá az események alakulásához. Egyszerűen nem értem, miért kell még mindig a Half-Life példáját követni.
Cserébe hoz a kampányba némi változatosságot a jó előre alaposan bereklámozott kutya használata. A Riley nevű blöki hűen követ minket, és egy gombnyomásra ráuszíthatjuk az ellenfélre, akinek minden gond nélkül átharapja a torkát. Több ponton azonban teljesen átvehetjük felette az irányítást, és ilyenkor leginkább felderítésre, esetleg néhány őrszem csendes leszedésére használhatjuk. Azt vártam, hogy a kutya erőltetése felesleges és zavaró lesz, de szerencsére nem így történt: egyrészt nem kell túl sokszor irányítani, másrészt pedig kifejezetten illik a világba: elvégre minden poszt-apokaliptikus sztoriba kell egy kutya, nem igaz? Ráadásul a készítők jó érzékkel teljesen kivezetik Riley-t körülbelül a kampány felétől kezdve, így még az előtt tűnik el, hogy ráunhatnánk. A kampány tehát alapvetően nem okoz csalódást, legalábbis nem egészen. A teljesen új alapsztori jótt tett a játéknak, az akció továbbra is pörög, a kutya bevezetése jól sült el, azonban nem lehet elmenni a tény mellett, hogy az Infinity Ward terméke visszalépett egyet a Black Ops 2-höz képest. Abban ugyanis a cső-shooter részeken kívül a fejlesztők néhány ponton már nagyobb szabadságot és döntési lehetőségeket adtak a kezünkbe - a Ghosts ezzel szemben tisztán egy csőben megy végig. A játékidő sem javult, sőt még rövidült. A nehézségről meg annyit, hogy ha tapasztaltak vagyunk, és kihívást szeretnénk, mindenképpen érdemes Veteran szinten nekivágni a dolgoknak. Én úgy éreztem, hogy tavaly óta kissé berozsdásodtam, így csak a Hardened fokozatot választottam, de mindenféle különösebb probléma nélkül lőttem végig magam a kampányon, ami így körülbelül 5 óráig tartott. Könnyebb fokozaton nem tartom elképzelhetetlennek, hogy 4 óra alatt is befejezhető, nehezebb fokozaton pedig talán elérheti a 6 órát is, nyilván attól függően, mennyire tudunk haladni. Persze mindez alapvetően nem sokat számít, az egyjátékos mód úgyis csak felvezetés ahhoz, ami mindig is a Call of Duty sava-borsát adta: a multi.

Nem mondhatni, hogy az Infinity Ward lustálkodott volna az elmúlt két évben. Most először teljesen szabadon hozhatunk létre, és szabhatunk testre karaktereket a Call of Dutyban, ráadásul most először csinálhatunk női harcost is. Így talán mindenki egy kicsit közelebb érzi majd magához azt a katonát, amivel az elkövetkező évben végig lövöldözni fog az online csatatereken. És ne legyen kétségünk afelől, hogy a készítők ezeket a hardcore játékosokat tartották szem előtt, amikor megadták nekünk a lehetőséget, hogy létrehozzunk és testreszabjunk nem csak egy karaktert, de egy egész osztagot. Az új Squads mód ugyanis pont azoknak jelent majd extra jutalmat és lehetőséget, akik sok időt töltenek a játék előtt, és gyakorlatilag szétosztják az “extra” presztízs szinteket a csapattagok között. Ezután pedig mi, és a mesterséges intelligencia által irányított kis brigádunk megmérkőzhet más csapatok ellen. És ugyan mindez alapvetően jól hangzik, és egy kis menedzsment-beütéssel látja el a Call of Dutyt, valójában nem másról beszélünk itt, mint egy kicsit felturbózott botok elleni meccsről, ami nagyjából már megvolt korábban is, Combat Training néven.
A szokásos játékmódok persze most is visszatérnek, ilyen sok év után az olyan alapvető dolgok, mint a Kill Confirmed, a Domination, a Free for All, vagy a Team Deathmatch már nem is szorulnak bemutatásra. Akad azonban egy rakás új dolog is. A Hunted a fegyverhasználati szokásokat igyekszik felborítani azzal, hogy lerakja a csapatokat a pályára egy pisztollyal, és nagyon kevés tölténnyel. Ezt követően a Hunger Gameshez hasonló helyzet alakul ki: komolyabb fegyvert vagy az égből ledobott csomagokból szerezhetünk, vagy pedig elvehetjük azokat az ellenféltől. Még talán ennél is izgalmasabb a Cranked, ahol minden gyilkolás után új képességeket szerezhetünk, a pontok duplán számítanak, azonban szintén minden gyilkolás után elindul egy visszaszámláló, és ha annak lejárta előtt nem szedjük le következő áldozatunkat, akkor végünk. Azt hiszem mondanom sem kell, milyen izzasztó pillanatok tudnak lenni az utolsó másodpercek. Kempelésre, kivárásra nincs idő, ez bizony kőkemény, belemenős akció a javából. A Call of Duty-játékokban eddig alapnak számító Search & Destroy is némileg megváltozott a Ghostban. Most már Search & Rescue-nak hívják, és gyakorlatilag ugyanolyan, mint eddig, azzal a különbséggel, hogy az elhullott csapattársainkat vissza tudjuk hozni az életbe, ha megszerezzük a dögcédulájukat. Így nem kell a menet végéig kispadon ülniük. Ezzel párhuzamosan az ellenfél dögcéduláját megszerezve megakadályozhatjuk, hogy őt feltámasszák a sajátjai. Az Infection módot gyakorlatilag a Halo-ból nyúlta az Infinity Ward, és már a neve alapján meg lehet tippelni, mi a lényege: a játékosok egyik csapata a túlélőket alakítja, akiknek ki kell irtani a fertőzötteket, míg a fertőzöttek csak a közelharcra hagyatkozva próbálják maguk közé állítani a túlélőket. Jelenleg kevésbé népszerű, de a szervezettebb, profibb csapatok között biztosan hamarosan alap lesz új Blitz mód is. Ez a Capture the Flag és az amerikai foci egyfajta keveréke, ahol mindkét csapatnak különböző pontszerző régiói vannak a pályán, amikhez hozzá kell érnünk. Amennyiben ez sikerül a csapatunkból valakinek, úgy egy ideig, nem szerezhetünk pontot újra, de ha lejár ez a idő, akkor ismét mehetünk. Továbbá a pontot szerzett csapattag automatikusan vissza teleportálódik a mi területünkre. Megfelelő időzítéssel, az ellenséges területen tartózkodva, jó szervezéssel tehát sorozatban szerezhetjük a pontokat, azonban szintén jó szervezést igényel a saját régió megvédése.

Érdemes szót ejteni az Extinction módról is, ami a Black Ops-játékok zombis módjának helyi megfelelője, és gyakorlatilag a közismert horda módok és a MOBA-játékok egyfajta keveredéséből jött létre. Ja, és persze itt találkozhatunk a Call of Duty történetében először idegen lényekkel, ugyanis ők az ellenfelek. Jelenleg a Point of Contact pálya érhető el ezen a játéktípuson belül, ahol a feladatunk egy fúró szállítása pontról pontra, és így az idegen gócpontok megsemmisítése. Minél előrébb haladunk a pályán, annál több és nehezebb ellenfél érkezik, így a jó csapat és a megfelelő kommunikáció elengedhetetlen a sikerhez. A játék elején a négy elérhető karakterosztály (weapon specialist, tank, engineer, medic) valamelyikéből kell választanunk, továbbá meg kell határoznunk, milyen felszereléssel vágunk neki az akciónak. Az összeszokott csapat azért is fontos, hogy a felszereléseket egymáshoz tudjuk hangolni. Menet közben skill pontokat kapunk, amikből fejleszthetjük a loadoutunkat, továbbá pénzhez is jutunk, ami érdekes döntések elé állítja a csapatot. Lehetünk önzőek, és vehetünk magunknak dolgokat, de össze is rakhatjuk, amink van, és kérhetünk például egy légi csapást. Nagyon érdemes megfontolni, hogy ki mire költi a pénzét: nem érdemes például mindenünket elverni töltényekre, ha már előtte valaki ellátta az egész brigádot. Fontos megjegyezni, hogy a megszerzett skill pontok és a pénz is csak az adott meneten belül maradnak meg, nem vihetők át egy új játékba. A pálya egyébként nagy, és tetemes mennyiségű rejtett cuccot találhatunk rajta, kihasználhatunk telepített fegyvereket, csapdákat, de az igazán profiknak vannak bónusz kihívások is. Vigyázat, rendkívül addiktív tud lenni!
A multiplayer tehát még nagyobb, és még több lehetőséget tartogat, mint eddig. Akad azonban néhány apróbb probléma. Egyrészt a pályák valahogy nem olyan jók, mint Black Ops 2-ben, vagy a Modern Warfare 2-ben, inkább a Modern Warfare 3 térképeihez tudnám hasonlítani őket, amik alapvetően a kevésbé remekül sikerült darabokhoz tartoznak. Ráadásul a spawn pontokat sokszor sikerült kifejezetten rosszul elhelyezniük a pályatervezőknek, így rengetegszer éledünk újra úgy, hogy pár másodperccel később már újra halottak vagyunk. A Treyarch sokkal jobb munkát végzett ezen a téren a Black Ops két részében, de igazából az Infinity Ward-nál sem volt ez eddig probléma, csak most sikerült így eltolniuk.

Végül pedig beszéljünk egy kicsit a grafikáról, ez ugyanis rendszeres támadási felületet biztosított a sorozat kritikusainak a múltban. Az a helyzet az (és ettől nagyon népszerűtlen leszek), hogy a Ghosts jól néz ki. Persze, nyilván a Battlefield 4 közelében sincs, de tisztán és egyértelműen látszik, hogy itt bizony egy generációs ugrás történt tavaly óta - legalábbis PC-n, és majd PlayStation 4-en. A jelenlegi generációs konzolokon maradt a már megszokott részletesség, és a szintén megszokott, áldásos 60fps, amit egyébként az Xbox 360 stabilan, a PlayStation 3 kevésbé stabilan tud tartani. Viszont PC-n mindent maximumra húzva teljesen korrekt látványvilágban lesz részünk, mindenféle modern effektussal, amit csak elvárhatunk egy 2013-as shootertől, ráadásul ahogy már korábban említettem, a művészeti irányvonalat nagyon jól eltalálta az Infinity Ward. Milyen lett tehát a Call of Duty: Ghosts? A sorozat egyértelmű kiterjesztése, mely számos új és érdekes multi móddal, testreszabási lehetőséggel, és a zseniális Extinction móddal kecsegtet, és ami biztos, hogy kiváló szórakozást nyújt majd az érdeklődőknek - elvégre olyan mint eddig, csak még több/jobb. Ez viszont egyértelművé teszi azt is, hogy akinek eddig nem jött be, annak ezután sem fog, és a készítők nem is tettek annak érdekében, hogy ez változzon - valószínűleg tíz év után már mindenki tudja, mire számíthat a világ legnagyobb videojáték franchise-ától. Az egyjátékos mód azonban nem nyújt eleget, pedig az Infinity Ward végre tiszta lappal kezdhetett. Ahogy mostanában több játék esetében, a Ghostsnál is úgy érzem, hogy ez a rész valahol a két generáció között ragadt, és addig nem fog tudni komolyabban megváltozni, amíg teljesen át nem költözik az új konzolokra. Mindezt azonban gyakorlatilag felesleges volt leírnom, mert a konklúzió mindentől függetlenül nem változik: ha eddig tetszett a Call of Duty, ebben sem fogsz csalódni!

Platformok: PC, PS3, Xbox 360, PS4, Xbox One, Wii U Tesztplatform: PC
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

80. magerg
2013.11.12. 09:07
Csodálom hogy a szerző nem írt a 6 GB ramos szivatásról PC-n.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. WaspHUN
2013.11.12. 09:18
Vagy az állíthatatlan FoV-ről, ami gyomorforgatóan szűk (nálam szószerint), de lehetne említeni az optimalizáció hiányát, illetve a rengeteg kifagyást, amivel sokan szembesülnek a hivatalos és Steam fórum alapján.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. Asagrim mager...
2013.11.12. 09:36
Mit lehet róla írni? Mesterséges korlát, ami crackelhető (diplomatikusan unofficial patch-nek hívják, linket nem adok, google a barátod.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Rigor mager...
2013.11.12. 09:49
Az semmi, a BF4 a híresztelésekkel szemben nagyon szépen fut egy hd4850-es (gyk. dx10.1-es) kártyán, és még szép is, a Call of Duty:Ghosts TÉNYLEG nem hajlandó DX11-es grafkártya nélkül elindulni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. gumitamin
2013.11.12. 10:03
Milyen 6GB RAM?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Asagrim Rigor
2013.11.12. 10:07
Nekem a BF3 is ment high beállításokkal HD4850-en, persze illendő megjegyezni, hogy nem fullHD-ben.

BF4-et még nem próbáltam rajta, de ha azt mondod menne, meglesem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Lacroix
2013.11.12. 10:17
Jaj de elszaladt a tollatok. Meglepődtem, hogy a PC-s verziót néztétek, és így is ilyen sok pontot kapott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. Puhos
2013.11.12. 10:19
Asagrim - 2013-11-12 09:36:20

Persze adjál csak ilyen idióta tanácsokat, hogy egy eredeti játékot crackeljen fel valami nem legális dologgal. És ha kap egy bann-t akkor majd te gondolom hogy segítesz is neki helyrehozni a dolgot.
A gépigényről meg csak annyit, hogy időben megjelent, aki a megadott gépigénnyel nem rendelkezik és mégis megvette, az csak magára lehet mérges. Nem akarok védeni senkit se, főleg nem az Activisiont. Haladni kell a korral, elvégre 2013 végén járunk, nem kell csodálkozni azon, hogy egyre combosabb pc-vel kell rendelkezni egy FPS típusú játék futtatásához. Ha meg ez nem jön be valakinek akkor váltani kell konzolra és kész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. magerg
2013.11.12. 10:35
"Haladni kell a korral..." - Háháhá, mondják egy technológiailag minimálújításokkal döcögő, sok-sok éves játékmotorra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. csx01
2013.11.12. 10:46
@Puhos: egyetértenék veled abban az esetben, ha nem bizonyították volna be többen is, hogy a ghostsnak nincs szüksége 2GB memóriánál többre ahhoz hogy fusson. Amilyen textúrás és modellek vannak full beállítás mellett csodálom hogy volt képük pénzt elkérni érte, tessellation ide vagy oda. A FoV meg ne legyen kérdés miért nevetséges a PC-n egy 65°-os betekintési szög.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. csabi02
2013.11.12. 10:59
Puhos:
én pont azt akartam írni,amit az előttem szóló!
A B.O. 2höz visszalépés grafikailag és nem kell neki 2gigánál több memó.

Ha neked az a haladás,hogy szoftveresen generálnak min. gépigényt akkor csak sajnálni tudlak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. drift3r91
2013.11.12. 11:42
Anno Black Ops2-t steam multin toltam ingyen 7végén,stabilan adta a 60 fpst korlátozással,és BF3 SSAO,MSAA kivételével minden bekapcsolva,de a Force AA miatt eszméletlen élek vannak és ezért talátam fölöslegesnek MSAA-t használni,multiba megy 50-60fps-sel,de ne már hogyha egyszer hozzájutok a Codhoz ami nem igazán valószínű ink veszek 1 BF4-et akk ne tudjam maxon tolni?
A felbontás FULL HD, ezt vegyétek figyelembe (HD-ba röhögve menne SSAO-val)
SSAO vagy tesszelláció hitvány egy dolog nekem konkrétan majdnem mindn játékvban ahol benyomnám felezi az FPS-t. 60ról 30ra.és annyit nem ér,pláne multiban.
Gép: intel 2500K,8GB RAM,GTX 460 1G/DDR5,64GB SSD+1TB+2TB HDD
Ez az ijesztegetés kamu volt,akinek ment BO2, annak ez is fog.
A next gen játékok sem hajtották 50% fölé a 4magos i5ömet+8GB Ram,tekintveh BF4 evett 3-4 GBot erre meg azt mondjátok 2-t akkor ami legelőször begyengül az a VGA. De még abban is elé erő van a FULL HDhoz játszani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Majonez89
2013.11.12. 11:46
"Haladni kell a korral, elvégre 2013 végén járunk"...Ja, csak ha már kitalálják azt hogy 6GB ramod legyen, meg minden évben vegyél új gépet mert ők úgy gondolják, akkor igazán elvárható lenne hogy a fejlesztők se egy 8 éves grafikai motort toldozgassanak évről évre.

Vagy ha nem teszik, akkor legalább tartották volna meg a CoD eddigi előnyét, hogy egy 4-5 éves gépen is kellemesen elfutott, és legalább adott egy pörgős pár órás "filmet".

Ehelyett kapunk egy játékot, ami se szebb nem lett, se jobb mint az eddigiek, de legalább sok embernek el se indul...csak gratulálni tudok ehhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. AxoPy
2013.11.12. 12:18
sejtettem, hogy elfogult lesz az értékelés, mint minden call of dutynál, de hogy ennyire? .... amit szintén nem értek hogy ilyen kontrákra hogy lehet végül 82%-ot adni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. csikosmoku...
2013.11.12. 12:37
..ha játszani akarsz, legyen hozzá géped is. 6gb ram akkora követelmény?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Guresz
2013.11.12. 12:37
82% ? Szerintem 70% többet sehol nem ér meg ez a játék. Grafikailag nem sokkal lett jobb, optimalizálatlan és egy vicc a mit csinálnak. Évek óta mindig kipróbálom a CoD-okat, CoD 4-be jó pár ezer órám van. BO2 free multi hétvégén vígan 40-60 fps-el elment. Most meg ez a ... else indul mert a 6GB RAM kell neki -.-' Vicc kategória.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy multiban egyes pályákon sok embernek akad, úgy hogy atomerőműve van.

És ez a CoD Ghosts
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Magrathea
2013.11.12. 13:29
Az értékelés mindig szubjektív, InGen leírta, hogy mit várhatsz az új COD-tól, innentől neked kell eldönteni, hogy akarod-e vagy sem. Neki bejött. Ha én adtam volna a pontokat vagy Dragon, akkor más lenne az eredmény. Azt már nem mondom meg, hogy több vagy kevesebb, de nem pont ugyanez. ^^ Kiállok az értékelése mellett, mert egyszerűen kell a személyes vélemény a tesztbe!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. Szefmester
2013.11.12. 13:58
csikosmokus: Még most érted ennyi komment után? Nem a 6GB követelménnyel van a gond.. kérje egy játék ha KI IS HASZNÁLJA ÉS VALÓBAN IGÉNYLI, nem pedig kér 6ot és használ 2-t. Tulajdonképpen egy 4GB Ramos gépen ugyanazt produkálná a cucc mint egy 16Gb RAMoson, csak éppen nem engedik elindítani. Ez pl minden csak nem fair.

Csak a te kedvedért (mert haladni kell a korral) a jövő héttől nem lehetne telefonálni csak akkor ha a legfrissebb Android van a telódon.. ehhez mit szólnál? Én elővennék egy olyan telefont amin nincs droid, te meg rohansz megvenni a legújabbat mert a telefonálás egy annyira futurisztikus fícsör...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. i2k010
2013.11.12. 14:26
82%-ot én is soknak tartom.
Az Extinction pedig inkább Killing Floor-majmolás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Dice
2013.11.12. 14:32
@Guresz
Nincs atomerőművem, maradjunk a ~középkategóriás gépnél, de maxon élsimítással 100 fps alá nem mentem, 1680ban.

Véleményem szerint visszafejlődés lett ez a rész, bármelyik másikat jobban élveztem, mint ezt, egyszerűen unalmas.
Az Extinction mód meg körülbelül egy Metro és FireFall keverék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. mikej95
2013.11.12. 16:15
Látvány 8, ez jó, 2009-ben még jogos is lett volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Atesz1987
2013.11.12. 16:56
csikosmokus, nekem egy 6-7 éves konfigom van, a CS:GO vígan elszalad rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Zoli191
2013.11.12. 17:14
Ezt nevezitek haladásnak? 16GB ram kevés neki, microlaggol, rossz pályát tölt be. De ha nem hiszitek, itt egy saját videó, nézzétek végig:

[LINK]

Ez egy hányadék, nem szabad játéknak csúfolni. Játszhatatlan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Cadaver
2013.11.12. 18:50
Nem összehasonlításként,csak úgy:

_Battlefiled teszt 88 %,ez meg 82...lol
és tényleg ne egymáshoz,hanem saját magukhoz mérten gondoljunk bele,melyik mennyit fejlődött az előző részéhez képest.
A cod év óta ugyanolyan,míg a BF még az eddigi látványhoz is javulni tudott,és mindezt nem úgy ,hogy új gép kelljen az előző részhez képest...
Tartalmilageg meg ez kevés,édeskevés... erős 72-75,ha korrekt akarnék lenni.
Amúgy egy hitvány gagyi stb.stb.stb.stb......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. KisDre
2013.11.12. 19:03
Én az NFS: MostWanted(2012) óta nem lepődök meg egy értékelésen se az ipon-tól
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. KisDre
2013.11.12. 19:04
Gothic4 és Risen-t nem is említettem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Joke77
2013.11.12. 19:21
Zoli 191-nek igaza van. Meg vettem én is tesztelésre hogy majd eldöntsem mit kapnak a gyerekek karácsonyra.Hát marad a BF4 . Asrock Extreme 4 alaplappal,3570K procival és Kingston 2x8GB 1600-s memóriánál szaggat,meg áll a pályák első 20-25 másodpercében na ez már enyhén ciki.Grafikailag is többet vártam tőle .Tele van hibával a játék.Arra azért kíváncsi lennék miért nem csinálják meg normálisan még ha újra le is kellene tölteni az egész játékot. Ha már egyszer kiadok érte 12000-t el is várom hogy használható legyen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. ThompsoN
2013.11.12. 20:10
Nekem is szaggatott össze-vissza, a látványt már a CoD4 tudta hozni (még a motor ugyan az..). Ha nem tolom fel maximumra a grafikát, akkor úgy néz ki, mint valami 2D-s rajz egy amatőrtől. Eddig minden részt kipróbáltam, de ennél többet vártam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. LechooEdy
2013.11.12. 20:33
Szörnyű kimondanom, de ez volt eddig a leggyengébb CoD. Nagyon sajnálom, mert egykor imádtam a sorozatot. Reméltem, hogy a BOII döntéshozatal rendszere itt is lesz, de semmi. Konkrétan visszafejlődött a Ghosts. A pályák nagy része siralmas designt kapott, pláne a helis és még inkább a tankos pálya, gyalázatosan nevetséges azoknak a minősége, kivitelezése, játékélmény nulla. A karakterek teljesen hidegen hagytak, kivéve Riley. A hangokra nem tudom miért kapott 9 pontot, akár csak a BOII-ben borzalmasok a fegyverek hangja. Nagy kár, pedig voltak jó részek, de 2013-ban ez nagyon gyenge teljesítmény, nem csoda, hogy jön a Titanfall és ugye ott a BF4 is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Megyeric
2013.11.12. 20:40
Úgy látom ez itt a vidámság perce a kollégáknál.

Egy szottyadt 2500K-val és egy sima 660-al (csak 2gb) 8gb 1.3-as rammal teljesen maxon olyan 60-65 fps.
Egy kollégámnál ugyanezen konfigon és beállításokon de csak egy 560TI-vel olyan 45-50-fps (picit húzott a kártyán és a procin ezzel még 5-10 fps-t nyert nagyjából 60-ig, de ingadozik). Természetes ez full beállítás mellett, ha kicsit játszunk vele lefelé ez jóval több.

A játéknak nem a gépigény a baja. Egy kávéfőzőn is elfut ezzel a technológiával.
Játéktechnikailag vannak vele gondok. Az hogy játszhatatlan szerintem erős túlzás. A fenti értékelés szövegével, mondanivalójával egyetértek de én lefelé kanyarítottam volna a százalékot jócskán, ahogy a Bf-nél is (és nem érdekel ha népszerűtlen leszek). Nincs ezekben ennyi fejlődés.

"Az a helyzet az (és ettől nagyon népszerűtlen leszek), hogy a Ghosts jól néz ki."

InGen én nem kövezlek meg érte.
A látvány mondjuk tetszik és ha pl önmagához hasonlítom a játékot akkor az ami eszembe jut az a korrekt grafika megnevezés. Nyilván nem esik le az állam de a randa szócskától is igen messze van.

Természetesen ez csak saját vélemény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Heroes27
2013.11.12. 20:42
hangzás 9? Szavatosság 8 a legszarabb codra, amikor jövőre jön a next-gen állítólag. Az ocsmány grafikára 8? Irreálisan magas gépigény, unalmas pályák és szarrá lerágott, már évről évre újra meg újra kiadott ctrl.c + ctrl.v. És 82%.... 60 jóindulattal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. rics87
2013.11.12. 21:14
Ocsmány grafika?
Min toltad?
Vegyél gépet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. nemlehet
2013.11.12. 21:37
Nem a gép a gond itt. Atomreaktoron is lépes beszaggatni. A magas gépigény önmagában nem gond, mert azért a BF4 is megköveteli a vasat. Az a gond, hogy random módon nem fut jól, optimalizálatlan, bughalmaz, mikor nem is új motor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. tomchee
2013.11.12. 22:08
https://www.youtube.com/watch?v=6bSwHmwpEvA

Erre adni 8/10 et??? Ne már gyerekek
A játék csak addig nézki jól(khm...), míg a marketing céljából bemutatott részek lefutnak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. LechooEdy
2013.11.12. 23:07
Látvány 8, hangzás 9. Tényleg nem a flame miatt mondom, de a BF4 ehhez képest:
"Látávny 15, hangzás 15". Most komolyan, nézzetek meg egy nyamvadt multi videót, full grafon. Oda vissza vágja. A CoD-nak is voltak szép részei, de a tankos küldetés valami gyalázat bénán nézett ki. És nem, nem lowon futott, FHD, AA, AF, HBOA+, etra... És igen vicces, hogy közel rosszabb fpst produkált, a pálya méreteihez képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. shiftykeee
2013.11.12. 23:21
Remélem sok kenőpénzt kaptatok egy ilyen értékelésért!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. rics87
2013.11.13. 07:19
BF ehez képest supermario olyan franko fegyverkidolgozása van?
Láttál már legalább egy ak-t hogy néz ki?
Hát nem úgy ahogy a bf-be!
A grafo meg az se nagy cucc olyan mintha gumikezü lenne úgy tartja a fegyot mű túlszínezett kacat és legalább annyi bug van benne.
Plusz milyenek a halálok benne nevetséges hogy 2-3 találat után semmi baja csak visszaáll ugyanabba apozícioba nameg a gépigény a cod fullon megy míg a bf high on mér szaggat nevetséges 2600k val 8gb rammal és egy hd7870-el
És olyan érzésem van h cf be se menne fullon.
Ha ez 8 akkor a bf max 6 egyedül a fegyverhangok és viselkedése jobb a cod-nál de az összkép gyenge,létrehoztak megint egy csilogó játékot ami hirtelen jól mutat de nem nevezhető jónak csak max átlagosnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Pori91
2013.11.13. 07:48
Sok probléma van ezzel a játékkal nálam is lagol egy folyába szerintem jó internetem van és a gépem is jó ehezz a játékhoz. GÉP: AMD FX8120, CORSAIR VENGEANCE 8GB 1600 MHZ, 120 GB SSD KINGSTON 3K, ASUS DC2T R9 280X 3GB DDR5. Szerintem ezen illene szépen futnia, de hogy mitől lagol ennyire azt nem tudom sokan vannak ezzel a problémával. Nagyon rosszul van optimalizával. Nem éri meg az árát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. vighdavid
2013.11.13. 08:13
Legalább van akinek elindul 8gb ram az még oké, de hogy 460gtx-en nem indul el Jó, nem a legújabb kártya, de eddig nemigazán fogta meg semmi...Van akinek megy vele, van akinek nem Egyszerűen kiírja hogy rossz a videókártya Úgy látszik nem a többséget célozták meg ezzel a játékkal. Vedd meg, derítsd ki elindul-e aztán rakd a polcra, mert NEM, ha pedig igen akkor akad, grafikai bugok stb...Így 2013 végén nem ezt várja az ember szerintem. 4gb ram windowssal együtt elég játékokra. Ha 32gb-d van sem lesz gyorsabb De mind1, ez a mai játékipar lényege: vegyél atomerőművet és TALÁN játszthatsz a játékukkal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. LechooEdy
2013.11.13. 09:16
rics87 Tegyünk különbséget a több éves Quake engine és a friss Frostbyte 3 között. A BF-nek van indoka laggolni full grafon, a fény és részecske effektek miatt és még megannyi dolog is ott van, mint a ballisztika, vagy egyszerűen egy széteső modell, nekem is 7870-em van, élsimitással, 120% res scale-el, simán hozza a 40-50 fps-t. Egyedül mikor valami nagy esemény van, akkor reccen be, de ez patch és driver frissítésekkel meg lesz oldva, mint annó a 3 esetébn is.
Most komolyan, ne hasonlítsunk már össze azt a CoD-al, ezzel az erővel (szélsőség) összehasonlítanám a Mariot a ... BF4-el. Persze, hogy a Mario nem fog akadni. Ugyan már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. zsolt200
2013.11.13. 09:53
Van aki azt mondja, ez jobban megy mint a BO2. Nekem az elment. Fogadok ha letölteném és felraknám az unoffical patchet ez is elmenne minimumon. Pedig az én gépem röhej kategória.(profilnál megtalálod)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. gery84
2013.11.13. 09:57
2013 végén egy ilyen grafikai játékra 8 pontot adni.......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. gumitamin
2013.11.13. 10:51
PS4-es videókban elég jónak tűnt a grafika.
Akkor a PC-s még a PS3 alatt is van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Phantomstr...
2013.11.13. 11:37
Most tartunk ott, hogy InGen kritikái teljesen elvesztették mindek hitelüket. Már itt is rezgett a léc, de ez már mindennek a csúcsa... vagy épp alja. Remélem szponzorálnak a nagy kiadók, mert különben hivatalos kritikákat nem szabadna írnod. És az a probléma, hogy te is érzed, hogy amit leírsz, egyszerűen nem igaz. Ha szép lenne a játék, nem tennéd oda zárójelbe, hogy emiatt népszerűtlen leszel. Az elfogulatlan kritika szerintem valahol itt kezdődik. Az előző CoD alapján ők nem fikázzák le és nem magasztalják fel, csak mert CoD. Ennek a játéknak ebben a formájában kb 70% a plafon, de attól csak lejjebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Heroes27
2013.11.13. 16:28
ricsi87 fárasszál már mást a baromságaiddal... Mennyé codozzál. Az értelmi szinted is akürül lehet.

Én a pénzemért kaptam egy friss engine-t, 10 óriási nagy pályát, rengeteg járművet, brutális hangokat és grafikát persze. A Codba mit kapsz teso? Másol - beillesztet 10 éve? Értem... Grafika 8 pont, ezen még mindig nevetek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. malvoisen
2013.11.13. 16:49
"hivatalos kritikákat nem szabadna írnod"

Lol, mindenki addig megy, amíg a saját szájíze szerinti kritikát talál, szerencsére elég nagy az internet ehhez. Nethuszárkodás helyett mindenkinek ott a lehetőség, hogy a pénzével szavazzon, nem olyan megfoghatatlan dolgokon kell szarakodni, hogy "szerintem a _reális_ értékelés 73.12% +/- epszilon tartományában van".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. ThePoweR
2013.11.13. 18:32
http://www.youtube.com/watch?v=XqYRGjSZD9M&list=UUYufxNN4JYBVQ7zL1Khb7sQ&feature=player_detailpage&t=363

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Powerdream
2013.11.13. 20:48
Az én gépem kinyilvánította nemtetszését de rendesen. Inkább tönkrement, minthogy telepíthettem volna rá.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. dragon83
2013.11.13. 23:48
A géped feláldozta magát érted. 1 perc néma csönddel adózzunk az emlékéért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. raiden
2013.11.14. 05:25
najóvan, mentem 1.6-ozni b!tch please
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Chocho
2013.11.14. 07:26
"Miután a Közel-Kelet olajtermelő gazdasági hatalmai összeomlottak, Dél-Amerika olajban gazdag országai összefogtak. Létrehozták a Federation néven futó szövetséget, ami nem csak gazdasági, de katonai nagyhatalommá is vált. Hamarosan a Fedaration úgy döntött, végső csapást mér az Egyesült Államokra."

Dzsízüsz...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Trevize198...
2013.11.14. 08:56
Én az értékelésben csak a látvány 8-ast nem értem. Oké, néhol elismerem tényleg jól néz ki az összkép, de ahogy közelebb mész valamihez elmosódik minden textúra. Pont most tolom ezredszerre az Oblivion-t, van néhány fa ami szebb benne mint a CoD-ban. Hopp.

Amúgy több vérpisti cod-os haverom elégelte meg a rókabőr nyúzást és jönnek majd BF4-ezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Humbuk
2013.11.14. 12:37
Btw az én értelmezésemben ez a cikk egy élmény beszámoló és NEM KRITIKA!
A kritikához sokkal több kell. Technológiai oldal, karakterek,történet, dramaturgia stb...
Ne hogymár azon sírjatok, hogy InGen 82%ot adott rá??? LOOOOOOooooooool
InGennek 82%-ra tetszik amit elé raktak, ez van ezt kell szeretni
Ha valakinek ez nem tetszik, hát menjen és sírjon a sarokban.

Én egy forintot nem adnék ezért a CODért, mondjuk az MW1óta egyért sem.
Az én véleményem szerint is csúnyácska már és nem is fogok több időt pazarolni erre.
Másik meg az, hogy nem tetszhet mindenkinek, minden ugyan úgy.
Aki más véleményére alapozva tesz vagy nem tesz valamit, az úgy is el van temetve(magára vessen).

Csak megjegyzés szinten aki a lenyúzott bőr mellett kampányol: Ha őszinték vagyunk magunkhoz a BF4is ugyan ez a kategória...(El kell azonban ismerni, hogy azért látvánnyal kompenzál, de játék mechanikailag az sem sokkal több a BF3nál)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Phantomstr...
2013.11.14. 17:44
@Humbuk "Aki más véleményére alapozva tesz vagy nem tesz valamit, az úgy is el van temetve(magára vessen)."

És akkor jelen esetben mire alapozzon? A marketingre vagy a nemlétező demóra?
Csak mert más véleményén kívül ez, meg a torrent marad, ami alapján dönthetünk, megéri-e kiadni érte 11-12 ezer forintot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. malvoisen
2013.11.14. 19:05
Mondjuk megnézed YouTube-on, ahol 40 ezer óra anyag van a kiadás napján és látod, milyen a grafika, a perk rendszer vagy éppen az ezernyi spawn glitch.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Atesz1987
2013.11.14. 19:50
Youtube nézésből az égvilágon semmi nem derül ki egy játékból. Volt már, hogy megvettem egy játékot a videók alapján, aztán 3-4 óra alatt meguntam. Játszható demókat kellene kiadni, abból le lehet szűrni némi tanulságot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Phantomstr... Atesz...
2013.11.14. 22:21
A demó is jó de nekem az jön be legjobban, amit a Valve csinál időnként. Egy-két napig ingyenesen kipróbálható játékok. Afféle időlimites trial. Le lehet tölteni az egészet és játszani, amíg ez az akció tart. Nen egy 40 perces demó, amibe a kivágják a játék legjobb részeit, van idő és lehetőség rendesen kipróbálni a játékmódokat, aztán ha tetszik, meg lehet venni és nincs csalódás, nem is kell mások szubjektív véleményére hagyatkozni. Én pl. így vettem megy a CS:GO-et és a L4D-et is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Asagrim Phant...
2013.11.14. 22:50
Nagyon kevés olyan játék van, aminél ezt alkalmazni lehetne népszerűsítésre, már csak azért sem, mert a legtöbb játékot 1-2 nap alatt végig lehet játszani. Jellemzően online központú játékkal lehet így játszani steamen egy ingyenes hétvége során, a huszadik rókabőr pedig pont nem ilyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. malvoisen
2013.11.14. 23:15
Manapság a történetet mesélő játékoknál eleve nem lehet betenni egy demót. A shooter campaign túl rövid, a Skyrim szintű játékok pedig nem demózhatóak. Marad a "menj két kört Monacoban", vagy "eresszünk össze 2 b-csapatot a FIFAban". Egyébként, ha valaki több óra után un rá valamire véglegesen, de mondjuk 10 óra alatt, azon a demó sem segít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. gumitamin
2013.11.15. 09:46
A demó nem azért kell, hogy el kezd tolni a játékot.
Hanem hogy megtapasztald a következőket:
-irányítás
-grafika
-hangélmény
-menü
-testreszabhatóság
-gépigény

A tesztautót se azért viszed el, mert A->B akarsz menni.
Hanem hogy milyen vezetni, megfelel-e az igényeidnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. epyn
2013.11.15. 10:25
Kipróbáltam a havernál,nincs ajánlott konfigja,de azért van beletéve forint.(3rd gen i7 kisebbik testvér;8GB@1.6GHz;GTX660Ti)
Ez a játék nem ért annyit hogy 20 métert gyalogoljak érte a szomszédba,majdnem leb@$ztam érte hogy mert ezért a gagyiért áthivni hogy megnézhessem....
Az optimalizálatlan BF4 Beta jobb és szebb volt a notebook-omon.(i3-3320m+GT710m+4GBRAM)
Ez egyszerűen rossz.Nagyon rossz.Sajnálom azokat akik erre költötték a pénzüket.
Inkább megveszem a BF4 premiumot hogy alulfeszelve játszhassam ,mint még egy perc a Ghost-ból.
Bocs ha megbántotam ezzel a CoD szimpatizánsokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Csaber epyn
2013.11.15. 10:50
A BF4 vásárlásával szerintem várj még egy ideig , mert volna egy jó játék , irdatlan mennyiségű hibával kb jövő március körül már jó is lehet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. malvoisen
2013.11.15. 13:12
gumitamin

irányítás: igazad van
grafika, hang, menü, testreszabhatóság: YouTube
gépigény: tanulj meg olvasni

Az autóról meg azért még szintén megnézek pár adatot, nem a kellemes városi kocsikázás után döntöm el, hogy kell-e, ha rommá törik az NCAP-n.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Biga75
2013.11.15. 13:15
Ilyen rosszul összerakott multival még nem találkoztam. Nekem ez a Ghosts nagy csalódás. Grafikailag minősíthetetlen, a multiplayer laggol, amúgy a játékmódok tökéletesek csak nem ezzel a grafikával. És ez akart lenni a Bf4 ellenfele. Ez vicc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Biga75
2013.11.15. 13:16
Talán 1000 Ft-ot megér de nem 12 000-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Humbuk
2013.11.15. 14:29
Phantomstranger:
Persze. Nem is ugy gondoltam, ahogy értelmezted. Némi információt kell azért szerezni innen-onnan. Átlagolni és leszűrni a véleményt.
Én elsősorban azokra az egyénekre gondoltam, akiket pl egy ilyen negatív komment had rögtön eltántorít.

Igazad van abban, hogy kevés a lehetőség, de ha valakinek ez a szíve vágya és nem tud 10000-ekkel dobálózni, az megoldja.
(((If you like the product, support the developers and buy it)))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. rics87
2013.11.15. 16:07
Biga75 ha megvetted akkor átveszem tőled féláron ha neked nem jön be.
Am simán nem hogy ellencele a bf-nek hanem jóval jobb is nála mind2ő-be van hiba de a gagyin kidolgozott fegyverek a túl mű szinek nameg az ellenség halálozása hogy fél tár kell hogy meghaljon az durván gáz a háttér kidolgozása és a nagy gépigényt meg ne is mondjuk még besokal a sok bf fan a sok reklám szét cseszi az agyukat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Phantomstr...
2013.11.15. 16:31
@malvoisen
A grafika és hang egy youtube videón nem kelti pontosan ugyanazt a hatást, mint amit a játék a saját gépeden. Viszonyítási alapnak jó, de pl egy 1080p-s youtube videón is 160kb/s MP3 hang van és a képet is tisztességesen butítják. A menünek is csak az átláthatóságáról tudsz benyomást szerezni, a kezelhetőségéről szintén csak korlátozottan.

A kiadott gépigények pedig a legkevésbé sem megbízhatók. Volt már olyan, hogy az ajánlott konfigurációnál erősebb gépen is pocsékul futott egy játék, míg egy másik a minimumot is alulteljesítő konfigomon szépen ment, nem is minimumon.

@Asagrim
Valóban, egy néhány órás szóló móddal rendelkező rókabőrnél egy ilyen modell nem lenne jó, de annál még egy háromnegyed órás demó sem. Viszont csak példának hoztam fel ezeket, meg tudnak csinálni két-három órás trial verziókat is. A steam például úgyis méri a játékidőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ThePoweR rics8...
2013.11.15. 16:44
Te játszottál BF-el egyáltalán? Gagyin kidolgozott fegyverek? A CoD-ban igen. Minden fegyó ugyan úgy viselkedik. 5 perc játék után meg lehet tanulni vele lőni. Hangjukról meg ne is beszéljünk. CoD4 óta ugyan azok a hangok vannak amik már akkor is szarok voltak.

Az hogy többe halnak (közel sem fél tár) azért van, mert ellenkező esetben mindenki kempelne. Mivel jóval nagyobbak a pályák jóval messzebbről is le lehet lőni a másikat. Izgi lenne ha a map másik végéről lőnének le 3 golyóból. Meg hát játszani is tudni kell. Nem CoD darálás aztán meghal 8 ember...

Nagy gépigényt hozod fel? Mindenki sír hogy a Ghost egy optimalizálatlan szar és még csúny ais. BF jól néz ki meg nem 20-an játszotok max egy szerón. Mégis milyen gépigényt vársz. Egyébként is nagyon jól skálázódik a Frostbite 3. i3-380+5650 notiban játszható fps-t produkál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. rics87
2013.11.15. 17:13
ThePoweR sokkot ne kapj bf-es nem vettem meg a játékot elismerem nem multiztam vele csak a singe-vel játszottam erre alapozok nem youtube-ra 2600k 8gb ram hd7870 el nem tudom maxon tolni ez tény!
Megkérdezem láttál már fegyvert nem légpuskát?
Kurvára nem úgy néz ki mint a bf-be kidolgozatlan kacat+ahogy tartja is a fegyót az is érdekes a cod-ban mindben kivéve a black ops-okban azokkal nem játszottam azokban a fegyver az fegyver minden vonal az irányzék olyan amilyen valójában(nyílván nem 100%-os másolat de korrekt bf meg nem.
A fegyverhang és a fegyver mozgás abban igazad van bf simán jobb de ennyi smafu zéró sovi az összkép végig se játszottam.
Láttam még hogy sok embernek lagg-ol hát volt szerecsém multival is játszani ismerősömnél és fura ott bezzeg nem volt lagg 570gtx-el.
Na és persze ha már felhoztad a lövést akkor magyarázd el ha meglövök valakit akkor miért moccan kicsit és 2 mp múlva ugyanabba a testhelyzetben van ha csak nem fejes attól általában megpurcan de nem mindig ez mitől van hogy kell bele fél tár?
És a játék mű túlszínezése?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. kiskoller malvo...
2013.11.15. 17:24
irányítás: igazad van
grafika, hang, menü, testreszabhatóság: YouTube
gépigény: tanulj meg olvasni

Nah itt látszik hogy mennyire nincs lövésed a dologról. A lényeg itt az lenne, hogy az ÉN rendszeremmel mit produkál a játék. Lehet összefossa magát a VGA driver, lehet minden másopercben kifagy mert rossz dll csomagom van, lehet hogy 1 perc után felforr a procim, lehet hogy a pálya betöltése 10 óra mert nem támogatott az én SATA meghajtóm, stb stb stb...

Ezek mind létező hibák, amiket egy ember tesztje meg 3 sor a doboz hátulján nem tud átadni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. ThePoweR rics8...
2013.11.15. 19:17
Láttam már fegyvert képzeld el. De gondolom te szakértő vagy és vágod az összes fegyvert ami a játékban benne van. Az összes változatukat minden felszereléssel. Ez most nem azt jelenti, hogy BF-ben jól van megcsinálva de honnan tudod hogy nem? Ugfyan így CoD-ban is lehet szar. Számodra a furcsa fogás lehet amiatt van mert van kb 3 féle grip a játékban. Mindegyiket máshogy fogja.

A végét meg nem értem az írásodnak. Meglősz valakit megmoccan majd ugyan abba a testhelyzetbe van. Mert CoD-ban nem ez van? Vagy csak HC módba játszottál? Amíg nem hal meg mit csináljon szerencsétlen? Fetrengjen a fájdalomtól?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. rics87
2013.11.15. 19:55
Haljon meg mint igazából ha meglőnek pl m16-al ne lőjön már vissza pár másodperc múlva mintha semmi baja sem lenne cod-ban lefekszik 1-el jobb megoldás nem gondolod?
Simán fejlődhetne benne a cod-is de az összkép abban jobb.
Nyilván nem vagyok fegyverszakértő de látszik hogy mi milyen melyik játékba tűnik élethűbbnek a fegyverkidolgozás és ez egyértelmű nem vita tárgya.
De persze ez nem mindenkinek fontos kinek mi a szempont mesterlövészek-nek biztos jobban bejön a bf multi nagyobb pálya stb.
De ezekből a lehúzó hozzászólásokból(nem csak rád gondolok hanem akik ide irkálgatnak) úgy tűnik hogy a bf az isten megközelíthetetlen ultra játék
amihez semmi nem érhet fel szerintem ez nagyon nem így van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ThePoweR rics8...
2013.11.15. 20:42
BF-ben is van HC mód bár szvsz ott csak lámák játszanak. Szal ha ennyire egyből akarsz ölni van rá lehetőség.
Én most nem a cod-ot húzom le csak te pont olyan dolgokkal érveltél amiben egyértelműen jobb a BF. A cod-nak is megvan a közönsége. Szerintem nem egy szar játék csak túl sok bőrt húztak már le róla. Néha néha szoktam CoD4-ezni mert kell egy kis pörgősebb fps, de pénzt nem adnék mondjuk egy ghost-ért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rics87
2013.11.15. 20:52
Hát 12e én se adok érte
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Core62
2013.11.17. 17:21
VAN BVENNE DISZNÓSAJT???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. vecsei321
2013.11.18. 21:52
írjátok itt a BF4-t vicces...

Crysis 3:
8-12 giga a játék
50-60 fps kicsit átlag high grafikán 1650x1050 ben
low grafikán is eléggé kidolgozott és látványos

CoD Ghost:
28 giga a játék
50-60 fps ultra msaa stb.. 1650x1050 ben
low grafikán hányinger az egész

(szerintem még a BF4 sem ér fel a Crysishoz ^^ )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thewilder
2013.11.19. 00:17
Végigvittem. A játék borzalmas.
Sztori- semmitmondó.
Játékélmény- "bumm bumm ba dumm". Kb ennyi.
82%? Inkább 50-60.
Semmiképp' nem ajánlom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. balagecrf
2013.12.02. 22:19
Ízlések és pofonok, csak hogy én is felhozzak egy közhelyet. Aki nem szereti a cod sorozatot az mindig is fogja fikázni, aki meg szereti...had ne mondjam tovább. Én sose BF-eztem multiba (talán a BF vietnammal játszottam utoljára, vagy az 1942-vel) még se okádom tele a bf-es postokat, hogy hú ez nem az a játék, ami nekem kell. Hogy igazat is adjak némely hozzászólónak, a cod 4 volt talán az utolsó, aminek jó volt a single player része, azóta rájöttek, hogy minek is arra gyúrni, mikor mindenki multizni akar. Nekem személy szerint tetszett a változatosság, hogy egyszer vietnámi hangulat, utána warfare érzés, meg modern fegyverek, különféle játékterületek, cod 1 óta híve vagyok, nekem tetszik .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. balagecrf ThePo...
2013.12.02. 22:39
Ezt a malacfejű sirin gyerek (vagy hogy hívják) minden játékot lehúz (kivéve kb 2-t), úgy beszél, mintha ő 100x jobbat alkotott volna, egy önelégült, ördibálós barom, de ennyit az off-olásról, csak kitört belőlem, mikor rákattintottam a linkre és meghallottam a hangját.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!