iPon Cikkek

Cooler Master Silencio 452: csendre vágyók PC háza?

Dátum | 2014. 02. 14.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Cooler Master kínálatából legutóbb a HAF Stacker sorozat 935-ös tagját vizsgáltuk meg egy kicsit közelebbről, amely egy közepes és egy mini toronyház egybegyúrásával született meg. A HAF Stacker sorozat tagjai a gyártó szabadalmaztatott sínrendszerének köszönhetően könnyedén egymásra pakolhatóak, így érdekes konfigurációkat építhetünk, amelyeknél annyi bővítőhely állhat rendelkezésre, mint sehol máshol. Ezúttal is egy érdekes számítógépházat vizsgálunk meg, ám jelenlegi tesztünk főszereplője már nem rengeteg bővítőhelyével, hanem költséghatékony felépítésével és zajszigetelt kivitelével próbál hódítani a piacon. A Silencio 452-es modell megjelenésekor meglehetősen érdekes, vonzó terméknek tűnt, most viszont lehetőséget kaptunk rá, hogy leellenőrizzük, valóban olyan vonzó-e, amilyennek első ránézésre látszik. Az elkövetkező néhány oldalon alaposan megvizsgáljuk, mit kínál az újdonság: azon kívül, hogy rengeteg fotó segítségével bemutatjuk a legfontosabb tulajdonságait, még azt is megmérjük, mennyire zajong, illetve mennyire melegszik a benne elhelyezett rendszer. Mivel egy költséghatékony házról van szó, így néhány kompromisszumra egészen biztosan fel kell készülni – ez persze egy bizonyos mértékig abszolút nem baj. Mielőtt azonban közelebbről is megismerkednénk a Silencio 452-vel, feltétlenül érdemes néhány pillantást vetni az alábbi táblázatra, amelyben a termék legfontosabb tulajdonságait összegeztük. Íme:
Most pedig ugorjunk is fejest a mélyvízbe!
A Cooler Master Silencio 452 egy teljesen átlagos, egyszerű kartondobozban érkezett meg hozzánk, amelyen a belül rejtőző számítógépház minden fontosabb tulajdonsága fel volt tüntetve.
A doboz belsejében, a becsomagolt ház alatt egy szerelést könnyítő leírást találtunk, maga a Silencio 452 pedig a lenti fotón látható módon volt becsomagolva.
Természetesen a csavarokat és a különböző tartozékokat rejtő tasak ezúttal is a ház belsejében, gondosan rögzítve foglalt helyet. A tasak a csavarok mellett a szerszámmentes bővítőhely-szerelhetőséget biztosító műanyag kiegészítőket is tartalmazza, sőt, még néhány kábelkötegelő is lapul benne, amelyekkel esztétikusan elrendezhetjük a házban tekergőző kábeleket. A Silencio 452 egy letisztult dizájnnal rendelkező, fekete festéssel ellátott számítógépház, amely mentes minden felesleges sallangtól. A nemrégiben bejelentett újdonság 190 milliméer széles, 449 milliméter magas és 497 milliméter mély, tömege pedig 6,14 kilogramm. Az előlap tulajdonképpen egy nyitható ajtó, amelynek belső felén zajszigetelő polifoam réteg kapott helyet. A hátlapon a folyadékhűtő rendszerek csöveinek kivezetését segítő gumírozott furatokon kívül a hét darab PCI slotot, a hátlapi ventilátor szellőzőjét, illetve a tápegység bővítőhelyét láthatjuk, ami ebben az esetben alul helyezkedik el.
A jobb és bal oldallapon semmi extra sem látszik, legalábbis kívülről, belül azonban itt is zajszigetelő polifoam réteg húzódik, ami segít a házon belül keletkező zajok és rezgések benntartásában. Az előlap szélein sok-sok szellőzőnyílás látszik, amelyeken keresztül az előlapi ventilátor, illetve a házban lapuló rendszer friss levegőhöz jut.
Persze szellőző a ház alján is található: egy nagyobb szellőző a tápegység bővítőhelye alatt bújik meg, egy kisebb pedig a ház előlapjának alján. Utóbbi egyébként kettős funkciót lát el: egyrészt szellőzőként javítja a hűtés hatásfokát, másrészt "fogantyúként" is használható, hiszen segítségével könnyedén és egyszerűen levehető az előlap, amit csak néhány műanyag fül tart a helyén. Az előlap leszedését óvatosan végezzük, mert az előlapi portok földelő vezetéke a házhoz van csavarozva és nem valami hosszú, így egy erősebb mozdulattal kárt tehetünk benne. Persze ehhez tényleg durva mozdulat kell – kvázi szó szerint le kell tépni hozzá az előlapot.
A ház tetején nincs semmi extra, itt csak az előlap felső élén elhelyezett előlapi portokat találjuk, amelyek között két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet, egy mikrofon bemenet és egy SD memóriakártya-olvasó sorakozik. Utóbbi igazi meglepetés, hiszen ilyesmi egy költséghatékony számítógépházon nem nagyon szokott lenni. Eddig az összkép meglehetősen pozitív, így nincs más hátra, nézzük meg a ház belsejét is!
Az oldallapokon valóban látszik a zajszigetelő polifoam réteg, igaz, a második fotón az is jól kivehető, hogy ez a réteg nem valami vastag – a legnagyobb jóindulattal sem beszélhetünk 2 milliméternél nagyobb vastagságról. Ez persze még nem jelenti azt, hogy haszontalan lenne a zajszigetelés, rövidesen kiderül, hogy mire képes.
Az előlapi ajtón hasonlóan vastag polifoam réteg teljesít szolgálatot, maga az ajtó pedig mágneses rögzítéssel tartja becsukott pozícióját. Ez a megoldás azért szerencsésebb, mint a műanyagfüles, bepattintható ajtó, mert itt nincs olyan alkatrész, ami idővel kilazul vagy esetleg letörik. Utóbbihoz elég lenne erősebben becsapni az ajtót, pl. egy elvesztett meccs után. Hasonló anno velünk már történt egy műanyagfüles ajtóval, innen a példa.
Az előlapot ajtóstul-mindenestül lepattinthatjuk a helyéről, ám – ahogy fentebb már említettük – körültekintően kell eljárni, mert a házhoz csavarozott testkábel, ami az előlapi panel NYÁK lapja felől tart az acélváz felé, nem valami hosszú: még arra sem ad lehetőséget, hogy gond nélkül a ház mellé támasszuk az előlapot a szűrőtisztítás vagy a ventilátorszerelés idejére. Az előlap felől egyébként két darab 5,25 hüvelykes bővítőhelyhez férhetünk hozzá, a ventilátor bővítőhelyek pedig egy kipattintható szűrő mögött lapulnak.
Az előlapi portokról fentebb már említést tettünk, ám azt még feltétlenül meg kell jegyezni, hogy az USB 3.0-s portokhoz nem csak USB 3.0-s, de USB 2.0-s csatlakozósor is jár, így ha az adott alaplapon nincs USB 3.0-s kivezetés, a portok akkor is működésre bírhatóak, csak éppen USB 2.0-s sebességgel. Az előlapon egy kék LED-es világítással ellátott bekapcsoló gombot, valamint egy egyszerű Reset gombot találunk, HDD/SSD aktivitásjelző LED azonban nincs. A bekapcsoló gomb kék LED-jének közepesen erős a fényereje: semmiképpen se nézzen a PC ház éjjel az ágyunk felé, mert a LED fénye zavaró. Nem vakítóan erős, de nem is olyan diszkrét, mint a korábban tesztelt HAF Stacker 935-ös modellé. A Silencio 452 belsejében minden szükséges bővítőhely megtalálható, hiányt gyakorlatilag semmiből sem szenvedünk, ahogy az az alábbi fotókból is kiderül. Az újdonság belseje feketére festve várja a különböző hardverkomponenseket.
Az alaplaptálca ATX és microATX formátumú alaplapokat fogad, plusz a szokásos szerelőablak is jelen van rajta. A kábelmenedzsmentet néhány gumibetéttel ellátott kivágás segíti.
Az adattárolókat összesen hat darab 3,5 hüvelykes és két darab 2,5 hüvelykes bővítőhely várja. A 3,5 hüvelykes bővítőhelyek – csak úgy, mint az 5,25 hüvelykesek – szerszámmentesen szerelhetőek, igaz, van némi buktató is a történetben, amelyekről a tapasztalatok megosztásánál, a következő oldalon rántjuk le a leplet. A 2,5 hüvelykes adattárolókat csavarokkal szerelhetjük be a számítógépházba. Amennyiben rendelkezésre áll 3,5"->2,5" beszerelő keret, akkor azt is használhatjuk, így több 2,5 hüvelykes adattároló elszállásolására is van mód.
A ház belsejében maximum 158 milliméter magas processzorhűtő fér el. Anélkül, hogy a 3,5 hüvelykes bővítőhelyek keretének oldalát eltávolítanánk, akár GeForce GTX 780-as videokártyák is elférnek a termékben. Tesztünk alkalmával a GeForce GTX 780 mögött még nagyjából egy centiméternyi szabad hely maradt, ami elegendő. Ha mégis szükség van némi extra helyre, akkor a bővítőhely-keret oldalát négy csavar kitekerése után könnyedén leszerelhetjük. A csavarok első alkalommal csak csavarhúzóval tekerhetőek ki, de ez abszolút nem meglepő. Amennyiben az említett oldallapot eltávolítjuk, akkor is elszállásolhatunk két darab 3,5 hüvelykes és két darab 2,5 hüvelykes adattárolót, a videokártyák pedig már 386 milliméternyi hellyel gazdálkodhatnak az alap esetben rendelkezésre álló 282 milliméter helyett.
A rendszer szellőzéséről alap esetben két ventilátor gondoskodik: egy 120 milliméteres példány a ház előlapja mögött, egy másik 120 milliméteres átmérőjű pedig a ház hátulján lapul. Ezek a légkeverők 800-as percenkénti fordulatszám mellett üzemelnek, zajszintjük pedig 15 dB(A). Amennyiben szükséges, úgy az előlapon egy további 120 milliméteres ventilátor is elfér, de igény esetén akár két darab 140 milliméteres példányt is alkalmazhatunk. A hátlapi ventilátort 80 vagy 90 milliméteresre is lecserélhetjük, egyéb légkeverő beszerelésére azonban nincs mód.
A folyadékhűtő szettek külső hőleadó radiátorához tartó csövek kivezetéséhez a hátlapon két gumírozott furat áll rendelkezésre. Igény szerint persze a ház belsejében is helyet kaphat a hőleadó radiátor: egy 120 milliméteres és egy 240 milliméteres példány beszerelésére van mód.
Korábban, a HAF Stacker 935-ös modellnél gyakorlatilag semmi említésre méltó kellemetlenséggel nem találkoztunk, a Silencio 452 esetében azonban már sajnos más volt a helyzet. A termékben a gyári mellett egy combosabb, Cooler Master TPC 812 típusú processzorhűtőt is kipróbáltunk méréseink során. A szóban forgó processzorhűtő egészen véletlenül pont 158 milliméter magas volt, ami azért érdekes, mert ekkora a maximális CPU hűtő magasság, ami elfér a házban. Az oldallap felszerelése és levétele után úgy láttuk, a hőcsövek apró nyomot hagytak a szivacson, azaz az oldallap felszerelése után minimálisan, de hozzáértek az oldallaphoz. Mivel a zajszigetelő réteg pontos összetételét nem ismerjük, és azt sem tudjuk, mennyire áll ellen a hőnek, így azt javasoljuk, 158 milliméteresnél alacsonyabb CPU hűtőt szereljen a házba mindenki, aki ilyen termékben gondolkodik. (UPDATE: közben kiderült, hogy a TPC 812 pontos mérete 163mm, csak a CM oldalon ahol anno megnéztük, épp el volt írva. Így már annyira nem csoda, hogy nem fért el rendesen a házban)
A másik furcsaságra akkor lettünk figyelmesek, amikor a GeForce GTX 780-as videokártyát szerettük volna a helyére szerelni: ekkor szembesültünk a ténnyel, hogy a PCI takarólemezeket nem csavarok, hanem elgyengített anyag tartja a helyükön, azaz használat előtt egyszerűen "ki kell törni" az eltávolítani kívánt takarólemezt. Ilyesmivel nagyon régen nem találkoztunk, így ez kellemetlen meglepetés volt. A dolog egyébként azért is rossz, mert ha változik a házban lapuló hardver, akkor a korábban kitört PCI takarólemezeket nem lehet visszaszerelni a helyükre.
A következő kellemetlen meglepetés a 3,5 hüvelykes merevlemez rögzítésekor jött, amikor kiderült, hogy a HDD-nek csak az egyik oldalát lehet a mellékelt műanyaglappal rögzíteni, a másik oldalt az előlap levétele után egy, azaz egyetlen csavarral rögzíthetjük a helyére. Ez még nem is lenne baj, de az már probléma, hogy a furat pont a ventilátor mögött lapul, így a csavart csak akkor lehet eljuttatni rendeltetési helyére, ha előtte az előlapi ventilátort leszereljük. Nem valami felhasználóbarát megoldás. Persze akkor, ha a HDD-t a legalsó bővítőhelyek valamelyikére szereljük, a ventilátor kiszerelése megspórolható.
Sajnos ezzel még mindig nincs vége a bonyodalmaknak. A kábelek elrendezésekor kiderült, hogy a kábelmenedzsment nem áll a helyzet magaslatán. A ház alaplaptálcája mögött kevés a hely, így például a 24 tűs ATX tápcsatlakozó tápkábel kötege nem fér el itt, de még egy egyszerű SATA tápkábel átvezetésére sincs mód, mert egyszerűen nem megy vissza a ház oldallapja, annyira nincs hely. Ha olyan kábelt alkalmazunk, amilyet a modderek szoktak bevetni az extrémebbnél extrémebb konfigurációknál – szálanként kábelharisnyába bújtatott tápkábel – akkor már jobbak az esélyeink, de ekkor is szűkös a rendelkezésre álló hely. Az előlapi kábeleket például nem lehet az alaplaptálca mögött elvezetni, ugyanis az alaplaptálca külső éle kissé meg van hajlítva – merevítési célzattal – így közte és a ház oldallapja között nagyon kevés a hely. A vékony kapcsolókábelek, illetve a LED-es világítás vezetékei elférnek, de más nem nagyon. Egyszóval a kábelmenedzsment nem valami hatékony. SATA adatkábel és egyéb vékony, lapos kábelek elvezetésére módot ad, de többre nem igazán.
Maga a számítógépház egyébként nem tartalmaz éles részeket és sorja sincs, ami jó pont. A fenti kellemetlenségek azonban beárnyékolták a szerelési munkálatokat.
Ezúttal is megvizsgáltuk, hogy milyen a számítógépház szellőzése gyári rendszerhűtő ventilátorok alkalmazása mellett. A méréseket gyári processzorhűtővel, illetve egy egyedi felépítésű Cooler Master CPU hűtővel egyaránt elvégeztük. A Silencio 452-be az alábbi rendszer került: Processzor: AMD A10-5800K Processzorhűtő: gyári AMD, Cooler Master TPC 812 Memória: 2 x 4 GB DDR3-1866 MHz Videokártya: GeForce GTX 780 Merevlemez: Western Digital Caviar Black 500 GB Tápegység: Corsair TX 650W Operációs rendszer: Windows 7 Professional SP1 x64 A fenti konfiguráció alkalmazása mellett üresjárati, Prime terhelés melletti, illetve Prime és Furmark terhelés melletti méréseket végeztünk, amelyek az alábbi eredményekkel zárultak:
A Silencio 452 szellőzése gyárilag meglehetősen jó és zajszintjére sem igazán lehet panasz. Az előlapi ventilátor hangosabb a szellőző kialakítása miatt, a hátlapinál pedig közel hajolva kattogásszerű hang hallatszik – mint ha csapágyhang lenne –, de ezek normál távolságól nem hallhatóak, különösen, ha gyári processzorhűtővel és egy hangosabb hűtővel ellátott videokártyával szereljük fel a rendszert (mondjuk előbbit nem feltétlenül ajánljuk, nyáron már kevés lehet).
Annak érdekében, hogy egy picit érdekesebbé tegyük tesztünket, megvizsgáltuk azt is, hogyan alakul a Silencio 452 zajszintje különböző helyzetekben. Végeztünk néhány mérést levett oldallappal, kétféle processzorhűtővel, majd ezeket úgy is megismételtük, hogy a bal oldallapot a helyére csavaroztuk. Természetesen azt is megnéztük, mennyire hatékony az előlapi ajtó zajszigetelése. Szubjektív, azaz füllel történő tesztelésünk alapján arra figyeltünk fel, hogy a Silencio 452 egyfajta hangdobozként funkcionál: oldalról és elölről hallgatva – zárt előlapi ajtó esetén – kedvező a zajszint, de ha a ház hátulja felől is hallgatózunk egy sort, akkor már nem ilyen jó a helyzet. Gyakorlatilag a ház hátulján, mint egy hangosbemnondó tölcséren keresztül távozik a "felerősített" zaj, így ha a házat fal vagy zárt ajtó elé tesszük, a mögötte lévő felületről visszaverődik a zaj, így amit nyerünk a réven, elveszítjük a vámon: a termék ekkor összességében nem halk. Pont utóbbi miatt döntöttünk úgy, hogy rendelkezésre álló zajszintmérőnkkel is megvizsgáljuk a házat. Fontos leszögezni, hogy a mérést nem süketszobában végeztük el, hanem egy csendes családi házban, éjjel. Ez talán reálisabb képet ad a számítógépház tényleges teljesítményéről, hiszen a valós körülmények között mérhető zajszintről rántja le a leplet. Nyilván ez a mérés csak az adott hardverkomponensek zajszintjét mutatja be, ha másféle konfiguráció kerül a ház belsejébe, az értékek is mások lesznek, de reményeink szerint azért némi érdekességgel így is szolgálnak az alábbi diagramok. A méréseket helyszínen kalibrált zajszintmérővel végeztük a minél pontosabb, minél objektívebb kép kialakítása érdekében. A szobában alap esetben 31,9 dB(A) zajszintet mért a műszer úgy, hogy semmilyen zajforrás nem volt jelen. Még a faliórát is levettük, ne ketyegjen.
Gyári processzorhűtő esetén az értékek magukért beszélnek. Prime terhelés alkalmával eléggé zajongott a processzorhűtő ventilátora, de a Prime+Furmark terhelés még ennél is nagyobb zajt csapott, hiszen ekkor a GeForce GTX 780 cseppet sem hangos videokártya hűtője is működésbe lépett. Ebben az esetben a szubjektív, azaz füllel történő vizsgálat alkalmával, hőfokmérés közben remekül hallható volt, mennyire kellemetlen, ha a ház hátulján távozó zaj visszaverődik a gépház mögött található felületről. A zajszintmérővel történő mérés alkalmával persze nem volt semmilyen tárgy a gépház körül: kétméteres sugarú körben bútorok sem foglaltak helyet.
A Cooler Master TPC 812-es processzorhűtő kellemes zajszint mellett üzemelt és ez nem csak szubjektív véleményünk, hiszen a fenti számokból is jól látszik a különbség a gyári CPU hűtőhöz képest. Terhelés alkalmával szintén kedvező zajszintet mértünk, igaz, itt már csak a Prime tesztet futtattuk le, ugyanis a Prime+Furmark teszt alkalmával a GeForce GTX 780 túlharsogja a gyári processzorhűtőt is, hát még a TPC 812-es modellt, így felesleges volt újra elvégezni a méréseket. Érdekesség, hogy Prime + Furmark terhelés alkalmával felszerelt bal oldallap mellett a ház előlapjának kinyitásával csökkent a GeForce GTX 780-as videokártya ventilátorának fordulatszáma (2680 RPM-ről 2540 RPM-re), így a szubjektív zajszint is alacsonyabb volt. Szintén érdekes tény, hogy gyári CPU hűtő alkalmazása mellett az előlapi ajtó kinyitásával a hátoldal felől mérhető zajszint 49 dB(A)-ről 47 dB(A)-re csökkent.
A Silencio 452 összességében a saját árkategóriáján belül abszolút nem rossz számítógépház, ám a kiváló minősítés odaítélését megakadályozza néhány olyan megoldás, amelyek alaposan beárnyalják a kezdetben, a megjelenésről szóló hír érkezésekor kialakult pozitív képet. A kitörhető PCI takarólemezek manapság már nem elfogadhatóak, főleg egy olyan számítógépháznál, amely zajszigetelésével és letisztult kivitelével szeretne kiemelkedni a költséghatékony PC házak szürke kínálatából. A szellőzés összességében jó, a ventilátorok zajszintjére sem igazán panasz, persze nyilván vannak náluk halkabb példányok is a piacon, de a helyzet abszolút nem vészes. A zajszigetelés remekül teszi a dolgát, akár az oldallapokat, akár az előlapot nézzük, igaz, ha kinyitjuk a zajszigetelt előlapot, akkor a benti zaj jól hallhatóan kiszűrődik. A könnyedén levehető előlapnál néhány centiméterrel hosszabb testkábelt is alkalmazhattak volna a mérnökök annak érdekében, hogy a levett előlapot le lehessen támasztani a ház oldala mellé – jelen pillanatban ez problémát jelent, hiszen rövid a kábel, így azt ventilátor beszerelés alkalmával érdemes egyszerűen lecsavarozni a folyamat idejére. A kábelmenedzsmenttel sajnos szintén nem voltunk elégedettek, de ha csak ennyi probléma lett volna (és a fentiek nem), akkor szemet hunyunk a dolog felett, hiszen úgysincs ablak az oldallapon, így a kíváncsi szemek úgysem látják a ház belsejében uralkodó állapotokat. Összességében a Silencio 452 a maga 19 000 forintos árával még a fentiek ellenére is jó választás lehet, csak érdemes tisztában lenni a hátrányaival. Ebben az árkategóriában egyik ház sem tökéletes, úgyhogy az egyéni preferenciáinkon múlik mit tolerálunk, akit nem zavarnak az említett dolgok az nyugodtan gondolkodjon el rajta, mert egyébként egy jó házat tett le a CM az asztalra. A Silencio 452-es számítógépházat a Cooler Master hazai képviseletétől kaptuk kölcsön tesztelésre, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

43. yodamester...
2014.02.14. 08:34
Még jó,hogy nem r290x-et raktatok bele,mert az elolvasztotta volna a házatMost őszintén a 780 lejáratása a lényeg a cikkben vagy a gagyi ház reklámja?Esetleg erről is kérhetnék egy tesztet gtx 780-al?

http://ipon.hu/webshop/product/corsair_obsidian_series_900d/509764
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. madcaptain yodam...
2014.02.14. 10:40
Lol 93ezer forintos haz Abbol veszek egy 290-et inkabb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Terror
2014.02.14. 11:03
Szvsz minden szempontból szuper ház, bár a winyókeretek környékén enyhe spórolást érzek, de ennyi belefér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Fernando
2014.02.14. 11:09
Amikor megérkeztek az első hírek erről házról, úgy gondoltam, hogy ez lesz a következő konfigurációm "otthona". Most, a teszt elolvasása után azonban kizárt dolog, hogy egy ilyen gagyi cuccot válasszak, maradok a FRACTAL DESIGN Define XL R2-nél, ami drágább ugyan, de legalább semmiféle kompromisszumot nem kell kötni. Nem tudom, kinek lehet vonzó ez a Silencio ezek után...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Tommmysun
2014.02.14. 11:23
Kb. minden téren elbukik valamiért a ház, de mégis remek választás 19E-ért??? Gratulálok !
Örülök, hogy a Fractal Design R4-esét választottam , bőven megérte a kb. 5E felárat (persze az R4 sem tökéletes, de ilyen fatális hibák azért nincsenek).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Nyarlako
2014.02.14. 11:34
Volt már CM Sileo 500 és Fractal R4 házam, jelenleg egy CM Storm troopert használok. Csendes ház nincs, hiába az ajtó, betétek stb. Bármilyen ház csendes lesz a megfelelö alkatrészekkel, ha viszont hangosak azon semmi sem segít. És ahogy ezt elnézem a Fractal böven megéri a felárát, elég gagyi 20kért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. MR_47 Tommm...
2014.02.14. 12:22
ha jól látom, a végén a "remek" szót átírták "jó"-ra,
na így már korrektebb (és ugye ajánlott plecsnit sem kapott), de így is sok, 5-6 kritériumnál bukott vagy gyengén teljesített a ház és ez így 19k-ért sok
inkább Fractal Design
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Whysper
2014.02.14. 13:02
Azért a Zalman z11 plusomat nem adnám oda ezért az biztos!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Omegared
2014.02.14. 15:55
Még mindig Corsair Obsidian 550D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. patomi
2014.02.14. 17:05
Azért kíváncsi lettem volna, ha bekerül előre még egy venti és a HDD nem a semmi közepére van beépítve, hanem alulra és a lebernyeg lemez is el lett volna távolítva akkor mit tud hűtésben. Szerintem 1db. HDD esetén semmi nem indokolja ezt a felállást. Sőt, csak az 1db. venti is több levegőt szállított volna a vga-felé.
A kitörős pci-e takaró bagatell hiba (egyébként zalman z11 ugyan ez)
A 352-m ben (matx tesója ennek) csavaros.
Bár a gyenge kábel elvezetést is jobban ki lehet használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Nyarlako
2014.02.14. 17:24
Csak tudnám miért használják szinte minden házon azokat a bitang pusztulatos kék ledeket, a létezö legrosszabb választás, és merénylet a szem és az agy ellen, föleg éjszaka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. patomi Nyarl...
2014.02.14. 18:48
Semmi gond nincs azzal ,nekem is pont ugyan olyan van rajta és sötétben sem zavaró. Ha meg nem tetszik le kell húzni az alaplapról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. bandras022... madca...
2014.02.14. 19:30
Rosszul látod! Azt a házat akár 8-10 évig is használhatja! Hol lesz addigra az a csúcs VGA?

Sőt nem is kell addig várni mert 2 év múlva b@szhatod a kukába vagy eladod valami baleknak szotyiért!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Asagrim bandr...
2014.02.14. 20:50
Egy 50 ezer forintos házat ugyanúgy lehet 8-10 évig használni, afelett már masszív rongyrázás esete áll fenn, mikor arra kell a hely, hogy olyan cuccokkal rakd tele az otthoni asztali PC-t, amire sem a plusz teljesítmény, sem az esztétika nem ad indokot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. bandras022... Asagr...
2014.02.14. 21:49
Úgy látom rosszul fogalmaztam! :-) Arra gondoltam hogy egy jól megválasztott ház ( legyen az most árban akár mennyi) vagy akár más periféria többet ér mint egy VGA vagy CPU amiket egy -két évente cserélni kell (persze nem kötelező). Én inkább költök többet házra,egérre vagy monitorra mint ezekre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Asagrim bandr...
2014.02.15. 09:13
Értem én, csak nem értek egyet a videokártya részével!

A mai számítógép részegységek egymás után generálják az igényt, ami a monitorral kezdődik.

Minél több a monitorod felbontása, annál erősebb videokari kell hogy elvigye rajta ugyanazon a grafikán a játékokat, mint egy gyengébb kari alacsonyabb felbontáson. Emellett persze minél erősebb a videokártyád, annál erősebb procit kell mellé venned, hogy ne legyen a kari CPU limites. (Ezért hülyeség alacsony felbontáshoz erős videokártyát venni, mert akkor még erősebb processzor kell, hogy képes legyen tartani a szintet az erős videokártyával, ami alacsony felbontáson vígan tolja ki magából a 70-120 FPS-t.)

Ennek az az eredménye, hogy 3 éve egy fillért nem költöttem teljesítménynövelésre, de köszöni szépen a HD4850-em az érdeklődést, 19 colos monitoron remekül futtatja az új játékokat magas grafikai beállításon. (Bár most eléggé uborkaszezon van, mert négy hónapja nem jelent meg új nagyszabású játék PC-re.)

Summa summarum, nem törvényszerű, hogy aki kártyát vesz azt 2 évente cseréli, főleg nem egy 90-100 ezer forintosat, 30-40 ezer forintosat talán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. malvoisen Asagr...
2014.02.15. 19:27
Már bocs, de végére sikerült egy teljesen irreleváns paraméterrel alátámasztani az érvelést.

Az a kérdés, hogy mekkora a 19"-es monitor felbontása. 1280x768-at nem tudás meghajtani. Én is játszottam jó néhány játékot 1280x800 alatt egy 320M-mel, ami elvileg nem is volt támogatott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. piter
2014.02.15. 21:49
Hat en eleg sokat koltok kuckora.1 max 2 evente cserelem.Bar az nzxt phantom az 3 is volt.A level 10 gt meg fel ev.Bar most a 900d-mel elegedett vagyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. bzsigmond
2014.02.16. 15:15
"hiszen úgysincs ablak az oldallapon, így a kíváncsi szemek úgysem látják a ház belsejében uralkodó állapotokat"
Egy számítógépház tesztnél ne írjunk már ilyet. Nem kifejezetten az a célja a kábelmenedzsmentnek, hogy optikailag jobbá tegye a gépet, hanem hogy a levegő áramlását ne akadályozza semmi a tálcától innen.
Márpedig egy hangszigetelt ház amúgy sem tökéletes hűtésénél ez sokat jelent(ene).
Az R4 megéri a felárat, klasszisokkal jobb mint ez a "valami".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. coolpet
2014.02.17. 11:13
En meg azt nem ertem, hogy 6 db festett gagyi preselt femlap-ert hogy kerhetnek el 10+ ezer forintot...
Lehet nem hozom ki ennyibol ha nekiallok, de ezeket sorozatban nyomjak tomegdarabszamban...

Megneztem, 5000 Ft-bol kijon egy 1,5x1000x2000-es alu lemez.
Abbol mar lehet hazat hajtogatni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Zabalint Asagr...
2014.02.17. 11:37
Na, az a legirracionálisabb döntés, ha valaki 90-100 ezerért vesz videokártyát azért, hogy több évig legyen jó, mint ha csak 30-40 ezerért venne. Ugyanis a 90-100 ezer körül kapható videokártya, illetve az ezen teljesítménynek megfelelő jövőbeli alsó kategóriás videokártya árgörbéje olyan, hogy az elején esik nagyon sokat az ár, így az első hónapok akkori viszonylatban kiemelt teljesítményéért nagyon sokat fizetsz. Ezért ha 3-4 évet akarsz lefedni, úgy hogy az utolsó fél évben még eldöcögjenek a játékok, akkor sokkal olcsóbban jössz ki kettő 30-40 ezres kártyával, mint egy 90-100 ezressel, de ez sarkított példa, mert akkor is jobban jársz természetesen, ha mondjuk 50-60 ezerért veszel, és hamarabb cseréled, mint ha 90-100 ezerért vettél volna.

A 90-100 ezres videokártya éppen azoknak pálya, akik fél évente cserélik, mert nekik az elvárt csúcsteljesítmény mellett nem alternatíva megvenni egy olcsóbbat.

Szerk.:
Nyilván az USA vagy Nyugat-Európa más, de magyarországi viszonylatban még nem jöttem rá, melyik az a réteg, akik 100 ezret képesek videokártyára kiadni. Mert hogy normális szülő, még Csányi Sándor anyagi helyzetében sem venné meg a tizenéves gyerekének (mert az csak egy dolog, hogy anyagilag megtehetné), csak azért hogy az full grafikán és 150 fps-el játssza a legújabb játékot. Egy felnőtt ember meg már annál sokkal megfontoltabb, és kevesebb ideje van játszani, hogy ennyire sokat kiadjon a valamivel jobb élményért, mint ha töredékét adná ki VGA-ra.

Grafikai munka persze egészen más tészta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. rini
2014.02.17. 15:16
Nos nekem is egy Silencio házam van de az 551-es sorozatból. Alapvetően elégedett vagyok vele. Egy problémám azonban ezzel is van. A kábelezés lehetősége tényleg problémás a helyhiány miatt. Eléggé nehéz normálisan elrendezi őket, hogy ne ütközzenek valamibe. Másrészt a meghajtók kábeleinek csatlakoztatása problémás az oldalfal hangszigetelés vastagsága miatt. Két dologgal azért lehet javítani a helyzeten. Moduláris tápegység használatával és olyan HDD kábelek használatával amelyek hajlított csatlakozási lehetőséget biztosítanak. Én ezt választottam miután ezekkel a problémákkal találkoztam.

Továbbá azt most is tartom, hogy tökéletes ház nem létezik. Az általatok felsorolt házaknak is biztosan megvan a maga egyedi problémája. Van akinek ez, van akinek az okozza a nagyobb bosszúságot. Így mindenki válasszon magának olyat amelyik neki jobban bejön.

A régi házamat sem akartam még lecserélni pedig már 14 éves volt szegény. Amúgy egy Enermax Blackdragon ház volt tiszta alumíniumból. Az ok ami rákényszerített a cserére, hogy az előlapi csatlakozók teljesen eltérnek a mostani szabványoktól. A hócipőm tele lett a sok egyedi pin dugdosásával, amit most egyetlen csatlakozó ráhelyezésével megoldok. Szóval ez volt az egyetlen ok ami a cserére ösztökélt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. zsm71
2014.02.22. 11:22
Ezt miből állapítottátok meg?

"A Silencio 452 szellőzése gyárilag meglehetősen jó"

Gyanítom ugyanolyan gyenge szellőzése van, mint a legtöbb hangszigetelt háznak. A 352 és az 550 is a hűtési ranglista végén van:
http://shellkretor.hu/index.php/ranglista

A GTX 780 kb. 80 fokos, nálatok meg 88 fokos volt.
http://benchmarkreviews.com/7361/sapphire-radeon-r9-270x-vaporx-video-card-review/13/
Egyáltalán mihez hasonlítottátok, semmihez...
Az ilyen tesztek semmit sem érnek, csak megtévesztik a vásárolót.
Még hogy jól hűt a Silencio, bullshit.

A10-5800K 80 fokos???
74 fokos lehet elvileg max:
http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-A10-Series%20A10-5800K.html

te jó Isten
80 fokos a proci és jól hűt a héz?
ekkora egy marhaságot...

Anno volt A10-5700-om.
terhelve a FRACTAL Design core 3000-ban 46 fokos volt!!!
LOL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Asagrim zsm71
2014.02.22. 12:09
" A 352 és az 550 is a hűtési ranglista végén van:
http://shellkretor.hu/index.php/ranglista "


Nem venném olyan ember - értsd:kontár - írott szavát szentírásnak aki:

- telefonnal mér zajszintet
- alaplaptálcától méri egy ház hűtőborda befogadóképességét
- lemeztől lemezig méri egy ház videokártya befogadóképességét
- negatívumként említ egy ház tulajdonságot, amire a megoldás ott van egy zacsiban az orra előtt, ami a házzal érkezett
stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Terror
2014.02.22. 12:29
Alapból nem venném komolyan ezt az egész témát, egy ventilátor és négy ventilátor között 3 fok különbséget mérek a HAF X-ben, szóval a házhűtés az utolsó dolog, ami érdekelne. A felszereltség ellenben nem mindegy.

Az ilyen gigamega házhűtés-tesztek arra mennek ki, hogy hogyan forgasd meg az összes levegőt a házban egy perc alatt ötször a gépen. Komolyan, semmi értelme nincs, amikor egy erősebb processzorhűtővel / jobb videokártyahűtővel nagyobb különbséget lehet elérni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. zsm71 Asagr...
2014.02.22. 12:56
Küldj neki egy bevizsgált zajmérőt és akkor majd azt fogja gondolom használni. Egyébként a telefonos mérésekkel sincs semmi gond, lehet hogy nem a pontos zaj értéket mutatja decibel-ben, de a házak közötti különbségeket ki lehet vele mutatni.

A másik pedig, használt már komolyabb zajmérőt is a ventilátor tesztben.

Az alaplaptálca bakjától a tesztek elején mérte a borda nagyságot, de azt is lehet használni, mert le kell belőle vonni a kb. 9 mm-t, ami a baktól egészen a cpu kupakig terjed.

Manapság pedig már egy másik módszer segítségével teljesen pontosan méri a borda nagyságot, sőt már az alaplap fölött is mér, vízhűtés miatt.

A lemeztől lemezig vga mérést nem értem. Honnan kellene mérni?

Milyen zacsira gondolsz?

Gondolom te lehetsz amúgy az egyik idióta aki a prohardveren irigykedik.

Most gondolom az volt a célod, hogy el lehetetlenítsd a HSZ-em itt, de még ha ez valamennyire is sikerül, nem fog, az IPON tesztje akkor is hazugság.

Nem hűt jól ez a CM ház.
kifejezetten szarul hűt!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. zsm71
2014.02.22. 13:10
"zajszintjére sem igazán lehet panasz. Az előlapi ventilátor hangosabb a szellőző kialakítása miatt, a hátlapinál pedig közel hajolva kattogásszerű hang hallatszik – mint ha csapágyhang lenne –, de ezek normál távolságól nem hallhatóak, különösen, ha gyári processzorhűtővel és egy hangosabb hűtővel ellátott videokártyával szereljük fel a rendszert"

Az első venti hangos, a hátsó meg kattog.
Viszont megoldás, ha hangos gyári cpu hűtőt teszünk bele és hangos VGA kártyát, mert akkor elnyomja
Ez aztán a megoldás!
Ahogy a TV-ben hallottam a minap: ""A tévút, a vakvágány és a zsákutca találkozik""
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. zsm71 Terro...
2014.02.22. 13:12
"Alapból nem venném komolyan ezt az egész témát, egy ventilátor és négy ventilátor között 3 fok különbséget mérek a HAF X-ben"

A 80 fok és a 45 fok között viszont 35 fok különbség van. Én ennyivel mértem kevesebbet egy másik házban. Igaz az 5700-as CPU volt, de majdnem 5800K.

Továbbá az 5800K-ra max 74 fokot írnak:
http://www.cpu-world.com/CPUs/Bulldozer/AMD-A10-Series%20A10-5800K.html
Na most ehhez képes 80 fokos volt a Silencio-ban... ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Asagrim zsm71
2014.02.22. 13:40
"Egyébként a telefonos mérésekkel sincs semmi gond, lehet hogy nem a pontos zaj értéket mutatja decibel-ben, de a házak közötti különbségeket ki lehet vele mutatni."

Még azt sem, mert ha 2 update között javítottak az illető zajmérő app pontosságán (direkt nem zajszintet írtam, célozva a mikrofon minőségére), de nem végezte el újra a tesztet, akkor már az arányok sem stimmelnek.

"A lemeztől lemezig vga mérést nem értem. Honnan kellene mérni?"

Videokártya hosszánál azt is figyelembe kell venni, hogy van olyan kártya aminek nem felül, hanem az elején vannak a tápkábel csatlakozói, másrészt ha nem merőlegesen hanem a ház síkjában vannak a meghajtóöblök akkor ott is figyelembe kell venni hogy ott még ki fog lógni egy merevlemez meg némi kábel.

"Milyen zacsira gondolsz?"

A házzal adott kellékekre gondolok, így én pirulok kínomba, mikor megemlíti a Xigmatek Midgard II ház tesztnél például, hogy ott van egy rezgéselnyelő szivacs ami miatt lehetetlen becsavarni a tápot, mert rövidek a csavarjai, erre kellék a direkt oda való hosszabb csavar, de jellemző a hozzá hasonló "rutinos" csókákra, hogy a ház használati utasításával együtt az is valami gyűjtőbe landol és csak addig van a ház közelében míg kamerára kerül.

"Gondolom te lehetsz amúgy az egyik idióta aki a prohardveren irigykedik."

Nem, én az a fajta idióta vagyok aki nem vezeti félre a leendő vásárlót pontatlan információval. Ha elhatározom hogy mérek valamit, akkor vagy normálisan vagy sehogy. Prohardverre regisztrálva se vagyok. Mire legyek irigy? Egy zajszintmérő appra? lol ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Terror zsm71
2014.02.22. 13:42
zsm71 - Ne haragudj, de kénytelen vagyok megkérdőjelezni a kijelentésed valóságtartalmát. 35 fok különbséget a teljesen lekapcsolt hűtés és 4 darab 20 centis ventilátor sem között mérek, pedig az már igazi orkán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. MR_47 zsm71
2014.02.22. 13:58


azért megoldás, mert a ház zajszigetelt, úgyhogy egy ref 290X-et is beletehetsz nyugodtan, nem lesz hangos

(a hardveres oldalak általában véve "reklámoldalak" is, és minden reklám manipulatív kissé - így, ha valami nem az igazi, azt konkrétan ritkán írják le, hanem "szépen" megfogalmazzák, hogy ugyan van 1-2 bibi, de amúgy jó (mint a politikusok a megszorításokat... khmm, mármint reformokat) - és ez sok helyen így megy, a PH-n is van pár érdekes ház"teszt", + más is - és ez csak az én pici szerény magánvéleményem, senki se vegye komolyan)

ja, a 27. hsz-re ment a válasz igazából
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. zsm71 Terro...
2014.02.22. 19:46
Az én kijelentésem valóságtalan? 45 fok inkább reális, mint az a 80 fok, ami már 7 fokkal az AMD által javasolt hőfok felett van- Talán az ipon 80 fokát kellene megkérdőjelezni...

Egyébként meg amennyiben egy házban kikapcsolod az összes ventit, akkor nem fogsz tudni ekkora különbséget kimutatni, valóban.

Viszont jelen esetben itt 2 különböző házról van szó, a Silencio-ról és egyébként a legjobban hűtő Fractal 3000 házról.

A mérések szerint pedig pl. egy i3 esetében lehet 20 fokos különbség:
http://shellkretor.hu/index.php/ranglista

Miért ne lehetne több egy jobban melegedő húzható 5800K AMD proci esetében?
Bár erre a választ nem nekem kell megtalálnom, mert mint mondottam nem én mérten 80 fokot és nem én írtam erre, hogy "ez aztán nagyon jól hűt" ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. zsm71 Asagr...
2014.02.22. 20:09
Fülre is megtörténik a zajmérés. Hangos, Halk és Közepes kommentek születnek minden egyes háznál. Az okostelefon érés csak egy plusz szolgáltatás. Viszont meg kell nyugtassalak, úton van már egy komolyabb zajmérő eszköz.

Szerintem a VGA gyártók honlapján is a tényleges kártya hossz van megadva, ha éppen a végén kell a teteje helyett csatlakoztatni a PCIe csatit, akkor azt szerintem nem számolják hozzá. Ha mégis, akkor is nekik kell megadni és nem egy ház tesztelőnek.

Hasonló a helyzet a vinyóval is. Számomra az evidens, hogy a VGA hossz úgy van megadva, hogy nincs vele szemben merevlemez. Ha van, azaz ha tömve van vinyóval a ház, akkor meg a user eleve elcseszte az egészet, mert akkor azt egy jobb 90 fokkal elforgatott vinyó blokkos házba kellett volna tennie.

Kérlek világosíts fel róla a Midgard II esetében mely hosszabb csavarokról beszélsz??? Várom a képet.

Szerintem te az a fajta vagy, akinek a szája nagy de még semmit sem csinált. Az SK.hu viszont dolgozik és már több mint 100 db házat letesztelt, törekszik arra, hogy az igazságot írja le, de mivel Ő is emberből van hibázik. Aki dolgozik, tudod azzal ez előfordul. Neked a szád nagy és a kákán is csomót találsz.

Egyébként meg abba kellene belegondolni, hogy ha egy tesztben minden szép és jó, vajon az a hazug vagy az amelyik leírja egy termék hibáit nyersen kíméletlenül...

Visszakanyarodva nem vitás hogy egy olyan házról állítani, hogy jól hűt, mikor 80 fokra engedett melegedni egy 5800K-t, több mint hazugság. Ez a szándékos félrevezetés.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim zsm71
2014.02.22. 20:47
"Fülre is megtörténik a zajmérés. Hangos, Halk és Közepes kommentek születnek minden egyes háznál. Az okostelefon érés csak egy plusz szolgáltatás. Viszont meg kell nyugtassalak, úton van már egy komolyabb zajmérő eszköz."

Ennek ellenére azon a listán továbbra is konkrét decibel értékeket látok, annak ellenére hogy nemhogy pontos mérőeszköz sincs, még a mérési környezet sem mindenkor egyforma.

"Szerintem a VGA gyártók honlapján is a tényleges kártya hossz van megadva, ha éppen a végén kell a teteje helyett csatlakoztatni a PCIe csatit, akkor azt szerintem nem számolják hozzá. Ha mégis, akkor is nekik kell megadni és nem egy ház tesztelőnek.

Hasonló a helyzet a vinyóval is."


Szerintem meg ha már valaki arra adta a fejét hogy valamit tesztel, akkor ahelyett hogy tök felesleges mód elismételi a gyártó által megadott specifikációkat, gondol a célcsoporjára aminek csinálja ezt az egészet, és lesznek közöttük bőven olyanok is akik nem igazán értenek ehhez, és simán bebukják a "bele fér, nem fér" dolgot, a GPU-HDD ütközés a leggyakoribb ilyenkor.

"Kérlek világosíts fel róla a Midgard II esetében mely hosszabb csavarokról beszélsz??? Várom a képet."

http://www.xigmatek.com/console/uploadfiles/Image/product/MidgardII/MIDGARD%20II.pdf

3.5 HDD+PSU címkézésű csavarok, 16 darab, gondolom tudod mi az a PSU ... a manual nem arra való hogy doboz felbontás után kukában végezze, mert te vagy a profi, kibontottál már ötven házat, tudod mitől döglik a légy ... 10 éve én rakom össze a gépeimet - és másét is -, de az összeszerelést mindig megelőzi a manual átforgatása, rengeteg szívástól kímélt meg az évek során.

"Szerintem te az a fajta vagy, akinek a szája nagy de még semmit sem csinált."

Ismétlem. Én az a fajta vagyok aki vagy normálisan/szakszerűen csinál valamit, vagy sehogy.

"Neked a szád nagy és a kákán is csomót találsz."

Lásd előző mondatom. Precizitásnak, félmegoldások hanyagolásának hívják amit csinálok, nem nagyszájúságnak, meg szőrszálhasogatásnak. Ahhoz pár GDP zónával feljebb kellene kerülnie az országnak, hogy félrekezeljünk több tízezer forintos elektronikai alkatrészeket a rutinunkra hivatkozva.

Egyébként meg abba kellene belegondolni, hogy ha egy tesztben minden szép és jó, vajon az a hazug vagy az amelyik leírja egy termék hibáit nyersen kíméletlenül...

Utóbbi, a cikk valóban ferdít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. GerryZ zsm71
2014.02.22. 21:46
Szerintem ő az a fajta, akinek nagy a szája, mert már elég sokmindent csinált/látott.
Körülbelül másfél éve bombázom napi szinten mindenféle kérdéssel, legyen az hardveres, szoftveres, vagy csak szimplán idióta, mindre tudja a választ, és a tapasztalatok alapján eddig még nem fogott mellé egyszer sem. Ezt tanúsíthatom én is, és több ismerősöm is, akik azóta is nagy elégedettséggel használják az általa ajánlott/megjavított konfigurációkat.

Visszakanyarodva, nem vitás, hogy neki a szája nagy MERT a kákán is megtalálja a csomót! Ez azért nem mindegy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.02.23. 01:39
"3.5 HDD+PSU címkézésű csavarok, 16 darab"

És? Ez a 16 db csavar továbbra sem hosszabb mint az átlagos.
Szóval még mindig azt kérdezem: Mi a túróról is beszélsz???

" elismételi a gyártó által megadott specifikációkat"

- Meg van mérve digitális mérleggel a ház súlya
- Mérve van ház zaja
- Mérve van a VGA kártya hossza
- Mérve van a cpu borda nagysága
- Mérve van a wiring space
- Mérve van az anyagvastagság
- Mérve van az alaplaptól szélétől távolság a ház tetejéig (vízhűtés)
- Becsülve van a stabilitása
- Mérve van a gyári ventik hűtése
- Mérve van ha több ventit szerelünk bele (hűtés)

Szóval milyen ISMÉTELGETÉSRŐL beszélsz???
Ismételgetni azok a magyar portálok ismételgetnek, akik elolvasnak egy külföldi cikket és lefordítják az ott elhangzottakat!! A ShellKretor.hu beszerzi, leteszteli a házat és leírja a valóságot!!!

"a mérési környezet sem mindenkor egyforma"

Mit értesz mérési környezet alatt jelen esetben??

"Én az a fajta vagyok aki vagy normálisan/szakszerűen csinál valamit, vagy sehogy"

Csak saját magadat tudom ismételni: TE SEMMIT SEM CSINÁLSZ.
Majd ha leteszteltél 100 db PC házat és cikket írtál róluk, akkor jelentkezhetsz...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.02.23. 01:56
Törölve a Fórum Szabályzat 2.2-es pontja elleni vétség miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim zsm71
2014.02.23. 09:49
Befejeztem veled. Innentől a fórum szabályzat 2.6-os pontjára hivatkozva törlöm az összes sk-ra hivatkozó hozzászólásodat is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.02.23. 10:32
Felhívnám a figyelmedet rá, hogy Te kezdtél személyeskedni: "kókler" és Te kezdted a lejáratást is. Szóval ennek megfelelően saját magadat kellene büntetned. Amennyiben nem így teszel, akkor itt diktatórikus körülmények állnak fenn és jogtalanul cenzúrázzátok a szabad vélemény nyilvánítást. Utóbbi a vásárlók megtévesztése és félrevezetése.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Asagrim zsm71
2014.02.23. 11:04
Fércmunkát véleményeztem, a véleményéhez mindenkinek joga van, ahogy neked is ahhoz, hogy a cikkben leírtakat megkérdőjelezd, ha jól látom még minden hozzászólásod itt van amiben sikerült nem alpárinak lenned!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. zsm71
2014.02.23. 11:40
Igazából csak annyit kellett volna tennetek, hogy javítjátok a Silencio tesztet, miszerint ez egy ajánlott minőségi halk ház, de a hűtése az nem kiemelkedő. (Nem sok hangszigetelt háznak az, szóval az jelen esetben nem számít nagyon nagy negatívumnak).

Amennyiben a fentiek megtörténtek volna, elkerülhető lett volna ez az egész história, amely már kezd nevetségessé válni.

Én igyekeznék együtt dolgozni az ipon-nal is, nem kevés konfigurációt ajánlottam ki itt vevőknek nektek az elmúlt időszakban, de a félre informálást nem nézem jó szemmel. Főleg azért nem, mert értek hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim zsm71
2014.02.23. 13:09
Az egész probléma ott gyökeredzik, hogy szerinted kettős mérce az, hogy "én személyeskedhetek" neked meg nem szabad, közben Te leszóltad a cikket egy összefüggésben (mérési pontosság), én leszóltam az sk-t ugyanebben az összefüggésben, és EZ a kettős mérce, hogy ugyanaz a kritika amit te gyakorolsz máson hirtelen nem oké ha azt más gyakorolja "rajtad" (még mindig nem tudom milyen szinten vagy érdekelt sk-ban, csak sejtem, azért az idézőjel).

A többes szám meg felesleges mert pont úgy vagyok ipon alkalmazott mint te, csak az önkéntes hozzájárulásunk mikéntje különbözik. Te konfigurációkat ajánlsz, én meg a szabályokat tartatom be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.02.23. 13:38
Vonatkoztass el az SK-hu-tól!
Nézz meg neten több A10-5800K hőfokot, terhelve. Nem fogsz találni 80 fokot sehol. Szóval amennyiben az ipon 80 fokot mért ebben a Silencio házban, az nagyon sok. 2 lehetőség lehetséges, vagy elhibáztak vmit a mérés során, vagy tényleg nagyon gyengén hűt a Silencio ház. A ShellKretor.hu -tól teljesen függetlenül...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!