iPon Cikkek

Cooler Master Silencio 650 Pure: A csend szigete?

Dátum | 2015. 05. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Cooler Master termékpalettájáról néhány hete csemegéztünk utoljára, amikor a Nepton sorozatú kompakt folyadékhűtő rendszereket helyeztük górcső alá. Akkoriban a Cooler Master hazai képviselete egy Silencio 650 Pure számítógépházat is felajánlott, hogy legyen mibe pakolni a hűtőket, mi pedig úgy gondoltuk, hogy ha már itt van nálunk, tüzetesebben is szemügyre vesszük. A gondolatot tett követte, így megismerkedtünk az ígéretes, zajszigetelt oldallapokkal ellátott, remek felszereltséggel rendelkező számítógépházzal, amely közepes torony formátummal büszkélkedik, belsejében pedig elegendő hely van egy erősebb PC komponensei számára is. A zajszigetelt újdonság a maga alig több, mint 20 000 forintos árával első blikkre elég jó vételnek tűnt. A dizájnja teljesen letisztult, inkább a konzervatív formavilágot követő számítógépházakhoz sorolható, a felszereltségére pedig nem igazán lehet panasz, ahogy az az alábbi specifikációs táblából is látszik.
Már csak az a kérdés, jól szerelhető-e a ház, illetve tényleg ér-e valamit a zajszigetelése. A következő néhány oldalon keresztül természetesen megválaszoljuk ezeket a kérdéseket, illetve alaposan megismerkedünk a Silencio 650 Pure-ral.
Cooler Master Silencio 650 Pure A Silencio 650 Pure egy átlagos kartondobozba csomagolva kerül az üzletek polcaira, ám a csomagolás kellően elegáns és informatív, ahogy az a lenti fotókon is látható. A doboz belsejében a szokásos hungarocell alapú bélés fogja közre a terméket, plusz némi nejlont is használtak a szállítás okozta megpróbáltatások hatékony átvészelése érdekében. [link href="https://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/hazak/cooler_master/silencio-650-pure/silencio-box02.jpg" target="_blank"]
Az igényesen elcsomagolt számítógépház mellé kapunk egy leírást, ami a főbb szerelési folyamatok elvégzésében nyújt segítséget. Érdemes átlapozni, főleg, ha az első PC-építésünkről van szó, hiszen a tájékozódás sok kellemetlenségtől óvhat meg a későbbiekben. [link href="https://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/hazak/cooler_master/silencio-650-pure/silencio-19.jpg" target="_blank"]
A csavarok, illetve az egyéb szerelési anyagok nem a dobozban, hanem a számítógépház belsejében, az egyik 3,5 hüvelykes fiókban foglalnak helyet. A vállalat ezekhez egy 3,5 hüvelykes merevlemezre hasonlító kartondobozt készített, ami két műanyag sínnel rögzül a helyére – nagyon frappáns, ötletes megoldás, amit szerencsére sok egyéb cég is alkalmaz. A csavarok és a szerelési anyagok között minden jelen van, amire csak szükség lehet – még egy apró rendszerhangszórót is kapunk (ezt viszont manapság már sokan kispórolják). A Silencio 650 Pure fémből készített előlapja elegáns megjelenést kölcsönöz a terméknek, hátoldalán pedig zajszigetelés biztosítja azt, hogy minél kevesebb hang hagyja el a házat. A hátoldalon 7+1 PCI slotot, egy tápegység bővítőhelyet, valamint egy 120 milliméteres ventilátor bővítőhelyet láthatunk – utóbbi fölé még két gumírozott furat is került, amelyek a folyadékhűtő szettek külső hőleadó radiátorának szerelését könnyítik meg.
Oldalról nézve a Silencio 650 Pure meglehetősen unalmas, talán egyedül a ház alsó szintjét megemelő lábak, illetve az előlap oldalán kialakított szellőzők visznek némi izgalmat a látványba – de ezektől sem fog leesni az állunk. Viszont van, amikor a kevesebb a több.
A tetőlap már több izgalmat tartogat, hiszen itt két darab elhúzható ajtó mögött lapul a lényeg. Az előlap felőli ajtó alatt megtaláljuk az előlapi portokat, de ide száműzték az állapotjelző LED-eket is. A másik ajtó egy 120 milliméteres ventilátor bővítőhely szellőzőjét fedi, és gyakorlatilag "zajcsillapító falként" funkcionál, amennyiben nincs mögötte ventilátor.
Előlapi portokból elég gazdag a kínálat, ugyanis a két darab USB 3.0-s port mellé két darab USB 2.0-s portot is kapunk, de a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet sem hiányzik a sorból. Egy picit lejjebb feltűnik az SD/SDHC/SDXC memóriakártyákat fogadó olvasó, tőle balra és jobbra pedig a rendszerhűtést szabályzó kapcsolók láthatóak. A jobb oldali kapcsoló a ventilátorok ki- és bekapcsolásáért, a bal oldali pedig a két sebességfokozat közötti váltásért felel (700/1200 RPM). A panel alján a bekapcsoló gombot, illetve a reset gombot látjuk – ezeknél úgy tűnhet, mintha rendelkeznének ledes háttérvilágítással, de erről szó sincs. A süllyesztett előlapi panel alsó élébe két darab plexi csíkot illesztettek, ezek mögött pedig két kék LED lapul – az egyik az adattároló-aktivitásról, a másik a rendszer működéséről tájékoztatja a felhasználót. A ház alján több szellőző is látható. Az előlap mögötti részhez alulról, egy viszonylag szűk nyíláson keresztül jut be a friss levegő, míg a tápegységhez a bővítőhelye alatt kialakított, szűrővel is rendelkező szellőzőn át. Tőle jobbra a HDD keret előtti 120 milliméteres ventilátor bővítőhely szellőzője is megcsodálható, amelyen keresztül szintén szűrt levegő érkezik a rendszerbe.
Annak érdekében, hogy a ház alja felől kellő mennyiségű friss levegőt szívhassanak be a ventilátorok, a Cooler Master szakemberei négy darab műanyagláb segítségével megemelték a ház alját. A lábak belseje puha borítást is kapott, ami gondoskodik róla, hogy a rezgések ne terjedjenek át a padlóra vagy a számítógépasztalra. Ezek a betétek nagyon vonzzák a port, így könnyen lebukunk, ha elsumákoljuk a porszívózást – ez a fenti fotókon remekül látszik. Az előlapi ajtó mögött számos szellőzőt találunk, felettük pedig három darab szerszámmentesen szerelhető 5,25 hüvelykes bővítőhely sorakozik. Az ajtó belső felét négy darab mágneses talp rögzíti zárt állapotban, a zaj elnyeléséről pedig polifoam-szerű anyag gondoskodik. A szellőzővel ellátott előlapi panel egy mozdulattal kivehető: mögötte rögtön megtaláljuk a két darab 120 milliméteres rendszerhűtő ventilátort.
Az előlapot szerencsére abszolút nem nehéz leszerelni: az alján kialakított szellőző peremét megfogva egy határozott mozdulattal előre húzva könnyedén levehetjük – a mozdulatsornál a határozottságot kellő óvatossággal kell kombinálni. Az első levétel nehéz lesz, mert passzosak a műanyag fület – a vártnál nagyobb ellenállástól ne ijedjünk meg, egészen biztosan nincs rögzítő csavar, ami akadályozna a sikerben.
A Silencio 650 Pure oldallapjait ugyancsak gyerekjáték levenni, hiszen oldalanként két-két Thumb Screw fogja őket, amelyek szerszám nélkül is kitekerhetőek. Első alkalommal azért legyen kéznél csavarhúzó is. Az alaplap felőli oldalon hullámos polifoam zajszigetelő réteg került az oldallapra, a másik oldallapon pedig sík zajszigetelő réteget alakítottak ki annak érdekében, hogy a kábelmenedzsment elől minél kevesebb hasznos helyet vegyen el az extra réteg. A jobb oldallapnál az alaplaptálca szerelőablakával egy vonalban kihagytak egy kis helyet, vagyis oda nem tettek zajszigetelést, hogy ha a CPU hűtő hátlapi kerete vaskosabb, ne tehessen kárt a szigetelésben.
A ház belsejében rengeteg hely várja a különböző hardverkomponenseket. Az alaplaptálcán microATX vagy ATX formátumú deszka fér el, amihez természetesen szerelőablak is jár, így a processzorhűtő cseréje miatt nem kell kiszerelni az alaplapot. Az alaplaptálca szélein kábelmenedzsmentet segítő kivágások is láthatóak, természetesen gumiborítással ellátva. PCI slotokból 7+1 lapul a hátoldalon, a tápegység pedig hátul, alul helyezkedik el, egy szellőzővel, valamint szűrővel egyaránt ellátott bővítőhelyen. A különböző meghajtókat három darab 5,25 hüvelykes, valamint hét darab 3,5 hüvelykes bővítőhely fogadja. A 3,5 hüvelykes keretek közül a felső négyes kivehető, így hosszabb videokártya is beférhet a házba. A 2,5 hüvelykes adattárolókat összesen három bővítőhely fogadja, amelyek 3,5 hüvelykes bővítőhelyekből alakíthatóak át.
Az alsó HDD keret sajnos szegecselve van, csak úgy, ahogy a felső 5,25 hüvelykes keret is, így ezeket alap esetben nem lehet kiszerelni – persze egy kis barkácsolással megoldható a kérdés. A HDD keret és az előlap között kevés hely van, a kialakítás miatt pedig esélytelen ide folyadékhűtést szerelni – még egy 120 milliméteres példány sem fér el, ha kompakt, készre szerelt rendszerben gondolkodunk. A ház hátulján, illetve a tetőlapon kialakított 120 milliméteres ventilátor bővítőhelyeken akár szimpla, akár dupla vastagságú hőleadó radiátor is elfér.
A ház előlapja mögött két darab 120 milliméteres ventilátor teljesít szolgálatot, amelyek 1200-as percenkénti fordulatszámon üzemelnek, zajszintjük pedig 17 dB(A). Ezeket a légkeverőket igény esetén egy 140 milliméteres átmérőjű példányra is cserélhetjük. A ház hátuljára egy ugyanilyen 120 milliméteres ventilátor kerül, de igény esetén a HDD keretre, a ház aljára és a tetőlap alá is elfér egy-egy 120 milliméteres légkeverő – sőt, a tetőlap alatt 140 milliméteres példány számára is van hely. Magához a tetőlapi bővítőhelyhez egyébként úgy férünk hozzá, ha a tetőlap műanyagfüleit belülről, a ház két felső-oldalsó éle mentén kipattintgatjuk, ekkor ugyanis levehetővé válik a tetőlap. Persze érdemes vigyázni szerelés közben, nehogy az előlapi portok kábeleit megsértsük vagy egy hirtelen mozdulat következtében elszakítsuk. Kábelmenedzsment tekintetében abszolút nem rossz a termék, hiszen a kábeleket az alaplaptálca mögött kényelmesen el lehet vezetni, igaz, a 24-tűs ATX tápkábel rögzítése előtt érdemes ellenőrizni, felmegy-e az oldallap, nehogy rögzítés után derüljön ki, hogy az elgondolás jó, de a hely szűkössége miatt beleakad a kábelkorbács az oldallap szigetelésébe.
Szerelés A Cooler Master Silencio 650 Pure nagyon könnyen szerelhető, a bővítőhelyek kialakításával és elhelyezkedésével nincs semmi probléma, így összességében elégedettek voltunk a látottakkal. Persze néhány dologra így is fény derült, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül. Az egyik az, hogy egy komolyabb processzorhűtő alkalmazásakor annak hátlapi rögzítőkerete nem biztos, hogy elfér a szerelőablakban, így előfordulhat, hogy meg kell lazítani az alaplapot rögzítő csavarokat a szerelés idejére. Ez még csak a kisebbik baj, a nagyobbik az, ha kiderül, hogy az alaplap alá helyezett keret nem igazán fér az alaplap és a tálca közé. Mi ezt tapasztaltuk, és ami vicces, hogy a kellemetlenség pont egy Cooler Master gyártmányú processzorhűtővel, egy TPC 812S típusú megoldással esett meg. Mivel sok drágább CM hűtő használja ugyanezt a hátlapi rögzítőt, így sokan szembesülhetnek majd a problémával. A keret külső fülei a tálcára támaszkodva feszülni fognak egy picit, ami hosszabb távon nem egészséges a NYÁK-nak. [link href="https://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/hazak/cooler_master/silencio-650-pure/silencio-setup7.jpg" target="_blank"]
[link href="https://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/hazak/cooler_master/silencio-650-pure/silencio-setup5.jpg" target="_blank"]
[link href="https://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/hazak/cooler_master/silencio-650-pure/silencio-setup2.jpg" target="_blank"]
A másik probléma még a folyadékhűtős teszthez kapcsolódik: szerelés közben derült ki, hogy sem 120-as, sem 240-es hőleadó radiátor nem fér az előlap mögötti bővítőhelyre, mivel még a ventilátorok levételével sincs elég hely a hőleadó radiátor számára. A HDD keretek közül csak a felsőt lehet eltávolítani, ami nem elég – az alsó szegecselve van – hisz a folyadékhűtő blokk ventilátorokkal együtt elég vastag. Egyszóval előlapi hőleadó radiátor nem szerelhető a termékbe, de hátlapi vagy tetőlapi igen – itt azt kell majd figyelembe venni, hol fér el jobban a hőleadó, azaz hol nem ütközik bele az alaplap VRM áramkörét hűtő bordákba. Ezt leszámítva más problémánk nem volt a szerelés során. A folyadékhűtővel való kellemetlenség csak kevesek számára lehet érdekes, de a szerelőablaknál felvetett anomália már súlyosabb problémát jelenthet.
A gyárilag telepített kék állapotjelző LED-ek fénye szerencsére nem zavaróan erős, de ha mégsem hiányzik, hogy világítsanak, akkor csak rájuk kell csukni a fedlapot. Már amennyiben nem használjuk az előlapi portokat. Tesztkonfiguráció A tesztrendszer az alábbi komponensekből állt: • Alaplap: Gigabyte Z97-D3H rev 1.1 • Processzor: Core i3-4160 • Rendszermemória: 2 x 4 GB Kingston HyperX Fury DDR3-1866 MHz • Adattárolás: Western Digital Caviar Black 500 GB (SATA 6 Gbps; 7200 RPM) • Tápegység: Cooler Master V850 • Számítógépház: Cooler Master Silencio 650 Pure • Processzorhűtők: - Gyári Intel CPU hűtő - Cooler Master TPC-812S • Videokártya: GeForce GTX 770 • Operációs rendszer: Windows 8.1 Pro x64 (minden frissítéssel) Mérések A fenti tesztkonfiguráció alkalmazásával elvégeztük a szokásos teszteket, amelyek rávilágíthatnak a rendszerhűtés gyenge pontjaira – ha vannak ilyenek. Extraként a VRM hőfokokat is megvizsgáltuk a tesztek során.
A Silencio 650 Pure szellőzésére nem lehet panasz, hisz a fenti értékek tökéletesen csendben, alacsony fordulatszámon üzemelő rendszerhűtés mellett készültek. A TPC 812S előnye remekül látszik a gyári Intel processzorhűtőhöz képest, valamint az is, hogy ha leterheljük a videokártyát, az alaplap PCH-ja alaposan elkezd melegedni a körülötte lévő forróság miatt. A HDD hűtése tökéletes. Ezek után nézzük, hogyan alakultak a VRM hőfokok.
Túl sok érdekességre itt sem derült fény. A VRM hőfokok "egészségesek", az viszont remekül látszik, melyik CPU hűtő melyik VRM-nek kedvez. Zajszint (szubjektív) Mivel zajszigeteléssel ellátott számítógépházról van szó, így kiemelten fontos, mennyire teljesít jól, már ami a zajszintet illeti. Halk komponensek összeválogatásával szinte teljesen hangtalan PC építhető a Silencio 650 Pure belsejébe, de gyári hűtéssel is jelentősen halkabb lesz a végeredmény, mint egy átlagos PC ház esetében. TPC 812S hűtés alkalmazása mellett, a gyári ventilátorokat alapjáraton hajtva meglepően halk volt a tesztrendszer, de teljes terhelés alkalmával is csak a GTX 770 ventilátorának zaja szűrődött ki bentről. Amennyiben a rendszerhűtést maximumra állítottuk, a szélzaj alaposan megnőtt, viszont a belső hőfokok komponenstől függően csak 2-5 Celsius fokkal lettek alacsonyabbak – a HDD esetében ez persze nem jön rosszul egy forró nyári napon – viszont a zajszint a csendes állapothoz képest zavaróan megemelkedett, így véleményünk szerint nem is érdemes maximális fordulatszámra kapcsolni a rendszerhűtő ventilátorokat, hisz nem hoznak akkora előnyt, mint amekkora zajt csapnak. A zajongás oka egyébként jó eséllyel az lehet, hogy az előlapi légkeverők nagyon be vannak szorítva, és meglehetősen szűk csatornán keresztül jutnak friss levegőhöz, ami turbulenciát eredményez. Szerencsére 700 RPM-en is tökéletesen működik a rendszerhűtés, így ez a kellemetlenség az esetek többségében nem baj – komolyabb tuning alkalmával viszont okozhat némi fejtörést. Folyadékhűtés alkalmazása esetén megdöbbentően csendes volt a Silencio 650 Pure – egész napon át tartó munkához nem is kívánhatnánk jobbat. Azaz de, mégis, viszont ezért az árszintért azt már egészen biztosan nem kapnánk meg. Mindent összegezve nagyon jól teljesít a gyári zajszigetelés, még úgy is, hogy a hátsó és az alsó szellőzőkön azért kisugárzik némi zaj, amit a fal és a padló visszaverhet.
A Cooler Master Silencio sorozatát erősítő 650 Pure egy nagyon jól átgondolt koncepció eredménye, a kivitelezés pedig az árszintet figyelembe véve nagyon igényes lett. Apró hibák ugyan vannak – pl. a szűkre szabott alaplaptálca-szerelőablak –, de semmi komolyabb hiányosságra nem derült fény, így összességében elégedettek lehetünk. Bővítőhelyek és szerelhetőség tekintetében jól vizsgázott Silencio 650 Pure, valamint a zajcsillapítása is kiváló. Ha halk processzorhűtőt választunk hozzá, illetve olyan videokártyát szerelünk a rendszerbe, amin nem referencia hűtés teljesít szolgálatot, akkor átlagos felhasználás mellett kvázi hangtalan PC építhető a termékkel. Ehhez persze arra is szükség van, hogy a gyári rendszerhűtő ventilátorokat alacsony fordulaton (700 RPM-en) járassuk, ellenkező esetben oda a csendes környezet a viszonylag erős szélzaj miatt. A Silencio 650 Pure belsejében elegendő hely van magas processzorhűtő és hosszú bővítőkártya számára, adattárolóból pedig sok elfér odabent – szám szerint 7 darab 3,5 hüvelykes –, így minden adott ahhoz, hogy akár egy erősebb, de halk gamer PC-t építhessünk. Előlapi portok tekintetében sem lehetünk elégedetlenek plusz extraként még SD memóriakártya-olvasót is kapunk, ami nagyon sokszor jöhet jól. A Cooler Master Silencio 650 Pure tapasztalataink alapján megéri a maga 22 000 forintos árát, így bátran választhatjuk, ha költséghatékony, jól felszerelt, alacsony zajszintet garantáló számítógépházra van szükség. A termék egyértelműen kiérdemli az ajánlott vétel plecsnit!
A tesztben szereplő Cooler Master Silencio 650 Pure számítógépházat a hazai márkaképviselettől kaptuk kölcsön, ezúton is köszönet érte! Hasznos hivatkozásokGyártói weboldaliPon Webshop
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. jzsgbr
2015.05.19. 07:12
erről a kuckózásról tényleg nem tudtok leszokni. száni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Asagrim jzsgb...
2015.05.19. 07:42
Szerintem se lenne gond, ha a ház szó lenne elismételve ötvenszer, a processzort, tápot meg a videokártyát sem becézgetjük, ez a nevük ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Philo
2015.05.19. 08:43
Nem ház! Doboz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Terror
2015.05.19. 08:43
Végre rendesen le vannak fedve a felső nyílások, nem csak szivaccsal kitömve és csók, és bár a csatlakozk felül vannak, de legalább le lehet zárni azokat, hogy ne menjenek tele porral. Fantasztikus, végre megléptek ilyen apróságokat is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Riddick77
2015.05.19. 09:18
Tetszik! Ha,belefér egy nagyobb Noctua hűtő is akkor pöpec ultra halk rendszert lehet belőle építeni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. kekegsm
2015.05.19. 14:21
Srácok, lehet hogy én vagyok a láma, de a procihűtő hátsó keretét nem lehetett volna elforgatni 90fokkal, és akkor nem támaszkodna az alaplapi tálcán?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Butchy Riddi...
2015.05.19. 16:30
CPU cooler height: 162mm ebből lehet gazdálkodni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. csabi02
2015.05.19. 20:18
Nekem már fel sem tűnik a kuckó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. djbundy
2015.05.19. 21:25
Fractal R4 után lett ilyen házam. Belső kialakítás szinte megegyezik. Az anyagminőség itt azért szerényebb, de nem vészes.
Az előlap kinyitása viszont csak egy vékony női újjal lehetséges annyira szűk mindkét oldalon, de legalább választható a nyitás irány. Halkan becsukni se lehet.
A házban lévő gumik viszont könnyen szakadnak és leesnek a helyükről. Aki többször installál bele hardvereket annál ez tuti elő fog jönni. Egyszer talán kibírja, de nálam volt pár lyuk ahonnan az első kábeláthúzásra lejött.
A port nem csak a talpak, hanem az egész ház könnyen gyűjti, értem ezt főleg a tetején lévő szűk kis vájatra, amit kb fogkefével vagy fülpucival lehet csak tisztítani.
Az R4-nél annyival rosszabb, mint amennyivel olcsóbb. Aki teheti inkább válassza a Fractalt, ott a légkavarók, a hangszigetelés és az anyagminőség is magasabb szinten van.
(r4 akkor még 24e volt, most már 32e sajnos, annyival nem jobb)

A kártyaolvasót nem tudom viszont életre kelteni. Valakinek van ötlete?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. BVEKT0R djbun...
2015.05.19. 21:56
Csak kíváncsiságból: miért váltottál az R4ről? És miért erre?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. djbundy BVEKT...
2015.05.19. 22:52
Általában csak rövid ideig van nálam egy egy hardver. Mindig változik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. sks7891 djbun...
2015.05.19. 23:19
R4 a halkabb? Amiatt nem tetszik nekem az a konstrukció, mert teljesen nyitott a ház teteje. A CM esetén viszont van felső zajcsillapítás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. djbundy sks78...
2015.05.19. 23:47

Az R4 a halkabb. Nem nyitott a teteje. Egy jó centi vastag (külön-külös is kivehető) hangszigetelő szivacs van a tetején a két ventirács alatt.


Halkabb is a 14cm-es ventiknek köszönhetően + 3 állásban szabályozhatók. 5-7-12V feszt lehet adni 3db-nak ami az előlapról szabályozható egy kis kapcsolóval.
Ittmegtaláltok róla elég sok mindent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rambustibi
2015.05.20. 04:21
Volt ilyen házam, remek termék, viszont le kellett cserélnem, mert a cm nepton 280l kompakt víz coolere csak így fért el :


Van egy régebbi bemutató videó, ha érdekel valakit vizuálisan is: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Asagrim rambu...
2015.05.20. 08:44
Jó ez így!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock
2015.05.20. 12:45
Hol a pohártartó? izé,dokkoló!? és a sok kis világító LED? ez így olyan uncsi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!