iPon Cikkek

Core i3 7100 vs. Pentium G4560: rivalizálás házon belül

Dátum | 2017. 05. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel a Hyper-Threading támogatással ellátott Kaby Lake sorozatú Pentium processzorokkal új lendületet adott a belépőszintű processzorok piacának és egy kis házon belüli konkurenciát is teremtett önmagának. Az történt ugyanis, hogy a legolcsóbb hetedik generációs Core i3-as sorozatú processzor, ami jelenleg 36 000 forintba kerül, egy elég erős kihívót kapott a Pentium G4560 személyében.
A Pentium név manapság sokak szemében egyet jelent az olcsó és gyenge processzor képével, pedig a Hyper-Threading támogatással ellátott Kaby Lake modellek esetében már egyáltalán nem igaz ez a sztereotípia. Költséghatékony gépek esetében mi is előszeretettel ajánljuk a G4560-ast, mint a jelenlegi legjobb alternatívát, és a mai teszt is azért született meg, hogy konkrét eredményekkel tudjuk alátámasztani az állításunkat, valamint mi is kíváncsiak voltunk, hogy belefutunk-e valami meglepetésbe. Az új RYZEN processzorok miatt már teszteltük a közép- és felsőkategóriát, most pedig bemutatjuk miből válogathat az, aki nem tud, vagy nem akar ilyen erőműveket venni.
A Core i3-7100 kivételével minden processzor a 20 000 forint alatti árkategóriában versenyez, azaz a belépőszintet veszik célba. Ezek a processzorok költséghatékony PC építéséhez éppúgy kiválóak lehetnek, mint ideiglenes ugródeszkának – utóbbi esetben egy ilyen, alacsony értékvesztésű processzorral könnyedén kihúzhatjuk addig, míg össze nem gyűlik a tőke egy izmosabb példányra (bár a platform mellett ezzel már elkötelezzük magunkat, ha nem akarunk alaplapot cserélni később). Amennyiben csak a számokat nézzük, akkor a Core i3-7100-nak a bő 10%-os órajel többleten kívül nem igazán van előnye, de azért támogat néhány új utasításkészletet (AVX 2.0, TSX-NI) és marginálisan gyorsabb az integrált grafikus vezérlője is (ez valószínűleg senkit sem fog meghatni). A Kaby Lake alapú Celerontól már elvették a Hyper-Threadinget és az L3 gyorsítótár mérete is csökkent, de nem ez okozza majd nála a legnagyobb teljesítményvesztést, hanem az órajel különbség. Az Intel próbálja valahol megfogni a legolcsóbb szériájának az erejét, és hát ezen a ponton a legkönnyebb. Mivel az R3-as RYZEN processzorok csak valamikor az év második felében érkeznek, ezért AMD fronton be kellett érjük az Excavator magos Athlon X4-845-tel. Az AM4 platformos APU-k még nem érkeztek meg, és egyelőre olcsó alaplapokból sincs igazi választék, úgyhogy majd az R3 tesztnél bővítjük a belépőszintű AMD processzorok körét. Mint ahogy az a táblázatból is látható, előző generációs Pentium processzort ezúttal nem hoztunk be a tesztbe, de hogy megmutassuk, hogy az órajel többleten túl az új generációnak pontosan mekkora előnyt jelent a Hyper-Threding, lefuttattuk a teszteket ezt kikapcsolva is. FONTOS! A Pentium processzoroknál a generációk számozása nem olyan egyértelmű, mint a Core i szériáknál, ahol az első számjegy változik a generációtól függően. Éppen ezért figyeljünk arra, hogy mit választunk vásárlás esetén. A teljes Kaby Lake lista az Intel Ark weblapján is megtalálható, de jelenleg az egyetlen igazán jó ár-érték arányú Pentium processzor a G4560 rajta (a többi esetében túl nagy a felár +100MHz-ekért). Most pedig ne is szaporítsuk tovább a karaktereket, inkább nézzük, milyen tesztkonfigurációk szálltak ringbe egymás ellen!
A teszt alkalmával minden alaplapon a legfrissebb BIOS teljesített szolgálatot, valamint minden driver naprakész volt, csak úgy, ahogy az operációs rendszer is. A Creators Update nevű frissítőcsomag alkalmazásától ezúttal eltekintettünk, hogy meglévő tesztrendszer-állományaink változatlanok maradhassanak. Processzorhűtő terén fontos megemlíteni, hogy ugyanazt a modellt alkalmaztuk most is, amit a RYZEN 7 és a RYZEN 5 tesztnél már bevetettünk, így a mért hőmérsékletértékek összehasonlíthatóak.
A teszthez használt konfigurációk: Carizzo •Processzorok: Athlon X4-845 •Rendszermemória: 2 x 4 GB DDR3-2133 MHz RAM @ CL11-11-11-27 •Alaplap: ASUS A88XM-Plus Kaby Lake •Alaplap: Gigabyte GA-Z170X HD3P •Processzorok: - Intel Core i3-7100 – Intel Pentium G4560 – Intel Celeron G3930 •Rendszermemória: – 2 x 4 GB DDR4-2400 MHz RAM @ CL15-17-17-35 (Core i3 és Pentium) – 2 x 4 GB DDR4-2133 MHz RAM @ CL15-17-17-35 (Celeron) Egyéb (közös) •Adattár: Western Digital Caviar Black 500 GB 7200 RPM HDD •Videokártya: GeForce GTX 1080 Founder's Edition (driver: GeForce 381.65) •Tápegység: Cooler Master V850 •Ház: Cooler Master TestBench •Processzorhűtő: DeepCool NepTwin (hővezető paszta: Cooler Master E1 IC Essential) •Operációs rendszer: Windows 10 64-bit Anniversary Edition az összes frissítésével Ahogy már említettük, a Pentium G4560-as modellnél extra teszteket is végeztünk, amelyek keretén belül azt vizsgáltuk, kikapcsolt Hyper-Threading támogatás esetén hogyan változik a teljesítmény.
Hőmérséklet
Az egyes processzorok azonos feltételek mellett indultak a megmérettetésen. Ez azonos körülményeket, azonos hővezető pasztát és azonos processzorhűtőt jelent. A mérések során az alábbi eredményeket kaptuk.
Üresjáratban nagyon egyben volt a mezőny, hiszen minden processzor 26-27 Celsius fok között ketyegett. Korábbi tesztjeinkben hasonló üresjárati értékeket mértünk több egyéb központi egység esetében is.
Terhelés alkalmával már kiválóan látszik, melyik modell mennyire tud melegedni. Igaz, a Prime95 terhelés extrémnek tekinthető, tehát átlagos felhasználás alkalmával szerényebb mértékű melegedésre lehet számítani. A fentiekből az is látszik, hogy ezekre a processzorokra teljesen felesleges ennyire komoly processzorhűtőt szerelni. A mért értékekre a nyári nagy melegben néhány Celsius fokos extra egészen biztosan rárakódhat, de még így is hűvös az összes processzor.
Fogyasztás
Az egyes processzorok fogyasztását ezúttal is háromféle terhelésformával vizsgáltuk, a negyedik mérés pedig az üresjárati fogyasztás volt. Természetesen minden energiagazdálkodással kapcsolatos extra funkció be volt kapcsolva.
Üresjáratban az 54 wattos TDP kerettel rendelkező Pentium G4560 fogyasztotta a legtöbbet, de itt csak néhány tizedwattos extráról beszélhetünk, szinte mérési hibán belül volt az egész mezőny.
CineBench R15 alkalmával már alaposan megváltozott a kép. Az Athlon X4-845 közel 100 wattot kért, a Core i3-7100 kissé lemaradva követte, a többi versenyző pedig 60 watt alatti fogyasztást produkált. A Carrizo a Kaby Lake alapú modellekhez képest magasabb TDP-vel rendelkezik és több processzormagot tartalmaz, igaz, ezek a Bulldozernél megszokott modulos felépítést viszik tovább, azaz nem 4 teljes értékű CPU magról van szó.
Prime95 alatt tovább fokozódott a helyzet, még magasabb fogyasztás-értékeket mértünk, de ez aligha meglepő. Normál használatnál, csak a processzort terhelve ekkora értékek nem jelentkeznek, így ez extrém tesztnek fogható fel.
Hogy a játékok se maradjanak ki a sorból, az Ashes of the Singularity: Escalation segítségével is elvégeztünk néhány mérést. A sorrend nem változott, továbbra is az Athlon X4-845 fogyasztja a legtöbbet.
AIDA64 Extreme Edition 5.90
A magyar fejlesztésű tesztprogram beépített tesztmoduljait lefuttatva sok-sok érdekes eredményre tettünk szert. Kezdjük a sort a memória-teljesítmény vizsgálatával.
Memóriakezelés terén egyértelműen az Intel processzorok vannak fölényben. Az asztali Carrizo processzor minden téren eléggé szerény teljesítményt mutatott. Némileg alacsonyabb időzítéssel rendelkező memória-csomag esetén valamelyest még növelhető a sebesség, de az Intel processzorai akkor is behozhatatlan előnyben vannak. Majd a RYZEN 3-as modellek kiköszörülik a csorbát. Pentium és Core i3 fronton nem látszanak jelentősebb különbségek, de ez aligha meglepő, hisz ugyanazt a memóriavezérlőt használják.
CPU tesztek alkalmával eléggé vegyes a kép. Ahol a négy mag előnybe tud kerülni, ott egész jól teljesít az Athlon X4-845. A Pentium és a Core i3 között zajló küzdelemben természetesen utóbbi áll nyerésre, de árához képest nagyon szépen helytáll a Pentium G4560.
Az FPU tesztekben azért már eléggé látványos különbség mutatkozik az olcsóbb processzorok és a Core i3-7100 között, ami főleg annak köszönhető, hogy az AVX 2.0 nagyon sokat hoz a konyhára ezekben a benchmarkokban..
A RayTrace tesztekben ugyancsak szépen elhúz a Core i3-7100 a teljes mezőnytől, az olcsóbb processzorok azonban eléggé egy tömbben helyezkednek el. Ezekben a tesztekben az Athlon X4-845 sem teljesít rosszul, sőt!
CineBench R15
A népszerű tesztprogramban szokás szerint most is egyszálas, illetve többszálas terhelés segítségével próbálunk rangsort felállítani. A mérések során az alábbi eredmények születtek.
A CineBench egyszálas terhelése remekül rávilágít, mekkora hátrányban van az asztali Carrizo APU a Kaby Lake alapú riválisokhoz képest. A Core i3-7100 és a Pentium G4560 között szerény mértékű különbség látszik, ha az árcédulákat is egymás mellé helyezzük.
Többszálas terhelés alkalmával szintén a Kaby Lake alapú processzorok uralják a terepet, de ez aligha meglepő. Azt viszont jó látni, milyen jól állja a sarat drágább társával szemben a Pentium G4560.
VeraCrypt 1.19 x64
A True Crypt utódjául szánt alkalmazást ismét segítségül hívtuk, hogy a rangsort állíthassunk a mezőny tagjainál. Az alábbi eredmények születtek.
AES kódolás és dekódolás terén a Core i3-7100 és a Pentium G4560 ismét remekelt, a harmadik pedig az Athlon X4-845 lett. Érdekes látni, hogy a Hyper-Threading támogatás mennyire sokat jelent a Pentium G4560 esetében.
SHA adattitkosítás terén a Celeron G3930 kivételével minden versenyző gyorsabb volt az Athlon X4-845-nél, a letiltott Hyper-Threading támogatással dolgozó Pentium G4560-as modell pedig érdekes módon még gyorsult is a gyári állapothoz képest (valószínűleg nem túl jó a szoftver szálkezelése).
SiSoft Sandra
A népszerű diagnosztikai-, információs- és tesztalkalmazás segítségével a processzorok aritmetikai és lebegőpontos teljesítményét, a multimédiás teljesítményüket, valamint a processzormagok közötti kommunikáció hatásfokát vizsgáltuk.
Integer és Float teljesítmény terén a Pentium G4560 és a Core i3-7100 a legerősebb, az Athlon X4-845 számára csak akkor terem babér, ha a Celeron G3930 ellen kell harcolni, vagy akkor, ha a Pentium G4560 esetében kikapcsoljuk a Hyper-Threading támogatást.
Multimédia-teszt terén már az Athlon X4-845 is szóhoz jut, ugyanis a Core i3-7100 mögé zárkózik fel. Némi órajel-emelés hatására egész combos teljesítményre lehetne képes. A Pentium és a Core i3 között ebben az esetben már tekintélyes teljesítmény-különbség látható, valószínűleg megint az AVX-nek köszönhetően. Végezetül a processzormagok közötti kommunikáció késleltetését és sávszélességét is ellenőriztük. Érdekesség, hogy a tesztmodul a kétmagos Celeron G3930 és a letiltott Hyper-Threading támogatással működő Pentium G4650 esetében kevés szálra hivatkozva nem indult el, hiszen kettőnél több magra/szálra van szüksége a méréshez. Így ezek a sorok hiányoznak a lenti diagramokból.
Az Athlon X4-845 esetében a sávszélesség és a késleltetés is elég gyenge a rivális processzorokéhoz képest, de ez nem csoda – ez (is) a modulos felépítés hátránya. A Pentium és a Core i3 között azonban alig-alig van különbség, akármelyik értéket is nézzük.
7Zip
Összesített teljesítmény terén nagyon jól szerepelt az Athlon X4-845, de az ördög ezúttal is a részletekben rejlik. A Core i3-as modellhez képest egyébként a Pentium is jól helytállt, hiszen összesített teljesítmény terén 10 százaléknál is kevesebb különbség mutatkozik közöttük, ami igen kevés.
Kitömörítési sebesség terén nagyot villant az Athlon X4-845, hála négy processzormagjának, de tömörítési feladat alkalmával már nem ilyen virgonc, hiszen csak a Pentium G4560 alá fér be – de a kikapcsolt HT támogatással dolgozó Pentiumot azért legyőzi. A Core i3 és a Pentium között még mindig kicsi a különbség.
Adobe Premiere CC 2017
Adobe Premiere CS 2017 alatt az Intel processzorai remekelnek, de az Athlon X4-845 sem teljesít rosszul – igaz, ennél azért picivel többet vártunk tőle. A Pentium G4560 és a Core i3-7100 között ebben a tesztben sincs túl nagy különbség – azaz a Pentium G4560 árához képest kiválóan teljesít.
No meg azt sem szabad elfelejteni, hogy az Adobe szoftverek jellemzően az Intel processzorokat preferálják, igaz, a RYZEN teszt alapján azért már az AMD-nek sincs oka szomorkodásra, hála az alaposan kigyúrt egyszálas teljesítménynek.
Adobe Photoshop CC 2017
A szokásos képmanipulációs szkriptünk alatt jellemzően az egyszálas teljesítmény számít. Éppen ezért vérzett el ebben a tesztben az Athlon X4-845; a Core i3-7100 és a Pentium G4560 azonban remek munkát végzett, és még a Celeron is gyorsabb volt az Athlonnál.
HandBrake
Ismét leporoltuk a HandBrake 1.01 x64 kiadását amelyben ezúttal is ugyanazt a videót kódoltattuk át a mezőny tagjaival, amit a RYZEN 7 és a RYZEN 5 teszt alkalmával már használtunk.
A HandBrake remekül skálázódik több processzormagra, így az Athlon X4-845 végre kihasználhatta előnyét. A Core i3-7100 látványosan lemaradt, viszont a Core i3 és a Pentium közötti különbség ezúttal is elég jelentéktelen volt – már az árcédulákon szereplő árakhoz képest.
JavaSrcipt teljesítmény-tesztek Microsoft Edge webböngészővel
Természetesen a webböngésző-tesztet sem hagytuk ki a sorból, így ismét elvégeztünk néhány mérést a Windows 10 beépített webböngészőjét, a Microsoft Edge-et használva.
A teszt túl nagy meglepetést nem okozott: az egyszálas teljesítmény alapján várható volt, hogy ez lesz a sorrend. Az viszont érdekesség, hogy a Hyper-Threading támogatás kikapcsolásával jobban teljesített a Pentium G4560, mint előtte, igaz, nem sokkal.
3DMark
Az új 3DMark tesztjeiből ezúttal csak a processzorteljesítménnyel foglalkozó pontszámokat használjuk, ahogy eddig is.
Mindkét tesztben ugyanazt a rangsort kaptuk. A Pentium G4560 és a Core i3-7100 között ezúttal sem mutatkozott túl nagy különbség, az Athlon X4-845 és a Celeron G3930 azonban már alaposan lemaradt az első két helyezettől. Az Athlon csak a kikapcsolt HT-vel dolgozó Pentiumot tudta maga mögé utasítani, plusz a Celeront is elverte, de a két éllovassal nem tudott mit kezdeni.
PCMark
A PCMark kissé hosszadalmasan futó tesztjei az alábbi rangsorokat állították fel. Az egyes tesztek a munkára, a kreatív felhasználásra és az otthoni felhasználásra hasonlító terhelésformákkal bombázzák a processzorokat, így látható, milyen feladatkörben hogyan állnak helyt.
A sorrend mindhárom tesztben ugyanaz: az Athlon X4-845 abszolút versenyképtelen az Intel termékeivel szemben, legalábbis ebben a tesztben. A Pentium G4560 és a Core i3-7100 közötti különbség itt sem jelentős.
Játékok
Természetesen a játékok sem maradhatnak ki a tesztből. A szokásos tesztcsomagunk segítségével az alábbi méréseket végeztük el.
Ashes of the Singularity: Escalation alatt egyértelműen az Intel processzorok voltak fölényben, az Athlon X4-845 csak loholt a Pentium G4560 és a Core i3-7100 után. Fontos viszont megemlíteni azt is, hogy a kikapcsolt Hyper-Threading támogatással dolgozó Pentium G4560 és a Celeron G3930 esetében nagyon csúnya szaggatásokat láttunk a teszt során, vagyis ezeknél a processzoroknál, ami annak köszönhető, hogy két szál már egyszerűen kevés a játéknak.
A Batman: Arkham Knight hasonló sorrendet mutat, sőt, ebben a tesztben már a Celeron G3930 is maga mögé utasítja az Athlon X4-845-ös modellt. A Pentium G4560 és a Core i3-7100 teljesítményére aligha lehet panasz, de azért ahogy az RYZEN tesztünkből is látszik, egy ilyen erős grafikus vezérlő kihajtásához azért már kevesek.
GTA V alatt ugyanazt tapasztaltuk, mint Ashes of the Singularity: Escalation alatt, nevezetesen hiába tűnik jónak az átlagsebesség a Celeron és a kikapcsolt HT támogatással dolgozó Pentium esetében, teszt közben óriási akadozások tarkították a játék futását, ami élvezhetetlen játékmenetet eredményez. Itt is a két CPU mag (vagy inkább szál) okozza a problémát, a GTA V hivatalosan is négyet szeretne magának, így csoda, hogy egyáltalán elindul.
A Metro: Last Light Redux és a Total War: Warhammer nem túl meglepő módon a Core i3-7100 és a Pentium G4560 győzelmét hozta.
A Pentium G4560 jött, látott, és elég egyértelmű, hogy győzött is. A Core i3-7100-as az esetek többségében csak annyival volt gyorsabb, mint amennyivel magasabb az órajele, tehát bő 10%-kal. Ha beleszólt az AVX támogatás is a képbe, akkor azért meg tudta villogtatni az oroszlánkarmait, de sajnos azt kell mondjuk a benchmarkokon kívül kevés szoftver használja ki az általa nyújtott előnyöket. Aki ilyennel dolgozik, annak megérheti a Core i3 a kétszeres felárat, de egyébként a Pentium sorozat csúnyán a nyakára nőtt a legkisebb Core családnak. A két processzor ára közötti különbözetből vehetünk például egy SSD-t, amivel a rendszerünk sokkal gyorsabbá válhat, vagy több memóriát, sok esetben ezekkel jobban járunk. Valószínűleg kényszerhelyzetben volt az Intel, mert például egyre több játék követeli meg a négy szál kezelését, és ezért be kellett hozzák a belépőszintre is a Hyper-Threadinget, ami az eddigi legnagyobb ütőkártyája volt a Core i3 szériának a Pentiumokhoz képest. Nem lepődnénk meg, ha a következő generációban megint változtatna ezért a megszokott recepten az Intel, és erősítené az i3 családot. Nem feledkeztünk meg a többi résztvevőről sem azért. A kis Celeron néhány felhasználási területen elég szépen helytállt, de azért egyértelműen látszik, hogy ha nem a legolcsóbb gép összerakása a cél, akkor érdemes azt a pár ezer forint többletet kifizetni a Pentiumra, jóval erősebb. Az öregedő Athlon X4-845-nek pedig elég hullámzó a teljesítménye, és az esetek többségében a Pentium könnyű szerrel lehagyja, így nem ajánlható. A Pentium G4560 tehát jelenleg egyértelműen a legjobb vétel a költséghatékony processzorok piacán. Az érkező RYZEN 3-as processzorok kicsit átrajzolhatják majd a képet, ha teljesítményükhöz kellően vonzó árcédula is társul majd. De ez még a jövő zenéje – azon a hídon majd átmegyünk, ha odaérünk. Hasznos hivatkozások: Intel Pentium G4560: Gyártói weboldal | iPon Webshop Intel Celeron G3930: Gyártói weboldal | iPon Webshop Intel Core i3-7100: Gyártói weboldal | iPon Webshop AMD Athlon X4-845: Gyártói weboldal | iPon Webshop
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

91. shteer
2017.05.09. 09:17
szuper cikk köszi!

nálam is van egy G4560-as gép, 750Ti-vel remek páros a 19" SXGA monitorra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. thestock
2017.05.09. 09:31
Vártam már ezt a pentium tesztet,köszi! Jó lett a 4560, occó gépbe hibátlan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. barbik
2017.05.09. 09:40
Mondhatjátok, hogy amd-s vagyok, de én inkább a jövőbe tekintő 4 magos amdt venném meg minthogy az olcsó 2 magos! pentiumot.
Fm2+ fonton akkor nincs kövi lépés? Alatta maradt az intel "pentium" szintnek.
Ezen már csak a Breal csubekka-védelem segíthet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. GodIikE barbi...
2017.05.09. 09:43
egy 28 nm es xart, inkább vennél 4eft al többért olyat ami van ahol 2x úgy teljesít.

fanboy vagy, semmi kétség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. barbik GodIi...
2017.05.09. 09:45
D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. GodIikE barbi...
2017.05.09. 09:49
lehet hogy én is, faboy vk.
de FX-8320 at vettem itthon rögtön ahogy megjelent, 8 mag, jövőbe tekintő voltam.
- mondtam én hú de fasza vagyok nem kell procit venni jó sokáig, nyugdíjig kitart-
ahhoz nem tekintettem eléggé a jövőbe hogy meg se kellett vna venni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. barbik GodIi...
2017.05.09. 09:55
Én csak poénból mondtam, de nem jött át az irónia, életbe nem vennék amd-t(míg egy inteles lapba dobhattál volna akár i7 et később, fm2-t megszívtad). Fm2+om volt utoljára próbaképp 2 éve pár hónapig.
Még ez a H.264 kódolás ami az amdt meg szokta menteni első ránézésre, csak kár hogy egy vga ezt tized idő alatt megcsinálja, bármilyen cpu mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. Whysper
2017.05.09. 10:20
Nem tudom otthoniban nyúzom miót amegjelent a fx 8350. több éve kiszolgál és elég jó.. laposban meg egy i3 5010u van Ha egy ilyen 7100-as lenne benne lehet tetszene is. bár otthonira nem cserélgetném le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. arabus
2017.05.09. 10:31
Remek hiánypótló irás!
Köszönjük!
Még sok ilyen kisembereket is érintő tesztet
várunk tőletek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. Ch00ler
2017.05.09. 11:00
Kosz a tesztet. Jo latni, hogy i3 alatt is van elet
Esetleg egy gyengebb VGA-val is kiprobalhattatok volna, hogy lassuk, azok mit tudnak kihozni ezekbol a procikbol. Eleg kevesen vesznek 1080 melle pentiumot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. nemlehet barbi...
2017.05.09. 11:08
Ha vársz pár hónapot jönnek az olcsó Ryzenek idén, akkor meg ugyan úgy dobhatsz majd olcsó lapba akár 8 magos procit... De a Ryzen APU-hoz is ugyan az lesz a foglalat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. hcsa
2017.05.09. 11:12
Köszönet, ismét hiánypótló teszt!

Egy olcsóbb FX még beférhetett volna, (4300 pl.), hogy látszódjon az L3 cache hatása - ha ugyan hat valamit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. hunluki arabu...
2017.05.09. 11:16
Nem akarták hogy a VGA legyen a bottleneck Amúgy G4560 mellé én egy 1050 (talán Ti?)-t tennék vagy RX460-at. Pöpec budget gép lenne belőle, amúgy tényleg várósak a ryzen 3-ak, de kíváncsi vagyok nagyon az APU vonalra is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. w4w3
2017.05.09. 11:40
jó ég, ez az athlon botrány. nyakamat rá, hogy az ezeréves Phenom II X3 710-em is hülyére verné szinte mindenben. a kis pentium pedig nagyon szép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. gery84
2017.05.09. 11:50
Alig gyengébb a i3 7100-nál miközben fele annyiba kerül. Gép összerakóban az olcsó gépekbe ezt szoktam belepakolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. barbik w4w3
2017.05.09. 12:11
Sajnos nem, azt még egy 2300Ft-os E8400 is elveri.

http://iltsarnews.blogspot.hu/2009/06/athlon-ii-x2-phenom-ii-x2-45nm-dual.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. j.panzer
2017.05.09. 12:14
Mondjuk a 1080-as VGA ezekkel a procikkal tényeleg egzotikus konstelláció, de így legalább tényleg kijön a CPU limit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Svindler j.pan...
2017.05.09. 12:23
Persze, de mint hunluki is írta, egyrészt nem akartuk, hogy a VGA bárhol szűk keresztmetszet lehessen, másrészt így hasonlíthatóak az eredmények a RYZEN R5 tesztünkhöz (de az i3-7100 abban is szerepelt).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. RaimiHS
2017.05.09. 12:31
i3-7100 lesz ITX konfigomban 1050TI-vel szerintem már várom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. regener
2017.05.09. 12:47
Sidenote:
A Celeron G3930 és Core i3-7100 webshop linkek nem jók

A teszt hiánycikk volt, köszönet érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. thestock barbi...
2017.05.09. 12:48
Jó az az X3! Még most is találkozni olyannal aki örömét leli benne ha fel tudja oldani a 4. magot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. laciqwer
2017.05.09. 12:49
azért az igy hasonlithatoak elég vicces kiejelentés, igen de kivesz egy 20e ft-os proci mellé egy 180-260e ft-os vga-t?
értem ne legyen vga limit de igy a teszt jövöre nézve nem reális ahogy a ryzen-eknél sem, 1050ti rx460 -ig max 1060 rx580 -al tesztelve, teljesen reális lenne. És fps szinten is 3-5fps különbség tapasztalható akkor ami azért szinte semmi , és lenne végre reális teszt procikra , ryzen intel téren is szivesen néznék
R5 procikat i5-procikal szembe max gtx 1060-akkal , és pár tesztett gtx 1050ti-al mert ezeket veszik legtöbben és ezek vannak legtöbbet is ajánva forumokon, igy nem valos egy gtx 1080ti-al tesztelni a 16e ft-os procit. mert ahoz ugy is i7 7700k vagy 2011-v3 i7-böl vesznek procit .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. barbik laciq...
2017.05.09. 13:21
Nem érted a lényegét.
Az lenne a lényeg, hogy ne legyen limit.
Viszont most nézem, hogy jo öreg hdd-ről ment a teszt.(Adattár: Western Digital Caviar Black 500 GB 7200 RPM HDD) Ami a min fps-t rendesen befolyásolhatja. Amugy nagyon jó kis teszt. Még a 15.500rpmes sas vinyók is tetves lassúak rendszernek, ssdhez képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Whysper laciq...
2017.05.09. 13:36
ilyet? [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. takysoft
2017.05.09. 15:29
Nekem az volt érdekes, hogy az Intel adatlapok szerint a Pentium támogat ECC memóriákat
A Core széira ugye nem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. AusWolf
2017.05.09. 16:01
Eddig volt egy elképzelésem arról, hogy miért olyan drága az i3 a Pentiumhoz képest. Most már nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. ChoSimba AusWo...
2017.05.09. 16:27
Miért ? Eddig azt hitted 2x annyi arany van benne ?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. B_Real w4w3
2017.05.09. 16:39
Számomra ez a teszt inkább azt bizonyította, hogy az i3-aknak nincs semmi értelme dupla áron a Pentiumokkal szemben. Jellemzően 10% teljesítménytöbbletért dupla ár. Jó választás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. slayer007
2017.05.09. 17:23
Az i3 szerintem egy teljesen értelmetlen processzor.
Mindig is azt vallottam, hogy Pentium, vagy ha feljebb megyek i5, i7.
Az i3-at senkinek nem ajánlanám, régebben ráadásul még örökké csak a baj volt vele.
Ja és Whysper: Én személy szerint nem ajánlom az U-s processzorokat a laptopokban. Ha az üzemidő a lényeg, akkor persze jó lehet, de mindegyik elképesztően gyenge. Felesleges bármilyen benchmarknak alávetni, annyira alulfeszeltek. Nem beszélve arról, hogy beharangozzák a laikusoknak, hogy "laptop i7-es processzorral!".. aztán meglátom, hogy 2magus i7...
Egy szóval én laptopot csak M, MQ, HQ végű procikkal ajánlanék, kivétel ha kifejezetten az üzemidő a lényeg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. nyiri slaye...
2017.05.09. 17:41
Egy másik fórumon már olvastam hogy te irodába is i5-öt teszel. Nem tudom te hol dolgozhatsz, ahol neked kell a procit vásárolni a gépekbe. Én olyan helyen dolgozok, ahol 2000-en vannak az épületben és komplett desktop rendszereket vásárolnak. Nagy helyeken nincs összerakósdi és igen komolyan skáláznak költséghatékonyság miatt. Nálunk pl. i3 van a gépekben, tökéletesen működnek és kritikus alkalmazások mennek rajtuk. Az a hely ahol neked kell rendelni a gépekbe a procit, az nem képviselhet nagy szintet az IT területen. Picit azért lassítsál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Whysper slaye...
2017.05.09. 17:46
figyi nem ajánlottam volna én sem magamnak csak 120.ért tudtam egy 17-es i3 + gt940-es laptopot és WOW + Zburh meg Maya teljesen nyugodtan megy rajta. a renderelést meg a fx 8350-re meg a 4790k-mra bízom. Ezzel csak az volt a lényeg,hogy menet közben távol a asztalitól is tudjak módosítgatni. stb De azt is hozzá teszem,hogy a Soha a büdés életbe nem fogok venni még egy ilyen i3-t se laptopba ,se asztaliba. Engem nem érdekel ,hogy egy szálon erősebb az FX-nél ,de egy nyavadt alt + tabolás is megfekteti és pl.: az ,hogy WOW melett mondjuk Youtubeon zenét hallgassak az már maga a felejtés bére. Soha többet! Én olyanoknak ajánlom mint a haveromnak a skylake i3-as laposa arra van,hogy diagnosztikázzon egy autót!


Én értem ,hogy az FX-em nem olyan erős egyszálom ,de Nekem mindennél többet jelent mondjuk az,hogy Mondjuk elidnítottam egy 300 Frames Maya Batch render-t és közben meg WOW-oztam meg Dota2-vel játszottam akadás mentesen. meg Youtuberól szólt a zene. Ami ezt nekem nem tudja az nem gép és öszintén nem izgat,hogy 98 vagy 117 FPS-em van a GTX 1060-nal!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. thestock slaye...
2017.05.09. 18:02
Miért is értelmetlen?
Pentium 2 mag, i3 2 mag+ht, i5 4 mag, i7 4 mag+ht...eddig így ment. Most ez a pentium kicsit odavágott ennek a rendszernek.
Az elnevezés megtévesztheti a laikusokat, de annak is megvan a maga szisztémája. Az más kérdés hogy nem szánnak rá időt hogy megnézzék mit vegyenek, csak elég az hogy íhét a leggyobb!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. AusWolf ChoSi...
2017.05.09. 18:03
Eddig a HT adott egy kis pluszt az i3-nak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Bihus slaye...
2017.05.09. 18:09
.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. heckles04 slaye...
2017.05.09. 18:12
hát ahol nem elég az i5-xxxxU ott kár laptoppal bohóckodni. max workstation gépek, de az meg már a xeon kategória.

" kivétel ha kifejezetten az üzemidő a lényeg." Mi számít még ? ja hogy ne legyen 14"-nál nagyobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. AusWolf Whysp...
2017.05.09. 18:34
Nem értem a problémát. Az én 2 magos U-s mobil i7-em simán visz bármilyen játékot youtube mellett. A minap telepítőt futtattam a háttérben minden gond nélkül. Mindezt 15 wattos TDP-vel, kb. nulla hőtermeléssel. Az AMD-nél ilyen sajnos nincs, nem véletlenül vannak úgy eltűnve a mobil szegmensből.

Ellenpéldaként az FX-es időm extrém példája az Assassin's Creed 3 volt, ami végig csak egy magot használt, 20% alatt pörgetve a procit, és a HD 7970-emet is, alig produkálva 20-25 FPS-t. Más játékban nem volt gondom, és összességében elégedett voltam az FX-szel, de na... amit az AC3-ban produkált, az valami förtelem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. _DiEGO_
2017.05.09. 18:42
Az Intel próbálja valahol megfogni a legolcsóbb szériájának az erejét, és hát ezen a ponton a legkönnyebb.

Szóval az i3 egy túlárazott 28-30K magasságában volna a helye max . Komoly játékra azért i7 kell , mert igenis kevés a 4 szál . Azóta bánom , hogy megvettem az istenített i5 -öst egy MSI gamer lapba + 8GB 1866MHz társaságával .
Szóval Pentium proci erejével játszani kellett , hogy nehogy erősebb legyen mint az istenített i3 ez azért magáér beszél . Nincs mit szépíteni a dolgon .

Amúgy meg egy ilyen teszt előtt kilehetne írni , hogy ez lesz és megkérjük kedves nagyérdeműt , hogy szerintük melyik VGA kártyával csináljuk a teszteket egy megadott 6 típus közül !? Végül is nekik szól a cikk ... és itt is olvasható , hogy nem azzal kellett volna ! De hát a nagyérdemű csak levan ...va/ve , kinek hogy és mit ért rá döntse el pedig lassacskán az a trendi sokfele , hogy kikérik az olvasók / felhasználók véleményét . Ideje lenni itt is követni

B_Real 2017. 05. 09. 16:39

slayer007 2017. 05. 09. 17:23
Az i3 szerintem egy teljesen értelmetlen processzor.
Mindig is azt vallottam, hogy Pentium, vagy ha feljebb megyek i7.


erről van szó +++
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Asagrim _DiEG...
2017.05.09. 18:59
Nem kell megkérdezni. Ha minden gépbe ugyanazt a karit rakják, akkor minden processzor teszt végeredménye összehasonlítható lesz a másikéval. Ami az i3 "mellé való", az az i7 mellett limites.

Ha az i3 mellé semmi értelme 1080-at rakni, mert az 1080 nincs mellette kihasználva, akkor ez azt jelenti, hogy gyengébb kártyával se változna a végeredmény, viszont nem lesz többé összehasonlítható két külön teszt alanya. Ha meg változna az eredmény gyengébb kártyával szemben, akkor mégis van értelme 1080-at rakni gyengébb processzor mellé, mert mégis előnyt jelent.

Szóval végeredményben nincs olyan eshetőség vagy szempont, ami alapján bárkinek is jobban megérné gyengébb videokártyát látni gyengébb processzor mellett egy tesztben. Aki arra kíváncsi, hogy a videokártyák hogyan teljesítenek gyengébb vagy erősebb processzorral, az nézzen olyan tesztet, amiben egy videokártya alá több processzort raknak, és úgy benchmarkolnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. fofoka nyiri
2017.05.09. 20:10
"Nálunk pl. i3 van a gépekben.."

Te valami low power embedded rendszerekkel dolgozol? Szerszámgépek, automatizálás? Interaktív melóra elég karcsú lenne..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. pdx06 GodIi...
2017.05.09. 20:21
Én FX8150-et vettem anno valamikor 2013-ben harmincvalamennyiért bíztam abban hogy nyugdíjig kitart, bizalmam nem volt alaptalan mert máig semmi gond vele egy jobb videokártya társaságában. Ha nekem valaki még tavaly azt mondja hogy a Forza Horizon 3 ultrán fog futni átlag 40 fps-el 1080p-n a gépemen azt körberöhögöm pedig ez a helyzet. Egykét kósza megakadás jelentkezik időnként de nem egy érvágás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. ChoSimba fofok...
2017.05.09. 20:22
Én 1000 fős piacvezető!!! cégnél dolgozom, ahol az i3 már erős gépnek számít, de sajnos abból sincs sok. A többség 2008/9-es évjáratú coreduókkal múlatja az munkaidőt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. thedevelop... nyiri
2017.05.09. 20:47
Nálunk 1200+ fő dolgozik és most lett default desktop config az i7 + SSD + 16GB RAM + 2db 24"-os monitor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. pdx06
2017.05.09. 20:55
Munkahely válogatja kinél milyen gép van. Mondjuk akiknél sima excelből meg intranet-ből áll a napi munka oda tök fölösleges erősebb processzor, meg a vállalatról is lejön hogy gazdaságosságban nem első osztályúak. Ahol viszont már projekteket szerkesztenek ott érthető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. enisherpa
2017.05.09. 21:58
Irodai gépek többségénél az egy szálas teljesítmény a fontos. Például az MS Office VBA egy szálas végrehajtású. Oda elég lehet a fenti Pentium.
A komolyabb munkaállomásokra (CAD/CAM/Matlab/szimulációk..) meg ott az i7 / Ryzen R7.

Persze sok cég hülyén rakja össze a gépeit. Sok helyen még SSD-t sem vesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. thestock enish...
2017.05.09. 22:25
Egy 120-as SSD 20 körül mozog, ezért a pénzért inkább az 1 terrás merevlemezt fogja választani. Ez a legkönnyebben elspórolható része.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. nyiri
2017.05.09. 22:40
Biztos én vagyok korlátolt, de akik multinál dolgoznak azok tudják, hogy a kliensoldalon az esetek 90%-ban nincs szükség komoly erőforrásra, mivel vállalatirányítási rendszerek futnak (frontiroda, háttériroda, készletgazdálkodás, HR, pénzügy, irányítás, callcenter, jogi részleg, hadd ne soroljam..), amik a számításokat nem a kliensoldalon végzik. Vagy böngészőből, vagy egy kis klienssel érik el a szervereket. Mi a francnak vegyenek komoly gépeket a nagy multik, amikor teljesen felesleges egy rakat helyre. Ha megnézzük egy gépnek a napi terhelését majdnem 90%-ban idle-ben fog menni egész nap. Ha már vállalat, vannak olyan helyek, ahol pl. arra is figyelnek, hogy a több ezres géppark mennyi energiát fog enni 365 nap alatt és a technikai beszerzésnél a döntésbe ezt is belekalkulálják. Régen még winyó sem volt a gépben, hanem a boot eprom-ról dolgoztak a szerverről. Fejlődés sose állhat meg, de az erőforrások esztelen pocsékolása veszteséget generál és pl. egy háttérirodában csak azoknak kell workstation akiknek tényleg a tevékenységéhez nélkülözhetetlen. Ez nem korlátoltság, ez a ráció. Nálunk is így van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Terror nyiri
2017.05.09. 22:54
A leginkább racionális dolognak mondható húzás mondjuk notebookot adni a munkaerőnek és home office-ból dolgoztatni őket (erre a szintre a legtöbb vállalat még nem jutott el, pedig az irodaként funkcionáló ingatlanok bérleti díján és villanyszámláján többet spórolnának, mint bármi máson).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. nyiri Terro...
2017.05.09. 23:24
Nem értek egyet, pont felsővezetőkkel dolgozok napi szinten, az élőszavas konzultációkat nem tudod helyettesíteni egy telefonos, vagy e-mail-es kapcsolattartással és akkor még nem beszéltünk a csoportszintű egyeztetésekről. 17+1 ember van hozzámrendelve, sok esetben az is kényelmetlenséget okoz, hogy néha egyenként kell elmondanom ugyanazt. Mindenki másképp reagál, mindenkinek másképp kell elmondani és ha van valami kérdés, akkor azt is egyenként kell megválaszolni. Sokfélék vagyunk. Én is szoktam értetlenkedni nem is keveset.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Terror nyiri
2017.05.09. 23:30
Hogy otthonról dolgozol, az nem zárja ki azt, hogy menj és élőben tárgyalj. De azt sem az irodában csinálom, hanem a tárgyalóban. Másrészt a klienseim fele más országban van, őket értelemszerűen csak telefonon érem el. Ez a helyzet kb. háromezer kollégámra igaz a vállalatnál. Most gondolj bele, ha nem lenne home office, mennyibe kerülne x irodaházat bérelni ennyi embernek, plusz számlák, plusz személyzet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. sutyko_hop... slaye...
2017.05.09. 23:46
A ht-s penyaval szemben ertelmetlen.
Eddig nem volt az mert csak ket mag 2 szalas volt.
Az i3 meg 2/4-es.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. nyiri Terro...
2017.05.09. 23:50
Nekem az a tapasztalatom, ha egy döntést elő kell készíteni, jobb a személyes konzultáció, jobb a kommunikáció gyorsabban tudsz reagálni, pörgősebben, akár több ember is be tudja dobni a gondolatait azonnal, a visszacsatolások is gyorsabban jutnak el hozzád. Közvetlenebb ..és igaz tényleg, hogy minden nagy dolog a konyhában dől el Nálunk amúgy csak csapatmunka lehetséges. mi ebben hiszünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. sutyko_hop... nemle...
2017.05.09. 23:52
En ugy tudom hogy pentium arban 32 magosak jonnek.
Te komolyan gondolod, ezen az arszinten majd nyolmagos rájfájzent kapsz?
Mit szivtal?
2/4-es ryzen lesz az vagy baromira visszavett smt nelkuli 4 magos am jo ha beeri ezt a penyat.
Nem az amd-vel van az igazi baj hanem a veresszaju fanboyokkal.
De komolyan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. kw
2017.05.10. 01:53
akkor most az intel a jobb vagy az amd?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. thestock kw
2017.05.10. 05:47
Trollkodás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. thedevelop... thest...
2017.05.10. 08:35
Általában semmi szükség 1TB-ra egy workstation-ben, mivel hálózati meghajtóra kell dolgozni, ahol az IT szabályozhatja a jogosultságokat és készül róla backup minimum naponta. Ha egy workstation-ben elszáll az 1TB, akkor mehetnek a Kürt-höz 1 millióért helyreállítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. thestock thede...
2017.05.10. 09:38
Úgy látom elbeszélünk egymás mellett. Irodai gépről volt szó, ez szerintem nem egészen a workstation kategória. Nem minden cégnek azonosak az igényeik,és az anyagi lehetőségeik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. UjvariAdam slaye...
2017.05.10. 09:56
Elkepesztoen gyengek az U processzorok? Melyiket hasznaltad es mire, ha nem titok?
Nekem egy i7-6500u van a gepben, es mikozben W10-en youtube fullhd videot nezek, meg van nyitva Chrome-ban 20+ ful, kozben Virtualbox linux guest-en 2 virtualis magon Eclipse-ben fejlesztek es forditok szoftvereket ugy, hogy kozben Mysql server is fut a guesten. Mindez atlagosan (a forditast leszamitva) maximum 20%ig terheli a procim, es soha nem fordul elo lassulas semmikor.

Ez az a teljesitmeny, amit nem ajanlott megvenni senkinek? Komolyan, hagyjuk mar, hogy nem eleg a 2 mag...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. thedevelop... thest...
2017.05.10. 10:28
Workstation = olyan gép, amin az ember dolgozik. Tudod, TPM + Intel vPro + Bitlocker. Fájlokat pedig hálózati meghajtón tárolnak.
Ez alap IT policy minden valamirevaló cégnél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. B_Real thede...
2017.05.10. 10:31
Egy mezei irodai gépet workstationnek neveznek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. thedevelop... B_Rea...
2017.05.10. 12:09
IBM terminológiában, igen, minden PC workstation, amit arra szántak, hogy dolgozz rajta. Illetve, ha főleg hálózati erőforrásokat (pl.: fájlokat) használsz a segítségével. Nem kell vékonykliensnek lennie, mielőtt valaki ezzel jön...
De ez már nagyon off.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. palkoviflo... Ujvar...
2017.05.10. 15:41
A full HD videó tényleg nagy teljesítmény. Az igen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. palkoviflo... _DiEG...
2017.05.10. 15:46
Ne bánd az i5-öt. Az egy nagyon jól belőtt proci, kiváltképp ha szorzózár mentes és élsz is a lehetőséggel. Az i7 a legtöbb esetben fölösleges. Persze lehet mindenből erősebbet és jobbat, de kérdés, hogy kihasználod-e. Számít-e hogy az FPS 178 vagy 188. Számít-e, hogy a win 7,5 vagy 6,5 mp alatt tölt-be?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. pdx06
2017.05.10. 15:59
AMD-t tök fölösleges volt a tesztebe rakni, főleg a 7. generációs Intelekkel szemben. Már elég régi modell, és régi gyártástechnológiával készült. Az ára azért annyi amennyi, mert egy bizonyos szintnél lejjebb, tehát 10 ezernél olcsóbban nem nagyon adhatják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Terror pdx06
2017.05.10. 16:08
Olyan régi modell, hogy a Carrizo konkrétan 1 éve jelent meg. Ennél újabb konstrukciót a szegmensben az AMD nem árul. Mi kellett volna szerepeljen a részükről inkább?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. UjvariAdam palko...
2017.05.10. 17:09
nem gaz ha a tobbi szoftvert amit felsoroltam nem ismered, csak akkor ne szolj hozza szerintem, ugy nem kinos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. fofoka ChoSi...
2017.05.10. 18:45
Ilyenkor kell váltani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. nemlehet sutyk...
2017.05.10. 19:59
Remélem most jobban vagy, hogy ezt idehánytad. Ha meg se próbálod értelmezni amit a másik ír, akkor ne állj le kötekedni, mert csak magadat járatod le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. sutyko_hop... nemle...
2017.05.10. 21:35
Nagyot szoltal mint a viszipisztoly.
Meg ilyet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. enisherpa thest...
2017.05.10. 22:36
Irodai gépre elég 120 GB tárhely. A dokumentumok mennek a hálózati meghajtóra. Adatbázisok a szervereken. Gyakorlatilag oprendszer, böngésző, office kell pár kisebb kiegészítővel (vírusirtó, szoftver menedzsment, monitorozás ..).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. _DiEGO_ palko...
2017.05.10. 23:31
2017. 05. 10. 15:46

Pont nem a lényeget írod
Számít ha játszom és egy Fő online game mellett futtatok ( futtatnák ) 3 botot , ebből egy Stallozik , kettő meg megyen Goldbot , netán csak droppokat gyűjti . Sajna 4 mag elvérzik már 2BOT esetén ! Ha megy a seed is netán, rettenet ahogy fogja procit és ugye szeretek böngészőben is fenn lenni . De ezt nem bírja már szerencsétlen . Kevés a 4 mag , nekem elhiheted . Ha csak 1 game fut semmi gondja procinak persze
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. thestock enish...
2017.05.11. 07:02
Már rég kiszálltam a vitából, parttalan az egész Látod, IBM terminológiák, vörksztésönök,szerverek... mert hát itt a balkánon így megy, mindenki ilyen színvonalon dolgozik. Legyen, elég a 120-as SSD, de azért ha mégis a terrás vinyót kérik nem fogok vitatkozni a vevővel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Terror thest...
2017.05.11. 08:24
Most nem azért, de az IBM dolgozik a legalacsonyabb színvonalon az egész technológiai parkban. Szóval ha nálad ez valami magas színvonalat jelent, akkor bajok vannak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. thestock Terro...
2017.05.11. 08:36
Nem az IBM színvonalán van a hangsúly, hanem hogy felmerül a neve,esetleg alapértelmezettnek tartjuk ha irodai gép témakörről beszélünk. Például az államigazgatási szerveknél (mondhatjuk hogy elég sok embert és gépet foglal magában) még találkozni olyannal ahol a C2D-t foltozgatják, SSD-ről meg csak az interneten olvastak... Vagy hány helyen látni irodai gépnek beállítva a nyugatról behozott leselejtezett márkagépeket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Terror thest...
2017.05.11. 08:50
Szvsz ezeket akár vehetjük alapnak is, csak az említett cég több ezer embert foglalkoztat, és az egész gépparkjukat megújítják 2-3-4 éves rotációval, szóval szerintem ők egymagukban több gépet vesznek, mint az állami szféra összesen. Vagy akár a civil szféra összesen, nem hinném, hogy Lenovo X1 Carbonból például elkél az országban párezer darab összvissz. És akkor még nem említettem a többieket, ATnT, Oracle, bankszféra, akik ennél komolyabban nyomatják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Kogeru
2017.05.11. 13:10
Nálunk hamarosan kerül frissítésre a géppark, c2d-n dolgozunk, a monitorokat lecserélték nagyobbra, volt ami eddig is lassú volt, de most legalább fullHD-ban akadozik a munka. De legalább remélhetjük 70 k-s monitor mellé valami erősebb vasat kapunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. B_Real Terro...
2017.05.11. 16:35
Mondjuk egy FX-4300, 6300 nem lett volna ennél erősebb? Nem néztem összehasonlító teszteket vagy videókat, úgyhogy látatlanban kérdezem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. thestock B_Rea...
2017.05.11. 17:40
https://www.youtube.com/watch?v=uLnYti4EwWU
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. B_Real thest...
2017.05.11. 18:15
Köszi. Erre gondoltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. sks7891 B_Rea...
2017.05.11. 20:27
Én már AMD-től biztos nem építenék FM vagy AM3+ konfigot. Mondjuk úgy, hogy szépen tartja magát az FX6300, de már biztos nem vennék ilyet. Alaplap terén is elavult már mindkét platform.

Kérdés, hogy milyenek lesznek a Ryzen apuk, és a kisebb noIGP Ryzenek. Ha nagyon AMD-t akarnék, akkor inkább biztos kivárnék, vagy 1151.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. heckles04
2017.05.11. 20:33
Na én most vettem egy ilyet egy b150-es lapba.
Legfrissebb biosszal pöcre indult. Semmi extra 4 szál @3.5Ghz - CSGO 120 fps avg. Egy gtx 560 1gb van mellete azt kiröhögi.

Kb. ahogy itt is írták ennyi pénzért ajándék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. B_Real sks78...
2017.05.11. 21:23
Egy szóval nem írtam, hogy én ajánlanék FX-et bárkinek is. Ez a G4560 egy abszolút budget PC-be tökéletes megoldás. Csak az összehasonlítás végett érdemesebb lett volna egy kicsit erősebb budget AMD CPU-t belerakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. developer
2017.05.12. 14:13
Lehet el kéne cserélnem (ráfizetéssel) a 2x4 DDR3-mamat DDR4-re és összedobni egy 1151 gépet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. _DiEGO_
2017.05.14. 22:50
Intel cikk - intel hír

Jönnek a Core i9-es Intel processzorok: Core i9 7800X, Core i9 7820X, Core i9 7900X és Core i9 7920X négyes 6, 8, 10 és 12 maggal.

Akkor mégsem olyan rosszak azok a konkurens procik

http://wccftech.com/intel-skylake-x-core-i9-7920x-7900x-7820x-7800x-x299-leaked/

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. csabi02 Asagr...
2017.05.14. 23:27
1etértek,de ezt minden ilyen tesztnél felhozzák,hogy miértnem 1050 et raktak mellé és akkor a +/- 2fps szórás megnyuktatná őket,hogy nem szart vettek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. xcomman _DiEG...
2017.05.14. 23:59
Biztos, hogy nem rosszak... Viszont ezek az inteles boost clockok elég vadak. Hmmm ))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Laci19 xcomm...
2017.05.23. 11:06
Ezeknél nincs boost
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Laci19 GodIi...
2017.05.23. 11:14
Én már a K5 óta jókat rötyögök az AMD-seken. Ez is mekkora x@r, 4 magos, de egy kétmagos penya lenyomja. Még netezni sem jó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Laci19
2017.05.23. 11:49
Jujj de nagy itt a butusság. Méghogy az i3-nak nincs értelme..? Ha , ha .
Tele van a Youtube i3-6100/7100 konfigos videókkal. Nagyon népszerű azok körében, akik nem akarnak i5-re költeni. Egy i3-mal lehet full hd-ban játszani a legtöbb játékot ultrán, vagy legrosszabb esetben is high-on, 40 frame átlag környékén. A G4560 tényleg bajnok ár/teljesítmény arányban, de full hd játékra nem alkalmas. Ezek a tesztek az átlag fps-ről szólnak, de meg kell nézni a minimum fps-t is, és mindjárt más lesz a helyzet. Valójában egy i3 is csak úgy ahogy jó játékra, mert csak az átlagot tudja elfogadhatóan hozni, a minimumok lemennek 20-ig is, akadások, szaggatott mozgatások figyelhetők meg. Ugyanazzal a konfiggal nézve, ha lecseréljük a procit csak egy i5-6400-ra, mindez eltűnik. Magasabb minimumok, nem akad, nem szaggat a grafika, kisimul az egész és sokal játszhatóbb, élvezetesebb. Használtan az i5-6400 már annyiért is van, mint egy új i3-6100! Hiába alacsonyabb az órajele, de 4x2,7 jobb, mint 2x3,7! A négy szál nem azonos a négy maggal. Jobb, mint a két mag, de nem helyettesítheti a valós négy magot. Tehát általános célra, nethez, munkára jó a G4560, de játékra legfeljebb 720p-ben javasolnám. Full hd-ra minimum i5-6400, de ha lehet, inkább 6500, amit remélhetóleg egyre olcsóbban lehet majd használtan kapni a Ryzen mánia miatt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. MacikaG
2017.06.03. 09:12
G4560 most a bestbuy, ahogy többen írták, ennyiért ajándék. Ha belemenne a mostani lapomba azonnal váltanék rá, de sajna még 1150-esem van. Így megvárom a Ryzen 3-at, aztán majd döntök. Játszani nemigen szoktam csak nulla erőforrásigényű játékokkal, amik egy celeron integrált videón is elfutnak. Inkább videókódolás, amit néha csinálok, ha gyorsabb gépem lenne, akkor többet használnám erre.
Nálunk egyébként főként a pénzről szól a gép. Ha kevés a zsé, akkor a G4560 a nyerő, ha van keret, akkor simán beférhet Ryzen 5. Nyilván a felhasználás is számít.
Valaki írta az U-s noteboook procikat. pl. videokódolásban siralmasak, egy asztali Pentium simán partiban van egy i7-U-val (ez személyes tapasztalat)
Egyébként hajrá AMD, mert akkor az Intel is mozdul és a pénzünkért gyorsabbat/erősebbet kapunk. Kíváncsi leszek az i9 vs. Ryzen 9 tesztekre a nyár közepén/végén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. adam.bezze... Laci1...
2017.06.18. 09:15
Anno a K7 időszakban egy 900-as vagy 1000-es Athlon szanaszéjjel, de tényleg szénné verte az első szériás P4-eket. Később az Athlon XP-k 2000 környékén megfogták a 2.8-as P4-eket, és ez még tuning nélkül volt. A nagy röhögés közben ez biztos kimaradt Na ami AZÓTA volt, az tényleg egy bukta az AMD részéről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. samuka80 adam....
2017.06.20. 20:30
Ebben a formában nem teljesen igaz.Én akkoriban még P3 Katmai procit hajtottam 550Mhz-en.És bizza videókódolásban és játékban is elkente még az 1400+ XP-t is.Volt mind a két gyártótól komplet cuucom akkoriban.Nem vagyok elvakult fan, remélem most a Ryzen valamelyest megváltoztatja az állóvizet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!