iPon Cikkek

Crysis 2 - New York-i pillanatok

Dátum | 2011. 03. 30.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

Amikor az első Crysis megjelent 2007-ben, a PC-s játékosok egy új korszakot köszöntöttek benne, mely úgy tűnt, kaput nyit a fotorealisztikus grafikai megvalósítás felé. Sajnos azonban a játék több problémával is küzdött. Először is mint szórakoztató szoftver, nem felelt meg az elvárásoknak, mert inkább volt játszható erődemonstráció, mint jól átgondolt FPS. Másodsorban valódi erőmű kellett a futtatásához, sőt, sokaknak még ma sincs olyan gépük, amin a játék maximális beállítások mellett végig élvezhető lenne. Így aztán a Crysis nem is lett több érdekes kísérletnél, mely ráadásul eleinte igen rossz eladásokat produkált. Később persze feljött, és a játékot fejlesztő Crytek nekiesett a második résznek, melyről minél több kép és videó látott napvilágot, annál inkább úgy tűnt, hogy a németek tanultak korábbi hibáikból. A gépszörnyeket is lazán két vállra fektető CryEngine 2.0-t felváltotta a 3.0, a Crysis 2 pedig nem csak PC-re, de konzolokra is be lett jelentve. Hosszú várakozás és egy kisebb halasztás után most megérkezett a játék, mi pedig tűkön ülve vártuk, hogy rávethessük magunkat a leírni is sokat ígérő folytatásnak. De vajon képes lehet a Crytek megfelelni a saját maguk által emelt elvárásoknak?

Nanomese

Bár nagyon csábít, hogy egyből a játék technológiai oldaláról regéljek, csak azért is kihúzom a teszt végéig, főleg, hogy az első rész a motor alatt egy meglehetősen átlagos FPS volt. Nagy pályák, sok fegyver és pár szuperképesség jellemezte, melyeket azonban bőven ellensúlyozott a bugyuta sztori és a gagyi mesterséges intelligencia, ötvözve az élményt egy nagyjából hat órás kampánnyal. Így hát mivel a látvánnyal amúgy sem volt semmi probléma, kezdetnek lássuk inkább a történetet, amire itt állítólag igencsak ráfeküdt a Crytek. Máig élénken él bennem az a kedves nyilatkozat, melyet a Crysis 2-t író, sci-fi műveiért többszörösen kitüntetett Richard Morgan tett a Halo-sorozat történetével kapcsolatban. Az úriember szó szerint "szarnak" nevezte Halok "archetipikus karaktereit", mondván, hogy a Crysis 2 majd milyen keményen odateszi magát a forgatókönyvben. Nos, gondolom nem árulok el sokat azzal, hogy ez egyáltalán nem így lett.

A Crysis 2 New Yorkba kalauzol el, ami épp az idegenek invázióját nyögi
Félreértés persze ne essék, a Crysis 2 története így is köröket ver az első részre, noha ez még nem túl nagy dicsőség. Évekkel járunk a Crysis és a Crysis: Warhead koreai eseményeit követően, mikor is New Yorkban egy furcsa, gyógyíthatatlan betegség üti fel a fejét. A hírekben csak "Manhattan-vírusnak" nevezett fertőzés ezreket öl meg alig pár nap leforgása alatt, a hadsereg pedig jobbat nem tudván lezárja az egész várost. Hősünket, az Alcatraz hívójelű tengerészgyalogost is a helyszínre vezénylik, ám azt természetesen nem mondják el neki, hogy a vírus csak a látszat, valójában földönkívüliek garázdálkodnak a Nagy Alma ege alatt. Mivel Alcatraz csak egy hétköznapi ember, már az első konfrontáció is végzetes lenne, ha nem lépne közbe az első rész parancsnoka, Próféta, hogy átadva a nanoruhát, minket tegyen az emberiség utolsó reményévé. Innentől persze felpörögnek az események, a ruha miatt sokáig mindenki azt hiszi, hogy valójában Próféta vagyunk, és egyik furcsa helyzetből kerülünk a másikba, hogy a játék végén egy "Aha, már értem!" felkiáltással tegyünk pontot az i-re.

Az igen hosszú kampány alatt gyakorlatilag egyik parancstól szaladunk a másikig
Bár ez így elsőre nem hangzik rosszul, a megvalósítás sajnos kudarcba fullad. A történet a maga nemében nem rossz, annak mesélési módja viszont fertelmesen kusza. Az első 4-5 órában például fogalmunk sincs, mi folyik körülöttünk, csak megyünk egyik parancstól a másikig úgy, hogy közben egyre mélyebb kulimászba süllyedünk a sorozatos félreértések miatt. S hogy Alcatraz miért nem szól, hogy "hé, én nem Próféta vagyok, segítsetek már"? Nos, csak azért nem, mert hősünk néma és arctalan. Ezzel sok játékban nincs semmi baj, itt viszont az egyik legjelentősebb konfliktusforrást szüntethették volna meg egyetlen sima rádióüzenettel. Mivel viszont ezt nem tették, a játék története rögtön az elején komolytalanná válik. Probléma továbbá, hogy a sokszereplős forgatókönyvben egy olyan karakter sem akad, aki érdekes vagy szerethető lenne. Épp ellenkezőleg, mindenki teljesen egyforma, 2D-s papírmasé figura, akik azon túl, hogy orrba-szájba nyomják a szlenges "hé, ember" (angolul "man") szóösszetételt, nem csinálnak mást, mint egyik veszélyes helyzetből a másikba taszítják a főhőst. Egyedül a befejezés hozhat némi vigaszt... már ha sikerül megérteni elsőre, ugyebár. Egy szó mint száz, a Crysis 2 sztorija elbújhat az ősszel jött Halo: Reach kampánya mögött. Ironikus, nemde?

"New York, New York!"

Persze kit érdekel a sztori, ha a játékélmény jó, s e téren szerencsére nem kell csalódnunk a Crysis 2-ben, sőt! Bár az első pár óra egy kicsit döcögős és monoton, ha túltesszük magunkat a sok fehérruhás katona tömeggyilkolásán, beindul a játék, és olyan élményben lesz részünk, amire minden játékfejlesztő büszke lehetne. A Crysis 2 legfontosabb játékeleme most is a nonaruha, mely ezúttal továbbfejlesztett formában van jelen. Csak két tulajdonsága van, az álcázás és az páncélzat, több azonban nem is kell, hisz a futás például sprinteléskor alapból meríti a ruha energiáját, az ugrások és a nehezebb tárgyak megemelése / elhajítása pedig egyből megy, nem kell kiválasztani az erő fokozatot. A nanoruhát okosan használva pedig igen sokféleképpen lehet játszani a Crysis 2-vel. Személy szerint a lopakodást élveztem a legjobban, mert nincs is annál jobb, mint amikor az ellenfél csak bámul, hogy a társát vajon honnét is durrantották fejen. Mivel viszont a lövés álcázás módban egyből lemeríti a ruhát, érdemes ki-be kapcsolgatni az opciót, hogy huzamosabb ideig is láthatatlanok lehessünk. A ruha egyébként egy minimális RPG beütést is ad a játékélménynek, mert az idegenek által hátrahagyott energia felvételével ezt-azt fejleszthetünk a képességein. Nem nagy szám, de kellemes adalék.

A nanoruhával könnyedén hátbatámadhatjuk az ellenfeleket
A fegyverek is fontos részét képezik a játékmenetnek, noha sajnos a játék végéig kénytelenek leszünk megelégedni a földi technológiákkal. Van itt mindenféle gépfegyver és kétféle pisztoly, egy rakétavető, egy kis rakétákat lövöldöző akármi, és persze gránátok meg plasztikbomba dögivel. Bár elsőre szinte soknak is érezzük az arzenált, valójában éppen elég lesz, mert minden egyes fegyver alkalmas egy-két speciális ellenfél mihamarabbi kiiktatására. Érdemes jól összeválogatni, hogy épp mit is viszünk magunkkal, mert csak három fegyver lehet egyszerre az övünkön. A pisztolyok nagyon pontosak, de sajnos elég lassúak, így a legmellőzhetőbb fegyvereknek számítanak, míg a géppisztolyok egytől egyig remekül működnek, főleg, ha távcsövet is szerelünk rájuk. Az első részben kezdettől fogva elérhetőek voltak a kiegészítők minden fegyverre, itt viszont már meg kell találnunk őket, ami kicsit színesíti és nehezíti a testre szabásukat. Egyedüli hátránya a rendszernek, hogy a játék valamiért külön fegyvernek kezeli a másodlagos tüzelési funkciókat, így ha például egy taktikai kiegészítőt szerelünk a fegyverre, akkor nem elég mondjuk a középső egérgombbal tüzelési módot váltani, hanem csakis a kettes gomb megnyomásával válik használhatóvá a gránátvető. Persze ezt át lehet kalibrálni, de azért tény, hogy az első percekben kellemetlen meglepetéseket okozhat.

A rambózás nem mindig vezet eredményre
A járművek ezúttal nem játszanak olyan fontos szerepet, mint ahogy maga a játékélmény is lineárisabb lett. Bár lehetne emiatt nyafogni, a helyzet az, hogy ez a "cső-FPS" stílus sokkal jobban áll a játéknak. Félreértés pedig ne essék, a tűzharcok így is igen epikusak, főleg, hogy a pályákon igen sok a magaslat, melyeken ugrálva komoly előnyhöz juthatunk mi is és ellenfeleink is. Ráadásul a pályaszakaszok még így is nagyobbak a megszokottnál, úgyhogy felesleges lenne panaszkodni. Maga az akció egyébként kicsit kiszámítható módon zajlik. Ahogy haladunk előre, úgy érünk egyre nagyobb, nyitott részekre, melyekről csak akkor mehetünk tovább, ha megtisztítottuk a terepet, illetve teljesítettük az adott részfeladatot, mondjuk aktiváltunk valamit. Ilyenkor jön egy checkpoint, mindent elözönlenek az ellenfelek, mi pedig fejest ugrunk a lecsóba, a fent már kitárgyal technikák valamelyikével. Hasonló metodikát láttunk már sokszor (nem olyan régen pl. a Reachben), és itt is sikerült jól kifőzni az ezer éves receptet. Kiemelném még, hogy bár az első Crysisnak volt pár idegesítő jelenete, a második részben csupán egyszer téptem a hajam egy kicsit túl erős robot miatt, ám mint később kiderült, én voltam a hülye, és csak jobban körül kellett volna néznem a pályán.

A játék szóló része tehát egy kitűnően összerakott rendszer, melyet egyetlen apró tulajdonság árnyékol csak be: a mesterséges intelligencia. Bár a Crytek nagyon el volt szállva a játék AI-jától, mondván, hogy az tanul tőlünk és alkalmazkodik a manővereinkhez, az igazság ebből maximum annyi, hogy néha sikerül fedezékbe bújtatni az ellenfeleket. Mivel szeretem a kihívást, egyből Veteran fokozaton kezdtem a játékot, és ennél sokkal keményebb dióra számítottam. Az addig rendben van, hogy az ellenfelek pontosan lőnek, és hogy az idegenekkel szemben más taktika a célravezető, mint a sima bakáknál, de hogy az AI sokszor beragad, és hogy a távoli lövésekkel egyszerűen nem tud mit kezdeni, kicsit kevés így 2011-ben. Szerencsére azért így sem volt könnyű a végigjátszás a nem túl sűrű checkpointok miatt (a tapasztaltaknak ajánlott a nehezebb fokozat), és hozta az ígért 16 órát, ami dicséretes, csak a F.E.A.R. 2 és a már sokszor emlegetett Halo: Reach után ez a sok buta ellenség nagyon kiábrándító.

A Central Park, kicsit másképp
Szintén a negatívumok közé sorolható, hogy bár a kampány hosszú és tartalmas, változatosságában elmarad a konkurensektől. Míg például a Black Opsban 8 óra alatt egy csomó helyszínen megfordultunk, addig itt csak és kizárólag New York különböző negyedeit járhatjuk végig kétszer olyan hosszú időn keresztül, és hiába néznek ki eszméletlenül a pályák, ha első ránézésre nem lehet őket megkülönböztetni egymástól. Az addig rendben van, hogy a játék valós időben zajlik, és ebbe belefér egy 6 óra hosszú éjszaka is. Az viszont már nincs, hogy ugyanazokat az utakat rójuk, miközben itt egy komoly invázióval állunk szemben. Hopp... nem is! A Crysis 2 sztorija kizárólag New Yorkra összpontosít, és akár hiszi a Kedves Olvasó, akár nem, máshol nem is történik semmi rendkívüli, az egész hacacáré titokban zajlik le. Ezzel csak az a baj, hogy a katarzis elmarad, és nehéz elhinni, hogy az emberiség komolyan veszélyben van, amikor csak pár tintahalfejű nyavalyás ugrabugrál a sugárvetőivel. Ezt azért igazán átgondolhatta volna a Crytek.

 Parki séta

Miután végigjátszottuk a játékot, alig várjuk, hogy a remek multi demó után nekieshessünk a többjátékos módnak. Rányomunk a Multiplayer feliratra... hmm... be kell írni a kódot? Megint? Oké, semmi gond, beírjuk. Na, végre, szerverkeresés! Keresés... és keresés... na mi lesz már!? Hát kérem, semmi. Ha viszont csoda történik, és sikerül elindítani a multit, csalódunk egy szépet, és visszamegyünk Battlefieldezni vagy Call of Dutyzni. Történt ugyanis, hogy a Crysis 2 egy rakás hibával került a lemezre, melyek nagyrészt a multiplayert érintették, ellehetetlenítve az élvezetes játékot. Bár kisvártatva megérkezett az 1.1-es javítás, a multi még most sem zökkenőmentes. Sok töltés, laggolás és üres szerverek jellemzik, a serial állandó kéregetéséről már nem is szólva. A legviccesebb, amikor a játék kiírja, hogy az általunk beírt kód már használatban van, frászt hozva ránk, hogy te jó ég, mégis mit vettünk 10 000 forintért. Persze nem kell megijedni, ez is csak egy bug a sok közül, melyre lesz is javítás, ki tudja, mikor.

Az ilyen jelenetek mellett a multiplayer szabályosan eltörpül
Maga a multi egyébként, mint játék jó, csak épp semmi újat nem mutat fel. A nanoruha képességei átalakíthatnák ugyan a játékmenetet, de sokan maximum a rejtőzködést használják ki, ami a lehetőségek széles tárházának egy picinyke szelete csupán. Ahhoz, hogy a nanoruha jól szuperáljon a többjátékos módban is, ennél kiegyensúlyozottabb játékmódokra lett volna szükség. Itt viszont maradtak a kaptafánál, és ahelyett, hogy valami sajátságosat alkottak volna, szépen lemásolták a többi sikeres multis FPS összes tulajdonságát. Itt is vannak fejlődési lehetőségek, kioldható tulajdonságok, dögcédulák, rangok, és még sorolhatnám. A gond csak az, hogy fegyverből és pályából egyáltalán nincs elég (a konkurenciához képest legalábbis), a maximum 16 PC-s játékos pedig még túlzás is az amúgy sem túlméretezett pályákra. Ha végre lesz egy olyan patch, ami az összes technikai malőrt orvosolja, egy kellemes mód lehet belőle, de kötve hiszem, hogy ez lesz a következő "nagy dolog" az FPS-ek megszállottai között. Még szerencse, hogy az egyjátékos mód hossza és tartalma így is magasan veri a legtöbb rokont, ha szavatosságról van szó...

Ami a lényeg

Gondolom, már mindenki azt várja, hogy mikor jön végre a grafika, ami a sorozat legfontosabb tulajdonsága. Nos, kérem a dobpergést és a drámai csendet, mert eljött az a perc, hogy a látványról is szóljuk, ami... lenyűgöző. De tényleg, a Crysis 2 valami hihetetlenül jól néz ki, a képek a felét sem adják vissza annak a dinamizmusnak, amit a program futás közben művel. A fények olyan szemet gyönyörködtetőek, hogy máris átvették a trónt a Dead Space 2-től, a karakterek bőrén szinte tapintani lehet az izzadságot és a koszt, a textúrák pedig az esetek túlnyomó részében szép élesek. Bár vannak pillanatok, amikor a CryEngine 3.0 visszafogja magát, ezek legtöbbször a szűk, belső terekre korlátozódnak. Odakint egészen döbbenetes látvány tárul elénk, és meg kell hagyni, ennyire jól még egyetlen játék sem érzékeltette, milyen lenne egy nagyvárosi háború napjaink Amerikájában. S mindennek az ára? Semmi, kérem, szinte semmi. A tesztgép nem egy erőmű (AMD Athlon II X2 @ 3,4 GHz; Radeon HD 5770; 6 GB RAM), de 1280x720-ban maximumra húzott beállításokkal is jól futott rajta a játék, mindössze egy-egy helyen tapasztaltam lassulást. 1920x1080-ban már vissza kellett venni az eggyel alacsonyabb fokozatra, de a sebesség ott már élvezhető volt (40 fps körüli értéket mért a Fraps). A Crysis 2 egyébként konzolokra is megérkezett, és a látvány mind Xbox 360-on, mind PS3-on pazar -- a hardverek képességeihez mérten, persze. Az egyedüli ok, ami miatt kesereghetünk, a DX11-es beállítások hiánya. Bizony, a Crysis 2 a régi DX9-et használja, noha lehetséges, hogy később lesz egy DX11-es javítás (ez sem 100% egyelőre, sok az ellentmondás), sőt, a részletes grafikai opciók is csak egy apró extra programmal hívhatóak elő.

Erre azért nem lehet panasz
A zene és a hangok szintén ott vannak a szeren, bár kissé vegyesebb képet mutatnak a grafikánál. A muzsika mondjuk szimplán csodálatos, hála Hans Zimmer és társai munkájának (Zimmer írta a zenét az Eredethez és A sötét lovaghoz is), de azt meg kell jegyezni, hogy nagyon hősies és amerikaias az egész soundtrack, így akit zavar ez a stílus, lehet, nem fogja értékelni annyira. Az viszont biztos, hogy a témára fogékony vájt fülű játékos padlót fog a szimplán tökéletes nagyzenekari művek hallatán. Külön öröm, hogy a játékban pályáról pályára oldhatjuk fel a különböző számokat, a cikk írásának pillanatában is épp ezek szólnak. A szinkron jó, de nem kiemelkedő, talán csak az öreg Jacob Hargreave jelent kivételt, míg a hangeffektek szintúgy tökéletesek, de azt hiszem, ez a minimálisan elvárható szint egy AAA kategóriás játéktól. Mindenesetre egy komolyabb hangrendszerrel szétesik a szoba, szóval csak óvatosan babráljuk a hangerőszabályzót.

Forradalom?

Ez volna tehát a Crysis 2. Egy minden fronton jól összerakott, ám koránt sem tökéletes FPS, mely bár bőven megéri az árát, közel sincs annyira pazar, mint azt egyesek állítják. Könnyű abba a csapdába esni, hogy egyszer ledarálva a hihetetlen grafika és a remek, hatásvadász scripteknek köszönhetően belelássuk a mindent maga mögé utasító nagyszerűséget. Viszont ha objektívek maradunk, és összevetjük a piac többi szereplőjével, látható, hogy egy kiemelkedő, de nem korszakalkotó játékkal van dolgunk. Az összetettsége és az egyjátékos mód újrajátszhatósági értéke (nagyon sok gyűjthető extra van a pályákon) bőven emeli a program értékeit, de a Crytek jobban teszi, ha a harmadik részre valami nagyobbat csap az asztalra. Pláne annak tükrében, amit a játék végén láthatunk...

ChochoPlatformok: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Tesztelt platform:
PC

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

169. HeverAdam
2011.03.30. 11:56
Azt én is észrevettem, hogy ahogy végzek az egyik küldetéssel egyből jön a másik! De szerintem nagyon élvezhető játékot csináltak az EA készítői Csak azt nem értettem az elején, hogy mi csak sima katonák voltunk amikor az a fekete fickó átadta a nano ruháját?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
168. exec79
2011.03.30. 11:56
egyszer irhatna mar valaki egy normalis AI-t a csilivili helyett, mert jofajta AI nemsok jatekban volt meg. Talan FEAR-be egesz jo volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
167. thspo
2011.03.30. 12:00
na ne haragudjon meg a kedves ipon, de az az oká..k bulletstorm 90%-ot kapott, a crysis 2 meg 89-t? A két játék egyszerűen nem hogy egy műfajba nem sorolható, hanem nem egy dimenzió! Kérem, gondolkodjatok már el mielőtt pontoztok egy játékot, mert nekem nem a crysis 2 89%-val van gondom, hanem h a másik említett játék meg 90%-ot kapott, úgy h ehhez képest technikailag 0, játékidőre 0, történetre 0, játékélményre 0 és még sorolhatnánk... Ha ez a játék 89%-ot ér ezen az oldalon, akkor a bulletstorm erős 75-t kellene... Ennyi az én véleményem amit hozzátennék. Ez egy nagyon jó játék lett sztem és nem értem a kritikusokat, mindent megkaptunk amit hiányoltunk az első részből, amit akkor anno rengetegen bíráltak, de mára ezt már mindenki elfelejtette (?!). Most pedig kaptunk egy gyönyörű játékot, grafikához mérten abszolút elfogadható gépigénnyel (kisebb mint a mai átlag és sokkal szebb), hosszú (nekem posthuman-warrior módban 10 órás) játékidőt (kb 2x annyi mint az első részé), valamint egy egész jó és fordulatosnak is mondható történetet. És erre jön a bírálat????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
166. Chocho
2011.03.30. 12:02
thspo:

Azt a cikket nem én írtam, semmi közöm sem volt az értékeléshez. Nekem speciel nem tetszett a Bulletstorm, egyáltalán nem is érdeklődtem utána. A 89% pedig iszonyatosan magas érték, lévén nem úgy néz ki a dolog, hogy "80% = szar; 90% = jó"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
165. Scrancler
2011.03.30. 12:10
Nem kötekedés képen...
De nekem a multival az ég egy adta világon semmi bajom nincs.
Nekem rendesen keres, nem laggolok meg semmit.
Maximum annyi, hogy még nem jöttem rá, hogy kell Favoritot betenni
Amúgy szerintem elég jó lett maga a játék, kíváncsian várom a DX11 mit tud majd hozzátenni az élményhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
164. Heroes27
2011.03.30. 12:17
89%-al teljesen egyetértek. Fórumban leírtam a tapasztalatomat, ide már nem fogom, de teljesen reális érték. Ha az AI nem lenne hülye és mondjuk nem dx9-el adták volna ki, hanem minimum 10-el (egyébként teljesen mindegy, mert a látvány önmagáért beszél), akkor nem sokba lehetne belekötni. És én is egyet értek a sztorival, nagyon valóságtalan az egész, a tipikus megmentjük a világot, menj A-ból B-be. Itt vannak az idegenek, de hol az amerikai hadsereg, Chinón kívül? hagyjuk már...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
163. 7ep3s
2011.03.30. 12:23
HOL VAN PSZIHÓ ÉS NOMÁD?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
162. LagerMaist...
2011.03.30. 12:37
nyaralnak amúgy az szerintem is nagyon eltalálták a készítők a játékot, a zenékről nem is beszélve! a multira térve, nekem sincs semmi bajom a multival, nincs lag, nem dob le a szerver és eddig meg cheaterrel sem találkoztam, vagy csak nem vettem észre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
161. nedcoleman
2011.03.30. 12:43
Chocho: nem kér állandóan serialt a Crysis 2...
Ha beállítod a játék főmenüjében a password-öd 1x, akkor ezekután többé nem kéri azt a multi belépésénél...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
160. thspo
2011.03.30. 12:47
Chocho: abszolút nem a Te pontozásoddal van bajom, ezt igyekeztem is éreztetni az előző kommentből. Általában a Te értékelésed az amihez az én véleményem is a legközelebb áll. Csak tényleg, mikor meg mertem szólalni a bulletstrom-nál, hogy ez közel sem ér 90%-ot akkor le lettem hordva minden sz....k. Ez a játék tőlem is úgy 90% körül kapott volna - mert ez az ami megérdemel ennyit idén, meg ha már akció játék akkor a dead space 2 még sztem, a többi hasonló idei FPS/TPS 70-t sem nagyon - engem csak az bánt, hogy rosszalkodik nálam a multi része és sokszor kidobál, de ez valszeg a csodás nyolcmegásnak hazudott ADSL netem miatt van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
159. Chocho
2011.03.30. 12:48
nedcoleman:

Sokaknál ezek után is bekéri. Ezt a bugot az EA is elismerte, ígérték, hogy kijavítják a friss patchben, ami a napokban várható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
158. sensejke
2011.03.30. 12:50
Jó játék még mindig viszem, mert technikai problémáim akadtak. Nekem csak annyi kérdésem van hogy miért támadnak az emberek is? Én is az idegeneket ölöm. Akkor? Mondjuk nem igzaán figyeltem a szöveget, csak részben A megelőző hírekben még Pszihóval nyomtuk volna így kicsit furcsa a történetben egy átlag katonával megyünk. Nekem mondjuk nem tetszik, hogy a futáskor is energia megy le. Elvileg a ruha az elsőhöz képest változatlan kellene, hogy legyen, de mindegy csak egy kicsi negatívum. A grafika tényleg szép. 90%-ot érdemel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
157. Chocho
2011.03.30. 12:51
thspo:

A multi nagyon gyenge jelenleg, sokan panaszkodnak rá, noha mint láthatod, vannak, akiknek nincs baja vele...

Azt viszont meg kell érteni, hogy ahány író, annyi vélemény. Lehetséges, hogy Benson 70%-ot adott volna a Crysis 2-re, mert szerinte annyit ér, s ha ezt meg is indokolja, akkor onnantól az egy releváns vélemény. Viszont nem ő, hanem én írtam a cikket, míg a Bulettstorm nála kötött ki. Neki pedig nagyon bejött -- s ezzel nincs egyedül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
156. bul07
2011.03.30. 12:52
azért a vége érdekes a pro kontra rész
ha gyenge a multi meg buta az Al akkor hogy kaphatott 8 pontot a játékélményre meg a szavatosságra, mert szerintem a játékosok idejének a 97-99%-kát a multi teszi ki, így a szavatosság meg a játékélménybe az ő fő szempont nem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
155. nightmare1...
2011.03.30. 12:53
A multi az első napokban nekem is hülyéskedett a kódkéréssel, de asszem a megjelenés utáni szombaton már semmi nem volt (igen, beállítottam a főmenüben is)
A játék néhol sajnos bugos, tudom, tökéletes játék nincs, de legnehezebb szinten azért idegesítő ^^
Azon kívül egy egész kellemes játékot tettek le, ennél sokkal, de sokkal rosszabbra számítottam single-t tekintve, épp ezért multi miatt rendeltem elő...
A single-be tetszik, hogy végre van kihívás a játékban, amihez a checkpoint rendszer nagyon szépen hozzájárul, az egy még legnehezebb szinten se volt kihívás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
154. nedcoleman Choch...
2011.03.30. 12:54
Értem, ez így már más (érthető). Bár a patchre én is várnék, hiszen a limited verzióhoz kapott serialt még a mai napig nem tudtam aktiválni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
153. Chocho
2011.03.30. 12:56
bul07:

A szavatosság azért kapott 8 pontot, mert a multi a hibákat leszámítva annyira nem rossz, a kampány pedig meglehetősen hosszúnak számít, s az újrajátszásnak is van értelme.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
152. shaddam
2011.03.30. 13:00
Én kb 70%-ot adnék rá maximális jóindulattal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
151. nedcoleman
2011.03.30. 13:04
Én az a fajta vagyok aki már az első részben sem használt nanoruhát, csak akkor amikor kötelezően kellett (magasabbra helyre jutás pl). S most sem használom, lehet picit rambosabb a téma, de bejön... Bár lehet a következő újrajátszás során kipróbálom a nanoruha jóságait.
Részemről lényegtelen a multi. A játékot kizárólag a single miatt vettem meg. De a multiplayer demo meggyőzött, hogy néha talán beugrom pár headshotra (amit kapok majd)

Ismételt gratuláció a korrekt cikkhez és véleményezéshez!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
150. Chocho
2011.03.30. 13:07
nedcoleman:

Köszönjük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
149. exec79
2011.03.30. 13:21
multi demot probaltam es az eger kb fel masodperces kesese miatt 10 perc utan le is toroltem. Egy fps-ben az a minimum hogy koveti az egeret a mozgas...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
148. 7ep3s
2011.03.30. 13:28
ügyes vagy, legközelebb kapcsold ki a vsync-et
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
147. kiskoller
2011.03.30. 13:40
Azért érdekelne, hogy a Crysis 1 "gagyi" mesterséges intelligenciánál mely FPS játékban tapasztalható fejletteb AI. A STALKER-en kívűl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
146. bul07
2011.03.30. 13:42
Chocho: szavatosság ez érdekes kérdés a single részel ha mondjuk 3x-4x végig játssza az ember az időben kb 35-45 óra viszont multival egy átlagos játékos is játszik olyan 3-400 órát így nézve a single rész igen kis játékidőt produkál
Viszont ha a multi része rossz akkor az a játék nem igen fog sikereket aratni hosszútávon, pl a Medal of Honor(2010) emlékszik még valaki rá hát nem nagyon.
A multi felépítése meg már a cod-ba bevált így nem csoda hogy nem rossz.

Én azért akartam megvenni mert cod-tól másfajta multival akartam játszani hiper szuper fegyverekkel felvértezve de ezt nem produkálta a Crysis 2 .
Egyedül a hologram ami nagyon tetszett, de a többi hát ......
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
145. Chocho
2011.03.30. 13:48
kiskoller:

Ha elolvasnád a cikket, rögtön kettőt is találnál benne...

bul07:

Azért a legtöbbeknek nincs idejük több száz órát játszani egy átlagos multival. Akiknek meg igen, azok eleve mást választanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
144. gebana
2011.03.30. 14:02
az ai tényleg elég buta, néha lövöldöztem messziről, csak nézelődött (nemrejtve), néha elsétáltak mellettem, a nagy dög. illetve ami még idegesített, hogy amikor a híd közepében mentem, eljutottam egy részig és a hátam mögé tett le pár idegent. de ennyi, ettől eltekintve nagyon bejött, minden tökéletes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
143. nightmare1...
2011.03.30. 14:29
"Érdemes jól összeválogatni, hogy épp mit is viszünk magunkkal, mert csak három fegyver lehet egyszerre az övünkön. A pisztolyok nagyon pontosak, de sajnos elég lassúak, így a legmellőzhetőbb fegyvereknek számítanak, míg a géppisztolyok egytől egyig remekül működnek, főleg, ha távcsövet is szerelünk rájuk. Az első részben kezdettől fogva elérhetőek voltak a kiegészítők minden fegyverre, itt viszont már meg kell találnunk őket"

Emlékeim szerint az egyben is meg kellett találni a kiegészítőket, folyamatosan lehetett találni, más-más kiegészítős stukkert, és csak utána lehetett felhasználni.

Ezen kívül tetszik a cikk, csak még mint korábban írtam, nekem a multival is csak az európai megjelenést megelőző napon (csütörtökön) volt gondom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
142. Chocho
2011.03.30. 15:00
nightmare13:

Én a hetekben újrajátszottam a Crysist, és már az elejétől rá tudtam szerelni az összes kiegészítőt a felvett fegyverekre. Lehet, hogy van olyasmi, amit össze kell szedni, de ha ez nekem kétszari kijátszásra sem esett le, akkor ott gondok vannak, s biz nem nálam...

Az meg, hogy neked megy a multi, szép és jó, hurrá. Van viszont sokezer másik gamer, akiknek nem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
141. Benny
2011.03.30. 15:03
Azt olvastam, h egyáltalán nem biztos, h jön hozzá dx11-es javítás és részletesebb grafikai beállítások. Egyre több a "szutyok" konzol átirat. A Deus Ex 3 is az lesz. Még szerencse, h mindig bizonygatják, h elsődlegesen pc-re fejlesztenek. Aztán lehet sírni az eladások és a szemét warez miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
140. sempron07
2011.03.30. 15:17
Interneten elterjedt egy pletyka, miszerint MA lesz hozzá Dx11, ezt ma cáfolták, de arról nem nyilatkoztak, hogy később lesz-e.
Igaz, nemhivatalosan, de van már hozzá egy program, amivel részletesen tudod állítani a grafikát.

Engem személy szerint nem érdekel a multi, örülök, hogy ütősre sikeredett a Single Player, még csak a felénél tartok kb, de biztosan újra fogom játszani, akár a Crysis (1)-t és a Warhedet is végigvittem többször.
Szavatosság csak Singlet tekintve nálam legalább 9/10.
Későbbiekben talán meg lehetne osztani az értékelést Single-, és Multiként.

Chocho:
- én is úgy emlékszem, hogy a Crysisban SE lehetett rögtön mindent rászerelni a fegyverekre, viszont gyűjthető tárgyak tényleg nem voltak az 1-ben.

U.i.:
SOS-New York-Aftermath !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
139. kivagyoken
2011.03.30. 15:25
Könnyű és közepes fokozaton annyi az egész hogy eltünni odamenni és szétgyepálni az idegeneket. Gyorsabb mint beleereszteni pár kiló olmot, de mondjuk a nagyobb behemótoknál ez már nem működik
Nehéz fokozaton az ideális itt már használni kell a taktikai lehetőségeket ha mindet el akarjuk tenni láb alól.
De ha nincs kedved trollkodni akkor elosonsz mellettük és ez a splinter cell stílus nekem bejött
Legnehezebb fokon a legvégén érdemes bújócskázni mert majdnem a hajamat téptem

Szerintem jó játék Grafikailag meg hol van az a szép cryengine3? hátha lesz dx 11 valahogy
Azt a grafikai beállítót is próbáltam az valamit szépített rajta.
10/8.5 mert a multit nem próbáltam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
138. rootshaper
2011.03.30. 15:27
total egyetertek a cikk irojaval, en is valami hasonlot fogalmaztam meg rola, es az ertekelesunk is szinte tokeletesen ugyan az lett. kiraly, vegre valahara egyezik az iPon-nal a velemenyem! DD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
137. fabicska
2011.03.30. 15:34
A tesztgép nem egy erőmű (AMD Athlon II X2 @ 3,4 GHz; Radeon HD 5770; 6 GB RAM)

Az átlagos játékos felhasználók C2D 2 GHz, 2GB RAM, 8600GT meg levannak szarva...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
136. GazCamp3r
2011.03.30. 15:43
egy átlagos játékos felhasználónak talán már van annyi esze, h a c2d-t nem 2 ghz-n küldi, hanem minimum 3,2-n... 8600gt pedig már bőven nem átlagos, hanem egy alsó kategóriás fos...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
135. jedi
2011.03.30. 15:44
Az OK, hogy DX11-es patch még nincs hozzá, de hogy DX9 ???????? , és a DX10 hol van ??? Akkor ezek szerint a DX10-es támogatást alapból kihagyták ???? Csa kazért, mert én most akarok Win7-et föltenni direkt a játék végett ( itt vettem eredetibe ). Valaki szóljon már vissza mi a helyzet !!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
134. Th3Ac3
2011.03.30. 15:45
Nekem teljesen bejön a játék, a hangulata eléggé beszippantott, a buta AI-t megfelelő nehézséggel simán lehet ellensúlyozni. Akiknek akad a játék a grafikai beállítást lehetővé tévő progi sokat segíthet, mert alapból ha maximumra rakod, akkor tesz rá élsimítást ezzel alaposan csökkentve a frameratet. Még bőven csak az elején vagyok, de ha végzek vele irány a multi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
133. jedi
2011.03.30. 15:46
Jahhhh ! És én pont azért nem kezdtem el játszani vele, mivel min. SP3-as XP kell neki, nekem meg SP2-es van még . De ha tényleg nincs DX10-es támogatás hozzá, akkor inkább felrakom az SP3-as patch-et az XP-re !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
132. nedcoleman jedi
2011.03.30. 15:48
Felejtsd el a DX10et - tegyél fel win7-et .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
131. hardcandy9...
2011.03.30. 15:56
Bulletstorm 90%.Crysis 2 89%.Szépek vagytok. Javaslom az értékelés részt mától hagyjátok ki mert mostanában nem nagyon jön össze, amúgy a cikk jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
130. nightmare1...
2011.03.30. 16:02
Chocho

Csak hogy ne beszéljünk el véletlen egymás mellett ^^ Mit értesz te azon, hogy alapból voltak cuccok? Emlékeim szerint először volt a sima fegyver, lámpa rá, meg talán hangtompító, de nem biztos, és ahogy ezután találtam meg az újabb és újabb fegyvereket, úgy lett meg az összes kiegészítő hozzájuk, bár tény, elég hamar össze lehett kapni! Legnehezebb szinten toltam, nem tom, ez változtat-e valamit

A multi problémát nagyon sajnálom, el se tudom képzelni, mitől lehet

Viszont sikerült újabb bugot találnom újabb 1 óra játék alatt ^^

Hiába szedtem fel a nano-izéket a földönkívüliektől, amikor beléptem a képességfejlesztő részbe, ott 0-t írt, így fejleszteni se tudtam ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
129. silentfrog
2011.03.30. 16:02
Emlékszek mindig amikor kijön egy uj dx vezrio.mindig megy a forumba az ömlengés,dx10 megváltotta a világot,utánna az ati kártyák anno dx10.1 be futtatta a játékokat,és ez volt a kontra az nW kártyákhoz képest.
Utána 10000 oldal tele lett irva ,hogy a teszelácio a csúcs,dx 11 kell mindenkinek.
Most meg jött egy játék, dx 9 be és szebb mindegyik játéknál.
Példáloztak a Metro 2033 játékkal,hogy ugy néz ki dx 11 be ,hogy megszolal, élethű és ezzel igazoltál magukat,milyen jol tették,hogy eladták a 4890 kártyájukat,és vettek 100k ért egy 5XXXX.
Ha van esze a játék készitőknek akkor utolag mindenképp kiad egy tapaszt ami dx 11 látványelemekkel bőviti a játékot,ami ha nem is fog látszani a játékon de legalább képen tudják igazolni,hogy kell az uj grafikus kártya.
Mert ugy nem járja,hogy egy 3-4 éves akkori csucsgéppel fusson igy egy játék ami igy néz ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
128. recon666
2011.03.30. 16:09
jedi: DX10 valójában egyik Crysisban sem volt, ebben sincs, amit a Crysis-ban DX10-nek hívtak, azt XP alatt is elő lehetett hozni, a config file buherálásával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
127. Arrakis
2011.03.30. 16:23
Az első részét szenvedősen ,de kijátszottam . A Warhead már jobb volt.Ez viszont számomra kellemes meglepetés volt,eleve az,hogy a grafikai minőséghez képest csodálatosan fut (nincs egy atombrutál gépem) , a story is jó volt,fordulatokkal és izgalmakkal megspékelve.Amit hiányoltam,az konkrétan annyi,hogy én nem éreztem a Nano ruha "erejét"azonkivül életben tartott és vagy 5x újraélesztett a single során nem mutatott fel számomra olyat,hogy azt mondjam "Vááá ez durva volt" , jó volt a kocsikat rugdosni , meg leesni x emeletet,de amúgy nem nyújt túl sokat (SZERINTEM) . Szeretem a kerek számokat ezért én már megadtam volna a 90%-ot de ez is okés .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
126. Kange
2011.03.30. 16:37
Jó cikk lett, picit "csípős", de pont annyira, amennyire kell, gratula...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
125. fabicska
2011.03.30. 16:42
GazCamp3r biztosan hatalmas kocka vagy, aki az összes pénzét a gépre költi, aztán veri a faszát a 4 magos procikon, 4 giga rammal...

Másnak van élete
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
124. Svidi
2011.03.30. 16:43
Valaki megmutatná, hogy mivel lehet előhozni részletesebb grafikai beállításokat? Megköszönném!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
123. hardcandy9...
2011.03.30. 16:53
Az előző hozzászólásomat nem gondoltam végig teljes mértékben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
122. myckie2
2011.03.30. 17:35
Svidi egy külön program van hozzá csak keresni kell a googleben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
121. iroh
2011.03.30. 18:15
16 órás kampény???? én soldier szinten vittem ki 5 óra 40 perc alatt sztem elég rövid volt de egy 9/10-es értékelést kaphat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
120. Chocho
2011.03.30. 19:20
energon:

A hsz.-ednek az első fele is spoileres volt, ezért töröltem. Mellesleg tudom, mi a játék vége, de az CSAK a vége, és arról még senki más nem tud. Ergo az állításom nem dőlt meg.

fabicska:

Nincsenek releváns adataim az "átlagos felhasználók" gépéről, de a 8600-as VGA már tényleg őskövület. Jó hogy amiatt nem akadsz ki, hogy P2-esen nem indul el...

iroh:

A Soldier kb. vicc kategória. Veteranon nekem kijött a szám, és ahogy láttam, a legtöbb játékos nem panaszkodott a program hosszára.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
119. kiskoller
2011.03.30. 19:28
Igen,,elolvastam a cikket, én láttam a Halo :reach illetve a Fear2 nevet, a Crysis 2 AI-jával összehasonlítva. Az én kérdésem az 1-re irányult, mivel azzal játszottam.

Nem, sem a FEAR 2vel Sem a Crysis 2vel nem játszottam, de a Crysis 1-el illetve a FEAR 1-el igen. Közelében SINCS a FEAR AI-ja a Crysis 1 AIjához. Csak hogy jobban belegondoljuk a szituációba: egyik sandbox játék minimális előre scriptelt AI-val egy dzsungelben (sok tereptárgy) a másik meg csőjáték csak és kizárólag scriptelt AIval. Nehogy már a kettőt hasonlítsuk össze. Én pont hogy a FEAR féle AI-t nevezném gagyinak, azt még é is meg tudnm írni olyan triviálisan egyszerű az alapja. (Igen, írtam már elvben hasonló játékhoz AI-t, tudom miről beszélek) Halo sorozattal sem játszottam, PC-s lévén, ergo arról nem tudok semmi érdemlegeset szólni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
118. Chocho
2011.03.30. 19:32
kiskoller:

A Crysis AI-je elég buta volt, max annyi volt benne a kihívás, hogy sokan voltak az ellenfelek és nagyot sebeztek. A FEAR AI-ja viszont nem volt olyan nagyon scriptelt, és bár tény, hogy szűk folyosókon zajlott az akció, összességében élethűbb képet festett egy tűzharcról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
117. neofery
2011.03.30. 19:40
Sokkal jobban megy a gépemen.Illetve nem szaggat 1280x1024-ben full-on.Az első rész pocsék volt néhol annyira szaggatott.De sajna az én vga kártyámat elcseszték mert sok játék nem használja ki csak az egyik magot(Ati HD 3870 x2).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
116. nightmare1...
2011.03.30. 19:56
neofery

Én pont emiatt adtam el anno, amíg még jó ára volt az x2-nek, és inkább vettem helyette egy 5770-t, 9k-t kellett ráfizetnem, bár ez nem most volt már
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
115. kiskoller
2011.03.30. 20:10
Crysisban 2 dolog miatt volt fura az AI. Egy a láthatatlanság, amitől a valóságban is fura dolgokat csinálnának az emberek (lásd Predatorban az esőerdő és a Gatling találkozása) , kettő hogy normál módban egyes esetekben abnormálisan könnyedén kiszúrtak. Ennek ellenére ha megfigyeled, az ellen körbevesz, van mindig egy parancsnok aki integet, az AI tudja hogy MI tekinthető fedezéknek és melyik oldalánál kell maradni, ekkor tudja hogy milyen szögből érkezett a támadás, zárótüzet csinál, ketten mindig oldalba támadnak, és minden végigjátszás különböző, hisz az ellenségek nem csak úgy a semmiből potyognak le (bár a későbbi pályákon volt erre is példa az alap verziónál) ergo ugyanúgy helytált a katona ha a világ másik végéből futott át a bázishoz mert mondjuk meghallotta a riadót. (pl a második pályánál ha végig észrevétlenül átkúszol az ellenségek között, majd a bázison mondjuk elsütöd a fegyvered, egyből indul a riadó és mindenki a pálya elejéről odafut. Ez sem mindig történik meg, de nem kevésszer volt erre példa)

Néha irreális, de semmiképp sem nevezhető gagyinak az AI.

Feart másodszor kivittem és ugyanott voltak az ellenségek, ugyanúgy támadtak, ugyanúgy könnyedén megkerültem őket. Ezért inkább az volt számomra béna megvalósítás.

Sandbox AI sokkal komplexebb mint egy csőjáték AI-ja mert többféle összecsapás lehetséges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
114. Chocho
2011.03.30. 20:15
Persze, ez igaz, komplexebb, de én speciel nem emlékszem efféle manőverekre. A bekerítés igaz, de ha megfigyeled, sokszor eleve a hátad mögött vannak a katonák, csak például egy magaslaton, hogy ne legyen olyan feltűnő a csalás. A láthatatlanság alig ért valamit, könnyedén kiszúrtak, és az is elég gáz volt, hogy nagyon pontosan lőttek.

Gagyinak gagyi volt, főleg ahhoz a hypehoz mérten, ahogyan a játékot a szaksajtó és a kiadó kezelték. Mindenféle technikai forradalmat ígértek zseniális fizikával és azt kihasználó AI-jal, de igazából egyik sem volt igaz. Rendben, az ellenfelek alkalmazkodtak a terephez, de ha kicsit is kevesebben lettek volna, hamar kiderült volna, hogy milyen buták is valójában. Az meg, hogy nem a levegőből jöttek, már a második pályán megdőlt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
113. G-Doe
2011.03.30. 20:23
Kiváló grafika, nem túl nagy gépigény, hosszú és elég mozgalmas kampány kontra lebutított játékmenet, pórias konzolport(grafikai finomhangolás telejs hiánya) és a egy jó kis játékmenet bug(ha kilépsz a játékból akkor nullázódik a nano catalyst számláló, sőt, legközelebb -2000-ről indul).

Ígyhát érdemes egy 7/10-re (iponos értékelési százalékban 84%).
De ha csináltak volna egy rendes configurálhatóságot, és kigyomlálták volna az előbb említett bugot, akkor 8/10 is simán lehetett volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
112. Chocho
2011.03.30. 20:29
G-Doe:

Ez érdekes, ez a bug nálam nem fordult elő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
111. Heroes27 Choch...
2011.03.30. 20:33
a catalyst pontok tényleg eltűnnek. Hacsaknem egyben végigtolod az egész játékot. Nekem is ez volt. Kilépsz, azt annyi. De ha új játékot kezdesz, megmaradnak az addigi fejlesztések, így nem nulláról kezded. Nálam legalábbis így volt. A 16 órával meg nem tudom, neked h jött ki, hány kávét ittál meg mellette, meg sorozatot néztél, nekem az utolsó előttin 5 óra negyven valahány perc volt. A legnehezebben meg sokkal hosszabb, majd belinkelem screenben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
110. nightmare1...
2011.03.30. 20:44
Jah, a nano catalyst tényleg eltűnik, ezt én is írtam, az a baj, hogy szerintem amire kijavítják, arra már én végigvittem, vagy agyf...t kaptam, mert nem tudtam feloldani a képességeket, és így hátrányban vagyok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. Chocho
2011.03.30. 21:00
Hát ha ez így van, én nem vettem észre. Kár, gondolom egy újabb bug a sok közül.

Heroes27:

Nem kávézgattam, hanem nehezebb fokozaton játszottam (bár ezt írtam a cikkben is), és nem siettem, hisz mint fentebb írtam, a lopakodós stílust preferáltam, ami lassabb. Emellett pedig nézelődtem a pályákon, hülyítettem az AI-t és kerestem a rejtett cuccokat, bár így is baromi sokat elhagytam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. sempron07
2011.03.30. 21:06
Még emlékszem, néztem Techvideókat a Crysis AI-jának a bemutatásáról, és tapasztalataim szerint a játékban az úgy is működött...
Szervezkedtek szépen, körülvettek meg miegyéb.
De már a CryEngine 1 (FarCry) alatt is megvolt.
(Ami még elfutott minimum grafon az akkori P2-esemen )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. Zoe01
2011.03.30. 21:08
"...a grafika, ami a sorozat legfontosabb tulajdonsága." - Szerintem meg a szabad játékmenet a sorozat legnagyobb erénye (Far Cry 1, 2-nek is az volt). Hiába a csili-villi grafika, ha monoton, unalmas, falak közé "szorított" játékot kapnánk. A technológia csak egy eszköz...

A játék története nekem kifejezetten tetszett, szerintem érthető is volt (már ha odafigyelt rá az ember ugye). Nagyon tetszettek a flashbackek, szépen összekötötték az első rész történetével. Volt benne pár egész kellemes csavar is.

Talán nem olyan "szabad", mint az első rész volt (és a FC), de még így is sokféleképpen meg lehet közelíteni egy-egy helyzetet.

Sokkal jobb lett, mint az első felvonása, s ez már tényleg elhagyhatja a "Tech-demo" kifejezést (nekem mondjuk az is tetszett). Összességében jó kis FPS ez a Crysis 2.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. Szaby59
2011.03.30. 21:35
Nagyjábból reálisnak tartom az értékelést.
Külön tetszett, hogy nem adtál rá azért se 90-et!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. Heroes27 Choch...
2011.03.30. 21:52
értem. De ennyire kerested őket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. Scrancler
2011.03.30. 22:48
Tudom, a kérdésem nem ide illő dolog.
De aki tud az segítsen kérem szépen.
Szeretnék egy új VGA-t és nem tudok dönteni.
GTX 560Ti Asus
HD 6950 Shaphire(Ref)
Valaki el tudná nekem mondani, hogy a kér kártya mondjuk Crysis 2 és Black Ops alatt mit alakítanak? Mert Youtubon össze-vissza vannak, és semmi értelmes. Előre is köszönöm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. Heroes27 Scran...
2011.03.30. 22:50
Én a sapphire 6950-et venném.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. boogie84
2011.03.30. 22:56
Scrancler: GTX 560Ti. Teljesítménye alig marad el a GTX570-től. Sztem az jobb vétel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. Scrancler
2011.03.30. 22:56
És valamit tudsz mondani róla?
Neked milyen kártyád van?
5850?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. Sturmtiger
2011.03.31. 00:10
Off: Troll
On: nem tudom ti hogy játszotok végig egy játékot ennyi idő alatt, de nekem elsőre közepes nehézségen 7 óra 30 perc volt a játékidőm, Post human Warrior-ban meg most járok 4 óránál, bár most próbálom megtalálni az összes kis motyót mert elsőre pont két szuvenír és 1 kemény darab kocsikulcs lett meg ^^ Amúgy szerintem bőségesen megérte az árát, főleg ha még ennek az istennek az idejében megküldik a BC2-t is

Jóval lejjebb volt egy kérdés, hogy miért lőnek az emberek, ha én is az idegeneket irtom. A válasz pofon egyszerű, és ez a történetből jön le (szerintem annyira nem kicsavart, teljesen érthető a sztori). Csak a fehérruhás CELL katonák lőnek rád, mert nekik az a feladatuk hogy lekaparják rólad a nanoruhát, mert az egy prototípus nincs belőle több. Ők nem az idegenek hanem Prophet miatt vannak New Yorkban leginkább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. Scrancler
2011.03.31. 00:13
Nos. A Hd 6950 nekem azért szimpatikusabb mivel annak a videó memóriája 2GB...míg vele ellentétben a GTX 560-nak csak 1GB- a memóriája.
Nem tudom, mennyire jön ez majd ki 1-2 éven belül a játékoknál?
És nekem leginkább az kellene,hogy mondjuk 8X-osan vigye el kb 80-90 FPs-el a Black Ops-ot...mivel azzal többet játszok barátok miatt.
Szerintetek az 560 elviszi a BO-t fullon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. Asagrim
2011.03.31. 05:55
"A tesztgép nem egy erőmű (AMD Athlon II X2 @ 3,4 GHz; Radeon HD 5770; 6 GB RAM)"

Ááá, dehóóóógy!!!

Azt nem értem minek verébre ágyúval lőni, mikor az én 3,82-re húzott Phenom II quad procimmal, jelenleg 2x 1GB 800 MHz DDR2-vel és egyetlen 1 GB-os HD4850-nel még nem sikerült olyan játékot futtatnom ami akadozott volna max grafikán bármennyire is (1440x900), pedig az utóbbi pár hétben Dragon Age 2, Assassin's Creed Brotherhood és hasonlók voltak terítéken!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. False
2011.03.31. 08:54
Megint egy REKLÁM cikk az iponon, hogy jó sokat adjanak el a szarbol......kiv vagyok mennyit kaphatnak a cikkirók cikkeként...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. nedcoleman False
2011.03.31. 09:15
Megint egy ember aki nem olvasta el a cikket és oszt... Ne haragudj, de az építő jellegű hozzászólásodból sajnálatos módon ez jön le elsőnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. False
2011.03.31. 09:24
nedcoleman : elolvastam, sőt ezt a bughalmazt is végigtoltam....emberünk meg 1 sornyi negativumot tudott felhozni,azt is félve, nehogy ne kapja meg a jussát....mikor a játékban dögivel fordulnak elő...a másik hogy a 16 órás kampány egy vicc, max olyannak annyi aki kontrollerről játszik,mert annyira lebutult a sok konzolhasználattol hogy nem bir nélküle élni... arról nem is beszélve hogy ez minden tekintetben visszalépés az egyhez képest....most akkor menjé és gondolt át az életet hogy ki miről beszél,<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<mod>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. nedcoleman False
2011.03.31. 09:32
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. pal07
2011.03.31. 09:35
Ha lenne DX11 100%-os lenne .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. Scrancler
2011.03.31. 09:44
False:
Annyira primitív vagy, már ne haragudj meg. És ha mondjuk igaz amit írsz? Akkor mi van? Mindenki úgy éljen meg úgy keresse meg a pénzét ahogy tudja. Még mindig jobb mint a sok ... az állam pénzéért könyörög mert lusta dolgozni.
És ha valakinek 16 óra? Leírta, hogy keresett minden dolgot, mert mindent meg akart találni. Te gondold át az életet, hogy ekkora egy suttyó ember vagy aki csak a negatívumot találja meg mindenben. ez így ez úgy nyal segget. Oda teszlek egy Kan cigány Maffiozó elé, megnézném ha megkér téged valamire megteszed-e neki. Tudván ha nem akkor fejbe lő.
Bughalmaz... nézesd meg a géped, mert én alig találkoztam velük
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. kiskoller
2011.03.31. 09:48
Azt hozzátenném hogy a Crysis 1-ben is nagyon változó volt a játékidő. Volt akinek 5-6 óra volt (ez főleg a könnyebb fokozatokon amikor végigfutottál a pályán), volt akinek 20.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. Chocho
2011.03.31. 09:55
False:

Reklám cikk 89%-kal? Csak egy sor negatívum?

Hmmm... javaslom, hogy olvasd el a cikket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. Crytek01
2011.03.31. 10:06
Hát sajnos ez a rész a Crysis és a Warhead fényében nagyon gyenge lett.
Egyedül két pozitívumot tudnék említeni: Pörgősebb mint az előző részek és hogy a konzolok végett már nem kell 2 évet várni hogy lehessen maxon tolni.

A legkomolyabb hogy ilyet nem vettek figyelembe vagy nem is értem erre nem gondoltak,hogy a legjobb fegyver egy bevásárlókocsi.
Hogy miért? Mert tosztak megcsinálni rendesen és a rácsok között nem lehet átlőni mert van előtte pár mm-re egy láthatatlan réteg. (Ez a réteg szinte mindenhol ott van.Autok kerekét közelről kilőttem ott is a kerék kidurrant ,de a levegőben volt a golyónyom előtte pár mm-el.Az 1ben érdekes megtudták csinálni normálisan?
Szóval bevásárlókocsi nem tudnak meglőni mivel nemtudnak rajta átlőni ellenfélhez érve meg 2-3 kocsisuhintás és végük még annak a pajzsos nagyobb robotnak is.
Crytek inkább akkor adja ki a következő részeket fos konzolokra ,de pc-n ne égesse magát.Jobban örültem volna ha megint egy techdemot kapunk.Crytek mindig is a grafikájával tűnt ki.Erre 4 év alatt itt van egy szinte 0 grafikai fejlődéssel kiadott valami.

Nagyon rövid.De most viszem 5-ödszörre keresgélem a szarokat hogy meglegyen a menüben a 100%.

Hamarosan elkészül a magyarítás akkor megint végigtolom szóval még olyan 4-5 végigjátszást látok benne.
Eredetibe megvan innen vettem meg ,de multit még nem nyomtam majd ha kijött az 1,2patch.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. nightmare1...
2011.03.31. 10:36
Scrancler

Tény, erős túlzás a bughalmaz kifejezés, de azért én találkoztam benne bőven, bár gondolom fokozatfüggő, hogy ki mibe fut bele, mert nekem legnehezebben oda-vissza kell futkoznom az akadályok között néha...
Csak pár dolog, amivel volt dolgom:
- beleolvadtam félig a betonba, nem tudom, hogy csináltam, de nem tudtam mozogni...
- belémolvadt egy alien, szintén nem tudom, hogy hogyan, szintén nem tudtam mit csinálni vele
- 2 falon át lelőtt az autó, álcázva (ez a kedvencem)
- néha semmit nem ér az álca, mert 50 méterről pontosan eltalálnak, 2-3 golyó, és végem
- ugye a nano számláló nullázódása se egy épp kellemes dolog
- falnak sétáló botok se nyújtanak szép látványt, rossz az útvonal kereső rutinjuk, bár szerintem itt jóval scripteltebb is, mint az egyben volt

Mindenkinek

Az egyet meg a warheadet is kivittem, abban anno nem volt kihívás, 5 óra volt az egy, 4 óra a warhead, legnehezebb szinten, úgy, hogy nem elosontam, hanem megkerültem, és hátba támadtam. Nem mondom, hogy annyira rossz játék lett volna, de szerintem nagyon túl volt sztárolva, szép volt, meg minden, de inkább 80%. Ez a saját szubjektív véleményem!
Azon meg kár vitatkozni, hogy hány százalékot kap valami is, mivel a cikkíró saját véleményét tükrözi, ha neki tetszett, megadja rá a 89%, és kész, ha neked nem tetszett, akkor megadod neki a 60, 70 %-ot, és kész. Nem kell eze vitatkozni, ez egy szubjektív értékelés, mivel objektíven egy emocionális terméket a rohadt életben nem fogsz besorolni.
Amúgy meg ha annyira megy sokaknak a cikk lehúzása, hát tessék jelentkezni cikkírónak, és lehet termelni a gyöngyszemeket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. Scrancler
2011.03.31. 10:40
nightmare13
Azzal én is találkoztam, hogy nem ér semmit az álcázás...De ez csak a legnagyobb fokozaton van, ha jól gondolom. Ott meg aki tud lőni vagy tudja mit kell csinálni mindegy. Ezek a betonos dolgok nekem új dolgok. A számláló, azt nem is nagyon használtam még Majd csak amikor végig tolom a legnehezebb szinten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. Sturmtiger
2011.03.31. 10:40
Köszönjük False az értékes hozzászólást, egyes leülhetsz.

Amúgy hál' isten nem kell hozzá erőgép. Nekem is fut maxon 1440x900-ban, és sosem szaggatott be. Pedig az itt írkálókhoz képest egy semmi a gépem. E5400, 2GB Kingston RAM, Zotac 9600GT...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. energon
2011.03.31. 10:49
érdekes én csak 1x találkoztam "buggal" azzal is csak multiban mikor beakadtam 1 sarokba 1 oszlop miatt.. oda is csak azért mert ott tekertem ki vkinek a nyakát.. de nem volt gáz mert nem egészen 2mp múlva ki is szedtek ='D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. Gyurkov
2011.03.31. 11:01
Nekem tegnap jött meg xboxra (barátomnak PS3ra, azt ma próbáljuk ki), grafikailag toppon van (konzolon messze az egyik legszebb game), ami ugye nem is volt kérdés. Idáig csak multiztam ami nagyon finom, igaz néha pár percet kell várni amíg összejön a létszám (javarészt magyarokkal kerülök össze). Zökkenőmentesen megy a játék, akadásnak nyoma nincs, irányítás is rendben van. De nézzük a fekete levest: a hangzás. Rendszeresen összeomlik a menüzene, beakadnak a számok, vagy egyszerre 2-3 dal szól. Remélem, hogy ezt hamarosan javítani fogják... A másik negatívum a betöltési idő, a demóban hamarabb bejöttek a pályák, itt hosszabb időt vesz igénybe, de így sem kell sokat várni. Összességében véleményem szerint jól összerakták, hibák akadnak, de a 'hibajavítás az első napon' dolog már kezd alapelemmé válni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. False
2011.03.31. 12:39
scancler,sturmtiger : ha nektek ez jó,hogy egy absolute pc-s cimet hazavágtak azzal hogy lebutitották konzolra, az cask rólatok szegénységi bizonyitvány...de hajrá legyek boldog buták /és nagyon finoman fogalmaztam/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. Scrancler
2011.03.31. 13:04
False:
Sajnos akkora egy degenerált ember vagy, hogy az már egy világ szégyene...hogy ilyen ember létezik mint te! Senki nem állította, hogy nem lett volna jobb ha csak PC-re jön meg ilyenek, csak te annyira a saját véleményeden vagy, hogy ez neked így jó az neked úgy jó...és leugatod a másikat aki pedig más véleményen van. Akkor ez kiről is állít ki szegénységi bizonyítványt? Neked olyan szegény az agyad, hogy nem érted meg, hogy van olyan ember akinek tetszik.
Élőszőr tanulj meg írni mielőtt mást ugatsz le.
Azt se tudod mit írsz csak írod mert hallottad már ezeket a szavakat.
És igen is, ez egy jó játék. Speciel én alig találtam benne bugot, most kezdtem el megint végigjátszani. De ha neked ennyire nem tetszik, akkor a nem normális hozzá nem értő kommentedet tartsd meg magadnak. Mert egy elcsökevényesedett ember vagy. Ha arra izgulsz kit, hogy tudsz leoltani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. Sturmtiger
2011.03.31. 15:00
Ki mondta neked hogy én például örülök hogy csak egy konzolport? Szerintem az emberek 90%-a aki ócsárolja az csak a többet vártam érzés miatt mondja ezt. Szerintem jó lett, én személy szerint kevés bugot találtam, és mostanra a multi is megy rendesen. Nekem is van ami nem tetszik, például az Assault játékmód multiban, mert szerintem az egy vicc. DE ez az én véleményem és nem erőltetem rá másokra, és nem hülyézem le azt akinek meg tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. energon
2011.03.31. 15:02
False: ha totál objektíven állunk hozzá a crysis első részéhez is csak annyi jön le belőle, hogy a grafika rohadt szép volt, a jelenetek átvezetők is toppon voltak, az hogy úgy vihettük végbe a feladatokat ahogy akartuk megint + pont, a fegyverek szerelgetése/lőszertípus váltogatása is marhára tetszett. De a feladatok nevetségesek voltak, ua.az az egyik pontból a másikba, tölts le vmit az egyik gépről, tölts fel valamit a másikra, robbantsd fel ezt, lődd szét amazt stb.. unalmas egy idő után. A dzsungelben való mászkálás vitte el a játékidő nagy részét és a járőröző katonák kikerülése, v tetszőleges módú kivégzése. A történet nagyon háttérbe szorult, ellentétben ezzel. Lehet, hogy a szabadságot elvették, de ha szűkösen is ua.úgy lehet itt is taktikázni, lehet hogy a grafikát lebutították, de így legalább nem kell még 5 évet várni egy kártyára, amin már játszani is lehetne vele.. sztem minden szempontból fejlődést mutat. Lehet, hogy egy csőben haladunk, de végre tudjuk is kb. hova és miért tartunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. False
2011.03.31. 15:10
energon : köszönöm a normális választ, a mondandódal nagy vonalakban egyetértek, bár én úgy élem meg hogy a ránk erőltetett csőpályatervezés egy hányadék /ezt mondom az első cod óta/, és bármi ami a szabadságot csökkenti az rossz.Pont ezért tetszett az első rész, mert egy techdemo volt ugyan,de szabadon azt csináltál amit akartál és ahogy akartad....ezzel szemben ez egy codklón hulladék konzolszar.A gépigényel sem értek egyet,mert mikor kijött a crysis olyan gépem volt amin stabil 40fps-t tudott dx9 maxban /mellesleg mai napig az a gép van/, ez meg egy csőjáték és van ahol beröccen, és nem szebb, hanem maximális esetben ugyanúgy néz ki.
A többi aggreszív hittérítő <mod> meg ignorálva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. False
2011.03.31. 15:32
lol nem elég hogy messziről bűzlenek a reklámszagú cikkeitek,még náci terror cenzúra is be van vezetve egy aproság miatt? akkor viszont ne legyenek kivételek,és tessék moderálni a többi kommentet is ahol személyeskedés folyik, vagy szart sem ér az egész
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. Heroes27 False
2011.03.31. 15:32
false temeg a trágár beszédet kérlek lejjebb. köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Scrancler
2011.03.31. 15:37
False:
Az enyém az miért nem lett módolva???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. False
2011.03.31. 15:50
scrancler : mert jó helyen és jó mélyen van a nyelved, más okot nem látok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Scrancler
2011.03.31. 15:57
False:
Szerintem meg azért mert nem nagyon használok trágár szavakat?
Mélyen a nyelvem...Senkit nem ismerek az IPON-ról
De téged most már megismerlek A kommenteid alapján már név nélkül is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. dragon83
2011.03.31. 16:22
Bírom, hogy ha egy játék nem 60%-ot kap az iponon, akkor már eladtuk magunkat az ördögnek, és reklámozzuk a játékot. Kíváncsi lennék, hogy nektek mi a jó játék, mert az elmúlt hetek cikkeihez írt kommenteket elnézve én azt szűrtem le, hogy minden mai játékot utáltok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. Scrancler
2011.03.31. 16:24
dragon83
Azért ez nem feltétlen igaz minden emberre
Esetleg valakinek van GTX 560-a? BO FPS mérés?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. nedcoleman
2011.03.31. 16:27
Most néztem, hogy van ilyen Nanosuite Editon.
Cirka 40000Ft-ért bárki megveheti...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. nedcoleman
2011.03.31. 16:45
Vajon az első patch módosította játék belépésénél a kezdő szöveget Press start to playről - press enter-re? Vagy csak rosszul emlékszem, hogy volt ilyen is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Sturmtiger
2011.03.31. 17:37
Off:ocsabi Ha esetleg legközelebb kapnál ilyen ingyen bármit szólj mert beállnék én is a sorba.

On: Nekem nem tűnt fel hogy bármikor is Press Start lett volna írva, mikor megkaptam a játékot, már akkor Press Enter volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. nedcoleman
2011.03.31. 18:14
Először amikor indítottam a játékot akkor biztos vagyok benne, hogy press start to play volt kiírva, de most látom már press enter van... érdekes...

Ami a jóság Nektek:
A srác folyamatosan fejlesztette a Crysis 2 finomhangolós kis appját, ami igazán okos pláne pc használóknak a FOV, VSync és egyéb advanced állíthatóság:
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. Heroes27 nedco...
2011.03.31. 18:16
nedcoleman, a multi demón volt a változtatás, patchhel. Jol emléxel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Asagrim
2011.03.31. 18:17
Bármikor bizonyítom ... mondd meg melyik játékkal, én meg felrakok egy fraps videót a windows 7 élményindexemmel ahol láthatod a hardvereimet, egy böngészőablakkal ahol Asagrim néven vagyok bejelentkezve iponra, a játékon belüli grafikus beállításokkal, és egy félperces játékkal együtt youtube-ra, csak neked!

Ezekből választhatsz:
Dragon Age 2
Assassin\'s Creed - Brotherhood
Dead Space 2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. nedcoleman Heroe...
2011.03.31. 18:18
Köszi!,,, az előbbihez egy kis kiigazítás.
A srác blogján állandóan a legfrisebb Crysis 2 finomhangoló appját updatelgeti, lehet célszerűbb így ezt a linket használnotok:
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. Chocho
2011.03.31. 18:46
Arra azért kíváncsi lennék, hogy a bugok miatt sírók közül hánynak eredeti a játék. Nekem ugyanis az, és bugot nem igazán tapasztaltam az Ai butaságait és a multit leszámítva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. polarx
2011.03.31. 18:49
HeverAdam: az EA egy kiadó, nem játék fejelsztő cég..
Amúgy szerintem elég monoton.. szép szép kb annyit tud mint az..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. nightmare1...
2011.03.31. 18:58
Chocho

Nekem origi, innen rendeltem elő pont a multi béta miatt, és hát produkált bugot, nem minden sarkon persze, de azért néha idegesítő dolgokat tud mutatni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Vasarlo11
2011.03.31. 20:40
udv
en vegig toltam a januari kiszabadult peldanyt es mar a 75%anal jarok a vegleges vasarolt peldanynak. Meg kell hagyni sokat javult a progi sebessegben is meg bug mentessegben is
A velemenyem, hogy ha fut az ember akko total cso jatek, es olyba tunik, hogy tok kcisik a helyszinek aztan ha nem rohan ugy az ember akkor rajon hogy itt ott vosszalehe tmenni oda ahol azt hitted nem is lehet, korbe lehet rajni ezt azt es sokkal nagyobb a ter mint elsore gondoltad volna.
De a Cry1hez kepest sehol sincs.
Nekem a Cry1 nagyon bejott, ahhoz kepest ezen is csak sirok. Ami ott nekem nagyon tetszett es nem nagyon van ami azt uberelne:
a nagyon nagy szabadsag fok a kornyezet nagy interaktivitasaval (regneteg objektum ami elmozdithato, eltorheto kidontheto eldobhto stb stb ) es a fantasztikusan szep grafika.
ehhez kepest itt a cry2ben a grafika szep, de a kornyezeti interaktivitas kicsi (egy felhokarcolo egyetlen ablakat sem tudom beloni? miert is nem? az leejen az autot csak vezetni tudom de a tetejen levo geppuskat nem tudom hasznalni? meg hasonlok)

keves a jarmu es nem jo kb semmire az 1ben nagyon joket lehett autokazni voltl hgoy kipucotlt palyat vissztoltottem es csak autoztam/tankkoztam rajta Ezta a gyerek is szokta, ezt nagyon elvezi )

az AI butabb lett sokkal a cry2ben mint az 1ben volt. es igen az a lovedknyom dolgo ez nagyon idegesito, siman van, hogy egy vekony fara ralovok es a golyonyom ott marad a levegoban a fa MELLETT. azert az 1ben ezzel nem volt baj...

osszesegeben teszik a jatek, de nem lesz olyan maradando elmeny mint az 1 (nem is merem lerini, hogy "volt", mert rendszeresen elokerul ujra es ujra )
ja, es multi: eddig 2x jatszotam multi crysissal, mert nem tetszik multiban tehat a 6-16 ora single vs 400 ora multi lehet hogy a vevok egy csoportjara igaz, de masikra nem )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. energon
2011.03.31. 22:34
Vasarlo11: 1. részben sem lehetett asszem magasabb fokozaton vezetni és lőni egyszerre, vagy farcryban volt az? már nem emléxem.. amúgy itt is csak annyi, hogy c-vel vagy valamelyik gombbal pozíciót váltasz és már darálhatsz is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. nedcoleman
2011.03.31. 22:45
Valamiért a "gyalogosharcot" jobban preferálom... A járgány tetejéről ha lehet akkor leaplikálom őnagyságát és azzal kérem szépen meg az ellent, hogy mihamarabb haljon már meg -legyen oly kedves
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. beleutomaz...
2011.04.01. 01:06
CSak mert azt irtak a grafikara nincs panasz:
Hd 4850-el nyomtam gamer es advanced szinten. Kinezetre nincs panasz.
De mikor leesik az urhajo es ott jarkalsz korben van az a szep vizes ko texture.
Ha belelosz a vizes ko bereped es a viz nem csapodik.Nincs labnyom se amikor vegigmesz rajta se utanna. Nem lett vizes a cipo?
Szoval hol van ez a textura 2011-ben?
Ez ugyanez lesz a Rage is a mega texturaval. Szoval inkabb hanyagoljuk es igy a 89% kicsit meg sok is. Es nem varom a dx11 patchet. Mert nem varok tole semmit.
Vegigtoltam es nincs kedvem ujra megcsinalni. 1-szer elmegy szodaval es 2-jara kell par sor is. Szemelyes velemeny volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. energon
2011.04.01. 07:06
beleutomazorom: lemaradt 1 "r" a nevedből. am ez egy nano ruha nem hagy foltot. am tegnap próbálgattam crysis 1. részét és.. nem kell annyira agyon magasztalni.. a saját árnyék késik v csak a modellt rángatja lassan a motor mert már guggoltam de még csak félúton járt az árnyékom a két pozíció között
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Tirexi
2011.04.01. 07:23
Látvány 10/10
Hangzás: 10/10
Játékélmény: 10/10
Szavatosság: 9/10

99%

Szerintem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. kiskoller
2011.04.01. 08:07
pre-release kalózverzióba még press start volt. Szívem szerint minden olyan játékot kihagyok amiben valami hasonló fogad, így ezzel sem fogok játszani. Max egyszer leszedem és végigtolom, de hogy nem veszem meg, az száz. Annak ellenére hogy a Crysis Maximum Edition ott pihen a polcomon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Chocho
2011.04.01. 08:13
kiskoller:

A kiszivárgott béta nem a sajtónak készült. A Crytek nem hülye. Azzal pedig, hogy azért lewarezolod, csak a saját szádból csinálsz segget, és nem mutatod meg, hogy "hűdehajde", mint hiszed...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. False
2011.04.01. 08:17
Chocho : jah te az a fajta vagy aki vakon beszopja a kiadók, fejlesztők parasztvakításait, és megveszel mindent látatlanban,majd örülsz neki hogy mien jól átvertek, a félkész bughalmaz szarjukkal?Magam részéről elöször warez vagy béta, azt ha úgy ítélődik meg hogy, jó, akkor megveszem, de ált ugye minnél többet játszol valmivel annál inkább megismered a hibát és hiányosságait, és szidom tovább /alá bc2/, és megyek szidom a fejlesztői forumon a készitőket, mert átvertek, hazudtak.Én szégyellem magam, hogy informatikusként tekintek ezeklre a produktumokra , és nem kazuár konzol fanboi-ként akinek minden szar egyformán jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Heroes27 False
2011.04.01. 08:37
ő nem erre célzott, hanem arra, hogy warezolja, de nem kell bejelenteni. Én sem ítélem el a te álláspontodat, először tényleg érdemes kipróbálni, és utánna megvenni, mert már-már ilyen világot élünk sajnos, de az, hogy a többség, mindig mindenben a legrosszabbat látja, az se egészséges. Ez igen is jó lett szerintem, én nem a bugokat figyeltem, nem az érdekelt, hogy a téren lévő fal, hogy van megrajzolva a sarokba. Meg, hogy a víz is ocsmány. Hagyjuk már ezeket. Meg aki még netalántán felhozná a dx11-et, mert ha azzal adták volna ki észre se vetted volna, hogy ez csak 9.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. False
2011.04.01. 08:53
Heroes27 : engem nem érdekel a grafika,csak 1 dolog, hogy jó legyen a játékélmény,de sajnos akkor mikor pár bug belerondít ebbe, az igencsak visszavesz az élményből.Magam részéről a cry1 játékmenete jobban bejött, nyilván ott is voltak bugok, de azon könnyeben túltettem magam merthogy nagy volt a szabadságfaktor /a stalker pl nálam ugyanezen megítélés alá esik/, mig itt joval kötöttebb a játék, ezért a bugokat is jobban ki kellett volna javítaniuk a készítőknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. nedcoleman False
2011.04.01. 09:09
Kötözködnék akkor én is:

False tegnap:
"sőt ezt a bughalmazt is végigtoltam....mikor a játékban dögivel fordulnak elő..."

False ma:
"...pár bug..."

Mondhatom azt, hogy bármelyik Stalker jóval nagyobb bughalmaz volt, mint a Crysis 2 és teljesen más stílus...?!
Imádom a Stalker sorozatot (ne érts félre) 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. nedcoleman kisko...
2011.04.01. 09:11
kiskoller
Nem tudom milyen volt az a pre-release verzió...
Az eredetileg kiadott demoban is press start volt egy darabig
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. False
2011.04.01. 09:19
nedcoleman : igen,orosz gamehoz méltóan volt bugos, de ugye az élmény azt az nyújt, hát a cry1 ill 2 2% nem nyújtja annak, bugok ide vagy oda

itt azért is zavaróak, mert annyira túl volt hájpolva, annyira nyalja mindenki crytek seggét, annyira túlzóak voltak a reklámaik, hogy emiatt sokkal kritikusabban nézi az,aki egy kicsit is ért a témához
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Chocho
2011.04.01. 09:23
False:

Először és utoljára szólok, hogy változtass a stílusodon! Nem preferáljuk a bunkóságot, nálad pedig egy ideje már rezeg a léc.

Egyébként nem, én nem vagyok "az a fajta". Én becsületes vagyok, ez nagy különbség. Nem vagyok szent, de legalább nem is anyázok mindent, amit letöltök egy nem publikus bétaként, ahogy itt sokan. Informatikusként pedig nem nagyon tekinthetsz rájuk, már megbocsáss, mert elég komoly munka van mögöttük, több, mint amennyinek a felfogását a stílusod alapján feltételkezem rólad. Bocs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. False
2011.04.01. 09:36
ez nem bunkóság, csak szókimodás, es szándékosan vagyok faragatlan, mert nyalni nem fogok senkinek, és finomkodni se.BTW nem a bétás fost szedtem le, hanem megvártam a rendes realeser csapat munkáját, és azzal próbálkoztam.
Azonkivül, ha ban vagy kick lesz, nemcsak megszabadulsz az igazságtol amit az arcodba tolok, hanem a munkaadód veszit egy jól vásárló ügyfelet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. nedcoleman False
2011.04.01. 09:51
"igen,orosz gamehoz méltóan volt bugos" - ez bizony így van

Crysis 2- ultranagy név/ultranagy hype -vártunk mást/lehetne másképp?!.

Melyik reklám nem (volt) túlzó az elmúlt időszakban a kiadott játékokat illetően? Melyik volt ígéretes a reklámok szerint és nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket? Ugye volt ilyen? A Crysis 2-t (ahogyan azt Chocho a cikkében igen sok helyen említi) eléggé magasztalták és fölé pozícionálták. Képzeld, ebben akár egyet is érthettünk volna már az elején - de tényleg!

Pont ez a játék az amire azt tudom mondani, hogy már csak a single miatt is megéri az árát .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. False
2011.04.01. 10:03
szerintem az utolsó game ami singleben úgy ahogy megérte az a gta4 volt, de az is elvette a fejlesztőkbe vetett hitem a fos konzolport és optimalizálatlanság miatt, ez az ár/érték mutatója szerint olyan 6K érne kiadása napján,nem többet /ha a codok ezen értékrend szerint olyan 1500 hufot, egy mozijegy árát érik/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Chocho
2011.04.01. 10:11
False:

Te tényleg azt hiszed magadról, hogy az igazmondás élharcosa vagy, aki az igazságért vívott küzdelem mártírjaként kerülhet a moderátorok kezére? Túl sok filmet nézel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. False
2011.04.01. 10:12
én a tényeket közlöm, van akinek ez nem tetszik, mert fáj neki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. reednow
2011.04.01. 10:24
Egy másik topicban tegnap kicsit erősen, de őszintén leszóltam az amicsi-imázsos lövöldözős játékokat. Ma már csak véletlenül sem indítok el egy CoD vagy BF játékot a gépemen (ez utóbbi amúgy sem indítottam soha, Cod-ból is csak a 2-ig játszottam).

Egy GTA mitől olyan nagy alkotás, hogy egy fillért is adjon benne érte az ember?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. False
2011.04.01. 10:27
reednow : egész jó story, hosszú singleplayer rész, és nagy szabadságfaktor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Silenzio
2011.04.01. 10:49
"az első rész a motor alatt egy meglehetősen átlagos FPS volt"
Tudtok mondani még olyan fps-t, ami egy a nanoruhához hasonló kütyü segítségével ilyen taktikus játékmenetet kínált? Ahol ekkora terepet lehetett bejárni, és szinte minden pályán megválasztani, hogy honnan támadod be az ellent? Szerintem az agyonszkriptelt, "pár lépés séta, fél óra tűzharc, hullámokban támadó ellenfelek" CoD klónokhoz képest (ld. Homefront) már a Crysis első része is zseniális játék. A sztori meg egyszerű, de hiteles, mivel valószerű politikai helyzetből és technikából indul ki, és megy a sci-fi irányába. Mi a gond vele?

"Az első részben kezdettől fogva elérhetőek voltak a kiegészítők minden fegyverre, itt viszont már meg kell találnunk őket"
Fenéket. Az 1-ben is meg kellett szerezni őket. Az egyetlen különbség, hogy nem "lelakatolva", voltak a menüben, hanem egyszerűen nem tüntették fel őket. Aki ennyire nem emlékszik az elődre - vagy nem is játszott vele - milyen jogon hasonlítja össze a második résszel?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. hagyma8
2011.04.01. 11:21
a grafika nem semmi. és egy jóval rosszabb konfigon, mint ami a tesztben szerepelt, az enyémen (AMD X2 5600+ (2,8GHz), 3 GB DDR2 RAM, Geforce 8800GT 1GB) 1920*1080-ban közepes szinten tökéletesen fut. Néha amikor nagy teret tölt, picit belassul milisecundumokra. De ez egy 4 éves konfig, tehát a játék elképesztő jól van optimalizálva. Mondjuk lehet ennyit számít, hogy nvidia logo-val indul a játék, nem Ati-val
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Silenzio
2011.04.01. 11:41
hagyma8: ATI-val is ugyanilyen fasza. Nekem is 88gt-m van, fullra feltornázva is faszán fut 1440x900-ban. Igaz, a többi komolyabb, mint a tiéd, 4 magoson tolom 4 Ghz-en.

A cikkre visszatérve: hogy egy CoD Black Ops-hoz képest nem elég változatos, szubjektív. Hol lenne a sztori integritása, a hangulat, az egész miliő visszaadásának a képessége, ha össze-vissza utazgathatnánk a világban? A karantén, a bezártság érzése, a város amortizálódása - ezek az alaphangulat letéteményesei.

A másik meg - ami elsőre szubjektívnek tűnik, de szerintem tök igazam van - :egy fps általában "walk in the park". Turista vagy egy cselekményvilágban, ahol az interaktivitás arra korlátozódik, hogy mész előre a "vidámparkban a síneken", és a támadó szörnyűségeket leticsungolod. Ugyanez a Crysis 2 is, épp ezért eléggé szomorkás vagyok, hogy itt is csak a felszínt kapargatom, nem tudom beleásni magam a városba, elmenni 100 felé, beszívni a miliő esszenciáját. Aztán egyszer csak véget ér a játék, és hiányérzettel állok fel... A legtöbb játékon csak túl akarok lenni. Ebből még többet el tudnék viselni. Ennyiben magasztosabb egy Fallout vagy egy GTA pl. De a CoD még ehhez képest is gyenge. Ezer helyszín sorjázik egymás után, mindegyiket csak 5 percig tudod befogadni, mert a sztori már sodor előre. Tipikus mai fps mai gyermekbetegségekkel, felszínes, ostoba, üres flessel. Szerintem a kevesebb több. Megjegyezném, sosem láttam még a Crysis 2-énél részletesebb pályaszervezést, 16 éves, játékos pályafutásom alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. GaGa85
2011.04.01. 12:27
Nekem Pentium d 930 -asom van dualcore 3Ghz 2gb ram ati hd4670 és tökéletes fut szakadás nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. XtreemX
2011.04.01. 15:53
Nemtudom miért hype-olja mindenki a grafját. Szerintem ez nem nagy szám 2011-ben. Nálam egy 8/10 a graf. Semmivel sem szebb mint az első rész ..sőt. Ami a konzolokat illeti,a Killzone 3 szerintem odaveri könnyűszerrel a Crysis 2-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Heroes27 Xtree...
2011.04.01. 16:04
azért hypoljuk a grafikát, mert dx9-ből hozták ki. Mondj ennél szebb dx9-es játékot, de szerintem egyet sem sikerül mondanod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Squito
2011.04.01. 17:03
"Csak két tulajdonsága van, az álcázás és az páncélzat"
És ezután felsoroltad a többi tulajdonságot is (kivéve a fegyver fixen tartását)...

"Mivel viszont a lövés álcázás módban egyből lemeríti a ruhát"
Az első részben igen, de itt nem. Az M12 Nova 10et, a Hammer 20at, a Feline 30at, a Scarab (félautomata módban) kb 35öt vesz le, a mesterlövész puska meg cirka 75öt (utóbbi kettőt nem tudom fejből).

Aki lopakodó stílusban játszik, az - a cikk állításával ellentétben - nagyon hasznosnak fogja találni a pisztolyokat emberi ellenfelek ellen, főleg az M12est, mivel az meríti legkevésbé az energiát, pontos és 1 fejlővés elég. Sajnos az élienek ellen ezek már nem hatásosak és a lopakodás is csak kis létszámú élien őrjáratok ellen vethető be.
A fegyverek felsorolásából kimaradt a mesterlövész puska és a sörétes is
Mellesleg ha valaki Rambózásra adja a fejét az a minimum, hogy bekapcsolja a maximum páncél módot (főképp ha 100on van az energia).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Heroes27
2011.04.01. 17:08
de akkor miért van az, hogy headshot és egyből lemegy? Ez akkor hülyeség. Ugyanúgy csak egyet lőttem, tán tudja a ruha, hogy egyből fejre ment? Egyébként cloackban ha lősz, szinte sepercen belül lemegy az energy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. beleutomaz...
2011.04.01. 20:35
Szerintem ne hype-old a grafikat mert az xp mar kiment a divatbol.
Itt , mint mar emlitettem olyan grafikai lemaradotsag van, (hala hogy konzol port)
ami bar szep, megsem egetvero, es gyakorlatilag, ma mar 100%-osan elavult.
A doom 3 is volt ilyen szep sot a quake 4 is. Bar nem crytek csinalta. Blade of darkness is van ilyen szep bar a formak darabosak. Nezz egy vizet ott?
grafika kell hasonlisd ossze a nfs4-et egy riva tnt kartyan es egy dx8 patcheltet barmilyen mai kartyaval. Roviden szar bar tobb millio legy csak nem teved...es ugye ha mar barna attol meg nem csoki.

En ugy erzem sokan csak azert imadjak mert crysis 2. Pl tirexi hozzaszolasa az no comment.
Ez a grafika gyengebb mint amit crysis 1 mutatott es ki lehetett hozni. Itt meg lehetoseg sincs jobbra.(ugye a motor az dx9, mert minden konzolon kell menjen)
En egy hivatalos kozlemenyben sem hallottam dx11-rol. Ha az kijon gyakorlatilag egy uj game lessz amihez csak 50% textura elemet kell hasznaljanak mert a fele az dx9-es lesz a mar telepitett jatekbol.
Maskepp hianyoltam a power modot. Az egyesben sokkal hatekonyabb volt(foleg hog valaszthato volt). Ez a ruha meg sem kozeliti az elsoben levot. A sztori tele van segg-nyalassal es nagy hosi motivumokkal amikre ha filmben lenne 5-osnel senki nem adna tobbet akkor mire 90% mire 10/10?
Senki nem lat?
Egyetertek hogy a nagy izgalom es a cel utan cel sorozat ugy mint a codnal is csak egy felvillanast hagy az emberben es ket honap mulva ha eloveszem nem is fogok ra emlekezni
mert olyan sok benne a sztori, es szerteagazo, es melysege is van.(amikor leszakad a varos akkor olyan 100-200 meter)
Meg se haragudjatok...
Es aki nem erti amit irtam az inkabb ne kommenteljen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Chocho
2011.04.01. 21:18
Squito:

Rajtad kívül mindenkinek leesett, hogy külön választható tulajdonságokról beszéltem. Az, hogy a fegyverek nem merítik le teljesen a ruhát, lehet, hogy igaz (nem emlékszem), de a végeredmény szempontjából mindegy, mert az álcázás mindig kikapcsol. Az meg, hogy, szerinted a pisztoly lesz hasznos azzal ellentétben, amit én írtam... nos, ez egy szubjektív dolog. Neked hasznos volt, nekem nem. Ez a cikkek lényege, hogy egy véleményt fogalmaznak meg.

beleutomazorom:

Emberedre akadtál, mert nálam nagyobb Doom 3 fanatikust rég láthattál utoljára. Imádom azt a játékot, még azt is szeretem benne, amiről tudom, hogy hiba -- de butaságokat azért nem beszélnék. Íme két kép inkább, elsőés... nos, a cikk tele van velük. Ne mondd már nekem, hogy van ennyire szép a Doom 3... És kérlek, hogy azt se akard megszabni, hogy ki kommenteljen és ki nem. Ha már vállalod a véleményed, azt is tűrd el, hogy hülyének néznek.

Az meg, hogy "senki sem adna többet, blablabla..." Persze, senki, de azért kérlek, olvass el még pár kritikát a játékról. Köszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. nedcoleman
2011.04.01. 21:39
Ha sok sztori kell, és szerteágazóság, és mélység is kell
-akkor barátokközt ultimate edition.

Ez a játék ilyen lett-nagyon is "szép" ez.
A Doom3 gyönyörű játék /volt.

Tirexinek valószínűleg tetszik az Crysis2...ennyi
A senki nem lát kérdésed egyébként én nem értem, de remélem nem baj, hogy kommenteltem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. elmarton
2011.04.02. 00:12
Nekem igazi felüdülés ez a játék. Ez előtt olyanokkal játszottam mint a Bulletstorm -nekem iszonyat rondán futott, volt amikor az emberek árnyéka csak 3 db óriási kocka volt-, Bad Company 2, Medal of Honor, Homefront. A BC2 meg az MoH nagyon bejöttek de 30-40 fps nél egyik sem produkált többet. A Crysis 2 meg 1280*720-ban 40-60 fps el megy, és sokkal szebb a grafikája mint az összes eddig említettnek. Nekem játékmenetben, grafikában, és hangban is 5* a játék. Na jó hangban csak sima 5, a MoH jobb volt. Jah, és ilyenen nyomom: Core 2 Duo E8200, 2 GB DDR3, GeForce GT 240 512MB DDR5.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Squito Choch...
2011.04.02. 00:41
Chocho:

"Csak két tulajdonsága van"
Biztos ez zavart meg...
Tévedsz, az álcázás csak akkor kapcsol ki, ha nullára esik az energiád. Ha pl van 90 energiád és lősz egyet egy M12essel, akkor lemegy az energiád 80ra és nem szakad meg az álcázás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Sturmtiger
2011.04.02. 00:50
Az álcázás ki fog kapcsolni ha nem használsz hangtompítót a fegyveren. Ha használod, akkor kibír pár lövést. Multiban is (Ha figyeled töltés közben a tippeket, alul, akkor oda is ki szokta írni). De fölösleges karabélyokra hangtompítót pakolni mert egy Feline+Supressor+Red Dot, szerintem az az ultimate lopakodó fegyver Élienek ellen meg gyakorlatilag nálam a leghasznosabb dolog a stealth kill, meg a nyakon ragadás mint a Crysis 1-ben. Ott is rá kellett jöjjek hogy fölösleges az Élieneket lőni, mert előbb fogy ki a stukker mint hogy eltaláljam, inkább megfog, nyak eltör.

Valaki aki szerint nem jó a Crysis sztori az mondja már el nekem legyen szíves, hogy miért is nem jó? Szerintem minden van, ami kell. Csaj, főgonosz, fordulat, cliffhanger egy egy szál végén, és csattanó a sztori végén.

Annak aki szerint a sztori gagyi, meg az atmoszféra is rossz, annak ajánlom a Metro 2033-at, Az odateszi magát hangulat téren is, és grafika terén is. Ráadásul szerintem már nem is drága. (Persze sokan beszóltak, hogy nincs multiplayer, de aki a történetért játszik egy játékot annak általában nem szokott kelleni)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Silenzio
2011.04.02. 02:48
beleutomazorom: élmény volt olvasni ezt a mélyen szántó, összeszedett kommentet. Egy vérbeli analitikus bujkál a soraid között. Egyszer majd talán leküzdi a félelmét és előjön. Addig marad a fröcsögés.

Először lesajnálod a játék grafikáját, mert borzalmasan elavultnak tartod. Abban egyetértek, hogy az első rész szebb. De nem kiegyensúlyozottabb. Itt van egy egyenletesen magas grafikai színvonal, ott lenyűgöző és elnagyolt elemek váltották egymást. A gépigény csak hab a tortán: 3 és fél év alatt az abszolút gépigény a felére csökkent. Nem a korhoz mért, az ABSZOLÚT. Erre mit lépsz?

Aztán ott a nanoruha. Az első szerinted jobb volt. Mert volt erő mód? Meg speed mód? Itt meg rugalmasabb a rendszer. Nem sprintelsz 80-nal, cserébe sokkal jobban tudsz taktikázni. Nem döntesz széjjel épületeket, dehát könyörgöm, ez egy vasbeton labirintus - nincs mit szétverni. Ezekben az épületekben az 1.0 sem tett volna kárt. Ja, hogy finoman kendőzték, hogy gyengébb lett a fizikai motor? Szerinted ez hány embert érdekel? Én sokat szidom a Crysis 2-t, de még én is erőtlen legyintéssel intézem el ezeket a hiányosságokat, mert nem hiányoznak senkinek.

Szóval először lesajnálod, aztán felhozol példaként egy 5 éves, egy 6 és fél éves és egy 10 éves játékot. Ez aztán a retorika! Pedig az nagy kincs ám, csak bánni kéne tudni vele.

Bocs, hogy "beleutottemazorrom". És a végére a személyes fröcsögés, csak a mihez tartás végett: gyűlölöm, ha valaki nem képes ékezetekkel írni. Azt még jobban, ha még a helyesírása is szar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. hympyke
2011.04.02. 09:58
Steam statisztika:

[LINK]
A 8600gt-re nem tudok mit mondani, már 3 éve se számított jó VGA-nak. A 2 giga ram meg hát.. izé. Ennyire olcsó még nem nagyon volt a ram mint mostanság, talán be kéne ruházni egy keveset.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. hympyke
2011.04.02. 10:26
Gondolkodok itt magamban... Emlékszem a régi C-64es időkre, mikor egy szép napon az "Operation Wolf" nyerte az év játéka címet. Mindenki röhögött rajta hogy mekkora hulladék, sok tesztelő letudta egy "szupergrafika-nothingjáték" cimkével. Most itt ez a Crysis 2, ami újat nem hozott, az első része szebb, a sztorija bugyuta, az AI nulla.. tele van "amerikanizmussal", csak pár szerencsétlen "terrorista" hiányzik belőle.
A kérdés csak annyi hogy valóban ennyit változott volna a világ? Ha az adott korszakba behelyezném a Crysist ezekkel a paraméterekkel(forradalmi grafikával), körberöhögte volna mindenki hogy mi ez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Silenzio
2011.04.02. 10:53
hympyke: mondd már meg, öregem, hogy mi a jó büdös francért pont most, pont ennél a játéknál tör ki mindenkiből a gourmand, az esztéta, a morál védőszentje, aki a régi játékok összehasonlíthatatlanul magasztosabb kvalitásait siratja, pellengérre állítva a mai címeket?

Egy Call of Duty mennyivel jobb? Vagy egy Homefront? Vagy egy Halo? A Halo megmondom, mennyivel jobb: emberibbek a karakterek, ezáltal átélhetőbb a sztori. Ezt kifogásolom a Crysis 2-ben én is - a karakterek szintjén papírmasé az egész. Viszont a sztori, bár rideg, de átélhető, mert lúdbőröztető, grandiózus, szívettépő a pusztulás képeit és a haldoklókat szemlélni. Egyben az egész. És bár a sztori funkcionális, a dramaturgia rettentő jó. A cikk nem említi, hogy az egész kampányon végigfut egy átgondolt fokozatosság, ami csak a legjobb játékok sajátja (Half-Life 2 vagy Halo a műfajban. És nem a CoD!). A másik két példa viszont semmivel sem jobb, és mindkettő sokkal, de sokkal "amerikanistább", mint ez. Mellesleg ez a szó nem is létezik.

Szóval a sztori rideg és funkcionális, de egyáltalán nem bugyuta. Az a Függetlenség napja meg a Battle LA, ami buta.

Az AI? Játszottál te vele? Igen, művelt 1-2x hajmeresztő dolgot, de nem tökölődött permanensen. Az 1-et 5x játszottam végig, elég könnyen "adaptálódom" a nanoruhához. Egy ízben az ellenfél azt tapasztalta, hogy a pálya 6 különböző pontján tűnök fel és ritkítom őket, aztán kuss. Mivel képtelen volt nyomon követni, merre tartok, a csapat szétszóródott, és gránátokkal szórt be minden olyan pontot, amit stratégiailag fontosnak ítélt. El is kellett bújnom egy konténerben, mert ott hagytam volna a fogam. Erre mit lépsz? Szerintem zseniális. 2 percen át záporoztak a gránátok. Úgy gondolom, egy ilyen szituációban a valóságban is így reagáltak volna. Más kérdés, hogy a valóságban nincsenek láthatatlan kommandósok. Ennyit a fos AI-ról.

A grafika meg összességében sokkal látványosabb, mint az 1-ben. Szebbek a járulékos effektek, filmszerűbb az egész. A "nothingjáték" meg sokkal inkább az 1 volt (szerintem az se, én imádtam), ez játékmenetre már üli a Halo szintjét, és jelenleg azt hiszem az volt a legfontosabb, hogy ezt és a gépigény kérdést abszolválják. Legközelebb rágyúrnak a sztorira is. Szóval, az én dicsőségcsarnokomban sem a Crysis szerepel, sokkal inkább a Fallout, az Another World, az Alone in the Dark, a Braid, a Heroes-sorozat, fps-ekből meg kizárólag a Half-Life 2. De a Crysis 2 nagy játék lett, és nem bántam meg, hogy megvettem. Annak ellenére sem, hogy még pár hétig a Wars-zal kell majd nyomulnom a multija helyett. A régiek dicsőségét siratni meg mocskosul unalmas és felszínes flash. Mint az "ezek a mai fiatalok". Egy 75 éves ismerősöm jegyezte meg anno: ezt a '40-es években ránk is mondták. Na tessék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Heroes27 Silen...
2011.04.02. 11:33
szép írás, sok mindennel egyetértek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. hympyke
2011.04.02. 11:38
Miért tőlem kérdezed?

Valószínűleg azért ennél a játéknál tört ki, mert ettől vártak/vártam a legtöbbet. Fogalmam sincs mivel jobb mint a Cod-ok, a Homefront, vagy a Halo mert azokat meg se néztem, de ha nem jobbak akkor nyilván meg se fogom.
A Metro 2033 pl magasan jobb nála a grafikától eltekintve.
Igen, játszottam vele valameddig. Kijátszani nem volt erőm.

Miért moralizál bárki... nos, a PCk világa és a technika igen nagy fejlődésen ment keresztül. Ennek a grafikán kívül sehol nincs nyoma. Mondjuk a filmipar is nagyon hasonló cipőben jár, de ott azért könnyebb ellenpéldákkal találkozni.
A számítógépes játékok "második-sokadik részei" tendenciózusan egyre sz@rabbak. A teljesség igénye nélkül: CoD, Crysis, Dragon age, Alien vs Predator(a kettő kivételével).
Néha elgondolkodok, hogy nem magával a stílussal van-e a gond... Talán túl sokat várunk egy FPStől is. Lehet hogy az ára miatt, mert ezeknek a multi tudja kitolni az élettartamát. A multi meg olyan, amilyen. Esetünkben hát ugye izé van éppen...

Azt kell hogy mondjam, jelent pillanatban csak a volt keleti blokk fejlesztőitől várhatunk jó játékokat. Náluk még nem ölte meg az egészet a pénz(bár a S.T.A.L.K.E.R.-nél majdnem).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. XtreemX
2011.04.02. 12:05
hympyke:
Viccelsz? A Metro 2033 grafikája köröket vág a crysis 2-re.... persze ha megfelelő géped van hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. nedcoleman hympy...
2011.04.02. 12:12
\"... mert azokat meg se néztem, de ha nem jobbak akkor nyilván meg se fogom...
...Igen, játszottam vele valameddig. Kijátszani nem volt erőm...\"

-Lehet letöltötted?!
(Ezekután mit sem ér az amit mondasz vagyis inkább ahogyan teszed mindezt.)

A Metro 2033 az eszméletlen hangulat és !látvány - nagyon is szép, csak erőmű kérdése

\"Azt kell hogy mondjam, jelent pillanatban csak a volt keleti blokk fejlesztőitől várhatunk jó játékokat. Náluk még nem ölte meg az egészet a pénz...\"
A bugjaik és optimalizálatlanságaik miatt az ideg az engem majdnem megölt igen.
(Clear Sky -eddig 8 patchet töltöttem le (cirka 400Mbyte) és még van mit átgondolniuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Nurba
2011.04.02. 12:30
Én is kipörgettem és összességében azt kell mondjam, hogy tetszett, bár az elején még megijedtem, később bejövős lett a látvány és a játékmenet is. Nekem 12 és fél órámba került kipörgetni normál fokozaton...ráérős tempóban, alaposan megszemlélve a terepet és mindenkit levadászva (vagyis majdnem...azt hiszem egy helyszínen ellopakodtam az ellen mellett megspórolva egy kis csatát). Szerencsére komoly bugba nem futottam bele és a frame-k is elég stabilan tartották magukat (átlag 40fps 1680 felbontáson egy 6850 kártyával). Túl hájpolni nem szeretném azért a játékot és nem fogok Crysis lázban égni (öreg is vagyok már az ilyesmihez), de tényleg jó volt játszani vele. Ha jön látványjavító patch (némi DX11 fícsörrel és látható változásokkal), akkor mindenképpen nekiugrok mégegyszer
Engem most már csak Witcher 2-vel vagy Mass Effect 3-mal lehet felcsigázni...ezeket várom idén a legjobban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Silenzio
2011.04.02. 14:43
XtreemX: nem is jobb. A karakterek ÁLTALÁBAN jobban néznek ki. Kb. az esetek felében. A környezet éjjel plasztikus, látványos, nappal elnagyolt, mert a shader effektek nem érvényesülnek, viszont látszik, hogy mennyire elnagyolt a környezet. Merthogy az. A nappali város megjelenítése a Crysis 2-ben sokkal jobb. Az effektek fele sokkal látványosabb a Metróban (dx11-ben toltam végig, annak tudható be), de összességében a Crysis 2 jóval jobb grafikával bír a látvány/gépigény=motorteljesítmény változókat figyelembe véve.

hympyke: a filmipar a hatvanas években kitermelte a maga forradalmait. Azóta csak a látvány fejlődött, művészi érték, nyelvi progresszió tekintetben lefelé megyünk. Tudnék róla mesélni, filmes vagyok.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Silenzio
2011.04.02. 14:53
Nurba: Én is. Meg a Portal 2-t (leginkább), Rage-et és az Elder Scrolls 5-öt. Esetleg Heroes VI.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Nurba
2011.04.02. 15:01
Jujj a Portal 2-t el is felejtettem...nah az sem lesz semmi
Rage még érdekes lehet, a Skyrim is megér egy próbát. Mondjuk szívesen belekukkolnék a DNF-be is illetve a Batman Arkham Citybe. Talán az év végén érkező új Battlefield is megér egy kis időtöltést, ahogy elnézem a teaser-t...jó év lesz ez, na!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. zlatzky
2011.04.02. 23:41
Annyival mindenesetre tobbet tud ez, mint az elso resz, hogy tovabb maradt a gepemen Az elsot ropke egy ora kinlodas utan toroltem, egeszen pocsek jatek volt, ezzel azert mar jatszom egy ideje. Gyonyoru grafika, de -mint ahogy a cikkben is irva vagyon- pocsek AI (talalkoztam olyan ellenseges katonaval, aki a falnak fordulva egy helyben futott), rendkivul rosszul osszerakott tortenet. Viszont maga az akcio elvezetes, el lehet szorakozgatni vele. En magam attol fuggetlenul sokallom a kapott ponterteket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. manajadeek
2011.04.03. 01:42
Szerintem az emberek többségének azért nem tetszik a játék, mert többet várt 2011-ben. Crysis 2. Úúú mi lesz, mikor tudom majd max grafon tolni(Crysis, Crysis Warhead...), ilyenek. Ettől függetlenül nagyon jó kis játék lett. Kicsit tényleg csőszerűek a pályák. ((Nekem személy szerint a Metro 2033 jobban tetszett. Jó volt a graf, a játékélmény meg 10-ből 11. Szerintem...)) Ettől függetlenül nem bánom, hogy megvettem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. jedi
2011.04.03. 07:13
Nahhh, felraktam én is ! Mivel alapból csak DX9-el megy a game, és a DX11-es patch csak később fog kijönni hozzá, inkább felraktam az XP-hez a ServicePack3-at, úgy gondoltam nem várok. Az XP-be csak az a hátrány, hogy a 8GB memóriából csak 3-at használ, de nem éreztem, hogy ez baj lenne ( mondjuk a 64GB-s Kingstone SSD is besegített ebben ). Szerintem a grafika a lélegzet elállító. Csak most kezdtem el vele játszani ( jó szokásomhoz híven legmagasabb nehézségen ), úgyhogy véleményt nem nagyon tudok még mondani róla, de lehet hogy nem is tudnák, mivel én nagy Crysis őrült vagyok, úgyhogy nekem már mindegy volt milyen lesz, csak legyen már. Egy biztos, ha kijön majd a DX11-es patch, újra végig fogom tolni ( addig leszz magyarítás is hozzá remélem ), de akkor méterről méterre, 100%-osan kijátszva mindent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. tsabszy
2011.04.04. 00:42
hát én nagyon sajnálom, hogy nem esett szó róla, hogy a játék pofátlanul bug-os.. 10e ft kiadásáért cserébe nem azt várom, hogy leesek a pályáról, beakadnak az ellenfelek és annyi eszük sincs mint egy marék szárított lepkének.. meglátnak a falon át, de néha meg az orruk előtt állva sem vesznek észre és az idegenek is annyira buták, hogy semmiylen kihívás nincs az egész játékban 1általán
a karakterek szépségében nem értek egyet.. sokkal rosszabbak lettek mitn az egyben és az animációk borzalmasak.. mocap-et nem látott egyik ingame cinematic sem, iszonyatosan béna és hangulatrombolóan mozognak a karakterek, mintha marionettbábok lennének.. jól fut, szép, de értékelhetetlenül igénytelen játék
senkinek nem ajánlom, hogy ezért pénzt adjon ki ahogy én is tettem, mert megbánja
engem elszomorított mert az egyet szerettem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. energon
2011.04.04. 06:31
tsabszy: Amennyi felhasználó, annyiféle gép.. sztem csak arról van szó, hogy agyon-oda-vissza van telepítve minden jött-ment program a gépedre, a registryd meg már eutanázia után könyörög.. ha már egy tuneup utilities sem segít inkább telepítsd újra az egészet..
Nekem 1 primitív gépem van (e8200,2gb ram,HD5750) de ilyen ""bugok"" egyáltalán nem jelentkeztek..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. False
2011.04.04. 08:19
ez az zabáljátok a szart, mert az nektek jó,mi meg játszunk jókat a minőségi, tartalmas, de régi címekkel...mellesleg az mekkora barom, aki benyögte hogy mivel letöltötted,a hsz-ed lényegtelen....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nedcoleman
2011.04.04. 09:54
Végigjátszottam "végre" a single kampányt veteran fokozaton mindenféle nanoadottság nélkül...15óra32perc alatt, -Lassú lennék?!
(Chocho, már értem a játékidőd hosszát)
-próbáltam minden egyes elszórt kis okosságot megtalálni, sikertelenül, illetve járműhasználat sem volt csak a kötelező helyeken.
Délután kezdhetem újra, bár Ipontól ma jön meg Shift2, így lehet csúszik a 2nd coming

False legalább egy alapszintet megüthetne a modortalanságod...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. beleutomaz...
2011.04.04. 11:37
Kedves Silenzio!
ha magyar neved lenne ertenem hogy hianyolod az ekezeteket igy csak sajnallak...
Amennyiben valoban ertetted nem csak olvastad volna amit irtam akkor nem dicsekednel hogy
filmiparban dolgozol...
Egeszsegedre...
Megjegyzem minden utannam es hozzaszolasomrol szolo hozzaszolas megfelelol szintu volt a "frocsogesemhez".
Ha kommentelsz egy kommentet ami az elvakultsagrol szol legalabb ne lennel elvakult.
Azert hoztam fel 5 es 10 eves jatekokat mert 2011-ben nem kellene ennyire megelegednunk egy szarral csak azert mert crytek.
De ahogy irtam, es masoktol olvastam tobb millio legy csak nem teved, es nem is elfogult.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. beleutomaz...
2011.04.04. 11:53
Silenzio!
elolvastam megegyszer a hozzaszolasodat.
Most mar csak sajnalni tudlak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. piter
2011.04.14. 22:35
Hat en ezt ajatekot nem hasonlitanam a cod-hoz!grafika jobb de maga a jatekelmeny kinek mi nekem cod visz mindent!Multi resze hat sajnos nem olyan jo mint vartam!
Tul sok a gomb engem zavar!Ha sniperek vannak az eselyeid drasztikusan csokkennek!
Foleg ha uj vagy es emg nincs meg az egesz pancelzat vagy meg nem tudsz valasztani fegyvereket!Osszessegeben,a cod-nak a labujjaig sem er fel!termeszetesen ez az en velemyem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. D3MoN
2011.04.15. 23:40
Nekem a graffjával nem volt gondom, bár igen szóba került a Metro, az viszi még ígyis a pálmát, bár ők nem rendelkeztek ekkora terekkel ahol villanthattak volna nagyobbat, vagy nem is tudtak talán: ) ez legyen az ő dolguk, visszatérve a Crysis 2-re. nekem a játék vált sajnos túl unalmassá a végére. Amikor a ruha már 44* éleszt újra téged. Egy ilyen játéknak az lenne a célja ,h egy mindennapi átlag ember kicsit hősnek érezhesse magát. Ennek ellenére ott húzod magad a betonon mindennek kiszolgáltatva elég sokszor. Ezt nem szoktam meg egy Amerikai Spec Ops parancsnoktól 7 pont... Crysis 1 verte storyban kb. egy gellértheggyel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Freeware
2011.04.26. 13:59
Hogy lehet a cheatet használni? Minden parancsra ismeretlent ír. Beírtam már autoexec.cfg fájlba is, de úgy se megy. Az első két részben jól működött a csalás Persze végig lehet vinni a nélkül is, de jobban szeretem, ha nem tudnak lelőni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. energon
2011.05.26. 18:42
Freeware: leszedsz vmi trainert, vagy cheatengine-nel megpiszkálod.

Piter: a "tul sok gomb" zavar téged? mennyi is az a túl sok.. 2 páncél- és látásmód? persze azt én is sajnálom, hogy a gránátot nem instant dobja el ráadásul gyengén és elég sz*r ívben ami sokszor frankón visszapattan a lábam elé, de hozzá lehet szokni.
Csipások miatt pedig marhára nem esnek olyan drasztikusan a túlélési esélyek.. jó esélyjel azért vannak sokan mert olyan a pálya. Classic módban, az ilyen pályákon érdemes sniperrel lenni, standardban meg kb. rohadtul mind1, hol mivel vagy, mert álcázva, meg eleve azzal a sebességgel amivel futni lehet elég nehezen találhatnak el (vagy meg..), páncél módban meg fejlövésnél is min. 2 lövés kell a halálhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!