iPon Cikkek

Crysis 3: A kihagyott ziccer

Dátum | 2013. 03. 01.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

A Crysis-sorozatot egy dologról ismeri a világ igazán: a lenyűgöző grafikai megjelenítésről. Bár mind az első, mind a második rész tartalmazott jópofa játékmenetbeli megoldásokat, a német Crytek munkái csak azért maradtak fenn a köztudatban, mert kiváló alternatívák, ha számítógép-alkatrészek teljesítmény-felméréséről van szó. „Vettél új videokártyát? Hogy megy rajta a Crysis?” – ilyen és ehhez hasonló kérdések százai váltják egymást a hardveres fórumok forgatagában. Épp ezért a Crysis 3-at nem is mint játékot várták a rajongók. Sokkal inkább arra voltak kíváncsiak, hogy sikerül-e még tovább tolni a CryEnigine 3.0 látszólag végtelen határait, és lesz-e mit a haverok orra alá dörgölni a szokásos tavaszi gépfejlesztés után. Csakhogy ezek az emberek elfelejtenek egy fontos dolgot, azt, amire úgy tűnik, a Crytek sem emlékszik már: a Crysis 3 elsősorban videojáték, egyszersmind szórakoztatnia kéne, de ezt a feltételt, ha elvesszük alóla a technikai bravúrok nyújtotta előnyt, csak nehézkesen tudja teljesíteni.

Psycho is visszatér -- kár, hogy a sztorinak se füle, se farka
Világválság… akarom mondani világkrízis

Az egyjátékos mód most is az idegenmegszállós sztorivonalat veszi vállára, és bár a Crysis 2 után szentül hittük, hogy a folytatás története csak jobb lehet, sajnos csalódnunk kellett. A Crysis 3 még elődeinél is ostobább forgatókönyvvel próbálja elhitetni velünk, hogy ez egy komoly játék, kidolgozott világgal és karakterekkel. Néhány év telt el New York földönkívüli megszállása óta; ez alatt az idő alatt Alcatraz… akarom mondani Prophet az igazak álmát aludta (hogy miért, ne kérdezzétek, senki sem tudja), a gonosz megavállalat, a CELL pedig uralma alá hajtotta az a világot, méghozzá… az energiaválsággal.

Igen, jól olvastátok: a sztori szerint a CELL ingyen energiát kínált, ami miatt minden más áramszolgáltató vállalkozás bedőlt, majd mikor már az egész Föld a nanoruhás cég tenyeréből evett, szépen feltornászták az árakat, hogy jól meggazdagodjanak. Ezzel a nem kicsit szemét húzással az egész emberiséget az adósukká tették, és most minden kormány úgy táncol, ahogy a CELL fütyül. Prophetet a második rész idején még eltűnt, de most egyszerre csak visszatért Psycho azért szabadítja ki a CELL fogságából, hogy segítsen neki és lázadó csoportosulásuknak szabotálni a vállalat energiahálózatát. Prophetet a világ megmentése motiválja, így segít korábbi bajtársának, kibontakoztatva egy bugyutábbnál bugyutább fordulatokkal operáló, röhejes sztorit, amit fejcsóválást generáló végkifejlet zár le a nagyjából 7-8 óra hosszú kampány végén. A dialógusok annyira nem szörnyűek, de a motivációk, döntések és abszurd helyzetek nem állnak jól a programnak.

Sajnos a Crysis 3 nem egy hosszú játék, és bár van lehetőség a felfedezésre, a hangulat hiánya elveszi a kedvet az újbóli nekifutástól. Szomorú ez, mert a helyszínek és a játékmenet végső soron rendben vannak, épp csak az a kis extra, szavakkal nehezen körülírható plusz hiányzik belőle, ami miatt kedvencünkké válik egy-egy nem hibátlan alkotás.

A lopakodás a legtöbbet használt taktikai elem a Crysis 3-ban
(Nano)ruha teszi az embert

A Crysis 3 végre szakít a második rész akcióbuborékjaival, és igyekszik visszatérni a gyökerekhez, azaz félig-meddig sandbox pályatervezéshez. A küldetések viszonylag nagy, szabadon bejárható tereken játszódnak, céljainkat pedig egy-egy kék nyíl jelzi, mutatva, hogy merre és milyen távol van az adott objektum. Persze szó sincs Far Cry 3 szintű játszótérről, a pályáknak van szemmel látható határa, de ezen belül mi döntjük el, merre mozogjunk és hogyan intézzük el az ellenséget. A szokásos CELL-katonák mindenféle felszerelésben feszítő változatain túl (tudjátok: rakétavetős, nehézgépfegyveres, mesterlövész, stb.) természetesen az idegenekkel is meggyűlik a bajunk, de már nincsenek olyan sokan, mint a Crysis 2-ben, ami részben jó, részben rossz. Egyfelől örülhetünk neki, mert az emberi ellenfelek hitelesebb játékot produkálnak, mint a vízből származó, de most mégis a szárazföldön hadat viselő polipfejű lények, másrészről viszont hiányoznak is, mert a Crysis 3 könnyen monotonná válik, és ezen a buta mesterséges intelligencia sem javít.

Sajnos a CELL-nél szolgáló bakákat IQ-teszt nélkül vették fel – mással nem magyarázható, hogy miért nem használják a fedezékeket, vagy próbálnak bekeríteni, tőrbe csalni. Ehelyett állnak egyhelyben, kiabálnak, hogy nekünk aztán annyi, és várják, hogy szétlőjük a fejüket. Na jó, ennyire mégsem egyszerű a dolog, mert a Crytek vezetőinek is feltűnhetett a tragikus MI, és ezért a minőséget mennyiséggel és csalással próbálták pótolni, hátha nem tűnik fel senkinek. Pedig de, feltűnik: nincs is komikusabb látvány, mint amikor a nyílt színen körbe-körbe sétálgató, semmibe üvöltöző katona azonnal halálpontos fejlövésekkel operál, csak mert elfogyott a nanosuit energiája és láthatóvá váltunk egy rövidke másodpercre. Amint újra eltűnünk, a CELL-egyenruhát viselő idióta ismét nyomunkat veszti, és még csak arrafelé sem lő, amerre korábban álltunk. Bár a felszerelésünk sok találatot bír, azért 6-8 egység okozhat gondot, s mivel a Crysis 3-ban mindig sokan nyomulnak ellenünk, készüljünk fel rá, hogy cifrákat fogunk káromkodni a gép előtt.

S ha már a láthatatlanságnál tartunk: igen, most is rajtunk feszít a nanoruha, és szerencsére úgy működik, ahogy a Crysis 2-ben, azaz alig kell várnunk az energiasáv visszatöltődésére, és nem létezik külön Maximum Strength-opció sem. Sajnálatos azonban, hogy a nanosuitban rejlő taktikai lehetőségek kárba vesznek. Ugyan elméletileg játszhatunk eszelős Rambót, de a fent vázoltak miatt nem valószínű, hogy sikerrel járunk. A trailerekben mutogatott, látványos, nagyszabású akció gyakorlatilag kivitelezhetetlen, szóval marad a láthatatlan móddal operáló lopakodás, amit immár egy íj is kiegészít. Csakhogy ilyenkor átesünk a ló túloldalára. Mivel az MI buta mint a tök, képtelen mit kezdeni a láthatatlansággal, maximum az EMI-gránátokkal okozhat egy-egy kellemetlen pillanatot. Ezzel szemben mi megállíthatatlan ragadozóként irthatjuk a CELL embereit, csak arra kell ügyelnünk, hogy ha fogytán a ruha energiája, guggoljunk le valami mögé, hogy gond nélkül feltöltődhessen.

A nanosuiton egyébként fejlesztettek a Cryteknél, most már külön skill-listából választhatjuk ki a passzív képességeket, melyeket, akárcsak a Crysis 2-ben, fejleszthetünk is. Igaz, többé nem kell ceph-trutymót gyűjtenünk hozzá, elég harcolnunk, ahogy a legtöbb szerepjátékban. Bár ez jópofa játékelem, csakúgy, mint a fegyvermodding, sajnos gyakorlati haszna nem sok van. Ha a teszt alatt nem jöttünk volna rá, hogy ilyet is lehet, simán végigdaráltuk volna a programot a megszokott módon, és semmi különbséget nem érzékeltünk volna. Ennek oka az átgondolatlan játéktervezés: „Megy manapság a fejlődés? Nosza, legyen a Crysis 3-ban is! Menő, ha nagyok a pályák? Hajrá, legyenek nagyon itt is!” Ez viszont csak akkor üzemképes, ha az akció, a nyers „gunplay” megfelel a dizájn kihívásainak. Itt erről szó sincs, ezért aztán a Crysis 3 fájóan unalmassá válik egy idő után.

A Hunter-módban úgy vadászunk ellenfeleinkre, mint macska az egérre
Közös krízis

A Crysis 3 persze nemcsak szóló opcióval, de multiplayer móddal is el van látva, mely szerencsére tanult a második rész hibáiból. Félreértés ne essék, így sem fogjuk otthagyni érte a Battleifled 3-at vagy a Black Ops II-t, de muszáj elismerni, hogy egy igényes, kidolgozott és eredeti többjátékos komponenst kapunk.

A klasszikus játékmódokon túl (mint a DM és a TDM) a Hunter az, amit a legtöbbet nyüstölünk majd. Egy aszimmetrikus szabályrendszerről beszélünk, melyben az egyik csapatnak nanoruhája és íja van, a másiknak pedig nehézfegyverzete és kőkemény páncélja.  Bár ezt a receptet sok ponton el lehet rontani, a Crytek vette az akadályokat és egy izgalmas módot készített, mely egyáltalán nem idegesítő vagy kiegyensúlyozatlan. Jó hír továbbá, hogy a nanoruha azonnal bekapcsolja a pajzsot, ha tűz alá vesznek, így nem járunk úgy, mint a Crysis 2-ben, ahol sokszor a pánik miatt nem jutott eszünkbe aktiválni a szuperfejlett öltözéket.

Fontos persze kiemelni, hogy a Hunter-mód minősége erősen függ a játékosoktól. Ha valaki csak úgy beugrik egy online meccsre, esélyes, hogy utálni fogja a játékot, mert a csapat tagjai nem lesznek elég együttműködők. Éppen ezért ajánlott barátokkal összeállva küzdeni – cimboráinkkal garantáltan intenzív és viszonylag egyedi élményben lesz részünk.

És akkor a lényeg…

Igen, igaz: a Crysis 3 úgy néz ki, mint eddig semmi más, jelenleg ez a legszebb és legélethűbb grafikát villantó FPS a piacon. A textúrák részletessége szinte perverz igényességről tesz tanúbizonyságot. Psycho arcának apró redői már-már fájóan reálisak, és erre még csak rátesz egy lapáttal a szinte megszámlálhatatlan shader-effekt. A fények és az árnyékok szimplán tökéletesek, a poligonszám pedig valahol az egekben lehet, mert minden apró részlet látszik és számít. Ezen felül a pályatervezés és a művészi dizájn is nagyon ott van a szeren. Az első Crysisban a természet adta az ihletet, a másodikban a New York-i forgatag. Itt a kettőt összemosták, és bár az előzetes képek és videók nem adták vissza a helyszínek egyéniségét, játék közben hihetetlenül jól mutat az egész – épp ezért sajnálatos, hogy az akció jellegtelen.

Persze mindennek a gyönyörnek megvan az ára: a Crysis 3 nagyon gépigényes, igaz, lebutítva, Low-ra állítva már egy régebbi konfiguráción is játszható. A tesztgépen (AMD Athlon FX II X2 @ 3,4 GHz; 6 GB RAM; HD5770) alacsony beállításokkal tartotta magát a játék, és a konkurensekhez képest még így sem volt csúnya. Ugyanakkor a multiplayer stabilitása miatt mégis inkább az Xbox 360-as verziót játszottuk végig. A port sajna nem sikerült túl jól, a sebesség sokszor csúszott 30 fps alá, és a hangokkal is voltak gondok – elment, recsegett, zúgott, tudja az ég, hogy miért. A Microsoft konzoljának legszebb FPS-e persze maradt a Halo 4, a Crysis 3 butított karaktermodellei nem mutatnak olyan jól a gépen, és az animációkkal azért vannak még problémák.

Ami a zenét és a hangokat illeti – ha elvonatkoztatunk a konzolos hibáktól –, teljesen meg lehetünk elégedve. Ugyan Hans Zimmer muzsikája a múlté (valamiért nem vállalta el a harmadik részt), a minőséget nem adta alább a Crytek. Epikus, nagyzenekari szólamok adnak hangulatot a látványos jeleneteknek, és szerencsére Prophet nem kötött némasági fogadalmat, mint anno Alcatraz. A szinkron is rendben van és a fegyverek is pazarul szólnak, a cephek „sikolyától” pedig jó ideig reszketni fogunk.

Hát igen. A Crysis 3 gyönyörű szép.
Összegzés

A Crysis 3 jött, láttuk, ledöbbentünk, majd továbbálltunk. Tény, hogy technológiai téren nincs párja, s hogy még évekig ez lesz a mérce a PC-s alkatrészek megszállottjainak körében, és az is igaz, hogy a nemrég bemutatott PlayStation 4 címei sem fognak olyan jól kinézni a gép első pár hónapjában, mint a Crysis 3 egy bivalyerős gamer-PC-n, de sajnos ettől a játék még nem lesz több, jobb, élvezetesebb. Ne legyünk igazságtalanok, a Crysis nem „rossz”, el lehet vele lenni. Csak épp nem nyújt semmi átütően újat, és még a régi iskolában tanultakat sem úgy mondja vissza, hogy jó jegyet kaphasson. A Crysis 3 a trilógia leggyengébb darabja, melyből sosem lesz klasszikus. Sokat mondó infó azonban, hogy a legtöbb Crysis 3-fórumon csak arról megy a diskurzus, hogy kinek hány fps-t mér Fraps a játék alatt, magát a programot érdekes mód a legnagyobb fanatikusok sem tartják méltónak egy tartalmasabb kibeszélésre. És ez azért mond valamit.


Platformok: PC, PS3, Xbox 360
Tesztelt platform: PC, Xbox 360
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

98. Enno
2013.03.01. 11:09
Elsősorban a multi miatt vettem meg , single is tetszik nekem, 1x simán jó végig vinni. Na de a multi , nagyon hangulatos szerintem és pörgős , még 1 kicsit sepregetni kell benne , hogy a cheaterek megkapják a bannt ami jár nekik és akkor öröm boldogság. már lassan 50 acc bannt irtak ki fórumon lesz még bőven szerintem akad néhány a map túloldaláról lelőlek 60bokron át 1 hittel mászkáló egyén, vagy akit épp lelőni nem lehet de ha ezek meg szünnek én jól el leszek vele sokáig úgyérzem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. xx55tt
2013.03.01. 11:16
"így sem fogjuk otthagyni érte a Black Ops II-t"
Itt fejeztem be az olvasást...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. Gyurkov
2013.03.01. 11:18
Nem olvastam végig a tesztet, mert tartok a spoilerektől és csak a multijával játszottam, de azzal sokat és konzolon kimagasló az élmény, kifejezetten ajánlani tudom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. ThompsoN
2013.03.01. 11:32
A cikket csak átfutottam, még nem játszottam vele, de találtam egy elírást.

Az utolsó oldal, utolsó bekezdésének, utolsó mondata.
"És ez azért mondd valamit."

A mondd szóban túl sok a d a mondathoz képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. bturbo
2013.03.01. 11:53
AMIT MONDTAM MEGMONDTAM!A CRYSIS MINDIG IS A LÁTVÁNYRÓL ÉS A GÉPEK IZZASZTÁSÁRÓL SZÓLT SEMMI MÁSRÓL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. Beep
2013.03.01. 11:54
"így sem fogjuk otthagyni érte a Black Ops II-t"

Ez nekem is fájt, Black Ops II talán a cod sorozat szégyene, mw2-től felfele egy fillért nemnér a játék. Bár a Bf3-tól sem ájultam el multiba... grafik-grafika-grafika játékélmény meg 0
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. ThompsoN Beep
2013.03.01. 11:57
Szerintem a Black Ops II meg pont az egyik legjobb CoD lett, bár ez nem ide tartozik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. Lorant2
2013.03.01. 12:08
OFF: Szerintem is a BO2 az egyik legjobb lett (persze a cod4 után), majd PlayIT-en megér 4000-et.
ON: Nekem a kampánya nagyon bejött, a grafika odab*sz. A 2-vel sajnos nem játszottam, mivel akkor még nem mertem felrakni. Megvenni nem fogom, multija beta alapján harmatos lett, ez a hunter mód meg kiegyenlítetlen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. hipo
2013.03.01. 12:28
Nem értem, miért isteníti mindenki a grafikáját, miközben hiányzik belőle a tesszeláció, ami a második részben patch-el elérhetővé vált. Ha már csak DX11-es kártyán indul el, az lett volna a minimum, hogy alapból jobban néz ki, mint a Crysis 2 a DX11 patch-el. Vagyis elviekben nem nagyon különbözik a konzol grafikától. Picit optimalizálták a motort, most nem felejtették benne a press the button szöveget, és ennyi.
Persze valóban az egyik legszebb FPS PC-n, de azért én többet vártam tőle grafikailag.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. Stormrage
2013.03.01. 12:33
igen, crysis hozza a formajat, very high-on ment 10 fps kornyeken full hd-ban, feltettem a legujabb ati beta drivert, hirtelen kb 30-al tobb fps-em lett, de nagyon sokan panaszkodnak ra, hogy ujfent nem optimalizalhattak jol, elvegre a jatekot anno meg korabbi driverekkel tesztelhettek csak, azok alapjan ha nincs SLI/CF akkor max low-on tolhatod, hiaba van csucs/csukozeli grafikus kartyad.

amugy a kampanyt 4 ora altt vittem vegig elsore, nehezsegi fokozat novekedesevel csak a folosleges halalesetek nyujtjak tovabb az amugy leirhatatlanul rovid jatekot, a masodik resszel is ugyan ez volt a bajom. 4ora jatek nulla ujrajatszhatosagi potenciallal, maximum a multi mentheti meg, de az meg engem nem erdekel...

ja, es ha mar xp-n nem megy es dx11-es kartya kell neki, akkor olyan nehez lett volna 64bites rendszerre forditani? nevetseges, hogy 32bites, max 2GB ramot tud foglalni, nagyon gaz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. hipo
2013.03.01. 12:34
Nem értem, miért isteníti mindenki a grafikáját, miközben hiányzik belőle a tesszeláció, ami a második részben patch-el elérhetővé vált. Ha már csak DX11-es kártyán indul el, az lett volna a minimum, hogy alapból jobban néz ki, mint a Crysis 2 a DX11 patch-el. Vagyis elviekben nem nagyon különbözik a konzol grafikától. Picit optimalizálták a motort, most nem felejtették benne a press the button szöveget, és ennyi.
Persze valóban az egyik legszebb FPS PC-n, de azért én többet vártam tőle grafikailag.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. Heroes27
2013.03.01. 13:02
ChoCho borzasztóan szigorú volt, azért ennél több ez. Nagyon le lett pontozva.

Grafika:10
hang:8
jáékélm:8
szavat:8

Bőven 80-85%os játék. Annyiban igaza van neki, hogy hatalmas baromság a sztori, én ekkorát egy fantasyben sem láttam. Pedig ott azért a képzelet nem szül határokat, de itt a logikátlan, megmagyarázhatatlan jelenség 90%-ban jelen van. A játék jól kezd, de tényleg átmegy unalomba egy idő után. A kampány rövid, míg a jelenetek is el lettek kapkodva, ebbe sokkal több komolyságot kellett volna csinálni. Enne a 3-nak a sztorija úgy a kettőnek a negyedét nem éri el, pedig annak se volt egy értelmes lényege, de a felvezetése, a pályák adták magát. A multi kitolja a szavatosságot, mert nagyon jó.

Ja és, ami vicc még, hogy ez a bombaztikus nanoruha, ami egy atombombarobbanást is átvészel, meg űrbe a -200 fokba is kitart, a cloack nélkül egy kalap szart sem ér. Tehát értelmesebb fokozaton úgy néz ki a játék, cloack-hide-clock-hide-cloak. Ennyit csinálsz, mert különben a cell katona szaros kis fegyverével két lövésből megöl. Az íj nagyon szuper, de annyi baj van vele, hatástanalít vagy 3 fegyvert, így értelmetlenné válik az. Most vagy íjkodunk és hunterkedünk, vagy játszunk katonát, de a kettő együtt nem megy. Ez úgy lett beharangozva, majd a játékos eldönti, csak ez belekerül 10 halálodba, hogy kitapasztalt 1 részen, melyik a jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. Terror
2013.03.01. 13:08
Chocho borzasztó vajszívű volt, ez a vacak még ennyit sem ér. Játszottam fél óra Doomot tegnap, nagyobb élmény volt. Nuff said. Bőven 30%-ot ér a játék, és még sokat mondtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. Supra
2013.03.01. 13:17
Áruljátok már el, mi volt a baj a Crysis ELSŐ részének történetével?

Szerintem az teljesen rendben volt, megvolt benne az igazi "scifi" érzés, volt benne felfedezés, meglepetés. A második történetésől egy fél mondatot nem tudnék mondani, az egy szégyen - de az egy jó volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. BobaFET
2013.03.01. 13:42
Vki nm tudja mért van 4x elsimitáson 17 fps-em (HD 7950 flex boost) nézegettem teszteket és sehol nm mértek ezzel a kártyával ennyit... i7-950 ennyire szar lenne hozzá, full hd ba persze
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. BobaFET Supra
2013.03.01. 13:51
far cry 1 meg crysis 1 volt a legjobb játéka a cryteknek sztem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. birmar2
2013.03.01. 13:56
Szereti a 8 magot a játék. Nekem is ilyen vga-m van, de ritkán esik be 20 fps alá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. BobaFET birma...
2013.03.01. 14:00
mind1 remélem lesz hozzá valami patch ami segít vmit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. birmar2 BobaF...
2013.03.01. 14:32
Biztos, mert így elég tré, hogy csak 300K-s karival megy full grafikán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Enno
2013.03.01. 14:33
nekem automatán belőtt mindent a játék high-ra. full HD-n és 33-42 FPS-em van ilyen beállításokkal, ez single-re bőven tökéletes nem tudom hogy lehet olyan kis FPS 7950-en , nekem az élsimítást is maxra rakta. Multira azért vissza vettem én is 4re, meg pár speckó beállítást mediumra, a különbség szinte elenyésző megjelenésre, mégis az FPS sose esik 70 alá már így. Szóval nekem nincs gond az optimalizálással, ellentétben mondjuk a Corporal marinessal ami még mediumon is szaggat olyan /"+/"%)(/"! na az nincs jól össze rakva ilyen szempontból
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. birmar2 Enno
2013.03.01. 15:02
Az első mapon nem hiszem. Ott sűrűn beesik 20 fps alá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. tomturkey
2013.03.01. 15:15
Boba, tedd fel a 13.2 beta drivert a karihoz jobb lesz sokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Terror
2013.03.01. 15:20
Ahogy a cikkben is írva vagyon, a Crysis 3-mal kapcsolatban a teljesítmény a téma a cry fórumén is, és nem maga a játék. Nincs ez másként itt sem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Enno
2013.03.01. 15:45
Btw . win8 alatt megy a játék , hardweres kihasználás terén biztos más valami mint az előbbi windowsokkal ill elképzelhető a szoftveres diffkó is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. birmar2
2013.03.01. 15:46
Egyébként nemrég jött ki patch. Valamivel megnő az fps, ha leszeditek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. carraroxt
2013.03.01. 15:52
Nincs ebben semmi új. A Crysis mindig is csak e-pénisz mérce volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. Crytek01
2013.03.01. 15:59
Szerintem megérte minden fillérjét! egyetlen bajom az ami minden résszel nagyon nagy a gépigénye minden másban tökéletes!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. carraroxt
2013.03.01. 16:10
Nincs ebben semmi új. A Crysis mindig is csak e-pénisz mérce volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. LechooEdy
2013.03.01. 16:28
Pár elem vissza-vissza köszön a szeretett elsőből, de ennyi. Ez is jó példa, hogy a grafika a játékélmény, kezelhetőség és story után van. És inkább optimalizálatlan, mint amennyire jól néz ki és nem megy maxon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. dfsz34
2013.03.01. 16:43
Mondjuk nagyon várnak az emberek mindig valami újdonságra és a Crysis látványban megadja nekik.

Ha így nézzük, akkor az Avatar története iszonyatosan nyálas és gyenge volt, de a film mégis brutálisan nagyot kaszált a látványvilág miatt.

Lehet a történetet és a cselekményt fikázni, de ha egy program döbbenetes látványvilágot ad, akkor már jól szórakozhat vele az ember és miért kéne elvenni a szórakozás örömét a céltalan fikázással?

Akinek nem tetszik, írjon jobbat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. gyuszi02
2013.03.01. 16:48
"minden másban tökéletes!"

A a szánalmas "sztori" és a sekélyes játékmenet tökéletes, akkor igazad van...

"Akinek nem tetszik, írjon jobbat..."

Visszamegyünk óvodába?

Érdekes módon sok más játék döbbenetesen jól néz ki, mégsem sikkad el mellette a játékmenet és a sztori.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. thspo
2013.03.01. 16:53
többszöri nekifutásra tudtam én is csak végig játszani... Rövid volt még legnehezebb fokozaton is, sokszor unalmassá is vált és érdektelenné tett engem is. Sajnos számomra csalódás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Humbuk
2013.03.01. 17:14
Chocho rég mulattam ennyit játék cikken Köszi.

A cikk végigolvasása után biztos nem költök egy petákot sem erre Főleg, hogy engem a multi nem igazán izgat... Ha multi, akkor Planetside 2.
Kár mert a 2vel még úgy elvoltam, reméltem, hogy a 3 is jó lesz. De akkor semmi értelme Köszi a figyelmeztetést!
A grafikára nem adok annyit, inkább a story és a játékmenet érdekel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Enno
2013.03.01. 17:15
hát én egyenlőre nem akadtam még olyan játékba mostanság ( elmúlt pár év )
Ami maximumot nyújtott volna mind élmény mind látvány világ terén, tény Crysis single nem lesz oscár jelölt de a multi kárpótol a hangulaton , és mellé jól néz ki , megy high-on szépen . foglalkoznak a cheater témával, nem úgy mint Activisionnál hogy telibeszarták a MW3at és hiába vettem meg 2-3 hónap után már annyi csaló volt neten hogy nem igen volt gusztusunk felmenni rá cimbikkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. TheRealTsL
2013.03.01. 17:16
Cod MW2 játékélmény 10, CoD BO 7, CoD MW3 8, CoD BO2 8 és még a MoH-nak is sikerült összehoznia itt egy 7-es értékelést rá és akkor a Crysis 3 az 5.

Mégis miben gyengébb 2-3, sőt 5 teljes értékelésben az előbbi daraboknál? Azokban nem menni kellett és lőni? Nem arról szól az egész CoD single, hogy fedezékből fedezékbe a tökéletesen lineáris pályán? Akkor az mitől jobb?
Ilyenkor szokott az a szöveg jönni, hogy nem egymáshoz kell viszonyítani...
A Crysis 3 messze van a tökéletestől, de 5-ös érzékelést adni a játékélményére, az nevetséges.

A leírásból az is kiderül, hogy az infókat vagy össze se gyűjtötte, vagy ha igen, el nem olvasta a tesztelő. Néhány morzsa azért van bennük, hogy mi történt közben a világban. Felületesség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. Szefmester
2013.03.01. 17:16
dfsz34: "Akinek nem tetszik, írjon jobbat"

15 év szerepjátékozás után, szerintem félálomban is jobbat, összetettebbet, meglepőbbet tudnék rittyenteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. mikej95
2013.03.01. 17:50
Szavatosság: 5? Most hogy van rendes multija?! Ezt nem gondolhatjátok komolyan. CoD-ok többet kapnak pedig azoknak sem ér sokkal többet az 1 játékos módjuk. Még az Amnesia: The Dark Descent is többet kapott, de azt az Istenért nem játszanám végig újra!!!!
Szefmester:Hát ja, aki meg nem szerepjátékozik, az pedig egy kis alkohol hatására is jobb sztorit ír ennél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Stormrage
2013.03.01. 18:21
megmondom oszinten, en mar olyan mocsok mod vagyok egy jo fenykardozos star wars jatekra, hogy ... ... de nem ilyen force unleashed benasagra meg swtor online mmmo-ra, hanem Jedi Knight Jedi Outcast/Jedi Academy jellegure, ott nagyon hangulatos fenykard harcokat lehetett vivni multiba es a single se volt rossz, na azt ezzel a crysis motorral vagy az elozo crysis patchelt motorjaval kihozni, akar meg akkor is ha csak remake,... ajjDD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. sensejke
2013.03.01. 19:24
szokásos tavaszi gépfejlesztés ???? Én örülök a 3 évenkéntinek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. twollah
2013.03.01. 19:55
Meg bele se kezdtem a jatekba.
Felrakta es egybol mentem multizni.
Tulzas nelkul allithatom, hogy a multi miatt vettem meg elorendelesben a jatekot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Toorop
2013.03.01. 20:00
hát, szerintem a 2-nél mindenképpen jobb lett, és életszagúbb, a grafikáról nem is beszélve.
A ha hangulat is nagyon el lett találva!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Andos
2013.03.01. 20:06
Hát tényleg keményen le lett húzva más fps-ekhez képest. Most ne haragudjatok már de legtöbben olyanok mint a lovak szemellenzővel. Bele van mindenki ragadva azokba az elvekbe amiket a CoD lerakott. Néha érdekes látni, hogy mindenki fikázza a vetélytárs fps-eket. Mert rövid, no story, kifejezetten multira vannak kitalálva. Valahogy mégis nagy a rajongótáboruk, hiába adják ki minden évben ugyanazt a moslékot, azt bezzeg megveszitek, és nem értékeli le senki. Sokan nem értik meg, és ezt a tesztelőnek is mondom, már eleve annyival különb, összetettebb, izgalmasabb a játékélmény, hogy nem rohansz, fedezék mögé állsz, és lősz. Itt több opció van a nanoruhából kifolyólag, és a sci fi hangulat sem mellékes. Egyszerűen fantáziadúsabb, sokrétűbb mint más fps-ek. emlékszem még a Crysis 2 tesztnél is gyengébb értékelést kapott a Bulletstormnál... Már önmagában csak a Multi változatossága miatt veri a többi fps-t ami tele van csalókkal és már szarrá lehet unni, mert semmivel sem különb a receptje egyiknek se. Az a baj hogy egy kicsit más volt mindig is, ezért nem tudjuk elfogadni. Egy tesztet pártatlanul kéne végigvinni, nekem mégis ilyenkor úgy tűnik, mintha nem lehetne elvonatkoztatni ilyenkor bizonyos elvektől, amiket más fps-ekből vettünk át még régről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Terror Andos
2013.03.01. 20:14
Méltán kapott gyengébb értékelést a Bulletstormnál, az a maga nemében egy innovatív, hihetetlenül szórakoztató, bulis, hatalmas hangulatú játék, a Crysis 2 meg mindennek az ellentéte, unalmas szar, akárcsak a harmadik. A sokat szidott Rage is ezerszer jobb játék ennél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Heroes27
2013.03.01. 20:57
Nem kell adni az értékelésekre sose. Max ad egy irányt, de ezek a "tesztek" k*baszott szubjektívek. Chcho szerint annyi szavija van neki, mint az ACM-nek. Ez csak viccet jelent nálam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Ragnarr
2013.03.01. 21:05
Single - 7
Multi - 8
Grafika - 10
nalam eros 8 pontos game, nem ertem miert kell ennyire lehuzni.
Hogy gyenge az AI ? nem vettem eszre, szerintem egeszen atlagos, sot neha meglepoen ugyesen viselkedtek az ellenfelek, a gyenge story egy FPSben elnezheto hianyossag, nem az ev jateka, de a multival kilehet birni egy darabig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. iceblade
2013.03.01. 22:18
Én a single részével nem játszottam túl sokat, nem is nagyon érdekel a multi szerintem nagyon jó lett bár van néha kis gikszer a serverekkel de ezt leszámítva nagyon jó lett. 10/9
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Fec001
2013.03.02. 01:08
Szerintem eléggé le lett húzva itt a game. Kövezzetek meg de szerintem egész jó kis sztori kerekedett ki belőle, szerethető karakterekkel.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Gatee
2013.03.02. 06:13
Nem tudom miért kell háborogni, pont annyit kapott amennyit ér. Ez 1 tech demo, a grafikára meg is kapta a 10 pontot, innentől mi a probléma?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. EHyde
2013.03.02. 07:34
Az értékelés első két pontjával egyet is értek, viszont a felsorolt kontrák szerintem jóval hangsúlyosabbak, mint a pro pontban szereplők. Így a játékélményt és a szavatosságot maximum 2-2 ponttal jutalmaztam volna, ami szerintem egy reálisabb 55%-os értékeléshez vezetett volna. Viszont akkora volt a hype ekörül a játék körül, hogy valószínűnek tartom a 70% az inkább a szokásos kiadók által megvásárolt legalacsonyabb pontszám, főleg a szöveges értékelést olvasva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. thspo
2013.03.02. 08:34
EHyde: egyet értek veled. Viszont megvédeném az ipont-t (bár nem tudom, hogy jó-e ez neki), hogy nem a külföldi nagy kiadók keze idáig is elér és a külföldi/nemzetközi nagy tesztoldalakhoz képest nevetséges olvasói táborral rendelkező kis magyar oldalnak is adnának némi juttatást.

Sok esetben egyet értek az ipon íróival (mint ennél a cikknél is, bár azért volt már kivétel, mint pl. a már emlegetett és itt nagyon jól értékelt egyébként ipari hulladék kategóriába sem sorolható Bulletstorm). Tegnap elővettem a crysis 1 és 2-t is. Hát egyszerűen hihetetlen, hogy azokban mennyivel több agya volt az ellenfélnek (bár ott sem volt sok). A lényeg, hogy szerintem reális lett a pontszám, a játék egyedül a grafika miatt okozott néha nekem örömet, hangsúlyozom NÉHA, mert 4 ghz Sandy i7-el, 16 gb-rammal és 40%-al túlhajtott HD 7950-el sem lehetett ésszerű sebességet kicsikarni mezei high beállításokon low élsimítással (ami szerintem nem a vas hibája volt).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. thspo
2013.03.02. 08:36
* egy 'hiszem' szó kimaradt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. prototypea...
2013.03.02. 09:32
Igazából mindenki lehúzta. De ettől függetlenül, mivel a sorozat rajongója vok, előrendeltem és megvettem. Sztem semmivel se nyújt kevesebbet mint a Cod-ok vagy a battle...más stílus..ennyi..van akinek bejön, van akinek nem. Lesz aki letölti, lesz aki megveszi. Azért azt se felejtsük már el, hol pc exclusiv sorozatként indult, de a pc-s társadalom......Crysisforever!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Konigstige...
2013.03.02. 11:56
Nem értem miért húzzák le ennyire. Én megvettem, végigtoltam (az összes részt) és tetszett. Ezzel szemben sem a Bf3, sem a CoD széria utolsó két "gyöngyszeme" (MW3, BO2)singleplayere nem tudott annyira lekötni hogy végigjátsszam egyszer is ... A Bf3 multiját is abbahagytam mert belefáradtam a sok glitchuszár, bughajhász, troll játékosokba akik ellehetetlenítik a normális játékot, nem beszélve a megjelenés óta fennálló idióta bugokkal: karakter fennakad kisebb tereptárgyakon, vagy lépcsőn felfelé, lépcsőn lefelé úgy csúszik, driftelő orosz páncélosok, levegőben fennakadó lövedékek és társaik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. mikej95
2013.03.02. 15:54
Nem azért mondom, játszottam egy picit vele és az ellenség már normál nehézségen megsorozza a helyet ahol utoljára látott köpeny módra váltani(bár tényleg buta). A történet nem is annyira béna, de meg kell vallani a kivitelezése az elégtelen.
Grafika High-on is hihetetlenül élethű, az arcok szinte rémisztőek valódinak tűnnek. Távolról nézve a tájképek viszont teljesen élethűnek hatnak.
Konigstiger: Valld be a Dolphin Diving egy jó dolog volt bf2-ben. Javaslom legyél te is pro aztán ugrálj ki a repülőből rpg-vel és csipával lövöldözni és tetszeni fog a bf3.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. Karig1
2013.03.02. 22:50
Én ezt nem értem.
Prophet agyonlőtte magát, miután átadta a rucit alcataznak (a 2. részben). HOGY játszunk most a 3-ban prophet-tel?

Szvsz semmivel nem rosszabb mint egy cod ill. bf rész, SŐT változatosabb, végigmehetsz sunnyogva, vagy rambo módjára, továbbá a nyílt pálya miatt arról támadsz, amerről éppen jólesik.
Pozitívum tényleg hogy megtanult beszélni a főhős, de sajna a fák többségét itt sem lehet kidönteni. Számomra érdekes, hogy 2050ben ijjazgat ez a csúcstechnológiás manus. A typhoon nekem nem jött be, irtóhamar kifogyik, az elején a magas gaz sem az igazi, nem lehet semmit látni tőle, még nanovision-ben sem. A végén van 2 pálya ami rettentő uncsi, viszont a többi nagyon tetszett.
Egy 5830al és egy phenom II x4el tökéletesen muzsikál (nem lowon van, 1440x900 vagy vmi ilyesmi felbontáson ~40fps). i7+7950-es konfigosok sztem kísérletezgessétek ki, hogy mely beállítás hány fpsel dobja vissza a grafot... érdemes
Nekem tetszett a játék, de a cikkből hiányoltam, hogy mi a nagy probléma a sztorival. Mivel nem szokásom lenyomogatni az introkat, így nekem élvezhető volt a sztori. Összességében 80%.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. krisztian9...
2013.03.03. 01:24
Egy 7950 arra jó itt, hogy ultrán megy élsimítás nélkül, vagy OC és akkor egy pici abból is de ha ilyen max msaa vagy hasonló dolgok futkároznak valaki fejében arra ez is kevés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. VAjZY
2013.03.03. 02:28
No igen, nem kellett volna átnyomni a bejátszásokat, és értenétek a sztorit, ami persze néhol közhelyes (mi nem?), de ettől még nem ennyire szar. Far Cry 3-hoz hasonlítani pedig alapból is értelmetlen, mint ahogy CoD-hoz is. Valóban túl szubjektív tesztek vannak itt, a szubjektivitás maximum 1-2 gondolatjeles megjegyzésben kéne kimerüljön egy valamire való tesztben. Valóban volt kb 3 pályarész, ahol idegesítően kellett futni előre, mert nem kellett semmit csinálni konkrétan. (Gondolom, itt adták meg a lehetőséget arra, hogy gyönyörködjél a környezetben, de ennyire nem kellett volna, de ezt és pár "1.0" hibát, bugot leszámítva igen is hozta, amit hoznia kellett és a sztori se ennyire gyenge szerintem, csak érteni kéne, főleg mivel nem tömegjáték, hanem jól összefüggő trilógia (3*7-8 óra). Jó ötlet volt, örülök, hogy megvalósították ezt a trilógiát. 85%
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Stormrage
2013.03.03. 11:36
fullhd-ban 7950LE-n megy veryhigh-on 40fps-t, legujabb beta driverrel, anelkul meg kb 10-t se
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. johnny63
2013.03.04. 07:26
Valahogy én is hasonlóképp értékelném, mert a látvány tényleg 10 pontot érdemel, de a játéka az .....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Supra
2013.03.04. 07:53
Áruljátok már el, mi volt a baj a Crysis ELSŐ részének történetével?

Szerintem az teljesen rendben volt, megvolt benne az igazi "scifi" érzés, volt benne felfedezés, meglepetés. A második történetésől egy fél mondatot nem tudnék mondani, az egy szégyen - de az egy jó volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. kray Supra
2013.03.04. 08:58
Igazából én se tudom, hogy mi volt a bajuk a játékkal. Egy BF3 sztori mennyivel jobb, mint a Crysis-é? Szerintem az utóbbinak élvezhetőbb és izgalmasabb sztorija volt.

A 2-ben azt rontották el, hogy nem maradt meg a hatalmas tér. Azért kár volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Zelbacsi
2013.03.04. 11:07
Supra, kray:

Szokás szidni a Crysisnek mindenét, ami nem a grafika. Személy szerint nekem is kifejezetten tetszett a történet és az abból kihozott hangulat. Ahogy kezdesz rájönni, hogy a koreaiaknál itt több is van, amitől tartani kell, és ahogy szépen egyre több derül ki a dögökről a játék során.

Meg azok az apróságok, amiket beleszőttek és a mai napig emlékezetesek a számomra. Például
<SPOILER>
amikor az elején találnak egy hajót a hegy tetején (!!) ki tudja hány KM-re a tengertől és kijelenti az egyik csapattársad, hogy "looks like somebody had problems parking their boat" Nem tudom a hivatalos magyar fordításban hogy hangzik de vmi olyasmit jelent (angolul nem tudók kedvéért), hogy "valakinek elég bénán sikerült kikötnije a hajójával"
<SPOILER OFF>

Én az ilyenek miatt végig élveztem a Crysist, nem csak a grafika tetszett. A Warhead is tetszett, ott Psycho karaktere volt a fő hangulati elem és szerintem nagyon eltalálták.

Mellesleg szernitem a hozzászólók nagy része az inkább a Crysis 2-nek a történetét szidta, ahhoz meg még nem volt szerencsém.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. gabesz7630
2013.03.04. 11:29
kray:
Nem a battlefieldevel (mivel multi igy tok ertelmetlen) kell osszehasonlitani, hanem mondjuk a dead space-evel.
Ugye, hogy ugye...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Simba
2013.03.04. 12:04
Szép a grafika, de nagy kár, hogy a Crytek képtelen egy épkézláb storyt összedobni. Még mindig a C1 a legjobb ezen éren. Nem csoda, hogy ilyet nyilatkoznak, hogy a single player játékoknak befellegzik stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.03.04. 13:32
Azért a Crysis 2-ben inkább a multira erősítettek rá. Az egynek meg még mindig nem volt szerintem egetverően nagy probléma a történetével. Én speciel élveztem és szerintem kijátszom újra
A 3-hoz még nem volt szerencsém. Megvárom, míg lejjebb megy az ára és remélem ezt is felteszik Steam-re, mert különben nem veszem meg Az origin számomra nem igazán tűnik megbízhatónak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. skateout
2013.03.04. 14:34
Na az ilyen minőségtelen és nem objektív cikkek miatt kezdem nem kedvelni az itt leírtakat (játék terén).
Mi ez a Black Ops beszólás?
A sztorira peddig annyit mondhattok hogy rövid, nem hogy rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. reednow
2013.03.05. 02:09
Egyelore nem tudom, milyen a jatek, de akarhogy is lesz, a zenejere kivancsi leszek, mert a masodik reszben Hans Zimmer maestro maradandot alkotott....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Freeware
2013.03.05. 14:37
Tényleg nagyon szép game. Phenom X4 3GHZ, 4GB ram, HD6850-en full hd-n játszok vele, maximális texturákkal. Én ezeket az ajtó hackeléseket nem erőltetném. Rúgja be, vagy verje szét, de egy idő után idegesítő. De legalább nem annyira, mint a Dead Space 3-ban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. rabib
2013.03.05. 22:23
Csúnya világ lesz itt, GTX470SOC-on FULLHD-ban maximális beállításokkal + az NV vezérlőpultjában minőségre állítva megy 10 FPS körül a játék. Említettetek valami új beta drivert, de tudtommal nekem a legújabb van fent, a 314.07, és azzal csinálja ezt. Na azért utánanézek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. andriska00...
2013.03.06. 09:15
Egész jó kis játék lett nem mondom, de erre csak azt tudom mondani do the harlem shake

https://www.youtube.com/watch?v=y-4AZ9FDnpQ

nagyon komoly
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. redneck
2013.03.06. 09:33
rabib: ugyeugye?

A sok fogyatékos meg hogy örült, hogy végre van ami megizzasztja a gépeket... Hát kurvajó tényleg. A második részt előrendeltem és ment is szépen Very Highon min 60 fps-sel, ez a nettó fos meg... Az engine meg ugyanaz, pár új effekttől eltekintve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Terror
2013.03.06. 09:58
A videokártya az egy dolog, de ahogy elnézem, a minimum fps egy i5-val is beesik gyönyörűen 30-ra, de még a hatmagos i7-nel is. Akkor végül is milyen vas kell ez alá, hogy mondjuk stabilan menjen vsync-kel 60 fölött? Hozzunk egy időgéppel egy processzort neki 2016-ból?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. jonigts
2013.03.07. 09:13
Tegnap befejeztem végre a játékot. Röviden: nagyon tetszett.
A történet is, főleg azért mert kitűnően reflektál a ma megfigyelhető világunkra, arra amit épp az orrunk előtt végez az elit.
A játék képes beszippantani, hiába van benne pár hiba, pl. a mesterséges intelligencia nem túl erős, de jobb is. Pár apróbb bug is felfedezhető, főleg ha felfedezni indulunk a pályák szélei felé.
Az 5 éves gépem igen magas beállítások és csodás grafika mellett is hibátlanul vitte, szóval nem tudom mi a gond a gépigénnyel.
Ha valakinek nem tetszik egy adott játék típus, ne írjon tesztet róla. Nekem jobban tetszett mint sok nagy név, battlefield, stb..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Terror jonig...
2013.03.07. 09:25
Gondolom nem csak én vagyok kíváncsi, hogy milyen ötéves gép az, amely ezt hibátlanul vitte, és mit értesz magas beállítások alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Zelbacsi
2013.03.07. 09:31
Terror: biztos arra játszanak, hogy pár évig megint az legyen a téma, hogy "na a te új gépeden fut már stabilan a Crysis?"

jonigts: "Ha valakinek nem tetszik egy adott játék típus, ne írjon tesztet róla." Ez azért erős. Megbocsáss, de én ezt így értelmezem: "Ha valakinek nem tetszik egy játék ami nekem de, az ne írjon tesztet róla." Ha szerinted Chocho nem szereti az FPSeket, akkor nézz utána, hogy vajon ő tesztelte-e az előző crysis-okat, az új Duke Nukemet, Serious Samet, vagy a fear2-t, stb. Ha mi tiszteletben tartjuk a Te véleményedet, igazán megteheted Te is, nem? ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Beatmad
2013.03.07. 15:17
Egyszerű a képlet úgy van megírva hogy very highba full hd-ba 60fps-t mondjuk ha nvidiát nézünk csak a 680-al menjen, ez ennyi, üzletpolitika... de azzal is lesz olyan mikor leesik 60 alá
i5 ivy 4.4ghz, 660ti, 8gb, +virtu vmp-vel teszteltem high-ba szinte fix 60fps, de very high-ba már max 30-at megy, pedig annyival nem szebb hogy fele olyan lassú legyen...
szóval nagyon átlátszó a dolog, de ez van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. schjani
2013.03.07. 17:02
Emberek!
Lehet hogy most sokan ezért a kommentemért engem is pofán akarnak majd vágni ,de akkor is leírom a véleményemet!

Szerintem ez egy kib@szottúl jó game lett (Crysis 3)
Nem csak a grafika miatt hanem azért is mert ez a rész visszatért az 1.rész nagy előnyéhez a lopakodáshoz ami itt nagyon jól működik és ugyanakkor nagyon akciódús és látványos jó történettel ellátott játék lett amelyben néhány helyen a történet szálak összeérnek az előző részekkel.

Tény hogy lehetne hosszabb is de még így is hosszabb mint bármelyik COD vagy BF.
Meg abban is egyetértek hogy a Multiplayer lehetne még jobb is, de azt megjegyezném hogy a Hunter játékmód nagyon jó lett a többi meg tartja az eddigi színvonalat ami egyáltalán nem rossz. Ami elég nagy hiba , de ez a "cryengine3"
engine hibája az hogy "nem túl jól" van optimalizálva , tehát nagyon meglátszik hogy ez jelentősen Ati Radeon támogatású Játék.
én értékelésem:
Grafika: 25 (Ez szerintem egyértelmű hogy miért).
irányítás: 24 (hasonlóan mint a warheadnél és talán még a crysis2-nél itt is az van hogy: néha nem jó a mászás vagy ugrás)
Hang: 24 (Talán a robbanás effektek lehetnének egy kicsit jobbak ezt főként a gránát robbanásokra értem).
Játékélmény: 24 (A Multiplayerből szerintem többet is kilehetett volna hozni, de szerintem jó lett ; Előfodulhatnak néha bugok a singleplayer játékmódban is , de semmi olyan amit ne lehetne megoldani patch-ekkel.

Ez összesen:
97%:
ÉN: "Kivételes remekmű az EA és a Crytek-től amely ugyanúgy mint minden játék nem lehet tökéletes minden ember számára és tartalmazhat néhány nagyon minimális bugot amely mind könnyen javítható patch-ekkel.

És az ipon egyik kritikusának (Chocho) üzenném hogy
(Crysis 3: A kihagyott ziccer): Nagyon sok kritikáját olvastam és többnyire egyetértettem vele , de itt most nem, oké mindenkinek legyen véleménye de ez azért túlzás:
"-Gyenge sztori
-Nuku hangula
-Rövid" :
-A röviddel nagyrészt egyetértek.

-Gyenge sztori: Igen elég bonyolult sztorija van , de jó. Én azt ajánlom hogy olvasd el a franchise teljes sztori leírását és utána a Crysis első részétől az összeset játszd végig mert így mindent 100%-ig érteni fogsz.
És egyértelműen így nagyobb lesz a játékélményed.

-Nuku hangulat: erre csak ugyan azt tudom ajánlani mint amit a "Gyenge sztori"-hoz írtam.

u.i: Ez természetesen az én véleményem , de biztos (sokan) vannak akik egyetértenek velem. Ezzel a hozzászólásommal senkit se akarok "megbántani" , csak véleményemet írtam le.

Chocho: Ezt a hozzászólást egyáltalán nem sértésnek szántam , továbbra is szívesen olvasom a kritikáidat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Ingy
2013.03.08. 10:52
Nem vagyok Crysis fan mert az 1-et sem játszottam végig de ez a rész tetszik. Az hogy nincs otimalizálva nem igaz csak ennyi effekt mellett ennyit tudnak a mai hardverek, viszont az advanced graphics menüben szépen végig lehet zongorázni hogy mi fogja vissza a gépet. Nálam FHD-ban Very high beállításoknál (GTX570 VGA) 25-40 fps de ha a shadinget meg a shadowst leveszem mediumra (minimális grafikai minőség romlás) a framerate felugrik 40-60 fps-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Zelbacsi schja...
2013.03.08. 11:20
schjani: Ha ezért a hozzászólásért bárki pofán akar vágni, akkor annak le kell törni a kezét! Ilyen kultúráltan megfogalmazott ellenvéleményt ritkán olvasni. Kicsit elfogult, de egyáltalán nem sértő és agyatlan "deakkoris!!" stílusú. Ha mindenki képes lenne annyira összeszedni és visszafogni magát, hogy ilyen színvonalú hozzászólások szülessenek, akkor ez egy meglehetősen színvonalas fórum lenne

Uff, én beszéltem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. redneck
2013.03.08. 14:10
"Nálam FHD-ban Very high beállításoknál (GTX570 VGA) 25-40 fps de ha a shadinget meg a shadowst leveszem mediumra (minimális grafikai minőség romlás) a framerate felugrik 40-60 fps-re."

És ez jó? Ennek kéne örülni? Szerintem ez akkor is vicc... A játék framerate különbségei élvezhetetlenek... Kinek a pap kinek a paplan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. redneck
2013.03.08. 14:11
Egyébként lehet engem azért zavar ez a sok 35-40 fps-re beesés mert sokat multiztam és ott minimum 60 kell minden körülmények között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Ingy
2013.03.08. 15:11
Hát offline nem annyira zavaró, multi-t még anno(nagyon régen) CS-ben sem max grafikán játszottuk hanem inkább legyen 120fps stabilan és kevesebb grafikai elem zavarjon célzás közben.Hawken-t birja a gép maxon de mediumon játszom pont emiatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. msznagyb
2013.03.10. 19:21
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem már lerágott csont az, hogy mindig mindennek tökéletesnek kellene lennie, mindenben frankó történetnek kell lennie, megfelelő story, megfelelő körítést stb.! Sztem úgy jó ahogy van, akinek bejön úgyis megveszi. Számomra az a lényeg, hogy a realitástól elvonatkoztatva egy virtuális világban legyek, felejtsem el a napi meló utáni stresszt, henteljek ahogy tudok, taktikázzak ahogy tudok, de ne kelljen már azon is agyalnom a napi 100 féle dolog után hogy hogyan is kellene végig tolni. Persze nem Serious Sam-re gondolok azért...! Legyen egy szép környezet, hangok, élmény, és el tudjak vonulni a világ elől 1-2 órára...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Freeware
2013.03.11. 18:07
A játék vége felé engem nagyon felidegesített. A nagyobb nyílt részen van 8 kerekű tank meg homokfutók, amikbe be lehet ülni, de nincs kereke egyiknek se! Ez mi? Ekkora hiba van egy játékban? A motorjuk megy, lőni is lőnek de nincs kerekük, amíg nem ülök be lebegnek, beülés után meg leesnek a porba. Ekkora fost!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. jedi
2013.03.12. 17:33
Nekem egy AMD FX-8120-al, meg egy HD7870-el 8GB RAM-al simán fut full HD-ba HIGH-on ! Egy 30E Ft-os procitól, és egy 60E Ft-os VGA-tól ne is várjon senki többet ( sztm. ) ! Mondjuk a gépigényt már előre vetítette, hogy min. DX11 VGA kell hozzá ! Ez is rendben van szerintem, mivel VALAMIT VALAMIÉRT !!!!! A haverom is "qra anyázott" a szupervizestunningos HD4890-esével, de hát így járt ! A látványnak ára van, és ezt sok játékfejlesztő cég nem meri meglépni ! A Crytek meglépte, attól függetlenül, hogy tudta, nem kevés vásárlót fog veszíteni így, de bevállalta ! A Crisys meg mindig is egy "játszható tech. demo " volt , ami inkább a grafikával akart hódítani, nem a sztorival , és sztm. ez is rendbe van. Akinek tetszik ez a stílus megveszi, akinek nem, az nem ! Én mind a két előző részt megvettem eredetiben, ahogy ezt is. Nem tudom "Freeware" kollégának az EREDETI játék produkál é ilyen keréktelen tankokat, nem e ő is úgy járt, mint sokan anno a Serius Sam 3-ban a legyőzhetetlen skorpióval ( azt is megvettem eredetibe )!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. VAjZY Freew...
2013.03.13. 17:36
Az ilyen bugok hardver és crack függők, ha nem eredetid van. Nekem az egyetlen nagy bug az AlphaCephnél volt, nem lehetett kinyírni. (ugye több lépcsős a kinyírása, de már mindent elhasználtam, ami ott volt, és az elsőn se tudtam túljutni, akárhogy lőttem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Terror jedi
2013.03.13. 18:07
Mit nem mernek meglépni? Olyan még nem volt a történelem során SOHA, hogy egy grafikára kihegyezett játék majd' ötéves architektúrára épülő videokártyán jól menjen, sőt, többnyire egyáltalán elinduljon... Itt semmi merészségről nincs szó, az teljesen természetes, ami történik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Freeware
2013.03.14. 11:10
AlphaCeph-et sem tudom kinyírni. Bár én végig trainert használok, örök lőszer, energia. Majd egy Catalyst frissítést még ráeresztek a gépre, mert elég régi ami fenn van. Bár most hogy már végigjátszottam nem nagyon vágyok újra játszani vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. PotykaPal
2013.03.17. 21:33
Nekem tetszett a játék, teljesen egyet értek a 70%-al, mert ez nem azt jelenti, hogy rossz, csak annyit, hogy nem a világ legjobb játéka. A grafika lehengerlő, szerintem a gépigény sem halálos Core i7 920, 12GB Ram, HD5850 és fullHD high textura, plusz minden medium és FXAA-val korrekt, átlagosan 35-60fps-t produkált a játék és ez egy 3,5 éves config.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. prototypea...
2013.03.19. 21:20
Help! Nekem Giga 7850-em van, eredti Cry3, az a bajom h állandóan kifagy a játék, vagyis leáll nem válaszolva. Az uj beta driverekkel borzatsztó....a 13.1-es aránylag ritkábban....nagyon dühítő h most vettem 50e kártyát meg eredeti gémet és ilyen van....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Steven86
2013.03.28. 09:37
nem tudom, hogy mit sírnak itt emberek, hogy jaaj csak 300Ks karikkal megy koxon és, hogy a Colonial M. nem megy csak iylen szarul az is maxxon 1920*1080ban és többi bla bla bla... (-,-') nem ekm egy AMD X4 940 Blekk edisön van összerakva 2t giga 800as Geil rammal és egy Asus GTX 650 DCUOC-val ! (1gb) 1280*720 minden maxxed és 50 fps a régi drájverrel ! felteszem az újat kivi vagyok, hogy mennyit dob rá ! a sok emberke meg ahelyett, hogy lámul, hogy nálam akad GTX 680-al meg 690el az egyszerűen vagy hazudik vagy nem tud összerakni egy normális gépet....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. redneck
2013.03.30. 13:15
DE 2 GB 800-as RAM-mal. És Ti nélküli 650-el. Te valamit elnéztél. Amúgy 720p-ben a tököm se akar játszani már bocs. 2GB RAM már a Crysis 1-nek sem volt elegendő szóval egyes leül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Terror Steve...
2013.03.30. 13:20
Az remélem vili, hogy az 1080p az több, mint dupla annyi képpont, mint a 720p, és a szűrőket is ráaggatsz (márpedig ki az, aki mondjuk AF nélkül játszik, de egy 4x AA sem luxus), akkor már hatványozottan növekszik a videokártyára rótt teher.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. wellhopa
2013.03.30. 17:52
Sziasztok. Videókártya vásárlás előtt állok és hát nem olcsó mulatság.. Szerintetek gtx680 vagy 7970-en menne jobban? Vagy mindegy ebben az esetben? Tapasztalat vagy javaslat? Mindegyik része nagyon tetszett a crysisnak. Fontos lenne h minnél jobban fusson. Köszi a véleményeket javaslatokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. prototypea...
2013.04.01. 15:17
Én személy szerint-ez az én véleményem- (mivel most vettem először egy giga 7850 OC karit és csalódás) inkább a gtx680at mondanám, mert az nvidia legalább tud drivert készíteni a kártyáihoz! Ez tény! Puszi Pacsi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. wellhopa
2013.04.02. 09:42
Köszi szépen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. atesztoth
2013.04.10. 16:41
"Ja és, ami vicc még, hogy ez a bombaztikus nanoruha, ami egy atombombarobbanást is átvészel, meg űrbe a -200 fokba is kitart, a cloack nélkül egy kalap szart sem ér. Tehát értelmesebb fokozaton úgy néz ki a játék, cloack-hide-clock-hide-cloak."
Ez eléggé vicces, de tényleg így van. D

Egyébként szerintem egy végigjátszást feltétlenül megér a játék. A storyval kapcsolatban az idegesítő dolog hogy míg az első rész valamilyen szinten megmagyarázta nanotechnológiára hivatkozva hogy mitől kap ilyen képességeket a katona, itt már a végén boszorkányos, két kézzel villámszórás is van (alpha ceph-re). Játékélményben viszonylag egyet értek, a Crysis 1 hozza azt az igazi hangulatot, amit szerintem utána egy rész sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. atesztoth
2013.04.10. 16:45
@prototypeati, nekem is játszotta a hülyeségét, ati driver működése leállt stb stb... Nekem húzva volt a kártyám (és van most is) - HD6850-em van -, nem tapasztaltam máshol hibát, csak ebben a játékban szórakozott... Nekem csak az segített ha lejjebb húztam a mag frekvenciát egy picit, utána stabil.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!