iPon Cikkek

Dead Island - A holtak szigete

Dátum | 2011. 09. 24.
Szerző | Lawrence_Benson
Csoport | JÁTÉK

Döglegyek járják násztáncukat a rothadó hús szagára gyűlve, az édeni luxusnyaralás véres rémálommá vált, és többé nem ereszt. Pápua Új-Guinea Csendes-óceáni szigetvilágának egy kis, eldugott paradicsomában járunk, Banoi homokos tengerpartú, gyönyörű, napsütötte szigetén. Újgazdagok ezrei érkeznek ide évente, hogy a pálmafák árnyékában koktélozva feloldozást szerezzenek az otthon terhei alól, alkohol, nők, szerencsejáték, bűnös gondolatok, itt várnak rátok. A Palms Resort Hotel csillogása azonban már a múlté, a márványfolyosókat emberi vér festi vörösre, a mennyország hajnalhasadtára földi pokollá változott. Nők, férfiak, fiatalok és öregek, mind a vírus áldozatai lettek, a különleges kór egyetlen éjszaka alatt végigsöpört a szigeten, aki nem veszett oda azonnal, az élőholtként járja az utcákat, ösztönei viszik előre, ennie kell.

Vesztegzár a Palms Resort Hotelben
A lengyel Techland a nyár csalódását hozta el Call of Juarez: The Cartellel, idei második számú alkotásuk viszont személyesen gondoskodik róla, hogy keserű íz többé ne maradjon a szánkban. A Dead Island egy szabadon bejárható, nyílt, édeni luxusvilágban játszódó horror szerepjáték, egy csonkításokkal és halálsikolyokkal kísért rémtörténet, ahol nem számít más, csak a túlélés. Átlagos turistaként gyanútlanul isszuk magunkat matt részegre a szigeten töltött első éjszakán, kapunk néhány visszautasító pofont, s földre lökést, a reggeli kínzó fejfájás azonban olyan emlékképeket kelt életre, hogy azt kívánjuk, bárcsak ne velünk történt volna mindez. Mintha verekedés lett volna a bárban, de nem tiszta minden részlet, egy nő a másik nyakára ugrott, s hatalmasat harapott belé, később a WC-ben próbáltak újraéleszteni valakit, sikertelenül. Kilépünk a szobából, de mintha egyedül lennénk, kihalt minden, a fények is alig pislákolnak már, s mikor egy vérben tocsogó, szakadt ruhás élőholt a sarkon befordulva, gyilkos hörgésekkel nekünk ront, akkor hasít csak elménkbe a felismerés. Tényleg megtörtént.

Nem vagyunk egyedül
El kell menekülnünk erről az átkozott helyről, mindez viszont kicsit se lesz könnyű, ahogy a cél felé közelítünk, tennivalóink és kötelességeink egyre csak sokasodnak. Vannak kötelezően végrehajtandó főküldetéseink, és szabadon választható mellékfeladatok is, túlélőkkel találkozunk, s mindenki akar tőlünk valakit. Kutassuk fel az elveszett szeretőjüket, szerezzünk benzint, alkoholt, kötszert, autóalkatrészt, ételt, vagy egyszerűen menjünk ki a zombiktól hemzsegő tengerpartra, hogy egy bőröndökből formázott óriási HELP felirattal adjuk tudtára az erre áthaladó charter-járatoknak, mi is folyik itt. A kalandok teljes egészét első szám, első személyű nézetből éljük át, nem vagyunk forgatókönyvhöz kötve, nincsenek szabályok, s utunkat álló falak, van viszont annál több harc, vér, kín, és szenvedés. Na meg némi RPG elem.

A fő- és mellékküldetések egymásra épülnek, sokszor olyan részfeladatokban is bizonyítanunk kell, melyek nem szolgálják közvetlenül az előrejutásunkat, de segítségükkel megismerhetünk embereket, akik viszont igen. Miután elvállaltunk valamit, a questek között feltűnik a hozzá tartozó leírás, egyszerre akár egy tucat feladatban is benne lehetünk, apró turistatérképünkön mindegyik látszódni fog. Arra viszont figyelni kell, hogy mindig térjünk vissza a megbízóhoz, a tetteinkért járó jutalom ugyanis csak így lehet a miénk, a szívességekért cserébe pénzt, tapasztalatpontot, illetve újabb lehetőségeket kapunk. Karakterünk pedig annál erősebb lesz, minél közelebb jutunk a cél felé, fejlődik, szintet lép, egyre komolyabb fegyvereket tud kezelni, és ahogy az manapság már illik, még egy saját képesség fája is van.

Vérből és halottakból nincs hiány
Elkeseredett, véres harcok várnak ránk, fegyverként használhatunk mindent, ami mozdítható. Arzenálunk eleinte evezőből, kalapácsból és vascsőből fog állni, később viszont találunk bárdokat, dobókéseket, szúróeszközöket, és lőfegyvereket is, a különböző, útmentén összegyűjtött kiegészítőt felhasználva pedig mindezeket fejleszthetjük is. Vágjunk bele néhány százas szöget egy baseballütőbe, s máris gyorsabban fog széthasadni a zombi koponyája, ha pedig elhasználódott valami, akkor egyszerűen fel lehet felújítani, csak keressünk hozzá egy műhelyt. A különböző cuccokkal amúgy kereskedni is lehet, a többi túlélő szívesen cserélget velünk, ráfizetéssel is, de nem szabad pánikba esni akkor se, ha épp nincsen nálunk semmi. Puszta kézzel is harcolhatunk, lehet ütni és rúgni, ha pedig felforrósodik alattunk a talaj, s úgy látjuk, hogy már nincs esélyünk, akkor el is pucolhatunk, emberünk ilyenkor rövid időre bár, de irtózatos sprintet tud levágni.

Sokat kell dolgozni, mire a skill tree kiteljesedik
A helyszínek változatosak, a csillogó üdülőkörnyezetet hosszú úthálózat veszi körbe, lehet autót vezetni, s míg a parton luxus és gazdagság uralkodik, addig bentebb merészkedve kosz és szegénység vár ránk. A szálloda, az életmentő állomás, a benzinkút, a strand, a világítótorony, a bár, a templom, és a többi helyszín mind friss feladatok és kihívások elé állítanak minket, az új részek felfedezésével a térképünk is folyamatosan bővül, kapunk útlevágásokat, és van gyorsutazás is. Csak oda kell menni a falra akasztott atlaszhoz, s pár másodpercen belül máris valahol máshol folytathatjuk utunkat, rengeteg időt és energiát megspórolva ily módon. Nem dönt viszont rosszul az sem, aki elindul felfedezni a világot, a nyílt utcákon rengeteg értékes cuccot szerezhetünk, vannak gyűjthető extrák, illetve a karakter fejlődésének is csak jót tesz a harc, hogy a különböző díjakról ne is beszéljünk, achievement vadászok előnyben. Vágjunk le 25 fejet, 100 lábat, öljünk meg 2500 zombit, törjünk be 5 ajtót, raboljunk 100 tárgyat, keressünk 1000 dolcsit, lépjünk szintet, és fedezzünk fel új területeket, az achievement és a challenge feladatok hasonló koncepcióra épülnek.

A szabadon bejárható sziget, a nyílt játékmenet, és a tengerparti luxuskörnyezet magával ragadó élményt kölcsönöz a Dead Islandnek, sokszor érezni viszont azt, hogy a projekt túlnőtt ennek a kis lengyel cégnek a képességein. Túl nagy fába vágták a fejszéjüket, amikor mindent meg akartak valósítani, s bár legtöbbször tökéletesen helyt álltak, azért az tény, hogy egy tapasztaltabb fejlesztőcsapat, és egy erősebb anyagi háttér ennél többet is kihozhatott volna a témából. A játékban kevés az interakció, az NPC-k csak feladatot osztanak, nagyon ritka, hogy cselekszenek is, a párbeszédek tartalmatlanok, a rendezés pedig erőtlen. De a Call of Juarez: The Cartelben egyszer már leszerepelt Chrome Engine 5 se tesz hozzá sokkal többet a játékhoz, az összkép nem több egy erős közepesnél, a külső- és belső terek szegényesek, a fények elavultak, a színek egyhangúak, nincsen a grafikában semmi, ami igazán elvarázsolná az embert. A zene viszont nagyon ütős, a Who do you Voodoo, bitch betétdal minden kezdésnél felcsendül, s a hangok se érdemesek panaszra, az élőholtak hörgése, az ütések tompa puffanása, és a csonkítások fröcsögő zaja hátborzongatóan fantasztikus.

Küldetéseinket véres jegyzetpapíron kapjuk meg
A Dead Islandet lehet egyedül, és csapatban, legfeljebb négyen is játszani, mindegyik karakternek saját története, és egyéni stílusa van. A fejkendős, nagydarab Sam B kemény New Orleans-i rapsztár, aki egy fellépés miatt jött a szigetre, egyslágeres előadó, drogos, fegyveres múlttal, kalapácsszerű fegyvereivel viszont úgy tizedeli a zombikat, mint senki más. Társa, Purna korábban rendőr volt, de leszerelték öntörvénykezésért, lelőtt egy pedofilt, akit ő leplezett le, ám a fickó a pénze és a kapcsolatai miatt megúszta a börtönt, ez nem maradhatott megtorlás nélkül. A szépséges, fekete bőrű nő az incidens óta VIP testőrként dolgozik, gazdag embereket kísér veszélyes helyekre, imádja a lőfegyvereket. Nem úgy, mint Logan, aki inkább a dobókésekben hisz. A korábbi NFL szupersztárnak egy autóbalesetben úgy eltört a karja, hogy sosem lesz már képes újra sportolni, a múltja nyomasztja, meghalt a vele utazó lány, nem csak a karrierje, de az élete is romokban hever, felejteni jött a szigetre. A gyilkos négyes utolsó tagja pedig Xian, a fiatal kínai ügynöknő, aki a hotel egyik recepciósának kiadva magát gyanúsan gazdag turisták után nyomoz, a penge csendes erejében hisz, és természetesen abban, hogy képes lesz túlélni ezt a förtelmet.

Rohadt undorítóak
Teljesítményünkről és eredményeinkről részletes információkat kapunk. Megtudhatjuk, hogy mennyi időt töltöttünk már a szigeten, hány questet teljesítettünk, mennyit utaztunk eddig, milyen achievementeket és challengeket teljesítettünk, hány tárgyat módosítottunk, mennyit ettünk, hányszor gyógyítottuk meg, vagy élesztettük újra a társainkat, és persze hogy hány alkalommal haltunk meg. A statisztikát lekérhetjük a játék egészére, vagy a szereplőkre is külön-külön, de vannak adatok a fegyverekről is, pontos számok vannak arra például, hogy fegyvertípusra leosztva hány ellenséget öltünk meg, illetve azok milyen típusú zombik voltak. Merthogy van belőlük több is. A walker, az infected, a floater, a butcher és a suicider mind máshogy viselkedik, az egyik lassan sétálgat, és csak akkor támad, ha közel megyünk hozzá, a másik viszont messziről is kiszúr, és üvöltve rohan felénk, mint egy őrült, de nem ritka az sem, hogy olyan erős ellenségbe botlunk, akit csak hosszú harcok után tudunk a földre teríteni.

A Dead Island egyjátékos, és co-op módban is fantasztikus játék lett. Vannak hibái és hiányosságai, de mindenképpen tiszteletreméltó, amit ez a kis csapat véghezvitt, s azzal, hogy a pálmafás luxusüdülőt zombikkal árasztották el, álmainkat váltották valóra. A szerepjátékos elemek nem rosszak, szabadon kalandozhatunk az egész szigeten, beszélgethetünk (még ha kicsit egyszerűen és sablonosan is) és szívességeket tehetünk ismeretleneknek, miközben hősünk fejlődik, és egyre durvább fegyverekhez is jutunk. Megoldhatták volna az egészet egy három óra alatt végigjátszható, teljesen lineáris forgatókönyvvel is, de szerencsére nem tették, úgyhogy a zombis játékok rajongói mindenképp tegyenek vele egy próbát!


Platformok: PC, Playstation 3, Xbox 360


 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

43. kullo1
2011.09.24. 19:36
Nagyon jó,megéri az árát(ha megvettem volna) engem utoljára a Fallout 3 kötött le ennyire,a zombi hangulat 1000%-os,és külön tetszett hogy ki kell használni a környezet adta lehetőségeket,a kocsik tetejére a legtöbb zombi nem tud felmászni onnan simán lekaszabolhatóak.
Ennek ellenére is van benne kihívás bőven.
És elég hosszú nekem kb 2 és fél hét volt,szóval bátran ajánlom mindenkinek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Szefmester
2011.09.24. 20:02
A grafikával nem lenne nagy gond, nekem inkább az élő karakterek megjelenése zavar. Meg a lépcső bug... mintha egy rohad bungie kötél lenne a hátamra kötve.
Az is egy előny hogy ahogy fejlődök úgy erősödnek a zombik is, és a fegyverek is, így jóformán csak a skillpontok elköltése a fejlődés. Mintha nem is lennének szintek.

Remélem lesz pár rész folytatás új helyszíneken és karakterekkel, extra fejlesztésekkel. Egy újfajta akciódúsabb resident evilt látok benne, ha jól csinálják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Nurba
2011.09.24. 20:31
Nem tudom, hogy jelent-e valamit, hogy csak a játék elejéből vannak a screenshotok... Az elején Én is kicsit furáltam a grafikát, a játékmenetet és a nem túl nagy szigetet. Később az Act II-nél már jobban sikerült megszeretnem a játékot és valahogy a grafika is szépnek tűnik, még ha nem is minden részletében (a gépigény legalább alacsony). Tetszik a felfordult város és elég nagy csatornarendszert is kidolgoztak alá, ráadásul a háztetőkön is lehet sokat közlekedni. A Dzsungel sem rossz, de azt még nem jártam be teljesen. Mondhatni, hogy sok mindenre gondoltak a készítők és tényleg egy elég jó túlélő-akció-rpg egyveleget alkottak (csak ahogy lentebb is írták, magam is sajnáltam, hogy a zombik is kb velem együtt lépnek szintet és a 10x erősebb fegyverrel is ugyanolyan nehéz zombikat kaszabolni). A kicsit döcögősebb indulás után azt kell mondjam, hogy játszatja magát a Dead Island! Ha mindent egybe veszünk én grafikára egy erős 7 pontot adnék a játékélményre meg 9-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. csab959
2011.09.24. 21:00
Elég jó játék lett, a L4D után egy ilyennel játszani, teljesen más dimenzió. Nagy terület, megvan a szabadságérzeted, a hangulat kicsit parás de mégsem annyira. Változatos fegyverek és még sorolhatná az ember, de a játékélmény, minden esetleges negatívumot elfeledtett az emberrel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. silentfrog
2011.09.24. 21:58
Nekem nagyon tetszett a játék de pont a vége fele lett az érdekes amikor már normális fegyvereket is találtam/vettem/készitettem.
Talán a börtönös rész volt ebben a szempontbol a legjobb.
Ami zavart a játékban,hogy a vége fele amikor már elég"combos" volt a karakterem,sok sok szintlépés után sem éreztem,hogy bármit használt a szintlépés,szinte az összes fejlesztés megléptem mégsem erősödött látványosan,a nőci akivel játszottam
Ami még nagyon idegesitett az az,hogy a fegyvereket elég nehezen lehet váltani,és hogy nagyon gyorsan elhasználodtak.
A jol felfejlesztett Katana kardot sem tudtam sokáig használni mert gyorsan leamortizálodott,és utánna annyit ért csak mint ha összegyürt ujságpapirral vertem volna ellenségeimet.
Maga a grafika nagyon kettősre sikeredett,a tengerparti részek hiába sikeredtek jora,a homályossága miatt nem tudtam megszeretni.
Viszont a viz,tenger mozgása részletességét még egy játékban sem láttam ilyen szépnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Lazahunter
2011.09.24. 22:07
Gyenge grafika?? Nagyon szeretném, ha minden játéknak, főleg az open world játékoknak csak ennyire gyenge grafikája legyen.
Szerintem meg - főleg a bejárható területek méretéhez képest - igen impozáns grafikája van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. exec79
2011.09.24. 23:00
nálam eddig az év játéka. Nagyon jó a zombik roncsolás modellje, jó a hangulata az egésznek, az 1000-ik zombi levágás után sem volt unalmas a harc. Amit én hiányoltam, több boss féleség kellett volna szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. exec79
2011.09.24. 23:01
Call of juarez 3 az egy szégyen volt majdnem olyan mint a Kane & lynch 2, alig vártam hogy vége legyen mert csak végig tolom mert a régieket szerettem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Merwenus
2011.09.24. 23:13
Gyenge grafi? Mond minek szép a grafikája, és hasonlítsuk már össze őket.
Battlefield 3ig ez az egyetlen játék ami JÓL használja a fény-árnyék és fullscreen effekteket. Főleg mikor a szél fúj...hol vannak ilyen dolgok mai "szép" játékokban? Ehhez képest relatíve kicsi gépigénye van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. hympyke
2011.09.24. 23:14
Kíváncsi lennék hogy ha ez 6 grafikában, akkor ugyan melyik túlélő horronak van 9es? Mert hát ugye kategóriájában pontozunk vagy mi...

Csak mert véleményem szerint ennél nincs szebb. Esetleg talán a Cryostasis helyenként de az nekem totál nem jött be. A Dead Spacekről nemtok nylatkozni mert az kimaradt.
Egy bajom volt a DI-vel, az ára. Igaz nem törekedtem olcsót keresni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Lazahunter
2011.09.25. 00:57
hympyke
"Egy bajom volt a DI-vel, az ára"

Az ára? Megjelenés napján olcsóbb volt, mint a PC-s játékok többsége. Egy bizonyos szoftver boltban akár 6990-ért is meg lehetett venni. De a többiben sem volt sokkal drágább
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. David_King
2011.09.25. 01:06
A játékban voltak kisebb bugok de nekem rohadt jó élményt nyújtott és szerintem abszolút szórakoztató a célzásrendszerével a zombik végtagjaira és a rohadt nagy felfedezhető területekkel. A játékot laptopon, AMD Athlon II X2-őn (P340), Radeon HD 6470 513mb, 3gb DDR3-an futtatom normál beállítások mellet és még csak be sem szaggat. Laptop játékosoknak és gyengébb konfigosoknak is melegen ajánlom. Kb 30 óra játékidőt nyomtam bele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. melwilya
2011.09.25. 06:59
Direkt úgy írom meg hogy ne legyen spoiler, de én másra számítottam a végén nem arra ami ott volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. myckie2
2011.09.25. 09:16
Engem a város részben a hosszú töltési idők húztak fel. A csatornába lemenés, feljövetel és vissza ugyanez. De összességében a játék nagyon jó co-op-ban meg főleg!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Benny
2011.09.25. 09:44
Nekem is nagyon tetszik. Az egyetlen hibának én is az eltúlzott fegyver amortizációt tudom be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Merwenus
2011.09.25. 12:06
Benny
Ez nagy hibája! Főleg mikor késsel egy háborút végig lehetne irtani karcolás nélkül, itt meg 15-20 suhintás után dobhatod el -.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Richard83
2011.09.25. 12:52
Hát én nem erre számitottam, ezt a játékot lehetne nevezni GTA zombie island-nek is.Hülye küldetések és újra tünő zombiek. valami Dead Rising-hoz hasonlatos. Dead Space2 es az Amnesia ota nem is jott jo survivor horror, pedig az se most volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. myckie2
2011.09.25. 13:15
Richard83 ez szerintem nem is horrornak készült inkább árkád nyírd ki az összes zombit stílusú játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Runo
2011.09.25. 13:36
Akkor már inkább Serious Sam...
Nekem ez unalmas és tényleg csúnya. FarCry 1 szinvonal.
De ízlések és pofonok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. kullo1
2011.09.25. 16:00
Benny irta
"Ez nagy hibája! Főleg mikor késsel egy háborút végig lehetne irtani karcolás nélkül, itt meg 15-20 suhintás után dobhatod el -.-"

Nem kell eldobni az elhasznált fegyvert meg lehet őket javítani,én a dzsungeles pályától,a végéig ugyan azzal a 3 feltuningolt fegyverrel mentem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Jhonny06
2011.09.25. 17:50
Iszonyatosan egysíkú és unalmas játék, pedig nagyon jó volt a koncepció, csak keveset tudtak belőle kihozni. Az egy dolog, hogy végig zombikat kell gyilkolni, de tálalhatták volna ezt egy kicsit izgalmasabb köntösben is. Amúgy rendben van a játék, de én 2-3 óra alatt meguntam. Egész jó grafika, nem bugos vagy ilyesmi. "Fegyver" választék rendben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Merwenus
2011.09.25. 17:58
"Nem kell eldobni az elhasznált fegyvert meg lehet őket javítani,én a dzsungeles pályától,a végéig ugyan azzal a 3 feltuningolt fegyverrel mentem."

Örülök, hogy lejött a lényege a mondandómnak. De köszi a tippet, magamtól nem jöttem volna rá, hogy ahol upgradelni lehet, és createlni ott van repair is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. lackoo1111
2011.09.25. 18:33
Nekem nem tetszik a játék .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. kullo1
2011.09.25. 19:04
Merwenus,bocs hogy segíteni szerettem volna,ígérem többet nem teszem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. djnthrax
2011.09.25. 22:42
Szerintem mindent egybevetve jól siekrült a játék, egyetlen dolog ami kicsit irritált, az annyi lenne, hogy a lőfegyverek zombik ellen semmit sem érnek, (nem a shotgunra gondolok), élők ellen meg mint amit elvártam, épp ezért mondjuk pisztolyból 2 lövés a fejre a zombiknak már talán elvárható sérülést okozhatott volna, erre majdnem egy tár kell neki... lol
Fegyver amortizációt, ha már beletették, akkor a lőfegyvereknre ez inkább igaz, mint pl egy feszítővasra. Megnézném mondjuk hány lövést lehet leadni egy berettával meghibásodás nélkül, és hányszor csaphatnak meg egy feszítővassal valakit, amíg az el nem deformálódik... vagy hagyták volna a francba a durability-t vagy csinálták volna meg értelmesen. Mindezektől eltekintve nem bántam meg, hogy költöttem rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. tomchee
2011.09.26. 00:31
A Chrome Engine 5 tényleg borzalmas egy valami... DE a játék iszonyatosan jó =)
A Mass Effect 2 óta nem kötött le ennyire játék mint ez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. zoltanneme...
2011.09.26. 04:44
Nekem nagyon bejött a játék, a chrome engine 5 sem borzalmas, láttam én már ennél sokkal borzalmasabbat is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. exec79
2011.09.26. 10:04
nem egy cryengine, de cserebe a laptopomon is hibatlanul fut, ellenben a gta4-el ami meg ilyen sincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Vazzee
2011.09.26. 22:10
Mindenkinél újragenerálódnak a zombik? Értsd: bizonyos helyeken előfordul - pl.: Gas Station, ahol ki kell kapcsolni a 3 áramforrást - az alagútnál, a raktárban, és a 2 kúthoz vezető úton állandóan újratermelődnek, és most nem a halál közötti újrabenépesülésre gondolok. Kicsit idegesítő. Lezabálja az életem, meg a zsetonom, mert repair, meg halál megy állandóan :--((
Ez a nehézségi szinttől függhet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Silenzio
2011.09.27. 02:02
Egy "fantasztikus játékra" nem 77%-ot adunk. Erre talán nem nekem kéne felhívnom a figyelmet. Bár kihaénnem, végtére elég kritikát izzadtam ki magamból én is. Ebben a felhozatalban kiváló lett ez a játék, elég csak arra gondolni, hogy az agyonajnározott Stalker-széria ennél sokkal-sokkal kevesebbet bír felmutatni, küldetésekben, területben, fejlődésben, látványban. Pedig a műfaj tulajdonképpen majdnem ugyanaz. A grafika meg bár egyszerű, de hangulatos és látványos, és egy középkategóriás gépen is 100-200 fps-sel fut, ahol a fentebb említettek 40-50-nel maximum. Kell több?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Tapir_606
2011.09.27. 23:29
az apró bugoktól eltekintve nekem is tetszik a game, csak azért az idegesítő, hogy Fury módban noclipet ad, a késdobáló karakterről át is kellett váltanom a csoki rapperre, jópár talentpontot elcsesztem Fury módra
ilyen jó közelharcot még egy zombis játékban se láttam, de ha már kisebb csoda kell, hogy találjunk lőszert a játékban akkor legalább tényleg megcsinálhatták volna, hogy azok ölni is tudjanak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. DogTheDog
2011.09.28. 21:35
Csak azert fejeztem be,mert fizettem erte.Ennek a tulelohorrorhoz annyi koze van,mint a cod zombi modnak.Ritka gyenge lett szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. bago01
2011.09.28. 23:32
a legtöbb zombi nem a gas stationnál van, hanem moresby karantén zónájában(elkerített rész orvosi sátorok)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pcbizi
2011.09.30. 11:35
DogTheDog
Legközelebb ne evezős gályarab nehézségen told végig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. BadBluue
2011.09.30. 20:28
Ennél izgalmasabb helyszínt, ennél jobb történetet nem tudom miért kellett volna kitalálni egy ilyen játékhoz... Szerintem bőven hozta a kötelezőt, aki szereti az ilyen zombis sztorikat, azokat "beszippantja" a játék.
És nem is kis időre. Hihetetlenül hosszú a játékmenet, nagyok a pályák. Először a kalóz változattal játszottam végig, ott észre sem vettem a dzsungelban a másik falut (Camp), ahol szintén vár egy csomó küldetés. Másodszori végigjátszásra már nézelődni is volt idő. A gyűjtögethető ID Cardok, a Fact-ok, na meg a koponyák, amikkel még durvább fegyver-modokhoz juthatunk. Ráadásul ezeket a koponyákat meg sem találod a tárgyaid között, neked kell emlékezned melyiket vetted fel, és mire magadtól megtalálod, hogy hova kell vinni... (http://www.youtube.com/watch?v=RRw_qvFAlx0&feature=player_embedded)
Persze van még hova fejlődnie, a kézifegyverek amortizációja, a lőfegyverek használhatósága, de hát csak lesz majd egy második rész is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. BadBluue
2011.09.30. 20:38
És aki arról beszél, hogy egysíkú, meg unalmas, meg fantáziátlanok a küldetések, az azzal a lendülettel el is árulja magáról, hogy alig játszott vele fél órát... A teljes játékidő minden - ha a mellékküldetések nagy részét is meg szeretnéd csinálni, kb 30 óra elsőre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. BadBluue
2011.09.30. 20:41
És aki arról beszél, hogy egysíkú, meg unalmas, meg fantáziátlanok a küldetések, az azzal a lendülettel el is árulja magáról, hogy alig játszott vele fél órát... A teljes játékidő minden - ha a mellékküldetések nagy részét is meg szeretnéd csinálni, kb 30 óra elsőre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Gizmo25
2011.10.01. 10:22
Szerintem egész jó kis játék lett!Én végig toltam,kis híján 50 óra alatt.Minden mellékküldit megcsinálva!Azért ez nem rossz játékidő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Sediqwe
2011.10.01. 23:54
Nekem a mostani időszak legjobb játéka lett!
A FarCry 2 -t végig se toltam.
Ha csak az első map van az is irgalmatlan nagynak, és "bejárhatatlannak" tünne alapból, de úgy hogy mellé még további 3 fő map került (asszem 3, van ugye a város , az underground na meg a börtön) szal én a MAP ot 100% ra értékelném.
A hangulat? Frenetikus! Nem egyszer rezzentem meg hogy jajj , merről is rohannak?
Fegyver romlás, nos, nekem nem okozott gondot, főleg hogy a fejlődéssel kaptam olyan + dolgokat amik sok mindent pótoltak!
XP rendszer is remek, csak azért egy 3x full tápos emberkét nem tudom hány év alatt lehet kifejleszteni
Zombikkal nem volt gondom, "szerethető" karakterek... és az a robbanós valami, nem egyszer sikítottam hogy neeeem akartam őt is megütni, mikor a nagy kaszabolás közben a sok zombi közé lépdelt és felrobbantott
Ha lenne pénzem és előbb utóbb lesz, tuti hogy pótlom és megveszem ezt!
Ami nem tetszett:
2 x kell kinyitni mindent, (kinyit, felvesz)
CHROME enginnel nem készült autós game? mert a vezetésből a space/kézifék , külsőnézet nekem hiányzott.
Na meg ez a BORZALMAS fegyver csere, ocsmány!
Na meg ahogy a kezembe kell pakolni a fegyvereket, az sem tetszett egyáltalán.
JA meg hogy nincs FIX fegyver lepakoló hely! Egy egy dobozt (nem egy csajt) berakhattak volna ahova rejthetem a cuccaimat.
Nekem 90% lett volna a megfelelő, a 10% a "forradalmin" bukna el, amúgy az apróbb bugokat leszámítva nem volt rossz!(pl a kannibálos viadalnál nekem a kerítés mögé estek a zombik
de olyan is volt hogy egy fontos NPC kiesett a pályáról,
vagy ugye a dobozok lerakásakor az arcomba esett a doboz,
de volt olyan is hogy egy strandlabdába rugás(lábbal) megölt,
szal pár apró bug van benne, de REMEK GAME ;P)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Vestrum
2011.10.02. 02:19
@Sediqwe

Egyetértek a véleményeddel, DE ; Szerintem amíg nem vetted meg az eredetit, és egy törést használsz, ne beszélj bugokrol, hiszen az nagyban a törésnek köszönhető, vagy már 2x kijavították és letölthető az update, ha eredetid van, napokon belül. Nekem se volt rá keret, és pl. alapból amíg nem updateltem tört updateval addig a Z betűvel át tudtam repülni mindenen( ráadásul olyan jól meg volt csinálva, hogy az első esés nem sebzett miután kinyomtad a repülést, és valamivel magasabbra rakott, hogy ne ess a text alá ^^ ), amit nem hiszem hogy a készítők felejtettek volna benne =)

All in all, szerintem nagyon hangulatos, számomra még mindig nem monoton, noha vannak hullámvölgyek, néha olyan fordulatok vannak, hogy csak ámulok! Csak ajánlani tudom mindenkinek, szerintem itt egy kicsit alul lett értékelve (+90% imo)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Sediqwe Vestr...
2011.10.02. 21:56
@Verstrum
Természetesen tudok a törés gondjairól, bár az inkább a save, és egyébségekről semmint egy egy labda gyilkos hajlamáról szólt, illetve már eleve a UPD_3 (ez a last jelenleg) al nyomtam , mert tudom milyen hibák lehetnek egy egy gameben (ezek nem olyan jellegü BUG ok amik ne férnének meg, pl a L4D2 kb jár vagy az ezredik patchenél (sok addon is volt benne igaz) de még a mai napig tölt a steam hozzá bugfixeket DD pedig van vagy 2 éves a game... szal a 90+ jó lenne még így is! (most töltöm vissza azt a pontot éppen ahol lecopyztam a save állományokat , mégpedig mikor elhagyom a szigetet a bör.... felé
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. BadBluue
2011.10.02. 22:31
@Sediqwe

Nekem eredetibe van meg és nem találkoztam egy általad említett buggal sem. Először a törtet nyomtam végig, de azzal sem voltak komolyabb problémák... Egyszer volt olyan gond, hogy mikor a hajóval bementünk a városba és már meg voltak a kannák is és a néger doboza is, nem mentem egyből tovább a csaj apjának a hajószereldéjébe, és mire visszamentem a hajóhoz, eltűnt, a GPS meg beleirányított volna a vízbe. Aztán magamtól elmentem a műhelybe, és ott volt a hajó a "legénységgel". a szemetek otthagytak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kihaennem
2011.10.08. 10:06
azért nem csak a luxusfürdőt emeld ki!..
ottvan a csatorna rednszer is meg elötte a szétvert belváros..!!!..
Sokkal faszább mint az egész game eleje!!! Meg nehezebb is. Szóval a szavatosság szerintem több mint 8.
a bezsélgetések bőven elegek igy, én nem vagyo kkiváncsi az ázsiai beszéljünk 10 percen át jelenetekre egy ilyen gaméban.
a speckó fegyverek is kurvajók, nem beszélve arról hogy az egész bluprint keresgélés mellet el lehet menni ha gyorsan végig akarjuk tolni a gamét.

és a látvány az olyan mint a Left4Dead. az talán még ennél rondább...sőt biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!