iPon Cikkek

Diablo III – Reaper of Souls

Dátum | 2014. 04. 07.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Lassan két éve már annak, hogy megjelent a harmadik Diablo, amit bár vittek, mint a cukrot, azért elég vegyes volt a fogadtatása. A kritizálóknak nem kellett sokat gondolkodniuk, hogy mibe kössenek bele, mi csak három dolgot emelnénk ki: a beígért PVP hiányát (igazából talán ez a legkisebb probléma), a valós pénzes aukciós házat és a hosszútávon borzasztóan ellaposodó játékmenetet. Az AH problémáinak egy része is utóbbira vezethető vissza, elvégre mi növeli az értékét a felszereléseknek? Természetesen a ritkaságuk. A Blizzard pedig itt átesett a ló túloldalára. Aki játszott anno a Diablo III-mal, az tudja, hogy a hasznos tárgy olyan ritka volt, mint a fehér holló, az esetek nagy részében csak egy rakás hulladékkal tértünk vissza a pihenőhelyre, hogy eladjuk, széttörjük őket. Normális esélyünk csak a legmagasabb szinten volt bármire is, de ahhoz, hogy ott aprítsuk a szörnyek végtelen hadát, ugye felszerelés kéne… Ahogy teltek múltak a hónapok, a fejlesztők próbálták foltozgatni a süllyedő hajót, például a Paragon szintek behozásával, de a probléma gyökerét nem kezelték, legalábbis eddig. Másfél év kellett ahhoz a Blizzardnak, hogy megértse, nem erőltetheti tovább az eredeti elképzelését. Amit PC-n most Loot 2.0-nak hívnak, azt már tavaly kipróbálták konzolokon és pozitív visszajelzéseket kaptak. Mindjárt kitárgyaljuk pár sorban, hogy mit is takar ez a név, de előtte fontos megemlíteni, hogy a mai cikk fő témájául szolgáló kiegészítő, a Reaper of Souls megjelenése előtt, befutott a 2.0.1-es patch, ami előkészítette a terepet a halál angyalának. Ez a tapasz elérhető mindenkinek, akinek megvan az alapjáték, és igazából majdnem annyi újítást hoz magával, mint a kiegészítő. Fussunk is át ezeken, csak nagyon röviden, mert elég fontosak.
Kezdjük a sort a már emlegetett Loot 2.0-val. Az egésznek annyi a lényege, hogy immár nagy eséllyel kapunk olyan cuccokat, amik jók is az aktuális karakterünknek, és még idiótán kevert statisztikák sem lesznek rajta. Például az erő és az intelligencia pontok egy kesztyűn együtt nagyon jól mutattak anno, ugye? Ráadásul immár a kidobott értékeket is szűkebb intervallum alapján sorsolják. Régen nem volt ritka, hogy például 1 és 500 között ment a dobás egy legendás tárgyon, aztán mondjuk kijött a 80 erő, és mi meg vakartuk a fejünket, hogy a sima „ritka” besorolású tárgyunk 100x használhatóbb, mint ez, ami a színe alapján a világ legjobb cucca kéne legyen. Szerencsére mindennek vége, és a jobb lootnak hála egyedül is van esélyünk megfelelő felszerelést összeszedni a nehezebb fokozatokra. Apropó nehézség: ezt is átvariálták egy kicsit, immár Normal, Hard, Expert, Master és Torment szintek vannak, utóbbiban pedig még egy csúszkával lehet állítani mennyire legyen kemény. Érdemes egy, a karakterünk számára reális fokozaton indítani, mert az idő nagy részében csak csökkenteni tudjuk majd játék közben a nehézséget, növelni nem.
A ritka szörnyek ezúttal már többféle képesség közül kaphatják meg azt a párat, ami jellemző lesz rájuk, és a régi kínálatból is megváltozott néhány támadás. Sokkal jobb lett a szociális rész is, hála az új Klán felületnek, és papíron több értelme van a tárgykészítésnek is, bár ezt én nem nagyon tudom megerősíteni. Ami viszont egyértelműen sokkal jobb lett, az a Paragon pontok kezelése. Eddig karakterenként számolta ezt nekünk a játék, ám most már a fiókunkhoz van csatolva, és minden karakterünk megkapja és élvezi az előnyeit. Ez azért is jó, mert ha indítunk egy új harcost, akkor már egyes szinten is adhatunk neki sok extrát, így nem tart annyi ideig a fejlődés vele. A Paragon pontokat négy tulajdonság csoportban osztogathatjuk le. Amikor Paragon szintet lépünk, akkor először kapunk az első csoportra egy pontot (ahol pl. a fő statokat, vagy a karakterünk futási sebességét növelhetjük), aztán a másodikra és így tovább. Egészen addig, amíg el nem fogy az első kivételével minden fülön a leosztható helyek száma (200 pont fülenként). A fenti felsorolás csak egy zanzásított változata a patch leírásnak, aki akarja, megnézheti az alábbi videót is, amit a fejlesztők készítettek a fontosabb újdonságokról. Azonban az már ebből a „rövid” felsorolásból is látható, hogy a játék rengeteget változott ettől a patchtől, fényévekkel jobb lett, úgyhogy annak is érdemes lehet visszanéznie, aki nem akarja megvenni a kiegészítőt. Ha pedig már a Reaper of Soulst emlegettem, itt az ideje, hogy azzal is foglalkozzunk, elvégre ott van a cikk címében. :)
A Reaper of Souls intróját valószínűleg már mindenki látta. Elég hangulatos lett, és kiderül belőle, hogy új ellenfelünk a halál angyala lesz, aki valamiért megkattant és úgy döntött, az a biztos, ha az emberiséget is kiírtja a démonok mellett. Érdemes megnézni a videót párszor, mert ami utána jön sztori fronton, az eléggé harmatos. Van egy-két érdekes pillanat, de sokszor inkább a fejünket fogjuk majd, hogy „miééért?” A végkifejlet egyenesen agysejt pusztító, annyira sablonos, és a sablont a 80-as évekből vették elő. Ráadásul van valami, amit nem tudok megbocsátani. Véleményem szerint a Blizzard a legtöbb játékához brutálisan jó videókat készít, és itt nem csak a technológiára gondolok, hanem az összhatásra, minden a helyén van. A Diablo III volt a kivétel, ott nem minden videó sikerült jól, de azért voltak nagyon emlékezetesek. A Reaper of Soulsban pedig… nos, az egyetlen rendervideó az intró, ami hónapok óta kint van YouTube-on. Bizony, nincs outro, csak rajzolt, mint az Act-ok közbeni átvezetők. Szomorú. A kiegészítővel érkező ötödik fejezet azonban ezt az apróságot leszámítva is felemásra sikerült. A helyszínek alapvetően hangulatosak, de a fejlesztők úgy látták, hogy a több tartalom egyenlő a nagyobb térképekkel. Egy ilyen játék esetében pedig nem kerül semmibe a random generátort úgy beállítani, hogy nagyobb pályát készítsen. Ez azért volt rossz döntés, hiszen így sokszor az embernek nincs is kedve felderíteni mindent, mert vagy egyhangú az adott hely (temető és zombik a köbön), vagy túl sok egyenesből áll és fél év lenne visszamenni a bejáratlan területre. Kár, mert az első és az utolsó helyszín egyébként stílusos lett, még a zenei aláfestést is eltalálták.
Szerencsére a kiegészítő nem csak egy ACT V-ből áll, az úgy elég karcsú lenne. Egy ilyen pakk kötelező eleme egy új kaszt, ezt meg is kapjuk a Crusader képében, aki leginkább a Paladinra hasonlít az előző részből. A legnagyobb erőssége, hogy használhat egy kétkezes fegyvert egy kézzel, ha a másik kezében egy pajzsot cipel. A pajzs erőltetése nem véletlen, a Crusader elég jól bírja az ütéseket és rengeteg képessége van, ami még rá is erősít erre. Megemelték a szintkorlátot is, ezúttal már 70 a maximum. Miközben lépkedjük a szinteket, kapunk egy új aktív és három passzív képességet, valamint egy plusz betárazható helyet az utóbbiaknak, így már egyszerre négy passzív képességet is használhatunk. A felszerelések maximális szintje is nőtt, és ehhez hozzáigazították pl. a kovácsot is. Az NPC-ket mostantól 12-es szintig fejleszthetjük, és kapunk egy újat is, még az ACT V eleje felé. Ő fog felelni a bűbájokért és a ruhánk külső átalakításáért (transmogrify). Utóbbi a World of Warcraftból már ismerős lehet, arról van szó, hogy ha szerzünk valami újat, ami erős, de úgy ítéljük meg, hogy bűnronda, akkor átalakíthatjuk a kinézetét. Az alap ruhákat már kezdetektől fogva használhatjuk, de ha egy legendás sisak kinézetére vágyunk, akkor előbb meg kell szereznünk azt.
A bűbáj már egy fokkal érdekesebb, ezzel lecserélhetünk valamin egy statot. A ruhák tulajdonságai immáron két részre vannak osztva (ezt a patch hozta be, nem a kieg.), elsődlegesre és másodlagosra, általában előbbit érdemes megváltoztatni. A játék megmutatja nekünk, hogy mik a lehetséges kimenetelek, és ha tetszik, amit látunk, akkor kérhetjük a változtatást. Ekkor az előbbi listából kiválaszt véletlenszerűen hármat a szerver és felajánlja nekünk, hogy ezek közül válasszunk valamit. Fontos, hogy egy cuccon csak egy stat változtatható meg, de az akárhányszor, ha bírjuk arannyal.
Ha egyszer végigvittük már a kiegészítőt, akkor megjelenik az Adventure Mode (kaland mód). Ennek hála a végjáték nem arról fog szólni, hogy a szokásos módon végtelenítve toljuk a térképeket, a Blizzard megpróbált egy kis színt vinni az egészbe. Persze félreértés ne essék, így is ugyanazt a tartalmat fogjuk végtelenítve farmolni, csak jobban ugrálunk majd benne. A kaland módban ugyanis bejönnek a vérdíjak és a Nephalem riftek. Vérdíjból minden fejezetben öt bukkan fel játékonként, ha behozzuk a térképet, ott láthatjuk mik ezek. Általában valamelyik boss megölésére vonatkoznak, és végrehajtásukért pénzt és tapasztalati pontot kapunk. Ha egy fejezetben megcsináljuk mind az ötöt, akkor még több arany és XP üti a markunkat.
Azért, hogy ne kelljen össze-vissza rohangálnunk a teleportokért, ebben a játékmódban a térképről elérhető a gyorsutazás lehetősége. Akárhol is legyünk éppen, a térképet behozva már teleportálhatunk is ahova akarunk. Ezt csak díjazni tudjuk, nélküle ugyanis nagyon unalmas lenne kalandozni. Ha megcsinálunk egy-egy küldetést, akkor olyan köveket is kapunk értük, amikkel a pihenőhelyen megnyithatunk egy Nephalem Rift-et. Ez csak elvisz minket egy véletlenszerű óriástérképre, amin random ellenfelek lesznek. Sok. A Rifteknek ugyanis csak annyi a lényege, hogy öljünk addig, amíg ki nem telik egy csík, és ha ez megvan, akkor megjelenik a hely védelmezője (ugyanúgy véletlenszerű lény), amit leverve kapunk egy Blood shardot és természetesen lootot. Ez tehát a teljesen leegyszerűsített farmolás, és pár nagyon okos dizájnernek sikerült olyan acsikat gyártania hozzá, hogy az embernek az élettől is elmegy a kedve, ha meglátja őket. Egy példa: kb. fél óra alatt elpusztítottam 500 ellenfelet, bedingelt, hogy milyen király vagyok, megöltem 500 ellenfelet egy Nephalem Riftben. A következő lépcső a 10 000. Az utolsó meg az 5 millió, és csak az számít, amit Riften belül ölünk meg (hasonló egyébként van a küldetésekre is). Számolgattam egy kicsit mennyi idő lehet ezt összeszedni és rájöttem, hogy én letagadom majd, hogy ismerem, akinek ez meglesz. A Blood Shardokat egyébként új NPC-nél, Kadalánál válthatjuk be random tárgyakért. Szóval igazából semmi garancia nincs arra, hogy valami jót is kapunk értük, de mivel másra úgysem jók, hát próbálkozni kell.
Nos, nagyjából ennyi lenne a kiegészítő. Talán még érdemes megjegyezni, hogy a random események között van pár érdekes (az új térképeken), de ha nem nézünk be minden sarokba, akkor az ACT V hiába az egyik leghosszabb fejezet, pár óra alatt letudható (nekem kb. 5 volt, de sokat haltam a végső harcnál, mert túlvállaltam magam a nehézségi szintet tekintve). Valószínűleg már ezren ezer helyen leírták, de én is csak azt tudom mondani, hogy a 2.0.1-es patch, plusz a kiegészítő végre olyanná tette a játékot, amilyennek már az indulásakor lennie kellett volna. Akinek már anno is tetszett a Diablo III, az biztos nem fog csalódni a kiegészítőben, a többieknek pedig ha kacérkodnak a vásárlás gondolatával, de még bizonytalanok, azt tudom javasolni, hogy próbálják ki az alapjátékot a patch-csel. Ha ez meghozza a kedvet a gyakáshoz, akkor érdemes lehet beruházni a kiegészítőre, mert vele végre tényleg a legjobb hack and slash-ek közé került a Diablo, amit eddig csak a neve tartott életben az alternatívák mellett.
Platformok: PC (PS4 és Xbox One valamikor később)
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

41. kray
2014.04.07. 09:23
Na megnézem majd a trialt otthon, hogy valóban javult-e a helyzet, mert a sima 3 nekem kicsit egyhangú volt, úgyhogy most unokaöcsémmel tolom a 2-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. ceripapa
2014.04.07. 09:54
Azért elég sok a nyúlás más H&S-ből :].
Rift ötletetét kicsit átalakították hogy ne hasonlítson annyira a TL2-be látottra.
Adventure map ? Mint TL2-ben és Van Hellsingben ? No de kérem
Passziv slot skillek , Oh a Blizzárdosok nagyon kitettek magukért .

De tény legalább jó dolgokat vettek át, csak ezt már a simában is meg kellett volna csinálni. Igy meg igazából csak más játékok kikövezett útját másolják :].
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. DogTheDog
2014.04.07. 10:41
Egy kicsit tobbet is lehetett volna irni a valtozasokrol.
Az kulon lol,hogy most a nagyobb terkep is hatrany,kemeny vilagban elunk,eddig az volt a baj,hogy az Act 4 egy nyulfarok,most meg az Act 5 hosszu.Nyuszika es a kalapja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Stormrage
2014.04.07. 10:56
jo, hogy nem adtam penzt ezert, de mar azt az 50 eurot is banom az alapjatekert, elkezdtem Path of Exile-ozni, az elejen irto bovlinak tunt, viszont par szintet kieroltetve egesz erdekesse es jol jatszhatova valt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. ceripapa
2014.04.07. 11:03
Épp erről beszélgettem ismerőssel, ő azt mondta hogy nagyon új dolgokat már nem lehet behozni, erre mondtam neki, hogy ott a Path of Exile, TL2 , Van Hellsing is. Szóval de lehet, kúrvasok ötletet még be lehet hozni, de a Blizz már egy ideje valszeg az új MMO-jára koncentrál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Svindler DogTh...
2014.04.07. 11:12
DogTheDog: Egy szóval sem mondtam, hogy az lenne a baj, hogy az ACT V hosszú, az a baj, ahogy ezt elérik. Az egyik térképen pl. mész a temetőben. Teljesen feleslegesen el van nyújtva óriásira és csak ölöd a zombikat, semmi változatosság... Szóval nekem ez "olcsó" megoldás. Lettek volna kisebb térképek, de változatosabbak, én boldogabb lennék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. iponpeter cerip...
2014.04.07. 11:26
Nyúlás? Már bocsi, de azért a Diablo a H&S világ alapköve. A TL sehol se volt mikor a Diablo már uralkodott és azt se felejtsd el hogy a TL-t kik csinálták (csak keress utána). A Riftek már a 3-ban benne lettek volna ezt mondták is, csak egyszerűen anyagi fogás miatt tették a kiegbe. A Van Hellsinget én is végigtoltam és kedveltem, de egyhangú, amíg a RoS végre élvezhető játékot nyújt. Passív slot skillek?? Mire gondolsz? Arra ami már alapból benne volt és csak bővítették 1 hellyel? Igazán sok újítást ezek szerint nem vettél észre. Mondjuk ott van az új karakterosztály. A kivételesen hatalmas új Act amit el kell ismerni hogy a barlangok miatt akkora mint Act II 2x. Új cuccok és bővített lehetőségek a tárgyak módosításához. Ezek csak alapok. Ennél sokkal fejlettebb lett az egész, csak játsz vele eleget hogy meglásd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Szefmester iponp...
2014.04.07. 11:54
Azt meg ne te se felejtsd el hogy a TL egy sima egy-az-egyben lopása a Fate nevű játéknak. De mit is várunk exbli$$ardosoktól... kreativitást? Ugyan... az kihalt belőlük a Starcraft 1 megalkotása után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. s_erno
2014.04.07. 12:02
Nem tudom, én egyáltalán nem éreztem az act5 nél, hogy túlságosan nagyon lettek volna az egyes mapek. Lehet azért, mert hangulatosabbnak találtam őket, mint pl. az act2 sivatagánál
Igen, egy rendes outro lehetett volna ez tény. Meg szerintem a bound on account itemek nem volt valami nagy húzás. Legalább egy klánon belűl lehetne valami közös stash amit mindenki használhat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Enno
2014.04.07. 12:15
Azért mert 1x valaki tudott az épp adott korban csinálni valamit olyan emberekkel akik már 10-20éve nem is dolgoznak ott lehet, az nem sok mindent jelent a mai nevek esetében. Sok víz lefolyt már a Dunán és más emberek más cégeknél találnak ki új , olykor jó dolgokat. És igen a régi név új emberei a beszürkült pénzközpontú világukban kényelmesebbnek tartják hogy lenyúljanak ezt azt ami másnak, máshol már kiforrott bevált dolog..


Amúgy szerintem ez abszolút mindegy is. Nem az a lényeg honnan jön hanem hogy hogy építik azt be valamibe, hogy és mit építenek köré. Az összhatás a lényeg és az igényesség nem pedig az hogy tartják a markukat egy trehány szar valamiért amit összecsaptak párhónap alatt és nincs mögötte semmi kézzelfogható.

A Van helsing tetszik pls azzal is szoktam játszani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.04.07. 12:17
Igen nekem sem tűntek nagynak a mapok. Max a riftek.
Az account bound meg hülyeség. Max olyanra tegyék rá amit felvettél már vagy nem tudom. Vagy igen legalább klánon belül lehessen cserélni valamilyen szinten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. ceripapa iponp...
2014.04.07. 12:27
Én a D3-ra gondoltam kivételessen. És Szóval mennyi erőforrásba is kerül betenni a Rifteket ? .
De visszatérve az eredeti kerékvágásba, a 3-nak kellett volna ilyennek lenni.
Én a Tl2-be több kreativitást láttam, mint a D3-ba anno, és kérdésedre a választ tudom kik csinálták. Itt én arra hegyezném ki a hangsúlyt a Blizz már egy ideje nem azzal a minőséggel adja el a cuccait ahogy rég tette, lásd sc2, d3 ,wow wotlk -tól....
Sztem rajtunk kívül még mások is nagyon sokat várnak tőlük és semmit nem kapnak. Ellenben a kicsi fejlesztőgárdák pedig valamennyire meg tudják adni.
Igaz nem lehet összehasonlítani egy Van Hellsing-t vagy Tl2- t a D3-l , mert előbbieken tizedakkora fejlesztőcsapatok dolgoznak. :]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Heroes27
2014.04.07. 12:35
Azt szögezzük le, nagyon jo lett a kieg. Én innen vettem, és egyszerűen függőséget okoz, a karakteremet mire azt mondhatom, hogy na ez egy brutál gyilkológép, az szerintem több száz óra. (persze szerencse is kell), ezt beszorzom 6 karakterosztállyal, plusz az 5 darab actal, azt azért ki merem jelentei, annyi játékidőt tesz ki, mint szerintem egy GTAV-se fog soha. És akkor a klán rendszernek köszönhetően a marhulások, ökörködések, farmolás, akkor a paragon pontok miatt annyi variáció van egy karakter változatossága kialakításához, hogy azt szavakba nem lehet önteni.

Ha ez valakinek kevés, akkor nem tudom mi neki a rendes játékidő. A CoD 5 órája? Vagy a BF4, amit szarrá unok lvl30-on?

De viszont azzal sajnos nem tudok vitatkozni, hogy az ára RÖHEJ. A Blizzard a Starcraftot is nagyon túlárazta, de ennek az alapára 9K+8K-10K a kieg, tehát akció nélkül olyan 18-20 ezer forint az nevetséges érte. Sem a grafika, 0 render átvezető, a hangok is csak a kiegben kiválóak. Csak annak éri meg, aki tényleg oda van érte. De aki csak casual, vagy nincs ideje játszani megne vegye. Ennyiért biztos ne.

Nálam 10/8.5

Aki meg jön a Torchlight2-vel meg hasonló szar, 10-20 dolláros, klón címekkel, az 0 percet játszott a D3-al. Mert nem egy kategória, az is biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Enno
2014.04.07. 12:56
10-20dolláros cím nem egyenlő a klónnal csak azért mert a blizzardot előbb alapították vagy a D1 már előbb a polcon landolt.
Pont a klónokból vettek pár dolgot a Blizzék. Aminek semmi jelentősége nincs, viszont akkor a kisebb költségvetésű játékokat se szóljuk le mert nem klón és lehet az is jó.

Amúgy jah a patch+kieg már élvezetessé teszi a hosszabb távú játékot.
Sima D3 nekem ott elég volt hogy kitoltam a storyt 2 karival utána már nem kötött le. De most jól el farmolgatok a crusaderemmel. D2ben is mindig Paláztam =)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Butchy
2014.04.07. 13:57
Nekem is ez a bajom hogy függőséget okoz
Kifejezetten hangulatos lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. s_erno Enno
2014.04.07. 13:58
Igen az ár kérdés az egy érdekes dolog. Sajnos, mint Európa többi országa, beszoptuk a dollár-euro 1:1 es konverziós arányt. Azért baromira nem mindegy, hogy 40 dollár vagy 40 euró.

A másik nagy problémám (mondjuk lehet ez csak személyes) az a retardált rng-vel van. Ne mondja nekem valaki, hogy az normális, hogy ugyanaz a cipő meg gyűrű dobódik már egymás után harmadjára...ja és set cuccok? Mondjuk ha blackthorne kivételével más is dobódna végre annak örülnék. .)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Enno
2014.04.07. 15:41
Nekem még egy nyamvadt set item sem esett az új rendszerben. a Régi csöves loottal bezzeg 3 is 1-2napon belül Legendary viszont potyog
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. gabest
2014.04.08. 03:13
Most vettem meg akciósan 20 dollárért az alapjátékot az amerikai szerveren. Mindig ki lehet fogni pár ilyet egy évben, csak ki kell várni. Nem tudom milyen volt az eredeti AH-s időszakban, de nálam hozza a régi diablo élményt, olyan grafikával, amire azért mégse ciki ránézni már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. madcaptain Enno
2014.04.08. 03:13
Ugyanez a bajom, ha meg esik set akkor blackthonre hulladek, meg undaunted.. 1 nap esett 2 blackthorne amulet, masik nap a 3.
De amit a legjobban szeretek a 18. (nem vicc) Adventure journal valami legendary item crafthoz amihez receptet sehol se talaltam meg, mert matik esnek ezerrel receptek meg nem.
Behozhatnak Blood shard-ot wow mintara hogy venni is lehessen erte legalabb receptet megha mondjuk 1000 shard is darabja.
Ami szamomra kiborito az eredeti D3 AH zsonglor, "van 500 milliom jatekosokra" tervezett crafting rendszer, aminel egy itemhez 10 millios gem kell, vagy egy reroll stathoz is tobbmillios gem kell. Nekem aki 2.02-nel vette meg a jatekot igy eleg eselytelen barmit is kraftolni jo sokaig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Enno
2014.04.08. 11:30
Igen nekem is az volt a szerencsém hogy volt még 60millám . amiből mára matadt kb 38 . Tényleg érdekes árak vannak. pls 1 stat csere majdnem 250k , azt lehet 10x el kell sütni hogy az a stat jöjjön be az itemen ami jó is a classnak. Az úgy már fájó...

szerintem eztán csak és kizárólag a legendary tormentes itemeken cserélek bármit is meg gemelem....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Stormrage Heroe...
2014.04.08. 12:20
Valami 800 ora jatek utan a D3-ban mondom azt, hogy a PoE sokkal jobb!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Enno
2014.04.08. 12:40
én D3ban kb 4-500 óránál járok. PoE-val is játszottam. Mind2 amire kitalálták jó de a PoE nekem elég lassan beindulósnak tünt, plusz annó mikor játszottam vele sok volt a szerver lagg. Na most HC kari esetében nem volt poén az végett meghalni ....

Most pont 1 hete lehetett kb,, hogy a Blizz szerókat is támadták olyan 2-3000es latency volt hogy öröm volt nézni a képkockákat meg az ilyen 3-4seces megállásokat. Le is léptem a csá-ba . De itt elég ritka a lagg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. s_erno
2014.04.08. 13:41
@Enno
Huh, örülök, hogy legalább valakinek esik legandary . Tegnap 3 óra rift farm alatt 1 dobódott, ami természetesen ugyanaz volt, mint amit egy nappal előtte shardoltam...és tényleg olyan, mintha a blackthorne setnek valami irgalmatlan nagy drop chance e lenne set cuccok kozott.

Ugh és akkor ne is beszéljünk arról, hogy az egyes craftolható legendarykhoz royal gemek kellenek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Enno
2014.04.08. 14:06
na igen és az olyan gemek nem 2 filléresek. De tényleg a napi 1 vagy 2 legendary mindig meg van, kérdés mennyire használható
Nekem nagyobb szerencsém van akkor Velem kell járni farmolni ennyi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Avisto
2014.04.08. 22:24
Azért én annak örülnék ha adventure módban kicsit előbb állna neki a minimap mutatni hogy merre is kéne keresnem az adott bosst vagy lejáratot, mert nem egyszer csinál olyan hogy egy hely 2. szintjét kell kipucolni, de első szintnek meg bead egy fél kontinensnyi pályát és persze ilyenkor az utolsó zugban szokott lenni a lejárat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. DogTheDog Avist...
2014.04.09. 07:00
Ha azonnal egyertelmu lenne az irany,akkor ugyan mi ertelme lenne maganak az Adventure modnak es a random terkep generalasnak?
Semmiben sem kulonbozne a dogunalomba fulladt sztori mod ismetelgetestol.
En meg ezt a segitseget is levennem annyira,hogy csak akkor lathassam,ha mar ott allok kozvetlenul mellette.
A nyilat tolem ki is hagyhattak volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Xeper madca...
2014.04.09. 13:03
Már nem kell 10 milliós gem, csak a talált alap, ingyen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Enno
2014.04.09. 16:17
jó de az alap amit úton útfélen dobálnak, csak ilyen 100-120körül adja a full meg valami 280 vagy hogy nem ? Az meg nem mind1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Xeper Enno
2014.04.09. 17:55
Craftolásról volt szó, azaz amit minden darab létrehozásakor a kovácsnak kell adni. Set esetén ez tartalmzott egy maxos gemet is, de a tegnapi patch óta a legalsó szintű gem elég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Senbonzaku...
2014.04.09. 21:38
Drága?
20 dollár volt az alap, 40 dollár a kieg. megjelenés előtt. (USD-ban kell megvenni az USA oldalon. Global verzió , így EU-ra is használható.)
Kb. 13 ezer volt a kettő együtt Az azért nem olyan húzós szerintem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. csiki2
2014.04.09. 21:45
Engem a boss fightok zavartak kissé.
Már Adriánál látszott, hogy izzadtak a fiúk renderesen, hogy "valami" emlékezeteset alkossanak, de elfogyott a fantázia.
A főboss küzdelme, meg egyenesen röhejes: ha arcade, lövedék kikerülős játékot akarok játszani, akkor azt veszem meg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. s_erno
2014.04.10. 14:17
@csiki2
Érdekes, nekem pont a Malthael fight tetszett a legjobban az összes boss fight közül.
Craftolást igen hál istennek hotfixelték, mostmár csak a legendaryk drop ratejét kellene (fél-1 óra 1 drop) a riftekben belőni és akkor úgy kb minden jó lenne a kövi kiegig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Enno Xeper
2014.04.10. 18:02
Jó akkor az még okés,de a ruhába socketbe kell a maxos ami felszorozva még mindig nem olcsó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.04.10. 18:03
tegnap haverral mentünk 1db riften belül esett 5 legendary Nekem 3 neki 2. Igaz csak 1 volt olyan ami megérte többi ment a levesbe, illetve alapanyagnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. dRGizmo s_ern...
2014.04.11. 05:08
Gyurjatok ra a magic find-ra akkor tobbet fog dobni... eleinte nekunk is orankent 1-2 esett de miota felpakoltuk magunkat mf-es itemekkel azota kicsit szaporabban hullanak nekunk ami nagy problemat okoz az a legendary itemekhez a matik egyszeruen nem akarjak dobalni meg T3on sem

@Enno
t1en 1ora alatt osszelehet szedni kenyelmesen masfel milliot ha minden ami esik eladod es nem betorod abbol mar lehet azert craftolgatni csak hat sokat kell menni az aranyert ez sztem mindenkinek problema most aki elverte az osszes aranyat AH-ban az utolso napokban
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. csiki2 s_ern...
2014.04.11. 11:19
@s_erno:
Izlés kérdése, hogy a másik játéktípus, amire hirtelen átnyergeltek, bejön-e.
Engem nagyon zavart, ez a ne üss semmit, csak menekülj a sérthetetlen "lövedékek" elől.
Már csak egy kis űrhajó ikon hiányzott a fejem fölül...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. s_erno
2014.04.11. 14:14
@dRGizmo
Sajnos a magic findot úgy ahogy van elfelejtheted és valószínűleg csak bejött nektek az rng (meg talán az hogy tegnap drasztikusan boostolták a drop rate et a riftekben). A mf 1% számít bele a legendary/set itemek drop ratejébe és így kb. használhatatlan.

@Enno
Igen kb ahogy megírtam kb még aznap jött a Blizzardos post, hogy 100% al boostolják a narancs/zöld cuccok drop rate-jét riftekben.

@csiki2
Igen, tény hogy izlés kérdése, csak nem tudom egy ilyen hack&slash nél
az egyhelyben állok és ütökön (és reménykedem, hogy van elég hpm meg resim) meg a szaladgáláson kívűl milyen más játékelemet lehetne bevinni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csiki2 s_ern...
2014.04.13. 15:09
@s_erno:
Pl., hogy üthetem legalább egy részét azoknak, amik elől szaladgálnom kéne...
Erre is van náluk példa, ezért nem értem, hogy miért vitték el az utolsó küzdelmet teljesen az egyik irányba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. dRGizmo s_ern...
2014.04.17. 20:26
ezt az 1% eselyt ugye csak viccbol irtad? ne mond mar komolyan h nem szamit az mf akkor miert van a jatekban? ennyi erovel a magic find sem mukodik sot az xp pool-ok sem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Enno
2014.04.19. 11:54
Szerintem ez úgy lehet, hogy mondjuk annó volt ilyen 0,001% most járunk a boostokkal meg minden vacakkal, patch stb 0.1 vagy lehet 1%-on a jó itemek tekintetében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. s_erno
2014.04.23. 14:13
@dRGizmo
Nem viccből írtam, nem véletlen, hogy a 70 es itemek 99%-án nincs mf stat. De abban igazad van, hogy nem 1%, bocsánat, rosszul emlékeztem. Az mf 10% a számít bele a legendary/set itemek dobodásába.

http://eu.battle.net/d3/en/forum/topic/8966397468

Blue post kb az oldal közepén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!