iPon Cikkek

Duke Nukem Forever: A Király visszatér!

Dátum | 2011. 06. 17.
Szerző | Chocho
Csoport | JÁTÉK

Június 10-én tudtam, hogy olyasmit fogok tenni, amire nemrégiben még semmi esély nem kínálkozott: megveszem minden idők legtöbbet késett játékát, a Duke Nukem Forevert. Tizennégy év alatt generációk nőttek fel, konzolok jöttek-mentek, engine-ek váltak csodálat tárgyából régimódi szemétté. Kijött a Doom 3, a Half-Life 2, megjelent a Crysis és egy apró skót cég, a DMA Design Rockstar Games néven a világ legnagyobb hatalmú független játékcégévé erősödött. Ezalatt Duke Nukem itt-ott feltűnt ugyan, az igazi visszatérése viszont csak csúszott és csúszott, egészen a 2009 tavaszi 3D Realms csődig. A történet azóta vett pár váratlan fordulatot, az évtizedes fejlesztési időt pedig már kitárgyaltuk egy erről szóló cikkünkben. Jöjjön hát, aminek jönnie kell, teszteljük és értékeljük a Duke Nukem Forevert!

Waitin' forever...

Már itt az elején szeretném leszögezni, hogy ez a cikk kicsit személyesebb lesz. Aki elolvassa (s persze aki írja), kortól és nemtől függetlenül is közös valamiben. Mindannyian játszani szerettünk volna már a Duke Nukem Foreverrel, és mindannyian átéltük a késés keserű időszakát a fejlesztők csődjével egyetemben. Aztán kijött a játék és vele együtt az első vélemények és tesztek, amik újabb pofonként értek bennünket. Mert hisz ha Duke fan vagy, akkor egész biztosan olvastál már valamilyen cikket a játékról, ahol is túlkoros szemétnek titulálták, idei sztenderdekhez mérve véreztették ki és nyilvánították csalódásnak. Csalódni persze mindig relatív élmény. Van, aki szerint Duke Nukem ma már nem vicces, a cickók és az idegen hullák fejenkakkantása ovis szint, amit 2011-ben játékba tenni felér egy öngyilkossággal. Mások szerint pont ettől egyedi a Duke Nukem franchise, hisz anélkül tud gusztustalan és tabudöntő lenni, hogy az elrontaná játékmenetet (ellenpéldának lásd: Postal 2). Egyesek számára Duke maga a Király, aki 96-ban egy 2D-s, ronda sprite-okkal operáló kódhalmazba öltöztetve is szétrúgta a Quake hátsóját, álmatlan éjszakákat okozva a technokrata id Software dolgozóinak.

Azért kezdjük pozitívan, nemde?
Ezen tények ismeretében tehát két dolgot lehet tenni: elfogadjuk, hogy a Duke Nukem Foreverről tesztet írni nem csak munka, hanem komoly felelősség is, és ezek szerint járunk el, figyelmen kívül hagyva a játék előtörténetét; vagy dönthetünk úgy, hogy előre ítélünk, rámászunk a ronda grafikára és fél óra után kimondjuk, hogy ez egy romhalmaz, felejtsük el, amilyen gyorsan csak lehet. Én igyekszem majd az előbbi csoporthoz tartozni és elemezni, mint játékos, mint újságíró – s egyszersmind rajongó. Most pedig, hogy átrágtuk magunkat az alapokon, tényleg beszéljünk a játékról, mert még a végén átlapoztok egy 1/10-es értékelésű konkurens cikkre...

"I'm back, baby!"

A Duke Nukem Forever sztorija nagyjából olyan, amilyennek az összes rajongó várta. Duke tizenkét évvel ezelőtt megmentette az egész világot, s ettől valódi sztár lett, aki manapság mást sem csinál, mint gyönyörű nőket du... lát vendégül saját kaszinóbirodalmában Las Vegasban. Mikor viszont az idegenek visszatérnek, Duke világos parancsot kap az elnöktől, hogy semmiképpen sem avatkozhat közbe, mert a legutóbbi háború is az ő hibája volt (!). Az elnök szerit az emberiség félreértette a cycloid birodalom békés közeledését (modern külpolitikai szatíra rulz), így a napok óta Vegas felett lebegő anyahajó nem Duke miatt van a városban, hanem hogy végre összebékítse a két civilizációt. Persze ha így lenne, soha az életben nem jelent volna meg a Forever, szóval egyértelmű, hogy az idegenek revansot akarnak venni Duke Nukemen a legutóbbi háború miatt. S hogy erre mi a legjobb módszer? Nos, csupán el kell vinni Duke csajait, a dögös és természetesen nimfomániás Holsen ikreket. Duke innentől kezdve tesz az elnök parancsára, és régi barátja, Graves tábornok segítségével útra kel, hogy egy eposzi kalandon keresztül tegyen pontot az invázióra.

Hehe, vicces, hogy pont egy, a tiédnél sokkal jobb játékot oltogatsz, Duke...
Ilyen történet mellett persze semmi mai ötletet nem szabad elvárni. Duke most is egy 2D-s papírmasé figura, aki nagyjából egy tizenhárom éves kamasz szexuális frusztrációival tölti ki izomkötegeit. Ha meglát egy csajt, méricskél és beszólogat, ha számítógép közelébe jut, nőcis képeket nézeget rajta, alázós szövegei pedig durvábbak és viccesebbek, mint valaha. Az összes klasszikus duma visszaköszön, kezdve a "Rest in pieces!"-től a "Hail to the king!"-ig, a humor pedig olyan, amilyen, vagyis ízlés dolga. A magam részéről mindig is szerettem a Duke Nukem játékok ökörködéseit, mert remekül parodizálták az akciófilmek klasszikus kliséit. Persze manapság az akciófilm zsáner nem ugyanaz, mint tizenöt éve, de a recept még most is működik, és a Forever írói sok videojátékos klisét is vicc tárgyává tettek. Azért amikor felcsendül a Halo zenéje, és közli egy katona, hogy "Duke, meghozták a páncélod!", majd a Király csak annyit felel, hogy "A páncél punciknak való"... hát az üt, még úgy is, hogy tudjuk, ez a játék közel sem olyan csiszolt és jó, mint akár az első Xboxos Halo.

Na de ne szaladjunk előre, maradjunk még a humornál, mint hatalmas pozitívumnál. A játék az első perctől kezdve az utolsóig hozza a formáját e téren. Duke mindent kommentál, és bár kicsit többet káromkodik, mint annak idején, a dolog nem válik zavaróvá. A csajok itt is állandó szereplők, sokkal összefuthatunk, akik persze mind hatalmas rajongói Duke-nak és mást sem akarnak, mint huncutkodni a Királlyal. Persze nem csak verbális, de vizuális poénokkal is elláttak bennünket. A falak tele vannak a Duke Nukem musical reklámjaival, hősünk pedig saját gyorséttermet üzemeltet, melynek falán egy kutya feldolgozhatóságát prezentáló poszter feszít, jelezve, hogy ezek az ételek tényleg tele vannak meglepetéssel. Na meg persze minden interaktív: csodálhatjuk magunkat a tükörben, nyitogathatjuk a csapokat, flipperezhetünk egy komplett flipperjátékkal (melyet egyszer külön is kiadtak), nézhetünk pornót és súlyzózhatunk is... ez pedig összességében olyan hangulatot varázsol a játék köré, amilyet utoljára 96-ban érezhettünk. Mit mondhatnék, nosztalgikus élmény az egész, szavakkal nem is nagyon írható le.

"Your face, your ass... what's the difference?"

Maga a játékmenet már korántsem ilyen egységes, és ez az a pont, ahol inkább a kritikus kell, hogy előbújjon belőlem. Mindig is szerettem a régi FPS-eket, tudjátok, amikben nem voltak félpercenként nevetségesen túldramatizált scriptelt jelenetek, s melyekben néha az agyunkra is szükség volt. Hmm... érzitek a CoD-szagot? Na mindegy, térjünk a lényegre. A Duke Nukem Forever nem csak humorában idézi a 90-es éveket, de játékmenetében is. Adva vannak a jórészt lineáris pályák, melyeken a kisebb elágazások mellett is képtelenség eltévedni, az akciórészeket pedig erőltetett és oda nem illő puzzle szekciók szakítják félbe. Nem mondhatjuk, hogy rossz ötleteket vonultattak fel a készítők, de tény és való, hogy egy olyan kort idéztek fel, ami nem véletlenül tűnt le annak idején. Egy agyatlan shooterben azért vannak logikai részek, hogy erőszakkal frissítsék a játékélményt. Manapság viszont, a történetorientált játékok korában ez a divat elsorvadt, helyét más (bár nem feltétlenül jobb) megoldások vették át. Ennek köszönhetően aztán a Foreverben található puzzle részek inkább tűnnek furcsának, mint értelmesnek. Szintúgy kilógnak a sorból a poénos, de játékmenet szempontjából mellényúlásnak tekinthető töpörödős részek. Duke időnként összemegy, ami az első, kaszinós fogócska alatt még vicces, később viszont túl sokszor sütik el, pont, mint az ágyús lövöldözéseket és az FPS-ektől manapság távol eső platformugrálós szakaszokat. Hol egy hamburgeresnél kell ugrabugrálni, hol Duke óriásszobrát kell megmászni... oké, nem rossz, de miért is? A válasz egyszerű: ezt a játékot a dizájnerei a 90-es évek gondolatvilágába álmodták, képtelenek voltak haladni a korral és új ötletekkel előállni. Ennél fogva amit kapunk, az egy relatíve retro élmény, megerőszakolva pár később tárgyalt eljárással.

Na EZ boss! Kár, hogy a játék végére elfogy a szufla...
Hogy ez rossz-e, már nézőpont kérdése. A játékélmény egy manapság huszonéves gamer részére kielégítő és mulatságos, felidéz pár szép pillanatot. A konkurencia jegyében viszont elavult és unalmas, amit tetéz, hogy az első órák változatossága fokozatosan veszik ki a Foreverből. Nem vicc, a nagyjából 12 óra hosszú játék első hat óráját követően annyira leül minden, hogy az valami fertelem. Először vannak tűrhetőbb feladványok, látványos és hatalmas bossok, sok-sok tűzharc és járműves pályák. Később (nagyjából a gáttól számítva) viszont ugyanaz a minta ismétlődik végig: szörnyek, szoba, szörnyek, szoba, szörnyek, szoba... Mondanom sem kell, ez aztán kizökkent a hangulatból rendesen. A legrosszabb azonban kétségkívül a befejezés, a főboss, ami... hát... nem szeretek spoilerezni, de azt hiszem, fel kell készítselek bennetek, mert félő, hogy nekivágjátok az egeret a monitornak. Szóval a főboss ugyanaz a cycloid, akit az első pályán intézünk el! Oké, a játék végén nem egy, hanem három dugót húzunk ki belőle, és a neve is "Emperor", de a kihívás így is nulla, a záró képsorok pedig a Call of Duty 4-nek szólnak be, pont annak a játéknak az egész sorozatból, ami máig köröket ver a többi részre. Most komolyan, kellett ez?

Kínos továbbá, hogy a fejlesztők úgy szerettek volna gúnyt űzni a modern FPS zsánerből, hogy közben olyan elemeket vettek át tőle, amiket Duke elvileg körberöhög az első fél órában. A Halo-s poén speciel már csak azért is gáz, mert Duke életereje magától töltődik vissza. Érdekes adalék, hogy itt nem Healthnek, hanem Egonak hívják, és hogy bizonyos opcionális dolgokkal (boxzsák püfölése, játékgépezés, csajnézegetés, stb.) növelhető a sáv, de játékmechanika szempontjából nincs semmi különbség a Haloval bevezetett regenerálódás és a Duke Nukem Forever egórendszere között. Ugyanilyen kellemetlen, hogy egyszerre csak két fegyver lehet nálunk. Az még csak hagyján, hogy az egyébként kiváló arzenál megegyezik a 96-os elődével, de az, hogy nem hordhatjuk magunkkal az összes flintát, sokszor feleslegesen nehezíti meg az amúgy sem épp könnyű játékot. Nem egyszer előfordult velem, hogy az egyik teremben kiválóan működő duó a következő szinten game over feliratot eredményezett. Az ilyen megoldásokat nem elég csak átvenni, ehhez hozzá kell igazítani a játékot, s ez itt nincs meg, lévén minden más a 90-es években ragadt.

Az AI olyan okos, hogy szimplán a kerekek alá szalad. Hát nem cuki?
Ha már szóba került a lövöldözés, térjünk ki a mesterséges intell... hoppá, inkább mégse, itt ugyanis nincs olyan. Az ellenfelekbe rengeteg skulót kell pumpálnunk, hogy megfeküdjenek, és emellett igen nagyokat tudnak sebezni, ezzel tényleg nehézzé téve a Forevert, viszont eszük nincs, elég megkerülni őket és máris belezavarodnak a történtekbe. A legnevetségesebb a bossok viselkedése, hajlamosak rá, hogy másodpercekkel később is arra a helyre lőjenek, ahol korábban álltunk. Fedezék nincs sok, lőszer még annyi se, a disznók viszont csak jönnek és jönnek, felidegesítve még a legelszántabb rajongókat is. Ha valaki hozzám hasonlóan mégis úgy érzi, hogy nekiesik a játéknak nehezebb fokozaton, előre szólok, hogy készüljön, mert a Király ereje ekkor már semmit sem ér.

"One eyed freak"

Adva van tehát egy hangulatos és humoros FPS, ősrégi játékmenettel és teljesen felesleges divatfeature-ökkel megtámogatva. A kérdés már csak az, hogy mi a helyzet a tálalással? Nos, fertelmes. Komolyan, a Duke Nukem Forever nyugodtan pályázhat az év legrondább játékának nem túl becses címére. A textúrák alacsony felbontásúak, a karaktermodelleket baltákkal faragták, a poligonszám alulról súrolja a kettest... hát igen, ennek a játéknak sem ma kellett volna megjelennie. Mindezzel még kibékülnénk, mert hát senki sem várt egy Crysist, de hogy a játék optimalizálatlan és szaggat, az már mindennek a teteje. Az én gépemen (AMD Athlon II X2; 4 GB RAM; HD5770) 1280x720-ban, élsimítás nélkül is volt, hogy leesett a framerate, látszólag akkor, amikor több ellenfél is a pályára került. Ez viszont még semmi a konzolos változatok "színvonalához" képest. A PS3-as port még úgy-ahogy rendben van, csak az alacsony felbontású textúrák zavaróak, de Xbox 360-on egész konkrétan tré a játék. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a felbontás nincs 720p, és mindkét gépen 30 fps-re lőtték be a játékot, amit sokszor képtelen teljesíteni az engine. Botrány.

Hmmm... csak nem repültünk vissza 2002-be? Ja, nem, csak betöltött a pálya...
Még szerencse, hogy a hang és a zene a régi. E téren nem tudok belekötni a játékba, sőt, a shotgun hatalmas durranásáról dicshimnuszokat tudnék zengeni, annyira jó. Duke hangja, John St. John hozza a formáját, a beszólások és a szinkron első osztályú. Sajnáltam ezzel szemben, hogy a nagy potenciált hordozó többjátékos mód semmi különöset nem hozott. A klasszikus játékmódok unalmas és kicsi pályákkal társulnak, és bár el lehet lenni a multival egy pár órácskát, azért nem a DNF lesz az a játék, ami miatt letesszük a CoD-ot vagy a BF-et. Sebaj, az előrendelők kaptak néhány DLC-t, ez is valami.

Hail to the king?

Megjött, itt van, játszhatjuk – talán ez a legnagyobb pozitívum a Duke Nukem Foreverrel kapcsolatban. Csodát persze senki sem várt, a lényeget pedig megkaptunk: adott egy totálisan régimódi játék, amit elhalványít a befejezés, a regenerálódó élet, a fegyverkorlát és az unalomba fulladó darálás. Ugyanakkor az atmoszféra jó, klasszikus Duke, szóval aki ezt szerette volna, az nem fog csalódni. Személy szerint úgy vélem, hogy mi, rajongók még így is örülhetünk a Forevernek. Egyrészről szórakoztató, nehéz felállni előle, másrészt pedig sok olyat mutat, amit mi nagyon is szerettünk a 90-es években. Érdekesség egyébként, hogy a végjáték után megnyílik egy videó galéria, ahol olyan felvételeket is megnézhetünk a DNF korábbi verzióiból, amiket még sosem láthattunk korábban. Nekünk, öregeknek ez tényleg ajándék. S hogy mi van a mai, fiatal játékosokkal? Nos, ők nem nagyon fogják tudni hová tenni a DNF-et a WC-n kívül. Komolyra véve a szót, szakmai szemmel nézve ez a játék akkor lenne ténylegesen értékelhető, ha PC-re négyezer, konzolra maximum hatezer forint lenne, kiválóan futna, és a konzolos változatok is 720p-ben feszítenének stabil 60 fps-es képfrissítéssel, élsimítással megtámogatva. Akkor fele annyian sem szidnák a játékot, mint most, és alant is magasabb számot olvashatnátok. Így azonban ki kell mondani: a Király felett eljárt az idő, szóval hacsak nem vagy rajongó, inkább várd meg, hogy lemenjen az ára... 2000-ért már mindenképp megérheti.


Platformok: PC, PlayStation 3, Xbox 360
Tesztelt platform: PC, PlayStation 3

Chocho

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

105. rootshaper
2011.06.17. 13:13
fu, nagyon felve olvastam el ezt a cikket, attol tartottam, hogy ezt is agyon fogjatok dicserni, de amint latom, szerencsere helyen kezeltetek a dolgot, vegre! ez a jatek kiabrandito lett, es az sem menti meg, hogy Duke szerepel benne. igazabol semmi nem menti meg. idiota amerikaiaknak pont jo, akik csak azon kepesek rohogni, hogy szar, meg hugy meg fasz. humortalan, ocsmany, idegesito, mar-mar a Legendary-t idezo szarsag...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. nedcoleman
2011.06.17. 13:21
A Duke Nukem volt anno az első olyan FPS amit már tudtam egérrel irányítani, ha beírtam a mouse.com varázsparancsot... Rengeteg időt eltöltöttünk előtte. Azóta azért változtak a dolgok és haladtunk szépen egy irányba.

Duke Nukem megmarad a régi emlékek között és nem piszkálom még bottal sem ezt a verziót - A végén észre kell vennem, valami olyasmi ez amibe kár lett volna belelépni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. Terror
2011.06.17. 13:24
Látom Chocho azért vért izzadt, hogy valami jót is írjon erről a Duke Nukem skines, Unreal motoros tucat fps-ről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. PoganyPtR
2011.06.17. 13:57
Nem játszottam vele sokat, mert még nem volt kedvem másodszor elindítani, de amit ez idő alatt tapasztaltam az elég nevetséges
Grafika nagyon tré, bár néha találkoztam szép helyszínekkel is.
Játékmenet iszonyat unalmas, semmi élvezet nincs az idegenek gyilkolásában.
Amin még nagyon kiakadtam az a karakterek animációja. Ennyire nyomorék mozgást rég láttam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. exec79
2011.06.17. 14:18
szerintem jó kis játék lett, csak mindenki túl sokat várt tőle aminek lehetetlen megfelelni. A max. két fegyver az egyetlen idegesítő dolog amit felhozhatok miért nem tetszett. Azt sem értem Halo-t miért hozzák/hozták fel annyiszor referenciának én 3* kezdtem el és képtelen voltam befejezni annyira @!%5 többször ellenőriztem ez az a játék amiről írtak? No de vissza a témához szerintem nem lett rossz, de nem is többször végig játszós darab. Nálam q6600 4gb ram gf560ti minden maxon, nem vettem észre low fps-t sehol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. head1shot
2011.06.17. 14:25
phenomx6 4ghz, hd6950, 8gb ram, 30-60 fps között ugrál állandóan, azért mikor leesik 30-ra azt észreveszi az ember és rendkívül idegesítő is. Hulladék kategória
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. kajosin6
2011.06.17. 14:35
Nekem tetszik a játék, hozza a régi Duke hangulatot, és nem is vártam többet tőle.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. tomchee
2011.06.17. 14:44
most jó kárörvendőnek lenni
anno kijelentettem, hogy "ez valami szar lesz csak kidobnak valamit DNF néven, hogy ugyan legyen már így 14 év múlva" és akkor mindenki le ugatott... =D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. SWiNEBoY
2011.06.17. 14:50
Grafikát, és az optimalizációt leszámítva jó game.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. necropedo
2011.06.17. 14:54
Megérte megvenni anno 27 ezerért a gyüjtői kiadást. Eszméletlen hatalmas. Bár nekem az emlék a 3D-ből néhány helyen másmilyen volt:

-Kevés a vér (ezt magyaráznom nem kell)
-Kevés a káromkodás (szerintem egyértelmű)
-Kevés a beteg jelenet (Sokkal több bescriptelt szemgolyó kirudgalást vagy nyakbakakikást is megnéztem volna. Ez nagyon szórakoztató elem)
-2 weapon @ the same time?! ROTFL.
-Nekem a grafikával nem volt bajom. Tökéletes kompromisszum. A Crysis féle vicc kategóriás techdemo ahol egy noname csóka vagy aki jellemtelen senki egy noname átlag világban... Halovány nulla ahogy a Starcraft 2 a WH40k DoW-val szemben is kritikán aluli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. KaiotEch
2011.06.17. 15:19
Elég szegényes értékelés
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. Cukrosbacs...
2011.06.17. 15:30
Én is kipróbáltam, UT2004 sokkal jobban optimalizált, sok a játékon kívüli séta, egyes helyen keményen megakad ha 2 törmelék közzé kerül, gyenge grafika. Jobbra számítottam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. gezu1025
2011.06.17. 15:41
Hogy oltogatják ezt a játékot a legtöbben LOL

Én anno lemaradtam a Duke Nukemről, nekem az első game a Half-Life 1 volt, így nekem ez a Duke téma eléggé újként hatott. Szerintem bőven játszható, vicces és nagyobb élményt nyújt, mint a mondjuk a cod7. A régimódi pályatervezés azt kell mondanom felűdítően hatott rám, elvoltam vele.

A grafika szerintem rendben van. Nem egy áll leesés, de rendben van. Az én szememben a legnagyobb pozitívum az az, hogy érzem a játékon a "gondoskodást". Gyakorlatilag minden interaktív és úgy ahogy a helyén van. Érezni a játékon a részletgazdagságot, de nem mindenhol

Nálam (mint első duke játékom) simán lenne, 70-75%, hiszen kikapcsolódni tökéletes, és nem idegesít fel, mint a 1253. cod vagy a homefront a hülyeségeivel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. CyberPunk6...
2011.06.17. 15:42
Nekem tetszett ez. Szerintem az emberek túl sokat vártak tőle, 14 év után, nem lehetett megfelelni az elvárásoknak. Az más kérdés, hogy nem sikerült a kor elvárásainak sem, de én egy serious sam játékra számítottam pucér nőkkel, ezt hozza is, pici fejtörőkkel (azé nem bonyolítja túl).

Én várakozások nélkül kezdem neki és így élvezhető.

Nálam a laptopomon minden teljesen maximumon soha nem akad meg, ugyan az fpst nem néztem meg, de soha egyetlen akadást sem produkált és még a töltések sem hosszabbak 7-10 másodpercnél. pedig sok helyen panaszkodnak, nem értem. Az enyém egy laptop. Profilomban látni milyen. link is van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. sgtyork
2011.06.17. 15:50
Üdv!

Elsőre megfogja az embert a játék (Vazze megint DukeNukemezek). Ez kb addig tart amíg az első 10 perc eltelik.
Számomra egyfolytában más játékok jutottak eszembe a játék alatt. Amíg ki érünk az első Bosshoz eszembe jutott a Deus Ex (2000-ben jelent meg) játék szinte minden apró részletében ezt a játékot véltem felfedezni aki játszott vele annó az szerintem érti mire gondolok és elég szomorú hogy akkor annak a játéknak majdnem ilyen grafikája volt és az akkori min. gépigény -> 300 MHz CPU, 64 MB RAM, 4 MB video card volt.. vicc?!

Utána eszembe jutott a AVP 1 Predatoros része mikor sötétben kell mászkálnunk és folytathatnám a sort..

A cikk írójának mindenben igazat adok kivéve 1 dolog
"az unalomba fulladó darálás."

Nem tudom Én azt vártam mint régen, hentelés, hentelés...ehelyett már mindig azon agyaltam na most jön a sok ellenfél, na most??? HOL VAGYTOK ??? Én speciel ezen akadtam ki nem volt ellenfél csak a sok elvont feladvány most ide ugorj ide dobj pipebombot most ide kell felmászni, kikészített.
Csak az hajtott hogy vajon mi a vége, így is hardon nem volt 10 óra hogy kijátszottam.

Talán a szavatosságra adtam volna 4 pontot. Lehet még egyszer neki futok ha nagyon unatkoznék.
Böff
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. cstommy
2011.06.17. 15:57
Nálam 10000 pontott kapot 100-ból
Ez a valaha volt legeslegjobb játék
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. Terror
2011.06.17. 15:59
"A régimódi pályatervezés"

Ebben hol van régimódi pályatervezés? Ez 100%-ig lineáris modern COD, egyenes vonalon egyenletes mozgás.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. rootshaper
2011.06.17. 15:59
exec79: "zerintem jó kis játék lett, csak mindenki túl sokat várt tőle aminek lehetetlen megfelelni."

olyan szar mikor valaki ezzel vigasztalja magat. ha nem Duke lett volna ez a jatek, meg ennyit sem kapott volna... ez 2011-ben egy vicc, egy nagyon rossz vicc. egy borzalmasan rossz vicc, amit jobb lenne letagadni. a Gearbox-ban hatalmasat csalodtam, hogy kepes volt azert felvasarolni a DNF nevet, meg a jogokat vele, hogy aztan OSSZEOKADJON egy ilyen ertekelhetetlen mocskot, es meggazdagodva a sok hulyegyerek elorendeleseibol, rohoghessen a markaba... ez undorito szerintem. ennel az indie The Ball is izgibb volt, komolyan. no meg szebb. pedig azt max 5-6 ember fejlesztette (unreal engine-re, azert a pelda) nem pedig egy komplett studio!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. hmisi
2011.06.17. 16:20
Mindenki szidja a grafikát. Nálam pcn full hdba ultra grafon w7en jól nézz ki és nem lassul be jó gyorsan megy. Codnál szebb, hát konzolon nemtom hogy nézz ki. Még csak keveset toltam vele, de nekem bejön. Bírom hogy ilyen beteg game. x4 955 4gb ram 4890. Tesomnál má azé lassú meg szagatt de neki csak 8600gtje van xpvel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. Phantomstr...
2011.06.17. 16:23
A képek alapján a grafika bőven vállalható volna, de ha tényleg úgy elszúrták, ahogy a teszt írja, akkor inkább hagyták volna. Már magában úgy is mindenki eltemette, és ez nem tűnik feltámadásnak.


Szerk.
A Postal 2 viszont nem volt rossz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. csx01
2011.06.17. 16:24
Duke Nukem élmény, nem is kell ennél több.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. tompika74
2011.06.17. 16:36
A harc fura. Nehéz pontosan célozni.
Túl sok az "érdekes" rész. Pl. kisautó, idegen űrhajó szétlövése, mászás a szellőzőjáratokban.
A cápás akvárium tetszett, amíg a cápát át nem szúrta a növény, amin átúszott. Miért kellett pont arra tervezni az útját?
Az egész játékból a hülyéskedés és a környezet tetszik. Személy szerint jobban élvezném a játékot, ha lövöldözés nélkül végigjárhatnám a helyszíneket. Az FPS része irtó gyenge. És az ugrálós, meg a kisautós része is az
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. djbundy
2011.06.17. 16:44
Játék közben végig röhögtem (örömömben/kínomban) és épp ezt vártam és a készítők is épp ennyit akartak elérni. Majd jön hozzá patch és akkor nem szaggat, gyorsabban töltődnek a pályák, nem lesz bugos, stb. Ja, és kinyomnak hozzá szörnyszerkesztőt és káromkodás generátort, cicimanipulátor emulátort és virtuális zsírkrétákat, szőke hajfesték kollekciót és távirányítós fanszőrvágó készletet is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. gebana
2011.06.17. 16:52
nekem az jött le a játékból pár pálya után, hogy egy összedobott valami, amit a neve ad el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. Ragnarr
2011.06.17. 16:58
Ott rontottak el ,hogy kiadtak ezt a 12 even keresztul szenvedett akarmit , amikor a Gearbox atvette a jatek fejleszteset, akkor a nullarol kellett volna kezdeni az egeszet nem pedig ezt az oreg roncsot foltozgatni ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. Dragon3k
2011.06.17. 16:58
Ennyi erővel a Duke Nukem jobb grafikával való kiadása is jobb lett volna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Vardar
2011.06.17. 17:04
Én nem tudom, hogy mire utal a cikkíró, de a Halo 1-ben nem regenerálódik az élet, csak a pajzs. Szerintem minden játékban van medickit vagy egyéb életerő feltöltő, a Haloban egyszerűen pajzsa van MC-nek. Mi ezzel a gond?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. jester
2011.06.17. 17:06
Uhh gyerekek azért ezt a szutykot ne hasonlítgassuk a CoD-okhoz. Mi az a hülye szöveg hogy a grafikája van olyan mint egy CoD-é, butaságokat nem kell beszélni.

Számomra egyátalán nem hasonlít ez a játék a régi Duke Nukem-hez ez csak egy összecsapott valami. Egy szemét amivel sikerült megszégyeníteni Duke nevét és szemen köpni a rajongókat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. lackoo1111
2011.06.17. 17:21
60% ?????

Erre a Duke Nukem imitácíóra ?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Ratata
2011.06.17. 18:51
Az első rész még megfogott, egy párszor végig toltam, de ez. Gyatra utánzata régi önmagának. Ahhoz képest, hogy mennyit késett, nem lett jó. A régi motort kukázni kellett volna és újra tervezni a pályákat. A story az még csak csak elmegy valahogy, de ez a lineáris pályavezetés nem méltó.

Viszont +-3-5 év és simán bejövős lett volna.

Ahhoz képest, hogy sürgették a megjelenést, nagy pofára esés lett a vége
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. Asagrim
2011.06.17. 19:00
Egyesek itt már a trollkodás szintjéig túloznak a játékról.

Először is: mind a grafika, mind a karakteranimáció 2007-es játékok szintjén van - kivétel Duke ugrása -. Aki nem érzi így, az ellenőrizze a beállításait!

Lassú töltés?

955 BE / 2 GB DDR2 800 MHz / 1 GB HD4850 konfiggal keményen 5-14 másodpercbe telik egy-egy töltés, gyakorlatilag nem tudok elolvasni 2 tooltipet mielőtt betölt. (Nem mintha hasznos információ lenne a \"Take less damage to avoid being killed.\", de mindegy! )

AMD Athlon II X2 250 / 2 GB DDR3 1333 MHz / HD 4250 IGP konfiggal érdekes mód majdnem 1 percig is várni kell néha, közepes grafikán.

Azt is észrevettem, hogy előbbi gépen problémamentes, utóbbi gépen lomha az egérmozgás, ugyanolyan kontroller beállítás mellett.

Másrészt: nem tudom mit neveztek túl könnyűnek, de én párszor falnak mentem idegességemben easy-n is, mint mikor összezsugorodva hívtam a liftet, aztán kijött belőle egy Enforcer! Nem tudom hogyan sikerült olyan youtube videókat felrakni, ahol jobbról-balról kerülgetve a dobozt ide-oda mászkált, miközben egyszer sem lőtt, nekem egyáltalán nem úgy viselkedett!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. Chocho
2011.06.17. 19:05
@Asagrim:

Már amikor. Egyes szörnyek jól néznek ki, és van pár egész tűrhető pálya is (Ghost Town, Hive), de sok terület meg simán 2002-es színvonalú (utcák, gát). 2007-ben ez már kevés lett volna, gondolj csak a konkurensekre (BioShock, Modern Warfare, Halo 3, TimeShift...).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. Ramoska
2011.06.17. 19:12
Sziasztok! Most vittem végig! egy kis elemzésX360)

-Normálon a polipoknál kb 2 lövéstől meg lehet halni, az picit idegesítő volt..
-töltés xbox-on marha sok
-ez az ego dolog nem tetszik élet jobb lett volna csomagokkal..
-2 fegyvert lehet csak tárolni..
-Ha kiszállok a kocsiból mindig ellenkezőleg fordul
-gyakran van két út és egyszerűen foggalmam sincs melyik a titkos és melyik amerre éppen menni kell a küldetés szerint(ezáltal kihagyva sok "titkos" helyet
-A Boss-ok eléggé hasonlóak
+hozza a régi formát
+Még ,ha a grafika nem is annyira rossz(nekem nem volt vele gondom) kárpótolnak a játék végigjátszása után az extrák
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. Ramoska
2011.06.17. 19:13
*nem is annyira jó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. Terror
2011.06.17. 19:14
Még csak végig sem tudtam vinni, mert töltögetés után eltűnt a két bomba, amit az utolsó előtti pályán a víz alatt fel kell rakni. A folytatást youtube-on néztem meg. Remek software.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. Ragnarr
2011.06.17. 19:21
@Asagrim:

2004 legjobb FPS-ek : FARCRY, HALF-LIFE 2, DOOM 3
még ezek is messze jobbak mint a DNF
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. MastR
2011.06.17. 19:40
Inkább csinálták volna meg UT3 modnak, még az is jobb lett volna. Mondjuk amennyi pénzt ráköltöttek, már megcsinálhatták volna olyanra, hogy ihajj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. kullo1
2011.06.17. 20:11
Baromi nagy csalódás,ennyi év fejlesztés után ez lett belöle Michelangelo elöbb befejezte a Sixtus-kápolna mennyezetfreskóját és azt meg lehet nézni.
Azt meg már csak félve mondom hogy állítólag az Aliens:colonial marines is ezt a motort fogya használni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. kullo1
2011.06.17. 20:23
A jó munkához idő kell.
A szarhoz meg még több.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Chocho
2011.06.17. 20:29
@kullo1:

"Baromi nagy csalódás,ennyi év fejlesztés után ez lett belöle Michelangelo elöbb befejezte a Sixtus-kápolna mennyezetfreskóját és azt meg lehet nézni."

Ezen behaltam.

Amúgy nem, az Aliens másik engine-t használ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. slaf
2011.06.17. 21:00
Én nemtom nekem tetszett.
Meg h mindenki fikázza a grafikát? Kit érdekel a grafika? sose azt néztem egy játéknál.
Cod-nál mindenképpen jobb mivel nincs belőle 220 rész ami ugyan arról szól + 1 wolf
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. CyberPunk6... Terro...
2011.06.17. 21:07
Akkor miért nem töltötted vissza a legutóbbi checkpointot? Ugyanis a razor crackes verziót leszámítva ezt simán meg lehet tenni és kb az az 5 percet buktad volna el. Szóval vagy 5 perc alatt megoldható lett volna, vagy pedig nem a DNF hibája.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. rootshaper
2011.06.17. 21:23
"Meg h mindenki fikázza a grafikát? Kit érdekel a grafika?"

ismeros ez a szoveg, asszem a csorok szoktak mondani, hogy kit erdekel a penz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. CyberPunk6... roots...
2011.06.17. 21:35
Ez baromság. Lásd például starcraft 1. CS 1.6 stb. Pedig megvan a 2 is, és megvan a source is, a gépem is bírja simán, mindkettőt, én mégis az 1.6-t szeretem, meg a brood wart.

Szerintem önmagában a tökéletes grafika kevés a jó játékhoz, de a valamivel gyengébb grafika megbocsájtható egy jó játékélményért cserébe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Terror
2011.06.17. 21:38
Do not feed the troll. Amúgy szívesebben játszom az első Duke-kal ezután a "felemelő" élmény után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. Floki
2011.06.17. 21:46
1. én csóró vagyok.
2. a játék jó lett.
3. a grafikája is jó.
4. a töltési idő pont annyi hogy belekortyolhatok közben a sörömbe.
5. jocakát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. Szaby59
2011.06.17. 22:50
Teljesen reális az értékelés, ettől max gyengébb, de nem jobb.
Ezt a játékot is a neve, meg a hype fogja eladni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Mandris90
2011.06.17. 22:51
6970es ati videokari tulajként, sem a grafikát néztem a játékban hnagulata volt, sztori viszonylag jó, duke nukem 3d pár nap volt
ez kb 10 ora
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. reednow
2011.06.17. 23:00
Hát nem azért mondom, de ez a játék az egyik legjobb feszültségoldó marhaság, amit valaha láttam. Gagyi is, meg nem is. Hogy is mondjam? Sehogy. Én azért mosolyogtam párszor rajta...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Terror
2011.06.17. 23:08
A Bulletstorm hasonló kaliber még, azt leszámítva, hogy abban van rendes bunyó, van rendes pályadesign, még ha ugyanúgy lineáris is, nem olyan szedett-vetett mint ez, és a Rozsomák kinézetű főhősnek százszor jobb dumái vannak, míg Duke csak azt ismételgeti, amit tizenöt éve mondott... Ahhoz képest azt lehúzták mint a szart, ezt meg mentegetik az emberek, mert rá van írva, hogy Duke Nukem. Ha elül a hype, még az átlag 6/10-es értékelés sem marad meg bennük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. kullo1
2011.06.17. 23:29
Terror

Ugyanolyan szar mind a kettő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. kullo1
2011.06.18. 00:00
Az előrendelőknek meg külön gratulálok

Remélem tanulnak belőle hogy látatlanba nem veszünk semmit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. 7ep3s
2011.06.18. 00:38
Azert legnehezebb fokozaton medkittes rendszerrel 1-2 reszt nem lenne egyszeru vegigvinni. Pl. mikor az epitkezesen ki kell rpg-zni a repulot; mire a loszeresaladatol visszajutok a legkozelebbi fedezekig, legeppuskazza rolam majdnem az osszes hp-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Kukuc
2011.06.18. 10:19
A játék sose ígért többet,amilyen. A videókból már lehetett tudni milyen lesz.Nem láttatok még szar grafikát,ennek a játéknak már azért se rossz, mert retro hangulatot akarták idézni, ahogy a karakterek animációjával is, nem azért olyan mert ne tudtak volna jobbat.(A Homefrontot is lerondázták, csak azért mert alacsony felbontású textúrákat használ, vagy nem tudom miért, de legalább egy gyengébb gépen is elfut.)A Duke valószínűleg nem most készült el, ezt belátom, az időhúzás a reklámkampány része. De felesleges már fikázni is mert jobb tőle úgyse lesz. Meg ez a csórók mondják nem kell a pénz szöveg vagy mi, hát csak gratulálni tudok az ilyen hszekhez.Most komolyan....senki se veszi elő a régi Tomb raidereket, vagy a Residenteket, vagy még a nem tudom mit, annak ellenére hogy milyen pixelhalmaz? Akinek csak a grafika számít az meg egy érzelem szegény valaki lehet. Vagy divat gamer vagy nem tudom már kit milyen titulussal illetnek. Valaki gratulál az előrendelőknek....én meg azoknak tudok gratulálni akik többet vártak a látottak ellenére. A Duke egy kellemes kikapcsolódás, agyatlan hülyeség pihenés semmi több, és nem is lesz több...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. TheRealTsL
2011.06.18. 11:01
Látvány:3 az azért nem gyenge... főleg mikor itt még egy lego pirates/starwars/akármelyik klón is 7-est kap rá. Kissé elfogult a kedves szerző.
Játékélmény: 6... oké, még el is fogadnám, de egy homefront emellett 8? Vicc.
Teljesen felesleges így pontozásokat adni, ha egymáshoz a lehető legkevésbé sincsenek mérve a játékok. Persze egy nfs meg egy cod máshogy nem is kaphatná meg a megszokott 90+ %-ot a megfelelő 60% helyett.

Mielőtt valaki félreértené, nem ezt a játékot védem, mert ez egy szar, nincs is mit szépíteni rajta. Inkább feltettem a DN3D HD verzióját, mint hogy ezt vigyem tovább. Másnak is ezt tudom ajánlani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Chocho
2011.06.18. 11:21
@TheRealTsL:

Több okból sem releváns, amit írtál.

1.: Nem én írom a legós cikkeket, ahogy a Homefrontot sem én írtam. A kollégák értékeléséhez semmi közöm.

2.: Én személy szerint előrendelő és vásároló vagyok, aki más másodjára nyomja a kampányt -- > ergo személy szerint elvagyok a játékkal és nem bánom, hogy befektettem rá, de ez a cikkben is szerepel.

3.: A legós játékok grafikája tökéletes. Pont. Ennél szebbet ugyanis nehéz kihozni pár műanyag kocka rajzfilmes ábrázolásából. A játékélmény meg azért alacsonyabb, mint egy CoD-nál, mert a DNF inkoherens élményt nyújt: itt-ott túl modern, itt-ott túl oldschool. Ilyet nem lehet, el kellett volna dönteni, melyik irányba akarnak menni.

4.: Ha nem véded a játékot, akkor mégis mit akarsz mondani?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. rootshaper
2011.06.18. 11:48
"de legalább egy gyengébb gépen is elfut" - ez nem azert van, mert olyan allati jofejek a fejlesztok, hanem azert, mert egy gyengebb PC van most a konzolok szintjen. es mivel konzolokra is megjelenik szinte minden, meg jo, hogy ugy optimalizaljak, hogy azon is elmenjen. annyira naivak vagytok -.-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. rootshaper
2011.06.18. 11:53
TheRealTsL: te akkora seggfej vagy, mint hat masik DD
eloszor is, mennyi tapasztalatod van neked pontozas es cikkiras teren? olyan konnyen beszel az ember kommentelokent, miert nem vagy azota mar reg cikkiro, ha ennyire tudod a dolgod?
masodszor: gondold el, mennyire vagy idiota, ha egy DNF-et egy Homefront-hoz akarsz hasonlitgatni? sajat magahoz kell merni a jatekot, a sajat ertekrended szerint. ha ez nem tetszik akkor olvass egy olyan cikket, amiben agyon istenitik ezt a foskupacot es maris jobban fogsz aludni.

"Persze egy nfs meg egy cod máshogy nem is kaphatná meg a megszokott 90+ %-ot a megfelelő 60% helyett." - ez meg a hab a tortan komolyan. arkad autos jatekbol tudnal meg egy olyan minosegi peldat hozni, mint az NFS, mondjuk az elmult honapokbol? nem. de meg csak gyengebb probalkozasok sem jonnek... akkor megis mihez kepest er neked 60%-ot egy NFS? a sajat onelegult mertekrendszeredhez viszonyitva? hogy amit NFS cimszo alatt adnak ki, az nem lehet jobb 60-nal? ez ugyanolyan csolatas minat az, hogy ami NFS az nem lehet rosszabb 90-nel, nem fogod fel?

fu de felbasznak ezek a tusko barmok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Bendzsi91
2011.06.18. 12:03
Power armor is for pussies.
A páncél punciknak való. A fordítás helytelen. A páncél nyusziknak való.
Kevesebb pornónézés, több angol szöveg olvasása.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. TheRealTsL
2011.06.18. 12:09
Chocho: igazad van, nem fogalmaztam meg egyértelműen... én a pontozások összemérhetőségét hiányolom. Valamilyen szinten azért illene egymáshoz is hasonlítani mindent, különben semmi értelme az egésznek. Vannak erre elég jól bejáratott rendszerek itt-ott.

Az utána kommentelő majom meg saját magát minősíti. Sorról sorra hülyeség. Látszik, hogy meg se próbálta felfogni, csak azt vette le belőle, ami hirtelen megbántotta a kis lelkét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Chocho
2011.06.18. 12:24
@Bendzsi91:

Nyusziknak? Nem inkább cicáknak? Mellesleg az amerikai szlengben a pussy = punci = férfiatlan, gyenge alak. Egyszóval a fordítás jó, neked kéne kevesebbet nyelvtannácizni és többet gondolkodni...

@TheRealTsL:

A pontszámok összemérhetőek, a Homefront bizony többet ér a Duke Nukem Forevernél. Oké, hogy rövid és hogy klisés, de jár hozzá egy minden téren tökéletes többjátékos mód, és a játékelemek sem olyan összedobáltak, mint a DNF-ben. A vacak technikai háttérről már nem is beszélve.

@rootshaper:

Megértem, hogy indulatos lettél, de egyrészről kár bunkózni, másrészt TheRealTsL sem úgy gondolta, ahogy Te hiszed...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. TheRealTsL
2011.06.18. 12:33
Így elismerem (de a 3 akkor is túlzás). Lépjünk tovább. De méginkább vissza: Duke Nukem 3D HD > DNF
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. rootshaper
2011.06.18. 12:58
"Power armor is for pussies.
A páncél punciknak való. A fordítás helytelen. A páncél nyusziknak való."

- a pussy cicat, illetve puncit jelent. epic fail
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. rootshaper
2011.06.18. 12:59
Chocho, jo neked, hogy ilyen nyugodtan tudod kezelni az akadekoskodast meg a hozza nem ertest
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Terror
2011.06.18. 13:03
Csak halkan megkérdem, hogy amikor a Vissza a Jövőbe című filmben megkérdezik Michael J. Fox-tól, hogy "Are you chicken, McFly?", akkor azt kérdezik, hogy csirke vagy, vagy azt, hogy nyuszi vagy? A punci szót a magyar nyelvben nem használjuk a balfasz embertársak jellemzésére, a nyuszit ellenben igen. Amúgy nem epic fail, hanem epic failure, ha már a nyelvtannál tartunk (jellemzően ezt az átlag amerikai sem tudja).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Chocho
2011.06.18. 13:16
@Terror:

A punci szó amerikai alternatív jelentései lassan a magyarba is beszivárognak, egyre több helyről hallani ebben a formában (filmekben főleg). Az pedig, hogy fail vagy failure, megint nem ide vág, lévén előbbi egy internetes mém kifejezés, és nem konkrét nyelvtani forma.

@rootshaper:

Meg kell tanulni higgadtnak maradni. Kaptam én már nagyobb butaságokat is a fejemre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. slaf
2011.06.18. 14:58
Kérdés most ennek a a kakasviadalnak amiket irkáltok mi köze a játékhoz?Értem én , hogy fórum és ott Trollkodni a menő de az már nevetséges
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. exec79
2011.06.18. 15:10
rootshaper erről Arnie egyik mondása jut eszembe.

A pénz nem boldogít, ugyanolyan boldog voltam mikor 48 millióm volt , mint mikor 50!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. yeezs
2011.06.18. 17:55
Örülök ennek az értékelésnek, már kezdtem azt hinni, hogy csak nekem kevés ez az amerikai zászlós pitypang. (haveroknak eléggé bejött)

Első nhekifutásra tetszett, mert hát végre Duke és a kezdeti poénok eléggé adják, grafikát pont le is szartam emiatt.

Második indításnál amikor betöltött, felüvöltöttem, hogy úristen, hogy néz ez ki ez a szar, majd miután fél óra alatt sikerült megmásznom Duke szobrát, azonnal nyomtam a ctrl +alt + reset kombót, mielőtt befejeltem volna a tv-t.

Azóta még egyszer néztem ahogy haver vergődik ebben a dukeszégyenítő lineáris őskáoszban, kívülről nézve más játékát, még szörnyűbbé vált az egész úgy ahogy van.

Közben eltelt egy hét és nem vett rá semmi se, hogy még egyszer elindítsam ezt a stuffot, inkább tolom harmadjára a witcher 2-t, a 3. választható úton, más irányba fejlődve.

(elnézést az offért az e-péniszharcban)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. carraroxt
2011.06.18. 18:08
Na akkor a legfontosabb krdés: Az eredeti Duke Nukem-et lehet Win7 64bit-en játszani, és ha igen, hogy?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Terror carra...
2011.06.18. 18:11
Felrakom valahova az e-duke-kal együtt, és elküldöm a linket privátban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. yeezs Terro...
2011.06.18. 18:21
Ez engem is érdekelne, akár közkincsé is tehetnéd itt, sokan díjaznák!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. carraroxt
2011.06.18. 18:29
Kösz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Terror
2011.06.18. 18:30
A játék egyelőre nem freeware, szóval akinek kell még, megkeres privátban. Ezen kívül van még egy HD pack is, amiben 3D-sítették az ellenfeleket. Azt nem használom, egyrészt mert borzasztó bénán néznek ki, másrészt nem egészen hűek az eredeti designhoz.

Itt meg lehet nézni, mi változott: [LINK] Szvsz. nem éri meg a hd-packet felrakni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. yeezs Terro...
2011.06.18. 18:37
Hihetetlen, de ez tényleg csak "pixelesen" az igazi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. lackoo1111
2011.06.18. 18:49
http://www.gog.com/en/gamecard/duke_nukem_3d_atomic_edition
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. spy666
2011.06.18. 19:17
A cikkel kb maximálisan egyetértek. Sajnos.
A rajongóknak, akik találkoztak már a Királlyal, hatalmas játék lehetne. Ha nem nyúltak volna bele pár olyan dologba, ami miatt egy keverék lett belőle. A fegyverkorlát, és az egó rendszer nélkül, ha meghagyták volna a régi elsősegély felszedegetést, teljesen más lenne, még az se zavarna, h nem éppen szép, meg szaggat. De így hatalmas csalódás lett belőle, a végén a "már csak azért is végigtolom" érzés miatt játszottam végig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. pdx06
2011.06.19. 06:19
Sajnos csak kicsit hozza a régi hangulatot (de lehet hogy ehhez kell maga a 90-es évek, sőt biztos). Nem tudom törvény írja elő hogy lebutítsák a játékokat? Gondolok itt az újratöltődő energiára stb... sokkal izgalmasabb volt medkiteket szerezni és kulcsokat gyűjtögetni - mekkora sikerélmény volt megtalálni a kulcsot ahhoz az ajtóhoz amit nem tudtam kinyitni. Ma már semmi kihívás, izgalom nincs az fps-ekben, lassan már unalmasabbak lesznek mint egy rail-shooter.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. uristen
2011.06.19. 10:23
Na, ez az a pont, mikor mar a PhysX sem segit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Warpath
2011.06.19. 11:44
A grafika még viszonylag jó, a DX10,11 nem hiányzott. De! A játékmenetet/hangulatot rontotta:
-a sok rohangáló kommandós -némelyik folyamatosan dumált
-egy helyben kivárós lövöldözős részek, néhol fix löveggel
-a sűrűn felbukkanó bossok
-és igen nincs medikit meg "fucking keycard"
Ami talán pozitívum az ügyességi részek, meg az elődnél valamelyest haloványabb Duke fíling.
10/7
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Chocho
2011.06.19. 14:38
Sokan még mindig hajlamosak elfelejteni, hogy a teszt is csak egy vélemény a sok közül. Akinek tetszik a játék, az játsszon sokat vele, végül is azért van, hogy szórakoztasson. Akinek meg nem jön be, hát istenem, kismillió másik FPS van a piacon, ami fejlettebb / jobb / szebb, mint a Duke Nukem Forever.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. sleepingdr...
2011.06.19. 19:03
A fájó pont (legalábbis nekem), hogy ez nem egy lehúzós kritika, hanem sajnos reális. A warez nem jó dolog, de ha ezt megvettem volna, most bánnám nagyon. Pedig régen szerettem a DukeNukem3D-t nagyon. Kár érte
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Gyurkov
2011.06.20. 08:42
Idáig csak a demóhoz volt szerencsém (de legalább nagyon korán), az alapján szerintem hozza a Duke feelinget a játék. Több tesztet is olvastam, szinte mindenhol élesen kritizálják, legfőbb támadási pont a grafika. De amikor a Duke 3D megjelent a polcokon, kérdezem én, annak volt a legjobb grafikája a konkurenciához képest? Nem... A lényeg a hangulaton volt, és azt meg is kaptuk. Én kifejezetten örülök neki, hogy a Forever megragadt a 90es évek közepén. És igen, Duke fan vagyok, ezért elfogultan nyilatkozok. De sajnos 10enX év várakozás után még 2 hetet kell várnom mire megjön a BoSE.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Ramoska
2011.06.20. 11:07
egyrészt alapból nem tudtak volna ugyanolyant csinálni........másrészt már 20 milliószor cseréltek motort, most ,ha emiatt megint halasztották volna az már eléggé égő lett volna számukra..nem csúnya játék azért...csak a Ti elvárásaitok nagyok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Chocho
2011.06.20. 11:40
@Ramoska:

Na álljon meg a menet! Tegnap játszottam kicsit az Uncharted 2-vel -- 2009-es játék és egy csapon több textúra feszül, mint itt egy egész pályán. Aztán leültem a Halo 3 elég (2007-es), és olyan animációkat láttam a már megjelenésekor sem túl szép játékban, hogy reggelire eszik meg Duke ugrálását. Szóval?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Terror Ramos...
2011.06.20. 11:40
A Borderlands is erre a motorra épül, és nagyságrendekkel jobban néz ki, még akkor is, ha kivonjuk belőle a cell-shadinget. Nem tudom, mennyi meló lett volna legalább azt implementálni, amivel a Borderlands többet tud a sima UT motornál, de azt tippelem, hogy nem sokba. Egyszerűen csak nem tartották érdemesnek a plusz melót, inkább odadobták úgy, ahogy van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. DogTheDog
2011.06.20. 11:46
Egy tizenot eves jatek,annyiert,amennyiert egy igazi 15 evest is adnak.A poenok siman jok voltak,akar egy ketperces utos trailert is ossze tudtam volna dobni az elso ket-harom ora jatekidobol.Sajnos nincs az a testet-lelket megtoro fenyegetes,ami ravenne a folytatasra.Kicsit sajnalom azokat,akik rabeszelik magukat,hogy ez a jatek szeretheto.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. kullo1
2011.06.20. 22:55
Érdekes.Általában azoknak az embereknek tetszik a játék és írják hogy minden hibája ellenére mennyire fasza,akik sok ezer forintért megvették eredetiben.Vajon miért van ez???


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Zelbacsi
2011.06.21. 09:21
Talán mert ők a Duke Nukem fanok, akik ezen nőttek fel, és irdatlan nagy nosztalgiafaktorral rendelkezik. Mások nem hiszem, hogy rohannak megvenni ennyi lehúzó kritika után (és meg is értem őket). Akik viszont fanok, azoknak meg mondhatod, hogy mekkora **** lett, ők akkor is meg fogják venni ahogy megjelenik (és őket is megértem).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. psipenge
2011.06.21. 11:18
Nekem nem volt bajom a futással, teljesen jól, szaggatás nélkül ment élsimítással, mindennel maxon, 1920x1080 felbontáson. (AMD Phenom II x4 925, 4giga ram, HD5750 1giga).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. kullo1
2011.06.21. 21:15
Zelbácsi irta

"Talán mert ők a Duke Nukem fanok, akik ezen nőttek fel, és irdatlan nagy nosztalgiafaktorral rendelkezik. Mások nem hiszem, hogy rohannak megvenni ennyi lehúzó kritika után (és meg is értem őket). Akik viszont fanok, azoknak meg mondhatod, hogy mekkora **** lett, ők akkor is meg fogják venni ahogy megjelenik (és őket is megértem)."

30 éves vagyok,szarrá játszottam DN 3D-t én és DN Time to KILL-t is,de ezt a szart a 3.pálya után már nem birta tovább játszan és semennyi pénzt nem adnék ki érte,mert egyszerüen nem szórakoztató,és egyáltalán nem hozott fel bennem semmilyen kellemes nosztalgikus hangulatot,sőt....de ha én is ennyi pénzt adtam volna ki EZÉRT én is próbálnám meggyőzni magam hogy miéyen fasza kis játék es nem is számit az hogy a játékmenet,a fegyverkorlát,a grafika 1fos Ugyan hagyuk már...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Zelbacsi
2011.06.22. 10:52
kullo1:

Én meg megvárom, míg lejebb megy az ára, és majd akkor kipróbálom
Nekem csak a trailerek alapján volt nosztalgikus "na igen, ez a baromkodás ez a jó öreg Duke" hangulatom, a játékkal én személyesen nem játszottam még.
Addig nem tudok nyilatkozni a játékmenetről, a fegyverkorlát egy DN játékban szerintem is baromság, a grafika meg annyira mindegy milyen, én a mai napig elő-elő veszem a DN 3D-t a maga max 800*600-as grafikájával, és nem zavar hogy mai szemmel nézve randa

Aztán amikor majd én is kipróbálom, lehet, hogy ugyanazt fogom mondani, mint Te, ki tudja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. pdx06
2011.06.23. 00:20
A sok kritika ellenéle vannak olyan országok ahol első az eladási listákon. Nem mindenhol a grafika a mérce.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. yeezs
2011.06.23. 12:19
Igen, a lehengerlő story, égboltot átszelő hangulat, és a változatos pályatervezés, vmint az ai okossága, továbbá az ellenek sokszínűsége miatt a marketingeseknek dolgozniuk se kellett, hogy eladhassák ezt a játéktörténelmi mérföldkövet amit 15 év folyamatos fejlesztői munka alatt csiszoltak egy kétmázsás, ragyogó gyémántokkal kirakott wc ülőkévé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Silenzio
2011.06.23. 12:25
Nem értelek titeket, embermajmok. A grafika azért hozza a 2008-as Unreal 3 motoros játékok szintjét. A motorral készült játékok felének a nívója ez alatt van. Erre ez ez a csávó, Chocho is jön itt a 2002-es szinthez hasonlítással. 2002-ben a grafikai trónon a NOLF 2 ült. Az más kérdés, hogy annak szerintem is jobb a grafikája, de az veri majd az összes Unreal engine-es cuccot, mert az Unreal motor nem képes másra, csak ízléstelen effektorgiára izomtibikkel vagy horrorhugókkal. A két értékelhető végpont a Batman Arkham Asylum illetve a Bioshock/Alice 2. Az ízléstelenség viszont Duke-nak jól áll. A legnagyobb sértés, amit kaphat, ha a Doom 3-mal vetik össze, mert arra tényleg emlékeztet. De a shader-készlete és a poligonszáma mérföldekkel fejlettebb ill. magasabb, ezért ezt sem érteném. Nem rossz ez az Unreal 1 motorjától!

A belbecsre meg a cikk szerzőjének annyit üzennék: egy újabb gyenge ember őrlődik a nosztalgia és az innovációt követelő irracionális és inkongruens nézőpontok közt, haladva a birkák után. Gratulálok. Félreértés ne essék, én nem védem a játékot: elvagyok vele, közepes, semmi extra, de nosztalgiából azért el lehet vele lenni. De az ilyen kritikus arcoktól azért megkérdezném: szerinted hogy kellett volna ezt a játékot jól megcsinálni, hm? Vagy Duke-ból elég volt, és húzzon a rákba örökre?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. nedcoleman Silen...
2011.06.23. 13:05
Az Unreal 1 motorjától nem lenne rossz, de tudtommal ez Unreal 2.5 módosított engine:
[LINK]

Az ízléstelenség jól áll Duke-nak? Igényes megvalósítással is tudtak volna zseniálisan ízléstelen világot létrehozni, melynek atmoszférája beszippantotta volna az embert...
Mindez hiányzik.
S a "hangulat", ami néhol jól eltalált sem menti meg a játékot, sajnos igen kevés ez a nagy egészhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. pdx06
2011.06.23. 17:10
Szerintem sem rossz a grafikája. Ugyanaz mint a Bioshock-é, csak a Bioshock a környezet miatt tűnhet szebbnek. A Duke grafikáján még az is ront, hogy a 10 éve megrajzolt textúrák helyett nem készítettek teljesen újat, hanem szimplán retusálták. Ezért néz ki úgy a tábornok úgy mikor először találkozunk vele mint egy fejre állított háromszög. De amúgy szokható teljes mértékben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Maximusz
2011.06.23. 19:49
Ven rokasagombol adodoan imadtam az elso reszt. Szamtalan lanpartyt toltunk vegig osztalytarsakkal gyakorlati orak utan. Ez vmi formedveny. Ugye ez is konzolport? Tul sokat vartam? Biztos. A grafika irto bena. Asszem rogton az elejen a liftaknaban kozelrol megneztem a falat. Kb mintha painttel keszitettek volna (max beallitasok mellett). 1-2 jo poen volt benne, de 15-20 perc utan hagytam az egeszet a fenebe. Nalam meg a nosztalgia faktor sem volt eleg ahhoz, hogy lekosson.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. energon
2011.06.24. 00:49
Silenzio: elvagy tévedve

necropedo: te is nagyon elvagy tévedve ce3 multiplatform.. innentől kezdve esélytelen a crysis 2-t "techdemo"nak hívni (nem mellesleg akármelyik trailere igényesebb mint ez a förmedvény) és én inkább játszom egy "noname" világ "noname" szereplőjének a történetét mint egy, a sírjából kirángatott, szétaszott hulla tetemét gyalázzam meg vmi nevetséges szarral. Bár a nevedből kiindulva tőled ez nem állhat távol ;D

De a lényeg..
Röviden és tömören: ez egy szar
Az egyetlen jópofa dolog amin picit felvidultam a dead space-es easter egg volt.. és kb ennyi. najó meg a zene, de az már 1000 éves.
Látvány sehol mert kb. üresek a pályák. Az ellenségek hülyék, duke béna, főleg az idióta 1000 éves beszólásaival és agyonajnározott egójával, interaktivitás meg kb a piszoártól a vibrátorig terjed, fegyver és lőszerkorlát b@&#ttul idegesítő és még sorolhatnám, de fölösleges.. 6 évvel ezelőtt is kevés lett volna ez az egész, nem hogy most.. vicc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Chocho
2011.06.24. 11:38
@nedcoleman:

Ezt olvasd el, 5.11-től javallott. Elég jól levezetik, hogy ez biz esélyesen U1-es motor, és a fejlesztők tagadása is gyanús.

@Silenzio:

Most nekiállhatnék vitatkozni veled, de látszik, hogy fanboy vagy és eleve utálod az Unreal Engine-t -- máskülönben nem mondanál ennyi baromságot róla. Neked is lehet véleményed és nekem is, de ettől még én nem szapullak ok nélkül, szóval Te is lehetnél olyan korrekt, hogy elfogadod a másik álláspontját.

@pdx06:

Hahaha, ez az év vicce! A BioShock is így nézett ki, persze, sőt, rondább volt, csak biztos lefizettek minket, hogy azt írjuk, az szép! (Nem.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. pdx06
2011.06.24. 16:44
Nem akarok belétek állni, de hogy a F3AR-nak sincs sokkal jobb grafikája az hétszentség. Most próbáltam ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Heroes27 pdx06
2011.06.30. 21:17
hát nincs. Ezt jol látod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. False
2011.07.05. 09:09
Konzolbuta egy program ez. /Aki meg kivágta az előző postom, pedig semmi pejoratívat nem tartalmazott az illető retardált felmenőiről, az menjen és a tiszán tutajon az országba szökött családját zsuppolja vissza indiába ahová való/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Malebolgia False
2011.08.10. 12:51
Kár, hogy már elnyomtak téged mint Arthur a parasztokat, de nagyon nagy dumákat eresztesz meg néha
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zabalint
2015.03.22. 22:08
Most épp akcióban van Steamen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!