iPon Cikkek

E3 2012: Electronic Arts sajtókonferencia

Dátum | 2012. 06. 05.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Az Electronic Arts azt ígérte a pontosan 22:00-kor kezdődő konferenciájának elején, hogy 10 játékfejlesztő csapattól látunk majd 10 remek játékot, s ez nagyjából meg is valósult, kezdve rögtön a Dead Space 3-mal. Gyakorlatilag mindenki röhögött már az Electronic Artson, hogy az összes nagy címe a bejelentés előtt kiszivárgott. Így volt ez Isaac legújabb kalandjával, amiről gyakorlatilag mindent tudtunk már a bemutató előtt. A játékmenet prezentáció azonban megerősítette a korábbi információkat: valóban egy jeges bolygón vagyunk, és valóban John Carver néven fut a társunk, akit kooperatívban egy barátunk irányíthat. A játék néhol erőteljesen hasonlít a Gears of Warra, inkább akció már, mint horror.


Ezután következett az EA Sports legnagyobb címe, a Madden NFL 13, melynek bemutatásánál Cam Weber amerikai focista segédkezett. A sztori módban mi magunk is legendás játékossá válhatunk, karrierünk során pedig apróbb kitűzött célokat kell teljesítenünk, hogy végül bejussunk a Hall of Fame-be. Az egész köré egy remek szociális rendszert építettek, így Twitteren és Facebookon közölhetjük éppen aktuális állapotunkat. A játék egyébként egy új fizikai motort kapott, ami az Infinity Engine néven fut, és teljesen dinamikusan számol minden játékosinterakciót, így elvileg két találkozás sosem nézhet ki ugyanúgy.

A sport után egy kis SimCity, rögtön kettő is. Egyrészt a SimCity Socialből mutattak egy kis anyagot, a játék hamarosan elérhető lesz. Facebookon menedzselhetjük a városunkat, és amit elkezdtünk otthon a számítógépen, azt folytathatjuk menet közben az okostelefonunkról. Aranyos, de az igazi SimCity élményért a SimCity néven futó játékot kell keresni (meglepő módon), a reboot ugyanis remekül néz ki, és már most aprólékosan felépítettnek tűnik. A fejlesztők igazi szimulációt ígérnek a város minden területén, részletesen lehívható statisztikákkal és adatokkal.


A Battlefield 3 Premium szintén előkerült már az E3 előtt, ám most megkaptuk a hivatalos bejelentést is. 50 dollárért vásárolhatunk éves "előfizetést", ami azt eredményezi, hogy két héttel korábban hozzáférhetünk az érkező DLC-khez, valamint extra testreszabási lehetőségeket, dögcédulákat és hasonló apróságokat kapunk. A DICE láthatóan nem áll le a Battlefield 3 támogatásával, mint ahogy a BioWare sem a Star Wars: The Old Republic frissítésével. Ray Muzyka a színpadon biztosított mindenkit arról, hogy csak most kezdenek igazán belejönni a tartalomgyártásba. Ennek eredményeként jön az űrharc, egy új harci droid, egy új faj, új operation és új PvP helyszín is.

Ezt követően abszolút meglepetés volt a Medal of Honor: Warfighter, első ránézésre ugyanis nem csak a kötelezőt hozza, de néhol még újítani is tud. A készítők szerint minden játékbeli küldetés valós eseményeken alapul, ezt alátámasztják egy in-game szomáliai bemutatóval, ahol osztagunk egy romos városba érkezik meg. A játékmenet követi a Battlefield 3 és a Call of Duty által kitaposott ösvényt, folyamatosan pörögnek a tűzharcok, társaink ordibálnak egymásnak, és filmszerű jelenetek is akadnak. Az EA átvette a Modern Warfare-féle "betöröm az ajtót és belassul az idő" témát, de ez igazából nem nagy dolog. A multiplayer Global Warfighter néven fut, és különböző országok különböző elit katonai osztagaiba ugorhatunk bele, kinek melyik szimpatikus. Nekünk az szimpatikus, hogy nem csak Amerika van, mint lehetőség.


Hogy ne maradjunk sokáig sport nélkül, jött a FIFA 13. Új Player Impact Engine, még valóságosabb mozgások, test-test elleni harc, és a többi, amit minden évben el kell mondani újdonságként egy sportjátékról. Ami ennél egy kicsit érdekesebb, az az EA Sports Football Club néven futó közösségi alkalmazás, mely elérhető lesz iPaden és okostelefonokon is, így folyamatosan képben lehetünk azzal kapcsolatban, hogy barátaink éppen mit csinálnak, hogyan teljesítenek a játékban.

Ezután kisebb meglepetés. A színpadra érkezik Dana White, a UFC legendás elnöke, és elmondja, hogy a szervezet szövetségre lépett a Electronic Arts-szal. Ezek szerint a THQ-nál nem érezték jól magukat. Konkrét játékot nem jelentettek be, de Dana White elmondta: nagyon izgatott, hogy végre igazán nagy videojátékos közönséghez juthat el a sport. Az a sport, ami egyébként a leggyorsabban növeli a nézettségét világszerte.

A Need for Speed: Most Wanted létezése sem volt már titok senki előtt, aki követte a híreket a napokban. Most azonban megtudtuk, mi fán terem a játék. A Criterion fejlesztésében készülő anyag lényege, hogy mi legyünk a leginkább üldözött gyorshajtók az egész városban (ezért a cím, ugyebár), meg persze a barátaink között. Ennek érdekében ismét fontos részét képezi majd a játéknak az Autolog rendszer, ahol összemérhetjük magunkat a többiekkel. Maga a játékmenet bemutató egyébként azt is megerősítette, hogy klasszikus Criterion-autóversenyről van szó: brutális száguldás a fizika törvényeit másodlagos pozícióba helyezve, főleg a hangulatra összpontosítva.


A konferenciát Cevat Yerli, a Crytek alapítója és a Crysis 3 zárta. A játék brutálisan néz ki, ehhez nem férhet kétség, a környezet pedig elég változatosnak és ötletesnek tűnik, mindezek mellé pedig tükörsimán fut. Az animációk már most tökéletesnek tűnnek, míg a játékmenet látszólag a második rész, apróbb csiszolásokkal, sok filmszerű betéttel és jelenettel.


Összességében az Electronic Arts bemutatója érdekes volt, és jó játékokat helyeztek a középpontba. Igazán ütős is lehetett volna, ha nem hallottunk volna már a legtöbb "bejelentésről" korábban. A Dead Space 3 mindenesetre remeknek ígérkezik, a Crysis 3 továbbra is technikai színvonal legtetejét képviseli, a SimCity pedig a jövő év PC-s játéktermésének egyik gyöngyszeme lehet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. tomboy013
2012.06.05. 05:57
Le vagyok döbbenve hogy mit műveltek a Dead Space-el Szerintem borzasztó hogy egy ilyen rohangálós akciódara az egész. Néha azt se látni ki kit lő, mindenki fel alá futkorászik. Bár a 2 után (ami még azért elég jól hozta néhol a hangulatot) lehetett sejteni hogy elmennek nagyon akcióirányba a 3-mal de hogy ennyire? Jó mondjuk ez nagyon kis részlet volt a játékból lehet hogy ennyire azért nem lesz rossz a helyzet, legalábbis bízok benne... Az 1 volt az igazi, az még egy nagyszerű túlélőhorror volt. Végig megvolt a para hangulat ami már a 2-nél megritkult. Mondjuk az Ishimurás pálya az nagyon ott volt a szeren, remélem itt is lesznek még efféle pályák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. creedszl
2012.06.05. 09:27
Egyet kell hogy értsek Tomboy-jal.Ez már messze nem egy horror játék hanem egy akciójáték.Már a kettő is sántított de ez már így nekem pl kiesik.Az egy volt az igzi,para hangulat,Isaac egy szót sem szólt ami még nyomasztóbbá tette és a helyszín is kiválló volt...Egy újabb széria bukik el nálam...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. TBT1989
2012.06.05. 09:55
Ez volt eddig a legrosszabb és legunalmasabb E3 az EA részéről...
Semmi Dragon Age 3 bejelentés vagy információk a Generals 2-ről?

Ez a Most Wanted pedig már köszönőviszonyba sincs az előző MW játékkal, sem a Need for Speed-del - inkább Burnout, de még így is magasan a legjobb a bemutatott "EA" játékok között.
Valahogy nem éreztem azt ennél a Criterion féle NFS-nél azt, amit az előző Criterion-os NFS bejelentésénél. A Hot Pursuit bemutatása ütősebb volt és a Gameplay is jobban odacseszett, mint most az új Most Wanted.

Az új Medal of Honor pedig inkább csak egy Battlefield 3 mód, mintsem egy teljes értékű és önálló játék!
Ez a Crysis 3 is egy az egyben ugyan az, mint a második rész (még a kezelőfelületet is lusták voltak lecserélni - minimális újítás és újdonság)...

Hát számomra az egész E3 alatt csak az új Tomb Raider játék volt az, ami tetszett, de az sem az idén jelenik meg.

Legalább az idén már nem kell játékra költeni!
Sebaj jövőre lesz úgy is elég kiadás (Tomb Raider, StarCraft 2 Heart of Swarm CE).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Benny
2012.06.05. 10:51
Tényleg a Generals 2 ki is ment a fejemből. Pedig az is a bf3 motorjával készül ami sztem igen csak látványosra sikerült. A többi EA játék nem nagyon izgat jelenleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. DogTheDog
2012.06.05. 10:53
Ezek elegge bejonnek megint csak.Lassan a CoD megerdemli a legrondabb Shooter cimet.Elmegy a vonat mellette.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DogTheDog
2012.06.05. 10:56
Azert a Dead Space co-op nem baj ha akciodus.A single gondolom kevesbe lesz az.Eleg unalmas lenne ketten parazni,ugy nem ugyanaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kullo1
2012.06.05. 12:00
Tomboy kb leírtál mindent amit én is gondolok, nagy tapsot az EA-nek úgy látszik kinyírta az egyetlen még valamit is érő játékát a Dead Space-t is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Magrathea
2012.06.05. 12:05
Nekem tetszett a Dead Space 3 vidi, DogTheDog: a számból vetted ki a szót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. noPublicFG
2012.06.05. 12:26
A Most Wanted tetszik, remélem lesznek éjszakai pályák is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Heroes27
2012.06.05. 19:00
Tetszett a C3-ban, hogy jön a helikopter, rálő fegyverrel, de nem, előveszi az íjat, robbanófej és egy lövés, egy szál íj és minden megvan oldva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. taktari
2012.06.06. 15:31
Vegre erkezik valami ertelmes startegiai jatek jovore. Sot egybol ketto Sim city + generals2. 10 eve nem adtak ki sztem ertelmes strategiai jatekot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. HUNrobar
2012.06.13. 19:10
ez a sim city nagyon jónak tűnik.. de rég vártam már egy igazi folytatásra a 4 után, azt még mind a mai napig előveszem néha
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUNrobar
2012.06.13. 19:10
ez a sim city nagyon jónak tűnik.. de rég vártam már egy igazi folytatásra a 4 után, azt még mind a mai napig előveszem néha
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!