iPon Cikkek

E3 2014 - Nintendo E3 online bemutató összefoglaló

Dátum | 2014. 06. 10.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Nintendo most már második éve nincs jelen sajtókonferenciával az E3-on, viszont így sem maradunk Mario, Zelda és társai nélkül! A cég egy online esemény keretében tartott bemutatót, ami ezúttal elég profin és viccesen sikerült, az utóbbi évek kínos pillanataiból szerencsére csak egy-kettő maradt meg. Kezdésnek rögtön jött a Super Smash Bros, amitől gyakorlatilag a Nintendo a Wii U megmentését várja. A játék része lesz a Mii Brawler, így a kicsi Mii karaktereink mindenféle különleges képességet kapnak, és verekedhetnek egymással, illetve a Nintendo karaktereivel. A játék közelít a megjelenéshez 3DS-en, de a Nintendo szerint nagyon sok tesztelést igényel, így mindenkitől türelmet kérnek - ez lesz az első Smash Bros. egy handheld konzolon. Megjelenés október 3-án.
Reggie-Fils Amie szerint a lényeg, hogy az emberek újra megtalálják magukban a Nintendo-rajongót. Ebben segítenek majd új Nintendo-figurák. Amiibo néven érkezik az új toy-to-life játékvonal - vagyis figurákat veszünk, és azokat hozzáérintjük a Wii U gamepadjához, ami NFC-n oda-vissza küldi az adatokat. A Smash Bros. lesz az egyik első játék ami támogatja majd.
Érkezik az új Yoshi-játék, Yoshi's Woolly World néven, a szokásos 2D-s oldalnézetes platformer formában. A Marióval ellentétben itt nem az idő a fontos, így nyugodtan felderíthetjük a világot. Elsősorban nem az ügyességünkön múlik a továbbjutás, így Yoshi képességei is inkább a felfedezésre vannak kiképezve. Újdonság a kétfős kooperatív mód - két Yoshival, még az egyik le is nyelheti a másikat bármikor, majd fegyverként használhatja. Fantasztikusan néz ki, és rendkívül aranyos az egész.
2014 végén érkezik a Captain Toad Treasure Tracker is, erre csak egy rövid kedvcsináló erejéig tért ki a Nintendo.
Hamar megérkezünk az új Zeldához. A legelső részekben felülnézetből járhattunk be nagy világokat. Később azonban, ahogy a sorozat 3D-s lett, kisebb területeket tudtak csak tervezni a készítők, és nagyjából lineárissá vált a játék - még ha ezeken a lineárisan következő pályákon viszonylag sok felfedeznivaló is volt. Az új Zeldában ismét hatalmas területet járhatunk be, teljesen open-world játék lesz (igaz volt tehát a Skyrim-ihletés), és nem mellesleg nagyon szép a grafikája. Megjelenés 2015-ben, többet sajnos nem tudtunk meg.
Máris jön a Pokémon, természetesen az Omega Ruby és az Alpha Sapphire képében 3DS-re. Az eredeti, GameBoy-ra készült alkotásokat feltuningolta a Nintendo, így némileg szebb grafikával élhetjük át az új kalandokat.
A sok cuki játék után érdekes a váltás a Bayonetta 2-re. A játékot a Nintendo finanszírozza és természetesen a Platinum Games fejleszti. Körülbelül pontosan ugyanaz az elmebeteg látványvilág és akció jellemzi, mint az első részt, és semmi olyat nem látok benne, ami miatt ne lehetne pont ugyanannyira sikeres a rajongók körében. Érdekesség, hogy jár hozzá az első rész is.
Következett a Hyrule Warriors. A játék az ígéreteknek megfelelően a Zelda és a Dynasty Warriors keveréke, rengeteg ellenféllel küzdünk meg egyszerre, igazi hack'n slash, és még hatalmas főellenfeleket is le kell nyomnunk. Számos karakter feltűnik benne mindkét sorozat különböző részeiből, így a rajongók elégedettek lesznek. Megjelenés szeptember 26-án.
Természetesen mindenki kedvenc kis gömbőce, Kirby sem maradhat ki. A következő rész, a Kirby and the Rainbow Curse 2015-ben jön, és erősen épít arra, hogy a gamepadon képernyőjét használva mindenféle dolgot rajzolhatunk.
Ezt követte a Monolithsoft gyakorlatilag beteges rajongással várt új szerepjátékának bemutatója. A korábban Project X-ként ismert játék megkapta végleges nevét: Xenoblade Chronicles X, és jövőre jelenik meg.
Mario Maker néven egy érdekes játék érkezik. Gyakorlatilag az eredeti Super Mario grafikai elemeivel érkező anyagról van szó, csak éppen mi magunk rajzolhatjuk meg, vagy át a pályákat a Wii U érintőképernyőjét használva. Letehetünk ellenfeleket, átugrandó réseket, csatornalejárókat és minden mást, ami Marióhoz tartozik. Nagy ötlet!
Következik a Splatoon, ami egy nyolc játékost támogató, 4vs4 online multiplayer anyag. A játékban alapvetően embereket irányítunk, akik átalakulhatnak rájává, és különböző festékpisztolyokkal lőhetünk. Emberi alakban a lövöldözés dominál - minél több területet kell befestenünk, hogy uraljuk azokat, aztán rájává változhatunk, és nagyon gyorsan közlekedhetünk a saját festékünkben úszva. A Gamepad képernyőjén többek között a pálya aktuális állását láthatjuk, így mindig tudjuk, mekkora területet festett be a mi csapatunk, és mekkorát az ellenfél.
Ezzel pedig búcsúzott is a Nintendo online bemutatója. A japán cég a szokásának megfelelően nagyon ötletes, teljes mértékben a játékmenetre épülő címeket mutatott be, ugyanakkor az új Zeldával azt is egyértelművé tette, hogy a Wii U hardvere igenis elég erős az ambiciózus és rendkívül szép játékok megalkotásához. Sajnos a legtöbb prezentált játék csak jövőre jelenik meg, így idén leginkább a Super Smash Bros. legújabb részére, és a nemrég megjelent Mario Kart 8-ra számíthat a cég, ha a Wii U-ról van szó.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. noPublicFG
2014.06.11. 02:35
Nem értem ezt a "Super Smash Bros." -t. A Zeldától, a Bayonetta-tól, a Xenoblade-től mind hanyatt estem, de ez... no comment.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. sosnuts
2014.06.11. 09:24
Mintha valaki felképelte volna a Nintendo-t és közben azt mondta; "Ott egy halom régi bejáratott franchise, meglévő rajongói bázissal. Nem igaz, hogy nem bírtok egy saját platformot eltartani."
Az a fonalas Joshi tényleg nagyon aranyos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. mikej95
2014.06.11. 18:09
Nem egypár exkluzív címük van és mégis lassan senkinek sem kell már a konzoljuk. (okkal) Ha így folytatják szépen eltűnnek a süllyesztőben, mint az Atari, a Sega és társai.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. asdsa
2014.06.12. 00:07
Lehet marhaság, de szerintem ha gyártanák rá az MMO-kat, többen vennék a Nontendót.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szefmester asdsa
2014.06.12. 11:40
Gyártsanak rá ne csak családbarát és kisgyerkőcnek való játékokat, igazi HC címeket, és akkor szélesebb vásárlóréteget is érdekelni fog.

Akiknek jó volt a wii, azoknak már van wii-jük, vagy vettek egy wiiU-t. Akiknek nem volt wii-jük azok vélhetőleg wiiU-t sem vettek.

Engem pl 4-5 cím kivételével egyik sem tudott volna lekötni, ez a négy öt cím is inkább partijáték jellegű volt, nem pedig valami komoly cucc.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Pandamoniu... asdsa
2014.06.13. 20:02
MMO = Massive Multiplayer Online. Ilyen játékok 1 konzolon sincsenek, nem hogy pont Wii U-n. Amire te gondolsz azok az RPG játékok szerintem.

Egyébként Wii U tulajként azt kell mondjam, hogy nem bántam meg a vásárlást, Super Mario 3D World, Donkey Kong TF, Zelda Wind Waker HD, Mario Kart 8, Monster Hunter 3 Ultimate, Pikmin 3, Wonderful 101 mind nagyon király exkluzív játékok rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ungergabor
2014.06.14. 20:44
Igazából van rá (és Wiire) egy MMO
http://en.wikipedia.org/wiki/Dragon_Quest_X:_Mezameshi_Itsutsu_no_Shuzoku_Online
Úgy látom Japán only.

Hogy ez, hogy volt a Moteval játszható azt nem tudom.

Az MMO adná magát az érintőkijelzőn nem lehetne jeleníteni egy billentyűzetet ami megkönnyíti a kommunikációt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!