iPon Cikkek

F1 2010 - Egyetlen cél. A győzelem.

Dátum | 2010. 09. 24.
Szerző | Daks
Csoport | JÁTÉK

Kétszázkilencvennel érek ki az alagútból, néhány méter van csak százötvenre lassulni. Az agyam nekivágódik a bukósisaknak, az öv megfeszül, a homályból gyilkos szívdobogással eszmélek fel. Szúrós, égett gumiszag csapja meg az orromat, a kerekek már nem bírják sokáig, a kanyar után beváltok négyesbe, rárántom a kormányt Lewisra, és padlógázzal célba veszem a Tabacot. A hetvennyolcadik, utolsó kör ez, Monaco legszebb környékén, még ma délután én is egy ilyen dollármilliós jachton fogok napozni. Átlag kétszázas tempóval veszem be az uszoda melletti fordulókat, hárman vannak rajtam, Sebastian éppen Robertet próbálja előzni, hatalmas gyomorgörccsel vágódok be a Rascassba, az őrült lengyel első szélterelőjét meg is csiszolja a hátsó kerekem, csoda, hogy nem álltunk keresztbe mindketten. Egyesbe kapcsolok, akkora motorsikoltás hallatszik a tarkóm mögül, mintha valami afrikai méhrajt zavartam volna fel, még egy jobbos, egy balos, és egy jobbos, előttem vadul tépik már a kockás zászlót, miközben mögülem még kivágódik valaki szélárnyékból. De hiába. A csapatrádión beleüvöltenek a fülembe, mindenki tombol, és a nevemet üvölti. Egy álom teljesült.

Egyetlen cél. A győzelem.
Ez a valaha volt leghíresebb és legdrágább autóverseny, melyben a világ elsőszámú pilótái csapnak össze, s melyből a Codemastersnek köszönhetően mi most újra kivehetjük a részünket. Az F1 2010 egy rövid kedvcsináló videót követően rögtön egy interjúval indít, bő fél tucat újságíró és kamera áll minket körbe, ilyen ötletes felvezetéssel régen találkoztunk. A kosztümös firkászhölgyé a szó, kíváncsi a pontos nevünkre, rövid párbeszéd veszi kezdetét, elmondjuk neki, hogy Magyarországról jöttünk, ezt követően pedig leleplezzük azt is, mely oly rég óta foglalkoztatja már a sajtót, vagyis, hogy melyik csapat szerződtetett minket. A párbeszéd adatmegadós, és feleletválasztós formában zajlik, még kattan néhány vaku, aztán nem sokkal később már a mobil főhadiszálláson találjuk magunkat. A menü itt hasonló a DiRT-ben látottakhoz, annyi különbséggel, hogy lakókocsinkban ezúttal patyolat és luxuskörülmény uralkodik. Kiválaszthatjuk a sisakunkat, a piros fehér zöld éppen nemzetiségünkhöz lett szabva, ránézünk még a versenynaptárra, az egyelőre kitöltetlen pontállásra, majd a gyors beállítások után ügynökünkre hallgatva azonnal bele is vetjük magunkat a dolgok sűrűjébe.

Kezdődjék a verseny
A játék a Forma 1 teljes 2010-es idényét elhozza a képernyőinkre, huszonnégy pilótával, tizenkét csapattal, és tizenkilenc pályával, mint azt egy hivatalos feldolgozástól elvárja az ember. Segítségével saját versenyzőt is indíthatunk a száguldó cirkuszban, a leggyengébb csapatok névtelen, harmadosztályú beugróemberéből fel kell küzdenünk magunkat a csúcsfizetésű szupersztárok közé, de ha nem kívánjuk a Careerben magunkra venni az újonc szerepét, akkor a Grand Prix menüpontot választva egy-egy verseny erejéig bármelyik nagy pilóta bőrébe belebújhatunk. No de jöjjön a lényeg, hogy milyen lett a játék!

Először is kezdjük azzal, hogy az F1 2010 nem szimulátor. Gyenge fokozaton olyan, mintha valami árkád stílusú go-kart játékot tolnánk, és a legnehezebben sem izzaszt meg különösebben, bár itt már megbosszulja magát, ha mindig padlógázzal, meg satufékkel közlekedünk. Hogy ez baj? A Codemasters ígéretei után nem ezt vártuk, szomorkodni azonban nem szabad, hiszen így is egy nagyon szórakoztató, és élvezetes játékot kaptunk. Szabadon lehet benne száguldozni, nem ugrik ki alólunk állandóan az autó, és nem kell századmásodpercekért sem küzdeni, az ellenfelek nehézségének feltolásával, illetve az elektronika kikapcsolásával mégis javíthatunk ezen, még ha nem is egy 100%-os valósághűséggel rendelkező pilótakiképző lesz az eredmény.

Száguldás, ez az élet
Vadul taposhatjuk tehát a gépállatokat, bevághatunk Schumacher elé, kifordíthatjuk magunk elől Hammiltont, és végigtolhatjuk az egész idényt három nap alatt, de ne rohanjunk ennyire előre, kezdjük a versenyhétvégékkel. A bajnokság során minden nagydíjat az elejétől a végéig le kell nyomnunk, szabadedzéssel és időmérővel együtt, ahogyan a nagykönyvben meg vagyon írva, nincsen kivétel, különben az utolsó helyről kezdjük a futamot. A versenyek a pit stopból indulnak, a mellettünk lévő beállóban ott van a csapattárs, mindkettőnk körül mókuskál néhány szerelő, a monitorunkról leolvashatjuk a pályainfókat, és elvégezhetjük a finomhangolásokat, míg a mérnöktől előre beállított értékeket kérhetünk. Ezek a sebességet, a leszorító erőt és az irányíthatóságot befolyásolják, egymás kárára, vagy éppen előnyére. Ha mindent kedvünkre beállítottunk, akkor nem is marad más dolgunk, mint pályára manőverezni az autót. 20, 30, 40, 50, 75 és 100%-os hosszúságot választhatunk, tehát átlag 10 kört minden pályán kell mennünk, hosszabbaknál lehet több kiállásos taktikát alkalmazni, míg a rövidebb futamokon elég, ha csak kitartóan rójuk a kanyarokat, és már durran is pezsgő.

Éjszakai verseny, hogy egy kis aktualitás is legyen
Összesen ötféle kameraállás közül lehet választani. Van egy első személyű nézet, egy pilóta feje mögé szerelt tévés közvetítői szög, egy orrnézet, illetve két követőkamerás beállítás is. Az opciók menüpont a játék stílusához mérten nem áraszt el minket felesleges dolgokkal, itt egyedül a féksegéd, az ABS, a traction control és a segédvonalazás érdemel külön szót, melyek ki-be kapcsolgathatóak attól függően, hogy mennyire érezzük magunkat ügyesnek és magabiztosnak a volán mögött. Ahogy a Codemasterstől megszokhattuk, akkor sem kell megijedni, ha kicsúsznánk valahol, a játékban ugyanis van visszapörgetés, ha elvétenénk egy kanyart, akkor a back gombbal csak oda kell tekernünk a játékot, ahol még uraltuk az autót, s máris kapunk még egy esélyt. De ne feledkezzünk meg az egyéb játéklehetőségekről sem. A főmenübe kilépve még körbejárhatjuk a virtuális paddock környékét is. Rögtön előtte, a fotósoknál találjuk a Time Trialt, melyben a pályát gyakorolhatjuk be egy szellemautó segítségével, s ha gépünk online van, akkor nem csak ezeket az adatokat tölthetjük fel, de még a multiplayer mókába is belekóstolhatunk, néhány környi többszemélyes száguldozás erejéig.

Az időjárást minden korábbinál komolyabban vették a fejlesztők. Vannak dinamikus változó, tiszta, felhős, borult, enyhén esős, és viharos körülmények, s azon kívül, hogy ezek hatnak a gumiválasztásra, még rendkívül életszerűek is. A pálya egyes részei hamarabb elvesztik a tapadásukat, a fű nedvesen hatalmasat fog rajtunk csúsztatni, a sóderágyban valósággal megáll a víz, de lesznek olyan helyek is, melyek szárazak maradnak, például ha egy nagy fa, vagy egy építmény védi őket az esőtől. S itt még nem értek véget a vizes kalandok, az eső elállásával a forgalmasabb ívek lassú száradásba kezdenek, és folyamatosan nyerik vissza a tapadásukat, száraz időben pedig az aszfaltra égett gumi miatt a verseny végére sokkal könnyebb lesz manővereznünk, mint a szűz pályán. Nem semmi tehát, hogy mi mindenre tudtak gondolni a fejlesztők, de nem eszik olyan forrón a kását, az F1 2010 nem véletlenül nem kapott kilenc feletti pontot.

Szingapúr, imádunk
A játék remek árkád kikapcsolódást nyújt, véleményem szerint sokkal jobb, mint a legutóbbi Playstation 3-as Formula 1 Championship Edition, azonban valami hiányzik. Nincs meg az a kis plusz őrület, ami a Colin McRae: DiRT és a Race Driver: GRiD játékokat izgalmassá tette, itt hiába kóstolunk bele Jean Todt embereinek Playboy életébe, és adunk bulvárinterjút minden futam után, nem érezzük azt a tombolást, azt az őrületet, ami kiugrasztaná a szívünket a helyéből. A játék egy klasszikus, nyugis Forma 1 feldolgozás lett, a helyzet viszont az, hogy ennél még Palik és Czollner is izgalmasabban tudja prezentálni a körözgetéseket, ami azért nagy szó. A játékélményből így le kell vonnunk egy keveset, ha elkezdünk szenvedni, és fészkelődni a verseny közepén, akkor ott baj van, szigorúak viszont nem leszünk, hiszen mégis egy Forma 1 játékról van szó, itt a pilóta állóképessége legalább annyira számít, mint a technika ereje.

Kiélezett a küzdelem
A szavatosság teljesen rendben van, aki rajong a Forma 1-ért, az a nagydíjakat is végig fogja tolni teljes lelkesedéssel és odaadással, s a látvány sem lett rossz. A játékot az EGO Engine továbbfejlesztett változata hajtja, ám az F1 stílusához igazodva most viszont nincsen annyira széteffektezve, mint ahogyan a Codemasters előző autós címeinél láthattuk. Egy visszafogott, steril, szép, nem hivalkodó külsőt kapott a játék, s bár tény, hogy a törésmodell nem tökéletes, és az egészen is reszelhettek volna még egy kicsikét, de panaszkodásra azért okunk nem lehet, hiszen ezek teljesen más körülmények, mint mikor a Touareggel csapatjuk a sarat. Hasonlóan megfelelőek a hangok is, verseny közben nincsen zene, csak motorvisítás, meg csapatrádió, de a menüben és a pit stopban zúzós kis slágereket lehet hallgatni, melyek mind remekül illenek a játékhoz.

A Codemasters öt év után szerezte meg a Forma 1-es játékok elkészítésének jogát, a jogosítvány eddig pihent a Sony ingzsebében. Az Electronic Arts-féle F1 Challenge 99-02 után így nem is élvezhette a száguldó cirkuszt az, akinek nem volt Playstation konzolja, most viszont a PC-sek és az Xbox 360-asok is a volán mögé pattanhatnak, mekkora kár, hogy a sportág legnagyobb időszaka maradt ki nekünk. A Schumacher utáni érában új szelek kezdtek fújni a FIA háza-táján, a szabályváltoztatásokat sokan vitatták, és néhányan már temették is az egész Forma 1-et, az viszont biztos, hogy a vérfrissítések hozományaként nem csak feltörekvő, fiatal pilóták léptek az élre, de olyan csapatok is, melyek sikere korábban, nem hogy esélyesnek nem tűnt, de egyenesen lehetetlen volt.

Egyszer egy ilyet vezetni...
Összességében jó játék lett az F1 2010, sőt, sokkal jobban sikerült, mint azt páran hangoztatják. Nem szimulátor, ez tény, az pedig, hogy néha monotonnak látszik, csak azért van, mert a tévés közvetítés alatt meg tudunk ebédelni, hallgatjuk a kommentárt, telefonálunk és e-mailezünk, így nyilván tartalmasabban, és gyorsabban is telik az idő, nem egy kormányt kell néznünk állandóan. Azt hiszem, első próbálkozásra ez most nagyon jó volt, ha évente megjelenő sorozat lesz belőle, amit nagyon remélünk, akkor még lesz hova fejlődnie, a rajongói visszajelzések után remélem jövőre, vagy legfeljebb azután egy olyan játékot kapunk, ami minden szempontból tökéletes, és kifogásolhatatlan lesz.


Platformok: PC, Playstation 3, Xbox 360
Tesztelt platform: Xbox 360

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

113. thspo
2010.09.24. 20:58
én azért néhány dolgot hiányolok belőle (kormány holtjáték, kormány telítettség beállításának lehetősége, az eddigi codemasters játékokban volt rá mód és ez megkönnyítette azok dolgát akik nem kormánnyal játszottak) de összességében véve egy kellemes programról van szó, bár az tény, hogy a szimulációtól messze áll, de codemasters-éktől talán nem is azt vártunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
112. MrPrise
2010.09.24. 21:09
"Mókuskál"? Ilyet se hallottam még ;-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
111. Motaba
2010.09.24. 21:24
thspo

kormány holtjátékot tudsz benne állítani, úgy mint fék és gáz érzékenység, valamint holtjáték.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
110. Motaba
2010.09.24. 21:26
engem nem igazán kötött le, pedig szeretem a száguldó cirkuszt, nekem marad továbbra is a shift, grid és a dirt 2.
Ez a 3 nagyon eltalált játék nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
109. Csernus
2010.09.24. 21:34
ez mind szép és jó de a multi Magyarországon semmit nem ér. mert live nincs. Én meg voltam olyan balfék és megvettem eredetiben mivel azt hittem tudom Interneten is tolni. hát nem. a régiót nem fogadja el hiába állítom bármilyenre. Amúgy az értékeléssel egyetértek,tán jövőre jobb lesz. Valaki meg tudja mondani mikor és egyáltalán lesz e idén Live Magyarországon pc-re? hátha nem hiába fizettem érte elég borsos árat előrendelésbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
108. XtreemX
2010.09.24. 21:37
Motaba :
Shift? Ha az NFS-re gondolsz akkor érdekes ízlésed van,de mind1. Jó látni hogy valakinek tetszik.

Ami a játékot illeti,szerintem nagyon gyengén optimalizált a cucc,rengetegen panaszkodnak hogy a gépükön a Dirt 2 simán megy maxon de az F1 még High beállításoknál mindenféle AA nélkül is verseny alatt be-be szaggat. Ez számomra érthetetlen tekintve hogy ugyanaz a motor van mind2 game alatt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
107. fpityu
2010.09.24. 21:47
Csernus! Az egyetlen amit megtehetsz, hogy csinálsz egy live fiókot, akár windowslive-os vagy hotmail-es, csak arra kell figyelned hogy mikor csinálod akkor a címnél ne magyar címet adj meg, hanem pl angolt, én is valami híresebb szálló címét adtam meg, és ha ezt az account-ot adod meg a games for windows live-nál, akkor már nem fog elutasítani. Remélem tudtam segíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
106. Heroes27
2010.09.24. 21:48
Nekem meg az a bajom, hogy kifagyok játék közben, de nemtom h miért. De egyébként van egy tippem, amit hagy ne írjak le, de legalább kipróbáltam és erősen elgondolkozok a megvételén, mert hát.... ezerszer jobbra számítottam őszintén megmondom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. BaZsee Heroe...
2010.09.24. 22:06
Kíváncsivá tettél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. Heroes27 BaZse...
2010.09.24. 22:09
milyen értelemben?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. BaZsee Heroe...
2010.09.24. 22:11
Hogy minek a megvételén gondolkozol, amit kipróbáltál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. Heroes27 BaZse...
2010.09.24. 22:17
Hát figy, egy próbát megér, nemrossz különben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. CarKiller
2010.09.24. 22:24
Én a Dirt 3-at várom, mert ugye lesz. (lsd. Ken Block Gymkhana three-part 2)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. Csernus
2010.09.24. 22:26
fpityu próbáltam másik fiókkal igaz az is magyar volt. de a cd kulcs nélkül nem tudom tolni neten. és kétszer nem használhatom fel a kulcsot csak egy account hoz. a live nem engedi. de megpróbálom.köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. Csernus
2010.09.24. 22:38
áá nem megy. meg kell várni míg itt is elérhető lesz. másik profilban nem fogadja el a cd kulcsot. mert már fel van használva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. kissjf
2010.09.24. 22:42
Hát nekem iszonyatosan szaggat high beállításokon 1920x1080 felbontásban, pedig simán bírná a gépem. Élvezhetetlen, már le is töröltem.
Konfigom:
-AMD Phenom II X4 945 (4x3.1GHz)
-2x2GB DDR2 800MHz
-nVidia GeForce GTX 285
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. Heroes27 kissj...
2010.09.24. 22:52
ezen a konfigon szaggat? gtx285-el? ne röhögtess már ott vmi baj van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. Blade0012
2010.09.24. 23:00
meg kell venni eredetiben és nem fog szaggatni hehe
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. zlatzky
2010.09.24. 23:17
Kissjf, ott valami egyeb gond van. Az en konfigom Q8200 (2.9 GHz-en), 4GB Ram, GTX 260, Win 7 64 bit, es tokeletesen mukodik, szaggatas nelkul fut. Talan driver, vagy hasonlo gond lehet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. Heroes27
2010.09.24. 23:19
de azt tudja valaki nekem meg mér fagy ki? most más ötlet a warezon kívül, eredetibe biztos nem csinálná mi?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. jozsefm Heroe...
2010.09.24. 23:20
Vegyél vissza a ventillátor fordulatból az MSI-AFT-ben ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. Heroes27 jozse...
2010.09.24. 23:22
persze de tényleg... nem vagyok egy játékszakértő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. Daks
2010.09.24. 23:24
Csernus: A BSC a magyar forgalmazója a játéknak, írj nekik, hátha tudnak valami megoldást!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. jozsefm Heroe...
2010.09.24. 23:31
Lehet ez is valami ATi-driver bug,majd valamelyik CCC-frissitésben vagy javitásban olvashatunk róla.
játékokban én nem igazán tudok segiteni ,de próbáld meg egyszer,hogy visszaállitasz mindent alapra az OC-ból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. Csernus
2010.09.24. 23:32
steam-en vettem akkor hol érdeklődjek? meg ugy azt mondják hogy várjam meg mig beindul itt is a live. de bakker föleg ez miatt vettem meg a multi miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. Heroes27 jozse...
2010.09.24. 23:36
nekem két profilom van az Aft. B.-be. Az egyik az alap, a másik meg az OC. Az OC-t egyébként csak VGA falókban szoktam használni, pl krájzisz, de nem hiszem h ez a baja. De eyébként megy minden faxául, semmi akadás, meg se kottyan neki. Nem úgy, mint az említett 285-el, de ilyen 20-25 perc után egyszerűen kifagy. És érted ezért kérdem, mert ha megveszem eredetibe és ott is kifagy, akkor van hagy ne mondjam mi. Mert feleslegesen nem dobom ki a pénzt. Lehet azt a 10.06-os Catalystot nem kellett volna bántani

de gonoltam tese vagy egy nagy játékszakértő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. jozsefm Heroe...
2010.09.24. 23:39
A 10.4-es volt az utolsó ,ami még talán a legstabilabb volt,PH-n sokan használják most is,vagy az ATT-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. bmakszim
2010.09.25. 00:15
kissjf, ha azért törölted le, mert nem megy fullon FullHD-ben, akkor ott tényleg vmi gond van, de nem a gépedben. Nem tudlak sajnálni. Egyébkén megsúgom, az abszolút full grafikának eleve hardveres akadályai vannak nálad, mivel a karid nem DX11-es Nesze neked! (Persze nem ezért szaggat)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. Daks
2010.09.25. 00:22
Csernus: ha a live accountodat, meg a hozzá tartozó emailt átrakod angol localra, úgy sem megy? Asszem kell hozzá egy kis idő, míg befrissül, én anno az msn hülye magyar reklámjai miatt váltottam (aztán a méghülyébb rolloveres bannerek miatt vissza).

bmakszim: nem írtam bele a cikkbe, mert lehet gép/olvasófej/lemez függő, de xboxon is voltak fix kanyarok, ahol nálam mindig megakadt egy pillanatra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. bmakszim
2010.09.25. 00:55
Daks, ezeket az akadásokat jellemeznéd úgy, mint "iszonyatos szaggatás", ami már már játszhatatlan? Mert, ha nem akkor nem értem miért írtad ezt nekem. Ráadásul gondolom te emiatt nem vetted ki azonnal a lemezt. Egyébként sem vagyok nagy konzol rajongó -habár nekem is van egy X360-om otthon- de erre csak azt tudom mondani, hogy akkor játszd PC-n!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. Daks
2010.09.25. 01:26
Bmakszim, dehogy játszom PC-n, azért vettem Xboxot, hogy ne kelljen többet drivereket telepíteni, meg ramot venni . Az akadás egyetlen kis döccenés csak, amolyan random factként említettem meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. bmakszim
2010.09.25. 01:39
Daks, kinek mi fontos, én inkább telepítem azokat a drivereket, meg összespórolom a pénzt "ramra", csak ne kelljen szenvednem a gamepaddel a Counter-Stri.. izé, MoH-ban.
De részemről a téma lezárva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. micu13
2010.09.25. 07:35
Látom megint van pár okos PC-s, akik úgy szidják a kontrolleres irányítást, hogy a büdös életbe nem COD-oztak JOY-al.Számomra lehetetlen lenne már egérrel lőni, úgy megszoktam az joy-t, autós játékokról nem is beszélve.Nem kell nyomogatnom a nyilakat, meg a C betűt satöbbit hogy kamerát váltson mivel a többség biztos, hogy BILL.-el nyomja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. jozsi252
2010.09.25. 09:23
Úgylátszik nvidia kártyákat nem szereti a játék mert nekem a Q9400 es proccal pcs+4870 1gb kártyával meg 4g rammal 1920x1200 ba ultra beállítás minden élsimítás is és egyszer nem akadt meg pedig jópár kört lementem, de ismerősnek is akad és nvidia kártyája van : )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Amenophis
2010.09.25. 09:36
1. Idióta bugos a boxutca. Kiállsz első helyről, és ha jön a mezőny is, akkor tök utolsónak enged csak vissza, és ne mondják nekem, hogy a megoldás, ha máskor megyek ki. Ha meg kint vagyok mondjuk gyors körön, akkor simán kiteszi elém az épp kihajtó ellenfeleket = baszhatom a gyors kört.

2. Dinamikus időjárás. Elképesztően dinamikus. Időmérő első szakasz - eső esélye 0%, egy darab felhő sincs az égen. Időmérő második szakasz (az életben max 10 perc van a kettő között) - 76% eső, full borús minden. Időmérő harmadik szakasz (ismét max 10 perc telt el RL) - eső 0%, sehol egy felhő. Azért ez rohadtul szar ám...

A többi elmegy, mert legalább hangulatos. De ezek erősen lerontják a játékélményt, legalábbis számomra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. Auchen
2010.09.25. 09:51
micu13: marha sok PC-s szidta a kontrollert, komoly 1 db ember, és ő sem az autós játékokat hanem az FPS-eket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. kiki22
2010.09.25. 09:52
q9550 ,4gb ,5850 full hd elsimitas maxon.akadas nelkul siman viszi.gondolom nvidiasoknal vmi driverben majd javitjak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Kajafun
2010.09.25. 09:56
Hát nekem iszonyatosan szaggat high beállításokon 1920x1080 felbontásban, pedig simán bírná a gépem. Élvezhetetlen, már le is töröltem.
Konfigom:
-AMD Phenom II X4 945 (4x3.1GHz)
-2x2GB DDR2 800MHz
-nVidia GeForce GTX 285

Enyém: Phenom II 920 (2,8GHz)
2X2GB DDR2 800Mhz
Ati 4870 1GB
Fulfullon nem szaggat és az FPS is megvan!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. gezu1025
2010.09.25. 10:19
Érthetetlen, hogy másnak miért akad nem kell ennek akkor gép...

Phenom II X3 720 @ 3.2 Ghz
4gb 800Mhz DDR2 ram
És egy HD5770-el simán megy über maxon, 1280x1024-ben dx11-ben kb 40 fps-el, jo van amikor 32, de soha nem megy 30 alá...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. ThePoweR
2010.09.25. 10:26
Dx11-ben? DX11-es a játék?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. micu13
2010.09.25. 11:00
Auchen: javaslom olvass több topicot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. zlatzky
2010.09.25. 11:11
"Úgylátszik nvidia kártyákat nem szereti a játék mert nekem a Q9400 es proccal pcs+4870 1gb kártyával meg 4g rammal 1920x1200 ba ultra beállítás minden élsimítás is és egyszer nem akadt meg pedig jópár kört lementem, de ismerősnek is akad és nvidia kártyája van : )".... Korabban irtam, hogy nekem is az van (GTX260), es nalam tokeletes. Teljesen szaggatasmentesen fut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. tbajusz
2010.09.25. 11:51
Köszi a cikket tetszett!!
A játék is, pedig nem vagyok nagy F1 őrült!

A gépigénye szerintem nem nagy, nekem is megy 1920- as felbontáson: Amd X2 5200+ 3 GB Ram 800 Mhz, Ati 4850 1 GB

Lehet tényleg az Nvidia kártyásoknak nem fekszik..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. Gatee
2010.09.25. 11:55
Pro: F1 hangulat, kontra: lehetne hangulatosabb is? Most vagy megvan az F1 hangulat vagy nincs (és szerintem teljesen megvan ). "nyugis sőt néha unalmas körözgetések" Ez így igaz de a forma 1 is ilyen, abból a sok körből viszonylag kevés telik igazi akcióval tehát ez inkább realisztika.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Amenophis
2010.09.25. 12:52
Mellesleg az én gépemen is tökéletesen fut 1920x1080-ban, mindent maxra húzva. Intel E8400 Dualcore 3,0 GHZ, 4 GB RAM, Ati HD4850.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Heroes27
2010.09.25. 12:55
Itt tényleg a Geforce-al van baj, mert ahogy látom egy atis se panaszkodik. Azt ha egy gtx285-el szaggat, egy 4850-el meg nem, ott valami hatalmas gáz van. Csak dupla erősségű kariról van szó kb. Ott tényleg egy driver frissítés nem ártanan. Srácok szóljatok Ge-bácsinak hogy gyorsan csináljon valamit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. jozsefm Heroe...
2010.09.25. 13:15
Lehet ezt a játékot az AMD-ATi szponzorálta?
már ők is beletették az anti-geforce codot???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Daks
2010.09.25. 13:16
Gatee: hihi, tényleg, soorry . BTW arra gondoltunk, hogy jó F1 hangulat, de nincs benne meg az a plusz izgalom, hájp, pörgés hangulat, mint a gridben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. doggystar
2010.09.25. 13:18
Na ez a játék minden képzeletet felülmúlt grafikailag, csak sajna az a gondja (szerintem) hogy az irányitás kicsit érdekes .De mindent össze vetve jó játéknak sikerült úgy mint a Race driver grid..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. iceblade
2010.09.25. 13:23
hát sztem a grafika nem nagy szám, sokkal szebb is lehetne talán majd a dx11-es patchel.
maga a játék nem rossz, a régiekhez képest mindenképp jobb de egy idő nekem unalmassá vált csak megyek körbe körbe és tök monoton az egész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. CyberPunk6...
2010.09.25. 13:30
i5 430M -2*2gb ddr3 1066, ati hd mobility 5650 1gb
ultra beállítás, 1366*768 16xAA


Meg sem akad, egy heavy rain - belgium spa menetben a mezőny közepén, pedig ez egy laptop.

6 éves korom óta fanatikus F1-es vagyok, szal nekem nagyon tetszik és bejön és végig fogom tolni.
A szabályokat nagyon hülyén alkalmazza... Kell még azért pár patch. De jó az irány, csak apróságokat kell kicsit foltozgatni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. thspo
2010.09.25. 13:32
semmi baja a játéknak a geforce-al, nálam C2Q @ 3.6 ghz + GTX 280 1440*900-ban minden legmagasabb beállításon + 16x élsimítás, még ha az összes autó a képben van akkor is 74 fps-en áll a fraps (ennyi a monitorom képfrissítése). Szal ha GTX285-el akad akkor ott más a gond.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. CyberPunk6...
2010.09.25. 13:35
Szerintem az irányítás rendben van, csak billentyűzettel tényleg szar, mert nagyon kell a fokozatmentesen állítható kanyarodás a jó köridőhöz..

nekem dx11-el ultrán nagyon gyönyörű a játék. Főleg heavy rainben amikor felverődnek a cseppek a kamerára. Meg amikor a tócsákba esik... szerintem nagyon szép.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. jozsefm
2010.09.25. 13:45
Hát mostmár felkeltettétek az érdeklődésemet! Honnan lehet letölteni a demót?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. gabor33
2010.09.25. 13:51
Q6600-os prc ati hd 5770 full hd 8élsimitás mellet f1 2010 simán fut és nem akkad.
Bevalom nekem is az tetszik benne a legjobban mikor esik az esö .Szép nagyon .Meg a pálya is amikor vizes ugy tükrözödik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. pdx06
2010.09.25. 14:15
Elég gyenge eresztés lett. 2006-os szintű grafika, élettelen pályakörnyezet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. Heroes27 pdx06
2010.09.25. 14:22
ez egy kicsit erős volt nem gondolod?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. jozsefm Heroe...
2010.09.25. 14:25
Szia

54. Hsz. ?? megnézném szélesvásznon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. klm.4g63
2010.09.25. 14:35
CyberPunk666: ja, dx16ban is szép ultrán. Amúgy dx9 es a játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. gabor33
2010.09.25. 14:46
pdx 06 hát szargépen bisztos életeln.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. bobibubi
2010.09.25. 14:55
Nekem egyáltalán nem tetszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. bela74
2010.09.25. 15:16
Szerintem jó lett a játék,viszonylag szépen is fut.Novemberben Magyarország is Live tagország lesz,úgyhogy kerülő nélkül is lehet csapatni a multit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. bmakszim
2010.09.25. 15:18
micu13, ha más topicokban olvastál hasonlókat, akkor ezt(#33) talán máshova kellett volna írnod. Én voltam egyedül, aki felhozta a joy-os témát, ráadásul, ha figyelmesen elolvasod, láthatod, hogy leírtam, nekem is van itthon XBOX360-om, tehát nem igaz, hogy életemben nem próbáltam karral fps-ezni. Az autós példádat pedig végképp nem értem, arra semmi rosszat nem mondtam, csak annyit, hogy azokhoz van kormányom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. nedcoleman
2010.09.25. 15:20
Eyefinityvel tökéletesen működik, gond nélkül hasít, iszonyat jó kis időtöltögetés ez! Egyébként aki max nehézségi szinten játszik és könnyűnek meri mondani a játékot az menjen most azonnal pilótának
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Davzone
2010.09.25. 15:22
MAGYAR LIVE november 11től lesz elérhető,onnantol magyar cimmel regelt live reggel is lehet nyomni a liveos gameket neten.
Addig meg egy kamu létező angol címmel kell regelni és megy a multi is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. szabtam
2010.09.25. 15:38
klm.4g63

" Amúgy dx9 es a játék."

szerinted. nézz egy kicsit utána...
egyébként nálam gond van. ahogy átírnám dx11-re, csak ablakos módban hajlandó elindulni, hiába írom vissza a config file-ban a fullscreen-t "true-ra. nem tudom, mi a gond.
dx 11-ben mi a max élsimítás? lehet, hgoy az a gond, hogy dx9-ben felhúzok mindent maxra, és átírás után meghülyül?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. neofery
2010.09.25. 15:45
Mert kiadnak hozzá egy hivatalos patch-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. pdx06
2010.09.25. 15:52
Nem a géppel van a gond. Főleg hogy csak DirectX 9.0 az ajánlott gépigénye. Elhiszem hogy elfogult vagy, de ez a játék nagyon melléktermékként néz ki, nem fektettek bele sok energiát. Nincsenek pályamunkások, minden istállónál ugyanazok a manuszok vannak, a pálya körül nincs élet, a nézőközönség is elég összecsapott, tv-s helikopterek sincsenek. A Grid 2 éve jelent meg, mégis szebb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. pdx06
2010.09.25. 15:55
Mindenki el van szállva az esős versenyektől... A 2000 óta megjelent összes F1-ben tükröződött a pálya.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. pdx06
2010.09.25. 16:01
A legfontosabbakkal sem találkoztam benne. Verseny előtt zászló+ernyő tartó nőkkel... súlyos hiányosság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Lawrence_B...
2010.09.25. 16:35
Téényleg, nem tudtam mi hiányzik, de más világos!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. klm.4g63
2010.09.25. 16:36
szabtam: azért írtam, mert hivatalosan egy patch fogja aktíválni a dx11 et, mivel nem akarták, hogy ezért késsen a pc-s verzió mint tavaly dirt2 nél, szóval nincs kész a dx11 ne csodálkozz ha nem megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. tobias88
2010.09.25. 16:45
Nálam a játékélmény egy nagy nullát kap! Rfactor 2 majd jó lesz, de ez... Nevetséges
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. tobias88
2010.09.25. 16:46
Jah és hogy miért kap nullát, azt kihagytam
Füvön 270 volt amit el tudtam érni nulláról a célegyenes mellett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. esftomvip
2010.09.25. 17:36
Egy SPlit Screen opcio elfért volna benne ... Kicsit unomhogy mindent csak live-on lehet mutlizni .. itthon meg van 2 joystik .. nem baj ha elkopik az egyik lesz másik ... + mobil internettel rátok menni xboxra ???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Taxidriver
2010.09.25. 18:21
Valaki találkozott audió problémával?Nekem eredeti PC verzió van,röccenés nélkül fut minden,de a hang iszonyú "viszhangos" nálam!!!Olyan mintha egy üres csarnokból szólna minden!A menüben meg csak a hangerőt lehet szabályozni...Frissítettem DX-et,hangkártyát,de semmi változás.Valaki tipp???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. janamo
2010.09.25. 18:49
az kimaradt hogy a PS3-mas verzió a legcsúnyább, ettől szebb az xbox 360-as és a legszebb PC-n (aki nem hiszi kicsit járjon utána )
amúgy én is hihetetlen nagy F1 rajongó vagyok és nekem tetszik.
de hát ez van nem vagyunk egyformák szerencsére, nah peace
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. bela74
2010.09.25. 19:17
Taxidriver: az a Rapture3D birizgálja a hangot el nálad vagy a windowsban van elállítva.Nálam ok a hang.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. gebana
2010.09.25. 20:13
"kontra: nyugis, sőt néha unalmas körözgetések."

hát f1 játék, igaziban is ez megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Heroes27
2010.09.25. 20:13
Nekem az a legnagyobb bajom, hogy hardon 2-3 másodperceket verek a mezőnyre időmérőn, az autó irányítása mint a gokárt, experten, csak az abs-t meg az automata váltót teszem be, és eddig kb 3 futamból 0 pont. De közöm nincs kb a futamonhoz, pedig nem megek rosszul. Meg ezek kapnak egyáltalán defektet, mint én pl? eddig nem láttam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. mekike Cyber...
2010.09.25. 20:35
Felső kategóriás technikán mitől akadna nagyképűkém. Talán nem is munkával keresték az árát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. szabtam
2010.09.25. 20:38
klm.4g63

szerintem kölcsönösen nem értjük egymást. akkor az elejétől:

valaki azt írta, hogy nála jól megy dx11-ben.
erre te felvilágosítottad, hogy a játék dx9-es.
a játék nemcsak a jövőben kijövő patch-el dx11-esedik majd, hanem a config file-ban egy dx9 false -> true átírással is. (ugyanott, ahol a dirt2 dx9@11 van...)
ez sokaknak sikerült is.
nekem meg nem. és nem azért nem, mert nem jött még a ki a patch...

tehát a játékba a dx11 nem a patch-el fog belekerülni, azzal csak javítások jönnek, és aktív lesz. most még bugos, ezért van tiltva. de attól még aktiválható...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. lackoo1111
2010.09.25. 22:13
Elnézést az offolásért,de nem ártana töredezettségmentesíteni a merevlemezt,mielőtt hozzálátnátok a játékhoz.
*értelmetlen hozzászólás vége*
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. bmakszim
2010.09.25. 22:52
Hát a box kiállást illene javítani, elég idegesítő, mikor az előttem lévő boxba egyszerre jön ki a két pilóta én meg nem férek ki a hátul várakozótól és meg kell várnom azt is míg az első végez, aztán 25 sec-es kerékcsere után mehetek csak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. lacys1886
2010.09.25. 23:28
tud vki ajánlani egy jó kormányt ehhez a játékhoz, viszonylag normális áron?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. jozsefm lacys...
2010.09.26. 08:02
Nem irtál keretet, egy jó minőségő és árban is,- elviselhető db.: GENIUS Wireless Trio Racer
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. lacys1886
2010.09.26. 08:17
Köszi a választ! Te milyet használsz?
Az hogy wireless nem okoz gondot, úgy értem nagyobb reakcióidő vagy ilyemi?
Amúgy kb 30e Ft-ig gondoltam elmenni, a Logitech-eket 60-80e ft körül mozognak, úh azokat skip-elném
Várom az ötleteket...

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. shinken
2010.09.26. 08:31
Ha kormányt akarsz mindenképpen Logitech. Én a LOGITECH Driving Force GT PS3 -al játszok és nagyon jó. Most 37000Ft. A Genius igaz olcsóbb, én is néztem, de 2 hónapja mikor vettem a kormányt még nem volt hozzá windows 7 driver.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. lacys1886
2010.09.26. 08:44
Nekem PC-m van, ahhoz is jó?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. shinken
2010.09.26. 08:46
Én is PC játszom, úgyhogy ahhoz is jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. klm.4g63
2010.09.26. 12:02
szabtam: mind1, ezen kár egymásnak feszülni. Amúgy sem adhat hozzá a dx11 sokat a játékélményhez. Viszont ha kijön a patch akkor legalább már menüből lehet majd állítani, nem kell majd config fileokat átírogatni.

Ami viszont tényleg idegesítő az a boxkiállás! Nagyon kivagyok tőle, hogy komolyan venném a versenyeket(40-50%on nyomom, pályától függően), de ha úgy megyek a boxba, hogy más is bent van, akkor engem detto nem enged ki amíg bárki is ott van. Szóval kiállok, és a kerékcsere után még ott állok vagy 10mp-t és nézem, ahogy előttem mindenki 5mp alatt végez és már megy is. Ennél az is jobb lenne ha inkább egymásra engedne a gép és folyamat boxbalesetek lennének. Szóval ha mást nem is ezt hamar orvosolniuk kéne a Codemasterses srácoknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. szabtam
2010.09.26. 12:55
klm.4g63

nem akartam én sehova feszülni...

csak a hsz-aidból nem volt előttem világos, tudod-e, hogy a játékban már benne van a dx11, nem a pathc-el jön...

egyébként több apró bosszantó dolog van a játékban. más topic-ot is olvasgatva szinte számtalan.

egy a sok közül:
abs-t hiába kapcsolom ki, egyenesen tartott kormánnyal lehetetlen blokkolóra fékezni. csak akkor blokkol a kerék, ha satufék mellett a kormányt is elfordítom...

nekem a tesztben az a fura, hogy a sok hibából szinte semmi nincs észrevételezve. olyan az érzésem, mintha a tesztelő egy beállítással ment volna pár kört, és utána megírta volna a cikket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. CyberPunk6... szabt...
2010.09.26. 13:12
Azért nem blokkol a kerék, mert billentyűzettel kb játszhatatlan lenne...(így is jóval nehezebb, mint kormánnyal meg pedállal)

Egyébként rengeteg a bug, de ezt az új sorozatot is el kellett indítani, szerintem sokat fog javulni ahogy jönnek majd az első patchek, illetve a következő kiadások..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Giggsy
2010.09.26. 13:42
Nem tudom, nekem összességében bejött a játék annak ellenére, hogy sokkal többet vártam tőle és rengeteg hibája van főleg ahhoz képest, hogy mennyi mindent ígértek eleinte. Például képtelen vagyok megérteni, hogy miért nincs még mindig dobogó a versenyek végén? Már a GP4 végén is hiányoltam, de itt azért már durva, főleg azok után, hogy fullos versenyen kívüli élményt ígértek... A padockban mászkálás sem valami nagy durranás, épp csak egy fokkal több, mint a Dirt2-ben volt. Az erőviszonyok is kicsit viccesek, mert nálam 5 futam után Chandhok 34 ponttal áll... A már említett boxkiállásos probléma is dühítő, mert 5-10 másodperceket lehet veszíteni vele. Na és hol van a Safety car? Akadt már egy-két tömegkarambol az eddigi futamaimon, de eddig még színét sem láttam... A törésmodellre is ráfért volna egy kis munka, mert néha 40-el falnak rohanva totálkár lesz az autó, máskor 120-al is falba csapódva is csak az első szárny törik le, meg mondjuk defektet kap az első két kerék, ami már tényleg csak vicc... Az irányítást illető beállítási lehetőségek is igen szűkre szabottak, látványosan nem gondoltak azokra akik nem kormánnyal, hanem analóg gamepad-del, vagy neadjisten billentyűzettel akarnának játszani. Az analóg kar érzékenységét nem lehet kalibrálni, digitális irányításnál meg csak kétféle állás létezik: a teljesen eltekert és a középen álló kormány, amitől az apró irányváltások is idegbeteg rángatózással járnak. A nehézségi szintek is kicsit bután vannak felépítve. Én speciel nem nyúztam huzamosabb ideig F1 játékot a GP4 2006-os modja óta, így kicsit kijöttem a gyakorlatból, szóval jó lett volna egy kicsit belerázódni a dolgokba, csakhogy ehhez a játék nem nyújt segítséget. Kettes (normal) szinten az utolsó helyről Virgin-nel indulva is elég lazán futamot tudok nyerni, hármas szinten meg még a saját csapattársammal is alig bírok el, márpedig ő örök 24. az edzéseken. Az is durva, hogy 5 futam után többszörös győztesként a nulla pontos csapattársammal szemben még mindig csak kettes számú pilóta vagyok úgy, hogy edzéseken is másodperceket adok neki.

DE és ez egy hatalmas de, a vezetési élmény jó, a futamok izgalmasak és a folyamatosan változó időjárás is nagyszerű (az persze durva, hogy volt, hogy egy monszunszerű Q1-et egy csontszáraz Q2 követett!). Igaz összességében kicsit arcade a fizika, de szerintem még így is jobb, mint például az rFactor modokban. Lehet megkövezni érte, de nekem az rFactor soha nem jött be, néhány verseny után az összes F1 mod törlésre került, mert az úgymond szimulátor szintűnek szánt fizika köszönőviszonyban sem volt a valósággal. A valóságban még egy utcai autó is stabilabb annál, hogy a legapróbb irányváltástól is idegbeteggé váljon 160 km/h-nál, nemhogy egy F1-es gép...

Szóval szerintem vezetési élményben megtalálták a megfelelő egyensúlyt az arcade és a szimuláció között, de ezzel együtt is a grafikán kívül semmi jelentős javulást nem jelent a GP4-hez képest, amiért nagyon nagy kár. Én egy olyan 9.5/10-re számítottam, így 8/10-nél többet nem adnék neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. morgyi
2010.09.26. 13:43
a dx11-et elvileg úgy csinálták meg, hogy minden dx11 alatt fut, és majd a directx butítja vissza az effekteket a kártyának megfelelően. Mert így elég nagy hülyeség lenne hogy csak dx9 meg dx11 van. Elég sok új játékban ez van. Akkor most a dx10-es kártyáinkat dobhatjuk ki? Bekapcsoltam a config fájlban a dx11 módot egy gtx 260-al elvileg a dx10-es effekteket engednie kellene nem? persze ha vannak bent olyanok... Amúgy akinek dx11-es karija van, nyilatkozna arról hogy van e valami különbség a dx9 és a dx11-es mód között látványban?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. CyberPunk6...
2010.09.26. 13:48
dx 11-es képek:
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. morgyi
2010.09.26. 13:52
nemigazán látom a különbséget...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Csernus
2010.09.26. 14:35
én sem max a tükröződésekben. de mivel nincs kint a patch így majd ha kijön akkor lesz látható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Csernus
2010.09.26. 14:36
amúgy az olcsó genius kormányokkal is megy a játék? vagy csak a támogatottakkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. somakb
2010.09.26. 16:41
Hát...

Frontálisan gumifalba rohantam... SEMMI... ugyanúgy ment tovább. Igaz, volt hogy néha letört a vezetőszárny...

Arcade heaven...

Ezzel szemben ott a már több éves Race 07 / Race ON... na az igen.. Abban ezerszer élménydúsabb vezetni. Ott minden frankón állítható az utolsó paraméterig és kifogástalanul is működik a Logitech MOMO kormánnyal... ott ha kanyarban ráfékezek már dolgozik a visszacsatolás és érzek mindent a kormányon, de ugyanígy a huplikat stb... ott egy kocc egy formula master kocsival és nyekk...

Ez meg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. LavX
2010.09.26. 19:39
somakb: kapcsold be a törést! El van rejtve rendesen. Amikor mész versenyezni és beállítod a nehézséget, akkor ott nyomj egy entert miközben azon a soron vagy és előjön a részletes beállítás. Hány flashback, ellenfelek erőssége, gumi használódás stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Login
2010.09.26. 21:39
Korrekt cikk lett, nekem is ennyit ér a játék.

Viszont egyet nem értek. miért nincs kommentátor a futam és az időmérőedzés alatt?
Még a practice hagyján.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. robert89
2010.09.26. 22:33
Nem rossz játék tényleg de csak azoknak akik nagyon elfogult F1 rajongók mert pl: hangulatra a dirt 2 odaveri! A 3 ra kíváncsi leszek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Heroes27
2010.09.26. 23:15
Én most hagytam el valenciát, experten 0 pont edig, asszem 6-os szint. Komoly mi. Most hiába mondjátok, hogy vegyem vissza, hardon 2 másodpercet verek alonóékra a toro-rossóval, úgy meg semmi értelme. Teszem hozzá billentyűzettel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. jozsefm Heroe...
2010.09.27. 07:30
Szia

Ezek az eredmények ragyogóak! Ámbár azért alonsoékhoz képeset relativ:

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Taxidriver
2010.09.27. 08:36
bela74: Köszi a segítség,a Rapture3D-t kellet "lepusztítanom" a gépemről,most már O.K. a hang!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Heroes27
2010.09.27. 14:08
Józsi, leszek még én az az első madár a játékban, csak idő kérdése
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bmakszim
2010.09.27. 15:08
Az ellenfelek nehézségét 4 szinten lehet állítani, 3asra tettem először és az első szabadedzésen 4. lettem a Lotus-szal, aztán felvettem a 4. szintre(Legend), na így már teljesen jó, bár szabadedzésen így is 13-14. körül vagyok, időmérőn még csak egyszer jutottam Q2-be és 17. maradtam. Viszont esős verseny első pár körében így is túl lassúak az ellenfelek, de aztán 2-3 kör múlva beindulnak és mindenki visszaelőz. Rumblepad2-vel játszom, ABS és Stability Helppel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. maláj
2010.09.27. 18:45
hát nekem sajnos eddig nem jön be
de próbálkozunk még hátha
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lew000
2010.09.27. 20:43
pro: Forma 1 hangulat , kontra: lehetne egy kicsit hangulatosabb is

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rcv6ss pdx06
2010.09.28. 06:08
Az F1 Challenge 99-02 az utolsó F1-es játék, amit PC-re kiadtak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nedcoleman
2010.09.29. 13:38
Legnehezebb fokozaton játszom, mert másképp nincs kihívás benne, de így 10-14. helynél jobbat nem tudok elérni... Akkor ez azt jelenti, hogy bénaféle vagyok. ?

Pedig hajtok, mintállat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nedcoleman
2010.10.05. 00:02
http://nedcoleman.net/f12010mod.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!