iPon Cikkek

FIFA 11 - A nyerő tizenegyes

Dátum | 2010. 10. 06.
Szerző | Lawrence_Benson
Csoport | JÁTÉK

Remegő kézzel kötöm be a cipőmet. Az Athént könnyen verjük, a többiek nem is izgulnak, egymást heccelik az öltözőben, és várják a kilenc órát, hogy pályára lépjen a csapat, az én szívem azonban úgy kalapál, mintha a vébédöntőre készülnék. Nem is csoda. Fél órája szóltak, hogy itt lesz a Manchester United tehetségkutatója, és engem fog figyelni. A múltkori hat gól híre messzire eljutott ezek szerint, ha sikerül ma is legalább ilyen jól játszani, akkor nem kell már sokáig a másodosztályban bénáznom. Felkerülök a profik közé. Neville, Owen, Rooney, Giggs, Scholes, Evra, Van der Sar, a hideg kiráz, ha rájuk gondolok, és arra a sokmillió euróra, ami az ördögök zsebében landol minden meccs után. Egy fekete 911-est veszek kezdésnek, aztán meg sem állok a Veyronig. De ez még messze van. Igazítok egy utolsót a bokavédőn, lassan felpillantok, körülöttem minden homályos, az idő szinte megszűnt létezni, tompa hangokat hallok csak, majd az órára nézek, s látom, ahogyan a nagymutató komótosan ráfordul a tizenkettesre. Menni kell.

FIFA az élet
Az ősz eljövetelével kitört a fociláz, újra kezünkbe adva ezzel a kulcsot, hogy győzelemre vezessük hőseinket, a nyerő tizenegyest. A játék az utóbbi években rengeteg változáson ment keresztül, finomabb és tökéletesebb lett, javult az irányítása, megszépült, több játékmóddal bővült, s már nem is hasonlít az ezredfordulós elődökre, más játék ez, mely egy arasznyival ismét tökéletesebb, és szerethetőbb lett. Az újdonságok sora szerencsére idén is hosszúra nyúló, a következőkben pedig nem csak a konzolos verzió részleteit vesézzük ki, de a cikk végén kitérünk a PC-s kiadásra is, mely valódi generációváltásnak számít a sorozat történelmében, mondhatni felnőtt ahhoz a minőséghez, amit eddig csak a kontrollerforgatók élvezhettek.

Rejtett üzenet a háttérben
A FIFA 11 a hagyományos procedúrával nyit. Leellenőrzi, hogy az előző játékban meddig jutottunk, és milyen achievementeket szereztünk meg, ez alapján pedig ad egy hozzánk illő nehézségi szintet, melyet vagy elfogadhatunk, vagy választhatunk egyet a három alap fokozat közül. Ezt követően a gombkiosztás kerül sorra, ezúttal is rendelkezésre áll a pár gombos könnyített, és a klasszikus elrendezés, majd nincs is más hátra, mint kiválasztatni kedvenc csapatunkat, és pár másodpercre rá már a főmenüben találjuk magunkat. Itt a szokásos menüpontok mellett egy hatalmas eredményjelző tábla is vár ránk, mely részletes statisztikával szolgál majd, például arról, hogy hány meccset toltunk le, ezek milyen eredményekkel zárultak, hány gól született, mennyi idő alatt szereztünk leggyorsabban pontot, és mi volt az eddig legnagyobb hazai, vagy idegenbeli győzelmünk, illetve vereségünk. A büszkeségfal ötlete egyszerűen fantasztikus, nem lepődnénk meg rajta, ha néhány hét múlva tucatjával kerülnének fel a fotói a közösségi oldalakra.

A menüpontok a klasszikus látványt adják. Játszhatunk barátságos találkozót, két szabadon választott csapattal, illetve lehetőségünk van arra is, hogy egész meccsen egyetlen, előre kiválasztott embert irányítsunk csak. Ebben a játékmódban hosszanti kameraállásból követhetjük az eseményeket, érezni, hogy a csapat része vagyunk, a többiek folyamatosan passzolnak is nekünk, és láthatóan jobban játszanak, ha figyelünk rájuk. Eddig csak támadó, vagy védekező játékos bőrébe bújhattunk bele, most viszont lehetünk a kapussal is. A háló előtt állni mindig nagy kihívás, hiszen van, hogy húsz percig nem történik semmi, és csak figyeljük, ahogyan a középpályán ide-oda kerül a labda, míg máskor megállíthatatlan buldózerként rohannak felénk az ellenséges csatárok, és a legkisebb hibánk is megpecsételheti az eredményt. A felelősség a FIFA 11-ben is kősziklaként nehezedik ránk, de bizony megvan az unalmas oldala is a kapus létnek, ami nem éppen a legnagyobb élmény.

Ez aztán a beadás
A játék mutatja, hogy merre fogják rúgni a labdát, és milyen erővel, így gyenge fokozaton percek alatt bele lehet tanulni az egészbe, a back gomb megnyomására pedig leugrik rólunk a kamera is, hogy lássuk a játék minden pillanatát. Ilyenkor az A, B, X, Y gombokkal magyarázhatunk is a csapattársainknak, hogy mit csináljanak, közvetetten beleszólva így a meccs alakulásába, ha viszont valami komolyabb kihívásra vágyunk, akkor csak a légy profi és a menedzsermód összeolvadásából létrejött karrier jöhet szóba. Itt akár tizenöt évig egyengethetjük pályafutásunkat, mialatt profi focistává, sztár edzővé, vagy milliomos szervezővé válhatunk, a sikerünk pedig attól függ, hogy mennyire vesszük ki részünket az események alakításából, és mit adunk hozzá a győzelemhez, vagy épp a vereséghez. A kihívásnak, a fejlődésnek, az átigazolásoknak, és a folyamatos izgalmaknak köszönhetően a játékmód tartós kikapcsolódást nyújt minden futballrajongó számára, az újdonságok adta mámorban pedig nem szabad megfeledkezni a klasszikus bajnokságról, és a virtuális profi módról sem, mely utóbbiban nem csak magunkat varázsolhatjuk bele a játékba, de még 11v11 online meccseket is tolhatunk.

Virtual Pro, ezer beállítással
Az újdonságok sora pedig még mindig nem ért véget, a játék creation centre néven kapott egy webes felületet is, melyben néhány kattintással nem csak játékosokat, de egész csapatokat is létre tudunk hozni, ha éppen hiányozna valamelyik kedvencünk a játékból. Emellett bemutatkozott még egy pro passing névre keresztelt új rendszer is, melynek köszönhetően minden korábbinál szebb, és pontosabb labdaátadások várnak ránk. S hogy ne legyen minden meccs ugyanolyan, a personality plus még gondoskodik arról is, hogy a gyengébb és erősebb képességű játékosok a saját szintjüknek megfelelő teljesítményt nyújtsanak a pályán, így ne lepődjünk meg, ha az egyik emberünk például rendszeresen fölé rúgja a labdát, vagy a másik nem tudja rendesen átvenni a passzt, a karakterekben van a hiba, nem bennünk. A dolog élesben sokszor láthatatlan, ha nem figyelünk, akkor észre se vesszük ezeket a kis jeleket, a játék viszont ettől függetlenül dolgozik a háttérben, és a játékos pozíciójától függően, közel száz értékből számolja ki, hogy mit kell látnunk a következő másodpercekben. A FIFA a rengeteg friss aprósággal lassan tükörfényesre csiszolódik tehát, és ezt még fokozza a meccsek végén látható összefoglaló is, melyben a játék kiemeli nekünk a rangadó legfontosabb megmozdulásait, melyeket aztán feltölthetünk a Football Worldre, hátha más is kíváncsi, micsoda sikereket értünk el.

Eszméletlen jó meccsek várnak ránk a FIFA 11-ben, ha pedig sikerül az amatőr szintet követően egy jól kidolgozott rendszert vinnünk a játékba, tudatos helyezkedésekkel, és jól használt cselekkel, akkor tényleg profi összecsapások fognak megelevenedni a képernyőinken. A játékélményt egy valami árnyékolja csak be, amiben a FIFA mindig is elmaradt a trónkövetelő, trónfosztó Pro Evolution Soccerrel szemben, és az nem más, mint a játékosok élethű viselkedése. Ahogyan az lenni szokott, a játékban ezúttal is szögletesen közlekedő robotok rúgják a bőrt, egyesek olyan gyorsan váltanak irányt, hogy az ellent mond a fizika minden törvényének, míg mások lomhák és lassúak, de hát arcade stílust képvisel a játék, nem lepődünk meg rajta, hogy ezt évek óta nem képesek elfelejteni. Amit viszont kidobtak a kukába végre, az nem más, mint a sok felesleges, előre felvett gólöröm. Immáron nem láthatunk összevágott ölelkezéseket, minden élőben történik, még a kamera sem vált szöget, a gól belövése után egy pár másodpercig tovább irányíthatjuk a játékost, és odarohanva bármelyik csapattársunkhoz, mi kezdeményezhetjük a földre borulást.

A kitartó edzés meghozza a gyümölcsét
A gyári screenshotok erősen kozmetikázottak, a látvány viszont így is szuper, főleg közelről. A hagyományos, tévéközvetítéshez hasonlító kamerát ennek megfelelően érdemes átállítani egy akcióra koncentráló képre, sokkal hangulatosabb és modernebb lesz tőle az egész játék, arról nem is beszélve, hogy így egy kicsit közelebb érezzük a meccseket is, és jobban bele tudjuk élni magunkat a sportolók helyzetébe. A focisták amúgy kicsit műanyagok még mindig, és a közönség is papírmaséból van, de ez csak egy kicsit húzza le az amúgy szép, kidolgozott és igényes összképet.

Mozgás közben azért messze nem ilyen szép a játék
A hangzás tökéletes, a játék idén is teljesen magyarul jelent meg, Hajdú B. István és Faragó Richárd pedig tökéletes munkát végeztek. Egyfolytában beszélgetnek, a játékosokat mindenféle jelzővel látják el, és a korábbinál kevesebb az üresjárat is, egyedül a hirtelen hangsúlyváltások maradtak csak meg, de ezek sem zavaróak, hiszen maga a játék is változik. Egy unalmas passzolgatás után hirtelen jöhet egy rárúgás, vagy egy gólhelyzetet azonnal hazavághat egy sérülés, így a legtöbbször nem tűnik fel, hogy a gép válogatja be alá a mondatokat, ami pedig a zenét illeti, szintén csak jót tudunk mondani. A felhozatalban olyan előadók dalai szerepelnek, mint a Massive Attack, a Scissor Sisters, a Gorillaz, a Linkin Park, a Groove Armada, vagy a számomra eddig teljesen ismeretlen Tulipa, aki megbabonázó hangjával teljesen új színt visz a játék eddigi lázadó, tomboló imidzsébe. S jó hír, hogy ezen a téren is találunk újdonságot, immáron lehet saját himnuszt választani a csapatunknak, illetve a szurkolói gólöröm is testre szabható.

A konzolos kiadások mellett idén a PC-s változatnak sincsen oka szégyenkezni, öt év várakozás után ugyanis megkaparintotta a Playstation 3 és Xbox 360 platformon is használt, újgenerációs motort. Azt nem tudjuk, hogy a cserét miért kellett idáig halogatni, az viszont biztos, hogy a segítségével végre a számítógépes FIFA is fel tudja venni a versenyt a nagy konkurenciaként számon tartott Pro Evolution Soccerrel. A grafika a teljes generálnak köszönhetően szuper lett, hatalmas ugrás a tavalyi külsőhöz képest, néhány apróságot és reszelést leszámítva azonban a játék nem követi a konzolos trendet, és a nextgen változat régebbi játékmenetével indul háborúba.

Légy te is kapus!
A FIFA 11 a valaha készült legjobb, legösszetettebb, és legteljesebb futballjáték, melynek értéke a pro passing és a personality plus megoldásoknak köszönhetően leginkább a felszín alatt rejtőzik. Akár odafigyelünk ezekre, akár nem, a játék kiszolgálja az igényeinket, és folyamatosan azon van, hogy mi szuper élményekkel legyünk gazdagabbak, és ez most nem mellébeszélés. Az EA Sports tavaly elindult egy úton, ami minőségi javulást hozott mind a kivitelezés, mind a játékélmény terén, az új rész pedig annyira ebben a szellemiségben készült, hogy könnyen letagadhatná elődjeit, és előléphetne, mint a FIFA sorozat forradalmára. Reméljük, hogy a jövőben nem eresztenek le a kedves fejlesztő urak, és hozzák a megszokott színvonalat!


Platformok: PC, PS2, Playstation 3, Xbox 360, PSP, Wii, DS, Mobiltelefon
Tesztelt platform: Xbox 360

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

28. janamo
2010.10.06. 19:02
mondjuk szégyen hogy PC-n hiába van új motor mégsincs konzol szinten (nem grafikára meg fizikára gondolok mert az télleg sokat javult) de pl nincs kapus játékmod és még sok ien dolog ami konzolba van pc-be nincs, pedig már elvileg ugyan az a motor....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Th3Ac3
2010.10.06. 19:08
Azt mondták hogy ez PC-re most csak a 10-nek a konzolportja. Jövőre ígérik azt, hogy egyforma szinten lesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. gezu1025
2010.10.06. 19:09
Ó PC-n csak az el[mod]tt irányítás, a vizulális szimuláció megszünése és a teljes átgondolatlanság a gond, semmi más...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. hexisoft
2010.10.06. 19:10
Janamo, sztem meg örüljünk hogy PC-re megérkezett az új motor és már élvezhető is. Nekem nagyon bejön az új motor, az új fizikával. Viszont amitől a falramászok, az pont ez a konzolos "átírat". XYZSDGDH gombokat kell megadni pc-s bill-re. Miezmár? 2010-val bas*zák meg -.-'
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Melkor
2010.10.06. 19:46
Gyerekek el kell szakadni a billentyűzettől!
Mindenki arra panaszkodik h szögletes meg gagyi a mozgás stb stb...
Akkor fogjatok egy kontrolert és játszátok azzal. A Fifa 11-et képtelenség billentyűzettel játszani, mert nincs 4 kezünk. És mivel 2010 van ahogy mondtad és mivel egy 360fokos cselezés rendszert nem tudsz megoldani 8 iránnyal azért van minden kontroller irányításra kihegyezve. Nem konzol ... kontroller!
Ha van olyan gép amin fut a Fifa 11, akkor biztos telik egy dual analog kontrollerre is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. gera021
2010.10.06. 20:33
sziasztok,

simán lehet billentyüzettel irányitani, legalábbis én tudom, legend szinten mindenkit elverek, és élvezem a játékot mert ugy gondolom jol játszom..., csak gyakorlás kérdése, amiota megvettem (3 napja) csak egyfolytába játszok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Melkor
2010.10.06. 20:41
azt azért meséld már el a többieknek, hogy melyik gombbal/gombokkal cselezel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. dragon83
2010.10.06. 21:56
Ne vegye senki magára, de nem értem, hogy 2010-ben hogy lehet az, hogy valaki még billentyűzettel játssza a Fifát, amikor az már évek óta controllerre van optimizálva. 5-6000-ért már normális gamepad-eket lehet venni, ami ugyanolyan alapfelszerelés egy gamer gépéhez, mint az egér vagy a billentyűzet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Melkor
2010.10.06. 22:47
erről van szó ... pláne ha van 9K-ja valakinek megvenni a játékot akkor úgyis azért veszi meg h használja az online profilt meg h online játszon, az meg biza kontroller nélkül bajos lesz. Főleg Fifa 11-ben ahol eldobták a 8 irányos témát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Hajbel
2010.10.07. 06:20
"néhány apróságot és reszelést leszámítva azonban nem követi a konzolos trendeket, és idén is ugyanazzal a klasszikus játékmenettel indul háborúba, mint az elmúlt évek során tette." Azért ekkora hülyeséget nem kéne írni. Mondjuk azt megértem, hogy nem játszottatok a fifa 2010-el PC-n (én játszottam, de az ellenségemnek sem kívánom), viszont illene utánanézni a dolgoknak. Már hónapok óta azzal van tele a net, hogy a nextgen fifa 10 és a vb gameplay egyvelege az idei pc-s fifa. Egyébként ez már csak abból is látszik, hogy az emberek beindulnak üres területre, ilyen a fifa 10-ben pc-n nem létezik, de számos más dolog is van, ami egy mérkőzés után szemet szúr.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. kocska1986
2010.10.07. 07:10
Na igen...Én vettem 1 xbox360 kontroller-t(már vagy 3 éve) és nem bántam meg.Egyre több olyan játék lesz ami a Game For Windows Live-nak köszönhetően támogatja.Azért az igazi játékélményhez erre is szükség van.Valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy fifát billentyűvel nyomjak, vagy mondjuk egy F1 2010-et.Én azt mondom aki teheti szerezzen be egyet...Megéri az árát!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. nedcoleman
2010.10.07. 09:36
Ha valaki billentyűzettel áll neki egy gamepades vagy (kormányos) játéknak és az irányítás minőségét kritizálja az idióta. Az XBOX kontroller tényleg megéri hiszen mindannyian tudjuk mennyi átportolt játékot öntenek rá a pc-s társadalom fejére. Ergo vegyél kontrollert.... ki van ez találva!

Nem vagyok foci szakértő és a VB-n kívül nem érdekelt a téma. De néha jólesik felrúgni valamelyik híres focistát... ezért nem kell sydney, jólesik és kész.
Magánvélemény - már előre szólok, hogy bocs, de a két focis játék közül most nekem a másik valahogy jobban bejött, hozzá teszem, hogy játszhatok a világ legjobb csapatával egy MAGYAR ellen akkor azok tuti levernek. Jobban élvezem a másikat, az irányítást stb. Nyugodtan lehet megcáfolni...

Azért feltűnt, hogy ingame képekkel van tele az egész cikk de mégsincs egyetlen kép sem arról, ami azt mutatja, hogy valaki éppen játszik ezzel a játékkal. Eléggé reklámszagú így.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Lawrence_B...
2010.10.07. 09:55
nedcoleman: Xbox-on nem tudunk screenshotot csinálni, mert speckó hardver kéne hozzá, így ha nincsen a neten ingame kép, akkor sajna a gyáriakból kell válogatni. Nem fizettek le.

Hajbel: a klasszikus játékmenetet nem arra értettem, hogy a PC-s a grafikán kívül semmiben nem változott, hanem arra, hogy nincsenek benne az újdonságok, pl creation centre, career mode, pro passing, kapusjáték, stb - ettől függetlenül persze sokat fejlődött ez is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. zaki27
2010.10.07. 10:02
Előbb lett meg a Fifa, amíg az telepítődött, addig letöltöttem a PES-t. Beléptem a Fifa-ba, játszottam 2 meccset, a harmadiknál, na mondom én ezt nem bírom, és kiléptem a fenébe. Töröltem is. Lejött a PES, felraktam a Fifa helyére, és olyan élményben volt részem, hogy hangosan kiabáltam a szobában. Majdhogynem sírva fakadtam a játéktól.

(Csak azokat a kurva licenszeket kapná már meg mindenre, és akkor aztán teljes lenne a mámor.)
Nem a Fifa-t fikázom, mert volt részem xbox-on is játszani vele, és tényleg igaz, fejlődött, legfőképp grafikailag, legalábbis szerintem, de a PES még mindíg közelebb van a valósághoz, mint a Fifa, hangsúlyozom, SZERINTEM!

Egyébként a PES-hez olyan intelligencia kell, ami nem sok embernek van meg, ezért nem játszanak vele, hanem inkább a Fifa-val. PES-ben úgy jár az agyam, hogy na most hogy építsem fel a támadást, minden egyes akció kész kihívás. És épp ez tetszik benne. A 2010-et is úgy kezdtem, hogy labdába sem rúgtam, sőt az, hogy gólt rúgjak.... Aztán belejöttem, fejlődtem, és csak úgy basztam a gólokat zsákszámra(hozzáteszem mindig a legnagyobb szinten, mert csak úgy van értelme). Aztán jött most a PES 2011, és teljesen át kellett alakítani a játékot a fejemben, mert még a 2010-nél is nehezebb. És hatalmas érzés volt, mikor megrúgtam az első gólomat.

Egy PES rajongó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Zelbacsi
2010.10.07. 10:04
Nem vagyok különösebben oda a focis játékokért, de a bevezető annyira hangulatosra sikerült, hogy utána azonnal kedvem támadt elolvasni az egész cikket. Gratulálok, remek kis cikk lett!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. nedcoleman Lawre...
2010.10.07. 10:04
Áháá, így már értem. Akkor elnézést érte Mr. Lawrence!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. AnkerMarto...
2010.10.07. 17:26
Sziasztok,
feltelepítettem a játékot, és nem voltak nézők (szines kockák csak) és a játékos nevét a mezeken csak egy fehér csik jelezte.
Drivert frissítettem és jó lett, de másnapra ugyan olyan rossz volt mint driver frissítés elött.
Szerintetek mi lehet vele a probléma? (HD4890+Q9550+3gbRAM)
Akinek van ötlete az mondja. Köszönöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Hajbel
2010.10.08. 04:37
Lawrence_Benson: "...és idén is ugyanazzal a klasszikus játékmenettel indul háborúba, mint az elmúlt évek során tette." Hát mondjuk ég és föld a tavalyi pc-s fifa és a mostani, nemcsak a mozgások, hanem az egész játékmenet kicserélődött. Ha úgy értetted, hogy olyan a játékmenet, mint a tavalyi, tavalyelőtti stb. nextgen fifa, akkor úgy oké, de a tavalyi pc-s fifa kb. 40%-át tartalmazta a mostani lehetőségeinek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Lawrence_B...
2010.10.08. 14:09
Hajbel: igaz-igaz, rosszul írtam, most javítva, köszi, hogy szóltatok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. perempe
2010.10.08. 18:32
Tesztelitek-e az NBA 2K11-et is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Lawrence_B...
2010.10.09. 23:16
Egyelőre nincsen tervben, nem hiszem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kerxy
2010.10.10. 12:11
Milyen kontrollert ajánlotok hozzá?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kerxy
2010.10.10. 16:29
Hallod ez nagyon vicces volt, inkább maradj magadnak PC-hez gondoltam, láttam sokan azzal ajánljátok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Melkor
2010.10.10. 22:47
XBox 360 Controller For Windows
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Lawrence_B...
2010.10.13. 00:01
Szerintem is az Xbox 360 kontroller a legjobb! Az USB-s megy automatikusan, a vezeték nélkülihez meg kell egy receiver PC-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kerxy
2010.10.14. 20:18
Köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. juviktor9
2010.11.03. 09:44
Sziasztok, ha van kedvetek ONLINE BAJNOKSÁGBAN FIFA 11-el játszani, akkor látogassatok el mindenképp a honlapomra, KÖZVETLEN IP-VEL lehet játszani, szóval nem feltétele az online regisztrálás.Nézzetek körül a honlapon, aztán ha tetszik már indulhat is a játék.:
http://fifachampions.5mp.eu
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hartka
2011.07.12. 20:56
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy logitech f310 gamepad jó-e a fifa 11-hez,és windows 7 64bites op rendszeren müködik-e?Mert én Pc-n tolom a fifa 11et csak bilentyűvel nem lehet gémelni csak gamepadal.Várom a válaszokat.

UI:HA NEM JÓ ÍRJÁTOK MEG PLS MÉRTNEM JÓ
KÖSZI ALL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!