iPon Cikkek

Freecom és WD külső merevlemezek

Dátum | 2007. 03. 27.
Szerző | Freeman07
Csoport | ADATTÁROLÁS

A teszt első alanya a Freecom boszorkánykonyhájából került elő. A vaskos, szinte már nehéz külső merevlemez mellett egy telepítőlemez és két kábel bújik meg a dobozban. A telepítőlemezre gyakorlatilag nem lesz szükségünk, hiszen a Windows XP minden nehézség nélkül felismeri a hordozható merevlemezt. Az egyik kábel a tápellátást szolgáltatja egy adapteren keresztül, a másikkal pedig a számítógép USB-portjára tudjuk csatlakoztatni az eszközt.


Maga a háttértár mint már említettem eléggé nagy tömegű, nade miért? A benne lévő merevlemez Samsung gyártmányú, nem lehet nagyon nehéz, mert ilyet árulnak belső merevlemeznek is, azaz a Freecom csak egy keretet gyártott hozzá - ami majd később kiderül - sikeresen. A nehézség másik oka lehet a burkolat is, ami alumíniumból készült, így növelve a hővezetést, azonban az alumínium sűrűsége nem nagy, azaz valószínűleg elég sok alumíniumot pakoltak bele, és ez emelte meg a hordozható merevlemez tömegét.A két be/kimeneti csatlakozón kívül nincs rés az eszközön, ezért aktív hűtés nem megoldható, így a merevlemez nagy részét alumínium burkolat veszi körbe, ez biztosítja a hőleadást és egyfajta masszivitást kölcsönöz az eszköznek. Mivel a termék mozgó alkatrészeket tartalmaz, ezért fontos a hang és a rezgés jellemzése. Ez szubjektív módon fog megtörténni a tesztek végén. Kiskereskedelmi ára 26 000 forint körül alakul.
A teszt másik versenyzője a Western Digital terméke. 250 gigabájtos méretével, csakúgy mint a Freecom 250 GB, megfelelően nagy tárhelyet biztosít adatainknak. Teszi ezt úgy, hogy mellette még igen tetszetős külsővel rendelkezik. Nem hiába MyBook a neve, mert oldalra állítva a könyvek közé is be lehet rakni. Vizuális szempontból tehát igen megnyerő a MyBook 250GB, azonban teljesítménye is ilyen jól fog alakulni? A termék egy szép nagy fekete dobozban érkezik, található CD-lemez, USB-kábel, tápkábel, illetve egy háromfogú tápkábel is, ha valahol olyanra lenne szükség.A Freecom versenyzőjéhez hasonlóan a Western Digital is külső tápellátásról működik. A burkolata műanyag, három oldalon lyukacsos, ezáltal biztosítva van a szellőzés. Érdekes, hogy a rések Morse ABC-betűket jelentenek, azonban lefordítva értelmetlen szöveget kapunk. Kár, pedig jó kis rejtvény lett volna belőle. Visszetérve a tulajdonságaira, hangjából, illetve rezonanciájából ítélve aktív hűtést is építettek bele, amit szintén az utolsó oldalon fogunk értékelni. Végfelhasználói ára 23 000 forint körül alakul.
A versenyzők körbejárása után következzék a teszt, amin a Freecom és a Western Digital sebessége, hangja, illetve melegedése lesz értékelve.


Olvasási sebesség

Olvasási sebesség méréséhez a jó öreg HD Tune-t használtuk. Mindkét alanyon lefuttattuk a teszteket, és az eredményeket az alábbi képen közöljük. (A SAMSUNG SP2514N a Freecom külső merevlemezének a neve itt, ugyanis mint említettem, belsejében egy Samsung merevlemez lapul.)Mint látható a Freecom (Samsung) jobb olvasási sebességeket ért el, mint a Western Digital, ez egyértelműen kiderül a képekből. Elérési idő szempontjából azonban a Freecom kerül hátrányba, cserébe viszont kisebb CPU-terhelést kapunk. Tehát a Western Digital kisebb elérési idővel rendelkezik, ugyanakkor ezért nagyobb processzorhasználattal fizetünk.

Írási sebességek

Írási sebességet úgy mértem, hogy egy nagy, 1,4 gigabájt méretű filmfájlt kezdtem el másolni Total Commanderrel a saját gépemről a külső merevlemezekre, és a másolás közepe fele mért eredményt használtam fel eredményként.

Freecom:

Western Digital:

Szintén egyértelmű az eredmény,  a Freecom 250GB jobb eredményt ért el, mint a Western Digital.

Zaj-, rezonancia-, melegedés teszt

Zajszint alapján a Western Digital tűnt kicsit zajosabbnak, ezt a rezonancia okozhatja az aktív hűtés miatt, ám ezt lehet orvosolni a hozzáadott gumitalpak felragasztásával a hordozható merevlemez aljára. Melegedés szempontjából nem volt különbség a két tesztalany között, melegedésük olyan volt, mint egy átlagos merevlemezé.

Értékelés

Az írási, olvasási tesztekben egyértelműen a Freecom a nyerő. Elérési ideje egy kicsit rosszabb a Western Digital-énál, azonban kisebb a processzorhasználata. Vizuális megjelenés alapján pedig döntse el mindenki saját maga, hogy melyik merevlemez kinézete számára a nyerő. Ár alapján a Freecom terméke drágább körülbelül 2-3000 forinttal, mint a Western Digital-é.

Freecom 250GB

Tetszett:
Nem tetszett:

Western Digital MyBook 250GB

Tetszett:
Nem tetszett:
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

66. openSUSE
2008.10.04. 19:03
Hali!
új tv tunert szeretnék vásárolni, de nem tudom melyik lenne jó. Azt szeretném megtudni hogy melyikkel lehetne úgy felvenni adást, hogy közben játszom vagy filmet nézek (DVD, DivX, néha HD) hogy a felvétel minőségét ne zavarja.

A gépem:
- Alaplap: ASUS P5KC
- CPU: Core 2 Duo E6750 2.66GHz (3.2-re húzva)
- RAM: 2x1GB KingMAX 1066MHz
- VGA: Gigabyte 8800GT 512MB
- ODD: 1xLG SATA DVD-ROM és 1xLG DVD-RAM
- HDD: Samsung 500GB SATA2
- Ház: COOLERMASTER STACKER 810
- Táp: OCZ 600W GameXStream

Előre is köszi a segítséget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. bluespirit
2008.10.04. 19:52
Leadtek WinFast TV2000XP Global-t ajánlom de halgass meg más véleményeket is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. bszoke88
2008.10.04. 20:01
eléggé gépfüggő, h közben tudnál-e játszani, vagy filmezni. Ha jó minőségben szeretnél felvenni, 1ik üti a másikat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. openSUSE
2008.10.04. 20:35
Nemkem mondta egy ismerősöm hogy keressek olyat, aminek van saját harwere, ezalatt a tuner saját processzorát mondta. Mert akkor nem a gép prociját zabálná. van ilyen? Ha van is olyan drága hogy nem érné meg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. homeware
2008.12.22. 10:29
Üdv!

Eldöntöttem, hogy bizony jó lenne egy Tuner a régi tv helyett, de mivel a TV-t nem csak tvzésre használtam, ezért van egy különleges elvárásom. A legjobb az lenne, ha lenne a koax antenna bemenet mellett egy RCA Videó és két (L/R) audió csatlakozó, hogy pl PS2 / N64 használható legyen a monitoron keresztül. (ugye hiába létezik pl ps2höz VGA kábel, mindig át kéne dugni a csatit használat előtt). Esetleg ha ilyen nincs, az kivitelezhető, hogy a VCR-t rákötöm a tv-kártyára, a VCR-t mint csatornát megkerestetem a kártyával és a videó scartját használom, hogy a PS2 a gépre csatlakozzon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. bszoke88
2008.12.22. 13:20
szia
javaslom nézz szét a multimédiás cikkek között, ott vannak a tuner tesztek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. Goller46
2009.02.01. 17:15
Sziasztok!
Lehet hogy hülyét kérdezek, de ezekhez a tv tunerekhez nem nagyon értek.
Azt szeretném kérdezni hogy mindegyik pc-s tunerrel lehet fogni a kódolt adásokat, vagy ez hogy van?
Mert még nagyon régen egy haverom vett a gépbe egy tv tunert és a upc-s kábelen bejött neki minden csatorna amire nem volt előfizetve! Ez lehetséges valahogy? Vagy ez alap dolog ezeknél?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. danee91
2009.02.04. 13:56
Sztem vmi progi kell hozzá, amivel meg lehet oldani ezeket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. scsaba
2009.02.05. 19:53
Az analóg adást nem lehet tunerkártyával visszaállítani, mert nem kódolják, hanem sávszűrővel lecsillapítják.
A haverod úgy foghatta az elő nem fizetett csatornákat, hogy a szolgáltató nem korlátozta le. Ha csak kábelnet van előfizetve, akkor általában jönnek a csatornák is, valamint ha lemondja valaki a kábeltévét, akkor nem mennek ki csak azért, hogy kikapcsolják. Ha valamiért ott jár egy szerelő, akkor átnézi és átállítja az előfizetett csomagra. Van olyan is, hogy amikor egy településre bevezetik a kábeltévét, egy pár hónapig ingyen jön minden. Aztán van akinél úgy is felejtik. Nálam csak az HBO jön pluszban, de van aki nem fizetett elő semmire mégis jön minden. Persze ehhez nem kell tunerkártya, egy tv-vel ugyanúgy fogható.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. doho
2009.02.05. 20:21
vagy a szerelő jó haver, és "véletlen" rosszul állított be valamit amikor arra járt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. galantaige...
2009.03.10. 21:08
Üdv!
Van egy TV2000 XP Global tvtunerem (zsír új, oridzsi). Feldobtam az illesztőprogramot, ami volt hozzá (WinFast PVR2) + tettem a hátuljába egy koaxot és mégsincs vétel. Mi lehet a probléma? Vmit be kell állítani? Vagy a rendszerrel van a baj? Netán a hardware a ? (a kábel tuti nem+adás is van benne, mert TV-n bejön a műsor)
Köszönet előre is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Szabi
2009.10.19. 17:14
Sziasztok.

Azt szeretném megtudni, hogy tv tuner-vel tudom e a régi családi videokat digitalizálni vagy esetleg valami más kell hozzá?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Lancelot23
2009.10.19. 17:48
Szabi!
Nem tudsz vele csak kimomdotan digitalizáloval lehet ezt megcsinálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. 620hun
2009.10.19. 18:20
Ez így nem igaz, mert a legtöbb tuneren van RCA/S-Video bemenet (:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Krisinto
2009.10.31. 18:55

Üdv

azt szeretném kérdezni tőletek hogy hogyan lehetne megcsinálni azt hogy videókameráról át tudjam tenni a filmeket a gépre és átkonvertálni!?

hogy lehet ezt megoldani?

tv-tuner kell hozzá?

vagy mi?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. sarkanyolo...
2009.11.26. 12:46
Hello mindenki!

Azt szeretném tőletek megtudni hogy milyen kártyát érdemes vennem 6000-8000 Ft körül.

Meg hogy elég-e az én gépem ahhoz, hogy tv-tunert használjak. Nem felvenni akarok, csak nézni.

Konfigom(ne röhögj):
Proci: 1.75GHz Amd 2500+ 1 mag
Memória: 768 ddr
Videókártya: MSI FX 5200 128 Mb

Sztetek az én gépemen futna rendesen egy kártya ha csak nézném? + Az első kérdésemre is írjatok ha tudtok.

Válaszotok előre is kösszönöm: sarkanyolo2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Bundaskeny...
2009.12.14. 11:57
Halihó!

Termék: http://www.ipon.hu/webshop/product/leadtek_dtv2000h_hybrid_tuner_pci/14009
Teszt: http://www.ipon.hu/?art=158&page=5

Kérdésem: Két különböző doboz, és ha közelebbről megnézzük akkor a két kártya különböző, mivel a terméknél van egy kis kék bemente rajta (valszeg audio bemente) a tesztnél szereplő képeknél viszont nincs ilyen kis kék (audio bemenet)

Most ha megrendelném ezt melyiket kapnám?

Üdv,
Bundáskenyér
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. csab959
2009.12.29. 15:58
Hogy ha a számítógépet rá akarom kötni a TV-re akkor milyen eszközök szükségesek, hogy működjön és legyen képi megjelenítés?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. StevyXIX
2009.12.29. 15:59
Videokártya.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. csab959 Stevy...
2009.12.29. 16:06
Az rendelkezésre áll, még gondolom kell valami kábel is nemde?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. Norbicsek
2010.01.18. 10:10
AVERMEDIA AVerTV Hybrid Volar HD

Egy egyszerű kérdésem lenne ezzel a termékkel kapcsolatban. Szeretném megtudni,hogy ha az RCA bemenetre rákötök egy MPEG 2-es digitális műholdvevő beltéri egységet,akkor az LCD monitoromon meg jelenik-e a műsor annak rendje és módja szerint?
Köszönöm a választ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. _András_
2010.02.18. 13:26
Hello
Vennék 1 Tv kártyát egy Athlon X2 5200e 4650 meg 2gb ram meg XP mellé
én ezeket néztem:
ASUS My Cinema P7131
meg ezt
GIGABYTE GT-P6000
Nagyjából csak videokamera felvétel átvevéséhez kellene (kazettás)
Max 8e lenne rá szóval szerintetek melyik éri meg jobban?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. kalasz
2010.02.23. 17:12
Üdv mindenkinek!
Érdeklődnék, hogy ez a tunerkártya "AVERMEDIA AverTV Digi Express 54" működne-e az ACER 5710Z tipusú laptopomban?

Válaszokat előre is köszönöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. J.Lajos
2010.04.17. 19:55
Helló mindenki

Én a T-Home-os dobozom szeretném rákötni a gépemre, ez vmelyik TV-tuner karival meg lehet oldani?
A gépem:

CPU típusa DualCore Intel Core 2 Duo E4500, 2200 MHz (11 x 200)
Alaplap neve Asus P5B (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Rendszermemória 1024 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
Videokártya ATI Radeon HD 4770 (512 MB)
Képernyő LG L204WT (Digital) [20" LCD] (1709104592)

A választ előre is köszönöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. sheffield
2010.04.23. 18:18
hola!

nos akkor tehát elkezdtem gondolkodni egy tv tuneren. Jól jönne pár ajánlás. Kb 25 ezerig mennék el max. Mivel kevés a hd adás így hibrid kártyában gondolkodom, bár ha ezek neccesek akkor nemtom, győzzetek meg végülis nem nézek sokat tv-t, vszinü ezen monitoromon nézném 1680*1050-ben, jó lesz rajta majdnem hd-ban a foci vb Érzésem szerint a pci-os nyerőbb az usb-snél. Várom az ötleteket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Ponge sarka...
2010.05.02. 17:19
Hy!

Nekem ezen ment TV tuner: PIII 800MHz, 512Mb ram, Ati 9200. Felvenni nem tudtam vele, mert ahhoz lassú volt.

Más:
TV-tunert szeretnék venni, mivel Win7-et (64bit) akarok feltenni, és a régi Pinnacle tuneremhez nincs driver. Valami hibrid kellene, hogy analógot és digitálisat is tudjak fogni (analóg kábel tv van most). A DVB-T/DVB-S...stb ezek közül melyik kell Magyarországon? Illetve nem nagyon értem azt a DVB szabványt, hogy a kártyám akkor milyet is tudjon, erről is jól jönne egy kis felvilágosítás. Meg hogy melyik márka a jó (én egy ASUS My Cinema-P7131Hybrid-et néztem ki). Tehát összegezve: analóg + digi, PCI, Win7 64bit kompatibilis, lehessen vele felvenni.
Előre is köszönöm a választ.

Ponge
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Ponge
2010.05.06. 20:39
Hy!

Ok, köszi, de milyen tuner kártyát vegyek?

Ponge
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. druzil
2010.05.30. 10:40
Sziasztok!

Tv-tunert szeretnék vásárolni, de nem értek hozzá. Egy 6éves notihoz kellene (gondolom csak az usb jöhet szóba) és jelenleg pesten lakom, úgyh a lényeg h tudjam fogni a digitális adásokat. A felvétel nem érdekel, csak a VB-t szeretném nézni.

Az lenne a kérdésem, hogy az ilyen kütyük működése mennyire hardware-függő, illetve hogy működik a gyakorlatban:csak bedugom a gépbe, felteszem az illesztőprogramot és már megy is, vagy szükség van még valamiféle antennára is (szintén a digitális adásokra gondolok)

légyszi ajánljatok vmi konkrét terméket is nekem.

köszönöm előre is!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. druzil
2010.05.30. 13:54
Köszi szépen, akkor bízok az online stream nézhetőségében, aztán ha mégsem jó, akkor maradnak a kocsmák
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. szokenesz
2010.06.28. 01:23
Üdv.
Tunert szeretnék venni, de viszont fogalmam sincsen, hogy milyet kellene. Annyi követelmény van, hogy 64 bites Win7-re is legyen driver és egy analóg kábel tv lenne rádugva, viszont 7-8.000Ft-ból szeretném megúszni a dolgot. Mit tudnátok ajánlani?
Konfigom gondolom bőven elegendő felvételnél szoftveres kódoláshoz is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.06.28. 10:22
Nekem ilyen van: Gigabyte P5100
Aminek ilyen képe van: kép1

Amikor még én próbálkoztam a win7-tel akkor nem volt win7-es driver, de azóta a gigabyte oldalán le lehet tölteni.

Esetleg még ez: Asus My cinema pe6100

vagy a hardverapro.hu-n nézz szét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. szokenesz LavX
2010.06.28. 13:51
A Gigabyte szimpatikusabb, nem csak az ára miatt, hanem mert PCI slotba való és ez legalább tutira működik 64bites win alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. gyk84
2010.11.07. 16:11
Üdv!
TV tuner kártyát szeretnék vásárolni, amivel tudjam fogni a szabadon fogható digitális adókat egy antennával, ha jól tudom akkor ehhez MPEG4-es kódolású kártya kell, illetve hogy legyen rajta egy Svideo vagy kompozit bemenet, mert a későbbiekben lehet, hogy valamilyen SetTopBox lesz rákötve.
A tippeket előre is köszönöm!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Lancelot23
2010.11.12. 19:50
gyk84!
Mennyit szánná rá először is?
Lifeview
Lifeview2
Leadtek
Leadtek2
Leadtek3
Asus
Én ezeket javaslom amik nem drágák, de normálisak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. gyk84 Lance...
2010.11.13. 18:26
Köszi a tippeket. A 2 belső Leadtek között vacillálok, majd a pénztárca eldönti
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. vargasando...
2011.01.29. 13:00
Sziasztok.
Sajnos nem értek hozzá ezért szeretnék segítséget kérni.
Szeretnék venni egy TV tuner kártyát.
Amire kéne az annyi lenne hogy a UPC által szolgáltatott digitális műsorokat fogni tudjam.
Azt nem tudom hogy mennyire digitális de a nappaliban lévő TV-re van kötve a media box a szobában lévő TV-n meg sima koax kábelen jön az adás.
(digital bronz a csomag amiben vagyok)

Bocs hogy ilyen részletes vagyok hátha így könnyebb beazonosítani

Nem szeretnék sokat rászánni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. vargasando... varga...
2011.01.29. 13:17
Bocsi nem tudtam szerkeszteni
De most jutott eszembe hogy mivel csak 1 media box van a többi TV-n analóg az adás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Kozik
2011.02.19. 21:26
Üdv!
A kérdésem a WAYTEQ HD-90CX tv-tuner(dekóder)-rel kapcsolatos.Méghozzá az, hogy ugye ennek a saját kis antennájával tudok fogni 6 adást és 3 rádiót mert mindigTV matricás.Ez rendben van, de ha nekem van egy T-home 32 csatornás előfizetésem és bedugom ugye a TV kábelt, akkor azt érzékeli-e?Tudom-e nézni azt a 32 csatornát?

Köszönöm előre is a segítséget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. csabi1984
2011.03.01. 18:48
Sziasztok! Közeljövőben szeretnék venni digitális tv tunert. UPC bronz van.
Egy barátomnak ilyen terméke van LEADTEK ETV2300H gyönyörű szép képe van de 16000 körül van.Kérdés vajon-a PC-be való PCI os digitális tuner tud e olyan szép képet produkálni felvétel közben?Mert az analóg felvette a PC zajokat is,nem tudom hogy van e jelenség digitális tunereknél?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. sensejke csabi...
2011.03.01. 19:17
Van! Én nyáron kísérleteztem a vb meccseiből felvenni párat és mikor ugrált a szintmérő és a kép torzult 1-2 másodpercre ugyanúgy benne volt hiba a felvételbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. csabi1984 sense...
2011.03.01. 20:25
hmm,akkor nem érdemes belső tunert venni úgy látom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. jake88 csabi...
2011.07.02. 12:07
Milyen TV-Tunert ajánlotok? Csak USB-s jöhet szóba. Digitális illetve Analog adás nézésére is alkalmas legyen. Illetve ha lehetséges akkor DIVX az-az .avi formátumban tudjon felvenni.
Tökéletesen működjön Windows 7-el. Windows mediacenterrel kaki.

Gigabyte-P67A-UD3-B3 alaplaphoz.

Gigabyte U8300-as tunert néztem ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Lancelot23
2011.07.02. 13:14
MSI
Asus
Tudom javasolni a Gigabyte mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. dani9078
2011.10.01. 18:23
Hello!

Elszántam magam egy TV-tuner kártya vásárlására, de máris itt jön az első bökkenő, hogy melyiket??

Én erre gondoltam: http://www.asus.hu/Multimedia/TV_Tuner/My_CinemaP7131/#overview

Árban 7500 Ft körül van. Koleszbe a falba van nem tom mien csatlakozó, azthiszem antenna, ha ez segít valamit, nem nagyon értek hozzá (pontosan semenyire) .

Ez akkor jó lesz? vagy tudtok esetleg árban jobbat, ami hasonló képességű mint ez és árban is hasonló kategóriájú?

Jah Digitális és Analóg jelek vételére is képes legyen!!

Köszönöm előre is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. dani9078
2011.10.01. 18:28
Privátban várom az ajánlatokat!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. jake88 dani9...
2011.10.01. 19:52
Szia! Én ezt vettem meg és megvagyok vele elégedve. Gigabyte U8300.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. akucsera
2011.12.21. 22:32
Hello!
Van valakinek tapasztalata erről a tv tunerről: LEADTEK PalmTop DTV200 H ?
Működik win7 64bit alatt?
Köszönöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. TirGael
2012.01.08. 16:24
Sziasztok!

Teljes mértékben laikus vagyok a témában, ezért a segítségeteket szeretném kérni. Van egy DELL XPS L501X laptopom és egy DELL U2311H monitorom, a napokban valamikor be fogják kötni a UPC kábeltévéjét és netét és ha lehet, nem szeretnék TV készüléket vásárolni, szívesen nézném én monitorról és szólhatna laptopról a hang. Lehetséges-e ez, mivel és hogyan?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. sensejke TirGa...
2012.01.08. 16:42
Meglehet csinálni. Én a Wayteq HD-90cx-et ajánlanám. Különálló így a laposnak sem kell mennie csak a monitornak. Hdmi-n keresztül összekötöd és kész. Még mindig tv-t is használhatod, ha tetszik. De van USB-s is amit bedugsz a laposba és azon keresztül kapod a képet. De van express card-os tv tuner is.
Kb. 12-15 e környékén van a wayteq. De ha a laposról szóljon a hang, akkor usb, vagy express card.

Hivatalos oldal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. TirGael sense...
2012.01.08. 17:02
Tőlem szólhat a hang a hifiről is, csak mivel kötöm rá?
Mi annak a csatlakozónak a neve, ami a UPC kábelén van és ha beledugom a tunerbe akkor csiribú-csiribá kép és hang lesz? Csak hogy legalább tudjam, mit keresek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. sensejke TirGa...
2012.01.08. 17:24
Na erre én sem gondoltam. Ha van a hifin is SPDIF kimenet akkor avval össze tudod kötni. De ha nem, akkor usb-s tuner. És akkor a laposról megy. Koax a neve a kábelnek amit keresel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. TirGael sense...
2012.01.09. 00:35
Akad rajta, most, hogy megnéztem, de azért néznék más alternatívát. Nézegettem itt iponon USB-seket, de a koax csatlakozó kifejezéssel nem találkoztam, illetve csak olyat találtam ami a digitális adást veszi, az nekem nem köll, mert bejön a kábel, gyanítom még mindig nem látom mit keresek. Tudnál mutatni egy példát kérlek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Cfv
2012.01.28. 23:30
Sziasztok!

Szeretnék egy új tunert a gépembe, de sajna nem értek hozzá eléggé. Nézegettem a fórumot de az információk nagy része jóval meghaladja az én szintemet, úgyhogy röviden összefoglalnám mire kellene, és kérnék pár konkrét darabot, ami szerintetek jó lenne nekem. Előre is köszi!
Tehát Digi műholdas TV-m van, a gép mellett van külön set top box kártyával. ASUS M4a87TD alaplap, AMD X4 945, 2 GB Ram, Sapphire X1800 Radeon videókártya - ezek a gépem főbb jellemzői W7 64 bit-el súlyosbítva.
Nincsenek extra igényeim, nem akarok digitalizálni VHS-t, nagyon felvenni sem a TV-ből, max. ha nem vagyok otthon, akkor meg tudjam nézni, de igazából csak nézni szeretném a műsort. A kezeléséhez pedig jó lenne ha nem kéne 3 műszaki egyetemet végezni...
Ha 20 ezer körül kijönne az nem lenne baj, persze ha van valami minőségi cucc nem sokkal többért, azt azért nem vetem meg, hátha egyszer majd megtanulom rendesen használni.
Nézegettem pár boltot, hogy miket árulnak: [LINK] ez pl jó lenne?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. tamas14
2012.02.20. 16:36
Hello abban kérném a segítségeteket laptopon szeretnék tv-ét nézni beltéri egységen keresztül mi kell hozzá? Jó lenne ha mielőbb válaszolnátok. Előre is köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. tamas14
2012.02.20. 18:12
bocs hogy megint írok de szokott valaki erre nézni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Sri
2012.03.05. 13:25
Sziasztok!
Én elsősorban digitalizálót keresésében kérném segítségeteket, elsősorban VHS kazetták digitalizálására.
Leginkább egy külső hardveres kódolású rendszer kellene, beépített/csatlakoztatható merevlemezzel, ugyanis viszonylag sok (60-70-x) kazettáról van szó, és csak laptopom van (az is egy kisebb őskövület), amit állandóan cipelek magammal.
Árban úgy 40-50.000 körül lenne a legjobb, feljebb nem szívesen mennék.
Előre is köszönöm a segítséget!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Lancelot23
2012.03.07. 11:07
Oly képen lehet megoldani,hogy a gépre egy tv-Tuner-t csatlakoztatsz és plusz egy külső adattárolót. Eképen lehet megoldani.
AVERMEDIA DVD EZMaker 7 ami megfelele neked olyan 15 körül van itt sajna nincsen.
Pinnacle Studio MovieBox HD15 digitalizáló kártya vagy még ez ami 26-27 között mozog, de itt sincs sajna ami USB-n keresztül komunikálna.
Leadtek ő van itt ami talán megfelelne, de ahoz hogy rendesen digitalizálj a gépnek is megfelelőnek kell, hogy legyen.
Eminent
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Gabe1987 akucs...
2012.03.18. 19:17
Sziasztok! Kinéztem magamnak egy GIGABYTE GT-U8300 usb-s tunert. Mit tudtok róla mondani? Érdemes venni egyet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. dani9078
2012.03.28. 20:00
Hello!

Szeretnék egy Tv-tuner kártyát venni, csak nem tudom, hogy milyet, meg hogy melyik gyártótól érdemes. Tudnátok segíteni?

Alaplap: ASUS Maximus IV Gene-z
CPU: Intel Core i7-2600K
RAM: 8Gb Corsair vengeance
VGA: Nvidia GF GTX560 1gb
HDD: Seagate 2TB Sata 3
SSD: corsair 60GB Sata 3

Árban maximum 20 ezer forintot szánnék rá.
Favorit gyártók: gigabyte, asus, msi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. spy666
2012.07.04. 15:39
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség tv tuner ügyben. A helyzet a következő. Adott egy Samsung SyncMaster 2243 LNX monitor, meg egy itt összerakatott gép (4 magos, 2,9es proci; 4 giga ram; bla, bla bla...)
Eddig a két jószág között volt 1 Items ITV 901 tv-box (szintén innen)
[LINK]

Sajnos úgy néz ki, hogy a mai nappal feladta a harcot. Jó lenne pótolni valamivel, de nem tudom hogy merre tapogatózzak, találtam már mindenféle androidos csodákat is.

A lényeg, hogy, hogy sima kábel tv-m van - tehát kell lenni rajta antenna bemenetnek - , ebből kellene valami jelet fakasztani a monitornak, meg hangot a hangszóróknak. Nagyon szerettem az eddigi metodust, az első két szempont az lenne, hogy a géptől függetlenül tudjam nézni, azt nyugodtan kikapcsolhassam ha már nem kell, másrészről kábel tv-hez mérten azért a kép és hangminőséget is szem előtt tartanám.

Ha ezek mellett volna olyan lehetőség, hogy a cucc kommunikál a géppel és esetleg tudnék róla felvenni ezt azt, akár időzítve is, az már hab lenne a tortán, de nem létszükséglet.

TV-tuner kártya kizárva

Előre is köszi mindenkinek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. spy666
2012.07.04. 16:38
Amiket eddig néztem, azoknak az árfekvése nem épp az én pénztárcámra vannak szabva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. max-hun
2012.07.18. 14:53
Sziasztok !

Látom sokan tesznek / tettek fel kérdést nem sok válasszal.
Aránylag sok TV kártya megfordult kezeiim között inkább kicsit régebbi (Leadtek,Gigabyte, Pinnacle analóg kártyái, SAT-os kártyát Skystar2, SkyStar HD2, Pinnacle PCTV SAT, USB hybrid tuner is járt nálam nagy testzést aratva nálam, PCI-os Híbird tuner is ASUS).

Sok szempontot lehet elővenni melyik miért is jó, nyílván nem mindegyik kártyát tudtam teljesen megtesztelni (teljesség alatt azt értem több programmal kipróbálva Windows XP, 7 32 bit, 7 64 bit alatt - ezt már teljesnek nevezném).

Nekem Hybrid TVTunerek (Analog+Digital [DVB-T]) közzül nagyon szimpatikus BDA driverének köszönhetően Digitálisan nem nagyon találtam olyna programot ami ne kezelte volna.

GIGABYTE GT-U8300

Másik hybrid kártya erről még nincs sok tapasztalat egyik ismerősöm által került hozzám, még nem jutott időm hosszas tesztelésre, itt is kapható ASUS My Cinema P7131 Hybrid.
Ez eladó is egyben, mivel én maradok a Digitalis SAT vonalon (MindigTV kompatibilis).
A bolti ára latt garanciával eladó!!


üdv,

MAX_
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. max-hun spy66...
2012.07.18. 15:09
Hasonló megoldással használtam Leadtekkel (nem ilyen nagy felbontásra képes csodát mint amit te).
Nos ha van szabad HDMI-d (DVI-od), akkor elgondolkozhatnál MindigTV-s set top boxon is, vagy ha DiGi kábeles vagy szintén megoldást jelenthet egy szolgáltatól kért set top box (HD-s vagy lehet SD is csak legyen rajta HDMI).
Ha tányéros DiGid van, akkor HD-s beltérivel (bár lehet ezért kell valamenyit fizetni).
IP TV esetén is általában már mindegyik boxon van HDMI.

Amennyiben csak az analóg jel monitorra küldésén gondolkozol és a fentiek egyike se jó neked, akkor csak hasonló kütyű vásárlása marad.

Természetesen ha nincs beépített hangszoród, akkor ezt is megkell külön oldani valahogy a hang megszólaljon (DVI esetén amúgy sincs hang továbbítására lehetőség).
HDMI-d sincs, akkor pedig DVI-HDMI átalakító vagy kábel vásárlása is indokolt.

Remélem segítettem ötlettek!

üdv.

MAX_
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Dyg
2012.10.17. 13:01
Hello Mindenki!

TV-tunert szeretnék vásárolni, max 8 rugóért, de USB alapút. Kábel tévém van - UPC - és Win 7 32 bites rendszerem. Valószínűleg én vagyok a béna, mert bár néztem néhányat, de nem találtam olyan képet egyiken sem, amelyikhez lehetne csatlakoztatni a kábel tévé koaxát.

Már azt is köszöm, ha elolvastad!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Korpsos
2013.09.05. 14:40
Sziasztok,érdeklődni szeretnék:
Tabletem van,és szeretném rajta a földfelszini,igyenes mindig tv(dvb-t) fogni. Van ehez valamilyen tuner?
Én ezt a 4world 08179-est néztem,de ez lehet ,hogy csak pc-hez jó?
Köszönöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. harlekim
2014.01.07. 10:56
Sziasztok!
Nagyon szimpatikusnak tűnik a DELOCK 61959 USB 2.0 DVB-T - DVB-C tuner ! Az a probléma, hogy több helyen olvastam, hogy nem szerti a a windows 7 64 bites rendszert, viszont én ezen tudnám használni! Elvileg tudnia kellene! Jó lenne tudni mi az igazság, előre is köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!