iPon Cikkek

Gamescom 2013: Electronic Arts sajtókonferencia

Dátum | 2013. 08. 20.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Gamescomra az EA elhozta a legnagyobb sikerszériáit és néhány meglepetéssel is szolgált. Az idei év nagy Gamescomos bejelentése a Sims 4 volt, de emellett még annyi címet hoztak, hogy nem tudtak beleférni az 1 órába az előadással. Reflektorfényt kapott az új FIFA, a Battlefield 4, a Command & Conquer, a Dragon Age: Inquisition a BioWare-től, a UFC és a Respawn első nagy durranása, a Titanfall. The Sims 4: „Életre kel” A bemutatkozó trailert talán kicsit túlspilázták, de annyi biztos, hogy nagyon látványos nyitást produkált az új Sims az EA konferenciájának. A következő epizóddal a fejlesztők célja az, hogy egy új generációba vezessék át a szériát. Persze egy ilyen kijelentés után az ember elvárja, hogy komoly játékmechanikai újításokkal rukkoljanak elő az EA-nál, és természetesen vannak is változások. Az egyik eszköz, amivel forradalmasítani akarják a játékot, a Smart Sim, amely érzelmi intelligenciával látja el karaktereiteket. A Sims 4-ben tehát az érzelmeken és a hangulatokon lesz a hangsúly, amelyeknek hosszabb távú kihatásai is lesznek, az egyes érzelmi állapotokban pedig új cselekvési opciók nyílnak majd meg. Az irányítást is sokkal intuitívabbra tervezték, ez leginkább a karakteralkotási és építkezési részben nyilvánul meg. Az új Simeket mélyrehatóan testreszabhatjátok, mintha csak egy szobrot formáznátok, úgyhogy a csúszkák miriádjait el lehet felejteni. Még a járási stílusát is beállíthatjátok simjeiteknek. Az építkezés ugyanilyen áramvonalas lett, az új szerkesztőben felkaphattok akár egy teljesen kész szobát is, és áthelyezhetitek valahova máshova.
A játék 2014-ben érkezik, de már most előrendelhető. Command & Conquer A Victory Games egy kis versennyel indította a showt, két fejlesztő adrenalin pumpáló pörgős kommentárral kísért két játékost. Ez persze csak egy kis felvezetés volt, mert ünnepélyes bejelentéssel is készültek a srácok, aminek a széria offline játszó rajongói örülhetnek. A még idén startoló ingyenesen játszható online játék mellé ugyanis jövőre epizodikus jelleggel kiadnak egy offline játszható sztori módot is. Ezek után egy Generals rajongó szeme sem maradhat szárazon a meghatottságtól! Dragon Age Inquisition A BioWare mindössze egy fejlesztői naplós videóval készült a konferenciára élő szereplés helyett, ami némileg érthető, hisz még odébb van az Inquisition megjelenése. Az új DA játékban sokkal nagyobb szabadságot szeretnének adni a játékosok kezébe. Komoly hangsúlyt helyeztek a felfedezésre, mint gameplay elemre. Inkvizítorként a játékosnak jelentős hatalma van, rengeteg ember és egy komoly szervezet áll majd mögöttünk. Olyasmikről dönthetünk majd, hogy megmentünk-e egy falut, vagy pusztulni hagyjuk… Thedas megmentéséhez viszont talán még ez a hatalom is kevés lesz, hiszen az egész világot fenyegeti a megsemmisülés, a démonok világát az anyagitól elválasztó fátyol felszakadása miatt… Nekünk, mint inkvizítornak az a feladatunk, hogy megtaláljuk azt, aki előidézte ezt a katasztrófát.
Plants vs. Zombies 2 és Garden Warfare Az EA a legsikeresebb mobilos játékaként tartja számon a PvZ-t aminek játékosai már 15 millió órát töltöttek hátsókertjük védelmezésével. A már megjelent címet azért hozták ki a Gamescomra, mert hamarosan egy új kiegészítővel rukkolnak elő, ez lesz a Far Future. A jövőre érkező Garden Warfare-t eddig remekül fogadták a játékosok, csupa pozitív visszajelzést kaptak a fejlesztők, és ezért most a 4 fős kooperatív játék egy egészen új arcát mutatták be. Íme a válasz a régóta levegőben lévő kérdésre: IGEN, a játékot zombiként is játszhatjátok! Ennek demonstrációjaként nézzétek meg a következő videót, amely 100%-ig in-game jelenetekből lett összevágva:
Ha ennyi még nem lenne elég az agyra éhes zombikból – és már miért is lenne elég -, akkor itt a BOSS MODE! Ne hagyjátok ki Zomboss tudományos előadását a témáról, ezen a linken (igen, a Zombox alatt a Kinectet érti, exkluzív a ficsőr). Peggle 2 A Peggle egyetlen Popcap és kazuárjáték rajongó számára sem ismeretlen, így szószaporítás helyett ajánljuk figyelmetekbe az új Peggle 2 trailert!
UFC Az Ultimate Fighting Championship hangja, Bruce Buffer konferálta fel az EA Sports előadóit, Andrew Wilsont, a részleg fejét és Gary Cookot, akik ismét elmondták mekkora rajongói az MMA-nak és az UFC-nek. Megtudhattuk, hogy az új UFC csak 9 hónap múlva, vagyis jövő tavasszal jelenik meg, de az EA már most hozott nekünk egy kis pre-alpha gameplay-t. Az új játékban van testdeformáció, komolyan lehet érezni a bunyósok súlyát és azt, ahogy egyre fáradnak majd. Nem akarjuk, hogy bármiből is kimaradjatok, ezért betesszük nektek a teljes UFC szekciót az EA előadásból…
Need for Speed Rivals A testreszabás és a karrierépítés (rendőrként például a járőrtől eljuthattok a beépített ügynökig) volt a Need for Speed Rivals előadás témája. Hoztak egy profin összevágott trailert és egy gameplay bemutatót is az idén novemberben megjelenő NFS Rivalshez. Emlékeztettek minket arra is, hogy jövőre lesz a széria 20. évfordulója, aminek alkalmából valószínűleg még nagyobb csinnadratta lesz, mint most.
Titanfall Az Infinity Ward régi fejlesztőiből alakult Respawn most az EA kötelékében akar bizonyítani, méghozzá azzal, hogy egy újabb CoD: MW kaliberű szériát alapoz meg. Az előadásra nem jöttek ki, de küldtek egy elképesztően látványos és pörgős bemutatót a Titanfallhoz. A hatalmas mechák tiszteletet parancsoló erővel és felszereltséggel rendelkeznek, nektek pedig nem csak kerülgetni kell őket, de vezethetitek is a fém szörnyetegeket. Kommandósként persze törékenyebbek vagytok, de cserébe elképesztően mozgékonyak…
FIFA Az előadáson ismét elbüszkélkedtek azzal, hogy a mobilos FIFA 14 ingyenesen játszható lesz. Exkluzív vendégnek meghívták a legendás focistát (és későbbi menedzsert) Lothar Matthaust. Miért? Mert ő is benne lesz a játékban, ahol találkoznak a régi legendák a jelenlegi sztárokkal. (Az Ultimate Team-ben keverhetitek a mostani játékosokat a legendákkal.) A FIFA 14-be továbbvihetitek statjaitokat a mostani játékból. Az alábbi trailer a PS4-es változatból lett összeállítva. A FIFA 14 a következő generációs konzolok startjával egy időben érkezik azokra.
Battlefield 4 Karl Magnus Tredsson képviselte idén a DICE-ot, akik egy új BF4 trailerrel köszöntötték a rajongókat. A rövidke előadás most a Frostbite 3 motorra koncentrált, illetve arra, hogy mit tesz lehetővé a játékban… ez pedig a Levolution. A Levolution lényege a dinamikus környezet, ahogy az állandóan változik az interakcióink és minden egyéb más hatására. Ez biztosítja, hogy ne legyen két ugyanolyan csatátok. Bemutatásra került a Battlefield Prémium is, ennek traileréhez katt ide, egy kis multis őrülethez pedig ide. A Battlefield 4 november 1-én jelenik meg, a béta októberben kezdődik.
Ez volt hát az EA előadása, ami az elejétől a végéig a játékokról szólt. Jó eséllyel mindenki talál a kínálatban egy-két címet, ami kedves lehet neki, elég széles lesz a cég portfóliója. Már csak a Sony elődása van hátra, pár órán belül jelentkezünk annak is az összefoglalójával.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. patrik2991
2013.08.20. 22:00
Hát ez a Sims? Rájöttek, hogy az engine nem fut a legjobban ha 70 gigányi cuccal kell elbánni, ezért karcsúsítanak rajta és kiadják a "hangulatilag kipofozott" Sims 2-t?
Én úgy gondolom, hogy nekem azért elég jó gépem van az átlaghoz képest, de a Sims 3 az összes cuccával együtt csak SSD-re telepítve ad normális boot időket, és a játékmenet időgyorsításnál akad, a halom bugról ne is beszéljünk. Az ár/érték aránya meg aztán végképp...
(húgom játszik rajta)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Wizzkid17
2013.08.20. 23:05
Frostbite 3, nem 4 <thx, javítva>
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nemlehet
2013.08.21. 01:34
Igen a Sims 3 nekem is okozott ősz hajszálakat Azért mosolyogtam amikor a Witcher 2, Sogun Total War 2 vagy a Crysis 3 meg se röccent, majd a Sims 3 gyorsításnál keményen beszaggatott Nem tudom mit lehetne ezzel kezdeni, de azért szerintem a grafikai visszalépés nem túl jó megoldás. Főleg az arcok... Szerintem a 3 arcai sokkal természetesebbnek hatottak.

A DA története meg valahogy erősen a R.A Salvatore: Szellemkirály című könyvre emlékeztet. Remélem nem csak a marketing bullshit-re költik majd a pénzt és az első részhez méltó játékot kaphatunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Szefmester
2013.08.21. 08:44
Amíg a sims-eken a karakterek nem akarnak öngyilkosok lenni (mert annyira rosszul játszol, vagy te épp jól, csak leterrorizálod a szomszédod és az akar) addig én nem fogok játszani vele..

Az első részben élveztem hogy 5en játszottunk egy környéken, én megalkottam Al, Peggy, Bud, Kelly Bundy-t és hagytam had éljenek... a többi játékosnak volt pár érdekes perce...

Trollkodás szagú lehet, de az életben is el kell viselni a rossz szomszédokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. SonicTheHU...
2013.08.21. 09:06
Látom a CoD-hoz méltó bespeedezett játékmenet még mindig mérvadó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2013.08.22. 09:04
Sonic: Merthogy?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ThePoweR
2013.08.22. 09:24
SonicTheHUN: Mért? Te szeretsz mászkálni a mapon miközben semmi sem történik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Amenophis
2013.08.24. 21:37
Szokásos EA fos, letolják ugyanazt a szemetet az emberek torkán (már aki hagyja).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vecsei321
2013.09.10. 20:53
Oké oké manapság már a látvány a lényeg,de nem tudom mit gondolnak ezek... azt hiszik mindenki 300-500 ezres géppel rohangál? a minimum graf meg élvezhetetlen lesz arra mérget merek inni. A BF4 gameplay is laggol mint állat (vagy csak nekem?).....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!