iPon Cikkek

GeForce GTX 550 Ti – Marketing a köbön

Dátum | 2011. 04. 06.
Szerző | Svindler
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az nVidia folytatja a GPU-inak ráncfelvarrását, így előző hónapban a két GPU-s szörnyeteg, a GTX590 mellett a GF106 is utódot kapott GF116 néven, és bemutatkozott a GTX 550 Ti. Tekintve hogy elődje GTS volt és Titanium utótagot sem kapott, így egy kicsit furcsa majdnem ugyanazt kínálni magasabb órajelen, ennyire elrugaszkodva az eredeti elnevezéstől. A marketing hatalma ugye, és ez még csak a jéghegy csúcsa. Lássuk miről szól a GF116-os GPU.


A kép ismerős lehet, hiszen a GTS450-nél is hasonlót láttunk, az egyetlen különbség az, hogy most nincs letiltva egy ROP blokk, és a hozzá tartozó memóriavezérlő. Ennek köszönhetően 16 ROP helyett 24-gyel számolhatunk, a memóriához pedig már 192 biten csatlakozik a GPU, nem 128-on. A shader mag belseje változatlan, most is 192 shaderrel számolhatunk, amiket egyetlen GPC-be tömörítettek. A sebesség növelésének forrása ezért főleg az órajel, mert már a GTS450-nek sem voltak komoly memóriaproblémái, így a nagyobb sávszélességből valószínű, hogy nem sok esetben fog profitálni a kártya, főleg ha 768MB-nál többet használunk a memóriájából. Itt álljunk is gyorsan meg egy pillanatra. 768-nál többet? Igen, a referencia GTX 550 Ti-k 1GB-nyi memóriával érkeznek, de ehhez egy kis trükkhöz kellett folyamodnia az nVidiának.

Az alaplapunknál már jó ideje megszokhattuk, hogy nem csak azonos méretű memória modulokat pakolhatunk a foglalatokba. Ha épp úgy jön ki a lépés, akkor lehet egymás mellett például egy 1GB-os és egy 2GB-os modul is akár, de a legjobb mégis az, ha azonos méretűek a modulok, mert akkor ugyanolyan terhelést kap mindegyik memória csatorna. Pont ez utóbbi miatt eddig a videókártyáknál is megszokott volt, hogy a memóriavezérlő szélességéhez szabják a felpakolt memória mennyiségét. Az AMD vezérlőinek szélessége mindig 2 hatvány (64, 128, 256), míg az nVidia már egy ideje órajel helyett megpróbálja több vezérlővel lefedni a GPU-k sávszélesség igényeit, így születhettek meg a például 384, 320 és 192 bites vezérlők. Általában egy-egy memória chip 32 biten csatlakozik a GPU-hoz, így annyi chipre van szükség, mint a memóriavezérlő szélessége osztva 32-vel: 128 bit esetén négyre, 192 esetén hatra. Ennek köszönhető az, hogy a kisebbik (192 bites) GTX460-as 768MB-os, hiszen ha 1Gb-es (128MB-os) memóriachipeket aggatnak rá, akkor ez jön ki, ha pedig drágább, 2Gb-eseket, akkor 1536MB. Manapság azonban már vannak esetek, amikor a 768MB kevés lehet, és marketing szempontból sem mindegy, hogy a mi kártyánkra 768MB van-e írva, vagy 1GB, mint a konkurenciáéra. A GTX550 memóriavezérlője is 192 bites, így a legjobban a 768MB-nyi vagy az 1536MB-nyi memória mennyiség passzol hozzá, de utóbbi felesleges plusz kiadás lenne abban az árszegmensben, ahova szánták. Logikus választás lenne tehát a 768MB, mégis 1GB került a kártyára, így:

Forrás: AnandTech
Az nVidia felrúgva a szabályokat, két memóriavezérlőre 128MB-os chipeket aggatott, a harmadikra pedig 256MB-osakat. Így rá lehet írni a dobozra, hogy 1GB-os a kártya, és valóban annyi is lesz, viszont ezért azt az árat kell fizetni, hogy iszonyatosan ingadozni fog a memória sávszélessége. Több megoldás is létezik arra, hogy ilyen esetben hogyan osszuk szét az adatokat a meglévő memória mennyiségben, és bár nem tudjuk, hogy ezekből az nVidia mit használ (vagy mik közül válogat alkalmazástól függően), de valószínű, hogy egyenletesen osztják el a három memóriavezérlőre a terhelést. Ha így van, akkor 768MB-os kihasználtságig nincs gond, a kártya teljes sávszélességgel működik, utána viszont, ha hozzá kell férni az e feletti részhez, csak egy memóriavezérlő fog dolgozni, ezáltal harmadolva a sávszélességet. Más elosztási metódust használva pedig alapból elérhetetlenné válik a maximális sávszélesség, de legalább végig dolgozik mindhárom vezérlő (pl. amikor méretarányosan osztják el az adatokat, a 256MB-os chipekbe alapból több kerül). A végeredmény mindenképpen ingadozó, kiszámíthatatlan teljesítmény, és plusz egy gond a szoftvermérnököknek, hiszen ezt driverből szabályozni kell.

Ezzel át is rágtunk mindent, amit a GF116-ról tudni érdemes, lássuk a mezőnyt, és hogy hogyan viszonyul hozzá a GTX550 Ti:


Az előző oldalon már írtuk, hogy a GTS450-hez képest a teljesítmény növekedés főleg az órajel emelése miatt lesz valószínűleg tetten érhető. Ez 15%-ot jelent, ha e fölé kerülünk, akkor a memória-sávszélesség is segítette az új kártyát az előrelépésben. A héten megjelent HD6790-en kívül az egyértelmű konkurenciája a GTX550-nek a HD5770-es, ami már nem egy mai darab, viszont ennek megfelelően az ára egyre lejjebb kúszik, már vannak 1GB-os példányok 30 ezer forint alatt.

Asus GTX 550 Ti DirectCU TOP


A nálunk járt kártya az Asus színeiben érkezett, méghozzá gyárilag megemelt órajelekkel (975MHz). Mivel mi a referencia kártya teljesítményére voltunk kíváncsiak, így visszavettük a kártyát 900MHz-re. A hűtés ezúttal is az Asusnál szokásos DiretCU volt, a hangját csak FurMarkos terhelés alatt lehetett komolyabban hallani, ekkor 77 fokig ment fel a kártya, ami jó érték (játékok futtatása közben 70 alatt volt). A kimenetek között egy DVI, egy D-sub és egy HDMI csatlakozó van.

Tesztkonfiguráció
Alaplap: Gigabyte X58A-UD3R
Processzor: Intel Core i7-930
Memória: 3x1GB Kingmax DDR3-1333
Grafikus kártyák: A táblázatban szereplő kártyák, mind referencia órajeleken járatva
Tápegység: Corsair TX650
Operációs rendszer: Windows 7 Home Premium 64bit minden frissítéssel
Driverek: Catalyst 11.2, GeForce 266.58 (GTX460), GeForce 266.66 (GTX560), 267.59 (GTX450 és GTX550)


A fogyasztási értékek nagyban függnek attól is, hogy melyik gyártó melyik kártyájáról van szó, és ezúttal elég vegyes mezőnyt sikerült beszereznünk, így a különbségek is nagyobbak a kártyák között. Ettől függetlenül terhelés alatt fel lehet állítani egy sorrendet: a Radeonok még mindig kevesebbet esznek a teljesítményben velük azonos GF-eknél, míg üresjáratban nagyon egyben van a mezőny, mindegyik versenyzőnek nagyon jó az energiamendzsmentje. Jöjjenek hát a tesztek!


Kezdjük a szintetikus tesztekkel. 3DMark Vantage-ben még mindig erősek a Fermi alapú GF-ek a GTX550 is hozza a kötelezőt. Evezzünk egy kicsit fejlettebb vizekre.


A 3DMark11 alatt már megváltozik a sorrend, a HD5770 és a GTX550 Ti helyet cserélnek, akármelyik beállítást is nézzük a teszteltekből. Vegyük akkor úgy, hogy eddig egálban vannak. Most pedig lássunk pár olyan alkalmazást, amivel játszanak is az emberek, nem csak nézik őket.


Resident Evil 5 alatt a GTS450 ugyanúgy teljesít, mint a HD5750, de a GTX550 egy kicsit képes a HD5770 fölé emelkedni. Ebben a játékban például jól jön a nagyobb sávszélesség.


Igen, már van Crysis 2, de mikor a tesztek egy része készült még nem volt belőle végleges tesztpéldányunk, így maradt az előd. Ebben fej-fej mellett haladnak a riválisok, és úgy néz ki, hogy sávszélesség különbség ide vagy oda, a Radeonok jobban viselik az élsimítással járó plusz terhet.


A Lost Planet 2 DX11-es rendererje elég csúnyán favorizálja a GeForce-okat, a Radeonok sebessége borzasztóan visszaesik a váltás után. Sajnos ezen a felbontáson egyik olcsóbb kártyán se játszható jól a játék DX11-gyel, de anélkül ragyogóan megy bármelyiken (és igazából a DX11 itt se éri meg igazán, érdemes megnézni pár screenshotot).


Stalker alatt megint körbetáncolják egymást a riválisok. Összességében a GTX550 erősebb, mint a HD5770, de a különbség nagyon apró.


AVP alatt sem látni sok érdekeset, megint fej-fej mellett halad a GTX550 a Radeon HD5770-nel.


Az FF XIV még mindig a Radeonokat szereti, a sorrend itt sem meglepő.


A World in Conflict eléggé sávszélesség igényes, ez jól jön a GTX550-nek, végre egy kicsit el tud lépni a HD5770-től.


Ezt a diagramot már-már kár kommentálni.


A JC2 újabban szereti a GF-eket, ez látszik is az eredményeket. Még egy jó pont a GTX550-nek.

Akkor hát összesítsünk, lássuk mit mutatnak a számok a GTX550-nel kapcsolatban:


Hogy egy kicsit árnyaljuk a képet: ha csak a 10%-nál nagyobb fölényeket nevezzük győzelemnek, akkor a GTX550 Ti két játékban nyert, a többi döntetlen volt, ezért a kis különbség a HD5770 és közötte. Ebben azonban még nincs benne az, hogy mi van ha 768MB feletti adatmennyiséggel kell foglalkoznia a memóriavezérlőnek (szerencsére még viszonylag kevés játék igényli ezt). Mivel az nVidia driverproblémákkal is magyarázta a Dragon Age 2 DX11 módjában felmutatott teljesítményt, így kihagytuk a tesztből, de egyszer még elővesszük a magas felbontású textúra pakkal karöltve, hogy lássuk, mi történik. Addig is elemezzük az eddig látottakat, de most már hozzávéve a kártya árát is.

Az olcsóbb GTX550 Ti-k úgy 38 ezer forint környékén vannak (induláskor ennél is drágábbak voltak), ami viszont egybeesik a GTX460 768MB árával. Elég egy pillantást vetni a fenti diagramra, hogy levonjuk az egyértelmű következtetést: ennyiért borzasztó vétel ez a kártya. Ráadásul ha a házon belüli konkurencia nem lenne elég, még ott vannak az AMD kártyái is. 1GB-os HD5770-et kb. 10 ezer forinttal olcsóbban lehet szerezni, ami nagyon sok ebben az árszegmensben, főleg ha azt nézzük, hogy majdnem ugyanazt a teljesítményt mutatja fel. A 40-esek alján pedig már HD6850-ek is vannak, és ettől válik igazán megmosolyogtatóvá a kártya ára. Mindezzel azonban még meg tudtunk volna békélni, nem először fordul elő, hogy a teljesítményéhez képest túláraznak egy kártyát, azonban ezúttal a marketingesek lenyomták szkanderban a mérnököket és érvényesült az akaratuk, hogy eladják a terméküket ezen az áron. GTX besorolás? Titanium jelölés? Félig hasznos 1GB memória? Felénk ezt parasztvakításnak hívják.

A kártyákat az Asus magyarországi képviseletétől, a Cédrus Kft.-től és a Ramiris Europe Kft.-től kaptuk kölcsön, ezúton is köszönet értük!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

106. gezu1025
2011.04.06. 21:38
Azért ügyes az nvidia ezzel az 550 ti-vel, hogy ~ 1 év késéssel nagyobb fogyasztással nem képes abban a szegmensben konkurenciát állítani a hd5770-nek ahol minden egyes forint jelentős. Érdekes...

30k körül még mindig a legjobb vétel az 5770-en. És ez az igazi LOL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
105. pusztito
2011.04.06. 21:52
már vagy másfél éve piacon van az 5770 és még nem sikerült jobbat kiadni a nagy N-nek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
104. dzjaulah
2011.04.06. 22:04
a teszt a játék tesztekhez került.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
103. Parano1d
2011.04.06. 22:06
Valójában még csak nem is új kártya.
Alsó kategóriában nincsen ellenfele AMD-nek. De azért a 460-560GTX-ek nagyon jó kártyák., és a 768Mb-os változatok már kaphatóak 34-e forint környékén, ami azért alig drágább, mint egy 5770-es, de jóval gyorsabb.
Csak hát aki nem szán ennyit videókártyára, az ne vegyen Nvidia-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
102. gery84
2011.04.06. 22:10
El se tugyátok képzelni mennyi ember vesz ilyet 36k környékén, csak azért mert nvidia meg a GTX és ti jelzés miatt! Ja meg a lefizetett tesztóldalak meg úgy írnak róluk hogy ez egyik legjobb kártya stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
101. jozsefm
2011.04.06. 22:26
Felénk ezt parasztvakításnak hívják.

Kritikus, de helytálló megjegyzés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
100. Menthix
2011.04.06. 22:35
Amíg nem tudtam az árát a kártyának jó vételnek tűnt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
99. Phantomstr...
2011.04.06. 22:39
Ha azt vesszük, hogy a HD6790 pillanatokon belül a boltok polcaira kerül ugyan ebben az ársávban, teljesítményben fél úton van e között és az 6850 között, fogyasztásban pedig szintén a környéken van, nem terem sok babér kis GTX-nek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
98. carraroxt
2011.04.07. 00:28
Szóval akkor úgy megy mint az 5770-es, miközben közel annyit eszik, mint a 6870-es, és majdnem annyiba kerül mint a 6850-es... Gratula.
Egy másik hír: Új specifikációk a GTX590-hez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
97. neofery
2011.04.07. 06:27
Én most vettem egy Sapphire 5830 Extreme 2 Gb Gddr5-ös karit újonnan 24e forintért.Na ez jó vétel szerintem.Teljesítményben jobb a HD5770-nél és olcsóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
96. jozsefm neofe...
2011.04.07. 07:22
Nem is tudtam ,hogy az 5830-as is van 2GB videó memóriával szerelve!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
95. neofery
2011.04.07. 07:23
Elírtam.1 gb memória.Mellényomtan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
94. silentfrog
2011.04.07. 09:06
Az egy dolog,hogy a 5770 teljesitményét hozza ez a kártya,de az már tényleg mokás,hogy az isten tudja hány éves 4870 teljesitményénél sem sokkal jobb.
Az eléggé érdekes,hogy a 4890 kártyával rendelkező egyének sok év után is rengeteg pénzt kerr kiadni,hogy egy kicsit gyorsabb videokártyát vehessenek.
Ráadásul a dx 11 itt nem szempont mert ugysem tudja futtatni megfelelő sebességgel ezzel a kártyával az ember.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
93. rabib
2011.04.07. 09:12
Jó teszt lett!

Ha 26-27 ezer forintért lehetne kapni GTX550 Ti-t, akkor jó vétel lenne. Így nem az sajnos, Gainward-nak 34 ezerért van GTX460 768 MB videokártyája.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
92. SirKero neofe...
2011.04.07. 09:30
neofery
Elárulhatnád,hogy hol lehet 24 ezer forintért HD 5830-at venni. Mert Én 50k alatt sehol sem találok
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
91. jozsefm
2011.04.07. 09:40
50-ezer körül már 5870-et is lehet találni, anyiért nem szabad az 5830-at nézni de engem még mindig a 2GB.-os memória lep meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
90. SirKero
2011.04.07. 09:44
Közben találtam 42k árban itt de ez még mindig messze van a 24k-s árhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
89. MacikaG
2011.04.07. 09:54
Pixmánian írják 24-ért. de azok megbízhatatlanok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
88. jozsefm Macik...
2011.04.07. 09:57
Azt inkább hanyagoljuk ,ha informatikáról van szó.Nagyon sok a fórumos panasz rájuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
87. noPublicFG
2011.04.07. 10:28
Nvidia fanoknak: gtx 460-at (768Mb) már lehet 34k alatt is kapni, csak nyitott szemmel kell járni.
Ati fanoknak: 6850 bizony 38k-ért már hazavihető.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
86. neofery
2011.04.07. 10:38
Már bocs "tisztelt" józsef m.Már leírtam hogy elütöttem a 2gb csak 1 gb.Olvasd végig mielőtt irkálnál.Ne basztass!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
85. Heroes27
2011.04.07. 11:31
Csak Svindler tisztába lehetettek volna azzal, hogy az Asus kártyái mindig marha drágák a többihez képest. Amit persze mai napig nem értek, a CuCore hűtése, vagy csak maga a márkanév ennyire drága, de szinte nincs olyan kategória, ahol a kedves Asus képviselete ne lenne az egyik legdrágább. Ha ennél a karinál nézzük a Palit, Gainward, Gigabyte verziókat, közel 4-5 ezer forinttal olcsóbbak. A kártya amúgy tényleg borzasztó vétel, aki új kariban gondolkodik és tartósságot is szeretne, és szeretne játszani még 2-3 év múlva is "normálisabb" grafikai részletességgel és felbontással, az minimum az 1 gigás 460, de már inkább 6850-6870 felé kacsintson.


neofery: Grat a karihoz, használd egészséggel, engem még nem hagyott cserben. Én mondjuk 53-ért jutottam hozzá, amikor 70K körül mozgott. Nagy biszniszt csináltam vele akkor és egy játékban se hagyott cserben, akármennyire is szidták. És még egy darabig el leszek vele szerintem. Plusz ráadásban, hogy 3 monitoron milyen szépen el tudok vele játszogatni, meg filmezni, eléggé meglepett. 24-ért meg nem ajánlott, hanem "azonnal vedd meg kategória" kb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
84. carraroxt
2011.04.07. 11:53
De egyébként a 6790-es is ebbe az ársávba fog beesni, jobb teljesítménnyel, és fogyasztással megintcsak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
83. jozsefm neofe...
2011.04.07. 12:17
Oké bocs, már visszanéztem több Hsz-t és látom,.. most kisképernyőn vagyok nem láttam a teljes oldalt! Mégegyszer bocs!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
82. carraroxt
2011.04.07. 14:11
Heroes27 Ahogy nézem 35-36e körül van az alja most az GTX550TI-knek. Persze a pixmania kiírta 27-ért is, de tőlük rendeljen akinek hat anyja van!
Szóval még így is egyértelműen túlárazott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
81. jozsefm carra...
2011.04.07. 14:18
akinek hat anyja van!

Ez nagy volt!
De Igaz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. SirKero
2011.04.07. 14:43
neofery
Még mindig nem mondtad meg,hogy hol lehet 24k árban Sapphire 5830 Extreme karit beszerezni.
Vagy titkos?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. Heroes27 carra...
2011.04.07. 14:52
carraroxt jogos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. Rider15
2011.04.07. 17:30
gondolom nagyker
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. carraroxt
2011.04.07. 17:48
Nem, szimplán kamu. Leszállítják 2-3 hét múlva másfélszeres áron... Garit meg intézheted Franciao-ban, ha kell. Broáf
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Svindler
2011.04.07. 18:31
Heroes27: tényleg engem akarsz kioktatni az árakról? Mikor a cikk felkerült sehonnan sem tudtunk Gainward árat szerezni fixet, csak körülbelülit, a többiek pedig a 36-38-as sávban mozogtak. Most van Gainward 33,9-ért, de még így is drága a kártya. Házon belül a GTX460 sokkal jobb vétel, mint a GTX550. Ennek illene minimálisan a GTS450 felett lennie, valahol a 20-asok tetején, és akkor már azt mondom, hogy rendben van. Addig viszont ebben az árérzékeny szegmensben gyenge.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. neofery
2011.04.07. 18:48
Mi a gond a Pixmania-val?Nem egy ember szidja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. sniperjoce...
2011.04.07. 18:59
Sokan szidják a Pix-et én rendeltem tölük egyszerre egy Sap.5770-et 32eFt-ért meg egy Palit 460GTX 1Gb-osat 42eFt-ért. a postaköltség 3eFt alatt volt. A posta tényleg sok idő 2 hét körül volt. de szerintem jó vétel volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. neofery
2011.04.07. 19:04
Megpróbálom.Max visszakérem a pénzt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. neofery
2011.04.07. 20:11
Közben találtam 31e ft-ért GTx 460 768 mb-os karit.Inkább azt veszem meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. jozsefm neofe...
2011.04.07. 20:15
Az jó ár,annyit megér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. neofery
2011.04.07. 20:44
És szerintem jobb mint a HD 5830.(+fizikai gyorsítás)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. gery84 neofe...
2011.04.07. 21:06
olyan nagy külömbség nincs köztük teljesítményben! De 31k jóval olcsóban tudsz szerezni 5830-t akkor joban megéri az ati!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Fzoltan
2011.04.07. 21:47
Pixmaniaval annyi gond van összvissz, hogy garancia nem jár hozzá gyakorlatilag. Vagyis kiküldik a csomagot, megérkezik rendben, az ár is stimmel, de nincs lepecsételve a garanciajegy, azt neked kell visszaküldeni Párizsba, ahol lepecsételik, megkapod, majd mehetsz gariztatni. Én nem pecsételtettem le a bő 200e-s fényképezőmet, azóta lejárt a garancia, megúsztam probléma nélkül, de azért legközelebb 100x meggondolom, hogy megéri-e a stressz a néhol minimális árkülönbséget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. neofery
2011.04.07. 22:14
Nem éri meg szerintem.Pontosan ezért néztem egy másik üzletet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Heroes27
2011.04.08. 08:21
Svindler persze, elhiszem neked, oktatni meg nem akartalak tudod, csak így felhoztam azt a tényt, ami szúrja a szemem régóta az Asussal kapcsolatban. De igen, rossz vétel, egyenlőre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Terror
2011.04.08. 09:02
"+fizikai gyorsítás"

Az nem plusz, hanem inkább mínusz. A legtöbb játékban ha bekapcsolod, úgy esik a fps, mintha egy tízessel olcsóbb kártyát vettél volna. Gondoltam szólok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. SirKero
2011.04.08. 10:19
Úgy látom már soha sem derül ki,hogy hol lehet 24 ezer forintér Sapphire 5830 Extreme kártyát beszerezni ( a pixmánián kivül )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. Antal66
2011.04.08. 10:52
- Minden stressz nélkül! -

A fórumozók, de legfőképpen Fzoltan fórumozó társamnak ajanlánám az alábbi linkeket:

http://itcafe.hu/cikk/mikor_es_hogyan_cserelheto_egy_termek/nyomtatobarat/teljes.html

http://www.nfh.hu/data/cms8480/151_2003_Korm_rendelet.pdf

http://www.fogyasztok.hu/cikk/20080523/tudnivalo_garancia_jotallas_szavatossag_es_panasz_kezeles

- Minden stressz nélkül! -
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. Heroes27 SirKe...
2011.04.08. 11:00
elmondom sehol. Miért is találnál annyiért, ki az a hülye forgalmazó, aki egy 40ezres karit 24-ért ad? senki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Azrael
2011.04.08. 11:40
Pixmániáról tényleg baromság rendelni, ha hibás akkor SAJÁT KÖLTSÉGEDEN postázhatod ki Franciaországra a cuccot, az meg nem egy filléres móka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. Azrael
2011.04.08. 11:40
...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. jozsefm Heroe...
2011.04.08. 12:05
Vagy egy agyonfeszelt ,tulhajtott, mára már impotens példányt árul!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. lorddiablo jozse...
2011.04.08. 12:46
Azért már az is némi gyanút vet fel, hogy próbaképpen bepötyögött 6850-esre kidobott ilyet is: Pixmania Radeon HD 6850 - 1 GB GDDR5 - PCI-Express 2.1. Hallottam már olyan gyártókról, mint MSI, ASUS, Sapphire, ... De ezek szerint már VGA-t ma már bárki hegeszthet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. SirKero Heroe...
2011.04.08. 13:55
Csak azért érdekel mert most lenne aktuális nálunk is egy VGA kártya vásárlás és ez az ár ( amennyiért neofery vette ) több mint megfelelő lenne.
Bár most már Én sem érten ,hogy akkor mi van mert a 10. hozzá szólásban azt írja:
Én most vettem egy Sapphire 5830 Extreme 2 Gb Gddr5-ös karit újonnan 24e forintért.Na ez jó vétel szerintem.
Aztán a 35. hozzászólásában már ezt írja:
Közben találtam 31e ft-ért GTx 460 768 mb-os karit.Inkább azt veszem meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. gery84 SirKe...
2011.04.08. 14:05
Már én is nézegetem de nem jöttem rá hogy mit akar pontósan írni!
Ha venni akarsz vga-t egy picit még várjál és kijön a 6790 az a neked való kártya!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. carraroxt
2011.04.08. 16:03
Akkor egy kis piacelemzés árkategóriánként, mai magyar árakkal.
A listát HD5670-mél kezdem, mert ez alatt szerintem nem éri meg semmit venni (hacsak nem a kényszer vezérel). Közvetlen értékelhető riválisa nincs. A rivális termékeket teljesítmény alapján hasonlítom össze, ha az eltérés 5%-on belüli.

16000- HD5670 a legkisebb értelmes kártya (valószínű rivális Llano APU)
21000- HD5750/512MB tuningpotenciál, alacsony fogyasztás, riválisok GTS450/512
22000- GTS450/512MB tuningpotenciál, riválisok: HD5750/512
24000- HD5750/1GB tuningpotenciál, alacsony fogyasztás, riválisok: GTS450/1GB
26000- GTS450/1GB tuningpotenciál, riválisok: HD5770/1GB
27000- HD5770 tuningpotenciál, alacsony fogyasztás, riválisok: GTX550TI
33000- GTX460/768MB zabagép, tuningpotenciál, riválisok: HD6790, HD5830
34000- GTX550TI zabagép, riválisok: HD5770
37000- HD6790 riválisok: HD5830, GTX460/768
40000- HD5830 zabagép, riválisok: HD6790, GTX460/768
40000- HD6850 alacsony fogyasztás, riválisok: GTX460/1GB
42000- GTX460/1GB tuningpotenciál, zabagép, riválisok: HD6850
42000- HD5850 tuningpotenciál, alacsony fogyasztás
47000- HD6870 alacsony fogyasztás, riválisok: GTX470
52000- HD5870 tuningpotenciál, alacsony fogyasztás, riválisok: GTX560TI
52000- GTX470 zabagép, riválisok, HD6870
54000- GTX560TI tuningpotenciál, riválisok: HD5870
56000- HD6950/1GB alacsony fogyasztás, moddolhatóság (nem mindnél!)
Innentől elértünk ahhoz a szinthez, hogy 1920*1080-ban mindent kimaxolva is vagy reggelire eszünk minden játékot, vagy a CPU korlátoz.
60000- HD6950 alacsony fogyasztás, moddolhatóság (nem mindnél!), riválisok: GTX570, GTX480
72000- HD6970
79000- GTX570 riválisok: HD6950, GTX480
84000- GTX480 zabagép, kazán, riválisok: GTX570, HD6950
113000- GTX580 legerősebb 1GPU-s
160000- HD6990 alacsony fogyasztás/tuningpotenciál, hangos
173000- GTX590 megbízhatatlan, zabagép, lassú, nem szabványos

Nagy vonalakban az AMD kártyák olcsóbbak, és kevesebbet fogyasztanak. Az NV kártyáknak viszont sokszor jobb a referenciahűtése (nem ref modelleknél persze ez már nem szempont).

Kínált exkluzív szolgáltatások:
AMD- Eyefinity: Akinek kell annak nagyon jó szolgálatot tehet, negatívumai nincsenek.
NV- Physx: Gyakran döntő fegyvertényként szokták felhozni, de értelme csak akkor van, ha munkára vagy tudományos számításokra tudjuk használni (ez kb a legritkább eset). Játékok alatt rendkívül nagy erőforrásigénye miatt csak a legerősebb kártyákon lehet normálisan használni (GTX570 vagy fölötte), vagy minimum egy GTX460/768MB társkártyát igényel. Ha ezt mérlegre tesszük, a gyakran alig látható eredménnyel, és, hogy közben a CPU-nkat frankón lekorlátozza a szoftver, szerintem csak a fanatikusok szemében lehet értelmes alternatíva.

Személyes:
A személyes benyomásom a két gyártóról, hogy a legendákkal ellentétben az AMD kártyák szoftveres háttere kategóriákkal jobb Win alá. Ellenpélda erre a másik oldalon a rengeteg grafikai hiba, a fagyások, gyenge SLI skálázódás, kártyaleégések, stb... Történelmi vitákba nem szeretnék kezdeni, nem érdekel 5 évvel ezelőtt mi volt a helyzet, most max az elmúlt két év driverei számítanak.
Linux alá viszont könnyen az NV (de leginkább Intel) GPU-i a jobbak, támogatottság szempontjából.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. carraroxt
2011.04.08. 16:15
Javítás: 6950/1GB asszem nem moddolható egyáltalán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. SirKero gery8...
2011.04.08. 16:18
Köszi de nem nekem kell a kari ( mint látod az aláírásomban egy Gigabyte GTX 560Ti OC elégedett tulaja vagyok ) a gyereknek lesz bár neki is 955Be procija van. Eddig a Gigabyte GV-N460SO-1GI a kinézett cucc. Most kell megvennie mert viszik a régi kártyát tőle hétfőn vagy kedden.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. rabib SirKe...
2011.04.08. 20:58
Mennyi a maximum összeg, amit videokártyára szánsz? GTX460SOC elég jó kártya, de ha lehet, akkor GTX560.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. SirKero rabib
2011.04.08. 21:10
Tudom de az min. egy tízessel több mint amennyit szánnék rá. Ahol néztem ott a GTX 460 SOC 48k. Ez a max. amit rá tudok szánni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. jozsefm SirKe...
2011.04.08. 21:14
Egy ezrest kell rátenni és ez sokkal erösebb,mint a 460-ak:
VTX3D VX6870 1GBD5-M2DH PCIE ,Webshop Ár: 49.864Ft
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. carraroxt
2011.04.08. 21:38
SirKero Nem értelek, délután még 31-ért akartál kártyát venni, most meg 48-ért? Csak mert 31-ért egy 460/768 megéri, de 48-ért egy tuningolt 460-as nagyon nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. jozsefm carra...
2011.04.08. 21:46
Olvasd el figyelmesebben , mástól idéz, nem a saját igényét irja!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. noPublicFG
2011.04.08. 23:03
carraroxt ha másnak nem is, nekem jól jön a felsorolásod, köszönöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. jozsefm carra...
2011.04.08. 23:04
Szinte a teljes mezőnyt feldolgozta!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. carraroxt
2011.04.08. 23:24
Örülök, ha segíthettem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. carraroxt
2011.04.08. 23:25
józsef m. - 2011-04-08 21:46:46 Igaz, elnéztem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. carraroxt
2011.04.08. 23:46
Akkor már kiegészítve a listát a best buy, és a totál szopó termékek toplistájával:
Legjobbak:
GTX460/768MB Jó ár/érték arány (kifutó)
HD6950 kimagasló ár/teljesítmény, fogyasztás/teljesítmény arány, közvetlen riválisainál lényegesen olcsóbb (esetleges moddolhatóság)
HD6970 nagyon jó ár/teljesítmény arány
Legrosszabbak:
GTX550TI gyenge, drága, sokat fogyaszt
HD5830 sokat fogyaszt, közvetlen konkurenseinél drágább (hacsak nincs valahol tényleg olcsóbban)
GTX470 zabál, melegszik, drága
GTX480 zabál, melegszik, drága, hangos (mindenben feltűnően rosszabb, mint a közvetlen riválisai (még házon belül is))
GTX590 rakat fos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. jozsefm carra...
2011.04.08. 23:51
A GTX 580-al szerintem igazságtalan voltál, az a jellemzés inkább illik a 480-ra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. carraroxt
2011.04.08. 23:56
Elírás volt. Köszönöm, módosítottam!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Joachim21 carra...
2011.04.08. 23:58
Azért a tükör előtt ne veregesd vállon magad, inkább LOL kategória az az összefoglaló. Olyan, mint amikor lerasszistáznak olyan külföldiek, akik még sosem mentek keresztül cigányfertőzött városrészen.
Physix-hez nálad lassan külön PC kell, ami számolja a fizikát ... CPU+GPU+16GB rendszermemória SSD-vel, mert különben élvezhetetlen lesz. Ami a lényeg, hogy tárgyilagossággal most sem lehet vádolni.

CUDA meg már nincs is, aki konvertál az ne írjon, aki letölt vmit, és átkonvertálja az is fogja be, ez nem az a topik, ahol olyan dolgokról írunk ami \"előny a zöldeknél\" helyzetet eredményez!
OpenCL és DC? Az meg mindkettőnél támogatott, akkor arról is kár írni.
Eyefinity: Káros tulajdonsága nincs! 3db 7 colos monitorral, nagyon frankón működik minden kártyán! Azért én végighugyoznám a szobám a gyönyörtől, ha az 5770 3db 24\'-os, vagy nagyobb monitort kiszolgálna akármelyik szimulátor alatt. Ismerve a 3 monitoros konfigurációk itthoni elterjedését, én kötelezően nagyobb betűvel írnám a dobozra az EYEFINITY-t, hogy tudják az emberek, h csak AMD kártya kell, és rögtön kukázhatják az elavult SLI párosukat amivel eddig hajtották a 3 batár monitort.
Személyes tapasztalat: Az meg annyit ér, amennyire hiteles lett a beszámolód. Az elmúlt két évben nem láttam tőled túl sok grafikont, hogy ezt, vagy azt kimérted volna, vagy itt a kép, a felrobban Grillforce-omról... szóval a városi legendák egybegyűjtésén kívül, sikerült jól megvezetned egy laikust, és legalább 1 embert megnevettetned! Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. carraroxt
2011.04.09. 00:10
Ellenben veled, próbáltam tárgyilagos lenni (nehéz tényleg, mert qrvára megutáltatta velem magát az NV). Amiket a Cuda-hoz írtál, azokra írtam, hogy munkára, vagy tudományos számításokra.
OpenCL, DC tényleg mindkettőnél van, épp ezért nem exkluzív extra szolgáltatás.
Szép is lenne, ha az Eyefinity-t bekapcsolva háromszorosára nőne a kártya teljesítménye. Ezt ugye te sem gondoltad komolyan...
A személyes tapasztalatot, vagy figyelembe veszed, vagy nem. Te NV fanként nyilván nem fogod, de a pártatlanoknak talán lehet támpont (én is az voltam, míg a sorozatos szopások miatt meg nem utáltam az NV-t, azaz, ha időben láttam volna egy ilyet, talán hasznomra válik).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Joachim21 carra...
2011.04.09. 00:47
Olvasd el még 1x az eyefinity részt. Végül is látszik, h nem vagy elfogult, helyére tettem az értékét, és te azt olvasod, hogy 3szorosára nő a kártya teljesítménye ... (ez már logikailag is hatalmas ellentmondás, de AMD-nél te nem ismersz iróniát )

Lehet itt fanboysággal dobálózni, de nem én írok Istenkirály - legalja szar viszonyban a két gyártóról. Direkt nem szoktam mostanában ilyen topikokba írni, mert semmi értelme, de amikor ilyen elvadult baromságokat hord össze valaki mint te, akkor azért néha muszáj! Te vagy az élő bizonyíték rá, hogy nagy az Isten állatkertje, de diszkrét VGA-knál még mindig 60/40 az nv/amd aránya a paicon, tehát a vásárlók többsége - a nagy számok alapján feltételezve, hogy mégsem csak a hülyék vesznek VGA-t - nem ért veled egyet, nem osztja az elvakult nézeteidet. Beböfögheted ide a "nem történelmi" csak éppen sok éves kártyákról szóló tapasztalataidat, de a lényegen nem fog változtatni, amit leírtál az félrevezető, és próbálod tényszerűnek beállítani (hozzáteszem h ebben legalább következetes vagy, mert időről időre belefutok a tárgyilagosságodba). Lesz biztos aki elfogadja a véleményed, meg lesz remélem aki utánajár a dolgoknak. Bár úgysem fogja mindenki letesztelni az összes piacon megjelenő kártyát olyan alapos tárgyilagossággal mint te tetted, tehát nem is lehet majd igazuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. carraroxt
2011.04.09. 00:58
1. bekezdésed:
Eyefinity: Káros tulajdonsága nincs! 3db 7 colos monitorral, nagyon frankón működik minden kártyán! Azért én végighugyoznám a szobám a gyönyörtől, ha az 5770 3db 24\'-os, vagy nagyobb monitort kiszolgálna akármelyik szimulátor alatt. Ismerve a 3 monitoros konfigurációk itthoni elterjedését, én kötelezően nagyobb betűvel írnám a dobozra az EYEFINITY-t, hogy tudják az emberek, h csak AMD kártya kell, és rögtön kukázhatják az elavult SLI párosukat amivel eddig hajtották a 3 batár monitort.
Az 5770 megjelenésekkor alkalmas volt (és még mindig az) FullHD-ban való játékra, természetesen csökkentett beállításokkal. Tehát 3xFullHD-ban értelemszerűen már nem az, irreális is lenne elvárni. De ha csak az egyik monitoron játszol, a másikon net, a harmadikon film pl, vagy mind a 3-on meló, és nem játszol, akkor teljesen ok. Szóval itt a te hozzászólásod volt értelmetlen szerintem.

A második bekezdésed nem érdemel érdemi választ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. SirKero jozse...
2011.04.09. 07:39
józsef m.
Egy ezrest kell rátenni és ez sokkal erősebb,mint a 460-ak:
VTX3D VX6870 1GBD5-M2DH PCIE ,Webshop Ár: 49.864Ft

Igazad van de nálunk az Nv. kártyák a bejövősek. és abból ebben az árkategóriában ez a legerősebb.
Nem akarok szívni még egyszer ilyen olyan Catalyst meg Hotfix variálásával. Előtte nekem HD 5850 volt azt cseréltem le a GTX 560Ti-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. jozsefm SirKe...
2011.04.09. 08:27
Kinek a pap kinek a paplan ,akkor nV-kell venni, ha ahhoz jobban értesz.Tény ,hogy hiába a jó hardver ha nem rendelkezik hozzá kellő ismeretekkel és bizalommal az user, akkor az nem is fog megfelelően működni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. zseko
2011.04.09. 08:32
Az én véleményem szerint pedig (és amennyire én ismerem a kínálatot ) carraroxt elég tárgyilagos volt. Érezni hogy inkább AMD párti, de viszonylag korrektnek láttam a hozzászólást. Én is az AMD-t pártolom, ám elismerem hogy van több dolog amiben jobb az nv. Ez majdnem ugyanolyan mint az amd vs. intel, vagy pl. a coca vs. pepsi, én azért szeretem jobban a coca-t, mert csak

A 3x teljesítménynövekedést eyefinityvel én sem értettem viszont, mert én sem ezt olvastam ki Joachim21 hozzászólásából. Gunyoros iróniát annál többet

Nv-ről pedig még annyit, ismerősöm megvette a 'hiperjó' nv-jét 58e forintért (már nem tudom melyik gtx vagy gts tipus volt) "mer' a haveroknak is nv van, és aszonták jó". Innen van a 60/40 arány az nv-nek. És amitől egy 10-15e-el olcsóbb ati kevéssel maradt el, ráadásul kevesebbet is fogyasztott és halkabb is volt. Cserébe viszont az nv-hez csak a gyári lemezen adott drivert lehetett feltenni, és csak xp-vel tudta használni, mert a win7 már telepítéskor összefosta magát a kártyától.

Azóta lecserélte egy ati-ra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. gery84 carra...
2011.04.09. 09:08
Szép kis leírás, de a 6850 hez nem írtad oda a tunigpoteciát. Mindenki jól zugya hogy eszméletlenűl fel lehet húzni ezeket a karikat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Terror
2011.04.09. 09:23
Épp be akartam írni, hogy nV párti a gyerek, de most látom, hogy ebből is AMD pártit sikerült kivennetek, najóvan. Az meg, hogy 60% még mindig nV-t vesz, nem érv. Akit érdekel, hogy mit tudnak a kártyák, az úgyis észreveszi, hogy a fogyasztás/teljesítmény és ár/teljesítmény grafikonokon az nV kártyák már régóta alul kullognak, meg különben is egy gennyes gané cég, akit meg nem érdekel, az úgyis nV-t fog venni, mer' azajó. End of story.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. gery84 Terro...
2011.04.09. 09:26
Végre meg mondja valaki az igazat!!!!!
De hiába magyarázod az embereknek hogy nem jó az bidia kari akkor is azt veszik mert ilyen be gyöp.... agyuk van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. tibi27
2011.04.09. 10:25
Ha már témánál vagyunk...

Ugye egyikőtök se dohányzik meg kávézik,ha már a fogyasztást nézzük+energiatakarékos izzót használtok+led tv-t vagy monitort mert ezek keveset fogyasztanak,ja és tdci motorral rendelkező autót vezettek,a mai világba kár felhozni a fogyasztást,ezekre a dolgokra amit itt felsoroltam,nem tudtok majd alternativát felhozni mert nincs....vagy talán nem kell megvenni....

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Terror
2011.04.09. 10:38
Ez aztán a mega-gigaérv, senki ne jöjjön a fogyasztással, hiszen a pénzedet nem csak kenyérre és vízre költöd. Sok álmatlan éjszakát töltöttél azzal, hogy ezt kitaláld?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. tibi27
2011.04.09. 10:42
Csupán egy ideböfögés volt azok számára akiknek számit egy 60w-os izzó óránként,semmi több.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. jozsefm Terro...
2011.04.09. 10:55
Ezt a 60-40% -os arányt el kellene már felejteni, a dicső múltból elég nehéz megélni.Nézzük meg azt ,hogy a DX 11-es VGA-k ,vagyis a mostaniak tekintetében ki az úr a portán ,ott 70%-körüli az ATi-AMD piaci részesedésének aránya...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. carraroxt
2011.04.09. 17:28
A dicső múlt is egy kicsit félrevezető. A HD4000-es széria megjelenése óta az NV-nak csak dicső múltja van, de már az is 3 éve lassan. Ez a számítástechnikában azért sok idő... Azóta objektíven nézve is tényleg versenyképes termékük csak a GTX460 volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Richard83
2011.04.09. 17:58
De vannak meg emberek akik fent hordjak a szemuveget!
erre a kepre akarmikor ranezek minfig ramjon a nevetes
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. carraroxt
2011.04.09. 18:11
Kéne rá még fülvédő is, hogy igazán hiteles legyen!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. jozsefm Richa...
2011.04.09. 19:02
Illik hozzá a szemüveg és az ing színe is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. maross
2011.04.09. 19:36
"Cserébe viszont az nv-hez csak a gyári lemezen adott drivert lehetett feltenni, és csak xp-vel tudta használni, mert a win7 már telepítéskor összefosta magát a kártyától."

Ez vicc, ugye? A hozzaszolasokat olvasva biztos vagyok benne, hogy a fel bandan piros vagy zold szemellenzo van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Galanodel
2011.04.09. 21:08
tibi27: A fogyasztást nem a (csak) villanyóra miatt szokták emlegetni, hanem a tápméret igénye, és a melegedés miatt.
És a többséghez tartozom én is, azaz az általam olvasottak alapján gtx460 best buy (volt), de még most is rendben van, de minden más árszegmensben AMD a jobb választás. Ez persze nekünk kevésbé jó, mert lehetne komolyabb árverseny is, ha az NV magára találna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. gery84 Galan...
2011.04.09. 21:13
Nem kell az nvidiának magára találnia itt a példa az gtx550-re csináltak egy drága de gyenge videókarit és így is el tugyák adni mert veszik az emberek! Mer GEFORCE a neve hűűűű és erre buknak a vásárlók, és ezt ismerik az emberek, mintha soha nem is létezet volna radeon!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. carraroxt
2011.04.09. 23:41
Hát igen, egy bejáratott márkanévnek tényleg mérhető értéke van. Segít az ínséges időkben!
Jó éjt! [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. zseko maros...
2011.04.10. 00:31
maross, sajnos nem vicc volt. Lehet kicsit gunyorosan fogalmaztam, de komolyan így volt, és nem lehetett feltenni a win7-et ezzel a kártyával. Legalábbis mi fél nap után feladtuk, kísérletezgessen az akinek hat anyja van, hogy mi a hibás. Másik videókártyával előtte is, meg azóta is jól működik a gép.
Való igaz, én jobban kedvelem az amd-ati párost, ám elismerem és nem tagadom, hogy van amiben jobb az intel meg az nv, és nem vagyok olyan elvakult mint egyesek Egyébként is, a piros a vér és az erő színe, a zöld meg.. nos, a hányásé

(Nehogy magára vegye valaki, nem sértésnek írtam )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Etnies
2011.04.10. 00:49
bassza meg az összes atis!! engem is anno rábeszéltek a CSODA hd4890-re megvettem télleg jovolt (9600 pro után) csak aztán észrevettem h a tesztekhez képest 30%-al kevesebb fps. lám beraktam 1 1gb-os gtx460-at (tom vmivle erősebb nála ) és 2x annyi fps mindenben. és elvileg csak 5-10%-al aerősebb a 4890-től...ennyit az atirol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. carraroxt
2011.04.10. 01:09
Szívesen megveszem a 4890-ed, ha annyira nem kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. jozsefm Etnie...
2011.04.10. 08:22
Okosabban tennéd ha nem égetnéd magadat továbbra is ilyen kijelentésekkel,ezt el lehet adni a kölyökklubban de nem egy informatikai fórumon.A 4890 és a GTX 460 közti különséget ilyen előjelre még az egyébként (ha nV kártya dicsöítésről van szó ) csodákra képes VGA-speed, se merné kihozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. carraroxt
2011.04.10. 10:20
Etnies Köszönöm szépen a hozzászólásod! Bár nekem ez vegytiszta trollkodásnak tűnik, mégis hozzásegítettél vele, hogy bagóért építsek 4850CF rendszert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Terror
2011.04.10. 10:26
Ezt a nyavalygást már harmadjára rendezi le, de sajnos senkinek nem sikerült még reprodukálnia rajta kívül a különbséget a két kártya között. Azt meg sem említem, hogy két év különbség van a két kártya között, de ejj, az ilyen trolloknak az észérv falra hányt borsó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. SirKero
2011.04.10. 12:27
Szerintem teljesen felesleges ezen vitatkozni,hogy melyik gyártó terméke jobb. Mindenki azt választja amelyik neki szimpatikus meg amit a zsebe enged. Én világ életemben Nvidia párti voltam mert az jött be jobban. Próbáltam a másik gyártótól is ( anno az AGP korszakban 9550 a PCI-E.-ből HD 5850 ) de végül mindig vissza tértem az Nv. karikhoz.
Ez van. Azért senkit nem kell leszólni mert ezt vagy azt a kártyát választja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. gery84 Terro...
2011.04.10. 12:31
Azér furcsálom én is mert hallotam már ezt a nyavajgást egyszer!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. asdsa
2011.04.15. 17:43
Hát azért nem csak ő a troll itt..aki ilyeneket mond hogy gennyes gané cég az nvidia, mások véleményét meg leugatja.Ha nem tetszik valami nem kell azt ilyen durván leugatni...inkább menj el a parlamentbe és éld ki ott a perverzióidat.Ilyenekre szokták azt mondani hogy ilyen a magyar mentalitás(mármint a magyarok)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Bambala
2011.04.15. 17:44
Én is inkább az nvidia mellett állok. Nézzétek ezt az összehasonlítást az 1 gb-os 560 Ti és a 2gb-os HD6950 között: http://www.hwcompare.com/8888/geforce-gtx-560-ti-vs-radeon-hd-6950-2gb/

Mivel az ipon oldalán vagyunk én csak az ipon árait mondom, így vagyok hiteles:
Legolcsóbb HD 6950 kb 61k
Legolcsóbb 560 Ti kb 55-56k Én azért a 2-11 fps különbségért ki nem adnék 6k-val többet, ráadásul az ati többet is eszik. Ja és az a plusz 1 giga memória nem teszi sokkal erősebbé az atit. Nekem tökmindegy, hogy egy játék 70 vagy 80 fps-el megy, lényeg, hogy 30 on felül maradjon Summa summarum, nekem egyértelmű az nvidia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Bambala
2011.04.15. 17:55
És még nem beszéltem arról, hogy 560 Ti-ból is van 2 gb-os, és tuningolt is. A tesztben valószínűsíthetően egy referencia kártya van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. jozsefm Bamba...
2011.04.15. 18:17
Ahogy a teljesen alapon mért 6950-et is fel lehet huzni simán a 6970-es orajeleire és még a letiltott részeket is fel lehet oldani benne,amivel is már jóval az 570 felett járunk,arról nem beszélve hogy a Ti már egy eleve tunigolt verzio, amit tovább nem sokkal tudsz huzni, mivel az alap 560 az még a 6870-et se hozza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. carraroxt
2011.04.17. 15:09
Bambala Biztos teljesen véletlen, hogy a tesztben kizárólag az a 3 játék szerepel amiben a legrosszabbul szoktak teljesíteni a Radeonok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. SimonTower
2011.04.21. 09:25
Sziasztok!
Valaki írta, hogy vett egy Sapphire 5830 1Gb-os kártyát 24-ért, és méltatlankodtatok. Pár napja olvastam hírként, hogy a beragadt 5830-5850-es GPU-kból új, költséghatékony kártyákat csinál a Sapphire és újra piacra dobja 130 és 150$-os fogyasztói áron. Társunk valószínűleg ebből vásárolt 24k-ért. Nem kell leszólni.

Másik, hogy a GTX 460 1gb-ost azért preferálják annyira, mert hamarabb jött ki,mint a 6850 és jól tuningolható. A 6850-esek első példányai nem voltak igazán tuningbarátak, de ez már megváltozott. 775mhz-es a GPU, és mindegyik példány könnyen viszi a 950-1000mhz-et feszemelés nélkül. Ekkor már a 6870-et is beéri, és még olcsóbb is a 460 1gb-nál. Véleményem szerint bestbuy kártya.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tranceplan...
2011.05.22. 22:29
ocsabi megmondta a frankót és ezzel nem nagyon lehet vitatkozni.
A jóárasított Sapphire 5830-55850(24e-30e Ft) radeonokkal nem igen lehet
versenyre kelni ár/teljesítmény tekintetében.
Munkatársam itt vette meg a Sapphire 5850-esét:
vásárlás itt
Persze az 5850-es készlet már ki is fogyott, ami nem is csoda, hiszen 30 ropiért ilyen kártyát nem gyakran adnak.
Aki 24 ropiért venne karit az viszont lecsaphat még a megmaradt 5830-as példányokra, ennyiért a hülyének is megéri.
Azért 60 ropiért két 5850-es crossfire-ben nem lehet semmi.
Olyan híreket hallottam, hogy az ASUS is hasonló lépésre készül a bentragadt kifutó 5800-as kártyákkal kapcsolatban.
Egyéb infókat itt is találhattok ezzel kapcsolatban:egyéb fórum
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tranceplan... tranc...
2011.05.22. 22:49
ASUS kicsit drágább, de 3 év a gari:ASUS 5850
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. raiden
2011.05.23. 20:53
erre mondják azt jobb helyeken, hogy nV FAIL
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mezarius
2011.06.20. 15:53
Ez a kari most 34 ezer Ft az 1 Gb-os GTX 460 pedig 35
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!