iPon Cikkek

GeForce GTX Titan – A név kötelez

Dátum | 2013. 03. 08.
Szerző | Svindler
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Amikor közel egy éve bemutatkozott a GK104-es GPU, akkor a névadásból már sejteni lehetett, hogy lesz itt még valami nagyobb, valami erősebb is a placcon, hiszen az utóbbi évek névadási gyakorlata azt mutatta, hogy ha valami négyesre végződik, akkor az csak másodhegedűs lehet. Aztán telt-múlt az idő és nem igazán akart felbukkanni egy GK100-as, úgyhogy már kezdtük elhinni, hogy az óriáschipek kora lejárt az nVidiánál. A maga idejében, öt éve a GT200 (GTX280) egy igazi szörnyeteg volt a méretét tekintve, és a két évvel később érkező GF100 (GTX480) sem panaszkodhatott, a mérnökök igen nagyra hizlalták. Persze a méretnek megvan az ára, méghozzá szó szerint, hiszen az ilyen GPU-k gyártása borzasztóan drága, és ez meglátszott a végtermékek árán is. Ráadásul a Kepler előtti architektúrákat nem éppen a Greenpeace-esekre szabták: leszívták Paksot és télen nagyon jól lehetett fűteni velük, de mindezért cserébe koruk legerősebb egymagosai voltak. A GTX680 rajtja után viszont úgy nézett ki, hogy az nVidia az ATI által kitaposott ösvényre lép, hiszen architekturálisan tettek feléjük egy lépést, és a fókuszt is inkább a költséghatékonyabb chipekre helyezték. Ekkor azt gondoltuk: az óriásoknak leáldozott, legalábbis asztali fronton. Történt ugyanis, hogy mégis elkezdtek szivárogni az információk egy gigászról, a GK110-ről, ami több mint 7 milliárd tranzisztort sűrített egyetlen GPU-ba. A hivatalos bemutatkozásra sem kellett sokat várni, ám az új chip nem a gamerek gépeiben landolt, hanem a Teslák fedélzetén a HPC szegmens felé vette az irányt. Az nVidia tehát úgy döntött, kettéválasztja a gamer és professzionális szériáját valamennyire. A szuperszámítógépek kapnak valamit, ami ha szükséges, akkor dupla pontosságú számításokban is képes gyors lenni, a játékosok pedig inkább fogyasztásban és teljesítményben kiegyensúlyozott kártyákra tehetik rá a kezüket.
A GK110-es
A GK110-es
A GK110 gyártása szép lassan felfutott és meg is lett az első komolyabb megrendelő, az Oak Ridge-i Nemzeti Laboratórium, ahol felhúzták a világ legerősebb szuperszámítógépét, amiben az AMD processzorok mellett 18 688 GK110-es dolgozik, még belegondolni is szédítő. A szuperszámítógép a Titán nevet kapta, és valószínűleg ennek köszönheti a nevét mai tesztünk alanya is. Ugyanis miután megfelelő méretű készletei lettek az nVidiának az új chipből, úgy döntött, mégis kiadja a GeForce sorozat részeként is. Megszületett hát a GeForce GTX Titan.
A GK110 ugyanarra a Kepler architektúrára épül, mint a GK104-es GPU, mindössze néhány változás van csak, és játékos szemmel nézve azokból egyik sem jelentős. Bár nagyon össze kell nyomni, hogy ide férjen, de így néz ki a logikai ábrája a gigászunknak:

Mint látható a GK104-hez képest eggyel nőtt a Graphics Processing Clusterek száma és most már mindegyiken belül 3 SMX van, ami összesen így 15-öt jelent 8 helyett, ez majdnem egy duplázás. A Streaming Multiprocessorok belsejében a feladatvégzés változatlan, 192 shader dolgozik darabjában, hogy végül Lara haja úgy repüljön, ahogy… vagyis inkább, hogy a Borderlands 2 PhysX-szel is repesszen. Ez egyébként összesen 2880 shadert jelentene, de a Titánban az egyik SMX le van tiltva, így be kell érjük 2688-cal. Minden SMX logikailag 64 dupla pontosságú műveletvégzővel rendelkezik, így a teljesítmény csak a harmadára esik vissza, ha FP64-es számokkal kell dolgoznia a GPU-nak. Viszonyításképpen a Radeonok a negyedére esnek vissza, míg a többi Kepler architektúrás GeForce huszonnegyedére, kb. csak kompatibilitási okokból van bennük ilyen lehetőség, a sebessége nem sok mindenre elég. GPU Boost 2.0: A teszterek rémálma Exkluzívan a Titánhoz bemutatkozott a GPU Boost technológia második verziója is, ami ezúttal komolyabb háttérszámításokat végez a feszültség és az órajel beállításához, de leginkább a hőmérsékletre alapoz. Az nVidia beállíthatóvá is teszi, hogy mi az a célhőmérséklet, ami fölé nem szeretnénk menni, ez alapból 80 fok. Ha engedjük, hogy jobban melegedjen a kártya, akkor magasabb órajeleket várhatunk a boosttól és nagyobb hangerőt a ventilátortól, míg fordítva természetesen ennek az ellenkezőjére számíthatunk. A tesztpadon vagy nyitott gépház mellett jobban bírja a strapát a Titán, és mi így teszteltünk, mint mindig, ezért érdemes majd számításba venni, hogy egy zárt házban ennél valamivel alacsonyabb eredményekre kell számítani. Ráadásul borzasztóan gyorsan le tudja hűteni magát a kártya üresjáratban, így minden teszt indításakor egy kis előnnyel indul, hiszen egy ideig „maximális” órajelen járatja magát. Hogy mi a maximális, az függ az adott kártyától, a környezettől, stb. nálunk sok esetben ment fel a 837MHz-es alapórajelű Titán 1019MHz-ig, az pedig bizony bő 20% többlet. Az nVidia szerint egyébként a legtöbb chip elmegy 1200MHz környékén, úgyhogy a tuningosok is örülhetnek, lesz hová húzni GK110-et, csak megsütni drága mulatság. Ha elérte a beállított 80 fokot a tesztkártyánk, még akkor is az idő nagy részében a megadott boost órajelen 876MHz-en ketyegett, és nem az alapon. Ha pedig már ennyit beszéltünk róla, akkor itt az ideje bemutatni az nVidia új büszkeségét, íme egy GeForce GTX Titan, teljes pompájában:

A Titán a GTX690 anyaghasználatát és dizájnját örökölte, aminek mi nagyon örülünk, mert a fémek és a szürke színek használata nagyon komoly minőségérzetet ad a kártyának. Látszik, hogy a cégnél azt akarták, ha már valaki 300 ezer felett fizet egy kártyáért, akkor érezze is, hogy egy prémium terméket szorongat a kezében. Jelentjük ez sikerült, amit anno leírtunk a GTX690-re, az itt is igaz, ez az egyik legszebb kártya, amit valaha a kezünkben fogtunk.

Ráadásul az nVidia nem füllentett, mikor azt állította, hogy nem a maximális teljesítmény, hanem a kiegyensúlyozottság volt a cél a Titán tervezésénél. Anno megszokhattuk, hogy egy csúcskártyának olyan hangja van, mint egy repülőnek, de ez a Titánra nem igaz. A teljesítményéhez képest nagyon halk kártyát alkottak a mérnökök, valóban nem hangosabb a GTX680-nál, és így máris hihetőnek tűnik a 250W-os TDP, valamint az, hogy mini gamer erőművek alapjának is szánták.
A szolidan világító GeForce GTX logo most is megvan
A szolidan világító GeForce GTX logo most is megvan
Táplálni egy hat- és egy nyolctűs PCI-E tápcsatlakozón keresztül kell a Titánt, a kimenetei pedig a szokásosak: két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort van a hátlapon. Méretre alig nagyobb, mint egy GTX680, de háromszor annyi memóriát hord a hátán. Mivel a GK110-nek 384 bites memória-vezérlője van, így logikusan 3 és 6GB jöhetett szóba, az nVidiánál pedig végül utóbbi mellett maradtak, így szinte indokolatlanul sok memória van a kártyán. Persze ártani nem fog és ennyiért már belefér. Most pedig nézzük meg, mivel kell versenyeznie egy Titánnak!

Az AMD legerősebb egymagosa jelenleg kevesebb, mint felébe kerül a Titánnak, így adta magát, hogy két darabot is beküldünk ellene, akárcsak a GTX680-ból, aminél hasonló a helyzet. Szerettünk volna egy hasonló áron röpködő GTX690-est is bevetni, de sajnos nem sikerült szereznünk, így a GTX680SLI eredményeiből tudunk csak kiindulni, a GTX690 annál ~5-10%-kal lassabb. Mivel már a GHz Edition-ök sem ritkák a HD7970-ekből, így azokból használtunk egy párost a teszthez, és visszafogva is lemértük őket, hogy lássuk mire képes egy sima HD7970-es. A GHz Edition-ök ha nincs kikapcsolva, Turbo-t használnak, amivel 1GHz-ről 1050MHz-re emelik az órajelüket, amíg nem lépik túl a beállított fogyasztási határt. A diagramokon őket jelöltük T betűvel (HD7970T). Tesztkonfiguráció Alaplap: Gigabyte GA-Z77X-UD3H Processzor: Intel Core i5-3570k (4 mag, 4,5GHz-re húzva) Memória: 2x4GB Corsair Vengeance DDR3-1866 Grafikus kártyák: 2*Sapphire HD7970 GHz Edition 6GB, 2*Gigabyte GTX680 2GB, GeForce GTX Titan 6GB Tápegység: Cooler Master M2 Silent Pro 1000W Operációs rendszer: Windows 7 Home Premium SP1 64bit minden frissítéssel Driverek: Catalyst 13.2 beta 7, GeForce 314.09 (Titan), GeForce 314.07 (GTX680)

A kártyák üresjárati fogyasztása minden esetben nagyon jó, szinte hibahatáron belül vannak egymáshoz képest. A ZeroCore-nak hála a CrossFire-be kötött Radeonok kemény 1 wattal esznek többet mint egyedül, míg a Titan bár a legtöbbet is fogyaszthatná az egymagosok közül, gyakorlatilag beéri a legkevesebbel, nagyon jó az energiamenedzsmentje.

Terhelés alatt természetesen már szétrobban a mezőny és beáll az a sorrend, amire számítani lehetett. Amikor leszabályozza magát a Titán, akkor egyébként beéri 310W-tal is a gép.

3DMarkok alatt végig 1GHz felett járatja magát a Titan. Lehet rosszmájúak vagyunk, de úgy érezzük van az az alkalmazás amikor érdemes felülbírálni a vezérlő algoritmusokat. A Titan annak rendje és módja szerint agyon is ver minden egymagos kártyát, méghozzá annyira, hogy ott van a két HD7970 sarkában. Az SLI hatásfoka pedig gyakorlatilag 100%-os ebben az alkalmazásban.


Nem úgy az új 3DMark alatt, amiben nemhogy gyorsított volna az SLI, de kb. lefelezte a pontszámokat. A Titan érdekes módon megtáltosodik Extreme mód alatt és beéri a HD7970CF-et, ami szép eredmény, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a CF hatásfoka itt csak 50% körül volt, ez a jövőben valószínűleg változni fog, még nagyon új a program.

Az új Heaven alatt hasonló a helyzet, mint a 3DM11 alatt. A Titan megközelíti a kétkártyás rendszereket, míg a többi egy GPU-s nagyon közel van egymáshoz.

Kipróbáltuk a Unigine új tesztprogramját is, a Valleyt is. Itt egy kicsit jobban lemarad a Titan, de a mezőny eleje és vége eléggé egyben van.
Megjegyzés a tesztekhez: Minden játékot a legújabb verzióra frissítettünk, de több tesztet is ki kellett hagyjunk végül. Az F1 2012 és a Resident Evil 6 például borzasztóan magas fps értékeket produkált, az egyébként erős processzorunk nagyon limitáló tényezővé vált. A Crysis 3-at szerettük volna bevenni a tesztbe, de elég későn jutottunk hozzá, így nem volt időnk egy megfelelő helyet keresni a teszthez, és igazából azt is szeretnénk megvárni, míg csitul egy kicsit a driverhelyzet, mert szinte hetente jön ki egy-egy új béta mindkét oldalról, ami gyorsít a Crysis 3-on. 1920*1080-on és 2560*1440-en futtattuk le a teszteket.

Alan Wake alatt nincs túl sok érdekesség, teljesül a papírforma, legfeljebb az lehet érdekes, hogy a GTX680 beesik a sima HD7970 alá, ahogy növeljük a felbontást, a kisebb memória-sávszélessége lehet a probléma. AVP-ben már 1920*1080-on is limitáló tényező a sávszélesség, és ennek köszönhetően a GTX680 eléggé lemarad, míg a HD7970 GHz Edition magasabb felbontáson beéri a Titánt. Szép eredmény. Az első Crysis alatt a HD7970 és a GTX680 fej-fej mellett halad, és a Titan sem tud annyira elszakadni a GHz Editiontól, mint ahogy az várható lenne. A második rész alatt is hasonló a helyzet, de itt a Titán már bő 20%-ot ver az erősebb Radeonra. A felfrissített Final Fantasy bench még nem támogatja a többkártyás rendszereket, de ez annyira nem csoda, hiszen egy béta állapotú játékról van szó, ami ki tudja mikor fog megjelenni, a driverfejlesztők sem ugorhattak még rá a témára. Ennek köszönhetően a Titán most is elkönyvelheti magának a bő 20%-os előnyét.

Hitman alatt érdekesen alakultak az eredmények. Valamiért 1080p-ben úgy nézett ki, hogy a Crossfire hatásfoka csapnivaló, míg 2560*1440-en már 80% környékén mozog, így a GTX680 SLI (a kb. 100%-os hatátásfok ellenére) és a Titán eléggé lemarad. Lehet hamarabb vált CPU limitessé a Radeon? Nehéz megmondani, de valószínűleg ez a helyzet, mert különben a 7970 GHz Edition nem teljesíthetne úgy, mint az alapváltozat. Lost Planet 2 alatt viszont biztos hogy falba ütköztünk, a legerősebb megoldások fej-fej mellett mennek, hibahatáron belül, még 2560*1440-ben is. Metro 2033 alatt a továbbfejlesztett mélységélességet bekapcsolva azonban már nincs ilyen probléma, szenvednek még a legerősebb vasak is. 2560*1440-ben még a Titan is épphogy csak 30 fps felett tud maradni. Sleeping Dogs alatt sem spóroltunk a beállításokkal, még az élsimítást is Extreme-re húztuk, Valószínűleg így már itt is fontos tényezővé válik a memória-sávszélesség, mert a GHz Edition-ös HD7970 magasabb felbontáson beéri a Titánt. Tavaly volt egy kis probléma a Shogun 2-vel, a GeForce-ok nagyon belassultak rajta egy patch után, így nem használtuk, de azóta kijavították a hibát, így arra gondoltunk, hogy szerepeltetjük a tesztben, mint egyetlen stratégiai játékot. Nos, a javítás úgy néz ki jól sikerült, mert a GF-ek nagyon szép eredményeket érnek el, a Titán majdnem utoléri a kétkártyás megoldásokat.
Elérkeztünk jelenlegi tesztünk végéhez, ideje összesíteni a látottakat. Most is készítettünk átlagolt diagramot, amiből a szintetikus és a problémás tesztek eredményeit kihagytuk. Jelen esetben ez a Lost Planet 2-t jelenti a CPU limit miatt, és a kétkártyás rendszerek esetében nem vettük figyelembe a Final Fantasy benchmarkot sem. A Hitman 1920*1080-as eredményei a Crossfire rendszereknél CPU limitről árulkodtak, ám mivel a GF-ek ugyanazzal a processzorral magasabb fps-t értek el, így benne hagytuk az eredményt az átlagban, ha kivennénk, az még egy kicsi többletet jelentene a Radeonoknak.

Régebbi tapasztalataink alapján a GTX690 teljesítménye nagyságrendileg 120% körül lenne a Titánhoz képest, úgyhogy az nVidiának majdnem sikerült hoznia, amit ígértek a Titánnal kapcsolatban (hogy a GTX690 teljesítményének 90%-át hozza majd). Nem meglepetés, hogy most ez a legerősebb egy GPU-val szerelt kártya, bő 20%-ot ráver a második helyezett HD7970 GHz Edition-re, igaz cserébe több, mint kétszer annyiba kerül, tehát egy CrossFire rendszer könnyen kijön az árából, akár 6GB-os Radeonokkal is. Éppen ezért ha ár-teljesítmény mutatókat nézünk, akkor ebből a mezőnyből a legjobb vétel valamelyik HD7970-es, 300 ezer környékén pedig két Radeon jobb választás, mint egy Titán, de igazából nem vagyunk benne biztosak, hogy ebben a magasságban még érdekel bárkit is az ár-teljesítmény mutató. Pont ezért a GTX690-nek például jó alternatívája lehet a Titán, mert bár valamivel lassabb nála, minden másban jobb. Fogyasztás, memória mérete, hangerő, szolgáltatások, lehet válogatni, ezek mind a Titán felé billentik a mérleget. A csúcskártyáknál egyébként is megszokhattuk már, hogy az áruk sosem a többiekhez viszonyított teljesítményüket mutatja. Egyszerűen most ez a legjobb egy GPU-s kártya, a szokásos prémium árral. Ha pedig valaki keveselné az egy GPU-t, és nem számít neki a Titán ára, hát ilyet is lehet építeni:

Bár igazából három példányt beszerezni egyszerre még nem könnyű manapság :) A tesztben szereplő GTX680-akat az ASBIS Magyarország Kft., a Radeonokat pedig a Ramiris Europe Kft. bocsátotta rendelkezésünkre a teszt idejére, amiért ezúton is szeretnénk nagy köszönetet mondani!
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

40. djwolf
2013.03.08. 11:53
Jo kártya! Csak túlárazott szaga van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. gery84
2013.03.08. 12:00
Jó teszt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. jozsefm
2013.03.08. 12:32
Ez meg csak arrol szolna nem, h nekem a legnagyobb az e répám.

Szakadok meg rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Stark
2013.03.08. 12:45
Van benne kraft az biztos, és ahhoz képest nem is fogyaszt sokat, de ez az ár...
Olyan Nvidiásan horrorra sikerült.

Így jobban megéri 2db 7970 GHz Edition.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. tibaimp
2013.03.08. 13:43
Az ár mellékes, a lényeg, hogy ismét az nvida kezében van a leggyorsabb egy magos vga cím, itt ezért megy a harc, ez marketing.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Ragnarr
2013.03.08. 15:24
Ezen az aron veszekek 3db 7950-est, plusz egy olyan alaplapot ami elbire 3 kartyat crossfirebe kotve, nevetseges ara van ennek a kartyanak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. piter
2013.03.08. 15:30
EBBOL AKAR MEG TITAN X2 is lehet!Kb akkor lessz a fogyasztas egyenlo 2 HD es SLi 680-al!Egy asus Marsot megneznek ebbol!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. schjani
2013.03.08. 15:50
Már csak egy Crysis 3 játékteszt kéne ezekkel a kártyákkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. uristen
2013.03.08. 16:42
4-Way SLi -re is van olyan gyonyoru SLi Bridge, mint a kepen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Whysper
2013.03.08. 16:55
erre csak egy linket tudok bevágni

[LINK]

A nagy Nvidia funn cég is ATIzik Eddig is biztam az Atiban de ezek után se fogok sajnso vissz amenni pedig világ életembe a 6850-em előtt Nvidiam volt ,de amit ár érték arányban produkálnak mostanság nem éri meg egyszerűen..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. MZperX75
2013.03.08. 17:01
Kevés játékkal van tesztelve (nagy Címek hol vannak?)
Valami GCN kdvelő játék(jó talán a metro)??

Bár nálam az jön ki ,ha valaki ilyen kártyát vesz az min 2500-as felbontásban használja,vagy 3monitoros rendszeren,így a teszt fele értéktelen számomra.

A Kártya jó lett,de nem ilyen áron ,pénisz ide vagy oda,ezek Pro csippek,azok közül is
selejtek,bár selejthez képest ,korrekt fogyasztással szépen muzsikál.

3X1080p monitoros tesztet a népnek,ha már 300ezer Ft VGA-tok van mérésre ,meg áll az ész!

Akik 3 vagy 4 way SLI-t szeretnének azoknak csak annyit mondanék max 2 db Titánt hajt meg a leggyorsabb I7-es 5Ghz-en,a többi felesleges kísérlet.....

Valahol eddig is 3 way SLI vagy 3 Way CFX OC hozza 4-es SLI-t cagy CFX-et.

AZ AZ erős CPU limit van 2 felett.....NEM HAJtSA KI!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Whysper
2013.03.08. 17:21
MZperX75 : Azt nem értem ,hogy akkor mi a tök--ért árulják Angliába a 3 titános configot alap i7-es cpukkal?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. asdsa
2013.03.08. 17:22
Nagyon jó kártyákat csinál az Nvidia, de éppen mostanában néztem videókarit és hát az Atihoz képest az azonos teljesítményű kártyáik (5xx,6xx) legalább egy 15-30%-kal drágábbak. Erre is tulajdonképpen rávertek még egy százast, pedig azért nem annyival jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. ddk26
2013.03.08. 17:30
2560-ban ott lohol mögötte a 110k-s vga pár fps-el lemaradva.hahaha
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Whysper
2013.03.08. 17:43
ott a pont!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. uristen
2013.03.08. 17:48
Akik 3 vagy 4 way SLI-t szeretnének azoknak csak annyit mondanék max 2 db Titánt hajt meg a leggyorsabb I7-es 5Ghz-en,a többi felesleges kísérlet.....

Szerintem aki 4-et vesz, az mar SR-X -el es 2 darab E5 2690 -el probalkozik 3.5GHz -en. Nem tudom, hogy 16 mag mire kepes, de tobbet tud szerintem, mint az i7.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. MZperX75
2013.03.08. 18:04
Whyspere-penisz miatt.

PH-n a nagy OC-os királyok mondták(magyar rekord tartók,nevet nem mondanék),nem a kisujjamból cumiztam.
uristen
"Szerintem aki 4-et vesz, az mar SR-X -el es 2 darab E5 2690 -el probalkozik 3.5GHz -en. Nem tudom, hogy 16 mag mire kepes, de tobbet tud szerintem, mint az i7."

Elsőre ez jut az eszembe nekem is,de 16szálat egy games sem használ ki max 8-at.....
Így értelme is annyi az egésznek,bár megnézném mit hoz egy ilyen konfig OC-val 4 way SLI-vel 3monitoron! Biztos lesz egy két fanatikus pénztárcát nem kímélve ,nitrózva
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. uristen
2013.03.08. 18:07
Azert egy Skyrim kepes mind a 16-bol legalabb 5-10% -ot kihasznalni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Whysper
2013.03.08. 18:10
[LINK]

Akkor ez vicc kategória akkor amúgy 6000 az egész házamat teli rakom gépekkel jókkal!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. MZperX75 Whysp...
2013.03.08. 18:16
Nem mondta senki sem hogy vicc kategória,a vicc kategória nálam I3-as konfig HD3000-el eladva gammer konfignak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Whysper
2013.03.08. 18:26
Ez az Én mondom ,hogy vicc kategória

3 x 6Gb EVGA GeForce GTX TITAN
Intel Core i7-3970X

From: £4657.99 Inc VAT

vagy a Parasztvakítás szó jobban fekszik neked?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. MZperX75
2013.03.08. 18:32
ok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. jozsefm ddk26
2013.03.08. 18:59
Mi lett volna ha lemérik 5760-ban, max. beállításokon, számításigényes játékban? Valószínű ott már a 7970 leveri.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. jedi
2013.03.08. 19:16
Most vettem egy HD7870-et 60-é, előtte egy FX-8120-ast 30-é, oszt megy a Krízis Hármas 30 felett bőven HÁJG-ba, oszt ha az megy 30-al, akkor a többi min. 60-al !!!!! Ez így össz. csak 90 VGA+Proc. !!!!! A többi mind sznobizmus !! Kicsi a farkad ? Hosszabbítsd meg egy Titánnal !!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. psylocke
2013.03.08. 20:09
nahh, olyan jó lett a titán, hogy megyek és veszek egy ghz editiont
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Simba
2013.03.08. 20:28
Ez egy presztízs kártya, jó drágán kb 2x annyiba kerül mint amennyit ér valójában. Bár biztos lesznek rá vevők.

Ráadásul fogták a GK110-et azt szépen kicsit játék barátabbá tették, nagyszerű innováció!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. ejcy
2013.03.08. 20:39
tök jó, ismét sikerült valami olyat alkotni ami az emberek 99,9% számára totálisan fölösleges, azonkívül hogy pofáznak róla
A fogyasztása az ottvan a szeren.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Ragnarr
2013.03.09. 04:29
Nem hiszem hogy a proci fogta volna vissza ezt a kartyat, mert akkor az SLI meg crossfires setupok is gyengen szerepeltek volna, pedig azok nagyon elhuztak a titantol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Gpety
2013.03.09. 11:10
Nem rossz darab és habár az átlag felhasználó számára megfizethetetlen, mégis van értelme. Remélhetőleg a következő generációs Geforce-ok ilyen felépítésűek lesznek, kétszeres pontosság mellett is hozzák majd az elvárt teljesítményt. Ha igen, akkor a Titan egy jó kis tesztnek kiváló az Nv részére. Amúgy a fogyasztás/teljesítmény aránya is elég jó pl. a HD7970-hez képest.
A másik érdekes dolog, amit ez a cikk is bizonyít, hogy mennyire könnyedén VGA limitre lehet vágni egy jelenleg élkategóriásnak mondható kártyát. Még csak eszeveszett nagy felbontás sem kell, elég a Full HD és pl. egy HD7970 60-70 FPS-nél kifullad (jó tudom, elvileg 25-30 stabilan elég...). Szóval van még mit fejleszteni, a mai GPU-k habár mértük, felépítésük alapján "szörnyetegnek" tekinthető, valójában még csak max. egyfejű kis Süsük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. carraroxt
2013.03.09. 11:23
Nekem azért leginkább az jött le ebből a tesztből, hogy a mai játékokra bármelyik tesztelt kártya bőségesen elegendő.
A Titan meg szép, és jó, csak éppen egy 7870 CF szintjén mozog tudásában ami csak 130e FT. Oké, hogy prémium, csak épp túl sok már meglévő termék van ami a nyakára tud nőni lényegesen olcsóbban. Persze ettől még annak tökéletes aminek az NV szánta, azaz erőfitogtatásra, és e-broki booster-nek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. shaddam
2013.03.09. 11:42
Tirexi most vágja rituálisan az ereit a rézpengével
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. CyberPunk6...
2013.03.09. 13:24
Én nem vagyok fan egyik irányban sem, mindig azt veszem amelyik éppen jobb (volt már mind a kettő és mindig elégedett voltam az aktuálissal), de nekem ebből a tesztből az jött le, hogy a zöldeknél nagy gondok vannak mostanában.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. tombar
2013.03.09. 13:59
ez leginkább azért van, mert evolvedes játékok vannak túlnyomórészt a tesztben. ha csinálnak bencheket hawkenhez, planetsidehoz, wothoz, akkor azokat is nyugodtan bele lehet majd rakni. csak ma még mindig divat AAA-s játékokkal tesztelni. ebből a tesztből kb annyi látszik h többkártyás rendszert kell építened.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. pal07
2013.03.09. 17:53
Tirexi ismertebb mint az X-Faktor-osk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Simba
2013.03.09. 20:32
Már ő is egy celeb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. maláj
2013.03.10. 15:56
ki a t*k*m az a zsirexi ???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Csacsa75
2013.03.10. 21:00
Gpety!

Szerintem meg ha megnézed, hogy milyen erővel rendelkeznek ezek a kártyák, akkor a inkább a játékmotor fejlesztőknek kellene elgondolkozniuk azon, hogy mit is csinálnak. A hasznosítható teljesítmény sztem fele elmegy az optimalizálatlan szar játékmotorok hibájára, meg arra, hogy ezeken keresztül pörgessék fel a vga piacot.
Keresed a nőt, meg a pénzt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pal07
2013.03.11. 19:11
maláj keress rá a you tube-on de prohardveren is fent van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kislakos
2013.03.14. 01:35
Gratulálok a sok AMD fannak, akik leértékelgetik a cikkeket
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Mandris90
2013.03.16. 14:45
josok hely van a három kártya közt levegönek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!