iPon Cikkek

GeForce GTX465: GF100 Light

Dátum | 2010. 06. 12.
Szerző | Svindler
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Befutott az nVidia új DX11-es kártyája, ami némi huzavona után a GTX465-ös nevet kapta, és a HD5830-as receptjét követi. Mindkét kártya kényszermegoldás, de mindkettő másért jött létre. A Radeon főleg azért készült, mert a HD5770 és a HD5850 túl messze voltak egymástól mind árban, mind teljesítményben. Ezzel szemben a GTX465-nek nem egy ilyen lyukat kell befoltoznia, hiszen inkább egy szakadék tátong alatta, viszont a GF100-as óriáschip kihozatali aránya még mindig messze van az ideálistól, így kapóra jön, hogy el lehet adni a hibásabb példányokat. Hiszen már a GTX480 sem egy teljes értékű GF100 chip, 1 blokknyi CUDA mag le van tiltva benne, a GTX470-ben pedig már kettő. A GTX465 tovább halad ezen az utón csak éppen jóval nagyobbat ugrik.


Az eredmény öt shader multiprocesszor, két 64 bites memóriavezérlő, és 16 ROP (bár ez a képen nem látszik) letiltva. Körülbelül a chip egyharmadát kukázták tehát az nVidiánál, így aktív tranzisztorszámban egy teljes értékű Cypress körül járunk (HD5870), ebbe érdemes egy kicsit belegondolni. Órajelek tekintetében a GTX465 majdnem ugyanazt nyújtja, mint a GTX470, mindössze a memória ketyeg minimálisan lassabban, a sávszélesség veszteség tehát nem ennek köszönhető, hanem a megnyirbált memória vezérlőnek. Így fest a kártya a mai mezőnyben:


A régi kártyák közül a GTX275 és a HD4890 azért hiányzik, mert már szinte lehetetlen beszerezni őket, de szerencsére anno már foglalkoztunk velük rengeteget, és mint pár teszttel ezelőtt kiderült, körülbelül a HD5830 szintjét képviselik. A GTX260-at viszont már nagyon régóta nem láttuk vendégül, így most bevettük a tesztbe egy búcsú körre. Azért búcsúra, mert utoljára szerepelnek nálunk GTX200-as kártyák, ahogy HD4800-asokkal se valószínű, hogy foglalkozunk majd a jövőben, hiszen mindnek megvan a DX11-es megfelelője.

A GTX465 az nVidia szerint valahol a HD5830 és a HD5850 között helyezkedik el teljesítményben, és a specifikációt látva ez teljesen hihető is, pár oldallal arrébb pedig majd kiderül, hogy a tesztek is így gondolják e. Mielőtt rátérnénk magára a kártyára, érdemes megfigyelni, hogy bár az új VGA papíron jóval gyengébb, mint a GTX470, a fogyasztása mégsem sokkal kevesebb. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy az órajel megtartásának érdekében a feszültséget sem csökkentették. A Radeonok esetében ennél rosszabb a helyzet, hiszen a HD5830 a saját tesztjében bebizonyította, hogy sajnos tényleg képes többet enni, mint a HD5850.

Asus GeForce GTX465


A rövid ideig nálunk vendégeskedő kártya az Asustól érkezett. Ránézésre teljesen referencia megoldáshoz van szerencsénk, ami le sem tagadhatná, hogy a GTX470 képezte az alapjait. A hasonló fogyasztás miatt a két hattűs tápcsatlakozó is maradt, és a kimenetek is változatlanok, két DVI és egy mini-HDMI található a kártyán. 2D-ben ez is halk, ami az órajelet látva nem csoda, 3D-ben olyan hangja van, ami még egész elviselhető. Inkább melegszik ez is, hogy minél halkabb maradjon, de a kevesebb fogyasztás miatt ezt sikerrel is teszi. Ettől függetlenül ha valaki halk gépet akar építeni az kerülje el, egy HD5850-essel jobban jár, vagy egy kisebb teljesítményű kártyával.

Tesztkonfiguráció
Alaplap: Gigabyte X58A-UD3R
Processzor: Intel Core i7-930@4GHz
Memória: 3x1GB Kingmax DDR3-1333
Grafikus kártyák: Sapphire HD5770, Sapphire HD5830, Sapphire HD5850, Zotac GTX260, Asus GTX285, Asus GTX465, Asus GTX470
Tápegység: Corsair TX650
Operációs rendszer: Windows 7 Home Premium 64bit
Driverek: Catalyst 10.5, GeForce 257.15 béta

Megjegyzés: Bár nem szokásunk béta drivert használni, most az egyszer kivételt tettünk, mert ez volt az egyetlen meghajtó, ami képes volt kezelni az összes nVidia kártyát. A teszt alatt az utolsó GTX200-as sorozathoz használható driver már elég öreg volt és nem akartuk, hogy esetlegesen ez miatt hátrányban legyenek a régebbi kártyák.


Üresjáratban annyira nem esik szét a mezőny, mindenki hozza a kategóriájára jellemző szintet. Terhelésre viszont már erősen megváltozik a kép, és van is két kártyánk, ami eléggé kilóg a sorból. Nem a GTX470-től és 285-ről van szó, ezekről mindenki tudja, hogy sokat esznek, viszont ezt a magas fogyasztást „vártuk el” a GTX465-től és a HD5830-től is. Főleg, hogy utóbbi mikor nálunk járt többet is evett, mint a nagytestvére, most meg körülbelül annyit, amennyit illene neki. Bár nem referenciahűtős változat volt a Sapphire kártyája, ezen kívül más eltérést nem nagyon fedeztünk fel rajta külsőleg. Viszont nem volt erősen túlfeszelve, mint a múltkori példány. Úgy látszik valamennyire lutri lesz ez az 5830 esetében, de nem lehet máshogy a GTX465-tel sem. A 60W szép különbség a GTX470-hez képest, még akkor is, ha volt miből lefaragni. Erős a gyanúnk, hogy az adott példánytól függ majd, hogy mennyit eszik, de ez majd csak akkor derül ki, ha már egynél több járt nálunk. Az Asus kártyája mindenesetre jól vizsgázott. Körülnézve más oldalakon elég vegyes eredményeket lehet látni ha fogyasztásról van szó: van ahol ugyanannyit eszik mint a GTX470, míg máshol kijön a nálunk elért különbség, vagy ha nem is ekkora, de számottevő. Különös.


Üresjáratban az összes kártya elég halk, még a GTX470-es is, de ahogy beizzítjuk FurMarkot megváltozik a helyzet. Nem kell megijedni a fenti képtől, valós felhasználásnál nincsenek ilyen egyenletesen magas terhelésnek kitéve a GPU-k, a diagram a legrosszabb esetet mutatja. A Sapphire saját hűtői jól teszik a dolgukat, hiába az izzasztás, nem érte el egyik kártya sem a 80 fokot (referencia hűtővel túllépik, de a HD5850 esetében az halkabb is). Ezzel szemben a GeForce-ok képesek átlépni a kritikus 90 fokot, amikor a ventilátor maximális fordulatra kapcsol, hogy ne sérüljön a GPU és úgy bizony elég hangos az összes. Szerencsére valós felhasználás alatt inkább a hetvenesek tetején vagy a nyolcvanasok alján mozognak, a szoba hőmérsékletétől függően.

Megjegyzés: Mivel lassan alig kapni 1920*1200-as felbontású monitort, és már a 21,5 colos példányok is 1920*1080-as natív felbontással rendelkeznek, ezért áttértük ennek a használatára, minden teszt 1080p-ben futott le. Ezt figyelembe kell venni, ha régebbi eredményekhez hasonlítjuk a mostaniakat.


3DMark Vantage alatt három jól elkülönített teljesítményszint figyelhető meg, szinte minden kártyának megvan a párja. De haladjunk tovább, lássuk mi a helyzet ha nem szintetikus teszteket nézünk.


A Quake Wars még mindig a Radeonok játszótere, általában a náluk erősebb GeForce-okkal vannak párban, vagy azok felett végeznek. A GTX285 nagy sávszélességének és sok textúrázójának hála közel van a GTX470-hez.


World in Conflict alatt pont fordított a helyzet, ez a játék mindig is az nVidia kártyáit szerette jobban, és ez meg is látszik a diagramon.


A Cryis máig az egyik legjobban tesztelhető játék, érdemes megfigyelni, hogy amit ebben a játékban elérnek a kártyák az legtöbbször igen közel van a végeredményhez. Mindenki hozza, amit kell neki, csak az 5830 gyengélkedik.


A DX11-es GTX-ek szárnyra kapnak a DX10.1 használatával. A HawX sokáig AMD favorit játék volt, de az új nVidia kártyák nagyon erősek benne.


A Resident Evil alatt is jól teljesítenek a GeForce-ok, de igazából bármelyik erősebb VGA elég a 60fps eléréséhez.


Az intróban nem véletlenül világít az nVidia logó, a Borderlands a GeForce-ok kedvence, sokkal erősebbek benne, mint a Radeonok. Azon kevés játékok közé tartozik, amikben a GTX285 komolyan le tudja hagyni a HD5850-et.


Call of Juarez alatt még egy ilyen erős processzor mellett is azon kellett gondolkoznunk, hogy vajon CPU limitbe futottunk e, de az eredmények körülbelül rendben vannak. A játék nem tartozik a túlságosan leterhelő darabok közé, szinte bármin elfut.


Fallout 3-ban még a legújabb Catalysttel se kapcsolható ki a V-sync, ami miatt a Radeonok valamivel rosszabbul teljesítenek annál, mint amire képesek lennének. Ettől függetlenül akárcsak a HawX-nál, itt is egy erős fordulat figyelhető meg a GeForce-oknál. A GTX200-asok korában a Radeonok nagyon csúnyán elverték az összes GTX-et (ez most is látszik), de a GF100 alapú VGA-k brutálisan gyorsak a Gamebryo motort használó játék alatt.


A Call of Dutyk motorja se éppen a gyors fejlődéséről híres, mai szemmel nézve nem is igazán kell sok kakaó neki, még a legjobb beállításokat használva sem. Az első Modern Warfare-nél már kimértük, hogy eléggé helyfüggő, hogy melyik kártya a gyorsabb. Itt még ezzel nem szórakoztunk el, de az biztos, hogy a második pálya eleje egyértelműen a GeForce-oknak kedvez. Kevesebb textúrázó ide vagy oda, a GF100-ak nagyon erősek.


Semmi extra.


A Just Cause 2-ben ha nVidia kártyákat használunk akkor megjelenik pár extra beállítás, azokat természetesen nem kapcsoltuk be, hogy az eredmények megfelelőek legyenek. Az fps értékek a legterhelőbb, Concrete Jungle benchmark végeredményei.


Bad Company 2 alatt minden kártyán az elérhető maximális beállításokat használtuk, és így körülbelül beállt az a sorrend, amit azoknál a játékoknál láthatunk, amik nem kedveznek egyik félnek sem.


Mint például a Far Cry 2, aminek nagyon tetszenek az új GTX-ek, mindegy melyik benchet futtatjuk.


Nemrég megjelent egy Alien versus Predator DX11 benchmark is, úgyhogy kaptunk az alkalmon és kipróbáltuk. Az alapbeállítások elég magasak, csak az élsimítás van kikapcsolva, és a textúrák minősége nincs maximálisra tolva. Így a Radeonok nagyon jól teljesítenek, miközben mindent maximumra tekerve már beáll a szokásos sorrend.Stalker alatt beállításoktól függetlenül hasonlóak az erőviszonyok.

Katt a diagramra, a GTX465-höz való viszonyításért
Az összesített eredményekre pillantva két dolgot azonnal leszögezhetünk. Először is, a GTX465 olyan gyors, mint az előző generáció csúcskártyája a GTX285. Játéktól függ, hogy éppen melyik teljesít jobban, de átlagban körülbelül ugyanott vannak, csak éppen az új GeForce értelemszerűen többet tud. A második dolog, hogy az nVidia helyesen ítélte meg kártyája sebességét, az tényleg az 5830 és az 5850 között helyezkedik el.

Ezen kívül bár néhány régebbi játék kedvez a GF100-ra épülő GTX-eknek, azért kijelenthetjük, hogy mindegyik bő 10%-kal gyorsabb, mint az alatta lévő Radeon. Ez így hirtelenjében persze nagyon jól hangzik, de ilyenkor jön be a képbe az egyik (ha nem a) legfontosabb tényező: az ár. Az új GTX-ek ugyanis nem az alattuk lévő Radeonokhoz idomulnak árban, hanem a felettük lévőhöz, és így máris kénytelenek vagyunk helyesbíteni a kijelentésen és inkább azt mondani: pár százalékkal lassabbak, mint az árban nekik megfelelő Radeon. Mert hiába gyorsabb a GTX470 mint a HD5850, ha közben annyiba kerül, mint a HD5870, akkor ahhoz kell hasonlítanunk, hiába szeretné az nVidia másképpen. Ugyanez a helyzet a GTX465-tel és a HD5850-nel is. A GTX480-nál ha nehezen is, de még megérti az ember a borsos árat, a csúcskártyák mindig ésszerűtlen áron mozognak, de az alatta lévő GeForce-oknál már nincs magyarázat arra, hogy miért nincs meg a beígért racionális árazásuk. Első GF100-as cikkünk elején még arra gondoltunk, hogy biztos a chiphiány miatt alakult ki ez a helyzet, de azóta eltelt már némi idő és sajnos semmi változás, de bízunk benne, hogy ez nem lesz örökre így.

Visszatérve a GTX465-re, ha eltekintünk attól, hogy ugyanannyiba kerül, mint a HD5850, akkor azért vannak előnyei is, amikről nem szabad elfelejtkeznünk. Az egyik, hogy már az első napon rengeteg gyártó bejelentett saját tervezésű példányokat, amik között láthattunk néhány ötletes megoldást is, csak még az árakat nem tudjuk. A másik, hogy a sebességkülönbözetet el lehet nézni a különböző extrákért. Valószínűleg a PhysX több embert érint például, mint az Eyefinity. Persze nincs sok játék, ami az nVidia technológiáját használja, de az a kevés azért jól néz ki PhysX-szel. A lényeg, hogy azért a cég elkötelezett híveinek sem kell álmatlanul forgolódnia, nem borzasztó vétel a GTX465 és a 470, csak ennyi idő után azért többet vártunk.

A cikk elején említettük, hogy utoljára szerepeltek előző generációs kártyák tesztjeinkben, ezért most kapnánk az alkalmon, hogy összefoglaljuk tömören azt, ami már nagyon sokszor bebizonyosodott. Legtöbbünknek még nem DX11-es vas van a gépében, így nem árt ha tudjuk a kártyánk melyik újgenerációssal egyezik sebességben, elvégre így láthatjuk, hogy egy esetleges váltás az egyértelmű technológiai fölényen kívül milyen teljesítménytöbblettel járna.

A körülbelül egy szinten lévő kártyák tehát (+/- pár százalék eltéréssel, a GTS250 esetében talán kicsit többel):
HD4850 és GTS250 = HD5750
HD4870 és GTX260 = HD5770
HD4890 és GTX275 = HD5830
GTX285 = GTX465

Ezek felett a jelenlegi teljesítmény sorrend: HD5850 -> GTX470 -> HD5870 -> GTX480 -> HD5970

Végül csak egy apró észrevétel. Az új GeForce neve végül GTX465 lett, pedig sokáig, mint GTX460-at vártuk. Már most rengeteg pletyka van arról, hogy bizony lesz GTX460 és milyen is lesz az. Remélhetőleg nem azok válnak majd valóra, amik azt mondják, hogy tovább lesz butítva a GF100-as, mert szívesen megnéznénk már végre egy GF104-est.

Az Asus kártyákat az Asus magyarországi képviseletétől, a HD5770-et és HD5830-at az Expert Computertől, a HD5850-et a CHS Hungary-tól, míg a GTX260-at a Ramiris-tól kaptuk kölcsön, ezúton is köszönet értük!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

76. Svindler
2010.06.12. 01:03
A tuning hiánya miatt elnézést kérek, kevés ideig volt nálam a kártya, de körülnéztem, és más oldalak eredményei alapján, a papírforma teljesül, kb. úgy húzható mint a 470.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. zlatzky
2010.06.12. 04:00
Hat, annyit mmindenestre leszurtem, hogy nem erdemes a GTX 260-ast ilyenre cserelni. Majd kesobb, egy komolyabbra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. thspo
2010.06.12. 08:37
zlatzky: sztem GT200-as nv-t még GTX470-re sem éri meg sajna cserélni, majd ha jóval olcsóbb lesz. Itt teljesítmény szempontjából akinek GTX260/275/280/285-e van azoknak megéri még várni. Legalábbis sztem normális ember (kivéve ha felveti a pénz) nem ruház be dx11-es kártyába.(nv --> kegyetlen drága, ati ---> "megöli" a jelentősebb tesszelláció, DX9/10-es játékok meg az előző generációs, sokkal olcsóbban beszerezhető vga-kon is teljesen jól mennek)

a cikk jó lett! Hasonló eredmény született tech power up-éknál is:
http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/GeForce_GTX_465/29.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. ThePoweR
2010.06.12. 08:47
Jók ezek a játéktesztek. 1 nvidiás játék aztán egy atis játék aztán megint egy nvidiás aztán egy "független" aztán egy atis játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. LittleDemo...
2010.06.12. 10:20
jó teszt, nekem tetszett
a hd5850 elég jó , nem dobom ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. nagyjojo
2010.06.12. 11:21
Nem éri meg, aki brutál komolyan akar játszani az vegyen még egy gtx 260-at a másik mellé, sztem azt nem állítja meg semmi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. csokad nagyj...
2010.06.12. 11:48
szerintem sem éri meg ennyiért. sőt..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Terror
2010.06.12. 12:27
Hát nem borzasztó vétel éppen, csak többet fogyaszt mint a Readeonok, jóval melegebb, mint a Radeonok, az 5850 áráért adják, de lassabb annál, és az erősebb hűtővel ellátottak csak drágábbak lesznek. Summa summarum marhajó vétel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. tibaimp
2010.06.12. 12:30
majd ha ezeket a fermi alapú karikat 28nm-el fogja gyártani a tsmc, akkor lesz igazán ütős...
mondjuk addigra meg kijön az ati féle 6000 széria...
meglátjuk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. thspo
2010.06.12. 12:52
Terror: tudod vannak olyanok akik soha nem vennének ATI-t, AMD procit, konzolt stb. Majd a júzer eldönti, hogy mire költi a pénzét. Egyébként ebben a formában tényleg nem érdemes ebbe pénzt fektetni, viszont DX11-es radeon-t sem vennék. ENNYI.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Heroes27 thspo
2010.06.12. 13:10
Miért?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. rini
2010.06.12. 13:10
Köszönöm a jó kis tesztet! Amúgy az árakat én sem értem ezeknél a kártyáknál. Megvan a hivatalos dollárban meghatározott ár mind a két kártya gyártónál és mégis hatalmas a különbség a kettő árazása között amelyet a hivatalos árak nem indokolnak. Most már csak arra tudok tippelni, hogy az nV tényleg csak annyit kér a magokért amennyit mond, de a kártyák gyártói magasabb árat kérnek érte, hogy nagyobb nyereséget realizáljanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. gery84
2010.06.12. 13:11
Jó teszt lehet látni az nvidia melyik játékokat fizette le! Akiknek nem adott pénzt ott a Radeon megmutatta az erejét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. psylocke
2010.06.12. 13:17
ja, ott az ati fizetett jó kártya lesz ez, majd a moddingolók csinálnak 470et belőle
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. Svindler thspo
2010.06.12. 13:38
thspo: Igazából a Heavenen kívül nem öli meg semmi őket és bár lehet, hogy pár év múlva megfogja, de a közeljövőben biztos nem, két ok miatt. Az egyik, hogy a Heaven már nagyon elszállt, teljesen irreális, hogy mennyire rámászik a tesszelátorra, még olyan felületeket is azzal hoz létre ami egyébként nem jellemző (lásd pl. lépcső). A már elkészült DX11-es játékok (Pripyat, DiRT2, AVP, stb.) jól megvannak. Meg is kell, hogy legyenek, hiszen a legtöbb embernek még DX10-es vasa van, így azon is jól kell mutasson a játék, a tesszelátort csak arra használják, hogy még jobban nézzen ki.

A másik, hogy több mint 11 milla DX11-es AMD kártya van már kiszórva, párszázezer GF100-zal szemben. Szerintem nincs az a fejlesztő aki ezt ne venné figyelembe (eltekintve azoktól persze, akiknek a Hawaii nyaralását az nV állta, de ez érthető). Aztán majd az idő igazol engem, vagy nem De egyelőre úgy gondolom, aki már bespájzolt egy DX11-es VGA-t az ellesz egy ideig, nem lesz fél év múlva ipari hulladék a kártyája.

Mikrobi: He feloldogatni nem is lehet, ahogy Psylocke mondta az első szállítmányokban van néhány GTX465 ami tulajdonképpen biosból letiltott 470-es, így lecserélve a biost \"visszaáll\" a rend. Ha 8 helyett 10 memchip van lehet próbálkozni, de ha utána fagyogat akkor IJ

A régi kártyák árai azért vannak az egekben, mert már nem igazán készítik őket, a legtöbb raktáron maradt, beragadt árú termék. Igazából nV-nél amit most komolyabb volumenben tolnak az a G210-GT2x0-GTX4xx vonulat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. markangabo...
2010.06.12. 13:39
Úgy tűnik DX11-ben jobban teljesít az NV, DX10-hez képest az ATI jobban visszaesik teljesítményben.

Jó teszt lehet látni az nvidia melyik játékokat fizette le! Akiknek nem adott pénzt ott a Radeon megmutatta az erejét. - Egy újabb okos hozzászólás .
1, Nem tudom végig olvastad-e a tesztet, csak egynél volt említve az NV logó, és többnél is fölényben volt.
2, mért fáj ha az NV kártya tulajoknak az NV vásárol pár +FPS-t. Az a pénz optimalizálásra megy, nem pedig arra, hogy lebutítsa a konkurenciát - inkább hanzik + szolgáltatásnak, mint lefizetésnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. Terror
2010.06.12. 13:47
Azért akadnak érdekes dolgok, amiket optimalizálás névvel szoktak illetni, pl. az egyik kártyával homályosabbak a textúrák, a driver egyszerűen csal, ha benchmarkot lát, stb. A magam részéről ettől hánynom kell, ne ügyeskedéssel adják el a kártyájukat, hanem azzal, hogy jó, ha meg nem jó, akkor adják annyiért, amennyit ér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. ThePoweR
2010.06.12. 14:09
PH tesztben van egy ilyen a Metro 2033-nál. Az nv karikon homályosabb a kép mint az ATI-kon. Vagy nembiztos hogy a PH-n nem tudom már.

Szerk.: http://prohardver.hu/teszt/nvidia_geforce_gtx_470_es_480_tesztje/kepminoseg.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. markangabo...
2010.06.12. 14:11
Ha lenne ilyenre bizonyíték, akkor mennének a pereskedések ATI részről. - Itt a lefizetésre gondoltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. ThePoweR marka...
2010.06.12. 14:12
Mért mennének a pereskedések?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. Terror
2010.06.12. 14:21
A törvény nem tiltja, hogy a több fps érdekében rontsd a képminőséget, szóval milyen pereskedés? Aztán a user vagy észreveszi, vagy elolvas egy tesztet, amiben látja a különbséget, vagy egyik sem. Egy kis mipmapping lejjebbhúzás, egy kis tesszelációbutítás, és voila, kész is a csodakártya.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. rini
2010.06.12. 14:24
Az igaz, hogy a Heaven elvan szállva de azt is figyelni kell, hogy a dx10-hez képest a látvány alig valamivel jobb (ha egyáltalán jobb - volt ahol jobban tetszett a dx 10-es megoldás)dx11-ben a mai játékokban.Amit pedig a Heavenben látunk az simán felülmúlja ezeket. Ebből is láthatjuk, hogy bizony a mai dx11-es játékok igen kis mértékben használnak dx11-es elemeket. Tényleg csak nagyítóval lehet észrevenni ezeket a különbségeket. A másik, hogy igaz, hogy most még csak alig használják ezeket a dx11 elemeket de a fejlesztők egyre bátrabban fognak hozzányúlni, hogy ezekkel oldjanak meg dolgokat. Ez viszont előre vetíti azt, hogy ezek egyre gyengébben fognak teljesíteni dx11 alatt az új programokban. Még szerencse, hogy akkorra már nem ezeket a kártyákat fogjuk használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. ThePoweR
2010.06.12. 15:01
Persze mindent ki lehet magyarázni. lehet hogy igen lehet hogy nem. Na de mér pont a metróba fordul elő. Köztudottan nvidiás game vagy nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. Terror
2010.06.12. 15:07
Vesd már össze a GTX480 és az 5870 képeit, főleg azt, amelyiken egy fickó ott áll az ajtóban. Mintha ráeresztettek volna egy blur effektet photoshoppal. Az Ati sincs a helyzet magaslatán, pl. Crysis-ban sokkal mosottabbak a jégkristályok, viszont a köveket a földön a GTX ki sem rajzolja. Ne mondja senki, hogy ezek konstrukcióból adódó különbségek, ezek úgy csalnak, ahogy bírnak.

Ja, és a jégcsapos kép teszi be nálam a kaput, jó hogy nem fekete-fehér a GTX képe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. killmilan
2010.06.12. 16:13
Az lenne a jó ha ezeket a CUDA magokat kedvünkre fel oldhatnánk a bios-ba mint az AMD prociknál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Juliska
2010.06.12. 17:41
Svindler: A héten éppen erről a tesszellálásról beszélgettünk a grafikus programozás esetén. A tanár is nagy játékfan, de érdekes amiket mondott. Arról szövegelt, hogy csak a gyártók akarják elhitetni, hogy a tesszellálás milyen jó, mert az adja a legnagyobb különbséget az előző generációs API-k hoz képest. A valóságban az egész logikai futószalag egy szar, és kvázi használhatatlan. Az is ezzel magyarázható, hogy a játékokban, miért nincs úgy használva a tesszellálás, mint a Heavenben. A felület a vertex shader fázis után jön létre, ami megoldhatatlan problémát vet fel. Az objektumokat nem lehet úgy elhelyezni, hogy azok jól nézzenek ki a tesszellált és a nem tesszellált talajon. És tényleg igaza van. Látható a legtöbb mai játékban, hogy a fő nem reagál a karakterre, vagyis konkrétan át lehet menni rajta. Nem olyan látványos, de észrevehető. A tesszellált talajnál ugyanez a helyzet, csak sokkal jobban látható. Nem fog látszani a karakter lábának egy nagy része. Elnyeli a talaj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Caboose
2010.06.12. 18:16
Mi az, hogy mióta fut ATI kártyán? Ennek a kérdésnek csak én nem látom értelmét?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Caboose
2010.06.12. 18:24
Most ezt te sem gondolod komolyan, igaz?! Mikor kijött nem is lehetett még kapni a GTX 4xx-eseket, szerinted mivel tolták DX11-ben?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. ThePoweR
2010.06.12. 18:25
Már akkor is futott atin.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Terror
2010.06.12. 19:04
Mikrobi - nem tudom észrevetted-e, de az Ati kártyáról is leírtam, hogy hol csal, és mikor. Nincs itt semmi gyűlölet, csak nem szeretem, ha hülyének néznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. arkman
2010.06.12. 20:43
A Geforce követelményt csak ráírták a Metrora, nagy valószínűséggel szép summát kaptak érte, mert semmi alapja.
Azokról a bizonyos prohardveres képekről meg annyit, hogy a Crysis az 5870-en Enthusiast beállításokon ment, a 480-on meg Customon, tehát nem vagyok benne biztos, hogy minden egyes beállítás ugyanaz volt. (Ergo lehet csak véletlen volt a PH-sok részéről, és nem nvidia csalás)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Juliska
2010.06.12. 22:04
arkman: Írták a cikk topikjában, hogy a Crysis Warheadben nem fogadja el a Fermi az Enthusiast beállítást. Hiába állítod be, customra állítja valamiért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. north8
2010.06.12. 22:59
Helló mindenki! Hát ettől már megint nem mentem a falnak...DX11??? Jó, jó de mire??? Ez a GTX465 meg olyan mint a 3 lábú kutya...csak ugatni tudja a betörőt utolérni nem nagyon. Pedig én a ,,zöldeknek" szurkolok, de úgy tűnik eddig csak hősugárzót csináltak a 400-as szériában videokareszt nem! Selejtes GTX480 új típusszámmal...jellemző! Asszem jól jártam hogy megvettem a GTX260SO-t, pedig az első gondolatom az volt hogy várok egy épkézláb Fermi kártyára...na majd jövőre :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. zlatzky
2010.06.12. 23:19
Thspo, sajna en is ezt vettem ki a cikkbol. Egyenlore meg vagyok elegedve a GTX260-nal, de sajnos nagyon gyors iramban novekednek az uj jatekok gepigenyei, nekem meg valahogy nincs kedvem annak orulni, hogy peldaul 1280x800-ban high-on elmegy egy jatek. Azert koltottem a gepemre annyit amennyit, hogy igenis mindent a maxon tudjak futtatni (vagy legalabbis 1600x900-ban, az mar nagyon szep), es tudjak gyonyorkodni a grafikaban is, megpedig ugy, hogy sosem kelljen "rettegnem" az alacsony fps, meg a szaggatas miatt. Ahogy eszreveszem, hogy ez tobbe nem fog menni, akkor fogom cserelni a VGA-t. Amit leszurtem, hogy a kovetkezo nem a GTX465-os, hanem inkabb a 480-as lesz, mert maradok az NVidia-nal. Meg az XBOX360-nal, az ele legalabb barmikor nyugodtan letehetem a hatsom, es nem kell paraznom azon, hogy a legujjabb jatek esetleg szaggatni fog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. arkman Julis...
2010.06.12. 23:20
Köszi, akkor ez valahogy kimaradt nekem az értelmezésből. (Akkor jobb híján mégis marad a "szemét nv csal" vélemény )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. zlatzky
2010.06.12. 23:44
Jo, de meddig? Mindenesetre mar megneztem az utodot, voltam bent az uzletben, ahol venni szoktam az alkatreszeket, MSi GTX480-asuk van, 549 euroert. O lesz az utod, ha a 260-as feladja a harcot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. zlatzky
2010.06.12. 23:53
Remlem azert addigra olcsobb is lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. rini
2010.06.12. 23:58
Mmmmm... A szemét nv csal! Mmmmm... a szemét ATI csal! Egyszerűen mind a kettő csal. Folyamatosan trükköznek a driverekkel, beállításokkal, optimalizációkkal. Ez mind a kettőre igaz. Egyik programban az egyik, a másikban a másik. Szerintem láttunk már bőven példát mindkettőre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. imkovacs
2010.06.13. 08:28
soha sem értettem, hogy az nVidia miért nem tudja lehűteni az ATI-hoz hasonlóan a kártyákat... illetve a fogyasztáson miért nem tud korrigálni egy kicsit ... ha ezeket rendbe tenné, szerintem sokkal többen átpártolnának az nv-hez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. Szaby59
2010.06.13. 10:59
Jézusom mennyi hsz.
Mi is a lényeg?
Lassabb mint az azonos kategóriában lévő alternatíva, de drágább.
Miről beszélünk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. jozsefm
2010.06.13. 13:06
Sziasztok
PoweR 20. hsz.ben linkelt teszttel csináltam egy kis további kisérletezést.A képeket letöltöttem majd a három monitoron egyidejüleg vetettem alá őket alapos mustrának, a részletgazdagabb területeket 400%-osra nagyitva. A bal oldalin volt az eredeti kép a középsön a 480 a jobboson pedig az 5870-es képei.Nos igy egyidejüleg egymás mellett már nem kell az érzésekre hagyatkozni!
Igaz a mondás:Vigyázat csalok.!Helyenként nagyon feltünöen,még nagyitás nélkül is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. jozsefm
2010.06.13. 13:30
Szia Mikrobi!
Más hsz-ekben már irtam róla ,egyenlőre:
PHEMOM II 965,GIGABYTE GA770-TA-UD3,SAPPHIRE HD5870,+eyefinity 3db DELL U2410,4GB KINGMAX DDR3 1333, WD 500GB.AAKS.,FSP 400-60GHN ,GIGABYTE SETTO 1000+ 4db.rendszerventillátor

Holnap jön : 3db.WD 500-as és egy 30GB.-os KINGSTON SSD meg még 4 giga memória.A lemezekből RAID 10-a lesz,részben tanácsaidnak hála! A tömb létrehozásával kapcsolatosan lehet segitségedre szorulok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Terror
2010.06.13. 14:33
Azért az a 400 Wattos lehet hogy beadja a kulcsot ennyi cucc alatt, ahogy látom, csutkára megpakoltad a gépet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. jozsefm Terro...
2010.06.13. 14:46
Szia!
Az lesz a következő ,egy CHIEFTECH CGT500-80P-és,jön ha bármiféle instabilitást tapasztalok!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. arkman
2010.06.13. 15:02
Ott volt a smiley a zárójelbe és idézőjelbe tett (ironikusnak szánt, de ahogy látom nem esett le ) kijelentés mellé , szerintem ennél jobban szinte már ki sem tudtam volna hangsúlyozni, hogy nem ennyire fekete-fehér a helyzet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. raiden
2010.06.13. 15:06
József.m. : viccesnek találom a tesztet amit írtatok. Igazából nem is a cikk/teszt a vicces, hanem a végén egy táblázat. "A GTX-ek megkaphatják az egymagosoknak járó koronát... blablabla" 2 oldallal odébb meg "Kis számolgatás az 5870-hez viszonyítva"
GTX480 15%-kal kisebb teljesítmény, 15%-kal magasabb ár.
Igen, mindenféle "koronát" megérdemel =D
GTX480 a kalapos király
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. jozsefm
2010.06.13. 15:17
Sziasztok: Mikrobi ,Terror!
Meglátjuk mit mutat a jelenlegivel.:\'(Az Afterbruner-ral ugy állitanám be hogy inditáskor az 1-es profilokban a radeon csökkentett órajelekkel menjen miután a lemezek fölpörögtek válthatok magasabb teljesitményre,igy egyidejüleg nem lenne akkora áramfelvétel.Szerintetek igy müködhet a dolog?Mert ha nem létszükséglet akkor maradhat a mostani,ezen az alaplapon már nem tervezek további bővitést.Valamelyik tesztben olvastam ,hogy egy minőségi400W-os táp jószerével bármilyen egy CPU,egy GPU-s konfighoz elég kell legyen.Ha mindenképp uj kell akkor már valóban inkább egy 6-700W-os lesz mert árban nem tul nagy a különbség,az igaz!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Terror
2010.06.13. 16:40
Nézd meg EBBEN a tesztben, főleg a táblázatot, a miheztartás végett. Látszik, hogy nem tudod úgy leterhelni a tápot, hogy saccperkábé 400-nál többet egyen. Csak azért hoztam fel a dolgot, mert a tiedben egyrészt lesz még pár dolog, mondjuk winyók, másrészt a 400-as fsp-nek nem tudom mennyit bír a 12 voltos ága.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. nattila77
2010.06.13. 17:03
'markangabor - 2010-06-12 13:39:0217
mért fáj ha az NV kártya tulajoknak az NV vásárol pár +FPS-t. Az a pénz optimalizálásra megy, nem pedig arra, hogy lebutítsa a konkurenciát - inkább hanzik + szolgáltatásnak, mint lefizetésnek.'

ez nem így működik az nvidia azért fizet, hogy olyan algoritmussal oldjanak meg 1-1 feladatot, ami a geforcen jobban megy, mint az ATI-n, semmiféle optimalizálásról nincs szó. a két architektúra más, különböző helyzetekben erősek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. ThePoweR jozse...
2010.06.13. 17:33
3 monitor. Az derék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. ThePoweR
2010.06.13. 18:22
Nem olvastam végig a hsz-t mert hsz-t kéne írni nem regényt... És te mivel tudod bizonyítani hogy nem csalnak. Te is voltál az nvidiánál és halottad hogy semmi ilyenről nem beszéltek és láttad a játéknak meg a drivernek is a forráskódját. Mindent prímán ki tudsz magyarázni. Ugyanis mindent kilehet. Meg másnak írod hogy nv ellenes. te meg ati ellenes. Még olyat nem halottam hogy ezért jó csak azt hogy ezért nem és az nv ezért jobb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. VergilX
2010.06.13. 18:31
lehet megvan a 4870 utódja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Terror
2010.06.13. 19:43
Mikrobi - most komolyan, szerinted ha az nVidia támogat kemény zöldhasúval egy fejlesztőbrigádot, vagy kiadót, akkor azt a két szép szemükért teszi, és nem vár cserébe semmit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. rini
2010.06.13. 19:54
Terror - Ezt a kérdést fordítva is fel lehet tenni. Szerinted ha az AMD támogat kemény zöldhasúval.....Ergo a következtetés az, hogy mindketten csalnak ahol tudnak. Röviden és tömören egálra állnak. Amúgy Mikrobival kell, hogy egyetértsek. Amíg nincs bizonyíték addig sajna ezt kell elfogadni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Terror
2010.06.13. 20:02
Fel lehet tenni fordítva is, de azt te is tudod, hogy milyen arányokat mutat a játékok intrója előtt felvillanó nVidia és Ati logók száma, ezt mindennek nevezném, csak egálnak nem. A screenshotok meg elmondanak mindent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Szaby59
2010.06.13. 20:38
Nincs bizonyíték?
Metro-nál olyan gépet támogatott ami akkor még nem is létezett.
GTX400-as VGA, na ne röhögtessen, akkor még a raktárakban sem volt, nemhogy otthon.
NFS: Shit-nél meg az 1.02-es patchben kapcsolták ki végre a GPU Physx-et, addig szaggatott AMD-n.

Mindkét gyártó valamennyire csal, de olyanról még nem volt példa, hogy az AMD párti játék DIREKT ne ment volna nVidián.
A 2 cég között azért még ennyi különbség van.
Ne mondjátok már nekem, hogy a 400-as széria a fogyasztásával, melegedésével, teljesítményével megéri azt az arát, amit elkérnek érte, úgy, hogy a másik tábor ugyanezeket a dolgokat sokkal kedvezőbb feltételek mellett biztosítja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. rabib
2010.06.13. 21:11
Egész jó lett ez a GTX465. Azért még maradok az eredeti tervemnél, a GTX470 gyárilag tuningolt változatának megvételénél.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. jozsefm Terro...
2010.06.13. 21:23
Szia Terror!
Közben megnéztem az FSP_GHN 400-as tápom adattábláját.A 12V-os ága osztott, 15A-es és 17A-es egyenkénti terhelhetőséggel.Elvileg tehát elibrja,a gyakorlat meg holnap kiderül

Látom parázs vita keletkezett az ATI-NV rajongók között,bárcsak e két gyártó védené a mi érdekeinket és törne lándzsát értünk VEVŐKÉRT ilyen meggyőződéssel, vehemenciával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. paga
2010.06.13. 23:25
Nah nem bántam meg hogy nem vártam a gtx465(0)-at és vettem egy hd5850-et mikor megjelent, most látva jobban megérte.És még akkor olcsobban hozzá jutottam mint most tudnék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Gpety
2010.06.14. 11:54
Nem is olyan rossz, de az ára nevetségesen magas, egy ilyen karinak olyan max 50 eFt-ért kellene mennie - mondjuk most az ATI-k is drágák, az 5830 teljesítmény/ár viszonya hasonlóan nevetséges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. jozsefm Gpety
2010.06.14. 12:46
Jó is lenne!
Csakhogy ATI oldalon az 5830,5850,5870, NV részről 465 ,470 ,480 - ezek mind az aktuális felsö kategóriát képviselik,a jelenlegi legujjabb követelményeknek megfelelőt.Ezeket bármilyen versenyhelyzet álljon is elő mindketten drágán fogják mérni mivel extra igényeket elégitenek ki, és ilyen áron is van rá megfelelő fizetőképes kereslet,csak éppen a célpiac nem a jelenlegi M.o-i átlag játékos társadalom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. CarKiller
2010.06.14. 13:46
Én örültem, hogy tellett a HD5750-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. patchman
2010.06.14. 15:01
"HD5850 -> GTX470 -> HD5870 -> GTX480 -> HD5970"
Ez így igaz
Volt nekem is nvidia karim, bajom nem volt vele... csak annyit fogyasztott és úgy melegedett, mint a paksi atomerőmű magja. Ati karival sose volt bajom, most is az van és tökéletesen megfelel. Az nvidia tényleg csal általában az atival szemben nem is egy példa van rá (lost planet, nfshift, ut 2004 stb), ezekben a játékokban az ati "gyengén" teljesít, mert az nvidiások a forráskódba nyúlogattak (jah és igen PROGRAMOZÓ vagyok úgyhogy vágom a dolgot). Tehát ezért nem is veszek nvidiát.
Remélem a kölykök elkezdenek nekem itt keménykedni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. haxxi
2010.06.14. 15:08
Anno még novemberben megvettem a 4890-emet, azóta megvan, semmi bajom vele. Előtte 9600gt-m volt, annak se volt baja, és nem izzott mint a hőerőmű. Ez meg végképp nem forr és nem izzik(mondjuk gépház oldala hiányzik mert szeretem látni a belső alkatrészeket )
Lényegében megérte az akkori beruházás
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. rabib haxxi
2010.06.14. 15:42
Igen. A 9600 GT az 50° alatt marad, és a fogyasztása is egész jó.

patchman: Igen, NV-nek voltak húzása, és lehet, hogy vannak is. A PhysX az jó dolog lenne, de az NV részéről ez a merev elzárkózás nem túl jó, hogy Ati GPU-kon nem engedi a PhysiX-et számolni, sőt, még ha egy NV és egy Ati kari van a gépben, akkor sem.
A másik a Vsyinc vagy micsodát nem lehet kikapcsolni egyes játékokban Ati kártyáknál, és ettől lassulnak a játékok. Na de én azt nem értem, hogy nálam teljesen mindegy, hogy be vagy ki van kapcsolva, ugyanúgy fut a játék.(Cysis, GTA IV)
úgy melegedett, mint a paksi atomerőmű magja
Ház azért kell venni egyedi hűtésű videokártyát, nem referencia hűtésűt. Azt a pár ezret érdemes még rászánni, hogy ne fűtse fel a szobát nyáron még jobban a videokártya. A fogyasztás szerintem nem veszélyes egyik VGA-nél sem. Ha nincs otthon 2000 wattos fagyasztód, meg 2 darab 1000 wattos szivattyúd, amik nyáron a biztosítékot is szokták dobálni lefelé, amikor a mosógép is megy és ezek nem mennek nyáron mindig (mint nálunk) akkor nem lesz a villanyszámla sem 24000 forint, (mint nálunk) ebben biztos vagyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. rabib
2010.06.14. 16:02
De ha több képet is ad annál másodpercenként, mint amit a képernyőm frissíteni tud, akkor nem fogom látnia különbséget a 75 és a 175 között. Igaz?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. rabib
2010.06.14. 16:25
Nálam a monitor 75 Hz-t tud max, a TV meg 60-at, de a 75-öt is elviszi. Furcsállom, hogy a 75 Hz-t hogyan bírja a TV-m, amikor 60 Hz a max neki amit elbír hivatalosan. Meg 1080p-t nem tudja jól megjeleníteni, olyannál válik a kép, mintha 8 bites lenne a színmélység, közbe 32 bit. Csak az 1080i-t jeleníti meg normálisan.

Hát autós játékokban is jó, ha 25 FPS felett van a képkockák száma. NV vezérlőpultban van egy olyan beállítás, hogy előre reprodukált képkockák száma. Az eredetileg 3, de én 8-ra állítottam, így alacsony képkockasebességeken is gördülékeny marad a játék, tehát 20 FPS-nél is tűrhetően megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. zlatzky
2010.06.15. 00:50
En nem vagyok elfogult egyik iranyban sem, pusztan a tapasztalat miatt fogok ujra NVidiat venni, ha a GTX260-as elavul. 1993 kornyeken vettem az elso PC-met, azota gyakorlatilag folyamatosan van (igaz, volt 2-3 ev, mikor a laptop+XBOX360 mellett dontottem, nehany honapja szereztem be mellejuk ujra asztali gepet), es volt mindenfele NVidia, es ATI kartyam, a Geforce 2-tol a 9800SE-n keresztul a 6600GT-ig, es az FX5700-at kiveve, ami pocsek kartya volt, sokkal kevesebb gondom volt az NVidiakkal. Az ATI-t hasznalva gyakran patch-eket kellett hasznalnom jatekokhoz, satobbi, szoval nagyobb ar, kisebb teljesitmeny ide vagy oda, a GTX480 lesz a kovetkezo. Amugy a 260-asban nagyon kellemeset csalodtam, pedig nincs semmi kulonos a vasamban, Q8200 quad(CoolerMaster Hyper212-es hutovel, 2.91 Ghz-en), Asus P5QLPro, 4 GB RAM, CoolerMaster 500W-os tap, 1,14 TB vinyo), es siman vitt eddig mindent maxon. Igaz, csak 1600x900-ban, ennyit tud a monitor, de ez azert mar eleg. Annyira azert nem vagyok maniakus.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Richard83
2010.06.15. 11:10
zlatky - a GTX 260-asod mire elvaul azon a felbontáson addigra az Ati biztos, de az nvidia is kiadja az új generációs kártyáit. Nekem 4870-esem ami kb egy szinten van a 260-asal 1920x1200-ba tolom és eddig még 1x sem kellett arról a felbontásrol levennem, akkor mi neki az a 1600x900?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. axe
2010.06.15. 20:51
4890 - egy játékot sem láttam még ami fullhd-ban full grafikán ne lett volna játszható
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. rini
2010.06.16. 11:10
Azért ez enyhén szólva is túlzás, hogy mindent vinnének ezek a kártyák mindent fullra tolva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Terror
2010.06.16. 20:08
Hm, tom's szerint a HD4890 ezt tudja, 1920x1200-ban:

Alien vs Predator: 62 fps
Battlefield Bad Company 2: 37 fps
Dragon Age: Origins: 58 fps
Left 3 Dead 2: 85 fps
Mass Effect 2: 106 fps

Azt hiszem nincs ok panaszra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rini
2010.06.16. 22:28
Gondolom ezek a kedvenceid és itt jól teljesítenek, de azért van még sok másik is ahol viszont nem. Gondolom azok nem tartoznak a kedvenceid közé és ezért nem is veszed figyelembe, hogy mit kérnek azok a játékok.Például a Crisys Warhead 1920 fullba csak 33 frame egy 5870 és egy i750-es társaságában. Gondolom akkor 4890 csak kevesebb lehet. Vagy egy Metro az előbbi konfigurációval, ugyan ezen a beállításokon, dx10-ben csak 27. De mondhatjuk a Stalkert is a 37 frame teljesítményével. Tudom, hogy mindenki azt szereti, hogy nála az általa kedvelt játékok szépen menjenek, de mindig vannak olyan játékok amihez már nem elég az addigi teljesítmény, de azért az ember szereti szépíteni azokat. Én is ilyen vagyok meg a felhasználok nagy százaléka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Caboose
2010.06.16. 22:45
Nekem is 4890-em van és valóban mindent visz 1080p-ben. Persze nem 28 milliárdx élsimításban, de majdnem fullon. De nekem speciel nem nagyon tűnik fel a különbség 4x meg 8x élsimításnál...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. _DiEGO_
2010.06.30. 12:28
GTX470 - 215W fogyasztás

GF100 Light

csak 200W

ez már nagy fejlődés ám emberek .... na majd ha 175W alá megy a fogyasztás - akkor reklámozzák a terméket.

Addig csak etessék akiket lehet ... nem veszed észre hogy nem vesznek észre ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Humbuk
2010.07.03. 11:42
Off:

Kedves IPON rohadtul örülnék neki ha nem léptetne ki ez a b**i rendszer miközben a társadalmat érintő hasznos hozzászólásomat fogalmazom!!! Nem vagyok én sem Einstein, de ha építőjellegű hozzászólással szeretném építeni a közösséget akkor ne léptessen ki! És igen tudom, hogy van olyan opció hogy maradjon bejelentkezve, de egyéb biztonsági dolgok miatt nem szeretnék élni a lehetőséggel!
KÖSZÖNÖM!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!