iPon Cikkek

GeForce GTX750 – A költséghatékonyság bajnoka?

Dátum | 2014. 02. 28.
Szerző | Svindler
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Előző héten bemutattuk az nVidia új, GM107-es GPU-ját, ami már a Maxwell architektúrára épül. A Maxwell nem más, mint az utóbbi években használt Kepler architektúra továbbgondolása. A tervezésénél az nVidia felhasználta a mobil chipekkel szerzett tapasztalatait, mert a cél az volt, hogy tovább növeljék a chip energiahatékonyságát. A végeredmény egy viszonylag alacsony fogyasztású GPU lett, ami képes beérni sebességben a nála néha jóval többet fogyasztó megoldásokat is, úgyhogy jelenleg a GTX750 Ti a leggyorsabb olyan kártya, ami nem igényli plusz tápcsatlakozó meglétét. Ez az apró gépek készítőinek elég csábító ajánlat lehet, és biztosak vagyunk benne, hogy a Maxwellnek a notebookokban is nagy sikere lesz, hiszen ott sokkal kritikusabb a fogyasztás kérdése, mint az asztali gépeknél. Az első Maxwelles GPU-ra, a GM107-re két kártya is épül: a GTX750 Ti mellett előző héten elrajtolt a jóval barátságosabb árcédulával rendelkező GTX750-es is, amit sajnos nem tudtunk letesztelni a megjelenésre, de most pótoljuk a hiányosságot. Ráadásképpen, mivel többen is kérték, beszereztük a két generációval ezelőtti GTX550 Titaniumot. Az nVidia is előszeretettel hasonlítgatta ezzel a kártyával a GTX750-eseket, mondván, hogy még rengeteg játékosnak van ilyenje, és potenciálisan nekik lehet igazán érdekes egy esetleges váltásnál a GTX750. Hát rajtunk ne múljon, elfér a plusz információ a diagramokon, így remélhetőleg mindenki kíváncsiságát ki tudjuk elégíteni Fermi (GTX550Ti) vs. Maxwell fronton. Fussunk is át a mai mezőny táblázatán, mert az nVidiás kártyákon jól látszik, hogy változtak a chipek generációról generációra.

A táblázat nagyítható (klikk!)
A GTX550 Ti a maga idejében 192 bites memória interfésszel rendelkezett és elsőként használt az nVidia kártyái között aszimmetrikus memória elrendezést, hogy ne 768 vagy 1536MB memória csücsüljön rajta. Az előbbi a konkurencia ellen lett volna kevés, az utóbbi meg drágább kártyákat eredményezett volna. Ezért az első két 64 bites memória vezérlőbe 256-256MB memória kapaszkodott, míg az utolsóba 512. Megvannak a hátrányai az ilyen elrendezésnek, hiszen ha tele van a memória, akkor szinte lehetetlen gondoskodni a tökéletes terheléselosztásról, de az esetek nagy részében jól működött a dolog (pont azért, mert a legtöbb felhasználónál nem volt tele a memória). Aztán jött a következő generáció a Keplerrel, és eleinte azt kell mondjuk, eléggé csalódás volt. Míg a felsőkategóriában nagyon szép eredményeket ért el az nVidia, addig a középkategóriában a GTX660-tól indult be igazán az élet. Ezen később szépített a GTX650 Ti Boost megjelenése, de mára azt teljesen kivonták a forgalomból.
Így néz ki egy referencia GTX750-es
Talán az egyik legfontosabb dolog, amit megfigyelhetünk egyébként a generációváltásnál az, hogy 40 ezer forint alatt akárcsak az AMD, az nVidia is 128 bites adatsínre váltott. Ez még a magasabb memória órajelek mellett is sokszor csökkenő sávszélességet jelentett, ám a Maxwell már erre is gyógyír valamennyire, mivel a belső gyorsítótárak növelése miatt ritkábban kell a memóriához nyúlnia. Ezt leszámítva ha megnézzük, memória fronton az előző generációhoz képest nincs változás, a 650-esek ugyanolyan konfigurációban voltak elérhetőek, mint a 750-esek. Adatbusz, órajel, memória méret, minden stimmel. Az igazi különbség, ami a generációk közötti gyorsulást is hozta, a shader magban található. A GTX550 Ti ilyen szinten kicsit csalóka lehet, hiszen „csak” 192 shadere van, de ne felejtsük el, hogy az egy teljesen más architektúra, és hogy azok a shaderek 1800MHz-en hasítottak, tehát órajelből pótolták az extra feldolgozók hiányát (az AMD már akkoriban is inkább a sok feldolgozós chipeket részesítette előnyben). A Maxwell a 650 Ti-hez képest látszólag visszalépés, de a hatékonyabb architektúra és a magasabb órajel bőven ellensúlyozza a kevesebb shadert, ezt már előző héten is láthattuk. A GTX750 annyival kevesebb egyébként a GTX750 Ti-nél, hogy letiltottak benne egy Maxwell Streaming Multiprocessort (SMM), így 128-cal kevesebb shaderből kell gazdálkodnia és a memória órajele is csökkent, de szerencsére nem sokat. A GPU órajele viszont változatlan, ami azt jelenti, hogy a legnagyobb különbség a 20%-kal kevesebb shader. Szélsőséges esetben tehát maximum ennyivel lehet lassabb papíron a 750-es a Titanium jelzővel ellátott nagytestvérnél. Majd meglátjuk a gyakorlatban mi a helyzet. Palit GTX750 (Ti) StormX sorozat A teszthez megkaptuk a Palit GTX750-es, StormX kártyáit is, amik némi gyári tuningot is kaptak, de még így is a legolcsóbb megoldások között feszítenek. A kártyák úgy néznek ki, mint két tojás: azonos hűtő, azonos NYÁK, csak a némileg karcsúsított GPU különbözteti meg a sima 750-est a testvérétől. Tápcsatlakozó természetesen egyiken sem található, és a hűtést sem kellett túlzásba vinnie a cégnek. A műanyag takarólap alatt csak egy viszonylag kicsi alumínium bordázat található, de ez is elég a 750-esek lehűtésére. A legizzasztóbb pillanatokban sem érte el a GPU a 80 fokot egy jól szellőző házban. Talán majd nyáron, de túlságosan nem aggódnánk.
Az egyetlen dolog, amit nem igazán értettünk a Palit kártyáin, az a videó kivezetések lecserélése. Az alsó DVI port helyét átvette egy Dsub csatlakozó, amivel sokat nem nyertünk, mert a referencia dizájnon átalakítóval ugyanúgy elérhető ez, teljes méretű HDMI-t pedig így se kaptunk. Valószínűleg nem sok embert zavar majd a dolog, de többmonitoros rendszereknél érdemes lehet erre figyelni. A tuningos részlegben majd külön foglalkozunk a Palit kártyák eredményeivel és tuningjával, az összes mérést nem futtattuk le rajtuk.
Tesztkonfiguráció Alaplap: Gigabyte GA-Z77X-UD3H Processzor: Intel Core i5-3570k Memória: 2x4GB Corsair Vengeance DDR3-1866 Grafikus kártyák: Sapphire R7 250 1GB GDDR5, Gigabyte HD7770 1GB GDDR5, Asus R7 260 1GB GDDR5, Asus R7 260X 2GB GDDR5, Sapphire HD7850 2GB GDDR5, Asus R7 270 2GB GDDR5, Gigabyte GTX550 Ti 1GB, Gainward GeForce GTX650 1GB GDDR5, nVidia GeForce GTX650 Ti 1GB GDDR5, nVidia GeForce GTX750 1GB, nVidia GeForce GTX750 Ti 2GB GDDR5, Gainward GTX660 2GB GDDR5 Tápegység: Cooler Master M2 Silent Pro 1000W Operációs rendszer: Windows 8.1 64bit minden frissítéssel Driverek: Catalyst 14.1 béta, GeForce 334.67 béta, GeForce 334.69 béta (a GTX750-esekhez) Megjegyzés: a diagramokon a könnyebb átláthatóság végett csak a régi kártyák új neveit tüntetjük fel (HD7770 = R7 250X, HD7850OC = R7 265).
Üresjáratban nem sok érdekességgel tudnak szolgálni a kártyák. A Radeonok kikapcsolt monitor mellett még csökkentenek pár wattot a fogyasztásukon, de ezt leszámítva nagyon egybe van a mezőny, csak az R9 270-es és a régi GTX550 Ti lóg ki egy kicsit a sorból, de előbbi a legerősebb megoldás, utóbbi pedig a legrégebbi.
Crysis 3 alatt már szépen szétválik a mezőny. Kiderül, hogy a GTX550Ti TDP-je nem véletlenül a duplája a GTX750-esekének, jóval magasabb a fogyasztása, mint az új megoldásoknak. De igazából mindig is tudtuk, hogy a Fermi architektúra nagy étvágyú volt. A GTX750 alá csak az R7 250 tudott bemászni fogyasztás tekintetében, de az nem játszik egy ligában vele, így ez igen szép eredmény.
Érdekességképpen lemértük több játék alatt is az átlagfogyasztást néhány kártyánál. A sorrend igazából sehol sem változik, de a különbségek mértéke igen. Szintetikus tesztek
Valamiért Extreme módra kapcsolva a Fire Strike tesztet, iszonyatosan leesik a GTX750 pontszáma a többi kártyához képest. Tippjeink vannak miért (szoftver pl.), de a játéktesztek alatt ilyet nem igazán láttunk. Minden egyéb esetben azt hozza a kártya, amit kell, míg a GTX550Ti mindig a sor vége felé kullog. 3DMark alatt még az R7 250 is otthagyja. Most viszont jöjjenek a játéktesztek, úgyis azok mondják el a legtöbbet a kártyákról!
Az első kilenc játékban azt láthatjuk, hogy a GTX750 sok esetben csak annyival lassabb a GTX750 Titaniumnál, amennyivel a memória-sávszélessége kevesebb. A shaderek számának csökkenése nem arányos jelenleg a sebességgel, a legtöbb esetben csak 10% körüli a különbség a két kártya között. Egyébként magas felbontás ide vagy oda, a GTX550 Ti a sor vége felé kullog minden esetben, még a GTX650-essel is problémái vannak sok esetben. A memória-sávszélesség többlete nem segít rajta, a shader erő manapság sokkal jobban számít.
Ezen a kilenc dián körülbelül ugyanazt láthatjuk, mint az előző kilencen. Egy játékban sem a shader mag a limitáló tényező a GTX750-eseknél, a GTX550 Ti viszont sok esetben a sor végén kullog.
Tuning eredmények Akárcsak a GTX750Ti esetében, most is +135MHz a maximum, amit mindenféle módosítás nélkül engednek a tuningprogramok húzni a GPU órajelén. A memória órajelét viszont sikerült 24%-kal megemelnünk, ami nem rossz eredmény. Átlagosan 14%-os gyorsulást értünk el, ami inkább a GPU órajelének emelésével arányos. Lehet, hogy a GTX750 esetében az nVidia nagyon jól eltalálta a szükséges memória-sávszélesség mértékét a GPU-hoz képest, de az is lehet, hogy néhány esetben pl. a 8 ROP húzza le a teljesítményt 1920*1080-ban. A Palit kártyák mérései, és tuningjuk Természetesen ha már egyszer megkaptuk őket, a Palit kártyák sem úszták meg a megmérettetést, ahogy a tuningot sem. A beállítható plusz GPU órajel ezúttal is +135MHz volt, de mivel már az alap órajel is magasabb volt, mint a referencia, így ennyivel előrébb jutottunk. Gyárilag a GTX750 StormX OC órajelei 1085 és 5100MHz, míg a GTX750 Ti StormX órajelei 1085 és 5500MHz. Ez mindkét esetben +60MHz-es mag és effektíve +100MHz-es memória órajelet jelent a referenciához képest.
Mindkét kártya esetében sikerült érvényesíteni a 135MHz többletet, és memória órajelek tekintetében is egész magasra jutottunk (6300 és 6700MHz), de a GTX750 Ti esetében belefutottunk a TDP limitbe. Mivel ez nem növelhető (valószínűleg a tápcsatlakozó hiánya miatt), ezért sok játék alatt eléri a beállított TDP 100%-át a kártya, és a Turbo lejjebb veszi az órajelet. Míg a sima GTX750-es vígan rohangált minden esetben 1363MHz-en teljes Turboval, addig a GTX750 Ti sokszor levette magát 1200-1260MHz-re, így a tuningolt referencia kártyához képest nem értünk el jelentős többletet. Anno, mikor a gyártók bemutatták a GTX750-es megoldásaikat, látszott, hogy lesznek olyanok, amik kapnak extra tápcsatlakozót. Azoknál valószínűleg emelhető lesz a TDP limit is, és tovább lehet menni a tuninggal. Mint a táblázatból is látszik, a GTX660 befogása sem egy lehetetlen feladat, ha jelen esetben nem szabályozta volna le a Turbo a Palit kártyánkat, az könnyen elérte volna a nagyobb kártya teljesítményét.
Szokásunkhoz híven most is elkészítettük az eredmények összesítését, amiből kihagytuk a szintetikus teszteket és a foghíjas eredmények miatt most a Mafia 2-t is.
Aki végignézte a diákat, azt valószínűleg nem éri meglepetésként, hogy a két GTX750-es között csak bő 10%-os különbség van átlagteljesítményt nézve. Eredetileg a GTX750-es az R7 260-as ellenfele lenne, amivel könnyedén tartja is a lépést, de ha végignézünk a magyarországi kínálaton, akkor azt láthatjuk, hogy az R7 260-as ritka mint a fehér holló, és még az ára is R7 260X-es szinten van, így jelenleg nem igazán éri meg vele foglalkozni. A sima GTX750-es a 30-asok aljáról indul, tehát közel 10 ezer forinttal olcsóbb, mint a GTX750 Ti, és ennek hála ár-teljesítmény aránya is valamivel jobb. A fent elmondottak miatt viszont az igazi ellenfele mindkét kártyának az R7 260X, aminek az olcsóbb 1GB-os példányai kb. GTX750 áron mennek. Sajnos azt még nem tudjuk, hogy a 750 Ti 1GB-os példányai mennyibe fognak kerülni, mert egyelőre minden gyártó 2GB-tal szereli a kártyáit, de valószínűleg pár héten belül ez is kiderül. A GTX750-ek vs. R7 260-asok versenyteljesítménye elég szoros, így csak ismételni tudjuk magunkat: a választásnál érdemes lehet figyelembe venni egyéb szempontokat is. Az AMD kártyái már jó ideje azzal kecsegtetnek, hogy majd a jövőben jobbak lehetnek (DX11.2, Mantle, TrueAudio), míg az nVidia kínál pár olyan dolgot, aminek már most is van haszna. Ilyen például a Shadowplay és az alacsonyabb fogyasztás. A PhysX-et csak azért nem soroljuk ide, mert viszonylag kevés játék használja, de úgy néz ki, hogy AMD fronton lehet, hogy a TrueAudio is erre a sorsra jut. Hiába no, ha valami nagyon gyártófüggő, akkor nehéz elterjednie (és TrueAudio még az AMD kártyáin sincs ott mindegyiken). Érdekességképpen még foglalkozzunk egy kicsit a GTX550 Ti-vel is, mert előző cikkünk fórumtémájában felmerült a kérdés, hogy lehet-e értelme váltani arról az új GTX750-esekre. Nos, reméljük, hogy a fenti diagram megadja a választ: kis költői túlzással azt mondhatjuk a GTX750 Ti vs. GTX550 Ti harcára, hogy előbbi fele annyit fogyaszt és kétszer olyan erős. Még az alap GTX750-es is majd 70%-kal erősebb, mint a korosodó 550-es. Ebben persze benne lehet az is, hogy a drivereket már inkább az újabb generációkra optimalizálják, de a fenti tényeken ez nem sokat változtat. Reméljük segíthettünk a döntésben.
GTX750
A tesztkártyákért köszönet az nVidianak, és a Ramiris Europe Kft.-nek!
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

34. mataczadri...
2014.02.28. 15:37
Szép kis középkategóriás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Terror
2014.02.28. 15:49
*alsó

Csak sajna az árak még mindig irracionálisak. Közben a Tomshardware kipróbálta azt, amit szerintem a gyártóknak alapból alkalmazni kellett volna, passzív hűtés: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Svindler
2014.02.28. 17:20
Elég szépen sikerült túlragozni, hogy a táblázat összefésülésénél a 7850 adatai kerültek véletlenül a 270 alá. Ettől függetlenül köszönöm az észrevételt, javítottam.

"érdemes lett volna legalább egy 270 gaminget beletenni a tesztbe"

Ezt viszont nem, nem lett volna érdemes, minden referencián ment (a 270 is 900-925-ön), másnak nincs értelme. Gyárilag tuningolt kártyákból annyi van mint égen a csillag, összeegyeztethetetlen lenne egy teszt velük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Fernando
2014.02.28. 19:14
Köszönöm a tesztet, főleg, az összehasonlítást a GTX 550 TI-vel, korábban én érdeklődtem, hogy érdemes lenne-e váltani 750 Ti-re. A teszt meggyőzött, úgyhogy április legelején amúgy is rendelek innen egy komplett gépet és akkor most már biztos, hogy benne lesz az EVGA emelt órajellel rendelkező GTX 750 TI-je.

Még egyszer köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. mataczadri...
2014.02.28. 19:44
Jól van na!Amikor 180 fölé ment egy rendes kártya ára, onnantól kezdve nem érdekeltek nagyon.Azt hittem, még mindig az 50-esek az igazi középkategória.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Zadia
2014.02.28. 20:10
Szerintetek 650Ti -t váltsam le 750Ti-re?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Riddick77
2014.02.28. 20:12
Külföldi tesztelők szerint,még a 750ti helyett is érdemesebb a R7 265-öt venni,mert időtállóbb kártya. Itthon még kapni sem lehet nagyon...

Hiába 30%-al kevesebb a tényleges fogyasztása a nvidiának, de a teljesítménye is kevesebb sok helyen.

Ezt a sima 750-es kártya főleg ilyen 3x ezres áron felejtős szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Geries
2014.02.28. 20:26
Én a 800as Maxwell széria képességeire lennék már kíváncsi..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. zsolti89
2014.02.28. 21:06
Zadia, szerintem a 650 Ti-t GTX 660 vagy a fölötti kártyára éri meg lecserélni. Én is kártya cserén gondolkodom pont hogy 650 Ti-t én is és GTX 660 az alja amit vennék és 270x a teteje.
Az a baj hogy a 660 Ti irreálisan drága pedig teljesítményben jó lenne.Maradnék NV-nél mert nagyon megtetszett az Shadowplay.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. zaraki
2014.02.28. 23:19
Itthon mikor lesz kb, kapható az R7 265?
Már pár hete lehet látni teszteket, de eddig sehol sem láttam a kínálatban, egy olyan kártyát tervezek az új gépembe rakni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. x424
2014.03.01. 08:36
Ez jó kérdés, mert érdekelne engem is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. FeikG Riddi...
2014.03.01. 12:29
Törölve a Fórum Szabályzat 2.2-es pontja elleni vétség miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. csabi02 Zadia
2014.03.01. 16:05
650Ti vs 750Ti = +5-8fps

650Ti vs 650Ti Boost = +10-15fps...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Fernando
2014.03.01. 19:28
Aztán lehet, hogy egy GTX 660-ra cserélem az 550 Ti-met, mert ahogy látom, az jóval fürgébb, mit a 750 Ti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. mans
2014.03.02. 00:11
Ennek a palitnak akkor mennyi a max hőfoka?azon kívül hogy nem érte el a 80-at,mert 80 körüli az elég sok a többihez képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. rini
2014.03.02. 01:56
Én 650-ről nem cserélném egyikre sem. Nincs akkora sebesség különbség közöttük, hogy megérje, hacsak nem a modernebb architectura, kisebb fogyasztás és alapvetően a driverek hosszabb támogatása a cél. Véleményem szerint az ilyen szintű kártyákat nem érdemes ezekre cserélni ha csak nem a fentebb említett okok a cél. Ezt azoknak érdemes lehet esetleg akik 4. és 5. sorozatú vagy ezeknél is régebbi kártyákat használnak. Nekik viszont szerintem nagyon is megéri. Mondjuk én a sima 750-est ha lehet kihagynám, még ha 10000-el olcsóbb is a 750 Ti-nél. Véleményem szerint egy kis idő múlva némelyik verzió amúgy is becsúszik 35-40 közé a Ti verzió. Mondjuk ehhez a MNB elnökének is lesz egy-két szava.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. yodamester...
2014.03.02. 06:52
Lassan jöhetnének az új 800-as sorozatok is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Pogg
2014.03.02. 10:16
@rini "hacsak nem a modernebb architectura, kisebb fogyasztás és alapvetően a driverek hosszabb támogatása a cél. Véleményem szerint az ilyen szintű kártyákat nem érdemes ezekre cserélni ha csak nem a fentebb említett okok a cél. Ezt azoknak érdemes lehet esetleg akik 4. és 5. sorozatú vagy ezeknél is régebbi kártyákat használnak."

Nekem is ez a gondom, 560Ti... a 760 túl drága (főleg, hogy mmorpg-ken kívül másra nem nagyon kell, szóval nem lenne kihasználva), a 750Ti pedig egy felesleges váltás. Egyelőre yodamester mellé ülök én is, várom a 800-as szériát...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. csabi02
2014.03.02. 10:20
A legszörnyűbb,hogy a 750Ti-nek és a kategóriának megfelelően alapból 30-35ezres ársávban volna a helye,de nem teszik,mert minek ha a gtx660-as áráért is megveszik...

@Pogg:
Nem is volna értelme lecserélned a jó kis 560Ti-t ilyenekre,ha csak nem vagy áram spórolós megszállott...
Azért nem cserélem le a HD5870-est,mert még most is a ~265-ös radeonok környékén van teljesítményben a fogyasztást meg lekakilom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. rini
2014.03.02. 19:11
Én nem kakilom le a fogyasztást mert jó ha alacsony. Ezáltal sok más is alacsony úgy mint a zaj, hőmérséklet. Viszont a kártyacsere általi kiadás nem kompenzálná azt az áram megtakarítást, pedig az enyémre is lassan ráférne egy csere, hiszen még mindig a jó öreg Giga 460 OC2-öt használom. Semmi bajom vele. Még mindig olyan csöndes mint újkorában. Egyedül a teljesítmény amely már alacsony a mai progikhoz. Az is igaz, hogy néha még ezt sem használom ki. Ez az ok amiért nem cserélek még. Megvárom a 2. generációs 760-as kártyát amely szerintem már Maxwel alapon jön ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. madcaptain
2014.03.04. 00:25
Barmilyen Dx11-es kartyat amivel mennek a jatekok jol total felesleges lecserelni ezekre (felteve, ha nem gyari hutos 480 GTX, vagy teglahutos hangos AMD).
Hamarosan jonnek a 20nm-es chipek, ami nagy valtas lesz. Adott TDP-bol, GPU meretben sokkal nagyobb teljesitmenyre lesznek kepesek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. slayer007
2014.03.04. 13:52
Az a poén, hogy még mai napig nem éreztem meg azt az igényt, hogy váltsak a régi giga 9800gt kártyámról... A cikk címéből itélve felcsillant a szemem, aztán a teszteket és az árat nézve... Nem sok előrelépés történik a piacon, Skyrim, ESO, bármi elfut a 9800gt-vel, természetesen némi kompromisszummal. Sajnos a vásárlás egyre közelebb érkezik számomra, mert 2 gépem van, és csak 1 videókártya... a régi core2duo-ban sajnos nincs még integrált kártya, így kénytelen leszek az új géppe venni egy új kártyát... Már csak az a kérdés, megéri-e egyáltalán egy olyan játékosnak pl 760-ra váltani, aki az előbbi érveket felhozta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Terror slaye...
2014.03.04. 13:56
Ez esetben feltételezhető, hogy nem sok mindennel játszol, mert a 9800GT-vel vagy három éve jutottam el oda, hogy oké, itt nyugdíjkorhatár, de a HTPC-ben is másik kártya van már.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. slayer007
2014.03.04. 14:28
Többnyire MMO-k mennek, meg stratégiai játékok, valamint szerepjátékok.
Mass Effect 3 még TPS-ből.
Ezeknél számomra full hd-ban nem támadt igény váltásra, nem tapasztaltam szaggatást sem, természetesen sehol sem ultra grafon játszottam.

Való igaz mondjuk, hogy meló utáni 2-3 órámban nincs időm kitolni az összes új játékot. Sokakat közülök főleg azért, mert nem kötnek le, vagy tömegjátékok (fps-ek pl). Sajnos elvesztik a játékok a történetüket, ami számomra a lényeg, csak hogy a grafika überjó legyen... számomra ez nem jön be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Fernando
2014.03.09. 08:23
Az imént írta le, hogy a bugyuta, sztorimentes, primitív hülyeségek nem érdeklik. A Battlefield széria bőven ebbe a tartományba sorolható, tehát miért is ajánlgatod neki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. adler741
2014.03.15. 14:27
HD 5870 vidkarim van teljesítményben mennyivel tud többet ez?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. gery84 adler...
2014.03.15. 15:46
HD5870-nél jóval gyengébb. De még a TI verzió is gyengébb. Nem ajànlatos erre vàltani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. bandika062... gery8...
2014.03.15. 17:12
Akkor ez csak kábítás?
http://www.anandtech.com/bench/product/1062?vs=1130
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. adler741
2014.03.16. 11:58
Akkor mire cseréljek 7850 esetleg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. adler741
2014.03.16. 12:13
50 ezer forint környékén mia leglobb vétel mostanában, mindegy amd vagy geforce.Üdv.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. gery84 bandi...
2014.03.16. 12:55
Hát én ebből az oldalból indultam ki: [LINK]
itt meg egy teljes lista amin szerepel a 5870: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gery84 adler...
2014.03.16. 14:35
MSI R9 270 GAMING 2G 2GB GDDR5 PCIEEz a legjobb 50k környékéről, és még elég nagy potencia is van benne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. adler741
2014.03.16. 20:08
Köszi srácok a segítséget!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. benczeb90 gery8...
2014.04.29. 19:39
Én ugyan nem kérdeztem, de a választ meg is kaptam, köszi Geri
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!