iPon Cikkek

GeForce GTX780 – A Titán nyomában

Dátum | 2013. 05. 23.
Szerző | Svindler
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Egy-két hónapja még nem gondoltuk volna, hogy ilyen közel az új GeForce széria debütálása, de egyszer csak beindult a pletykaáradat, és a grafikus vezérlők piacán ez jelent valamit. Ha nem is mindig pontosak az információk, azért az évek során azt már megtanulhattuk, hogy érdemes odafigyelni rájuk. Ha még emlékszünk rá, volt egy olyan híresztelés is, miszerint jön a Titan alacsonyabb árfekvésű változata. Nos, jelentjük megérkezett, úgy hívják GeForce GTX 780.

Az nVidia tehát semmit sem bízott a véletlenre. Az új széria legerősebb tagján az a GK110-es GPU teljesít szolgálatot, ami a Titánon is, és a referencia kártyák is néhány apró különbséget leszámítva teljesen ugyanúgy néznek ki, mint a nagytestvér. Ettől függetlenül a Titán megmarad az abszolút csúcsnak, mert a GTX780-ban „csak” 12 SMX tömb van engedélyezve, ami összesen 2304 shadert jelent. Ezen felül mindössze a memória mennyiségét felezték le, de nem hisszük, hogy a 3GB manapság bárkinek is kevés lenne.

Mivel a GTX680-hoz viszonyítva 50%-kal nagyobb memória sávszélességről, és 50%-kal több shaderről beszélhetünk, így még a tesztek nélkül is biztosra vehető, hogy a GTX780 sebessége inkább a Titánhoz áll majd közelebb. Sajnos azonban az ár is nőtt 50%-kal, így a GTX780 valahol félúton lesz a 680 és a Titán között (~200 ezer forint), ennyiért pedig már el is várható a csúcsteljesítmény. Az új kártya természetesen örökölte a nagytestvér minden extráját, így számolhatunk a Turbo Boost 2.0 kínálta előnyökkel, valamint a tökéletes, és látványnak sem utolsó hűtéssel, ami az új vezérlésnek hála nem váltogatja sűrűn a ventilátor fordulatszámát, inkább megpróbál alkalmazkodni, és kitalálni, hogy hosszútávon mi az a szint, amin érdemes a ventilátort tekerni.

Szerencsére ezt a tapasztalataink is alátámasztják. Akárcsak a Titán esetében, az nVidia most is nagyon jó munkát végzett a hűtéssel, csúcskártyához képest nagyon halk. Már anno is meglepődtünk rajta, hogy a GK110 a méretéhez képest nem igazán forrófejű, anno a Fermi architektúrás GTX480 sokkal jobban melegedett (és még kisebb is volt). A kártya tápellátásáról egy hat- és egy nyolctűs PCI-E tápcsatlakozó gondoskodik, a kimenetek pedig a mostanában megszokottak: két DL-DVI, egy DisplayPort 1.2 és egy HDMI. Mivel a GTX780 esetében az nVidia nem élt olyan megszorításokkal a gyártók felé, mint a Titánnál, ezért felbukkanhatnak majd a saját hűtéssel szerelt példányok is. Ezek azért lehetnek érdekesek, mert a Turbo Boost 2.0 leginkább a hőmérsékletet tartja szem előtt, így ha valaki jobb hűtést csinál a referenciánál, akkor az még tuning nélkül is meglátszódhat a teljesítményen. Ez azonban a jövő zenéje, most nézzük, hogy kikkel kell a GTX780-nak megmérkőznie.

Az ára miatt közvetlen ellensége nincs a GTX780-nak, lefelé indulva a legközelebb a GTX680 van hozzá, felfelé indulva pedig kb. azonos árszinten a Titán, a GTX690 és a HD7990 tanyázik. Mi a mai tesztben az egy GPU-val rendelkező kártyákra koncentráltuk 60-280 ezer forintig lefedünk mindent, a HD7990-es tesztünkben pedig látható, hogy hogyan teljesít a felsőház (HD7990 elöl, utána a GTX690, majd a Titán). Néhány megjegyzés azért a mezőnnyel kapcsolatban. A HD7900-asokból bevettük a tesztbe a Boost és GHz Editionöket is, hiszen 7950-ből lassan már a legolcsóbb is Boostos, és 7970-ből is kapható már Boostos GTX670 áron. Arra azért figyeljünk, hogy a 7970 esetében a Boost nem azonos a GHz Edition-nel, a szimplán Boost jelzésű kártyák kb. félúton vannak a sima és a GHz-es változatok között, de árban már azok is kaphatóak 100 ezer körül. Tesztkonfiguráció Alaplap: Gigabyte GA-Z77X-UD3H Processzor: Intel Core i5-3570k@4.5GHz Memória: 2x4GB Corsair Vengeance DDR3-1866 Grafikus kártyák: ASUS GTX660 Ti 2GB, Point of View GTX670, ASUS GTX680 2GB, NVIDIA GTX780 3GB, ASUS GTX TITAN 6GB, Sapphire HD7870 2GB, Sapphire HD7950 Boost 3GB (a Boost nélküli változat órajelein is lemérve), ASUS HD7970 Matrix 3GB (sima és GHz Edition órajeleken tesztelve) Tápegység: Cooler Master M2 Silent Pro 1000W Operációs rendszer: Windows 7 Home Premium SP1 64bit minden frissítéssel Driverek: Catalyst 13.5 beta2, GeForce 320.14, GeForce 320.18 (GTX780)

Az üresjárati fogyasztáson kiütköznek a gyártók és speciális példányok közötti különbségek. A referencia kártyák nagyon hasonló szinten teljesítenek, míg az ASUS Mátrixa például a többventilátoros hűtés miatt a többiek felett végez. A GTX780 nagyon jól teljesít, meglepő módon még a Titánt is felülmúlta.

Terhelés alatt már szépen elválik a mezőny. Bár a GTX780 TDP-je a Titánéval egyezik meg, és nem a GTX680-éval, mégis azt tapasztalhatjuk, hogy kb. annyit fogyaszt, mint a névbeli elődje, ami szép teljesítmény.

A szintetikus tesztek alatt a Titan előnye bő 10% a GTX780-hoz képest, de az új kártya még így is szép előnnyel szerzi meg a második helyet a többiek előtt. Igazából ezen nincs is mit magyarázni, nézzük a játékteszteket!Már az első adag tesztből is jól látszik, hogy a különböző grafikus motorok szépen válogatnak a kártyák között. Míg például az Alan Wake alatt eléggé kiegyensúlyozott a mezőny, addig az AVP-ben az extra sávszélesség miatt a Radeonoknak áll a zászló, a HD7950 behozza a GTX680-ast, míg a 7970GHz Edition vészesen megközelíti a GTX780-ast. Ezek után újfent kiegyensúlyozottá válik a mezőny, egész a Hitman: Absolution-ig, ami megint a Radeonoknak kedvez.
A Hard Resetnél fordul a kocka, az éppen a Shadow Warrior feltámasztásán munkálkodó srácok DX9-es motorja egyértelműen a Kepler architektúrát szereti jobban. A Metro 2033-ban aztán megint váltás jön, hiszen a játék, ami anno az nVidia szíve-csücske volt, eléggé pirosba öltözött a driverek fejlődésével és az architektúraváltással. Utódja, a nemrég megjelent Last Light már jóval kiegyenlítettebb képet mutat, de az AMD-nek még nincs olyan drivere, amiben már gyúrtak volna erre a játékra, így előfordulhat, hogy a helyzet a jövőben változik. Egyébként pont ezt a játékot osztogatja mostanában az nVidia a GTX660-tól felfelé. Megint gyors váltások következnek, a Sleeping Dogs az AMD-nek kedvez, méghozzá annyira, hogy a HD7970 GE beéri a GTX780-ast, míg a Shogun köszöni, jól elvan az nVidia kártyáival. A Sniper Elite V2-re gyúrhattak egy kicsit az nVidiánál, mert jobban teljesítenek a kártyáik, mint a múltkor, és a Tomb Raider alatt sem kell szégyenkezniük, TressFX ide vagy oda.
A GTX780 hozta azt, amit papíron elvárhatunk tőle. Minden tesztben megszerezte a második helyet, csak a Titán képes nagyobb teljesítményt felmutatni a csúcskártyák közül. Nézzük is meg, hogy mennyivel.

Mint látható, kb. 10%-kal, ami azt jelenti, hogy a GTX780 sebességben valamivel közelebb áll a Titánhoz, mint a HD7970 GHz Editionhöz. A mezőny többi tagját elnézve látható, hogy miért mondjuk azt, hogy +/- néhány százalék nem számít az összesítésekben, hiszen a játékok cserélgetésével egy kicsit változik a kép, most épp a GeForce-ok előnyére. A lényeg azonban az, hogy a HD7950BE kb. GTX670 sebességet képes produkálni, míg a HD7970 a GTX680-nal van párban. Idén még sok játék van kilátásban, amivel megizzaszthatjuk őket, kíváncsian várjuk, hogyan teljesítenek majd a riválisok (napokon belül itt van például a GRID 2 az új EGO motorral). Na de maradjunk a témánál: GTX780.

Az új kártya megkapta a Titán hűtését, ami nagy piros pont, és a fogyasztása is egész kellemes egy csúcskártyához mérten, hiszen a GTX680 szintjén van, miközben a teljesítménye jóval nagyobb annál. Az egyetlen tényező, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül, és nagyon beárnyékolhatja a sikerét, az az ára. A 650 dolláros, itthon pedig 200 ezer forint körüli kezdőár igen magas. Számítottunk rá, hogy nem lesz olcsó, hiszen a GK110-es GPU gyártása sem az, de ennyiből kijön két GTX670-es vagy két HD7970-es, presztízskártyának pedig ott van már a Titan. Egy 600 dolláros, vagy az alatti ár sokkal reálisabb lenne (ne legyünk telhetetlenek, azt mi sem vártuk, hogy majd GTX680 árban jön), mert így nem feltétlenül vonz majd több vásárlót, mint a Titan. Árcsökkenésre pedig nem tudjuk, hogy számíthatunk-e, hiszen az nVidia nincs lépéskényszerben, most hamarabb indította el az új szériáját, mint az AMD, utóbbi cég pedig a híresztelések szerint még egy ideig nem szándékozik új Radeon sorozatot indítani. Aztán persze ki tudja, mint ahogy a cikk elején is írtuk: két hónapja még azt sem gondoltuk volna, hogy a nyár, sőt igazából az ősz előtt bemutatkozna a GeForce 700-as sorozat. A GTX780-as kártyát az nVidiától, a többi kártyát pedig az ASUS magyarországi képviseletétől, a CHS Hungary Kft.-től és a Ramiris Europe Kft.-től kaptuk kölcsön. Ezúton is köszönet értük!
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

50. gery84
2013.05.23. 15:07
Nem rossz teszt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. tibaimp
2013.05.23. 15:28
Fasza, de drága, jó nekem a 7970 is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. PumaK
2013.05.23. 16:09
Miért nem egy csúcs 8 magos AMD, vagy egy 6 magos (HT-val 12) csúcs Intel procival teszteltétek a kártyákat?

Ráadásul ilyen kártyákkal némely játékban bűn játszani csak full HD-ban.


"Downsampling, a simple method for making your pc-games look better."

Downsampling: [LINK]

(érdemes megnézni a linket, mert az elején összehasonlítás is van és rengeteg kép van különböző játékokból)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. kiskoller PumaK
2013.05.23. 16:19
8 magos AMD-vel tuti nem lenne jó dolog játékot tesztelni, mikor a legtübb játék 4 magot használ ki teljesen (egykét kivétellel) és az AMD procik gyengék 1 szálon.
Sőt, nagyon sok játék (2013ban) még mindig csak 1 vagy 2 szálat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. PumaK kisko...
2013.05.23. 16:29
Tudom, hogy az AMD CPU fronton anno az 1 magosokkal volt utoljára az Intel nyakán (teljesítmény/fogyasztás, anno a jó kis AMD Athlon64 Venice Soc939 3200+-os CPU-mat de szerettem), és ha csak az Intelt írtam volna akkor virtuálisan ugyan de némely ember szeretett volna engem halálra kövezni
(saját véleményem, leírtam, ne linkelgessetek teszteket, flame sem kell maradjunk a témánál azaz a VGA tesztnél)

Attól még, hogy némely játék szarul van megírva attól még egy csúcs kártyához lehetett volna egy csúcs processzort rakni. Mondjuk egy Intel i7-3930K CPU-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. szabdnes
2013.05.23. 16:29
Igazad van "kiskoller". A 8 magos procik amúgy csak népbutításra jók mivel 4 magnál több nem fog futni. Meg amúgy is miért csúcs cpu-n akarod látni a teljesítményt? Nem mindenki rendelkezik csúcs CPU-val és egy átlag középkategóriás Cpu-n bemutatott teljesítmény is bőven elég az embereknek, és azok is kihozzák a kívánt teljesítményt a videókártyából.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. PumaK
2013.05.23. 16:32
A tesztben 60-300k Ft-os kártyák szerepelnek, szóval ehhez mérten érdemes a processzort válogatni, amúgy meg nem feltétlen csak játékra kell az erős VGA meg CPU.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Cooley
2013.05.23. 16:41
Az i5-3570K-nál jelenleg nincs jobb proci játékra a piacon (jelentéktelen a különbség 3770K-hoz, de még 3970X-hez képest is, pláne OC-val), szerintem teljesen jó választás volt.
Az 1920x1200-as felbontás ugyan átlagosnak mondható manapság, de azért aki ilyen kártyát vesz, szerintem minimum 2560x1440/1600-on játszik, szóval szerintem ésszerűbb lett volna azon a felbontáson tesztelni, vagy még inkább azon is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. kiskoller szabd...
2013.05.23. 16:49
Mert nehogy a proci fogja vissza a kártyát = értelmetlen a teszt, mert az jönne ki hogy olyan gyors a kártya mint egy alaplapba integrált HD3650-es.

(sarcasm)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. VAjZY
2013.05.23. 16:55
Szép-szép. (660-asom azért még mindig kacsintgat.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. gab78
2013.05.23. 16:55
Az azért vicces, hogy írják, hogy 50% nagyobb memória, 50%-al több shader processzor, de azt nem írják mellé, hogy 100% magasabb ár, 10% nagyobb teljesítményért, és 100%-al nagyobb lapkaméret mellett...

Ennyire bolondok már a zöld ködben élő nv fanok sem lehetnek, hogy ezt megveszik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. pal07
2013.05.23. 16:56
Hátt én tuti nem beérném a 780-al a Titan annyi pluszt nem nyújt mint amennyivel többe kerül .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Cooley
2013.05.23. 17:17
pal07: Az emberek 99%-a beérné egy 780-nal, elhiheted!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. ZeeroCool1...
2013.05.23. 17:19
Már lehet is rendelni a kicsikéket a Yankee CBA-bol
[LINK]

Mellesleg szerintem nem is annyira durva áron...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. ZeeroCool1...
2013.05.23. 17:20
Jah és viszik mint a cukrot....
Most nézem mar csak 14 DB van a legdrágább verzióból...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Blazsekl
2013.05.23. 17:44
Aztán lehet, hogy két 660 ti SLI-be rommá veri az egész bagázst majd feleannyiért:-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. pal07
2013.05.23. 18:11
Cooley : Én arra értem ha valaki megteheti hogy vesz 780-at akkor nem kell aggódnia hogy mért nem vett Titan-t nem sokat veszít,erre értettem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. szergej77
2013.05.23. 18:19
Kihagyták a HD7990-et a tesztből, de egy másik oldalon már az is szerepel az itt felsorolt kártyák mellett, jóval gyorsabb ezektől, így már a 300 ezres kategóriában az lenne az ésszerű választás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. arn gab78
2013.05.23. 18:33
Ar/ertekben a 7970 is vicces, ha lejjebb megyunk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. jozsefm arn
2013.05.23. 19:03
Mi benne a vicces? Hogy féláron a modern DX11-es játékokban 5-6 fps-el produkál kevesebbet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. amazing
2013.05.23. 19:30
http://ipon.hu/webshop/product/zotac_zt_70201_10p_gtx_780_6gb_gddr5_pcie/452524

annyira nem is veszes az ara igy kezdesre. a.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. NoValue
2013.05.23. 20:58
Ebből a tesztből világosan leszűrhető, hogy ez a kártya egy teljesen értelmetlen, túlárazott csillogó-villogó "új, és hipergigamega-szuper" lehúzás.

Egy dolog a teljesítmény, egy másik az ár. Itt nem beszélhetünk egy olyan helyzetről, amikor is egy szolgáltatást/terméket csak egy valaki tudja nyújtani, és emiatt kénye-kedve szerint határozhatja meg az árat.

Na már most megnéztem, arányokat tekintve:
ZOTAC ZT-70201-10P GTX780 3GB GDDR5 PCIE, 190.043Ft, teszt alapján ezt tekintjük 100%-nak.
SAPPHIRE 11197-03-40G HD7970 3GB GDDR5 OC BOOST PCIE, 102.488Ft, teszt alapján: 77,5.

Ha bárki kiszámolja, akkor a radeonnak a geforcehoz képest: 190.043*0.775=147.283-ba kellene kerülni, viszont a geforce-nak a radeonhoz képest: (102.448/77.5)*100=132.190Ft-ba kellene kerülni. Nem? De.

Persze minden annyit ér, amennyit a birkák adnak érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. jocek
2013.05.23. 21:24
Szerintem sok mindenkinek savanyú itt a szőlő, itt a Gigabyte Windforce 3 teszt [LINK] 2 kilóért kapunk egy titanverő kártyát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Flegeton
2013.05.23. 23:00
kiskoller - 2013-05-23 16:19:18.: azért marhaságokat ne írjunk már össze.
Mi az hogy 1 szálon gyorsabb. A svchost van amikor 100 szálon foglal. (igaz nem használja mindet, de bejegyzett prioritása van ha kellene neki.)
A magok száma az egy dolog, de az nem egyenlő a szálak számával. Nem nagyon van, hogy valami 4 magra van programozva (főleg nem játék fronton). A feladatokat/időt még win esetében is a kernel osztja ki. A játékot kell párhuzamosítani, szálasítani és akkor kap soksok időt az op.r. től és tudja is osztani. A számolásos dolgot megcsinálom 100 szálra ami aktív és dolgozik, hidd el felpörög mind a 8 mag.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Simba
2013.05.24. 00:52
Hát ez így gyér nagyon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. tyaty Coole...
2013.05.24. 01:50
Sőt, még egy 670-nel is, de ebbe ne mennyünk bele, hogy szerintünk mit akarak az emberek.


A 780 ehy butított Titan, amit cask ezárt adtak ki, mert voltak még hibás GK110-es chipek, amiket me tudtak eladni Titan-nak.

Ugyanaz a baja, mint minden GK104, és GK110-nek, túl drága a Tahiti-hot képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. yodamester...
2013.05.24. 04:43
Na eljött az ideje nyugdíjazni a 680-at!Ha valakit érdekel írjon rám!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Oneil85
2013.05.24. 09:46
Ilyen áron ez már tényleg parasztvakítás!

Ennyiből már sokkal jobban megéri egy GTX 670OC Sli-be, vagy egy Radeon 7970 Cf-be.

Sokkal több teljesítményt kapsz kevesebb áron.

http://ipon.hu/elemzesek/geforce_gtx_titan_%E2%80%93_a_nev_kotelez/1638/7
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Oneil85
2013.05.24. 11:03
Pedig pont téged akartalak meggyőzni ocsabi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. CHaooSS
2013.05.24. 12:58
gondolkodtam, hogy veszek 780-at majd, de... ennyiért hülye lennék
most vettem 7970 DC2T-t 95 ért.. kijön az új széria lemegy az ára bevágok mellé még egyet és egy darabig elleszek azzal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Hunty39
2013.05.24. 17:25
Régebben azért egy új generációnál +40-50%os gyorsulás volt. Most meg egy stabil 20% sincs meg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. CHaooSS
2013.05.24. 18:11
kíváncsi vagyok mivel drukkol elő az AMD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. AxoPy
2013.05.24. 21:14
@CHaooSS nézz szét, régóta van ennél jobb megoldása
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. AxoPy
2013.05.24. 21:18
najó talán ha nem is jobb, de a 6 gigás 7970 vapor x 160.000ft, picit húzod a kártyát, nagyjából 5-10%-al lesz ettől lemaradva, és spóroltál 40.000 ftot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. jozsefm AxoPy
2013.05.24. 21:20
Bármely 7970 jobb mint ez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. yodamester...
2013.05.25. 04:19
@józsef m.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. jocek
2013.05.25. 08:59
A Gigabyte nagyot fog kaszálni a windforce 3 OC-val. Jobb mint a Titan mégis sokkal olcsóbb lesz. Ha valakit érdekel egy Giga 670 windforce 3 OC pm.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. fenyo1111
2013.05.25. 14:58
Szerintem az szégyen például, hogy az nvidia még mindig nem volt képes implementálni a DirectX 11.1-t. A zöldek meg pláne le lesznek maradva ha nem szedik össze magukat igen gyorsan mert az AMD szállítja a következő új generációs konzolokba (PS4, XBOX ONE) a hardvert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. fenyo1111
2013.05.25. 15:01
A második mondatot a játékfejlesztés szempontjából írtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. NovaTerra jozse...
2013.05.25. 16:33
Azért ez elég nagy butaság. Aki nem elvakult ellenfan, az azért látja, hogy ez nagyon jó kártya. Egyetlen hibája, hogy borzalmasan drága.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. nightmare1...
2013.05.25. 19:33
NovaTerra

Pont emiatt nem jó kártya. Mármint jó, csak a teljesítmény és az ár nem arányos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. AxoPy
2013.05.25. 19:50
@nightmare13
az mindig is az AMD nagy fegyvere volt, mmint az ár/teljesítmény/érték arány belövése
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Gpety
2013.05.26. 09:24
Lesz ez olcsóbb is, persze azért megtartja majd felső kategóriás árát, de a megjelenéskor mindig drágábbak az új VGA-k. Nyár végére lehet a 680 mostani szintjén lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. krisztian9...
2013.05.26. 11:16
Valahogy az elmúlt időszakban ilyen apple szaga van ennek az egésznek. Úgy értem drágább, még saját háza táján kapható kártyákból is olcsóbban jobbat rakhatsz össze, mégis biztos venni fogják. Nem vagyok híve pénztárcám szűk keresztmetszete miatt ennek az árazásnak, de gondolom nem hülyék dolgoznak náluk és hiába méreg drága, biztos nem csinálnak rossz üzletet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jedi
2013.05.26. 19:47
Én még sosem vettem procit 40-nél többért, és videókarit 60-nál többért , pedig '96 nem mostanában volt . Az ár/érték arány, ami nálam mindig is számított. Nem az a nagy szám , hogy egy csúcs gépet összerakj, hanem az, hogy adott összegből a legjobbat úgy, hogy minden alkatrésze harmonizáljon egymással! Raktam már én össze gépet 150-ből úgy a havernak, hogy az hozta az ő szomszéd (vér)Pistikéjének egy héttel előbb összedobott 200-as masinájának a teljesítményének bő 90%-át ! Száz szónak is 1 a vége, jó "EZ" a vas csak drága ( a teljesítményéhez képest )!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. NovaTerra
2013.05.26. 21:28
Szlovákoknál, átszámolva forintra, már 150-160k-ért lehet kapni. Míg nálunk 190-200k.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. PumaK
2013.05.26. 23:23
Kedvencem a teljesítmény/fogyasztás grafikon:
Amúgy még mindig nem értem, hogy az iPon miért csak full HD-ben tesztelte a kártyát (és nem szerepel sehol a driverek verziószámai).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Insignia
2013.05.27. 00:19
Puma K mert sokkalta életszerűbb jelenség egy Full HD monitor mellé egy felsőkategóriás vga... nálam is itt van a GTX680 mégis csak egy "mezei" 24"-os Full HD samsunggal tolom, ez a monitor volt 55ezer amikor vettem most a legolcsóbb 27" környéki Dell ami már felbontásban is többet tud az 160ezer... ennyi pénzből inkább jobb proci/vga választása... de természetesen ha no limit van pénzben akkor hulla mindegy...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. NovaTerra Insig...
2013.05.27. 01:13
Ez egyén függő. Sose értettem miért költ valaki sok százezret egy játékgépre és aztán egy alacsony kategóriás monitort bámul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zoli191
2013.06.05. 22:23
Nekem HD7970 CF van, marad is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!