iPon Cikkek

Grand Theft Auto V – A PC-s verzió

Dátum | 2015. 05. 08.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

A GTA V PC-s változata elég nehéz szülés volt a Rockstarnak. Eredetileg januárra ígérték, és már akkor is hónapokkal a next-gen (vagyis igazából most már actual-gen) változat után érkezett volna, de szép lassan elkezdték csúsztatgatni, míg végül április lett a januárból. Az indok persze a szokásos volt: idő kell a polírozásra. Az utolsó pillanatokban tett bejelentések miatt az előrendelők morgolódtak egy kicsit, de ha visszagondolunk a PC-s GTA IV katasztrofális rajtjára, egyből megértőbbek leszünk. Ami akkor történt, azt valószínűleg egyik fél sem szeretné még egyszer átélni.
Szerencsére nem is kell, annyit már elöljáróban elárulok, hogy a PC-s GTA V nem egy óriási bughalmaz, de azért megvannak a hibái. A PS3/Xbox 360-as változat megjelenése óta eltelt bő másfél évet a Rockstar polírozgatással és a grafika feljavításával töltötte. Már a PS4-es változat is óriási előrelépés volt, a PC-s pedig még erre is rátesz egy lapáttal: még nagyobb textúrák, szebb árnyékok, fű, víz, tükröződések, van itt minden, amit csak akartok. Akik szeretik piszkálni a beállításokat, azok imádni fogják a GTA V-öt, mert annyi van belőlük, mint égen a csillag (úgyhogy lehet, hogy a kevésbé bevállalósakat pillanatok alatt átneveli konzolossá). Magáról a játékról (legalábbis az alapokról) nem nagyon szeretnék beszélni, InGen megtette már többször is, úgyhogy ha valaki az elmúlt éveket egy odúban töltötte, elzárkózva a világtól, itt elolvashatja mi is az a GTA V, itt pedig az online módjáról van egy dicshimnusz. Merthogy a GTA V egy jó játék, az utóbbi évek toplistáin simán ott van a helye, a hibái ellenére is. Viszont sokan nem szerették például a megváltozott jármű irányítást, és ez PC-n sokkal jobban előtérbe kerül. Lehet csak én vagyok béna, de az első percekben öregedtem 10 évet attól, ahogy pattogtam jobbra balra körülbelül mindenen. Amit el lehetett ütni, azt én elütöttem. Jó hír viszont, hogy ha valaki hasonló problémában szenved, használhat kontrollert is az ilyen jelenetekre. A GTA ráadásul automatikusan tud váltani a bill+egér kombó és kontroller között, elég ha csak megnyomunk egy gombot az egyiken, és a játék már tudja is, hogy akkor mostantól mire kell figyelnie. Hasznos tud lenni, mert amíg lövöldözni jobb élmény egérrel, addig repkedni például határozottan élvezetesebb az analóg karokkal.
Vannak viszont kifejezetten PC-s extrák, amik miatt egyértelműen ez lesz a legjobb GTA V variáns. Megjelent például egy új rádiócsatorna, a Lab FM, de ami még fontosabb, használhatjuk a saját zenéinket is. Csak be kell másolnunk az mp3-akat a megfelelő könyvtárba (User Music), és már meg is jelenik egy új rádióadó annak a tartalmával. Igaz így egy kicsit redundánsan kell tároljuk kedvenc számainkat, de a játék 65GB-os mérete mellett igazából eltörpül az a pár tucat mp3. Nem írtam el, tényleg ekkora a játék, a dobozos változat hét DVD-n érkezik, Steames vásárlás esetén pedig nem árt, ha jó netünk van, különben bekészíthetünk pár sorozatot a letöltés idejére. Ebben a méretben viszont benne van a Heist is az online mód, tehát a PC-sek sem maradnak ki semmiből, sőt! Bár valószínűleg nem mindenkit fog érdekelni, de ezen változat legnagyobb extrája a Rockstar Editor és a hozzá kapcsolódó Director mód. Előbbi az egyszerűbb: bármikor felvehetünk jeleneteket abból, ahogy játszunk, akár visszamenőlegesen is, így nem kell utólag siratnunk, hogy nem tudjuk megosztani másokkal a legjobb pillanatainkat. A felvett anyagot utána megvághatjuk egy egyszerű szerkesztővel. Rakhatunk rá feliratokat, adhatunk hozzá zenét, változtathatjuk a kamera nézőpontját, stb. A rendezői mód még ennél is jobb, abban kis túlzással olyan filmeket készíthetünk, amilyeneket csak akarunk. Kiválaszthatjuk a főszereplőnket egy elég nagy listáról, elvihetjük a megfelelő helyszínre, alárakhatunk amit csak akarunk, aztán hadd szóljon a móka. A net már most tele van kreatív videókkal, biztos vagyok benne, hogy a következő 1-2 évben rengeteg GTA V-ben forgatott film fog felkerülni a YouTube-ra.
Van még egy utolsó dolog, amit érdemes megemlíteni a PC-s változat kapcsán, ez pedig a modolás lehetősége. Már az első napokban elkezdték piszkálni a GTA V fájljait a modderek, úgyhogy bár még csak hetek teltek el a megjelenés óta, mégis tele van a net rengeteg ökörséggel és hasznos moddal (Oculus támogatás is jött így). Az egésszel egyelőre csak annyi gond van, hogy néhány modért bannol minket a Rockstar és még nem tiszta, hogy mikért, mert a cég nem viszi túlzásba az információközlést ezen a fronton. Annyi tűnik biztosnak, hogy amíg az egyjátékos sztori részt modolgatjuk, nem fog bajunk esni, de ha a multit piszkáljuk, akkor megüthetjük a bokánkat.
Milyen gép kell neki? A GTA IV a megjelenésekor igazi gépgyilkos volt. Nem ártott hozzá egy bivaly VGA, és egy olyan korban szerette a négymagos procikat, amikor azok még elég ritkák voltak. A GTA V ehhez képest nagyon jól skálázható, a milliónyi beállításának hála teljesen testre szabhatjuk, csak egy dolgot szeret borzasztóan: a videó memóriát. Mint az elődben, most is van egy sáv, amin azt számolgatja a játék, hogy az aktuális beállítások mellett körülbelül mennyi VRAM-ra van szüksége a programnak. Valószínűleg ennek a figyelmen kívül hagyása lesz az első dolog, amit bekapcsolunk, mert különben még a minimális beállítások mellett sem elég neki 1GB memória ahhoz, hogy elinduljon Full HD-s felbontáson. Mivel az 1GB-os kártyák még mindig elég elterjedtek, ezért szereztünk kölcsönbe egy mezei GTX750-est, amin csak ennyi memória van, hogy kipróbáljuk egyáltalán elindul-e vele a GTA. Nos, jelentjük el, de ha nem vesszük a kezünkbe a dolgokat, akkor erőlteti a 720p-t. Ha figyelmen kívül hagyjuk a károgását, hogy kevés a VRAM, és mégis feljebb toljuk a felbontást, akkor meglepő módon még egy ilyen baráti árú grafikus kártya is elég jól futtatja a játékot, a minimális beállításokon (ami itt a normal) 30-60 fps-sel megy. Cserébe persze nem lesz annyira szép, és néha meg tud akadni egy-egy pillanatra, de teljesen játszható. Most viszont mielőtt továbbmennénk, álljunk meg egy pillanatra, mert érdemes megnézni az alábbi videót, ami nagyon szépen megmutatja a különböző beállítások hatásait a kinézetre.
Mint látható, a High beállítások elég nagy előrelépést jelentenek, felettük néha már vadászni kell az eltérésekre, de például az árnyékok elég látványosak tudnak lenni (cserébe terhelnek is nagyon). Végigpróbáltuk egyébként a játékot egy sor videókártyán, és az eredmények elég biztatóak lettek. GeForce GTX750 Ti és Radeon R7 260X kártyákon például nagyon könnyen elérhető az átlag 60fps. Persze hozni kell némi áldozatot (például MSAA-t kikapcsolni), de a végeredmény még így is szép lesz, mert 2 gigás példányok esetében használhatunk magas minőségű textúrákat. Egy szinttel feljebb, ahol a GTX960 és az R9 280 van, már csak nagyon minimális kompromisszumokat kell hoznunk 1080p-s felbontás esetén, ha szeretnénk 60 fps közelébe jutni. Az R9 280 egyébként magasabb minőségi beállításokat engedélyez, a 3GB memóriája miatt. A 2GB-ból sajnos elég könnyű kifutni, és talán meglepő, de igazából a 3-ból is ki lehet, ha elkezdünk mindent maxra tekerni 1080p-n. Ettől függetlenül azt mondjuk, hogy a GTX960 és az R9 280 már nagyon jó kártyák a GTA alá, ami felettük van, csak akkor szükséges, ha nagyobb felbontáson (1440p/4K), vagy a legdurvább beállításokon akarunk játszani. Hogy pontosan mire is képes egy R9 290X vagy esetleg egy TITAN X, az a keddi TITAN cikkünkben megtalálható. Nvidia kártyatulajoknak egyébként van egy nagyon részletes leírás a cég honlapján, hogy mi mire van hatással, érdemes lehet átfutni rajta (vannak összehasonlító képek is).
Minimális beállításokkal is kicsit kicsúszunk az 1GB memóriából (1080p)
2GB memóriába már sok minden belefér, de a legjobb textúrák azért nem
3GB-nál viszont már szabadon állítgathatjuk a legtöbb kapcsolót a maximum felé
Processzorból egy fokkal válogatósabb a játék, elindul kétmagoson, de nem árt, ha annak viszonylag magas órajele van, különben csúnya akadásokra lehet felkészülni. Összefoglalva a tapasztalatainkat ami fontos a GTA V-nek egy PC-ben az a sok videó RAM. Emellett ha van egy közepes procink, akkor igazából szinte akármelyik modern VGA megteszi, fogunk találni olyan beállításokat, amikkel még jól is néz ki, és normális sebességgel is fut, nagyon jól skálázható a játék. A beállításainkat pedig könnyen letesztelhetjük, hála a beépített benchmarknak, DE! Előtte végig kell csinálni az első küldetést. Ezt az apróságot nem köti az orrunkra a játék. A legjobb ha eljutunk Franklin házáig, különben nézhetjük a végtelenített töltőképernyőt, majd a Windows asztalunkat a benchmark helyett… Ráment erre 1-2 óránk, mire rájöttünk, akkor mondjuk épp nem gondoltunk szépeket a Rockstar programozói gárdájáról. Ráadásul nekünk sikerült előhoznunk azt a bugot is, aminél elromlik a mentés, és akárhányszor el akarjuk indítani a sztori módot, csak végtelen töltőképernyő lesz a jutalmunk (néha az Online mód elindítása megjavítja). Szóval azért van itt még pár furcsaság, de a fórumok alapján szerencsére kevés embert érintenek (azoknak persze elég frusztráló lehet).
Leszámítva ezt a két dolgot, játék közben nem futottunk bele problémákba, tehát egy jól optimalizált, kevés bugot tartalmazó produktumot kaptunk, ami ráadásul még mindig az egyik legjobb játék az utóbbi évek terméséből, szóval akinek kimaradt eddig, annak mindenképpen ajánlott felvennie a listájára, jó eséllyel nem fogja megbánni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

56. Whysper
2015.05.08. 09:50
nekem:

Fx 8120 (4,2Ghz) + 7870OC
Full HD high / very high / MSAA off, de a többi maxon / min 39- max70-80 Fps / átlag 45-50 fps...

Telejsen játszható,, akadás mentesen. 2048 MB Vram és úgy a settingsben ,hogy 2014 mb -ig van setupolva.

Soha nem volt még egy micro lagom sem. Multiba legalábbis soha. Story módot nem próbáltam még.

- Viszont ami vicces,hogy a Gigabyte Easy tune fagyasztottak a gépet és azt kikapcsolva megoldódott ez a probléma.. amit nem értek ,de biztos....(csak GTA 5)

- Másik ,hogy How to Fix “Failed zlib call” error in GTAV PC -- nekem ilyen problémám volt a ehhez le keleltt szednem egy Python-t meg egy pad-ot hozzá aztán letölteni azt a pad file-t amit elindítva a python le checkolja a fileokat és nekem hiába írta ,hogy kész a gta 5. El is indult,de kidobált... mire ez a Python kiírta a check után ,hogy a x64m és a x64h hibás azt.. letöröltem .. lAucher indítása rendszergazda módban és letöltötte új.

-3. hiba ami vicc.... volt,hogy 3,5 Mb/sec helyett 400 Kbyte/seccel töltötte lefele. Viszont akkor is lefogta az egész sávszélességemet. szóval netezés letöltés közben nem volt.Ezt a 3 dolgot leszámítva amiből 2-t megoldottam (letöltés sebesség dolgot nem bírtam megoldani) Teljesen rendben van a játék. Csak ajánlani tudom... Jó kis kikapcsolódást nyújt....


Megérte megvenni.


Köszi a cikket!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. kadarivi Whysp...
2015.05.08. 10:26
Ha nem elírás a 3,5 Mb/s, akkor nem is fogsz többel letölteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Peti87B
2015.05.08. 11:13
Aa cikkben a Texture Quality fel van húzva High-ra, nálam akkor majdnem 2,9 GB VRAM kell, viszont a cikkben szereplő képeken csak 2 GB-ot eszik. Hogy lehet ez? (a többi beállítás szinte megegyezik)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. kazsakke Peti8...
2015.05.08. 11:24
msaa meg tudja dobni elegge, azt nem kapcsoltad be?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Peti87B kazsa...
2015.05.08. 11:25
igen, az lehet be van kapcsolva, otthon majd csekkolom! köszi a tippet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Atesz1987
2015.05.08. 12:02
Én egy Acer TravelMate 6594G-vel szaladtam neki (i7-es M620-as proci 2.67 GHz, Mobility Radeon HD 5470 1 GB DDR3), de lehet vele játszani. Persze minden full minimumon, és így is be-be szaggat, de teljesen jól játszható.

Persze azért van normális asztali gamer gép is, csak azt csak meló után tudom elővenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. tibaimp
2015.05.08. 12:10
Már tolom egy ideje, és a grafika valóban szép, de ami nagyon jó benne az az autók fizikája, mozgása, állítom jobb mint sok "szimulátor"....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. Atesz1987
2015.05.08. 12:13
Amúgy a full minimum grafikával is majdnem szebb, mint xbox.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. csx01
2015.05.08. 12:38
Core i7 2700K, Sapphire HD 7970 3GB, 8GB 1600Mhz DDR3
Minden full, kétszeres AA, ritkán megy le 60 FPS alá, mondjuk megdolgoztatja a videokártya ventit rendesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Whysper kadar...
2015.05.08. 13:29
35 megás netem van.. akármit töltök azt írja 3,543 mb/sec vagy 3,632 mb/sec....

GTA 5 letöltéseknél is volt olyan ,ho gyfelgyorsult 3,5 mb/sec-re úgy a 30%-a úgy jött le. aztán a többi 70%-on visza esett 0,4-0,5 mb/sec-re... és be is lassult,de a teljes netemet lefogta. egy képet alig bírtam chrome-ba vagy firefox-ba megnyitni és más készülékkel is ami ugyan azon a hálózaton volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. kazsakke Whysp...
2015.05.08. 13:38
na szoval
az internetszolgaltatok mindig megaBIT per masodpercben adjak meg a sebesseget, egyszeruen azert mert igy egy nagyobb szamot tudnak mutatni
jeloles: Mbps, Mb/s
amit a letoltesnel latsz az megaBYTE per masodperc
mivel 1 byte = 8 bit, igy kozelitoleg ki is jon az eredmeny
jeloles: MBps, MB/s
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. Lazahunter Whysp...
2015.05.08. 13:51
Mit szoptam én is a letöltéssel ... brutálisan lassan jött, néha, ha leállítottad meg megint elindítottad egy kicsit felpörgött, de ennyi .... és így szedj le 60GB-ot .......... fél napos szopás után leszedtem inkább a MEGA-ra kirakott fullos preload verziót, az jött full sebességgel.

Ez volt az ára, hogy nem dobozosan vettem meg, hanem csak 8500Ft-ért digitálisan

Mondjuk még a dobozosok sem jártak jobban, mert hiába ment fel nekik gyorsan lemezről, arra még rátöltött 5GB-ot a netről, ami ők is szedhettek gigalassan ... mondjuk aztán azt is kidobták az okosok megosztásra, így be lehetett gyorsítani
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. lestyanrob... Lazah...
2015.05.08. 14:24
Ha Steam-ről szeditek, érdemes másik szerverre átkapcsolni, Magyarországról mondjuk Russia - St. Petersburg vagy hasonlóra. Nekem így 4.5 MB/s átlaggal jött és a beállítások között egyből logikus helyen van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. cworm Lazah...
2015.05.08. 14:54
Erről a preload verzióról tudsz esetleg több infót mondani? Guglival egyelőre nem találtam. Torrentről esetleg nem lehet leszedni előre a szükséges fájlokat?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. vista4
2015.05.08. 15:07
cworm
http://wareznet.co/index.php?/topic/4-gta-5-pc/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Phantomstr... Atesz...
2015.05.08. 15:15
"Persze minden full minimumon, és így is be-be szaggat, de teljesen jól játszható."

Ez így kicsit ellentmondásos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. Atesz1987 Phant...
2015.05.08. 15:35
A konfigurációhoz képest teljesen jól játszható, így értettem. Azért ez a laptop új korában sem képviselt túl nagy erőt, még is eldöcög rajta a GTA5. Ez azért szép eredmény szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. Gyussz
2015.05.08. 16:10
A játékmentés dolog engem is utolért. Szerencsére online-ból át lehet lépni story módba, és egy-két mentés után már a story mód is betölt magától. Legalábbis azóta nem jött elő újra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. mikej95
2015.05.08. 16:17
Az önlimitálás csak egy kicseszés, azt írja, hogy a beállításaim túl magasak, mégse laggolok és jobban néz ki, mint a konzolos verzió. Egyjátékos mod-ot telepítesz? Bannolnak a francba. Undorító amit művelnek, a legutóbbi patchek sem arra utaztak, hogy jobb legyen a játék, hanem, hogy nehezebben lehessen moddolni azt. Láthatóan a Rockstar is elkezdett gödröt ásni maga alá, ahogy az Ubi és az EA.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. TheRealTsL
2015.05.08. 16:26
Az autók mozgását szimulátorokhoz hasonlítani azért kicsit erős, főleg, hogy az összes úgy kanyarodik, mintha összkerék-kormányzott lenne. Maradjunk annyiban, hogy megszokás után élvezetes árkád.
Az online részbe csak a sztori mód után léptem be, abban így még csak ~16 órám van. Vásárlás előtt tartottam tőle, hogy nem fog megfogni, de nem lett igazam szerencsére. Elmebeteg tud lenni még barátok nélkül is, velük meg pláne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Kerub88
2015.05.08. 18:29
Iponon vásárolt Sapphire r9 290-es 4GB VRAMal és AMD FX 8350-es minden full-ra húzva 1080p-ben döccenő mentesen vitte. 30-60 között mozgott az FPS, átlagban 50 körül ami nekem több mint elég volt. Előtte egy olyan gépem volt ami mindent max 20-25 fps-el vitt, szinte fura is volt ilyen magas fps szám mellett vezetni

Mindenkinek ajánlom ezt a nagyon részletes grafikai beállítások tutorialt (a cikkben van video is, elég azt megnézni). Nagyon sokat fog segíteni ha állítgatni kell a csúszkákat. Van egy csomó dolog ami szinte észrevehetetlen szinten tutningolja a grafikát de annál többet zabál. Ezekre nagyon jól rávilágít ez a tutorial.

Végezetül még egy tipp: ha állítgatnod kell a grafikát akkor az autó és NPC populációt húzd maxra akármi másról kell lemondanod. Ez a beállítás adja kiemelkedően a legtöbbet a játékélményhez. Barátaim akik last gen konzolon játszották ki mind arra panaszkodtak, hogy szépnek szép a játék de olyan élettelen a város. Na ennek pont az ellenkezője igaz a PC-s verzióra ha ezt a beállítást magasra húzod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Lugi
2015.05.08. 20:46
Egy c2d+4850 512megával szerelt gépen zéró értelme lenne megpróbálni a játékot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Lugi
2015.05.08. 21:17
Értem, köszi. Ha egyszer ki tudom próbálni valahogy, majd megnézem azért. Gépet nem fejlesztenék emiatt, mert játszani nem szoktam, de ezt azért megnézném...

szerk: Ennyire nem vagyok mod szaki Meg úgy vagyok vele, ha egyszer majd költök a gépre, akkor az egy komplett upgrade lesz. Csak jelenleg nem látom értelmét, netezésre, filmezésre ez is bőven elég, játszani 1-2 éve nem játszottam semmivel. De akkor lehet, hogy a gta-val sem fogok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. otikee
2015.05.09. 06:51
Nekem fix 60 fps megvan max 57 re ment le eddig.
Az árnyék nincs maxon hanem csak high.
Procit nem nagyon eszi kb 35 fok vga meg 62 játék közbe.
A multi eszméletlen le köti az embert 2-3 óra hamar elmegy 10 percnek tűnik

1920x1080
i7-4770k
GTX 970 Strix
8 giga ram 1866mhz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. csabi02
2015.05.09. 09:56
A story-t múltkor kipörgettem és sztem rövid volt.
Meg így,hogy Trevort és Michaelt nem nyírtam ki alig van 16millám,azt a golf klub meg 150milla...
A multi eleinte tetszett,de itt is az a baj mint a többi játéknál...csalók,modderek,gyerekek hentelnek stb (bár kibasszák őket,de az sok idő és addig idegesítik az embereket)
pl elkezdtem és még semmim nem volt azt mindenki legyapott engem páncélozott verdákkal,sniper,rpg-vel az is egy baromság,de versenyek elég jók és jó lóvé is.
billentyűvel is első voltam kb 1órán át,minden körben olyanok ellen akiknek már 130+-os szintje van...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. djbundy
2015.05.09. 10:49
Három procival próbáltam az alábbi konfigban:

Z87 Extreme6
R9 280
8GB Ram
1080p

G3258@4600MHz: 46X100; 1.280V
High/Very High 40-60fps

néha minimális 1-1 beszaggatás van, valószínűleg a proci miatt mert szinte folyamatosan 100-on megy a két mag,

i3-4130@3400MHz
High/Very High 45-60fps

bár itt négy szálon dolgozik a proci, de jóval kisebb órajel van a fentihez képest. mind a négy szál majdnem 100%-on van terhelve játék alatt, szinte ugyanazt produkálja mint a kis kétmagos proci.

i5-4670@3600MHz
Ultra/Very High 50-60fps

70-80%-os a prociterhelés, semmi akadás, játék közben a részletesebb grafikai beállításokat csak akkor vesszük észre, ha megállunk és kimondottan keressük.

Kb. 18-20 órát raktam már bele és 52%-nál tartok a storyban.
Tény, hogy nem siettem el. Teniszeztem, hullámvasutaztam, jó pár helyen megálltam nézelődni, igyekszem minden kis küldetést is megcsinálni, végignéztem az átvezetőket. Kb 45-50 órára saccolom a végét és ha így nézem akkor óránként 300Ft-ba került a játék és még nem is multiztam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. TheRealTsL csabi...
2015.05.09. 11:15
A Freeroam-ot felejtsd el kb 40-es szint előtt, csak felidegesít. Pláne mikor előkerül egy spawn-killer banda és esélyed nincs semmire, ha bent maradsz.
Jó lóvé és xp a küldetésekben van, azzal hamar lehet szintezni és kikerülöd a gyökereket is. Aztán, ha már van viszonylag tűrhető felszerelés, akkor jöhetnek a Heist- küldetések.
Simán, menüből, quick job/join mission/stb..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. MastR
2015.05.09. 17:10
"3GB-nál viszont már szabadon állítgathatjuk a legtöbb kapcsolót a maximum felé" 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Kajafun
2015.05.10. 08:58
Én is megvettem, nem bántam meg!
Storyt kise próbáltam, csakis online nyomatom.
I7 4790+290oc-val azért sikerül alt+tabozgatások után végleg beakasztani a játékot, ilyenkor kell egy restart...
Az 51-es körzetből pedig egyszer sikerült kicsalnom a tankot, utána bebugolt a kapurendszer és azóta beragadnak a tankok... Gyanítom a kapuőr nyitná a kaput, de az a hülye elmegy máshova es ha 10m-es körzetben megközelítjük, jutalmunk egy rakás csillag!
Amúgy nagyon klassz, csak ugy repül az idő míg játszok vele!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. asdsa Lugi
2015.05.10. 13:41
Én gt 220+i3 530-on próbáltam. Privátpék.se verziós crashelős, úgyhogy sokat nem próbálkoztam vele, de meglepően jól viszi. A 4850 azért egy más kategória, mint a gt220.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Lugi asdsa
2015.05.10. 21:14
Na, sikerült kipróbálni, de sajna a 512vram miatt (is), kb játszhatatlanul szaggat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. HiperHunte...
2015.05.10. 21:43
Mi lehet nálam a probléma?
i5-4570 3.2 Ghz
8gb 1600 Mhz
r9 280x 3gb

És ezzel a konfiggal rendszeresen beszaggat.(Néha 20 fps-re is leesik)
Mindegy, hogy milyen beállításon(kivéve low).
Ezt mi okozhatja?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. pdx06 Hiper...
2015.05.10. 22:13
Mindenkinél beakad, főleg a városon kívüli területeken ugyanúgy egy alapkártyával mint egy drágábbal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. pdx06 Lugi
2015.05.10. 22:14
512Vram már a GTA4-nek is kevés volt. Főleg hogy a 4GB is erősen a vörös területen van nagyobb beállításoknál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. pdx06
2015.05.10. 22:25
A grafikánál engem nagyon idegesített pár dolog, szerencsére végül elég pofássá lehetett tenni a kezdetleges Sweetfx-ekkel is. Nem lehet kontrasztot, saturation-t állítani, ennek köszönhetően olyan ocsmány fényviszonyok uralkodnak a játékban hogy döbbenet. SFX nélkül homályosabb, színtelenebb és az egész képernyőt kitöltő világosság (mint amikor az ember fullra húzza a kontrasztot és a fényerőt) nagyon zavaró volt, főleg amikor éjszaka volt a játékban. Mostmár rendesen fekete az ég éjszaka, nem pedig világoskék és eltűnt az egész képernyőre kiható világosság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. djbundy
2015.05.10. 22:57
az én kedvencem és fps csökkenés sincs:
☣Quentin's ♣ Realistic ♣ Awakening☣
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Kajafun pdx06
2015.05.11. 07:24
Nekem már nem akad sehol, rászántam az időt a beállításra
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. fics
2015.05.11. 08:00
Sziasztok!

Nekem olyan problémám van. GTX 560 1GB, I5 3.0GHz, 8GB DDR3
Nagyon szépen fut a játék talán 2x akadt be 1 pillanatra az autópályán.
De a hiba ami néha zavaró, hogy bizonyos helyzetekben belsőnézetél, vagy autós külső nézetnél függőleges és vízszintes vonalak jelennek meg. Általában ha a kocsi megtörik. És nem tudom ez a játék hibája vagy a gép hibája.... : Tört játék mert nem mertem megvenni ne maradjon rajtam ha nem működik. És most aggódom hogy ha megveszem is ezt tapasztalom majd esetleg... vagy sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. csabi02 fics
2015.05.11. 08:33
nekem még ilyen nem volt,bár eredetivel nyomom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Andrejka fics
2015.05.11. 09:21
Szerintem kifutsz a VRAM-ból. Vegyél vissza valamit a beállításokból. Amúgy az eredeti már túl van néhány patch-elési körön, lehet, hogy ott már meg van oldva. Nekem sem volt ilyen gondom vele, bár nekem 4GB VRAM-om van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Andrejka Hiper...
2015.05.11. 09:26
A grass minőségét állítsd be normal-ra, vagy legfeljebb high-ra és nem lesz gond. Nekem GTX980 mellett is csak high-on van, mert totál fölösleges szenvedtetni a kártyát, ráadásul ha fel van rakva max-ra, akkor van, hogy leesik 30 fps-re. High grass-al stabil 60 fps, mindig.
Én még azt vettem észre, hogy ha játék közben leesik az fps, az árnyákok minőségének megváltoztatása (pl.: soft-ról sharpra, majd vissza) mindig segít rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. yoman3d
2015.05.11. 15:13
Akinek gyengébb gépe van az se keseredjen el. Nagyon jól lett optimalizálva a játék. Nekem egy Core2Duo E8200 procivall és egy MSI GeForce GTX275-el teljesen jól megy. Igaz csak 1024x768-as felbontást bír meg mert 897 Mb VRam van, de élsimítással nem néz ki rosszul. És nem kell full minimumra huzni a grafikát. Nekem ezen a gépen jobban megy mint a GTA 4. Ja és gyönyörű a játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Terror yoman...
2015.05.11. 15:26
1024x768? Hát végül is nincs ok az elkeseredésre... Utoljára azt hiszem tíz éve játszottam ilyen felbontáson, már akkor is hatalmas élmény volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. csabi02 Andre...
2015.05.11. 19:41
Akkor nekem nem is kéne működnie...
1gigás 5870 es 1920x1080-ban minden beállítás normalon és bár 119x/1024-ot ír így is,de 54-75fps között produkál zakkanás nélkül.

Gondoltam kipróbálom high beállításokon és úgy kb 18xx/1024 megát írt,de a vicces az volt,hogy nem akadt hanem ilyen 31-39fps-t tolt,mondom akkor konzol mode on és vsync meg half bekapcs és gyönyörű stabil 30fps-el toltam kb 10percig, aztán a lassított felvétel hatás miatt inkább maradok a normal minőségen,de legalább hasít

(próbáltam cf-ben is és meglepő dolgok voltak.
Akadt mint a szar,2db 5870 kevesebbet produkált mint 1db és a játék összeadta a 1giga vram-ot is,meg a full normal beállításokon amin most van 1db-al ugyanez 2db esetén már 119x mega helyett 16xx/2048 megára duzzadt)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Andrejka csabi...
2015.05.12. 10:45
A beállításokban mutatott VRAM használat csak egy elméleti maximumot jelent, hogy annyit fogyasztana, ha minden tényező adott lenne. Leginkább csak tájékoztatás. Ha kifut a VRAM-ból a kártya, akkor normál esetben elkezd kicsit döcörögni, amíg fel nem tudja szabadítani az adott memória területet a következő műveletnek, ilyenkor jönnek a nagy fps drop-ok.
A CF-hez egyáltalán nem tudok hozzászólni, mert még sosem láttam élőben, csak olvastam, hogy a memória kezelés nem túl fényes. És úgy tudom, hogy ez SLI-re is igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. kobalu91
2015.05.12. 22:53
Szóval ha jól olvasom akkor i3-4030u 1.9 Ghz procival és 2 gigás GeForce 820M videókarival esélytelen hogy mozgásra bírjam még minimális beállításokkal is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Krityu kobal...
2015.05.12. 23:13
Simán fog menni közepes beállításokkal.
Én FX6350 6 mag, R7 250 1GB ram, és 4 GB ram mellet simán játszok vele. Textúra Normál, ami nem emeli nagyon a VRAM használatot maxon a többi low és simán megy 1920x1080. Elvileg 1,5GB kéne neki azt írja a beállításnál, de megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. kobalu91 Krity...
2015.05.13. 00:56
a proci miatt aggódok, mert mindenhol azt láttam, hogy az elvileg a minimum alatt van jóval, de akkor teszek vele egy próbát Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kobalu91 Krity...
2015.05.13. 00:56
a proci miatt aggódok, mert mindenhol azt láttam, hogy az elvileg a minimum alatt van jóval, de akkor teszek vele egy próbát Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. kobalu91 Krity...
2015.05.13. 00:56
a proci miatt aggódok, mert mindenhol azt láttam, hogy az elvileg a minimum alatt van jóval, de akkor teszek vele egy próbát Köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. fics
2015.05.14. 14:34
Köszi a válaszokat. : hát próbálkoztam a beállításokkal hátha sikerül valamit megoldanom. de 1 GB alatt mutatja a memóriát.
Akadni egyáltalán nem akad de ezek a csíkok akkor is megjelennek.

Álltalában belsőnézetnél a fegyverek csövétől a bal oldali irányban egyenes 1 cm vastagságú csík ugrik fel sokszor.

Autós nézetben az autó sarkaitól meg ahol meg van törve függőleges és víz szintes irányba villannak fel a csíkok... : : nem mindég de van amikor elég zavaró : GTX 560 1GB 8gb DDR3 I5 3GHz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. NikyZ
2015.05.24. 13:59
nekem AMD Radenon HD 6670 2GB vga van benne, meg 2x3ghz-es proci...milyen beállításon menne jól?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Terror NikyZ
2015.05.24. 14:07
Kb. semmilyenen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.05.24. 18:18
hát ez elég biztató...még low-on sem? úgy tudom elég jól van optimalizálva...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pal07
2015.06.04. 02:25
előző részhez képest picit optimalizáltabb végre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. flekkdapro... Whysp...
2016.04.24. 13:34
Szia ne haragudj de szeretném megkérdezni hogy hogyan kell fixálni ezt a Failed zlib call” error in GTAV PC mert sajnos mindig kidobja nekem is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!