iPon Cikkek

GT430: Kiteljesedett a Fermi család

Dátum | 2010. 11. 08.
Szerző | Svindler
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Befutott hát a GT430 és ezzel az nVidia egy 8 hónapos szakaszt lezárva befejezte a 400-as sorozat kiadását. Variálni persze lehet még a mostani kínálatot (nemrég jöttek a pletykák egy esetleges GTX460SE-ről), de új chipet már nem fogunk látni, a GF108 teljessé tette a családot. Az olcsóbb kártyákat hajtó GPU folytatja az eddigi felezgetős trendet, legalábbis ami a shaderek számát illeti, mert a chip többi részén kicsit kuszább a helyzet.


Ha még emlékszünk a GF106-ra, ott négy shader tömb volt, összesen 192 CUDA magot nyújtva. Itt kettő van, és mivel most is 48 shader van egy blokkban, így összesen 96 CUDA maggal rendelkezik a GPU. Mivel a textúrázók is az SM tömbökben vannak, így azok frontján is szimpla felezésről beszélhetünk, 32 helyett 16-tal kell beérnünk. A memóriavezérlőt persze nem felezhették meg, hiszen a GF106-ban 3x64 bites volt (amiből csak 2x64 aktív egy GTS450-ben), úgyhogy lehetett válogatni a 64 és a 128 bites vezérlő között, és szerencsére az nVidiánál az utóbbit választották. A ROP-okat viszont elég durván visszanyesték. A GF106-ban három blokk volt és blokkonként 8 ROP. Itt maradt egy blokk, ez tiszta sor, de még azt is lefelezték, így maradt összesen 4 ROP. Hogy valaminek örülhessünk is, azért illik elmondani, hogy ez az első Fermi variáns, aminél nem úgy kezdték a végleges kártyák kiadását, hogy letiltottak benne ezt-azt. Persze nem is nagyon van mit tiltogatni, de azért létezik az OEM piacra egy GT420-as nevű kártya is, amiben az egyik shader tömb inaktív. Nem sok értelme van az biztos, de attól még van ilyen.


Olyan videókártyákat válogattunk össze a mai tesztre, amik 20 ezer forint környékén vannak. A táblázatból látható, hogy mindegyik több textúrázóval és ROP modullal rendelkezik mint a GF108-as. Élsimítás használatánál különösen fájhat a kevesebb ROP, de majd meglátjuk, hogy pontosan mennyire. A kártya órajeleivel nincs gond, a shaderek száma pedig változatlan az előző generációhoz képest. Memória-sávszélességet tekintve a GT430 egálban van a legnagyobb ellenfelével, a HD5570-essel, de fontos megjegyezni, hogy bár mi 900MHz-es példányokat használtunk, a legtöbb kapható kártya 800MHz-es (mindkét félnél). Ismerkedjünk is meg a mai főszereplővel, amin nem fukarkodtak az órajelekkel:

Gigabyte GT430 1024MB OC

A Gigabyte kínálatában jelenleg ez az egyetlen GT430-as, ami ráadásul nem úszta meg és egy kicsit túl is hajtották. Ez azt jelenti, hogy a GPU 700 helyett 730MHz-en ketyeg (a tesztek idejére mi visszavettük 700-ra), míg a memória 900MHz-es. Alacsony profilú VGA-n érdekes látvány a kétventilátoros hűtő. Hogy mennyire hatásos az majd kiderül, de az tény, hogy mini erőműnek tűnik tőle a kártya.


Kimenetek tekintetében a manapság szokásosakat kapjuk: egy HDMI, egy DVI-I és egy opcionális D-sub csatlakozó van a kártyán. Utóbbitól megszabadulhatunk, ha a kártyához adott kisebb hátlapot használjuk, ez az egyetlen extra amit a dobozban találunk majd.

Némi feketeleves

Mielőtt nekilátnánk a teszteknek, el kell mesélnünk néhány rossz tapasztalatunkat a kártyával kapcsolatban. Először is a HDMI kimenet kezelése elég pocsék lett, ami egy HTPC-be is szánt kártyánál elég kínos. Nagyon nehezen volt összehozható, hogy a teljes kép látszódjon a TV-n, csak úgy ment, ha az nVidia driveréből beállítottunk egy lehetetlen felbontást (1820*1000 körül) aminek hatására persze az 1080p-s filmeket is elkezdte összenyomni a kártya. Az csak hab a tortán, hogy a driver az állítgatás közben kétszer lefagyasztotta a gépet, pedig ez már a második WHQL minősítésű illesztő-program a kártya megjelenése óta. A félreértések elkerülése végett a TV-n egy jóval régebbi integrált VGA (HD4200) tökéletes képet ad, úgyhogy nem lehet a kijelzőre fogni a hibát. A második érdekes probléma, amivel nem tudtunk mit kezdeni az az, hogy HDMI kimenetet és 1920x1080-as asztalfelbontást használva két tesztjáték nem volt hajlandó DX10-es módban elindulni (Resident Evil 5 és Stalker). Érdekes módon az asztal felbontását csökkentve a probléma megoldódott, a többi kártyával pedig nem volt ilyen gond.

Tesztkonfiguráció
Alaplap: Gigabyte X58A-UD3R
Processzor: Intel Core i7-930
Memória: 3x1GB Kingmax DDR3-1333
Grafikus kártyák: Sapphire HD5570, ASUS HD5670, ASUS GT240 GDDR5, Gigabyte GT430 OC (mindegyik kártya referencia órajeleken ment)
Tápegység: Corsair TX650
Operációs rendszer: Windows 7 Home Premium 64bit minden frissítéssel
Driverek: Catalyst 10.10, GeForce 260.99


Üresjáratban nagyon közel van egymáshoz a mezőny összes kártyája (szinte mérési hibán belül), úgyhogy megint a terheléses rész az érdekesebb, a legalsó és a legfelső kártya között ugyanis 30W különbség van, ami ebben a mezőnyben sok. A GT430 pont befészkeli magát a két Radeon közé, ami az eddigi Fermis tesztek alapján nem túl meglepő, a sok karcsúsítás ellenére is várható volt, hogy a HD5570 felett végez.


A hőmérsékletek nagyon hasonlóak, csak az 5570-es melegebb egy kicsit a többieknél üresjáratban, ami az alacsony profilú kivitelnek és a lassan pörgő ventilátornak köszönhető. A Gigabyte GT430-asán a két légkeverő megteszi a hatását, üresjáratban még mérete ellenére is hűvös, de terhelés hatására már ugyanott van mint a többiek és megjön a hangja is. Filmnézés alatt halk a kis kártya, de játék alatt már súg rendesen, 70 fok felett majdnem a maximális fordulatszámukon tekernek a kis ventik.

Tuning

Az idei kártyák elég nagy részében volt még tartalék, úgyhogy természetesen azt is megnéztük mire képes a kis GT430 ha addig tekerjük, amíg el nem kezd kegyelemért könyörögni. Az eredmények nagyon szépek lettek, a GPU betonstabil volt 875MHz-en, ami 25%-os tuningot jelent. 900-on is elment, de hébe-hóba már lefagyott, látszik, hogy valahol itt lehet a határa, egy szerencsésebb példánnyal talán ez is ment volna. Ami viszont a GPU-nál is nagyobb meglepetést okozott, az nem más, mint a memória. Az alap 900MHz-es órajelet egész 1080-ig tudtuk húzni (ez volt a maximum az AfterBurnerben), ami nagyon szép eredmény a Gigabyte kártyáján erős memóriák vannak. Íme néhány eredmény a sebességnövekedés érzékeltetésére:


Most pedig lássuk a játékteszteket!

Megjegyzés: A kártyák ereje miatt főleg 1280x720-as felbontáson teszteltünk, ettől akkor tértünk csak el, ha egy játék nem volt annyira erőforrás-igényes. A tesztben szereplő GT240-es egy GDDR5-ös példány, ami bő 10%-kal erősebb a (G)DDR3-asoknál.


A nyitás egész jól sikerült a GT430-asnak, bő 10%-kal gyorsabb mint a HD5570-es, de elődje a GT240-es nagyon csúnyán elveri.


Resident Evil 5 alatt mindegyik kártya képes 30 fps fölé menni még élsimítás és 1920x1080-as felbontás használata mellett is, csak a GT430 nem, az AA már kifog rajta, így az első nem szintetikus tesztben már kikap a HD5570-től.


A Stalker DX11-es módjából természetesen ki kellett hagyjuk a GT240-est, mert csak DX10.1-es. A két low-profile kártya most nagyon közel van egymáshoz, a GT430 csak egy hajszállal erősebb.


A Final Fantasy IV benchmarkban nagyon elhúz a HD5670-es, a többiek elég közel vannak egymáshoz.


A tesszeláció miatt ebből a tesztből a GT240-es kimaradt, és az alacsony felbontás ellenére csak a HD5670-es képes 30fps fölé kúszni. A rivális kártyák megint közel végeztek egymáshoz.


Borderlands alatt már megszokhattuk, hogy nagyon jól teljesítenek a Fermi-k és most sincs ez másképp, ez az első diagram, amin a GT430-as képes megelőzni a GT240-est, amit a kétszer annyi ROP és textúrázó sem képes megmenteni.


Crysis alatt nagyon sokat számítanak a különböző minőségi beállítások. Mainstream séma használatával még élsimítás mellett is játszható mind a négy kártyán a játék, míg Gamer-en már élsimítás nélkül is elkezdenek köhécselni a kisebbek.


Far Cry 2 alatt az 1280x720 élsimítással szinte ugyanazokat az eredményeket hozza, mint az 1600x900 élsimítás nélkül, egyedül a GT240 táltosodik meg. Különös, hogy ennyire a padlóra küldi a 4xAA, főleg a GT430-cal szemben.


nVidia logo ide vagy oda, ezt a kört ha nem is sokkal, de a HD5570 nyerte.


Just Cause 2-ben még a GT240 is a HD5570 alá szorul, a GT430 pedig nagyon lemarad.


HawX alatt a jelen és múlt GeForce-a egyformán teljesít, pont a két Radeon között vannak.


A World in Conflict szereti az nVidia kártyákat, a GT430 mégsem bír a HD5570-nel. Ez azért van, mert Very High beállításon a WiC eléggé memória-sávszélesség igényes.


A Bad Comapany 2 is szereti a sávszélességet és a Radeonokat is. A GT240 csak azért képes a HD5670 mögé befutni, mert csak DX10-es módot használ.


A Fallout 3-ban általában nagyon jól teljesítenek a Fermi alapú GF-ek, de ez a GT430-ra nem igaz, nagyon szenved.


A Modern Warfare 2 is szereti a GeForce-okat, de a GT430 a kevés TMU miatt nem ellenfele elődjének.

Nincs más hátra, mint összefoglalni az utóbbi két oldalt, lássuk a GeForce-ok és Radeonok keringőjéből ki kerül ki győztesen.


Ha kizárólag csak a teljesítményre összpontosítunk, akkor szinte senki. A GT430 nagyon közel van a HD5570-hez, és bár a GT240 némileg felettük van, azt ne felejtsük el, hogy a tesztben a GDDR5-ös változat volt. Márpedig a két kisebb kártyával a GDDR3-as van azonos áron, az pedig körülbelül ugyanezt a teljesítményt nyújtja, így le is húzhatjuk a listáról, mert a többi kártya fejlettebb nála. Első körben ezért maradjunk a GT430 és a HD5570 összehasonlításánál. Utóbbi már 9 hónapja a piacon van és egy bolhányit olcsóbb is, mint a GT430-as (egyelőre). Előnye, hogy ha akarjuk vehetünk olyan változatot ami három monitort is képes meghajtani, kevesebbet fogyaszt terhelés alatt riválisánál és kiforrott driverek vannak hozzá. A GT430-cal kapcsolatos HDMI problémát nem tudjuk hová tenni, remélhetőleg idővel megoldódik, de egyelőre lutri lehet HTPC-be pakolni. Húzni mind a kettőt lehet, a GT430-at egy kicsit jobban, de ennyivel ki is merültek az előnyei. Lehetne persze dobálódzni például a PhysX-szel, de nem valószínű, hogy valaki bekapcsolná egy olyan játékban, ami már nélküle is lassú.

Ráadásul – bár nincs kétségünk afelől, hogy ezt idővel orvosolni fogják a gyártók – jelenleg csak 1GB-os példányokat kapni. Márpedig az 1GB tulajdonképpen felesleges ennek a kártyának és ez miatt egy nagyon kemény ellenfélbe ütközik, amit úgy hívnak HD5670. Bizony az 512MB-os példányai már egy húszasért hazavihetőek, és így egy pillanatig sem lehet kérdéses, hogy melyik éri meg jobban. Összefoglalva tehát a mai cikket, 20 ezer forint környékén (főleg ha nem számolunk tuninggal) mi mindenképpen a HD5670-est ajánlanánk a felhozatalból. A GT430 sajna már fél évvel ezelőtt is felesleges lett volna a mezőnybe ilyen áron.

A tesztkártyákat köszönjük az Asus magyarországi képviseletének és Cédrus Számítástechnikai Kft.-nek!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

45. Fzoltan
2010.11.08. 08:18
Alapos teszt, nem meglepő eredménnyel. Kérdés: a végső összesítésben a GT240-nél benne volt az is, hogy Bad ompany 2-ben DX10 módban futott? Ha igen, akkor kicsit csalóka az összkép, de a lényegen nem változtat: 20e alatt ritkán érdemes videókártyát venni, mert a 10 és 20e forintos kártyák között nem 2x-es teljesítménykülönbség van, hanem jóval több.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. silentfrog
2010.11.08. 08:29
"A GT430 sajna már fél évvel ezelőtt is felesleges lett volna a mezőnybe ilyen áron."-Itt a lényeg!
Szinte egy árba van a 4850-Gts 250 kártyákkal,ami azért durván elpáholják/2 k a különbség itt az iponon/
Ha valaki meg ért a tuninghoz akkor lefele is csökkentheti a feszültséget és az orajeleket ezeken a kártyákon,igy már a fogysztásban sem lesz akkora különbség.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Juliska
2010.11.08. 09:08
Ezt a kártyát nem tudom hova tenni. Az NV pontosan tudja, hogy a Fusion processzor ezt a szintet hozza IGP-ből. Ha nem erősítenek elvesztik a teljes belépőszintet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. neofery
2010.11.08. 09:09
Az ATI most jobb választás minden fronton.De ki tudja hogy mit hoz a jövő?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Fzoltan
2010.11.08. 09:26
neofery: Veszélyes vízekre eveztél, mindjárt jön a sok nVidia fan, hogy GTX460... amiben igazuk is van, olyan mértékben, hogy az az egyetlen nVidia kártya, ami megéri a pénzét, ebbe kapaszkodnak sokan. Egyébként tökéletesen igazad van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. gery84 Fzolt...
2010.11.08. 09:32
Az nvidia fanok még nem keltek fel!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. tibi27
2010.11.08. 09:44
1/2 6-kor keltem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Szaby59
2010.11.08. 09:45
A 460 se sokáig éri már meg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. tibi27
2010.11.08. 09:52
Fzoltan:A múlt héten adtam el gtx460-am,és veszek egy oc-s gtx 470-et,és az sem lesz meg 3-4 hónapnál tovább.

GT430-nak meg annyi jelentősége van mint a hasonló áru és teljesítményű AMD-nek,a cikk írójának inkább így kellett volna fogalmaznia.Nagyon szánalmas és gázok vagytok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. silentfrog
2010.11.08. 09:52
"A 460 se sokáig éri már meg..." 37 ezerért mondj jobbat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Joachim21
2010.11.08. 10:21
Érdekes ez a driver hiba, meg kellene nézni még egy kártyát egy másik gyártótól hogy annál is jelentkezik-e.
A Gf108-ast elnézve...körülbelül ez a teljesítmény volt várható, meglepetés nem volt a tesztben. Azt lett volna érdemes mérni még, hogy pl. egy youtube 1080P-s videó teljes képernyős lejátszásánál mennyit segít a Geforce, és mennyit a radeon a processzornak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Fzoltan
2010.11.08. 10:33
tibi27: Miért is vagyunk szánalmasak és gázok? Mert nincs versenyképes nVidia termék? Hogy jön ide a te használt(?) videókártya vásárlásod? Attól, hogy te 470OC-t veszel, még lehet, valószínű, sőt biztos, hogy jobban megérné egy 5870 használtan-újonnan. Sőt, lehet jobban megérné várnod néhány napot/hetet... Kifogást és jó vételt lehet találni használt cuccoknál mindkét oldalon. Én is nagyon jó árban vettem a 4890-emet használtan, most 5-8e-el drágábbak. És? Ennek semmi köze az új kártyákhoz, mint ahogy a te vásárlásodnak sincs. Javaslom, hogy érveket és indokokat használj a minden alapot nélkülöző személyeskedésed helyett. Hogy semmi értelme a kategóriának? Max neked. Ettől még a kategória létezik és fogynak a kártyák. Ennek a kategóriának a győztese pedig színtisztán az AMD. Csak az nVidia fanok és a kevésbé tájékozottak vásárolnak ennyiért "zöld" kártyát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. tibi27
2010.11.08. 10:50
Sose veszek használt terméket,mindíg újat veszek,és ez így is lesz,azt meg aki megveszi tőlem használtan PH!-n,csak jól járnak.Majd akkor írogassál nekem ha TE is ilyen intenzitással cseréled az új karikat,és különben is a cikk írójának szántam azt amin nagyon megsértődtél "A GT430 sajna már fél évvel ezelőtt is felesleges lett volna a mezőnybe ilyen áron."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. rini
2010.11.08. 10:54
A kártyáról az én véleményemet ez a mondat teljesen betakarja."A GT430 sajna már fél évvel ezelőtt is felesleges lett volna a mezőnybe ilyen áron."

Ráadásul nem értem, hogy adhattak ki egy ilyen kártyát ebbe a pozícióba ha tudható volt már hónapok óta, hogy milyen kártyákat tart itt a konkurencia. Nagyon benéztek valamit, az már biztos. Nem lett volna szabad ennyire megcsonkítani.Igaz engem nem érint mivel mindig erősebb kártyák közül válogatok, de ezt akkor is nagy baklövésnek tartom részükről.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Fzoltan
2010.11.08. 10:59
tibi27: Örülök, hogy ennyire megengedheted magadnak, hogy ilyen gyakran cserélj kártyákat, ettől függetlenül nem hinném, hogy jó ötlet a hozzászólás jogát a pénzhez kötni. Az, hogy a cikk konklúziója nem egyezik a Te véleményeddel, még nem jelenti azt, hogy nem lehet igazuk. Az "újságírás" szubjektív. A kártya meg azért fölösleges, mert egy már fél éve létező kártya teljesítménye alá, árában fölé lőtték be az új kártyát. Ebben mi nem tiszta?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. tibi27 Fzolt...
2010.11.08. 11:03
Az hogy nem képesek elfogadni hogy kell a konkurencia,hanem erre bejön egy nV-s hír,és már süllyesztik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Fzoltan
2010.11.08. 11:09
hun: Igazad van <MOD>. 6870 57k. "However, even if the GTX 470 is now only slightly more expensive than the Radeon HD 6870, the AMD product still offers 3% more performance." Van alternatíva. De nehogymár megmagyarázzad, hogy a 470 olyan iszonyat jó vétel (szvsz én nem látok most jó vételt, talán a 6xxx széria, a másik oldalon a 460)
tibi27: Igen, a konkurencia kell, ettől függetlenül ez nem egy versenyképes termék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. psylocke
2010.11.08. 11:22
Ti miért tudtok ilyeneken veszekedni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. tibi27 Fzolt...
2010.11.08. 11:23
Most már odáig jutottam hogy lehet hogy 6870-t veszek,de ha belefutok egy \"microlagg\"-ba,vagy valami sz@r lesz a driverrel vagy a catalyst-tal,akkor tényleg sz@r marad az amd örökre.Csak kiváncsiság képp
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Phantomstr...
2010.11.08. 11:46
Én nagyjából ide vártam. Már a GTS450-GTS250 tesztből is kiderült, hogy jelentős CUDA mag többlettel is épp hogy el tudta verni elődjét, itt pedig ilyen téren egálban voltak.

Az NV-nek már csak az a problémája, hogy 20 és 30 ezer között üres a palettája.
A GTS450 csak pár százassal csúszik bele felülről, a GTS430 pár százassal alulról, az AMD-nek meg már keményen ott van a HD5670. Azért még mindig kár, hogy nem kapta meg a 480SP-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Fzoltan
2010.11.08. 11:47
hun: Eddig sem én kevertem ide a 470-et és a felső kategóriát... De akkor már írok egy megjegyzést a 6850/70-es írásodra is: valóban, az emberek többségét megtéveszheti(feltételes mód), viszont pl. a 6870 teljesítménye az 5870-éhez hasonló, kb 30%-al olcsóbban. Ezt nem érzem hatalmas átvágásnak és lehúzásnak... Szvsz aki most vesz kártyát, és 5870 helyett 6870-et veszi meg, mert hogy az (számozás szerint) gyorsabb, igaz, nem kap teljesítménytöbbletet, de olcsóbban kijön a buliból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Fzoltan
2010.11.08. 11:49
Phantomstranger: Igen, sajnos nincs átmenet, és ha a cikkből indulunk ki, akkor nem is várható. Valószínű a 2xx sorozat megmaradó részeivel szándékozzák kitölteni az űrt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. tibi27 Fzolt...
2010.11.08. 11:53
Az AMD megoldásai mindíg olcsóbbak voltak,csak nem mindíg éri meg,mert ha beleszaladsz egy olyan hibába ami nem biztos hogy user error,akkor aztán keresheted a fórumokat hogy mi is lehet a baj,amire nincs orvosság.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Terror
2010.11.08. 12:26
Ez ugyanúgy igaz az nVidia kártyáira is. Azt meg egy kicsit fail, hogy az első fermi után nyolc hónapnak kellett eltelnie, amíg sikerült nekik teljessé tenni a termékpalettát, és így is csak az ötödik kártyánál járunk, amely erre az architektúrára épül. Én mondjuk nem sietek sehova, de nekik kellemetlen lehet, hogy azt kell lesni, hogy lehetne beékelni minél hatékonyabban két AMD kártya közé egy újat.

Itt egy kép a youtube videók gyorsításáról, amit Joachim hiányolt:Az egész teszt. (az 5670-est ők már nem merték berakni a tesztbe, csak 5570-est DDR3-mal, 5550-est meg DDR5-tel, hogy még egál is legyen)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Joachim21
2010.11.08. 12:53
Nem teljesen mind1 alsókategóriában pl. hogy van DX11 vagy nincs? Én a vitát érzem feleslegesnek leginkább, mert itt az lehetne döntő, hogy valakinek kell-e 3 monitoros támogatás vagy nem? Kell-e Physix(nem 430-nál) és CUDA(rendes GPGPU) támogatás vagy nem? Milyen az energiagazdálkodása, van-e különbség egyáltalán? Ezt kell vétel előtt eldönteni, és akkor mindjárt nem felesleges egyik oldal kínálata sem, és nem azon megy a vita, hogy 3% a teljesítménykülönbség átlagosan hasonló árú termékeknél, hanem lehet választani a különböző + képességek, vagy a terméktámogatás alapján. Az meg hogy ki gyártotta, és mikor dobta piacra, ha nekem megfelel nagyon huszadrangú már.

Terror:
Köszi a képet, mindjárt megnézem, csak annyi csúsztatás íródott fentebb, hogy azokra se volt időm így ebéd közben külön külön reagálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Terror
2010.11.08. 14:25
Mondjuk többet mondana a kép, ha lenne valami izomkátya is mellettük, hogy lássuk, van-e valami arányos teljesítményjavulás, mert így csak annyi derül ki belőle, hogy jó, ha van GPU-gyorsítás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. carraroxt
2010.11.08. 15:16
Valamiért nem lepődnék meg rajta, ha kiderülne, hogy egy HD2600XT-n is gond nélkül megy a Fullos YouTube videó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Svindler
2010.11.08. 16:07
tibi27: igazad lenne, ha a cikk végeredményeként azt hoztam volna ki, hogy mindenki vegyen HD5570-et, de nekem úgy rémlik, mintha nem ezt írtam volna...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. CarKiller
2010.11.08. 16:12
GT240 vagy GTS240?!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Svindler
2010.11.08. 17:46
Jogos, GT240, látom a diagramokra valamiért GTS került, este javítom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Joachim21 Terro...
2010.11.08. 19:27
Az tényleg nem lenne rossz, guru3d-n láttam olyan tesztet, ahol gyakorlatilag a CPu 1-2 százalékon ment filmlejátszás közben, ez azért nem olyan nagy differencia a két gyártó, illetve a VGA-CPU páros között.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. jozsefm
2010.11.08. 19:43
A jövőben nem is egymással, hanem inkább ezzel és az Intel hasonló platformjával gyülik meg a bajuk ezeknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Greathoof
2010.11.08. 19:51
HIBA:
GTS 240 van végig a grafikonokon, míg ilyen kártya nem is létezik, de a szövegben helyesen van (bár csak átfutottam a tesztet) a GT 240.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. zuldker
2010.11.08. 21:25
Hali !
Ha már hu de nagy fanokról van szó a megoldás a hibryd rendszer mi más?
Se az egyik se a másik hanem együtt a kettő, ennyi. Amúgy a 6870 számomra csalódás, vettem egyet , nem estem hanyatt tőle, előtte 460Gtx-ek sorakoztak a gépembe 768Mbosak, 37e körüli kategóriában, nem volt sokkal jobba 6870es, az meg hogy közel a 5870es szintnél van azért ilyet nem sem vettem észre.
5850esről váltottam 460 ra hát nem igazán szenvedtem túl vérveszteséget, nagyon észre se venni.
Ja ati kártyák cod 6 szintén mazsolázik vele mire először behozza a mappot , utána megint ugyan az a map akkor már memóból dobja, de az első az lassú, 5850el is.
Tehát egy 5850 es kari meg mondjuk egy gt 240 oszt über minden játékkal.

a 430as meg tényleg kellett mert sok volt a selejt azt meg el kell adni, a 450Gts meg 1-2 hét és a 20-30e kategóriába csúszik árban.


Üdv
Grof-Zero

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Fzoltan
2010.11.08. 22:31
zoldkercom: szeretnéd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. jozsefm zuldk...
2010.11.08. 22:52
Néhány kép, esetleg validált GPU-z abból a hatalmas repertoárból?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. rabib
2010.11.09. 21:16
Jó kis videokártyák, keveset fogyasztanak, és még teljesítményben is elmennek. Körülbelül a 9600 GT szintjén van a GT240.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. zuldker
2010.11.10. 10:23
Hali !

Fzoltan : mit szeretnék?
30700Ft vagy mennyi a gainward , akkor ?

Üdv
Grof-Zero
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.11.13. 10:50
Én nem tudom mi van itt, de a GTX470 az jó vételnek számít a GTX460 768 MB-os változatával együtt. 62-64 ezerért kapsz jobbat egy GTX470-nél újonnan? Egy GTX460 768M kerül 36-37 ezerbe. Annyiért HD5770 van, aminél legalább 30%-kal gyorsabb. Sőt, még a HD5830-nál is gyorsabb, ami drágább nála. Mire nincs akkor alternatíva, és hol, mi nem éri meg? Én 73 ezerért vettem GTX470SOC-ot, és szerintem még az sem volt sok érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm rabib
2010.11.13. 11:02
Az 5770 már kifutott széria le lett váltva,és azért maradt ott az ára ahol,ez már a kereskedők meg a forgalmazó ügye,ők nyiván a 6800-as érkezése előtt készletezték be az akkori nagyker áron ,és nem akarnak veszteséggel tuladni rajta, egy darabig még!Utána majd ugy járnak ezek is mint volt a 470 esetében azt se 73.ezerért kinálták először és nem is akkor csaptál le rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.11.13. 11:11
GTX470-et először körülbelül 100 ezerért lehetett kapni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tibi27 rabib
2010.11.13. 11:15
A ref gtx 460-ak is 60 ropiba kerültek újonnan én is annyiért vettem ,ma már lehet kapni gtx 470-et annyiért,amit meg kapok a jövő héten.

Na és hogy szuperál az új gtx?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. jozsefm tibi2...
2010.11.13. 11:43
Akkor elég gyorsan leváltod,de a 470-el legalább nem lesz ilyen gyors további áresés,és kedvezőbb áron lehet használtan is eladni.Lehet kicsit várni kellet volna a 460 beujitással,mert ez nem volt egy jó üzlet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2010.11.13. 12:41
Elég szépen muzsikál.
[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danih
2010.11.17. 10:31
Kijött a kártya, az nVidia tett egy pipát ebbe a kategóriába is, és kész.
Vihar a biliben. Fanboy-ok talán megveszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!